Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σαββατο 6 Δεκεμβριου 2014


«Οικονομική δικτατορία» ονειρεύεται ο Κύρτσος
Βρυξελλες.- Πολλά και ενδιαφέροντα μάθαμε προχθές από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσο στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών με τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Ο γνωστός μεγαλοεκδότης τηλεαστέρας επιχείρησε να εμπεδώσει την τρομοκράτηση της κοινωνίας που επιχειρεί η ΝΔ λέγοντας ότι η ΕΕ δεν είναι πλέον «ένας χώρος οικονομικής και κοινωνικής προστασίας» και μέσα σε αυτή «δεν υπάρχει έλεος». Είπε ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Λετονία «πέτυχαν» με την Τρόικα (να εξαθλιώσουν αρκετά τους πολίτες τους;) κι ότι ενώ άλλοι «περνάν τις εξετάσεις είναι κρίμα η Ελλάδα να κόβεται». Είπε ότι αυτό που μας λέει η Αριστερά να κάνουμε επανάσταση κι οι άλλοι θα ακολουθήσουν δε στέκει, και ότι «κανείς δε θα ακολουθήσει», γιατί «στην Ευρώπη η κυριαρχία της συμμαχίας Λαϊκού κόμματος και Σοσιαλδημοκρατών είναι σταθερή» κι ότι δεν πρέπει να κόψουμε το πρόγραμμα στη μέση γιατί θα μπούμε σε περιπέτειες, αλλά να το εφαρμόσουμε γρηγορότερα και για αυτό χρειάζεται εθνική συνεννόηση την οποία ο ίδιος ως «κεντροδεξιός» ανέκαθεν ευαγγελιζόταν. Παρατηρήσαμε ότι δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί «κεντροδεξιός» κάποιος που μόλις το Μάη του 2012 ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του ΛΑΟΣ. Με αφοπλιστικό αμοραλισμό μας εξήγησε ότι πήγε στο ΛΑΟΣ γιατί η ΝΔ του έκλεισε την πόρτα προτιμώντας τον Ανδρέα Ψυχάρη. Στην συνέχεια απείλησε ότι «αν δε συμμορφωθούμε σε λίγο θα παρακαλάμε να’ρθει στην Ελλάδα ένας οικονομικός δικτάτορας να απολύσει 100.000 άτομα και να μειώσει μισθούς και συντάξεις». «Όλα αυτά δημοκρατικά βέβαια» έσπευσε να συμπληρώσει, συνειδητοποιώντας ότι η κρίση ειλικρίνειας του είχε παρατραβήξει Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την «αδυναμία που έχουμε ως λαός να ενωθούμε», είπε ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις στην ιστορία της Ελλάδας έγιναν «χωρίς λόγο» κι ότι ενώ κάθε φορά ήμασταν στους νικητές των μεγάλων πολέμων μετά «τα κάναμε θάλασσα» – όλοι μαζί, κατ’αυτόν. Είπε επίσης ότι «πρέπει να κοπεί η πλάκα του μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Δίχως άλλο, θα προτιμούσε να μην υπάρχει καμία αντιπολίτευση. Έκλεισε λέγοντας ότι «στην ιστορία υπάρχουν πάντα πατριώτες, πουλημένοι και χρήσιμοι ηλίθιοι» αλλά δεν μας είπε σε ποια από τις τρεις κατηγορίες βάζει τον εαυτό του. Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν επίσης ο Γ. Γραμματικάκης από το Ποτάμι και σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Κατρούγκαλος από το ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή δεν καλέστηκε καθότι με απόφαση της η ΕΚΒ την έχει αποκλείσει από τις δραστηριότητες της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Εκτεταμένη δράση ασφαλιτών προβοκατόρων. Συγκέντρωση τώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση
Πάτρα: Εκτεταμένη δράση ασφαλιτών προβοκατόρων. Συγκέντρωση τώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην οδό Ερμού, στην Πάτρα, για τις αναίτιες συλλήψεις πολιτών. Η αστυνομία, μετά από συγκρούσεις με ομάδες διαδηλωτών, επιτέθηκε αδιάκριτα στη μεγάλη πορεία με σκοπό να τη διαλύσει, πνίγοντας το κέντρο της πόλης στα χημικά. Ενώ τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη, σε άσχετο σημείο οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, άρχισε αναίτιες προσαγωγές περαστικών, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου που ήταν στο σημείο. Μαζί με τα MAT έδρασαν και ασφαλίτες με λοστάρια, εμφανιζόμενοι σαν «διαδηλωτές», όπως αυτός που συνέλαβε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την καταγγελία της ιστοσελίδας Άνεμος Αντίστασης: "Όπως καταγγέλλουν φίλοι και σύντροφοι που ήταν στο περιστατικό, ο σύντροφος Αποστόλης ζήτησε τον λόγο από κάποιον που «έδειχνε» να συμμετέχει στα επεισόδια, ο οποίος «κάποιος» κραδαίνει λοστάρι. Ξαφνικά ο πολίτης με το λοστάρι, έγινε ασφαλίτης και συνέλαβε τον σύντροφο Αποστολή, κάνοντας φανερό ότι το Κράτος δρα και σήμερα ως προβοκάτορας!"