Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πεμπτη 8 Δεκεμβριου 2016


Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 Δεκεμβρίου
Ανακοίνωση
Πλήρης διάλυση στις σχέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, επίθεση στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και στην απεργία, κατάρ-ρευση των μισθών και των συντάξεων, επιτάχυνση στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, άγρια φορολογική αφαίμαξη επ’ αόριστον και στο βάθος 4ο διαρκές και επαχθέστερο Μνημόνιο. Είχε πολλά ο μπαξές στο τελευταίο Eurogroup. Αυτά συμφώνησαν με τους εταίρους δανειστές μας, οι δικοί μας κυβερνήτες. Και ως το 2060 που επιμήκυναν την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, εξασφάλισαν, ότι θα κρατάνε την Ελλάδα πτωχευμένη και τον λαό της δουλοπάροικο στη νέα φεουδαρχία της εποχής μας που καταδυναστεύει λαούς και χώρες. Την φεουδαρχία των τραπεζών και των υπερεθνικών οργανισμών.
Θα τους αφήσουμε; Θα αφήσουμε να εξανδραποδίσουν έναν ολόκληρο λαό; Θα τους αφήσουμε να διαμελίσουν την Ελλάδα; Απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και συνεχή επίθεση, της μετατροπής των πολιτών σε μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο και της χώρας σε οικόπεδο ευκαιρίας για τους διεθνείς τοκογλύφους, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το παραταξιακό ΠΑΜΕ, καλούν σε εικοσιτετράωρη Γενική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Μια απεργία που προκηρύσσεται χωρίς την παραμικρή μέριμνα συντονισμού της, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επιτυχία και την κλιμάκωσή της, με τους εργαζόμενους και τα αποδυναμωμένα σωματεία τους να καλούνται να αντισταθούν στον κηρυγμένο πόλεμο με ξερές τουφεκιές στον αέρα. Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, η εξαντλημένη έως ανύπαρκτη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων και η εργοδοτική αυθαιρεσία, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση έστω και μιας απλής 24ωρης, υπό τον φοβο όχι μόνο της απόλυσης αλλά και της απώλειας ακόμα και ενός μεροκάματου.
Για ακόμη μια φορά.. -άραγες πόσες ακόμη;- οι εργατοπατέρες του συνδικαλισμού, αποξενωμένοι από την βάση και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας, οι συνδικαλιστές του ΝΑΙ στο ευρώ την ΕΕ και τον ΕΜΣ… οι γραφειοκράτες εργατοπατέρες, της χρόνιας υπονόμευσης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταδείχνουν ότι η οργάνωση και ο συντονισμός στην κινητοποίηση και δημιουργία ενός ρωμαλέου πανεργατικού πανελλαδικού κύματος αντίστασης κι ανατροπής, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια τους, και απαιτεί νέες μορφές και τρόπους γενίκευσης, στην κατεύθυνση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Σήμερα δυστυχώς ή ευτυχώς, οι εργαζόμενοι πρέπει να ανακαλύψουν πως δεν φτάνει να πολεμήσουν μόνο για το μεροκάματο ή τον μισθό τους. Δεν είναι αρκετό ν’ αντιπαλέψουν μόνο την βάρβαρη επιδρομή στα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Έχουν να αντιμετωπίσουν την ολοκληρωτική χρεοκοπία του ελληνικού μεταπολιτευτικού συστήματος, που απειλεί να συμπαρασύρει στην κατάρρευσή του ολόκληρη την χώρα και τον λαό της. Στα αρπακτικά του νεοφιλελευθερισμού και της αποικιοκρατίας έχει παραδοθεί αυτή η ίδια η ακεραιότητα και η ύπαρξη της χώρας, η νομική της υπόσταση, ό,τι δηλαδή κατοχυρώνει και θεμελιώνει με κυρίαρχο τρόπο, εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η επιβίωση της χώρας και του λαού της, εξαρτάται πλέον στον μέγιστο βαθμό, από το πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαία υιοθετούν εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά στις διεκδικήσεις τους. Από το πόσο θα καταστούν ικανοί να υψώσουν τείχη θωράκισης κι αντίστασης στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας τους της χώρας. Γι αυτό σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας δεν μπορεί να είναι αποσπασματικός, ασύνδετος, ασυντόνιστος. Δεν μπορεί να αφορά μονάχα αυτό ή το άλλο μείγμα μέτρων! Άλλωστε, η εποχή της διαμαρτυρίας, των αποσπασματικών διεκδικήσεων, των συντεχνιακών αιτημάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Ο κόσμος της εργασίας μπορεί να ανασυγκροτηθεί πολιτικά και συνδικαλιστικά μόνο διεκδικώντας όχι τούτο ή το άλλο δικαίωμα, αλλά την ίδια του τη χώρα!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
