Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τριτη 17 Ιανουαριου 2017


Η Μεγάλη και Αγία Ρωσία, ελέω καπιταλισμού, επιστρέφει στις ρίζες των τσαρικών παραδόσεών της!
Η σύγχρονη Ρωσία, που απελευθερώθηκε από τον κομμουνισμό, κάνει άλματα προόδου ως κοινωνία !!! Από προχτές κάθε Ρώσος θα μπορεί να σαπίζει στο ξύλο την γυναίκα του και τα παιδιά του με την ευλογία του νόμου.
Με ψήφους 368 υπέρ και μόλις 1 κατά ψηφίστηκε απ την Ρώσικη βουλή η πρόταση νόμου που έφερε υπερσυντηρητική βουλευτή Γέλενα Μιζούλινα (Εθνικιστικό κόμμα του Ζιρινοφσκι) με την οποία η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Ρωσία. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η Θεούσα Βουλευτής δήλωσε: «Στη ρωσική παραδοσιακή οικογένεια οι σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά βασίζονται στην εξουσία των γονέων. Η βιαιοπραγία δεν μπορεί να θεωρείται ποινικό αδίκημα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πατρίς Λουμούμπα, είχες δει τα κομμένα χέρια των αδελφών σου διατηρημένα στο αλάτι μέσα στα κοφίνια των αφεντάδων, είχες δει τη λάμψη από τα διαμάντια σας να φωτίζει ξένα συμπόσια , είχες δει το χρυσάφι της χώρας σου να γεμίζει τα όπλα δολοφόνων της χώρας σου». (Γιάννης Ρίτσος, «Ο Μαύρος Άγιος»)
Ήταν 17 Ιανουαρίου 1961 όταν ο «Μαύρος Άγιος» δολοφονήθηκε από βέλγους μισθοφόρους, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης τον Βρυξελών και την CIA.( αν θέλουμε να κοιτάξουμε στην ιστορία αυτή λίγο παραπάνω ας ρίξουμε μια ματιά στο βιβλίο «Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo»… )
Το «λάθος», στα μάτια των καπιταλιστών, του «Μαύρου Άγιου» ήταν η φιλοδοξία του να φτιάξει μια ενωμένη χώρα όπου ο τεράστιος πλούτος της να αποτελέσει μια ευλογία για τους γηγενής και ύστερα, μέσω αυτών, για τον κόσμο όλο! Τον χαρακτήρισαν κομμουνιστή και εξέδωσαν το συμβόλαιο θανάτου! Ακολουθεί ένα άρθρο για τον Patrice Émery Lumumba και το διαχρονικά μαρτυρικό, Κονγκό, που μέχρι και σήμερα εξαργυρώνει το επαίσχυντο πέρασμα των δυτικών, ή μήπως το άρθρο αφορά τον Τσε και την Αφρική; Μα αλήθεια σας λέω στην διάρκεια της ανάγνωσης θα ξεχάσουμε τελείως την ερώτηση!
http://www.imerodromos.gr/gevma-gia-korakia/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διάσημη ηθοποιός Λιντσει Λοχαν διέγραψε τα πάντα και ασπάστηκε τον Ισλάμοφασισμο!
17/1/2017 9.00
Για ακόμη μια φορά η διάσημη ηθοποιός προκαλεί με μία περίεργη κίνησή της. Τώρα πυροδοτεί φήμες πως ασπάστηκε τη καθυστερημενη θρησκεία του Ισλάμοφασισμου! Μάλιστα έσβησε όλες τις αναρτήσεις από τον λογαριασμό της και στη θέση του βιογραφικού έγραψε μόνο 'Alaikum salam', που σημαίνει 'Να έχετε ειρήνη' τη μαλακια που λενε οι ισλαμοφασιστες για να παραπλανησουν κανα καθυστερημενο. Ο λόγος για την άτακτη δεξιομουτρο καθυστερημενη Λίντσεϊ Λόχαν της οποίας οι εκπρόσωποι είπαν στο Μουσουλμανικό συμβούλιο ότι η Λόχαν διανύει 'περίοδο ανανέωσης' και ότι η σταρ διάβασε για πρώτη φορά το κοράνι το 2015.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
17 Ιανουαρίου 1961: Ο πρώην πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα δολοφονείται σε περιστάσεις που υποδηλώνουν την υποστήριξη και τη συνενοχή των κυβερνήσεων του Βελγίου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αναγγελία της δολοφονίας ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή κατά των Η.Π.Α., του Βελγίου και της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Λουμούμπα έγινε σύμβολο, στα κατοπινά χρόνια, του ιδιότυπου αφρικανικού αλυτρωτισμού.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τον θάνατο"
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, 12:48
Αγώνα μέχρι τον θάνατο «ορκίστηκαν» η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, οι οποίοι κάθισαν μαζί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», για την οποία πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 50 ετών. Με τη σκέψη της στον 6χρονο γιο της αλλά και στην οργάνωση η Πόλα Ρούπα εμφανίστηκε περισσότερο αποφασισμένη από ποτέ πως θα συνεχίσει τη δράση της μέχρι να πεθάνει.
«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει... Εγώ για αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω. Δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο. Αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή... Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι τον θάνατο» είπε. Απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ στο σύστημα, στους δικαστές και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το γεγονός ότι έμεινε το παιδί της στην Παιδοψυχιατρική Κλινική έως ότου ανατεθεί η επιμέλειά του στη μητέρα της, η Πόλα Ρούπα δήλωσε ότι δεν θα συγχωρέσει ποτέ όλους όσοι ευθύνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν βγει από τη φυλακή, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, θα τους ξεριζώσει την καρδιά.
«Στην Αντιτρομοκρατική, από την πρώτη στιγμή τούς έβριζα, βιαιοπράγησα εναντίον τους. Έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής, απείλησα τον Χαρδαλιά και τη Νικολού, και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά. Γιατί έκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο, ενώ ήταν υγιές, και, αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας, θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει αξίες, αυτοί δεν έχουν. Αν δεν είχαμε κάνει απεργία πείνας με την Αθανασοπούλου, και είναι τιμή της, με χαρά μου θα πέθαινα για το παιδί για να μην καθίσει μία ημέρα παραπάνω στο ψυχιατρείο. Ένα υγιές παιδί, που μία ημέρα παραπάνω να καθόταν θα κατέληγε σε ίδρυμα. Ήταν η κορύφωση του πολέμου που κάνω με το κράτος. Εγώ στο δικό τους παιδί αυτό δεν θα το έκανα» πρόσθεσε.
Η Πόλα Ρούπα δεν δίστασε, μάλιστα, να πει πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν τη στιγμή που συνελήφθη από τους αστυνομικούς δεν ήταν μπροστά ο 6χρονος γιος της. «Τους είπα ότι ήταν τυχεροί που ήταν εκεί το παιδί και προσπαθούσα να εξομαλύνω την κατάσταση. Αν ήμουν μόνη μου, θα τους εξηγούσα το όνειρο»...
«Έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω»
Απευθυνόμενη στους δικαστές, τους κατηγόρησε ότι υπηρετούν στην πραγματικότητα το σύστημα, «μία χούντα», όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση. «Θα τους είχα ρίξει, υπηρετούν μια χούντα, όπως και εσείς... Όταν με έπιασαν, μου έλεγαν ότι υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν και κάποιοι που χάνουν. Είπα στον Χαρδαλιά της Αντιτρομοκρατικής ότι έκανε μεγάλη μ@λ@κί@ που με έπιασε. Θα τους έριχνα. Μου είπε "το ξέρω ότι θα τους έριχνες". Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει είναι η κοινωνία. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματοποιήσω το σχέδιό μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς» συνέχισε.
Η Πόλα Ρούπα είπε στους δικαστές πως για αυτήν και τον Ν. Μαζιώτη αποτελεί ιστορική αποστολή η συνέχιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. «Για εμένα και τον Μαζιώτη και τον ΕΑ, ένοπλος αγώνας δεν είναι μόνο τα όπλα, αυτά είναι απλά εργαλεία… Ο πυρήνας της δράσης μας είναι η στρατηγική που αφορά και τον σαφή εντοπισμό για το πού είναι πιο ευάλωτο το σύστημα. Αυτά που σχεδίαζα αφορούσαν νευραλγικά σημεία του συστήματος, που είναι ήδη αποσταθεροποιημένο από την κρίση. Γνωρίζαμε ότι θα δημιουργούσαμε ισχυρές αντανακλάσεις διεθνώς που θα τους έπαιρνε ο δι@ολος... Γι' αυτό μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχία που με έπιασαν. Μπαίνουν εμπόδιο σε αυτό που θέλω να κάνω... Κάθονται τώρα επάνω τα κλιμάκια και ψάχνουν να βγάλουν άκρη τι θα έκανα. Δεν θα το βρουν, γιατί δεν έχουν μυαλό. Δεν θα βρουν το σχέδιο, αν δεν το πω εγώ... Το βασικό ζητούμενο για την επανάσταση δεν είναι να τους αποσταθεροποιήσεις, αλλά να κεφαλαιοποιήσεις την επιτυχία σου δημιουργώντας ένα κίνημα... Ο επαναστατικός αγώνας δεν τελειώνει... Αν δεν με πιάνατε, και την αποσταθεροποίηση θα είχαμε καταφέρει και όλα θα τα είχαμε κάνει... Βγήκαμε στην παρανομία για να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε δηλώσει με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Για αυτό που προοριζόμαστε. Εγώ για αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω. Δεν θα το παρατήσουμε για κανένα λόγο. Αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή» πρόσθεσε.
Μαζιώτης: «Ο πόλεμος με το κράτος συνεχίζεται»
Με την ίδια σκληρή γλώσσα μίλησε και ο Νίκος Μαζιώτης στους δικαστές τονίζοντας: «Ο πόλεμός μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει. Οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε. Ο καθένας σε αυτόν τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του... »Όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο ο γιος μου, μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου... Ό,τι γινόταν τότε, έγινε και τώρα… »Το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων... »Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά και πολιτικά. Δεν είμαστε ηττημένοι. Ο αγώνας συνεχίζεται».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί στον πόλεμο των αποικιοκρατων με τους ισλαμοφασιστες τους στην Υεμένη
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 12:58
Ο τραγικός απολογισμός του αποικιοκρατιου πολέμου στην Υεμένη έχει ξεπεράσει τους 10.000 νεκρούς, σύμφωνα με υπολογισμούς ανώτερου αξιωματούχου του ΟΗΕ. Κι όλα αυτά στο συνεχιζόμενο χάος που προκαλεί η αιματοχυσία που προκαλεί τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία υποκριτικά αποκρύπτεται από τα δυτικά Μέσα.
Δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω ακριβείς αριθμούς για τους ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό, όπου οι τραυματίες μόνο ξεπερνούν τους 40.000, συμπλήρωσε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη Jamie McGoldrick, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Σαναά. Ο McGoldrick είπε ακόμη πως μόνο από τα στοιχεία που διέθετε τον περασμένο Αύγουστο έδειχναν πως οι νεκροί ξεπερνούν τους 10.000. Κι αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές στην Υεμένη. «Μόνο που ελάχιστες ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν εναπομείνει ανέπαφες από τα δεινά της απάνθρωπης σύγκρουσης», πρόσθεσε.
