Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Κυριακη 1 Ιανουαριου 2017


Βουτια θανατου γυναίκας που εγκατέλειψε όχημα στη γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου
31/12/2016 22.00
Μυστήριο αποτελεί η εξαφάνιση της γυναίκας που νωρίς το πρωί του Σαββάτου εγκατέλειψε το όχημά της στην γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης κι εξαφανίστηκε. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές που ξεκίνησαν έρευνες καθώς εξετάζεται το σενάριο να έχει πέσει στη θάλασσα. Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα, όμως πλέον σταμάτησαν λόγω σκότους και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, υπεύθυνος της γέφυρας ενημέρωσε το πρωί το λιμενικό τμήμα Ρίου για πιθανή πτώση ατόμου μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου πυλώνα. Όπως ανακοινώθηκε, κάμερα κατέγραψε αρχικά, αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσε ανάμεσα στους δύο πυλώνες γέφυρας. Στη συνέχεια ο οδηγός, που φέρεται ότι είναι γυναίκα, η οποία βγήκε από το όχημα και κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο της γέφυρας. Όμως δεν υπήρξε καμία άλλη καταγραφή σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της. Άμεσα άρχισαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, πλοία της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου και ένα αλιευτικό σκάφος. Παράλληλα, τρία περιπολικά αυτοκίνητα του Λιμενικού, καθώς και όχημα του Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησαν έρευνες κατά μήκος της ακτογραμμής. Όμως, μέχρι τη δύση του ηλίου, οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς.
Σχολιο.- Σήμερα Σαββατο μας ήρθε αυτό το μήνυμα από μια συναγωνίστρια του ΕΠΑΜ από την Ναύπακτο: «Αγαπημένοι συναγωνιστές, τραγική μέρα ξημέρωσε στην πόλη μας, χρονιάρα μέρα!!!! Στις επτά η ώρα το πρωί, μία νεαρή κοπέλα, σαν τα κρύα νερά, 32 ετών και μανούλα δύο παιδιών, αυτοκτόνησε πηδώντας από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στα παγωμένα νερά της θάλασσας!!!! Ποιος ξέρει πόση παγωνιά έκρυβε και η ψυχούλα της!!! Συγνώμη που σας μαυρίζω τέτοια μέρα, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, είμαι βαθειά συγκλονισμένη, τη γνώριζα τη Σοφούλα. Εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας εκτός από σωματική και ΨΥΧΙΚΗ υγεία. Να είστε όλοι καλά, τίποτε άλλο!!!»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρίο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που έπεσε από τη γέφυρα
Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, 09:48
Ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό της 31χρονης που φέρεται να έπεσε το πρωί του Σαββάτου από τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Το λιμενικό «χτένιζε» την περιοχή μέχρι αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου, ο υπεύθυνος της γέφυρας ενημέρωσε το Λιμενικό για πιθανή πτώση ατόμου μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου πυλώνα. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την ενός αυτοκινήτου, το οποίο ελάττωσε ταχύτητα και στάθμευσε ανάμεσα στους δύο πυλώνες της γέφυρας. Στη συνέχεια η οδηγός (σ.σ.: εικάζεται ότι πρόκειται για μια 31χρονη) βγήκε από το όχημα και κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο της γέφυρας. Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό δεν υπήρξε καμία άλλη καταγραφή σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της. Στο αυτοκίνητο οι Αρχές βρήκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρχεται o φορος! (στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας)
Τίθεται σε εφαρμογή ο φορος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, αρχής γενομένης απο τους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ που θα εκδοθούν από την 1.1.2017.
Τίθεται σε εφαρμογή το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, ύψους 5%, αρχής γενομένης απο τον Ιανουάριο του 2017. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε λογαριασμούς που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του Δημοσίου, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.
Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Το τέλος θα εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Διεθνής Αμνηστία: Να μην ξεκινήσουν οι απελάσεις προσφύγων προς την Ελλάδα
30|12|2016 11:02
Δεν βλέπει βελτίωση των δομών φιλοξενίας και των διαδικασιών ασύλου η Διεθνής Αμνηστία και προειδοποιεί να μην ξεκινήσουν οι απελάσεις προς την Ελλάδα, που είναι η πρώτη χώρα υποδοχής.
Από τον ερχόμενο Μάρτιο τίθεται και πάλι σταδιακά σε λειτουργία ο Κανονισμός του Δουβλίνου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όσων προσφύγων πέρασαν από την Ελλάδα μέσω του βαλκανικού δρόμου σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, πίσω στη χώρα πρώτης υποδοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έδωσε και το πράσινο φως, θεωρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες καταγραφής και διαμονής των προσφύγων. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Amnesty International στη Γερμανία Μάρκους Μπεέκο βλέπει την κατάσταση διαφορετικά.
