Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευη 16 Δεκεμβριου 2016


Η Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον της στην Αργεντινή
Καράκας, 14 Δεκεμβρίου 2016 - Η υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Delcy Rodríguez Gómez, κατήγγειλε αυτήν την Τετάρτη επίθεση εναντίον της από τους υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής. «Το πνεύμα με το οποίο ήρθαμε σε αυτό το αδελφό έθνος είναι ακριβώς αυτό της ολοκλήρωσης των λαών, της ενότητας, της ειρηνικής ανάπτυξης των ιστορικών μας διαδικασιών. Είναι αδιανόητο να με χτυπάει η αστυνομία, πρέπει να το καταγγείλω. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν πράγματα σαν κι αυτά στη Λατινική Αμερική», είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας σε δηλώσεις που έκανε στον τύπο.
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η εθνική αντιπροσωπία ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής με πνεύμα διαλόγου για να υπερασπιστεί τη Βενεζουέλα και την Mercosur. «Είναι επίσης αδιανόητο ότι οι συνεννοημένοι Υπουργοί Εξωτερικών της Τριπλής Συμμαχίας αρνήθηκαν να ακούσουν τη Βολιβία και την Προσωρινή Πρόεδρο της Mercosur, που είναι η Βενεζουέλα, δηλαδή ένα κράτος-μέλος της Mercosur». Η επικεφαλής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Ειρήνης έφτασε τα ξημερώματα αυτής της Τετάρτης στο Μπουένος Άιρες με σκοπό να συμμετέχει στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Mercosur που, κατά τρόπο μη προβλεπόμενο, κάλεσε η ομόλογός της από την Αργεντινή, Susana Malcorra. Ωστόσο, η πράξη των Υπουργών Εξωτερικών της Τριπλής Συμμαχίας κηλίδωσε τη συμμετοχή της υπουργού Rodríguez κατά τη συνεδρίαση, παρόλο που η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ασκεί νόμιμα, την ηγεσία του περιφερειακού οργανισμού.
Αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα
Διάφορες προσωπικότητες χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσουν την αποστροφή τους για τις βίαιες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων της Αργεντινής και την αλληλεγγύη τους προς τη Βενεζουέλα και την υπουργό Delcy Rodríguez. «Καταδικάζω την επίθεση που υπέστη η υπουργός @DrodriguezVen στην Αργεντινή από έναν αστυνομικό. #AgresiónEnMercoSur», δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία, Piedad Cordoba στο λογαριασμό του στο τουίτερ @piedadcordoba. Ο Ricardo Patiño, ο υπουργός Άμυνας του Εκουαδόρ, έγραψε μέσω του λογαριασμού του @RicardoPatinoEC «αλληλεγγύη μου στη γενναία υπουργό της Βενεζουέλας Delcy Rodríguez @DrodriguezVen για την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκε στην Αργεντινή».
Ο ευρωβουλευτής Javier Couso, δήλωσε: «Απαράδεκτη επίθεση # AgresiónEnMercosur στην υπουργό της Βενεζουέλας. Αποδοκιμάζω αυτή την αυθάδεια της νεοφιλελεύθερης (αντι)διπλωματίας» στο λογαριασμό του @caninator.ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, εξέφρασε την αλληλεγγύη του με την υπουργό Βενεζουέλας, μετά την επίθεση που δέχτηκε στην Αργεντινή. «Ενόψει της έλλειψης σεβασμού απέναντι στην υπουργό @DrodriguezVen, θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας κόντρα στην επιθετικότητα της αστυνομίας της Αργεντινής. Ως περιοχή, έχουμε το δικαίωμα στην οικονομική ολοκλήρωση και το εμπόριο. Η επιθετικότητα της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης είναι απαράδεκτη. Δεν είμαστε η πίσω αυλή των ΗΠΑ», διέδωσε το Βολιβιανός πρόεδρος μέσω του λογαριασμό του στο twitter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήνυμα στους αργεντίνους στις 25 Μαΐου 1962
" Υπάρχουν μόνο δύο θέσεις στην ιστορία: είτε θα είναι υπέρ των μονοπωλίων, ή είναι κατά των μονοπωλίων. Και όλοι αυτοί που είναι εναντίον των μονοπωλίων, όλοι τους μπορεί να μπουν σε έναν κοινό παρανομαστή.... όλους όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση των λαών μας πολέμησαν την ίδια στιγμή, αν και μερικές φορές δεν τους ξέρουμε, για τον αφανισμό του ιμπεριαλισμού. Και είμαστε όλοι σύμμαχοι, παρόλο που μερικές φορές δεν τους ξέρουμε, αλλά μερικές φορές τις δικές μας δυνάμεις τους χωρίζουν εσωτερικές διαμάχες, παρόλο που μερικές φορές για στείρες συζητήσεις σταματήσαμε να κάνουμε το μέτωπο που χρειάζεται για να πολεμήσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αλλά όλοι τους, όλοι όσοι πολέμησαν ειλικρινά για την απελευθέρωση της στις αντίστοιχες πατρίδες μας, είμαστε εχθροί άμεσοι του ιμπεριαλισμού."
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για ποια υπάλληλο μιλούσε ο Πολάκης και τσαντίστηκε ο Μπουμπούκος; Ιωάννα Δεμεντή!
Εργαζόταν άμισθη στο γραφείο Τύπου του Άδ. Γεωργιάδη όσο ήταν υπουργός Υγείας. Την ίδια υπάλληλο διόρισαν σε έργο πεδίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να βγάλει ένα μηνιάτικο. Μέσω αυτής έστελναν «ραβασάκια» διορισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης και η σύζυγός του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπανγκόκ: Όχι Αβάνα
28/11/2016
Μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο αρκετοί θυμήθηκαν το έντονο πρόβλημα πορνείας που αντιμετωπίζει το νησί επιχειρώντας να το συνδέσουν με την κουβανική επανάσταση, τον ίδιο τον εκλιπόντα ηγέτη ή ακόμη και με τον σοσιαλισμό. Πόσες φορές άραγε οι ίδιοι άνθρωποι να μίλησαν για τα πορνεία ψυχών που φιλοξενούν χώρες όπως η Ταϊλάνδη – η οποία συγκαταλέγονταν για χρόνια στο διευρυμένο κλαμπ των «τίγρεων» της ανατολικής Ασίας (Tiger Cub Economies). Η χώρα βέβαια δεν αντιμετώπισε ποτέ το εμπάργκο που διέλυσε την κουβανική οικονομία για περίπου έξι δεκαετίες. Η βιομηχανία του σεξ αναπτύχθηκε μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ όταν η Ταϊλάνδη μετατράπηκε σε σταθμό ανεφοδιασμού αλλά και ξεκούρασης για τους Αμερικανούς στρατιώτες. Σήμερα ανεξάρτητοι οργανισμοί αναφέρουν ότι η παιδική πορνεία καλύπτει το 40% της βιομηχανίας του σεξ. Ανάλογα με τη μέθοδο μέτρησης ερευνητές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των ανηλίκων που εκπορνεύονται σε παιδεραστές από όλο τον κόσμο κυμαίνεται από 40.000 έως εκατοντάδες χιλιάδες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με το 40% του λαού που κυβερνάει να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με μισό εκατομμύριο -αποτελούμενο, σχεδόν στο σύνολό του, από νέους- να έχει ξενιτευτεί, με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, με δεκάδες χιλιάδες να ζουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή και να περιφέρονται άστεγοι, γιατί να μην ξεκαρδίζεται στα γέλια ο Τσιπρας όταν λέει καλαμπουράκια με τη Μερκελ και τους αλλους τοκογλυφους και με ολους αυτούς που απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για τον τόπο;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας πήγε στη Σαουδική Αραβία, όπου αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ, για να καλύψει το σώμα και το κεφάλι της. Ας κάνουμε μια άσκηση διαλεκτικής: Η κύρια αντίθεση καθορίζεται από το τι πήγε να κάνει εκεί κάτω η υπουργός του Ράιχ. Μα, να πουλήσει όπλα στους βουαχαβίτες τζιχαντιστές! Δευτερεύουσα αντίθεση η άρνησή της να συμμορφωθεί στην ισλαμική εθιμοτυπία. Δυτερεύουσα πλευρά της δευτερεύουσας αντίθεσης το ότι της επιτράπηκε τελικά να κυκλοφορεί χωρίς χιτζάμπ, επειδή είναι η υπουργός του Ράιχ και όχι μια τυχαία επισκέπτρια. Μένει το ότι η κ, υπουργός τα πούλησε τα όπλα στους δολοφόνους, που μ' αυτά θα συνεχίσουν το μακέλεμα του λαού της Υεμένης και θα εξοπλίσουν και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ κ.λπ. Για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας δεν άλλαξε τίποτα. Αλλάζουν πολλά, όμως, για τις γυναίκες σε κράτη μέχρι πρόσφατα κοσμικά, όπου επιχειρούν να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο εκείνοι που εμμέσως εξοπλίζονται από αυτή την κυρία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως πάνε τα πράγματα, αν γίνουν εκλογές -χωρίς να 'χουν μεσολαβήσει γεγονότα απρόβλεπτα που να προκαλέσουν σοβαρές ανακατατάξεις-, θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Ναι! Μ' αυτό το κοινωνικά ανάλγητο σκληρό πρόσωπο που έχει επιλέξει να προβάλλει. Θα τις κερδίσει, βασισμένη στη σταθερή ψήφο εκείνων που εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνόμια λόγω της κοινωνικής τους θέσης. Από τους άλλους, τους πολλούς, τους τσαλαπατημένους, η μεγάλη πλειονότητα απλώς δεν θα ψηφίσει. Απογοητευμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας εμπιστοσύνη και σε οσους προτείνουμε μια άλλη διέξοδο. Είτε ως ΚΚΕ είτε ως ΛΑΕ είτε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειτε ως ΕΠΑΜ κ.λπ. Όταν διαψευστείς τόσο βαριά μια φορά, δύσκολα εμπιστεύεσαι ξανά τον οποιονδήποτε. Ακόμη κι αν ξέρεις πως είναι έντιμος απέναντί σου, είναι ο φόβος και η αηδία που κυριαρχεί. Και το "άι σιχτίρ, όλοι σας!". Μ' αυτό έχουμε ν' αντιπαλέψουμε.
