Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Σαββατο 17 Δεκεμβριου 2016


Το ΥπΕξ της Κούβας καταδικάζει την σωματική επίθεση στις αντιπροσωπείες της Βενεζουέλας και της Βολιβίας στην σύνοδο της MERCOSUR
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας, έμαθε με έκπληξη και αγανάκτηση τις πληροφορίες που έφτασαν από το Μπουένος Άιρες για τις σωματικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι αντιπροσωπείες της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, που παρακολουθούσαν σήμερα 14 Δεκέμβρη την συνάντηση τηςMERCOSUR, οργάνωση στην οποία, η πρώτη χώρα είναι κράτος-μέλος και η δεύτερη βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις και η υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε κατά των υπουργών Εξωτερικών Ντέλσυ Ροντρίγκες Γκόμες και Νταβίντ Τσοκεχουάνκα Σέσπεδες και των συντρόφων τους, συνιστά πράξη που παραβιάζει τις συμβάσεις της Γενεύης για τις διπλωματικές σχέσεις. Τίποτα δεν δικαιολογεί την χρήση σωματικής επίθεσης σε μια διεθνή συνάντηση, ενάντια σε εκπροσώπους άλλων κυβερνήσεων, που επιπλέον, μία από αυτούς είναι γυναίκα. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει αυτές τις πράξεις, οι οποίες δεν θα είχαν λάβει χώρα αν είχαν εισακουστεί οι ευνόητες αξιώσεις της Βενεζουέλας, καλεί όλες τις πλευρές να επιδιώξουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις και καλεί στην με κάθε τρόπο πρόληψη συμπεριφορών φασισμού και στρατιωτικών δικτατοριών, ανάμεσα σε αδερφές χώρες της περιοχής μας.
Αβάνα, 14 Δεκέμβρη 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενέργειες που ενισχύουν την υγεία και βοηθούν στη διατήρηση της βιοχημικής ισορροπίας μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου
Ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου, ανήκει ο τρόπος ζωής μας.Μέσω μιας σειράς ενεργειών είναι δυνατόν να ενισχύσουμε την υγεία μας και να διατηρήσουμε τη βιοχημική ισορροπία του σώματος μας, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα εμφάνισης του.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μια σειρά ενεργειών που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία και να απομακρυνθούμε από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου:  Η κατανάλωση άφθονου νερού. Είναι απαραίτητη για τη λειτουργία κάθε κυττάρου μέσα στο σώμα μας. Όλες οι χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας λαμβάνουν χώρα σε ένα υπόστρωμα που περιέχει νερό στο 70% της ενδοκυτταρικής του σύστασης.  Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας αντιοξειδωτικών τροφών. Τα αντιοξειδωτικά επιτρέπουν την ταχεία διόρθωση των κυτταρικών βλαβών. Αντιοξειδωτική δράση έχουν τα μπαχαρικά, το καθαρό κακάο, ο καφές βιολογικής καλλιέργειας, τα μούρα, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το μπρόκολο, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα με έντονα χρώματα, όπως το κεράσι και το ρόδι.  Η κατανάλωση μη τεχνητά επεξεργασμένων τροφών, όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική τους μορφή  Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ και το γιαούρτι που βοηθούν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης βακτηριακής χλωρίδας.  Η επαρκής ξεκούραση και ο καλός  ύπνος (7-8 ώρες) επιτρέπουν στο σώμα να διορθώνει τις βλάβες που έχουν προκύψει κατά της διάρκεια της μέρας.  Η άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και την αιμάτωση του σώματος .  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε να παίρνουμε μερικές βαθιές ανάσες όσο πιο συχνά γίνεται μέσα στην ημέρα για την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών.  Η εξάλειψη της ζάχαρης και παρόμοιων ουσιών(φρουκτόζη, χυμοί φρούτων, τεχντητά γλυκαντικά) από τη διατροφή. Η μόνη ουσία που μπορούν να μεταβολίζουν τα καρκινικά κύτταρα ώς πηγή ενέργειας είναι η ζάχαρη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν φοβάμαι τη δραχμή. Δεν φοβάμαι το ευρώ, που σαφώς το προτιμώ. Φοβάμαι μόνο τον διχασμό που τρέχει στο αίμα μας από τον καιρό του Θουκυδίδη ως τις μέρες μας». Διονύσης Σαββόπουλος
Γνήσιος απόγονος του Θουκυδίδη, όπως απέδειξαν οι αιματολογικές εξετάσεις, ο πάλαι ποτέ αριστερός που ανακάλυψε ότι ο μαρξισμός είναι υπερβολικά ορθολογικός και δυτικότροπος, αναζήτησε την πνευματική απελευθέρωση στην αντίθεση με τη δυτική σκέψη μέσω της νεοορθοδοξίας. Τελικά, βρήκε τον δρόμο του προς τη Δύση και τον ορθολογισμό, θαύμασε την υλικότητα του ευρώ και το αγάπησε ως εαυτόν. Και μίσησε αυτούς τους δραχμιστάς που διχάζουν το έθνος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οι συνταξιούχοι που διαδήλωσαν χθες και κατήγγειλαν το έκτακτο βοήθημα, χαρακτηρίζοντάς το "ψίχουλα" και "απάτη", θα αρνηθούν να το πάρουν;" Είναι κάμποσοι οι συριζαίοι που πετάνε την εξυπναδούλα και χαχανίζουν μετά. Ναι! Όπως κάποτε που διαδηλώναμε ως οικοδόμοι για μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 58 και έγραφε η "Ακρόπολις" πως αν δεν γουστάρουμε να βγούμε στα 60 χρόνια, ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε! Εξυπνάδες παλαιάς ακροδεξιάς κοπής!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία δημοσιογράφος καταγγέλλει τον Κώστα Βαξεβάνη για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επέβαλε στους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα του και για τους μισθούς-χαρτζιλίκι των 300 ευρώ που τους έδινε για 9ωρη δουλειά εφτά ημερών τη βδομάδα. Προς υπεράσπιση αυτού του σαπρόφυτου -που, φυσικά, το ίδιο 300 ευρώ ξοδεύει μόνο για μια νύχτα διασκέδασης- σπεύδουν κάμποσοι συριζαίοι, καθώς ο κύριος αυτός εκδίδει, πλέον, εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση.
Κύριο επιχείρημα η αδυναμία μιας επιχείρησης να γίνει ανταγωνιστική, όταν οι άλλες εκμεταλλεύονται την ανεργία και επιβάλλουν ανάλογες συνθήκες στους εργαζόμενούς τους. Πρόκειται για το πλέον χαρακτηριστικό και συνηθισμένο επιχείρημα που ακούγεται σε ανάλογες περιπτώσεις, από τότε που υπάρχουν εργοδότες και εργαζόμενοι.
Και ακριβώς πάνω σ' αυτό βασίζεται όλη η νεοφιλελεύθερη σκέψη: Ποια εργατική νομοθεσία και ποια μέτρα προστασίας των εργαζομένων; Αφού "δεν βγαίνουν" οι εργοδότες; Θα το ακούσεις από τον μικροβιοτέχνη που απασχολεί τρεις εργάτες -και πράγματι δυσκολεύεται- μέχρι και τους ιδιοκτήτες των κάθε είδους οικονομικών μεγαθηρίων. Που, παραδόξως. αβγαταίνουν το χρήμα και όχι πάντα με σκοπό νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι τράπεζες της Ελβετίας και οι αεριτζίδικες εταιρίες των Χρηματιστηρίων. Τα ξέρουν, άλλωστε, και οι Σταθάκηδες κι οι Τσακαλώτοι
Σχολιο.- Μια μικρή διόρθωση: την εφημερίδα εκδίδει ο Καλογρίτσας. Ο Βαξεβάνης νομίζω ότι είναι ο αρχισυντάκτης (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει λόγο επί των εργασιακών ζητημάτων βέβαια).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
θυμήθηκα την απάντηση του Στέλιου Καζαντζίδη στην ερώτηση γιατί ποτέ δεν πήγε να τραγουδήσει σε μια δεξίωση ή σε μια θαλαμηγό, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι άλλοι τραγουδιστές. "Εκεί δεν πάνε και εφοπλιστές; Πώς θα μπορούσα να τραγουδάω, όταν θα ένιωθα γύρω μου τις ψυχές των ναυτικών που πνίγηκαν σε ναυάγια εξαιτίας τους;" Αλλά αυτός ήταν ο Καζαντζίδης. Δεν ήταν βουλευτής ή υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάθεται δίπλα στον κ. Μπόλαρη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Από τα δέκα τα παιδιά που έρχονται στα ξένα προκόβει ο ένας μοναχά και όλα τ’ άλλα τα φτωχά πηγαίνουνε χαμένα". Από το τραγούδι των Κώστα Βίρβου και Στέλιου Καζαντζίδη "Καλύτερα στον τόπο μας".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
... και το τραγούδι σπαραγμός. "Από το ’60, το ’70, στο 2000 και στο τώρα, όπου τα πράγματα πηγαίνουν ραγδαία προς την αντίθετη κατεύθυνση, αδειάζουν τα εργοστάσια και παγώνουν τα φουγάρα τους, ξαναγυρίζουν οι μετανάστες στις Γερμανίες, χωρίς τον Στέλιο αυτή τη φορά να παρηγορεί και τους εκεί και τους εδώ. Σαν να ξαναγυρίζει όλο το παρόν προς τα πίσω, μόνο που το πίσω είναι πυρπολημένο, κι έτσι μένει μετέωρο, ψάχνοντας να βρει πού να καταλήξει, να δει ποιο μέλλον το περιμένει". Από το άρθρο του Θανάση Σκαμνάκη για το καινούργιο βιβλίο της Μαριάννας Τζιαντζή "Αντίο στις αυλές των θαυμάτων".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόνον ένα μικρό σε δύναμη κράτος, στον νέο αιώνα, νίκησε υπερδύναμη : η ΣΥΡΙΑ. Στον προηγούμενον αιώνα, μόνον ένα κράτος νίκησε ΔΥΟ υπερδυνάμεις : το ΒΙΕΤΝΑΜ, που ξεφτίλησε Γαλλία κι ΗΠΑ. Ας θυμόμαστε, ας μαθαίνουμε, ας ψάχνουμε... Χρόνια Πολλά στους μαχητές για την πατρίδα τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οδηγίες προς ελληνικά νοσοκομεία: Αφαιρέστε τα χριστιανικά σύμβολα
Η πολυπολιτισμική Ελλάδα είναι εδώ! "...Όπως μεταδίδει το πατραϊκό site, το βράδυ της Πέμπτης ο παιδίατρος - νεογνολόγος στο ΠΠΝΠ και πρώην διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Γιάννης Γιαννακόπουλος, έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται κανόνες που αφορούν μουσουλμάνους ασθενείς. Σε αυτό όπως θα δείτει παρακάτω, αναφέρονται μερικοί κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται στις περιπτώσεις που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι στο ίδρυμα. «Το email που έλαβα σήμερα το μεσημέρι με ξεπέρασε δυστυχώς σε μια εφημερία που τρέχεις συνεχώς δεν έχεις περιθώρια για να ασκήσεις πολυπολιτισμικές πολιτικές....ιατρική ασκούμε κύριοι και μάλιστα επείγουσα...Ελεος πια..», σχολιάζει ο κ. Γιαννακόπουλος. Δεν θα πούμε πολλά, διαβάστε τους κανόνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η απαγόρευση χοιρινού κρέατος, τι ισχύει για το ραμαζάνι αλλά ο πιο σημαντικός είναι ο κανόνας, ο οποίος υπαγορεύει την αφαίρεση χριστιανικών συμβόλων!!!"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πιστοί σύμμαχοι» του Σόρος στο Ευρωκοινοβούλιο – Ποιοι Έλληνες τον «ακολουθούν» - Θα εκπλαγείτε
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 19:52
Ο παγκοσμιοποιητής και γνωστός για τις μισελληνικές του θέσεις, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί ακόμα και νέα κόμματα στην Ελλάδα, έχει σύμφωνα με σουηδικό δημοσίευμα, «συμμάχους» εντός του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω του ιδρήματός του «Ανοιχτή Κοινωνία», όμνομα που παραπέμπει στην πολυπολιτισμικότητα της Νέας Τάξης. Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, το Ίδρυμα Open Society του Σόρος έχει προσλάβει μια εταιρεία συμβούλων για την αξιολόγηση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την αξιολόγηση της υποστήριξής τους σύμφωνα με τις «αξίες» του ιδρύματος μέχρι το τέλος της θητείας τους το 2019.