«Δίκαιη κατανομή βαρών»
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο epd εξέφρασε σοβαρούς ενδοιασμούς. «Βλέπουμε πολύ επικριτικά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ότι οι αιτούντες άσυλο που ταξίδεψαν μέσω της Ελλάδας σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα αυτή. Η κατάσταση για τους πρόσφυγες δεν έχει βελτιωθεί, σε ό,τι αφορά τη διαμονή τους σε καταλύματα αλλά τις δίκαιες και σύμφωνες με το κράτος δικαίου διαδικασίες χορήγησης ασύλου». Ο Μπεέκο προτείνει συνολική αναδιαμόρφωση του ευρωπαϊκού δικαίου ασύλου. «Θα πρέπει να φροντίσουμε για τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών εντός της ΕΕ και παγκοσμίως», τονίζει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία αλλά και η Τουρκία. «Θα πρέπει να πάρουμε το βάρος από τις χώρες αυτές. Στην ΕΕ το μεγαλύτερο βάρος επωμίζονται η Ελλάδα και η Ιταλία».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Εκατοντάδες έλεγχοι μεταναστών, κυρίως από τη Β. Αφρική, στην Κολωνια, μετα τις περσινες σεξουαλικες επιθεσεις
Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017, 10:48
Η γερμανική αστυνομία έκανε ελέγχους ταυτοτήτων, κυρίως ανδρών από τη βόρεια Αφρική, χθες βράδυ στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, έναν χρόνο μετά τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016.
«Εκατοντάδες Nafris ελέγχθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό» ανέφερε η αστυνομία της Κολωνίας σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, χρησιμοποιώντας μια σύντμηση που παραπέμπει στους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική. Η ανάρτηση αυτή συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία που εικονίζει μια μεγάλη ομάδα ανδρών καθώς περιμένει πίσω από κάγκελα. Μεταξύ των προσώπων τα οποία σταμάτησε η αστυνομία τόσο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας όσο και σε αυτόν του Ντόιτσερ, σε όσους δεν είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτότητας απαγορεύθηκε να πάνε στον χώρο όπου θα γιορταζόταν η έλευση του νέου έτους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Περίπου 1.800 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν χθες βράδυ στην Κολωνία, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά έναν χρόνο μετά τις εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν σε βάρος γυναικών εκεί. Η αστυνομία εγκατέστησε εξάλλου νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από τον σταθμό. Και στο Βερολίνο εξάλλου τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυξημένα χθες βράδυ, μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά τη 19η Δεκεμβρίου. Οι εορτασμοί πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό απρόοπτο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Συμβούλιο Ασφαλείας εγκρίνει το ρωσοτουρκικό σχέδιο για τη Συρία
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, 21:33
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στηρίζει την εκεχειρία στη Συρία και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αστάνα του Καζακστάν μεταξύ της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης. Το ψήφισμα, το οποίο εισηγήθηκαν η Ρωσία και η Τουρκία, εγκρίθηκε ομόφωνα και από τα 15 κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όλα τα μέλη του Συμβουλίου χαιρέτησαν τη συμφωνία και τόνισαν "τη σημασία της πλήρους και άμεσης υιοθεσίας της". Η Ρωσία και η Τουρκία ανακοίνωσαν την εκεχειρία την εβδομάδα που πέρασε. Είναι η τρίτη εκεχειρία που εφαρμόζεται φέτος για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, ο οποίος μαίνεται σχεδόν έξι χρόνια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΛΑΕ πήγε στο City Plaza και παρείχε την στήριξη της στην Συριζαίικη καταπάτηση της ιδιωτικής περιουσίας. (με την βοηθεια των αντιεξουσιαστων του Σορος βεβαιως βεβαιως).
Για αυτούς που έχουν αυταπάτες Tελικά οι λαέδες θέλουν τη συριζαίικη φτερούγα πάνω τους. Να στηρίζεις κατάληψη που γίνεται με κυβερνητική υποστήριξη είναι το λιγότερο ηλιθιότητα ή κρυμμένη αγωνία επανάκαμψης. Κι αυτά περί ισλαμοφασιστων λαθρο - "προσφύγων" τα ακούω βερεσέ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Αμερικάνικο περιοδικό Time Magazine στο τεύχος του την 2 Ιανουαρίου του 1939 ανακήρυξε τον Αδόλφο Χίτλερ «Άνθρωπο της Χρονιάς» για το έτος 1938.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάρ το νησί του Διαβόλου (του Ιμπεριαλισμού)
Είναι το Κατάρ και ο δορυφορικός σταθμός «Αλ Τζαζίρα» στην υπηρεσία των ΗΠΑ;
Λίγα λόγια για το Κατάρ
Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο.Έχει πληθυσμό 2.545.603 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016. Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.Πρωτεύουσα του Κατάρ είναι η Ντόχα και το πολίτευμα του είναι η Απόλυτη Μοναρχία με αρχηγό κράτους τον Εμίρη του Κατάρ. Από τις 25 Ιουνίου του 2013 στο αξίωμα αυτό τελεί ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, μετά την ειρηνική παράδοση της εξουσίας από τον πατέρα του, Χαμάντ μπιν Χαλίφα.