Σχολιο.- Και με τα πλυντήρια σε πλήρη λειτουργία, αντιπολίτευση τα φασιστομουτρα. Σχολιο.- Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το βλέμμα και τ' αυτιά μας προς τον φτωχό λαϊκό κόσμο. Χωρίς αυταπάτες πως θα μας εμπιστευτεί, αν δεν περάσει καιρός για να πειστεί πως όντως τα εννοούμε αυτά που λέμε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.ΔΥΟ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ 10 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ.ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΑΦΗ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΕ ΔΙΟΤΙ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΚΟΨΕ ΤΑΧΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΑΣΕ 50 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο: Τα «χίλια συγγνώμη» δεν τον έσωσαν
16/12/2016 11.30
Ένοχο για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, χωρίς μάλιστα ελαφρυντικά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον 32χρονο Σύρο. Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.
« Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», είπε η Εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».
Η δίκη
Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του 3μελους Πλημμελειοδικείου Χίου χωρίς δικηγόρο αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως δικηγόρο του κατηγορουμένου την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Μετά τον διορισμό της κ. Ζαννάρα η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη διέκοψε τη δίκη προκειμένου ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υπεράσπισής του. Η εκδίκαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα με την κατάθεση του Αστυνομικού ο οποίος είπε ότι 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού. Όπως κατέθεσε ο Αστυνομικός, ο 32χρονος ήθελε να κάνει τη γυναίκα του να τον λυπηθεί και να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον είχε εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Το Δικαστήριο απηύθηνε ερωτήματα για το βίντεο που απεικονίζει τον 32χρονο να κακοποιεί το ανήλικο στη ντουζιέρα, με τον Αστυνομικό να καταθέτει ότι δέχθηκε 11 χτυπήματα από τα οποία θα μπορούσε το παιδί να είχε χτυπήσει σοβαρά.
Σοκαρισμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 32χρονο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων. «Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη. Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς». Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους». Τελικά το Δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 32χρονο. Η αρχική ποινή ήταν 4 έτη για ενδοοικογενειακή βία και 2 έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη. Η πρόεδρος μάλιστα ευχήθηκε καλές γιορτές στον 32χρονο, αλλά… εντός των φυλακών όπου μεταφέρθηκε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτα στοιχεία: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα
16/12/2016 7.30
Τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι παίρνουν μισθούς πείνας, παρουσίασε η Εφη Αχτσιόγλου στο Βερολίνο. Η υπουργός Εργασίας έδωσε στοιχεία που δείχνουν την πραγματική κατάσταση της αγοράς εργασίας στη χώρα θέλοντας να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες, αρνητικές παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός: -125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα, και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα. - Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Επομένως η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με χαμηλό κατώτατο μισθό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με μία ιδιαίτερα απορρυθμισμένη αγορά εργασίας. -Οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, αντιθέτως αύξησαν τα ποσοστά της ανεργίας, από 7% το 2009 στο 27,9% το 2013, και η ανεργία των νέων διαμορφώνεται περίπου στο 50% στο 2016. - Οι συνέπειες ήταν η σημαντική αύξηση της μετανάστευσης υψηλά καταρτισμένου νεανικού εργατικού δυναμικού, οι δραματικές επιπτώσεις στην καταναλωτική ζήτηση και η μεγάλη αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. -Περισσότερο από το 50% των προσλήψεων το 2015 αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός αυτών που ονομάζουμε 'φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι', ενώ επίσης αυξήθηκε κατά πολύ και η αδήλωτη εργασία. -από το 2010 έχουν γίνει αρκετές 'μεταρρυθμίσεις' στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν η κατάρρευση του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν εν ισχύ μόνο οκτώ κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ορίζουν τους κανόνες για την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Η κυρία Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης. 'Σας έδωσα όλες αυτές τις πληροφορίες για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στα θέματα της αγοράς εργασίας δεν ζητά τίποτε παραπάνω από αυτό που συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο: Ότι δηλαδή η αγορά εργασίας στην Ελλάδα θα επιστρέψει σε αυτό που περιγράφεται ως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, στις αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Άλλωστε και η πλειοψηφία των συστάσεων του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σχεδόν το 90%, υποστηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι ένα ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων θα έπρεπε να επιστρέψει στη χώρα. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, οφείλω να δηλώσω ότι το ΔΝΤ αρνείται να συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα διακινδύνευε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει στοιχεία για να υποστηρίξει αυτή την άποψη.
Αναφορικά με τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, οφείλω να πω ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχα αρκετές συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, μέλη του ευρωκοινοβουλίου, με συνδικάτα κλπ. Διαπίστωσα ένα ευρύ κύμα αλληλεγγύης στο ελληνικό αίτημα. Μέλη των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών έστειλαν επιστολή στους Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, ζητώντας την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος Πιτέλα δημόσια υποστήριξε τη θέση μου, όπως και οι Πράσινοι και μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Και χθες η ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συζήτησε το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, έπειτα από αίτημα διαφόρων πολιτικών ομάδων, και συμφώνησαν ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα πρέπει να λάβει ένα τέλος, και ότι οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου πρέπει να ισχύσουν και πάλι' τόνισε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα γέλια του Τσίπρα με Μέρκελ και Γιούνκερ
15/12/2016 19.30
Το ιδιαιτέρως «θερμό» και χαλαρό, σχεδόν φιλικό κλίμα στις επαφές του πρωθυπουργού τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ όσο και με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Παρά το γεγονός ότι τα «καυτά» ζητήματα της Ελλάδας -δεύτερη αξιολόγηση, χρέος, ποσοτική χαλάρωση- παραμένουν ανοιχτά και βρίσκονται μάλιστα σε μια εξόχως κρίσιμη καμπή, αυτό δεν εμπόδισε τους κ.κ. Τσίπρα, Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς να ανταλλάξουν... αβρότητες.
Τα χαμόγελα έδωσαν και πήραν -σε κάποιες φωτογραφίες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν δείχνουν να ξεκαρδίζονται, καθώς ο δεύτερος αγκαλιάζει τον κ. Τσίπρα. Σε άλλη φωτογραφία, δε, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ακόμα και να κάνει κωμικές γκριμάτσες, με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σουλτς να τον παρακολουθούν με χαρακτηριστικά χαμόγελα. Ουδείς γνωρίζει, βέβαια, εάν αυτό το κλίμα μπορεί και να προεξοφλεί «καλά νέα» για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Human Rights Watch:«Η κυβέρνηση Ερντογάν δολοφονεί τη δημοσιογραφία»
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, 03:53
Η τουρκική κυβέρνηση έχει φιμώσει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης σε μία προσπάθεια να αποφύγει την κριτική για την αδυσώπητη καταστολή όσων θεωρεί εχθρούς, κατήγγειλε την Πέμπτη η Human Rights Watch. Η επίθεση εις βάρος της αιχμηρής δημοσιογραφίας στην Τουρκία οξύνθηκε το 2014, αλλά έγινε ακόμη σφοδρότερη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, στερώντας από τον τουρκικό πληθυσμό την πρόσβαση σε μία τακτική ροή ανεξάρτητης πληροφόρησης από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας σχετικά με τις εσωτερικές εξελίξεις.
