Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πεμπτη 19 Ιανουαριου 2017


[META] ΣΚληρή απάντηση του ΕΚ Ελευσίνας σε απάντηση προς το επιχειρησιακό σωματείο Παπαστράτου
Για την υπόθεση του απολυμένου συναδέλφου, με σκληρυνση κατα πλάκας, στην οποία χθες το επιχειρησιακό τοποθετήθηκε οριακά ανοιχτά δίπλα στην εργοδοσία, η οποία πρότεινε στον απολυμένο νέα πρόσληψη (αλλά όχι ανάκληση της απόλυσης, δλδ να χάσει τους μισθους και κυριως την ασφαλιστική κάλυψη ενός χρόνου, αλλά και να βρεθεί πάλι στον αέρα σε πιθανή απόλυση μετά το πέρας της νέας 12μηνης "δοκιμαστικής περιόδου" (ενώ αν γίνει ανάκληση απόλυσης θα έχει παρέλθει το "δοκιμαστικό 12μηνο" και θα είναι καλυμμένος
http://www.ekeda.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τόμσεν: Θα περάσουν 21 χρόνια πριν η ανεργία στην Ελλάδα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα
19/1/2017 7.00
Σε νέες ζοφερές προβλέψεις προχώρησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρουσίαση βιβλίου ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, που προέβλεψε ότι χρειαστούν να περάσουν 21 χρόνια πριν η ανεργία στη χώρα μας επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.
Το 2038 δηλαδη. Παλι ψεματα λεει ο Τομσεν. Αφου ο ιδιος, το ΔΝΤ, και ολοι οι διεθνεις οικονομολογοι, εχουν πει, ότι η Ελλαδα θα φτασει τα προ κρισης επιπεδα ανεργιας, το 2060!!!
Εκτίμησε δε, ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου, η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια και η Ισπανία και η Πορτογαλία από μια δεκαετία. Ένα φαινόμενο το οποίο χαρακτήρισε ανησυχητικό, δεδομένου της 'πολιτικής κατάστασης' σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και των 'ασθενικών επενδύσεων'. Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Σουηδού οικονομολόγου Anders Åslund στην Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε γενικά στην πρόοδο της Ευρωζώνης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Παρότι διαπίστωσε μια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά και την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, εκτίμησε ότι απαιτείται ακόμη αναπτυξιακό σχέδιο και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ισχυρίστηκε δε, ότι το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής Ένωσης είναι ότι πρόκειται για οικονομική αλλά όχι πολιτική ένωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση στο Δημαρχειο στο Πέραμα για τα προσφυγόπουλα: Γονείς πιάστηκαν στα χέρια
18/1/2017 18.00
Στα χέρια πιάστηκαν στο δημαρχείο Πέραματος γονείς από το σχολειο οι οποιοι αντιδρούν στην φοίτηση προσφυγόπουλων με κατοίκους της περιοχής που τάσσονται υπέρ της απόφασης του δήμου για την φοίτησή τους. Σε τεταμένη ατμόσφαιρα και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφάλειας πραγματοποιείται η ενημέρωση της δημοτικής αρχής του Περάματος προς τους πολίτες και τους γονείς δημοτικού σχολείου της πόλης, το οποίο θα φιλοξενησει 25 προσφυγόπουλα. Μετά τα χθεσινά επεισόδια με την εισβολή χρυσαυγιτών υπό τον βουλευτή της Χρυσης Αυγης Γιάννη Λαγό στο 1ο δημοτικό σχολείο του Ικονίου το δημοτικό συμβούλιο του Περάματος αποφάσισε στα πλαίσια της 2ης τακτικής του συνεδρίασης να συμπεριλάβει και το θέμα με την εκπαίδευση των 25 προσφυγοπουλων όπου θα φοιτήσουν τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο, μετά τη λήξη του ωραρίου των μαθητών που ήδη φοιτούν στο σχολείο.
Απο την μια πλευρά οι γονείς μαθητών του σχολείου οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του δημάρχου, επειδή ελήφθη χωρίς να έχουν ενημερώθει όπως οι ίδιοι λένε για την φοίτηση των 25 προσφυγόπουλων, αλλά και γιατί επιπλέον ανησυχούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Οι γονείς αλλά και η αντιπολίτευση του δήμου μιλάει για μια ειλημμένη απόφαση που φέρνει όλους προ τετελεσμένων. Οι γονείς αρκετές φορές αποδοκίμασαν τα μελη της δημοτικής αρχής, ενω απο την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης έριξε τις ευθύνες για τα χθεσινά επεισόδια στα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ζήτησε τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρισκονται στο κέντρο φιλοξενείας του Σχιστού, αλλά και στα μικρά παιδια τους για την εκπαίδευσή τους.
Την ίδια ώρα έξω απο το δημαρχείο της πόλης στην οδο Δημοκρατίας, άνδρες των ΜΑΤ α έχουν περικυκλώσει το κτίριο προκειμενου να αποτρέπουν τυχόν νέα επεισόδια, ενω την ίδια ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρισκονται σε μικρή απόσταση απο το σημείο οπου πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτών και των γονέων, έχουν συγκεντρωθεί μέλη της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς
18/1/2017 20.00
Ένταση, για μια ακόμη φορά, επικράτησε την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων εισήλθαν στην αίθουσα με αίτημα να μη διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί. Όπως αναφέρετε η αίθουσα βρισκόταν η αλητισα πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά, καθως και αλλα «κορακια» που προσπαθουν να παρουν τα σπιτια του κοσμου για ένα κομματι ψωμι, καταπατωντας την δηθεν «απεργια» που οι ιδιοι υποκριτικα κηρυξαν, για να ξεγελασουν τα μελη του κινηματος αλληλεγγυης, να μην πανε, και αυτοι (τα «κορακια») να κανουν πιο ευκολα την λοβιτουρα τους.
Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά στην αλητισα πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την αίθουσα. Μέχρι αυτή την ώρα τόσο η αλητισα πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, όσο και οι διαδηλωτές δεν έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ»! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΑΤΟ-ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ «ΚΥΠΡΟΥ - ΑΙΓΑΙΟΥ - ΘΡΑΚΗΣ». ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης που εξελίσσεται στην Ελβετία και του κινδύνου κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαρχής του κατακερματισμού της ζώνης «Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη», οι πολιτικές συλλογικότητες και οι φορείς υπεράσπισης του Αγώνα της Κύπρου που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο της 14ης Ιανουαρίου ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη, είναι καιρός να απαντήσουμε» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ξενοδοχείοRoyal Olympic στις στήλες Ολυμπίου Διός, περιοχή Μακρυγιάννη (στάση ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη) 10π.μ. - 7μ.μ., με τις εξής ενότητες: 1) Ενιαία αδιαίρετη και κυρίαρχη Κύπρος 2) Διεθνές περιβάλλον και Ν.Α. Μεσόγειος 3) Αιγαίο, Θράκη, Βαλκάνια και Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Θα μιλήσουν από την Κύπρο:
ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ευρωβουλευτής, προσφυγικά σωματεία και φορείς του Κυπριακού Αγώνα.
Θα μιλησουν οι : Σολων Ανταρτης Ιδρυτικο μελος της Φιλικης Εταιτειας Κυπρου, Πετρος Ευδοκας Ιδρυτικο μελος της συντακτικης επιτροπης της οργανωσης Ενδο-Μηδεια/Cyprus Indymedia Κυπρου
Εισηγητές στις προαναφερόμενες ενότητες: Θέμος Στοφορόπουλος πρωην πρεσβευτης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος Δημοσιογραφος-πολιτικος αναλυτης, Φώτιος - Σπυρίδων Μαζαράκης Δικηγοτος Δρ. Νομικης Συγγραφεας, Γιάννης Ραχιώτης Δικηγορος, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης καθηγητης Α.Π.Θ. εκπροσωπος Σοσιαλιστικης Προοπτικης, Λεωνίδας Αποσκίτης Δημοσιογραφος Συγγραφεας, Κωνσταντίνος Γρίβας Αν. Καθηγητης Γεωπολιτικης στο Σ.Σ.Ε, Παύλος Τουμανίδης Διεθνολογος, Ανδρέας Ζαφείρης Εκπαιδευτικος Ινστιτουτο Dostoevski, θα υπάρξει η δυνατότητα για ερωτήσεις και συζήτηση.
-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ “ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ”
Είναι καιρός να απαντήσουμε! -ΕΝΙΑΙΑ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΥΠΡΟΣ -ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ν/Α ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ -ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 ώρα 10:00 – 18:00 Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ, οδός Αθανασίου Διάκου 28-34, περιοχή Mακρυγιάννη (απέναντι από στύλους Ολυμπίου Διός)
Φορείς-συνδιοργανωτές: Ε.ΠΑ.Μ, ΔΗ.ΚΚΙ, ΑΚΕΠ, Σoσιαλιστική Προοπτική, Dοstoevsky -Save Donbass, Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Κόμμα Φιλελευθέρων, Πατριωτική Ενωση ΕΛ.ΛΑΣ, Νέος Αγωνιστής, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα Κύπρου, Επιτροπή Ελλάδα – Κύπρο
http://www.epamhellas.gr/2017/01/18/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%AD%CE%BC/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Ο Νικολάς Μαδούρο τίμησε την μνήμη του Ρόμπερτ Σέρα
O πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο απότισε φόρο τιμής στη μνήμη και το επαναστατικό παράδειγμα του Ρόμπερτ Σέρα, o oποίος στις 16 Γενάρη θα γινόταν 30 ετών.
“Σήμερα θυμόμαστε, επιβεβαιώνουμε την αγάπη μας, ξαναφέρνουμε στις αναμνήσεις μας και προσευχόμαστε για τον Ρόμπερτ Σέρα, όπου είναι το πνεύμα του , είναι και ο Ρόμπερτ Σέρα, βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας και εμείς πάντα θα προσευχόμαστε γι αυτόν, ας είναι αιώνια η μνήμη του όπως είναι αιώνιο το φως που μας έδωσε αυτό το παιδί, αυτός ο φίλος στην σύντομη ζωή του”, δήλωσε ο αρχηγός του Κράτους, στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας.
Στις δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος τόνισε ότι η δολοφονία που έγινε τον Οκτώβρη του 2014, επρόκειτο να παρουσιαστεί σαν κοινό έγκλημα. “Αν ο ίδιος ο Ρόμπερτ δεν είχε ενεργοποιημένη μια κάμερα, η οποία κατέγραψε την δολοφονία, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης θα είχαν παρουσιάσει την δολοφονία σαν κλοπή, σαν ληστεία. Χάρη στις δικές του καταγραφές σε βίντεο, μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι ήταν δολοφονία. Η κάμερα κατέγραψε το πρόσωπο του δολοφόνου και την στιγμή της δολοφονίας”, υπενθύμισε ο πρόεδρος Μαδούρο.
Το 2007, ο Σέρα ήταν μέλος της ηγεσίας των Μπολιβαριανών Φοιτητών και μέλος της Επιτροπής της Φοιτητικής Εθνοσυνέλευσης. Στη συνέχεια, ήταν ένας από τους πιο δραστήριους ηγέτες της Νεολάιας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) στο Καράκας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Πέραμα: Οργή γονέων όχι για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για το κράτος -Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας
18|01|2017 12:09
Εντονα αντέδρασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, μετά την εισβολή Χρυσαυγιτών στο σχολείο το απόγευμα της Τρίτης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την τοπική κοινωνία σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας, καθώς και για δοκιμασμένη και οικονομικά ρημαγμένη περιοχή.
Η ανακοίνωση γονέων και κηδεμόνων Νέου Ικονίου Περάματος
Ζώντας σε μια περιοχή δοκιμασμένη και οικονομικά ρημαγμένη, όπως είναι η περιοχή του Περάματος, όλοι εμείς οι γονείς του δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου και του νηπιαγωγείου, καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδραση μας ως ρατσιστική ή τη χρησιμοποιούν ως ευκαιρία μα την καπηλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες.