Αθήνα 7 Δεκέμβρη 2016
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Το Εκάλη Κλαμπ καλεί σε διαδήλωση για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί σε πικετοφορία κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή. Ο Τσίπρας καλεί σε διαγωνισμό γνώσεων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και γεωγραφίας. Πού να τα προφτάσουμε όλ' αυτά;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το να μιλάς για την ανάγκη υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας καμαρωτός δίπλα στους υμνητές των Ταγμάτων Ασφαλείας και της ΕΟΚΑ Β΄, είναι σαν να εγκωμιάζεις την αξία της μόρφωσης αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η αντίθεσή μας στην κοινή παρουσία μαζί με τους ναζί απορρέει από την άποψη πως οι υμνητές των γερμανών κατακτητών, των Ταγμάτων Ασφαλείας, της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β' που άνοιξαν την Κερκόπορτα στον Αττίλα, μόνο ως προβοκάτορες θα δράσουν και τώρα. Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία και οι συγκεκριμένοι βουλευτές της υπόδικοι για δολοφονίες. Το να ξεπλένονται με την παρουσία τους δίπλα σε υπουργούς και βουλευτές άλλων κομμάτων είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης.
Σχολιο.- μπορει να σε θυμωσω αλλα η γνωμη μου ειναι ,οτι επρεπε ολοι οι αλλοι να ειταν εκει!!Ακομα και αν πηγαινε ηΧρυση Αυγη!!Οι Τουρκοι μας "θελουν" ενωμενους στην εξωτερικη πολιτικη σταση ,απεναντι τους!!!Ειναι θεμα ψυχολογικης αντεπιθεσης!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Η εξέγερση του Δεκέμβρη 1944 και ο Εμφύλιος πόλεμος του 1946-49 έχει εμποτίσει το παρόν” λέει ο εξέχων ιστορικός André Γερολυμάτος “επειδή ποτέ δεν είχαμε συμφιλίωση. Μετά τον πόλεμο οι κοινωνίες της Γαλλίας ή της Ιταλίας σέβονταν εκείνους που είχαν πολεμήσει τους Ναζί, πέρα από ιδεολογία. Στην Ελλάδα, αν είχες πολεμήσεις τους Ναζί, βρισκόσουν στην φυλακή και περνούσες από βασανιστήρια που σου έκαναν αυτοί που είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί, και τώρα τους διέταζαν οι Βρετανοί. Αυτό το έγκλημα δεν τιμωρήθηκε ποτέ και πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθήνα 1944: το βρώμικο μυστικό της Βρετανίας
01/12/2015
Όλο Το Συγκλονιστικό Αφιέρωμα Του Οbserver Για Τον Δεκέμβρη Του ’44
Στην επέτειο των 71 χρόνων από την διαδήλωση της 3ης Δεκέμβρη 1944 που βάφτηκε στο αίμα και έδωσε το έναυσμα για τα Δεκεμβριανά, δημοσιεύουμε το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας OBSERVER που έχει τίτλο: Αθήνα 1944: το βρώμικο μυστικό της Βρετανίας Το κείμενο των δημοσιογράφων Ed Vulliamy και Helena Smith ρίχνει φως σε πολλές πτυχές της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα. Παρουσιάζει την βρετανική πολιτική στην Απελευθέρωση και τα Δεκεμβριανά, την δίωξη και καταστολή του Αντιστασιακού κινήματος, και την συνεργασία των βρετανών με τους δοσίλογους και Ταγματασφαλίτες. Οι δημοσιογράφοι ανατρέχουν στα βρετανικά αρχεία, συζητούν με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, με τον ιστορικό Αντρέ Γερολυμάτο, χρησιμοποιούν στοιχεία από βιβλία του Μαρκ Μαζάουερ, της Νένης Πανουργιά και του Πολυμέρη Βόγλη. Αφιερώνουν μεγάλο μέρος του άρθρου στον Μανώλη Γλέζο τον οποίο συνάντησαν πρόσφατα στις Βρυξέλες, και συνομίλησαν μαζί του για την Αντίσταση, τα Δεκεμβριανά και για το σήμερα. Η μέρα που άλλαξε την ιστορία: τα πτώματα των άοπλων διαδηλωτών χτυπημένα από την Αστυνομία και τον βρετανικό στρατό στις 3 Δεκεμβρίου 1944.
Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
“Όταν 28 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Αθήνα, δεν ήταν οι Ναζί που θα έπρεπε να κατηγορήσει κάποιος αλλά ήταν οι Βρετανοί. Ο Ed Vulliamy και η Έλενα Σμιθ αποκαλύπτουν πώς μια επαίσχυντη απόφαση του Τσώρτσιλ να στραφεί εναντίον των ανταρτών που είχαν πολεμήσει στο πλευρό μας στον πόλεμο έσπειρε τους σπόρους για την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα σήμερα”
“Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου, δεν έχω ξεχάσει” λέει ο Τίτος Πατρίκιος. “Η αστυνομία της Αθήνας να πυροβολεί το πλήθος από τη στέγη της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος. Οι νέοι και οι νέες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ο κόσμος να ορμάει στα σκαλιά σοκαρισμένος και πανικόβλητος.” Έπειτα ήρθε μια σημαδιακή στιγμή καθώς η νεότητα του Τίτου και το πάθος για την δικαιοσύνη τον έκανε να αψηφήσει τον κίνδυνο: “Ανέβηκα στο σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας, αυτό που υπάρχει εκεί και σήμερα, και άρχισα να φωνάζω: “Σύντροφοι, μη διαλύεστε! Η νίκη θα είναι δική μας! Μη φεύγετε. Η ώρα ήρθε. Θα νικήσουμε!” “Ήμουν, λέει σήμερα, βαθειά πεπεισμένος ότι θα νικούσαμε”. Όμως δεν υπήρξε νικητής εκείνη τη μέρα. Φάνηκε καθαρά ότι η χώρα που μόλις πριν έξη εβδομάδες είχε απελευθερωθεί από το Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ, όδευε προς αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Ακόμα και σήμερα, στα 86 του χρόνια – ο Πατρίκιος γελάει με τον εαυτό του που έφτασε σε τόσο προχωρημένη ηλικία – ο ποιητής θυμάται κάθε σκηνή, κάθε πυροβολισμό, κάθε λεπτό που διαδραματίστηκε στην κεντρική σκηνή της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, το πρωινό της 3ης Δεκέμβρη 1944.