Σύμφωνα με τον κατάλογο των ευρωβουλευτών, οι Σουηδοί πολιτικοί δείχνουν ως οι πιο πιστοί στις πολιτικές φιλοδοξίες του Soros. Συγκεκριμένα, 13 από τους 20 Σουηδούς ευρωβουλευτές χαρακτηρίζονται ως «πιστοί σύμμαχοι». Η Ιρλανδία και η Φινλανδία βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Από την αντίθετη πλευρά της λίστας, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία, η Λιθουανία και η Ουγγαρία βρέθηκαν να έχουν μόνο 2 από τους 21, 1 από τους 11 και 1 από τους 21 νομιμόφρονες στον Σόρος μεταξύ των βουλευτών του.
Από Ελλάδα στην σχετική λίστα αναφέρονται οι: • Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ) • Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) • Μιλτιάδης Κύρκος (Το Ποτάμι) • Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Π. Νεάρχου: «Ιφιγένεια» η Κύπρος με επιλογή Αναστασιάδη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2016, 12:29
Η Κύπρος στο όνομα μίας «λύσης» που εξυπηρετεί γεωπολιτικά σχέδια μεγάλων και ισχυρών παικτών αλλά και τις βλέψεις της Τουρκίας για μετατροπή του νησιού σε προτεκτοράτο, επιχειρείται να μετατραπεί με βιασύνη , σε «Ιφιγένεια» και δυστυχώς με επιλογή τόσο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κυπριακών κομμάτων ΔΗ.ΣΥ και ΑΚΕΛ. Αυτά είπε μεταξύ άλλων, ένας από τους κορυφαίους παγκόσμια διπλωμάτες του Ελληνισμού ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου , μιλώντας στον 9.84 Ο ίδιος ανέλυσε γιατί η λύση που μεθοδεύεται δεν είναι μόνο χειρότερη ακόμη και από το σχέδιο Ανάν, αλλά και κατάλυση της κρατικής οντότητας της Κύπρου, οδηγώντας αυτή ουσιαστικά στη καλύτερη περίπτωση σε διχοτόμηση της Κύπρου, στη χειρότερη σε μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Εξήρε ως μόνη σωστή προσέγγιση στο θέμα της δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας , τη θέση του ΚΚΕ, ενώ τόνισε με νόημα ότι τυχόν απώλεια της Κυπριακής κρατικής οντότητας θα συνιστά και αρχή δυσμενών εξελίξεων από τη Θράκη έως τα νησιά του Αιγαίου και την ΑΟΖ μέχρι ανατολικά της Κρήτης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τραγικότητα της ΛΑ.Ε. Από την επαγγελία της Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης στην αυτοκατάργηση;
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016
Με αφορμή την ''Ημερίδα της ΛΑΕ για την παγκόσμια μέρα του μετανάστη'' (Κείμενο που γράφηκε σε αρχική μορφή στις 20-10-16 για την ανάλογου περιεχομένου ψευτοαντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση εκείνης της ημέρας) Οξύμωρο σχήμα αποτελεί, να επιθυμεί ένας φορέας να εκφράσει προνομιακά τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα με τη φιλοδοξία εξόδου απ΄το σύστημα που γεννά την κρίση και ταυτόχρονα να οργανώνει πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η διαδήλωση της 20-10, αλλά και η παρεμφερής εκδήλωση στη Νομική στις 17-12, που αμιγώς (βλ. σχετικές ανακοινώσεις της ΛΑΕ) εσωκλείουν την απολογητική των ιμπεριαλιστικώνεπεμβάσεων μέσα από:
1. Την παρασιώπηση της εμβληματικής για τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα επέμβασης στη Συρία, που σοβεί ήδη απ΄το 2011 και αποσκοπεί στην κατάλυση του στοιχείου Ανεξαρτησίας στην περιοχή και στη συντριβή του μετώπου αντίστασης (Συρία-Ιράν-Χεσμπολάχ). Πρωταγωνιστικά γκανγκστερικός σ΄αυτό το εγχείρημα ήταν και παραμένει ο ρόλος της Τουρκίας, που ζητά τα σχετικά ανταλλάγματα στην υποϊμπεριαλιστική κατανομή ισχύος. Εξ ου και η σχέση ανταγωνισμού-εταιρισμού της με το Ισραήλ, όπως και η σταθερά εκδιπλούμενη αναθεωρητική στρατηγική της έναντι του Ελληνισμού . Ιδιαίτερα η καλλιέργεια αγωνιστικής απάντησης του λαού σ΄αυτές τις προκλήσεις- στον τουρκικό επεκτατισμό προπάντων, στον Αμερικανοτουρκικό και Αμερικανοισραηλινό άξονα και στην γεωστρατηγική τομή τους- πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται πρώτιστο αντικείμενο εκδηλώσεων που επιγράφονται τύποις ως ''αντιϊμπεριαλιστικές''; Αν δεν υπερασπίσουμε τη Συρία, αν δεν απαιτήσουμε κατ΄ελάχιστο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα μας, πώς θα βρούμε το δίκιο μας στα εθνικά μας ζητήματα σαν ηθική δύναμη της περιοχής; Πώς θα ξεσκεπάσουμε και θα αντιταχθούμε στο νέο ραγιαδισμό που σχεδιάζεται απ΄τους Αμερικανούς με κυρίαρχη σηματοδοτούσα πλευρά του -και για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις- την ελάφρυνση του χρέους έναντι απτής εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;
2. Την αγνόηση των θέσεων του Παλαιστινιακού απελευθερωτικού κινήματος και ιδιαίτερα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που υπογράμμισε εξαρχής την υποδαύλιση των ''Αραβικών ανοίξεων''με κριτήριο την έξωθεν εισαγωγή της ''δημοκρατίας'' και των ''ανθρωπίνων δικαιωμάτων''. Εισαγωγή, με τελικό στόχο να μετατεθεί το ζητούμενο από την αναίρεση και ήττα της ναζιστικής Ισραηλινής κατοχής, στην ''ευαισθησία''να πρστατευθεί ''η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή''. Μέγα τμήμα της ''Ευρωπαϊκής Αριστεράς'' έχει προ πολλού ενσωματωθεί σ΄αυτή την προτεραιότητα, διαμέσου του μυθοπλαστικού τρίπτυχου ''αντιεθνικισμός-αντιρατσισμός-αντιφασισμός''. Εννοώντας ως φασισμό τις μορφές αναπαλαίωσής του και όχι τους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης,, που προάγουν και εμβαθύνουν αυτές, καθώς κατατείνουν σε δυνάμει μοντέλλο πλανητικής δικτατορίας. Η ''παγκόσμια διακυβέρνηση'' αποτελεί το πλαίσιο συναίνεσης και μόνιμης συμπόρευσης του φιλελευθερισμού με τη ΝΑΤΟϊκή ''αριστερά''. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα απ΄αυτή τη γραμμή κυρίως, όπως και το τέως ''ΠΑΣΟΚ''στην ύστερη φάση του, υιοθέτησε το κοσμοείδωλο της ΕΕ σαν υποκατάστατο της αυτοτελούς εθνικής αμυντικής στρατηγικής, καθώς και ως υπέρτερο κάθε είδους εθνικής-δημοκρατικής νομιμοποίησης, με αναπόφευκτο, τον βέβαιο εντός της ΕΕ ορίζοντα των μνημονίων. Η ΛΑΕ επιθυμεί ή όχι να χειραφετηθεί απ΄αυτή την παράδοση; Αν ναι πώς θα το επιτύχει χωρίς την προβολή ενός συνολικά εναλλακτικού σχεδίου, που θα προτάσσει την κεντρικότητα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την άρθρωσή της οικονομικά,θεσμικά, πολιτισμικά; Οι περιστασιακές τοποθετήσεις επ΄αυτών δεν στοιχειοθετούν πολιτικό σχέδιο. Συνιστούν συνδικαλιστικές φωνασκίες, άσφαιρες. Αν δεν το πράξει, όπως καθαρά διαφαίνεται με τις ιεραρχήσεις που σκιαγραφούν οι σχετικές παραπάνω εκδηλώσεις , τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει εκτός του να αποτελέσει μελλοντική εφεδρεία επιβίωσης της σαπισμένης ''Αριστεράς της ανανέωσης'', που έδωσε βάθος νομιμοποίησης στην αποικιοποίηση της χώρας;