Το Κατάρ ήταν επίσης ένα από τα πρώτα μέλη του ΟΠΕΚ και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Είναι μέλος του Αραβικού Συνδέσμου. Η χώρα δεν έχει αποδεχθεί την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου. Το Κατάρ φιλοξενεί την αμερικανική βάση Al Udeid Air Base, το οποίο λειτουργεί ως κομβικό σημείο για όλες τις αμερικανικές αεροπορικές δραστηριότητες στον Κόλπο. Το Κατάρ έχει διμερείς σχέσεις με πολλές ξένες χώρες. Επέτρεψε στις αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση για να στείλει προμήθειες προς το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, με την οποία μοιράζεται το μεγαλύτερο ενιαίο μη συναφή τομέα του φυσικού αερίου στον κόσμο. Οι σχέσεις του, με το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τεταμένες, λόγω της θεωρούμενης εγγύτητας μεταξύ της κυβέρνησης του Κατάρ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το Κατάρ έχει φιλοξενήσει ακαδημαϊκά, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά συνέδρια.
Το νησί του Διαβόλου ,αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που του το έχει προσδώσει ο Μουσουλμανικός κόσμος λόγω της απληστίας που χαρακτηρίζει τους Μονάρχες που βρίσκονται στην ηγεσία, των σκανδάλων, της διαφθοράς αλλά κυρίως της στενής συνεργασίας με τους Ιμπεριαλιστές.
Μια συνεργασία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή με όποια μορφή είχαν αυτές,της στρατιωτικής επέμβασης σε Ιράκ και Αφγανιστάν αλλά και στην "Αραβική Άνοιξη" και τον υποτιθέμενο εκπολιτισμό των Αραβικών χωρών που επιχείρησε η Δύση. Τον "εκπολιτισμό" που επιχειρήθηκε με πρωτοστάτη το Κατάρ το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τους "εξεγερμένους" σε Τυνησία,Λιβύη,Αίγυπτο και στην Συρία.Τον "εκπολιτισμό" από μία διεφθαρμένη Μοναρχία που καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και που ταυτόχρονα μένει από σύσσωμο τον Δυτικό κόσμο στο απυρόβλητο γιατί είναι ο καλύτερος συνεργάτης της Δύσης.Για την ακρίβεια για τον μέσο Δυτικό πολίτη είναι ένας εξωτικός προορισμός με πολύ χλιδή και πλούτο
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την σημαντική συνεισφορά του επίσημου μέσου του Εμίρη του Κατάρ,του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα(Al Jazeera),που λόγω της εμβέλειας του στον Δυτικό κόσμο κατάφερε να επιβάλει την Ιμπεριαλιστική ατζέντα και σε κρίσιμες στιγμές να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός μείζονος σημασίας παρουσίαση ενός φτιαχτού βίντεο που δείχνει τον Αχμέντ αλ Χαζνάβι αλ Χαμίντι(ahmed al haznawi al ghamdi), έναν από τους υποτιθέμενους δράστες και αυτόχειρες των πληγμάτων της 11ης του Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, να λέει, εν είδει διαθήκης: «Είναι καιρός να επιτεθούμε στους Αμερικανούς εκεί που τους πλήττει σκληρότερα: Στο ίδιο τους το σπίτι». Το βίντεο θεωρείται ότι είχε ληφθεί έξι μήνες πριν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Αραβικής κοινής γνώμης που μέχρι τότε πίστευε πως πίσω από τις επιθέσεις βρισκόταν η Μοσάντ κάτι που προσέφερε στους Ιμπεριαλιστές την νομιμοποίηση για την επέμβαση που είχαν κάνει στο Αφγανιστάν.
Στην περίπτωση της "Αραβικής Άνοιξης" το Al Jazeera χρησιμοποίησε την δυναμική που είχε στον Αραβικό κόσμο και στην Δύση κατασκευάζοντας και προβάλλοντας βίντεο προπαγάνδας υπέρ των "εξεγερμένων" που παράλληλα ενισχύονταν οικονομικά από τον Εμίρη για να ρίξουν τις ηγεσίες των χωρών που ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν και να επιφέρουν ένα ντόμινο αντιδράσεων που θα έφτανε μέχρι τα προπύργια του Ιράν και την χώρα της Συρίας.
