Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Δευτερα 5 Δεκεμβριου 2016


75% η νεολαία πέρσι στην Ελλάδα, 70% τώρα στην Ιταλία, με το ΟΧΙ. Γιατί, λέει, είναι άνεργα και ανησυχούν για το μέλλον τους.
Δεν έχουν ακούσει τίποτα για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με σκέψη θετική, με ενδοσκόπηση και γιόγκα, με ωραίες βραδιές σε καλά μαγαζιά, με ταξίδια σε μέρη εξωτικά, ακόμη και με μια βόλτα για ψώνια; Δεν ξέρουν πόσο αλλάζει την ψυχολογική κατάσταση μια πλήρης ανανέωση της γκαρνταρόμπας, η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου; Δεν ξέρουν πως πρέπει να απολαμβάνεις το σήμερα χωρίς σκέψεις για το αύριο; Τελικά, όλα είναι ζήτημα παιδείας...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
τραγουδάνε Bella Ciao στους δρόμους της Napoli (Για τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα)
https://twitter.com/ExOpgJesopazzo/status/805550240313053185
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;
5/12/2016 3.00
Με ποιο δικαίωμα η ΕΡΤ βρίζει τον ιταλικό λαό; Ποια είναι αυτά τα κνώδαλα που σιτίζονται από τον ιδρώτα μας για να προπαγανδίζουν τις θέσεις αυτών που λεηλατούν τον τόπο μας;
Πού το πάνε, δηλαδή, οι εξαγορασμένοι προπαγανδιστές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Βερολίνου; Αν το καλοκαίρι του 2013 μαζευτήκαμε δεκάδες χιλιάδες για να ανοίξει η ΕΡΤ, να ξαναμαζευτούμε πάλι εκεί για να τους πετάξουμε έξω; Και μην πει κανένας τίποτα περί ελευθερίας έκφρασης. Γιατί από τη σύγχρονη αυτή ΥΕΝΕΔ μόνο μια άποψη ακούγεται. Αυτή των εχθρών του λαού και του τόπου.
Πάντως, έχουν δίκιο να πανικοβάλλονται οι νεοφιλελεύθεροι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη. Η υπεράσπιση από τον ιταλικό λαό των συνταγματικών ρυθμίσεων του 1947 τι άλλο φανερώνει, παρά την εμμονή σε ένα παρελθόν που για το ξεπέρασμά του θριαμβολογούσαν στα 1989-91.
Σχολιο.- Παρακληση απο εργαζομενους Ερτ που δινουν ακομη τη μαχη γραφτε ποιοι τα λενε. Οχι γενικα ερτ
Σχολιο.- Σωστό το να πειτε ονοματα. Και τα γεγονότα, τι ειπαν? Δεν βλεπουμε ολοι τηλεόραση Σχολιο.- ...."τα κατώτερα στρώματα της Ιταλίας...." Ε, ναι! Όταν σε ταΐζει με τον ιδρώτα του το Αιγάλεω και το Πέραμα, γιατί να μην το πεις και κατώτερο;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
46% και είναι ήττα;;;; Θα μας τρελλάνουν τα υπαλληλάκια των Βρυξελλών;;;
Η μισή Αυστρία θυμήθηκε το ναζιστικό παρελθόν της, αυτό που εμείς μεθοδικά απωθούμε στην λήθη... Το μισό κράτος, ακροδεξιοί...!
Εκεί οδηγούν οι ξετσίπωτοι της ΔΗΘΕΝ δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτή την Ευρώπη φτιάχνουν... Μέρες του 1936... Ξέρετε;;;;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δημοσκοπήσεις"...
Δεν απεικονίζουν την λαϊκή βούληση, Μα την κατευθύνουν.
Γι' αυτό κ πιστεύουμε το αντίθετο απο αυτό που δήθεν προβλέπουν... Ελλαδα, Βρεττανία, ΗΠΑ κ τώρα Ιταλία. Πέφτει πολύ χρήμα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ιταλία έκανε την ξεκάθαρη επιλογή της: το 'όχι'
5/12/2016 11.00
H Ιταλία έκανε την ξεκάθαρη επιλογή της: το 'όχι' στη συνταγματική μεταρρύθμιση κέρδισε το δημοψήφισμα με 60% των ψήφων, περιορίζοντας το 'ναι' στο 40%. 'Η πορεία της κυβέρνησης τελειώνει εδώ' ανακοίνωσε ο Ματέο Ρέντσι.
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο χθεσινό δημοψήφισμα ήταν εντυπωσιακή: 68,4%, περισσότεροι από τις Ευρωεκλογές τoυ 2014. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ο Ματέο Ρέντσι ανήγγειλε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την παραίτησή του, την οποία και θα επισημοποιήσει σήμερα το απόγευμα σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. 'Οι ιταλοί έκαναν μια σαφή επιλογή', είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και πρωθυπουργός της χώρας, παραδεχόμενος ότι δεν κατάφερε, παρά τις προσπάθειές που κατέβαλε, να πετύχει τον στόχο του, 'και για τον λόγο αυτό, η πορεία της κυβέρνησης τελειώνει εδώ'.