Καθημερινά το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας επιβαρύνοντας συνεχώς την περιοχή μας και πετώντας στα παιδιά μας ένα πιάτο φαΐ που παρ όλες τις αντιδράσεις μας για την ποιότητα του δεν μας δίνει κανείς σημασία αφού προερχόμαστε από το Πέραμα, τη φτωχογειτονιά και θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ. Το κράτος χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ότι προτίθεται να κάνει.
Τόσο με τους γονείς όσο και με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής φέρνοντάς μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη απόφαση. Μας ενημερώνει ότι στέλνει έκτακτες επιχορηγήσεις στο δήμο μας για την κάλυψη των extra αναγκών στο σχολείο μας σε πετρέλαιο, καθαριότητα, γραφική ύλη όταν τόσα χρόνια τρέχαμε εμείς οι γονείς, και οι σύλλογοι γονείς για να καλύψουμε με αγωνία κάθε φορά για την επάρκεια τους. Παράδειγμα πρόσφατο μέσα στον Δεκέμβρη όπου δεν είχαμε την απαραίτητη ποσότητα πετρελαίου για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου μας.
Και ρωτάμε λοιπόν την κυβέρνηση μας: Τι θα γίνει κύριοι όταν η στρόφιγγα αυτή κλείσει; Γιατί θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που θα έχουμε τόσες παροχές τώρα που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας όταν καθημερινά εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα αυτονόητα που θα πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά όλων των σχολείων; Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας και όχι για όλα τα σχολεία μας; Γιατί κύριοι είμαστε εμείς οι ρατσιστές και όχι όλοι εσείς που αντιπροσωπεύετε το κράτος και οποιαδήποτε άλλη δομή και που μπορεί και εσείς ενδόμυχα να έχετε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμάς αλλά φοβάστε να τις εκφράσετε.
Ίσως δεν σας αγγίζει αυτό το γεγονός. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω από όλα, ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη για αυτό λυπούμαστε, γιατί εμείς δεν το νιώθουμε απλά γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε. Οι γονείς του δημοτικού και νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος
σχολιο.- Οταν βριζουν την Αριστερα ακομα και στο Περαμα, που κατα βαση κατοικουν χαμηλοτερα εισοδηματα, τι να πει κανεις... ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ !!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκουριές: Δικάζεται σήμερα 77χρονος διαδηλωτής!
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 08:13
Δικάζεται σήμερα ένας 77χρονος, οποίος είχε συλληφθεί στις 10 Ιουλίου 2013 κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων ενάντια στην Hellas Gold και στην ανοιχτή εξόρυξη στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο τότε 73χρονος συνελήφθη και χτυπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς και να καταλήξει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε επί πέντε μέρες φρουρούμενος, σε μια ακόμη περίπτωση ακραίας αστυνομικής βίας στη χώρα μας.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά για τον ηλικιωμένο, σήμερα δικάζεται με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης στα δικαστήρια Πολυγύρου. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης καλεί τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον άτυχο 77χρονο με μια συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου σήμερα στις 10:00πμ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: «Κανένας διωκόμενος μόνος! Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών! Να σταματήσει τώρα η εξόρυξη στη Χαλκιδική!».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskra: Ο ΔΟΛ μεταλλάσσει για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ
18|01|2017 12:38
Την πραγματικοτητα που ξερει ολος ο κοσμος αλλα δεν τολμανε να αποκαλυψουν οι πληρωμενοι δημοσιογραφοι δίνει το σάιτ της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την εγκατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ΔΟΛ. Σε ανυπόγραφο άρθρο που εκφραζει ολον τον Ελληνικο Λαο με τίτλο «Ο ΔΟΛ μεταλλάσσει για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει: «Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι η αμαρτωλή μετάλλαξη του παλιού ΠΑΣΟΚ του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου ολοκληρώθηκε με την παράδοση και του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου (Α.Π) στον ΔΟΛ.
Είναι σημαδιακό ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που γίνεται με πολύ πιο κωμικοτραγικό, απροκάλυπτο και ευτελή τρόπο. Τότε ο μακαρίτης Α.Π ήταν ακόμα δημοφιλής και ο ΔΟΛ κραταιός και επιβλητικός.. Σήμερα ο Αλ. Τσίπρας είναι ξεπεσμένος και υπό κατάρρευση και ο ΔΟΛ καταχρεωμένος, στο χείλος του γκρεμού.
Η υπόθεση της “ΑΛΛΑΓΗΣ” του Α.Π τερματίστηκε οριστικά τότε με την παράδοση της στον ΔΟΛ, τώρα με τον Τσίπρα και το συνοικέσιο με τον ΔΟΛ δεν τελειώνει μόνο κάθε (ανύπαρκτη) ελπίδα αλλαγής πορείας, τελειώνει και η χώρα. Μόνο μια αυθεντική, πια, επαναστατική ανατροπή μπορεί να καθαρίσει την κόπρο και να επαναθεμελιώσει τη χώρα. Την θέλουμε, όμως; Ή μοιραίοι και άβουλοι προσμένουμε προσκυνημένοι το θλιβερό τέλος;»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 16:53
Οι γερμανοί βουλευτές, αριστεροί και δεξιοί, νομιμοποίησαν σήμερα ομόφωνα τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένοι καρκίνοι, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία». Με τον νόμο που ψηφίσθηκε από την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, οι γιατροί θα μπορούν στο εξής να συνταγογραφούν κάνναβη στους ασθενείς τους που πάσχουν από «σοβαρές παθολογίες» -καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας- και δεν μπορούν να ωφεληθούν από «εναλλακτικές θεραπείες», σύμφωνα με το κείμενο του νόμου.
Η Γερμανία εντάσσεται έτσι στη χορεία των χωρών της ΕΕ που έχουν νομιμοποιήσει προϊόντα με βάση την κάνναβη: πρόκειται για την Αυστρία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, την Κροατία και την ΠΓΔΜ. Οι γερμανοί ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και με συνταγή εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Ορισμένοι θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν στο εξωτερικό συνθετικά παράγωγα της κάνναβης, όπως το dronabinol. Ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης από τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας, θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.