Βίντεο που είχαν έναν υποτιθέμενο αντιδικτατορικό χαρακτήρα σαν το παρακάτω και που το προέβαλλε το Al Jazeera,τονίζω και υπενθυμίζω το μέσο μίας ακραίας και διεφθαρμένης Μοναρχίας,αυτή της χώρας του Κατάρ που ήδη είχε παίξει σημαντικό ρόλο και είχε πρωτοστατήσει στο χέρι που έβαλε η Δύση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Περισσότερα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ θα βρείτε εδώ The Arab Awakening http://www.aljazeera.com/programmes/general/2011/04/20114483425914466.html (αλλά και στην περίπτωση του Μαιντάν στην Ουκρανία)
Το Κατάρ όμως στην περίπτωση της Συρίας δεν είχε απλά τον ρόλο του διεκπεραιωτή των Ιμπεριαλιστικών επιταγών αλλά και άμεσο συμφέρον από την πτώση του Άσαντ.Ο λόγος,η παρεμπόδιση του Αγωγού του Κατάρ και η συμμαχία με το Ιράκ και το Ιράν.
Ακριβώς πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στη Συρία, το Ιράν ήταν έτοιμο να κάνει μια συμφωνία με το Ιράκ για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα αντλούσε φυσικό αέριο από το South Pars (το μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο), μεταξύ Ιράν, Ιράκ και Συρίας. Το Κατάρ δεν μπορούσε φυσικά να το επιτρέψει αυτό, καθώς έτσι θα άφηνε το Ιράν να πάρει το πάνω χέρι και να δημιουργήσει μια “σιιτική ημισέληνο”. Το Κατάρ ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στον αγωγό και το αρχικό του σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή αγωγού από το South Pars μέσω Ιράκ και Τουρκίας και από εκεί προς την ευρωπαϊκή αγορά. Παρ'όλ'αυτά, ο αγωγός θα ΄πρεπε να διασχίσει το νότιο, το κεντρικό και το Βόρειο Ιράκ.
Τα συμφέροντα του Κατάρ στη Συρία και ο αγωγός για το κοίτασμα του South Pars
Κάνοντας μία σύνοψη μέχρι εδώ νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε το ασφαλή συμπέρασμα και να πούμε πως μία χώρα τόσο ενταγμένη στον Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό που πρωτοστατεί σε όλες τις επεμβάσεις της Δύσης στην Μέση Ανατολή που είναι υπεύθυνες για την ισοπέδωση των χωρών και των Μουσουλμανικών λαών που τολμάνε να αντιστέκονται και στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο τους σχεδιασμούς που σαν βάση έχουν την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν,είναι αδύνατο να έχει σαν έγνοια και κύριο μέλημα την λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.Αντίθετα η όποια ενασχόληση μαζί του κρίνεται εκ'του πονηρού όπως εκ'του πονηρού κρίνονται και όσοι δουλεύουν και εργάζονται για το Κατάρ και το Αλ Τζαζίρα οι οποίοι σε απόλυτο βαθμό υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς και είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του Κατάρ άρα και των Ιμπεριαλιστών σε όλον τον κόσμο.
Ο λόγος που το λέω αυτό,δεν είναι άλλος εκτός από τον υποτιθέμενο φιλοπαλαιστινιακό χαρακτήρα που κρατάει το Κατάρ και που οδήγησε στην παγίδευση την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ηγεσία της Χαμάς,η οποία πίστεψε στις εξαγγελίες του Εμίρη και τις υποσχέσεις του για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας που εν'μέρει υπήρξε αλλά και το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας κατόπιν συνεννόησης με το Ισραήλ που δεν ήρθε ποτέ που ήταν και η δεύτερη παγίδα που στήθηκε στην Αντίσταση μαζί με την υποτιθέμενη "Αντισιωνιστική Τουρκία" και την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά με αποτέλεσμα να φέρει την ρήξη στον Άξονα της Αντίστασης που αποτελείται από το Ιράν,την Συρία,το Ιράκ και την Χεζμπολάχ.
Την Χεζμπολάχ που το Κατάρ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου κατ'εντολή του Ισραήλ και των Ιμπεριαλιστών,χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.Οι ίδιοι δηλαδή που ενισχύουν την ΙΣΙΣ,την ΑλΝούσρα και το FSA είναι οι ίδιοι που τόλμησαν να βγάλουν τους θριαμβευτές στον πόλεμο του Λιβάνου του 2006 τρομοκράτες γιατί δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν διαφορετικά.
Οι φίλοι και οι αλληλέγγυοι με την Παλαιστίνη στην Ελλάδα θα εντυπωσιαστούν από τα ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει το Al Jazeera και που μπορείτε να βρείτε εδώ http://interactive.aljazeera.com/aje/PalestineRemix/films_main.html. Αυτό που βρίσκω όμως εγώ σημαντικό και ενδιαφέρον σε σχέση με όλα τα άλλα είναι πως το Αλ Τζαζίρα έχει χρηματοδοτήσει και το "Gaza we are coming" ή αλλιώς "Γάζα ερχόμαστε".Το ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί για να δείξει την Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας που μέρος του ήταν και το Μαβί Μαρμαρά,ο λόγος γιατί εδώ συναντάμε μία σύμπτωση και τις δύο χώρες που παγίδευσαν την Παλαιστινιακή Αντίσταση να έχουν ενεργό ρόλο.Η μία έχοντας το Καράβι που στήθηκε η προβοκάτσια και η άλλη να αναλαμβάνει τα έξοδα του γυρίσματος.
