Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κυριακη 22 Ιανουαριου 2017


Όχι δεν είμαι οπαδός του Τραμπ ΑΛΛΑ δεν μπορώ να παραβλέψω ότι το AVAAZ είναι της Open Society του μεγαλοεπενδυτή(καταστροφέα των λαών) George Soros.
Βλέπουμε στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα της εκλογής του νέου προέδρου Τραμπ διάφορες αντιδραστικές κινήσεις από κάποιες κοινωνικές ομάδες της χώρας εκεί. Βγαίνουν γνωστοί ηθοποιοί και δηλώνουν ανοιχτά κατά του νέου προέδρου ότι είναι δικτάτορας χωρίς καν να έχει κυβερνήσει. Βγαίνουν οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκιδες δήθεν αναρχικοί και σπάνε ότι βρουν μπροστά τους για να δείξουν την αντίθεση τους στην εκλογή Τραμπ. Βγαινουν και διαδηλωνουν γυναικιες οργανωσεις για τον μισογυνισμο του Τραμπ ο οποιος τους πειραζει, ενω δεν εχουν διαδηλωση ποτε εναντια στους ισλαμοφασιστες που θεωρουν τη γυναικα κατωτερη και απο ζωο. Χθες στην ορκωμοσία είδαμε όλο το πρώην πολιτικό σύστημα αγκαλιά να ''μυξοκλαίει''. Όλοι αυτοί που κλαίγανε με κροκοδείλια δάκρυα να μας πουν πρώτα τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους για να σταματήσει ο πόλεμος;;; Ε;;;
Να σας θυμίσω εγώ μόνο σε πόσες χώρες εισέβαλε ο Αμερικάνικος στρατός επί προεδρίας Ομπάμα;;; Σίγουρα είναι κι άλλες που δεν γνωρίζω. Συρία,Λιβυη, Σομαλια Ιρακ Αφγανισταν. Και είναι υπευθυνη η Αμερικη και χρηματοδοτει τους ναζιστες και τον πολεμο στην Ουκρανία. Και υποστηριζει η Αμερικη το σιωναζιστικο ισραηλ στους φονους του και στην κατοχη της Παλαιστινης.
Οποτε δεν υπογραφουμε μαζι με τους κροκοδειλους! Παροτι μας καλουν να υπογραψουμε εναντια στο πρωτο πυρηνικο πληγμα από τον Τραμπ και εναντια στο ξεσπασμα πυρηνικου πολεμου από τον Τραμπ.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/trump_nuclear_loc/?bXcRcjb&v=86673&cl=11638314132&_checksum=5f929320404749e6ce755ca28e04707e28517095300966560114fb7fbd060b24
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκρίλο: Αναγκαίοι οι ισχυροί ηγέτες όπως οι Τραμπ και Πούτιν 22/1/2017 8.00
Την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα εξέφρασε Μπέπε Γκρίλο, αποκαλώντας τους «ισχυρούς ηγέτες». Σχολιάζοντας τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, «που μοιάζει μετριοπαθής», ο Μπέπε Γκρίλο ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, του αντιευρωενωσιτικου αντιγερμανικκού, αριστερού κόμματος που έχει αναχθεί σε αξιωματικη αντιπολιτευση στην Ιταλία, δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος», στη συνέντευξη που παραχώρησε στην le Journal du Dimanche.
«Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό (…) Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ (…) Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», τόνισε ο Γκρίλο. «Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει!», πρόσθεσε, συνεχίζοντας λέγοντας: «αν ο Τραμπ επιθυμεί να προσεγγίσει τον Πούτιν, να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκρισή μας». «Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη ισχυρούς ηγέτες, όπως εκείνοι (…) Ο Πούτιν είναι αυτός που λέει τα πιο λογικά πράγματα στην εξωτερική πολιτική», υπογράμμισε ο αριστερος κωμικός.
Ο Γκρίλο τάχθηκε υπέρ «της άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας», οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας.Τονίζοντας ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει γίνει «η πρώτη πολιτική δύναμη» στην Ιταλία, ο Γκρίλο δεσμεύθηκε να διοργανώσει «δημοψήφισμα για το ευρώ» και «να αναθεωρήσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία επιβάλει την υποχρέωση να δέχεται τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα που έγινε η αίτηση για την παροχή ασύλου». «Έχουμε πολλούς μετανάστες που δεν θέλουν να μείνουν στην Ιταλία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν εδώ εξαιτίας της συνθήκης αυτής» υποστήριξε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 22 Ιανουαρίου 1951 εκτελέστηκαν στο Γουδί οι στρατιώτες Σταύρος Κασσάνδρας και Νίκος Πιτσίκας, μέλη της παράνομης ΕΠΟΝ, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να πάνε να πολεμήσουν στην Κορέα.