«Τόσο τα τοπικά νοσοκομεία, όσο και των διεθνών ιατρικών οργανισμών, αποτέλεσαν στόχο βομβαρδισμών για την υπό τους Σαουδάραβες σειχιδες ισλαμοφασιστικη συμμαχία δυνάμεων που χρηματοδοτητε από τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες. Κατόπιν φυσικά, επικαλούνται λάθος πληροφορία, ή λάθος στόχο». Αλλά τα στατιστικά στοιχεία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επειδή οι περισσότεροι νεκροί θάβονται από συγγενικά πρόσωπα, χωρίς να δίνονται στοιχεία σε επίσημες αρχές.
«Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο που διεξάγεται από τη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και το βαρύτερο τίμημα πληρώνουν οι άμαχοι, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για ‘’παράπλευρες απώλειες’’ συμπληρώνει ο Brian Becker, συντονιστής του συνασπισμού ANSWER με δηλώσεις του στο RT. «Αυτοί οι άνθρωποι (οι αλητες ισλαμοφασιστες σειχιδες Σαουδάραβες και οι αληταραδες σειχιδες συμμαχοι τους) διαπράττουν εγκλήματα πολέμου συστηματικά εναντίον του λαού της Υεμένης που ισοδυναμεί με ολοκαύτωμα» είπε στο RT, ο Kim Sharif, δικηγόρος και επικεφαλής της οργάνωσης «Ανθρώπινα Δικαιώματα για την Υεμένη».
Περίπου 11 εκατομμύρια κάτοικοι σ’ αυτή την χώρα χρειάζονται προστασία που εντάσσεται στα ανθρώπινα δικαιώματα για την προστασία της αξιοπρέπειάς τους, συμπλήρωσε ο McGoldrick στη συνέντευξη Τύπου. Ο πληθυσμός της Υεμένης το 2013 υπολογιζόταν στα 25 εκατομμύρια κατοίκους. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης τουλάχιστον για 21 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, βάσει των στοιχείων του προγράμματος Τροφίμων World Food Program (WFP) του ΟΗΕ. «Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί και υποχρεωτικά αναγκάσθηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, χώρια εκείνους που γνώρισαν κάθε μορφής κακοποίησης» κατέληξε ο McGoldrick.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαδούρο: Καταγγέλλει ότι εκπλήσσετε την «εκστρατεία μίσους» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 11:08
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατήγγειλε «την εκστρατεία μίσους» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι «χειρότερη» από αυτή του Μπαράκ Ομπάμα. «Εκπλησσόμεθα από την εκστρατεία μίσους κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε όλο τον κόσμο, τη Δύση, τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μαδούρο στον Τύπο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επεσήμανε ότι θα περιμένει να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προτού εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για την εξωτερική του πολιτική. «Θέλω να είμαι συνετός» τόνισε. «Δεν θα είναι χειρότερος από τον Ομπάμα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που διακινδυνεύω να πω» πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Μαδούρο σημείωσε ότι αναμένει «σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική» και εξέφρασε την επιθυμία «να έχει σχέσεις σεβασμού, επικοινωνίας και συνεργασίας» με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Νεκρός 17χρονος σε συγκρούσεις με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 06:44
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε επεισόδια με τον ισραηλιναζιστικό στρατό νότια της Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας. Ο υπουργός δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι προκάλεσε τα επεισόδια στο χωριό Τούκου, ούτε αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το θύμα ονομαζόταν Κουσάι Χάσαν αλ Άμουρ και ήταν 17 ετών. Χτυπήθηκε στον θώρακα, σύμφωνα με χωρικούς. Από την 1η Οκτωβρίου 2015 η βία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και το σιωναζιστικο ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 249 Παλαιστίνιους, 40 ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικό – αφιερωμένο στην ηγεσία της ”όλης” Αριστεράς
13/1/2017
Σήμερα Πέμπτη 12/1/2017 βγήκα για τσιγάρα και κρασί στη γωνία Δυρραχίου και Δράμας. Μια γλυκιά, ευγενική γυναικεία παρουσία με πολύ δειλία και αίσθημα ντροπής ζητούσε βοήθεια. Στην αρχή την προσπέρασα, πήρα τα τσιγάρα και ξαναγύρισα, αφού έσπασα και το χαρτονόμισμα. Η φιγούρα της κάτι μου θύμιζε … παιδί κι εγώ της γειτονιάς Κολωνού – Σεπολίων. Τη λένε Μαρία, παλιά συντρόφισσα και ζει στο ενοίκιο, ενώ παίρνει 335 ευρώ σύνταξη χηρείας. Ντρεπόταν να «ζητιανεύει» στον Κολωνό και ανέβηκε στα Σεπόλια. Αφού τα είπαμε, δακρύσαμε και οι δυο. Σύντροφοι της πολιτικής ελίτ της αριστεράς ψάξτε, αναζητήστε τις απαντήσεις για το σοσιαλισμό του μέλλοντος και τους δρόμους προς αυτόν. Οι άλλοι, ο λαός της αριστεράς, όσο εσείς θα ψάχνετε και δεν θα ενώνεστε σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα και ανατροπής, θα «ζητιανεύει» στις γωνιές των λαϊκών συνοικιών.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς Κ. Σπετσέρης
http://www.iskra.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-O Πατούλης, Δημαρχος Αμαρουσιου και της ΚΕΔΕ και Προεδρος του Ιατρικου Συλλογου, στην ορκωμοσία Τραμπ.
-Θα τον κάλεσε ο διακοσμητής
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπιλμπάο, 14 Γενάρη 2017: Ογκώδης διαδήλωση 80.000 Βάσκων για τη Λευτεριά των 347 πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται έγκλειστοι και διασκορπισμένοι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα των Βάσκων, στις φυλακές του Ισπανικού και του Γαλλικού Κράτους.
Δεκάδες χιλιάδες Βάσκοι βγήκαν στους δρόμους του Μπιλμπάο και εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τα μέλη της ΕΤΑ που βρίσκονται σήμερα στη φυλακή. Με επικεφαλής την Συλλογικότητα Αλληλεγγύης στους Βάσκους Πολιτικούς Κρατούμενους (EPPK), δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μπιλμπάο για την υποστήριξη των μελών της ΕΤΑ που κρατούνται σήμερα στη φυλακή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Gara, τουλάχιστον 78.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή για τα μέλη της ETA στη φυλακή και διαμαρτυρήθηκαν για την κακομεταχείριση όπου αυτοί οι κρατούμενοι βιώνουν.
Η EPPK είχε παραιτηθεί από την απαίτησή της τα μέλη της ETA να απελευθερωθούν από τη φυλακή, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κάθε κρατούμενος θα πρέπει να αξιολογείται μεμονωμένα. Σύμφωνα με την Etxerat, μια ένωση των οικογενειών των κρατουμένων, υπάρχουν 279 μέλη της ETA σε 42 φυλακές σε όλη την Ισπανία και 79 μέλη της ETA στη φυλακή στη Γαλλία. Η Etxerat περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες οι εν λόγω κρατούμενοι ζουν ως πολύ κακές. Η ETA ιδρύθηκε το 1959 για την ελευθερία της χώρας των Βάσκων, και είχε ανακοινώσει ότι εγκατέλειψε τον ένοπλο αγώνα της το 2011. Τον περασμένο μήνα, Βάσκοι υπερασπιστές της ειρήνης κατάστρεψαν όπλα που πιστεύονταν ότι ανήκουν σε μέλη την ΕΤΑ που συνελήφθηκαν στη νότια Γαλλία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από όταν η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι δεν είναι μέλη της ETA.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Για τη Συρία που αντιστέκεται"... του Γιάννη Ραχιώτη
Εντυπώσεις από μια αποστολή.
[Αρθρο που δημοσιεύθηκε στο "Δρόμο της Αριστεράς" στις 14/1/2017]
http://www.e-dromos.gr/gia-th-syria-pou-antisteketai/
Η Συρία αντιμετωπίζει τέσσερις τουλάχιστον εισβολές: -Του Ισλαμικού Κράτους, που εξοπλίστηκε από τα αμερικανικά όπλα του Ιρακινού στρατού και στηριζόταν μέχρι πρόσφατα από την Τουρκία. - Του μετώπου Αλ Νούσρα, συριακού παραρτήματος της Αλ Κάιντα, που για να ενταχθεί στον πολεμικό σχεδιασμό της Δύσης χωρίς επικοινωνιακά προβλήματα, δήλωσε πέρυσι τον Ιούλιο στο Al Jajeera ότι …διακόπτει τις σχέσεις με την Αλ Καϊντα και μετονομάζεται σε Τζαμπχατ Φαθ Αλ Σαμ (μέτωπο απελευθέρωσης της Συρίας). -Του SDF πρώην FSA που συγκροτήθηκε από το ΝΑΤΟ με στρατολόγηση από διάφορες χώρες και συμμετοχή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. - Των ισλαμικών - Τουρκμενικών ομάδων που στηρίζονται από την ΝΑΤΟική Τουρκία και τα Εμιράτα.
Παράγοντες της σύγκρουσης είναι ακόμη του Κουρδικό PYD που, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κουρδικές οργανώσεις, συνεργάζεται στενά με τον αμερικανικό στρατό και τελευταία αναπτύσσει αντισυριακή ρητορική, παρά τους μακρόχρονους στενούς δεσμούς του κουρδικού κινήματος με το Συριακό κράτος, το Ισραήλ που είναι πάντα παρόν, κυρίως με δολοφονίες στρατιωτικών ηγετών και παροχή υγειονομικής και τηλεπικοινωνιακής κάλυψης στους εισβολείς και τέλος η Τουρκία που κατέχει μικρό, αλλά... κρίσιμο στρατιωτικά, τμήμα του Συριακού εδάφους. Συνολικά πάνω από 70 κράτη υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στον πόλεμο για την κατάκτηση της Συρίας. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότεροι από 300.000 αλλοδαποί μαχητές πολέμησαν κατά περιόδους στο συριακό έδαφος. Πρόσχημα για τη συγκρότηση της χρονικά πρώτης δύναμης εισβολής ,του FSA, ήταν η καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το Μάρτιο του 2011. Στις 2 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς οι μεγάλες νατοϊκές χώρες είχαν ήδη συγκροτήσει προσωρινή «κυβέρνηση» στην Κων/λη που αναγνωρίστηκε από αρκετές δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, οι οποίες ταυτόχρονα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση και επέβαλαν εμπάργκο . Από τα τέλη του 2011 άρχισαν οι επιθέσεις κατά του συριακού στρατού.
Ο πόλεμος, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην ούτως η άλλως σχετικά φτωχή χώρα. Οι νεκροί ανέρχονται με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις σε 250.000 , οι τραυματίες σε 1,5 εκατομμύριο , οι εσωτερικά εκτοπισμένοι από τις περιοχές που κατέλαβαν οι διάφοροι εισβολείς σε 7,5 εκατομμύρια και οι πρόσφυγες στο εξωτερικό σε 4,8 εκατομμύρια. Στη Συρία πρακτικά δεν υπάρχουν οικογένειες χωρίς νεκρούς, τραυματίες ή εκτοπισμένους. Το ΑΕΠ από 64,1 δις δολάρια το 2011 –σχεδόν το 1/3 του σημερινού Ελληνικού- συρρικνώθηκε το 2015 κατά 19% και εκτιμάται ότι το 2016 συρρικνώθηκε κατά 8%, επιπλέον της συρρίκνωσης που συσσωρεύτηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου. Οι καταστροφές στις υποδομές υπολογίζονταν από την οικονομική και κοινωνική επιτροπή του ΟΗΕ, στο τέλος του 2015, στα 237 δις δολάρια . Το νόμισμα έχει χάσει τα 9/10 της αξίας του σε σχέση με την προπολεμική περίοδο.