Εκείνη τη μέρα, πριν 70 χρόνια, ο βρετανικός στρατός ενώ ο πόλεμος εναντίον της Γερμανίας δεν είχε τελειώσει, άνοιξε πυρ – και εξόπλισε τους ντόπιους συνεργάτες των Ναζί ώστε να πυροβολούν κι αυτοί – εναντίον πλήθους πολιτών που διαδήλωναν υποστηρίζοντας τους παρτιζάνους με τους οποίους η Βρετανία ήταν σύμμαχος για τρία χρόνια. Το πλήθος κρατούσε ελληνικές, αμερικανικές, βρετανικές και σοβιετικές σημαίες και φώναζε:“Ζήτω ο Τσώρτσιλ, ζήτω ο Ρούσβελτ, ζήτω ο Στάλιν” υποστηρίζοντας τους Συμμάχους. Στις 3 Δεκέμβρη σκοτώθηκαν είκοσι οχτώ άμαχοι, κυρίως νέα αγόρια και κορίτσια, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν. “Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια διαδήλωση όπως οι άλλες” θυμάται ο Πατρίκιος. “Κανείς δεν ανέμενε να γίνει αιματοχυσία.” Η λογική της Βρετανίας ήταν βάναυση και ύπουλη: ο πρωθυπουργός Γουίνστον Τσώρτσιλ θεωρούσε ότι η επιρροή που είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα στο ΕΑΜ (το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) – το αντιστασιακό κίνημα που ο ίδιος είχε υποστηρίξει στη διάρκεια του πολέμου – είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι ο ίδιος υπολόγιζε και διακυβεύονταν το σχέδιό του για την επιστροφή του βασιλιά της Ελλάδας στην εξουσία, και το σταμάτημα του κομμουνισμού. Έτσι ο Τσώρτσιλ άλλαξε πολιτική, και υποστήριζε πια τους συνεργάτες του Χίτλερ εναντίον των, έως πριν λίγο, συμμάχων του.
Εκτός από τον 16χρονο Τίτο Πατρίκιο εκείνη τη μέρα διαδήλωναν και άλλοι που στη συνέχεια θα γίνονταν εξέχοντα μέλη της αριστεράς. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο διάσημος συνθέτης και σύμβολο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, βούτηξε μια ελληνική σημαία στο αίμα των νεκρών της 3ης Δεκέμβρη. Όπως και ο Πατρίκιος, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μέλος της ΕΠΟΝ. Και όπως και ο Πατρίκιος, ο Θεοδωράκης γνώριζε ότι η χώρα του είχε αλλάξει. Πριν περάσουν λίγες μέρες, τα αεροπλάνα spitfire και beaufighter της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας σφυροκοπούσαν τα προπύργια της αριστεράς καθώς ξεκινούσε η Μάχη της Αθήνας – γνωστή στην Ελλάδα σαν “Τα Δεκεμβριανά” – η μάχη που έδιναν οι βρετανοί, όχι εναντίον των Ναζί, αλλά με τους υποστηρικτές των Ναζί εναντίον των ελλήνων αντιστασιακών. “Ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά της καταστροφής” λέει με θλίψη ο Πατρίκιος. ” Οι όλμοι έπεφταν σαν βροχή και συνεχώς τα αεροπλάνα στόχευαν εναντίον μας. Ακόμα και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια, ο ήχος των αεροπλάνων σε πολεμικές ταινίες με κάνει και ζαρώνω από τον φόβο.”
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο φίλος μου και συναγωνιστής από το ΕΠΑΜ έχει την άποψη του για το νόημα μιας απεργίας από... "τα παλιά". Τελικά έχει νόημα μια ολιγόωρη απεργία στις μέρες μας? Εσείς τι λέτε; Και τι προτείνετε;
"... Το μόνο ελεεινό που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να καλέσουν σε απεργία με αίτημα.... ‘’Λυπηθείτε μας’’!! Στο χωριό μου λένε...... ‘’ο κόσμος το` χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι’’! Μιλώ για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας σήμερα! Όποιος δεν έχει κατανοήσει το πού βρισκόμαστε σήμερα, είναι.... ή ηλίθιος ή συνένοχος! Δεν υπάρχει καμιά άλλη ερμηνεία!
Δεν πρόκειται να σταματήσω να φωνάζω ότι η χώρα βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ και ο αγώνας πρέπει να πάρει το ουσιαστικό του περιεχόμενο. ..." Να μετατραπεί σε αγώνα για την κινητοποίηση του λαού, με αίτημα και στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους ξένους κατακτητές και την εκδίωξη και τιμωρία όλων των ντόπιων συνεργατών τους! Αγώνας με ένα και μοναδικό αίτημα : ‘’ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ’’! Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, οποιοδήποτε άλλο αίτημα, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να νομιμοποιεί τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση), ξέσπασε στις 9 Δεκεμβρίου του 1987, αφού είχαν προηγηθεί είκοσι χρόνια σκληρής ισραηλινής κατοχής. Οι Παλαιστίνιοι είχαν ανεχτεί αρκετά. Όχι μόνο απελάθηκαν από την πατρίδα τους και εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους το 1948 για να κάνουν χώρο στα πλοία που ήταν φορτωμένα με Ευρωπαίος Εβραίους μετανάστες και εισέρεαν στην Παλαιστίνη με την υπόσχεση ενός εβραϊκού κράτους, αλλά αναγκάστηκαν να υποστούν ταπεινώσεις σαν ένας περιφρονημένος λαός που τον είχε απορρίψει ολόκληρος ο κόσμος.