Ενάμισι μήνα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, θα εκτελεστεί στη Θεσσαλονίκη ο 23χρονος Νίκος Νικηφορίδης, επίσης επονίτης, ηγετικό στέλεχος του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων. Το μετεμφυλιακό καθεστώς, ακόμη και με κεντρώες κυβερνήσεις, συνέχιζε να αιματοκυλάει τον τόπο, προκειμένου να πάψει ν' ακούγεται οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας και να σταματήσει κάθε αντίσταση ενάντια στον πολεμοκάπηλο αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Όπως ανέφερε ο ιερέας Βασίλης Καϊμάκης, στην προτροπή του να μεταλάβει λίγο πριν την εκτέλεσή του, ο Νικηφορίδης του είπε: "Εγώ, παπά μου, αυτά δεν τα πιστεύω. Όμως, θα σου κάνω το χατίρι για να μη σε στεναχωρήσω. Δεν έχω να χάσω τίποτα. Στο κάτω κάτω και ο Χριστός σταυρώθηκε στο Γολγοθά, επειδή προπαγάνδιζε, όπως κι εμείς οι αριστεροί, την ειρήνη". Τα τελευταία λόγια του νεαρού κομμουνιστή ήταν: "Αγαπημένοι μου, μην κλάψετε για μένα, πεθαίνω για τα ιδανικά της πατρίδας και του σοσιαλισμού, και για την ειρήνη".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύλληψη του Νικηφορίδη και άλλων 13 μελών του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων ακολούθησε, τον Ιανουάριο 1951, η επαναφορά του αντικομμουνιστικού Γ' Ψηφίσματος -με βάση το οποίο άρχισαν οι εκτελέσεις το 1946- και απαγορεύτηκε η έκδοση του "Δημοκρατικού", της πρώτης νόμιμης αριστερής εφημερίδας που κυκλοφόρησε μετά τον Εμφύλιο.
Την ίδια μέρα δόθηκε χάρη και βγήκαν από τις φυλακές ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, πρωθυπουργός επί Κατοχής, και οι επίσης δωσίλογοι υπουργοί Δεμέστιχας, Καραμάνος, Παπαδάκης και Χατζημιχάλης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φωτογραφία-πρόκληση: Στρατιώτες του Ελληνικου Στρατου σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 20:49
Αν και η συγκεκριμένη είναι παλιά φωτογραφία, και κυκλοφορει στο διαδικτυο εδώ και 3 χρονια τουλαχιστον, έχει προκληθεί αναστάτωση τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, στην οποία απεικονίζονται στρατιώτες του ελληνικού στρατού να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, τον αετό. Πιθανότατα πρόκειται για εφέδρους αλβανικής καταγωγής που υπηρετούν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. (Όπως ειχε σχηματισει ο παικτης του ΠΑΟΚ Κατσε, και τον διωξανε). Ο συγκεκριμένος συμβολισμός έχει ταυτιστεί με τον αλβανικό εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς το καλοκαίρι του 2015 είχε αναφερθεί μια αντίστοιχη περίπτωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τζιχαντοφασιστες ανασυντάσσονται
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 13:50
Το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο μάχεται για να ενισχύσει την παρουσία του στη Συρία, καθώς χάνει έδαφος στο Ιράκ, αναπτύσσοντας μαχητές για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά, ενώ την ίδια ώρα πολεμά τους αντιπάλους του σε τρία άλλα μέτωπα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι τζιχαντοφασιστες εξακολουθούν να είναι ισχυροί παρά τις απώλειες που έχουν υποστεί στο Ιράκ και τονίζει τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον πόλεμο που έχει δεσμευθεί να κηρύξει εναντίον της συμμοριας. Οι τζιχαντοφασιστες έχουν εξαπολύσει την πιο σφοδρή επίθεσή τους μέχρι στιγμής εναντίον των τελευταίων περιοχών που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Η επίθεση έχει προκαλέσει ανησυχία για την τύχη των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στην πόλη αυτή καθώς μάλιστα η μοναδική δίοδος για τον ανεφοδιασμό τους αποκόπηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το Ισλαμοφασιστικο κρατος.
Ένας διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι το Ισλαμοφασιστικο κρατος επιθυμεί να μετατρέψει τη Ντέιρ ελ Ζορ σε βάση των επιχειρήσεών του. Οι τζιχαντοφασιστες φαίνονται αποφασισμένοι να εδραιώσουν την παρουσία τους σε ένα τρίγωνο στη Συρία που θα συνδέει τη Ράκα, το βασικό τους επιχειρησιακό κέντρο, με την Παλμύρα στα νοτιοδυτικά και τη Ντέιρ αλ Ζορ στα νοτιοανατολικά. Το Ισλαμοφασιστικο κρατος ανακατέλαβε την Παλμύρα για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο, οκτώ μήνες αφού ο συριακός στρατός την είχε θέσει υπό τον έλεγχό του με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι αληταραδες του Ισλαμοφασιστικου κρατους προβάλουν επίσης σφοδρή αντίσταση και στις ξεχωριστές επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει για την εκδίωξή τους στη βόρεια Συρία. Μέχρι στιγμής η Ντέιρ αλ Ζορ ήταν δευτερεύουσας σημασίας για τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, οι οποίοι ανησυχούν κυρίως με τη μάχη στη δυτική Συρία. Παράλληλα οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν επικεντρωθεί στην ανακατάληψη της Ράκας.
