Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Τεταρτη 7 Δεκεμβριου 2016


Το τι επιλέγουν δημοκρατικά οι πολίτες της Γερμανίας δεν πέφτει λόγος σε κανέναν αλλά υπάρχει ένα τεράστιο θέμα πώς το μοντέλο της γερμανικού κράτους που αποφασίστηκε να υιοθετηθεί στην Ελλάδα μέσω επιβολής των μνημονίων μπορεί να δώσει λύση. Αν η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ε.Ε αυτή την στιγμή έχει 13 εκατ. πολίτες να απειλούνται με φτώχεια, να περιμένει ότι μέχρι το 2018 οι άστεγοι θα φτάσουν στους 536,000 από 335,000 που είναι σήμερα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι θα γίνει στην γερμανοκατεχόμενη Ελλάδα.
Αν η Γερμανία αυτή την στιγμή έχει επισήμως 71,000 γιατρούς να κατηγορούνται ότι κερδοσκοπούν σε βάρος ετοιμοθάνατων ασθενών συνεργαζόμενοι έναντι μίζας με φαρμακευτικές εταιρείες, στην Ελλάδα που το σύστημα Υγείας είναι μια αντιγραφή του γερμανικού, τι θα γίνει; Το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο άνοιξε πρόσφατα στο Βερολίνο για τους πρόσφυγες και άστεγους και γέμισε με Γερμανούς φορολογούμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία για να έχουν το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Στην Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη η ύπαρξή τους αλλά στο μοντέλο Γερμανίας μπήκαμε για να σωθούμε όχι για να εξαφανιστούμε. Τα συσσίτια αστέγων και φτωχών στην Γερμανία είναι εδώ και χρόνια κάτι το φυσιολογικό που στην Ελλάδα δεν ήταν.
Η σύγχρονη δουλεία με αφορμή την "αλληλεγγύη" της Γερμανίας σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι ήδη θεσμός. Επίσημα 500,000 άνθρωποι είναι σε καταναγκαστική εργασία. Η παράνομη απασχόληση εργαζομένων αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το σκλαβοπάζαρο του σεξ τείνει να γίνει θεσμός.
Στην Ελλάδα που οι Γερμανοί τεχνοκράτες την σχεδιάζουν από την αρχή βασισμένοι στο μοντέλο της χώρας τους, τι πιστεύουμε ότι θα γίνει ακριβώς; Ποιος είναι αυτός που πέρασε στο μυαλό των Ελλήνων ότι το γερμανικό μοντέλο ανάπτυξης είναι το καλύτερο πανευρωπαϊκά και πρέπει να επιβληθεί σε μία χώρα που δεν έχει ούτε το 0,01 τοις 1000 από τις υποδομές της αναπτυγμένης Γερμανίας και βέβαια ούτε έναν λαό πολιτισμένο και πειθαρχημένο όπως είναι οι Γερμανοί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ
Αθώος ο Ανδρέας Γεωργίου, που κατηγορείται για μεθοδεύσεις που αύξησαν το χρέος κατά 210 δισεκατομμύρια ευρώ, υπηρετώντας τα σχέδια του ΔΝΤ, ως υπάλληλός του, ενώ ταυτόχρονα ήταν και επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής. Όργιο αστυνομοκρατίας, άγριοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών που δεν συμμετείχαν καν σε επεισόδια και χρήση πλαστικών σφαιρών από τις ένστολες χρυσαυγίτικες συμμορίες των ΜΑΤ. Με εντολές μιας κυβέρνησης που επιμένει να τσαλαπατάει τις δημοκρατικές αξίες της Αριστεράς, εμφανιζόμενη σαν αριστερή.
Οι ειδήσεις των δύο τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως η σαπίλα επιχειρείται να καλύψει τον τόπο. Περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, αυτό που προβάλλει απειλητικά είναι η απόπειρα αποδοχής της ως της μόνης δυνατής πραγματικότητας. Ο αγώνας μας προσλαμβάνει ξεκάθαρα και χαρακτήρα αντίστασης στην ηθική εξαχρείωση. Και γι' αυτό δεν είναι στενά πολιτικός, αλλά και βαθιά ιδεολογικός και πολιτισμικός. Είναι αγώνας ενάντια στη μετατροπή του λαού μας σε μια μάζα ανήμπορων και ηθικά εξαχρειωμένων εθελόδουλων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και πλαστικές σφαίρες χθες από τους ένστολους χρυσαυγίτες. Ίσως, ο αμόρφωτος ηγετίσκος ο ασήμαντος να μην ξέρει πως όπου έχουν χρησιμοποιηθεί πλαστικές σφαίρες έχουν υπάρξει και νεκροί. Απεύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα.
Άγριος ξυλοδαρμός δύο φοιτητών μελών των ΕΑΑΚ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, την ώρα που έφευγαν με μηχανάκι από την χθεσινη πορεία. Σε μεγάλη απόσταση από τα επεισόδια τους επιτέθηκε η μηχανοκίνητη ένστολη χρυσαυγίτικη αληταμπουρία των Τσίπρα-Τόσκα και τους σακάτεψε. Καθώς δεν μπορούσε να σταθεί καμιά κατηγορία, τα παιδιά, μετά τον ξυλοδαρμό, αφέθηκαν ελεύθερα. Τσίπρα, πολύ ψηλά τον έχεις πάρει τον αμανέ με τους ένστολους φασίστες και θα 'χουμε κακά ξεμπερδέματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αγώνας Κατά Του ΟΑΕΕ Φτάνει Στις Αίθουσες Των Δικαστηρίων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 13:31
Αρχές Δεκέμβρη ξεκινάει ο νέος κύκλος αγώνα ενάντια στις παρανομίες του ΟΑΕΕ, στις αίθουσες των δικαστηρίων αυτή τη φορά. Στον πρώτο κύκλο που φυσικά δεν έχει κλείσει, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των ασφαλισμένων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να πληροφορηθούν τις παρανομίες του ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα να αντιδράσουν νομικά με προσφυγές, προκειμένου να προστατέψουν την αξιοπρέπειά τους και την περιουσία τους. Σε αυτό το διάστημα είχαμε και τις πρώτες νίκες, με τις πρώτες αποφάσεις που κέρδισαν ατομικά ή συλλογικά με τις προσφυγές τους ασφαλισμένοι, γεγονός που δικαίωσε όσους προτρέπαμε σε μαζική κατάθεση προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ.
