Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Δευτερα 23 Ιανουαριου 2017


Βαριές κατηγόριες από το δικηγόρo των πιστωτών κατα Πάνου Μαρινόπουλου
Του έκλασαν μια μαντρα αρχιδια στην ουσια! Αυτό λέει το άρθρο! Απλώς εμπλέκεται ευθέως και ο Συριζα! Οι νόμοι στην Ελλάδα είναι φτιαγμένοι για τους Παταχτσίδες. Φυσικα θα συνεχίσει να δουλευει δίπλα με άλλο ΑΦΜ και η "αγωρά" θα συνεχίσει μια χαρά να του δίνει εμπόρευμα.
22 Ιανουαρίου 2017 13:10
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Τη στιγμή που η οικογένεια Μαρινόπουλου έχει φυγαδεύσει στο εξωτερικό τα κεφάλαια της εταιρείας, τη ζημιά των εκατοντάδων εκατομμυρίων θα την πληρώσουν οι τράπεζες με τα λεφτά των φορολογουμένων αλλά και η αγορά που μαστίζεται από την ύφεση και τα λουκέτα». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου. Η «διάσωση» του Μαρινόπουλου, μιας εταιρείας που χρεοκόπησε εκατοντάδες επιχειρήσεις μπαίνει στην τελική ευθεία, χάρη στα λεφτά των τραπεζών, δηλαδή των ελλήνων φορολογουμένων που πλήρωσαν ακριβά την ανακεφαλαιοποίηση. Η απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και θεωρείται επιτυχία... προβλέπει ότι όσοι από τους τυχερούς θα πάρουν κάτι από τα οφειλόμενα θα το πάρουν....σε 3 χρόνια, αφού η αποπληρωμή θα γίνει σε 8 δόσεις για τις οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ, σε 18 δόσεις για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και σε 36 δόσεις για την πλειοψηφία των οφειλών , πάνω από 200.000 ευρω.
Ο δικηγόρος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, δηλώνει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κυβέρνηση επέλεξε να βάλει τις τράπεζες να πληρώσουν τα σπασμένα και να αφήσει ανενόχλητους τους ιδιοκτήτες να βγάλουν τα λεφτά της Μαρινόπουλος σε θυγατρικές της και offshore στο εξωτερικό. Μιλάει για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο του 2014, όταν ξεκίνησε η χρηματοδότηση της εταιρείας στο ρ/σ στο Κόκκινο. «Η πολιτική βούληση είναι ο Μαρινόπουλος να τη βγάλει λάδι, να ρίξουμε τη ζημιά στον έλληνας φορολογούμενο και να μην πληρώσουν οι Μαρινόπουλοι ούτε ένα σεντς για όσα έχουν πάρει. Αν δεν ήταν έτσι με ένα νεύμα θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιταχύνει τις ποινικές διώξεις και να τους βάλει να πληρώσουν», σημειώνει.
Επίσης αμφισβητεί τη διαδικασία της διάσωσης που, όπως λέει, ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση αφού όπως θα υποστηρίξει και στην ανακοπή που ετοιμάζει, είναι πλασματικά το ποσοστό των συμφωνούντων που εμφανίζεται (70% των προμηθευτών) , γιατι δεν συμπεριλήφθηκαν πολλά εκατομμύρια οφειλών προς πιστωτές που διαφωνούσαν με το κούρεμα και αντίθετα μπήκαν στη λίστα πολλά εκατομμύρια (πάνω από 200 ) δήθεν πιστωτών που ήταν θυγατρικές της Μαρινόπουλος, οι οποίες όμως από το 2012 είχαν παραιτηθεί των απαιτήσεων! «Αυτό, μπορούμε να το δούμε στους ισολογισμούς της εταιρείας, ότι οι θυγατρικές που ΄σημερα εμφανίζοται ως πιστωτές και με τις απιτήσεις τους έφτασαν οι συμφωνούντες στο 70% που παρουσιάζεται, τότε είχαν απραιτηθεί των απαιτήσεών τους» σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου που εκπροσωπεί πιστωτές του Μαρινόπουλου στους οποίους τα οφειλόμενα ξεπερνούν τα 20 εκ. (όπως οι Παπαδάκης, Λάμπρου, Μάμαλης, Τζαφέρος, Παγκρήτια, Συγγελάκης κ.α) .
«Διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι πολλοί πελάτες μας ακόμη κι αν είχε αναγνωρίσει τις οφειλές τους η εταιρεία και ήταν διάδικοι στη δίκη, δεν είναι στη λίστα των «τυχερών που κάποτε θα πληρωθούν το 50% των απαιτήσεών τους. Όσοι διαφωνούσαν με το κούρεμα, εξαιρέθηκαν εντελώς από τη λίστα! Και έτσι με πλασματικά στοιχεία έφτασαν στο 70% των πιστωτών που παρουσιάζεται ότι συμφωνούν, εξαιρώντας τουλάχιστον 100 εκ. απαιτήσεων. Δεν τους έλαβαν κάν υπόψιν! Στη θέση τους συμπεριέλαβαν δήθεν απαιτήσεις θυγατρικών εταιρειών της Μαρινόπουλος όπως η Helen και η Southmed και πολλές άλλες, οι οποίες είχαν παραιτηθεί των απαιτήσεών τους το 2012. Κάποιες από αυτές εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση να πληρωθούν από τη συμφωνία διάσωση, άλλες όμως δεν εξαιρέθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες της Μαρινόπουλος, όχι μόνο είναι ατιμώρητοι –προς το παρόν- για τις πράξεις τους, όχι μόνο έβγαλαν στο εξωτερικό τεράστια κεφάλαια που δεν δημεύονται-προς το παρόν- αλλά και θα συνεχίσουν να παίρνουν από τις τράπεζες κάποια εκατομμύρια, τη στιγμή που άλλοι πραγματικοί πτομηθευτές δεν παίνρουν τίποτα!» σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου.
«Εμείς θέλουμε να πληρωθούν οι πελάτες μας, και είμαστε σε συζητήσεις και με άλλους δικηγόρους άλλων προμηθευτών να κάνουμε όλοι μαζί ανακοπή, αυτό το μήνα. Θέλουμε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους προμηθευτές και να μη φύγουν πλούσιοι και ατιμώρητοι από αυτή την ιστορία» σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου. «Η απόφαση αυτή βγήκε γρήγορα και πρόχειρα. Αποκλείεται ο δικαστής να τη διάβασε. Επεσε πίεση πολιτική, του είπαν βγάλε την απόφαση και μη κοιτάς τίποτα. Όλη η υπόθεση ηταν 50.000 σελίδες, ο εισηγητής την πήρε στις 22 Δεκεμβρίου και η απόφαση βγήκε σε 25 ημέρες, δηλαδή ο δικαστής ...πρέπει να διάβαζε 2.000 σελίδες την ημέρα ακόμη και μέσα στις γιορτές....Έβγαλε μια πολιτικά κατευθυνόμενη απόφαση που είχε σκοπό να ξελασπώσει τον κ. Μαρινόπουλο από τις ποινικές ευθύνες και τελικά να γίνει και μια νέα εταιρεία με αμφίβολη πορεία για τα καταστήματα,και τα λεφτά των τραπεζών. Ο κίνδυνος είναι να χαθούν και τα λεφτά των τραπεζών και να καταστραφούν όσοι νομίζουν ότι θα γλιτώσουν με τη διάσωση».
Για αυτό άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο δικηγόρος Ι.Κωνσταντίνου τα τελευταία 10 χρόνια υπερρασπίζεται προμηθευτές του Μαρινόπουλου που ζητουν οφειλόμενα από την εταιρεία. «Ημουν από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και υπήρχε ειδική ομάδα που δουλεύαμε ενεργά για τις διεκδικήσεις των προμηθευτών του Μαρινόπουλου. Στην ομάδα δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ ήμουν μαζί με τους Ν.Χουντή, Κ. Σταθά, Κ. Παπαδιγενόπουλος, Β.Πριμηκύρη, Θ.Σκούμα, κ. Μακαρώνη και στηρίζαμε τον αγώνα των προμηθευτών του Μαρινόπουλου να πληρωθούν. Τα προβλήματα για την εταιρεία είχαν αρχίσει ήδη από το 2010 και ως το 2015 είχαν βγει 1657 διαταγές πληρωμής. Συντονίζαμε τις μηνήσεις κατά τις εταιρείας». Το φθινόπωρο του 2014 όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και αποφάσισε να στηρίξει τους Μαρινόπολους. Ο Σταθάκης, δε, στήριζε το Μαρινόπουλο από πιο πριν και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μπλοκάρει κάθε κίνησή μας εναντίον του. «Το φθιόπωρο του 2014 έδωσε η εταιρεία χορηγία 200.000 ευρώ στο Κόκκινο και μετά και στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να στηρίζει τον αγώνα των προμηθευτών. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2015 μας διαλύσανε.Εγώ όμωςσυνέχισα παρά τον πόλεμο που έκανε η εταιρεία, τις απόπειρες χρηματισμού, και τις απειλές». «Προσπάθησαν να με εξαγοράσουν και να με πείσουν να αποσυρθώ με απειλητικά μηνύματα ...από εταιρικό τηλέφωνο της Carrefour! Η μήνυση για εκβίαση εναντίον τους θα εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.»
Κι όμως τα λεφτά ...υπάρχουν
«Αφού τα λεφτά ξέρουμε ότι υπάρχουν στους ιδιοκτήτες γιατί δεν τα παίρνουμε από εκεί;» αναρωτιέται ο κ. Κωνσταντίνου. «Ακόμη κι αν γίνει η συμφωνία, γιατί να απαλλαχτεί από τις υποχρεώσεις του ο ιδιοκτήτης και να μην αναγκαστεί να πληρώσει τα υπόλοιπα στους πιστωτές». « Δεν είναι λύση να πληρώσουν οι τράπεζες, δηλαδή ο ελληνικός λαός, τη μαύρη τρύπα που δημιούργησε η οικογένεια Μαρινόπουλου στην εταιρεία τους. Περιμένουμε ο Εφέτης Ανακριτής να συνενώσει όλες οι αυταπάγγελτες μυνήσεις κατά της οικογενείας, να σπάσει τραπεζικό απόρρητο και να δεσμεύσει λογαριασμούς για να πληρωθούν οι προμηθευτές» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου. «Γιατί δεν παίρνουν τα λεφτά από το Μαρινόπουλο; Γιατί δεν δημεύουν την περιουσία του;» "Οι ποινικές διώξεις είναι σε εξέλιξη τελείωσε η προκαταρκτική έρευνα και περιμένουμε να απαγγελθούν οι κατηγορίες. Αναμένουμε ο Εφετης ανακριτής να συνενώσει τις μυνήσεις και να μπλοκάρει λογαριασμούς....Ομως αυτό μπορεί και να μην γίνει ποτέ, με δεδομένο το μεγάλο αβαντάρισμα από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όπως διέταξε να βγει αυτή η απόφαση μπορεί να διατάξει.... να αθωώσει τους Μαρινόπουλους".
Ετσι χρεοκόπησε τις εταιρείες των άλλων και τις δικές του
Είχε γίνει έλεγχος για τις τριγωνικές συναλλαγές που γινόντουσαν, υπόθεση που επίσης θάφτηκε. Εκαναν αγορές πολύ φθηνότερα από όσο φαινόταν και τιμολογούσε η Holding, με τη μεσολάβηση 2 ή τριών δικών του offshore να γεμίζουν κέρδη οι θυγατρικές εταιρείες που σήμερα του μένουν. Αγόρασε τον Αρβανιτίδη και τον γέμιζε εμπόρευμα. Ολο το ρευστό από τα έσοδα πήγαιναν στο Πικέρμι, με θωρακσιμένα αυτοκίνητα, από εκεί το φυγάδευε σε φυσική μορφή στο εξωτερικό. Βούτηξε τα ταμεία από Αρβανιτίδη, και τα DIA και τα πήγε όλα στο εξωτερικό. Είχε καταλάβει την αξία των μετρητών μέσα στην κρίση και έκανε μια απίστευτη υπερσυσσώρευση και μετά οι εταιρείες χρεοκοπούσαν. Η ΗELEN είναι η εταιρεία ακινήτων του Μαρινόπουλου στην οποία ανήκουν ακίνητα, που αγοράστηκαν από την Holding έναντι ευτελούς τιμήματος, και σήμερα θα τα νοικιάζει στη νέα εταιρεία του Σκλαβενίτη σε πολύ υψηλές τιμές... Εκατοντάδες εταιρείες χρεοκόπησαν την τελευταία δεκαετία λόγω Μαρινόπουλου, αφού οι προμηθετές εμεναν απλήρωτοι.. Την ίδια περίοδο, η οικογένεια Μαρινόπουλου συστηματικά αφαιρούσε ρευστότητα από την εταιρεία προς θυγατρικές και offshore, με αποτέλεσμα να αποδυναμώσει και να πτωχεύσει τις εταιρείες της. "Γιατί η χρεοκοπημένη Μαρινόπουλος δεν ζητά τις απαιτήσεις που έχει από τις θυγατρικές της Μαρινόπουλος Holding (που παραμένουν στην ιδιοκτησία του); Αντίθετα, ενώ οι θυγατρικές χρωστάνε στην Holding τις εμφανίζεται να ζητάνε και αυτές να πληρωθούν από τη συμφωνία με τις τράπεζες!" Όμως το 2012, οι μέτοχοι του group Carrefour, όπως λένε οι ισολογισμοί που έιναι αναρτημένοι στο διαδίκτυο, μεταβίβασαν για 1 ευρώ το σύνολο των μετοχών τους στη Μαρινόπουλος Holding και τώρα εμφανίζονται να ζητάνε από τη Μαρινόπουλος 100 εκ. ευρώ. Ομως ενώ για να δώσει τις εταιρείες η Carrefour διέγραψε αυτά τα δάνεια, τώρα οι Μαρινόπουλοι -σαν νέεοι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών- αναβιώνουν την απαίτηση -τη διεγραμμένη- από τη Holding και εμφανίζονται σαν πιστωτές προκειμένου να πάρουν κι άλλα,(το 50% από τις τράπεζες) αλλά και να συμπληρώσουν το κρίσιμο 60% των πιστωτών που έπρεπε να συμφωνεί με τη διάσωση.