Η Πανελλαδική Αγωνιστική Ενωση Δικηγόρων (ΑΠΕΔ) οργάνωσε από 3-8 Γενάρη 2017 αποστολή στη Δαμασκό για επαφές κυρίως με το νομικό κόσμο της χώρας ώστε να αποκτήσουμε πρωτογενή κατά το δυνατόν πληροφόρηση για την κατάσταση, αφού η πλευρά της Συρίας που αντιστέκεται, λείπει ολοσχερώς από τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ της «δημοκρατικής» Δύσης, δηλαδή των εισβολέων . Δικαιοπολιτικό υπόβαθρο της πρωτοβουλίας μας ήταν οι κατοχυρωμένες στην Τελική Πράξη της Διάσκεψης του Ελσίνκι αρχές της μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων χωρών και της ισότιμης κυριαρχίας, το δικαίωμα της εξωτερικής και εσωτερικής αυτοδιάθεσης των λαών όπως μορφοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του αντιαποικιοκρατικού αγώνα , το δικαίωμα των λαών να ζουν σε ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη. Από αυτές τις αρχές του διεθνούς δικαίου προκύπτει ότι ο πόλεμος δεν είναι νόμιμο μέσο για την επιβολή αρεστού καθεστώτος . Η διακυβέρνηση κάθε χώρας είναι εσωτερικό ζήτημα των λαών . Ιδεολογήματα των νεοφιλελεύθερων, που πλέον υιοθετούνται και από τη συστημική «αριστερά», περί «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων , «ζωνών απαγόρευσης πτήσεων», νομιμοποίησης του πολέμου, κατάλυσης της ανεξαρτησίας και κατοχής για «εκδίωξη του δικτάτορα» δε έχουν κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο, εκφράζουν τις νεοαποικιοκρατικές πολιτικές των πρώην αποικιοκρατών.
Μιλήσαμε διεξοδικά με δικηγόρους, δικαστές, τον Υπουργό δικαιοσύνης, καθηγητές και φοιτητές της νομικής σχολής, τον Μουφτή, τον αναπληρωτή του Πατριάρχη Αντιοχείας, το ένα από τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της χώρας (συμμετέχουν και τα δύο στον κυβερνητικό συνασπισμό), πολιτοφύλακες και καθημερινούς ανθρώπους. Η αίσθηση όλων, από τους κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι τους απλούς στρατιώτες είναι ότι η πορεία του πολέμου έχει πλέον, με τη βοήθεια των συμμάχων χωρών , αντιστραφεί. Μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου πιστεύουν ότι η πλήρης απώθηση των εισβολέων είναι θέμα χρόνου,όχι όμως σύντομου: Οι στρατιές των εισβολέων είναι αριθμητικά πολύ μεγάλες, πολύ καλά εξοπλισμένες και με αδιάκοπο εφοδιασμό από τη Δύση και τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή. Παρ’ όλο που οι εισβολείς δεν έχουν πλέον παρουσία σε καμία μεγάλη πόλη, ελέγχουν ακόμη πολύ μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας και έχουν θύλακες κοντά στις μεγάλες πόλεις . Χρειάζονται μάχες ημερών για την ανάκτηση ακόμη και μιας κωμόπολης.
Καθένας που έρχεσαι σε επαφή αφηγείται μια προσωπική ιστορία με πολλά θύματα στο στενό οικογενειακό περίγυρο, τραυματικά βιώματα από τους βομβαρδισμούς των πόλεων και την εσωτερική ή εξωτερική προσφυγιά, απώλεια υπαρχόντων και καταστροφή της καθημερινότητας. Διακρίνεις όμως αποφασιστικότητα να συνεχίσουν και αισιοδοξία ότι η νίκη θα ολοκληρωθεί . Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν διακρίνεις ρεβανσιστική διάθεση σαν αυτή που κυριάρχησε στην Ελλάδα τουλάχιστον για δυόμιση δεκαετίες μετά τον εμφύλιο, ούτε στους κυβερνητικούς αξιωματούχους ούτε στον πληθυσμό. Εχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα έξι νόμοι παροχής αμνηστίας. Κατά την κυβέρνηση έχουν κάνει χρήση δεκάδες χιλιάδες πρώην ένοπλοι. Το βέβαιο είναι ότι μετά τη λήξη κάθε μάχης οι ηττημένοι που παραδίδονται ,εφ’ όσον το επιθυμούν, μεταφέρονται με τον ατομικό τους οπλισμό, με τα γνωστά σε όλη τη Συρία «πράσινα λεωφορεία» σε ελεγχόμενη από τους εισβολείς περιοχή. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια που ακόμη σημείωναν επιτυχίες , δεν επέδειξαν ανάλογο πολιτισμό . Αναφέρονται ομαδικές εκτελέσεις και αποκεφαλισμοί αιχμαλώτων στρατιωτών όχι μόνο από την τοπική Αλ Κάιντα και το ISIS αλλά και από τoν «μετριοπαθή», κατά τη δυτική ορολογία, FSA.
Ο πόλεμος βαδίζει προς συντριπτική ήττα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αν βέβαια διατηρηθεί μέχρι τέλους η αποφασιστικότητα αυτών που μάχονται στο πλευρό της Συρίας . Θα είναι μια δυτική ήττα σε ένα πόλεμο δια πληρεξουσίων . Η διάλυση μιας ακόμη χώρας που δεν συμμετείχε στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και αποτελούσε κίνδυνο για το Ισραήλ και ασπίδα για το Λίβανο θα έχει αποτραπεί. Το μαχητικό πνεύμα και η καρτερία του συριακού λαού συνέβαλαν ώστε να συγκροτηθεί ένα ισχυρό μπλόκ που συμπεριλαμβάνει Ρωσία , Κίνα, Ιραν, Χεζμπολάχ το οποίο μπόρεσε να αντιπαρατεθεί ακόμη και στρατιωτικά σε ένα ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό . Αυτή η υπό διαμόρφωση διεθνής συμμαχία μπορεί γρήγορα να διευρυνθεί και να βαθύνει ώστε να διαμορφωθεί έστω ένα αλλά τόσο αναγκαίο αντίπαλο δέος στη δυτική βαρβαρότητα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστολή στη Συρία... «Πείτε την αλήθεια στη Δύση!»... Τρεις μαρτυρίες δικηγόρων, που βρέθηκαν στη Συρία...
Bενίρα Βραζιτούλη, Κώστας Γούσης, Κώστας Φουρίκος
Πώς βρεθήκαμε στη Συρία
Από τη Δευτέρα 2 Γενάρη – Κυριακή 8 Γενάρη βρεθήκαμε στη Δαμασκό της Συρίας. Η αρχική πρόταση για την οργάνωση της αποστολής ήταν της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Ένωσης Δικηγόρων με στόχους την έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας, την αντίθεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για το διαμελισμό της χώρας, την άμεση μαρτυρία και συλλογή πληροφοριών κόντρα στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ και τη συζήτηση με το νομικό κόσμο της Συρίας με στόχο πρωτοβουλίες για τα μεγάλα ζητήματα διεθνούς/συνταγματικού δικαίου που ανέδειξε η σύγκρουση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τα θύματα του πολέμου είναι μέχρι σήμερα πάνω από 200.000. Σύμφωνα με το Συριακό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών, ο αριθμός ξεπερνά τους 470.000. Πάνω από 6.000.000 άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και περίπου 4.000.000 είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Η οικονομία έχει υποστεί τεράστια ζημιά, ενώ στις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Τη δύσκολη κατάσταση για το συριακό λαό επιτείνουν το εμπάργκο και οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει ΗΠΑ και ΕΕ. Μετά την πρόσφατη επανακατάληψη του Χαλεπίου και τις διπλωματικές εξελίξεις με την εκεχειρία, φαίνεται ότι η στρατιωτική νίκη είναι θέμα χρόνου για το συριακό αραβικό στρατό. Τα μεγάλα ερωτήματα πλέον αφορούν την επόμενη μέρα για τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή με βάση τους νέους συσχετισμούς που κατοχυρώνει η έκβαση του πολέμου. Στο άρθρο αυτό δε στοχεύουμε να εξαντλήσουμε τα πολιτικά συμπεράσματα της αποστολής. Περισσότερο, θέλουμε να καταθέσουμε μια βιωματική εμπειρία και να δώσουμε χώρο σε μια διαφορετική αφήγηση, που φιμώνεται στη Δύση.
Στα πλαίσια της αποστολής έγιναν συναντήσεις με το ΔΣ του Συριακού Δικηγορικού Συλλόγου, τον πρόεδρο του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας και επόπτη των τελευταίων εκλογών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το μουφτή στη Συρίας, το εμπορικό επιμελητήριο, εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας, τους φοιτητές και καθηγητές της Νομικής σχολής κ.α. Η μόνη αμιγώς πολιτική συνάντηση ήταν με το ενοποιημένο ΚΚ Συρίας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και συντροφικό κλίμα στα γραφεία του κόμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο σ. Najem Al Deen Al Khriet, μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, στελέχη της νεολαίας και ο σ. Ισμαήλ, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Συρίας, που διέφυγε από τη Ράκα κυνηγημένος απ’ τους τζιχαντιστές. Σήμερα ζει στη Δαμασκό, με την αλληλεγγύη του ΚΚ και του Δικηγορικού Συλλόγου. Η καθημερινή ζωή στη Συρία
Έχοντας κάνει οδικώς τη διαδρομή από την Βηρυτό του Λιβάνου προς την πρωτεύουσα της Συρίας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, δεν είχαμε ιδέα πως θα είναι η κατάσταση. Η πρώτη εικόνα της Δαμασκού είναι σίγουρα διαφορετική από αυτή που περιμένει να δει κάποιος με όσα έχει ακούσει για τη Συρία τα τελευταία 5 χρόνια. Στην πρώτη ματιά δεν βλέπεις εικόνες πολέμου, όπως κατεστραμμένα κτίρια ή ίχνη πυροβολισμών. Ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους, κάνει τις δουλειές του και κάθεται στα μαγαζιά γύρω από τις σκεπαστές στοές (σουκς). Το γνωστό παζάρι της Δαμασκού, η αγορά Αλ-Χαμιντίγια, τη μέρα είναι γεμάτη με κόσμο. Βέβαια, τα πολύ συχνά σημεία ελέγχου του στρατού και οι έλεγχοι σε αυτοκίνητα και ανθρώπους για την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ιδιαίτερη κατάσταση της ιστορικής πόλης του αραβικού κόσμου. «Οι βομβιστικές επιθέσεις ήταν το πιο συχνό φαινόμενο της καθημερινότητας στη Δαμασκό μέχρι και πριν δύο χρόνια» σημειώνει μελαγχολικά ο Φιράζ, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Δαμασκού. Λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα τείχη της παλιάς πόλης βρίσκεται το προάστιο Τζομπάρ που βρίσκεται ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών. Τα βράδια τα μαγαζιά της παλιάς πόλης είναι γεμάτα νεολαία, συνηθισμένη να περπατάει στα σκοτεινά σοκάκια ακούγοντας σποραδικά τους ήχους ριπών από τα περίχωρα της πόλης. Η ζωή έχει δυσκολέψει πολύ καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, ενώ οι μισθοί έχουν μείνει στάσιμοι, αν δεν έχουν πέσει κιόλας. Χαρακτηριστικά, μας έλεγαν ότι με 1.000 συριακές λίρες σήμερα μπορείς να πιείς μια μπίρα, ενώ στο παρελθόν ζούσες για μια βδομάδα.
