Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Δευτερα 16 Ιανουαριου 2017


Διαδηλωσεις στην Ιταλια από τους σεισμοπαθεις. «Μας εχετε παρατησει στη μοιρα μας» λενε στην ιταλικη κυβερνηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρικη στο Μενιδι. Πακιστανοι εφαζαν σκυλια και τα ετρωγαν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο κυμα κακοκαιριας. Η «Αριαδνη» εφυγε, ο «Βικτωρ» το νέο βαρομετρικο χαμηλο ερχεται. Αλλα έχοντας «αρσενικο» ονομα, είναι πιο ηρεμος. Ερχεται από την Ιταλια, όχι από το Βορειο Πολο όπως η «Αριαδνη». Ισχυρες βροχες και καταιγιδες προβλεπονται για την Δυτικη Ελλαδα στην αρχη, και θα περασει στην Ανατολικη Στερεα. Την πεμπτη φευγει και ερχεται καλυτερευση του καιρου.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Aντιθετη με την «απελευθερωση» οι εμπορουπαλληλοι. Κρυα και υποτονικη η Κυριακατικη αγορα.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφου ΘΕΛΕΙΣ να ψωνιζεις Κυριακες, και εγω ΘΕΛΩ ανοιχτα την Κυριακη οι δημοσιες υπηρεσιες οι οργανισμοι και οι τραπεζες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα γράμμα στον Γληόρη Αυξεντίου: Εσύ πέθανες για την Κύπρο, τώρα συζητούν να την μοιράσουν
Διάβασα σήμερα στον τοίχο της Μαρίας Ιωάννου από την Λεμεσό:
Γράμμα στον Γληόρη (Αυξεντίου)…
Γληόρη, οι Τούρκοι χθες μας έδωσαν χάρτη. Τι χάρτη; Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω! Τι να σου πω και πως να σου εξηγήσω! Έγιναν πολλά… πάρα πολλά από τότε. Καταρχάς να σου πω ότι δεν καταφέραμε να ενώσουμε την Κύπρο με την Ελλάδα. Όχι μόνο δεν τα καταφέραμε αλλά, μας πήραν και τη μισή το 1974 … Νιώθω ντροπή που στα λέω όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Η Ένωση για την οποία κάηκες ζωντανός στον Μαχαιρά, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το 1960 μας επέβαλαν ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε και σημαία δική μας Γληόρη.
Δεν ξεχάσαμε όμως την γαλανόλευκη. Όχι όλοι τουλάχιστον, αν αυτό σου είναι παρήγορο. Εσύ μόνο αυτή γνωρίζεις. Γι’ αυτήν τη σημαία έγινες ολοκαύτωμα. Για να καταλάβεις το κατάντημα μας, κάποιοι μας αποκαλούν φασίστες επειδή αγαπούμε και την Ελληνική σημαία. Γι’ αυτό σου λέω … άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Έγιναν πολλά Γληόρη. Δικοινοτικές φασαρίες, πραξικόπημα, εισβολή από την Τουρκία το 1974. Από τότε η Τουρκία κατέχει το 37% του εδάφους της Κύπρου. Η αγαπημένη σου Λύση, βρίσκεται και αυτή υπό Τουρκική κατοχή. Δεν το πιστεύεις ε;
Από το 1974 μέχρι το 2003 κανένας δεν μπορούσε να πάει στα κατεχόμενα. Έτσι τα λέμε, κατεχόμενα. Άγνωστη για σένα και αυτή η λέξη. Θα διαβάσεις πολλές τέτοιες … Το 2003 άνοιξαν τα οδοφράγματα. Για να καταλάβεις το κατάντημα μας, όποιος θέλει να πάει στην Κερύνεια π.χ, θα πρέπει να δείξει διαβατήριο ή ταυτότητα στον Τούρκο! Τώρα διεξάγονται συνομιλίες στη Γενεύη. Γι’ αυτό σου είπα για χάρτη στην αρχή. Οι Τούρκοι μας έδωσαν χάρτη που αποτυπώνει ποιά εδάφη θα μας επιστρέψουν!