3. Την εξομοίωση θύτη και αμυνόμενου. Του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που απειλεί την αυτεξουσιότητα μη επιθυμητών εθνών-κρατών(ο μέγιστος ρατσισμός) και της Ρωσίας που την προασπίζεται και συνδράμει στην άμυνα της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας κατόπιν αιτήματος της τελευταίας.Η γραμμή των ''ιμπεριαλισμών'' αφηρημένα που επικεντρώνει όχι στη νίκη της εθνικοαπελευθερωτικής αντίστασης, αλλά θέτει σε προτεραιότητα την φροντίδα των θυμάτων των πολέμων ατομικά, ταυτίζεται με τη λογική των αργυρώνητων ΜΚΟ και των θιασωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.Οι τροτσκίζονες οπαδοί της λεγόμενης ''αντιλιτότητας'', που συνέταξαν τα καλέσματα της ΛΑΕ για τις εν λόγω εκδηλώσεις, επιδιώκουν ουσιαστικά να αφήσουν άθικτη την πολεμική διέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης; προκειμένου να δικαιώσουν τον Ευρωπαιοκεντρισμό τους.: Να διευρυνθεί το πεδίο της ιμπεριαλιστικής ληστείας στην περιφέρεια ώστε να στοιχειοθετηθούν όροι κοινωνικού συμβολαίου στο κέντρο.Τα ξόρκια κατά των πολέμων γενικώς κι όχι κατά των συγκεκριμένων επεμβάσεων συναντούν τον ολιγοεθνικό εθνικισμό του ιμπεριαλισμού εντοπίζοντας την''αντιεθνικιστική πάλη''στη στοχοποίηση του δικαίωματος της νόμιμης άμυνας χωρών που δέχονται επίθεση. Μη διεκδικώντας τη νίκη αυτών των χωρών η όποια ''Αριστερά''νομιμοποιεί τη ρευστοποίηση του Διεθνούς Δικαίου, μέσα απ΄την επίκληση της ξένης επέμβασης για την επίλυση εσωτερικών διαφορών. Μη μιλώντας για το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής και το πώς θα αποκρουστεί παύει να είναι Αριστερά.Αυτό έχει μείζονα σημασία ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επαπειλούμενη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προωθούν πεισμόνως οι Αγγλοαμερικάνοι. Γιατί η ΛΑΕ δεν θέτει σε άμεση προτεραιότητα την απόκρουση του νεοΑνανικού σχεδίου με κεντρικές πρωτοβουλίες λαϊκών κινητοποιήσεων, ενώ το ΚΚΕ, όπως και φορείς του Δημοκρατικού Πατριωτισμού ρητά τις επιδιώκουν; Γιατί η Επιτροπή ''Ελλάδα-Κύπρος'', που συγκροτήθηκε στην πλειονότητά της από μέλη της ΛΑΕ, ενώ μάζεψε υπογραφές, έκανε ανοικτή εκδήλωση και προλόγισε με ακρίβεια τα σημερινά τεκταινόμενα (από 3-3-16), αφέθηκε πλήρως ακάλυπτη απ΄την ηγεσία; Προφανώς επειδή το ζήτημα δεν χρήζει αναφοράς(!!!) σαν ''δύσκολο'',αφού πρέπει, αφενός να αποκηρυχθεί αναδρομικά η χείριστη διχοτομική ''λύση'' της διζωνικής-δικοινοτικής, αφετέρου δε να προταχθεί το αδιαπραγμάτευτο της νομικοπολιτικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτιμά η ηγεσία ότι το.... ''συριζικό κεκτημένο'' της μειοδοτικής ευρωατλαντικής γραμμής στα εθνικά ζητήματα οφείλει να καθοδηγήσει ξανά το ''αντιμνημονιακό εκλογικό μέτωπο'', ως ασφαλής συνταγή νέων ...προοδευτικών θριάμβων; Γιατί ποτέ αυτά τα μείζονα ζητήματα δεν έχουν αποτελέσει κριτήρια πολιτικής εμπιστοσύνης και συμμαχιών; Οι μπίζνες που τάζει η μεγαλοαστική κοσμοπολίτικη ελίτ (από την επαύριο ήδη του μεγαλει'ωδους Όχι του 2004 στο σχέδιο Ανάν) σαν αντιστάθμισμα της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοιχειοθετούν ή όχι και ζήτημα ταξικής αντίθεσης στο αντεθνικό πραξικόπημα που τεκταίνεται; Η συνηγορία της ΕΕ, υπό το πρόσχημα στήριξης των διακοινοτικών συνομιλιών, σε ''λύση''που συστατικά αποδέχεται(αφετηριακό πλαίσιο Αναστασιάδη-Έρογλου) την Τουρκική θέση περί ''εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας'' και η συναφής πενταμερής που επίκειται δεν αποτελούν κατεξοχήν αφορμές πυροδότησης μιας αντιστασιακής- αντικατοχικής έγερσης σε πανεθνική βάση; Αποτελεί ή όχι ρατσισμό κατά του Ελληνισμού η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής-κατοχής-εθνοκάθαρσης-εποικισμού του 1974; Η ''φιλία των λαών'' μπορεί να χτιστεί υπεράνω, με τη λήθη αυτού του ζόφου; Συνιστά άραγε ...διεθνιστικό προηγούμενο η αποσιώπηση κι ο εξωραϊσμός της σωβινιστικής βαρβαρότητας της Άγκυρας;
4. Την υιοθέτηση του κατά Σόρος συνθήματος ''όλοι είναι καλοδεχούμενοι''.Άκριτα, με παράκαμψη του γεγονότος, ότι το κύριο κύμα των πρσφύγων φεύγει απ΄τη Συρία μετά την παρέμβαση των Ρωσικών δυνάμεων και την ανατροπή των συσχετισμών υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης. Δυστυχείς πράγματι είναι οι πρόσφυγες, όμως πρακτικά, σ΄ένα σημαντικό τμήμα τους, έχουν πάρει πολιτική θέση υπέρ της ξένης επέμβασης στην πατρίδα τους,, υπέρ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Γι αυτό ασυγκράτητος ο ομιλητής-μέλος της ΛΑΕ(!)- στη συγκέντρωση της 20-10 καταδίκαζε τους ρώσικους και συριακούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για την απελευθέρωσή του, που φυσικά απευχόταν, όπως ορίζουν τα ευρωατλαντικά επιτελεία που επείγονταν για εκεχειρία για να αναστηλώσουν τον καταρρακωμένο ISIS. Μπορεί να υπάρξει πολιτική αλληλεγγύη με αυτή τη μερίδα των προσφύγων ;Όταν μάλιστα η νεοοθωμανική στρατηγική προτάσσει ρητά, ήδη από το 1987 την κατάληψη της Ελλάδας δια μέσου αυτών των ροών, πώς μια αξιόπιστη γραμμή αντιπαράθεσης στην κυβέρνηση δεν θέτει καν ζήτημα παγώματος της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο; Αλλά και γενικότερα η αντιπολιτευτική στάση που επικεντρώνει στην πλειοδοσία των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, δεν στοιχειοθετεί απόλυτη συναίνεση στην πολιτική της ελεύθερης διακίνησης εργατικού δυναμικού, φτηνού, ανέστιου, χωρίς δικαιώματα, που σύμφωνα με τις εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ υπολλείπεται σε σχέση με την απελευθέρωση των αγορών Κεφαλαίου και εμπορευμάτων; Ο αυτονόητος ανθρωπισμός που ήδη έχει αποτυπωθεί απ΄το λαό μας,χωρίς την ανάγκη κηνσόρων-ρατσιστομετρών και ΜΚΟ, μπορεί να υποκαταστήσει την σχεδιασμένη μεταναστευτική πολιτική, για μια χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας; Οι Μαρξ-Ένγκελς που πρότειναν στην εποχή τους σε ανάλογους μετανάστες να κάνουν επανάσταση στη χώρα τους ήσαν ...ρατσιστές; Η ΕΣΣΔ που δεν δεχόταν οικονομικούς μετανάστες ήταν ...ξενοφοβική; Ο πραγματικός διεθνισμός σημαίνει υιοθέτηση ενός ανακαινισμένου αμερικάνικου ονείρου ατομικίστικου , ή πυροδότηση του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος στην περιφέρεια;
Από τα παραπάνω κι όχι μόνο, είναι πρόδηλο ότι η ΛΑΕ πρέπει ν΄αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄αφήσει. Είναι επίσης προφανές,ότι μέχρι να το κάνει, λευκές επιταγές δεν μπορούν να παρασχεθούν. Ισορροπία και πολύ περισσότερο σύνθεση με τον εθνομηδενισμό δεν μπορεί να υπάρξει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
EKTAKTO Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ συνελήφθηκαν στο Χαλέπι από τις συριακές ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες oι τρομοκράτες είχαν μαζί τους και επιχείρησαν να βγάλουν από το Α Χαλέπι 40 αιχμαλώτους στρατιωτες και αξιωματικους του στρατου, εναν αριθμό μαχητών της Χεζμπολλα αλλά και αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματικούς. Είχαν αντιαεροπορικούς πυραύλους και μεγάλες ποσότητες χρυσού κι άλλων πολυτίμων λίθων και χρήματα σε εκατομυρια δολάρια. Μεταφέρονταν με ασθενοφόρα… Ο συριακός στρατός μετά απ΄όλα αυτά σταμάτησε την εκκένωση αφού οι ένοπλοι παραβίασαν κατάφωρα τους όρους της συμφωνίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστολή της εκκένωσης Α Χαλεπίου.Το τελευταίο 24ωρο βγήκαν 6.400 άτομα οι 3.000 ήταν τρομοκράτες.