Η Ιταλοί, δηλαδή, πέρα από την επιλογή επί των προτεινόμενων συνταγματικών αλλαγών, έδειξαν ότι ο Ματέο Ρέντσι δεν αντιπροσωπεύει πλέον την ανανέωση και την καινοτομία, με την οποία είχε ταυτισθεί από πολλούς στις αρχές του 2014, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Όλοι οι σχολιαστές τώρα διερωτώνται τι ακριβώς θα συμβεί. Τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα του Βορρά και ένα μεγάλο μέρος της Φόρτσα Ιτάλια ζητούν να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Ανάγκη για νέες απαντήσεις
Οι απαντήσεις θα δοθούν από τις ζυμώσεις και τις ενδεχόμενες συμφωνίες των επόμενων ημερών. Σήμερα, όμως, προκύπτει με σαφήνεια πως το 'όχι' του χθεσινού δημοψηφίσματος οφείλεται και σε πολύ αμεσότερα προβλήματα. Στο ότι, δηλαδή, η οικονομική κρίση στην πραγματικότητα δεν έχει ακόμη ξεπερασθεί, στο ότι πολλοί νέοι έχουν απογοητευθεί και έχουν σταματήσει πλέον να ψάχνουν δουλειά και σε μια αποτυχημένη μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας. Σε προκλήσεις και προβλήματα δηλαδή, για τα οποία όλη η ιταλική πολιτική, από εδώ και πέρα, θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει νέες απαντήσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα Ιταλία: 'Άμεσα εκλογές' απαιτεί το κίνημα Πέντε Αστέρων
5/12/2016 8.10
Την άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησαν πέντε βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων, μετά την νίκη του "όχι" στο συνταγματικό δημοψήφισμα. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Δώσαμε μεγάλη μάχη και κέρδισαν οι πολίτες, ενάντια σε μια μεταρρύθμιση που μας στερούσε τα δικαιώματά μας", δήλωσε ο βουλευτής Αλεσσάντρο Ντι Μπατίστα. Πρόσθεσε, δε, ότι "τα Πέντε Αστέρια δεν εκπροσωπούν, πλέον, την αντιπολιτική".
Ο δε αντιπρόεδρος της Βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, τόνισε ότι "έχασε η αλαζονεία στην εξουσία" ενώ, παράλληλα, δήλωσε με έμφαση ότι "από αύριο ξεκινά η επεξεργασία του προγράμματος των Πέντε Αστέρων για την διακυβέρνηση της χώρας και ο καθορισμός της κυβερνητικής του ομάδας". Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε, πάντως, ότι "το κίνημά του είναι έτοιμο να συμβάλει σε όλα τα αναγκαία βήματα για να μπορέσουν να προκηρυχθούν οι εκλογές", καθιστώντας σαφές, όμως, ότι "στην κυβέρνηση της χώρας, μπορεί να φτάσει, κανείς, μόνον διαμέσου της λαϊκής ψήφου και όχι με tweet".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ»
Ο Μπέπε Γκρίλο ζήτησε εκλογές: «Εβίβα! Αντίο Ρέντσι»
05|12|2016 2:21
«Εβίβα». Με αυτό το απλό μήνυμα ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων και της καμπάνιας του «Οχι» που κέρδισε στο ιταλικό Δημοψήφισμα, υποδέχθηκε τη νίκη του.
Λίγα λεπτά αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραδέχθηκε την ήττα και του δήλωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία της Ιταλία, ο Μπέπε Γκρίλο τούιταρε τη λέξη «Εβίβα», παραπέμποντας στο μήνυμα που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του. «Εβίβα! Κέρδισε η δημοκρατία. Η απάντηση των Ιταλών ήταν σαφής», σημειώνει ο Γκρίλιο προσθέτοντας ότι «η προπαγάνδα του καθεστώτος και όλα τα ψέματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι σε αυτό το δημοψήφισμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η κυριαρχία ανήκει στο λαό, από σήμερα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε πραγματικά το Σύνταγμα».
«Οι πρώτοι νικητές είναι οι πολίτες που ψήφισαν μαζικά» συνεχίζει και αναφέρει: «Η ψήφος αυτή είχε δύο σημαντικές συνέπειες 1. Αντίο Ρέντσι 2. Οι Ιταλοί πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν συντομότερο».
Μεταξύ άλλων προτείνει να αρχίσουν όλοι να εργάζονται από αύριο έτσι ώστε να υπάρξει ένας νέος εκλογικός νόμος μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. «Ευχόμαστε καλή δουλειά στον πρόεδρο Ματαρέλα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλα τα απαραίτητα για να πάμε σε εκλογές σύντομα», προσθέτει και καταλήγει: «Ενα μάθημα για όλους: Δεν μπορείς να λες ψέματα στους πολίτες πάντα χωρίς να υφίστασαι τις συνέπειες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ιταλία ίσως χρειαστεί να δαπανήσει δημόσιο χρήμα για τη διάσωση κάποιων τραπεζών της, συμπεριλαμβανομένης και της απόκτησης ποσοστών σε αυτές, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΤΕΛΙΚΑ οι "ιδιωτικές" τράπεζες πόσο δημόσιες θα είναι πλέον στην νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή ΄Ενωση?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευθεία επίθεση της Tageszeitung στον Σόιμπλε: Ο φετιχιστής των μηδενικών ελλειμμάτων δεν μπορεί να πετύχει πλεόνασμα 1%
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 15:05
Για διαφωνίες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο ο γερμανικός τύπος. Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου με άρθρο της που φέρει τίτλο «Ελλάδα, η αποικία του ευρώ», κατακεραυνώνει την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη χώρα.
«Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται. Το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 35%. Παρ' όλα αυτά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καμώνονται ότι δεν τρέχει τίποτα. Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, που προστατεύουν τα δικαιώματα των συνδικάτων. Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, παρά μόνο οι επιταγές». Σε άλλο σημείο του σχολίου επιτίθεται εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις στην κυριακάτικη Bild για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και όχι ελάφρυνσης του χρέους.