Σε μία έκθεσή της, 69 σελίδων, με τίτλο «Φιμώνοντας τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης: Η Κυβέρνηση Εντείνει τις Επιθέσεις Έναντι των Επικριτικών Μέσων Ενημέρωσης», η οργάνωση αναφέρει τα πέντε βασικά στοιχεία της καταστολής των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, περιλαμβανομένης της χρήσης του ποινικού δικαστικού συστήματος για τη δίωξη και φυλάκιση δημοσιογράφων με ψευδείς κατηγορίες για τρομοκρατία, προσβολή δημόσιων αξιωματούχων ή εγκλήματα κατά του κράτους. «Στο παρελθόν οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία δολοφονούνταν. Αυτή η κυβέρνηση δολοφονεί την ίδια τη δημοσιογραφία» δήλωσε ένας δημοσιογράφος στη Human Rights Watch.
Η Human Rights Watch καταγράφει απειλές και άσκηση σωματικής βίας εις βάρος δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών οργανισμών, κρατικές παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου και άσκηση πίεσης σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς να απολύσουν τους αρνητικά προσκείμενους δημοσιογράφους. Επιπλέον, την εξαγορά ή το κλείσιμο από τις αρχές των ιδιωτικών εταιρειών μέσων ενημέρωσης και τους περιορισμούς στην πρόσβαση στα ραδιοκύματα, την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο των επικριτικών τηλεοπτικών σταθμών. «Η φυλάκιση 148 δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης και το κλείσιμο 169 οργανισμών μέσων ενημέρωσης και εκδοτικών οργανισμών υπό το καθεστώς της κατάστασης συναγερμού δείχνει πως η Τουρκία σκοπίμως παραβιάζει τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου που είναι κομβικά για τη δημοκρατία» λέει ο Χιου Γουίλιαμσον, ο διευθυντής του παραρτήματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Human Rights Watch.
Η οργάνωση διαπίστωσε ότι η καταστολή δεν είχε στόχο μόνο τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν, το οποίο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση και θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, αλλά και τα φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και τις ανεξάρτητες φωνές που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η εφημερίδα «Cumhuriyet» και οι δημοσιογράφοι της. Η έκθεση βασίστηκε σε 61 συνεντεύξεις με δημοσιογράφους, εκδότες, δικηγόρους και ακτιβιστές της ελευθεροτυπίας καθώς και στην εξέταση δικαστικών εγγράφων που συνδέονται με τη δίωξη και τη φυλάκιση δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι συνέβη με τον αληταρα Αφγανό που βίασε και σκότωσε φοιτήτρια στη Γερμανία και παριστανει τον ανηλικο
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 21:53
Από τις γερμανικές Αρχές -μέσω του δικτύου αστυνομικής συνεργασίας- απεστάλησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελληνική Αστυνομία δακτυλικά αποτυπώματα αλλοδαπού, που φέρεται ως δράστης υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας φοιτήτριας στη Γερμανία.
Όπως προέκυψε ο συγκεκριμένος αλλοδαπός υπήκοος: Είχε υποβάλλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος τον Ιανουάριο του 2013. Δακτυλοσκοπήθηκε και τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών του αποτυπωμάτων καταχωρήθηκαν στην κοινή ευρωπαϊκή βάση δεδομένων (Eurodac), όπου έκτοτε παραμένουν διαθέσιμα σε όλες τις υπηρεσίες των κρατών-μελών. Το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλλει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013 είχε απορριφθεί. Σημειώνεται ότι για οποιοδήποτε νέο αίτημα σε άλλη χώρα κινούνται οι προβλεπόμενες ευρωπαϊκές διαδικασίες από την χώρα που δέχεται το νέο αίτημα ασύλου.
Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός: Συνελήφθη το 2013 ως ανήλικος, δικάστηκε από δικαστήριο ανηλίκων και κρατήθηκε σε φυλακή Ανηλίκων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Τιμωρήθηκε με 10 χρόνια κάθειρξης ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του. Συμφωνα με επιστημονες, με μια απλη αναλυση DNA, θα μπορουσε να διαπιστωθει ότι δεν είναι ανηλικος 17 χρονων, αλλα τουλαχιστον 26. Παρακολούθησε το σχολείο της φυλακής σαν ανηλικος και δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε ευεργετικό υπολογισμό ποινής καθώς συμπλήρωσε 581 ημέρες εργασίας. Εξέτισε τα 2/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, με εισαγγελική διάταξη, υπό τον όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα. Δεν τήρησε τον όρο και η αποφυλάκιση ανακλήθηκε.
Η υφ’ όρον απόλυση είναι πάγιος θεσμός του ποινικού δικαίου στην Ευρώπη και προβλέπει την πρόωρη αποφυλάκιση για τους καταδίκους με πρόσκαιρη κάθειρξη, δηλαδή με τα 3/5. Η διάταξη για την απόλυση των κρατουμένων με τα 2/5 του ν. 4322/2015, σε περίπτωση κάθειρξης έως 10 χρόνια, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με κάποιες εξαιρέσεις. Ωστόσο και χωρίς αυτές τις διατάξεις ο κρατούμενος θα αποφυλακιζόταν λίγους μήνες αργότερα. Σ’ όλη την Ευρώπη ο εγκλεισμός των ανηλίκων χρησιμοποιείται ως έσχατο μέσο και στην αντιμετώπισή τους επικρατεί η επιείκεια αντί της αυστηρότητας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει μόνο μία αλήθεια για τα απαίσια γεγονότα στο Χαλέπι. Και δεν θα τη μάθουμε από τα συστημικά Μέσα
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 18:51
Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Τούρκοι και άλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στους «μετριοπαθείς αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ». Ποιοι είναι όμως στην πραγματικότητα αυτοί που υποστηρίζουν με τόσο σθένος τα συστημικά Μέσα Πληροφόρησης;
Και τι υποστηρίζει ο εξαιρετικός Βρετανός δημοσιογράφος Ρομπερτ Φισκ που ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από κοντά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή; Δυτικοί πολιτικοί, «ειδικοί» και δημοσιογράφοι θα πρέπει πλέον να «επανεκκινήσουν» τις ιστορίες τους μέσα στις επόμενες ημέρες, από την ώρα που τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ πήραν πάλι στον έλεγχό τους το ανατολικό Χαλέπι. Θα μάθουμε όλοι πως οι 250.000 «παγιδευμένοι πολίτες» στην πόλη δεν μπορούσαν να διαφύγουν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδιζαν το ανατολικό τμήμα της πόλης γιατι τους το απαγορευαν με ποινη θανατου οι ανταρτες.
Θα μάθουμε περισσότερα για τους «επαναστάτες» τους οποίους υποστηρίζουμε εμείς στη Δύση –Αμερικάνοι, Βρετανοί και εκείνοι οι σύμμαχοί μας - που αποκεφαλίζουν ανθρώπους στις χώρες του Κόλπου. Να μην ξεχνάμε ότι σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι της al-Qaeda (αλλιώς Jabhat al-Nusra, αλλιώς Jabhat Fateh al-Sham), όλοι εκείνοι «οι μάγκες», όπως τους αποκαλούσε ο George W. Bush που διέπραξαν τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας στη νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Πενσιλβανία, την 11η Σεπτεμβρίου –θυμάστε τον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας;».
Θυμάστε τους «δαίμονες» της al-Qaeda; Θυμάστε τις προειδοποιήσεις από τις αγαπητές δυνάμεις των πρακτόρων ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η al-Qaeda είναι σε θέση να κάνει τρομοκρατικά πλήγματα ακόμη και στο Λονδίνο; Όχι όσο οι «επαναστάτες» συμπεριλαμβανομένων εκείνων της al-Qaeda, που «ηρωικά υπερασπίζονταν το ανατολικό Χαλέπι», επειδή κυκλοφορούσαν τα δημοσιεύματα με ηρωικές ιστορίες υπερασπιστών της δημοκρατίας που απέκρουαν τις επιθέσεις από τους ‘’κακούς’’ και άλλες ιστορίες που θύμιζαν τα όπλα μαζικής καταστροφής.