«Πείτε την αλήθεια στη Δύση!»
Παρά το γεγονός ότι φτάσαμε στη Δαμασκό στο φόντο της πρώτης μετά την έναρξη των εχθροπραξιών εκεχειρίας (στην οποία όμως δε συμμετέχουν όλοι), τα περιστατικά συγκρούσεων έκαναν ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους. Στο Γιαρμούκ λίγα χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού, εκεί όπου βρίσκεται ο ιστορικός καταυλισμός των παλαιστινίων προσφύγων, οι μάχες ακόμη μαίνονται, με δυνάμεις της Αλ Νούσρα και του ISIS να ελέγχουν ακόμη το μεγαλύτερο τμήμα και κατά διαστήματα να πλήττουν θέσεις του Αραβικού Συριακού Στρατού και συμμαχικών προς αυτόν παλαιστινιακών δυνάμεων (fatah al intifada, pflp-gc κλπ.). Τα μεγαλύτερα προβλήματα της Δαμασκού τις μέρες που περάσαμε εκεί ήταν το νερό και δευτερευόντως η ηλεκτροδότηση. Το ISIS ανατίναξε μια μονάδα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα μόνιμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας. Η Φατάχ αλ Σαμ, όπως ονομάζεται πλέον το Μέτωπο αλ Νούσρα, ελέγχοντας τις πηγές στην κοιλάδα Ουαντί Μπαραντά, μόλυνε με πετρέλαιο το νερό με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για την εξάπλωση ασθενειών. Η παροχή νερού κόπηκε για μέρες δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους πάνω από 5 εκατ. κατοίκους της Δαμασκού. Οι μάχες του στρατού για τον έλεγχο της κοιλάδας Ουαντί Μπαραντά προκειμένου να εξασφαλιστεί η υδροδότηση της Δαμασκού ήταν και η πιο κοντινή εξ ακοής επαφή μας με τον πόλεμο στην πλέον πραγματική του διάσταση.
Αυτό συνέβη όταν επισκεφτήκαμε την ορεινή περιοχή της Σαντνάγια, 25 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, όπου ζουν πολλοί χριστιανοί. Σε φυλάκιο στην κορυφή του βουνού συναντήσαμε πολιτοφύλακες κατοίκους της περιοχής. Μας περιέγραφαν τις μάχες που έδωσαν το 2013-14 με το Μέτωπο αλ Νούσρα που έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να καταλάβει την περιοχή. Το μοναστήρι που επισκεφτήκαμε είχε χτυπηθεί από ρουκέτα ενώ σε μοναστήρι διπλανής περιοχής το ISIS είχε επιτεθεί και είχε απαγάγει τις μοναχές. Σε μια απ’ τις μάχες 50 στρατιώτες και 20-30 κάτοικοι αντιμετώπισαν 180 μέλη της Αλ – νούσρα. Ενώ μας έδειχναν τις σπηλιές όπου κρύβονταν οι τζιχαντιστές, δυτικά πίσω από το βουνό ακούγαμε τις μάχες γύρω από τον ποταμό Μπαραντά. Οι πολιτοφύλακες ήταν σίγουροι ότι ο στρατός θα αναχαίτιζε την Αλ-νούσρα ανακτώντας τον έλεγχο των κωμοπόλεων: «Αν χάσουν τις κωμοπόλεις δεν τη βγάζουν το χειμώνα στο βουνό και θα αναγκαστούν να παραδοθούν. Οι κάτοικοι δεν τους στηρίζουν». Όπως μάθαμε το βράδυ, ο στρατός είχε νικήσει στις πρωινές μάχες. Ένας απ’ τους πολιτοφύλακες, 24 ετών, σπούδαζε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού. Μας ζητούσε να πούμε την αλήθεια στη Δύση και να βοηθήσουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Την ίδια έκκληση μας έκαναν και οι φοιτητές της Νομικής σχολής της Δαμασκού. «Το πανεπιστήμιο της Δαμασκού δεν σταμάτησε ποτέ τηλειτουργία του παρά το γεγονός ότι ρουκέτες τζιχαντιστών έπεσαν ακόμη και μέσα στο προαύλιο, έξω ακριβώς από τις αίθουσες διδασκαλίας», λέει προς τα μέλη της αποστολής ο πρύτανης της Νομικής Σχολής. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών αναφέρθηκε στους μάρτυρες φοιτητές και μας κάλεσε να αναρωτηθούμε τι σχέση μπορεί να έχουν με το αίτημα για δημοκρατία αυτοί που έκαψαν βιβλιοθήκες, μετέτρεψαν τις γυναίκες σε σκλάβες και διέπραξαν κάθε θηριωδία ενάντια στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τους.
Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές μας ρώτησαν γιατί η Ελλάδα κάνει ό,τι λένε οι ΗΠΑ και δεν παίζει ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή και γιατί επιτρέπουμε να λένε τόσα ψέματα στη Δύση για την κατάσταση στη χώρα τους. Ευτυχώς, ο κόσμος διαχωρίζει το λαό από τις κυβερνήσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που μας ζήτησαν να μεταφέρουμε την ευγνωμοσύνη τους για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες. Όλοι είχαν φίλους και συγγενείς που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν χάσει κάποιο δικό τους άνθρωπο. Όταν συναντήσαμε το μουφτή της Συρίας Ahmad Hassoun δε γνωρίζαμε ότι είχε χάσει το παιδί του στο Ιντλίμπ, το μάθαμε αργότερα. Ο λόγος του μουφτή ήταν η απόλυτη απάντηση στην ισλαμοφοβία που σπέρνουν στη Δύση οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ. «Ο άνθρωπος», μας είπε ο μουφτής «γεννιέται άνθρωπος ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνική καταγωγή. Η σχέση του καθενός με το θεό είναι προσωπικό του ζήτημα. Όλοι πρέπει να είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα. Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού είναι να δημιουργούν μακροχρόνιους πολέμους σε κάθε περιοχή. Μια χώρα με θρησκευτικούς τίτλους είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους που είναι κατοχυρωμένος στη Συρία».
Μια απάντηση στην ισλαμοφοβία
Αντίστοιχα, απάντηση στην ισλαμοφοβία ήταν η αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων που είδαμε στη Σαντνάγια με μουσουλμάνους/ες να συμμετέχουν στη γιορτή των Φώτων. Οι δρόμοι της Δαμασκού ήταν γεμάτοι πανό που καλούσαν σε ενότητα για την ανοικοδόμηση της Συρίας και την ειρήνη. Σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου μας μίλησε για το νόμο περί αμνηστίας που στοχεύει στην επίσπευση του τερματισμού του πολέμου δίνοντας τη δυνατότητα σε σύριους πολίτες να επανενταχθούν στην κοινωνία χωρίς κυρώσεις για τη συμμετοχή τους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Ο ίδιος μας ενημέρωσε και για τις τελευταίες εκλογές του 2014 δίνοντας μας στοιχεία και εκτιμήσεις του για το κύρος και τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας. Πλέον, με βάση το νέο Σύνταγμα του 2012 ο ίδιος πρόεδρος μπορεί να εκλέγεται για δύο μόνο επταετείς θητείες.
Λίγες μέρες αφότου φύγαμε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού αλ Μεζέχ βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ και 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ανατίναξη καμικάζι αυτοκτονίας στη συνοικία Καφρ Σούσα. Παρόλο λοιπόν που η Δαμασκός δείχνει πολύ πιο «κανονική» από ότι μπορεί να περιμένει κάποιος που την επισκέπτεται σήμερα, είναι και η ίδια παράδειγμα μιας σκληρής σύγκρουσης που σοβεί ακόμη. Όλα όμως δείχνουν ότι η οριστική ήττα των τζιχαντιστών είναι πλέον θέμα χρόνου. Φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο Μαρκ Τουέιν που έγραφε το 1869 στο βιβλίο του «Οι Αθώοι ταξιδεύουν» ότι «η Δαμασκός εκφράζει ένα τύπο αθανασίας. Είναι μάρτυρας όλων όσων έχουν συμβεί στη γη και ακόμη ζει. Η παλιά Δαμασκός δικαιωματικά είναι η Αιώνια Πόλη». Με αυτές τις σκέψεις αποχαιρετίσαμε τη Συρία με την ευχή να την επισκεφτούμε ξανά σύντομα και ο πόλεμος να έχει τελειώσει.
Ενοποιημένο ΚΚ Συρίας: Η Συρία είναι θύμα ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ και αντιδραστικά καθεστώτα
Τελευταία φορά που είχαμε συναντηθεί και με τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα που δρουν στη Συρία ήταν στη διεθνή συνάντηση που είχε οργανώσει το Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ) στη Σμύρνη το καλοκαίρι του 2010. Τα μέλη του ΚΚ πολεμούν συμμετέχοντας στο συριακό αραβικό στρατό, ενώ σε κάποιες περιοχές συμμετείχαν με δικές τους δυνάμεις σε λαϊκές πολιτοφυλακές. Μας ανέφεραν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το κόμμα. Στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές τα γραφεία του ΚΚ καταστράφηκαν και οι κομμουνιστές στοχοποιήθηκαν, βασανίστηκαν και πολλοί δολοφονήθηκαν. Ιδιαίτερα στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ έχασαν πολλά μέλη στις μάχες με το ISIS. Σήμερα, η διανομή της εφημερίδας τους συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, αν και έχουν αναγκαστεί να μειώσουν το τιράζ.
Ρωτήσαμε τις εκτιμήσεις του ΚΚ για τις διαδηλώσεις του 2011, το χαρακτήρα του πολέμου, τη συριακή κυβέρνηση, τις συνταγματικές αλλαγές του 2012, την παρέμβαση της Ρωσίας κ.α. Ο σ. Najem Al Deen Al Khriet αναγνώρισε τη σημασία και τη δυσκολία των ερωτημάτων λέγοντας πως και για το κόμμα τους υπάρχει μια συνεχής συζήτηση, μελέτη και έρευνα γύρω απ’ το τι συνέβη την τελευταία εξαετία. Σε σχέση με τις διαδηλώσεις ανέφεραν ότι τα αιτήματα για πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατία ήταν σωστά και αποτελούν διαρκείς στόχους πάλης του ΚΚ. Το πρόβλημα ήταν ότι οι δυνάμεις που τα πρόβαλλαν (πχ. Αδελφοί Μουσουλμάνοι) έκρυβαν τις πραγματικές τους προθέσεις και την πολιτική τους ατζέντα πίσω από αιτήματα αρεστά σε όλο τον κόσμο.
Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ άρχισαν δήθεν να ενδιαφέρονται για το δημοκρατικό έλλειμμα στη Συρία και να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της, τη στιγμή που στις δικές τους χώρες δεν υπάρχει κοινοβούλιο ή οποιαδήποτε δημοκρατική δομή, δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν κτλ. Η εκτίμηση του ΚΚ είναι ότι πίσω απ’ αυτή την παρέμβαση βρίσκονταν η αντίθεση των χωρών αυτών στις ανεξάρτητες επιλογές της Συρίας σε σχέση με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τις αμερικανικές πιέσεις, ειδικά μετά την επέμβαση στο Ιράκ. Για το λόγο αυτό, όσες χώρες σχετίζονταν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κλιμάκωσαν την παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας με την ανοικτή υποστήριξη της ένοπλης αντιπολίτευσης και της κήρυξης του πολέμου ενάντια στη Συρία.