Να επαναλάβω σε αυτό το σημείο ότι τα Διοικητικά Δικαστήρια – όπου γίνονται οι προσφυγές – είναι τα μόνα αρμόδια για να κρίνουν τη νομιμότητα των κυρίων αιτημάτων μας : για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, την ιατροφαρμακευτική που χρέωνε ενώ δεν παρείχε ο ΟΑΕΕ, την άρνηση χορήγησης προβλεπόμενων βεβαιώσεων σε οφειλέτες κλπ Στις 6 Δεκέμβρη, λοιπόν, εκδικάζεται στην Αθήνα η προσφυγή του Γιώργου Φλωρά.
Σύμφωνα με δηλώσεις του, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί : • Για το νόμιμο ή μη, της χρέωσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον ΟΑΕΕ, σε όσους είχαν οφειλές, ενώ δεν τους την παρείχε • Για το εάν ήταν υποχρεωμένος ο ΟΑΕΕ να μειώσει τις εισφορές από το 2009 και μετά • Για τη νομιμότητα των επιτοκίων του ΟΑΕΕ • Για τη νομιμότητα ή μη, της άρνησης του ΟΑΕΕ να χορηγεί τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις σε όσους είχαν οφειλές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της. Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια... τώρα είναι μόνο 50 χρονάκια παιδιά (Μάιος 2010), υπομονή!! (σε απάντηση των ανιστόρητων που έχουν και άποψη και τολμάνε να μιλάνε για επιτυχία...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ,ΚΕΡΑΤΕΑ... ΤΑ ΣΠΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ............ Ο ΔΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΈΒΡΙΖΑΝ........ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ ΚΑΛΑ ....... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ......
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Από φυσικού, είμαι εχθρικός σε όλα όσα μπορεί να φανούν λατρεία σε ένα πρόσωπο, και μπορείτε κι εσείς να επιβεβαιώσετε, ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο, εργοστάσιο, νοσοκομείο ή κτίριο που να φέρει το όνομά μου. Ούτε υπάρχουν αγάλματα, ούτε στην πράξη πορτρέτα δικά μου. [...] Εδώ κανένας οργανισμός του κράτους δεν ξοδεύει χρήματα και δεν χάνει χρόνο φτιάχνοντας και μοιράζοντας επίσημες δικές μου φωτογραφίες ή κανενός άλλου ηγέτη. Αυτό, στη χώρα μας, δεν υπάρχει."
Η τελευταία επιθυμία του Φιντέλ: Τίποτα στην Κούβα δεν θα φέρει το ονομά του
Εκπληρώνοντας μια εκφρασμένη επιθυμία του πρώην προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο Ρους, μετά το θάνατό του κανένα σχολείο, νοσοκομείο ή δημόσιο κτίριο δεν θα φέρει το όνομά του, όπως ανακοίνωσε ο Ραούλ Κάστρο στην τελετή που έγινε στο Σαντιάγο της Κούβας. Επίσης, δεν θα αναγερθούν ούτε μνημεία προς τιμήν του Φιντέλ. Ο Φιντέλ Κάστρο είχε κάνει σχετικές αναφορές σε πολλές περιστάσεις: ότι δεν ήθελε μετά το θάνατό του η μορφή του να γίνει αντικείμενο προσωπολατρείας.
Ήδη στο βιβλίο «Εκατό Ώρες με το Φιντέλ», στην ερώτηση του γάλλου δημοσιογράφου Ιγνάσιο Ραμονέ, αν τον ενοχλούσε η λατρεία προς το πρόσωπό του, ο Φιντέλ απάντησε: (1) «Ακούστε, θα σας πω το εξής: εγώ, αντίθετα με αυτό που ορισμένοι σκέφτονται, δεν εμφανίζομαι πολύ δημόσια. Δεν συνηθίζω να βγαίνω στις ειδήσεις της τηλεόρασης κάθε μέρα, και μπορεί να περάσουν μέχρι και δεκαπέντε μέρες χωρίς να εμφανιστώ στις εφημερίδες. […] Εδώ δεν φετιχοποιείται η είδηση σχετικά με τον αρχηγό του Κράτους, τίποτα τέτοιο. Γράφεται με αρκετά φυσικό τρόπο. Θα έλεγα ότι τα μέσα μιλάνε για μένα με σεβασμό, αλλά με οικειότητα. Κανείς δε με βλέπει σαν μορφή ανεβασμένη στον Όλυμπο.