«Ο Σόιμπλε ξέχασε το βασικότερο», σημειώνει η αρθρογράφος. «Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. (?) ακόμη και οι φετιχιστές των μηδενικών ελλειμμάτων όπως ο Σόιμπλε δεν μπορεί να επιτύχει πλεονάσματα άνω του 1%, παρά το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, παρά τους φόρους που αναβλύζουν. Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα ένα τόσο υψηλό πλεόνασμα, που το ΔΝΤ θεωρεί μη ρεαλιστικό;».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Να μην εκδοθούν τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών
5/12/2016 16.00
Να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για τους τρείς από τους οκτώ συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς, που είχαν φθάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα στη γείτονα το περασμένο καλοκαίρι. Για τους τρεις που εκδικάστηκε σήμερα το αίτημα των τουρκικών αρχών το δικαστήριο απεφάσισε την μη έκδοση τους στην Τουρκία δεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης οι τρεις εκζητούμενοι. Και οι τρεις υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή τους καθώς ανέφεραν ότι στη γειτονική χώρα δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους ενώ πρόσθεσαν ότι είναι βέβαιον ότι θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα. Υπέρ της μη έκδοσής τους τάχθηκε και η αρμόδια εισαγγελέας. Αύριο πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για τρεις ακόμα Τούρκους στρατιωτικούς
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αισιοδοξία Λαβρόφ για απόσυρση των αντικαθεστωτικών από το Χαλέπι
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 13:52
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε το μεσημέρι της Δευτέρας την αισιοδοξία του ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα καταλήξουν σε συμφωνία για την πλήρη απόσυρση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων από το Χαλέπι. Οι αντάρτες ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Γενεύη την Τρίτη και την Τετάρτη. «Θεωρούμε ότι οι Αμερικανοί -όταν παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για την αναγκαιότητα να εγκαταλείψουν όλοι οι αντάρτες το ανατολικό Χαλέπι- γνώριζαν ποια βήματα θα απαιτούνταν από τους ίδιους και τους συμμάχους τους, οι οποίοι επηρεάζουν τους ενόπλους που έχουν εγκατασταθεί εκεί» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε στη Γενεύη ακόμη και σήμερα, αλλά οι Αμερικανοί ζήτησαν να μεταφερθούν οι συνομιλίες μία ή μιάμιση ημέρα μετά… Πιθανώς να ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα ή το πρωί της Τετάρτης» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως όταν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές (ΗΠΑ και Ρωσία), όσοι αντάρτες αρνηθούν να εγκαταλείψουν το πολιορκημένο τμήμα της πόλης θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες και το Κρεμλίνο θα στηρίξει την επιχείρηση του συριακού στρατού εναντίον τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
HΠΑ: Ο στρατός απορρίπτει την κατασκευή πετρελαιαγωγού στη Βόρεια Ντακότα
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 05:42
Το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού απέρριψε την άδεια για έναν αμφιλεγόμενο πετρελαιαγωγό που διασχίζει τη Βόρεια Ντακότα, μια νίκη για τους ιθαγενείς των Ηνωμένων Πολιτειών και τους ακτιβιστές υπέρ του κλίματος που έχουν διαδηλώσει εναντίον του έργου για αρκετούς μήνες τώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline, ιδιοκτησίας της εταιρείας Energy Transfer Partners LP με έδρα το Τέξας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα του που θα περνούσε κάτω από τη Λίμνη Οάχε, ενός ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα στον ποταμό Μιζούρι.
"Ο Στρατός δεν θα χορηγήσει το δικαίωμα διάβασης για να διασχίσει τη Λίμνη Οάχε στον προτεινόμενο πετρελαιαγωγό Dakota Access", είπε στη δήλωσή του ο αμερικανικός Στρατός. Η φυλή της εθνοτικής ομάδας των Σιού και οι οικολόγοι διαδηλώνουν για το έργο αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,56 δισ. ευρώ), καταγγέλοντας ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τη φυλή τόπους. Η διαδήλωση έχει προσελκύσει την υποστήριξη χιλιάδων που έχουν σπεύσει στη Βόρεια Ντακότα για να διαδηλώσουν εναντίον της ολοκλήρωσης του αγωγού.
"Σήμερα, το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει άδεια διάβασης για να διασχίσει τη Λίμνη Οάχε ο προτεινόμενος αγωγός Dakota Access", δήλωσε ό πρόεδρος της φυλής Standing Rock Ντέιβ Άρτσαμπολτ ο νεότερος, σε ανακοίνωσή του. "Αντίθετα, το Σώμα θα αναλάβει δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να διερευνήσει πιθανές εναλλακτικές οδούς", πρόσθεσε. Η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικών Σάλι Τζούελ είπε σε γραπτή δήλωσή της χθες για τους μηχανιμούς του στρατού ότι "η συνετή αντιμετώπισή τους (...) εγγυάται ότι θα υπάρξει μια εκ βάθους αξιολόγηση εναλλακτικών οδών για τον αγωγό και μια πληρέστερη ματιά στις πιθανές επιπτώσεις".
Το έργο της εταιρείας Energy Transfer Partners έχει πυροδοτήσει τους τελευταίους μήνες ένα κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, ειδικά από μέρους φυλών ιθαγενών, οικολόγων και υπερασπιστών των δικαιωμάτων των Αμερινδών. Τον Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε να παγώσει το έργο, σε μια απόπειρα κατευνασμού των αντιδράσεων, κρίνοντας ότι χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις και διάλογος. Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline διαπερνά τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, έχει μήκος 1.885 χιλιομέτρων και ο σκοπός του έργου είναι η μεταφορά πετρελαίου που εξορύσσεται στη Βόρεια Ντακότα, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, στο Ιλινόι, νοτιότερα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκησαν οι Ινδιάνοι στην Β.Ντακότα – Μεταφέρεται ο αγωγός DAPL
Πανηγυρισμοί για την μεγάλη νίκη
Την Κυριακή έληγε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα στους Ινδιάνους και τους αλληλέγγυους που μάχονταν ενάντια στον αγωγό DALP που θα περνούσε από την περιοχή. Όπως έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα ρεπορτάζ, “όλα τα έθνη” των Ινδιάνων είχαν κινητοποιηθεί ενάντια στον αγωγό. Το αίτημά τους εξαρχής ήταν ο επανασχεδιασμός της διαδρομής του αγωγού ώστε να μην περάσει από τα εδάφη τους.
