Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τριτη 24 Ιανουαριου 2017


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξεχάστε με στη θάλασσα. Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία». Ένα άγνωστο ποίημά του.
Θεόδωρος Αγγελόπουλος: «Δεν θέλω να πεθάνω»
Είχε πει: «Υπάρχει μια σκηνή στην ταινία όπου ο ήρωας οδηγείται από δυο φύλακες στην ηλεκτρική καρέκλα. Καθώς προχωρούν, οι σκιές τους μεγαλώνουν στον τοίχο. Ξαφνικά μια κραυγή... Δεν θέλω να πεθάνω. Αυτή η κραυγή για καιρό μετά στοίχειωνε τις νύχτες μου. Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή μου με μια σκιά που μεγάλωνε σε έναν τοίχο και μια κραυγή». Ίσως αυτή την κραυγή «δεν θέλω να πεθάνω» να ήθελε να βγάλει, όταν νοσηλευόταν στην εντατική που, δυστυχώς, γι αυτόν, για μας, για τους φίλους του καλού κινηματογράφου, κατέληξε στην «Άλλη θάλασσα», παραμένοντας, ωστόσο στις καρδιές όλων μας! Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935 και έφυγε άδοξα, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (24/1/2012) μετά από θανατηφόρο ατύχημα στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η άλλη θάλασσα». Τον γνώρισα από κοντά, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα» με τον Μάνο Κατράκη, στο καφενείο του Σιγάλα, εκεί δίπλα του ένοιωθε την παρουσία του Κάρολου Κουν, στη στοά Ορφέα. Τον θυμάμαι, πάντα με ένα τσιγάρο στο χέρι και σε μια αέναη κίνηση, να μιλάει, να συμβουλεύει, να καθοδηγεί και να δημιουργεί. Ήταν ο σημαντικότερος κινηματογραφιστής, που ανέδειξε η χώρα μας κι ένας από τους σπουδαιότερους του παγκόσμιου κινηματογράφου, με κυρίαρχα θέματα στο φιλμικό του σύμπαν, η μετανάστευση, η επιστροφή στην πατρίδα και η ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα.
Λίγο πριν τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα», είχε γράψει ένα ποίημα, γύρω στο 1982, λες κι ότι προοιώνιζε αυτό που θα γινόταν ύστερα από τριάντα χρόνια:
«Ξεχάστε με στη θάλασσα»
Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας, Είμαι επισκέπτης, Το κάθε τι που αγγίζω με πονάει πραγματικά κι έπειτα δεν μου ανήκει, Όλο και κάποιος βρίσκεται να πει «δικό μου είναι», Εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου είχα πει κάποτε με υπεροψία, Τώρα καταλαβαίνω πως το τίποτε είναι τίποτε, Ότι δεν έχω καν όνομα, Και πρέπει να γυρεύω ένα κάθε τόσο, Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω, Ξεχάστε με στη θάλασσα, Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης στον Κορυδαλλό
Για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων σε ελληνικές φυλακές καταδίκασε τη χώρα μας το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στους ενάγοντες επιδικάστηκαν συνολικές αποζημιώσεις, για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα ύψους 156.600 ευρώ. Οι προσφεύγοντες, Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, κατήγγειλαν στο Δικαστήριο τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στις φυλακές, τις πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, την έλλειψη επίπλων και θέρμανσης στα κελιά και την αφόρητη μυρωδιά από απορρίμματα που ρίχνονταν, στον προαύλιο χώρο, έξω από τα παράθυρα των κελιών των κρατουμένων.
Εξετάζοντας την ομαδική προσφυγή τους, το Δικαστήριο αποδέχθηκε όλους τους ισχυρισμούς τους για τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στις φυλακές, 2.400 κρατούμενοι σε χώρους για 700 ανθρώπους, για έλλειψη φωτισμού, αερισμού, θέρμανσης, για έλλειψη επαρκούς ιατρικής περίθαλψης καθώς και για την κράτηση υγιών κρατουμένων μαζί με αρρώστους. Καταδίκασε, λοιπόν, την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύει την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, καθώς και για άλλες παραβάσεις, και την υποχρέωσε να καταβάλει ως αποζημίωση, περισσότερα από 156.000€.
Αναλυτικά αποζημιώνει: από 6.800 ευρώ στους προσφεύγοντες Αντωνίου, Δεληγιάννη, Θεοφίλου, Κάση, Κοντογιαννάκη, Κόριλο, Ματαράγκα, Μέξα, Mpranis, Μερελή, Μητσόπουλο, Ντουραμπά, Παπαναστασίου, Τάτση, Τσακίρη, Χαραλάμπους και Geta 5.000 ευρώ στον Χριστοπάνο 8.000 ευρώ στους Γκλιάτη, Καρρά, Κιούση, Πάστρα και Σταύρου 10.000 ευρώ στους Καλπακίδη, Μπάτα και Παναγιωτάκο.