Πίσω στις ημέρες του Σαντάμ Χουσεΐν –όταν λίγοι από εμάς αμφισβητούσαν την παράνομη εισβολή στο Ιράκ και υποστήριζαν πως θα οδηγήσει σε καταστροφή και ανείπωτες δυστυχίες και ότι οι Τόνι Μπλερ και Τζορτζ Μπους μας κατήγγειλαν ως υπερασπιστές του καθεστώτος Σαντάμ. Και υπενθύμιζαν ότι ο Σαντάμ ήταν ένας από τους τρεις πυλώνες του «Διαβολικού Άξονα». Την ίδια συνταγή ακολούθησαν και πάλι στην συριακή τραγωδία. Μάλιστα, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ κατέστρεψε μεγάλα τμήματα από τις πόλεις της χώρας του, πολεμώντας εκείνους πού ήθελαν την ανατροπή του καθεστώτος του. Μάλιστα, το καθεστώς του είναι αμαρτωλό και είναι υπεύθυνος για το θάνατο αμάχων. Αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους Σύρους αλήτες αντάρτες που επικαλούμενοι την ανατροπή του καθεστώτος προχωρούσαν σε εθνοκάθαρση.
Ναι, θα πρέπει να φοβόμαστε για τις ζωές των γιατρών που με κουράγιο νοσηλεύουν τους πολίτες στο ανατολικό Χαλέπι, αλλά και για τη ζωή εκείνων που εμποδίστηκαν να περάσουν στις κυβερνητικές γραμμές. Και να θυμόμαστε την αναφορά του ΟΗΕ που περιέγραφε την τύχη 82 πολιτών που «σφαγιάσθηκαν» στα σπίτια τους τις περασμένες 24 ώρες. Αλλά θα πρέπει να πούμε και μια άλλη αλήθεια: Πολλοί από τους «επαναστάτες» που υποστηρίζει η Δύση- την δράση των οποίων εξήρε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ως «άγριους μαχητές στη Μέση ανατολή», στην συνάντησή της με - εκείνους που αποκεφαλίζουν – αξιωματούχους χωρών του Κόλπου. Εμείς οι ίδιοι που χαρακτηρίζουμε φρικιαστικούς τους οπαδούς του ΙSIS που πολιορκούμε στη Μοσούλη (περίπτωση παρόμοια με το Χαλέπι) αγνοούμε την συμπεριφορά των ανταρτών στο Χαλέπι.
Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, πήρα συνέντευξη από μια από τις πρώτες οικογένειες που είχε εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι κατά την διάρκεια κατάπαυσης του πυρός. Ο πατέρας είχε μόλις πληροφορηθεί πως ο αδελφός του επρόκειτο να εκτελεσθεί από τους αντάρτες, επειδή ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του και τον γιό του διέφυγαν από την πρώτη γραμμή. Κατηγόρησε ακόμη τους επαναστάτες επειδή έκλεισαν τα σχολεία και είχαν βάλει όπλα δίπλα στα νοσοκομεία. Χωρίς να είναι βαλτός από το καθεστώς. Μάλιστα είχε βρει να πει καλά λόγια για τον ISIS, όταν είχαν δείξει καλή συμπεριφορά, τις πρώτες ημέρες της πολιορκίας. Τον ίδιο καιρό Σύροι στρατιώτες σε προσωπικές συνομιλίες μαζί τους εξέφραζαν την πεποίθηση ότι οι αμερικάνοι θα αφήσουν τον ISIS να εγκαταλείψει τη Μοσούλη, προκειμένου να συνεχίσουν να πολεμούν το συριακό καθεστώς αλλού. Αμερικάνος στρατηγός μάλιστα, εξέφρασε φόβους μήπως οι Σιίτες μαχητές εμποδίσουν τον ISIS να φτάσει μέσω των συνόρων στη Συρία.
Έτσι ακριβώς έγινε. Με τρεις φάλαγγες φορτηγών γεμάτων με ένοπλους - πρόθυμους να αυτοκτονήσουν – οπαδoύς του ISIS, διέσχισαν την έρημο από τη Μοσούλη και πέρασαν μέσω Raqqa και Deir ez-Zour από το Ιράκ για να καταλάβουν και πάλι την όμορφη πόλη Παλμύρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η οπισθοδρόμηση που συμβαίνει με την Παλμύρα, αντιπροσωπεύει τόσο για τον συριακό στρατό όσο και τους Ρώσους συμβολική παρά ουσιαστική στρατιωτική σημασία. Σύροι αξιωματικοί μου έλεγαν στις αρχές του χρόνου πως δεν θα επέτρεπαν να επιστρέψει το ISIS στην Παλμύρα επειδή υπήρχε ρωσική στρατιωτική βάση στην πόλη. Κι είχαν πετάξει ρωσικά αεροπλάνα για να γιορτάσουν πάνω από τα ρωμαϊκά ερείπια την απελευθέρωση της πόλης. Τι συνέβη λοιπόν; Μάλλον οι Σύροι στρατιωτικοί δεν διέθεταν δυνάμεις για να υπερασπισθούν την Παλμύρα, ενώ προωθούνταν στο ανατολικό Χαλέπι. Θα πρέπει να ανακαταλάβουν και πάλι σύντομα την Παλμύρα.
Αλλά για τον Μπασάρ αλ-Άσαντ το τέλος της πολιορκίας στο Χαλέπι σημαίνει ότι Isis, al-Nusra, al-Qaeda και όλες οι ομάδες των Σαλαφιστών δεν θα διαθέτουν κάποια βάση καθώς έχουν ξεκαθαρίσει οι μεγάλες πόλεις στη Συρία, μετά τη Δαμασκό, τη Χομς τη Χάμα και το Χαλέπι. Πίσω πάλι στο Χαλέπι. Οι γνωστές και πλέον κουρασμένες πολιτικές και δημοσιογραφικές φωνές χρειάζεται να φρεσκαρισθούν. Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μερικές ημέρες. Μετά από πολύμηνες επιθέσεις εναντίον του συριακού καθεστώτος οι ανθρωπιστικές οργανώσεις – οσμίζοντας την ήττα των ανταρτών άρχισαν πριν λίγες ημέρες να τους επικρίνουν. Για παράδειγμα η Ανώτατη Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα στην καθιερωμένη –και πλήρως κατανοητή- αναφορά της εξέφραζε φόβους για την τύχη του άμαχου πληθυσμού στο ανατολικό Χαλέπι και το ιατρικό προσωπικό καθώς και τους «εκατοντάδες αγνοούμενους» που προσπάθησαν να περάσουν την γραμμή αντιπαράθεσης και άλλες ανησυχίες. «Την περασμένες δύο εβδομάδες το Μέτωπο Fatah al-Sham (με άλλα λόγια η al-Qaeda) και το τάγμα Abu Amara έχουν σκοτώσει άγνωστο αριθμό αμάχων που τους είχαν ζητήσει να εγκαταλείψουν τις γειτονιές τους για να σωθούν αθώες ζωές».
«Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες πως από τις 30 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης πυροβόλησαν εναντίον αμάχων που προσπαθούσαν να διαφύγουν». Ακόμη στην αναφορά περιγράφεται πως «επιθέσεις σημειώθηκαν αδιακρίτως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και δυτικές περιοχές ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς και στις κατεχόμενες από τους «αντάρτες», στο ανατολικό Χαλέπι». Υποψιάζομαι πως θ΄ ακούσουμε περισσότερες παρόμοιες καταγγελίες τις επόμενες ημέρες. Τον επόμενο μήνα, θα διαβάζουμε επίσης ένα βιβλίο με φρικιαστικό περιεχόμενο, το «Merchants of Men» (Έμποροι Ανδρών) της Ιταλίδας δημοσιογράφου Loretta Napoleoni, για τη χρηματοδότηση του πολέμου στη Συρία. Το βιβλίο καταγράφει απαγωγές για λύτρα από τις ανταρτικές δυνάμεις αλλά έχει σκληρές επικρίσεις και για το επάγγελμα των δημοσιογράφων.