Σε σχέση με το Κατάρ υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα ήθελα να γράψω όπως η προσπάθειά που κάνει το Εμιράτο για τον εναλλακτικό τρόπο εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και τις βλέψεις στην χώρα μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δανειστές, ιδού η χώρα σας!
Το 1948, επισκέφτηκε την πατρίδα μας ο υπεύθυνος για την-εν Ελλάδι- αμερικανική στρατιωτική παρουσία, στρατηγός Van Fleet, για να επιθεωρήσει τμήματα του «Εθνικού» Στρατού στη Δ. Μακεδονία, κατά τις μάχες του ενάντια στο Δ.Σ.Ε. Τον Βαν Φλιτ υποδέχτηκε ο Υπ. Στρατιωτικών της τότε κυβέρνησης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος -παρουσιάζοντας το... στρατιωτικό άγημα- απηύθυνε στον Βαν Φλιτ την ιστορική φράση, μνημείο υποτέλειας και ανανδρίας, «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!
Σημειωτέον, ότι ο Βαν Φλιτ είχε φέρει μαζί του και την (νέα τότε) πατέντα των εμπρηστικών βομβών ναπάλμ, οι οποίες πέρασαν το πρώτo τους …crash test στα κεφάλια των ηρωικών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, ήτοι περίπου δύο δεκαετίες πριν αυτές επιπέσουν εις τας κεφαλάς των Βιετκόγκ. Η δυτική δημοκρατία είχε νικήσει! Πέρασαν 68 ολόκληρα χρόνια από τότε και το ελληνικό πολιτικό σύστημα (ίσως το πιο ξεπουλημένο και πιο δωσιλογικό παγκοσμίως), συνεχίζει επάξια τη σκυταλοδρομία υποτέλειας και δωσιλογισμού, από κλίκα σε κλίκα.
Τη σκυτάλη βαστά τώρα η ΣΥΡΙΖΑίικη σοσιαλδημοκρατική συμμορία. Η γνωστή επιστολή Τσακαλώτου, του εκπροσώπου των 53, της πιο…Kεντροαριστερής και πιο …ακραιας κεντροαριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δανειστές (Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ), επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι, από το 1821 έως και σήμερα, αυτός εδώ ο λαός δεν έχει ουσιαστικά αυτοδιατεθεί. Διοικείται από πρόθυμα τομάρια, τα οποία συνεργάζονται αδίστακτα με κάθε είδους κατακτητή και για κάθε είδους βρώμικη δουλειά, προκειμένου να νέμονται τα ωφελήματα της εξουσίας.
Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν το κεντροαριστερό δωσιλογικό τσακαλώτειο ξεβράκωμα. Πέρσι, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter είχε μαλώσει τον Τσίπρα επειδή ξανασυνεργάστηκε με τον Καμμένο, εκφράζοντας δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είχε πει στη συνέντευξή του! Εννοωντας τους κεντρωους ΑΝΕΛ. Η πρόκληση του Σουλτς καταπώθηκε… αμάσητη από τη γερμανόφιλη κυβερνητικιή κλίκα
Μετά τον Σουλτς, ήρθε και δεύτερη ωμή παρέμβαση, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτήν τη φορά, η οποία παρενέβη απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας, απειλώντας με διπλωματικές συνέπειες αν εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το περίφημο «βραχιολάκι» στον Σ. Ξηρό, που υιοθετήθηκε από το –υποτίθεται-κυρίαρχο ελληνικό κοινοβούλιο. Αντί όμως οι κεντροαριστεροί του κώλου να αντιδράσουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μήπως περισώσουν κάτι από την πολιτική και προσωπική τους αξιοπρέπεια, η κυβέρνηση έσπευσε πανικόβλητη να κανονίσει έκτακτη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη με τον Αμερικανό πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς, ώστε να καλμάρουν οι αντιδράσεις των μεγάλων αφεντικών από το Αμέρικα. Και να μην ξεχάσουμε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ι. Δραγασάκη, που ευχαριστούσε -από βήματος Βουλής μάλιστα- τους Αμερικάνους για την παρέμβασή τους και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, που «γλίτωσε» τη χώρα από το Grexit, όπως την είχαν γλυτώσει οι ναπάλμ του Βαν Φλητ από τους κομμουνιστάς.