Στο μεταξύ το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο προσπαθεί να επιβληθεί στη Συρία με τη γνωστή του βαρβαρότητα: αυτή την εβδομάδα τζιχαντοφασιστες εκτέλεσαν αμάχους στο ρωμαϊκό θέατρο της Παλμύρας, ενώ συνέχισαν και την καταστροφή των μνημείων της αρχαίας πόλης. Προς το παρόν η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν φαίνεται να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την ανακατάληψη της πόλης, αν και μάχονται κατά των τζιχαντοφασιστών στα δυτικά της Παλμύρας. Αν ο Τραμπ όντως επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη μάχη κατά του Ισλαμοφασιστικου κρατους, η ανατολική Συρία είναι ένας προφανής στόχος, αν και αυτό θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη στροφή στην αμερικανική πολιτική διότι θα προσφέρει βοήθεια στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριπτε οποιαδήποτε συνεργασία με τον Άσαντ στη μάχη κατά του Ισλαμοφασιστικου κρατους, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνησή του είναι μέρος του προβλήματος. Ένας Σύρος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ δεν κάνει τίποτε για να εμποδίσει το Ισλαμοφασιστικο κρατος να μετακινεί τις δυνάμεις του μέσα στη Συρία. "Αυτό είναι που βοηθά το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ)", τόνισε. "Αφού έχασε τη Μοσούλη, το Νταές θα σκεφτεί να ενισχύσει τις ικανότητές του στη Ράκα και τη Ντέιρ αλ Ζορ, διότι τελικά δεν θα έχουν κανένα καταφύγιο. Η τελική μάχη σίγουρα θα δοθεί εκεί", πρόσθεσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρμαια της γραφειοκρατίας
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 21:14
Το χειρότερο του πρόσωπο δείχνει για ακόμη μια φορά το ελληνικό κράτος, που υπό τις άλυτες αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, εξανάγκαζει δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες να στερούνται ένα εκ των πιο θεμελιωδών δικαιωμάτων τους: αυτό της εκπαίδευσης. Η αιτία μάλιστα, αυτή τη φορά, δεν είναι η έλλειψη κονδυλίων που υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών πρόνοιας, αλλά... η αδυναμία συντονισμού και λήψης αποτελεσματικών αποφάσεων από τη δημόσια διοίκηση, προκειμένου να προσφερθούν στους πολίτες τα αυτονόητα. Ο λόγος για το Τ.Ε.Ε. Ειδικής αγωγής Β Βαθμίδας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούν στο γυμνάσιο και στο λύκειο περίπου 160 παιδιά με ελαφριά νοητική στέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα. Για περίπου 20 από αυτά, η χρονιά όμως δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς τα ειδικά πούλμαν που προβλέπονται για τη μεταφορά τους δεν έχουν ναυλωθεί, εξαιτίας... καθυστερήσεων στους σχετικούς διαγωνισμούς της Περιφέρειας!
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Βαρβάρας Γερασιμοπούλου, μητέρα του 16χρονου Γιώργου. Όπως τονίζει, το συγκεκριμένο πρόβλημα παρατηρείται κάθε χρόνο, αλλά ειδικά φέτος, ο γιος της δεν έχει παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα. «Είναι αδύνατον να τον πηγαίνω η ίδια στο σχολείο. Εξαιτίας του διαγωνισμού για τη μεταφορά τους που ξεκινάει... μετά την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο γιος μου εκτός από τα μαθήματα, αποκόβεται από τους φίλους του, το περιβάλλον του, χάνει τα πάντα. Η Θεσσαλονίκη έχει τόσα προβλήματα για τις μετακινήσεις ανθρώπων όπως ο γιος μου, τώρα του στερείται και το σχολείο του», σημειώνει χαρακτηριστικά. Το ντροπιαστικό αυτό για τη χώρα μας πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την Περιφέρεια, που δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα, προέβη σε μηνυτήρια αναφορά στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεοσύλλεκτοι της τελευταίας ΕΣΣΟ οι στρατιώτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 14:32
Άμεσα αντέδρασε το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην φωτογραφία που δημοσίευσε το zougla.gr στην οποία εμφανίζονταν στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του «αλβανικού αετού». Μετά από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας είναι νεοσύλλεκτοι της τελευταίας ΕΣΣΟ χωρίς να έχει ανακοινωθεί σε ποιο κέντρο νεοσυλλέκτων παρουσιάστηκαν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενοχλημένος ο Τραμπ με τους δημοσιογράφους: Λένε ότι δεν είχα κόσμο στην ορκωμοσία
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 13:26
Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο νέο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ από τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ, για το πλήθος που παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας του. Το πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει ότι το επιτελείο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες ότι υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, λεγοντας ψεματα το επιτελειο του Τραμπ ότι ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ. Παράλληλα,, Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε καμία αναφορά στους χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Από την άλλη πλευρά, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προέβαλαν εικόνες από το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ συγκριτικά με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009. Αυτό το έκαναν για να δείξουν ότι στην ορκωμοσία Ομπάμα το πλήθος ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O ΥΠΕΞ της Σερβίας απαντά στα Σκόπια για την ονομασία
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, 23:16
Η αναγραφή της ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στις αποδείξεις των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο στη νότιο Σερβία, στην περιοχή του Πρέσεβο, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το οποίο ζήτησε από τη Σερβία «να μην χρησιμοποιεί την "προσβλητική" ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά το συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Αν για τα Σκόπια η ονομασία ΠΓΔΜ είναι προσβλητική, όπως αναφέρουν, γιατί δεν εγκαταλείπουν τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ και τις συνεδριάσεις της ΕΕ όπου βρίσκονται με την ονομασία ΠΓΔΜ; Γιατί βρίσκονται εκεί με αυτήν την ονομασία και τώρα ενοχλούνται με τις αποδείξεις των διοδίων στις οποίες αναγράφεται η ίδια ονομασία;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς μιλώντας στην εφημερίδα Βέτσερνιε Νόβοστι του Βελιγραδίου. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η «Σερβία δεν άλλαξε τη θέση της για την αναγνώριση της Μακεδονίας, αλλά είναι προσβλητικό αυτοί να αναφέρουν Δημοκρατία του Κοσόβου. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε όταν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο και τάσσονται εναντίον μας στην ψηφοφορία στην UNESCO;» ανέφερε ο Ντάτσιτς.
Ο Ντάτσιτς στις αρχές του χρόνου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Μτέτα ανέφερε πως η Σερβία έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με τον συνταγματικό τους όνομα, ενώ η ΠΓΔΜ από την πλευρά της αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Και ηρθε σε αντιθεση με την φιλη Ελλαδα για τα Σκοπια, η οποια φιλη Ελλαδα δεν εχει αναγνωρισει το Κοσοβο. Η ΠΓΔΜ διαμαρτυρήθηκε και για παρόμοιο λόγο στη Σερβία στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 επειδή στον διεθνή αυτοκινητόδρομο, τον διάδρομο 10, στο υπό κατασκευή τμήμα του στην περιοχή του Βλάντιτσιν Χαν είχε τοποθετηθεί πινακίδα με την ένδειξη ΠΓΔΜ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρουσφετια και στο εφαπαξ του Δημοσιου? Ερωτηματα για το πώς 253 συνταξιουχοι παρεκαμψαν 50.000 δικαιουχων εφαπαξ που περιμενουν τρια χρονια τωρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα hotspots εκλεισαν, οι προσληφθεντες εμειναν..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τμημα ΤΕΙ με μονο δυο νεους φοιτητες. Το Τμημα Συντηρησης Πολιτιστικης Κληρονομιας Ζακυνθου. Στο πλαισιο «χρισε και εκει ένα ΤΕΙ, μπορεις». Αναγκη συγχωνευσεων, λεει ο προεδρος του ΤΕΙ Στερεας Ελλαδας.
------------------------------------------------------------------------------------------
Η αγωγη. Η μητερα ης Μυρτως κατηγορει την ηγεσια της ομογενειας των ΗΠΑ ότι εκλεψαν τα λεφτα του ερανου για την Μυρτω που ειχαν διοργανωσει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Φυλακη (!!!) οποιος κανει λαθος στην αιτηση για συνταξη. Από «ανακριση» (με 115 ερωτησεις που δυσκολευεται να απαντηση και δικηγορος) θα περνουν πλεον οσοι υποβαλλουν τα χαρτια τους στον ΕΦΚΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρωμαει η δηθεν κοντρα Σοιμπλε και ΔΝΤ . Επεσε παλι στην παγιδα τους η κυβερνηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΔΝΤ μενει και γδερνει, ο κοφτης της ΕΕ ερχεται. Σε πληρη συμμορφωση η κυβερνηση, ωρα αγωνα και όχι αναμονης.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Οσες διωξεις χρειαστει να ασκηθουν σε βαρος των αγωνιστων που πρωταγωνιστουν στον αγωνα για να μην κατασχεσουν τα κορακια τα σπιτια του λαου. Αυτό δηλωσαν ξεκαθαρα οι αστυνομικοι σε οσους τολμησαν να διαμαρτυρηθουν. Κατά των αγωνιστων του Συντονισμου Συλλογικοτητων Θεσσαλονικης ειχε δωσει στοιχεια στην εισαγγελια η αστυνομια. Μηδενικη ανοχη λοιπον εναντια στους αγωνιστες. ΜΑΤ βια και συλληψεις οπου εμφανιζονται και διεκδικουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεοσύλλεκτοι έβγαλαν φωτογραφία σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό- Έρευνα διέταξε το ΓΕΣ
Την αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσε εικόνα που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια, όπου φαίνονται νεοσύλλεκτοι στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του Αλβανικού αετού Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτογραφία ελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου.