Όπως είχε δηλώσει και στο TPP, ένας ασθενής του «κολαστηρίου»: «Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και τον Ιούλιο του 2015 και θα ξανά καταδικαστεί και πάλι. Περιμένουμε την απόφαση ανθρώπων που έκαναν προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Μετά την καταγγελία που είχε γίνει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, είχε έρθει επιτροπή κατά των βασανιστηρίων και η έκθεση που είχε βγάλει στις 1/03/2016 ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, δηλαδή αναφέρει το νοσοκομείο ως χωματερή, ως χωματερή ανθρώπων. Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας για να πεθάνουμε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίγο «στο κλάσιμο» έχει το tweeter τον Σφακιανάκη
Το επώνυμο Σφακιανάκης έχει δεχτεί αρκετά πλήγματα στην σύγχρονη ιστορία και σίγουρα όσοι το φέρουν θα νιώθουν κάπως άβολα. Εκτός από τον ολίγον-χρυσαυγίτη τραγουδοποιό ο άλλος διάσημος ήταν ο Στρατηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η αποστράτευση του οποίου προκάλεσε «οργή στο πανελλήνιο» όπως πρωτοσέλιδα διακηρύττει το Πρώτο Θέμα. Ας το δούμε λίγο αυτό... Σύμφωνα με την εφημερίδα -που είναι γνωστή για την στοιχειοθέτηση των ρεπορτάζ της- «ένα κύμα οργής απλών πολιτών από άκρη σε άκρη της χώρας απλώθηκε στο διαδίκτυο γράφοντας μια καλή κουβέντα και εκφράζοντας ένα μεγάλο γιατί για την απόφαση αυτή». Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πώποτας και η Άρια Καλύβα (περίεργο όνομα) που επιμελήθηκαν το ρεπορτάζ θέλησαν να αποδείξουν του λόγου το αληθές προσθέτοντας αποκόμματα (screen captures) από tweets «αγανακτισμένων πολιτών». Στα 11 tweets που χρησιμοποιούνται ως απτές αποδείξεις της κατακραυγής του κόσμου υπάρχουν λογαριασμοί με 2 ή 22 followers και άλλοι που κάνουν κατά μ.ο. 1965 RT για κάθε ένα κανονικό tweet (μυρίζει bot αυτό).
Αλλά περιμένετε λίγο. Να δούμε πρώτα πόσοι αναφέρθηκαν θετικά στην αποστράτευση και πόσοι αρνητικά πριν καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα: Ε λοιπόν, στην κορύφωση της συζήτησης από τα 27 tweets τα 16 είναι ειρωνικά προς τον Στρατηγό της ΕΛΑΣ και αυτό δεν είναι μια ένδειξη της στιγμής αφού από τα 530 tweets, τα 121 προέρχονται από ΜΜΕ που απλά μεταφέρουν την είδηση, τα 241 είναι αρνητικά προς τον Μανώλη Σφακιανάκη και μόνο τα 168 κατηγορούν την κυβέρνηση για την αποστράτευση του. Η συζήτηση μάλιστα δεν φαίνεται να συγκίνησε τους λεγόμενους influential λογαριασμούς. Μόνο έξι για την ακρίβεια. Και για την ακρίβεια μόνο τρεις από αυτούς έκραξαν την κυβέρνηση: Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ και το account της Athens Voice. Το ΠΘ δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς που επηρέασαν την συζήτηση αφού, σύμφωνα με το στατιστικό σύστημα του twitter , Trendsmap, το σχετικό tweet είχε μόλις ένα RT. Αντίθετα το tweet «Μανώλης Σφακιανάκης. Ο άνθρωπος που δεν ξεχώριζε ηλεκτρονικό υπολογιστή από σιφονιέρα» τα πήγε λίγο καλύτερα σημειώνοντας 185 RT.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και οι σατανιστές κατά του Τραμπ – Συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του Σόρος
23 Ιανουαρίου 2017, 18:12
Η είδηση φαίνεται τρελή αλλά είναι εντελώς αληθινή. Οι σατανιστές του «Σατανικού Ναού» του Σιάτλ [εδώ η σελίδα τους στο Facebook: The Satanic Temple – Seattle Chapter] συμμετείχαν στις διαδηλώσεις γυναικών, που υποκίνησαν οι ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, την επομένη της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ. Οι σατανιστές προφανώς αισθάνονται ότι απειλούνται τα «ανθρώπινα δικαιώματά» τους από τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Στο «μπλοκ» των σατανιστών έφεραν πάνω σε ένα θρόνο συμβολικά «Την Πόρνη της Βαβυλώνας», ενώ ολόγυρα οι σατανιστές κρατούσαν πλακάτ για τα δικαιώματα των γυναικών που δήθεν απειλεί ο Τραμπ. Σατανίστριες του «Σατανικού Ναού» πόζαραν και πριν την έναρξη της διαδήλωσης πανευτυχείς.
Επειδή η βλακεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, υπάρχει κάτι παραπάνω να σχολιάσουμε. Oι σατανιστες είναι ένα κινημα που εχει ιδρυθει από την CIA και το FBI, στην προσπαθεια τους να δυσφημισουν οτιδηποτε προοδευτικο. Οι ιδιοι βλαμμενοι σατανιστες χαρακτηριζουν την εκκλησια του σατανισμου και σαν πολιτικο κινημα, και μιλανε υπερ της ισοτητας των γυναικων, υπερ των αμβλωσεων, υπερ των μεταναστων, μπας και τσιμπισει κανενας βλακας. Βεβαια δεν μπορεις να φτιαξεις πολιτικο κινημα από τον ορισμο του κακου όπως είναι ο σατανας μιας αλλης θρησκειας, του χριστιανισμου εν προκειμενο.
Εχουν γραφεια και στην Ελλαδα, στην Αθηνα, στην οδο Αμφιλοχιας 8, και θελουν να φτιαξουν και αγαλμα του σατανα στην Κηφισια (κατά τα προτυπα του Σιατλ, που εχουν φτιαξει σε πλατεια αγαλμα του σατανα), διπλα στο αγαλμα του Καποδιστρια στην Κηφισια, επικαλουμενοι οι αλητες ότι η Ελλαδα εχει ανεξιθρησκεια. Την οποια εχει βεβαια, αλλα δεν εχει αρκετα ψυχιατρικα ιδρυματα για να κλεισει μεσα ολους αυτους τους επικινδυνους τρελους. Αλλωστε κανεις δεν πρεπει να ξεχναει τους σατανιστες της Παλληνης τον Κατσουλα τον Δημητροκαλη και τη Μαριετη, που τωρα πια τους εχουν απελευθερωσει, μετα τους 3 φονους που κανανε, και ζουνε τη ζωαρα τους.