Δεν ξέρω αν θα επιστραφεί και η Λύση. Μπορεί … Η Κύπρος έχει γίνει ένα τεράστιο οικόπεδο Γληόρη και προσπαθούμε με τους Τούρκους να συμφωνήσουμε για το ποιός θα πάρει το ένα κομμάτι και ποιος το άλλο. Να σου πω για εκ περιτροπής προεδρία; Εγγυήσεις και ασφάλεια; Ακτογραμμές; Άσε καλύτερα … Ήδη σου είπα πολλά και κατάλαβες. Δεν ξέρω πως νιώθεις. Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι. Ίσως να μας φτύνεις που φανήκαμε ανάξιοι να συνεχίσουμε τον αγώνα σου … τον αγώνα σας! Οι αγώνες τώρα Γληόρη, δεν γίνονται μέσα σε κρησφύγετα και πάνω σε βουνά. Γίνονται μέσα σε θερμαινόμενες αίθουσες πολυτελείας, μέσω Facebook, Twitter και internet. Σου το έχω πει. Άγνωστες λέξεις. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, τι περίμενες; Να μέναμε στάσιμοι;
Έχουμε γίνει “μοντέρνοι” … Αμερικανάκια. Σκατά στα μούτρα μας; Σωστά … Τώρα περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της Γενεύης Γληόρη. Ο Πρόεδρος της Κ.Δ (που σου είπα πριν) προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κύπρο μας. Για το καλύτερο αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις εννοείται. Μην περιμένεις πολλά πολλά Γληόρη. Ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι που δώσατε τη ζωή σας γι’ αυτόν τον τόπο. Που πεθάνετε για την Κύπρο μας, την Ελλάδα μας, για την Ένωση! Απλά, προσευχηθείτε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τίποτα άλλο.
Υ.Γ : ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αφού ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΩΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΑΝΤΩΝΟΥΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ. Στο κρεβάτι του ΓΡΗΓΟΡΗ κοιμόταν ο πατέρας μου όταν αυτος έλειπε, αφου στην Λυση δούλευε απο 12 χρονων και τον μεγάλωνε η κ. ΑΝΤΩΝΟΥ. ΞΥΠΝΑ ΓΛΗΟΡΗ… ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΥΠΝΑ!
Και ξύπνα μας και μας που μάλλον κοιμόμαστε ακόμα τον ύπνο του δικαίου.
Γιώργος Θεοφάνους
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιμητική διάκριση στον Αλέξανδρο Αλέξανδρο Ζαναντάκη...
Τιμητική διάκριση στον Αλέξανδρο Ζαναντάκη, μέλος της Διοίκησης της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, από τη Νεολαία της Λευκάς-Βαλανέαι στη Συρία, τα παλικάρια της Συρίας που πολεμούν την τρομοκρατία, για το έργο του και τη δράση υπέρ της Συριακής πατρίδας.
O Αλέξανδρος, χαρακτηριστικό παράδειγμα της αιώνιας φιλίας των λαών της Ελλάδας και της Συρίας, βρέθηκε στη Συρία με την αποστολή της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Ένωσης Δικηγόρων - ΑΠΕΔ και συνεχίζει τις επαφές με φορείς της Συρίας και την Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού, για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας.
Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας νιώθει περηφάνια για τον Αλέξανδρο και συνεχίζει τη δράση της για την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης και την Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας.
Ο λαός της Συρίας θα κερδίσει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας κι η νικηφόρα πορεία του αγώνα στηρίζεται από τους Ελεύθερους όλου του κόσμου!
