Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τριτη 6 Δεκεμβριου 2016


Εξω ο προβοκάτορας Tζιμερος απ' την ertopen
5/12/2016
Το είδαμε κι αυτό ... Δυσκολευτήκαμε να το συνειδητοποιήσουμε αλλά παράλληλα, είναι αδύνατον να το προσπεράσουμε ασχολίαστο.
Επί 2 ώρες ο γνωστός ανθυποΚασιδιάρης Τζήμερος βρήκε απρόσμενο μετερίζι για να εκτοξεύει τα εμέσματά του, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, όχι φυσικά για την γνωστή του κασέτα που επανέλαβε, αλλά γιατί «άψογος οικοδεσπότης του» -σύμφωνα με τους διαδικτυακούς φίλους του- δεν ήταν κάποιος «χρυσαυγίτης με πολιτικά» του φυράματος Θέμου, αλλά παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής στην αυτοδιαχειριζόμενη ERTopen (!). Συγκεκριμένα τις ακροδεξιές απόψεις που εκφράζει ένα τμήμα του λούμπεν νεοφιλελευθερισμού τις «λουστήκαμε», δια στόματος Τζήμερου, στην εκπομπή του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) που παρουσιάζει ο πρόεδρος του Παναγιώτης Χριστοδουλάκης στην ΕΡΤopen.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε –μόνο ατεκμηρίωτες υποθέσεις μπορεί να κάνουμε- γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ επέλεξε να προβοκάρει έναν αγωνιστικό μαχόμενο ραδιοσταθμό που αποτελεί όαση στην μπάντα των FM και στους σταθμούς που εκπέμπουν διαδικτυακά. Αυτό που ξέρουμε όμως, πέρα απ’ τις οργισμένες αντιδράσεις ακροατών/ιων της εκπομπής, και τους «πανηγυρισμούς» του Τζήμερου για το «βήμα» που του δόθηκε να εξαπολύσει την Γκεμπελική προπαγάνδα, είναι το καίριο πλήγμα που δέχτηκε η εικόνα της αυτοδιαχειριζόμενης ertopen. Μια εικόνα που χτίστηκε με τεράστια προσπάθεια αγωνιστών/ιων του εργατικού και λαϊκού κινήματος που συμμετέχουν σ’ αυτό το εγχείρημα όπως ο «δικός» μας Νίκος Αργυρίου και τα άλλα παιδιά από το δίκτυο Σπάρτακος καθώς και τα συντρόφια μας που παρουσιάζουν την εκπομπή «Με χωρίς Πατρίδα».
Από δικό μας ρεπορτάζ προέκυψε ότι έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση σε όσους/ες, τεχνικούς και παραγωγούς εκπομπών συμμετέχουν στο εγχείρημα της ertopen. Η προβοκάτσια –είναι συζητήσιμο αν είναι συνειδητή η όχι- που έκανε ο Π. Χριστοδουλάκης μόνο με την άμεση παραίτησή τουξεπλένεται. Αν δεν το κάνει και επιμένει στην παραμονή του, θα σημαίνει ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, θέλει να δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην συνέχιση αυτού του εγχειρήματος, οπότε σαν τέτοιος τύπος πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Σχολιο.- Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο προβοκάτορας αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ertopen
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια απάντησή μου σε "παραστρατημένο" του ΕΠΑΜ...:
...νομίζω πως εδώ τελειώνει ο σχολιασμός των δικών μου αναρτήσεων, η φανατική επίκληση ασύνδετων στοιχείων, η αδυναμία απάντησης σε στοιχεία που φίλοι εδώ καταθέτουν. Ισως είναι χρησιμώτερο για σένα, να εφοδιάζεις με τα στοιχεία σου, ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ, όπως σου είπα μέρες πριν. Εκει, να σχολιάζουμε κι εμείς οι...αντιφρονούντες εν έτει 2016, τις αναρτήσεις σου. Δεν είναι καλή ιδέα;;; Η τακτική της προβοκάτσιας, βλέπεις πως ΕΔΩ δεν πιάνει...
ΑΡΝΕΙΣΑΙ να δεις την κατοχή που βιώνει η πατρίδα ΜΟΥ κι ασχολείσαι με γεγονότα πριν 60-70 χρόνια. ΑΓΝΟΕΙΣ την φράση του κυρίου Κλαμπατσέα, οτι "οι πράξεις αυτές διαγράφηκαν με αίμα κομουνιστών". Δεν το κατάλαβες, μάλλον λόγω έλλειψης ιστορικής συνείδησης. Πιθανοί κι άλλοι λόγοι... Εκανα το πείραμα, να δω αν η λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ μπορεί σήμερα να ενώσει, μα έχασα. Αφιονισμένος δεν μπορεί να διακρίνει, ούτε καν τις πολύ βασικές καταστάσεις που η γενιά μας βιώνει. Μείνε με την πολεμική σου κατά των κομουνιστών και συνέχισε να λιβανίζεις του ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ του τόπου μας, όπως άλλωστε κι άλλοι σε άλλες εποχές...
Εμάς, ο στόχος μας, είναι οι ξένοι κι όχι οι συμπατριώτες μας, "εθνικιστή". Εδώ, δεν προσελκύεις κόσμο, διότι μάθαμε απο την ιστορία και δεν πολεμάμε τον γείτονά μας, μα αυτον που επιβουλεύεται την χώρα μας, Ετσι, ο δηθεν «εθνικισμός», δεν πιάνει καν. Ασε που αν ήξερες τί είναι ο δηθεν «εθνικισμός» σου, (στην ουσια φασισμος), ποιούς εξυπηρετεί, πώς λειτούργησε σε βάρος και της Ελλάδας, μάλλον θα ντρεπόσουν. Είμαι σίγουρος, πως οι πηγές σου είναι αυτές που παραπάνω μας έδειξες, οπότε, δεν σε μέμφεται κανεις... Πες τα στην σελίδα σου...