[…] Από φυσικού, είμαι εχθρικός σε όλα όσα μπορεί να φανούν λατρεία σε ένα πρόσωπο, και μπορείτε κι εσείς να επιβεβαιώσετε, ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο, εργοστάσιο, νοσοκομείο ή κτίριο που να φέρει το όνομά μου. Ούτε υπάρχουν αγάλματα, ούτε στην πράξη πορτρέτα δικά μου. Εδώ δεν έχουμε επίσημα πορτρέτα. Είναι πιθανό, σε ένα γραφείο, κάποιος να έχει βάλει μια φωτογραφεία μου, αλλά είναι μια προσωπική πρωτοβουλία και σε καμιά περίπτωση αυτή η φωτογραφία δεν είναι επίσημο πορτρέτο. Εδώ κανένας οργανισμός του κράτους δεν ξοδεύει χρήματα και δεν χάνει χρόνο φτιάχνοντας και μοιράζοντας επίσημες δικές μου φωτογραφίες ή κανενός άλλου ηγέτη. Αυτό, στη χώρα μας, δεν υπάρχει. […] Έχω πολλές συγκρούσεις με τους ανθρώπους μου γιατί όλο αυτό δεν μου αρέσει. Γιατί εμένα, ευτυχώς, ο κόσμος με φωνάζει Φιντέλ, και είμαι ο πρώτος που ενθαρρύνει το κριτικό πνεύμα. Αυτοί που με γνωρίζουν και γνωρίζουν τις ομιλίες μου και τις ιδέες μου, ξέρουν ότι είμαι πολύ κριτικός, πολύ αυτοκριτικός με αυτό, και ότι έχω πολεμήσει με αδιαλλαξία κάθε εκδήλωση προσωπολατρίας ή θεοποίησης".
(1) Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τον τίτλο «Εκατό ώρες με το Φιντέλ - Βιογραφία σε δύο φωνές» από τις εκδόσεις Πατάκη (2007). Το απόσπασμα που παρατίθεται έχει μεταφραστεί από το ισπανικό πρωτότυπο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ειμαι γιος εργατη, ουτε μου ελοιπαν οι υλικοι και κοινωνικοι ποροι για μια ζωη σχετικα ανετη. Μπορω να πω ότι γλιτωσα ως εκ θευματος από τον πλουτο.
26/1/2015 Fidel Kastro
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και για να το ξεκαθαριζουμε.
Ολους αυτους που κατηγορει η Ναζιστικη Νεα Ταξη σαν δικτατορες δολοφονους τρελους, χασαπιδες, εγω ειμαι μαζι τους! Με τον Καστρο, τον Κανταφι, τον Ασαντ, και ολους οσους δολοφονησαν η προσπαθουν να δολοφονησουν οι ναζιστες κωλοαμερικανοι και κωλογερμανοι! Όπως τον Μιλοσεβιτς , που τον δολοφονησαν στη φυλακη το 2006. Αφου ειχαν διαλυσει τη Γιουγκοσλαβια το 1991, εφαρμοζοντας το σχεδιο που πρωτος ειχε εξαγγειλλει ο Χιτλερ. Διαλυσανε τη Γιουγκοσλαβια, και τη χωρισανε όπως ακριβως την ειχε χωρισει ο Χιτλερ το 1940. Άλλο κρατος η Κροατια, άλλο η Σερβια. Βεβαια ο Χιτλερ ειχε κανει και αλλα το 1940. Τη Βοιβοντινα την ειχε δωσει στους Ουγγρους, το Κοσοβο στους Αλβανους, τα Σκοπια στους Βουλγαρους. Και στη χωρα μας ο Χιτλερ ειχε εφαρμοσει τη ναζιστικη Νεα Ταξη. Διαλυωντας την!!!! Την Μακεδονια και τη Θρακη την ειχε δωσει στους Βουλγαρους, την Θεσπρωτια στους Αλβανους, ειχε προσπαθησει να φταξει ένα λατινογενες κρατιδιο στην κεντρικη Ελλαδα στη Θεσσαλια, και αυτους τους προδοτες εσφαξε ο Αρης Βελουχιωτης, πηρε τις στολες , τα οπλα τους, και τα μαυρα καλπακια τους, και δημιουργησε τους μαυροσκουφηδες του, στην Κρητη ειχαν επιβαλλει ξεχωριστει διοικηση οι γερμανοι, ενώ την υπολοιπη Ελλαδα την ειχαν οι ιταλοι, τα Δωδεκανησα ουτως η αλλως θεωρουνταν ιταλικο εδαφος (ενωθηκαν με την Ελλαδα το 1945), η Κυπρος ηταν αγγλικη αποικια. Και όπως ειχε πει η πρωην προεδρος της ελληνικης βουλης , για το καλο της «ειρηνης» η Ελλαδα θα πρεπει να δεχτει να αλλαξουν τα συνορα της και να αυτοπεριοριστει.
Αίσθηση είχε προκαλέσει η προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που ήταν πρόεδρος της βουλής. Η αμφιλεγόμενη και αινιγματική δήλωση ήταν η εξής: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Αυτά είναι τα σχεδια της Ναζιστικης Νεας Ταξης για τη χωρα μας, Οι ναζιστες χρυσαυγιτες μιλανε δηθεν εναντια στη Ναζιστικη Νεα Ταξη, αλλα στην ουσια την υποστηριζουν, όπως οι προγονοι τους προδοτες ταγματασφαλιτες γερμανοτσολιαδες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το ΕΠΑΜ διοργανώνει στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημιου 52 Αθηνα, Αιθουσα Πλατων 10ος οροφος, Ημερίδα με θέμα «Ανάδειξη και εμβάθυνση των πραγματικών διαστάσεων του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα» Με το παρόν μήνυμα επισυνάπτονται η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας. Τα αρχεία μπορεί ο καθένας να τα δει και να τα προωθήσει ηλεκτρονικά για να καλέσει γνωστούς και φίλους του.