Ο αριθμός των τζιχαντιστών που μπήκαν από το εξωτερικό στη Συρία υπολογίζεται σε 100.000, προερχόμενοι από 80 χώρες με στήριξη των ΗΠΑ, των χωρών του Κόλπου και της Τουρκίας. Σε αυτό το σημείο το ΚΚ Συρίας εκτίμησε ότι το κύριο επαναστατικό καθήκον της περιόδου έγκειται στην υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού. Η ιεράρχηση του εθνικού ζητήματος σηματοδότησε το κάλεσμα στο λαό να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική επίθεση και την εξωτερική επέμβαση. Μας ενημέρωσαν ότι στην αρχή υπήρχαν μέλη του κόμματος που έβλεπαν με συμπάθεια τις διαδηλώσεις. Ορισμένοι μάλιστα αποχώρησαν απ’ το κόμμα διαφωνώντας με τη στάση του. Όμως, στην εξέλιξη των πραγμάτων όταν έγινε σαφές που πάει το πράγμα η πλειοψηφία επέστρεψε στο κόμμα και αναγνώρισε ότι η θέση του ήταν απ’ την αρχή σωστή. Το ΚΚ στήριξε τη συνταγματική αλλαγή του ’12, την κατοχύρωση πολιτικών ελευθεριών και την αφαίρεση του ειδικού στάτους από το κόμμα Μπάαθ, που μέχρι τότε ορίζονταν συνταγματικά ως κυρίαρχο στη συριακή κοινωνία. Διαφωνεί όμως με το άρθρο που ορίζει ότι θρησκεία του Προέδρου πρέπει να είναι το Ισλάμ και με την εισαγωγή νεοφιλελεύθερων διατυπώσεων που σχετίζονται με την ευρύτερη προσχώρηση της κυβέρνησης στις καπιταλιστικές επιταγές, τις οποίες το ΚΚ αντιπαλεύει.
Ως προς τη συμμαχία με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχτονίστηκε ότι παρά τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές ή την αντίθεση στην πολιτική που ασκεί ο Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη για την αντιμετώπιση του δυτικού ιμπεριαλισμού. Εάν έμεναν μόνοι τους θα είχαν ηττηθεί. Ο σ. Ισμαήλ ανέφερε μια αραβική παροιμία που θύμιζε την ελληνική «ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται». Ο σ. Najem Al Deen Al Khriet συμπλήρωσε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τη διεθνή υποχώρηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και τη σημασία που έχει να διαμορφώνονται άλλοι πόλοι στον αντίποδα των ΗΠΑ, όπως συνέβη με το βέτο που άσκησε η Ρωσία και η Κίνα στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αισιόδοξοι ότι η Συρία θα μείνει ενιαία και κυρίαρχη, οι σ. μας ανέφεραν τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για την ενότητα των κομμουνιστών, το κάλεσμα που έχουν απευθύνει στο άλλο ΚΚ και τη στρατηγική ματιά που προσπαθούν να έχουν για τη Συρία μετά την κρίση, όπου τίποτε δε θα είναι ίδιο με πριν.
Από "ΠΡΙΝ"
http://prin.gr/?p=13362
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο χρόνος του χρόνου, και του χρόνου(;)
ΣΤΑΘΗΣ
-Σε είπανε τεμπέλη και σου φάγανε τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ουδείς ποτέ τιμωρήθηκε για αυτό. Είδες γύρω σου να προκόβουν τα κομματόσκυλα και οι γαζήδες της ήσσονος προσπάθειας, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Αν άνοιγες το στόμα σου, σε έλεγαν γραφικό κι αν έσφιγγες τη γροθιά σου, φρόντιζαν να σου κόψουν το χέρι. Και συχνά το μαχαίρι το κρατούσαν οι...σύντροφοί σου.
-Για το χρηματιστήριο ουδείς τιμωρήθηκε, για τους Ολυμπιακούς ουδέποτε έγινε λογαριασμός. Συνήθισες. Aφησες τα ντόμπερμαν της διαπλοκής να σου τρώνε το μυαλό κάθε βράδυ στις οχτώ. «Τι να κάνουμε;» έλεγες. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Μίζες, εξοπλιστικά, Ζήμενς, λαμόγια, αεριτζήδες, νταβατζήδες - αυτοί ήταν οι στυλοβάτες ευμάρειας μέσα στην οποίαν βυθιζόταν η «ισχυρά Ελλάς».
-Συνένοχοι: καλλιτέχνες, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι κι εσύ μόνος σου να αμφιβάλλεις - μήπως είναι έτσι η ζωή; Μήπως πρέπει να ’ναι έτσι; Χαζοχαρούμενη τηλεόραση, αλλά και σαρκοφάγος. Αρχισες να ξεχνάς τον πολιτισμό σου, την καταγωγή σου, την αρχοντιά σου. Σκυλάδες και νεόπλουτοι σε βάλανε στη μέση. Διεφθαρμένοι εκείνοι, διεφθαρμένον σε έλεγαν.
-Κι όταν αδυνάτισε για τα καλά το μυαλό σου και άρχισε να ξεχνιέται μέσα στο «ωχ αδερφέ» η ψυχή σου, σου βγάλανε το χρέος. Σοκ! Και σε βάλανε στο μνημόνιο! Δέος! Φόβος! Αλλά κι ενοχή. Τιμωρούμεθα για τις αμαρτίες μας, σκεφτόσουν, θα περάσει κι αυτό. Μικρό το κακό, θα πληρώσουμε έστω για τα ανομήματα των άλλων, αυτών που τα φάγανε, αλλά θα ξαναβγούμε στο ξάγναντο. Οχι. Ηταν παγίδα. Για να φτιαχθεί μια νέα χώρα, τύπου Σιγκαπούρης, αλλά πιο κοντά στην Ευρώπη - για να γλιτώνουν τα κοράκια και τα μεταφορικά. Τα συρματοπλέγματα του προτεκτοράτου άρχισαν να υψώνονται γύρω σου.
-Αγρια η λεηλασία. Αγρίεψες. Βγήκες στους δρόμους. Φούντωσαν οι Αγανακτισμένοι, το σύστημα τους δαιμονοποίησε, «χρυσαυγίτες και λαϊκιστές», το ΚΚΕ τους αποκήρυξε, ο ΣΥΡΙΖΑ έτεινε ευήκοον ους κι άρχισε να διαλέγεται με όσα σκεφτόσουν κι εσύ. Και του έδωσες δύναμη, έκαμε κυβέρνηση, του έδωσες ακόμα περισσότερη δύναμη με το δημοψήφισμα και σε πούλησε. Τώρα κάνει ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι. Σου μιλάει με την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα του φιδιού, τη γλώσσα που σου μιλούσαν και οι προηγούμενοι.
-Η λεηλασία συνεχίζεται. Για το Ελληνικό δεν θα απολογηθεί κανείς, όπως δεν απολογήθηκε για το PSI. Αντί να σε περιφρονεί ο Βενιζέλος, σε περιφρονεί ο Κατρούγκαλος. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να αυτοκτονούν, αλλά τώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο Τσίπρας. Η κάθε μέρα γίνεται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα εγκλήματα της προηγούμενης.
-Σου πουλάνε τρέλα και ξεπουλάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Ομως για το καλό σου. Διότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Αναρωτιέσαι αν πρόκειται για βλάκες ή παμπόνηρους - όμως ουδεμία σημασία έχει η απάντηση, σημασία έχει το αποτέλεσμα.
-Ομως, στο μεταξύ, η ζωή σου περνάει και χάνεται. Πρόκειται απλώς για χρόνο. Ξοδεμένο χρόνο. Σαν σε ξόδι. Που δεν αφήνει αναμνήσεις. Που δεν περιέχει τη χαρά της δημιουργικότητας. Τα τελευταία επτά-οκτώ χρόνια ήταν ένας σύντομος χρόνος. Σου ζητούν να μην πονάς, διότι κλαίνε. Απευθύνονται μόνον σε όσους ωφελούνται απ’ όλα αυτά, ενώ εσύ, αν δεν ζεις μέσα σε μια μοιρολατρική αμεριμνησία της αμνησίας, τους υπομονεύεις .
-Οι ημέρες σου, οι μήνες σου, τα χρόνια σου περνάνε μέσα σε έναν καφκικό εφιάλτη. Μάλιστα βλακώδη. «Χτίζεις» (όχι το μέλλον, αλλά) το αφορολόγητο. Που μετά θα πρέπει να το χτίσεις αλλιώς. Οι εποχές έχουν γίνει αξιολογήσεις. Πας από αξιολόγηση σε αξιολόγηση και κάθε φορά βγαίνεις πιο λειψός. Ποιοι είναι αυτοί που τη μια φορά σου κόβουν το χέρι και την άλλη το πόδι; Ποιος τους αναγόρευσε σε βασιλείς των λυγμών;
-Ζεις με τον εφιάλτη του Κόφτη πάνω απ’ το κεφάλι σου. Αύριο θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αύριο ο Κούλης θα λέει ότι «παρέλαβα χάος» από την Αριστερά (την ποια;). Και θα ολοκληρώσει το έργο του Τσίπρα με ασφαλέστερον για τους δανειστές τρόπο.
-Για τον οποίον Τσίπρα το μόνον που πλέον απομένει είναι η ηρωική έξοδος - τρίχες ηρωική. Θα τη σκέπει απλώς μια ρητορική για βλάκες. Ο άνθρωπος που έκανε τα μνημόνια Ευαγγέλιο (άμα τε και Αποκάλυψη του Ιωάννη) θα ξαναβγεί στις ρούγες των προεκλογικών συγκεντρώσεων με κόκκινες σημαίες - πλην όμως τρύπιες και πλαστικές. Και ας προσπαθεί, όσο ακόμα κατοικεί στο Πραιτώριο, να τρυπώσει σε κάτι το σοσιαλδημοκρατικό. Κι ας εφαρμόζει την πιο αισχρή εκδοχή νεοφιλελέυθερης πολιτικής, όταν έρθει η ώρα των εκλογών πάλι (και με περισσότερο θράσος) θα τάζειπαράλληλα προγράμματα και άλλες παραμυθοσαλάτες.
-Ομως ο χρόνος, ο δικός σου χρόνος, ό,τι πιο πολύτιμο έχεις, φεύγει και απέρχεται, παρέρχεται χωρίς να τον στέφει η χαρά της ζωής. Γιατί; Σε ποιους χρωστάς τον χρόνο σου; Ποιος και στο όνομα ποιας εξουσίας σού κλέβει τη ζωή σου και σου υπεξαιρεί τους χυμούς της ψυχής σου; Ποιος είναι ο κ. Παππάς; Τον ήξερες κι από παλιά; Σε ποια μάχη ορθώθηκε και κέρδισε γέρας για τον Δήμο; -Μόνον στη δημαγωγία αρίστευσε. Κι αυτός κι εμείς που υποστηρίξαμε τους κιβδηλοποιούς. Αθελά μας - δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα μετράει. Μπήκαμε στο 2017, οι καιροί ου μενετοί, ο χρόνος πλέον μας κάνει πλάκα. Μαζί του και οι δανειστές. Τους δίνει η κυβέρνηση όσα ζητούν κι αυτοί δεν τα παίρνουν, ώσπου να πάρουν κι άλλα.
-Τα ίδια το 2010, ίδια και χειρότερα το 2011, το 2012, κόλαση το 2013, Τάρταρα το 2014, πίσω από τις Σκαιές Πύλες το 2015, ούτε που θυμάμαι το 2016, ως πότε θα πορεύεσαι με την ψυχή στο στόμα προς του χάρου τα δόντια;..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΓΝΩΣΗ! ΧΩΡΙΣ το μηχάνημα ακτινοβολιών για τους καρκινοπαθείς το ΠΑΓΝΗ...