Ο αυθόρμητος χαρακτήρας της ήταν βασικό της γνώρισμα, στη συνέχεια όμως σχηματίστηκε η Ενιαία Εθνική Διοίκηση της Εξέγερσης για την οργάνωση και την καθοδήγησή της. Η ριζοσπαστικοποίησή της δεν μπόρεσε να ελεγχθεί από την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η οποία εντάχθηκε στην εξέγερση. Η 1η Ιντιφάντα τίναξε στον αέρα τους «ρεαλισμούς» και τις θεωρίες περί «εφικτού». Ακολούθησε τη γραμμή της μαζικής αντίστασης μέσα στην περιοχή κυριαρχίας του αντιπάλου και με τις πέτρες της έσπασε τη βιτρίνα της παντοδυναμίας της ισραηλινής φασιστικής μηχανής, δίνοντας ένα παράδειγμα στους λαούς του κόσμου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής 6/12/2016
Φορείς των κατοίκων από Φυλή - Καματερό και την υπόλοιπη Δυτική Αθήνα έκαναν μαζική και μαχητική παρέμβαση για το θέμα του ΠΕΣΔΑ, απαιτώντας την αναβολή της συζήτησης και νέα μελέτη σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και του περιβάλλοντος όλης της Αττικής
Φορείς των κατοίκων από Φυλή - Καματερό και την υπόλοιπη Δυτική Αθήνα έκαναν μαζική και μαχητική παρέμβαση για το θέμα του ΠΕΣΔΑ, απαιτώντας την αναβολή της συζήτησης και νέα μελέτη σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και του περιβάλλοντος όλης της Αττικής. Παρότι η συνεδρίαση διακόπηκε για πάνω από μία ώρα, η πλειοψηφία ανακοίνωσε αποτελέσματα ψηφοφορίας που δεν έγινε ποτέ!! Άκυρη η απόφαση σύμφωνα με τις συλλογικότητες αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τζίμης Πανούσης: «Έρχονται όχι µόνο κατοχή και πείνα, έρχονται πολύ χειρότερα πράγµατα»
7/12/2016 18.00
Για τα live που κάνει και φέτος αλλά και για τις δυσάρεστες εκπλήξεις που πιστεύει πως θα έρθουν μέσα στη γενικευμένη θλίψη που επικρατεί μιλάει ο Τζίμης Πανούσης...
-Απολαµβάνετε τα live; -Μέχρι να αρχίσουν, προτιµώ να πεθάνω. Αλλά από τη στιγµή που ξεκινάνε, κάτι γίνεται. Μεταµορφώνεται η θλίψη, φεύγει και γίνεται σκανδαλιά, προβοκάτσια. Γίνοµαι το πειραχτήρι και είναι λυτρωτικό.