Θα επιτρέψει τη «βελτίωση» της φροντίδας ασθενών που ακολουθούν αγωγές κατά του πόνου, δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε, ο οποίος ανήκει στη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) και του οποίου ο νόμος χαιρετίσθηκε σήμερα από το σύνολο των κομμάτων, αριστερών και δεξιών. «Σήμερα είναι μια ωραία ημέρα», δήλωσε ο βουλευτής Ράινερ Χάγεκ, μέλος της συντηρητικής Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Επέμεινε στο γεγονός ότι το κείμενο αυτό δεν θα επιτρέψει "να καπνίζει κάποιος τσιγαρλίκια με συνταγή» και δεν σημαίνει επίσης νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.
Ο νόμος δεν επιτρέπει στους ασθενείς να καλλιεργούν τη δική τους κάνναβη, επιμένει το κείμενο, που υπενθυμίζει ότι μια τέτοια πρακτική αντιβαίνει στον νόμο περί ναρκωτικών που ισχύει στη Γερμανία, όπου απαγορεύεται η κατοχή κάνναβης. Στην πράξη γίνεται πάντως ανεκτή η κατοχή μικρών δόσεων, με τις ανεκτές ποσότητες να ποικίλουν ανάλογα με το περιφερειακό κρατίδιο. Μια δημόσια υπηρεσία ιατρικής κάνναβης αρμόδια για την καλλιέργειά της θα δημιουργηθεί εξάλλου. Έως τότε η Γερμανία θα προμηθεύεται την κάνναβη από το εξωτερικό. Το νομοσχέδιο είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, αφού ένας ασθενής έλαβε το δικαίωμα να καλλιεργεί κάνναβη αφού κατέδειξε ότι πρόκειται για τη μοναδική ουσία που μπορεί να τον ανακουφίζει από τον πόνο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλμύρα: Το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο εκτέλεσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 12:48
Αληταραδες «μαχητές» του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. Η τζιχαντοφασιστική συμμορια γουρουνιων εκτέλεσε δι' αποκεφαλισμού τους τέσσερις από αυτούς -δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς- έξω από μουσείο, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο. Οι άλλοι οκτώ -τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες και τέσσερις μαχητές των ισλαμοφασιστών που είχαν αιχμαλωτιστεί σε άλλα μέρη της Συρίας- εκτελέστηκαν διά πυροβολισμού.
Κάποιες από τις εκτελέσεις των οκτώ έγιναν στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Παλμύρας, όπου πέρυσι γουρουνια αληταραδες «μαχητές» του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου είχαν εκτελέσει τουλάχιστον 25 ενόπλους που μάχονταν στο πλευρό της Δαμασκού, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο. Το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα τον περσινό Δεκέμβριο. Οι λαικες δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από αέρος από ρωσικές δυνάμεις, είχαν ξαναθέσει τον Μάρτιο υπό τον έλεγχό τους την αρχαία αυτή πόλη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντοφασιστες του ISIS το 2015.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες: Ο Γκιουλέν δεν ήταν σε θέση να οργανώσει πραξικόπημα κατά του Ερντογάν
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 01:21
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών και πιο συγκεκριμένα η μονάδα ανταλλαγής πληροφοριών Intcen, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι o αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ πρώην ιμάμης Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν ήταν αυτός που διέταξε το πραξικόπημα στην Τουρκία και οι διώξεις εναντίον των υποτιθέμενων υποστηρικτών του που ακολούθησαν, σχεδιάστηκαν προκειμένου να ενισχύσουν την εξουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUOBSERVER επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι είναι πιθανό μία ομάδα αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων Γκιουλενιστών, Κεμαλικών, αντιπάλων του AKP και οπορτουνιστών, να βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα, αλλά ότι είναι απίθανο ο ίδιος ο Γκιουλέν να έπαιξε κάποιο ρόλο, αφού είναι απίθανο να είχε αυτός πραγματικά τις ικανότητες και τις δυνατότητες να προβεί σε τέτοιες κινήσεις. Μόνο ατομικά ορισμένοι Γκιουλενικοί χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, συνεχίζει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, μπορεί να ένιωσαν υπό πίεση και να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, γνωρίζοντας ότι ο Eρντογάν είχε ούτως ή άλλως σχεδιάσει τη δίωξή τους για εγκλήματα τρομοκρατίας μέσα στον Αύγουστο.