Ο συριακός στρατός ανέστειλε την Παρασκευή, την εκκένωση χιλιάδων αμάχων και ενόπλων των παρατάξεων της »αντιπολίτευσης » από τις τελευταίες συνοικίες του Χαλεπίου καθώς συριακή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι «η διαδικασία εκκένωσης ανεστάλη λόγω έλλειψης σεβασμού στους όρους της συμφωνίας από τους ενόπλους. « Η εκκένωση που συνεχίστηκε μέσα στη νύχτα και επανάρχισε το πρωί της Παρασκευής διακόπηκε γύρω στις 11 h.Προς το μεσημέρι ακούστηκαν στη Ramoussa πυρά και εκρήξεις και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δέχθηκαν εντολή να εγκαταλείψουν το Α Χαλέπι.
Άλλο συριακό μέσο ανέφερε ότι ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να πάρουν μαζί τους «ομήρους» κάτι που θεωρείται παραβίαση της συμφωνίας. H συριακή τηλκεόραση ανέφερε πως ο λόγος της διακοπής της διαδικασίας εκκένωσης είναι ότι « οι τρομοκρατικές οργανώσεις επιχείρησαν να βγάλουν βαρύ οπλισμό και ομήρους », δηλ.μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων που κρατούν αιχμαλώτους. Σύμφωνα με το όργανο των στρατιωτικών επικοινωνιών της Hezbollah,« διαδηλωτές » μπλόκαραν το πέρασμα για να ζητήσουν την εκκένωση και των σιίτικων χωριών Foua και Kefraya, που προβλέπεται με βάση τη συμφωνία.
Η διαδικασία της εκκένωσης των πολιτών, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί από τα ανατολικά του Χαλεπίου, συνεχίστηκε και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενώ καταβάλονται διεθνείς προσπάθεις για την έκδοση ανθρωπιστικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής,για τη διασφάλιση μεγαλύτερης προστασίας των »ανταρτών ». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πιο νωρίς την Παρασκευή ότι η διαδικασία εκκένωσης αμάχων και τρομοκρατών από τα ανατολικά του Χαλεπίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή. Ρωσικό πρακτορείο ανέφερε πως το υπουργείο ισχυρίζεται ότι πάνω από 6.400 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 3.000 »μαχητές » έχουν εκκενωθεί το τελευταίο 24h στα πλαίσια μια συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.Η Τουρκία θα δεχθεί στο έδαφός της όλους του τραυματίες και ασθενείς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονίζει η αποκάλυψη του διαλόγου Πούτιν - Σαρκοζί: «Αν ξαναμιλήσεις έτσι θα τσακίσω και εσένα και τη Γαλλία»
16.12.2016
ΠΩΣ καταντησαν έτσι την προοδευτικη ισχυρη Γαλλία τα νεοφιλελέ φασιστοσαπάκια Σαρκοζι, Ολαντ και ερχεται Φιγιον/Λεπεν. Μια σημαντική συνομιλία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτινβ και του Νικολά Σαρκοζί το 2007, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης για τον Ρώσο πρόεδρο. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, το 2007 ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος Σαρκοζί, που είχε ασκήσει πολλές φορές κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Ρωσία για να τον συναντήσει.
Στη συνάντηση ο Σαρκοζί, με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος έχει την πρόθεση να δώσει ένα «μάθημα» στον Πούτιν και απευθύνεται στον Ρώσο πρόεδρο με απαξιωτικό τόνο και τρόπο. Ο Πούτιν αφήνει τον Σαρκοζί να μιλάει. Όταν ολοκληρώνει αυτά που έχει να πει, ο Ρώσος πρόεδρος με ψυχρό ύφος προειδοποιεί τον Σαρκοζί πως αν του ξαναμιλήσει κατά αυτόν τον τρόπο θα τσακίσει και αυτόν και την χώρα του! «Οι φραστικές προσβολές προς τον Νικολά Σαρκοζί από τον Πούτιν είναι άκρως ταπεινωτικές», δηλώνει στην γαλλική τηλεόραση δημοσιογράφος που συνόδευε τον Γάλλο πρόεδρο σε αυτό το ταξίδι. Στη συνέχεια ο Σαρκοζί, εμφανώς σοκαρισμένος δίνει συνέντευξη τύπου όπου υπογραμμίζει ότι συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς καμία επιθετικότητα! Αναλυτές και δημοσιογράφοι ερμήνευσαν τότε την περίεργη συμπεριφορά του Σαρκοζί ως «μέθη» όμως ξέχασαν μια λεπτομέρεια: o Σαρκοζί δεν πίνει ποτέ…!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η χειρότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της ιστορίας
Για άλλη μια φορά χτες γίναμε μάρτυρες της χειρότερης κυβέρνησης και χειρότερης αντιπολίτευσης της ιστορίας από καταβολή του ελληνικού κράτους. Κάθε μέρα το αχτύπητο αυτό δίδυμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μας δίνει υλικό για μελέτη, πως δηλαδή δυο κόμματα με την ίδια μνημονιακή ατζέντα προσπαθούν να πείσουν ότι είναι διαφορετικά, ενώ στην βάση της άσκησης εξουσίας είναι ίδια και απαράλλαχτα, ξεπουλώντας τα πάντα σε τιμές διάλυσης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να πετάξει μερικά ψίχουλα στους συνταξιούχους, επιστρέφοντας τους πίσω από αυτά που τους άρπαξε σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, που αποφάσισαν όλοι μαζί ότι η ανάπτυξη που περιμένουμε από το 2010, θα έρθει όταν κοπεί το ΕΚΑΣ. Και παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει με εντυπωσιακή ομολογουμένως τακτική να γίνεται σιγά σιγά πιο αντιπαθητική κυβέρνηση και από αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έταζε τα ίδια λίγο πριν παει σε εκλογές, η Νέα Δημοκρατία κάθε φορά καταφέρνει να κάνει την ρελάνς και να μας γυρνάει τα άντερα.
Ενώ έχει πει ότι θα ψηφίσει υπέρ της τροπολογίας για το επίδομα των συνταξιούχων, μόλις ο Κυβερνήτης της πρώην Ελληνικής Χερσονήσου, Βόλφανγκ Σόιμπλε ο Α΄, δήλωσε ότι διαφωνεί με το επίδομα και ότι ας αφήσουμε τα χριστούγεννα και τις πρωτοχρονιές και να δούμε τι θα κάνουμε με το χρέος, αμέσως η ΝΔ γύρισε το καλαματιανό σε κουβελικό “παρων”. Το κορυφαίο δε στέλεχος της ΝΔ και αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης, είπε από το βήμα της βουλής ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία μόνο αν αυτή αποσυρθεί, δίνοντας μας να καταλάβουμε τι ζημιά έχουν πάθει τα στέλεχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την στιγμή που αποκόπηκαν απο τα ΕΣΠΑ και τις υπογραφές των μνημονίων, που με τόσο ζήλο τώρα υπογράφει ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του.
Και όπως τόσο εύστοχα σημείωσε ο Δραχμend στο twitter: ” Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει σε όλα Ναι αλλά η ΝΔ καταφέρνει να γίνεται πιο εθελόδουλη, θέλει ένα ταλέντο, πως να το κάνουμε, μια αριστεία”. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απο την άλλη πλευρά της ανυπαρξίας, επιτέθηκε σε όσους στην Ευρώπη λένε ότι είμαστε αποικία χρέους της Γερμανίας και δεν αφήνουν ήσυχο τον πολυχρονεμένο βεζίρη Σόιμπλε να αποφασίσει να τοποθετήσει τον Βενιζέλο ύπαρχο της Ελλάδας, που άλλωστε θυσίασε τόσα αποθεματικά νοσοκομείων για να προσφέρει στην πατρίδα μας, τις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά άμα είσαι αχάριστος λαός, που να καταλάβεις από το μεγαλείο του αντρός.
Κάποια στιγμή αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσει να υπάρχει. Λογικά αυτό θα γίνει όταν η Γερμανία σταματήσει να κερδίζει από αυτήν, όπως κερδίζει τώρα εις βάρος των υπόλοιπων χωρών. Και ακόμα και τότε ο Χατζηδάκης θα λέει ότι θα συμφωνήσουμε να διαλυθεί η ΕΕ μόνο όταν η τροπολογία για την διάλυση της ΕΕ αποσυρθεί, όσο ο Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητάει να δεχτούμε τον εκδημοκρατισμό της ακροδεξιάς που καλπάζει στην Ευρώπη εξαιτίας του πραγματικού λαϊκισμού των επιλογών τους να συμπορευτούν με αυτό το κτήνος που γεννάει ακόμα μια φορά τον φασισμό.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΚΚΙ
Κάνιγγος 12 – 106 82 ΑΘΗΝΑ Τηλ. & Φαξ: 210 5234 289 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: infodikki1@gmail.com Ιστοσελίδα: www.dikki.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.12.2016
Χαιρετισμός του Γιώργου Μπούτρη – γραμματέα του ΔΗΚΚΙ, στην ημερίδα του ΕΠΑΜ, με θέμα το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα στις 11.12.2016
Ο Γιώργος Μπούτρης, ευχαρίστησε για την πρόσκληση του ΔΗΚΚΙ στο τόσο σημαντικό ζήτημα του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού προβλήματος. Με την σειρά του, το ΔΗΚΚΙ, προσκάλεσε τις δυνάμεις του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου να πρωτοστατήσουν την συνδιοργάνωση Ημερίδας για το θέμα: Κύπρος - Εθνικά ζητήματα εκτιμώντας ότι την περίοδο αυτή θα έχουμε κρίσιμες εξελίξεις σε αυτά τα μείζονα θέματα.