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν ενας ηγεμόνας χρησιμοποιεί την εξουσία του εναντίον του λαού του ,τότε ο λαός έχει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίσει με βία . Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η παράνομη βία της εξουσίας είναι η ιδια η βία, Μερικοί θα νομίσουν οτι αυτό το εγραψε ,ο Μαρξ,ο Ενγκελς,ο Σταλιν,ο Τροτσκυ,ο Κροποτκιν,ο Μπακουνιν, αλλα,το εγραψε ο Τζον Λοκ στη δευτερη πραγματεία περι διακυβέρνησεως,συγκρινε τα με αυτά που γράφουν οι σημερινοί δεξιόπασοκοφασίστες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στο Κορυδαλλό
Ελλάδα Σε τριήμερη άρνηση κλειδώματος προχωρούν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. Αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού. Σε επιστολή τους που δημοσιεύθηκε στο indymedia αναφέρουν πως απο σήμερα και για τις επόμενες τρείς μέρες ξεκινούν μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος «ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης» στον Ν. Ρωμανό. Αναλυτικά η επιστολή Από τις 10/11 ο συγκρατούμενός μας Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για να κερδίσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Έχοντας δώσει πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή ο Ρωμανός πέρασε σε σχολή του ΤΕΙ Αθηνών. Όμως το συμβούλιο της φυλακής κι ο εφέτης- ειδικός ανακριτής Νικόπουλος εκδικητικά δε χορηγούν τις άδειες αυτές, όπως εξάλλου εκδικητικά το κράτος φέρεται στο σύνολο των κρατουμένων των ελληνικών φυλακών- ιδίως για θέματα που αφορούν άδειες κι αναστολές. Προχωρούμε από σήμερα 6/12- ημέρα που το 2008 στα χέρια του Ρωμανού δολοφονήθηκε από μπάτσο ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος- και για τρεις μέρες σε μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης . Την αλληλεγγύη μας σε όλον τον κόσμο που έξω από τις φυλακές μάχεται στο πλευρό του Ρωμανού
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ!
Κρατούμενοι από τις Α, Β, Γ, Δ και Ε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινό λατινοαμερικανικό νόμισμα προτείνει ο Κορέα
Πρωτοβουλία για την υιοθέτηση κοινού νομίσματος έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR). Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κορέα, ένα κοινό νόμισμα θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για την περιφερειακή ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου ενάντια στις καπιταλιστικές απειλές. Μιλώντας στη συνάντηση των πολιτικών ηγετών των χωρών της UNASUR, υποστήριξε πως το ενιαίο περιφερειακό νόμισμα, που θα χρησιμοποιείται από 500 εκατομμύρια ανθρώπους, θα συμβάλλει στη συντονισμένη αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου της περιοχής, στην οποία υπάρχουν πόροι τουλάχιστον για τον επόμενο αιώνα. Επίσης, όπως είπε, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα μπορούν από θέση ισχύος να θέτουν τους δικούς τους όρους στο ξένο κεφάλαιο. «Μια Μεγάλη Πατρίδα, μια ενωμένη Λατινική Αμερική δεν είναι ένα όνειρο πια, αλλά ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουμε την ανεξαρτησία μας«, δήλωσε ο Κορέα, καταγγέλλοντας την ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και την νεοαποικιοκρατία των ΗΠΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουφοντίνας – Γουρνάς: δήλωση συμπαράστασης στον Ρωμανό και άρνηση να μπουν στα κελιά
Με δήλωσή τους, οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Νίκο Ρωμανό και την άρνησή τους να μπουν στα κελιά τους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομάδα ΔΕΛΤΑ περνώντας δίπλα από 5 φωτορεπόρτερ "θα φάτε καλααά" ...γελώντας'
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.200 καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού σε σελίδα στο Facebook ‪#‎NRomanos‬.