Σε σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο ειδικότερα, η έκθεση σημειώνει ότι προσπαθούσε να διαλύσει το κίνημα του Γκιουλέν στην Τουρκία, επειδή αυτός αποτελούσε το μοναδικό του αντίπαλο στην προσπάθειά του να κυβερνήσει τη χώρα μέσω ενός πλήρους προεδρικού συστήματος, και ότι εκμεταλλεύτηκε το πραξικόπημα για να ξεκινήσει μία ευρύτερη εκστρατεία δίωξης των αντιπάλων του, αφού οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χρόνια πριν είχαν αρχίσει να καταρτίζουν λίστες "ενοχλητικών ατόμων", οι οποίες περιείχαν επίσης τα ονόματα πολιτικών ακτιβιστών, ενώ το τεράστιο κύμα συλλήψεων είχε ήδη προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Παρά το γεγονός, όμως, ότι τον απαλλάσσει από την ευθύνη του πραξικοπήματος, επισημαίνει ο EUOBSERVER, η έκθεση δεν περιγράφει με ζωηρά χρώματα τον Γκιουλέν, μια και, όπως υποστηρίζει, μπορεί οι διδασκαλίες που δημοσιεύονται στο όνομά του να μιλούν επιφανειακά για ανεκτικότητα, ισλαμιστές μελετητές, ωστόσο, ειδικοί στη χρήση της γλώσσας και των συμβόλων, αναγνωρίζουν ότι αυτές είναι σαφώς αντισημιτικές και αντιχριστιανικές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομπάμα: Η ελάφρυνση της ποινής της Μάνινγκ δεν θα στείλει το λάθος μήνυμα
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, 22:46
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ ότι η Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, εξέτισε μια σκληρή ποινή φυλάκισης και πως η απόφαση του να μειώσει την ποινή κάθειρξης 35 ετών που της είχε επιβληθεί σε 7 χρόνια φυλάκισης δεν θα σηματοδοτήσει μια επιείκεια σε δράστες διαρροής μυστικών πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Ομπάμα δήλωσε πως έκρινε λογική την μείωση της ποινής της Μάνινγκ, επειδή η ίδια οδηγήθηκε σε δίκη και ανέλαβε την ευθύνη του αδικήματος που διέπραξε. Η Τσέλσι Μάνινγκ, διαφυλική που ονομαζόταν προηγουμένως Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 διότι διαβίβασε το 2010 πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ στον WikiLeaks. Όπως υποστήριξε ο Ομπάμα η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν «εξαιρετικά δυσανάλογη» συγκριτικά με ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους δράστες διαρροών, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «πολύ άνετα ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποψήφια πρέσβειρα του Τραμπ για τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Ρωσία
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, 19:49
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Ρωσία και πρέπει να δουν «θετικές ενέργειες» από την Μόσχα πρoτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η Νίκι Χέιλι, την οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ονοματίσει για επόμενη πρέσβειρα της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη. «Η Ρωσία επιχειρεί να κάνει επίδειξη δυνάμεων αυτή την στιγμή. Αυτό κάνει. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς επιφυλακτικοί. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε» τόνισε σε βουλευτές η Χάλεϊ κατά την ακρόασή της στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού της. «Κατά την εκτίμηση μου, η Ρωσία πρέπει να προβεί σε θετικές ενέργειες πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άρση κυρώσεων εναντίον αυτής» πρόσθεσε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ «υποχρεώθηκε» να λαμβάνει υπόψη του τις ανισότητες
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, 16:52
Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα από το Νταβός ότι οι εξελίξεις υποχρεώνουν τον θεσμό του οποίου ηγείται να λαμβάνει υπόψη του τις ανισότητες, μετά το Brexit και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. «Όταν έχεις μια κρίση ή όταν δέχεσαι πολύ ισχυρά σήματα, όπως αυτά που δεχθήκαμε εμείς από τους ψηφοφόρους που λένε 'όχι', είναι αληθινά η στιγμή να δούμε ποιες είναι οι πολιτικές που έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο», δήλωσε η Λαγκάρντ στη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα πώς η ελίτ μπορεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις μεσαίες τάξεις. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε πως «οι οικονομολόγοι υπέστησαν μια ισχυρή ήττα, ιδιαίτερα αυτοί που έλεγαν πως δεν είναι δική τους δουλειά να σκεφτούν (για τις ανισότητες)».
Η ίδια πρόσθεσε πως το ίδιο συμβαίνει και στους κόλπους του ΔΝΤ, αλλά ο θεσμός του οποίου ηγείται «υποχρεώθηκε τώρα να λαμβάνει υπόψη του τη σημασία της ανισότητας και επίσης τη σημασία που έχει η μελέτη της ανισότητας και των απαντήσεων που μπορούν να δοθούν σ' αυτή». Μετά το Brexit και τη νίκη του Τραμπ, οι ανισότητες και κυρίως η απώλεια της στήριξης των μεσαίων τάξεων στις ανεπτυγμένες οικονομίες αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς σχόλια...
ΤΟΥΡΚΙΑ: Κάθειρξη 225 ετών στους Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, συμπροέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, του τρίτου μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος στην Τουρκία!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα αστεια που γραφουν τα Νεα, ότι η εφημεριδα διατηρει συνεχεια ιδια πολιτικη γραμμη, να τα πει σε κανενα πιτσιρικα. Αλλα ηταν τα Νεα του Χρηστου Λαμπρακη, που υποστηριζαν το ΠΑΣΟΚ, και αλλα τα Νεα του Ψυχαρη που εχει καταντησει την εφημεριδα φυλλαδα της ΝΔ! Ο Μουλοπουλος τους πειραξε, που ηταν διευθυντης του Βηματος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρι το δεσμευμενο στοκ της Ηλεκτρονικης Αθηνων. 15.500 κομματια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αλλεργια με τα θρησκευτικα.
Εισηγηση-σοκ από το Ινστιτουτο Εκπαιδευτικης Πολιτικης να γινουν τα θρησκευτικα μαθημα επιλογης από υποχρεωτικο. Αμεση αντιδραση της Εκκλησιας για το θεμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ξεπουλημα συνεχιζεται! Ιταλικη πλεον η Τραινοσε. Με 45 ψωροεκατομμυρια ευρω (ενώ μονο η ακινητη περιουσια της Τραινοσε αγγινει τα 450 εκατομμυρια ευρω) οι ιταλικοι κρατικοι σιδηροδρομοι απεκτησαν την αδεια χρησης του ελληνικου σιδηροδρομικου δικτυου. Εκχωρηση εθνικου πλουτου λεει η Πανελληνια Ομοσπονδια Σιδηροδρομικων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα. 1.700.000 πολιτες κατω από το οριο της φτωχειας. Χθεσινοι νοικοκυρηδες σημερινοι χτυπημενοι από τα μνημονια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από την απελευθερωμένη πόλη του Χαλεπίου σήμερα: Δεκαδες Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν σε μια μαζική διαδήλωση για την υποστήριξη του συριακού στρατού και του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
βρηκα λυση να μην ξαναδουλεψουμε...
Θα φτιαξουμε μια ΜΚΟ "ΚΛΟΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ..." Θα παμε στο Ελπιδα να προσφερουμε 20 λεπτα χαρα στα παιδακια (δεν ειρωνευομαι τα παιδια αλλα ολους αυτους που τα εκμεταλεύονται) και θα βγουμε φωτο με τη μουμια και το κατοικιδιο της.