Σχολιο.- Καλημερα, καταλαβα σε ποιον αναφερεσαι και χαρα στην υπομονη σου .
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ 3 ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Παιδιά έκλεβαν κεριά επειδή δεν είχαν φως στο σπίτι τους
05|12|2016 10:47
Περιπτώσεις ακραίας φτώχειας αλλά και μεγαλείου ανθρώπινης αξιοπρέπειας παρέθεσε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσία του στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Άρωμα Αλληλεγγύης» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Αλφειός Ρόδι» χθες το μεσημέρι, στον Πύργο. Ακραία φτώχεια και ανθρώπινη αξιοπρέπεια Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μίλησε για τα περιστατικά ακραίας φτώχειας που καθημερινά καταγράφουν οι φορείς της Εκκλησίας στους χώρους της.
«Κάποιοι επικρίνουν πως δεν χρειάζεται η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία γιατί αυτό είναι η κατάπτωσις του ανθρώπου. Και εμείς δεν θα θέλαμε να υπάρχουν, αλλά όσο υπάρχουν πρέπει να θυσιαζόμαστε όταν υπάρξουν άνθρωποι θα τα τελειώσουν και θα είναι όλα ιδανικά». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα των καταστάσεων που καθημερινά αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Ελλάδας στη διανομή συσσιτίων. Αναφέρθηκε στο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου που δυστυχώς λιγοστεύει. «Άνθρωποι νεόπτωχοι έρχονται να πάρουν ένα πιάτο φαγητό και επειδή υπάρχουν τα κανάλια και οι φωτογραφικές μηχανές κρύβουν τα πρόσωπά τους για να πάρουν το πιάτο του φαγητού. Αυτός είναι ο ελάχιστος σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου. Για αυτό η Εκκλησία επινόησε πλέον τα δέματα να πηγαίνουν στα σπίτια» είπε ο Αρχιεπίσκοπος…
Σε δεύτερο παράδειγμα αναφέρθηκε σε μια μητέρα που εμφανιζόταν στα συσσίτια με μια κατσαρόλα ζητώντας ευγενικά να της βάλουν τέσσερις ή πέντε μερίδες μέσα σε αυτή. Ο Αρχιεπίσκοπος όταν είδε τη γυναίκα αυτή του εξήγησε πως «παίρνω το φαγητό αυτό στην κατσαρόλα και όταν φτάνω σπίτι μου το βάζω πάνω στην κουζίνα να φανεί ότι το μαγειρεύω ώστε τα παιδιά μου που θα έρθουν από το σχολείο να μην ξέρουν και να μην φαντάζονται ότι το φαγητό αυτό το πήρα στα συσσίτια του δρόμου», όπως περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος με τρεμάμενη φωνή. Στο τρίτο παράδειγμά αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία του υπευθύνου ενός παρεκκλησίου της Αρχιεπισκοπής για την καθημερινή απώλεια κεριών. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως δύο μικρά παιδιά τα έπαιρναν. «Μου είπε ο υπεύθυνος πως έπιασαν δύο μικρά παιδιά και θα τα πάνε στην Αστυνομία. Ζήτησα να τα δω. Τρεμάμενα, φοβούμενα όπως ήταν τα ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα»… «Πάτερ δεν έχουμε φως στο σπίτι και παίρνουμε τα κεριά, τα στρίβουμε για να τα μεγαλώσουμε για να μπορούμε να διαβάσουμε τα βράδια» μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, λέγοντας πως υπάρχουν πολλά άλλα ανάλογα παραδείγματα που σίγουρα στεναχωρούν τους περισσότερους.
Εξήγησε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος και πολλοί πολίτες που έχουν τη δυνατότητα βοηθούν. Παρέθεσε δύο παραδείγματα με μια γυναίκα από την Κύπρο που προσέφερε ένα ακριβό ασημένιο σερβίτσιο – παρά την φτώχια της – για να πωληθεί και τα χρήματα να ενισχύσουν το έργο της Εκκλησίας. Επίσης μίλησε για μια άλλη γυναίκα από την Πτολεμαϊδα και έστειλε από το υστέρημά της σε ένα φάκελο κολλημένο σε μια επιστολή δύο ευρώ. «Αυτό το έχω κρατήσει ως μια ανάμνηση όταν όλα αυτά έχουν τελειώσει για την προσπάθεια του κόσμου» εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναχωρούν αεροπορικώς οι μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη λογω της απεργιας της ΠΝΟ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 09:11
Αεροπορικώς αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα δωρεάν, από την Κρήτη οι περιπου 3.000 μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σπίτια και στα σχολεία τους με έκτακτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».
Αργά το βράδυ της Δευτέρας ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επιστροφή όσων παιδιών εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σαϊτάκης, έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.
«Το δύσκολο ήταν να εντοπισθούν πόσα παιδιά είναι και πού διαμένουν» ανέφερε ο κ. Σαϊτάκης. Όπως σημείωσε, έπειτα από ολονύχτια προσπάθεια εντοπίστηκαν 1.500 μαθητές στα Χανιά και στο Ηράκλειο περίπου 150 μαθητές και «τώρα βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και των συνοδών καθηγητών τους». Η πρώτη πτήση σύμφωνα με τον κ. Σαϊτάκη θα είναι στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου από τη Sky Express, ενώ οι πτήσεις από τα Χανιά θα ξεκινήσουν μετά τις 2 το μεσημέρι.