Κραυγή απόγνωσης από ασθενείς και συγγενείς τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το μηχάνημα ακτινοβολιών -γραμμικός επιταχυντής- που αφορά σε...καρκινοπαθείς, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 12 ημέρες. Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης, μιλώντας στο site, σημείωσε ότι το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη, προσθέτοντας ότι αναμένεται αύριο, εξάρτημα που έχει παραγγελθεί από το εξωτερικό. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρεία, αντιλαμβανόμαστε το σοβαρό πρόβλημα και προσπαθούμε να το επιλύσουμε», δήλωσε ο κ. Φανουργιάκης. Σύμφωνα με το site, οι καρκινοπαθείς αγωνιούν, και ρωτούν αν το ίδιο θα συνέβαινε και σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο σε περίπτωση βλάβης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήταν 17 χρονών Παλαιστινιος. Άλλο ένα θύμα της Σιωναζιστικής Κατοχής...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ειδήσεις που δεν είδατε στα δελτία των 8
Το δημοσιογραφικά αποκαλυπτικό άρθρο του φιλελεύθερου Neil Clark φανερώνει την απέραντη υποκρισία και σαπίλα των κατεστημένων ΜΜΕ. Σε αυτά τα κανάλια και σε αυτές τις εφημερίδες η δημοσιογραφία μετατρέπεται από λειτούργημα σε υπηρεσία που ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα του αφεντικού. Είναι εκεί που ο θάνατος ανθρώπων μπαίνει σε ζυγαριά και αποκρύπτεται σκόπιμα αν δεν συνάδει με τις επιδιώξεις των διευθυντάδων. Παρακάτω, θα διαβάσετε ορισμένες από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του 2016 που μπήκαν με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο, αν ακούστηκαν ποτέ στον αέρα. Ειδήσεις που τα ΜΜΕ σκόπιμα αποσιώπησαν για να προφυλάξουν τα αφεντικά τους. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά στα βασικά της Δύσης(CNN, BBC, Al jazeera κλπ), μιας και τα δικά μας αναμεταδίδουν τη διεθνή γραμμή και παπαγαλίζουν την προπαγάνδα τους. Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος που έχει λάβει στις μέρες μας η κατευθυνόμενη ενημέρωση, γίνεται επιτακτική η ανάγκη της αντι-πληροφόρησης από πραγματικά εναλλακτικά μέσα. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει το antipagkosmiopoihsh.gr !
Οι Δέκα Μη-Αναφερθείσες Ειδήσεις του 2016
του Neil Clark
Τι συμπέρασμα θα έβγαζε ο George Orwell από το 2016; Μερικές από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του έτους, που προωθήθηκαν από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, ήταν είτε ψευδείς, όπως οι ισχυρισμοί του Δεκεμβρίου ότι «Ολοκαύτωμα» λαμβάνει χώρα στο ανατολικό Χαλέπι, ή δεν υποστηρίζονται από κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο, όπως οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία παρενέβει στις εκλογές των ΗΠΑ. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτές οι ειδήσεις προωθήθηκαν πιο επιθετικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εξέφρασαν τις περισσότερες ανησυχίες σχετικά με τις «ψεύτικες ειδήσεις» και την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα εναντίον τους! Ταυτόχρονα, ορισμένες πολύ σημαντικές πραγματικές ειδήσεις είτε αγνοήθηκαν εντελώς – ή τους δόθηκε μόνο κάποια αμυδρή κάλυψη. Εδώ είναι δέκα από τις μεγαλύτερες ειδήσεις που δεν καλύφθηκαν επαρκώς το 2016. Θα σας αφήσω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα ως προς το γιατί δεν είχαν την κάλυψη που έπρεπε να έχουν.
Ο πόλεμος στην Υεμένη
Ενώ η Συρία ήταν στα πρωτοσέλιδα, ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ πόλεμος στην Υεμένη δεν έλαβε κατά κανένα τρόπο την ίδια προσοχή. Τεκμηριωμένες ωμότητες που έλαβαν χώρα από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό. Βρετανοί Μπλερικοί βουλευτές, τόσο πρόθυμοι να δείξουν την ανησυχία τους για το ανύπαρκτο «Ολοκαύτωμα» στο Χαλέπι, το Δεκέμβριο, απέτυχαν να υποστηρίξουν μια πρωτοβουλία των Εργατικών – έκκληση για μια ανεξάρτητη έρευνα του ΟΗΕ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Υεμένη, τον Οκτώβριο. Ούτε και η ταξιαρχία των «κάτι πρέπει να γίνει» μέσων μαζικής ενημέρωσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Από την απόρριψη της πρότασης, “Κάνε κάτι!” σταυροφόροι όπως οι Aaronovitch, Freedland και Cohen δεν έχουν γράψει ούτε μια λέξη για την «ευθύνη μας να προστατεύσουμε” τις ζωές πολιτών στην Υεμένη», σημείωσε το Media Lens στις 3 Νοεμβρίου.
Η Λιβύη στα ερείπια
Στις αρχές του 2011, η Λιβύη ήταν «η» μεγάλη είδηση όσον αφορά τους «φιλελεύθερους παρεμβατιστές» που καλούσαν το ΝΑΤΟ να επιβάλει «no-fly ζώνες» για να σταματήσει το «Νέο Χίτλερ Συνταγματάρχη Καντάφι.» Ο γιος ενός συνταξιούχου Λιβύου ακαδημαϊκού ο οποίος μίλησε κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι λέει ότι φοβάται το χειρότερο για τον πατέρα του και τα τρία αδέλφια του, αφού «δολοφονούν τον ίδιο το λαό του» και διενεργούν «σφαγή τύπου Σρεμπρένιτσα στη Βεγγάζη.» Λοιπόν, το ΝΑΤΟ επενέβει και η Λιβύη καταστράφηκε. Και μάντεψε τι. Οι «κάντε κάτι» σταυροφόροι στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σιωπηλοί. Ο μετασχηματισμός της χώρας που είχε το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική σε ένα μαστιζόμενο από την τρομοκρατία «αποτυχημένο κράτος» δεν θεωρείται ότι είναι άξιο δημοσίευσης. Με τα λόγια του Leslie Nielsen στην ταινία Naked Gun, είναι μια περίπτωση: «Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ – παρακαλώ εξαφανιστείτε».
Συμφιλίωση στη Συρία
Καλά νέα από τη Συρία δεν λαμβάνουν πολύ, αν λαμβάνου καθόλου κάλυψη – ιδίως αν οι συριακές αρχές είναι αντικείμενο θετικής ανάλυσης. Αλλά η συριακή κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ανακωχή και προγράμματα συμφιλίωσης μέσα και γύρω από τη Χομς και τη Δαμασκό καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος Άσαντ προσέφερε αμνηστία σε αντικυβερνητικούς «επαναστάτες», που παραδίδουν τα όπλα τους – και αυτό επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο. Πολλοί αντάρτες δέχτηκαν την προσφορά και συνεχίζουν τη ζωή τους ως πολίτες. Το γεγονός ότι η συμφιλίωση ήταν σε εξέλιξη στη Συρία θα έπρεπε να είναι μεγάλη είδηση το 2016, αλλά – τι έκπληξη – δεδομένης της υπέρ της αλλαγής καθεστώτος μεροληψία μεγάλου μέρους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δεν ήταν.
62 άνθρωποι κατέχουν το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου
Ναι, έτσι ακριβώς – 62. Σίγουρα αυτό είναι κάτι στο οποίο τα κανάλια ειδήσεων θα έπρεπε να έχουν δώσει σημαντική κάλυψη το 2016. Σίγουρα έκθεση Νταβός της Oxfam θα έπρεπε να ξεκίνησει συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί η παγκόσμια οικονομία προκειμένου να γίνει η κατανομή του πλούτου πιο δίκαιη. Αλλά η ιστορία δεν προχώρησε. Πόσο πολύ βολικό για αυτούς τους 62 ανθρώπους!
Η αθώωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
Το 2016, ο άνθρωπος που νεοσυντηρητικοί και Μπλεριστές χαρακτήριζαν «χασάπη των Βαλκανίων» και του οποίου τα «εγκλήματα γενοκτονίας» χρησιμοποιήθηκαν για να προωθησουν το παγκοσμιοποιητικό δόγμα του «φιλελεύθερου παρεμβατισμού» ανακηρύχθηκε ουσιαστικά «αθώος», από το ίδιο το δικαστήριο που τον δίκαζε. Όπως έγραψα τον Αύγουστο: «Το συμπέρασμα του ICTY [Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία], ότι ένα από τα πιο δαιμονοποιημένα πρόσωπα της σύγχρονης εποχής ήταν αθώος για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που είχε κατηγορηθεί, έπρεπε πραγματικά να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν έγινε. Ακόμα και το ICTY το έθαψε βαθιά στην 2.590 σελίδων ετυμηγορία του στη δίκη του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάραζιτς ο οποίος καταδικάστηκε τον Μάρτιο για γενοκτονία (στη Σρεμπρένιτσα), εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.» Η απαλλαγή του νούμερο ένα μπαμπούλα των δυτικών ελίτ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έγινε πρωτοσέλιδο στη Σερβία, αλλά στα δυτικά ΜΜΕ η είδηση αγνοήθηκε, και εκείνοι, όπως ο Andy Wilcoxson, ο John Pilger και εγώ, οι οποίοι τόλμησαν να γράψουν γι’ αυτό, υπόκεινται σε φαύλες προσωπικές επιθέσεις από τους προστάτες του συστήματος. Μάλλον σαν το σκυλί του Σέρλοκ Χολμς, που δεν γαβγίζει τη νύχτα, η μη κάλυψη αυτής της πολύ σημαντικής ιστορίας μας λέει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε.
Υπερθέρμανση του πλανήτη: Άλλο ένα έτος που οι θερμοκρασίες έσπασαν τα ρεκόρ.
Το 2016, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι «πολύ πιθανό» να είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί – πράγμα που σημαίνει ότι 16 από τα 17 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί, θα έχουν λάβει χώρα τον 21ο αιώνα. Τον Ιούλιο, η NASA αποκάλυψε ότι κάθε μήνας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2016 ήταν ο θερμότερος αντίστοιχος μήνας σε παγκόσμιο επίπεδο – τα σύγχρονα αρχεία καταγραφής της θερμοκρασίας ξεκίνησαν το 1880. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η αλλαγή του κλίματος μόλις και εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών, με το θέμα να λαμβάνει μόλις το 2% του συνολικού χρόνου. «Η κλιματική αλλαγή δεν θα είχε καν αναφερθεί, αν δεν είχε θέσει το ερώτημα στην δεύτερη συζήτηση ένας άνδρας με κόκκινο πουλόβερ ονόματι Ken Bone», ανέφερε η Guardian. Σαφώς, υπήρχαν πολύ πιο σημαντικά θέματα για τους υποψηφίους – και τα δυτικά κανάλια ειδήσεων – να συζητήσουν το 2016, από την απειλή που συνιστά για τον πλανήτη η κλιματική αλλαγή.