Και σα να μην έφτανε αυτό το κρεσέντο υποτέλειας και γελοιότητας, έρχεται κι η «Αυγή» με πρωτοσέλιδο τίτλο, «Ο αγώνας αποδίδει», να μας «πουλήσει» τρέλα, αφού… επιστράτευσε μέχρι και τον Γαλιλαίο (!) για να μας πείσει, πως η επιστολή που έστειλε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ δεν ήταν «επιστολή μετανοίας», ! Θαυμάστε υπόδειγμα δημοσιογραφικής τε και κεντροαριστερής σκέψης, με…ολίγην από Γαλιλαίο: «Ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της μαθηματικής μοντελοποίησης αποτελεί η διαστατική ανάλυση, η έναρξη της οποίας χρονολογείται από την εποχή δράσης του Γαλιλαίου, ήτοι κάπου κοντά στα 1.600 μ.Χ. Η λογική επί της πρακτικής αυτής μεθόδου είναι ότι προσπαθείς να συνδυάσεις διάφορα φυσικά μεγέθη ενός προβλήματος με τρόπο που σε «συμφέρει», με στόχο να γενικευτεί η όποια μέθοδος. Κάτι τέτοιο συνέβη και με την περίφημη επιστολή Τσακαλώτου προς τους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ…»!!!
Πάντως, δε μας έχουν αποδείξει οι κυβερνητικοί δωσίλογοι, ότι φημίζονται για την οξυδέρκεια, ή τη συγκρότησή τους. Εξελίσσονται σε μεγαλύτερα ρεζίλια κι από τους προκατόχους τους. Το μόνο προσόν τους, το οποίο αρκεί και περισσεύει για τους δανειστές-κατακτητές της χώρας είναι το τυφλό πάθος τους για εξουσία και χρήμα. Πάθος, που τους έχει καταστήσει πιο σούργελα κι απ’τους φανατικότερους του είδους, όπως ο Άδωνις κι ο Μπογδάνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Φλαμπουράρης, ο οποίος βγήκε και δήλωσε σήμερα, ότι η κυβέρνηση έδωσε 13η σύνταξη (!) κι ότι θα τη δώσει και του χρόνου (!), παρά τα όσα διαβεβαίωσε ο Τσακαλώτος με την επιστολή του.
Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι… Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
To πείραμα των Λαϊκών Δημοκρατιών στην Ουκρανία
Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόσχιση του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ ξεκίνησαν από το Χάρκοβο, με το επιχειρούμενο γκρέμισμα του αγάλματος του Λένιν, όταν ναζιστικές συμμορίες εισέβαλαν σε σπίτια και εκτέλεσαν περίπου 1.000 άτομα.
Η διαμάχη στην Ανατολική Ουκρανία εξακολουθεί, όπως και οι συνέπειές της στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μια και Ρωσίας από την άλλη. Παρότι όμως πολύ μελάνι έχει χυθεί για τις άμεσες και τις έμμεσες συνέπειες της σύγκρουσης αυτής, ελάχιστη σημασία έχει δοθεί στο γεγονός ότι οι αποσχισθείσες περιοχές – Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ – έχουν επιλέξει τον προσδιορισμό «Λαϊκές Δημοκρατίες» και στο τι ο όρος αυτός εξηγεί αλλά και σηματοδοτεί.
Σε μια χώρα όπως η Ουκρανία, όπου τα μνημεία του σοβιετικού παρελθόντος συμπυκνώνουν συχνά την απόρριψη του μέρους αυτού της ιστορίας της περιοχής και όπου η σχέση με την ιστορία είναι περίπλοκη και «πολυταυτοτική» και άμεσα συγκρουσιακή, η επιλογή του όρου «Λαϊκές Δημοκρατίες», αντί του πιο «ορθόδοξου» όρου «Δημοκρατίες» (Republics), αν και σε πρώτη φάση μπορεί να προκαλεί εντύπωση στον εξωτερικό παρατηρητή, δείχνει, ωστόσο, πολλά για το παρόν και το μέλλον.
Η πρώτη ερμηνεία έχει να κάνει με τη σχέση ιστορικής εξέλιξης και παρούσας ηγεμονικής ταυτότητας στους πολίτες των δύο περιοχών. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ουκρανία, εκεί η σοβιετική ταυτότητα δεν αποκηρύχτηκε ποτέ. Η σοβιετική παράδοση είναι έντονη, όπως η πόλη Σταχάνοφχα, προς τιμήν του ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Σταχάνοφ, έξω από το Λουγκάνσκ, μαρτυρεί. Στους δρόμους τα σοβιετικά σύμβολα δεσπόζουν, ενώ τα αγάλματα του Λένιν αποτέλεσαν βασικά σημεία αντίστασης στις επιθέσεις από φασιστικές ομάδες προερχόμενες από το Κίεβο μετά τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν. Η ισχύς του σοβιετικού παρελθόντος στο συλλογικό φαντασιακό δένει υβριδικά με την επιλογή και κυριαρχία της ρωσικής ταυτότητας, ενίοτε με τρόπο που θα έκανε τους γεννήτορες της ΕΣΣΔ να ξαφνιάζονται – και μάλλον όχι ευχάριστα –, δεδομένου του ρόλου της Ορθοδοξίας και της ρωσικής εθνικής συνείδησης, ακόμα και από ανθρώπους χωρίς άμεση ρωσική καταγωγή.