Φυσικά, οι πολιτικοί ταγοί μας –το ίδιο με τους επαναστάτες- ανταλλάσσουν τα θύματά τους με χρήματα. Το ίδιο με τη ντροπή του Brexit, η Μέι και οι μπουφόνοι υπουργοί της υπάκουσαν στους σουνίτες αυτοκράτορες που δέχτηκαν να χρηματοδοτούνται οι τζιχαντιστές στη Συρία με την ελπίδα να κερδίσουν δισεκατομμύρια λίρες στην χρηματοδότηση της μετα- Brexit εποχής με πωλήσεις όπλων στις χώρες του Κόλπου. Σε λίγο στο βρετανικό Κοινοβούλιο θα συζητηθεί η απόγνωση των γιατρών, των νοσοκόμων των τραυματισμένων παιδιών και των πολιτών στο Χαλέπι και άλλων περιοχών της Συρία. Η γκροτέσκα συμπεριφορά των κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί διαβεβαίωση πως ούτε οι Σύροι ούτε οι Ρώσοι θα δώσουν σημασία στον οικτρό μας θρήνο. Και αυτό αποτελεί μέρος της ιστορίας.
(*) Ο Ρόμπερτ Φισκ, είναι εδώ και πολλά χρόνια ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας (τώρα μόνο ιστοσελίδας) "The Independent" στη Μέση Ανατολή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Το Χαλέπι γράφει ιστορία
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 18:00
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ τόνισε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ότι τα γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στο Χαλέπι θα γραφτούν στην ιστορία και ότι ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά την «απελευθέρωση της πόλης». «Αυτό που συμβαίνει σήμερα καταγράφεται στην ιστορία και την ιστορία αυτή τη γράφει κάθε Σύρος πολίτης. Αυτή η ιστορία δεν άρχισε σήμερα, άρχισε έξι χρόνια πριν όταν άρχισε η κρίση και ο πόλεμος στη Συρία» ανέφερε ο επικεφαλής του συριακού κράτους στη δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό της συριακής Προεδρίας στο Twitter.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άτυπος εμφύλιος στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 12:51
Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Ομπάμα, έκανε μία τελευταία ένεση για να ενισχύσει τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές τρομοκράτες, που υποχωρούσαν από το Χαλέπι, αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματούχος της CIA officer Larry Johnson σε δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik. Στην «ένεση», περιλαμβάνονται και ατομικής χρήσης αντιαεροπορικά συστήματα (MANPADS), για τα οποία το Κρεμλίνο ήδη από την Παρασκευή έχει προειδοποιήσει πως «είναι εξαιρετικά επικίνδυνα στα χέρια των Ισλαμιστών τρομοκρατών». Σύμφωνα με τον Τζόνσον, «αυτή αποτελεί την ύστατη προσπάθεια του Ομπάμα προκειμένου να υποστηρίξει την πολιτική που εφάρμοσε στο πρόβλημα της Συρίας, εξοπλίζοντας του αντικαθεστωτικούς αντάρτες».
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η CIA έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο δυσφήμησης του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διοχετεύοντας στον αμερικάνικο Τύπο για ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. «Η CIA έφτασε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη μέσω των κυβερνο-επιθέσεων στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ με στόχο να ευνοήσει την εκλογή του Τραμπ και όχι απλώς να προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας» όπως "αποκάλυψε" η «Washington Post», την περασμένη Παρασκευή.
Και φυσικά, το ζήτημα δεν είναι καθαυτό τα email, αλλά «η ρωσική προέλευσή τους», όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο Paul Craig Roberts, τονίζοντας ότι «δεν παρέχονται αποδεικτικά στοιχεία». Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν ανεξάρτητοι παρατηρητές είναι πως «υπάρχουν κάποια στοιχεία στους κόλπους της CIA που δεν θέλουν να δουν τον Τραμπ να αναλαμβάνει την αμερικανική προεδρία». Και προκύπτει το ερώτημα: Γιατί; Η απάντηση κρύβεται πίσω από την «παρακυβέρνηση» των ολιγαρχών, οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξει η πολιτική εναντίον της Ρωσίας.
Η αντίδραση από την ομάδα που προετοιμάζει την προεδρία Τραμπ ήταν άμεση: “Έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που διέδιδαν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής . Η εκλογική διαδικασία έχει τελειώσει με την μεγαλύτερη καταγραφή εκλεκτόρων στην ιστορία. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι». Η αντίδραση από το στρατόπεδο Τραμπ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πως διέταξε να εξετασθούν οι καταγγελίες «εκ βάθρου». Δεν έδωσε, ωστόσο, σημασία στο γεγονός ότι από την «αποκάλυψη» της εφημερίδας, λείπει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο... Ο «εμφύλιος» που έχουν προκαλέσει οι δυσαρεστημένοι από την εκλογή Τραμπ, εντείνεται με την έκκληση για «αναπόφευκτη επανάληψη των προεδρικών εκλογών», την οποία ζήτησε ο πρώην αναλυτής του «βαθέως κράτους» της CIA, Bob Baer.
Ο John Dean, προεδρικός σύμβουλος επί Nixon, ζήτησε «όλα τα στοιχεία για τη "ρωσική ανάμειξη" να δοθούν στον Κολέγιο των 538 Εκλεκτόρων πριν από τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε θα ψηφίσουν επίσημα για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία». Και ο υπό παραίτηση ηγέτης της μειοψηφίας (των Δημοκρατικών) Harry Reid κατηγόρησε το FBI για «συγκάλυψη στοιχείων» φτάνοντας να ζητήσει την παραίτηση του διευθυντή James Comey. O Craig Murray πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ουσμπεκιστάν και τώρα στενός συνεργάτης του Τζούλιους Ασάντζ, χαρακτήρισε όλες αυτές τις καταγγελίες της CIA «κατασκευασμένες ανοησίες». Ο Ασάντζ, που μέσω του WikiLeaks είχε διαρρεύσει τα email της Χίλαρι Κλίντον, έχει αρνηθεί πως η πηγή του ήταν οι Ρώσοι.
Στα επιχειρήματα των υποστηρικτών της αντι-Τραμπ εκστρατείας της CIA, είναι πως χάκερς είχαν επίσης παγιδέψει και την Εθνική Επιτροπή των ρεπουμπλικάνων χωρίς να υπάρξει κάποια διαρροή μέσω WikiLeaks. Οι ανεξάρτητοι παρατηρητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το «βαθύ κράτος» προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τονΤραμπ να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής προεδρίας. Στην εκστρατεία εναντίον του νεοεκλεγέντος έρχεται να προστεθεί με δηλώσεις του και ο Mike Morell, πρώην προσωρινός διευθυντής της CIA, κατηγορώντας τον Τραμπ ως «ασυνείδητο πράκτορα και όχι πατριώτη».
Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος ειδικευμένη σε θέματα εθνικής ασφάλειας και πολιτικών ελευθεριών, Marcy Wheeler, δίνει την δική της εξήγηση: «Αν ο Τραμπ αναλάβει την εξουσία, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, θα αφήσει στην ηγεσία της Συρίας τον Μπασάρ Άσαντ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι ήταν άσκοπη η προσπάθεια που κατέβαλε επί τέσσερα χρόνια η Σαουδική Αραβία, υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον για την ανατροπή του. Θα εγκαταστήσει επίσης ένα σωρό ανθρώπους με δεσμούς στην αμερικάνικη πετρελαιο-βιομηχανία στην κυβέρνηση διακινδυνεύοντας την συνέχιση του πανάκριβου προγράμματος fracking. Η CIA με στενές σαουδαραβικές σχέσεις -πέραν των καθηκόντων της- κατηγορείται για τις συγκαλυμμένες επιχειρήσεις στη Συρία».
Για να προσθέσει: «Είναι γνωστό πως οι Σαουδάραβες έχουν χρηματοδοτήσει αθρόα το ίδρυμα Κλίντον, μαζί με άλλα εμιράτα του Κόλπου, και βασίζονταν στη νίκη της Χίλαρι. Υποστήριζαν την στρατηγική Κλίντον, τόσος την υπόθεση της Λιβύης, της Συρίας, αλλά και των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, όλη την καταστροφική στροφή υπέρ των Σουνιτών». Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ χρειάζονται να γίνει έρευνα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σύστημα της CIA που χαρακτηρίζεται από καρκινογόνο γραφειοκρατία που προσπαθεί να υποκαταστήσει όλες τις δημοκρατικές δομές, υπονομεύοντας ακόμη και τον εκλεγέντα πρόεδρο καταλήγει ο Justin Raimondo διευθυντής σύνταξης του ιστότοπου Antiwar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, 03:23
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποφασιστική τους επιθετική εκστρατεία εναντίον "τρομοκρατών" και θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας, μετά την κατάληψη του Χαλεπιού, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ. «Δεν θα σταματήσουμε (την επιθετική μας εκστρατεία). Οι εκεχειρίες θα τηρούνται μόνο σε περιοχές όπου οι τρομοκράτες είτε παραδίνουν τον οπλισμό τους, είτε συμφωνούν στην αποχώρηση τους», τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Rossiya-24 και NTV.