Ο Αμερικάνικος Στρατός μέσω του επίσημου site του,αναφέρει πως δεν εγκρίνει την πρόταση για να περάσει ο αγωγός από την Βόρεια Ντακότα κάτω από την λίμνη Oahe. Εδώ να τονίσουμε πως ο αγωγός έχει κατά μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί εκτός από το κομμάτι που θα περνούσε από το Standing Rock όπου χιλιάδες είχαν κατασκηνώσει για να εμποδίσουν τον DAPL Η Jo-Ellen Darcy ανέφερε πως η παραπάνω επιλογή σχετίζεται με την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών οδών για τον DAPL “Η εξέταση εναλλακτικών διαδρομών για τον DAPL θα μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με μια αναφορά για τις περιβαντολλογικές επιπτώσεις” αναφέρει ο στρατός
Η είδηση όπως αναφέρουν τα Διεθνή Μέσα είναι μια τεράστια νίκη για την φυλή Σιού στο Standing Rock που από τον Απρίλιο κινητοποιούνται. Θυμίζουμε πως 26 ακτιβιστές τραυματίστηκαν σε πρόσφατη σύγκρουση με την αστυνομία η οποία χτυπούσε τους διαδηλωτές με κανόνια νερού. Περίπου 564 άτομα έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
F-35: Πώς θα μας πείσουν να αγοράσουμε το πιο αποτυχημένο μαχητικό
Με κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς μηχανή) και τον Αμερικάνικο στρατό να υπολογίζει το τελικό κόστος ανά αεροσκάφος γύρω στα 350 εκατομμύρια, το F-35 είναι το ακριβότερο μέχρι σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει η Αεροπορία των ΗΠΑ. Με το τελικό κόστος του προγράμματος να αναμένεται τα ξεπεράσει το 1 Τρισεκατομμύριο Δολάρια, η συζήτηση γύρω από το αεροσκάφος αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι αρκετοί αναλυτές το θεωρούν και άχρηστο… Το F-35 αποτελεί μια «καινοτόμα» ιδέα, στη βάση της οποίας υποτίθεται πως αντί να σχεδιαστούν 3 διαφορετικά αεροσκάφη (για Ναυτικό, Πεζοναύτες, Αεροπορία) θα σχεδιαζόταν μια κοινή πλατφόρμα, η οποία με «μικρές» τροποποιήσεις θα κάλυπτε τις ανάγκες και των τριών σωμάτων. Τελικά θα έπρεπε να αντικαταστήσει τα A-10, F16, F18 και τα Harrier. Επομένως, το νέο αεροσκάφος θα έπρεπε να μπορεί να έχει δυνατότητες εγγύς υποστήριξης (για να αντικαταστήσει το A-10), αεροπορικής υπεροχής και βομβαρδισμού (για να αντικαταστήσει τα F-16 / F-18) και δυνατότητες κάθετης απογείωσης (Harrier / πεζοναύτες). Και «φυσικά», να έχει ταυτόχρονα και χαρακτηριστικά Stealth.
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ήταν ένα πρόγραμμα πανάκριβο, με συνεχείς καθυστερήσεις και συνεχόμενες βλάβες που διαρκώς καθήλωναν τα αεροσκάφη προληπτικά στο έδαφος. Ενδεικτικό είναι πως προκειμένου η αεροπορία να αποδείξει την αξία του νέου της αποκτήματος, αποφάσισε να διεξάγει μια σειρά από τεστ . Τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα ιδιαίτερα θετικά, παρόλο που ήταν σε μεγάλο βαθμό στημένα υπέρ του F-35. Συγκρινόμενο με το Α-10, έχει πολύ μικρότερο ωφέλιμο φορτίο, μικρότερη ισχύ πυρός, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε πυρά εδάφους και με μικρότερη αυτονομία. Οι υποσχέσεις της αεροπορίας ότι χάρη στα εξελιγμένα του ηλεκτρονικά μπορεί να παρέχει υποστήριξη στο πεζικό από απόσταση χιλιομέτρων και χωρίς οπτική επαφή, λίγο καθησύχασαν το πεζικό που ανησυχεί ότι μπορεί να γίνει κατά λάθος στόχος (και ενώ 1 F-35 να κοστίζει όσο 9 A-10).
Συγκρινόμενο με το F-16, αποδείχθηκε ότι είναι υπερβολικά αργό και δυσκίνητο. Η αεροπορία όμως ισχυρίζεται πως χάρη στα εξελιγμένα του ηλεκτρονικά και οπλισμό, δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχει σε αερομαχία γιατί θα έχει καταρρίψει τον αντίπαλο πριν καν αυτός το αντιληφθεί… Όπως έγραφε και μια μελέτη «F-35 fighter ‘can’tturn, can’t climb, can’t run’». Πιο πρόσφατα η κυβέρνηση του Καναδά ανέβαλε την αγορά των F-35 μέχρι να ωριμάσει το πρόγραμμα οπότε θα το επαναξιολογήσει. Η δυσπιστία των Καναδών δεν είναι τυχαία. Την τελευταία φορά που εμπιστεύθηκαν ένα πολλά υποσχόμενο μαχητικό (F-104 starfighter) , κατέληξαν να χάσουν τα μισά αεροσκάφη σε ατυχήματα, 39 πιλότους, και να του αποδώσουν την όχι ιδιαίτερα τιμητική ονομασία «aluminium death tube». Δεδομένου ότι το F-35 έχει τεράστια προβλήματα με τη μηχανή του, οι φόβοι των Καναδών είναι μάλλον δικαιολογημένοι. Προκειμένου το F-35 να καλύψει όλες τις προδιαγραφές που είχαν ζητηθεί, είναι ιδιαίτερα βαρύ αλλά έχει μόνο μια, εξαιρετικά ισχυρή μηχανή, η οποία όμως υπόκειται σε τεράστιες καταπονήσεις οι οποίες αφενός προκαλούν βλάβες αφετέρου απαιτούν τεράστιο χρόνο και κόστος συντήρησης. Οι Καναδοί όμως είχαν και ένα δεύτερο επιχείρημα.