Το ΓΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου). 2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας. 3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ELFE. Μπλοκο σε χρεοκοπιες – μαιμου. Αποφαση – σταθμος βαζει φρενο στο ξεπλυμα χρεοκοπημενων επιχειρησεων μεσα από την ιδρυση νεων εταιρειων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκκενωσεις και αποσυμφορησεις δομων φιλοξενιας προσφυγων σε ολη τη Βορεια Ελλαδα. Αλλαγες στα κεντρα προσφυγων στη Θεσσαλονικη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
«Εργανη». Εκατο χιλιαδες, ολιγον εργαζομενοι, με φιλοδωρημα αντι για μισθο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πατρίδα.
Λέξη βρισιά για μερικούς, μιας και δεν άκουσαν, δεν διάβασαν τον λόγο του Αρη, στην πλατεία Λαου της Λαμίας. Πόση ντροπή τους πρεπει, να φιγουράρουν δήθεν...προοδευτικοί...
Κι απ την άλλη, οι γνωστοι υπηρέτες των εκάστοτε ισχυρώτερων του πλούτου, άλλοτε ως φασισταριο, αλλοτε με διαφορετικά κουστούμια και λογο.
Πόση ντροπή, ρε τσόλια... Εμετός...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτο το πολιτικο σκηνικο στηνεται...καθως πια ΣΥΡΙΖΑ και Δεξια δεν εχουν διαφορα ουτε στο περιεχομενο της πολιτικης - εσωτερικής και εξωτερικής-, ουτε στο υφος και το ηθος της εφαρμογης της ουτε στην στοιχειωδη δημοκρατικη οπτικη, η αντιπαραθεση θα ειναι για σκανδαλα και ποιος ειναι πιο..."κλεφτης". Για την εξουσία και την κουταλα της δηλαδη. Ωφείλουμε ν αναγνωρισουμε
- την ειλικρίνειά τους οταν μιλανε για τα σκάνδαλα του ....αλλου. - το γεγονός πως η δεξια, με εμπειρια αιωνων, εχει πρωτοκαθεδρία. - τον ενθουσιασμό νεοφώτιστου που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουτια στην μαρμιτα
Το "κακό" και για τους δυο ειναι η βαθια κοινωνικη και διεθνης κρίση, που θα φέρνει συνεχως στην επιφανεια τα πραγματικα προβλήματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ! Σε ...κοινόβιο ζουν γιατροί και νοσηλευτές στο (πολυδιαφημισμένο) Νοσοκομείο της Σαντορίνης!
Εκαναν «hot spot» το εγκαταλειμμένο Κέντρο Υγείας για νοσηλευτές και γιατρούς οι οποίοι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από το πολυδιαφημισμένο νοσοκομείο του νησιού. Το μοναδικό έργο που έχει να λέει ότι παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, το Νοσοκομείο Σαντορίνης, κινδυνεύει να μετατραπεί σε νοσοκομείο-φάντασμα λίγους μήνες μετά την...έναρξη λειτουργίας του. Μετά τη φιέστα των εγκαινίων, αυτό που έμεινε είναι οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να βρουν κατοικία. Μπροστά στην αδυναμία να βρεθεί οίκημα, το υπουργείο Υγείας τούς παραχώρησε το παλαιό Κέντρο Υγείας του νησιού για να στεγαστούν.
Έτσι, ένα ιατρικό... κοινόβιο λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν μετατρέψει αναγκαστικά σε σπίτι τους τούς παλαιούς θαλάμους νοσηλείας. Ηδη εννέα γιατροί, οι οποίοι δεν άντεξαν αυτήν την κατάσταση, εγκατέλειψαν τη Σαντορίνη αφήνοντας κενές τις θέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι... Γιατί μόνο σε ένα τέτοιο μέρος θα μπορούσε να αιτιολογηθεί το γεγονός να κοιμάται το προσωπικό ενός νοσοκομείου σε ένα εγκαταλειμμένο και σφραγισμένο -υποτίθεται- κτίριο. Ναι, σωστά διαβάσατε. Σε θαλάμους και δωμάτια που άλλοτε χρησιμοποιούνταν για την περίθαλψη ασθενών και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Στην Ελλάδα του 2017, όπου κατά δήλωση του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη υπάρχει «πλήρης ικανοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της υγείας», το προσωπικό του εν λόγω νοσοκομείου φιλοξενείται στα μουλωχτά στα δωμάτια ενός κτιρίου όπου μέχρι και πριν από λίγους μήνες στεγαζόταν το πρώην Κέντρο Υγείας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκατομμύρια Αμερικάνοι πολίτες έχουν βγει και διαδηλώνουν κατά του φασίστα και σεξιστή Τραμπ όπως τόσα χρόνια βγαίνουν για τους πολέμους που έχουν διεξαγει, έμμεσα ή άμεσα, οι Κυβερνήσεις τους, στις Αραβικές χώρες. Τι θέλεις να πεις πως δεν βγήκαν ποτέ στους δρόμους για αυτό;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Άνοιξε ένα θέμα για το City Plaza, ο οποίος ρώτησε το πως μπορούν τόσο καιρό και συντηρούν τους πρόσφυγες χωρίς να λαμβάνουν καμία άλλη βοήθεια όπως οι ίδιοι λένε. Και έσκασε όλη η Νατοική "Αριστερά" να του την πέσει μαζί βέβαια με τα ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ και τους υπαλλήλους των ΜΚΟ. Τους έχω γράψει ένα σχόλιο από εχθές και δεν βρέθηκε να απαντήσει και για αυτό τον λόγο το μεταφέρω και εδώ για να πιέσω προς κάποια αντίδραση.... Σκουλήκια μιλήστε.