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
http://hellassyria.blogspot.gr/2017/01/blog-post_16.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τύμπανα του παγκόσμιου πολέμου και ο μακάριος ύπνος του αντιπολεμικού κινήματος στη Δύση
Με τα νατοϊκά τανκς να βρίσκονται στην εξώπορτα της Ρωσίας και με τις λέξεις «απειλή Γ’ ΠΠ» να αναφέρονται ολοένα και περισσότερο με ρητό τρόπο [1], σταχυολογούμε πολύ πρόχειρα μερικά στιγμιότυπα των τελευταίων ημερών από την επιθετικότητα της δυτικής Αυτοκρατορίας που απειλεί την ανθρωπότητα με παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.
Πλοίο των ΗΠΑ ρίχνει προειδοποιητικές βολές εναντίον ιρανικών πλοίων στον Κόλπο του Ορμούζ [2].
Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο μέλλων υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός εν αποστρατεία από το σώμα των πεζοναυτών James “Mad Dog” Mattis (και εγκληματίας πολέμου, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τα εγκλήματα στη Φαλούτζα, που επίσης έχει δηλώσει πως οι σκοτωμοί ‘έχουν πλάκα’), δηλώνει πως η παγκόσμια τάξη ‘βρίσκεται υπό τις μεγαλύτερες επιθέσεις από τον Β’ ΠΠ’ και πως οι επιθέσεις αυτές προέρχονται ‘από τη Ρωσία, από τις τρομοκρατικές ομάδες και από αυτά που κάνει η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα’. Συμπληρώνει πως ‘ο αριθμός των περιοχών στις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε ενεργά με τη Ρωσία μειώνεται, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των περιοχών στις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία’ [3].
Καταθέτοντας ενώπιον της ίδιας επιτροπής, ο μέλλων υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, συμφωνεί πως η Ρωσία είναι ‘μια κλειστή κοινωνία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα’ και με τα παραμύθια περί ‘ρωσικής παρέμβασης στις αμερικάνικες εκλογές’ (η οποία δεν έχει στοιχειοθετηθεί από πουθενά, πράγμα που όμως δεν εμποδίζει άπαντες να την επικαλούνται) και συνεχίζει: ‘[Η Ρωσία] εισέβαλε στην Ουκρανία, κατέλαβε την Κριμαία, και υποστήριξε συριακές δυνάμεις που παραβιάζουν τους κανόνες του πολέμου με βάρβαρο τρόπο. Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ έχουν δίκιο να ανησυχούν για μια αναδυόμενη Ρωσία’ [4]. Οι τοποθετήσεις του αυτές όμως φαίνονται υπερβολικά επιεικείς σε πολλά μέλη της επιτροπής, που αντιπροσωπεύουν το κομμάτι εκείνο της αμερικάνικης ελίτ που πιέζει για άμεση κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Το ινστιτούτο Brookings, που είχε αγχωθεί από τα όσα ‘συμβιβαστικά’ έχει πει ο Τραμπ για τη Ρωσία, ξεφυσά ανακουφισμένο, αλλά προειδοποιεί ότι απαιτείται ακόμα σκληρότερη στάση: «Αν η κυβέρνηση Τραμπ άρει τις κυρώσεις ενώ η Ρωσία ελέγχει ακόμα ουκρανικά εδάφη και υπονομεύει το ουκρανικό κράτος, θα πρόκειται για μια συμφωνία με μόνο νικητή τον Πούτιν» [5]. Αναφερόμενος στην Κίνα, ο Tillerson δηλώνει τα εξής: «Θα πρέπει να στείλουμε στην Κίνα ένα καθαρό μήνυμα πως πρώτον σταματάει εδώ το χτίσιμο νησιών και δεύτερον η πρόσβασή σας σε αυτά τα νησιά δε θα είναι επιτρεπτή» [6]. Μιλάμε για νησιά τα οποία έχουν πάνω τους κινέζικο στρατό, με γύρω γύρω ναυτικό και από πάνω αεροπορία. Ο κύριος μιλάει καθαρά για πόλεμο.