http://www.epamhellas.gr/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδίδονται οι τρεις στην Τουρκία
7/12/2016 10.30
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας επικαλείται λόγους σπουδαιότητας της υπόθεσης οι οποίοι επιβάλουν να κριθεί σε ανώτερο βαθμό. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι τρεις Τούρκοι δεν αφήνονται ελεύθεροι, όπως διέταξε τη Δευτέρα, το Εφετείο αλλά θα κριθούν από το ποινικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Στο μεταξύ διαφοροποιημένη ήταν η χθεσινή απόφαση για τους άλλους τρεις Τούρκους, η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Συμβούλιο Εφετών. Απορρίφθηκε το αίτημα της τουρκικής πλευράς για έκδοσή τους λόγω απόπειρας δολοφονίας κατά του Ερντογάν αλλά έγινε δεκτό ως προς τις άλλες τρεις κατηγορίες. Έτσι το Συμβούλιο δέχτηκε ότι έγινε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν, στις 15 Ιουλίου, στην Αλεξανδρούπολη. Εκκρεμεί η απόφαση για τους άλλους δύο Τούρκους αξιωματικούς.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο δικηγόρος των Τούρκων αξιωματικών καθηγητής κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος δήλωσε ότι θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. 'Δεν θέλω να πάω στην Τουρκία. Εχω γυναίκα και δύο παιδιά στην Κωνσταντινούπολη. Τη γυναίκα μου την έδιωξαν από τη δουλειά της. Την παρακολουθούν. Όλοι απομακρύνθηκαν από την οικογένειά μου, γιατί φοβούνται μήπως έχουν την ίδια τύχη. Στους στρατιωτικούς έχουν γίνει τέτοια βασανιστήρια, που τα ακούνε οι ποινικοί και δεν μπορούν να κοιμηθούν' κατέθεσε μεταξύ άλλων ο αξιωματικός Μπιλάλ Γκουρουγκιούλ για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Κωνσταντινούπολη ο Λαφαζάνης - Eπαφές με το Κόμμα Εργασίας και το κουρδικό HDP
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, 10:45
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκο Γαλάνη, αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Κωνσταντινούπολη, έπειτα από πρόσκληση του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα έχει στην Κωνσταντινούπολη συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με την ηγεσία του κόμματος και με την ηγεσία του αριστερού κουρδικού HDP, τους δύο συμπροέδρους του οποίου, μαζί με άλλους βουλευτές, έχει συλλάβει το καθεστώς Ερντογάν. Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Γαλάνης έχουν επίσης προγραμματικές συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη με συνδικάτα και οργανώσεις διανοούμενων, ενώ ο κ. Λαφαζάνης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής (9/12).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο «σφυρί» για τρίτη φορά το Athens Ledra
7/12/2016 16.00
Για τρίτη φορά βγήκε σε πλειστηριασμό η ξενοδοχειακή μονάδα Athens Ledra, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού, με τιμή εκκίνησης 47.813.678 ευρώ. Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου 2016 οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Μέσα στη χρονιά είχαν προηγηθεί άλλες δύο απόπειρες πλειστηριασμού του ξενοδοχείου ωστόσο η πρώτη, στις 13 Ιουλίου 2016, ματαιώθηκε λόγω της εισβολής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) και η δεύτερη, στις 21 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Σήμερα το ξενοδοχείο βγήκε για τρίτη φορά στο... σφυρί ωστόσο η διαδικασία ματαιώθηκε και αυτή τη φορά ελλείψει πλειοδοτών, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον κινεζικής εταιρείας για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας. Έτσι ή θα πρέπει να δοθεί νέα εντολή για να βγει το ξενοδοχείο για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό με την ίδια τιμή εκκίνησης ή η εταιρεία να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να μειωθεί η τιμή αυτή.
Το "παρών" στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έδωσαν οι εργαζόμενοι του Athens Ledra οι οποίοι τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και εκπρόσωποι της ΛΑΕ, του ΕΠΑΜ και του κινήματος "Δεν πληρώνω" οι οποίοι δεν προσπάθησαν να ματαιώσουν τον εν λόγω πλειστηριασμό.
"Πριν από τον πλειστηριασμό υπήρξε μια σειρά διαβουλεύσεων με κάποιους εκπροσώπους κινεζικής εταιρείας που θέλουν να αγοράσουν το ξενοδοχείο. Μέχρι και τώρα δηλώνουν ότι τα λεφτά έχουν σταλεί αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε εδώ γιατί, αν πλειστηριαστεί το ξενοδοχείο, θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και ότι δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν χωρίς εμάς. Πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας, να ανοίξει το ξενοδοχείο και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας μας. Ξενοδοχείο χωρίς εμάς δεν πρόκειται να λειτουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντότσικας πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra. Σύμφωνα με του εργαζόμενους το ποσό που τους οφείλεται ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από του υπουργείο Εργασίας και συνάντηση που είχαν στην συνέχεια με την Εφη Αχτσιόγλου έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα των εννέα μηνών που τους οφείλει η εταιρεία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάλος για τις ναζιστικές σβάστικες των... Χριστουγέννων
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, 23:17
Μοιάζουν με ναζιστικές σβάστικες, αλλά πρόκειται για «χριστουγεννιάτικη διακόσμηση», όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος της Ρίγας. Και όλα θυμίζουν το ναζιστικό παρελθόν της σημερινής δημοκρατίας της Λετονίας, στη Βαλτική. Πάντως, ακόμη και πολλά Μέσα της Λετονίας, σχολιάζουν πως προκαλούν άσχημη εντύπωση και προκαλούν σύγχυση και δυσαρέσκεια στους περαστικούς τα σύμβολα αυτά, που υποτίθεται –όπως διευκρινίσθηκε αρμοδίως- ότι μοιάζουν με «νιφάδες χιονιού». Θυμίζουμε πως το 2013, λίγο πριν την αθλητική συνάντηση ομάδας χόκεϊ από τη Ρωσία και της Dinamo Riga, οι Λετονοί είχαν εμφανισθεί πριν τον αγώνα κρατώντας σημαίες με σβάστικες.
Λετονοί της τοπικής ναζιστικής οργάνωσης "Perkonkrusts’’ με ναζιστικές στολές, όταν ήταν σύμμαχοι του Χίτλερ, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παλαίμαχοι «Λεγεωνάριοι της Ρίγας» τιμούν κάθε χρόνο το ναζιστικό τους παρελθόν.