Ο γραμματέας του ΔΗΚΚΙ μίλησε για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό επί της αρχής και στο σύντομο χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στα εξής: Ο σύγχρονος πρόσφυγας ή μετανάστης παρουσιάζει ουσιώδεις διαφορές από άλλες ιστορικές περιόδους που πρέπει να αναλυθούν. Είναι αποτέλεσμα των επεκτατικών (ιμπεριαλιστικών) πολέμων, οι οποίοι γίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με σκοπό να ελεγχθούν βίαια οι πλουτοπαραγωγικές πηγές των κρατών αυτών(ενεργειακά αποθέματα και δρόμοι διακίνησής τους – Αγωγοί, μέταλλα – ορυκτός πλούτος, κρατικές επιχειρήσεις, χρήματα) αλλά και τα στρατηγικά σημεία που ενδιαφέρουν την Νέα Τάξη πραγμάτων (απομόνωση της Ρωσίας, δρόμοι προς την Κίνα κ.ά.) Με αυτόν τον τρόπο οι ιμπεριαλιστές καταστρέφουν μαζικά λαούς, πόλεις και σύγχρονα κράτη της Περιφέρειας, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προκαλούν.
Οι πληθυσμοί μετοίκων που δημιουργούνται μέσω των μεταναστευτικών ροών, έμμεσα ή άμεσα, προσκαλούνται από τις ηγεσίες της Δύσης (βλέπε δηλώσεις του Γερμανού υπουργού εργασίας στην αρχή της προσφυγικής κρίσης για ανάγκες της Γερμανίας περί το 1.000.000 τον χρόνο) για να παγιδευτούν στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις ενός «Παραδείσου». Η ίδια η Συνθήκη της Λισσαβόνας προτάσσει στις τέσσερες ελευθερίες την διακίνηση εργατικού δυναμικού με σκοπό την συμπίεση του κόστους της εργασίας. Πρόκειται για ένα καλά δουλεμένο πειραματικό εγχείρημα για την απαξίωση της εργασίας, την διάλυση της κοινωνικής συνοχής των λαών, όπου κομματιάζονται τα σύνορα και μετατρέπονται τα έθνη - κράτη σε γκρίζες ζώνες και απέραντες ΕΟΖ του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος της Παγκοσμιοποίησης. Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες τις οποίες εφαρμόζουν δεν έχουν σχέση με την πολιτιστική σύζευξη και αλληλεγγύη των λαών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έμπρακτη απόδειξη της απομάκρυνσης των λαών από τις πολιτισμικές τους αξίες και τον πολιτισμό τους για να επικρατήσει ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ιδεολογία του Κίσινγκερ, που εφαρμόζεται στην πράξη, ενάντια στον πολιτισμό, στην θρησκεία, στην γλώσσα και στην ιστορία, που θέλουν να εξαφανίσουν, ώστε να αποτρέψουν τις άμυνες των οργανωμένων εθνών - κρατών.
Να λάβει τέλος ο δήθεν διεθνισμός της μόδας των «ανοιχτών συνόρων», που μεταμφιέζει την αποδοχή της νομαδοποίησης των πληθυσμών (μέσω της νεο-αποικιοκρατικής βίας, που ακολουθεί ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός) αδιαφορώντας για την μετατροπή της χώρα μας σε φυλακή ανθρώπινων ερειπίων. Είναι ο ίδιος ψευδοδιεθνισμός της Παγκοσμιοποίησης ο οποίος εξορίζει -παράλληλα- βίαια τους Έλληνες πολίτες από τις εστίες τους και υποσκάπτοντας το πάτριο έδαφός τους. Στην έννοια του να μην διευκολύνουμε τους παγκοσμιοποιητές - επεκτατιστές, βοηθώντας τους στο να καταστρέφουν κράτη και πολίτες, απαιτείται: μια ανατροπή όλων των μέχρι σήμερα διεθνών συνθηκών της χώρας, με σαφή διαχωρισμό της ιδιότητας προσφύγων και μεταναστών και ελεγχόμενη εισροή στο μέτρο των δυνατοτήτων της χώρας.
Πρέπει να διεξάγουμε αποτρεπτική πολιτική των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά και ενεργητική ένταξη στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης (με έξοδο από την Ευρωζώνη) όσων, στα παραπάνω πλαίσια, παραμείνουν στη χώρα με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις βάσει των κανόνων της πολιτείας και διευκόλυνση των διεθνών διόδων για όσους αναζητούν πέρασμα για αλλού, με νέες διεθνείς συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν, να υποσκάπτονται οι όροι αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης των Ελλήνων εργαζομένων... Πρέπει να ξεφύγουμε από την αντίληψη ότι η επεξεργασία και υπεράσπιση των ατομικών επιμέρους «δικαιωμάτων» ως μερικό (και μάλιστα με επιλεκτικό τρόπο -όπως τα προωθεί άλλωστε η Νέα Τάξη πραγμάτων- ως αντίβαρο στην υπονόμευση της καθολικότητας). Να εντάξουμε στο καθολικό τα επιμέρους. Το δικαίωμα στη ζωή, δεν μπορεί να εξαντλείται στο δικαίωμα για ένα πιάτο φαί για την επιβίωση, σε μια καθημερινή αναμέτρηση με το θάνατο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!
12/17/2016 04:16:00 π.μ.
Το Χαλέπι επέστρεψε στη Συριακή πατρίδα... Με ανακοίνωση-απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας ένα... ηχηρό χαστούκι στην ευρωπαϊκή "δικαιωματική αριστερά" του Σόρος και την αργυρώνητη δημοσιογραφική αλητεία!
Έξι χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας, σήμερα έγινε ο τάφος της "αραβικής άνοιξης"... Η "αραβική άνοιξη", μια σχεδιασμένη επιχείρηση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε προβλέψει στην εξέλιξή της την αναγκαιότητα εξαγοράς των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων -αναγκαιότητα επιρροής και διαμόρφωσης -της κοινής γνώμης-, αλλά κυρίως την εξαγορά της λεγόμενης "ανανεωτικής" και τα τελευταία χρόνια "δικαιωματικής αριστεράς" (κύριο πρόβλημα των λαών τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, "μειονοτήτων", "προσφύγων" κ.α. κι όχι η απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού), στα πλαίσια του γνωστού, πλέον, εφευρήματος "κοινωνία των πολιτών" και ΜΚΟ. Αυτά τα έξι χρόνια διαμόρφωναν την κοινή γνώμη για το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", τη Συρία ως το απόλυτο κακό και φυσικά φασίστας, ή στην καλύτερη περίπτωση "ακροδεξιός εθνικιστής" όποιος τολμούσε να διατυπώσει δημόσια μια άλλη άποψη. Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και της λεγόμενης "ανανεωτικής αριστεράς", των "χωρίς σύνορα", διαδραμάτισαν τον πιο βρώμικο ρόλο στην "αραβική άνοιξη made in usa" και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με μια εμμονή υπεράσπισης των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Αυτές οι ηγεσίες βρίσκονται πίσω από τις "διαδηλώσεις" στις ευρωπαϊκές πόλεις (απόψε έγινε μια αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη κι αύριο πραγματοποιεί με αυτό το πλαίσιο κι η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη στην Αθήνα), όπου για "ανθρωπιστικούς" λόγους ζητούν τη στήριξη των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Μια "απάντηση" σ' όλους αυτούς στέλνει από τη Δαμασκό η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας. Μια "απάντηση" που χαστουκίζει και αποκαλύπτει όλες εκείνες τις "αριστερές" οργανώσεις και κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν ενταχθεί στους σχεδιασμούς του 4ου Ράιχ.
Η ανακοίνωση-απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αριστερά, έχει ως εξής:
"Σύντροφοι, Όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται εναντίον αυτής που σήμερα είναι μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός ο αγώνας μας είναι σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται "Νέα Μέση Ανατολή". Μέχρι τώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που εκτοπίστηκαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι ζημιές. Χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες βιομηχανίες καταστράφηκαν, όπως ακριβώς κι οι μεγάλες βιομηχανίες, οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το Συριακό πετρέλαιο κι άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, το καθεστώς που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια... Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό της Συρίας και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με κουράγιο απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011. Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.
Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής αυτού του σχεδίου, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι, ειδικοί δυτικών χωρών. Χρηματοδοτήσεις από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσφέρουν υποστήριξη και προώθηση των τρομοκρατικών οργανώσεων σε συνεργασία με την Τουρκία. Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Η Ρωσική βοήθεια αποπροσανατόλισε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία κι αυτή η υποστήριξη άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει έδαφος σε 6 μήνες πολέμου.
Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του Συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους. Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε όλη τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία. 1. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. 2. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη. 3. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες. Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους που ανέρχονται σε πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα διψασμένοι για αίμα, η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής του μπάνιου αίματος και την πλήρη αποχώρηση των κατεχόμενων περιοχών από ξένες τρομοκρατικές δυνάμεις. Επίσης, δημοκρατικές εκλογές στην πατρίδα μας και έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, προσπαθούν σταθερά τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σύντροφοι, το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας... απελευθερωμένη από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Αλλά, στο άλλο μέτωπο οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή εχθροπραξιών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία: 1. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα. 2. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας. 3. Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα. 4. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ' ολόκληρο τον κόσμο. 5. Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο Ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι εκείνο της υποστήριξης με κουράγιο της Αντίστασης των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Σύντροφοι, Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής των πολιτών, κυρίως απέναντι στον πόλεμο κι απέναντι στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις αντιλήψεις της δημοκρατίας, της προόδου κι ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης. Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις δυνατότητές του και να δώσει απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε ανθρωπιστική βοήθεια. Συρία, Δαμασκός, Δεκέμβρης 2016, Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας"
"Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"... η Ευρώπη του 4ου Ράιχ έχει κάνει τις επιλογές της και ακολουθούν δουλικά όλες οι κυβερνήσεις που δεν αποτελούν το διευθυντήριο... Η ναζιστική πολιτική της Ε.Ε. έχει καθοριστεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ανθρώπους και έθνη: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...... Αυτή η "πολιτική" επιβεβαιώθηκε ακόμη και χθες: Η δουλική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες... Στη "νέα τάξη" αυτής της Ευρώπης, ολοκληρωτικά εξαγορασμένη είναι και η δημοσιογραφία: Υποκρισία ευρωπαίων πολιτικών & δημοσιογραφική αλητεία... Κανένας αγώνας δεν χάνεται αν δεν δοθεί. Ο λαός της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου έδωσε και συνεχίζει τον αγώνα του... Σήμερα Το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας! Η "αραβική άνοιξη", ο πιο κρύος χειμώνας της ιστορίας σταμάτησε μπροστά στο "Πατρίδα ή Θάνατος" του λαού της Συρίας. Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός... Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία... Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει δημοκρατία...