Ο Άσαντ επισήμανε ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στην Δαμασκό για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις, αλλά παρέχει κάποιες φορές συμβουλές. Πρόσθεσε πως οι συριακές αρχές θα αποφασίσουν κατόπιν διαβούλευσης με την Ρωσία και το Ιράν για το ποια συριακή πόλη θα απελευθερώσουν έπειτα από την κατάληψη του Χαλεπιού. Όπως υποστήριξε, η πλειοψηφία των σύρων πολιτών είναι αντίθετη με την ιδέα της αποδυνάμωσης του κράτους και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ σημείωσε πως είναι αδύνατη η συζήτηση για οποιαδήποτε πρόταση για τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα. Σημείωσε πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος της Συρίας αν διατηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έπειτα από τον πόλεμο, τονίζοντας πως η διαδικασία επαναπατρισμού κάποιων Σύρων έχει ήδη ξεκινήσει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών για την υγεία στον Ασωπό
Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα του φακέλου «Ασωπός», το πρόβλημα παραμένει. Ισως και οξύνεται, όσον αφορά τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Νέα επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών υποδεικνύει τον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένων μορφών καρκίνου στον Δήμο Σχηματαρίου, ενώ αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν στο μέλλον θα εξακολουθήσουν να έχουν όλοι όσοι έπιναν επί σειρά ετών νερό με εξασθενές χρώμιο. Την υγεία του πληθυσμού της περιοχής θα παρακολουθεί για τα επόμενα 4 χρόνια το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το «Παρατηρητήριο και Κέντρο Προαγωγής Υγείας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας» υλοποιείται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής). «Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η Πολιτεία έχει αμελήσει το πρόβλημα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. «Καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη βιομηχανική συγκέντρωση στη χώρα, χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό και υποδομές. Συχνά έχω την αίσθηση ότι ο μόνος νόμος εκεί είναι ο νόμος της ζούγκλας».
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού που είχε εκτεθεί στο πολύ ρυπασμένο νερό μέχρι το 2009, όχι μόνο οι κάτοικοι των Οινοφύτων αλλά και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε η κ. Αθηνά Λινού, διευθύντρια του εργαστηρίου. «Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι είχαμε μέσα σε μια δεκαετία αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο κατά 14%, με την τελευταία χρονιά να έχει αύξηση 90%, ιδίως στους καρκίνους ήπατος και νεφρών, κάτι που συνάδει με την έκθεση σε βαρέα μέταλλα. Επίσης, πρόσφατη μελέτη σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού σε σχολεία της περιοχής δείχνει ότι στο ένα τέταρτο των παιδιών το αναπνευστικό δεν ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι πραγματικά ανησυχητικό». Σύμφωνα με την κ. Λινού, μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί νέα επιδημιολογική μελέτη, η οποία υποδεικνύει την αύξηση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου: του πνεύμονα, του μαστού, του θυρεοειδούς, της ουροδόχου κύστης, του ήπατος και του οισοφάγου. «Σε ορισμένους καρκίνους η συχνότητα εμφάνισης είναι διπλάσια, σε άλλες 3 ή 4 φορές μεγαλύτερη», ανέφερε η κ. Λινού. «Είναι μορφές καρκίνου που σχετίζονται με την έκθεση σε αρσενικό. Επομένως, φαίνεται ότι το εξασθενές χρώμιο στο νερό συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως οι μεγάλες συγκεντρώσεις αρσενικού. Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου θα έχουν όλοι όσοι γεννήθηκαν μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς ο λανθάνων χρόνος μέχρι να είναι διαγνώσιμη μια νόσος μπορεί να είναι από 5 έως 30 χρόνια. Επομένως, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυξημένους καρκίνους για μερικές δεκαετίες».
To Παρατηρητήριο Yγείας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου, θα έχει μια σταθερή παρουσία στην περιοχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε δείγμα πληθυσμού, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία των νοσοκομείων της περιοχής. Απαντώντας σε ερώτημα, η κ. Λινού εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των επιδημιολογικών ερευνών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων μέσω της δικαστικής οδού από ομάδες νοσούντων. Κάτι που όμως αμφισβητεί ο πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης, ηγετική μορφή του αγώνα στον Ασωπό, σημειώνοντας ότι τα δικαστήρια δεν κάνουν δεκτά τα στοιχεία των ιατρικών καταγραφών αν δεν έχουν προκύψει με συγκεκριμένο τρόπο.
Το Παρατηρητήριο, πάντως, θα ασχοληθεί και με την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Οπως ανέφερε η Αφροδίτη Βελουδάκη, μέλος της ομάδας, θα πραγματοποιείται στους κατοίκους ενημέρωση για θέματα όπως η υγιεινή διατροφή, η πρόληψη της παχυσαρκίας και η διακοπή του καπνίσματος. Το πρόβλημα της ρύπανσης των υπογείων υδάτων παραμένει. Οπως ανέφερε χθες ο Σπύρος Καρακίτσιος, από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, τα επίπεδα εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά της Λεκάνης του Ασωπού παραμένουν πολύ υψηλά, εξαιτίας ανθρωπογενούς δραστηριότητας. Προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ρύπανση συνεχίζεται, χρειάζεται να γίνονται σταθερές μετρήσεις σε διάφορα σημεία της Λεκάνης, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία, προσέθεσε. Σημείωσε, δε, ότι ο εντοπισμός των πηγών της ρύπανσης θα μπορούσε να είναι εφικτός με συνεχείς δειγματοληψίες κοντά σε «ύποπτες» δραστηριότητες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν οι τζιχαντιστές εναντίον της αποχώρησης των τρομοκρατών από το Χαλέπι, με συμπαράσταση της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" του Σόρος! Στο Χαλέπι, οι ισλαμοφασιστες στην έξοδο από την πόλη προσπάθησαν να πάρουν ομήρους
ΜΟΣΧΑ, 16 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Η εκκένωση των τρομοκρατών και των οικογενειών τους από το ανατολικό Χαλέπι ανεστάλη μετά που οι τρομοκρατες παραβίασαν τη συμφωνία και προσπάθησαν να πάρουν ανθρώπους ομήρους, σύμφωνα με το συριακό κράτος όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Al-Ikhbariya [1].
Σύμφωνα με το κανάλι, οι τρομοκρατικές ομάδες άρχισαν να βομβαρδίζουν κατά την αναχώρηση τους από το Ramos, όταν η τελευταία φάλαγγα των λεωφορείων ήταν έτοιμη να φύγει. Αποστάλθηκε στην περιοχή ο στρατός της Συρίας. Ταυτόχρονα, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των πόλεων Fua και Kefrayya. To Reuters επικαλούμενο μάρτυρες ανέφερε ότι έγιναν αρκετές εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν στο χώρο όπου ήταν τα λεωφορεία με αυτούς που θα εκτοπίζοντο.
Με τη σειρά του, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA έχει μεταδώσει ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ ενώ προετοιμάζοντο για την εκκένωση και προσπάθησαν να πάρουν στα λεωφορεία βαριά όπλα και ομήρους από το Νότιο-δυτικό τμήμα της πόλης. Ο οργανισμός αναφέρει, επίσης, ότι οι τρομοκράτες ανατίναξαν τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες με όπλα , φοβούμενοι ότι οι χορηγοί τους, θα γίνουν γνωστοί όπως και οι οδοί του εφοδιασμού. Μια πηγή στην έδρα της στρατιωτικής επιχείρησης επιβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής και προσπάθησαν να πάρουν ομήρους. Σημείωσε ότι τώρα οι διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες μέσω μεσαζόντων έχουν ανασταλεί.
Η πηγή στην έδρα της συριακής πολιτοφυλακής δήλωσε ότι οι ένοπλοι πήραν όλους τους ανθρώπους που χρειάζονταν, και όσοι παρέμειναν και αρνήθηκαν να φύγουν καταλαμβάνουν αμυντικές θέσεις και βομβαρδίζουν κατοικημένες γειτονιές με όλμους. Τώρα στο σημείο ελέγχου Ramus στο ανατολικό Χαλέπι και πάλι πέφτουν πυροβολισμοί, δήλωσε το Al-Ikhbariya. Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία ενημέρωσε την ολοκλήρωση της εκκένωσης των τρομοκρατών , τα μέλη των οικογενειών τους και των τραυματιών.