Σας παραθέτουμε και τις αναρτήσεις όπως έγιναν στο Facebook στην Αμερικη, σε περίπτωση που κάποιοι «δύσπιστοι» δεν μπορούν να το αποδεχτούν.
https://www.facebook.com/TheSatanicTempleSeattle
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανέγερση μνημείου για την Εκκλησία του Σατανά στην Κηφισιά ; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΟΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Μάρτιος 11, 2016
Άλλο ένα άρθρο χωρις ίχνος αλήθειας κυκλοφορει σε αρκετές σκουπιδοσελίδες στο ιντερνετ με σκοπο να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και με απλα λόγια κυνηγοί/ζητιάνοι του κλικ. Το άρθρο που εχει δημοσιευθει σε διαφορες ακροδεξιες ιστοσελιδες δεν έχει ίχνος αλήθειας . Το δημοσίευμα είναι μια ασάφεια ενώ κάθε πληροφορία που αναφέρει είναι μούφα • Ανδρέας Καλοπόδης, εκπρόσωπος τύπου των σατανιστών, δεν υπάρχει όσο και αν ψάξαμε στο Google • Μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, στην Κηφισιά , δεν υπάρχει • Στην Αμφιλοχίας 8 στην Αθήνα , δεν υπάρχει τίποτα . Η οδός Αμφιλοχίας είναι ένα αδιέξοδο στενάκι κάθετο στην Αχαρνών , και στον αριθμό 8 δεν υπάρχει τίποτα , εκτός από μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστική είδηση και δύσκολο να την αποδεχτώ ψύχραιμα. Ήξερα πως ο σ. Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος του ΚΚΕ (μ-λ) έδινε μάχη για την υγεία του. Μου το 'λεγε όλα τα τελευταία χρόνια, κάθε που συναντιόμασταν για να συζητήσουμε για το βιβλίο που ετοίμαζε για την εργατική τάξη. Συζητήσεις που κρατούσαν ώρες, με διαφωνίες, με συμφωνίες και συγκλίσεις, και πάντα βαθιά συντροφικές. Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης, σε ηλικία 72 ετών. Από τα νεανικά του χρόνια συνεπής στον δρόμο που χάραξε, ως αγωνιστής του μ-λ κινήματος, αφοσιωμένος μέχρι τέλους στην εργατική τάξη, σάρκα από τη σάρκα της οποίας ήταν κι ο ίδιος. Συντρόφισσες και σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ) θερμά συλλυπητήρια. Και να 'στε περήφανοι που είχατε στις γραμμές σας αυτόν τον προλετάριο επαναστάτη!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιανμάρ: Γονείς επιχείρησαν να σκοτώσουν τα παιδιά τους επειδή δεν μπορούσαν να τα θεραπεύσουν
Οι γονείς τριών παιδιών έδωσαν φυτοφάρμακο και μαχαίρωσαν τα παιδιά τους και μετά έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας. Γιατι ηταν και οι ιδιοι αρρωστοι, τους ειχαν απομονώσει, δεν ειχαν φαγητο, και θα πέθαιναν
24 Ιανουαρίου 2017 - 09:40
Οι γονείς τριών παιδιών σε ένα χωριό κοντά στο Μανταλέι, στην κεντρική Μιανμάρ, οι οποίοι έμαθαν ότι πάσχουν από μια μορφή φυματίωσης που είναι ανθεκτική στα αντιβιοτικά, έδωσαν φυτοφάρμακο και μαχαίρωσαν τα παιδιά τους και μετά έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας. Το μωρό τους πέθανε, ενώ τα αδέλφια του, δύο αγόρια ηλικίας 7 και 9 ετών, και οι γονείς εξακολουθούν σήμερα να νοσηλεύονται.