Καλλιτέχνες υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού: 4.200 υπογραφές μέχρι στιγμής. Τα ονόματα καταμετρώνται συνεχώς στην σελίδα στο facebook #NRomanos. Από τον Δήμο Μούτση μέχρι την Γλυκερία, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Κώστα Φέρρη, την Αφροδίτη Μάνου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Σταμάτη Κραουνάκη, μέχρι ποιητές, φωτογράφους, χορευτές, ηθοποιούς. εικαστικούς, και χιλιάδες καλλιτέχνες όλων των χώρων της τέχνης, ενώνουμε τις φωνές μας και υπογράφουμε υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ευρώπη της αποικιοκρατίας και του Ολοκαυτώματος επιμένει: κίτρινα τρίγωνα στους άστεγους!
Αντιγράφει τα κίτρινα, κόκκινα, ροζ κ.ά. τρίγωνα που φορούσαν στα θύματά τους οι ναζί, η δημοτική αρχή της Μασσαλίας. Συγκεκριμένα, υποχρεώνει τους άστεγους να φορούν κάρτες με ένα κίτρινο τρίγωνο, στο οποίο αναφέρονται στοιχεία από το ιατρικό ιστορικό καθενός απ” αυτούς, και μέχρι χθες είχαν διανεμηθεί περισσότερες από 100 τέτοιες κάρτες. Η κάρτα εκδόθηκε με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου της Μασσαλίας. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, οι αρχές της πόλης δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει τους άστεγους, ώστε οι διασώστες να αποκτούν μια γρήγορη και σαφή εικόνα για την υγεία των ασθενών. Είναι προφανές πως η Ευρώπη με τις ιστορικές μνήμες αιώνων Σταυροφοριών, αποικιοκρατίας, δουλεμπορίου και με αποκορύφωμα το ναζιστικό Ολοκαύτωμα, δεν θέλει να ξεκόψει από αυτή την πλευρά της ιστορίας της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ηρακλής Κωστάρης έπαιρνε κανονικα τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούταν χωρις ποτε να παραβιάσει κανενα όρο. Εδω και δεκα μηνες και τελειως εκδικητικα και άδικα η πολιτεία του τις απαγόρεψε. Ο Κώστας Σακκας κρατήθηκε παράνομα δυόμιση χρονια στη φυλακη και έφτασε στην 38η μερα της απεργίας πεινας για να σταματήσει η "δικαιοσυνη" να παρανομει εις βάρος του. Η ΝΔ τον ανέφερε ως τρομοκράτη αναρχικο - ενω δεν αποδείχτηκε ποτε η σχεση του με τους ΣΠΦ. Ο ίδιος δηλώνει αναρχικος, μονο που η ΝΔ ξέχασε οτι αυτο δεν αποτελεί ( ακομα) ποινικό αδίκημα. Έκτοτε τον εχουν συλλάβει δυο φορες για παραβίαση των περιοριστικών του όρων, και τις δυο φορες εχει αθωωθεί ενω η εισαγγελέας της έδρας έφτασε μεχρι το σημείο να προτείνει να καταδικαστει επειδη ειχε την πρόθεση να παραβιάσει τους περιοριστικούς ορους ( μαλλον η εισαγγελέας διαβάζει την σκέψη του Κ. Σακκα και καταδικάζει αναλογα). Τα ΜΜΕ φυσικα ξεχνάνε να αναφέρουν την λεπτομέρεια οτι ο Σακκας εχει αθωωθεί σε ολα αυτα τα δικαστήρια. Ο αναρχικούς Τάσος Θεόφιλου κατηγορείται για την αιματηρή ληστεία της Παρου. Η δικη εχει παρει πολλες αναβολές αλλα ειναι χρήσιμο να θυμησουμε παλι αυτα που τα ΜΜΕ ξεχνάνε να πουν: η αντιρομοκρατικη ισχυρίστηκε οτι έφτασε στον ύποπτο απο ενα ανώνυμο τηλεφώνημα αλλα... δεν εχει αναγνώριση κλήσεως για να ταυτοποιήσει τον ανώνυμο μαρτυρα. Δεν βρέθηκε DNA του Τ.Θ. στο φουλάρι και στο κινητο που έπεσε απο τον δράστη της ληστείας και δεν βρέθηκε αποτύπωμα του. Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισαν ως τον δράστη της ληστείας. Στο μεταξυ ο υπουργός δικαιοςυνης κ. Αθανασίου , απο "λαθος", οπως ειπε, αλλαξε αρθρο του ποινικού κώδικα και επέτρεψε σε εγκληματίες που εχουν καταχραστει δημοσιο χρημα να μην καταδικάζονται. Ψήφισε νομο που προβλέπει οσοι εχουν καταδικαστει πανω απο 15 χρονια για εμπόριο ναρκωτικων να εκτιουν το 1/3 της ποινής και μετα να αφήνονται ελεύθεροι. Αλλαξε το νομο Κακλαμανη για τον έλεγχο του Πόθεν Εσχες των πολιτικών και αμνηστευσε οςους εχουν δωσει ψευδή στοιχεια. Το ερώτημα λοιπον δεν ειναι αν ο Ρωμανός δικαιούται ή οχι άδεια και αν πρεπει να πεθάνει γι αυτο αλλα τι είδους δικαιοσυνη ΘΕΛΟΥΜΕ να εχουμε σε αυτη τη χωρα. Ο θεοφιλου εφαγε 25 χρονια αλλα δεν ηταν στην παρο καθολουχωρις στοιχεια δηλ καταδικαστηκε
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους πήραν στο κυνήγι μέσα στη «Λινάτσα»
Στα Ιλίσια, σε ταβέρνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λινάτσα», θέλησαν να φάνε και να πιούνε απόψε καμιά 40ριά νεοδημοκράτες, μεταξύ των οποίων και ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Χατζηδάκης. Εκεί που έτρωγαν και έπιναν, στη «Λινάτσα» πάντα, εμφανίστηκαν κάμποσοι αλληλέγγυοι προς τον Νίκο Ρωμανό και το φαγοπότι έληξε κακήν κακώς!…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήμος Μούτσης
Nα προσθέσω και κάτι ακόμα για μερικούς μερικούς που διαφώνησαν με το προηγούμενο κείμενό μου - λέγοντας άλλοι ότι, δεν διαβάζεται άλλοι ότι δε βγάζει νόημα άλλοι ότι είχα βοηθούς κι άλλοι μην πω …- ότι ο Εισαγγελέας κύριος Καψιμάλης που εισηγήθηκε αρνητικά στο δικαίωμα του Ρωμανού με την κατηγορία της ληστείας 175.000 € να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής του, είναι ο ίδιος που εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος αντί κάποιας εγγύησης ο Λαυρεντιάδης, κατηγορούμενος 1ον για υπεξαίρεση 50 εκατομυρίων €, 2ον για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, και 3ον για επισφαλή δάνεια 700 εκατομυρίων €, τα οποία σε τελευταία ανάλυση πληρώνουμε εμείς, ο Ελληνικός λαός δηλαδή. Ωραίο ???
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στέρηση πολιτικού δικαιώματος
της Αλέκας Ζορμπαλά
Ελεύθεροι οι 12 συλληφθέντες και άγρια κακοποιηθέντες από τους άνδρες της ΔΕΛΤΑ στην πορεία της Τρίτης για τον Νίκο Ρωμανό με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα αλλά και της απαγόρευσης συμμετοχής σε πορείες και διαδηλώσεις! Η πρωτοφανής αυτή μαζική στέρηση αυτού του πολιτικού δικαιώματος δεν μπορεί παρα να αντικρουσθεί από όλους και με κάθε μέσο!