Που βρίσκεται η συμφωνία
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία διάσωσης πρέπει να λυθεί μια σειρά από νομικά προβλήματα που προέκυψαν από τις λίγες μέρες καθυστέρησης στην έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη διάσωση . Η καθυστέρηση ενεργοποιεί αυτόματα διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις και τα νομικά τμήματα των εμπλεκόμενων μερών στη συμφωνία αναζητούν τη «νομική φόρμουλα» στην οποία πρέπει όλοι να συμφωνήσουν που ουσιαστικά θα αναβάλει την ημερομηνία ολοκλήρωσης του deal από μερικές μέρες μέχρι λίγους μήνες.. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες μέρες. Η απόφαση που θα ληφθεί θα προβλέπει τι θα γίνει και με το θέμα της χρηματοδότησης, το οποίο επίσης είναι μείζον αφού η Σκλαβενίτης δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτεί με 1 εκ. την ημέρα τη λειτουργία της Μαρινόπουλος και πρέπει να δοθεί λύση ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ενώ θα γίνονται οι ανακοπές. Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει ο μήνας των ανακοπών τρίτων (όσων διαφωνούν με τη συμφωνία) από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης και για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Τα νομικά γραφεία και οι δικηγόροι και όσων προμηθευτών διαφωνούν με τη συμφωνία ή δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ξεκινούν επαφές και προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε κοινή ανακοπή.Αίτημα της ανακοπής για κάποιους που δεν είναι στη λίστα είναι «να μην ισχύσει η συμφωνία άλλως να μπω στη λίστα», και για άλλους που έχουν ενταχθεί στη λίστα αλλά δεν συμφώνησαν στο κούρεμα, να πάρουν το σύνολο των απαιτήσεών τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΜΗΜΑ Δ': Ακροτελεύτια διάταξη [Επεξεργασία] Άρθρο 120
... 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκτίμηση ότι οι εκλογές πλησιάζουν και παράλληλα η εμφάνιση της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα που «ψαρεύει» στην ίδια πολιτική δεξαμενή οπαδών, με αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, προφανώς έχει κινητοποιήσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να βγει από την αμυντική θέση που βρισκόταν το τελευταίο διάστημα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιγή ιχθύος από τον Άδωνη για τη φωτογραφία του Μητσοτάκη στη σημαία
22/1/2017
Εν αναμονή του «τιτιβίσματος» του Άδωνη Γεωργιάδη, με το οποίο θα καταδικάζει την απόφαση των ανθρώπων της ΝΟΔΕ Κιλκίς να κολλήσουν μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω στην ελληνική σημαία, βρίσκονται οι 160.000 πιστοί ακόλουθοί του, στο twitter. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το θέαμα στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Κιλκίς είναι αντίθετο στα πιστεύω του, όπως για κάθε «γνήσιο» και περήφανο πατριώτη. Όλοι άλλωστε, θυμόμαστε τον κ. Γεωργιάδη να δίνει συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο επειδή δεν υπέγραψε πάνω στην ελληνική σημαία. Ειναι γεγονός ότι είχε καταψηφίσει, βέβαια, τον Ιανουάριο του 2015 μαζί με όλο το κόμμα του, το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια. Αλλα αυτό λίγη σημασία είχε για τον «γαλάζιο» αντιπρόεδρο και επιδόθηκε τότε σε μία ωραία κωλοτούμπα. Λέτε να κάνει πάλι το ίδιο;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να προστεθει οτι για τους Ρωσσους το Baden Baden ηταν σαν το Μοντε Καρλο. Πηγαιναν για τα λουτρα αλλα εχαναν περιουσιες στις Ρουλεττες.("Ρουλεττενμπουργκ" ονομαζει ο ιδιος ο Ντοστογιεφσκυ την πολη που του Ρουφαγε ολα τα χρηματα. Στο αρθρο του για τον Ντοστογιεφσκυ ο Φρουντ λεει οτι η Χαρτοπαιξια ειναι ενα ειδος ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ. Η στενωτατη συνδεσις Γερμανιας -Ρωσιας, φαινεται απο το οτι η Ρωσικη λεξη για τον ξενο γενικα ειναι η ΙΔΙΑ που σημαινει Γερμανο,"ΝΙΜΙΤΣ". Στον πολεμο κατα του Ναπολεοντα, οι Πρωσσοι ειναι συμμαχοι των Ρωσσων. Οι συνεχεις τριβες του Μπενινγκσεν με τον (μονοφθαλμο) Κουτουζωφ, τελικα καταληγουν σε θριαμβο του Ρωσου που νικαει ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ να δωσει μαχη. Ο Ναπολεων μπαινει στη Μοσχα, αφηνει ανοητως να γινουν πυρπολησεις κτιριων (οπου επρεπε να ξεχειμωνιασει) και αρχιζει μια πανωλεθριακη επιστροφη στη Γαλλια,καταχειμωνο, που αποδεκατιζει τη στρατια του. Απο 500.000 που ξεκινανε απο τη Μοσχα,φτανουν στη Γαλλια ..50.000 μονον!!
«Ο Παίκτης» του Φ. Ντοστογιέφσκι……καταπληκτική αποκάλυψη: οι Γερμανοί πάντα ενοχοποιούν το θύμα τους!
29/9/2011
«Θα προτιμούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή σε μια τσερκέζικη σκηνή παρά να προσκυνήσω το γερμανικό είδωλο». «Ποιο είδωλο;» φώναξε ο στρατηγός που είχε αρχίσει να θυμώνει. «Το γερμανικό τρόπο πλουτισμού. Δεν είμαι καιρό εδώ κι όμως έχω παρατηρήσει πράγματα που κάνουν την ταταρική μου φύση να αγανακτεί. Μα την αλήθεια μακριά από κάτι τέτοιες αρετές! Χτες περπάτησα καμία δεκαριά χιλιόμετρα στα…. περίχωρα. Λοιπόν είναι ακριβώς όπως στα ηθικοπλαστικά βιβλία, ξέρετε εκείνα τα μικρά εικονογραφημένα βιβλία που κυκλοφορούν στη Γερμανία: όλα τα σπίτια έχουν τον πατέρα τους, έναν υπερβολικά ενάρετο και τίμιο άνθρωπο, τόσο τίμιο που φοβάται κανείς να τον πλησιάσει.
…..Λοιπόν εδώ η κάθε οικογένεια είναι υποταγμένη, τυφλά υποταγμένη στον πατέρα. Δουλεύουν όλοι σαν τα ζώα και κάνουν οικονομία σαν Εβραίοι. Όταν ο πατέρας συγκεντρώσει κάποιο σημαντικό ποσό, μεταβιβάζει τη δουλειά ή τα χτηματά του στον πρωτότοκο γιο του. Για αυτό αρνιέται να δώσει προίκα στη κόρη του που έτσι καταδικάζεται να μείνει γεροντοκόρη. Ο μικρότερος γιος είναι αναγκασμένος να δουλέψει σκληρά, κι όσα κερδίζει, τα προσθέτει στο κεφάλαιο της οικογένειας που όσο πάει και αυξάνεται. Ναι αυτό γίνεται εδώ, το έχω ερευνήσει. Και το μοναδικό κίνητρο για όλα είναι η τιμιότητα, μια τιμιότητα που φτάνει σε τέτοιο σημείο, ώστε ο μικρότερος γιος φαντάζεται ότι τον εκμεταλλεύονται από τιμιότητα. Και το θεωρούν ιδανική κατάσταση όταν το θύμα χαίρεται που το στέλνουν στη σφαγή. Κι ύστερα; Θα μου πείτε. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου πιο εύκολα και για τον πρωτότοκο γιο. Υπάρχει κάπου μια Αμαλχεν, η εκλεκτή της καρδιάς του, αλλά δεν μπορεί………
…….. να την παντρευτεί γιατί δεν έχει λεφτά. Περιμένουν με τη καρδιά γεμάτη αρετή και τραβούν χαμογελώντας το δρόμο της θυσίας τους. Τα μάγουλα της Αμαλχεν με τα χρόνια βαθουλώνουν. Το δόλιο το κορίτσι μαραίνεται αδυνατίζει. Στο τέλος σαν περάσουν καμία εικοσαριά χρόνια, η περιουσία έχει μεγαλώσει. Τα φιορίνια μαζεύτηκαν με αρετή και τιμιότητα. Και τότε ο πατέρας δίνει την ευχή του να παντρευτεί ο πρωτότοκος γιος του που έχει πια πατήσει τα σαράντα, με την Αμαλχεν, κοπέλα στα τριάντα πέντε, με μαραμένα στήθια και κόκκινη μύτη….. Ο πατέρας δακρύζει, δίνει τις τελευταίες του οδηγίες για μια ηθική ζωή και πεθαίνει ευτυχισμένος. Ο πρωτότοκος γιος με τη σειρά του, γίνεται κι αυτός ένας πολύ ενάρετος πατέρας, και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε καμιά πενηνταριά ή εξήντα χρόνια, ο εγγονός του πρώτου πατέρα θα έχει δημιουργήσει πια μια σεβαστή περιουσία και θα τη μεταβιβάσει στο γιο του, αυτός θα την κληροδοτήσει στο δικό του γιο, και ύστερα από πέντε έξι γενιές εμφανίζεται η προσωποποίηση του βαρόνου Ροτσιλντ ή της ολλανδικής τράπεζας Χοπ και Σια ή ένας θεός ξέρει ποιός άλλος. Μεγαλόπρεπο το θέαμα δίχως άλλο! Να η επιβράβευση ενός ή δύο αιώνων μόχθου, υπομονής και τιμιότητας. Να που οδηγούν η σταθερότητα του χαρακτήρα, η οικονομία και τα λελέκια πάνω στη στέγη! Τι άλλο θέλετε; Δεν υπάρχει υψηλότερο ιδανικό, κι αυτοί, μαργαριτάρια της ηθικής, κρίνουν το κόσμο ολόκληρο σύμφωνα με τη δική τους άποψη, ρίχνοντας το ανάθεμα σε όσους δεν τους ακολουθούν….»
…….»Και το θεωρούν ιδανική κατάσταση όταν το θύμα χαίρεται που το στέλνουν στη σφαγή».- ετσι οπως ζητανε και απο εμάς να πανηγυρίσουμε σήμερα για τη επώδυνη μνημονιακή μας σωτηρία! «Και όλα γινονται από τιμιότητα» σε σημείο που και το θύμα-Ελλάδα φαντάζεται ότι το εκμεταλλεύονται απο τιμιότητα ( παρά τα οργανωμένα τμήματα μίζας απο τη Siemens την προγραμματισμένη υπερχρέωση και την γερμανοκεντρικη δικτατορία του ΕΥΡΩ )…. Η διαχρονική ενοχοποίηση του θύματος από τους Γερμανούς καλά κρατεί…… Και ο ΓΑΠ καθεται και παίζει το παιχνίδι τους με παραληρητικού τύπου αυτομαστιγώματα!(τόσα χρόνια «υπαλληλία» στη Siemens δεν πήγαν χαμένα). Καταπληκτικός και αποκαλυπτικός Ντοστογιέφσκι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ξεκινουν απο σήμερα αγροτικες κινητοποιήσεις από έναν κόσμο που έχει φτάσει στα όριά του... κινήσεις για "ΣΠΟΡΑ" ελπίδας από τη μία, ετοιμάζονται τα κατευθυνόμενα "σχόλια" από την άλλη: οι "τεμπέληδες",οι "υποκινούμενοι", οι "καφενόβιοι", "που βρηκαν τα τρακτερ" κλπ...οσα ελεγαν οι κυβερνησεις της δεξιας και του ΠΑΣΟΚ, τα λενε τωρα οι συνεχιστες τους, του ΣΥΡΙΖΑ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον Λαζόπουλο – Κατεβαίνει η παράσταση του, δεν πάτησε κανείς το πόδι του
19/1/2017
«Αποχαιρετιστήριο», όνομα και πράγμα: Μπορεί ο τίτλος να αναφέρεται σε «Δείπνο», στην ουσία ωστόσο αποχαιρετιστήρια στάθηκε η φετινή παραγωγή για τον Λάκη Λαζόπουλο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, εκτάκτως και εσπευσμένως κατεβαίνει την Κυριακή και μάλιστα, όπως γράφει το σχετικό δελτίο Τύπου, αφού ολοκλήρωσε «με επιτυχία τις παραστάσεις». Σαν δικό του αστείο δεν ακούγεται; «Η παράσταση κατεβαίνει λόγω επιτυχίας»… Εκπληξη; Μάλλον όχι. Γιατί από τον περασμένο Οκτώβριο, που έκανε πρεμιέρα στο Γκλόρια, φάνηκε ότι τα πράγματα για τον πρωταγωνιστή θα ήταν ζόρικα. Ηδη από πέρυσι, με μια επίσης γαλλική κωμωδία, το «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», τα πρώτα μηνύματα είχαν φανεί. Η παράσταση γέμιζε τα Σαββατοκύριακα, αλλά όχι και μεσοβδόμαδα… Πού οι εποχές που έξω από τις παραστάσεις του σχηματίζονταν ουρές… Με τα χρόνια, και κυρίως όταν ήρθαν εκείνα της «αριστεράς και της προόδου», ο Λάκης Λαζόπουλος εκδήλωσε, χωρίς προσχήματα, τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα… Αρχισε, δηλαδή, να πηγαίνει με το ρεύμα και έπαψε, με το χιούμορ του, να ανοίγει δρόμους και δρομάκια, να αφήνει χαραμάδες. Ορθώθηκε σαν τοίχος και έστησε ένα τείχος γύρω από τον πρωθυπουργό. Τον έβαλε στο απυρόβλητο. Εγινε οπαδός.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
45 χρόνια και νέοι τάφοι ανοίγουν.... Κι οι Κύπριοι εξακολουθούν να επιτρέπουν σε ελληνόφωνους, να ξεπουλάνε, να διαλύουν την Κύπρο, χωρίς να 'χουν ξεσηκωθεί... Μα ούτε κι οι ελλαδίτες... Πού είσαι Τασσο Παπαδόπουλε...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο
21/1/2017
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ISIS) έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του σε Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο και στρατολογεί Αλβανούς που ζουν σε αυτά για τζιχαντοφασιστες του. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Ειρήνη, τα τελευταία χρόνια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και βορειοδυτικά των Σκοπίων, υπάρχει άνθιση της ισλαμοφασιστικοποίησης των μουσουλμάνων Αλβανών από τους οποίους στρατολογούνται άνδρες στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ISIS). Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου ο βαθμός στρατολόγησης νέων τζιχαντοφασιστών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και στα Σκόπια είναι υψηλότερα από αυτά της Δυτικής Ευρώπης. Τα Σκόπια βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις στον κόσμο σε αναλογία με τον πληθυσμό τους ξένων τζιχαντοφασιστών στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος. Η έκθεση αναφέρει ότι οι πέντε δήμοι του Κοσσυφοπεδίου που συνορεύουν με Σκόπια και Αλβανία είναι πολύ ευάλωτοι στον βίαιο ισλαμοφασισμό και προπαγανδίζονται από τοπικά δίκτυα υπέρ της ιδεολογίας του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τίτλο «ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ» η νεολαία του ΚΚΕ (μ-λ) επιτίθεται στον καθηγητή Γ. Παύλο με αφορμή τη συνεχιζόμενη κόντρα του με τη φοιτητική κοινότητα και τις παρατάξεις που τον κατηγορούν για εθνικιστικές απόψεις
Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλουμε τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών του Πολυτεχνείου της Ξάνθης, με αφορμή τις περσινές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Τμήμα των ΗΜ&ΜΥ. Κινητοποιήσεις οι οποίες οργανώθηκαν μέσα από μαζικές συνελεύσεις, με συμμετοχή δεκάδων φοιτητών που διεκδίκησαν τα αιτήματά τους με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Τμήμα, σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κλίμα αδράνειας που προσπαθούν να επιβάλλουν στα πανεπιστήμια. Κινητοποιήσεις οι οποίες υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των φοιτητών στη μόρφωση και σε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και έβαλαν στο στόχαστρο την καθηγητική αυθαιρεσία και την εντατικοποίηση, όπως αυτή εκφραζόταν από τον καθηγητή Παύλο.