Το μωρό, ένα κοριτσάκι περίπου ενός έτους, πέθανε το Σάββατο προτού φτάσουν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον Σάιν Βιν, αξιωματούχο της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, το φτωχό αυτό ζευγάρι, που έπασχε από φυματίωση, έπεσε σε μελαγχολία αφού έμαθε ότι η μορφή της νόσου από την οποία πάσχουν είναι ανθεκτική στα αντιβιοτικά. "Επειδή η νόσος που είχαν είναι μεταδοτική, κανένας δεν ήθελε να δουλέψει μαζί τους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
"Πίστευαν ότι θα πεθάνουν επειδή δεν υπάρχει θεραπεία. Τρελάθηκαν και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν μαζί με όλη τους την οικογένεια", πρόσθεσε. Η Μιανμάρ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυματίωσης στον κόσμο, με περισσότερα από 140.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η μολυσματική αυτή νόσος θεραπεύεται με τη χρήση αντιβιοτικών. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανιστεί στον κόσμο μια ανθεκτική στα αντιβιοτικά μορφή φυματίωσης και σήμερα υπάρχει σε 105 χώρες.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη Μιανμάρ 9.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι προσβάλλονται ετησίως από αυτήν τη νέα μορφή της νόσου. Η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στη μείωση κατά 95% των θανάτων που οφείλονται στη φυματίωση όπως και στη μείωση κατά 90% των νέων κρουσμάτων ως το 2035. Στον κόσμο, περίπου 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από φυματίωση το 2015, δηλαδή 300.000 περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Η νόσος αυτή παραμένει μια από τις 10 πιο θανατηφόρες στον κόσμο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελέας με διαταγή Καμμένου κόβει τα φτερά των 7 «αετών»
24/1/2017 5.00
Ποινή φυλάκισης έως και πενταετούς διάρκειας προβλέπεται για πράξεις που προσβάλουν τον Ελληνικό Στρατό. Τέτοιες ενδεχομένως θα είναι οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στους 7 αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτους, οι οποίοι πόζαραν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό με απλωμένα φτερά, δηλαδή το κατεξοχήν σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτικού, επεκτατικού μεγαλοϊδεατισμού. Αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου είχε μεταβεί ένεκα της ορκομωσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έδωσε την εντολή να αναλάβει την υπόθεση ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων. Πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος εξοργίστηκε με το περιστατικό και ζήτησε τη μέγιστη αυστηρότητα, τόσο στον καταλογισμό ευθυνών στους αυτουργούς της προκλητικής χειρονομίας, όσο και στην επιβολή ποινών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι οι 7 νεοσύλλεκτοι είναι όλοι αλβανικής καταγωγής και η φωτογραφία ελήφθη πιθανότατα από κάποιο κινητό τηλέφωνο, το οποίο πέρασε λάθρα μέσα στο στρατόπεδο του συντάγματος Ευζώνων 2/39 στο Μεσολόγγι, παραβιάζοντας την αυστηρή απαγόρευση χρήσης κινητών από στρατιώτες. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού σχετικά με αυτό το ανήκουστο περιστατικό είναι η εξής:
«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα: 1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου). 2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας. 3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».
Παραδειγματική τιμωρία
Ως νεοσύλλεκτοι, οι θρασείς δράστες της προκλητικής ενέργειας προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας -της πατρίδας που οι ίδιοι επέλεξαν και κλήθηκαν να υπηρετήσουν- δεν θεωρούνται επί του παρόντος κανονικοί οπλίτες του Ελληνικού Στρατού. Η ορκομωσία της σειράς τους δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς είναι προγραμματισμένη για τις 2 Φεβρουαρίου, ούτε έχουν ανατεθεί ειδικότητες, δεν έχουν ανακοινωθεί μεταθέσεις κ.λπ. Συνεπώς οι 7 «αετοί», αφ' ενός δεν γνωρίζουν πώς και πού θα εξελιχθεί η θητεία τους, αφ' ετέρου, καίτοι νεοσύλλεκτοι, το παράπτωμά τους εμπίπτει στον στρατιωτικό νομικό κώδικα. Εάν κριθεί ότι προσέβαλαν το στράτευμα προβάλλοντας αλλότρια σύμβολα και ουσιαστικά βεβήλωσαν την ιδιότητα του Έλληνα οπλίτη (έστω και εάν ακόμη δεν δικαιούνται να φέρουν το εθνόσημο στο τζόκεϊ τους), για το πλημμέλημά τους προβλέπεται 5ετης φυλάκιση ως ανώτατη ποινή.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συντροφιά των 7 νεοσύλλεκτων θα διαλυθεί, έτσι ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση παρόμοιων κινήσεων από άλλους στρατεύσιμους, ή η δημιουργία επικίνδυνων θυλάκων εντός Ελλάδας οι οποίοι θα προπαγάνδιζαν υπέρ απαράδεκτων εδαφικών διεκδικήσεων εκ μέρους της Αλβανίας. Τα συγκεκριμένα 7 άτομα θα διασπαρούν σε διαφορετικά στρατόπεδα ανά την επικράτεια, ενώ, σύμφωνα με τους άγραφους νόμους του στρατού, λόγω της φήμης που ήδη προηγείται των μεταθέσεών τους, μόνο ευνοϊκή δεν προμηνύεται η μεταχείρισή τους: Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικιστές φιλο-Αλβανοί δεν θα αποφύγουν τις δύσκολες υπηρεσίες και τα βαρέα καθήκοντα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Τροπολογία αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία αν δεν προκαλεί σοβαρές σωματικές βλάβες
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 00:11
Σύμμαχοι του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (ακροδεξιοι του Ζηρινοφσκι) κατάφεραν να εγκριθεί από το ρωσικό κοινοβούλιο το προσχέδιο μιας τροπολογίας με βάση την οποία θα μειωθούν οι ποινές που προβλέπονται για κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, κάτι που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μέτρου θα συμβάλλει ώστε το κράτος να επεμβαίνει λιγότερο στις οικογενειακές υποθέσεις, αλλά σύμφωνα με τους πολέμιούς του θα ενθαρρύνει την ενδοοικογενειακή βία.
Ερωτηθείς σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν είχε σημειώσει πως αν και δεν τάσσεται υπέρ του οι γονείς να χτυπούν τα παιδιά τους, οι αρχές δεν πρέπει να επεμβαίνουν στις οικογενειακές υποθέσεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. «Δεν γίνεται να τρελαθούμε. Είναι βλαβερό, σε τελευταία ανάλυση καταστρέφει την οικογένεια», εξήγησε. «Οι αυθαίρετες επεμβάσεις στα εσωτερικά των οικογενειών δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Η τροπολογία, η οποία εγκρίθηκε από τη Δούμα την κάτω Βουλή της Ρωσίας στην πρώτη ανάγνωσή της επί της αρχής, θα μετατρέψει τον ξυλοδαρμό συγγενικού προσώπου σε πλημμέλημα από ποινικό αδίκημα στις περιπτώσεις εκείνες που δεν προκαλείται σοβαρή σωματική βλάβη.