-Πιστεύετε ότι ο κόσµος είναι απολιτίκ και ζητά ανατροπή από την ασφάλεια του καναπέ; -∆ιαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ότι είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι χρόνοι της επανάστασης και των ιστορικών αλλαγών είναι σχετικοί. Μπορεί να γίνει αύριο, µπορεί να γίνει σε 50 χρόνια, µπορεί να µη γίνει και ποτέ. Μπορεί ο άλλος να προτιµήσει να γίνει δούλος. Εγώ βλέπω πολλά νέα παιδιά που µε 2-3 κατοσταρικάκια είναι µια χαρά, µπορεί να διαλέξουν κι αυτό. Η δική µου γενιά προσπάθησε να κάνει κάτι και τα ’κανε σκατά. Εγώ είµαι η γενιά του Χηµείου, πριν ήταν η γενιά του Πολυτεχνείου. Τώρα είναι η γενιά του γιου µου, που είναι 26 χρόνων. Θα πρέπει να κάνουν κάτι κι αυτοί. ∆εν µπορεί να τα αφήσουν έτσι τα πράγµατα, να πηγαίνουν να δουλεύουν 20 ώρες την ηµέρα για έναν φραπέ. Έχω γράψει το «Κάγκελα παντού», που λέω «είµαστε η αδικηµένη γενιά του ’60, δίχως κατοχή και πείνα, χωρίς ρετσίνα». Τώρα έρχονται όχι µόνο κατοχή και πείνα, έρχονται πολύ χειρότερα πράγµατα, µε αυτή τη γενικευµένη θλίψη που υπάρχει.
-Βλέπετε ότι οι νέοι είναι όµηροι µιας κατάστασης που δύσκολα αλλάζει; -Είναι πολύ καλά µελετηµένος ο εχθρός, γιατί παλαιότερα σου κόβανε 100 δρχ. από τον µισθό και γινόταν επανάσταση. Τώρα σου κόβουν όλο τον µισθό, οπότε µένεις άναυδος. Σε φέρνουν σε ένα σηµείο να µην µπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο από το να εξασφαλίσεις το γάλα των παιδιών σου. Αυτό όµως έχει κάποια όρια και αυτά τα όρια δοκιµάζουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασαντ: Σημείο καμπής για τον πόλεμο μια νίκη του στρατού στο Χαλέπι
8/12/2016 11.40
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εκτίμησε ότι μια νίκη στο Χαλέπι θα είναι κρίσιμης σημασίας για τον τερματισμό του αποικιοκρατικου πολεμου στη Συρία, αγνοώντας τις εκκλήσεις για δηθεν εκεχειρία, ουσιαστικα για ανεφοδιασμο των ισλαμοφασιστων αφού ο στρατός του ανακατέλαβε ολόκληρη την Παλιά Πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των ισλαμοφασιστοκρατούμενων συνοικιών.
Στριμωγμένοι στις τελευταίες συνοικίες που ελέγχουν στο ανατολικό Χαλέπι οι Σύροι ισλαμοφασιστες απηύθυναν έκκληση χθες Τετάρτη για άμεση εκεχειρία διάρκειας πέντε ημέρων, που ειχε προτεινει η Συριακη κυβερνηση και οι ισλαμοφασιστες εμποδιζαν με τα οπλα τους αμαχους να αποχωρισουν, και για την απομάκρυνση των αμάχων που εμποδιζουν οι ισλαμοφασιστες να φυγουν, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις ισλαμοφασιστοκρατούμενες συνοικίες υπό μια βροχή βομβών μετά την έναρξη στις 15 Νοεμβρίου της απελευθερωτικης επιχείρησης του συριακού στρατού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Έλληνες δεν ξέχασαν την κρίση και απεργούν
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, 10:37
Με αφορμή την πανελλαδική απεργία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στη διαρκή οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. Ειδικότερα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa δημοσιεύει εκτενή ανταπόκριση για την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία αναδημοσιεύεται από σειρά γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Με αφορμή τη γενική 24ωρη απεργία, επιχειρείται καταγραφή της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες στη χώρα. «Η ψηφοφορία για το Brexit, το δημοψήφισμα στην Ιταλία και οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία έκαναν την ελληνική κρίση χρέους σχεδόν να ξεχαστεί. Ωστόσο, για τους ανθρώπους στη χώρα δεν άλλαξε τίποτα. Πολλοί είναι απελπισμένοι, η ανεργία είναι υψηλή» γράφει ο ανταποκριτής του dpa σε άρθρο με τίτλο «Για τους Έλληνες η κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεχαστεί».
Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για τις διαρκείς περικοπές που υφίστανται, διαμαρτυρόμενοι ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου δεν έχουν κανένα πρακτικό όφελος για τους ίδιους. Όπως σημειώνεται, «οι Έλληνες δυσκολεύονται να μπουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Το κέντρο της Αθήνας έχει διακοσμηθεί, αλλά σε πολλά ιδιωτικά μπαλκόνια λείπουν εφέτος τα φωτάκια». Η ανταπόκριση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «περίπου εννέα στους δέκα Έλληνες πιστεύουν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ότι η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.
»Δεκάδες άδεια ταξί στην πλατεία Συντάγματος τα βράδια περιμένουν μάταια για πελατεία. Πιο πέρα, στην άλλοτε ανθούσα αγορά της οδού Σταδίου εκατοντάδες καταστήματα παραμένουν κλειστά. Δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα σε όλες τις περιοχές της χώρας είναι ακατοίκητα. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ενοικιαστές. Και όποιος έχει κάποιο διαμέρισμα πρέπει να πληρώσει γιγάντιο φόρο ακίνητης περιουσίας. »Περισσότεροι από 400.000 καλά καταρτισμένοι νέοι Έλληνες έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος». Κλείνοντας ο ανταποκριτής του dpa υπογραμμίζει πως «οι εργαζόμενοι δείχνουν επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά τους βγαίνοντας στους δρόμους…».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το που "δαπανήθηκαν" τα χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων, που έλαβε το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας! Άντε γαμήσου ευρώπη του 4ου Ράιχ!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιογραφικές πόρνες... τα αγαπημένα σας "λευκά κράνη" έφυγαν από το Χαλέπι, μαζί με τους δολοφόνους τζιχαντιστές! Τώρα τι θα σας πουν να λέτε και να γράφετε;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζάκυνθος: Ένταση και επεισόδια στην είσοδο του ΧΥΤΑ
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, 13:56
Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ στον Σκοπό στη Ζάκυνθο, καθώς ο δήμος επιχείρησε να ανοίξει τον αποκλεισμένο ΧΥΤΑ και οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν δυναμικά…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
5% του Χαλεπίου είναι αυτό όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι πιο σκληροπυρηνικοί κανίβαλοι και οι δυτικοί καθοδηγητές τους.
Πολεμάνε μανιασμένα και παρακαλάνε να τους επιτραπεί να φύγουν.Οι Ρώσσοι μεχρι τώρα αρνούνται να τους αφήσουν. Αν συλληφθούν οι δυτικοί στρατιωτικοί θα πρόκειται για τεράστια επικοινωνιακή ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bloomberg: Φόβοι για κοινωνική «έκρηξη» στην Ελλάδα από τα μέτρα λιτότητας
8/12/2016 10.30
Φόβους ότι τα εκτεταμένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνική «έκρηξη» εκφράζει το Bloomberg, με αφορμή τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. «Το σχέδιο λιτότητας -μικρότερες συντάξεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υψηλότεροι φόροι κ.λπ.- που έχει αποφασιστεί ώστε η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, έχει ήδη προκαλέσει πραγματικές δυσκολίες», προειδοποιεί. Επιπλέον, σημειώνει ότι ανεργία είναι άνω του 23% κι αυτό μπορεί να φέρει νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.
«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η ΕΕ είναι η επιδείνωση της κοινωνικής αντίδρασης στην Ελλάδα, που θα προστεθεί στην αναταραχή λόγω της Ιταλίας» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι και οι δανειστές θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστικοί στο θέμα του χρέους, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το δικό τους συμφέρον.
Για τα μέτρα σχολιάζει ότι αν και είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα. Όσο το θέμα του ελληνικού χρέος παραμένει ανεπίλυτο, η χώρα θα παραμένει αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές, πλήττοντας τις προοπτικές της και προσθέτοντας επιπλέον βάρος στις κυβερνήσεις της ΕΕ, υποστηρίζει, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ο στόχος του 3,5% για δέκα χρόνια μετά το 2018 είναι ουτοπικός. «Επιτρέποντας στην Ελλάδα να παραμένει ένας ικέτης -σε συνδυασμό με την πολιτική αμηχανία σε άλλες κυβερνήσεις- δημιουργείται μια πιθανή πηγή νέας αστάθειας», επισημαίνει.