Στο μεταξύ, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών. Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους και δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα απεργία στην ΠΝΟ
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 16:12
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία ως και την Πέμπτη καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχίσει τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο πλοίων από τις 06.00 της Τρίτης έως τις 06.00 της Πέμπτης. Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Δεκεμβρίου η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ ενώ αποφασίστηκε την ίδια ημέρα να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει για τη περαιτέρω στάση της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι» ειπε ο Μητροπολιτης Χιου
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, 11:47
Μήνυμα με νόημα προς την αντίπερα όχθη του Αιγαίου έστειλε το πρωί της Τρίτης από τις ακριτικές Οινούσσες ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου. Ο μητροπολίτης μετέβη στο νησί συνοδεία του αρχηγού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγου Ανδρέα Ηλιόπουλου. Αμφότεροι έγιναν θερμά αποδεκτοί από τους κατοίκους και τους αιρετούς του νησιού.
Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ο μητροπολίτης Μάρκος εστίασε στις αρετές που πρέπει να έχει ο σύγχρονος χριστιανός λέγοντας ότι πρέπει να είναι πράος και μαχητής για την πίστη του και τις αρχές του, όπως ο τιμώμενος άγιος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο μητροπολίτης επέλεξε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι. Έχομε κι εμείς ''χαρτιά'' και είναι πιο κιτρινισμένα», ενώ κλείνοντας προσέθεσε: «Ένα είναι το χρέος μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aντίδραση των τουρκων ισλαμοφασιστων μετά την απόφαση για τους τρεις αξιωματικούς
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 19:59
Την αντίδραση των τουρκων σουλτανικων ισλαμοφασιστων προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τη μη έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την δηθεν «απόπειρα πραξικοπήματος» στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου. Όπως μεταδίδει το ahaber.com.tr, σε δήλωσή του ο ισλαμοφασιστας σουλτανικος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ αναφέρει ότι «η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία, δεν υπάρχει διάκριση. Τα δικαστήρια πρέπει να λαμβάνουν πιο προσεκτικές αποφάσεις για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να δείχνουν τη συμμαχική τους αλληλεγγύη. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Οι προσδοκίες μας από την ελληνική κυβέρνηση είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτά τα μέλη του Δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν να επιστρέψουν στην Τουρκία». Βεβαιως, οι τουρκοι αξιωματικοι όπως αποδειχτηκε καμια σχεση δεν εχουν με το Δικτυο Γκιουλεν. Απλως οι τουρκοι σουλτανικοι ισλαμοφασιστες βρηκαν ευκαιρια με το «πραξικοπημα» που εστησαν, να επιβαλλουν δικτατορια τωρα και αργοτερα ισλαμοφασισμο στην Τουρκια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκδίδονται στην Τουρκία τρεις από τους οχτώ Τούρκοι αξιωματικοι
6/12/2016 13.00
Να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οχτώ κατηγορούμενους από τους τουρκους κυβερνητικους ισλαμοφασιστες για συμμετοχή στο στημένο «πραξικόπημα» του ισλαμοφασιστα Ερντογαν της 15ης Ιουλίου που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο μια ημέρα μετά αποφάσισε το Εφετείο. Σύμφωνα με την απόφαση οι τρεις θα εκδοθούν στην Τουρκία για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για την αρπαγή ελικοπτέρου. Το Εφετείο αποφάσισε να μην εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.
Και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση ενώ μέχρι την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο θα παραμείνουν κρατούμενοι. Οι τρεις Τούρκου μετά την απόφαση του δικαστηρίου σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη αλλά και κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό
Ακόμη επισήμαναν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τη Δευτέρα το συμβούλιο εφετών αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία τρεις άλλοι από την ομάδα των «8», απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης που εκφράστηκε δια του τουρκου ισλαμοφασιστα υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος δήλωσε ότι «προσδοκία της Τουρκίας είναι να εκδώσει τους πραξικοπηματίες, τους ανθρώπους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ. Από την Ελλάδα περιμένουμε να μας δώσει όλα τα μέλη της οργάνωσης αυτής»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απόβαση των Αφρικανών
6/12/2016 9.00
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι τουριστικοί φορείς των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με αφορμή τον διαγωνισμό της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους λαθρομεταναστες. Οι Ενώσεις Ξενοδόχων διαφωνούν σφόδρα και προσπαθούν να αποτρέψουν τα μέλη τους από την κατάθεση προσφορών, θεωρώντας πως αυτό θα πλήξει τον τουριστικό χαρακτήρα των νησιών. Δεν έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να επιβάλουν απαγόρευση σε όσους θελήσουν να καλύψουν μέρος των απωλειών που είχαν κατά τη θερινή σεζόν και περιορίζονται σε οδηγίες, συμβουλές αλλά και προειδοποιήσεις. Η προκήρυξη του ελληνικού γραφείου της Υπατης Αρμοστείας, που βρίσκεται στον 'αέρα', καλεί τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να αποστείλουν τις προσφορές τους έως τις 21/12. Η μίσθωση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, με δίμηνες συμβάσεις, που θα μπορούν να ανανεώνονται, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να εξαιρέσουν την τουριστική περίοδο Απριλίου - Οκτωβρίου. Οι μονάδες θα έχουν ως ελάχιστο όριο 30 κλίνες και θα παρέχουν θέρμανση, υπηρεσίες καθαριότητας και τρία γεύματα ημερησίως, προσαρμοσμένα στις διατροφικές συνήθειες των λαθρομεταναστων.