«Αυτός ο νόμος καλεί να αθωώνονται οι τύραννοι μέσα στο σπίτι», κατήγγειλε η Μαρία Μόχαβα, η εκτελεστική διευθύντρια του κέντρου «Αδελφές», το οποίο προσφέρει βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Το μήνυμα το οποίο στέλνει αυτή η τροπολογία είναι «ας μην τιμωρούμε κανέναν που δέρνει μέλη της οικογένειάς του, διότι απλούστατα έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό», εξήγησε η ίδια μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Μια εισηγήτρια της τροπολογίας, η Όλγα Μπατάλινα, μέλος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν, επέμεινε στο ότι η κοινωνία θέλει να προστατευτεί το δικαίωμα των γονιών να επιβάλλουν πειθαρχία στα παιδιά τους. «Θεωρείτε σωστό να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια μητέρα που έχει μονογονεϊκή οικογένεια και καθώς μεγαλώνει τον έφηβο γιό της του επιβάλλει σωματική τιμωρία διότι έκλεψε ή διότι το έσκασε;» είπε η Μπατάλινα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Ρόιτερς.
Οι υποστηρικτές της τροπολογίας λένε πως όποιος προκαλεί σοβαρές σωματικές βλάβες θα μπορεί ακόμη να παραπέμπεται στην ποινική δικαιοσύνη. Για να γίνει νόμος του κράτους, το άρθρο θα πρέπει να εγκριθεί σε άλλες δύο αναγνώσεις και να πάρει επίσης το πράσινο φως του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της άνω Βουλής της Ρωσίας. Η επόμενη ανάγνωση θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη. Κάθε χρόνο εκτιμάται πως περίπου 14.000 γυναίκες πεθαίνουν στη Ρωσία εξαιτίας βιαιοπραγιών των συζύγων τους ή άλλων οικείων τους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το φαινόμενο, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 2010.
Τα 17 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ρωσίας, ο Πούτιν επέβλεψε τον εναγκαλισμό του κράτους με την κοινωνικά συντηρητική ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και την απόρριψη διαφόρων φιλελεύθερων ιδεών, τις οποίες ταύτισε με μια προσπάθεια από μέρους της Δύσης να επιβάλλει τις δικές της αξίες στη ρωσική κοινωνία. Εμβληματικός ως προς αυτό ήταν ο νόμος του 2013 ο οποίος έθεσε εκτός νόμου την «προβολή» της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά. Η εκκλησία λέει ότι θέλει να μειωθούν οι παρεμβάσεις του κράτους στην οικογενειακή ζωή.
Η Μαρίνα Πισκλάκοβα-Πάρκερ, διευθύντρια του κέντρου «Άννα», το οποίο παρέχει βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε ότι πέρυσι το προσωπικό της έλαβε 21.000 αιτήσεις για βοήθεια από μέρους γυναικών που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία. Κατά την ίδια, στην περίπτωση που το πρόβλημα παραμείνει ανεξέλεγκτο, η ενδοοικογενειακή βία του είδους που θα αποποινικοποιηθεί με την τροπολογία υπάρχει ο κίνδυνος να κλιμακωθεί σε πολύ πιο σοβαρές επιθέσεις που προκαλούν βαριές σωματικές βλάβες. Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσέθεσε την οργάνωσή της στον κατάλογο των ΜΚΟ που θεωρούνται «πράκτορες του εξωτερικού», κάτι που σημαίνει ότι θα υποβάλλεται σε επιπλέον ελέγχους από τους αρχές και θα δυσκολευθεί στο μέλλον να συγκεντρώνει χρηματοδότηση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκός Οίκος: Οι παράτυποι λαθρομετανάστες που έχουν διαπράξει εγκλήματα θα είναι οι πρώτοι που θα απελαθούν
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 23:18
Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε σήμερα ότι οι λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν ποινικό μητρώο, ή σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις, θα είναι οι πρώτοι που θα στοχοθετηθούν στο πλαίσιο των απελάσεων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτοί που ενδέχεται να εγκληματήσουν ή το έχουν κάνει ήδη», όσοι έχουν ποινικό μητρώο, ή «υπάρχει ανοικτός φάκελος της δικαιοσύνης σε βάρος τους» είναι «αυτοί στους οποίους θα επικεντρωθούμε», ανέφερε ο Σον Σπάισερ, ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Κατόπιν «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσώπων που θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε, αυτοί που έχουν παραμείνει (στη χώρα) μετά τη λήξη της βίζας τους, αυτοί που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα», συνέχισε ο ίδιος. «Προς το παρόν, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα στη χώρα μας», επέμεινε.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι θα απελαύνονταν και οι περίπου 11 εκατομμύρια λαθρομετανάστες χωρίς χαρτιά που ζουν στις ΗΠΑ, καταφερόμενος ιδιαίτερα ενάντια στους ισπανόφωνους. Αργότερα, δεσμεύθηκε ότι θα απελαθούν κατά προτεραιότητα τα κακοποιά στοιχεία, ήτοι από «δύο ως τρία εκατομμύρια» άνθρωποι. Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών φοβούνται ότι ο νέος ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα ακυρώσει ένα πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, του λεγόμενου DACA, μετά τον Ιούνιο του 2012, χάρη στο οποίο 750.000 παράτυποι λαθρομετανάστες ηλικίας κάτω των 16 ετών όταν εισήλθαν στην αμερικανική επικράτεια εξασφάλισαν άδειες παραμονής και εργασίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ "κατέβασε" τα ισπανικά από τον ιστότοπο το Λευκού Οίκου - αντίδραση από τη Μαδρίτη
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 21:34
Την ανησυχία της ισπανικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος δεν διαθέτει πλέον ιστότοπο στην ισπανική γλώσσα, εξέφρασε σήμερα η Μαδρίτη, καθώς η σελίδα αυτή, που ενημέρωνε τους ισπανόφωνους εντός και εκτός ΗΠΑ, εξαφανίστηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. "Λυπούμαστε που η ισπανική μετάφραση αυτού του ιστοτόπου καταργήθηκε, δεν μας φαίνεται καλή ιδέα κάτι τέτοιο", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αλφόνσο Νταστίς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρκελώνη.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση για το θέμα. Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν ετοιμάζεται κάποια νέα εκδοχή του ιστοτόπου. "Δεδομένου ότι στη χώρα (τις ΗΠΑ) υπάρχουν 52 εκατομμύρια άνθρωποι που μιλούν (...) ισπανικά, δεν είναι καλή ιδέα να καταργείς ένα τέτοιο όργανο επικοινωνίας", πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός. Στις ΗΠΑ ζουν 56,6 εκατομμύρια άνθρωποι λατινοαμερικανικής καταγωγής (το 17,6% του συνολικού πληθυσμού) που σημαίνει ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της χώρας. Περίπου 40 εκατομμύρια από αυτούς μιλούν ισπανικά με τα μέλη της οικογένειάς τους.