1. Με ποια κριτήρια επιλέξατε τους συγκεκριμένους πρόσφυγες έναντι άλλων 2. Πως οργανώσατε την μεταφορά τους στην Κυβερνητική κατάληψη και χωρίς να έχει βάλει το χεράκι της η Κυβέρνηση 3. Πως τους συντηρείτε και τι ρόλο παίζει ακριβώς η Medico Intternational στην κατάληψη και τι απαντάτε στην διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό και που εμφανίζει τιμοκατάλογο για κρατήσεις; 4. Πως μία συλλογικότητα σαν την Ροσινάντε με 10 άτομα ξαφνικά βρέθηκε να έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα να βγάζει τέτοιες αφίσες; 6. Μιλήστε για τις σχέσεις σας με το Κατάρ και το τηλεοπτικό κανάλι του,το Αλ Τζαζίρα το οποίο φέρνει τεράστια ευθύνη για την καταστροφή στην Συρία 7. Πείτε μας για την επιχειρησούλα που έχετε φτιάξει στις πλάτες των προσφύγων και με την δημιουργία καφετεριών μέσα στο City Plaza κλπ 8. Μιλήστε μας για αυτούς τους κατ ονομα ανθρώπους που κατέστρεψαν μία χώρα για να μπορείτε εσείς να ζείτε το παραμύθι σας πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα 9.Αφού σκουλήκια δεν αναγνωρίζετε την ατομική ιδιοκτησία σε Καπιταλιστικό Περιβάλλον, σας προκαλώ και βγάλτε στην δημοσιότητα όλα σας τα υπάρχοντα(διευθύνσεις σπιτιών, επιχειρήσεων, ιατρείων κλπ κλπ) να έρθουμε να στήσουμε παντού καταλήψεις
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό το βίντεο είναι από την ζωή στο Χαλέπι πριν την απελευθέρωσή του από τις δυνάμεις του Στρατού. Το ανεβάζω για να δει ο κόσμος που δεν έχει ακόμα καλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, το ποιες ήταν αυτές οι ομάδες των "επαναστατών" τις οποίες υποστήριζε η Παρακρατική "Αριστερά" και εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, σας καλώ να σκεφτείτε τους λόγους που αντιδρούμε και αναπτύσσουμε πολεμική απέναντι σε αυτές τις οργανώσεις. Στα αξιοσημείωτα του βίντεο είναι το πως το Αμερικανοκίνητο Vice φτάνει στο σημείο να κάνει Αγιογραφία στην Αλ Νουσρα και την ΙΣΙΣ και να ευλογεί την παρουσία των ξένων εισβολέων στο όνομα της Τζιχάντ
https://www.youtube.com/watch?v=AFZhQ4u2Cbg
σχολιο.- Καλά στο Vice δε παίζονται.. Και καποιά άλλη φορά,σε παλιότερα πλάνα βέβαια,έπλεκαν εγκώμιο στην Αλ κάϊντα,ότι κοίταξε να δεις ναι μεν είμαστε Αλ κάϊντα,αλλά επειδή διαφωνούμε ριζικά γίναμε Αλ νούσρα…. Εντωμεταξύ είναι τόσο χαζοί(και ρουφιάνοι) που δείχνουν κάτι μισθοφόρους Γάλλους και Βρετανούς που δεν ξέρουν καν Αραβικά. Και δείχνουν έναν ο οποίος εκπαιδεύει την Ταξιαρχία του Μπιν Λάντεν που δεν έχει καν Αράβικα χαρακτηριστικά
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανοί στο YPG,Βρετανοί στο FSA, Βρετανοί στην ΙΣΙΣ.