Η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου είχε καλέσει τα μέλη της να κλείσουν τα αυτιά τους στις 'σειρήνες'. 'Είμαστε και θα παραμείνουμε τουριστικός προορισμός. Δεν θα γίνουμε λαθρο – «προσφυγικός» (για τους ισλαμοφασιστες), τόνισε ο πρόεδρός της, Περικλής Αντωνίου, διευκρινίζοντας πάντως πως 'δεν μπορούμε να αποτρέψουμε κάποιον συνάδελφο που θα επιλέξει να δώσει τα δωμάτιά του στους ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» αντί να του τα πάρει η τράπεζα'. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη τρία καταλύματα του νησιού φιλοξενούν λαθρομεταναστες στο πλαίσιο άλλων προγραμμάτων και κάποιοι ξενοδόχοι το σκέφτονται. 'Εμαθα πως ένας θέλει να μπει, με τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του για να μην υποστεί την κατακραυγή του περίγυρου' είπε ο κ. Αντωνίου. Ανάλογη σύσταση έχει απευθύνει στα μέλη της και η Ενωση Ξενοδόχων Χίου, όπου δύο ξενοδοχεία φιλοξενούν ήδη λαθρομεταναστες. 'Τους είπαμε πως με τον τρόπο αυτό απαξιώνουν τόσο το δικό τους κατάλυμα όσο και το νησί συνολικά, ως προορισμό. Επιπλέον, πιστεύουμε πως αν βολευτούν οι ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» στα ξενοδοχεία θα έρθουν άλλοι τόσοι' είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χίου, Γιώργος Μισετζής, και προσέθεσε: 'Η αρνητική δημοσιότητα μας απαξιώνει. Ηδη ξέρουμε πως την ερχόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει ούτε μία πτήση εξωτερικού απευθείας στη Χίο'.
Στη Σάμο, η Ενωση Ξενοδόχων έχει ζητήσει επίσης από τα μέλη της σε αυστηρό τόνο να μην καταθέσουν προσφορές. 'Η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός. Δεν έχουμε καμία σχέση με την Υπατη Αρμοστεία' είπε ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Κυριαζής, και προσέθεσε: 'Οι τουριστικοί πράκτορες μας έχουν πει πως πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προσανατολιστούμε προς τους ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» ή προς την προσέλκυση τουριστών. Ακόμη κι ένα ξενοδοχείο να φιλοξενήσει πρόσφυγες, θα υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες μονάδες της περιοχής'.
Από Αφρική και... Τζαμάικα Μια αξιοσημείωτη, όσο και ανησυχητική αλλαγή στις ισλαμοφασιστικες λαθρο – «προσφυγικές»-λαθρομεταναστευτικές ροές δείχνουν τα στοιχεία της εθνικής καταγωγής όσων έφτασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο. Οπως προκύπτει, οι 107 από τους 124 ήταν Αφρικανοί λαθρομετανάστες, γεγονός που γεννά ανησυχία για πιθανή στροφή του ρεύματος από τη 'μαύρη' ήπειρο μέσω της τουρκικής 'οδού', λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στη Μεσόγειο. Μόλις 2 από τους εισερχόμενους ήρθαν από τη Συρία, 10 από το Ιράκ, 1 από το Αφγανιστάν, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ένας από την... Τζαμάικα, καθώς και ένας Τούρκος που ζήτησε άσυλο.
ΒΑΡΙΑ 'ΚΑΜΠΑΝΑ' ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ Σε φυλάκιση 63 ετών και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μυτιλήνης Τούρκος διακινητής, που συνελήφθη πέρυσι σε ακτή νότια της Μυτιλήνης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Eνας στους τέσσερις πολίτες κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ένδειας
6/12/2016 16.20
Ένας στους τέσσερις Ιταλούς, το 28,7% του συνόλου του πληθυσμού, «κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat σε έκθεσή του. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2015 και -πιο αναλυτικά- η έρευνα καταγράφει ότι το 19,9% των πολιτών που ζουν στην χώρα κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι το 11,7% ζει σε οικογένειες με ασταθή επαγγελματική κατάσταση ή ουσιαστικό πρόβλημα ανεργίας και ότι το 11,5% είναι μέλη οικογενειών με σοβαρές ελλείψεις στα βασικά αγαθά. Τα τελικά στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία όλων των προηγούμενων κατηγοριών. Το Ινστιτούτο Στατιστικής Istat προσθέτει ότι η έρευνα δείχνει πως οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρώπη για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι ακόμη πολύ μακρινοί. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αφορούν τις περιφέρειες της Νότιας Ιταλίας: 46,4% των κατοίκων εκεί απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Στην κεντρική Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24% και στις βόρειες περιοχές της χώρας δεν ξεπερνά το 17,4%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζουν 13,4 εκατ. Γερμανοί
6/12/2016 17.00
O μέσος όρος του μηνιαίου εισοδήματος των απειλούμενων από τη φτώχεια στη Γερμανία ανέρχεται στα 719 ευρώ και επομένως είναι κατά 30% κάτω από το επίσημο όριο των 1.033 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικού αιτήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) στη Μπούντεστακ. Στη Γερμανία, επομένως, ζουν πάρα πολλοί άνθρωποι σαφώς κάτω από το μέσο επίσημο όριο της φτώχειας, δεδομένου ότι ενώ το 2015 το εισόδημα αυτό ανέρχονταν σε 1.033 ευρώ μηνιαίως, σήμερα ανέρχεται σε μόλις 719 ευρώ! Σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούμενος με φτώχεια είναι κάποιος ο οποίος ζει με λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας.
''Ηδη και με τα 1.033 ευρώ το μήνα η ζωή (στη Γερμανία) είναι ένας μόνιμος αγώνας για την πληρωμή των λογαριασμών', είπε στην εφημερίδα Saarbrucker Zeitung η Ζαμπίνε Τσίμερμαν, εμπειρογνώμονας του Die Linke για κοινωνικά θέματα. 'Εκατομμύρια πολιτών έχουν στη διάθεσή τους σαφώς λιγότερα χρήματα και συχνά στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην', τόνισε η ίδια στη γερμανική εφημερίδα, η οποία και δημοσίευσε τα στοιχεία αυτά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες... 700 "εξεγερμένοι" μισθοφόροι της δύσης στη Συρία, ζήτησαν ένταξη στο νόμο περί αμνηστίας και παρέδωσαν τα όπλα τους...