Ο ισπανικός ιστότοπος του Λευκού Οίκου είχε δημιουργηθεί το 2009 από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Από το Σαββατοκύριακο είναι ανενεργός. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση των λατινοαμερικανών στις ΗΠΑ ενώ είχε επίσης κατηγορήσει τον Τζεμπ Μπους, ο οποίος διεκδικούσε επίσης το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, διότι μιλούσε ισπανικά. Στην κυβέρνηση Τραμπ δεν μετέχει κανείς ισπανόφωνος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοσ.Ευαγγελισμός:"Τα άκουγα, αλλά μέχρι να τα δω δεν είχα νοιώσει την αγριότητά τους. Σαν Βιασμός."
Δυστυχώς! Κάθε τι άλλο περισσεύει.
Σάββατο 21 Ιανουρίου 2017.
Το μόνο εφημερεύον νοσοκομείο της κεντρικής Αθήνας ο Ευαγγελισμός. Επείγοντα. 6 το απόγευμα. 4 νοσοκόμες,1 γιατρός. Μία αίθουσα, ένας διάδρομος.
Στην αίθουσα τα φορεία με έναν συνοδό να επιτρέπεται. Οι υπόλοιποι στο διάδρομο. Ο διάδρομος σαν λεωφορείο σε ώρα αιχμής, οι άνθρωποι που συνοδεύουν τον ασθενή σαν παστές σαρδέλες. Βήχας. Μάσκες. Αποπνικτικός αέρας. ή μάσκα και σκας ή τη βγάζεις και αναπνέεις και δεν ξέρεις με τι λοίμωξη θα φύγεις από 'κει μέσα. Ζαλάδα. Ο θάλαμος όσο μια αίθουσα σχολείου. Μέσα ένα σωρό φορεία στιβαγμένα και ο ένας συνοδός του καθενός -όσων έχουν- να μην χωράει να περάσει.
Τουλάχιστον, λένε 100-120 επείγοντα περιμένουν γιατρό εκεί πέρα. Στη γωνία μια γιαγιά. Φωνάζει ότι της έχει φύγει ο καθετήρας που της έχουν βάλει και ντρέπεται γιατί κατουράει παντού τριγύρω. Να πάει κάποιος να της τον φτιάξει. 6 το απόγευμα. Μέχρι τις 12 το βράδυ, δεν κατάφερε να πάει κάποια από τις νοσοκόμες που έτρεχαν σαν παλαβές. Η γιαγιά περίμενε να τη δει γιατρός από το πρωί που ήταν εκεί. Και άλλοι. Μια έγκυος 7 μηνών, με σοβαρό πρόβλημα, δεν κατάλαβα τι. 5 ώρες δεν είχε καταφέρει να τη δει ο ένας και μοναδικός πανικόβλητος γιατρός. Άνθρωποι που τά 'χουν χαμένα, χωρίς συνοδό να πέφτουν από τα φορεία, άλλοι να φωνάζουν ότι κρυώνουν. Άλλοι να διψάνε ή να πονάνε.
Ώρες. Διάδρομος στις 9. Ακόμα πιο πολύς κόσμος. Κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει με τον δικό του άνθρωπο. Κόσμος φωνάζει. Κόσμος χάνει την υπομονή του. Άλλοι κατηγορούν τους πρόσφυγες. Άλλοι τον Τσίπρα. Άλλοι τη Μέρκελ. Αλαλούμ. Φωνές με το σεκιουριτά που δεν αφήνει να περάσουν κι άλλοι. Ζαλάδα. Νερό.
Αποφασίζεις στις 12, μετά από 6 ώρες να πας τον δικό σου άνθρωπο σε ιδωτικό νοσοκομείο, γιατί πρέπει να του αλλάξεις πάμπερ, γιατί φοβάται βλέποντας όλα αυτά, γιατί φοβάσαι μην κολλήσει κάποια λοίμωξη καθώς όλοι μέσα βήχουν και τα παπούτσια του ενός στο φορείο ακουμπάνε το κεφάλι του άλλου. Παίρνεις ιδωτικό νοσοκομείο. 1000 ευρώ το βράδυ. Ζαλάδα. Την ώρα εκείνη, έρχεται ο γιατρός και εξετάζει τον δικό σου: "Πρέπει να μείνει μέσα οπωσδήποτε να νοσηλευτεί. Αλλά δεν υπάρχουν κραβάτια. Αν θέλετε στο ράντσο, εδώ πέρα". Ζαλάδα.