Μετα παμε City plazza να παιξουμε με τα προσφυγοπουλα με χορηγια του επαναστατη αναρχικου Ανδρουλιδακη... Μετα θα μας δεχτει η πατσαΔουρου, το υπουργειο πολιτισμου κ.α.... Τελος βαζουμε και υποψηφιοτητα με το Συριζα για τις επομενες εκλογες... Και αν φανουν υπερβολικα αυτα που λεω ειχα προταση απο Συριζαιους να διοριστω στο υπουργειο πολιτισμου σαν ανιματερ με 2.000 ευρω για να σταματησω την κριτικη... Φυσικα αρνηθηκα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ενός μαθητή για να πάει στο σχολείο!
Γράφει ο Σπύρος Ψαρράς. Εκπαιδευτικός Πρόεδρος Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Συμβαίνει κάθε μέρα! Μαθητής Λυκείου από χωριό της επαρχίας Αχαΐας για να πάει στο σχολείο του πρέπει να περπατήσει από της 6 το πρωί πάνω από 2 χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα, άσχετα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και με όλους τους κινδύνους για τη σωματική του ακεραιότητα, (τροχαία ατυχήματα, επιθέσεις από αδέσποτα ζώα, εγκληματικές ενέργειες), για να φτάσει στη στάση του ΚΤΕΛ. Εκεί θα περιμένει το λεωφορείο της γραμμής που θα τον αφήσει στη στάση και θα περπατήσει ξανά 1 χιλιόμετρο, με τους ίδιους κινδύνους που ανέφερα παραπάνω, μέχρι να φτάσει κάνα μισάωρο πριν το... πρωινό κουδούνι στο σχολείο.
Το μεσημέρι θα πρέπει να υποστεί το ίδιο μαρτύριο από την ανάποδη!. Και ως γνωστόν τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν ακολουθούν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων που σημαίνει τρέχα γύρευε τι ώρα θα επιστρέψει σπίτι!. Αυτός ο μαθητής πρέπει να είναι και ευτυχής διότι απολαμβάνει την μέριμνα της πολιτείας η οποία του έχει εξασφαλίσει μαθητικό δελτίο και θα έχει μαθητικό εισιτήριο!. Είναι ένας από τους χιλιάδες μαθητές που έχουν την ατυχία να απέχει το σπίτι τους από το σχολείο απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων!.
Είναι και από τους τυχερούς γιατί αν η απόσταση του σπιτιού του από το σχολείο ήταν 4 χιλιόμετρα και ένα μέτρο και έως τα 5 χιλιόμετρα δεν θα δικαιούταν ούτε την έκπτωση μέσω του μαθητικού δελτίου παρά μόνο, αν είναι δυνατόν, το τεράστιο χρηματικό επίδομα των 35 λεπτών το χιλιόμετρο που θα παίρνει ο γονέας του για να αναλάβει να τον πηγαίνει αυτός στο σχολείο!. Αν βέβαια ο γονέας έχει μέσο μετακίνησης και αν του το επιτρέπει η εργασία του! Αλλιώς με τα πόδια η οτοστόπ!
Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω πως το επίδομα αυτό πληρώνει τον γονιό μόνο για τα χιλιόμετρα που θα διανύσει για να πάει τον μαθητή στο σχολείο. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το εξωφρενικό ποσό των 1,30 ευρώ..... όταν τα πάρει. Η επιστροφή δεν μας νοιάζει και γι αυτό δεν την πληρώνουμε! Σημασία έχει για την πολιτεία μόνο να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Η επιστροφή στο σπίτι είναι υπόθεση των γονιών, θα τους πληρώνουμε κιόλας;
Μόνο αν η απόσταση από το σπίτι του μαθητή στο σχολείο είναι 5 χιλιόμετρα και πάνω τότε η πολιτεία έχει την υποχρέωση να μισθώσει μέσο μεταφοράς. Αν βέβαια δεήσει και ευδοκιμήσει ο διαγωνισμός, μετά από κάνα εξάρι μήνες!. Και μετά μας μιλάνε για απουσίες, μαθητική διαρροή, χαμηλές σχολικές επιδόσεις, σχολεία της επαρχίας που δεν έχουν μαθητές και πρέπει να τα κλείσουν και για εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εδώ δεν μπορούνε να εξασφαλίσουνε τα προφανή οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για Νέο Λύκειο μας λείπανε. Ειλικρινά ντρέπομαι, και θυμώνω!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπή και αίσχος!! Μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας οικοδόμου με τετραπλό bypass από 67% σε 50% - Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Η σφαγή είναι σχεδιασμένη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε
Τα ΚΕΠΑ για μια ακόμα φορά έκαναν τα θαύμα τους. Με απόφαση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας συναδέλφου οικοδόμου με... τετραπλό bypass από 67% σε 50%. Αυτή η σφαγή είναι σχεδιασμένη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Tα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές.
Τους προειδοποιούμε: Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφο και κάθε συνάδελφο που έχει μείνει ανάπηρος και πρέπει να ζήσει. Γι’ αυτό το Συνδικάτο μας σε συνεργασία με το Εργατικό κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 19 Γενάρη 2017 και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ (εκεί που βρίσκονται τα ΚΕΠΑ) και ο συνάδελφος περνά από δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή. Με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης μπορούμε να σταματήσουμε την σφαγή, μπορούμε να ζήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε.
Αυτό το έγκλημα μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να το σταματήσουμε. • Να σταματήσει εδώ και τώρα η εγκληματική αντιμετώπιση των συναδέλφων και των συναδελφισσών. • Να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με την ανάλογη σύνταξη, επίδομα αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. • Να μπει τέρμα στο σφαγείο των ΚΕΠΑ. • Κανένας ανάπηρος, χωρίς τα αναγκαία μέσα για να ζήσει με πλήρη και δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
TΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκληρό κτύπημα της Συρίας σε αεροπορική βάση των σιωνιστών!