Θυμίζουμε ακόμη, πως τον περασμένο Μάρτιο, η ρωσική Δούμα είχε καλέσει τα κράτη της Γης να αποδοκιμάσουν τις «γιορτές προς τιμήν των βετεράνων Λετονών «Waffen-SS» (Schutzstaffel)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταφυγιο για τους αναπηρους. Η Στεγη Υποστηριζομενης Διαβιωσης στο Κιλκις για οσους δεν εχουν κανενα συγγενη να τους φροντισει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψηφοφορία - αστραπή για τα σκουπίδια
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής με κύριο θέμα την έγκριση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα (ΠΕΣΔΑ) είχε οριστεί για τις 3.30 το μεσημέρι. Μία ώρα αργότερα, ήταν ζήτημα αν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών βρίσκονταν οι μισοί από τους 101 περιφερειακούς συμβούλους. Στα «θεωρεία» της αίθουσας, όμως, δεν έπεφτε καρφίτσα. Τις προηγούμενες ημέρες, οργανώσεις και φορείς από την περιοχή της Φυλής, του Γραμματικού και της Κερατέας είχαν απευθύνει κάλεσμα στα μέλη τους να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάνοντας κριτική «εξ αριστερών» στη Ρένα Δούρου. «Η απαρτία έχει διαπιστωθεί, ξεκινάμε την 38η συνεδρίαση», ανέφερε διά μικροφώνου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θοδωρής Σχοινάς. Η συζήτηση για το επίμαχο θέμα ξεκίνησε με διαμαρτυρίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρού για την ημέρα που ορίστηκε η συνεδρίαση, αλλά και για το ότι δεν είχε λάβει σε ένα ενιαίο κείμενο τον ΠΕΣΔΑ και τις διορθώσεις του.
Και εκεί που ξεκινούσε η παρουσίαση, από τα «θεωρεία» άρχισαν διακριτικά να κατεβαίνουν δύο ομάδες ανθρώπων κρατώντας τυλιγμένα πανό. Εντός ολίγων δευτερολέπτων ανέβηκαν στη σκηνή του αμφιθεάτρου, ξετύλιξαν τα πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Ο εισηγητής προσπαθεί να συνεχίσει για τη διαδικασία αδειοδότησης του ΠΕΣΔΑ, οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν πιο πολύ, ο εισηγητής φωνάζει κι αυτός στο μικρόφωνο και... τη λύση δίνει μια ντουντούκα. Εισηγητής - συγκεντρωμένοι 0-1. Τι ακριβώς ζητούσαν οι συγκεντρωμένοι; Στην αρχή φώναξαν συνθήματα υπέρ του κλεισίματος της Φυλής: «Να κλείσει τώρα η χωματερή, μολύνει και σκοτώνει τη ζωή». Μετά φώναξαν συνθήματα και κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό: «Οχι ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, όχι σκουπίδια στον Ευβοϊκό». Μετά ζήτησαν να κλείσουν όλοι οι ΧΥΤΑ, γενικά: «Οχι ΧΥΤΑ, ποτέ και πουθενά».
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, βλέποντας τα σκούρα, ανήγγειλε δεκάλεπτη διακοπή. Για τις επόμενες δύο ώρες οι περίπου 30 συγκεντρωμένοι συνέχισαν να φωνάζουν τα ίδια συνθήματα από τη σκηνή, με τη μαχητικότητά τους σταδιακά να εξαντλείται. Οι μεγαλύτεροι κάθισαν κάτω, η ντουντούκα άλλαξε χέρια μερικές φορές. Εν τω μεταξύ, από κάτω βρίσκονταν σε εξέλιξη διεργασίες: η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε να μην αποχωρήσει και να απαντήσει... με αιφνιδιασμό. Οπερ και εγένετο: Στις 6.15 ο κ. Σχοινάς πήγε και πάλι στο μικρόφωνο, καλώντας τους διαμαρτυρόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Τα συνθήματα δυνάμωσαν και πάλι και τότε... έγινε η αντεπίθεση: «Την εισήγηση τη γνωρίζετε όλοι. Τίθεται σε ψηφοφορία. Πόσοι είναι υπέρ;». Οι διαμαρτυρόμενοι όρμησαν με ουρλιαχτά και αποδοκιμασίες στον πρόεδρο. Ηταν όμως αργά. «Ο ΠΕΣΔΑ εγκρίνεται κατά πλειοψηφία». Μαινόμενη η περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα, όρμησε στον πρόεδρο, οι πιο ψύχραιμοι μπήκαν στη μέση. Η δεύτερη και η τρίτη παράταξη (των κ. Σγουρού και Κορομάντζου) δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τι συνέβη, περιφερειακοί σύμβουλοι γελώντας ρωτούσαν ο ένας τον άλλο: «Τώρα εμείς ψηφίσαμε;». Κάποιοι ψήφισαν. Ο νέος σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Αττική εγκρίθηκε με τις 53 ψήφους της παράταξης της κ. Δούρου, τους 4 των ΑΝΕΛ, δύο ανεξάρτητους και έναν από την παράταξη Κορομάντζου.