Ποιος ο λόγος να πληρώσουν για ένα stealth αεροσκάφος, αν δεν σκοπεύουν να εισβάλλουν κάπου; Γιατί όμως η Αμερικάνικη Αεροπορία να επιμένει τόσο πολύ σε ένα project το οποίο αν μη τι άλλο δεν έχει αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αξία του; Για πολλούς, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος. Ότι δηλαδή, ο στόχος δεν είναι να παραχθεί ένα αποτελεσματικό με όρους πολέμου αεροσκάφος, αλλά ένα αεροσκάφος που θα κάνει πλούσιους όσους εμπλέκονται στην κατασκευή και πώλησή του – και φτωχότερους όσους το πληρώνουν. Όσο ακριβότερο είναι στην παραγωγή του, όσο περισσότερη συντήρηση χρειάζεται, όσες περισσότερες αναβαθμίσεις και «εξελιγμένα όπλα», όσες περισσότερες ώρες εκπαίδευσης … τόσο πιο μεγάλα τα περιθώρια κέρδους για το λόμπι των εξοπλισμών. Αν το δει κανείς οικονομοτεχνικά, είναι σαν να συγκρίνει ένα LADA NIVA με ένα σύγχρονο πολυτελές SUV. Κανείς δεν θα ήθελε να πάει στον πόλεμο με ένα πολυτελές SUV, με ευαίσθητη κατασκευή, ηλεκτρικά συστήματα που μπορεί και να μπλοκάρουν και ανάγκη για συνεχές service. Κανένας μέτοχος όμως δεν θα ήθελε η εταιρεία του να παράγει LADA NIVA.
Όπως έλεγε και ο γερουσιαστής John McCain. «Ήταν μια απίστευτη σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων και βλάπτει την αξιοπιστία της διαδικασίας παραγγελιών, της αμυντικής μας βιομηχανίας.» Η όπως αναφέρεται πιο γλαφυρά στο παρακάτω απόσπασμα… «Η USAF αγαπάει το F-35 περισσότερο από κάθε άλλο έργο στην ιστορία… επειδή ακριβώς είναι καταστροφή. Το μεγαλύτερο, ακριβότερο,ποιο ντροπιαστικό σκάνδαλο προμηθειών στην Αμερικάνικη ιστορία. Σας ακούω να ρωτάτε, «περίμενε, λες δηλαδή πως είναι χειρότερο ακόμα και από το F-104Starfighter, το αεροπλάνο που η Γερμανική πολεμική αεροπορία αποκαλούσε «Το Ιπτάμενο Φέρετρο»;» Ναι, αυτό λέω.Επειδή όσο κακό και αν ήταν το F-104 δεν κόστιζε 337 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο. Αυτό είναι το προβλεπόμενο κόστος για αυτό το απαίσιο ιπτάμενο κουτάβι, το F-35. 335 εκατομμύρια ανά αεροπλάνο. Ναι παιδιά, για λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, παίρνετε3 πολύ κακά αεροπλάνα.»
Φυσικά υπάρχει πάντα και η θεμελιώδης απορία … «Θα ρίσκαραν όλοι αυτοί το ετοιμοπόλεμο του Αμερικάνικου Στρατού» Η απάντηση είναι απλά «γιατί όχι»; Ο Αμερικάνικος στρατός δεν προορίζεται να προστατεύσει τα σύνορα των ΗΠΑ από κάποιον εξωτερικό εχθρό. Για όποιον ενδεχομένως θα ήθελε να εισβάλλει, υπάρχει πάντα ένα μεγάλο στοκ πυρηνικών . Δεν προορίζεται ούτε για να αντιμετωπίσει κάποιον «μεγάλο αντίπαλο» (παλιά ΕΣΣΔ, τώρα πολύ λιγότερο Ρωσία, Κίνα). Σε μια τέτοια αντιπαράθεση, το λόγο θα είχαν πάλι τα πυρηνικά. Για το λόγο αυτό, για τέτοιου είδους καθεστώτα χρησιμοποιούνται περισσότερο πολιτικοί ή έμμεσοι τρόποι αποσταθεροποίησης. Αντίστοιχα και οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν τόσο από εξωτερική εισβολή όσο από τον «εσωτερικό εχθρό» και για αυτό το λόγο η στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και η καταστολή είναι τόσο σκληρή ενάντια σε όποιον αποπειραθεί έστω να αμφισβητήσει το status quo.
Στην πραγματικότητα λοιπόν ο Αμερικάνικος Στρατός (όπως και η Αεροπορία και το Ναυτικό) προορίζονται για πολέμους μικρότερης κλίμακας, κατά προτίμηση μέσω αντιπροσώπων (όπως γίνεται σήμερα σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ). Σε αυτές τις περιπτώσεις η διαφορά σε στρατιωτική και οργανωτική δυνατότητα είναι τόσο μεγάλη που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν τα υλικά μέσα των Αμερικάνων είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικά. Εξακολουθούν να απέχουν έτη φωτός από τις δυνατότητες των δυνητικών αντιπάλων τους, σε ποιότητα, αριθμό και οργάνωση. Τα περισσότερα λοιπόν από αυτά τα υπερσύγχρονα όπλα, θα πληρωθούν πανάκριβα και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστα.