Οι σοβούσες εντάσεις μέσα στην Ουκρανία μετά την ανεξαρτησία της βάθυναν ακόμα περισσότερο τις διαχωριστικές γραμμές και επιπλέον ώθησαν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού να συσπειρωθούν γύρω από τις ταυτότητες που τους παρείχαν τη μεγαλύτερη δυνατή συνοχή, προσανατολισμό και προστασία. Η Ανατολική Ουκρανία, άλλωστε, αισθανόταν πάντοτε μακριά από το Κίεβο και πιο κοντά στη Ρωσία. Υπήρχε ένα άτυπο καθεστώς διαφορετικότητας, το οποίο οι πολίτες αισθάνθηκαν ότι απειλούνταν από το νέο καθεστώς μετά το Μαϊντάν.
Καταλυτικό το σοκ
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις δομές που η ίδια η σύγκρουση διαμόρφωσε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αφήγηση από πλευράς των πολιτών των Λαϊκών Δημοκρατιών, η οποία διαφοροποιείται ιδιαιτέρως από εκείνες των κυρίαρχων δυτικών ΜΜΕ, οι εξεγέρσεις στο Ντονιέτσκ ξεκίνησαν όταν το νέο καθεστώς της Ουκρανίας, μετά το Μαϊντάν, αποφάσισε την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας και το ξήλωμα των αγαλμάτων του Λένιν. Τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόσχιση και ανακήρυξη των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών ξεκίνησαν από το Χάρκοβο με το επιχειρούμενο γκρέμισμα του αγάλματος του Λένιν, οπότε και ναζιστικές συμμορίες εισέβαλαν σε σπίτια και εκτέλεσαν περίπου χίλια άτομα, τον Μάρτιο του 2014.
Τα γεγονότα προκάλεσαν προσφυγικό ρεύμα από το Χάρκοβο προς το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ. Το σοκ των γεγονότων ήταν καταλυτικό, όπως και ο φόβος από την επέλαση των ομάδων του Κιέβου στις ανατολικές περιοχές. Σε αυτή τη συγκυρία, τα αγάλματα του Λένιν κατέστησαν τα σημεία αναφοράς της ηγεμονικής στα ανατολικά ταυτότητας, με αποτέλεσμα γύρα από αυτά να ξεκινήσει αρχικά ειρηνική και κατόπιν ένοπλη περιφρούρηση. Οι πολιτοφυλακές της ένοπλης περιφρούρησης αποτελούνταν κυρίως από βιομηχανικούς εργάτες, προοδευτικούς πολίτες και εν μέρει κομμουνιστές. Στο ίδιο πλαίσιο αναδεικνύεται το ταυτοτικό στοιχείο ως συνεκτικό όχι μόνο των Ρώσων της περιοχής, αλλά και δεκάδων εθνοτήτων, δεδομένου ότι ως βιομηχανικές περιοχές συγκέντρωσαν εργάτες απ’ όλη την ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, πρόκειται για περίπου ενενήντα εθνότητες.
Η βάση των εξελίξεων που ακολούθησαν είναι η συνείδηση μιας κοινής και απειλούμενης ταυτότητας και ο αυθορμητισμός, η οργάνωση των δυνάμεων «από τα κάτω». Αυτή η τάση, από τα κάτω προς τα πάνω, συνέπεσε με την προϋπάρχουσα απαξίωση των κομμάτων που δραστηριοποιούνταν στις εν λόγω περιοχές.
Νέες όψεις της κυριαρχίας
Τα στελέχη που επάνδρωσαν τις κυβερνήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών δεν προέρχονται από τους παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες αποπειρώνται έτσι να εκφράσουν μια κινηματική βάση και έναν ορισμένο βαθμό αυτοοργάνωσης. Πρόκειται για κράματα με αναφορές στο σοβιετικό παρελθόν αλλά με συνύπαρξη ιδιωτικού και πολύ ισχυρού κρατικού τομέα, με μία κρατική τράπεζα, χωρίς ιδιωτικές. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για έναν ισχυρό αριστερό κεϋνσιανισμό και για έναν δημόσιο λόγο με έντονες σοβιετικές αναφορές. Τα κοινοβούλια αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρχουν πολιτικά κόμματα λόγω του πολέμου, αλλά πολιτικά κινήματα με κοινωνικό και εργατικό χαρακτήρα. Η βιομηχανία που αποτελεί και τον βασικό τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, περνά δύσκολες ώρες διότι βρίσκεται υπό τον ουκρανικό νόμο και ως εκ τούτου η Ρωσία της έχει επιβάλλει κυρώσεις.