Η παράταξη της Ρένας Δούρου, εκτός από το γεγονός ότι έχει χάσει την υποστήριξη των επιτροπών κατοίκων στους οποίους είχε υποσχεθεί διαφορετική πολιτική για τα σκουπίδια, έχει χάσει και 8 από τους 61 συνολικά περιφερειακούς συμβούλους που είχε εκλέξει. Τελευταία ηχηρή απώλεια, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό και στη συνέχεια ανεκλήθη των αρμοδιοτήτων της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω τα χέρια από την Ελληνορθοδοξία, ιερώμενοι που βρωμίζετε τα τιμημένα ράσα! Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος, όπως ο τούρκος αξιωματικός Βαρθολομαίος, είναι υπάλληλοι των σιωνιστών του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ατάλαχ Χάννα (Θεοδοσιος) μας χρειάζεται. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος του έκοψε τον μισθό του και τώρα είμαστε μπροστά στην καθαίρεσή του. Ο λόγος είναι η δράση του Θεοδόσιου να μεταδώσει τις προσευχές των Μουσουλμάνων από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος(Ατάλαχ Χάνα) είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Σεβαστείας υπό το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,ο οποίος με την έντονη φιλοπαλαιστινιακή του δραστηριότητα έχει καταφέρει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Ιερέα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη που μας κάνει πραγματικά πολύ υπερήφανους.
Το κανονικό του όνομα είναι Νιζάρ Χάνα και γεννήθηκε το 1965 στο χωριό Ράμα στην Άνω Γαλιλαία της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Σπούδασε Ελληνικά στην Αλ Κουντς(Ιερουσαλήμ) και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Θεολογική Σχολή οπού πήρε και το δίπλωμα Θεολογίας το 1991. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ και χειροτονήθηκε σαν Διάκονος με το όνομα Θεοδόσιος, επίσης εξελέγη μέλος της Αδελφότητας του Αγίου Τάφου και το 1992 χειροτονήθηκε Ιερέας της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου. Λίγες μέρες αργότερα προήχθη στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη και τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής του Αραβικού τμήματος του Πατριαρχείου. Έντονα δραστήριος στην δημόσια ζωή, έχει διατελέσει εκπρόσωπος και διευθυντής του Αραβικού τμήματος του Πατριαρχείου, έχει διδάξει τον Χριστιανισμό σε τοπικά σχολεία όπως και στο Αραβικό Κολέγιο της Χάιφα. Για την αφοσίωσή του και την δράση του στους Αγίους Τόπους του απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση του Διδάκτορα της Θεολογίας από το Θεολογικό Ινστιτούτο της Σόφιας στην Βουλγαρία.
Το 2001 διορίστηκε, από τον μακαρίτη πλέον Διόδωρο, ως επίσημος εκπρόσωπος τύπου του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα και το 2005 μετά την εκθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου και την αντικατάστασή του από τον Πατριάρχη Θεόφιλο, χειροτονήθηκε ως Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας. Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος απέκτησε μεγάλη αναγνώριση στον Αραβικό κόσμο λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας αλλά και του ακτιβισμού ενάντια στην Σιωνιστική Κατοχή και για τους ίδιους λόγους έχει συλληφθεί πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος από τις Ισραηλινές Αρχές οι οποίες τον έχουν ανακρίνει περισσότερο από μία φορά για «υποκίνηση». Ο Θεοδόσιος έχει διατελέσει επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Συνταγματικής Επιτροπής που εργάστηκε για την δημιουργία του τρίτου σχεδίου του Παλαιστινιακού Συντάγματος τον Μάρτιο 2003 και του απονεμήθηκε το βραβείο της Αλ Κουντς από το Υπουργείο Πολιτισμού της Παλαιστινιακής Αρχής. Είναι επίσης ένας εκ’των συντακτών του KairosPalestine από την ομώνυμη Οργάνωση Παλαιστίνιων και μη, Χριστιανών ενάντια στην Σιωνιστική Κατοχή.
Κατά την διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα
Ο Θεοδόσιος εκπροσωπώντας τον Ελληνοορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο, ως μέλος μίας Παλαιστινιακής Οικουμενικής αντιπροσωπείας προσκαλέστηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και αυτό με την σειρά του να παρέμβει στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στο ΠΣΕ που έχει έδρα την Γενεύη στις 19 Οκτωβρίου 2000 τόνισε πως οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί υποφέρουν από την Κατοχή για τον λόγο πως είναι Παλαιστίνιοι και θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους την Παλαιστίνη. Ο Θεοδόσιος κατηγόρησε το Ισραήλ για εθνοκάθαρση εναντίων των Αράβων Μουσουλμάνων και Χριστιανών και τόνισε πως το πρόβλημα είναι η Κατοχή. «Ο καθένας σκέφτεται πως υπάρχει μία σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων, δεν συμβαίνει όμως αυτό, είναι μία Κατοχή από το Ισραήλ» Κάλεσε όλες τις Εκκλησίες να προσευχηθούν για τους Παλαιστινίους και δήλωσε πως «πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τις υπόλοιπες εθνότητες, την ανεξαρτησία τους στο δικό τους κράτος που πρωτεύουσά του είναι η Αλ Κουντς(Ιερουσαλήμ)». Αργότερα τον ίδιο μήνα ο Θεοδόσιος απέστειλε μήνυμα στον ΟΗΕ και ζήτησε την άμεση και ταχεία παρέμβασή του για να σώσει τον Παλαιστινιακό λαό από τις τρομερές σφαγές που προκαλούσαν οι δυνάμεις Κατοχής. Στην ίδια επιστολή ζητούσε από τον ΟΗΕ να πιέσει το Ισραήλ για να άρει τον αποκλεισμό πόλεων και χωριών.