Δυτικές δυνάμεις και σύμμαχοι τους στη Μέση Ανατολή στηρίζουν την ISIS
Οι αβάσιμοΙ ισχυρισμοί ότι η Ρωσία ήταν πίσω από τις υποκλοπές βολικά βοήθησε να στραφεί η προσοχή από τις πιο επιβαρυντικές αποκαλύψεις στα λεγόμενα emails Podesta. Και αυτό ήταν ίσως το πιο άξιο δημοσίευσης: Στις 19 Αυγούστου 2014 η Χίλαρι Κλίντον, έγραφε, «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις διπλωματικές και τις πιο παραδοσιακές μυστικές υπηρεσίες μας για να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες παρέχουν μυστική οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στην ISIL [Daesh] και άλλες ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες στην περιοχή.» Τον Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι είχε αποδείξεις ότι η Δύση υποστήριζε την ISIS. Αλλά όπως το e-mail της Κλίντον προς τον John Podesta, αυτή η ιστορία δεν έλαβε την κάλυψη που έπρεπε. Αναρωτιέμαι γιατί…
Οικονομική κατάρρευση στην «Δημοκρατική» Ουκρανία
Η Ουκρανία ήταν μια μεγάλη είδηση το 2014, όταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές – κάτως από τις επευφημίες δυτικών ηγετών – συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Μαϊντάν, αλλά τι συμβαίνει από τότε στη χώρα δεν έχει εμφανιστεί σε πολλά δελτία ειδήσεων. Η πραγματικότητα είναι ότι το βιοτικό επίπεδο στην Ουκρανία έχει πέσει κατακόρυφα, με πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας να ζει σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Και μάντεψτε, η διαφθορά έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Αλλά ας μην μιλάμε πάρα πολύ για την «επιτυχία» μιας άλλης δυτικής επιχείρησης αλλαγής καθεστώτος. Έτσι δεν είναι;
Οι καταστροφικές συνέπειες των κυβερνητικών περικοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τα νοσοκομεία στην Αγγλία είναι στο χείλος της κατάρρευσης, λόγω της κυβέρνητικής υπό-χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). Ο αριθμός των επειγουσών εγχειρησεων που έχουν ακυρωθεί έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες δημόσιες βιβλιοθήκες έχουν κλείσει. Οι περικοπές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων Βρετανών. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη λιτότητα που πρέπει να υπσοτούν οι πολίτες, έχει τα χρήματα για να συνεχίσει τους νεο-συντηρητικούς στόχους της εξωτερικής της πολιτικής. Τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επαναλάβει της εκπαίδευση «επαναστατών» στη Συρία. Τι τύχη για τη βρετανική κυβέρνηση που η χρήση – και η κατάχρηση – των χρημάτων των φορολογουμένων δεν υπόκεινται σε μεγαλύτερο έλεγχο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2016.
Οι εγγενής ρατσισμός του «Φιλελεύθερου παρεμβατισμού»
Έχουμε ακούσει πολλά για το ρατσισμό, το 2016, αλλά πολύ λίγα – αν ακούσαμε καθόλου – για το ρατσισμό που στηρίζει τη δυτική εξωτερική πολιτική. Λαμβάνεται ως δεδομένο, ότι οι πολιτικοί και οι κατεστημένοι δημοσιογράφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία έχουν το δικαίωμα να λένε ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέπεται να κυβερνήσει μια χώρα του Νότου, ακόμη και εκείνοι που μάχονται κατά του ρατσισμού. Φανταστείτε την αντίδραση, αν πολιτικοί από τη Συρία ή το Ιρακ έκαναν έκκληση για αλλαγή καθεστώτος στο Ηνωμένο Βασίλειο! Γιατί «εμείς» έχουμε το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στις χώρες «τους», αλλά «αυτοί» δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν στη δικές μας; Είναι μια ερώτηση που δεν ακούσατε να τίθεται στο πρόγραμμα Newsnight του BBC ή σε άλλα δυτικά ειδησεογραφικά προγράμματα το 2016. Η πιο θανατηφόρα μορφή ρατσισμού δεν ήταν είδηση.
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2017/01/17/i-idisis-pou-den-idate-sta-deltia-ton-8/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
O παιδόφιλος σαουδαραβας ισλαμοφασιστας δικτάτορας προωθεί φονικά χημικά του δολοφόνου Ομπάμα... στους τζιχαντοφασιστες στη Συρία! Σαουδαραβας βασιλιάς Κυρώσεις για τα χημικά όπλα χρήση στη Συρία
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μόνος απόλυτος μονάρχης στη γη. Στη χώρα του, είτε είστε ο βασιλιάς, ή που σχετίζεσται με τη βασιλική οικογένεια, ή εάν δεν είστε κανένας. Οι κάτοικοι δεν έχουν την ελευθερία, τη δημοκρατία ή ανθρώπινα δικαιώματα. Το βασιλειο είναι γνωστό ως επικεφαλής εξαγωγέας στον κόσμο της πολιτικής ιδεολογίας είναι γνωστή παγκοσμίως ως Γουαχάμπι το Ισλάμ. Δεν υπάρχουν συγκαλυμμένα ή δημόσια μέτρα που λαμβάνονται στη Σαουδική Αραβία χωρίς τη ρητή κύρωση του βασιλιά, ή / και της βασιλικής οικογένειας. Σαουδικοι πολίτες ή υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να ενεργούν με δική τους γνωμη. Χημικές ουσίες αποκάλυφθηκαν στη Συρία είναι Σαουδικής Αραβίας έστειλε, και να χρησιμοποιηθούν εναντίον των αμάχων της Συρίας από τους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες που πολεμούν την κυβέρνηση της Συρίας.
Οι ΗΠΑ είναι συνένοχη με τη Σαουδική στο έργο της με τη χρήση των Takfiris για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. Ούτε μία φορά οι ΗΠΑ δεν εχουν κάνει τίποτα για να πιέσει το σύμμαχο Σαουδική Αραβία για να κόψει τα κανάλια των όπλων και των χημικών όπλων. Καλοκαίρι του 2012: οικονομική εξάρτηση της Ιορδανίας απο τη Σαουδική Αραβία οδήγησε στη δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων στην Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδρόμου προσγείωσης και αποθήκες όπλων. Η Σαουδική προμήθευσε AK-47 και πυρομαχικα, η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενο Αραβες αξιωματούχους.
Zahran Alloush, ο αείμνηστος διοικητής της Jaysh αλ-Ισλάμ (προσωπική ταξιαρχία του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan στη Συρία) ήταν ένας από τους τρομοκράτες που είχαν στενή σχέση με τη Σαουδική υπηρεσία πληροφοριών. Alloush ήταν ένας εμπειρογνώμονας σε επιθέσεις με ρουκέτες, και αγόρασε 500 κιλά αέριο σαρίν και κυανίου, με έναν αξιωματικό που ονομάζεται Αϊχάν στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, από μία από τις χώρες του Καυκάσου και της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης. Μετέφερε αυτές τις χημικές ουσίες μέσω της Τουρκίας στη Συρία. Σαουδικοι αξιωματούχοι πλήρωσαν το κόστος για την αγορά τοξικών αερίων μέσω του τοπικού προσωπικού της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, με τους πωλητές των τοξικών αερίων του λογαριασμού. Τα χημικά αέρια μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και τον Λίβανο. Τα τέσσερα φορτία ήρθαν κάτω από το πρόσχημα των πετροχημικών στη Συρία. Ένα φορτίο από την Τουρκία και τρεις άλλοι από το Βόρειο Λίβανο μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια ενός πολιτικού που σχετίζεται με τη Σαουδική Αραβία. Δεκέμβριος 2012: CNN ανέφερε ότι ο στρατός των ΗΠΑ παρειχε υπηρεσιες για τη κατάρτιση αντικυβερνητικών μαχητων με τη διασφάλιση και τον χειρισμό των χημικών όπλων. Η Καταστροφικές Wind Χημική Τάγμα απείλησε να χρησιμοποιήσει νεύρων αεριο και κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου σκότωσαν κουνέλια ως απόδειξη του τι σχεδιάζεται για να κάνει στη Συρία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΕ - ΗΠΑ - ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανησυχία για δηλώσεις του Τραμπ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σε μία έμμεση προσπάθεια να αποθαρρύνουν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να την επαναδιαπραγματευτεί ή να την αναστείλει, με αφορμή τις χτεσινές αναφορές του σε συνέντευξη που έδωσε σε δύο ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Ο Γιουκίγια Αμάνο, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, διαπίστωσε την πλήρη συμμόρφωση του Ιράν με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας της Βιέννης για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε επίσης ότι το Λονδίνο επιθυμεί τη συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ενώ και η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, χαρακτήρισε τη συμφωνία «εξαιρετικά σημαντική» για την ασφάλεια της ηπείρου.
Παράλληλα, και ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να ανασταλεί η ισχύς της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει «έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή». Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές στάθηκαν οι αναφορές του Ντ. Τραμπ στις εφημερίδες «Τάιμς» του Λονδίνου και τη γερμανική «Μπιλντ» πως η διεθνής συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι «μια από τις χειρότερες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ποτέ».
Ιρανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο ΙΡΝΑ, ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα μετά τις πληροφορίες πως έγινε χρήση αντιαεροπορικών πυρών σε τηλεκατευθυνόμενο, μη στρατιωτικό, αεροσκάφος επειδή φέρεται να παραβίασε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην κεντρική Τεχεράνη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Το αιγυπτιακό ανώτατο διοικητικό δικαστήριο επιβεβαίωσε οριστικά την ακύρωση της αμφιλεγόμενης παραχώρησης από το Κάιρο δύο μικρών νησιών της Ερυθράς Θάλασσας στη Σαουδική Αραβία. Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως τα ακατοίκητα νησάκια Τιράν και Σαναφίρ είναι κυρίαρχα αιγυπτιακά εδάφη, αντίθετα απ' ό,τι δηλώνει η κυβέρνηση, που είχε ανακοινώσει την παραχώρησή τους στη Σαουδική Αραβία με την αφορμή επίσκεψης στο Κάιρο του βασιλιά Σαλμάν τον Απρίλη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη βαρβαρότητα ότι 8 μεγιστάνες του πλούτου (όπως οι Γκέιτς της «Μicrosoft», Σλιμ των ΜΜΕ, Ζουκεμπέργκ του Facebook) έχουν εισοδήματα όσο το 62% του πληθυσμού της Γης (3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι), δεν μπορούν να την κρύψουν. Χτες δόθηκε στη δημοσιότητα και η σχετική έκθεση της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) της Oxfam, με αυτό το στοιχείο της μεγάλης ανισότητας που συνεχώς διευρύνεται. Βεβαίως και η οργάνωση Oxfam, προτείνει «λύσεις» στο πλαίσιο του καπιταλιστικου συστήματος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μία ακόμη δολοφονία Παλαιστίνιου εφήβου προχώρησαν χτες οι σιωναζιστικες ισραηλινές κατοχικές αρχές. Θύμα τους έπεσε ο 17χρονος Κουσάι Χασάν Αλ Ααμούρ που έχασε στη ζωή του στη διάρκεια συγκρούσεων συνομηλίκων του, που προσπάθησαν να απωθήσουν με πέτρες ισραηλινοναζιστες στρατιώτες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Τροχιοδεικτικές από τον Τραμπ
OYAΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Ποταμός» ήταν η πρώτη συνέντευξη του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χτες, στη βρετανική εφημερίδα «Τάιμς» και τη γερμανική «Μπιλντ». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, ο Τραμπ το χαρακτήρισε «απαρχαιωμένο οργανισμό γιατί δεν έκανε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε» ώστε να αντιμετωπίσει «τη βασική απειλή που είναι η ισλαμική τρομοκρατία». Αποδοκίμασε την ανισοκατανομή βαρών στις οικονομικές συνδρομές μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, θεωρώντας πως οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ περισσότερα και πως μόνο «πέντε χώρες» ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους εντός ΝΑΤΟ. Κατά τα λοιπά, είπε πως το ΝΑΤΟ «είναι πολύ σημαντικό» γι' αυτόν.
Σε ό,τι αφορά το Brexit, τη Γερμανία και την ΕΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας ήταν ορθή επιλογή γιατί η ΕΕ «έχει μετατραπεί σε όχημα της Γερμανίας». Προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της Βρετανίας και ότι «δεν θα είναι εύκολη δουλειά» η διατήρηση ενότητας της ΕΕ. Επέκρινε ως «πολύ καταστροφικό λάθος» την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, να επιτρέψει πέρσι την είσοδο «τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου παράνομων» στη χώρα της, ενώ σε άλλο σημείο απείλησε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW με συνοριακούς δασμούς 35% εφόσον υλοποιήσει τα σχέδιά της για κατασκευή εργοστασίων στο Μεξικό που θα παράγουν αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά.
Για τις σχέσεις με τη Ρωσία είπε πως θα ήθελε να συνάψουν οι ΗΠΑ «κάποιες καλές συμφωνίες» μαζί της, όπως μία συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, με αντάλλαγμα την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Ωστόσο, ακολούθως αποδοκίμασε τη συμμετοχή της Μόσχας στον πόλεμο στη Συρία ως «πολύ κακό πράγμα», που οδήγησε σε «τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση». Χαρακτήρισε την επέμβαση του 2003 στο Ιράκ ως τη «χειρότερη απόφαση που ελήφθη ποτέ στην Ιστορία της χώρας μας», λέγοντας πως ήταν «σαν να λιθοβολείς μελίσσι». Μίλησε και για την έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν κρίνοντας πως «βαίνουν άσχημα».
Αντιδράσεις
Η συνέντευξη του Τραμπ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Βουλής, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Τραμπ για άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα μία συμφωνία για τη μείωση των πυρηνικών, υποστήριξε ότι η Μόσχα «δεν έχει τόσο άγχος» ώστε να είναι έτοιμη «να θυσιάσει κάτι, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά την ασφάλεια». Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε σχετικά με το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Βρετανίας ότι «οι Βρετανοί δεν μπορεί να ξεκινήσουν επίσημες εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν δεν ολοκληρωθούν οι διετείς διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή τους από την ΕΕ».
Σε πιο οξείς τόνους ήταν η αντίδραση του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, που χαρακτήρισε «φαντασίωση» την εκτίμηση του Τραμπ ότι και άλλες χώρες θα αποχωρήσουν από την ΕΕ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, είπε πως θα περιμένει μέχρι την ορκωμοσία του ώστε στη συνέχεια να δουλέψει μαζί του «σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα». Πιο καυστικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, που σημείωσε πως «όποιος θέλει ανάπτυξη... πρέπει να είναι υπέρ των ανοικτών αγορών. Ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, όμως είναι πάντα βλαβερός μακροπρόθεσμα». Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ επανέλαβε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του» στη διατήρηση της «ισχυρής δέσμευσης» των ΗΠΑ στη συμμαχία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
NY Times: Τσέλσι να αποφυλακιστεί σε τέσσερις μήνες!!! Στις 17 Μαΐου του 2017, vs. 2045!!!
Ομπάμα αλλάσσει την Μαζική ποινή της Τσέλσι Manning
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ο Πρόεδρος Ομπάμα την Τρίτη μετατρεψε σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο ποινή φυλάκισης Τσέλσι Manning, του αναλυτή του στρατού μυστικες υπηρεσιες καταδικαστεί για μια τεράστια 2010 διαρροή που αποκάλυψε αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, έχουντας αποδιοργανώσει τη διοίκηση, και έκανε το WikiLeaks, ο αποδέκτης αυτών των γνωστοποιήσεων , διάσημο.
Η απόφαση του Ομπάμα έσωσαν την κα Manning, η οποία δύο φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει το περασμένο έτος , από ένα αβέβαιο μέλλον ως μια τρανσέξουαλ γυναίκα έγκλειστη στην αρσενικη στρατιωτική φυλακή στο Φορτ Leavenworth, Kan. Έχει φυλακιστεί για σχεδόν επτά χρόνια, και 35-year ποινή της ήταν μακράν η μεγαλύτερη τιμωρία που επιβλήθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταδίκη της διαρροής.
Τώρα, σύμφωνα με τους όρους της αλλαγής του κ Ομπάμα ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη, η κα Manning έχει οριστεί να απελευθερωθεί στις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους, παρά το 2045. Η μετατροπή απαλλασει επίσης το Υπουργείο Άμυνας της δύσκολης ευθύνης της φυλάκισής της, όπως αυτή σπρώχνει για θεραπεία αλλαγης φύλου της - συμπεριλαμβανομένων εγχείρηση αλλαγής φύλου - ότι ο στρατός δεν έχει καμία εμπειρία στην παροχή.
Τις τελευταίες ημέρες, ο Λευκός Οίκος είχε επισημάνει ότι ο Ομπάμα είχε σοβαρά το ενδεχόμενο χορήγησης αίτησης μετατροπής κα Manning του, σε αντίθεση με μια αίτηση χάριτος που υπέβαλαν την άλλη μεγάλης κλίμακας διαρροής της εποχής, Edward J. Σνόουντεν, πρώην αναλητη μυστικων υπηρεσιων που αποκαλυψε αρχεία απο άκρως απόρρητα αρχεία επιτήρησης και ζει ως φυγάς στη Ρωσία. Ερωτηθείς σχετικά με τις δύο αιτήσεις επιείκειας, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζεσουα Earnest, συζήτησε την «αρκετά έντονη διαφορά» ανάμεσα περίπτωση κα Manning για έλεος με τον κ Snowden. Ενώ τα αδικήματά τους ήταν παρόμοια, είπε, υπήρχαν «ορισμένες σημαντικές διαφορές."
"Chelsea Manning είναι κάποιος ο οποίος πέρασε από τη στρατιωτική διαδικασία της ποινικής δικαιοσύνης, εκτέθηκε σε δίκαιη δίκη, κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε για τα εγκλήματά της, και αναγνώρισε αδικίες», είπε. "Κύριος. Snowden κατέφυγε στα χέρια ενός αντιπάλου, και αναζήτησε καταφύγιο σε μια χώρα που έκανε πρόσφατα μια συντονισμένη προσπάθεια να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας. "
Σημείωσε επίσης ότι, ενώ τα έγγραφα που η κα Manning παρέχονται στα WikiLeaks ήταν «επιζήμια για την εθνική ασφάλεια», εκείνοι κ Σνόουντεν αποκαλύπτονται ήταν "πολύ πιο σοβαρή και πολύ πιο επικίνδυνα.» (Κανένα από τα έγγραφα κα Manning αποκαλυφθηκαν ταξινομήθηκαν παραπάνω απο απλο «μυστικό» επίπεδο.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο #Βερολίνο μεγάλη διαδήλωση 15 Ιανουαριου ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, στην 98 η επέτειο από το θάνατο της Rosa Luxemburg και του Karl Liebknecht (δολοφονήθηκε από σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση το 1919). στην παρέλαση με τόσους πολλούς νέους άντρες της γερμανικής σοσιαλιστικής νεολαίας Εργαζόμενος Sozialistische Deutsche Arbeiterjugend (SDAJ), οργάνωση νεολαίας του γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Φεβρουαρίου). "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γύρω στις 12 το μεσημέρι
«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα
17/01/2017 18:26
Η ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό ανταποκριθηκαν στους γονεις που διαμαρτυρόταν για το ενδεχόμενο να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο - Έντονοι διαπληκτισμοί με τον δήμαρχο Περάματος Μια ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε γονείς από αλλα σχολεια και καθηγητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα. Όπως έγινε γνωστό, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, ανταποκρινομενοι σε καλεσμα της συντριπτικης πλειοψηφιας των γονεων του σχολειου, αφού υπήρχε η πληροφορία ότι θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα από το Σχιστό στο σχολείο αυτό.
Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εχθές το βράδυ, κατά την οποία παραιτήθηκε σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, λόγω αντιδράσεων της πλειοψηφιας των γονέων στο ενδεχόμενο να έρθουν τα προσφυγόπουλα, σήμερα θα πραγματοποιούνταν μια ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, όπως είπε μια από τους γονείς που ήταν παρούσα στα επεισόδια, όταν έφτασαν στο σχολείο αντίκρισαν τον εκπρόσωπο της ΧΑ, Γιάννη Λαγό.
Τι λέει μητέρα και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού
Παρά το γεγονός ότι πολλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας ότι δεν θέλουν πολιτικούς φορείς στη συνάντηση, ο κ. Λαγός επέμεινε ότι είναι ως κάτοικος Περάματος, έχει κάθε δικαίωμα να παρευρεθεί στην ενημέρωση. «Μόλις ήρθε η επιτροπή από το υπουργείο που θα μας ενημέρωνε υπήρξε μια ένταση, γιατί αυτοί ήθελαν να δουν μόνο 2 εκπροσώπους των γονέων και όχι όλους, εφοσον χθες ειχε παραιτηθει το Δ.Σ. του Συλλογου Γονεων», αναφέρει η μητέρα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε, μια ομάδα χρυσαυγιτών που είχε έρθει μαζί με τον κ. Λαγό, βρήκε ευκαιρία και μπήκε στον χώρο του σχολείου.
«Εμείς αιφνιδιαστήκαμε. Υπήρξε άσχημη λεκτική αντιπαράθεση και προσπαθούσαμε να χωρίσουμε ανθρώπους που βριζοντουσαν. Δεν ειδα να εγινε καποια συμπλοκή», αναφέρει η μάρτυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο κατέφθασε μετά από λίγη ώρα και ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιάννη Λαγό.
Απάντηση Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα σε σχολείο του Περάματος
Ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός μετέβη στο σχολείο στο Πέραμα κατόπιν πρόσκλησης εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέδωσε το ακροδεξιό κόμμα. Πιο συγκεκριμένα, σε μια νέα πτυ΄χή της υπόθεσης που δημιουργεί ερωτηματικά υπογραμμίζεται πως "ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός μετέβη σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, κατόπιν προσκλήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παρέμεινε στον χώρο του σχολείου από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το σύνολο των γονέων και των μαθητών.
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει το αίτημα της απόλυτης πλειοψηφίας του Συλλόγου, που με ψήφους 86-0 αποφάσισε πως δεν επιθυμεί την φοίτηση παιδιών από το Κέντρο Υποδοχής Σχιστού στο σχολείο τους. Καταδικάζουμε τα επεισόδια που προκάλεσαν εξωσχολικοί αριστεριστές, οι οποίοι μετέβησαν εσπευσμένα στον χώρο για να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους ανήλικους Έλληνες μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.
Καταδικάζουμε επίσης τους συκοφάντες των ΜΜΕ που ψευδολογούν σε βάρος του κόμματός μας: η παρουσία του βουλευτή μας και των γονέων που στάθηκαν στο πλευρό μας ήταν απολύτως ειρηνική. Μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, με τις οποίες ξεκαθαρίζουν πως η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο του σχολείου ήταν απολύτως ειρηνική και είχε σκοπό την στήριξη των αιτημάτων τους. Γιατί κανένα κανάλι δεν προβάλλει τις δηλώσεις αυτές; Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο το πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στον τόπο τους".