Η ανακήρυξη των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών, πέρα από τις προφανείς – διεθνοπολιτικές και διεθνοδικαιικές – συνέπειες, διαθέτει κάποιες κρίσιμες πτυχές που διαφεύγουν. Πρώτον, αναδεικνύουν τον ρόλο των ταυτοτήτων και τη συγκρότησή τους σε πολυπαραγοντική βάση. Οι εύκολες εξηγήσεις, που συνήθως επιμένουν σε μονοδιάστατες αναγνώσεις – εθνικές, θρησκευτικές, κλπ –, αποτυγχάνουν όχι μόνο σε αυτή, να συλλάβουν το εύρος των πολιτικών, πνευματικών, κοινωνικών-ταξικών, οικονομικών και ψυχολογικών επιδράσεων.
Δεύτερον, καταδεικνύουν τον ρόλο της οργάνωσης στη βάση, του αυθόρμητου στοιχείου ως αντισυστημικών κινήτρων δράσης, που ορίζουν τομές με το παρελθόν. Υπ’ αυτή την έννοια, οι δύο Λαϊκές Δημοκρατίες είναι με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, τμήματα ενός ευρύτερου διεθνώς ρεύματος, που αποπειράται να εντοπίσει νέες όψεις της κυριαρχίας, της δημοκρατίας και αυτοπροσδιορισμού, μέσα από δύσκολες και συχνά αντιφατικές επιλογές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάποιοι, τις τελευταίες μερες, έχουν ανακαλύψει ένα άρθρο του Αντόνιο Γκράμσι, που δημοσιεύτηκε την 1η Ιανουαρίου 1916, στο οποίο αναφέρεται στο μίσος του προς την Πρωτοχρονιά. Και το αναδημοσιεύουν για να στηρίξουν την αντίθεσή τους στις γιορτές πάνω στο κύρος του μεγάλου ιταλού μαρξιστή θεωρητικού.
Ανυποψίαστοι για το ότι ο μόλις 25χρονος τότε σοσιαλιστής ήταν σαφώς επηρεασμένος από τον μαρξισμό της Β΄ Διεθνούς και φανταζόταν πως η ρήξη με το παλιό ταυτίζεται με την αποδοχή προτεσταντικών προταγμάτων για την καθημερινή ζωή.
Θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ο Ρώσικος Οκτώβρης, να αποτύχουν οι επαναστατικές απόπειρες στη Δύση, να βρεθεί ο ίδιος ο Γκράμσι στη φυλακή του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, για να έρθει σε ρήξη με τη δευτεροδιεθνιστική θεωρητική παράδοση. Και να επεξεργαστεί την έννοια της ηγεμονίας και την ανάγκη ιδεολογικής περικύκλωσης του αντιπάλου μέσα από την επανανοηματοδότηση του λαϊκού πολιτισμού. Και την αξιοποίησή του, ως βάθρου πάνω στο οποίο θα στηριχτεί ένας νέος πολιτισμός υπό προλεταριακή ιδεολογική ηγεμονία.
Το άρθρο του 1916 θα προκαλούσε γέλιο στον συντάκτη του, το 1936.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!!
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Οι Δ. Κουφοντίνας και Αλ. Γιωτόπουλος εκτίουν ποινή ισοβίων για συμμετοχή στην Ε.Ο. 17Ν. Ήδη από τη σύλληψή τους, το 2002, υπέστησαν ακραίες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησής τους, τον τρόπο διεξαγωγής των δικών τους, ακόμη και το ύψος των ποινών τους.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκρατούμενός τους Σάββας Ξηρός, παρότι η υγεία του βρίσκεται σε απολύτως οριακή κατάσταση και δια νόμου μπορεί να αποφυλακιστεί, παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού.Οι Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος απέκτησαν δικαίωμα άδειας εξόδου από τη φυλακή το καλοκαίρι του 2010, εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν τους έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια. Μάλιστα, σε πρόσφατη αίτηση του Κουφοντίνα, το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι δικαιούται άδεια με τη συμπλήρωση 13 χρόνων φυλάκισης, διότι εκτός από τα ισόβια έχει επιπλέον ποινή 25ετούς κάθειρξης, θέση νομικά αβάσιμη και πολιτικά ανεκδιήγητη. Όμως, επειδή και αυτός ο χρόνος έχει συμπληρωθεί, στο σκεπτικό της υπουργικής άρνησης προστέθηκε ότι ο Κουφοντίνας «συνεχίζει να υποστηρίζει την τρομοκρατία», ανοίγοντας τον ασκό της δικαστικής ασυδοσίας και της φρονηματικής αντιμετώπισης των πολιτικών κρατουμένων.Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων, συνιστά βασανιστήριο και παραπέμπει στις σκοτεινότερες μορφές αυταρχισμού και εκδικητικότητας. Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτή την έκκληση απαιτούμε την άμεση χορήγηση αδειών στους δύο πολιτικούς κρατούμενους, όπως και σε κάθε άλλο φυλακισμένο που τις δικαιούται.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGO_DIKAIOSYNIS_DOSTE_TORA_ADEIES_EXODOY_APO_TI_FYLAKI_STOYS_D_KOYFONTINA_A_GIOTOPOYLO/?pv=31&fb_action_ids=975915892489616&fb_action_types=avaaz-org%3Asupport