Το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς νομίζει πως μπορεί να παίζει με την Ανυπότακτη κι Αδούλωτη Συρία... Σύμφωνα με το "wolftartous-nightmare" Συριακοί πύραυλοι έπληξαν αεροπορική βάση των σιωνιστών. Ο λαός της Συρίας κι ο πρόεδρος Άσαντ, δεν αφήνουν τίποτα αναπάντητο. Ούτε σπιθαμή Συριακής γης δεν θα μείνει στα χέρια των καθαρμάτων, των "μετριοπαθών" φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Βρε ασπόνδυλα, εσείς που με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΚΟ και λοιπών "δυνάμεων" αντιεξουστιακών και μη, κάνετε καριέρα πολιτικοοικονομική στην δική μου πλάτη και με κανιβαλίζετε κι από πάνω, αν είχα τόσα φράγκα όσα λέτε κι ήμουν κι ακροδεξιά, όπως λέτε, και κάθαρμα, όπως ισχυρίζεστε, νομίζετε ότι τώρα θα καθόσασταν αναπαυτικά στις... πολυθρόνες και τους καναπέδες του City Plaza να ξύνετε τ απαυτά σας και να με τρολλάρετε; Για κουνήστε το κενό σας, λιγάκι. Θα τα κάνατε αυτά στον Βαρδινογιάννη ή στον Μιχαλολιάκο; Ούτε για τζα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε ο καιρός δεν μας ανέχεται πια...
Του Δημήτρη Καζάκη
Ο φετινός χειμώνας είναι ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων. Χιονιάς, απρόσμενο ψύχος ακόμη και στις πιο εύκρατες περιοχές της χώρας. Απ' ότι φαίνεται ακόμη κι ο καιρός της Ελλάδας αγανάκτησε με την κατάστασή μας και τερμάτισε το "μορατόριουμ" των σχετικά ήπιων χειμώνων, που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια του μνημονίου. Λες και μας λέει με τον τρόπο του ότι εξαντλήθηκε πια η υπομονή του με εμάς.
Εν τω μεταξύ φαντάζομαι ότι όλοι μας χαρήκαμε με το μεγαλείο της απανθρωπιάς και της παλιανθρωπιάς των εργολάβων της κυβέρνησης, των ΜΚΟ και των επίσημων κυκλωμάτων "αλληλεγγύης" στους ανθρώπους που έχουν σκόπιμα εγκλωβίσει στα κέντρα κράτησης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι μισοί απ' αυτούς οικογένειες με ανήλικα παιδιά, στεγάζονται σε θερινές σκηνές της πλάκας, ή σε προκάτ φτηνής κατασκευής, όπου λείπουν τα παραθυρόφυλλα και οι πόρτες.
Ειλικρινά μου είναι αδύνατο να αντιληφθώ πώς μπορεί κανείς να δικαιολογήσει την στέγαση ανθρώπων και δη οικογενειών με ανήλικα, σε προκάτ χωρίς πόρτες και παράθυρα! Ποιός έκλεψε τις πόρτες και τα παράθυρα; Καλά, για θέρμανση δεν συζητάμε. Είναι προφανές ότι για κάθε 1 ευρώ που έχει σαν τελικό αποδέχτη τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, οι ημέτεροι των κυκλωμάτων ΜΚΟ και αγαθοεργίας της κυβέρνησης τσέπωσαν περισσότερα από 10 ευρώ. Κι ενώ οι χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας για να κάνουν σαφάρι με πρόσφυγες και μετανάστες, μεταφέρονται με ειδικά θωρακισμένα οχήματα σεκιούριτι χωρίς κανέναν έλεγχο από καμιά επίσημη αρχή ώστε να πληρωθούν παχυλές αντιμισθίες "αλληλέγγυων" και έξοδα διαμονής σε καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στα κέντρα κράτησης αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά την κόλαση. Την κόλαση του ανθρωπισμού των "ανοικτών συνόρων".
Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει ευθύνες από κανέναν. Φυσικά κανενός από τους υπευθύνους δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί προκειμένου να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού και να ακολουθηθούν εδώ και τώρα οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε οι πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν νόμιμα από την Ελλάδα. Το μόνο ζήτημα που απασχολεί όλους αυτούς τους εργολάβους του ανθρωπισμού της παλιανθρωπιάς, είναι πώς θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να τσεπώσουν περισσότερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι εργολάβοι κυβέρνησης, κομμάτων και ΜΚΟ τσέπωσαν μόλις 500 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ΕΕ. Τι είναι ο κάβουρας και τι το ζουμί του για κυκλώματα που έχουν συνηθίσει να τσεπώνουν δις; Κι έτσι άρπαξαν την ευκαιρία να προβάλουν τις τραγικές συνθήκες των εγκλωβισμένων και μεταναστών, που οι ίδιοι δημιούργησαν, προκειμένου να ζητήσουν περισσότερα κονδύλια.
Ταυτόχρονα οι "θεσμοί" της ΕΕ βρήκαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την εικόνα των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα. Λες και δεν είναι συναυτουργοί στο έγκλημα. Λες και δεν είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με τους χειρότερους δυνατούς όρους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εμπορεύεται μαζικά η Τουρκία. Απλά είναι μια ακόμη θαυμάσια ευκαιρία για να δείξουν στους λαούς της Ευρώπης πόσο βαθιά διεφθαρμένοι, ρατσιστές και βάρβαροι είναι οι Έλληνες που κρατούν σε τέτοια κατάσταση τους πρόσφυγες και μετανάστες. Κι έτσι ο καθένας ασκείται στο ρόλο του. Η ΕΕ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, η κυβέρνηση με το χέρι απλωμένο για να αρπάξουν οι ημέτεροι όσα μπορούν περισσότερα, κοκ.