Στην κοσμοπολίτικη, "μεταρρυθμιστική" και δήθεν προοδευτική "αριστερά", αφιερώνουμε: "Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad... Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία". Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου
Σχετικά ενημερωτικά: Η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού: Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων) - Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες - Socialist Unionists 18 έδρες - Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες - Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες - National Vow Movement 3 έδρες - Arab Socialist Union 2 έδρες Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση) - Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες - People's Will Party 1 έδρα Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.) Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Charlie Hebdo: Δειχνει τη Λαγκαρντ να λεει, Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, 09:52
Με ένα πρωτοσέλιδο με το συνηθισμενο ακραιο χιουμορ του περιοδικου κυκλοφορεί η νέα έκδοση του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo. Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού απεικονίζεται η Κριστίν Λαγκάρντ να βάζει το κεφάλι ενός ανθρώπου σε μια λεκάνη με νερό επιχειρώντας να τον πνίξει. Το θύμα της Λαγκάρντ είναι ένας Έλληνας, ενώ το περιοδικό σχολιάζει: «Σώστε την Ευρώπη! Πνίξτε έναν Έλληνα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρακινές ταξιαρχίες: Oι ΗΠΑ μπλοκάρουν την απελευθέρωση της Μοσούλης
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, 12:17
Καθώς η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης συνεχίζεται , ο Γενικός Γραμματέας των ιρακινών ταξιαρχιών «alNoujabaa», Akram αλ-Kaabi χαρακτήρισε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «αιχμή του δόρατος του κακού» που μπλοκάρει την απελευθέρωση της Μοσούλης. «Ο ρόλος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι πολύ περίεργος και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν θέλουν να εξαλείψουν την Daech και τα συμφέροντά τους», ανέφερε στο ιρανικό δορυφορικό κανάλι Alalam. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Al-Alam, ανεφέρθη επίσης ότι «οι Αμερικανοί δεν θέλουν να εξαλείψουν την Daech και αναγκάζουν την Hach alchaabi να τροποποιήσουν μία στροφή στην πορεία τους προς την μάχη στο κέντρο της Μοσούλης. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι μάχες στη Συρία και το Ιράκ κατήντησε ένα δράμα και ελπίζω τουλάχιστον η ιρακινή κυβέρνηση να είναι σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Συρίας στη Δαμασκό».
Και συνέχισε: «Τα μεγάλα γεγονότα και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή είναι συνωμοσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ», υπενθυμίζοντας ότι «οι Αμερικανοί έχουν αφήσει τους ιρακινούς να ταπεινώνονται από τους τζιχαντιστές». Ο Kaabi δήλωσε επίσης ότι «δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται εδώ. Θα σας πω εγώ. Εμείς στην ουσία αντιστεκόμαστε απέναντι στο αμερικανικό σχέδιο που ήθελε την Daech να ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της αμερικανικής κατοχής στη χώρα», προσθέτοντας ότι «η αντίσταση ματαίωσε το σιωνιστικό-αμερικανικό σχέδιο στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή». Είπε επίσης: «οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν την Hachd alChaabi ως σιιτική θρησκευτική δύναμη, στην οποία περιλαμβάνονται Σουνίτες και Σιίτες και άλλες μειονότητες». Επιπροσθέτως τόνισε ότι «οι αδελφοί της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της Χεζμπολάχ συνεργάστηκαν μαζί μας προσφέροντας συμβουλές και μοιράζονται τις εμπειρίες τους, μαζί μας».
Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία εξόντωσε 20 διοικητές της Daech
Συνεχίζοντας την εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης, η ιρακινή αεροπορία σκότωσε 20 στελέχη της τρομοκρατικής ομάδος Daech, κοντά στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Με βάση την ενημέρωση που παρέχεται από το γενικό γραφείο πληροφοριών του στρατού, το ιρακινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν χτύπηματα σε στοχευμένες θέσεις, σε μέρος όπου γίνονταν συναντήσεις ηγετών της τρομοκρατικής ομάδος Daech στα δυτικά της Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι 20 διοικητές και 50 άλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές από τους ιρακινούς. Οι τρομοκράτες φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον της στρατηγικής πόλης Ταλ Αφάρ. Ο Yahya Rasoul, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου του ιρακινού στρατού, ανακοίνωσε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν το ήμισυ των περιφερειών στην πεδιάδα της αρχαίας Νινευή («πρωτεύουσα» της οποίας θεωρείται η Μοσούλη). Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο τουλάχιστον 46 περιοχών και 54 που απαρτίζουν τις ανατολικές παρυφές της Μοσούλης». Ο χάρτης δείχνει την τρέχουσα στρατιωτική θέση στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, που μάχονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδος ISIS.
Ο ανώτερος ιρακινός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην «ολοκληρωτική πια περικύκλωση της πόλης της Μοσούλης», σημειώνοντας ότι «ο στρατός κινείται πλέον πιο επιφυλακτικά λόγω της παρουσίας των αμάχων, τους οποίους "θέλουμε να προστατεύσουμε από τα ενδότερα της πόλης, προτού ξεκινήσει η τελική φάση των αεροπορικών επιδρομών" των Δυνάμεων της Δύσης, υπό την ηγεσία πάντα, του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Σε μια άλλη ιρακινή αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανέφερε ότι «οι συνελήφθη ένα σημαίνων μέλος της Daech, ο Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος δραστηριοποιείτο στον τομέα δράσης των αλ-τον Σοράς, νότια της Μοσούλης». Εις επίμετρον μια πτέρυγα των μονάδων λαϊκής κινητοποίησης (Hachd al-Τσάαμπι), ανακοίνωσε με τη σειρά της, ότι σκότωσε «εννέα τζιχαντιστές και κατέστρεψε τέσσερα από τα φορτηγά-βόμβες τους καθώς και μία μπουλντόζα της Daech –καταστράφηκε ολοσχερώς από βλήματα- που περιείχε εκρηκτικά, σε χωριό της Σαρία, δυτικά της Ταλ Αφάρ».
*Ευρωπαίοι ερευνητές επιθεώρησαν έξι εργοστάσια στη Μοσούλη που ανήκουν σε μίνι-στρατιωτικό σύμπλεγμα που χτίστηκε από τους τζιχαντιστές.Μια διεθνής ομάδα ερευνητών, συνοδευόμενη από το 9ο θωρακισμένο τμήμα του ιρακινού στρατού, εισήλθε σε έξι αποθήκες κατασκευής όπλων του ισλαμικού Χαλιφάτου, στο Gogali, στο ανατολικό τμήμα της πόλης και την Qaraqosh, μια χριστιανική πόλη περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το στρατηγείο της Τζιχάντ. «Μείναμε έκπληκτοι από την τυποποίηση και τον ποιοτικό έλεγχο των όπλων που παράγονται από την Daech και τα οποία είναι αντάξια ενός πραγματικού στρατού», δήλωσε ένας από τους επιθεωρητές της έρευνας... *Μια κινητή ομάδα των MSF έφυγε το πρωί από το Ερμπίλ προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση στο στρατόπεδο της «Khazir 2», όπου έχουν καταφύγει πάνω από 8.000 εκτοπισμένοι (περιοχή που ελέγχεται από την οργάνωση ισλαμικό Χαλιφάτο (ΕΙ)) με τις μάχες όμως μεταξύ του ΕΙ και των ιρακινών δυνάμεων να μαίνονται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΡΟΝΑΛΝΤ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΣΤΗ HANDELSBLATT
Σύμβουλος της Μέρκελ: Η Γερμανία πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ -Πιο λογικό από το Grexit
16|12|2016 23:01
Να εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη, προτείνει ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την Ενωμένη Ευρώπη ως «κατεστραμμένο κράτος». Ο Ρόλαντ Μπέργκερ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelslbatt» υποστηρίζει ότι «αιτία όλων είναι το ευρώ» και εξηγεί: «Νομίζω ότι αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο μέσω ριζοσπαστικών βημάτων και όχι μέσω όλου αυτού του μπερδέματος που συμβαίνει», υποστηρίζει ο 79χρονος Μπέργκερ και προειδοποιεί: «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Η οικονομική κουλτούρα σε κάθε μία από τις 19 χώρες είναι, απλά, εντελώς διαφορετική. Δεν θα πρέπει να εξετάζουμε το εάν η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αλλά εάν είναι πολύ πιο λογικό η Γερμανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να σωθεί η Ε.Ε. στο σύνολό της», Οπως είπε η ισχυρή γερμανική οικονομία, με πλεόνασμα πληρωμών 9% του ΑΕΠ, ουσιαστικά, θέτει εκτός ισορροπίας την Ε.Ε. Αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΚΤ υποστηρίζει ότι είναι θετική για το 75% της Ευρωζώνης, κυρίως για τις χώρες του Νότου, αλλά καθόλου καλή για την ισχυρή γερμανική οικονομία και τις χώρες με θετικούς προϋπολογισμούς. «Όλο αυτό διαλύει την Ευρώπη», εκτιμά.