"'Σύμφωνα με αυτούς που εκτοπίστηκαν από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου στην τελευταία στήλη, κατά τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ωρών έμειναν όλοι εκείνοι που επιθυμούσαν. Στις απομονωμένες συνοικίες είχαν παρέμεινει οι ομάδες των ισλαμοφασιστών τρομοκρατών και των ασυμβίβαστων συμμοριών, οι οποίοι τώρα βομβαρδίζουν τα συριακά στρατεύματα », όπως λέγεται στην ανακοίνωση του κέντρου. Ένα σύνολο 9.500 άτομα έφυγαν από το Χαλέπι σε δύο ημέρες , συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 4,5 χιλιάδων τρομοκρατών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα στελέχη της Cia & Μοσάντ, μας θεωρούν αμερικανάκια; Φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, τώρα τις βαπτίζουν βομβαρδισμούς του "χασάπη Άσαντ"! Πόνεσε πολύ τους ιμπεριαλιστές η Νίκη του λαού της Συρίας!
Ετσι τα παρουσιαζει η πατσαβουροφυλλαδα Telegraf
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι... "έλληνες" του Τελ Αβιβ... Θυμάστε το Χαλέπι όταν το κατέλαβε ο "ελεύθερος συριακός στρατός"...
2012: Το Χαλέπι με την είσοδο των τρομοκρατών του "ελεύθερου συριακού στρατού", των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων... Άμαχοι πολίτες, αμούστα παιδιά που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, δολοφονήθηκαν σαν ζώα... ...τα κτήνη, οι μισθοφόροι φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης;
Τότε οι δημοσιογραφικές πόρνες πανηγύριζαν για τους "εξεγερμένους" που θα εκδημοκράτιζαν το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ". Σήμερα ανησυχούν για τους τρομοκράτες και ανέπτυξαν "ανθρωπιστικά" συναισθήματα!
* Υποκρισία ευρωπαίων πολιτικών & δημοσιογραφική αλητεία...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Χαλέπι ο λαός πανηγυρίζει για την εκδίωξη των τρομοκρατών και στο Παρίσι πενθούν...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποκρισία ευρωπαίων πολιτικών & δημοσιογραφική αλητεία...
Τον Ιούνη του 2012, δυνάμεις του επονομαζόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού" και των διάφορων ομάδων της Αλ Κάιντα, εκπαιδευμένοι στην Τουρκία και το Κόσοβο κι εξοπλισμένοι από υπερσύγχρονα όπλα του γαλλικού στρατού, των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων... μπαίνει στο Χαλέπι. Όλοι κραυγάζουν υπέρ της "αραβικής άνοιξης"... Πολιτικοί και δημοσιογράφοι δίνουν προθεσμίες ημερών, άντε βδομάδων, για να εγκαταλείψει ο εκλεγμένος από το λαό πρόεδρος Άσαντ την πατρίδα του κι επιτέλους να "εκδημοκρατιστεί" η Συρία. Πρώτος ο Αβραμόπουλος, που προχώρησε και σε απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα, ως ανεπιθύμητο πρόσωπο. Κανένας πολιτικός και κανένας δημοσιογράφος στην "πολιτισμένη" δύση, δεν εξέφρασε μια άποψη για το έγκλημα.
Ποτέ δεν έγιναν πρωτοσέλιδα οι δημόσιες εκτελέσεις αμάχων και αμούστακων παλικαριών που... υπηρετούσαν τη θητεία τους στον Αραβικό στρατό της Συρίας. Τότε ο Ολάντ δεν έσβησε τα φώτα στον πύργο του Άιφελ, αλλά δημόσια καλούσε για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Στην εξαετή ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας κανένας δημοσιογράφος δεν έγραψε ποτέ την αλήθεια. Οι "αντάρτες" εκτελούσαν στις πλατείες (φωτογραφία ανάρτησης από τις πρώτες εκτελέσεις) κι οι Ευρωπαίοι πανηγύριζαν την "αραβική άνοιξη made in usa".
Η "πολιτισμένη" δύση σε μια κερδοφορία από πωλήσεις όπλων σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, τους κύριους υποστηρικτές των "μετριοπαθών" εξεγερμένων. Σήμερα όλοι αυτοί θρηνούν την ήττα τους στη Συρία και με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής πορνείας έχουν το θράσος να μιλούν για "ανθρωπισμό". Υπάρχουν κι αυτοί που δεν σβήνουν φώτα... Στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου είναι πάντα αναμμένα τα φώτα για αυτούς τους μάρτυρες που έπεσαν για την πατρίδα τους και την Εθνική τους Ανεξαρτησία, για τους νεκρούς στο Χαλέπι! Σήμερα, με τη νικηφόρα πορεία του Συριακού λαού, ζούμε τη μεγαλύτερη ήττα των ιμπεριαλιστών από την εποχή του Βιετνάμ.
Το 4ο Ράιχ ηττήθηκε στη Συρία! Η δημοσιογραφία πήρε την πρώτη θέση στους λακέδες των ιμπεριαλιστών. Ηττήθηκε κι επιχείρηση προπαγάνδας για βιαιότητες από τους απελευθερωτές του Χαλεπιού... Μια συντριπτική ήττα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκαλύπτουν καθημερινά τις σκηνοθετημένες βιαιότητες... Σήμερα ο εφιάλτης τελείωσε. Ο λαός γιορτάζει στους δρόμους και τις πλατείες την απελευθέρωση κι ανεμίζει η τιμημένη σημαία της Συρίας, με τον χιλιετή πολιτισμό
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Νέο πολιτικό κίνημα «Φωνές της Ειρήνης»
Στο πλαίσιο της τροποποιημένης συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) που καταλήχτηκε στις 24 Νοέμβρη, ανακοινώθηκε ότι το νέο πολιτικό κίνημα, προθάλαμος για το πέρασμα της αντάρτικης οργάνωσης στην πολιτική ζωή μετά την εγκατάλειψη των όπλων, θα λέγεται «Φωνές της Ειρήνης» (Voces de Paz). Εξι εκπρόσωποί του, που δεν είναι μέλη των FARC αλλά μέλη των οργανώσεων «Πατριωτική Ενωση» και «Πατριωτική Πορεία», δικηγόροι και συνδικαλιστές θα συμμετέχουν - όπως προβλέπει η συμφωνία - στις συνεδριάσεις της Βουλής, με δικαίωμα λόγου αλλά όχι ψήφου, όσο θα διαρκέσει η διαδικασία ψήφισης εφαρμοστικών νόμων που αφορούν σε όρους της συμφωνίας. Αυτές οι συνεδριάσεις της Βουλής ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Θυμίζουμε ότι η νέα συμφωνία ειναι συνέχεια αυτής που απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα στις 2 Οκτώβρη. Ταυτόχρονα, την Τετάρτη, το Γενικό Επιτελείο των FARC-EP ενημέρωσε την κοινή γνώμη και τον τριμερή μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της συμφωνίας (κυβέρνηση, εγγυήτριες χώρες, ΟΗΕ) ότι 5 διοικητές της (ο ένας μέλος της Κεντρικής Γραμματείας) διαγράφονται από τις γραμμές της οργάνωσης γιατί δεν πειθαρχούν στην απόφαση της πλειοψηφίας για την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης και την εγκατάλειψη των όπλων. Ηταν μέλη του ανατολικού μπλοκ της οργάνωσης στις περιοχές Γκουαβιάρε, Βιτσάδα, Μέτα, Κακετά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Αύξηση 4.000% σε τιμή φαρμάκου...