Σε ότι αφορά την Ελληνική πραγματικότητα. Με αφορμή κάποιες δηλώσεις του Ερντογάν ότι προτίθεται να προμηθευτεί F-35, οι ντόπιοι πλασιέ οπλικών συστημάτων έχουν αρχίσει τις υστερικές φωνές για την ανάγκη εξοπλισμών. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν ακόμα και αν δεν τα θέλει για διαπραγματευτικό χαρτί, είναι αμφίβολο το αν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει και συντηρήσει, δεν φαίνεται να τους αφορά. Όπως εξάλλου δεν φαίνεται να ασχολούνται με το γεγονός, ότι ένας πόλεμος σπάνια κερδίζεται από όποιον έχει απλώς λίγο καλύτερο εξοπλισμό. Και αν επιβάλλουν στην ρημαγμένη ελληνική κοινωνία να υποστεί ακόμα περισσότερη φτώχεια για «εθνικούς» πάντα λόγους, είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσουν τον «εσωτερικό εχθρό» αρκετά σύντομα. Και τα F-35 δεν έχουν θέση…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκια εκτοξευει κατασκοπευτικο δορυφορο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχιζει την απεργια η ΠΝΟ. Κανενα ακτοπλοικο δρομολογιο και σημερα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλα 4 ατομα με ενδονοσοκομειακη λοιμωξη στη Ζακυνθο μετα τη 41χρονη μανα δυο παιδιων που ξεψυχησε μετα από επεμβαση ρουτινας. Κλειστα τα χειρουργια στο νοσοκομειο Ζακυνθου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζεσταινουν τις μηχανες οι αγροτες, που αποφασιζουν για μπλοκα στις 17 Δεκεμβριου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονισε η ομιλια του Αρχιεπισκοπου Ιερωνυμου για τη σημερινη εικονα της χωρας μας. Βουρκωσε ο Αρχιεπισκοπος. Η μανα με την αδεια κατσαρολα, α παιδια με τα κερια, και οι νεοπτωχοι που κρυβουν τα προσωπα τους στα σισσιτια. Η προσφορα φυσικου χυμου ροδιου σε ιδρυματα και τα μηνυματα αλληλεγγυης. Τα μηνυματα του αρχιεπισκοπου στην χθεσινη εκδηλωση στον Πυργο του Νομου Ηλειας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα απεβίωσε το 2013 ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρωτοπόρος του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων στη Νότια Αφρική και πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά την κατάργηση του Απαρτχάιντ.
Ο «Ινδιάνος Μαντέλα», 38 χρόνια πίσω από τα κάγκελα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες – θέλοντας και μη – τίμησαν εις τας δυσμάς του βίου του τον, δικαιωμένο πια από την Ιστορία, ηγέτη του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα. Στην κηδεία του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, τον οποίο τις προηγούμενες δεκαετίες αποκαλούσαν «δολοφόνο» και «τρομοκράτη», παραβρέθηκε σύμπασα η ηγεσία του πλανήτη μηδέ της αμερικανικής εξαιρουμένης. Η «μεγαλοψυχία» της Ουάσιγκτον όμως σταμάτησε εδώ. Γιατί απέναντι στον «Ινδιάνο Μαντέλα» έχει επιδείξει το σκληρότερο πρόσωπο της. Ο Λέοναρντ Πελτιέ (Leonard Peltier), Ινδιάνος Σιού Τσιπέγουα με λίγες σταγόνες γαλλικό αίμα, γεννημένος το 1944, ηγετικό στέλεχος του αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων ΑΙΜ (American Indian Movement), βρίσκεται στις φυλακές από το 1977, προφυλακισμένος από τις 18 Δεκεμβρίου του 1976, καταδικασμένος για δύο φόνους ομοσπονδιακών πρακτόρων μετά από μια αμφισβητούμενης αμεροληψίας δίκη, στην οποία «παραβιάστηκαν πάνω από 20 συνταγματικές διατάξεις».
Το ΑΙΜ δημιουργήθηκε το 1968 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ινδιάνων. Αυτοοργανώθηκε σε αντιδιαστολή προς το διαβλητό «Γραφείο Ινδιάνικων Υποθέσεων» των γραφειοκρατών της Ουάσιγκτον και το διεφθαρμένο«Συμβούλιο των Φυλών».. Στις 11 Μαρτίου 1973 το ΑΙΜ ανακήρυξε ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ. Οι ηγέτες των Oglala Σιου της Νότιας Ντακότα, ακολούθησαν με ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της δικής τους φυλής, βασιζόμενοι στη συνθήκη Fort Lamarie* του 1868. Προχώρησαν σε εκλογή προσωρινής κυβέρνησης με έδρα το «Πληγωμένο Γόνατο» (Wounded Knee), τόπο με μεγάλη ιστορική φόρτιση. Στο «Πληγωμένο Γόνατο» στις 29 Δεκεμβρίου του 1890 είχαν σφαγιαστεί εκατοντάδες άοπλοι Σιού από το 7ο Σύνταγμα Ιππικού των ΗΠΑ Η αντίδραση της Ουάσιγκτον ήταν αστραπιαία με αποτέλεσμα να εισβάλει ο αμερικανικός στρατός στη Νότια Ντακότα και να σκοτώσει 60 Ινδιάνους. Την ίδια εποχή μπήκαν στον ινδιάνικο καταυλισμό Πάιν Ριτζ (PineRidge)150 πράκτορες του FBIπυροβολώντας, για να συλλάβουν έναν κλέφτη παπουτσιών (!).
Στις 26 Ιουνίου 1975, οι Ινδιάνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν δύο Ομοσπονδιακούς, τους Jack Coler και Ronald Williams. Για τον φόνο ενός Ινδιάνου ουδείς κατηγορήθηκε. Για τους φόνους των δύο πρακτόρων κατηγορήθηκαν αρχικά 4 άτομα αλλά τελικά «επελέγη» να καθίσει στο σκαμνί ο Λέοναρντ Πελτιέ. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια με τεκμήρια που χαρακτηρίστηκαν κατασκευασμένα (Διεθνής Αμνηστία) και με μάρτυρες που αργότερα αποκάλυψαν πως εξαναγκάστηκαν από το FBI να ψευδομαρτυρήσουν. Οι κάλυκες δεν ταίριαζαν καν με το όπλο του Πελτιέ.
Μετά την ψήφιση της «Πράξης για την Ελευθερία της Πληροφόρησης» είδαν το φως της δημοσιότητας 12.000 σελίδες απορρήτων εγγράφων που δεν είχαν προσκομιστεί στη δίκη, μέσα από τα οποία φαινόταν πως η παραστρατιωτική επιχείρηση του FBI στον ινδιάνικο καταυλισμό είχε προσχεδιαστεί 2 μήνες πριν …κλαπούν τα παπούτσια. Η έσχατη γραμμή αμύνης του FBI εναντίον της αναψηλάφησης εστιάζεται, σύμφωνα με αξιωματούχους του, στο ότι «δεν μπορεί η υπηρεσία να περάσει μία τέτοια διαδικασία που θα βλάψει ακόμα περισσότερο το κύρος της». Ο ίδιος ο Πελτιέ δίνει με επιστολή την ερμηνεία για την ενοχοποίηση του: «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την ομολογία μου για να δώσει νομική κάλυψη σε μια αποτυχημένη επιχείρηση, η οποία – αν διαλευκανθεί – θα ανοίξει την πόρτα για μια έρευνα που θα αποκαλύψει τον ρόλο των ΗΠΑ στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό παρακρατικών ομάδων που είχαν σκοπό να καταστείλουν ένα άμεσα δημοκρατικό κίνημα στο Πάιν Ριτζ και να εγκαθιδρύσουν μια δικτατορία ανδρεικέλων για τους Ινδιάνους».
Ο «φυσικός δικαστής» του Πελτιέ, ο ΜακΜάνους αντικαταστάθηκε από τον δικαστή Μπένσον ο οποίος είχε ένα πλούσιο «παλμαρέ» σε καταδίκες Ινδιάνων και επιπροσθέτως ήταν ιδιοκτήτης μιας τεράστιας έκτασης γης που είχε καταπατήσει και αρπάξει από Ινδιάνους, πράξεις για τις οποίες ουδέποτε τιμωρήθηκε. Παρόλα τα χαλκευμένα στοιχεία του FBI, το ζήτημα δεν είναι νομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Εχουν υπερασπιστεί τον Πελτιέ οι Νέλσον Μαντέλα, Ντέσμοντ Τούτου, Δαλάι Λάμα, κομαντάντε Μάρκος, Νόαμ Τσόμσκι, Έβο Μοράλες , οι Ζαπατίστας, ο Καναδός υπουργός Δικαιοσύνης και θεσμικά όργανα όπως τοΕυρωκοινοβούλιο, η βελγική και ιταλική Βουλή, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Διεθνής Αμνηστίακ.κ.α.
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο ντοκιμαντέρ του «Επεισόδιο στην Oglala» (1992) αφηγείται την ιστορία τουΠελτιέ. «Έχω την αίσθηση πως δεν είχε μια δίκαια δίκη» δήλωσε στον Τύπο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή. Ο Μάρλον Μπράντο όταν τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ (1973) αρνήθηκε να παραλάβει αυτοπροσώπως (έστειλε μιαν Απάτσι στη θέση του), διαμαρτυρόμενος για την καταπίεση των Ινδιάνων στις ΗΠΑ: «Για 200 χρόνια, λέμε στον αυτόχθονα αμερικανικό λαό που αγωνίζεται για τη γη του, για τη ζωή του, για την οικογένειά του και για το δικαίωμά του στην ελευθερία: «Πέταξτε τα όπλα, φίλοι μου, και τότε θα ζουμε δίπλα-δίπλα. Μόνο καταθέτοντας τα όπλα σας, φίλοι μου, μπορούμε να μιλήσουμε για ειρήνη και ότι μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια συμφωνία που θα σας ωφελήσει». Αλλά όταν κατέθεσαν τα όπλα τους, δολοφονήθηκαν. Εμείς τους είπαμε ψέματα. Εμείς κλέψαμε τη γη τους. Υπογράφουμε δόλιες συμφωνίες που ονομάζονται «συνθήκες», αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν. Έχουμε μετατρέψει σε επαίτες τους αρχαιότερους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου.Και με τον πιο διεστραμμένο τρόπο προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την Ιστορία. Κάναμε λάθος. Δεν ήταν δικαίωμά μας και δεν έχουμε ενεργήσει δίκαια».