Ιδιωτικό νοσοκομείο, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ αυτή τη φορά. 500 τη βραδυά. Και λες κι ευχαριστώ. Βρίσκεται τρόπος και ανακοινώνεις στον έρμο το μοναδικό γιατρό ότι θα τον μεταφέρεις τον δικό σου στην ιδιωτική. Δείχνει ανακουφισμένος. Γύρω στα φορεία κατουρημένοι ώρες, κρυωμένοι, χτυπημένοι, εξαντλημένοι, γέροι, νέοι, παιδιά, Έλληνες, πρόσφυγες. Κάποιοι δίπλα ακούνε, κοιτάζουν με λίγη ζήλεια, λίγη απόγνωση, απελπισία.
Χαμογελάω με ενοχή. Μέχρι εκείνη την ώρα -γύρω στη 1 τη νύχτα- ακόμα υπήρχαν άνθρωποι που από το πρωί δεν είχαν καταφέρει να τους δουν.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προς πώληση όσο όσο. Την ανθρώπινη μας υπόσταση την εκτέλεσαν. Τα άκουγα, αλλά μέχρι να τα δω δεν είχα νοιώσει την αγριότητά τους. Σα βιασμός. Εγκλήματα που γι' αυτά μια μέρα θα γράψει η ιστορία. Αλλά καμία γραφή στην ιστορία, δεν ξεπλένουν τη φρίκη και το άδικο που αφήνουν πίσω. Δεν ξέρω τι άλλο να πω...
Σχολιο.- Προχωράει κανονικά η μεθοδευμένη απαξίωση των κρατικών δομών υγείας από την γενοκτονική κατοχή του Ηγέρπη και των συνεργαζόμενων καθαρμάτων
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέλαβαν τον ERKAN ŞERİF TURUNÇ στην Τουρκία στις 22 /1/2017 το πρωί ..
Ο Ερκάν (Serif Turunc)ήταν ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας ,στους κινηματικούς χώρους αλληλεγγύης για τους πολιτικά διωκόμενων εκ Τουρκίας πρόσφυγες . Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια , με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο - DHKP-C».
Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα ,ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα . Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε. Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014 , λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια , λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή , μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων .
Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένος πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. Το ελληνικά κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι αυτό , αναμασά μαζί με την Ε.Ε. το "ασφαλής χώρα η Τουρκία . Εμείς ,όπως έλεγε ο Χικμέτ :«Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα , ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΚΑΜΠΙΑ Με «προίκα» 11,4 εκατ. δολάρια ο πρώην «Πρόεδρος»
ΜΠΑΝΖΟΥΛ.-- Ο έως πρότινος δικτάτορας «Πρόεδρος» της Γκάμπια, Γιαχία Τζάμε μετέβη χτες στη Γουινέα Ισημερινού, δίχως να έχει εξασφαλίσει συμφωνία αμνηστίας και φυσικά την ατιμωρησία του για τα αμέτρητα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού της χώρας του επί 22 χρόνια... κλέβοντας από τα κρατικά ταμεία πάνω από 11,4 εκατομμύρια δολάρια που μετέφερε στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως επίσης ακριβά αυτοκίνητα και ήδη πολυτελείας που «φυγάδευσε» τις μέρες που παζάρευε την απομάκρυνσή του από την εξουσία με ηγέτες της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας. Στόχος των παζαριών; Να επιτρέψει στον νικητή των τελευταίων εκλογών, Αντάμα Μπάροου, να αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα, με αντάλλαγμα την ασφαλή «έξοδό» του από τη χώρα.
Η έξοδός του από την Γκάμπια δεν σήμανε, ωστόσο, την άμεση απομάκρυνση στρατευμάτων από χώρες της ECOWAS, όπως η Νιγηρία και η Σενεγάλη, που είχαν στείλει στρατεύματα στη χώρα. Αξιωματούχοι της ECOWAS ανακοίνωσαν ωστόσο ότι σταματούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ότι κρατούν μικρή παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων «για τη διατήρηση ασφαλείας». Οσο για τον Τζάμε; Αποχώρησε από την πρωτεύουσα της Γκάμπιας, Μπανζούλ, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο της Γουινέας Ισημερινού Αλφά Κοντέ και τον Μαυριτανό Πρόεδρο Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΑΑ.-- Ο δοσιλογικος προδοτικος «στρατός» καθαρματων που στηρίζει τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» της Υεμένης Χάντι, με την υποστήριξη ισλαμοφασιστα σειχη της Σαουδικής Αραβίας και των αλλων σειχιδων του Κολπου, που πραγματοποιεί αποικιοκρατική επέμβαση στη χώρα από το Μάρτη του 2015, κατέλαβε χτες τη στρατηγικής σημασίας πόλη αλ Μόκα που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, διώχνοντας ενόπλους Σιίτες Χούτι, και τον στρατο της Υεμενης, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και το μεγαλύτερο κομμάτι του βόρειου τμήματος της χώρας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ.-- Χτες συνελήφθη ένας ύποπτος για τις επιθέσεις που έγιναν αργά τη νύχτα της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ενάντια και στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος AKP και στο κτίριο που στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Ο ύποπτος εμφανίζεται να ανήκει στην αριστερη επαναστατικη μαοικη οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο - Κίνημα (DHKP-C) που σε Τουρκία, ΕΕ και ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση. Τις δύο επιθέσεις με ρουκέτες ακολούθησε και άλλη, με έναν άνδρα να πυροβολεί ενάντια σε αστυνομικό όχημα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Προεδρικά διατάγματα για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που υποστηρίζουν την πραγματοποίηση εκτρώσεων, υπέγραψε χτες ο Αμερικανός νέος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηλίας Σμήλιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονικης)
Αύριο το μεσημέρι θα παρουσιαστώ στην πταισματοδίκη για να καταθέσω απολογητικό υπόμνημα σε σχέση με τη δίωξη για τη συμμετοχή μου στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Eυνόητο ότι δεν απολογούμαι, δεν αποδέχομαι καμιά ενοχή για όλα αυτά που μου καταμαρτυρούν, την πολιτική μου θέση θα καταθέσω, τις θέσεις του κινήματος για όλους και όλα αυτά που το μαύρο ορίσανε για χρώμα της ζωής μας.