Παραδέχεται, πάντως, ότι για πολιτικούς και ιστορικούς λόγους η Γερμανία δεν θα προχωρήσει σε ένα τόσο ριζοσπαστικό βήμα, όπως αυτό της εγκατάλειψης του ευρώ. Προτείνει, όμως, ως εναλλακτική λύση τη δημιουργία μίας «ειδικής μεταβατικής ζώνης», ανάλογης λειτουργίας με αυτή της Γερμανίας, όπου τα πλουσιότερα ομοσπονδιακά κρατίδια «μεταφέρουν» κεφάλαια προς τα φτωχότερα. «Η Γερμανία θα καταστεί ο βασικός χρηματοδότης των πιο αδύνατων χωρών και γι’ αυτό δεν συμφωνούμε με αυτή τη λύση. Ιταλοί, Ισπανοί και Γάλλοι μου λένε όταν μιλώ μαζί τους: Εσείς οι Γερμανοί καταστρέφετε την Ευρώπη με την πολιτική λιτότητας!», προσθέτει ο κ. Μπέργκερ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαλέπι: Νέα συμφωνία για απομάκρυνση των αμάχων
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 11:08
Νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών από τις ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, μετά το πάγωμα της διαδικασίας χθες λόγω των απαιτήσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εκκενωθούν ταυτόχρονα και τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους ισλαμοφασιστες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκκένωση των δύο σιιτικών χωριών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, την πλήρη απομάκρυνση των ισλαμοφασιστών μαχητών από το ανατολικό Χαλέπι, αλλά και την εκκένωση των χωριών Ζαμπαντάνι Μαντάγια. Χιλιάδες είναι οι άμαχοι που περιμένουν να βρουν τρόπο να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη, βιώνοντας το σφοδρό κρύο και την πείνα. Ο σιωνιστικος ΟΗΕ υπολογίζει ότι παραμένουν στις περιοχές αυτές περίπου 40.000 άμαχοι και περίπου 1.500-5.000 ισλαμοφασιστες της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειές τους. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο ανατολικό Χαλέπι είναι και πολλά παιδιά, που περνούν τις νύχτες μέσα σε κατεστραμμένα κτήρια, περιμένοντας το επόμενο κύμα βομβαρδισμών. Οι εναπομείναντες άμαχοι, έχουν ελάχιστο πόσιμο νερό, σχεδόν καθόλου τρόφιμα και κοιμούνται ακόμα και στο χώμα υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους -6 βαθμούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ, ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Ακόμη μια περίπτωση clickbait άρθρου, που μοναδικό σκοπό έχει να ψαρέψει κλικ και κοινοποιήσεις.
ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο kwloxaneio.gr, oxafies.com, greeknewsondemand.com, shmantikanea.blogspot.gr
Το δημοσίευμα αναφέρει: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ !
Πως μπορείς να ψαρέψεις χιλιάδες like και κοινοποιήσεις; Παίρνεις μια φωτογραφία και γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι, αρκεί να ταιριάζει λίγο με τη φωτογραφία. Αν έχει μέσα και μια ελληνική σημαία, ακόμη καλύτερα. Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί το διαδίκτυο έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος με χιλιάδες ψευδείς δημοσιεύσεις και σελίδες που κατασκευάζουν ή αναπαράγουν ανοησίες και δεν σέβονται τους αναγνώστες τους. Το εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η ανάρτηση από το kwloxaneio.gr, η σελίδα σου φωνάζει από μακριά τι «χαρακτήρα» έχει. Το εντυπωσιακό είναι, πως αυτή η ανοησία κοινοποιήθηκε από 26.000 χρήστες του facebook, και έτσι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο τις κατασκευάζουν.
Μόνο μια ματιά, είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πως η σημαία ανήκει στο διπλωματικό αυτοκίνητο και δεν την κρατάει η κοπέλα της φωτογραφίας, που πιθανότατα είναι κάποια Αλβανίδα δημοσιογράφος που τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο.
Η πραγματική είδηση της φωτογραφίας είναι η παρακάτω. Επεισόδια σημειώθηκαν στις 28 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του Έπους του ’40. Μερικές δεκάδες οπαδοί της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων. Τα επεισόδια δεν πήρα έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, ωστόσο η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τα συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δανειστες τοκογλυφοι τρελαθηκαν! Η χαριστικη βολη στην μεσαια ταξη. Επιμενουν ότι οι ασφαλιστικες εισφορες των ελευθερων επαγγελματιων και των αυτοαπασχολουμενων για το 2017 θα πρεπει να υπολογιζονται επι του τζιρου και όχι επι των καθαρων κερδων (που ετσι κι αλλιως είναι καταστροφικα) όπως είναι θεσμοθετημενο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
125.000 εργαζονται με λιγοτερα από 100 ευρω το μηνα. Στοιχεια- σοκ από την Αχτσιογλου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργαζομενοι μεν, φτωχοι δε. Η υπουργος εργασιας Αχτσιογλου λεει. Πανω από το 50% των προσληψεων το 2015 αφορουν ευελικτες μορφες απασχολησης, αυξανοντας δραματικα το ποσοστο που εχει δουλεια, αλλα ζει κατω από το οριο της φτωχειας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών μετά τη σύλληψη αξιωματικών του ΝΑΤΟ στο Χαλέπι... Τώρα κατάλαβες γιατί οι δημοσιογραφικές πόρνες κι η δύση ανησυχούσε για "ανθρωπιστικούς" λόγους, για το Χαλέπι; Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στη 17ώρα UTC, ενώ συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ σήμερα το πρωί από τις συριακές ειδικές δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στο ανατολικό Χαλέπι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για μια ακόμη φορά η ΛΑ.Ε. επιβεβαιώνουν πως ερωτεύτηκαν τον Σόρος!
"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του..."! Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τους διοργανωτές, τους "εγκεφάλους" της ΛΑ.Ε. που μας πληροφορούν ότι "Ενόψει της παγκόσμιας μέρας του μετανάστη (18 Δεκέμβρη) η Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας οργανώνει ημερίδα το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Επιτροπή δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας, καλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στις 17 Δεκέμβρη στην Αθήνα...". Αντί να χαιρετίσουν τη νίκη στο Χαλέπι, να πάρουν θέση απέναντι στη δημοσιογραφική πορνεία... ανησυχούν για τους "Σύρους πρόσφυγες"... και για τους ιμπεριαλιστές Ρώσους, Ιρανούς, Λιβανεζους, που βοηθούν τη Συρία; Μεταξύ αυτών των "προσφύγων" η τεράστια πλειοψηφία τους είναι οι ποινικοί εγκληματίες που ελευθερώθηκαν σε κάθε πόλη από τους τρομοκράτες, οι νεαροί λιποτάκτες, αυτοί που πρόσφεραν υπηρεσίες αποκεφαλισμών τόσα χρόνια και με μισθό 3.000 δολάρια το μήνα, η σάρα και μάρα του υπόκοσμου!
Καλά... δεν βλέπουν, δεν ακούν, αλλά και δεν βρίσκεται ένας που να διαβάζει; - Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία! Αλήθεια, αυτοί οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι "αλληλέγγυοι", δεν έχουν να πουν κάτι για το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας; Αλήθεια, αυτοί οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι "αλληλέγγυοι", οργανώνουν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα παιδιά της Συρίας; Αλήθεια, αυτοί οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" κι "αλληλέγγυοι", λένε κάτι για τους περισσότερους από 250.000 μάρτυρες της Συρίας, κάνουν κάτι για τα ορφανά των μαρτύρων; Οι συμμετέχοντες ομιλητές, εκτός από τους ήδη γνωστούς και κραγμένουν υπαλλήλους του Σόρος, δεν βλέπουν που πάει το "πράγμα", ή αναζητούν λίγο μικρόφωνο και προβολή; - Θέλουν οι πουτάνες (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και σια) να κρυφτούν κι η χαρά δεν τις αφήνει! Τώρα κατάλαβες;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους αξιωματικούς του Συνασπισμου των ΗΠΑ συνέλαβαν στο έδαφος της Συρίας, να βοηθούν τους τρομοκράτες, τι θα πρέπει να τους κάνουν; Μήπως μπορούν να απαντήσουν οι "φιλάνθρωποι" αριστεροδεξιοί υπάλληλοι του Σόρος; USA Terrorists captured Syria...
Mutaz Kanoğlu – Turkey David Scott Winer – USA David Shlomo Aram – Israel Muhamad Tamimi – Qatar Muhamad Ahmad Assabian – Saudi Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi Hamad Fahad Al Dousri – Saudi Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordan Qassem Saad Al Shamry – Saudi Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Moroccan
Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες αυτές εκθέσεις περιγράφουν τα εν λόγω άτομα ως" αξιωματικούς του ΝΑΤΟ », είναι απίθανο να μεταφέρουν τα χρώματα του ΝΑΤΟ σε μια μυστική επιχείρηση - και θα μπορούσε να επισημαίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια ως Συνασπισμός των ΗΠΑ αξιωματικούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τη δράση τους
Το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και της δράσης τους έρχεται πάλι στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εμπιστευτική έκθεση της Ευρωσυνοριοφυλακής, η οποία αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι στους μετανάστες που επιβιβάζονται στα σαπάκια των δουλεμπόρων στην Κεντρική Μεσόγειο έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν...αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ. Στην έκθεση, δε, γίνεται λόγος για την πρώτη διαπιστωμένη περίπτωση διακινητών που οδηγούσαν μετανάστες απευθείας σε πλοίο ΜΚΟ. Μάλιστα, σύμφωνα με την Ευρωσυνοριοφυλακή, τα σήματα προς αυτήν για επεμβάσεις διάσωσης έχουν μειωθεί αισθητά. Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί οι επεμβάσεις διάσωσης από ΜΚΟ. Συγκεκριμένα, οι ΜΚΟ επενέβησαν στο 40% των περιπτώσεων τον περασμένο Οκτώβρη έναντι 5% στις αρχές του 2016. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μετανάστες που διασώζονται από τις ΜΚΟ αρνούνται μερικές φορές να συνεργαστούν με ευρωπαϊκές υπηρεσίες ή την ιταλική Ακτοφυλακή, ακολουθώντας «συμβουλές» που έχουν πάρει από μέλη ΜΚΟ. Επιπλέον, υπολογίζεται πως 4.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο διάπλου της Μεσογείου τη φετινή χρονιά, ενώ πέρσι ήταν 3.800. Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ΜΚΟ είχαν επεκτείνει για μικρό χρονικό διάστημα τις δράσεις τους και στη θάλασσα του Αιγαίου με σκάφη που επιχειρούσαν μαζί με το Λιμενικό και τη Frontex σε επιχειρήσεις διάσωσης.
Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι η πολιτική της ΕΕ απέναντι στους ξεριζωμένους έχει στόχο το ανοιγοκλείσιμο της στρόφιγγας ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου των ευρωπαϊκών κρατών. Σε αυτό το πλαίσιο παίρνονται ταυτόχρονα και μέτρα θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης, ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής με τη χρήση και νέων τεχνολογιών, μέτρα επαναπροώθησης προσφύγων αλλά και μέτρα «υποδοχής», «διαλογής» και αντίστοιχα προώθησής τους σε κράτη της ΕΕ. Στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής ρόλο ειδικό παίζουν οι ΜΚΟ, που πρέπει να σημειώσουμε ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι άμεσα συνδεδεμένες με ιμπεριαλιστικά κέντρα, μονοπωλιακούς ομίλους, ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, προωθώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στη χώρα μας η ΕΕ χορήγησε σε ΜΚΟ 380 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά ήταν περισσότερα από αυτά που δόθηκαν στο ελληνικό κράτος και στον ΟΗΕ. Και βέβαια, την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν κρατικές δομές για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών, προφανώς σκόπιμα, με αποτέλεσμα να αλωνίζουν διάφορες ΜΚΟ που ο ρόλος τους και ο στόχος τους είναι πολύ συχνά εντελώς διαφορετικοί από τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων. Αλλωστε, εάν δει κανείς ορισμένα στοιχεία που αφορούν τη δράση ορισμένων ΜΚΟ, μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο παρά να εφησυχάζει...
Σε σχετική παλιότερη Ερώτηση στο Ευρωκοινοβουλιο για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο αρμόδιος για ζητήματα μετανάστευσης επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε αναφερθεί στις εξής ΜΚΟ: «Διεθνής Καθολική Επιτροπή για τη Μετανάστευση (ICMC)», «PRAKSIS» και «METAction». Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης χρηματοδοτούνται, επίσης, οι ΜΚΟ «Δανέζικο Συμβούλιο Προσφύγων», «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης», «Save the Children», «OXFAM», «Arbeiter-Samariter-Bund» και «Γιατροί του Κόσμου», χωρίς καν «σύμπραξη με δημόσιες αρχές ή διεθνείς οργανισμούς». Στην απάντηση τονιζόταν ότι «οι ελληνικές αρχές είναι αρμόδιες για την επιλογή των εταίρων υλοποίησης, στους οποίους θα μπορούσαν πράγματι να περιλαμβάνονται και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», ενώ σε κάθε περίπτωση «όλοι οι εταίροι συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές». Αλλωστε, η κυβέρνηση παραχώρησε σε ΜΚΟ χώρους στα ελληνικά νησιά και αλλού για να στήσουν υποδομές και παίρνει δεκάδες αποφάσεις χρηματοδότησης αυτών των ΜΚΟ, για να έχουν συγκεκριμένη δράση.
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ σε σχετικό πόρισμα της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού, 92,5 εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα βοήθειας μέχρι τώρα είτε απέτυχαν είτε τα χρήματα σπαταλήθηκαν. Από κοντά και πολυεθνικές, όπως η «Libra Group» που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, του λίζινγκ αεροσκαφών και κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, η οποία έχει υποσχεθεί να παράσχει οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη σε ΜΚΟ που δουλεύουν μόνο με πρόσφυγες στην Ελλάδα με ενδιαφέρον στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία και Ασφάλεια για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και γυναίκες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέοι βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία από την πλευρά των δυνάμεων της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατό και φασιστικά τάγματα) με 200 περίπου παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Φλεβάρη του 2015, που έχει μείνει στα χαρτιά. Κατά καιρούς, όπως αυτές τις μέρες, μειώνεται η ένταση των βομβαρδισμών, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τον ντόπιο πληθυσμό των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Συχνά πλήττονται υποδομές σε κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν λείπουν και οι νεκροί και τραυματίες, όπως προχτές, όταν χτυπήθηκε επιβατικό λεωφορείο κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης στο Ντονέτσκ, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Τραγική η κατάσταση των παιδιών
ΣΑΝΑΑ.-- Αξιωματούχοι του ΟΗΕ προέβλεψαν χτες ότι αναμένεται χειροτέρευση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Υεμένης, αφού ο πόλεμος που εξελίσσεται έχει καταστρέψει ολοσχερώς την οικονομία της φτωχότερης χώρας της Αραβικής Χερσονήσου και έχουν ήδη σταματήσει και οι παραδόσεις τροφίμων από το εξωτερικό, ωθώντας το λαό στο χείλος του λιμού. Βέβαια, οι διαπιστώσεις δεν αναφέρονται στο γεγονός ότι όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, όπου πρωτοστατεί η Σαουδική Αραβία με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. «Σε ολόκληρη τη χώρα πεθαίνουν παιδιά», τόνισε χτες ο Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη, περιγράφοντας τη βαρβαρότητα, όπου το 50% του συνολικού πληθυσμού των 28 εκατ. ανθρώπων υποσιτίζεται, με τα 7 εκατ. να είναι ήδη αντιμέτωποι με το λιμό. Οκτώ στα δέκα παιδιά πλήττονται από τον υποσιτισμό και κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας ασθενειών που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί! Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν ανάγκη κάποιου είδους ανθρωπιστική βοήθεια, όμως ο οργανισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παράδοσή της, εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων και της έλλειψης χρηματοδότησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ Αλληλεγγύη στο συλληφθεντα συνδικαλιστη της Κολομβίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο της Κολομβίας, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα, πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την αθώωση του Κολομβιανού συνδικαλιστή και μέλους της ΠΣΟ, Ούμπερ ντε Χέσους Μπαγεστέρος Γκόμες. Ο Μπαγεστέρος, λαϊκός αγωνιστής και ηγετικό στέλεχος της FENSUAGRO (συνδικαλιστική οργάνωση μικροκαλλιεργητών και εργατών γης), συνελήφθη στις 25 Αυγούστου του 2013 από τις κολομβιανές δυνάμεις καταστολής, με τις κατηγορίες της «εξέγερσης» και της «τρομοκρατίας», που είναι βασισμένες σε διατάξεις του Συντάγματος που έχουν στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκέμβρη στην Μπογκοτά. Το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε καταδικάσει τη σύλληψή του, απαιτώντας «την άμεση απελευθέρωσή του και την παύση της δίωξης και της καταπίεσης του λαϊκού κινήματος». Επίσης, η Παγκόσμια Συνδικαλιστή Ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι ο Μπαγεστέρος, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας, απαιτώντας την απελευθέρωση του φυλακισμένου συνδικαλιστή. Επίσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE), που είναι μέλος της ΠΣΟ, με επιστολή της προς το δικαστή που θα εξετάσει την υπόθεση του Μπαγεστέρος, ζητά την αθώωσή του, καθώς, όπως τονίζει, μετά την πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία της κυβέρνησης με τις FARC-ΕΡ, που εγκρίθηκε και από τα δύο νομοθετικά σώματα, εξέλιπαν οι συνταγματικές βάσεις επί των οποίων εκδόθηκε το ένταλμα της σύλληψής του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοβαρά επεισόδια: Γυαλιά - καρφιά τα έκαναν μετανάστες στην αγορά στη Μυτιληνη
17/12/2016 18.30
Σοβαρά επεισόδια με μετανάστες έγιναν για ακόμη μια φορά στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το lesvosreport.gr μετανάστες, κατά μαρτυρίες αφρικανικής καταγωγής, έκαναν δύο διαρρήξεις, επιχείρησαν ακόμη μία, ένω έσπασαν και τη τζαμαρία καταστήματος οπτικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετανάστες διέρρηξαν και δυο ταβέρνες στην περιοχή της Επάνω Σκάλας κλέβοντας χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, προσπάθησαν να διαρρήξουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τζαμαρία καταστήματος οπτικών στην Ερμού. Η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου δεν εχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για τα περιστατικά, ενώ εχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που όπως αναφέρουν μαρτυρίες είναι αφρικανικής καταγωγής.
Τα νέα περιστατικά έρχονται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες. Στην ανακοίνωσή του ο εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σημειώνει: 'Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας και ιδιαίτερα στην οδό Ερμού , ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση την ήδη καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Επιμελητήριο Λέσβου. Μετά την συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας αποφασίστηκε η ένταση των πεζών αλλά και των εποχούμενων περιπολιών σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερμού με ένα όχημα ειδικά και μόνο για εκεί. Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας , και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους. Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία. Ακόμα τα μέτρα αποτροπής όπως είναι το σύστημα συναγερμού ή τα ρολά ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δυστυχώς η πολιτεία εξακολουθεί να μην ακούει τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του νησιού και για έλεγχο των παραβατικών κοινωνικών ομάδων'. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη σήμερα στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι χθεσινοβραδινές διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα απειλη από τους ξενους κωλοευρωπαιους τοκογλυφους για συνταξεις και περιθαλψη. Στο στοχαστρο της τροικας τα ακινητα των Ταμειων. Οι ξενοι κωλοτοκογλυφοι απαιτουν να ενταχθει στο υπερταμειο που εχουν ιδρυσει για να κλεψουν την περιουσια του Ελληνικου Λαου για 99 χρονια το συνολο της περιουσιας των ασφαλιστιικων οργανισμων αξιας 1,4 δις ευρω. Αρνουνται οι σκατοτοκογλυφοι της Κομισιον και του ΔΝΤ τη δημιουργια κρατικης ελληνικης εταιριας διαχειρισης. Πρεπει επιγοντος να φυγουμε απο αυτη το κωλογερμανικη ευρωενωση!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOS για τα Νοσοκομεια. «Μας ζητουν να φερνουμε από το σπιτι φαρμακα και κουβερτες». Δραματικες καταγγελιες από ασθενεις.