Οι πρώτες επιπτώσεις για την δράση του ήρθαν τον Ιανουάριο του 2002 με το Ισραήλ να ζητάει από το Πατριαρχείο να λάβει σωφρονιστικά μέτρα κατά του Αρχιμανδρίτη Ατάλαχ Χάννα για την κριτική του στην πολιτική του Ισραήλ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Τον Μάρτιο του 2002 το Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδίκαζε την επιλογή του Ισραήλ να συλλάβει στην Γέφυρα του Βασιλιά Χουσεΐν, που βρίσκεται ανάμεσα στην Δυτική Όχθη και την Ιορδανία, τον Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο τον οποίο κράτησαν και τον ανέκριναν με πολύ ρατσιστικό και προβοκατόρικο τρόπο για πέντε ώρες. Η Πατριαρχία επίσης εξέφρασε την λύπη της για το αίτημα της Ισραηλινής Κυβέρνησης να καθαιρεθεί ο Αρχιμανδρίτης από εκπρόσωπος της Εκκλησίας και το κατήγγειλε σαν μία πολύ σοβαρή προσπάθεια παραβίασης και επέμβασης στα εσωτερικά της ζητήματα. Πέρασαν δύο χρόνια από την έναρξη της Δεύτερης Ιντιφάντα και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος που διαδέχθηκε τον Διόδωρο άλλαξε τελείως στάση απέναντι στον Ατάλαχ Χάνα. Καταδίκασε την δραστηριότητα του και τον κατηγόρησε πως υποστηρίζει την «Παλαιστινιακή Τρομοκρατία» αφού αρνήθηκε να υπογράψει κείμενο που καταδίκαζε όλες τις απελευθερωτικές δράσεις των Παλαιστινίων με αποτέλεσμα να τον καθαιρέσει από εκπρόσωπο τύπου της Εκκλησίας. Η Όρθοδοξη Αραβική Κοινότητα αντέδρασε άμεσα ζητώντας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει, τονίζοντας πως ο Θεοδόσιος θα παραμείνει στην θέση του με την Ελληνική ή όχι αποδοχή. Για τον ίδιο λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Χριστιανικών Αραβικών Κοινοτήτων σε Παλαιστίνη και Ιορδανία που ξεκίνησαν άμεσα μποϊκοτάζ κατά του νέου Έλληνα Πατριάρχη.
Σύλληψη και κατάσχεση εγγράφων
Τον Αύγουστο του 2002 ο Θεοδόσιος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από τον Κατοχικό Στρατό. Ο λόγος της σύλληψής του ήταν «υποψίες για σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις» , «παράνομη είσοδο σε εχθρική χώρα(Συρία και Λίβανο)» και «υποκίνηση». Τα ΜΜΕ ήταν παρών κατά την 5ωρη ανάκρισή του στην οποία δικαιολογήθηκε πως ο λόγος που επισκέπτονταν τακτικά αυτές τις δύο χώρες ήταν Θρησκευτικές υποχρεώσεις χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Βατικανού. Για αυτό τον λόγο του κατάσχεσαν τα διαβατήρια του, του Ισραήλ και του Βατικανού. Μετά την απελευθέρωσή του ο Θεοδόσιος υποστήριξε πως η σύλληψή του είναι αδικαιολόγητη δεδομένου πως είχε εκφράσει μόνο την αντίθεσή του στην Σιωνιστική Κατοχή των εδαφών που έχουν ζητηθεί από τους Παλαιστίνιους.
«Είναι η πρώτη φορά που ένας Χριστιανός θρησκευτικός ηγέτης συλλαμβάνεται με τέτοιον τρόπο από τις επίσημες αρχές με απάνθρωπη και μη αποδεκτή συμπεριφορά που στερείται κάθε ανθρώπινη ηθική και χωρίς να έχει προϋπάρξει καμία ειδοποίηση» Ο ίδιος στην εξήγηση που δίνει για όλα όσα έχουν συμβεί εναντίων του, όπως την καθαίρεσή του από επίσημος εκπρόσωπος της Εκκλησίας, αναφέρει πως υπάρχει μία πίεση και ένας εκβιασμός που ασκείται για τις πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς. Όσο για την επίσκεψή του στην Συρία και στον Λίβανο επισημαίνει πως υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατομμύριο Χριστιανοί στις δύο χώρες και πως το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίζει τις όποιες επισκέψεις και τις συναντήσεις με τους Θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες. Επίσης το Ισραήλ δεν μπορεί να λέει πως διατηρούμε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις αφού οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από Αγωνιστές της Ελευθερίας.
Συριακό ζήτημα
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεόφιλος όμως δεν περιορίζει το έργο του και την δράση του μόνο στα Κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης και κατά της Σιωνιστικής Κατοχής. Έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και από την πρώτη στιγμή υπέρ της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και κατά της επέμβασης που έγινε στα εσωτερικά της, την οποία αναφέρει σαν μία Σιωνιστική Διεθνή Συνωμοσία και υπεραμύνεται του Ισλάμ και της σημαντικότητας της Χριστιανομουσουλμανικής ενότητας που κινδυνεύει από το φαινόμενο του Τακφιρισμού. «Σκοπός των Σιωνιστών είναι να καταστρέψουν την εθνική ενότητα και να κατακερματίσουν τις Αραβικές κοινωνίες στην Συρία λόγω των θέσεων που έχει πάρει η χώρα για το Παλαιστινιακό ζήτημα»
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος Ατάλλα Χάνα παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή όλων των διεκδικήσεων των Παλαιστίνιων και ένας σημαντικός άνθρωπος που με την δράση του έχει καταφέρει να αναδείξει τα εγκλήματα των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη αλλά και στις γείτονες χώρες. Πρόσφατο παράδειγμα η συμμετοχή του στο κάλεσμα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων από την Σιωνιστική Κατοχή. Έχει καθαιρεθεί από την θέση του για τις πολιτικές του δραστηριότητες, έχει εκβιαστεί και έχει καθαιρεθεί από την θέση του σαν εκπρόσωπος τύπου.Για του ίδιους λόγους και λόγω των θέσεων του για το Συριακό ζήτημα,στον Δυτικό κόσμο υποβαθμίζεται ο ρόλος του και η δράση του. Για αυτό δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτόν κάτι σημαντικό τόσο καιρό και για αυτό ακόμα και αυτό το άρθρο,κάποιοι που μιλάνε εξ'ονοματος της Παλαιστίνης και μεταφέρουν τα νέα από αυτήν,θα το θάψουν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
...το Χαλέπι είναι Λεύτερο!