Ειδικά για αυτόν τον καθηγητή, τα ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις των μαθημάτων του έφταναν έως και το 100%, ενώ απαιτούσε την παράδοση σημειώσεων σε κάθε μάθημα, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την υποχρεωτική παρακολούθηση. Παράλληλα, υποσχόταν bonus σε όποιον δακτυλογραφούσε τις χειρόγραφες σημειώσεις του, αφού είχε στόχο την έκδοση βιβλίου! Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κηρύγματα εθνικιστικού περιεχομένου, αλλά και σχόλια υποτίμησης φοιτητών που παρακολουθούσαν τα μαθήματά του. Ήταν λογικό επακόλουθο να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κινητοποίησης, κάτι που όπως φάνηκε τον ενόχλησε ιδιαίτερα, γι΄αυτό και τώρα κινείται εκδικητικά μέσω των διώξεων απέναντι σε φοιτητές.
Ουσιαστικά απαιτεί «δηλώσεις μετανοίας» από τους διωκόμενους φοιτητές για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, οι οποίοι κατηγορούνται από τον ίδιο για δημιουργία «κλίματος βίας και τρομοκρατίας». Προσπαθεί έτσι να επιβάλλει καθεστώς πλήρους πειθάρχησης και «υποταγής», όπου κανένας δεν θα τολμά να αμφισβητήσει και να διεκδικήσει, αφού θα διώκεται ακόμα και ποινικά για αυτή την επιλογή του! Δεν διστάζει βέβαια, μέχρι και να χαρακτηρίσει τον κόσμο που κινητοποιήθηκε ως «φοιτητικό ISIS»ή «φοιτητικά ΜΑΤ»(!), κάνοντας επανειλημμένες εκκλήσεις στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν, συμβάλλοντας έτσι στη γενική απαίτηση των δυνάμεων του συστήματος για κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Ως νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) εκτιμούμε πως αυτές οι διώξεις εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο αντιδραστικής στροφής που παίρνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, η κατάργηση του Ασύλου στα πανεπιστήμια, η καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, είναι πολιτικές επιλογές που υιοθετεί και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει την επίθεση απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Τα σφιχταγκαλιάσματα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η πολιτική εγκλεισμού για τους πρόσφυγες, η πλήρης αποδοχή των ιμπεριαλιστικών απαιτήσεων για μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια, είναι επίσης ενδεικτικά στοιχεία του αντιλαϊκού χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση.
Οι διώξεις των φοιτητών, πρέπει να απαντηθούν με τρόπο πολιτικό, μέσα από την όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μαζική κινητοποίηση. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πολιτική δύναμη με κινηματική αναφορά, κάθε συνδικαλιστικό φορέα και σύλλογο, να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των διωκώμενων φοιτητών, ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αυτόν τον δρόμο πρέπει να υπερασπιστούμε!
Εισαγγελική έρευνα για 9 φοιτητές του ΔΠΘ, μετά από καταγγελία του Γ. Παύλου
22/1/2017
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος 9 φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι σ εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης μετά από αναφορά του Καθηγητή Γ. Παύλου. Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια των επεισοδίων του Απριλίου του 2016 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης που οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη 2 φοιτητών, και για τα οποία ο εν λόγω καθηγητής έχει κατηγορηθεί από τη φοιτητική κοινότητα ότι τα έχει προκαλέσει εμμέσως. Εξάλλου η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διενεργεί ΕΔΕ σε βάρος του για διάφορα ζητήματα όπως η διδασκαλία του μαθήματός του, η διανομή συγγράματος και άλλα στοιχεία.
Καταγγελίες Παύλου σε βάρος φοιτητών και καθηγητών
Προσπαθώντας να αμυνθεί ο Γ. Παύλος κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία στην οποία καταγγέλλει φοιτητές και διοίκηση και ισχυρίζεται ότι στο Πολυτεχνείο επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας, ότι υπάρχουν «Πανεπιστημιακά ΜΑΤ» και «ISIS φοιτητών» και ότι ενοχλούν οι «πατριωτικές» του απόψεις, όπως της χαρακτηρίζει. Υπενθυμίζεται ότι οι απόψεις έχουν γίνει κατ΄επανάληψη αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού στην πανεπιστημιακή κοινότητα και τους φοιτητές του Δημοκριτείου ενώ κατά καιρούς συνυπογράφει διάφορα κείμενα εθνικιστικού περιεχόμενου. Ο Γ. Παύλος ισχυρίζεται ότι άλλος καθηγητής καθοδηγεί τις εναντίον του αντιδράσεις, ότι λειτουργεί ως «Γραφείο Τύπου φοιτητικών ομάδων που απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του» καθώς και ότι σκοπός του είναι να αναδειχθεί πρύτανης με τις ψήφους των φοιτητών. Στο πλαίσιο της αλληλογραφίας του με την Εισαγγελία Ξάνθης κατέθεσε μεταξύ των άλλων και ένα έγγραφο, με τον τίτλο «Ενδεικτικός κατάλογος ονομάτων φοιτητών που ευθύνονται για το κλίμα τρομοκράτησης στο ΔΠΘ» στο οποίο αναφέρει ότι «οι κάτωθι φοιτητές μεταξύ άλλων ευθύνονται για όλα τα γεγονότα τρομοκράτησης, απειλών λεκτικών, για πράξεις σωματικής βίας, στοχοποίησης, συκοφάντησης, ψευδών ειδήσεων και εν γένει για το κλίμα βίας εναντίον φοιτητών ή μελών ΔΕΠ στην Πολυτεχνική Σχολή. Πολλοί από αυτούς τους φοιτητές μας μετείχαν και στους ξυλοδαρμούς». Ακολουθεί κατάλογος με έντεκα φοιτητές, κυρίως συνδικαλιστές παρατάξεων, χωρίς να αναφέρεται ποια είναι η κατηγορία για τον καθένα. Με βάση τον κατάλογο αυτό, διενεργείται η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος εννέα εξ αυτών (τα στοιχεία των 2 δεν βρέθηκαν) για πιθανή τέλεση των αδικημάτων της παράνομης βίας και της γ. απρόκλητης σωματικής βλάβης.
Σοβαρές αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα
Από την πλευρά τους οι φοιτητές και οι παρατάξεις κατηγορούν τον Καθηγητή ότι επιχειρεί να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των φοιτητών και απαιτεί «δηλώσεις μετανοίας» από τους φοιτητές που έχουν πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις εναντίον του και τις εθνικιστικές απόψεις που εκφράζει στα μαθήματά του ενώ κάνουν λόγο για αποτυχία ως και 100% στις εξετάσεις των μαθημάτων του. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης η «Έκθεση για την Πανεπιστημιακή Βία» που έχει εκπονήσει ο εν λόγω καθηγητής όπου κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο ΔΠΘ» όπου μεταξύ άλλων προτείνει για την «αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας», τοποθέτηση σε περίβλεπτες θέσεις πινακίδων με επιλεγμένες φράσεις και ρητά που θα διδάσκουν και θα εμπνέουν και άλλες… Τέλος, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει εκφράσει κατ΄επανάληψη τον προβληματισμό της για τη δράση του εν λόγω Καθηγητή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν έχουν υπάρξει και συναντήσεις πρυτανικών και εισαγγελικών αρχών για την αποτροπή της ποινικοποίησης της ακαδημαϊκής ζωής.
Σχολιο.- Αμάν! Ειχα δουλεψει για αυτόν και μου έφαγε λεφτά! Λοιπον ΔΕΝ ειναι χρυσαυγιτης ουτε Χουντικος. 100% Λειτουργουσε πολυπολιτισμικη κατασκηνωση με παιδια από 14 χωρες. Όμως ήταν λαμογιο, επαιρνε κονδυλια από Λοβερδο, Ευθυμιου και Πάχτα για διαφορες δρασεις, εκμεταλλευοταν την εξουσία του και τους συνεργατες του. Ξεκινησε καααποτε ως διανοουμενος και ήδη από το 1992 κατεληξε σε αυτο το χάλι. Ειναι κουμπαρος του Ζουραρι. Καμμια σχεση ομως με φασισμους και χουντα και ολα αυτα που του προσαπτετε.
Σχολιο.- Από τις πολυπολιτισμικες κατασκηνωσεις του Παυλου. Ξεκινησε με Πομακους και αγοτερα ερχονταν παιδια από Ουκρανία, Μολδαβια, Ρουμανία, Αλβανία, ΠΓΔΜακεδονία, Βουλγαρία, Ιραν, Καλάς, Παλαιστίνη, Σερβία κλπ. Εκμεταλλευτης, ναι, διαπλεκομενος, ναι, εθνικιστης και φασιστας ουτε κατα διανοια. Ή τουλαχιστον όσο ο Ζουραρις με τον οποίο εχει την ιδια πετριά. Καμμια σχεση με εθνικισμό. Ψωνιο ειναι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ (22 Ιανουαρίου 1891 - 27 Απριλίου 1937)
"Είμαι πεισμένος πως, ακόμα κι όταν όλα έχουν χαθεί ή μοιάζουν να έχουν χαθεί, πρέπει ήρεμα να ξαναρχίζουμε το έργο μας από την αρχή. Eίμαι πεισμένος πως πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις. Nα μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και έτσι να μη συσσωρεύουμε απογοητεύσεις. Πως πρέπει να προγραμματίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε, και να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας. H ηθική μου κατάσταση είναι εξαιρετική: υπάρχουν αυτοί που με θεωρούν σατανά κι αυτοί που με θεωρούν περίπου άγιο. Eγώ δεν θέλω να κάνω ούτε τον μάρτυρα ούτε τον ήρωα. Πιστεύω, απλώς, πως είμαι ένας μέσος άνθρωπος, που έχει τις δικές του πεποιθήσεις και που δεν τις αλλάζει με τίποτα στον κόσμο".
Φυλακισμένος από το 1926, ο ηγέτης του Κ.Κ. Ιταλίας Αντόνιο Γκράμσι θα πεθάνει στις 27 Απριλίου 1937, σε ηλικία 46 ετών, λίγο μετά την αποφυλάκισή του, εξαιτίας της κλονισμένης υγείας του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!! Η ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ !!!ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΕΠΑΜ .!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ !!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΕΠΑΜ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,
που δεν εχει ουτε εναν πολιτικο !!! ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ . ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΜΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΕΧΩ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΕΛΑΖΟΥΝ !!!; συγνωμη !!
αυτα ειναι καταθεση ψυχης ΠΟΣΟΙ ΣΑΣ ΤΑΖΟΥΝ;;;;;;;;ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ !!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ !!!ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ράνια Αικατερινάρη: Διώκεται (δις) για κακουργήματα, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στο Υπερταμείο
22/1/2017
Ου λα λα! Η κυρία Αικατεριναρη Ρανια τοποθετήθηκε μετα απο συνεντεύξεις, κλπ, κλπ, ως επικεφαλής του νέου Υπερταμειου που θα κληθεί να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία. Κόρη πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, η νέα σιδηρά κυρία ειναι ΔΙΣ υποδικη για κακουργήματα που αφορούν ζημιά της δημόσιας περιουσίας. Ουδέν σχόλιο...
Μείζον ζήτημα το οποίο δεν είναι μόνο ηθικό προκύπτει από την τοποθέτηση της Ράνιας (Ουρανίας) Αικατερινάρη στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Η 46χρονη Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός με σπουδές και στο Ηνωμένο Βασίλειο που ως γνωστόν είναι κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιλέχθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τις γνωστές εταιρείες Stanton Chase & KPMG, διώκεται για κακουργηματικής φύσεως αδικήματα σε δυο διαφορετικές υποθέσεις και μάλιστα αυτές τις ημέρες κάθεται στο εδωλιο για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ που είχε αποκαλύψει το ereportaz. Υπόδικη για απιστία θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον
Η περίπτωση της κας Αικατερινάρη είναι πρωτοφανής.
Στο τιμόνι του Υπερταμείου που θα κληθεί να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία τοποθετήθηκε ένα στέλεχος που πέραν όλων των άλλων προσώπων τυγχάνει αυτή την στιγμή να είναι υπόδικο για κακουργήματα τα οποία σύμφωνα με τα κατηγορητήρια αφορούν το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου! Έβαλαν δηλαδή «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», όπως αναφέρουν νομικές πηγές. Η πρώην αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015 εμπλέκεται όχι μόνο στην υπόθεση της Γενοπ Τουρς αλλά και σε εκείνη του εργοστασίου-φαντάσματος της ΔΕΗ στην Ρόδο για την οποία επίσης ασκήθηκαν διώξεις. Σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 1148/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών η κα Αικατερινάρη διώκεται για το αδίκημα (κακούργημα) της άμεσης συνέργιας σε απιστία σχετική με την υπηρεσία. Μάλιστα αυτές τις ημέρες κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην δίκη για τα διαβόητα ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ που διεξάγεται χωρίς την παρουσία της ΔΕΗ η οποία αρνήθηκε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.
Δίωξη και για το εργοαστάσιο-φάντασμα της Ρόδου
Αυτή δεν είναι η μοναδική εμπλοκή της κας Αικατερινάρη σε σκανδαλώδη υπόθεση. Αντίθετα η νέα «σιδηρά κυρία» του Υπερταμείου είναι κατηγορούμενη και για το εργοστάσιο-φάντασμα της ΔΕΗ στην Ρόδο για το οποίο δαπανήθηκαν 75 εκ. Ευρώ χωρίς να μπει ένας λίθος. Η δίωξη ασκήθηκε τον Φεβουάριο του 2014 από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Σοφία – Μαρία Βαΐτση, σε βάρος δύο προέδρων της Δημόσιας Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και τεσσάρων μελών του διοικητικού της συμβουλίου. Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά συγκεκριμένα, στη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας από κοινού με την προκληθείσα ζημιά να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ και ειδικότερα αφορά στο χρηματικό ποσό των 74.000.000 ευρώ. Το αδίκημα βαρύνει τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ (έτος 2009) Παναγιώτη Αθανασόπουλο και (έτος 2010) Αρθούρο Ζερβό, αλλά και τέσσερα μέλη που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, τους Νικόλαο Χατζηαργυρίου, Απόστολο Μπαρατζή, Ουρανία Αικατερινάρη και Πρόδρομο Ευθυμόγλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είχε διαταχθεί έπειτα και από την κατάθεση επερώτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα έχει ενδιαφέρον πλέον να δούμε την ευθιξία των ίδιων κυβερνητικών στελεχών στην τοποθέτηση της κας Αικατερινάρη στο Υπερταμείο. Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «οι υποψήφιοι επελέγησαν με βάση την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική και προσωπική τους πορεία, τη δυνατότητά τους να αντιλαμβάνονται αφενός το επιχειρηματικό γίγνεσθαι σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αφετέρου τον ευρύτερο οικονομικό ρόλο της εταιρείας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων και της Δημόσιας περιουσίας, εντός του πλαισίου των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και των απαιτούμενων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών προσαρμογών». Ουδέν σχόλιο…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον αληταρα μπατσο Σφακιανακη που τον αποστρατευσαν, και εσπευσαν ολοι η φαρα των κωλοδημοσιοκαφρων να του γραψουν τιμιτικες! Λες και δεν τον ξερουμε τι καθικι ητανε!
ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Τιμούμε τη Μνήμη του αγνού Αγωνιστή Παναγιώτη Βήχου που ο Αρχηγός των ΧΑΦΙΕΔΩΝ Σφακιανάκης και η Υπηρεσία των πρακτόρων του επιχείρησαν να καταστρέψουν γιατί κατήγγειλε μαφιόζικες διασυνδέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και εμπόριο λευκής σαρκός! Ο Παναγιώτης Βήχος ΑΘΩΩΘΗΚΕ μετά από πολύχρονη δικαστική μάχη, για να αρρωστήσει αμέσως μετά και να φύγει από κοντά μας αυτός ο σεμνός αγωνιστής. Δίνουμε τον λόγο στην συναγωνίστρια Σίσσυ Βωβού που περιέγραψε τις άθλιες πρακτικές του Σφακιανάκη και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!
Όταν εγκληματεί η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ακούσαμε αυτές τις ημέρες για την σημαντική προσφορά της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του επί 20 χρόνια επικεφαλής της κ. Σφακιανάκη προς την κοινωνία, αλλά εμείς γνωρίζουμε φρικτά “κατορθώματα” της υπηρεσίας αυτής, που έχουμε διαδοχικά δημοσιοποιήσει, από το 2003 και μετά, σε διάφορα μίντια. Η Υπηρεσία είχε βάλει στο στόχαστρό της από το 2003 και μετά τον μουσικό και αγωνιστή της αριστεράς Παναγιώτη Βήχο, ο οποίος είχε καταγγείλει κυκλώματα τράφικινγκ στη Σαντορίνη το 1999. Επρόκειτο για την πρώτη επώνυμη καταγγελία για κυκλώματα σωματεμπορίας που ανθούσε την εποχή εκείνη ανενόχλητη, και ο Παναγιώτης Βήχος που έκανε αυτή την καταγγελία έμελλε να διώκεται και να σπιλώνεται από τη στιγμή της καταγγελίας του, το 1998, μέχρι το 2011, δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια.
Σύντομα μετά την γνωστοποίηση της καταγγελίας και των δικών που ξεκίνησαν για το μεγάλο αυτό θέμα, πολλές φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της εποχής μπήκαμε στην υπεράσπιση και την αλληλεγγύη προς τον Βήχο, μέχρι και την τελευταία του αθώωση. Επίσης πολλές οργανώσεις της αριστεράς και της κοινωνίας των πολιτών σχημάτισαν ένα τείχος προστασίας και αλληλεγγύης. Αφού προχωρούσαν με τους γνωστούς ρυθμούς της χελώνας οι δίκες για την καταγγελία του τράφικινγκ και από την άλλη μεριά η μήνυση των κατηγορουμένων για συκοφαντική δυσφήμιση, ήρθε ως σφήνα η εμπλοκή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2003, αστυνομικοί με τη συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν στο σπίτι του Παναγιώτη Βήχου, φωτογράφισαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν τον σκληρό δίσκο του κομπιούτερ τον οποίο ποτέ δεν επέστρεψαν, επιχειρώντας να στηρίξουν κάποιες κατηγορίες. Tην επομένη ημέρα η Espresso κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ ΟΡΓΙΩΝ. Σύλληψη γνωστού μουσικού» και σε τρισέλιδο αφιέρωμα κατονομάζει σαν διοργανωτή των οργίων και κάτοχο τριών πορνοσάιτ στο διαδίκτυο τον Παναγιώτη Βήχο! Οι μηχανισμοί σπίλωσης ενός αγωνιστή είχαν μπει σε εφαρμογή.
O Παν. Bήχος προσήχθη στην ΓAΔA, αλλά καμιά κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος. H προβοκάτσια δεν βρήκε, πιστέψαμε τότε, κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, προφανώς γιατί δεν υπάρχουν. Όμως, ήταν αρκούντως αποκαλυπτική για τις πλάτες πάνω στις οποίες στηρίζονται τα κυκλώματα της Σαντορίνης και για τους διαύλους προστασίας που έχουν με κεντρικούς μηχανισμούς τους κράτους. Δυστυχώς όμως, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέταξε έκθεση με βάση την οποία προχώρησαν οι δίκες σπίλωσης του Βήχου μέχρι την τελευταία αθώωση της 16-2-2011.
Λίγες μέρες πριν την τελευταία δίκη και τελευταία αθώωση του Παν. Βήχου, στις 10-2-2011, εκδόθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καταδίκασε την Ελλάδα για μη δίκαιη δίκη του Παν. Βήχου και επιδίκαζε αποζημίωση στον ίδιο και στο ΕΠΣΕ που είχε αναλάβει την δικαστική του συνδρομή. Αυτό φαίνεται να κόστισε πολύ στους άγνωστους και σκοτεινούς διώκτες που κινούσαν διαρκώς υπόγεια νήματα για την διαιώνιση της επιχείρησης σπίλωσης, για την τρομοκράτηση του Βήχου, και προφανώς για την αποτροπή άλλων αξιοπρεπών πολιτών που θα είχαν την ευαισθησία να καταγγείλουν κυκλώματα τράφικινγκ με τα μεγάλα κέρδη. Παραθέτω παρακάτω τις δίκες κατά ημερομηνία, για να πάρουν μια καλύτερη εικόνα όσες και όσοι δεν γνωρίζουν αυτή την εγκληματική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός πολίτη. Υπάρχουν βέβαια πολλά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις των γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων που σταθήκαμε αλληλέγγυες στον Βήχο σε όλη τη διάρκεια των 13 χρόνων, αφού η καταγγελία του σήμαινε υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φυλακισμένων και καταναγκασμένων γυναικών στη Σαντορίνη του 1998.
Συνοπτική παρουσίαση όλων των κατηγοριών δικών και διώξεων κατά ημερομηνία
► 5-9-1998 άρθρο Νεα Προοπτική (συγγραφέας του άρθρου ο Βήχος, εκδότης της εφημερίδας ο Κουτσουπός) ► 1999 Μήνυση κατά Βήχου-Κουτσουμπού για συκοφαντική δυσφήμιση από Μαντούση και σια. ► 15/5/02 δικάσιμος για την καταγγελία αναβλήθηκε στη Σύρο ► 19/11/02 Δίκη στην Αθήνα κατά Βήχου-Κουτσουμπού (αναβλήθηκε στις 4 το απόγευμα, μετά από αναμονή δεκάδων ανθρώπων) 31/3/03 ορίστηκε η αναβληθείσα.
► 5-3-03 Δίκη Σύρος Αναβλήθηκε την επόμενη ημέρα, 6/3, στις 3 το μεσημέρι. ► 21 Φεβρουαρίου 2003 Εισβολή στο σπίτι του Βήχου για κατ’ οίκον ερευνα, από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάσχεση σκληρού δίσκου, πολύωρη προσαγωγή και ανάκριση. ► 8-10-03 δικη Σύρου ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισυ μέρες, 14-10-03 ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ: Αυτή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Σύρου, μετά από δίκη δυόμισι ημερών. ► 19/11/03 ορίστηκε η εξ αναβολής μήνυση Μαντούση και σια. ► 24/9/04 Δίκη για «συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον Κουτσουμπού-Βήχου. Ανακοινώνεται παραγραφή, η οποία χειροκροτήθηκε από το πολυάνθρωπο ακροατήριο, έστω κι αν ήταν συμψηφισμός. – ο Μαντούσης και ο δικηγόρος του δεν εμφανίστηκαν.
► 7 Ιανουαρίου 2008, ο Παναγιώτης Βήχος με κλητήριο θέσπισμα καλείται σε δίκη, με την κατηγορία της “διευκόλυνσης ακολασίας άλλων”, αθωώνεται από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Στην απόφαση (5 Μαρτίου 2009) αναφέρεται ότι “δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ετέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων κατ’ εξακολούθηση…” ► 25-Φεβρ. 2010 αποσύρθηκε απαλλακτική εισαγγελικη προταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και αντικαταστάθηκε από παραπομπή σε δίκη ►Με κλητήριο θέσπισμα 4862/10 (24 Αυγούστου 10) καλείται ο Βήχος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθήνας με την κατηγορία ότι “κατείχε, προμηθεύτηκε, διακίνησε και έθεσε σε κυκλοφορία πορνογραφικό υλικό, δηλαδή σώματα ανηλίκων αποτυπωμένη σε φωτογραφίες εντός σκληρού δίσκου ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία αποσκοπούσαν σε γενετήσια διέγερση καθώς και αποτύπωςη ασελγών πράξεων με ανήλίκους…” Αναγνωστέα έγγραφα η από 21-12-2006 έκθεση εργαστηριακής εξέτασης (του αναφερόμενου στο κατηγορητήριο σκληρού δίσκου που κατασχέθηκε).
► Απρίλιος 2010 κοινοποίηση της προσφυγής από το ΕΔΔΑ στην Ελλάδα ► 24-8-2010 Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών παραπέμπει τον Π.Β. να δικαστεί με παρεμφερείς κατηγορίες (κακουργηματικού χαρακτήρα). ►Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με την 2235/2010 απόφασή του με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2010 “Αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του κατηγορουμένου Παναγιώτη Βήχου για την πράξη της μαστροπίας…” ► 10/2/2011 Ευρωκαταδίκη Ελλάδας για παραβίαση δικαιώματος για δίκαιη δίκη του Παναγιώτη Βήχου ► 16-2-11 παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Β΄Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για παρεμφερείς με τις ανωτέρω κατηγορίες. Αθωωτική απόφαση. * – – –
Η σπίλωση δεν πέρασε, αλλά η ζωή του Παναγιώτη έγινε αβίωτη Η υπόθεση Βήχου, όπως φαίνεται από όλες τις εξελίξεις που αναφέρουμε πιο πάνω, είναι προφανώς ένα μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και εκφοβισμού στο χώρο του τράφικινγκ. Θα μπορούσαμε να πούμε το μεγαλύτερο, αλλά υπάρχουν κι άλλα, όπως φάνηκε στις επόμενες υποθέσεις στις οποίες πολλές φεμινίστριες είχαμε εμπλακεί, πρώτον για την αρωγή των θυμάτων και δευτερευόντως για να πιέσουμε να πάψει η ατιμωρησία των μαστροπών και των κρατικών υπαλλήλων κάθε βαθμίδας που τους συγκαλύπτουν είτε για να επωφεληθούν από τα τεράστια κέρδη, είτε για να εξασφαλίσουν τη “συνοχή” των κρατικών υπηρεσιών που “διαρρηγνύεται” από όσους και όσες μετέχουν στα κέρδη της μαστροπίας.
Υπάρχει και η ανθρώπινη, προσωπική πλευρά ενός ευαίσθητου κοινωνικά ανθρώπου και καλλιτέχνη. Συχνά μας έλεγε ότι όλα μπορώ να τα παλέψω, αυτό το θέμα της σπίλωσης δεν το αντέχω. Η καταγγελία αυτή είχε μεγάλο κόστος στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή του, αφού πλέον δύσκολα έβρισκε μαγαζί για να παίξει, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο επαγγελματικό περιθώριο και τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία. Το σημαντικότερο όμως ήταν η προσπάθεια σπίλωσής του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρεις δίκες, από το 2008 έως το 2011, με τις φυλλάδες να γιορτάζουν κάθε φορά που παραπεμπόταν σε δίκη, γιατί «ανακάλυπταν» κυκλώματα. Και φυσικά έτσι να πουλάνε φύλλα.
Κλονίστηκε από όλα αυτά πολύ η υγεία του, έφθανε συχνά στα όρια της κατάθλιψης, ενώ από το 2008 ανέπτυξε μορφή καρκίνου, για την αντιμετώπιση του οποίου μάλιστα χρειαζόταν πολλά φάρμακα που δεν συνταγογραφούνταν. Η ασθένεια αυτή τον οδήγησε στο θάνατο, το 2012. Ο Παναγιώτης Βήχος ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα ανθρώπου με αρχές, για την υπηρέτηση των οποίων δεν υποχωρούσε μπροστά σε τίποτα. Αυτές οι γυναίκες που τις έσπρωξαν στη σεξουαλική σκλαβιά ασύδοτοι μαστροποί και επίορκοι κρατικοί λειτουργοί του χρωστάνε κάτι, ότι τουλάχιστον προσπάθησε. Κι εμείς που αγωνιζόμαστε για τα γυναικεία δικαιώματα βρήκαμε στο πρόσωπό του έναν πιστό συναγωνιστή. Αντίθετα, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις επιτυχίες της οποίας τόσος θόρυβος γίνεται αυτές τις μέρες, είναι υπόλογη για το σίριαλ των διώξεων του Παναγιώτη Βήχου και τις επιπτώσεις στη ζωή του, ενώ δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις της σε άλλες υποθέσεις.
Σίσσυ Βωβού
Στη μνήμη του Παναγιώτη, ενός μαχητή και θύματος του ζόφου των κατασταλτικών μηχανισμών... Χανιά 10.1.2011.Προς: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Αντιεισαγγελέα Εφετών,Κύριο Δημήτριο Ασπρογέρακα. Κυρ. Λουκάρεως 14 και Λεωφ. Αλεξάνδρας.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ Για την υπόθεση που αφορά τον κύριο Παναγιώτη Βήχο του Αθανασίου.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Με αίσθημα ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου, που απορρέει από το λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ προς Εσάς και προς το Σεβαστό Τριμελές Εφετείο Αθηνών δια του παρόντος υπομνήματος. Γνωρίζω τον κύριο Παναγιώτη Βήχο από το 1991 και ιδιαίτερα από τότε που ήταν Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου (Π.Μ.Σ.). Είναι άνθρωπος πολύπλευρα ανεπτυγμένος και καλλιεργημένος ως προσωπικότητα, με συναίσθηση της κοινωνικής του αποστολής και ενεργό παρουσία στην πολιτιστική ζωή, στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στην κοινωνική δράση της χώρας.
Ο κ. Βήχος είναι εξαίρετος καλλιτέχνης και παιδαγωγός (διδάσκει μουσική), με σημαντική συνεισφορά καλλιτεχνική ζωή και συνεργασίες με σημαντικότατους καλλιτέχνες. Παίζει πιάνο, σαξόφωνο, κλαρίνο, φλάουτο και Ακορντεόν. Έχει σπουδάσει Θεωρία, Αρμονία, Αντίστιξη, Ενορχήστρωση και επί 44 χρόνια εργάζεται επαγγελματικά ως Μαέστρος και Πιανίστας (πλήκτρα). Είναι χαρισματικός άνθρωπος, με ευρύτατο φάσμα κοινωνικών και καλλιτεχνικών ευαισθησιών. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ) από κοινού με τους Μάνο Χατζηδάκη, Μελίνα Μερκούρη, το χαράκτη και ζωγράφο Τάσσο και άλλους κορυφαίους διεθνούς φήμης πνευματικούς ανθρώπους.
Έχει πλουσιότατο συγγραφικό έργο. Έχει συγγράψει οκτώ βιβλία υψηλού επιπέδου, ιστορικού, φιλοσοφικού, καλλιτεχνικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Αρθρογραφεί σε πληθώρα εντύπων. Είναι ιδρυτής του δημοφιλέστατου ιστοτόπου “Πολιτικό Καφενείο”.
Ο κ. Βήχος έχει συνδέσει το όνομά του με την καλλιτεχνική, πνευματική και κοινωνικοπολιτική δημιουργία της χώρας. Δεν διακρίνεται μόνο λόγω της υψηλής και πολύπλευρης καλλιέργειάς του, αλλά και λόγω της κοινωνικής ευαισθησίας και του ήθους του. Είναι ένας μαχόμενος δημιουργός.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Επιτρέψτε μου υπό την ιδιότητα του παιδαγωγού να σταθώ στη συνδεόμενη με το κύρος του Θεσμού της Δικαστικής Εξουσίας ηθική και διαπαιδαγωγητική πλευρά της υπόθεσης. Οι εις βάρος του κ. Π. Βήχου κατηγορίες, για όσους γνωρίζουν το πνευματικό επίπεδο, το ήθος, τα υψηλά κίνητρα και την όλη προσωπικότητά του, στην καλύτερη περίπτωση ηχούν ως κακόγουστο αστείο, είτε ως παρεξήγηση. Παρόμοιες κατηγορίες συνάδουν με άτομα που ελαύνονται μόνον από ποταπά κίνητρα. Είναι οξύμωρη η αίσθηση από την όλη τροπή, δεδομένου ότι γνωρίζει το πανελλήνιο με τι αυτοθυσία, παρρησία και ανιδιοτέλεια αγωνίσθηκε ο ίδιος ακριβώς κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Δεδομένων μάλιστα των αποφάσεων που έχουν προηγηθεί και του 2235/2010 (22.10.2010) Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απεφάνθη ρητώς και κατηγορηματικώς να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Π. Βήχου, τι νεώτερο μπορεί να αντλήσει το Σεβαστό Τριμελές Εφετείο Αθηνών από την πολλάκις αξιολογηθείσα δικαστικώς (από 21.12.2006) έκθεση εργαστηριακής εξέτασης, η οποία τίθεται εκ νέου ως (μοναδικό μάλιστα) αναγνωστέο έγγραφο στο από 24.8.2010 Κλητήριο Θέσπισμα;
Είναι γνωστή (ακόμα και στους πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου) η τεχνική ευκολία αμέσου ή εξ' αποστάσεως παρεισφρήσεως και κατασκευής ποικιλόμορφων στοιχείων (π.χ. cookies), σε σκληρούς δίσκους Η/Υ, σε ιστοσελίδες και φόρουμ από τρίτους (και μέσω διοχετευόμενου στο διαδίκτυο αυτοματοποιημένου λογισμικού) ακόμα και από μετρίων ικανοτήτων χάκερ, εν αγνεία του κατόχου και διαχειριστή των ως άνω φορέων. Μπορεί άραγε να διασύρεται οιοσδήποτε με την επίκληση παρόμοιας αξιοπιστίας “επιβαρυντικών στοιχείων”, που αφορούν μάλιστα προ πολλών ετών αποσπασθέν από τον κάτοχο μαγνητικό αποθηκευτικό μέσο; Και τι εικόνα αποκομίζει η νέα γενιά από τέτοιου τύπου διασυρμό; Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση ή πληροφορία.
Με τιμή Πατέλης Δημήτριος του Σπυρίδωνος
Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ
Λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής,πεζογράφος.
Γεννήθηκε στήν Αγία Ευθυμία Παρνασσίδος στίς 28/9/1893 καί πέθανε σάν σήμερα 21/1/1984 στήν Χαλκίδα όπου έζησε καί τά περισσότερα χρόνια τής ζωής του. Υπέρρεαλιστής πού τό έργο του σημαδεύτηκε από τήν αντιδικία μέ τίς καθιερωμένες αξίες τού αστικού πολιτισμού.
«Από την μερα που ενας ανθρωπος ξεστομισε ότι “αυτό είναι δικο μου “ Από τη στιγμη εκεινη γεννηθηκε η βια και το ψεμα!!!» Γιαννης Σκαριμπας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» –Μία παράσταση – αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μια ιστορική παράσταση - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κου Προκόπη Παυλόπουλου. Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία...........
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όλα είναι εδώ» Γιώργος Μεράντζας στο Ρυθμός stage μαζί του οι: Βασίλης Προδρόμου: τραγούδι, κιθάρες, Dasho Kurti: ακορντεόν, Δημήτρης Σίντος: πιάνο, μπάσο, λαούτο. Παρασκευή 20-27 Ιανουαρίου και 3-10 Φεβρουαρίου 2017
Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το τραγούδι «Παλιά καλοκαίρια», των Χάρη κ Πάνου Κατσιμίχα σε στίχους της Λένας Παπά, φανερώνει το ρεπερτοριακό εύρος της συγκεκριμένης μουσικής παράστασης. Ο Γιώργος Μεράντζας εδώ και τέσσερις Δεκαετίες τραγούδησε Μικρούτσικο, Λεοντή, Θεοδωράκη, Τσακνή και πολλούς άλλους… Όλα αυτά τα διαχρονικά τραγούδια έρχονται να συνομιλήσουν με τις πιο προσφατες δημιουργίες των Dasho Kurti κ Δημήτρη Σίντου που έχουν έντονες επιρροές από την βαλκανική και την παραδοσιακή ελληνική μουσική αντίστοιχα.
Ρυθμός Stage Ώρα προσέλευσης :22.15 Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΣ: Εντοπίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό
Άμεσα εντοπίσθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι στρατιώτες που απεικονίζονται σε φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.
23/01/2017 - 01:34
Άμεσα εντοπίσθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι στρατιώτες που απεικονίζονται σε φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (κέντρο εκπαιδεύσεως). «Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις μονάδες εκστρατείας. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι της Γερμανίας φοβούνται ότι η Αγκυρα θα ζητήσει την έκδοσή τους και ζητούν πολιτικό άσυλο
23/1/2017 10.00
'Εσείς στη Γερμανία υποστηρίζετε την τρομοκρατία και αυτό θα σας γίνει μπούμερανγκ, είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει κι εσάς η τρομοκρατία. Εμείς ανησυχούμε γιατί η Γερμανία προστατεύει εδώ και δεκαετίες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το DHKPC, ενώ τώρα έγινε και στέκι της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ)' είχε πει ο σουλτανος – «πρόεδρος» της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που μετέδωσε προ μηνών το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του και είχε κατηγορήσει ευθέως τη Γερμανία για παροχή προστασίας σε τρομοκράτες.
Μία ολόκληρη χώρα ως 'άντρο τρομοκρατών'. Κάπως έτσι θέλει να παρουσιάζει τη Γερμανία ο σουλτανος-δικτατορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για τους Γερμανούς η περιγραφή φαντάζει αλλοπρόσαλλη, αλλά για τους Τούρκους που διαμένουν στη Γερμανία εμπεριέχει και μία απειλή: πολλοί φοβούνται ότι η Άγκυρα, επικαλούμενη την (στημενη από τον σουλτανο Ερντογαν) απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου ή άλλες 'ανατρεπτικές' δραστηριότητες, θα μπορούσε να ζητήσει την έκδοσή τους από τις γερμανικές αρχές ή να ακυρώσει τα διαβατήριά τους. Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που ζητούν άσυλο στη Γερμανία όπως λ.χ. ο Τζαφέρ Σαντίκ, μέλος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και παλαιότερα δημοτικός σύμβουλος σε μία μικρή πόλη με συμπαγή κουρδικό πληθυσμό. Αυτό και μόνο, λέει ο Σαντίκ, ήταν αρκετό ώστε να του απαγγελθεί κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία τελικά οδήγησε στην καταδίκη του. 'Ποτέ δεν κράτησα όπλο, ποτέ δεν έκανα κάτι παράνομο, δεν έχω σχέση με τρομοκρατική οργάνωση. Πιστεύω ότι το κουρδικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με δημοκρατικές διαδικασίες, αυτή τη λύση υποστήριζα πάντα και καμία άλλη' λέει ο ίδιος. Τελικά ο Σαντίκ κατάφερε να διαφύγει. Σήμερα ζει στην Κολωνία. Φοβάται όμως ότι, όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, η Τουρκία θα ακυρώσει τα διαβατήρια πολιτών που είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, αν δεν επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. 'Είχα υποστεί μία αυθαίρετη τιμωρία και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πατρίδα μου. Θέλω να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται στη Γερμανία και να βρω δουλειά, ώστε να φέρω και την οικογένειά μου. Γι αυτό ελπίζω να γίνει δεκτή η αίτησή μου για παροχή ασύλου' λέει ο ίδιος. Μέχρι στιγμής πάντως οι τουρκικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν υποβάλει επίσημο αίτημα για την έκδοση του Τζαφέρ Σαντίκ.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, το 75% των Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο κατάγεται από κουρδικές επαρχίες. Άλλοι θωρούνται υποστηρικτές του ισλαμιστή πνευματικού ηγέτη Γκιουλέν. Δεν λείπουν όμως και κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις, όπως είναι η φοιτήτρια Άιτσα Έτσντεμιρ που βρέθηκε στην Κολωνία με το πρόγραμμα Erasmus, αλλά το περασμένο καλοκαίρι έμαθε ότι στην Τουρκία συνέλαβαν τον πατέρα της και μάλιστα τον φυλάκισαν στο ίδιο κελί μαζί με άλλους 36 κρατούμενους. Τώρα η νεαρή Τουρκάλα φοβάται να επιστρέψει στην πατρίδα της. 'Από τότε που έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος έχουν επανέλθει και τα βασανιστήρια στις φυλακές. Η Διεθνής Αμνηστία έχει δημοσιεύσει μαρτυρίες δικηγόρων. Οι ίδιοι οι κρατούμενοι υφίστανται απειλές και εκφοβισμούς, για να μη μιλήσουν. Στη Γερμανία αισθάνομαι ασφάλεια, γιατί το κράτος σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη. Γι αυτό ζήτησα πολιτικό άσυλο…' λέει η ίδια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λάρισα: Τίμησαν την γιαγιά που έφερε η ίδια στον κόσμο το εγγόνι της
23/1/2017 8.00
H γιαγιά που έφερε στον κόσμο το εγγόνι της ως παρένθετη μητέρα, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες της, τους κατοίκους του Αμπελώνα Λάρισας. Στα 67 της χρόνια έγινε παρένθετη μητέρα με την είδηση να συγκινεί το πανελλήνιο, ενώ η ίδια επιμένει και θεωρεί... αυτονόητο το τι συνέβη: «Και σήμερα ακόμα λέω, τι έκανα και κάνουν έτσι; Δεν το φτάνει ο νους μου, να φανταστώ τι έκανα», λέει η ίδια, την ώρα που το βρέφος συνεχίζει να μεγαλώνει και παραμένει σε θερμοκοιτίδα στην Αθήνα με τους γονείς του.
Η κοινωνία της Λάρισας το δέχτηκε χωρίς φόβο όπως είναι φυσιολογικο. Οι φορείς του χωριού Αμπελώνας στη Λάρισα όπου ζει, τίμησαν την Αναστασία Οντου σε ειδική εκδήλωση για την απόφασή της και η κοινωνία της απένειμε τα εύσημα. «Είναι η αγάπη της μάνας, ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου», εξηγεί η ίδια που δεν κρύβει ότι φοβόταν αν θα τα κατάφερνε. Σήμερα η κυρία Αναστασία, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα, έχει επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίζει κανονικά τη ζωή της.
«Η επιστήμη μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί που χρειάζεται για να αποκτήσουν, όσοι πραγματικά το θέλουν, το παιδάκι τους. Τα ηθικά διλήμματα ξεκινούν από τη στιγμή που ξεφεύγουμε από αυτό το σκοπό και ζητάμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή συζητάμε να βοηθήσουμε ζευγάρια που δεν είναι υπογόνιμα με μη ενδεικνυόμενες μεθόδους», αναφέρει o γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος. Προσθέτει ότι υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλα τα προβλήματα, ωστόσο «τα όρια τίθενται από το νόμο για το ποια ζευγάρια μπορούμε να βοηθήσουμε».
Όσον αφορά την περίπτωση της 67χρονης γιαγιάς από τη Λάρισα που έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, o κ. Πάντος υπογραμμίζει: «Η ιατρική μου συνείδηση μου υπαγόρευσε να προσφέρω τη βοήθειά μου σε ένα ζευγάρι, το οποίο είχε λύσει το ηθικό ζήτημα εντός της οικογένειας, είχε δικαστική απόφαση και υπήρχε ενδελεχής έλεγχος από όλες τις ιατρικές ειδικότητες, γεγονός το οποίο του εξασφάλιζε και την αποδοχή από την κοινωνία. Το μόνο που έμενε ήταν να συμβάλλω με τις ιατρικές μου γνώσεις στην υλοποίηση της απόφασης».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπογονιμότητα πλήττει περίπου το 10% των ζευγαριών σε αναπαραγωγική ηλικία. Στη χώρα μας εκτιμάται, ότι περίπου 300.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Περίπου το 5% των γεννήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προκύπτουν από κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η Ελλάδα αποτελεί σταθμό στην εξωσωματική γονιμοποίηση, και ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν τη χώρα μας προκειμένου να βοηθηθούν για να αποκτήσουν παιδί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστρατεύτηκε ο άνθρωπος που πολεμούσε το online έγκλημα χωρίς να ξέρει να διαχειριστεί ούτε τα δικά του προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.
"Επιτέλους αποστρατεύτηκε και ο πιο άχρηστος και τεχνολογικά αναλφάβητος προϊστάμενος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος παγκοσμίως, ο Μανώλης Σφακιανάκης. Ο άνθρωπος που πολεμούσε το ονλάιν έγκλημα χωρίς να ξέρει να διαχειριστεί ούτε τα δικά του προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.
Για τον Μανώλη Σφακιανάκη, τον -πλέον- πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώθηκα πριν αρκετά χρόνια, όπως και ο καθένας που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για ανάλογους σκοπούς. Εκτενέστερα ασχολήθηκα με την περίπτωσή του πριν από 4 χρόνια, μετά από τη μεγαλύτερη γελοιότητα στα διαδικτυακά χρονικά, το «κυνήγι μαγισσών» που εξαπέλυσε εναντίον του Γέροντα Πατσίτσιου, σε συνεργασία με τον Παππά της Χ.Α. και τον Χαρδαβέλλα. Μέχρι και σήμερα, παγκοσμίως, υπάρχει μόνο μια καταγεγραμμένη περίπτωση για δίωξη μετά από βλασφημία στο διαδίκτυο και αυτή δεν είναι άλλη παρά η περίπτωση του Γέροντα Πατσίτσιου, στις 21 Σεπτέμβρη 2012.
Η μοίρα θα το έφερνε να «συναντηθώ» μαζί του κι άλλες φορές, για προσβολή εθνικών συμβόλων, για προσβολή νεκρών και για κάποιες άλλες περιπτώσεις που δε θα αναφέρω τώρα. Οι συναντήσεις με έναν άνθρωπο τέτοιου βεληνεκούς, δεν αφήνουν αμφιβολία και στον τελευταίο, πως πρόκειται περί ενός ανθρώπου παντελώς άσχετου με το αντικείμενό του και επικίνδυνου. Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός εν Ελλάδι δίνει και παίρνει φυσικά, αλλά όχι όταν κατέχεις το πόστο του εν λόγω κυρίου. Ιστορικές θα μείνουν οι «επιτυχίες» του που ήταν η σύλληψη του Πατσίτσιου, το κλείσιμο του gamato κι ένα κάρο τραγελαφικές προϊστορικές ανακοινώσεις που έβγαζε περί «ασφάλειας του διαδικτύου». Ήταν πρωταγωνιστής του γελοιότερου διαδικτυακού σκηνικού στα χρονικά, όταν έγινε ο «Κυβερνομπάτσος που επιχειρεί διείσδυση στο Indy Αθήνας»(https://athens.indymedia.org/post/30805/). Ένας άνθρωπος που μιλάει για την ασφάλεια και που δίνει συνεντεύξεις αριστερά και δεξιά για την πάταξη της παιδοφιλίας, δεν ξέρει ούτε καν να ανοίξει ένα λογαριασμό e-mail χωρίς το όνομα του στο Hotmail ή στο Yahoo. Τέτοιοι «Κλουζό», όχι μόνο δε μπορούν να ξεκαθαρίσουν το Ιντερνετ από τους παιδόφιλους, αλλά είναι αμφίβολο αν μπορούν να μοιράσουν και κλήσεις για παρκάρισμα.
Τέλος, ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν ένας PRτζης που έπαιζε τα παιχνίδια της εκάστοτε εξουσίας για να διατηρήσει την θέση του, αλλιώς θα τον είχαν σουτάρει από την περίπτωση του indymedia. Το πιθανότερο είναι πως με το ξήλωμά του, θα έρθει κάποιος μακράν πιο άσχετος, κατευθυνόμενος και γελοιότερος, που απλά θα είναι περισσότερο αρεστός στην παρούσα κυβέρνηση."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο....
Πάολα: «Ο Καζαντζίδης εκμεταλλευόταν τον πόνο και τη μετανάστευση»
«Δεν αρκούσε να πει δυο-τρία για το κάθε θέμα; Άρα, ζητούσε και του έγραφαν τραγούδια γι' αυτά. Άρα τα εκμεταλλευόταν. Έκανε κατάχρηση στον πόνο, στην απονιά, στην αδικία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πολιτισμική Γενοκτονία των Πομάκων
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 21:01
Τα επικίνδυνα και αντεθνικά παιχνίδια της Άγκυρας εις βάρος των Ελλήνων Πομάκων, αναδεικνύονται στο οδοιπορικό στα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Διαχρονικά, και με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προσπαθεί να εκτουρκίσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της μειονότητας, και σε συνδυασμό με την απόλυτη -στα όρια της προδοσίας- απραξία της ελληνικής πλευράς, έχει δημιουργήσει μια, κατά πολλούς, μη αναστρέψιμη κατάσταση εντός της ελληνικής επικράτειας. Οι Πομάκοι αποτελούν ένα αρχαίο φύλο, που μιλαει μια σλαβικη βουλγαρικη διαλεκτο, εχοντας όμως ελληνικη συνειδηση αυτοι που κατοικουν στην Ελλαδα, που ζει στη Θράκη, οι οποίοι λόγω συγκυριών εξισλαμίστηκαν τον 13ο αιώνα. Αριθμεί περίπου 40.000 μέλη στο Νομό Ξάνθης, 15.000 στο Νομό Ροδόπης και 5.000 στο Νομό Έβρου, ενώ πομακικοί πληθυσμοί υπάρχουν και στη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Αποτελώντας μειονότητα μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα, οι Πομάκοι γίνονται έρμαια των συντονισμένων πρακτικών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που δρα εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς αντίδραση από τις κρατικές αρχές, με αποτέλεσμα πλέον πολλοί από αυτούς να νιώθουν «Τούρκοι», και οι υπόλοιποι να φοβούνται να δηλώσουν την ελληνική τους συνείδηση... Mιλησαμε με επιφανείς Πομάκους, καθώς και Θρακιώτες γνώστες της κατάστασης.
Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων: «Γίνεται πολιτισμική γενοκτονία»
Ο Ιμάμ Αχμέτ είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και της μοναδικής πομάκικης εφημερίδας «Ζαγάλισα», είναι άριστος γνώστης της κατάστασης στη Θράκη, είναι δάσκαλος τα τελευταία 20 χρόνια στα μειονοτικά χωριά. Αυτό που συμβαίνει δεν διστάζει να το χαρακτηρίσει ως «πολιτισμική γενοκτονία» για τη φυλή του, βλέποντας όλο και περισσότερα μέλη της να «εκτουρκίζονται» εξαιτίας των πρακτικών του τουρκικού προξενείου και της αδράνειας του ελληνικού κράτους. «Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να αλλοιώσει τη βούληση και τον προσανατολισμό των Πομάκων και να αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει εντείνει πολύ τις προσπάθειές της να προβάλλει τους Πομάκους και όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως "Τούρκους". Με πληρωμένους δασκάλους και ιερείς τα τεμένη συστηματικά επανδρώνονται από ανθρώπους της Τουρκίας. Όλα διοικούνται από τον ψευτομουφτή, ενώ ο νόμιμος, ο διορισμένος από την Ελλάδα, διατηρεί μόνο έναν τυπικό ρόλο. Όλα αυτά εμένα ως Έλληνα Πομάκο με προσβάλλουν», εξηγεί. Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αχμέτ, οι πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα επηρεάζουν άμεσα και τις εξελίξεις στη Θράκη! Το αποτυχημένο πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν και οι κυρώσεις που επιβάλλει ως αντίποινα, οδήγησαν και σε… νέα πρόσωπα σε ελληνικό έδαφος: «Μετά τα γεγονότα με το πραξικόπημα εκδιώχθηκε ο μουφτής ως Γκιουλενιστής! Δηλαδή μια ξένη χώρα επιβάλλει κυρώσεις στην Ελλάδα! Και η Ελλάδα βέβαια μένει άπραγη. Ακόμη 17 άτομα που εργάζονταν στα τζαμιά απολύθηκαν με την ίδια κατηγορία. Τα τζαμιά όμως δεν είναι ούτε του Γκιουλέν ούτε του Ερντογάν, είναι των μουσουλμάνων της Ελλάδας», επισημαίνει.
Τι κάνει η χώρα μας για όλα αυτά; «Έχουμε διευθυντή του υπουργείου εξωτερικών εδώ, που είναι εκτός τόπου και χρόνου και καλείται να αντιμετωπίσει τον τούρκο πρόξενο, ο οποίος γυρνάει συνεχώς από τζαμί σε τζαμί. Ο δικός μας αμφιβάλλω αν έχει πάει ποτέ σε ένα πομάκικο χωριό. Δεν φταίει όμως αυτός. Απαιτείται πολιτική βούληση για να αλλάξουν τα πράγματα εδώ και θα πρέπει να το θελήσουν επιτέλους κι αυτοί που μας κυβερνάνε. »Η κατάσταση ακόμα είναι αναστρέψιμη, αλλά μόνο με δραστική παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να σταματήσει ο εκτουρκισμός των Πομάκων. Τόσους αιώνες, οι Πομάκοι δεν γίναμε Τούρκοι, και θα γίνουμε τώρα εξαιτίας αυτών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Το ελληνικό κράτος γνωρίζει τι γίνεται, αλλά τα ανέχεται. Αν χαθούν οι Πομάκοι, θα έχει χαθεί ένα μεγάλο λουλούδι από τον κήπο της Ελλάδας»…
Βαγγέλης Δωρόπουλος, δάσκαλος σε μειονοτικά χωριά: «Θαμπώνουν πλέον τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της πομακικής φυλής»
Ο Βαγγέλης Δωρόπουλος είναι δάσκαλος στα σχολεία της μειονότητας και ζει εκ των έσω «τη μετάλλαξη που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία, με την αστικοποίηση αυτού του αμιγώς αγροτικού πληθυσμού. Ταυτόχρονα όμως, αλλάζουν και ιδεολογικό προσανατολισμό. Κι αυτό καθώς οι ιμάμηδες προωθούν την ιδέα του τουρκισμού με όποιον τρόπο μπορούν και τα καταφέρνουν», θεωρεί, χαρακτηρίζοντας τους Πομάκους ως «φιλόπονους, φιλήσυχους, εργατικούς, τίμιους, που κρατούν τον λόγο τους».
«Το κυρίαρχο στοιχείο μιας φυλής είναι η γλώσσα, και η πομακική δυστυχώς χάνεται και οδεύει προς τον εκτουρισμό. Τα ιδιαίτερα στοιχεία τους και τα χαρακτηριστικά του λαού τους στις μέρες μας «θαμπώνουν» και ο λαός εκτουρκίζεται ανεπιστρεπτί», συνεχίζει, ζώντας τα πράγματα και μέσα από τις σχολικές αίθουσες. Ο Βαγγέλης Δωρόπουλος παρατηρεί επίσης το κλίμα τρομοκρατίας στα πομακικά χωριά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: «Πολλοί Πομάκοι φοβούνται να μιλήσουν και να εκφραστούν, αφού δεν έχουν καμία υποστήριξη από κανέναν. Πολλοί μέσα τους ξέρουν ποιοι είναι και από που έρχονται, αλλά δεν εκδηλώνονται ούτε στα παιδιά τους, γιατί φοβούνται. Φοβούνται την απομόνωση από τους υπόλοιπους μειονοτικούς και μια σειρά λόγων τους οδηγούν στη σιωπή.
Κι υπάρχει εξήγηση για αυτή την κατάσταση. Αυτό που βιώνουν οι Πομάκοι είναι να αποτελούν μια μειονότητα μέσα στη μειονότητα. Κι όταν συμβαίνει αυτό, και ζεις καταστάσεις υποβιβασμού και από την πλειονότητα και από την κυρίαρχη μειονότητα, τότε κοιτάς να ταυτιστείς με κάτι που θεωρείς συγγενικότερο ή πλησιέστερο. Κοινός παρονομαστής είναι το Ισλάμ... Φυσικά συμβάλλει σε αυτό η παντελής απουσία της ελληνικής πολιτείας»... Όσο για το μέλλον; «Υπάρχουν ακόμα κάποια πομακικά χωριά που "κρατάνε" και ακριβώς εκεί εστιάζει το προξενείο τώρα την προπαγάνδα του»...
Κεμάλ Φαρζλί, Κέντρο Πομακικών Ερευνών: «Τεράστια η προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου - το 50% των Πομάκων έχει εκτουρκιστεί»
Ο Κεμάλ Φαρζλί είναι αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πομάκων και Πρόεδρος στο Κέντρο Πομακικών Ερευνών. Μιλώντας έξω από τα δόντια, αναφέρει: «Το τούρκικο προξενείο είναι μεγάλη πληγή. Υπάρχουν πράκτορες της Άγκυρας που απειλούν τους Πομάκους, δεν μας αφήνουν καν να δηλώνουμε τη φυλή μας. Το ίδιο και ο ψευτομουφτής. Μπερδεύουν επίτηδες τον κόσμο συγχέοντας τη θρησκεία με την εθνικότητα. Η προπαγάνδα του προξενείου έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα: Τουλάχιστον το 50% των Πομάκων έχουν εκτουρκιστεί, κι αυτό λόγω της απουσίας του ελληνικού κράτους», σημειώνει, απευθύνοντας δραματική έκκληση: «Από το ελληνικό κράτος ζητάμε να παρέμβει άμεσα και να θέσει σε απραξία το τούρκικο προξενείο. Δεν έχουμε καμία υποστήριξη από αυτό. Φανταστείτε κατάφεραν να διακόψουν τη μετάδοση ειδήσεων σε τοπικό κανάλι στην πομάκικη γλώσσα και την έκαναν στα τούρκικα. Γιατί έχουν ειδήσεις τώρα στην ΕΡΤ στα αραβικά, λόγω των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά όχι στα πομάκικα, που αφορά όλους εμάς», αναρωτιέται…
Νίκος Γκότσης, Αντιδήμαρχος Φερών: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, το τουρκικό προξενείο θα είχε κλείσει»
Αθανάσιος Γαλάνης, Στρατηγός ε.α.: «Στην Τουρκία τους Πομάκους τους θεωρούν μειονότητα, στην Ελλάδα... Τούρκους»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίβυοι συγγραφείς καταγγέλλουν την κατάσχεση βιβλίων
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 18:54
Περίπου εκατό Λίβυοι συγγραφείς και διανοούμενοι κατήγγειλαν σήμερα την κατάσχεση δεκάδων βιβλίων που χαρακτηρίστηκαν "ερωτικά" ή ότι στρέφονται κατά του ισλάμ από τις αρχές ασφαλείας στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι συγγραφείς αυτοί δημοσιοποίησαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας μετά τη μετάδοση αυτό το Σαββατοκύριακο ενός βίντεο της διεύθυνσης ασφαλείας της πόλης αλ-Μαρτζ (ανατολική Λιβύη) που δείχνει εκατοντάδες βιβλία που κατασχέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Τομπρούκ-Βεγγάζη (ανατολικά). Μεταξύ των βιβλίων στα αραβικά που εισήχθησαν από την Αίγυπτο βρίσκονται έργα του βραζιλιάνου συγγραφέα Πάολο Κοέλιο, του γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε, του αμερικανού μυθιστοριογράφου Νταν Μπράουν ή ακόμη του αιγύπτιου Ναγκίμπ Μαχφούζ, που είχε λάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Στο βίντεο, ένας αξιωματούχος ασφαλείας και θρησκευτικοί ηγέτες της πόλης καταγγέλλουν την "πολιτιστική εισβολή" μέσω των βιβλίων του σιιτισμού, του χριστιανισμού ή ακόμη τη μαγεία και μυθιστορήματα που περιέχουν ερωτικά αποσπάσματα "αντίθετα" στα διδάγματα του σουνιτικού ισλάμ που ασκείται στη χώρα. Οι συγγραφείς, μεταξύ των οποίων η Άζα Μαγκούρ, ο Ιντρίς αλ-Τάγεμπ και ο Ραντουάνε Μπουσουίσα, κατήγγειλαν την κατάσχεση αυτών των βιβλίων "όποιο κι αν είναι το πρόσχημα", που είναι μια "απόπειρα να φιμωθούν οι φωνές και να κατασχεθεί (η ελευθερία της) γνώμης και της σκέψης".
Η πόλη αλ-Μαρτζ, όπως και το μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Λιβύης, είναι υπό τον έλεγχο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (ANL), πιστού στον αμφιλεγόμενο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ο οποίος λέει ότι πολεμά την "τρομοκρατία" στη Λίβύη. Η κατάσχεση των βιβλίων προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους λίβυους στο διαδικτυο να έχουν δημιουργήσει ένα hashtag "τα βιβλία είναι για να διαβάζονται, όχι για να κατάσχονται". "Η Λιβύη σήμερα", έγραψε από την πλευρά του ο συγγραφέας Πάολο Κοέλιο στον λογαριασμό του στο Twitter, με έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε φωτογραφίες των βιβλίων που κατασχέθηκαν, ανάμεσα στα οποία και δικά του.
Μετά την εισβολη στη Λιβυη των δυτικων αποικιοκρατων του δολοφονησαν τον λαοπροβλητο ηγετη της Λιβυης Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει τεθεί υπό το κράτος ενός μωσαϊκού ισλαμοφασιστών που υποτάσσονται σε διαφορετικά πολιτικά και θρησκευτικά δόγματα, αλλοι είναι υποχοιρεια των δυτικων αποικιοκρατων και αλλοι ισλαμοφασιστες υπακουουν στο DAESH, ορισμένοι ισλαμοφασιστες αναλαμβάνουν τον ρόλο της αστυνομίας ή των δυνάμεων ασφαλείας. Η λογοκρισία που αφορούσε υπό τον Καντάφι κυρίως τα πολιτικά βιβλια που καλλιεργουσαν τον φασισμο το ρατσισμο τη διχονοια και τον καπιταλισμο, έχει πλέον στραφει στους τομείς της θρησκείας, της κοινωνίας ή της λογοτεχνίας. Επιτρεπονται μονο τα βιβλια που σπερνουν τον ισλαμοφασισμο την καθυστερηση το σκοταδισμο την δουλεια προς τους ξενους αποικιοκρατες και τον καπιταλισμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεντβέντεφ: «Δεν πρόκειται να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία»
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 03:32
Η Ρωσία θα πρέπει να αποτινάξει την πλάνη ότι οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον της θα αρθούν σύντομα, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Είναι προφανές ότι όλα αυτά θα κρατήσουν πολύ καιρό. Μην βασίζεστε στην εκλογή κάποιου άλλου, στους νέους ξένους ηγέτες» ανέφερε ο Μεντβέντεφ μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος για άλλα πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας, Μπόρις Γκριζλόφ. «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους συνέδρους. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι πρόεδρος του κόμματος από το 2012.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος! (του ΚΚΕ (μ-λ))
‘Έφυγε σήμερα 23-1-2017, από τη ζωή ο σύντροφος μας Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος. Μας φαίνεται απίστευτο -παρόλο που χρόνια τώρα έδινε πολλαπλές μάχες καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας- γιατί ο σύντροφος Γρηγόρης ήταν για όλους όσους τον ήξεραν σύμβολο της ζωντάνιας, της μαχητικότητας, της αισιοδοξίας. Και γι” αυτό η οδύνη μας για το θάνατό του είναι απέραντη.
Γεννημένος στις 11 Φλεβάρη του 1945 από μια φτωχή αγροτική οικογένεια στην Πλάτη της Μεσσηνίας, όρμηξε στη ζωή γεμάτος ενθουσιασμό, κόντρα στα πολλά βάσανα που αντιμετώπιζε και από πολύ νωρίς εμπνεύστηκε και κερδήθηκε από τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες. Με αυτές μορφώθηκε και σε αυτές αφοσιώθηκε και αφιέρωσε όλη τη ζωή του και την πολύμορφη δράση του και πάλη του. Λίγο πριν τη δικτατορία πάει στον Καναδά όπου αγωνίζεται και πρωτοστατεί στις γραμμές του ΑΜΕΕ. Επιστρέφει με τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα και με την πάλη του στα πλαίσια του ΚΚΕ(μ-λ), διαμορφώνεται σε εργατικό και πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής. Είναι από τα πολύ λιγοστά στελέχη της Κεντρική Επιτροπής που την περίοδο 1980-82, δίνουν τη μάχη ενάντια στη διάλυση και στη συνέχεια έχει καθοριστική, ηγετική συμμετοχή στην ανασυγκρότηση του. Σε όλα τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα ο Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης μας, αγκωνάρι της υπόστασης της και της πάλης της με πολύπλευρη προσφορά.
Ο σύντροφος μας Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος ήταν ο αγαπημένος, ο λατρεμένος όλων των μελών και στελεχών της Οργάνωσης. Γιατί η καθοδηγητική του προσφορά ήταν πάντα ενωμένη και αξεδιάλυτη με την εργατική του στόφα, τη βαθιά λαϊκότητα του. Γιατί κάθε στιγμή ήταν παρών ο επαναστατικός διεθνισμός του, η πολιτική και πρακτική του έγνοια για τα προβλήματα και τους αγώνες των λαών σε όλο τον κόσμο. Γι” αυτό κιόλας αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε πολύ από τους συντρόφους κομμάτων και οργανώσεων σε όλο τον πλανήτη τον οποίο διέτρεχε για τις διεθνείς συναντήσεις για λογαριασμό της Οργάνωσης μας. Ξεχωριστή ωστόσο ήταν και είναι η εκτίμηση και η αγάπη με την οποία τον περιέβαλλαν οι σύντροφοι του TKP/ML με τους οποίους ο σύντροφος μας είχε αναπτύξει στενή και πολύχρονη σχέση στηρίζοντας τους στις πολύ δύσκολες και άγριες συνθήκες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν. Ακόμα και τώρα, λίγους μήνες πριν το θάνατο του και με την υγεία του σε πολύ κακή κατάσταση, πήγε και ξαναπήγε στο Μόναχο για να σταθεί δίπλα στους δικαζόμενους Τούρκους επαναστάτες κομμουνιστές. Την ίδια εκτίμηση και το ίδιο κύρος κέρδισε και απολάμβανε ο σύντροφος μας Γρηγόρης από όλα τα στελέχη και μέλη των Οργανώσεων στην Ελλάδα, με τις οποίες συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στα πλαίσια της Κοινής Δράσης που τόσο σταθερά και επίμονα ο ίδιος υπηρέτησε. Και την πιο ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση είχε και από κάθε λαϊκό άνθρωπο, από κάθε εργαζόμενο και νεολαίο με τον οποίο συμπορεύτηκε και συναναστράφηκε.
Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ο σύντροφος μας Γρηγόρης έμενε αμετάπειστος για τη δύναμη των λαϊκών μαζών και υπεράσπιζε σε κάθε ευκαιρία την επαναστατική προοπτική τους. Πρωτοπόρος επαναστάτης κομμουνιστής, χωρίς ψευδαισθήσεις για την κατάσταση και τις απαιτήσεις της, αλλά και χωρίς κανένα ίχνος προσαρμογής στην αρνητική αυτή κατάσταση. Ο σύντροφος μας ο Γρηγόρης ήταν και είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για όσα μπορεί να χτίσει και να φέρει το κομμουνιστικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή. Γι” αυτό θα είναι πάντα εδώ, πάντα μαζί μας, σημαία και παρακαταθήκη για την Οργάνωση μας, για όλους που βρέθηκαν δίπλα του και είχαν την τύχη να μοιραστούν τον πλούτο του μυαλού και της καρδιάς του.
Αθήνα 23-1 -2017
Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ)
* ο τόπος, η μέρα και η ώρα της κηδείας του συντρόφου Γρηγόρη θα ανακοινωθούν σύντομα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρηστος Σαρτζετακης. «Επιτελων το καθηκον μου». Το βαθυ αντικομμουνισμο του ξεδιπλωσε στη Θεσσαλονικη ο πρωην προεδρος της Δημοκρατιας παρουσιαζοντας το βιβλιο του για την υποθεση Λαμπρακη. Επιλροτουσαν οι Γκιουλεκας και Ευ. Βενιζελος. Αποντες οι «Λαμπρακηδες».
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα Λιπασματα Καβαλας. Τι γινεται μεσα στο εργοστασιο. Αρθρο στην χθεσινη Κυριακατικη εφημεριδα Documento, «Μπλοκο στις χρεοκοπιες μαιμου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Interunit αναστέλλει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ντονμπάς
23/01/2017
Δήλωση Νο 10: Η Interunit αναστέλλει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ντονμπάς
Η Interunit είναι μια πολιτικο-στρατιωτική ομάδα που ιδρύθηκε από διεθνιστές το 2015 για να υποστηρίξει την αντίσταση στο Ντονμπάς και την πάλη της πιο προοδευτικής από τις τοπικές πολιτοφυλακές, της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak). Ακολουθούμε τα καλύτερα παραδείγματα της αντιφασιστικής και διεθνιστικής εμπειρίας του 20ου αιώνα: από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, την ευρωπαϊκή Αντίσταση και τα απελευθερωτικά κινήματα των τελευταίων 70 ετών. Από το καλοκαίρι του 2015 πολεμάμε στο βορειοδυτικό μέτωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
Η αντίσταση του Ντονμπάς κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την εφαρμογή της «Συμφωνίας Μινσκ ΙΙ». Δε μάχεται πια ενάντια στον ουκρανικό στρατό. Υπάρχουν ακόμα καθημερινές συγκρούσεις και οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν, αλλά μέρα με τη μέρα οι στρατιωτικές δραστηριότητες μειώνονται. Έχουμε μια κατάσταση «ούτε πολέμου ούτε ειρήνης» που ενδεχομένως να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. Με δεδομένο το νέο πολιτικό σκηνικό, πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί σύντομα μια διπλωματική συμφωνία για την κατάσταση αυτή, κατά πάσα πιθανότητα με βάση το έγγραφο που υπογράφτηκε πριν από δύο χρόνια. Δε θέλουμε να εμποδίσουμε την ειρηνευτική διαδικασία, επειδή ο λαός του Ντονμπάς εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη σε αυτήν, και είναι απέναντι στο λαό αυτόν που δεσμευτήκαμε.
Η Interunit πέτυχε διάφορους στόχους, τόσο στον πόλεμο όσο και πολιτικά. Δεν είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τον πόλεμο αυτή τη στιγμή, αλλά στο πολιτικό επίπεδο συμβάλαμε σημαντικά σε αυτό τον αγώνα. Χτίσαμε μια γέφυρα μεταξύ της αντίστασης στο Ντονμπάς και των δυτικών αντιφασιστικών κινημάτων, ένα σύνδεσμο για την ενημέρωση, την αλληλεγγύη και τη στρατολόγηση. Σχεδόν 30 μαχητές εντάχθηκαν στην Interunit, προερχόμενοι από τη Χιλή, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Οικοδομήσαμε ισχυρές σχέσεις με αρκετά πολιτικά και στρατιωτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, γι ‘αυτό και ο πόλεμος στο Ντονμπάς βρίσκεται στην πολιτική ατζέντα πολλών αντιφασιστικών οργανώσεων στις δυτικές χώρες. Η δουλειά μας κατέστησε δυνατό το να γίνει η Ταξιαρχία Φάντασμα η πιο γνωστή ομάδα του Ντονμπάς στις δυτικές χώρες.
Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες προς τους συντρόφους από όλο τον κόσμο που υποστήριξαν την Interunit και το Ντονμπάς ταξιδεύοντας εδώ, διοργανώνοντας συναντήσεις, συγκεντρώνοντας βοήθεια, φτιάχοντας ντοκιμαντέρ, γράφοντας άρθρα και βιβλία κλπ. Οι συνθήκες στο Ντονμπάς έχουν αλλάξει. Η ίδια η Ταξιαρχία Φάντασμα αλλάζει. Δεν είναι πλέον η ώρα της λαϊκής πολιτοφυλακής και του παρτιζάνικου πολέμου: τώρα πρέπει να οικοδομηθεί ένας τακτικός στρατός. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το δικό μας πρότζεκτ, και ήρθε η ώρα να αλλάξει και η Interunit. Είμαστε μια πολιτικο-στρατιωτική ομάδα, πράγμα που δεν ταιριάζει και πολύ με τον τακτικό στρατό. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας τώρα θα μπορούσαν να είναι πιο χρήσιμες με κάποιον άλλο τρόπο.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Interunit αποφάσισε να αναστείλει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στο Ντονμπάς. Η Interunit δεν έχει τελειώσει – θα είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε γρήγορα στη δράση, εδώ ή κάπου αλλού στον κόσμο. Δε θα σταματήσουμε ποτέ το διεθνιστικό αγώνα μας, με την ελπίδα ότι το παράδειγμά μας θα ωθήσει περισσότερους συντρόφους να πολεμήσουν. Αυτός ο πόλεμος είναι απλώς ένα μέρος της μεγάλης σύγκρουσης που καίει σε όλο τον κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, ενάντια στον φασισμό και την εκμετάλλευση.