...και τώρα κελαηδάνε για το ποιοι τους στρατολόγησαν, τι μηνιάτικο είχαν, ποιοι τους εκπαίδευαν και σια Την σημαία της Παλαιστίνης, στο χώρο-αιθουσα κελαηδίσματος που είναι μαζεμενα 30 ατομα μισοι μισθοφοροι και μισοι υπαλληλοι που τους παιρνουν συνεντευξη, τη διακρίνετε; Είναι εκεί οι Φενταγίν της "Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ"..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
To πιο γλυκό βέτο στον ΟΗΕ των τραπεζιτών...
Βέτο για το Χαλέπι από Ρωσία και Κίνα... τελειώνει τις ελπίδες της "πολιτισμένης" δύσης να διασώσουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη τους, τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους του χαλιφάτου στο Χαλέπι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος απειλεί τον Αλέξη Τσίπρα;
Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την στάση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε άγρια και αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν «στημένος» από την αρχή. Πριν εκλεγεί πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2015. Υπάρχουν μια σειρά από κινήσεις -πριν και αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015- που δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας και μια μικρή ομάδα γύρω του είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ερήμην των συντρόφων τους στον ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς θα κινηθούν, με μοναδικό στόχο όχι να ακυρώσουν το Μνημόνιο αλλά να παραμείνουν στην κυβέρνηση όσο μεγαλύτερο διάστημα θα μπορούσαν.
Αφήνω κατά μέρος την προσωπική μου άποψη, και έρχομαι στο αφήγημα που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να εκβιάστηκε. Θα πάρω το αφήγημα στην πιο άγρια μορφή του που θέλει τους «κακούς» να απείλησαν τον Αλέξη Τσίπρα πως, αν δεν υποκύψει, όχι μόνο θα καταστρέψουν την Ελλάδα αλλά θα σκοτώσουν τον ίδιον, την γυναίκα του, τα παιδιά του και όλο του το σόι. Αν συνέβη αυτό, γιατί δεν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Αν η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή λειτουργεί με όρους Μαφίας, ποιος ο λόγος να παραμείνεις σε αυτή; Κάποιοι επιμένουν πως οι «κακοί» απείλησαν τον Τσίπρα ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο, την οικογένειά του και όλο του το σόι, ακόμα κι αν δήλωνε παραίτηση. Δηλαδή, η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό που είναι ένα αντικείμενο. Δεν έχει δική του άποψη και βούληση, είναι ένα υποχείριο. Μάλιστα, δεν έχει νόημα να τον αλλάξουμε αυτόν τον πρωθυπουργό, αφού, όποιος κι αν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αν αποφασίσει να συγκρουστεί, θα εκβιαστεί με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε, αυτό το αφήγημα υπήρχε και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αφού θα έχετε ακούσει τις ιστορίες για τις απειλές κατά της ζωής του, για τα σχέδια δολοφονίας του, για την απαγωγή των παιδιών του και άλλα τέτοια …κατασκοπευτικά. Αρέσει σε πολλούς Έλληνες -κλαψομούνηδες- να πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι αδύναμη και ανύπαρκτη και πως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Είναι πολύ βολική αυτή η σκέψη, αφού σου δίνει την δυνατότητα να αισθάνεσαι αθώος για όλα και να μην κάνεις κι εσύ τίποτα.
«Οι μεγάλοι τα έχουν κανονίσει όλα και εμείς οι καημένοι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε». Μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως. Αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός απειλείται πως θα του δολοφονήσουν την γυναίκα και τα παιδιά, μπορούμε να βγάλουμε πρωθυπουργό χωρίς οικογένεια. Για να μην υπάρχει κίνδυνος να τον απειλήσουν πως θα σκοτώσουν και τον πατέρα του, ας κάνουμε πρωθυπουργό κάποιον ορφανό. Και για να βεβαιωθούμε πως δεν θα τον απειλήσουν πως θα σκοτώσουν την γκόμενά του, ας κάνουμε πρωθυπουργό έναν ευνούχο. Ένας εργένης, ορφανός ευνούχος είναι ο ιδανικός πρωθυπουργός για τη σημερινή Ελλάδα. Δεν θα μπορεί να τον εκβιάσει και να τον απειλήσει κανείς. Αν τον σκοτώσουν, χάρη θα του κάνουν. (Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε, αν και έχει γυναίκα και παιδιά. Μάλλον δεν θα τους αγαπάει.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
6/12/2016 22.00
Πριν λίγο έγινε γνωστό το εξής : μετά την λήξη της απογευματινής πορείας, δυο φοιτητές μέλη της ΕΑΑΚ και της νΚΑ (Δ.Α. και Ο.Κ.) αναχώρησαν με δίκυκλο απο τα γραφεία του ΝΑΡ στην πλατεία Κάνιγγος για να επιστρέψουν σπίτια τους. Στην οδό Γ Σεπτεμβρίου (πολύ μακριά από οποιαδήποτε εστία επεισοδίων) μια ομάδα από την ΑΝΑΝΔΡΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΙΑ του Τόσκα τους σταμάτησε χωρίς κανέναν προφανή λόγο, τους ξυλοκόπησε άγρια και τους προσήγαγε - φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα να τους προσαφθεί η οποιαδήποτε κατηγορία. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ (αφού η επίθεση εναντίον τους ήταν στοχευμένη) κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ από τότε που βγήκαν από τα γραφεία του ΝΑΡ - με απλά Ελληνικά η ΕΛΑΣ του Τόσκα και του Τσίπρα κατασκοπεύει κανονικότατα την ... "κίνηση" έξω από γραφεία πολιτικών οργανώσεων. Θα μπορούσε δηλαδή στην θέση τους να είναι το δικό μου παιδί ή το παιδί κάποιου άλλου από χιλιάδες γονιούς.
Ας πολιτικολογήσουν άλλοι. Εγώ θα ΛΑΪΚΙΣΩ : ΡΕ ΞΕΣΑΜΑΡΩΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ποιός διάολο σας έδωσε το δικαίωμα να ξαμολάτε την χρυσαυγίτικη ένστολη αληταμπουρία να ξυλοκοπεί αδιάκριτα νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή συμμετετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση και επειδή έβγαιναν από ένα γραφείο πολιτικής οργάνωσης ; ΡΕ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, δεν ξέρετε πως όταν ξαμολάτε αυτούς τους ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ (για τους συγκεκριμένους της πρώην Δέλτα που - και καλά - "καταργήθηκε" είναι λίαν επιεικής αυτός ο χαρακτηρισμός) να κάνουν τέτοιες ενέργειες, να κτυπούν κατακέφαλα με κλομπς και με κλωτσιές, είναι καθαρά θέμα τύχης να μην συμβεί το τραγικό ;
ΡΕ ΖΩΑ, μπας και νομίζετε πως τα παιδιά των άλλων είναι δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ που φροντίζετε να "εξασφαλίζετε το μέλλον τους" με το να ζεσταίνετε ακόμα τις βουλευτικές και υπουργικές σας καρεκλίτσες ; Ή ΜΗΠΩΣ οι στενές συναναστροφές σας με τους αρχινεοναζί όπως χθες, έχουν αφαιρέσει και το τελευταίο ίχνος αναστολής που σας είχε απομείνει ; ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
«Οχι» με 60% και αναστολή παραίτησης Ρέντσι
Το αποτέλεσμα συνδέεται με τις διεργασίες στη χώρα, ενώ το κεφάλαιο ιεραρχεί την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του
ΡΩΜΗ.-- Ντόμινο γοργότερων διεργασιών πυροδοτεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε την Κυριακή στην Ιταλία, όπου το 59,11% των ψηφισάντων καταψήφισαν μια σειρά μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και μόλις το 40,89% τις υπερψήφισε. Το αποτέλεσμα προκάλεσε την παραίτηση Ρέντσι, που στη συνέχεια ανακλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το δημοψήφισμα αφορούσε αλλαγές με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας του αστικού κράτους και της ταχύτητας προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ωστόσο, συνδέθηκε ευρύτερα με την υποστήριξη ή όχι της κυβέρνησης Ρέντσι, γι' αυτό και κόμματα που συμφωνούν με τον πυρήνα των προτάσεων τάχθηκαν υπέρ του «όχι», ζητώντας κυβερνητική αλλαγή, στο πλαίσιο και του ευρύτερου προβληματισμού της ντόπιας αστικής τάξης για το ωφελιμότερο μείγμα διαχείρισης της κρίσης και του «ελλείμματος ανταγωνιστικότητας» της ιταλικής καπιταλιστικής οικονομίας. Η συμμετοχή έφτασε στο 67%. Σε καταψήφιση των αλλαγών καλούσαν τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά τo ευρωσκεπτικιστικo λαικο αριστερο M5S (Κίνημα Πέντε Αστέρων) και η ακροδεξια «Λίγκα του Βορρά» (αλλά και η «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι), αλλά και νεότερα πολιτικά σχήματα όπως η «Αριστερά» (του πρώην υπουργού του Ρέντσι, Στέφανο Φασίνα, και συνοδοιπόρου των επίδοξων αναμορφωτών της σοσιαλδημοκρατίας Βαρουφάκη, Μελανσόν κ.τ.λ.). Για παράδειγμα, τέτοιες δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα για τη «δημιουργία μιας αντινεοφιλελεύθερης Αριστεράς, εναλλακτικής έναντι του Δημοκρατικού Κόμματος... μια νέα πλουραλιστική Αριστερά... μια νέα Επιτροπή Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα» (βλ. δηλώσεις στελεχών της οπορτουνιστικής «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» που στήριζε το «όχι»). Επίσης, υπέρ του «όχι» τάχτηκαν και βασικά στελέχη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο ντ' Αλέμα ή ο πρώην γραμματέας και νυν βουλευτής του κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Να σημειωθεί ότι και η τοποθέτηση της Confindustria (Ενωση Ιταλών Βιομηχάνων) υπέρ του «ναι» ήταν αποτέλεσμα τριβών και διαφωνιών.
Σενάρια για την επόμενη μέρα, με τον Ρέντσι να παραμένει προσωρινά
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Ματέο Ρέντσι ανέλαβε την «ευθύνη» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ανακοίνωσε ότι η θέση του θα μείνει κενή. Χτες το απόγευμα, ο Ρέντσι υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του στον Πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ωστόσο ο τελευταίος του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον έως την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Γερουσία την ερχόμενη Παρασκευή. Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών και το πρωί, καθώς ένα από τα «σενάρια» της επόμενης μέρας ήταν (τουλάχιστον μέχρι και χτες) η παραμονή του Ρέντσι στην πρωθυπουργία ως επικεφαλής ενός υπηρεσιακού σχήματος προσωρινού, για να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε εκλογές. Επικρατέστερα σενάρια ήταν η δημιουργία «κυβέρνησης τεχνοκρατών» με επικεφαλής τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν, αλλά ακόμα και η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Πάντως, «M5S» και «Λίγκα» κάλεσαν από την πρώτη στιγμή σε εκλογές. Από την άλλη μεριά, προβληματισμό εξέφρασαν στελέχη της κεντροαριστεράς όπως ο Μάσιμο ντ' Αλέμα, που δήλωσε ότι θα ήταν «ανεύθυνο» να γίνουν άμεσα εκλογές, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η έγκριση νέου εκλογικού νόμου.
Αγωνίες βιομηχάνων για την ανταγωνιστικότητα
Την ίδια στιγμή, η υπουργός Μεταρρυθμίσεων, Ελένα Μπόσι, δήλωσε ότι την επομένη του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση θα εργαστεί «για να υπηρετήσει τους θεσμούς» και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2017. Αλλά και η Confindustria, με δήλωση του προέδρου της Βινσέτζο Μπόσια, ερμήνευσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως επιβεβαίωση της ανάγκης «να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η οικονομική κρίση», να υπάρξουν απαντήσεις στο ζήτημα του χρέους, του ελλείμματος και της «ακόμα ανεπαρκούς ανάπτυξης». Οι επιχειρήσεις μας, πρόσθεσε, είναι αντιμέτωπες με την αγωνία «να ανταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές». Ενώ κάλεσε τις «πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας, στο ζήτημα της βιομηχανίας και στο ευρωπαϊκό ζήτημα, να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της ανταγωνιστικότητας», ώστε να διασφαλιστεί μια χώρα «πιο σύγχρονη και συνεκτική».
Διεθνείς αντιδράσεις
Τα νέα δεδομένα στην Ιταλία αναμενόταν να βρεθούν στο επίκεντρο (άτυπα) και της χτεσινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, στο φόντο και του αιτήματος που εδώ και καιρό πρόβαλε η Ρώμη για μεγαλύτερη «ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας. Μάλιστα, την Παρασκευή είχαν κυκλοφορήσει μέχρι και «σενάρια» για πρόωρη σύγκληση Συνόδου Κορυφής. Ολα αυτά, αφού στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών αναζωπυρώνεται η κόντρα και για το ίδιο το μέλλον της ΕΕ, με βάση προβληματισμούς και αντιθέσεις και στο εσωτερικό του κεφαλαίου κάθε χώρας. Πάντως, από τις Βρυξέλλες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε ότι «επείγει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης. Ελπιζω αυτή να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις... Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια ο Ρέντσι».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κινδυνεύουν απεργοί πείνας
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του 29χρονου Παλαιστίνιου απεργού πείνας εδώ και 74 μέρες Αχμαντ Αμπού Φάραχ, που δίνει μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων και την απαράδεκτη πρακτική της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», που κλείνει σε φυλακές παιδιά, εφήβους και ενήλικους Παλαιστίνιους δίχως καν να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Σε ανάλογα μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή και του 20χρονου Παλαιστίνιου κρατούμενου Ανας Σαχίντ, που επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας δεκάδες μέρες, έχοντας χάσει μερικώς την ικανότητα αναπνοής δίχως μηχανική υποστήριξη. Επιπλέον, το Κέντρο Μελετών για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους (PPCS) σημείωσε πως κινδύνους αντιμετωπίζει η κατάσταση της υγείας και άλλων 32 Παλαιστινίων κρατουμένων, μεταξύ άλλων και επειδή οι ισραηλινές κατοχικές αρχές τούς αρνούνται πρόσβαση σε γιατρούς και νοσηλευτές. Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής, εργάτες από την παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας στη Λωρίδα της Γάζας ανέσυραν τις σορούς τεσσάρων Παλαιστινίων, που πνίγηκαν σε υπόγεια σήραγγα που κατέρρευσε την περασμένη βδομάδα, όταν οι αιγυπτιακές αρχές από την άλλη μεριά των συνόρων επέτρεψαν την εισροή θαλασσινού νερού. Νωρίτερα χτες τα ξημερώματα, οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αρχές έκαναν εφόδους σε δεκάδες σπίτια Παλαιστινίων στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, προκαλώντας την αντίδραση νεαρών που αντιστάθηκαν λιθοβολώντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες.
«Επισημάνσεις» Ισραηλινών πριν τη σύνοδο με Ελλάδα - Κύπρο
Ισραηλινοναζιστες αξιωματούχοι, μιλώντας προ ημερών σε απεσταλμένο ελληνικής εφημερίδας, με αφορμή την άφιξη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις 8 του μήνα, προέβλεψαν «αλλαγές στο χάρτη και τους παίκτες» που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Μεταξύ αυτών και ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Αμικάζ Νορκίν, που εκτίμησε με αφορμή τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία πως οι Ρώσοι ήρθαν στην περιοχή της Αν. Μεσογείου «για να μείνουν». Τόνισε πως η χώρα του στηρίζει την Ιορδανία και επιθυμεί τη σταθερότητα της Αιγύπτου, αλλά εξέφρασε αυξημένη ανησυχία για την αναπόφευκτη ήττα των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» σε Συρία και Ιράκ. Υπογράμμισε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανή προέλαση τζιχαντοφασιστών προς τις νοτιοδυτικές περιοχές της Συρίας, τους οποιους οι σιωναζι υποστηριζουν με οπλα χρηματα και νοσοκομειακη περιθαλψη, «που θα απειλήσουν την Ιορδανία και τα σύνορα στα Υψίπεδα του Γκολάν». Δεν απέκλεισε ούτε έναν τρίτο πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Κλιμακώνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- «Οι ένοπλες οργανώσεις που αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ανατολικό Χαλέπι θα θεωρηθούν τρομοκρατικές και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως», διεμήνυσε χτες από τη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,απορρίπτοντας γαλλοβρετανικό σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για 10ήμερη εκεχειρία στο Χαλέπι, με πρόσχημα την ασφάλεια των αμάχων. Ο Λαβρόφ εκτίμησε πως ο πραγματικός στόχος μιας τέτοιας πρότασης είναι η διευκόλυνση της ανασυγκρότησης και του ανεφοδιασμού των ισλαμοφασιστικών και των τρομοκρατικών οργανώσεων, με τους οποίους συνεργάζονται. Κατηγόρησε επίσης για υπόθαλψη τρομοκρατών που δρουν στη Συρία, την ώρα, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, τηρούν σιγήν ιχθύος για τον χτεσινό βομβαρδισμό ρωσικού νοσοκομείου στο Χαλέπι. Πριν από τις δηλώσεις Λαβρόφ ανακοινώθηκε πως από βομβαρδισμό ισλαμοφασιστών στο Δυτικό Χαλέπι σε κινητή νοσοκομειακή μονάδα, που είχε στήσει ο ρωσικός στρατός σκοτώθηκαν δύο Ρωσίδες νοσηλεύτριες και τραυματίστηκε σοβαρά Ρώσος παιδίατρος. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε ρεπορτάζ των «Τάιμς του Λονδίνου» πως η ΕΕ σχεδιάζει να προσφέρει στη συριακή κυβέρνηση οικονομική βοήθεια, με αντάλλαγμα να επιτρέψει την παραμονή ισλαμοφασιστικών δυνάμεων σε «ορισμένες περιοχές της Συρίας». Επίσης, η ΕΕ φέρεται πως δεν επιμένει πλέον στην απομάκρυνση του Σύρου Προέδρου, Μπ. Ασαντ, από την εξουσία. Επιπλέον, χτες, έφτασε στο Βερολίνο ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σ. Λαβρόφ, αύριο (Τετάρτη) στο Βερολίνο, συζητώντας τις εξελίξεις σε Συρία, Λιβύη και Ουκρανία.