Τελικά ο μοναδικός εμφύλιος που παίζει στην Συρία είναι Βρετανικός... υ,γ, χωρίς να έχω αποδείξεις και να το έχω ψάξει, θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μισθοφόρους
https://www.youtube.com/watch?v=fxDuENvxw_o
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΙ... ΝΑΙ! σε αντισεξιστική διαδήλωση κι η Μαντόνα, που είχε δηλώσει δημόσια κι από μικροφώνου ότι θα κάνει πίπες σ' όποιον ψηφίσει τη Χίλαρυ! Επισης υπερτου γυναικιου κινηματος και εναντιον του σεξιστη Τραμπ τα πορνιδια Miley Cyrus και Lady Gaga
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκη του συριακού στρατού σημαίνει ήττα της «κρεατομηχανής»
Στην Συρία αφού καταλήφθηκε το Χαλέπι από τις δυνάμεις του Άσσαντ το ενδιαφέρον των μ.μ.ε. της ολιγαρχίας ξαφνικά έγινε καπνός. Κάθε ενδιαφέρον για την μοίρα των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων και ηλικιωμένων, εξανεμίστηκε. Τι απέγιναν άραγε οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι του Χαλεπιού που για κάποιο λόγο -που δεν εξηγήθηκε ποτέ- θα σφαζόντουσαν από τις δυνάμεις του Άσσαντ; Κανείς δεν μας εξήγησε πως συμβιβάζεται η εικόνα από την μία μιας υποτιθέμενης, παγκόσμιας εμβέλειας, ανθρωπιστικής καταστροφής όπου... κάτοικοι και «αντάρτες-μαχητές της ελευθερίας» εκτελούνταν μαζικά και από την άλλη μιας άλλης όπου όχι μόνο οι κάτοικοι του Χαλεπίου επιβιβάζονταν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν αλλού αλλά και οι ίδιοι οι «αντάρτες» αποχωρούσαν συντεταγμένα έχοντας κρατήσει και τον οπλισμό τους προς το Ιντλίμπ. Κανείς δεν θα μάθει, αντίθετα, ότι ήταν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές που κατά την αποχώρηση μερίδας κατοίκων που ανήκουν στο σιιτικό δόγμα επιτέθηκαν στα λεωφορεία αυτά.
Πόσοι γνωρίζουν ότι αμέτρητα βίντεο και φωτογραφίες με διασωζόμενους από τους βομβαρδισμούς του Άσσαντ ήταν ψεύτικα και προϊόντα προπαγάνδας. Ότι η «ανθρωπιστική» οργάνωση «Λευκά Κράνη» η οποία εμφανίζεται, δε δεκάδες βίντεο που προβάλλονται από τις ειδήσεις, αποτελεί δημιούργημα της Αλ Κάιντα;
Λίγοι γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή που η ελληνική και ξένη τηλεόραση φώναζε για την «ανθρωπιστική καταστροφή» στο Χαλέπι, ο ISIS (εφεξής, Daesh) εκτόξευσε μεγάλης εμβέλειας επίθεση και κατέλαβε για άλλη μια φορά στην Παλμύρα και σήμερα οι σαλαφιστές ανατίναξαν το Τετράπυλον και την πρόσοψη του Ρωμαϊκού θεάτρου. Ας θυμηθούμε ότι η πρώτη εισβολή είχε γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις για πολλές μέρες. Τώρα και προκειμένου να παρουσιαστεί ο συριακός στρατός ως εισβολέας και όχι αμυνόμενος της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας η μάχη που δίνει στην Παλμύρα αποσιωπήθηκε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Πόσοι έμαθαν άραγε ότι πριν ένα μήνα μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου ανακαλύφθηκαν και συνελήφθησαν σε καταφύγιο στο ανατολικό Χαλέπι, ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί ; Ελάχιστοι έτσι γνωρίζουν ότι παίζει ενεργό ρόλο, καταπατώντας κάθε έννοια και διεθνούς δικαίου, στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης μιας ξένης χώρας;
Άραγε, σε ποια πραγματική δημοκρατία, τα μμε μπορούν αποκρύπτουν ότι το Ισραήλ, εδώ και μήνες, βομβαρδίζει την Συρία, χωρίς καν να έχει κηρυχθεί πόλεμος ή να έχει προηγηθεί κάποια επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Συρίας; Ποιος έμαθε ότι για άλλη μια φορά, πριν από μια εβδομάδα (στις 12 Ιανουαρίου) το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Μεζέχ λίγο έξω από την Δαμασκό και 80 χιλιόμετρα περίπου μέσα στο έδαφος της Συρίας; Προφανώς βέβαια αν είχε χτυπηθεί οποιαδήποτε χώρα σύμμαχος των Αμερικανό-νατοϊκών θα είχε γίνει πρώτη είδηση.