Στη Δανία, η ουσία koffeincitrat παρέχεται σε νεογέννητα που έχουν γεννηθεί πρόωρα και παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα. Το συγκεκριμένο φάρμακο μέχρι το 2014 παρασκευαζόταν στα φαρμακεία και η τιμή του ήταν 3 ευρώ για 5 κάψουλες των 100 ml. Το 2014, μετά από σχετικό διαγωνισμό η αποκλειστικότητα της διάθεσης του παραπάνω φάρμακου στην επικράτεια της Δανίας, με την ονομασία «Peyona» κατοχυρώνεται σε φαρμακοβιομηχανία, την ιταλικής προέλευσης «Chiesi». Εκμεταλλευόμενη μια διάταξη του νόμου που αφορά στη στήριξη εταιρειών που ασχολούνται με την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων υψηλού κόστους και προορίζονται για την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών, η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία κατοχυρώνει το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και διάθεσης του «Peyona» στην αγορά της Δανίας για τα επόμενα 10 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2024. Αποτέλεσμα είναι η τιμή του να αυξηθεί μέσα στα δύο χρόνια κατά 4.000%, από 20 κορόνες (3 ευρώ) για 5 κάψουλες των 100 ml, σε 800 κορόνες (110 ευρώ). Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα, καθώς υπάρχει πληθώρα προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας που εκτοξεύουν τα έξοδα των νοσοκομείων, τα οποία στη Δανία βρίσκονται υπό τη διαχείριση των περιφερειών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Λαϊκές αντιδράσεις για τον 20ετή «γύψο»
Συνταγματική μεταρρύθμιση που επιτρέπει «πάγωμα» των δημόσιων δαπανών για τα επόμενα 20 χρόνια ενέκρινε η Γερουσία, την Τετάρτη το βράδυ, στη Βραζιλία, προκαλώντας μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ, του Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος (πρώην συμμάχου της Προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, του Κόμματος Εργατών, την οποία ανέτρεψε φέτος το Μάη). Με την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων οι γερουσιαστές του κόμματος του Τεμέρ και άλλων νεοφιλελεύθερων κομμάτων ψήφισαν ουσιαστικά πάγωμα των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, για συντάξεις, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, στο όνομα της εξυγίανσης της οικονομίας που συνεχίζει να είναι σε ύφεση τα τελευταία χρόνια. Βεβαίως, τα βάρβαρα αυτά μέτρα πλήττουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ενώ χαιρετίστηκαν από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις έγιναν στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και άλλες πόλεις, που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, με αίτημα να φύγει ο Τεμέρ ή και να γίνει δημοψήφισμα ώστε να μην εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε το «πράσινο φως» για τη 10ετή παράταση των κυρώσεων κατά του Ιράν, αποφεύγοντας ωστόσο να υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως η παράταση του νόμου ισχύει «και χωρίς την προεδρική υπογραφή».
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσις ανακοίνωσε χτες ότι θα αξιοποιήσει την πρόταση της Ρωσίας για δωρεά έξι ρωσικών παλαιότερων αεροσκαφών τύπου MiG-29 σε μία προσπάθεια, όπως τόνισε, «να αποθαρρύνει όλους όσοι επιβουλεύονται» τη Σερβία και «θα ήθελαν να μας επιτεθούν». Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Βελιγράδι και τις ρωσο-σερβικές συζητήσεις για την αγορά νέων ρωσικών μαχητικών, με αφορμή την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων της Σερβίας με την Κροατία.
ΧΑΓΗ.-- Ολοκληρώθηκε χτες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη της Ολλανδίας η δίκη σε βάρος του ε.α. στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς. Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου απαίτησαν την αθώωσή του και για τις 11 πλαστες κατηγορίες των δυτικων αποικιοκρατων γενοκτονίας, εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Η απόφαση των δικαστών αναμένεται να γίνει γνωστή εντός του 2017.
ΡΑΜΑΛΑ.-- Διπλωμάτες της ΕΕ ανακοίνωσαν χτες στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης πως οι ισραηλινές κατοχικές αρχές κατεδάφισαν 866 κτίρια το 2016, αφήνοντας άστεγους 1.221 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά και έφηβοι.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε ότι «δεν συντρέχουν» επαρκείς «κατηγορίες για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που παραπέμφθηκε σε δίκη για «αμέλεια» σε υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος, στην οποία εμπλέκεται και ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ.-- Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μεταφέρθηκε προχτές στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τράκια από τη φυλακή όπου κρατούνταν μετά από τη σύλληψή του με κατηγορίες για στήριξη «τρομοκρατικών οργανώσεων». Πριν από μερικές μέρες, ο Ντεμιρτάς είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο μέσα στη φυλακή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ξεκίνησε η απομάκρυνση ενόπλων και αμάχων από το Αν. Χαλέπι
Ενώ οι Ρώσοι καταγγέλλουν εγκλήματα ισλαμοφασιστών κατά αμάχων, με φόντο πιέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων για «πολιτική διαπραγμάτευση»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η Ιστορία, που γράφει κάθε Σύρος πολίτης», τόνισε χτες ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, στο πρώτο διάγγελμά του μετά την πλήρη ανακατάληψη του Α. Χαλεπίου από το συριακό στρατό, σημειώνοντας ότι «με την απελευθέρωση της πόλης η κατάσταση άλλαξε όχι μόνο για τη Συρία και την περιοχή, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο»... Ηταν η δεύτερη τηλεοπτική εμφάνιση του Ασαντ το τελευταίο 48ωρο μετά τη συνέντευξη που έδωσε σε ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου διεμήνυσε ότι ο συριακός στρατός «δεν θα σταματήσει με την απελευθέρωση του Α. Χαλεπίου από τους τρομοκράτες». Κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως δημιούργησαν «την ιδέα της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», υποστηρίζοντας ότι «δεν μπόρεσαν να την βρουν στο έδαφος και να τη διαχωρίσουν από τους τρομοκράτες του "Μετώπου Νούσρα", του "Ισλαμικού Κράτους" ή άλλων οργανώσεων». Νωρίτερα, χτες το πρωί, ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης χιλιάδων αμάχων και ένοπλων ισλαμοφασιστών από το Α. Χαλέπι υπό την ευθύνη Ρώσων στρατιωτικών και την εποπτεία αξιωματούχων του ΟΗΕ, του «Ερυθρού Σταυρού» και της «Ερυθράς Ημισελήνου».
Απολογισμός επιχειρήσεων στο Αν. Χαλέπι
Ο υποδιοικητής του τμήματος «Κύριων Επιχειρήσεων» του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, υποστράτηγος Βίκτορ Παζνίχιρ, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των επιχειρήσεων μάχης και απομάκρυνσης αμάχων και ενόπλων, σημείωσε πως ο συριακός στρατός απώθησε τους ένοπλους ισλαμοφασιστες από όλες τις συνοικίες του Ανατολικού Χαλεπίου. Τόνισε ότι από τα τέλη Νοέμβρη σκοτώθηκαν «πάνω από 900 τρομοκράτες», πάνω από 3.000 εξ αυτών εγκατέλειψαν την περιοχή εκουσίως και ότι σε τουλάχιστον 1.500 δόθηκε αμνηστία. Συμπλήρωσε πως καταστράφηκαν δεκάδες βαριά όπλα και λοιπός στρατιωτικός εξοπλισμός, τονίζοντας ότι πλέον 105 συνοικίες της πόλης, συνολικής επιφάνειας 78,5 τ.χλμ., «εκκαθαρίστηκαν από τους τρομοκράτες». Υπογράμμισε ότι συγκεντρώθηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο που καταγράφουν βασανιστήρια και φόνους αμάχων, που διαπράχθηκαν από τους ισλαμοφασιστες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμμετέχουν στη λεγόμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» και τα οποία θα δοθούν σε αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Αναφερόμενος στους αμάχους είπε ότι απομακρύνθηκαν συνολικά πάνω από 100.000, εκ των οποίων 47.000 παιδιά.
Τριμερής διάσκεψη στη Μόσχα στις 27/12
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τριμερούς υπουργικής συνάντησης με τους ομολόγους του από το Ιράν, Μ. Τζ. Ζαρίφ, και τη Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, στις 27 Δεκέμβρη στη Μόσχα, για να διερευνήσουν τα περιθώρια για «ουσιαστική εκεχειρία» στη Συρία. Αργότερα χτες βράδυ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, είπε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, «για την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ». Υποστήριξε πως ο Ομπάμα τον ρώτησε πώς μπορεί να βοηθήσει όταν ο Τούρκος Πρόεδρος του περιέγραψε «τις δυσκολίες στην απομάκρυνση ανθρώπων» από το Χαλέπι. Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Κατάρ και τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα. Τους είπε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την «προστασία των αμάχων», τον τερματισμό της βίας και την εξεύρεση μίας «σοβαρής» συμφωνίας εκεχειρίας.
Πιέσεις Ολάντ για τη Συρία
Οι εξελίξεις στη Συρία απασχόλησαν και τη χτεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να ασκεί πιέσεις για «εκεχειρία» στο Χαλέπι, την απομάκρυνση όλων των αμάχων και «μία πολιτική διαπραγμάτευση». Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου, υποστήριξε ότι περιλαμβάνει αναφορά στη «σφοδρή καταδίκη της συνεχιζόμενης επίθεσης κατά του Χαλεπίου από το συριακό καθεστώς και τους συμμάχους του, και κυρίως τη Ρωσία». Στο κείμενο η ΕΕ φέρεται να εξετάζει «όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις», χωρίς να αναφέρεται ωστόσο στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.