Συντριβή ρωσικού μαχητικού στη Μεσόγειο
Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας επιβεβαίωσε χτες τη συντριβή ρωσικού τζετ Τύπου «Su-33» κατά την επιστροφή του στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», μετά από βομβαρδισμό θέσης τζιχαντοφασιστών στη Συρία. Ο πιλότος του αεροσκάφους χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και διασώθηκε. Είναι το δεύτερο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη μετά από το «MiG-29», που κατέπεσε λίγο πριν προσνηωθεί στο ρωσικό αεροπλανοφόρο στις 15 Νοέμβρη. Στην Αγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησής του πως είναι τάχα «ανθρωπιστικό» το ενδιαφέρον για το Χαλέπι και πως η Τουρκία «πολεμά όλες τις τρομοκρατικές ομάδες». Χαρακτήρισε «άσχημες, απαράδεκτες και παράλογες» τις κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας πως υποστηρίζει το πρώην «Μέτωπο Νούσρα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Περικυκλωμένο από τα ΜΑΤ το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη σημερινή πορεία, σε μια νέα ξετσίπωτη τρομοκρατική επιχείρηση των ένστολων χρυσαυγιτών που ξαμόλησε ο συμπλεγματικός αμόρφωτος ηγετίσκος, ο ασήμαντος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθωώθηκε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
6/12/2016
Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, μετά από ακροαματική διαδικασία πέντε ωρών. Το αδίκημα που αποδίδονταν στον κ. Γεωργίου αφορούσε στο γεγονός ότι είχε διατηρήσει για μερικούς μήνες, μέχρι το τέλος του 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο οποίο είχε εργαστεί επί σειρά ετών. Παράλληλα, αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση από τον νόμο. Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του κ. Νικόλαο Ντέσκα, τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Σίσκου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και τεκμηρίωσε τη θέση της περί της απαλλαγής του κατηγορουμένου.
Μάρτυρες
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες, όπως η κα. Ζωή Γεωργαντά, οι οποίοι είπαν ότι δεν ήταν άδολη η παράλληλη ενασχόληση, αλλά αποσκοπούσε στη διευκόλυνση υπογραφής του μνημονίου. Μάλιστα, απέρριψαν τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου (όπως τον είχε διατυπώσει παλαιότερα) ότι παρέμενε για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του. Αυτόν τον ισχυρισμό επιβεβαίωσαν μάρτυρες (υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, Eurostat κλπ), οι οποίοι απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα για τους λίγους μήνες που παρέμεινε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και στο ΔΝΤ χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.
Η αλλοίωση του ελλείμματος
Το βασικό σκέλος βέβαια της υπόθεσης Γεωργίου είναι αυτό που αφορά στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παρουσίασε στοιχεία διόγκωσης του ελλείμματος σκόπιμα για να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου. Ο κ. Γεωργίου απαλλάχτηκε, μια φορά ήδη, για αυτό από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας, Γ. Κούτρας, πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το αδίκημα που αφορά στο έλλειμμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Κύπρο (που "βγήκε" από το μνημόνιο...: Στο όριο της φτώχειας 1 στους 4 Κύπριους - Το 60,4% δηλώνει ότι μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα
Τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 27,4% των Κυπρίων, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι «μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα», που φθάνει για την Κύπρο το 60,4%. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και αφορά στην ανάλυση δεδομένων, που καταγράφηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ την τελευταία πενταετία,τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι το 15,3% του πληθυσμού της Κύπρου ζει με σοβαρές στερήσεις και το 36,5% του πληθυσμού στερείται σημαντικών αγαθών. Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι το 3,3% των Κυπρίων αντιμετωπίζει 40% κίνδυνο φτώχειας, το 14,4% έχει πιθανότητες 60% να φθάσει στα όρια της φτώχειας και το 24,2% αντιμετωπίζει 70% πιθανότητες να φθάσει τα όρια της φτώχειας.
Ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά και ΑμεΑ
Μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας στην Κύπρο, όπως και σε ολόκληρη την ΕΕ, αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες, αν και όπως διαπιστώνεται, οι γυναίκες που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο φτώχειας από ό,τι οι άνδρες άνεργοι. Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμα ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά κινδύνου στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και τα χαμηλότερα στην Τσεχία, ενώ η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο με αυξητική τάση.
Μονογονιοί, ανάπηροι και γυναίκες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει στην Κύπρο το 58% των μονογονεϊκών οικογενειών και το 20% περίπου των νοικοκυριών με δύο συντρόφους. Για άτομα 18 ετών και άνω, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι κίνδυνο για φτώχεια αντιμετωπίζει το 12,6% των Κυπρίων, το 29,8% των πολιτών τρίτων χωρών και το 19,1% των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών. Τα ποσοστά για τις Κύπριες γυναίκες άνω των 18 ετών είναι 13,5% και για τους άνδρες 11,7%.