Πόσοι γνωρίζουν άραγε ότι στην περικυκλωμένη πόλη του Ντερ Εζόρ εκατόν είκοσι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας της τεράστιας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δολοφόνοι του Daesh. Οι δυνάμεις με την οποία διεξάγουν τις συνεχείς επιθέσεις οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, προέρχονται από το μέτωπο τις Μοσούλης, με τους Ρώσους να κατηγορούν τους Αμερικάνους ότι ενώ η Μοσούλη υποτίθεται ότι είναι περικυκλωμένη, οι τρομοκράτες διοχετεύονται στην πραγματικότητα στην Συρία. Πόσοι γνωρίζουν ότι στην μάχη του Ντερ Εζόρ ο στρατός της Συρίας μαζί με Ιρανούς και Λιβανέζους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους της πόλης υπερασπίζονται το τελευταίο προπύργιο της ανατολικής Συρίας ενώ ταυτόχρονα η αμερικανονατοική συμμαχία κατά λάθος βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού; Πόση ώρα αφιέρωσαν τα κανάλια των εφοπλιστών για να μάθουμε ότι ταυτόχρονα με τον πόλεμο στην Συρία, πριν μερικές μέρες έφθασε και εγκαταστάθηκε στην Πολωνία αμερικάνικος στρατός συνεχίζοντας τη περικύκλωση της Ρωσίας που ξεκίνησε με το πραξικόπημα της συμμαχίας οπαδών της Ε.Ε. και ναζιστών στην Ουκρανία;
Ο συριακός πόλεμος έχει πάψει προ πολλού να είναι απλά ένας εμφύλιος πόλεμος, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ μόνο ένας τέτοιος. Αποτελεί μέρος και συνέχεια του γενικότερου σχεδιασμού των Αμερικάνων για αναδιάταξη του γεωπολιτικού στάτους, ως αντίμετρο στην διαρκή ισχυροποίηση της Κίνας της Ρωσίας και μιας αναπτυσσόμενης συμμαχίας ανάμεσα σε αυτές τις δυο χώρες και άλλων όπως το Ιράν. Στην Συρία για πρώτη φορά από το 1990 η μηχανή πολέμου της αμερικανό-νατοϊκής αυτοκρατορίας έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση και σε κάθε περίπτωση, μακριά από τον αρχικό σχεδιασμό της. Αυτό που κρίνεται σήμερα στην Συρία είναι η ίδια της η εθνική υπόσταση ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος, ,το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σε προοδευτική κατεύθυνση στο μέλλον.
Ο Άσσαντ δεν είναι σοσιαλιστής, για την ακρίβεια ούτε καν ένας ηγέτης που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια μια φιλολαϊκή πολιτική, καμία αυταπάτη ή ωραιοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει περί αυτού. Ήττα όμως της κυβέρνησης του Άσσαντ σημαίνει την επικράτηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της κρεατομηχανής θανάτου, την διάλυση της χώρας, την επικράτηση των σκοταδιστών σαλαφιστών. Αυτό που σήμερα λοιπόν είναι το ζητούμενο είναι η νίκη του συριακού στρατού και του συριακού λαού η οποία θα αποτρέψει και την επιπλέον γεωστρατηγική ενίσχυση της ευρωατλαντικής παντοκρατορίας και των συμμάχων τους. Η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, χωρίς αυτή η ταξική πάλη θα διεξαχθεί σε μια κατειλημμένη και διαλυμένη χώρα υπό πολύ χειρότερους όρους.
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η εντεινόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί σε μια όλο και πιο βίαια αντίδραση της αυτοκρατορικής μηχανής. Η κρίση οδηγεί τον ισχυρότερο μηχανισμό προπαγάνδας που διαθέτει, την τηλεόραση, να χρησιμοποιεί όλο και πιο κραυγαλέα το ψέμα και την ψεύτικη είδηση προκειμένου να πατρονάρει την λαϊκή γνώμη και συνείδηση. Οποιαδήποτε αντικειμενικότητα στην ενημέρωση έστω και ως δημοκρατική επίφαση έχει εξαφανιστεί. Τα πέπλα του καπιταλισμού και της δυτικής αστικής «δημοκρατίας» πέφτουν ένα-ένα και όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται το κρυπτόμενο τέρας.
http://www.kordatos.org/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/4213/Post/24886/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, στις 22 του Γενάρη 1977 έφυγε από τη ζωή ο πεζογράφος και ποιητής Μενέλαος Λουντέμης (πραγματικό όνομα Δημήτρης Βαλασιάδης), συγγραφέας πολλών και πολυδιαβασμένων βιβλίων, που διώχτηκε σκληρά για τις ιδέες του, κλείστηκε σε φυλακές και ξερονήσια και γνώρισε την αναγκαστική πολιτική προσφυγιά. Ένας από τους τόπους εξορίας χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών ήταν ο Αη Στράτης. Εκεί εκτοπίστηκαν και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως (ενδεικτικά) οι... ποιητές Γιάννης Ρίτσος και Τάσος Λειβαδίτης, οι εικαστικοί Χρίστος Δαγκλής και Γιώργος Φαρσακίδης, οι θεατράνθρωποι Τζαβαλάς Καρούσος και Μάνος Κατράκης, ο Μενέλαος Λουντέμης κ.ά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα πριν 126 χρόνια... γεννήθηκε ο Antonio Gramsci
Antonio Gramsci (22 Γενάρη 1891 – 27 Απρίλη 1937)