Το Χαλέπι είναι ελεύθερο! Όπως υποσχέθηκε ο Ασαντ το Λιοντάρι της Συρίας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο "αστέρι" στη δεξιά! Κάποια Κουλουριώτη, υπερασπιστής των τζιχαντιστών της ΝΔ, τι είδους "σχέσεις" έχει με το Κατάρ;
Γέμισε ο τόπος υπαλλήλους του χαλιφάτου, με τη συνεισφορά των σιωνιστικών "αραβικών" σκοταδιστικών δικτατορικών καθεστώτων. Τη λένε Εύα... δηλώνει "επιχειρηματίας και πολιτική αναλύτρια, ειδική στη Μέση Ανατολή" κι αναζητεί τον "Αδάμ" της... άλλωστε στην αποικία Ελλαδιστάν είσαι ότι δηλώσεις... και στέλεχος της δεξιάς (ΝΔ). Υποψήφια περιφεριακή σύμβουλος του Κουμουτσακου (δείτε πως ονειρεύεται την Αττική: ΕΔΩ). Εζήλωσε δόξα "αριστεράς" Σόρος και ξιφουλκεί υπέρ των αγωνιστών για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας και κατά του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ". Η Εύα Ι. Κουλουριώτη, αγαπάει πολύ τις γυναίκες (δείτε πως αντιλαμβάνεται την απελευθέρωσή της, από φωτογραφία που διαδίδει, με γυναίκες τζιχαντίστριες που ανεμίζουν τις σημαίες των δολοφόνων-αποκεφαλιστών) κι ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη, αφού διαθέτει -όπως ισχυρίζεται- και "πηγές" -άραγε τρεχούμενου "νερού";- για το "ρωσικό σχέδιο προβλέπει απομάκρυνση του Bashar Al Assad και τοποθέτηση ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού των συριακών ενόπλων δυνάμεων... Τα ονόματα των δύο αξιωματικών, βάσει των πηγών μου, είναι...".
Απλά, αναμασάει -αν δεν της τα έχουν δώσει κι έτοιμα, ή χρησιμοποιούν το όνομά της, λες και πρόκειται για την πρώτη φίρμα του Ελλαδιστάν-, όσα ήθελαν κι ανέμεναν τα "παλικάρια" της Κλίντον και Cia. Βέβαια, πρόθυμα ελληνικά ΜΜΕ κι "έγκυρα" διδικτυακά μέσα, εκτιμούν τις τεράστιες πολιτικές και διεθνείς αναλύσεις και φυσικά, πάντα για το καλό της "ενημέρωσης" κι όχι μέσω χρηματισμού, αναδεικνύουν αυτό το νέο τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο της ΝΔ. Κι επειδή πολύ ασχοληθήκαμε με την Εύα και τους Αδάμηδές της... λέμε στους προϊσταμένους της ότι η Συρία, θα παραμείνει Αδέσποτη κι Αδούλωτη. Στην ίδια το απλό ερώτημα: Τι σχέσεις έχει με το Κατάρ, κύριο υποστηρικτή των τζιχαντιστών -μαζί με Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ισραήλ;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρίαμβος στο Eurogroup για άλλη μια φορά! Ο Τζιφρας που χρειαζεται ψυχιατρο δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των μεταρρυθμίσεων»...!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διευρύνεται το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ
Οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα) στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές, στις Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτοφυλάκων στις δύο αυτες περιφερειες μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί πάνω από 1.300 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Ο επικεφαλής της Δ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κιέβου ότι έχει επιλέξει την τακτική της μη εφαρμογής των συμφωνιών σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο με την ψήφιση ανάλογης νομοθεσίας που θα έδινε καθεστώς σχετικής αυτονομίας σε αυτές τις περιοχές.
Και ενώ η σύγκρουση κλιμακώνεται, σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη σύνοδο στις Βρυξέλλες θα εξετάσουν τις σχέσεις της λυκοσυμμαχίας με την Ουκρανία. Ο γγ της Γενς Στόλτενμπεργκ από χτες πρότεινε τον καλύτερο συντονισμό με την ΕΕ για μεγαλύτερη υποστήριξη στην ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου, πέρα από τον τομέα των μεταρρυθμίσεων και στην ασφάλεια και την εκπαίδευση του στρατού. Ο στόχος, ακόμα και αν δεν γίνει ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία να έχει ανάλογες στρατιωτικές δομές με τις χώρες - μέλη. Κατά τα άλλα, το ΝΑΤΟ προβάλλει την πρόθεσή του για συνεργασία με τη Ρωσία, με τον όρο ότι θα σταματήσει την επιθετικότητά της.
Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ επεκτείνεται όλο και περισσότερο προς τα σύνορα με τη Ρωσία προσπαθει να ψευτοδικαιολογηθει ως απάντηση στις κινήσεις της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, είναι ενταγμένο στην όλο και μεγαλύτερη επιθετικοτητα ΝΑΤΟ, ΕΕ, εναντια στην Ρωσία στη διεκδίκηση σφαιρών επιρροής, ελέγχου αγορών, ενεργειακών πόρων και των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αλλωστε, αυτή είναι και η αιτία της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 3 χρόνια, που έφερε στην εξουσία ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις με την ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης, η οποία παζάρευε και με την ΕΕ και με τη Ρωσία, τοτε που η Ρωσια ειχε αυταπατες ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν ηταν ιμπεριαλιστικοι αποικιοκρατικοι οργανισμοι.