Κι ενώ οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις δίνουν και παίρνουν για την πραγματικά απάνθρωπη κατάσταση των σκόπιμα εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, κανείς μα κανείς δεν μιλά για την εξίσου τραγική κατάσταση των ίδιων των Ελλήνων. Έτσι επιτάσσει το καθεστώς κατοχής και ο ψυχολογικός πόλεμος που ασκείται εναντίον του πληθυσμού. Πρέπει ο Έλληνας, όσο πιο δύσκολα τα βγάζει πέρα, να βλέπει ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Κι έτσι να κάθεται ήσυχα, πιστεύοντας ότι θα γλυτώσει τα πολύ χειρότερα. Έτσι κανείς δεν μιλά για το γεγονός ότι οι Έλληνες χάρις στο καθεστώς κατοχής από τους Ευρωπαϊκούς "θεσμούς", κατέληξαν αισίως στη χειρότερη θέση από άποψη συνθηκών διαβίωσης και στέγασης σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία, δηλαδή στη χειρότερη θέση από άποψη συνθηκών και όρων στέγασης του πληθυσμού της στο σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ.
Το ίδρυμα The Foundation Abbé Pierre - Feantsa, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ασχολείται με τις συνθήκες στέγασης και διαβίωσης στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την τελευταία του έκθεση (Σεπτέμβρης 2016) με διαθέσιμα στοιχεία του 2014, η Ελλάδα είναι στη χειρότερη θέση με όρους (α) υπερβολικού κόστους στέγασης, (β) καθυστερούμενων οφειλών, (γ) υπερπληρότητας ανά κατοικία, (δ) αδυναμίας επαρκούς θέρμανσης, (ε) έντονων προβλημάτων στέγασης.
Πάρτε υπόψη σας ότι μιλάμε για τον ντόπιο πληθυσμό, όχι για τους αλλοδαπούς. Το μερίδιο του πληθυσμού που στην Ελλάδα ζει με δαπάνες μεγαλύτερες από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος για την στέγασή ανέρχεται στο 40,7% έναντι του 11,5%, που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Η επιβάρυνση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 40% και άνω για τη στέγαση, θεωρείται από την ίδια την ΕΕ ως υπερβολική. Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού της με υπερβολική επιβάρυνση δαπανών στέγασης από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ. Κι όχι μόνο αυτό. Την περίοδο 2007-2014 η Ελλάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη επιδείνωση από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ στην επιβάρυνση των δαπανών στέγασης. Στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 24,9%, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,8% την ίδια περίοδο.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το στοιχείο για την επαρκή θέρμανση των κατοικιών στην Ελλάδα. Το 32,9% του πληθυσμού αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση της κατοικίας του. Ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ βρίσκεται στο 10,2%. Η Ελλάδα στο ζήτημα της επάρκειας θέρμανσης βρίσκεται στην 27η χειρότερη θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ. Στην 28η χειρότερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία με 40,5% του πληθυσμού να μην διαθέτει επαρκή θέρμανση.
Ωστόσο, την περίοδο 2007-2014 στην Ελλάδα το μερίδιο του πληθυσμού με ανεπαρκή θέρμανση αυξήθηκε κατά 19,1%. Κατά μέσο στην ΕΕ το μερίδιο του πληθυσμού με ανεπαρκή θέρμανση μειώθηκε κατά 1,6% την ίδια περίοδο. Ενώ στη Βουλγαρία μειώθηκε κατά 26,9%! Κι όλα αυτά γιατί; Διότι, όπως μας λένε, οι Έλληνες πρέπει να θυσιαστούν για την Ευρώπη.
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Δημοσιεύτηκε, 15/1/2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την καταστολή στο Ισραήλ
Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την καταστολή εναντίον λαϊκών αγωνιστών στο Ισραήλ που κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες. Αναφέρει: «Το Ισραήλ, συνεχίζοντας την απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική της εκδίωξης των Παλαιστινίων (πολιτών του Ισραήλ), από τις εστίες τους κι εντός του Ισραήλ, προχώρησε για άλλη μια φορά σε μια βάρβαρη επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής ενέργειας ήταν η δολοφονία δύο Παλαιστινίων και ο τραυματισμός (με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι) του Αϊμαν Αουντε, βουλευτή και επικεφαλής του Κοινού ψηφοδελτίου, στο οποίο έχει ενταχθεί και το "Χαντάς", που είναι οργάνωση όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ. Το κράτος του Ισραήλ βασίζει την αδιαλλαξία του στις πλάτες των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό, μεταξύ άλλων και για την εμβάθυνση και σύσφιξη των σχέσεων με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ και σε πολιτικό - στρατιωτικό επίπεδο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εφτασε χτες στον κεντρικό εμπορικό σιδηροδρομικό σταθμό Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου η πρώτη απευθείας εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει την Κίνα με το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας εμπορεύματα από την πόλη Γίγου της ανατολικής Κίνας, καλύπτοντας απόσταση 11.999 χλμ. μέσω Καζακστάν, Ρωσίας, Λευκορωσίας, Πολωνίας και δυτικοευρωπαϊκών χωρών με τελευταία τη Γαλλία.
ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Επίθεση ισλαμοφασιστικων γουρουνιων βομβιστών αυτοκτονίας έξω από στρατόπεδο στο βόρειο Μάλι είχε χτες το μεσημέρι ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων (οι περισσότεροι στρατιώτες) και τον τραυματισμό άλλων 100.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Ενδιαφέρον προκαλεί το ταξίδι (χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο λόγος) της Αμερικανίδας γερουσιάστριας των Δημοκρατικών Τούλσι Γκάμπαρντ σε Συρία και Λίβανο. Η Γκάμπαρντ είναι βετεράνος του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ και έχει κατά το παρελθόν εκφραστεί κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στην περιοχή και κατά της ανατροπής του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά και των σχεδίων (κυρίως της Τουρκίας) για τη δημιουργία μίας ζώνης «ασφαλείας» στα τουρκο-συριακά σύνορα, ενώ είχε συναντηθεί πριν δύο μήνες με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
Πάντως, χτες ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μεκντάντ, δήλωσε ότι η χώρα «δεν έχει καμία αντίρρηση» για την παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων της νέας κυβέρνησης στις επικείμενες συνομιλίες στην Αστανα του Καζακσταν, θέτοντας εντούτοις ως προϋπόθεση «την απόδειξη των ειλικρινών προθέσεών τους για διευθέτηση της συριακής κρίσης».