Μέχρι τη νίκη! No pasaran!
Interunit
Κίροφσκ, Λαϊκή Δημοκρατία Λουγκάνσκ
16 Γενάρη 2017
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συριακή Σύγκρουση από τη σκοπιά του Διεθνούς Δικαίου...
Μια σημαντική πρωτοβουλία της "Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων" πραγματοποιείται στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60), στις 18:00. Μια αποστολή της ΑΠΕΔ πήγε στη Συρία και πραγματοποίησε επαφές και συνεργασίες με κυβερνητικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους, αλλά και επιστημονικές οργανώσεις, φορείς και πολιτικά κόμματα, όπως έχουμε διαβάσει στα σχετικά δελτία που έχουν εκδώσει, αλλά και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών της πατρίδας μας.
Για έξι (6) ολόκληρα χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πυλώνα της απόλυτης ταύτισης με τους ιμπεριαλιστές: κυβερνήσεις, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, εκκλησία και κυρίως η ελληνοφοβική... η εγχώρια ιμπεριαλιστική "αριστερά" σήκωσε το βάρος της συκοφάντησης του αγώνα ενός περήφανου λαού για Εθνική Ανεξαρτησία, Κυριαρχία, την πατρίδα!
1. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αυτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή της "αριστεράς" του Τσίπρα, επέβαλαν δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και... ΑΠΕΛΑΣΑΝ ως ανεπιθύμητη της πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, λες και ως χώρα βρισκόμασταν σε... εμπόλεμη κατάσταση με την παραδοσιακά φίλη και σύμμαχο χώρα. Μάλιστα, ο τότε ΥΠΕΞ και σήμερα Επίτροπος της Ε.Ε. Αβραμόπουλος, ευχήθηκε "σύντομα αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Συρία", δηλαδή την επικράτηση των τρομοκρατών!
2. Τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι, υπηρέτησαν πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις τα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών. Στην πρώτη γραμμή το ΑΠΕ κι η ΕΡΤ, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, ο αστικός τύπος και τηλεοπτικοί σταθμοί, με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ της "ιμπεριαλιστικής αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ και των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" καθως και του ΚΚΕ... Η επαίσχυντη απόφαση απέλασης και διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, εξαφανίστηκε συντονισμένα κι οργανωμένα από τα ΜΜΕ και σιώπησαν ένοχα -υποστηρίζοντας τις ΝΑΤΟϊκές επιταγές- τα πολιτικά κόμματα (σιωπούν ένοχα μέχρι σήμερα). Μόνον μια καταγγελία.
3. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπως κι ο Βαρθολομαίος, για 6 ολόκληρα χρόνια δεν δεήθηκαν να εκφράσουν λύπη, ούτε καν για τους δύο Ελληνορθόδοξους Επισκόπους του Χαλεπιού, που έπεσαν θύματα απαγωγης από τους τρομοκράτες πριν 3 χρόνια κι αγνοείται η τύχη τους ως σήμερα. Τουναντίον, με τα ματωμένα κονδύλια της Ε.Ε. και της Ελλάδας, προβάλλονται ως "φιλάνθρωποι" απέναντι στους ισλαμοφασιστες "πρόσφυγες-μετανάστες"... Η εκκλησία της Ελλάδας και το Φανάρι, επιθυμούν χριστιανούς πρόσφυγες κι αφελληνισμό της Συρίας, στα πλαίσια της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης κι είναι ενόχληση γι' αυτούς το Πατριαρχείο Αντιόχειας, αλλά κι η Ελληνική Κοινότητα στη Συρία.
Όλα αυτά τα 6 χρόνια, μόνον 1 εκδηλώση έγινε για τον μεγαλειώδη αγώνα του Συριακού λαού: Στις 4 Ιουλίου 2016, στον Κεραμεικό, εκδήλωση με τον καθηγητή Tim Anderson, από το περιοδικό avantgarde, για τον "Βρώμικο πόλεμο στη Συρία".
Ελάχιστες οι φωνές αντίστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το φιλόξενο litlepost.blogspot) κι ορισμένα, δυστυχώς λίγα, που σήκωσαν τη φωνή της αλήθεια για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον του Συριακού λαού. Αξίζει να σημειώσουμε, το "tillthehalt.blogspot", το “sibilla-gr-sibilla.blogspot", το "avantgarde2009.wordpress", κι άλλα λίγα που διαφεύγουν... Έτσι, την Τετάρτη 25 Γενάρη 2017, μετά την σημαντική αποστολή στη Συρία της "Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων", θα έχουμε την ευκαιρία να "μετρήσουμε" ποια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, έστω και τώρα θα θελήσουν να ανοίξουν τα "αυτιά" τους για μια ιμπεριαλιστική επίθεση στην αυλή του σπιτιού μας. Ειδικά σήμερα -ας μην ξεχνάμε ότι για την Κύπρο, η Συρία ήταν στενός σύμμαχος της πατρίδας μας-, με την επιχειρούμενη "διζωνική"-ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ στην Κυπρο θέλουν να νομιμοποιήσουν την τουρκική κατοχή του Νησιού, τους κινδύνους στο Αιγαίο, τη Θράκη, αλλά και την μετατροπή της Ελλάδας -μέσω των μνημονίων-, σε μια μπανανία, αποικία του 4ου Ράιχ.
Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυαστούν με την μετατροπή της Ελλάδας σε βάση μιας "εξόριστης κυβέρνησης αντιπολιτευόμενων" της Συρίας, που θα μεταφέρει τη βάση της από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, ώστε να μένει ανοιχτή υπόθεση η "αραβική άνοιξη made in USA" για τη Συρία και το λαό της. Το γεγονός πως η μοναδική Συριακή Κοινότητα στον κόσμο, αυτή της Αθήνας, πέρασε με τους τρομοκράτες και μάλιστα προβλήθηκαν με κάθε τρόπο στη διάρκεια των 6 χρόνων στελέχη της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" (έτσι αποκαλούν οι ΝΑΤΟϊκοί κι η Ε.Ε. τους φονιάδες) από τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Όπως και ότι αυτά τα στελέχη βρισκόταν πάντα δίπλα σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της σημερινής Ελλάδας τους έχει πάντα στο πλευρό του. Κι αυτή η ενημέρωση, δεν βρήκε "ανταπόκριση" στη δημοσιογραφία, ώστε να ερωτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Τι συνδέει τον κ. Τσίπρα με αυτούς τους κυρίους;"
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η στιχομυθία: Ο συριζα πρόδωσε; Και τι ήθελες να κάνει, ν'αυτοκτονήσει;
Σχόλιο (δικό μας, για τους μη "μυημένους"): Ο γνωστός Αργύρης, νυν του ΣΥΡΙΖΑ, τέως της "επαναστατικής κομμουνιστικής συνιστώσας" και "ανταποκριτής" (;) σε ιταλικά έντυπα (που δεν μιλάει την ιταλική... άντε σε επίπεδο Γ΄ Δημοτικού), εμφανίζει τον Αντόνιο Νέγκρι (πουλημένο κι υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης ως αριστερό... κι ας τον φτύνουν ακόμη κι οι σοσιαλδημοκράτες, για να μην πούμε για όσους σάπισαν στις φυλακές από στημένα καρφώματα) ως αριστερό και πολλοί το τρώνε με ευχαρίστηση.... και η ΄αυγή΄ φοράει αριστερό φερετζέ...
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, πουλητάρια του Σόρος!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήπως είσαι αντεπαναστάτρια; Να πας να πουλήσεις αλλού παραμυθάκι - άθλιο σεξιστικό γουρούνι... (σατυρικο κειμενο)
Μόλις μπήκα σπίτι, εξαντλημένος από τη διαδήλωση. Αλλά δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στο σεξισμό και το ρατσισμό και σήμερα, και έτσι άξιζε τον κόπο. Έκαψα και μια ρώσικη σημαία, καταγγέλλοντας τον Πούτιν που στην πραγματικότητα έχει τον Τραμπ στο τσεπάκι του. Ομοίως ομοίω. Αχ, Χίλαρι, Χίλαρι, Χίλαρι... Πώς το πάθαμε εμείς αυτό...
Εκεί που έστριβα τη γωνία, μού μίλησε ένας μαυριδερός. "Μπράβο που διαδηλώσατε ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό!", μου είπε. "Κατέστρεψε τη χώρα μου, τη Λιβύη." "Εμείς ενάντια στο σεξισμό και το ρατσισμό τού Τραμπ διαδηλώσαμε", του εξήγησα, και χαμήλωσε το βλέμμα. "Ξέρεις, αυτά που αναγκαζόσουν να υποστείς στη Λιβύη κάτω από τον ολοκληρωτικό ζυγό τού Καντάφι, αυτά που οδήγησαν το λαό να κάνει επανάσταση", συμπλήρωσα και συνέχισα το... δρόμο μου.
Λίγο παρακάτω, νά σου άλλη μια αλλοδαπή. "Γεια, από πού είσαι;", της λέω. "Γεια", μου απαντάει, "από τη Συρία". "Ωχ, καημενούλα μου, σεξιστική και ρατσιστική καταπίεση που πρέπει να έφαγες εκεί..." "Ναι, ναι, αλήθεια είναι αυτό..." "Μίλησέ μου. Πες μου για το πόσο φριχτός σεξιστής ήταν ο Άσσαντ, που παρεμπιπτόντως εκείνο το κάθαρμα ο Τραμπ είπε πως δεν έχει πρόβλημα μαζί του." "Ζούσα στο Χαλέπι. Όταν μπήκαν οι ουαχαβίτες το 2012 μάς επέβαλαν να φοράμε νικάμπ. Πολλές από εμάς πουληθήκαμε σκλάβες. Οι ουαχαβίτες θέλουν τις γυναίκες σκλάβες, κατώτερες από τις καμήλες..."
"Σαν τον Τραμπ ή τον Άσσαντ αποκλείεται να είναι." "Είναι η Χίλαρι που τα έχει πλακάκια με τους Σαούδ, την πηγή τού ουαχαβιτισμού." "Μήπως είσαι αντεπαναστάτρια;" "Ε;" "Τέλος πάντων. Εντύπωση μού κάνει αυτό που λες. Πώς και δε βρέθηκες σε καμιά αυτοδιαχειριζόμενη από τα κάτω αντιπατριαρχική κομμούνα, σαν αυτές που ξεπήδησαν ολούθε τριγύρω κατά τη μεγαλειώδη Συριακή Επανάσταση; Το απελευθερωμένο Χαλέπι ήταν γεμάτο από τέτοιες, μέχρι που το ισοπέδωσε παντελώς ο δικτάτορας!!" "..."
Το άδειο και απορημένο βλέμμα τής κοπέλας με έκανε να ψυχανεμιστώ πως μάλλον δεν είναι πολύ έξυπνη. Αυτά που είπε στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την εκτίμησή μου αυτή. "Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια που οι Αμερικάνοι επιτίθενται στη χώρα μου βομβαρδίζοντας και εξαπολύοντας εναντίον της σαλαφιστές και ουαχαβίτες κανίβαλους δεν έχεις αξιωθεί να κάνεις μια διαδήλωση για το θέμα;" "Τι εννοείς; Εγώ αντιπαλεύω με συνέπεια το ρώσικο ιμπεριαλισμό, που σε έκανε πρόσφυγα! Πριν από λίγο έκαψα μια ρωσική σημαία!!", της πέταξα και κίνησα να φύγω φουρκισμένος. Σεξιστές και αντεπαναστάτες παντού...
Στρίβω στη γωνία και πέφτω σε έναν ακόμα μαυριδερούλη. Αλλά πια την έχω ψυλλιαστεί τη δουλειά. Με το που πάει να ανοίξει το στόμα του, του πετάω: "Από πού είσαι εσύ ρε;" "Από την Υεμένη", μου απαντάει. "Από το Μάρτη τού 2015 μάς βομβαρδίζει η Σαουδική Αραβία με τις ευλογίες και την υλικοτεχνική στήριξη της Αμερ-" "Τράβα από δω ρε καραγκιόζη", τον αποπαίρνω. "Υεμένη;;; Αυτό δεν είναι καν όνομα χώρας! Σου φαίνομαι για ηλίθιος;;;; Να πας να πουλήσεις αλλού παραμυθάκι - άθλιο σεξιστικό γουρούνι."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο σχολιαστής (παρακάτω) μάλλον είναι αντιδραστικός, ή και αντοκομμουνιστής... δεν μπορεί να κατανοήσει τα σημερινά καθήκοντα της αντι-σεξιστικής ιμπεραλιστικης "αριστεράς", που κατανόησαν οι διαδηλώτριες της Αθήνας, συμπαραστεκόμενες στις συντρόφισσες των ΗΠΑ
Βγήκε και η Χίλαρι να δηλώσει κατά του Τράμπ και του "σεξισμού", μάλιστα η κυρία Χίλαρι που διατηρεί τους καλύτερους δεσμούς με το Βασίλειο της ΣαουδΑ ραβίας και έχει στηρίξει όσο κανείς τους ουαχαμπίτες σε Λιβύη και Συρία... Δε καταλαβαίνω που είναι η ενστασή σας; Δεν είναι καλοί με τις γυναίκες οι τζιχαντιστές;;; Κάθε μέρα τις φέρνουν το πρωινό στο κρεβάτι, μαζί μ' ένα... κόκκινο τριαντάφυλλο..!! Εντάξει,όταν βγαίνουν έξω τις περιφέρουν με μπούργκα και αλυσιδάκια στα χέρια, αλλά το κάνουν καθαρά από στυλιστική άποψη..!! Μια ζωή καχύποπτοι πιά...
ΝΑΙ... ΝΑΙ! σε αντισεξιστική διαδήλωση κι η Μαντόνα, που είχε δηλώσει δημόσια κι από μικροφώνου ότι θα κάνει πίπες σ' όποιον ψηφίσει τη Χίλαρυ!