Η Διεθνής Αμνηστία στις 23 Ιουνίου του 1995 κατήγγειλε προς τον Τύπο τη «διάτρητη νομική διαδικασία που οδήγησε στην καταδίκη του Λέοναρντ Πελτιέ» και ζήτησε την επανάληψη της δίκης. Από τους προέδρους Κλίντον, Μπους και Ομπάμα, ο πρώτος και ο τρίτος εξέτασαν το ενδεχόμενο αναψηλάφησης αλλά προσέκρουσαν ακόμη και σε διαδηλώσεις ανδρών του FBI. Για τον δεύτερο, ούτε λόγος να γίνεται… Πέρυσι, στις 28 Ιουλίου ο συνήγορός του υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους η οποία απορρίφθηκε τον Αύγουστο του 2013. Στις 12 Σεπτεμβρίου η επιτροπή υπεράσπισης του Πελτιέ υπέβαλε αίτημα απονομής χάριτος στον Ομπάμα, δεδομένου πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει νέα αίτηση αναψηλάφησης πριν από τον Ιούλιο του 2024. Βεβαίως η «Δύση» διαρρηγνύει τα ιμάτια της εάν πρόκειται για τις «Pussy Riot» ενώ κάνει πως λησμονεί πως ο …επικατάρατος Πούτιν αποφυλάκισε τον φοροφυγάδα Χοντορκόφσκι και άλλους ολιγάρχες. Για τον Λέοναρντ Πελτιέ η αμερικανική υπερδύναμη δεν έχει περίσσευμα ανθρωπιστικής ευαισθησίας…
Ο Πελτιέ έχει προταθεί 6 φορές για το βραβείο Νόμπελ και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο. Και όμως ο «Ινδιάνος Μαντέλα» θα αποφυλακιστεί το 2040 όταν πλέον θα είναι 96 ετών ή – το πιθανότερο – νεκρός. Σε έναν κόσμο όπου, από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, άμαχοι σφαγιάζονται, ίσως – θα πει κάποιος – η απελευθέρωση ενός γηραιού και άρρωστου Ινδιάνου δεν είναι προτεραιότητα για τη «χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ναι, αν δεν σχετιζόταν με μια συνεχιζόμενη γενοκτονία: Οι «αυτόχθονες Αμερικανοί» (βλέπε Ινδιάνοι) έχουν ανεργία 65%, αλκοολισμό 35%, θνησιμότητα λόγω φυματίωσης και άλλων μολυσματικών ασθενειών 300% υψηλότερη από τον μέσο όρο των ΗΠΑ ενώ έχουν χρόνο φυλάκισης 700% υψηλότερο από τις άλλες εθνοτικές ομάδες.
(*) Συνθήκη που υπέγραψε ο στρατηγός Σέρμαν με τους αρχηγούς των Ινδιάνικων φυλών με την οποία εγγυάτο στους Λακότα την ιδιοκτησία των «Μαύρων Λόφων» και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και κυνηγιού στη Νότια Ντακότα, στο Γουαϊόμινγκ και τη Μοντάνα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
''... Όταν κουράζεται να συζητά ξεκουράζεται συζητώντας. Γράφει καλά και του αρέσει να το κάνει. Το μεγαλύτερο ερέθισμα στη ζωή του είναι η αίσθηση του κινδύνου. Στο βήμα ξεκινάει πάντοτε με χαμηλή φωνή και αβέβαιο τόνο, αλλά εκμεταλλεύεται οτιδήποτε για να κερδίσει έδαφος, σταδιακά, μέχρι που κατακτά τους ακροατές του. Ο ίδιος είναι έμπνευση: είναι το στάδιο της ακαταμάχητης και εκθαμβωτικής γοητείας, το οποίο αρνούνται μόνο όσοι δεν είχαν την τύχη να το βιώσουν. Είναι ο απόλυτος αντιδογματιστής...''
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: «Ο Φιντέλ που εγώ γνωρίζω»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
To 20o Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας... για τη Συρία & την κυβέρνηση Άσαντ!
Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας... αποθεώνεται στο 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και στην Κύπρο του Ιουλίου 1974 πάει το μυαλό μου. Όταν οι Τούρκοι αποβιβάζονταν στην Κερύνεια και η ΕΟΚΑ Β΄κι η Εθνοφρουρά κυνηγούσαν ακόμη μακαριακούς και αριστερούς στη Λεμεσό και την Πάφο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ
"το 49` έγινε μισή δουλειά. Να μην ξεχνάς Σταλινικό σκουπίδι της χουντάρας επί του προλεταριάτου, ότι μετά κάθε Μελιγαλά όπου κάνατε λαϊκά δικαστήρια και σκοτώνατε αθώους και αθώες , καθώς και 12χρονα, ακολούθησε ο Γράμμος και το Βίτσι .Την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει εκεχειρία , ούτε θα σας δοθούν συντάξεις, ούτε θα μετονομάσουμε τα εγκλήματα σας σε «εμφύλιο πόλεμο» κτλ. Την άλλη φορά που θα σηκώσετε τα ξερά σας στο έθνος μας δεν θα υπάρξει έλεος , θα σας θάψουμε στην άμμο".
Αυτό είναι ένα από τα πολλά δείγματα του τι γράφουν οι υποστηρικτές της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενοι σε όσους της ασκούν κριτική για τον σημερινό συναγελασμό της με τους ναζί. Και τι κάνει η ίδια; Αυτή απέχει από την κουβέντα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και μιας και το θυμήθηκα, γιατί μετά κι απ' το σημερινό δεν πρέπει να τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί: Ο Βίτσας ήταν που στις δημοτικές εκλογές του 2014 "έχωσε" στο συριζαίικο ψηφοδέλτιο του Χαϊδαρίου τον Περιμένη, τον υμνητή της Χούντας και προσωπικά του Ντερτιλή. Το θυμάμαι καλά, γιατί ήμουν εγώ που αποκάλυψα δημοσίως τότε αυτή την αθλιότητα και ακυρώθηκε η συμμετοχή του χουντικού στο ψηφοδέλτιο. Το 'χει χούι να συναγελάζεται με φασίστες...