Με τον Tillerson συμφωνεί εν πολλοίς και το αμερικάνικο θινκ τανκ Centre for Strategic and Budgetary Assessments, που σε πρόσφατη έκθεσή του με τίτλο ‘Αντιμετωπίζοντας τον τυχοδιωκτισμό της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα’, κατακρίνει τον Ομπάμα για την αποτυχία του να κάνει την Κίνα να αποδεχτεί τους ‘κανόνες της παγκόσμιας τάξης’ και καλεί σε πιο επιθετική στάση απέναντι στην Κίνα [7]. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας βγαίνει και επαναλαμβάνει κι αυτός την προπαγάνδα περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικάνικες εκλογές, εμπλουτίζοντάς τη μάλιστα με δηλώσεις πως δεν αποκλείει αντίστοιχη παρέμβαση και στις γαλλικές [8].
Ο υπουργός Άμυνας της Δανίας βγαίνει και δηλώνει πως η χώρα του αντιμετωπίζει μια ‘άμεση, πολύ τρομακτική και σοβαρή απειλή’ από τη Ρωσία που είναι δήθεν έτοιμη να επιτεθεί σε νοσοκομεία και υποδομές για να παραλύσει τη δημοκρατία της χώρας του. Ως λύση προκρίνει την αύξηση των νατοϊκών δαπανών [9].
Οι φωνές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων που μιλούν ανυπόκριτα τη γλώσσα του πολέμου συνοδεύονται και από τα σχετικά γκάλοπ (το ρόιτερς επικαλείται ένα γκάλοπ στο οποίο το 82% των Αμερικανών θεωρεί απειλή τη Ρωσία) [10]. Το δε αντιπολεμικό κίνημα στη Δύση αλλάζει πλευρό, νανουρισμένο είτε από τους σκοπούς περί ‘ρώσικης επιθετικότητας’ που του τραγουδάει η αστική του τάξη, είτε από τις αναλύσεις περί ‘ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης’.
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/01/15/tympana_pagkosmiou_polemou_ypnos_antipolemikou_kinhmatos/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mind the gap... (προσοχή στο κενό)
Mind the gap, μεταξύ συρμού και αποβάθρας, μας λένε στο μετρό. Gap-κενό. Όχι ΓΑΠ-άδειο. Για τον ΓΑΠ η προειδοποίηση θάπρεπε να είναι: "Προσοχή στο κενό μεταξύ μυαλού και αποβλάκωσης".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο ρ/φ σταθμός ACTION 24 του ∆ιονύση Παναγιωτάκη, υπεύθυνου επικοινωνίας του Μπέννυ, πωλείται στον Θεμο και μετονομάζεται σε ΘΕΜΑFM. Διευθυντής θα αναλάβει ο Χιώτης.
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"μαζί τα φάγαμε" λέει η σύζυγος του Διονύση Παναγιωτάκη, που διαχειριζόταν τα διαφημιστικά κονδύλια του ΠΑΣΟΚ
Ελενη Κουρκουλα, ηθοποιος, πρωην υφυπουργος.Ειπε «Μηπως ο κάθε ελληνας δεν ηταν ενας μικρος μικρος τζοχατζοπουλος?»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Με την υπ' αριθ. 100/2017 απόφασή της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας βάζει φραγμό στην απόπειρα του Υπουργού της ΝΔ Χατζηδάκη (Από 7.7.2014 απόφαση) να γενικεύσει την αποδόμηση της Κυριακής αργίας, επιτρέποντας "δοκιμαστικά" τη συνεχή λειτουργία των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με προφανή σκοπό τη γενίκευση του μέτρου. Εκκρεμεί η προεκλογική δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη επαναφορά της Κυριακής αργίας, με κατάργηση και της επιτρεπόμενης μια Κυριακή το μήνα λειτουργίας των καταστημάτων.
Το καθ' όλα αξιόλογο σκεπτικό του Δικαστηρίου είναι το ακόλουθο:
«Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, κ.λ.π.) το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και τους από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας. Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος). Συναφώς, προσφέρει και την δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21).
Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένεια τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία»