Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευη 20 Ιανουαριου 2017


Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Αργεντινή: Πάνω από 127.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το 2016
Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτο Στατιστικής και Απογραφών (INDEC) της Αργεντινής, από την αρχή της θητείας του τωρινού προέδρου μέχρι τον Σεπτέμβριο, η απασχόληση στη χώρα μειώθηκε κατά 1,9%. Αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι, ήταν να χάσουν τη δουλειά τους πάνω από127.000 Αργεντίνοι.
Η μελέτη σημειώνει, ότι σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 0,7%. Σύμφωνα με το INDEC, ο αριθμός των καταγεγραμμένων απασχολούμενων τον Σεπτέμβριο του 2015, ανέρχονταν σε 6.501.320 και τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους μειώθηκε σε 6.404.160. Ο κλάδος με την μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας ήταν των κατασκευών και ακολουθούν οι κλάδοι της εξόρυξης, των λατομείων, της μεταποιητικής βιομηχανίας και της αγοράς ακινήτων.
Η έκθεση του INDEC δόθηκε στην δημοσιότητα μία μέρα μετά την συνέντευξη τύπου του Μαουρίσιο Μάκρι, στην οποία διαβεβαίωσε ότι “στην Αργεντινή αυξάνεται η απασχόληση και αυτό είναι σε αντιστοιχία με αυτό που έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε”. Ο αργεντινός πρόεδρος δήλωσε ότι εξακολουθεί να ισχύει η συμφωνία ανάμεσα στην CGT, την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις, για την αποτροπή της απώλειας θέσεων εργασίας. Ο Μάκρι επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι η οικονομία της Αργεντινής θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017, αν και -τόνισε- “η πρόκληση δεν είναι να αυξηθεί για έναν χρόνο, αλλά για 20 συνεχόμενα”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλείδωσαν στο κυλικείο συμβολαιογράφους και δικηγόρους που πήγαιναν για πλειστηριασμούς
Ένταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου είχαν προγραμματιστεί 14 πλειστηριασμοί. Η ένταση σημειώθηκε όταν περίπου 30 μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της «Λαϊκής Ενότητας», του ΕΠΑΜ, αλλά και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο το μεσημέρι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να μπουν από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο του Ειρηνοδικείου, αλλά όταν έγιναν αντιληπτοί οι συγκεντρωμένοι τους ώθησαν προς το κυλικείο, όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη τους προστάτευσε και τους κράτησε εκεί μέσα για ώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισλαμoφασιστικό κράτος κατέστρεψε το Τετράπυλον στην Παλμύρα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
20 εκατομύρια μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ενάντια στην ΙΣΙΣ αλλά τα ΜΜΕ το αγνόησαν εντελώς.
Σε μία από τις μεγαλύτερες οργανωμένες πορείες στην ιστορία του κόσμου, δεκάδες εκατομμύρια Σιίτες Μουσουλμάνοι έκαναν μια απίστευτα ενθαρρυντικά δήλωση, με κίνδυνο της ζωής τους να ταξιδεύουν μέσα από τον πόλεμο σε περιοχές που επλήγησαν και να αψηφούν ανοιχτά το ISIS. Αυτή η μαζική εκδήλωση αναμφίβολα συνέβαλε στην άμβλυνση των εντάσεων στη Δύση σχεδόν εξ ολοκλήρου αγνοείται από τα δυτικα μέσα ενημέρωσης. Γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι και παιδιά από το δρόμο τους προς την πόλη της Καρμπάλα, την Κυριακή και τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας για την ιερή ημέρα της Arbaeen. Arbaeen είναι το γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου πένθους 40 ημερών μετά από Ασούρα, το θρησκευτικό τελετουργικό που τιμά το θάνατο του προφήτη Μωάμεθ εγγονός ιμάμη Χουσεΐν στο 680 μ.Χ..
Όπως λενε Ανεξάρτητες εκθέσεις, τεράστια πλήθη απέτισε φόρο τιμής στα ιερά του Ιμάμη Χουσεΐν και ο ετεροθαλής αδελφός του Αμπάς στην Καρμπάλα, όπου έχασαν τη ζωή τους σε μια εξέγερση εναντίον της Umayyad ηγεμόνα Yazeed τον 7ο αιώνα μ.Χ., όταν αρνήθηκαν να δείξουν την πίστη στο Umayyad Yazeed χαλιφάτο. Εγγραφή μόνο ως blip στον Ιndependent, αυτό το πιο εκπληκτικό κατόρθωμα πραγματοποιήθηκε παρά και εναντια στον ISIS, καθώς και το ιερό ετήσιο προσκύνημα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, η πορεία έρχεται οταν σχεδόν 80 άνθρωποι, πολλοί από τους προσκυνητές που επιστρέφουν από τον εορτασμό Arbaeen στην Καρμπάλα, σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση του Isis στην περιοχή.
Isis έχει δηλώσει σιιτες μουσουλμάνους σαν αποστάτες και τους στοχεύουν στην αιματηρή εκστρατεία τους για τη δημιουργία σκληροπυρηνική σουνιτικου χαλιφάτου σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με την Independent. Οι γενναίοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά διαδήλωσαν για, γνωρίζοντας ότι η ISIS βομβιστής αυτοκτονίας είχε μόλις χτύπησε κοντά Καρμπάλα μια εβδομάδα πριν. Τα τελευταία χρόνια, αυτή η πορεία έχει ληφθεί σε ένα διττό σκοπό. Όπου ήταν κάποτε μια πορεία για Arbaeen, τώρα περιλαμβάνει επίσης την αντίσταση Σιιτών και διαμαρτυρία ενάντια ISIS τρομοκράτες. "Ήρθα με τα πόδια από τη Βασόρα με τη σύζυγό μου και τους τρεις γιους ... Αυτή είναι η τρίτη φορά. Ξεκινήσαμε με τα πόδια πριν από 13 ημέρες και έφτασε Καρμπάλα την Κυριακή το βράδυ ", δήλωσε ο Pilgrim Jaber Kadhem Khalif.
Σύμφωνα με την Independent, ο 40-χρονος είπε προσευχές του θα πάει στη παραστρατιωτική ομάδα Hashed αλ-Shaabi που έχει δεκάδες χιλιάδες άνδρες και αναπτυχθεί στις γραμμές του μετώπου για την καταπολέμηση της ISIS. Ουμ Αλί, η οποία ήρθε χωρίς τον σύζυγό της, όπως ο ίδιος αυτή τη στιγμή αγωνίζονται εναντια ISIS στις πρώτες γραμμές, είπε, «ήρθα με το γιο μου και δύο κόρες. Ήρθα από Samawa να Νατζάφ με το αυτοκίνητο, στη συνέχεια, από τη Νατζάφ στην Καρμπάλα με τα πόδια, για να κάνω μια έκκληση για την ασφάλεια του συζύγου μου. «Ζητάμε από το Θεό να μας υποστηρίξουν κατά Daesh [ISIS] μέλη, για να μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε τη Μοσούλη και παροτρύνουμε τους πολιτικούς μας να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έχουν θυσιάσει τόσα πολλά."
Παρά αυτό το προσκύνημα είναι μια από τις πιο μαζικές πορείες στον κόσμο, η Δύση αγνόησε βολικά. Arbaeen είναι μεγέθη μεγαλύτερο από το προσκύνημα Χατζ στη Μέκκα - ακόμη Μέκκα είναι η μόνη περίπτωση κατά την οποία λαμβάνει πρωτοσέλιδα στη Δύση. Με δεδομένη την πρόσφατη αποκάλυψη ότι οι Σιίτες Μουσουλμάνοι επίσης διαδηλώνουν εναντίον Daesh, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν είναι αμερικανική ειδήση. Σύμφωνα με την Independent, οι διοργανωτές της ετήσιας πομπής Arbaeen στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη μιλήσει για την απογοήτευσή τους για την έλλειψη του mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης της εκδήλωσης. "Δυστυχώς [κάποια] μέσα ενημέρωσης έχουν περάσει για τις ιστορίες που σε κάποιο βαθμό μπορεί να είναι διχαστική. Αν μια ομάδα μουσουλμάνων κάνει κάτι καλό, αυτό είναι που δεν αναφέρονται ή η θρησκεία δεν αναφέρεται. Αλλά αν κάποιος κάνει κάτι [αρνητικό], είναι στην πρώτη σελίδα και τη θρησκεία τους αναφέρεται, «Mohammed Al-Sharifi, ένας εθελοντής στο περσινό συμβάν δήλωσε στην Independent. Και έχει δίκιο.
Πολλές από τις ιστορίες σχετικά με τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ που κάνουν για την επικρατούσα τάση είναι αυτά που έσπειραν το χάσμα. Όταν ένας μουσουλμάνος ήρωας σώζει εκατοντάδες ζωές από το άλμα σε μια βόμβα -που πραγματικά συνέβη τον Ιούλιο - η ενσωμάτωση και η Ισλαμοφοβικές στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης είναι το κυριο. Αυτοί που θα κρίνουν 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι από τις ενέργειες των λίγων μόνο δημιουργούν μια αφήγηση στην οποία οι αθώες ζωές τίθενται σε κίνδυνο. Σε όλη την ιστορία, τα περισσότερα κύρια θρησκείες έχουν διαιωνίζεται ακραία βία επάνω στον κόσμο. Να προσπαθήσει να ζωγραφίσει το Ισλάμ ως το πρόβλημα δεν είναι καλύτερη από την επισήμανση όλων από τις δολοφονίες Καθολικών απο την Ιερά Εξέταση.
Αλλά η ειρήνη και η ενσυναίσθηση είναι εχθροί για τη δημιουργία που θα πρέπει να μισούν τους άλλους. Όταν η εγκατάσταση μπορεί να ζωγραφίσει τα πράγματα όπως μαύρο και άσπρο, είναι ευκολότερο για σας να ελέγχονται. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η ακριβής αποστολή του ISIS. Όπως Jay Syrmopolous η σκέψη Έργου Δωρεάν επισημαίνει, αν υπάρχει ένα πράγμα που οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές και ισλαμοφοβίας φασίστες συμφωνήσουν σχετικά, είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει «γκρίζα ζώνη?" Μόνο μαύρο και άσπρο. Η γκρίζα ζώνη είναι η ζώνη της ειρηνικής συνύπαρξης. Εξαλείφοντας την γκρίζα ζώνη - και καθιστώντας έναν κόσμο σαν ασπρόμαυρη ως σημαία του ισλαμικού κράτους είναι ο απώτερος στόχος των φονταμενταλιστών σε όλες τις πλευρές.
Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη δημοσίευση ISIS, με τίτλο Απόσβεση της Grayzone κατέστησε σαφές ότι η στρατηγική ήταν στο παιχνίδι για τα τελευταία 14 χρόνια. "Η grayzone είναι απειλούμενο, όχι στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Είναι διακινδύνευση ξεκίνησε με την ευλογημένη επιχείρηση της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι πράξεις αυτές εκδηλώνονται δύο στρατόπεδα πριν από τον κόσμο για την ανθρωπότητα να επιλέξουν μεταξύ, ένα στρατόπεδο του Ισλάμ ... και ένα στρατόπεδο της kufr -. Ο συνασπισμός σταυροφόρος " Ο τρόπος για να νικήσουμε πραγματικά ISIS είναι, καθιστώντας το φόβο τους και διχαστικές τακτικές ανίκανη. Πρέπει να δείξουμε ISIS, και εκείνων που χειραγωγείται από τις τακτικές τους, ότι η ανοχή και η ελευθερία είναι πολύ πιο ισχυρή από ό, τι τη μισαλλοδοξία και το μίσος - η οποία είναι ο λόγος που, συμπτωματικά, δεν είναι μια ενιαία κεντρική αμερικανική εξόδου αναφέρθηκε στα δεκάδες εκατομμύρια των μουσουλμάνων διαδηλώνουν ενάντια ISIS .
Παρακαλώ μοιραστείτε αυτή την ιστορία με τους φίλους και την οικογένειά σας που μπορούν να βρουν οι ίδιοι υπόκεινται στον φόβο αντιτάξουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της μουσουλμανικής βίας. Μπορείτε να υποταχθεί στη θέληση του ISIS επιτρέποντας γεμάτο μίσος ρητορική τους και διχαστικές τακτικές για να θολώσει το μυαλό σας με το φόβο και το μίσος. Ή, μπορείτε να ξεσηκωθούν και να σταθεί ενάντια σε εκείνους που θα βάλουν μια σφήνα μέσα από την καρδιά της ανθρωπότητας. Η επιλογή είναι δική σου. Το άρθρο αυτό (20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι Μαρτίου Ενάντια ISIS και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοεί εντελώς It) αρχικά δημιουργήθηκε και δημοσιεύτηκε από την ελεύθερη σκέψη του έργου και εκ νέου δημοσιεύτηκε εδώ με την άδεια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισλαμοφασιστικο Κρατος κατέστρεψε το Τετράπυλον στην Παλμύρα
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 11:09
Ένα από σπουδαιότερα μνημεία στην Παλμύρα, το Τετράπυλον κατέστρεψαν οι αληταραδες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, που ελέγχουν την αρχαία αυτή συριακή πόλη από τον Δεκέμβριο. Oι γουρουνοτζιχαντοφασιστες κατέστρεψαν επίσης την πρόσοψη του ρωμαϊκού θεάτρου. «Τοπικές πηγές μας ενημέρωσαν ότι το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμοφασιστικού Κράτους που επισης σημαινει καθαρματα θρησκευτικοι αποστατες) κατέστρεψε το Τετράπυλον, ένα μνημείο με 16 κολώνες. Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από τους συναδέλφους μας του πανεπιστημίου της Βοστώνης δείχνουν ζημιές στην πρόσοψη του ρωμαϊκού θεάτρου», δήλωσε ο ο διευθυντής των συριακών αρχαιοτήτων Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.
Το Τετράπυλον είχε ανεγερθεί την εποχή του Διοκλητιανού, στα τέλη του 3ου αιώνα. Ήταν ένα τετράγωνο με τέσσερις κολώνες σε κάθε πλευρά. Από τις 16 κολώνες, μόνο η μία είναι η αρχική, ενώ οι άλλες είχαν ανακατασκευαστεί το 1963 από τσιμέντο από τη συριακή υπηρεσία αρχαιοτήτων. Οι αρχικές κολώνες ήταν από ροζ γρανίτη που είχε μεταφερθεί από την Αίγυπτο. Το ρωμαϊκό θέατρο έχει εννέα σειρές κερκίδων. Χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν. Κατά την πρώτη κατοχή της πόλης, από τον Μάιο 2015 έως τον Μάρτιο 2016, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες του Daesh το είχαν χρησιμοποιήσει για δημόσιες εκτελέσεις. «Η μάχη για την Παλμύρα είναι πολιτιστική και όχι πολιτική. Δεν έχω καταλάβει πώς η διεθνής κοινότητα και αυτοί που μετέχουν στη συριακή σύγκουση αποδέχθηκαν να πέσει η Παλμύρα», πρόσθεσε ο Μααμούν.
Οι δυνάμεις της Δημοκρατιας της της Συριας στη Δαμασκο, υποστηριζόμενες από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, ανακατέλαβαν τον περασμένο Μάρτιο την πόλη, αφού την έχασαν για πρώτη φορά το 2015. Όμως τον Δεκέμβριο οι αληταραδες του Ι.Κ. την κατέλαβε για δεύτερη φορά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη σίτιση στο Γηροκομείο Αθηνών
20/1/2017 12.30
Ο δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει από τη Δευτέρα τη σίτιση των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών. Μετά από επείγον αίτημα της προσωρινής διοίκησης, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών ενημέρωσε τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει την ανάγκη που έχει προκύψει, έως ότου βρεθεί μόνιμη λύση. «Ο υποσιτισμός των τροφίμων είναι μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της κακοδιαχείρισης της έκπτωτης διοίκησης», αναφέρετι σε ανακοίνωσή του ο δήμος. Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών θα στέλνει καθημερινά στο Γηροκομείο Αθηνών 120 μερίδες φαγητού, που θα παρασκευάζονται στα μαγειρεία του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεγόταν Σπύρος Μουστακλής και κατά την Κατοχή εντάχθηκε στον ΕΔΕΣ και τραυματίστηκε σε μάχη με τον ΕΛΑΣ τον Δεκέμβρη του 1944. Ως αξιωματικός του στρατού, πολέμησε κατά των κομμουνιστών στον Εμφύλιο και κατόπιν στην Κορέα. Φανατικός βασιλόφρονας, συμμετείχε στο αποτυχημένο Κίνημα του Ναυτικού τον Μάιο 1973, πιάστηκε και βασανίστηκε άγρια, με συνέπεια να μείνει παράλυτος μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ο αντικομμουνιστής βασιλόφρονας Σπύρος Μουστακλής θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα. Και ήταν αναμφίβολα ήρωας αυτού του αγώνα.
Καμιά συσχέτιση με σημερινά γεγονότα. Που καποιοι γελωντας συνταυτιζονται με τους δεξιους και τους χρυσαυγιτες εναντια στην Τατιανα Στεφανιδου. Σκέφτομαι, απλώς, ότι σύμφωνα με τη λογική καποιων θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε αν πρέπει να τιμάμε τον Μουστακλή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός ο Eπικεφαλής των Eλεγκτών του ΝΑΤΟ που ερευνούσε τη χρηματοδότηση του ISIS από την Κλίντον!
28/12/2016
Μυστήριο καλύπτει το θάνατο του επικεφαλής των ελεγκτών του ΝΑΤΟ που είχε εμπλακεί στην υπόθεση διερεύνησης στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το ISIS είχε χρηματοδοτηθεί από Δυτικές κυβερνήσεις με την υποστήριξη της Κλίντον! Ο 62χρονος Yves Chandelon βρέθηκε δολοφονημένος στην πόλη Andenne του Βελγίου. Δίπλα του βρέθηκε ένα μη καταχωρημένο πυροβόλο όπλο γεγονός που παραπέμπει σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ανώτατος αξιωματούχος εμπλεκόταν σε υπόθεση διερεύνησης των πηγών χρηματοδότησης των ισλαμοφασιστών μαχητών του ISIS, ενώ φέρεται να είχε αποκαλύψει υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην οποία εμπλέκονται Δυτικές κυβερνήσεις υποστηριζόμενες από το δίκτυο της Κλίντον.
Επισήμως, όπως είναι φυσικό, ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία. Ωστόσο, η οικογένεια του κατήγγειλε στις αρχές ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, προτρέποντας της αρχές να ερευνήσει πιθανό ενδεχόμενο δολοφονίας. Την υπόθεση περιπλέκουν οι ισχυρισμοί της οικογένειας ότι το όπλο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από δεξιόχειρα, ενώ ο ίδιος ήταν αριστερόχειρας. Επίσης, πρόκειται για μη καταχωρημένο όπλο, παρόλο που ο ίδιος είχε τρεις ονομαστικές άδειες οπλοκατοχής στο όνομά του.
Επίσημα, κατείχε τη θέση του γενικού ελεγκτή στην Υπηρεσία Προμηθειών (NPSA) του ΝΑΤΟ που είχε υπό την επίβλεψή της τη χρηματοδότηση και τα logistics της Συμμαχίας με έδρα το Capellen του Λουξεμβούργου. Ήταν γνωστό όμως ότι είχε ενεργό συμμετοχή σε έρευνα που αφορούσε χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και ξεπλύματος χρήματος μέσω του ISIS, ενώ φέρεται να διέθετε στοιχεία για εμπλοκή ονομάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον της Κλίντον.
Σχολιο.- δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αυτοκτονήσει επειδή έτσι του κάπνισε, επειδή έτσι γούσταρε...θα έρθει ο πάσα ένας και θα αρχίσει τις συνομοσιολογικές του θεωρίες, πως δήθεν τον έφαγε η Κλίντον, γιατί βρήκε τα κονδύλια που έδινε η κυρία, στους τζιχαντιστές δολοφόνους...
Σχολιο.- "αυτοκτόνησε " την μέρα που ο ΑΣΣ μπήκε στο Χαλέππι και ανακοίνωσε 14 ονόματα νατοΙκών αξιωματικών που συνέλαβε εκεί. Συμβαίνει...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Φτωχοτεροι μετα τα Μνημονια. Χασαμε περιουσια αξιας ενός ΑΕΠ στα χρονια της κρισης. Μειωση της περιουσιας των Ελληνων κατά 167 δισεκ. ευρω. Εξαυλωθηκαν περιουσιες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μισοι μισθοι κατω των 800 ευρω. Το 25% των νεων εργαζομενων προσλαμβανεται για μερικη η εκ περιτροπης απασχοληση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στοιχεια-σοκ από την «Εργανη». 382.789 εργαζομενοι παιρνουν μισθους από 100 εως 400 ευρω το μηνα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγανακτισμενος ανεργος γρονθοκοπησε προισταμενο του ΟΑΕΔ
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου την περασμένη Δευτέρα. Ένας εξαγριωμένος άνεργος γρονθοκόπησε τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Κερατσινίου. Ο προϊστάμενος προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν νομιμοποιείται να τον εγγράψει στην υπηρεσία του, αφού διαμένει εκτός των ορίων αρμοδιότητας του υποκαταστήματος και πρέπει να πάει στο ΚΠΑ2 Πειραιά, αλλά ο άνεργος εκτός εαυτού τον χτύπησε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας κόσμος που δεν υπάρχει
17.01.2017
Η Αριστερά που πάει κατά διαβόλου – Η λογοδιάρροια για την άνοδο του φασισμού – Η μάχη για την εξουσία στη μητρόπολη του Δυτικού Κόσμου
Η Αριστερά δεν αναρωτιέται πια για την τύχη «του κόσμου που δεν υπάρχει», για τον κόσμο των φτωχών και κατατρεγμένων, των πληβείων. Kι αν το κάνει, όποτε το θυμηθεί, είναι μια ακόμα κουβέντα μέσα σε πολλές, πίνοντας τσάι, μιλώντας για το ποδόσφαιρο, τον ΕΝΦΙΑ, τον καιρό. Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος είναι εδώ, εντελώς υπαρκτός, ξεσηκωμένος ή σιωπηλός, η Αριστερά, είτε τον αγνοεί είτε δεν τον αγνοεί αλλά δεν ξέρει τι να του πει, αυτή η Αριστερά πάει κατά διαβόλου. Τον αγνοεί αυτή, την αγνοεί κι αυτός. Συχνά η Αριστερά τον πολεμάει κιόλας αυτόν τον κόσμο (θυμηθείτε τους Αγανακτισμένους), θα την πολεμήσει κι αυτός, δεν θα είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη, θα είναι δυο αντίπαλοι.
Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση για τους λόγους που η Αριστερά έχει πάρει την κατηφόρα τη μεγάλη, όπως λέει το τραγούδι. Το αποκορύφωμα είναι πως αφού στερούν το ψωμί από τον κόσμο, θέλουν – με τα Μνημόνια – να του στερήσουν και το μόνο «σπίτι» που του απόμεινε, την πατρίδα του. Τον κατηγορούν, κάποιοι σαν τον Φίλη και την κυρία Σία, ότι είναι εγωιστής, δεν αγαπά τον πλησίον του, είναι εθνικιστής, λαϊκιστής, κοπιάροντας τα Δυτικά ΜΜΕ, δούλοι και στη φαντασία.
Ο λόγος που η λεγόμενη ακροδεξιά δεν έχει καβαλήσει ακόμα την κατάσταση δεν είναι η κριτική της Αριστεράς. Η Αριστερά στην Ευρώπη δεν έχει πια το κύρος και την απήχηση να κάτσει κάποιον στο σκαμνί. Ο λόγος είναι ότι ο κόσμος δεν προσβλέπει πλέον στην Αριστερά, αλλά ελπίζει ακόμα πως χωρίς μεγάλες φουρτούνες και αναταραχές μπορεί κάτι να αλλάξει, έστω και αν χαθούνε μερικές κατακτήσεις αποκτημένες με κόπους. Ο κόσμος είναι διατεθειμένος να χάσει κάτι, όχι όμως στον αγώνα υπέρ της Παγκοσμιοποίησης αλλά υπέρ της Πατρίδας του. Για παράδειγμα, η Λεπέν το έχει καταλάβει πολύ καλά αυτό και σοβαρή (καθώς προσπαθεί να φαίνεται ότι είναι) λέει ότι θα αποδεχόταν ένα κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα παράλληλα με το εθνικό (το φράγκο), ώστε να μη χάσουν το μπούσουλα ούτε οι αγορές ούτε ο κοσμάκης. Δεν ξέρω αν είναι λύση, αλλά κανείς δεν έπεσε να τη φάει, όπως γίνεται εδώ αν δεν είναι πρόταση υπαγορευμένη από το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.
Η ατέλειωτη λογοδιάρροια, οι κατάρες και η επίκληση κινδύνων από την πραγματική ή υποθετική άνοδο του φασισμού, χρησιμεύουν μόνο για να καλύψουν την πλήρη αδυναμία της Αριστεράς αλλά και των άλλων καθεστωτικών δυνάμεων, κοινωνικών και πολιτικών, να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κόσμου. Τον κίνδυνο του εθνικισμού επικαλούνται οι πλανητάρχες της Παγκοσμιοποίησης, με κολαούζο την Αριστερά αλα Μπλερ και Σημίτη, μαζί με την απανταχού παραδοσιακή Δεξιά, διεφθαρμένη ως το μεδούλι από τη συνεχή άσκηση της εξουσίας για μισό και πλέον αιώνα. Η παραδοσιακή Δεξιά κατάφερε να κάνει την παραδοσιακή Αριστερά σαν τα μούτρα της έτσι ώστε το Σύστημα να μη διαθέτει απόθεμα ζωτικής ορμής και ανανέωσης. Επιζεί όπως οι βρικόλακες, μετατρέπει σε ζόμπι τους υπηκόους του, πίνει το αίμα τους.
Στο γεωπολιτικό πεδίο τα πράγματα επίσης δεν είναι τόσο πολύπλοκα όσο μας λένε συσκοτίζοντας την πραγματικότητα. Η Δύση είναι σε υποχώρηση αλλά όχι σε κατάρρευση. Έχει ακόμα πολλά αποθέματα και σε γνώση και σε πλούτο, πρωτίστως οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη, εντός ή εκτός ΕΕ, συλλογικά ή μεμονωμένα κάθε χώρα, μπορεί πλέον να επωμιστεί μόνο ρόλους δεύτερους και τρίτους, ρόλους κολαούζου. Αυτή είναι και η πολιτική σημασία του ΒRΕΧΙΤ. Η επιλογή, δηλαδή, των Βρετανών να παίξουν ως το τέλος με τις ΗΠΑ, θεωρώντας χαμένη υπόθεση το Βερολίνο και τους υποτακτικούς του. Ωστόσο, ένα τμήμα του βρετανικού κατεστημένου ήταν ανέκαθεν γερμανόφιλο, πράγμα που ίσως εξηγεί εν μέρει τους δισταγμούς και τις καθυστερήσεις του ΒRΕΧΙΤ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα, δεν υπάρχει παιδεία για την κατανόησή τους.
Οι ΗΠΑ, όπως κάθε ηγεμονική δύναμη, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν να αμφισβητήσει την κυρίαρχη θέση τους. Θα πατήσουν χάμω τη Γερμανία, όπως και στο παρελθόν. Μπορούν να το κάνουν επειδή παραμένουν πιο ισχυρές. Σκοπός του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ, είναι, επαναλαμβάνω, να μείνει η Ρωσία εκτός (Δυτικής Ευρώπης), οι ΗΠΑ να είναι εντός και η Γερμανία πατημένη χάμω – δήλωση του λόρδου Ισμέϊ, πρώτου Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Στην Ελλάδα κανείς δεν ξέρει αλλά και στην Ευρώπη κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αναλύσει σοβαρά την πιθανή μελλοντική πολιτική του Τραμπ, μάλλον επειδή τα ιερατεία εκτιμούν ότι θα είναι αφροσύνη να εκτεθούν πρόωρα. Όσοι κάτι ξέρουν δεν μιλούν, οι υπόλοιποι φλυαρούν ασκόπως ή παραπλανούν. Η μάχη για την εξουσία μόλις άρχισε στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές και όλα είναι πιθανά, να νικήσει η «ομάδα Κλίντον» (με όποιον πρόσφορο τρόπο) ή να ηττηθεί παταγωδώς. Και στις δυο περιπτώσεις θα «χυθεί αίμα», συμβολικά ή πραγματικά, άσχετα με το αν ο κόσμος το πάρει είδηση. Για πρώτη φορά η μάχη έχει μεταφερθεί στην καρδιά, στη μητρόπολη του Δυτικού Κόσμου με την ενεργό συμμετοχή ευρύτατων μαζών. Δεν είναι σύγκρουση ελίτ με τον κόσμο στην άκρη, αμέτοχο. Ο αδιάφορος πολίτης ήταν ονείρωξη των μικρονοϊκών και των αθεράπευτα αλαζονικών της Παγκοσμιοποίησης. Οι απαισιόδοξοι θα πουν ότι η βλακεία έχει αποδειχθεί ανίκητη. Ας ελπίζουμε ότι οι απαισιόδοξοι δεν είναι ρεαλιστές.
Δρομος της Αριστερας
http://www.e-dromos.gr/enas-kosmos-pou-den-yparxei/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα "αριστερά" αμερικανοτσογλάνια του Σόρος... βάφτισαν κομμουνιστή τον μισθοφόρο! Μισέλ Ίσραελ ή αλλιώς Ρόμπιν Άκρι
Αξιωματικός των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια,μισθοφόρος του SDF νεκρός από βομβαρδισμούς της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία στις 26 Νοεμβρίου. Κυκλοφορεί μία αφίσα στα Εξάρχεια απο το ΚΕΕΡΦΑ με τον μισθοφόρο, αξιωματικό των ΗΠΑ Ρόμπιν Άκρι ή αλλιώς Μισέλ Ίσραελ. Στην συγκεκριμένη αφίσα αναφέρεται σαν ένας σύντροφος ο οποίος έπεσε στην μάχη. Η αφίσα έχει πάνω το Σφυροδρέπανο και με μεγάλα γράμματα γράφει "ΑΘΑΝΑΤΟΣ". Καλά ρε σεις αθεόφοβοι, την μάνα αυτού του ανθρώπου δεν την σκέφτεστε καθόλου; Δεν της φτάνει που έχασε το παιδί της για τα συμφέροντα της πατρίδας της των ΗΠΑ στην Συρία, της τον βαφτίσατε και Κομμουνιστή τώρα; Τι θα λέει στον κόσμο στο Καλιφόρνια city
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιερί Μεϊσάν
Πολιτικός σύμβουλος, πρόεδρος-ιδρυτής του Δικτύου Βολταίρος και της διάσκεψης Axis for Peace. Τελευταίο βιβλίο στα γαλλικά:L’Effroyable imposture : Tome 2, Manipulations et désinformations (éd. JP Bertand, 2007), (éd. JP Bertand, 2007). Επίσημος λογαριασμός Twitter.
http://www.voltairenet.org/auteur29.html?lang=el
Οι εξομολογήσεις του εγκληματία Τζον Κέρι
του Τιερί Μεϊσάν
Ο πόλεμος κατά της Συρίας είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ψηφιακή εποχή. Έχει ήδη ξεπεράσει τα 6 χρόνια. Πολλά έγγραφα που συνήθως παραμένουν μυστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ήδη δημοσιευθεί. Βέβαια, δημοσιεύτηκαν σε διαφορετικές χώρες, έτσι ώστε η διεθνής κοινή γνώμη να μην τα αντιλαμβάνεται, όμως επιτρέπουν ήδη να κατανοηθούν τα γεγονότα. Η δημοσίευση μιας καταγραφής λόγων που εκφωνήθηκαν ιδιωτικά από τον Τζον Κέρι το Σεπτέμβριο αποκαλύπτει την πολιτική του υπουργού Εξωτερικών και μας αναγκάζει όλους –συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου- να αναθεωρήσουμε τις... προηγούμενες αναλύσεις μας.
Η δημοσίευση από την «The Last Refuge» της συνεδρίασης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και των μελών του Εθνικού Συνασπισμού (στις 22 Σεπτέμβριου 2016 στην αντιπροσωπεία των Κάτω Χωρών στα Ηνωμένα Έθνη) θέτει υπό αμφισβήτηση αυτά που είχαμε κατανοήσει για τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Συρία.
Κατ ’αρχάς, είχαμε πιστέψει ότι η Ουάσιγκτον είχε ξεκινήσει την λεγάμενη επιχείρηση « Αραβική Άνοιξη » για την ανατροπή των κοσμικών αραβικών καθεστώτων υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων, αφήνοντας τους συμμάχους της να αναλάβουν μόνοι τους τον δεύτερο πόλεμο κατά της Συρίας από τον Ιούλιο του 2012. Οι τελευταίοι επεδίωξαν τους δικούς τους στόχους (επανεποικισμός για τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατάκτηση του φυσικού αερίου για το Κατάρ, επέκταση του ουαχαμπιτισμού και εκδίκηση για τον λιβανικό εμφύλιο πόλεμο για τη Σαουδική Αραβία, προσάρτηση του βόρειου τμήματος της χώρας για τη Τουρκία σύμφωνα με το κυπριακό μοντέλο, κλπ) και ότι τελικώς ο αρχικός στόχος φάνηκε να είχε εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, ο Τζον Κέρι, βεβαιώνει σε αυτή την ηχογράφηση ότι η Ουάσιγκτον δεν σταμάτησε ποτέ να επιδιώκει την ανατροπή της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, πράγμα που σημαίνει ότι έλεγχε κάθε βήμα του έργου των συμμάχων της. Πράγματι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, οι τζιχαντιστές διοικήθηκαν, εξοπλίστηκαν και συντονίστηκαν από την Allied Landcom (διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων) του ΝΑΤΟ με έδρα τη Σμύρνη (Τουρκία).
Δεύτερον, ο Τζον Κέρι επιβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο, λόγω του διεθνούς δικαίου και της θέσης της Ρωσίας. Κατανοήστε το καλά: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν να προωθούν τα συμφέροντά τους. Κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών υποδομών και του φυσικού αερίου στη χώρα υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά των τζιχαντιστών (το οποίο είναι δήθεν σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο), αλλά χωρίς να κληθούν από τον πρόεδρο αλ-Άσαντ (παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο). Αντίθετα, δεν τόλμησαν να αναπτύξουν χερσαία στρατεύματα στο έδαφος και να πολεμήσουν ανοιχτά την Συριακή Δημοκρατία, όπως το έκαναν στην Κορέα, το Βιετνάμ και το Ιράκ. Για το σκοπό αυτό, επέλεξαν να τοποθετήσουν τους συμμάχους τους στην πρώτη γραμμή (leadership from behind - ηγεσία από τα μετόπισθεν) και να υποστηρίξουν μισθοφόρους, αδιάκριτα, όπως στη Νικαράγουα με κίνδυνο να καταδικαστούν από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (δηλαδή, το εσωτερικό δικαστήριο του ΟΗΕ). Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και η τελευταία που δεν αντιστάθηκε στη καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης, σηκώθηκε και όρισε τη κόκκινη γραμμή, που απαγορεύει να καταπατηθεί. Η Μόσχα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το νόμο με τη βία αν Ουάσινγκτον εμπλέκεται ανοιχτά σε ένα νέο πόλεμο κατάκτησης.
Τρίτον, ο Τζον Κέρι βεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον ήλπιζε σε μια νίκη του Νταές κατά της Συριακής Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής -με βάση την έκθεση του στρατηγού Μιχαήλ Φλυν της 12ης Αυγούστου 2012 και το άρθρο του Ρόμπιν Ράιτ στην εφημερίδα New York Times της 28ης Σεπτεμβρίου 2013 - είχαμε καταλάβει ότι το Πεντάγωνο σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα «Σουνιστάν» σε επικάλυψη της Συρίας και του Ιράκ για να κόψει το δρόμο του μεταξιού. Αλλά παραδέχεται ότι το σχέδιο πήγαινε πολύ πιο μακριά. Μάλλον το Νταές έπρεπε να καταλάβει τη Δαμασκό και, στη συνέχεια, να διωχθεί από το Τελ Αβίβ (δηλαδή, να οπισθοδρομήσει στο «Σουνιστάν» που του είχαν αναθέσει). Η Συρία θα είχε μοιραστεί στο νότο για το Ισραήλ, ανατολικά για το Νταές και βόρεια για τη Τουρκία. Αυτό το σημείο εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον έδωσε την εντύπωση να μην ελέγχει τίποτα, να «αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν» οι σύμμαχοι της: πράγματι, κάλεσε τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον πόλεμο κάνοντας τους να νομίζουν ότι θα μπορούσαν να επαναποικίζουν το Λεβάντε, ενώ είχε προγραμματίσει να διαιρέσει τη Συρία χωρίς αυτούς.
Τέταρτον, παραδεχόμενος ότι έχει «υποστηρίξει» το Νταές, ο Τζον Κέρι αναγνωρίζει ότι το εξόπλισε, γεγονός το οποίο μηδενίζει τη ρητορική του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». - Γνωρίζαμε από της επίθεσης κατά του τεμένους αλ-Ασκάρι στη Σαμάρα στις 22 Φεβρουαρίου 2006, ότι το Νταές (που αρχικά ονομαζόταν «Ισλαμικό Εμιράτο στο Ιράκ») ιδρύθηκε από τον εθνικό διευθυντή της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Νεγκροπόντε και τον συνταγματάρχη James Steele -κατά το πρότυπο των όσων είχαν κάνει στην Ονδούρα - για να τερματιστεί η ιρακινή αντίσταση και να δημιουργήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο. -Γνωρίζαμε από την δημοσίευση στην εφημερίδα του PKK Özgür Gundem , των πρακτικών της συνεδρίασης για το σχεδιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν την 1η Ιουνίου 2014, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οργανώσει την κοινή επίθεση του Νταές κατά της Μοσούλης και της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν κατά του Κιρκούκ. -Γνωρίζουμε τώρα με βεβαιότητα ότι η Ουάσιγκτον δεν σταμάτησε ποτέ να υποστηρίζει το Νταές.
Πέμπτον, είχαμε ερμηνεύσει τη σύγκρουση μεταξύ, από τη μία πλευρά της φατρίας Allen / Clinton / Feltman / Πετρέους και της άλλης διοίκησης Ομπάμα / Kerry ως υποστήριξη ή όχι στο Νταές. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Και τα δύο στρατόπεδα δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να οργανώσουν και να υποστηρίζουν τους πιο φανατικούς τζιχαντιστές. Η διαφωνία τους αφορά αποκλειστικά την επιλογή μεταξύ ενός ανοιχτού πολέμου -και της σύγκρουσης με τη Ρωσία που περιέχει-, και μιας μυστικής δράσης. Μόνο ο Φλυν - σημερινός σύμβουλος για την ασφάλεια του Τραμπ - αντιστάθηκε στο τζιχαντισμό.
Σε περίπτωση που, μετά από λίγα χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρεύσουν όπως κάποτε η ΕΣΣΔ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η καταγραφή του Τζον Κέρι εναντίον του και κατά του Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου, αλλά όχι ενώπιον αυτού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης που βάλλεται από παντού. Έχοντας αναγνωρίσει τα αποσπάσματα αυτής της συνομιλίας που έχουν δημοσιευθεί από την εφημερίδα New York Times, δεν θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του πλήρους φακέλου. Η υποστήριξη την οποία καταδεικνύει ο Κέρι στο Νταές παραβιάζει διάφορα ψηφίσματα του ΟΗΕ και αποτελεί μια απόδειξη της ευθύνης του και του Ομπάμα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπροσωπεία του κογκρέσου των ΗΠΑ στη Συρία... Η Ελλάδα αναμένει εντολές από το 4ο Ράιχ!
Αντιπροσωπεία του αμερικάνικου κογκρέσου, με επικεφαλής την Τούλσι Γκάμπαρντ, βρίσκεται σε επίσκεψη στη Συρία, ακριβώς την ημέρα που ορκίζεται πρόεδρος ο Τραμπ. Η επίσκεψη δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά και μόνον στην 'The Washington Post' υπάρχει μια μικρή αναφορά του θέματος.
Η αντιπροσωπεία έφθασε την Τρίτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού κι από εκεί πήγε κατευθείαν στο Χαλέπι, όπου επισκέφθηκε νοσοκομεία (από αυτά που μας ενημέρωναν τα ΜΜΕ -και τα ελληνικά- πως έχει βομβαρδίσει κι ισοπεδώσει ο δικτάτορας Άσαντ), αλλά και τον καταυλισμό εκτοπισμένων προσφύγων που φιλοξενεί τους κατοίκους των πόλεων Φουαα και Κεφράγια (επαρχία Ιντλεμπ και κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές).
Στα ΜΜΕ δεν υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη αυτή. Η Τούλσι Γκάμπαρντ, έχει συναντηθεί με... πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις της Συρίας και θεωρείται σίγουρο πως μαζί με την αντιπροσωπεία θα συναντηθούν με το απόλυτο κακό για την διοίκηση Ομπάμα-Κλίντον, τον πρόεδρο Άσαντ.
Η Γερουσιαστής Τούλσι Γκάμπαρντ, προσφάτως κατέθεσε πρόταση νόμου στοαμερικάνικο κογκρέσο για "Απαγόρευση προμήθειας όπλων των ΗΠΑ στις τρομοκρατικές οργανώσεις... της Συρίας" και είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Ομπάμα και την Κλίντον για την υποστήριξη που πρόσφεραν σε τρομοκρατικές οργανώσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, μετά την απελευθέρωση του Χαλεπιού, δεν υπάρχει πλέον σε κανέναν η αμφιβολία για την "αραβική άνοιξη made in USA" και την δημιουργία τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, με χιλιάδες μισθοφόρους από 85 χώρες του κόσμου, για να "πέσει ο δικτάτορας Άσαντ".
Δυστυχώς, η σημερινή Ελλάδα κι η εξωτερική της πολιτική, παραμένουν βασιλικότεροι του βασιλέως. Ο Κοτζιάς κι ο Τσίπρας, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν μέχρι τέλους την προσήλωσή τους στην πολιτική Χίλαρυ Κλίντον: Η δουλική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες.... Η πατρίδα μας θα είναι η τελευταία χώρα του 4ου Ράιχ που θα λάβει εντολές για την αλλαγή στάσης απέναντι στο λαό της Συρίας: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία.... Κι αυτή η ξενόδουλη πολιτική προσφέρει μόνον κέρδη σ' όσους επιβουλεύονται την Κύπρο μας, τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΕΡΓΑΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ 2016
Με «ευέλικτη εργασία» ένας στους τέσσερις μισθωτούς...
...ενώ ο κατώτατος μισθός πριν το 2012 έχει γίνει σήμερα το «ταβάνι» για το 50% των μισθωτών
Τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει ρίξει την εργατική τάξη στη χώρα μας ο καπιταλισμος, καταγράφουν τα ετήσια στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για το 2016, από τους ετήσιους πίνακες προσωπικού που κατατέθηκαν από τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2016, 382.729 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,48% των μισθωτών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, απασχολούνταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι αμοιβές τους είναι σε κάθε περίπτωση κάτω από τα 500 ευρώ μεικτά.
Εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι 341.549 μισθωτοί, δηλαδή ένας στους πέντε, εργάζονταν από 1 ώρα έως 20 ώρες τη βδομάδα, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό την... «αύξηση» της απασχόλησης για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση.
Ομως οι μισθοί πείνας δεν αφορούν μόνο στους υποαπασχολούμενους. Οι χαμηλοί μισθοί, πολύ κάτω από τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας αφορούν πολύ μεγαλύτερα τμήματα μισθωτών. Ετσι, εκτός από αυτούς που βρίσκονται στον «πάτο του βαρελιού», ακόμα 693.494 μισθωτοί λαμβάνουν μισθό από 500 έως 1.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή κάτω από 840 ευρώ καθαρά και χωρίς να αφαιρεθεί ο φόρος που αναλογεί στον καθένα. Δηλαδή, το 63,2% των μισθωτών έχουν εισόδημα από μερικές δεκάδες ευρώ το μήνα μέχρι 1.000 ευρώ μεικτά.
Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2012, πριν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% (και 32% για τους κάτω των 25 ετών), το ποσό των 751 ευρώ μεικτά ήταν η ελάχιστη βάση όλων των μισθών, το 2016 σε αυτό το ύψος (μέχρι 800 ευρώ μεικτά) είναι το «ταβάνι» για το 50% των μισθωτών!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χτες, Πεμπτη, στην Παλμύρα της Συρίας (που ξανάπεσε το Δεκέμβρη στα χέρια τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους») αναφέρθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις του συριακού στρατού, ενώ νωρίτερα σε ρωμαϊκό αμφιθέατρο της ιστορικής πόλης εκτελέστηκαν είτε με πυροβολισμό, είτε με αποκεφαλισμό, 12 αιχμάλωτοι, εκ των οποίων οι τέσσερις δάσκαλοι.