Πώς αισθάνομαι, ρωτούν κάποιοι φίλοι. Τι θα γίνει, κάποιοι άλλοι. Υπέροχα λοιπόν αισθάνομαι, γιατί και αύριο δεν θα 'μαι μόνος! Στη 1μ.μ. με νέα παράσταση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, πολλοί μαζί θα 'μαστε! Κι έτσι τις αγαπημένες λέξεις μπορώ/μπορούμε πάλι να ψιθυρίσουμε ή να βροντοφωνάξουμε: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Αισθάνομαι καλά! Γιατί όταν το παιδί μου, τα παιδιά μου στο σχολείο, τα παιδιά μας την κρίσιμη ερώτηση μου κάνουν: "Τι έκανες εσύ για όλα αυτά που τη ζωή, που τ' όνειρο μας κλέβουν;", μάλλον θα μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια και ν' απαντήσω: "Μαζί με άλλους φτωχούς ανθρώπους αγωνίστηκα για το μέλλον μας, για το μέλλον σας"!
Τι θα γίνει; There is no alternative, φίλοι μου! VENCEREMOS!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, η οποία ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό με προανακριτικές διαδικασίες εναντίον μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή από το ξεκίνημά τους, όταν το Δεκέμβριο του 2014 είχαμε απρόκλητες προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΕΠΑΜ. Όμως, παρότι οι επεμβάσεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκαν όλο αυτό το διάστημα, δεν κατάφεραν να διαλύσουν το κίνημα. Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακουγόταν κάθε Τετάρτη ανελλιπώς, όλο και πιο δυνατά. Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια εκφοβισμού του λαού γίνεται και τώρα, με αυτές τις ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες και προανακρίσεις. Είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της υποκρισίας τους, ότι οι «λειτουργοί της δικαιοσύνης» δεν ενοχλήθηκαν από τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους, που έχουν αλλοιώσει πλήρως το δικαιακό σύστημα της χώρας μας, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, αλλά ενοχλήθηκαν από τους πολίτες που κινητοποιούνται και παλεύουν για μια ανθρώπινη ζωή.
Δεν αντιλήφθηκαν καν τη σωρεία παρανομιών και παρατυπιών που διαπράττονται κάθε εβδομάδα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από γνωστούς μεγαλοσυμβολαιογράφους, αλλά η μόνη παρανομία που είδαν ήταν η «διατάραξη της κοινής ειρήνης» από τους πολίτες που διαμαρτύρονταν. Επίσης, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για την οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εξαιτίας των απάνθρωπων, μνημονιακών πολιτικών, χάριν της επιβίωσης των τραπεζών και της αποπληρωμής του παράνομου και επονείδιστου χρέους της χώρας, μόνο ψάχνουν να βρουν «υποκινητές» και σκοτεινούς «οργανωτές» των λαϊκών κινητοποιήσεων. Είναι φανερό ότι πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης του κινήματος, για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη, «χρεώνοντας» στο κίνημα το πέρασμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τον εφιάλτη των εξώσεων που μας ετοιμάζουν. Όλα αυτά δηλαδή που οι «κυβερνώντες» μας και οι «αντιπολιτευόμενοι» αποδέχτηκαν, συμφώνησαν και ψήφισαν, όλοι μαζί, ακολουθώντας, ως καλοί υποτακτικοί, τις διαταγές της πραγματικής κυβέρνησης με έδρα τις Βρυξέλλες!
Το ΕΠΑΜ, έχοντας πρωτοστατήσει στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών πανελλαδικά, δηλώνει ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, όπως και κάθε λαϊκή κινητοποίηση που στρέφεται ενάντια στην ιδιότυπη, μνημονιακή κατοχή της πατρίδας μας. Μόνος «υποκινητής» μας, το άρθρο 120 του Συντάγματος και η αγάπη μας για ελευθερία και δημοκρατία!
Καλούμε τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις φωνές που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν ή να τον παραπλανήσουν. Το μόνο που επιδιώκουν είναι η υποταγή, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεπουλάνε τη χώρα. Η μόνη λύση, η μόνη σωτηρία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, περνάει μέσα από τη σωτηρία ολόκληρης της χώρας και του λαού της: Με την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, την κατάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εγκαθίδρυση ενός γνήσιου, δημοκρατικού πολιτεύματος. Μόνο έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Στον αγώνα αυτό, το ΕΠΑΜ ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην πρώτη γραμμή!
19/1/2017 ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης