Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τεταρτη 25 Ιανουαριου 2017


Η ακτιβίστρια των πολιτικών δικαιωμάτων Angela Davis (πρωην μελος της Κ.Ε. του ΚΚ ΗΠΑ από το οποιο αποχωρησε το 1991) μίλησε το Σάββατο στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Πορείας Γυναικών μπροστά σε πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα κυβέρνηση Trump. Η Davis, γνωστή για τη συγγραφή βιβλίων όπως το Γυναίκες, Φυλή και Τάξη, έκανε μια παθιασμένη έκκληση για αντίσταση και ζήτησε από τον κόσμο να γίνει πιο μαχητικός στα αιτήματά του για κοινωνική δικαιοσύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της προεδρίας Τραμπ.
Σχολιο.- Ισχυει οτι στηριξε Χιλαρι;
Σχολιο.- ειλικρινά, δεν γνώριζα αυτή τη δήλωση που αφήνει σαφώς να υπονοηθεί πως θα ψήφιζε την Κλίντον. Πρόκειται, όπως λες, γι' αυτό το "μεγάλο πονεμένο κεφάλαιο", που καθορίζεται σταθερά και διαχρονικά από το δικομματικό σύστημα κι εκεί και στη Βρετανία κ.λπ. Μένω στην ξεκάθαρα αριστερή αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική τοποθέτησή της και δυσκολεύομαι να πάρω θέση για την ψήφο της με την άνεση που μου δίνεται στην Ελλάδα να μην αντιμετωπίζω (προς το παρόν;) το δίλημμα του τι θα έκανα αν υπήρχε κίνδυνος να ανέλθει στην εξουσία ένα ακροδεξιό κόμμα, χωρίς ταυτόχρονα να έχω τη δυνατότητα επιλογής της ψήφου σε κόμματα αντισυστημικά. Στα διλήμματα "Παπάγος ή Πλαστήρας" απαντάω με την επιλογή της ΕΔΑ, ακόμη κι αν καταγράφει απλώς ένα ποσοστό αντίθεσης. Αν αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει; Δεν μπορώ να μπω εύκολα στη θέση μιας αριστερής γυναίκας μαύρης, που είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να ανέλθει στην εξουσία κάποιος που διακηρύσσει προγραμματικά τον περιορισμό ή και κατάργηση των δικαιωμάτων των γυναικών, των μαύρων, των φτωχών, των ομοφυλόφιλων κ.λπ.
Σχολιο.- Το ΚΚ ΗΠΑ στήριξε Χίλαρι δεν είναι κρυφό. Χίλαρι απευθείας, όχι Σαντερς πρώτα. Δεν ξέρω αν η Ντέιβις είναι ακόμα μέλος,αλλά είναι ενδεικτικό. Πάντως ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική υποψηφιότητα ναι,υπήρχε και στις ΗΠΑ
Σχολιο.- Η Davis δεν είναι πλέον στο ΚΚ ΗΠΑ απο το 1991
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη μνήμη του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου του ΚΚΕ (μ-λ), το βιβλιοπωλείο-καφέ "Εκτός των Τειχών" (Γραβιάς 10-12) στα Εξάρχεια, θα είναι ανοικτό κάθε απόγευμα έως τις 10:00 μ.μ., μέχρι και την Παρασκευή 27 Γενάρη και θα δέχεται όποιον επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη του συντρόφου. Θα υπάρχει επίσης βιβλίο συλλυπητηρίων, όπου μπορεί όποιος θέλει να εκφράσει ό,τι επιθυμεί, σχετικά με το σύντροφο Γρηγόρη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
25 Γενάρη αύριο, δυο χρόνια γεμάτα ελπίδα και ανάπτυξη. Δυο χρόνια πέρασαν κιόλας από τότε που στήνονταν ανέμελοι χοροί στο Σύνταγμα με σκισμένα μνημόνια στα χέρια. Άλλα 44 χρόνια μένουν μέχρι το 2060, υπομονή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επτά χρόνια πέρασαν κι εμείς συνεχίζουμε να τρώμε το ίδιο κουτόχορτο και αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια κατάματα. Χωρίς εθνική ανεξαρτησία και εθνικό νόμισμα, δεν πρόκειται να λυτρωθούμε. Ή που θα συμπαραταχθούμε με μια πατριωτική, δημοκρατική δύναμη για να τους ξεφορτωθούμε ή που θα καταστραφούμε. Κι άλλη δύναμη ικανη εκτός του ΕΠΑΜ δεν υπάρχει. Κι αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Κασιμάτης - Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας
Συγγραφέας : Γιώργος Κασιμάτης Τίτλος Βιβλίου : Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας Εκδοτικός Οίκος: Α. Α. Λιβάνη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ. Kαζάκης : «Οι σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής. Τα είδα στο Κ.Κ.Ε !!!»
Η ίδια τακτική ακολουθείται διαχρονικά στην Ελληνική πολιτική σκηνή, από την μεταπολίτευση έως τις ημέρες μας, όπου κάποιοι μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, τόσο του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος, όσο και της εκάστοτε αντιπολίτεσης ακόμη και της επαναστατικής ανατρεπτικής λεγόμενης αριστεράς σε αγαστή συνεργασία και με συμφωνίες...κάτω από το τραπέζι οδηγούν σταθερά και συντεταγμένα το αγροτικό κίνημα, αντί προς την καθοδήγηση και ενίσχυση του συνολικού κοινωνικού αγώνα προς αδιέξοδο και ανώδυνη εκτόνωση, με αντάλλαγμα παχυλή κρατική επιχορήγηση και ανάλογα δάνεια !!! Ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να θυμάσαι μόνο αυτό. Το μόνο που θα σου αφήσουν για να θυμάσαι ότι αυτός ο τόπος ήταν κάποτε δικός σου θα είναι το όνομά σου και κάποια ζεϊμπέκικα του Καζαντζίδη, έτσι για να ξεδίνεις μες στη μιζέρια και να θυμάσαι ότι μ` αυτά…. ΚΆΠΟΤΕ ο πατέρας σου ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο για σένα, τα παιδιά σου και τον τόπο αυτό ! Αν μείνεις αδιάφορος και στην ….. αναμονή, σύντομα θα είσαι αυτό που οι αρχαίοι πρόγονοί μας το πρόφεραν με περιφρόνηση : Ανέστιος ! Χωρίς εστία. Χωρίς σπίτι. Χωρίς τόπο καταγωγής. Χωρίς ιστορία (γιατί αν είχες τέτοια, θα έπρεπε να την υπερασπιστείς). Χωρίς …. «στιά», όπως λένε σήμερα στα χωριά μας για το σπιτικό τζάκι, το παραγώνι. Το χώρο που θεωρούν ιερό και τον υπερασπίζονται με το αίμα τους!
Το μόνο που θα σου επιτρέπουν να λες θα είναι το …. «ΚΆΠΟΤΕ ..είχα κι εγώ πατρίδα, ιστορία, σπίτι, γονιούς, όνειρα και αξιοπρέπεια». Δεν θα τους ενοχλεί, γιατί θα τους έχεις ήδη παραδοθεί. Γιατί όταν σου πάρουν το σπίτι και το πουλήσουν στον κάθε ….Χανς ή Γιόχαν, για ένα κομμάτι ψωμί, εσύ (θυμήσου με) , για να ζήσεις, θα αναγκαστείς να δουλεύεις σαν κηπουρός στο σπίτι του Χανς (στο, πρώην, δικό σου σπίτι). Τότε θα είναι αργά για σένα.
Εμείς, το ΕΠΑΜ, αποφασίσαμε να τους ανατρέψουμε, διώχνοντας την ξένη ακρίδα από τον τόπο μας. Και θα το κάνουμε ! Κάθε ώρα, κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί ! Εσύ έχεις να επιλέξεις, το τι θέλεις να λες αύριο στους φίλους, τα παιδιά σου, ή τα εγγόνια σου. «Κάποτε είχαμε πατρίδα» ή «Τότε πάλεψα κι εγώ μαζί με όλο το λαό και το ΕΠΑΜ κι έχουμε σήμερα πατρίδα» ;; Δική σου η επιλογή. Δική σου και η μοίρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία απο τα ίδια... Σαν να μην άλλαξε τίποτα... Τα ίδια μυαλά, οι ίδιες αποτυχημένες πρακτικές...
Ολοι στον δρομο : κλεινουν οι εθνικες οδοι που χρησιμοποιουν οι υπουργοι; απεργουν τα πλοια με τα οποια μετακινουνται οι πλουσιοι;; πραξεις εναντιον αλλων πολιτων ή εναντιον των διαχειριστων του κρατους;; τραπεζες; εφοριες; υπουργεια; αυτα απειραχτα;; παμε καλα;; κοροϊδευόμαστε;;;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φασίστες έξω ενώ η δίκη τους εκκρεμεί εις το άπειρο και οι φοιτητές δικάζονται γιατί έκαναν το #έγκλημα πριν 6 χρόνια να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια όταν και η σημερινή κυβέρνηση εκείνη την εποχή πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις εναντίον τους. Και είναι σήμερα που αυτή στέλνει τους φοιτητες σε δίκη. Προς ποια κατεύθυνση να ουρλιάξει κάποιος ????
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΡΟΤΗ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ! ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ : ΜΗ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ .. ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ !
ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΦΟΥΜΑΡΑ ΩΣ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ", ΑΔΙΚΩΣ ΞΕΘΕΩΝΕΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΑΝ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ, ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ..
ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ... ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΤΕΣ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καπετάν Κόζιακας, ένας από τους πρωτοστάτες του Αντάρτικου.
Εκτελέστηκε σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου 1949 στην αγριότερη φάση του Εμφυλίου πολέμου. Ήταν μόλις 32 ετών. Ο τίτλος του καπετάνιου μεραρχίας του ΕΛΑΣ που κατέκτησε, δεν δόθηκε σε περισσότερους από 15 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα.
Ο θρυλικός καπετάν Κόζιακας, κατά κόσμον Θωμάς Πάλλας, ήταν από τους πρώτους αντάρτες στη Θεσσαλία και πρωτεργάτης της Εθνικής Αντίστασης. Γεννημένος στα Κρανιά Ασπροποτάμου το 1917, και μεγαλωμένος στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, θα αποφοιτήσει από το Λύκειο και θα εισαχθεί στη Νομική Σχολή. Εντάχτηκε από πολύ νέος στην αριστερά, στην ΟΚΝΕ και το ΚΚΕ, και πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του στη Θεσσαλία, αλλά και πανελλαδικά-μία στάση θα του κοστίσει πολλές διώξεις στη δεκαετία του ’30.
Με την είσοδο των κατακτητών στην Ελλάδα, ο Θωμάς Πάλλας εντεταγμένος στο κίνημα της αντίστασης, που μόλις αρχίζει και γεννιέται,δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλία,στην Ήπειρο και στην Ανατολική Μακεδονία, στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Συντέλεσε αποφασιστικά στη δημιουργία της ραχοκοκαλιάς του ΕΑΜ στην Πίνδο.Διετέλεσε καπετάνιος του 138ου Συντάγματος και καπετάνιος της Μεραρχίας Ηπείρου του ΕΛΑΣ.
Το Σεπτέμβρη του 1943 οι άντρες της ιταλικής μεραρχίας Πινερόλο, μετά τη συνθηκολόγηση της χώρας τους, παραδόθηκαν μαζί με τα όπλα τους στους αντάρτες, με πολλούς από αυτούς να συμπαρατάσσονται με τους Έλληνες και να προσχωρούν στο Αντάρτικο. Το γεγονός έχαιρε εορτασμού. Οι αντάρτες της περιοχής Τρικάλων, με επικεφαλής τον Καπετάν Κόζιακα, πήγαν στην Πύλη (Πόρτα) Τρικάλων, όπου μαζεύτηκε και πολύς κόσμος για να τους υποδεχτεί.Το τμήμα του Αντάρτικου φορούσε φουστανέλες, γι’ αυτό το ονόμαζαν Ευζωνικό. Εκείνη τη μέρα για τους αντάρτες και το λαό τραγούδησε ο Βασίλης Τσιτσάνης, μαζί με την κομπανία του, ο οποίος λέγεται πως έφυγε ειδικά για τον εορτασμό, απ’ τη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν κι έφτασε στα Τρίκαλα.
Προς τιμήν των ανταρτών ο μεγάλος Τρικαλινός συνθέτης συνέθεσε το εξής τραγούδι: Καλώς τα ανταρτόπουλα απ’ τα νερά τα κρύα, που πολεμάνε στα βουνά για την ελευθερία. Κατέβηκε κι ο Κόζιακας απάνω απ’ το βουνό, παρέλαση να κάνει με το Ευζωνικό. Εδιάλεξε παιδάκια με μάτια γαλανά, ξέρουν να πολεμάνε για την ελευθεριά.
Ο καπετάν Κόζιακας, πιστός στα ιδανικά του μέχρι το τέλος της ζωής του,ορμητικός, γενναίος, μερικές φορές παρορμητικός, αλλά και διαπραγματευτής, δίκαιος, άνθρωπος που άγγιζε τους απλούς ανθρώπους της Θεσσαλίας,μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε, βασανίστηκε απάνθρωπα, μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος στη Δράμα όπου πέρασε από έκτακτο στρατοδικείο και καταδικάστηκε τρις εις θάνατον. Εκτελέστηκε σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου 1949 στην αγριότερη φάση του Εμφυλίου πολέμου. Ήταν μόλις 32 ετών. Ο τίτλος του καπετάνιου μεραρχίας του ΕΛΑΣ που κατέκτησε, δεν δόθηκε σε περισσότερους από 15 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ανέγερση 2500 νέων κατοικιών σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε το Ισραήλ, αγνοώντας το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο υπουργός Άμυνας και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπαν ότι η απόφαση ελήφθη εξαιτίας «οικιστικών αναγκών». Οι νέες κατοικίες θα χτιστούν εντός υφιστάμενων οικισμών.
Έντονη ήταν η αντίδραση της παλαιστινιακής πλευράς που προειδοποιεί με αντίποινα. «Η ανακοίνωση του Ισραήλ για την ανέγερση 2500 νέων κατοικιών δεν είναι παρά μια διακήρυξη πολέμου κατά της ειρήνης, είναι μια διακήρυξη πολέμου κατά της επίλυσης των δύο κρατών. Αυτό σημαίνει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε μέλος της επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη ανακοίνωση μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πριν από μερικές ημέρες το Ισραήλ ανακοίνωσε την κατασκευή περισσότερων από 500 σπιτιών για Ισραηλινούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στηρίζει την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ. Μάλιστα άσκησε κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα επειδή αρνήθηκε να ασκήσει βέτο σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τον εποικισμό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη στο σύντροφο και φίλο μας Ερκάν
Ο ERKAN (ŞERİF TURUNÇ) έχει συλληφθεί -τραυματισμένος- από τις 22 Γενάρη το πρωί στην Τουρκία. Αλληλεγγύη και σεβασμό σε ένα μεγάλο αγωνιστή. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό συνεχίζεται..
Συνέλαβαν τον ERKAN ŞERİF TURUNÇ στην Τουρκία στις 22 /1/2017 το πρωί ..
Ο Ερκάν (Serif Turunc),Ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας .Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια , με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».
Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα ,ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα . Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε. Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014 , λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια , λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή , μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων .
Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένο πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν. Το ελληνικά κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι αυτό , αλλά εμείς όπως έλεγε ο Χικμέτ «Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα , ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τζερόνιμο, θρυλική μορφή της αντίστασης των Ινδιάνων
24/1/2017
Όταν παραδόθηκε το 1886, ο Τζερόνιμο ήταν 57 χρονών. Στις φωτογραφίες εκείνων των ηλεκτρισμένων ημερών, που φρόντισαν να αποκτήσουν οι διαπραγματευτές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ο στρατηγός Μάιλς, κοιτάζει βλοσυρά το κέντρο του φακού, και στο έντονο βλέμμα του μοιάζει να λάμπει η πρόκληση απέναντι στον ναρκισσισμό του δυτικού πολιτισμού. Το στόμα του μια στενή γραμμή, η δυσπιστία του αποτυπωμένη στην αποφασιστική του έκφραση, η υπερηφάνεια της ψυχής του, ακλόνητη. Και μια λεπτομέρεια: τα χέρια του, νευρώδη και πολύ λεπτοκαμωμένα.
Ηταν ο «αρχηγός πολέμου» όλων των φυλών Απάτσι και δεν γνώριζε ακόμα ότι από κυνηγός θα εξαναγκαζόταν να γίνει αγρότης, ότι στο εξής η ασχολία του θα ήταν να καλλιεργεί καρπούζια και να εκτρέφει γουρούνια (που δεν τα έτρωγε η φυλή του), κότες ή αγελάδες κι ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στην ορεινή και δασώδη γη των προγόνων του, την Αριζόνα. Δεν γνώριζε ότι μέχρι τον θάνατό του (1909) θα ήταν εκπατρισμένος στην άνυδρη και ανοίκεια Οκλαχόμα, σε μια περιοχή υποχρεωτικής εγκατάστασης, σαν καρικατούρα του λευκού ανθρώπου χωρίς να έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται την κουλτούρα του. Ηξερε όμως καλά ότι δεν είχε απομείνει τίποτα από την αλλοτινή ακμή των Ινδιάνων. Μέσα σε πενήντα χρόνια οι πολυπληθείς φυλές τους είχαν αποδεκατιστεί, τόσο στις απέραντες κεντροανατολικές πεδιάδες νότια του Καναδά όσο και δυτικά, στην Καλιφόρνια.
Ο πολιτισμός τους είχε συντριβεί από τον τεχνολογικά ανώτερο πολιτισμό «της προόδου». Οι πόροι διαβίωσής τους είχαν αφανιστεί με την οργανωμένη σφαγή των βισόνων και την πυρπόληση των λιβαδιών. Και ο λευκός άνθρωπος είχε αθετήσει όλες του τις υποσχέσεις προς τους αυτόχθονες. Δεν υπήρχε σπιθαμή γης που δεν ήταν έτοιμος να αρπάξει… Είκοσι χρόνια αργότερα, o πρόεδρος των ΗΠΑ Θίοντορ Ρούσβελτ αγνόησε τις αρνητικές συστάσεις των στρατιωτικών αρχών και έδωσε άδεια στον επιθεωρητή Εκπαίδευσης της Οκλαχόμα S.M.Barrett να καταγράψει την κριτική εκδοχή του Τζερόνιμο για την «κατάκτηση της άγριας Δύσης» και για τις αιματηρές συγκρούσεις των Απάτσι με τον μεξικανικό και τον αμερικανικό στρατό. Εδωσε μάλιστα εγγυήσεις ότι η δημοσίευση της μαρτυρίας του δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Απάτσι αιχμάλωτους πολέμου, όπως εκείνος, που είχαν λευκούς επόπτες στις ειδικές περιοχές όπου διέμεναν.
Προφορική Ιστορία
Η εξαιρετική ελληνική έκδοση της Αυτοβιογραφίας του Τζερόνιμο σε επιμέλεια του Μπάρετ, με γλαφυρή εισαγωγή 60 σελίδων του Frederick W. Turner III και φάκελο σπάνιων φωτογραφιών (Αγρα, μτφρ. Παλμύρα Ισμυρίδου), είναι ένα πολύτιμο τεκμήριο προφορικής Ιστορίας. Σκάβει το προσωπικό βίωμα μιας θρυλικής μορφής της αντίστασης των Ινδιάνων, δίνοντας φωνή σε έναν κόσμο που δημοσίως δεν είχε δικαίωμα λόγου. Οπως συμβαίνει πάντα με τις μαρτυρίες, η ματιά του Τζερόνιμο είναι επικαθορισμένη από τα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε. Ωστόσο οι κρυφές πτυχές της διαδρομής του και τα όσα αρνείται να πει στον ανιψιό του Εϊσα Ντακλούτζι (ο οποίος μετέφραζε επί τόπου τα λεγόμενά του στον Μπάρετ), φωτίζονται στο κείμενο και στις σημειώσεις του Τέρνερ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ιαματική-ψυχαγωγική επίδραση της κάνναβης
23/1/2017
Kυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ η πληρέστερη, μέχρι σήμερα, μελέτη για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία της κατανάλωσης μαριχουάνας ή χασίς. Μια ογκώδης έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών (National Academie of Sciences), στις σελίδες της οποίας αναλύονται λεπτομερώς και συγκριτικά τα δεδομένα που προέκυψαν από περισσότερα από 10 χιλιάδες ειδικά επιστημονικά άρθρα, τα οποία δημοσιεύτηκαν από το 1999 μέχρι σήμερα! Επομένως, η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πλέον αξιόπιστη ανάλυση που διαθέτουμε για τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις από την κατανάλωση μαριχουάνας ή χασίς από τον άνθρωπο. Αξίζει, λοιπόν, να παρουσιάσουμε τα βασικά συμπεράσματα αυτής της εκτενούς έρευνας αφού μας προσφέρει αρκετά έγκυρη και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα αν όντως η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς ή ευφορικούς σκοπούς έχει τις βλαπτικές συνέπειες που προσδιορίζουν οι υφιστάμενοι νόμοι. Πράγματι, τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη άρχισε -πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία- να κατανοεί την ακριβή χημική δομή και τη βιολογική δράση των ενεργών συστατικών της κάνναβης (οι λεγόμενες «τετραϋδροκανναβινόλες») και κυρίως να εξηγεί τη θεραπευτική τους επίδραση.
Ομως, ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη ότι κάθε φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει καθημερινά ουσίες παρόμοιες με τα ενεργά συστατικά που υπάρχουν στη μαριχουάνα και στο χασίς. Πράγματι, σύμφωνα με την έκθεση, η ευεργετική και ενίοτε ιαματική δράση της μαριχουάνας ή του χασίς εξηγείται επαρκώς από το γεγονός ότι κάθε φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει καθημερινά ουσίες παρόμοιες με τα ενεργά συστατικά που υπάρχουν στο φυτό κάνναβη. Αυτές οι ενδογενείς ρυθμιστικές και ψυχοδραστικές ουσίες ονομάζονται «ενδοκανναβινοειδή» και επιτελούν τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες με τα εξωγενή φυτικά κανναβινοειδή που εισβάλλουν στον εγκέφαλό μας όταν καταναλώνουμε μαριχουάνα ή χασίς. Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν, τα φυτικά κανναβινοειδή, και ειδικότερα η Δ-9-τετραϋδροκανναβινόλη ή THC, η οποία θεωρείται ο βασικός υπαίτιος για τις αναλγητικές και ευφορικές λειτουργίες της κάνναβης, επιδρά στα ίδια ακριβώς εγκεφαλικά κέντρα όπου δρουν τα ενδοκανναβινοειδή, και με τον ίδιο ακριβώς βιοχημικό μηχανισμό. Η βασική διαφορά έχει να κάνει με τα επίπεδα συγκέντρωσης: τα ενδοκανναβινοειδή παράγονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες και δρουν πολύ πιο επιλεκτικά απ’ ό,τι τα ενεργά συστατικά της μαριχουάνας και του χασίς. Μολονότι λοιπόν ο ακριβής βιοχημικός και νευρολογικός μηχανισμός δράσης των ενεργών συστατικών του φυτού κάνναβη άρχισε να αποκαλύπτεται μόνο τα τελευταία χρόνια, οι θεραπευτικές και ευφορικές ιδιότητές του ήταν γνωστές στους απλούς ανθρώπους αλλά και στους απροκατάληπτους γιατρούς κυριολεκτικά από χιλιετίες.
Πώς, ωστόσο, απαντά η συγκεκριμένη έκθεση στο επίμαχο ιατρικό και νομικό ερώτημα: άραγε, η ελεγχόμενη, δηλαδή σχετικά περιορισμένη αλλά σταθερή κατανάλωση μαριχουάνας ή χασίς είναι πάντοτε βλαπτική; Και δημιουργεί στον χρήστη μια κατάσταση ψυχοσωματικής εξάρτησης, όπως συμβαίνει με τα οπιούχα ναρκωτικά (όπιο, μορφίνη, ηρωίνη); Τα υπέρ και τα κατά Εδώ και χρόνια, υπάρχει έντονη διένεξη μεταξύ των ειδικών για το αν η ινδική κάνναβη θα έπρεπε να συγκαταλέγεται -από ιατρική και νομική άποψη- στις επωφελείς φαρμακευτικές ουσίες ή αν, αντίθετα, η παρατεταμένη χρήση της ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των χρηστών;
Ενα ιδιαίτερα επίκαιρο -και πολιτικά- ερώτημα, δεδομένου ότι, εδώ και πολλά χρόνια, σε έναν μεγάλο αριθμό Πολιτειών των ΗΠΑ, στον Καναδά αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η ιατρική-θεραπευτική χρήση και άρα η ελεύθερη πώληση της μαριχουάνας σε ενηλίκους θεωρείται νόμιμη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η γειτονική Ιταλία. Μήπως ήρθε η ώρα για τη νομιμοποίησή της και στην Ελλάδα; Σύμφωνα με αυτή την πρόσφατη και πληρέστατη έκθεση, η μαριχουάνα είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό φάρμακο που δρα πολύ αποτελεσματικά, άμεσα και κυρίως χωρίς επιπλοκές σε χρόνιους πόνους από μια σειρά σοβαρών σωματικών παθήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα διαθέσιμα κλινικά δεδομένα, η απάντηση πρέπει να θεωρείται πλέον τελεσίδικη: η κάνναβη είναι ένα φάρμακο εξίσου αποτελεσματικό αλλά πολύ πιο ασφαλές από τα διάφορα οπιοειδή. Συνεπώς, η ελεύθερη συνταγογράφησή της πρέπει να θεωρείται όχι απλά νόμιμη αλλά και ιατρικά επιβεβλημένη σε δύο τουλάχιστον κατηγορίες ασθενών: σε σοβαρά πάσχοντες, όπως επιληπτικούς, καρκινοπαθείς, φορείς του ιού HIV σε τελικό στάδιο κ.ά., καθώς και σε εκείνους που υποφέρουν από ψυχοσωματικές παθήσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμη κάποια αποτελεσματική θεραπεία. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχουν «ασαφείς ενδείξεις» ότι η ιατρική κάνναβη συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου ορισμένων ασθενών. Ενώ, λοιπόν, όλο και περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν με την απελευθέρωση της καλλιέργειας αλλά και με την ιατρική-ιαματική χρήση της μαριχουάνας, οι περισσότεροι είναι αντίθετοι στο να διατίθεται ελεύθερα στους πάντες, π.χ. να πωλείται νόμιμα σε καφέ ή, γιατί όχι, στα σουπερμάρκετ.
Πώς όμως δικαιολογούν οι τελευταίοι τις αντιρρήσεις τους;
Ενώ δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος από κατάχρηση ή υπερβολική δόση μαριχουάνας, υποστηρίζουν ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πνευμονίες και αναπνευστικά προβλήματα. Οι γυναίκες που εξακολουθούν να κάνουν συστηματικά χρήση κάνναβης ενδέχεται να γεννήσουν ολιγοβαρή βρέφη. Υπάρχει, τέλος, αυξημένη πιθανότητα ατυχήματος όταν οδηγούν αυτοκίνητο ή μηχανή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η έκθεση δεν επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι οι συστηματικοί καπνιστές διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν ψυχώσεις ή σχιζοφρένεια, ενώ θεωρούνται υπερβολικοί ή ατεκμηρίωτοι οι φόβοι ότι η χρήση κάνναβης επιδεινώνει τις μνημονικές και νοητικές λειτουργίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΤΣΙ, ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ. Μετά τα τριάντα, αντί να βρούμε το ονειρεμένο πλάσμα, καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση και μασουλάμε πρόχειρα φαγητά περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο. Γι’ αυτό και πολλαπλασιάζονται οι μοναχικές και πονεμένες ψυχές στο διαδίκτυο, που συμμετέχουν σε μία αγορά «δεύτερο χέρι»: χωρισμένοι και ξαναπαντρεμένοι κάμποσες φορές «ερωτεύονται» έναν άγνωστο και είναι έτοιμοι να κάνουν τα ίδια λάθη, τις ίδιες εξωφρενικές επιλογές
Απόσπασμα από το βιβλίο του Πασκάλ Μπρικνέρ, Το παράδοξο του έρωτα, εκδ. Πατάκη. Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς. Γράφει εναλλάξ μυθιστορήματα και δοκίμια, αρθρογραφεί στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ, είναι διδάκτωρ της φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και διδάσκει ως καθηγητής επισκέπτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Συμμετείχε στον αναβρασμό του Μάη του ’68, τα ψέλνει εμμονικά στις φεμινίστριες και στην Ευρώπη που επαναπαύεται στον λήθαργό της κι έχει γράψει δοκίμια για την αέναη ευφορία της Δύσης και μια σειρά από τα σύγχρονα σύνδρομα που, όπως όλα δείχνουν, μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους Έλληνες αναγνώστες και ο ίδιος επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας. Ανάμεσα στα μυθιστορήματά του, ξεχωρίζουν Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, Το Θείο Βρέφος, Η Μελαγχολική Δημοκρατία και η Αέναη Ευφορία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Σοκάρουν τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών - Ένας στους δύο Έλληνες καθυστερεί να πάει στο γιατρό - Εφτά στους δέκα νέους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό - Ένα στα δυο νοικοκυριά ζουν από σύνταξη!
Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν λεφτά ούτε για το γιατρό!
ΣΟΚ προκαλεί η έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία ΜARC για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών. Επτά στους δέκα νέους περίπου αν μπορούσαν θα έφευγαν στο εξωτερικό, ενώ ένας στους δύο Έλληνες καθυστερεί να πάει στο γιατρό γιατί δεν έχει λεφτά. Από τα στοιχεία που κόβουν την ανάσα προκύπτει η ζωή του 75% των Ελλήνων χειροτέρεψε μετά την κρίση, ενώ είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι το 75,3% των νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων μέσα στο 2016. Επίσης, περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνουν ότι ζουν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα. Μάλιστα το 37,1% δηλώνουν εισόδημα μικρότερο από 10,000€. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως ένα στα δύο νοικοκυριά δηλώνει πως το κύριο εισόδημα προέρχεται από τη σύνταξη των μελών του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε κίνδυνο η ζωή του Βραζιλιάνου διεθνιστή μαχητή της ένοπλης αντιφασιστικής εξέγερσης του Ντονμπάς Ραφαέλ Μάρκους Λουσβαργκχ, που κρατείται από τη χούντα του Κιέβου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΧΩΜΕ-Iskra: Τεκτονικές αλλαγές στη Μ.Ανατολή και η θέση της Ελλάδας, 27/1-17:30, Αιθ. ΤΕΕ (Νίκης 4)
Παρασκευη 27 Ιανουαριου, (απογευμα 5.30-9.30), Αιθουσα εκδηλωσεων Τεχνικου Επιμελητηριου Ελλαδας, Νικης 4, 1ος οροφος, σταση μετρο Συνταγμα
Ανοιγμα εκδηλωσης από Γιαννη Τολιο προεδρο ΜΑΧΩΜΕ, Χαιρετισμος από Παναγιωτη Λαφαζανη από τη ΛΑΕ.
Ομιλητες Seyit Aldogan, Ismet Akkurt, Νικος Γαλανης, Παναγιωτης Μαντας, Γιαννης Ραχιωτης, Θεμος Στοφοροπουλος, Γιαννης Τικτοπουλος, Γιαννης Χατζηαντωνιου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Παρασκευή, 27 Γενάρη 2017 (απόγευμα 5.30’-9.30’ μμ) Αίθουσα εκδηλώσεων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) (Νίκης 4, 1ος όροφος, στάση Μετρό «Σύνταγμα») ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τεκτονικές αλλαγές στη Μ.Ανατολή και η θέση της Ελλάδας
Σύντομο άνοιγμα της εκδήλωσης εκ μέρους των διοργανωτών Γιάννης Τόλιος, πρόεδρος του ΜΑΧΩΜΕ Χαιρετισμός του Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη Χαιρετισμός εκπρόσωπου H.D.P. Ismet Akkurt
Ομιλητές (εισηγήσεις 15-20’ ) Γεωπολιτικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής Γιάννης Τικτόπουλος, διεθνολόγος-αναλυτής, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου «Λομονόσοφ» Μόσχας Η πολιτική της Τουρκίας στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Σεΐτ Αλδογάν, δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Evrensel Η Συρία στη δύνη των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος, πρόεδρος Α.Π.Ε.Δ. Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξελίξεις στο Κυπριακό Νίκος Γαλάνης, μέλος Π.Γ. της ΛΑΕ, υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής Ειδική εισήγηση (10’) Η συνθήκη της Λωζάνης σήμερα Θέμος Στομφορόπουλος, πρ.πρέσβης Ειδικές παρεμβάσεις (7’ ) Παναγιώτης Μαντάς, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΛΑΕ Γιάννης Χατζηαντωνίου, δικηγόρος Ερωτήσεις – συζήτηση – συνόψιση
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΙΟΥ ΒΡΑΧΟΥ
Οι Ινδιάνοι Σίου διαμαρτύρονται για τους δύο πετρελαιαγωγούς που ενέκρινε ο Τραμπ
24|01|2017 21:28
Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η φυλή των Σιού του Όρθιου Βράχου για τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Τραμπ με τα οποία επιτρέπεται να κατασκευαστεί ο πετρελαιαγωγός Dakota Access. Ο αγωγός θα μεταφέρει αργό από τη Βόρεια Ντακότα στο Ιλινόι και από εκεί στον Κόλπο του Μεξικού. Η φυλή των Ινδιάνων, υποστηρίζει ότι ο αγωγός αυτός, κόστους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μολύνει τα αποθέματα νερού όχι μόνο των ίδιων που ζουν στην περιοχή αλλά και όλων των Αμερικανών και προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του προέδρου.
Η φυλή των Σιού του Όρθιου Βράχου υποστηρίζει εξάλλου ότι ο αγωγός θα περάσει από ιερούς τόπους για τους Αμερινδούς, όπου είναι θαμμένοι οι πρόγονοί τους, ενώ ταυτόχρονα θα απειλήσει τις πηγές πόσιμου νερού. Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τη φυλή σημείωσε ότι η ενέργεια του προέδρου ήταν "βιαστική και ανεύθυνη". Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Καναδά χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου Τραμπ για τον αγωγό Keystone XL. "Είμαστε υπέρ του Keystone και, όπως γνωρίζουν όλοι, η καναδική πλευρά αυτού του σχεδίου έχει ήδη εγκριθεί", τόνισε η Κρίστια Φρίλαντ, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά.
Στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν με ενθουσιασμό, όμως ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος και Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατήγγειλαν ομόφωνα την "ατυχή" πρωτοβουλία του προέδρου. "Σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ αγνόησε τις φωνές εκατομμυρίων Αμερικανών κι έδωσε προτεραιότητα στα βραχυπρόθεσμα κέρδη της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων αντί να δώσει (προτεραιότητα) στο μέλλον του πλανήτη μας" τόνισε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο πρώην αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Για την οργάνωση "Φίλοι της Γης" (Friends of the Earth) ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατέδειξε σαφώς "την υποταγή του στους πετρελαϊκούς ομίλους και τις τράπεζες της Γουόλ Στριτ" εις βάρος "της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Eνταση για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας -Γονείς σκέφτονται κατάληψη
24|01|2017 23:23
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (24/1) στο δημοτικό σχολείο της Τερψιθέας στην Λάρισα, ενημερωτική συνάντηση με γονείς και εμπλεκόμενους φορείς, για το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου στο σχολείο του χωριού. Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, καθώς και στελέχη της 5ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας τα οποία διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους πως δεν τίθεται ζήτημα υγείας.
Οι γονείς ωστόσο δεν φάνηκαν να πείθονται από τα όσα άκουσαν και επιμένοντας στο ότι η απόφαση ελήφθη «ερήμην τους», προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες , σε πρώτη φάση θα συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να διαφανεί η διάθεση όλων όσων έχουν λόγο και στη συνέχεια θα διεξαχθεί νέα γενική συνέλευση για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το πιθανότερο πάντως, είναι να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο σχολείο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 08:25
Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στις 09.00 στο δικαστικό μέγαρο το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συνάδελφό τους για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων στο φροντιστήριο όπου εργαζόταν. Στις 11.00, στην πλατεία Κατούνη, στο κέντρο της πόλης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και στη συνέχεια παρέμβαση έξω από επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τέλος, στις 15.30, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donald Trump: Δείτε πώς σχολίασε στο Twitter το Women's March
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 21:54
Ο Donald Trump είναι γνωστό πως δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και σχολιάζει τα πάντα μέσω του Twiiter. Αυτή τη φορά ο νέος πλανητάρχης σχολίασε την πορεία διαμαρτυρίας των γυναικών, το περίφημο #WomensMarch. «Παρακολούθησα τις διαδηλώτριες χθες αλλά είχα την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές! Γιατί δεν ψήφισαν αυτά τα άτομα;» Μαλλον ο Τραμπ ξεχασε ότι η Χιλαρι Κλιντον πηρε 3.000.000 ψηφους περισσοτερους από αυτόν, αλλα λογω του εκλογικου συστηματος βγηκε αυτος! Λίγο αργότερα ακολούθησε και δεύτερο tweet, λιγότερο ειρωνικό αυτή τη φορά και κάπως πιο διπλωματικό. «Οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομβικό σημείο για τη δημοκρατία μας. Ακόμη κι αν δεν συμφωνώ πάντοτε, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν τη γνώμη τους.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Οδόφραγμα» στη Συγγρού από τους εργαζομένους του «Athens Ledra»
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 08:15
Μέρα πανελλαδικής δράσης είναι η σημερινή για τους εργαζομένους σε επισιτισμό - τουρισμό - ξενοδοχεία, με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, στην Αττική και σε άλλες περιοχές, που διοργανώνονται έπειτα από το σχετικό κάλεσμα 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων. Στην Αθήνα, στις 15.00, θα γίνει συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας, ενώ την ίδια ώρα έχει οριστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12.00 από το «Athens Ledra», όπου οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς θα αποκλείσουν συμβολικά τη λεωφόρο Συγγρού, στήνοντας «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι το υπουργείο, όπου θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για σήμερα (12.00 - 16.00), προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ομπάμα με τους Παλαιστίνιους, ο Τράμπ με τους Ισραηλινούς
Λίγο πριν την ορκωμοσία Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε 221 εκατ. δολάρια βοήθεια στους Παλαιστινίους, με την κυβέρνηση του Ισραήλ, να απαντά με την ανέγερση 2.500 κατοικιών στο πλαίσιο της εποικιστικής δραστηριότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Την ανάληψη άμεσης δράσης από τη διεθνή κοινότητα ζητούν οι Παλαιστίνιοι
Ιανουαρίου 24 2017 21:45
Η ισραηλινή κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην οικοδόμηση 2.500 κατοικιών στο πλαίσιο της εποικιστικής δραστηριότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον μεγαλύτερο αριθμό που ανακοινώνει εδώ και μήνες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων που κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση.
«Ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισαν να εγκρίνουν την κατασκευή 2.500 κατοικιών στη Δυτική Όχθη προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της στέγασης και της καθημερινότητας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Βάσει της ανακοίνωσης 100 από τις κατοικίες θα οικοδομηθούν στο Μπέιτ Ελ, έναν οικισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ έχει λάβει χρηματοδότηση από την οικογένεια του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Πρόκειται για την δεύτερη απόφαση που σχετίζεται με την εποικιστική δραστηριότητα την οποία λαμβάνει το Ισραήλ σε διάστημα 2 ημερών, μετά το πράσινο φως που δόθηκε την Κυριακή από τη δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ για την ανέγερση 566 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει την ξεκάθαρη βούληση της ισραηλινής κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί προς όφελός της τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, όπως εκτιμά, από την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, έπειτα από την οκταετή διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, που αντιτίθετο έως το τέλος της θητείας του στη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας. «Οικοδομούμε και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την ανακοίνωση για την κατασκευή 2.500 κατοικιών.
Την ανάληψη άμεσης δράσης από τη διεθνή κοινότητα ζητούν οι Παλαιστίνιοι
Η παλαιστινιακή διοίκηση ζήτησε η διεθνής κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για την κατασκευή 2.500 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ζητήσει αμέσως από το Ισραήλ να λογοδοτήσει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δεύτερος στην ηγεσία του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σάεμπ Ερεκάτ. Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο, το Ισραήλ αποθρασύνθηκε «από την ενθάρρυνση, όπως αντιλαμβάνεται, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».
Οικονομική βοήθεια 221 εκατ. δολαρίων από τον Ομπάμα
Οικονομική βοήθεια 221 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Παλαιστίνιους αποδέσμευσε πριν αφήσει τον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει το Associated Press, οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν την εκταμίευση των χρημάτων, ωστόσο λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Ομπάμα έστειλε τα χρήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή. Σύμφωνα με τη Washington Post, τα χρήματα προορίζονται για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα φωτογραφία οπλίτη να κάνει τον αλβανικό αετό - Υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ
25/1/2017 10.00
Ένα νέο περιστατικό με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού, το σύμβολο, δηλαδή, του αλβανικού αλυτρωτισμού, απασχολεί το Γενικό Επιτελείου Στρατού. Η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε στα social media λίγες ημέρες μετά τη φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου να κάνουν το ίδιο σήμα.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ ο εν λόγω οπλίτης έχει εντοπιστεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Όσο για την αντιμέτωπιση του περιστατικού το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες όπως αυτές με τους νεοσύλλεκτους στο Μεσολόγγι.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής: Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα: 1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ. 2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου. Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων έχει αναλάβει ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων με τους εν λόγω φαντάρους να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο 5ετους φυλάκισης.
Η φωτογραφία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, όπως αυτό εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας για τους Τσάμηδες».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισέβαλαν σε λεωφορείο και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα
25/1/2017 14.00
Νέο περιστατικό επίθεσης σε βάρος λεωφορείου αυτή την φορά. Τέσσερις νεαροί αντιεξουσιαστες που βγήκαν μέσα από την Πανεπιστημιούπολη, εισέβαλαν σε λεωφορείο που ήταν σταματημένο στο τέρμα Ζωγράφουκαι αφού έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα, ξαναμπήκαν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου και κρύφτηκαν για να μη συλληφθούν από τους αστυνομικούς που στο μεταξύ κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πολλοστή φορά που νεαροί αντιεξουσιαστές στρέφονται εναντίον μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω των εισιτηρίων και έχουν προκαλέσει, πολλές φορές, φθορές σε στάσεις ΜΕΤΡΟ, ηλεκτρικού, σε τρόλεϊ και λεωφορεία…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υψώνει τείχος ο Τραμπ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 10:20
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, που θα μπλοκάρει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να μπουν στην Αμερική χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, εμφανίστηκε για πολλοστή φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Έπειτα από την αποχώρηση από τη συμφωνία TTP, ο Αμερικανός πρόεδρος στρέφει την προσοχή του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μετανάστευσης, με στόχο -όπως ισχυρίζεται- να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να «θωρακίσει» την αμερικανική επικράτεια από την είσοδο κακοποιών. O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως αυτό που αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες είναι η εθνική ασφάλεια. «Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή, για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος» έγραψε στο μήνυμά του, κάνοντας τις κατασκευαστικές να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν το τεράστιο κόστος ενός τέτοιου σχεδίου.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, το τσιμεντένιο τείχος έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα ξύλινα και μεταλλικά «φράγματα» που υπάρχουν διάσπαρτα στη συνοριακή γραμμή με το Μεξικό. Τον Νοέμβριο του 2016, λίγες ημέρες έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ καλός σε αυτά, στην οικοδομή, θα μπορούσαν να υπάρχουν και φράχτες», μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για απέλαση έως και 3 εκατ. μεταναστών που θα εντοπιστούν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους άδεια παραμονής, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ανθρώπους με ποινικό μητρώο (μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών). Μπλόκο στη βίζα
Στα άμεσα σχέδιά του είναι να υπογράψει διατάγματα που θα θεσμοθετούν περιορισμούς στη μετανάστευση, τη βίζα αλλά και στους πρόσφυγες, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Τραμπ θα μιλήσει το μεσημέρι σε εργαζομένους του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο και χειρίζεται το θέμα της μετανάστευσης, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η υπογραφή σειράς διαταγμάτων που επιβάλλουν περιορισμούς στην ελεύθερη πρόσβαση στις ΗΠΑ για τους πρόσφυγες αλλά και τους αιτούντες βίζα από εμπόλεμες χώρες του πλανήτη, όπως Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως ο Τραμπ πρόκειται να «παγώσει» την αποδοχή όλων των προσφύγων, και εκείνων από τη Συρία, για τουλάχιστον δύο μήνες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Για την καταπίεση των γυναικών στη Σαουδική Αραβία θα κάνουν διαδήλωση στην Αθήνα τα αριστερά τσογλάνια του Σόρος, ή μονον εναντίον του σεξιστή Τράμπ;
Ενώ οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται καν να οδηγούν αυτοκίνητα και να κυκλοφορούν μόνες με ακάλυπτο το πρόσωπο... οι γυναίκες στη Συρία, εκτός από αυτοκίνητα οδηγούν τανκς, αλλά κι αεροπλάνα, για να υπερασπιστούν την πατρίδα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα παιδιά των εποίκων στην Κύπρο... πλήρης αδιαφορία...
Τα παιδια των εποικων…. εχουν συναισθηματικο δεσιμο με τα κλεμενα σπιτια μας?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
...εξοικείωση με τα είδη ομοφυλοφιλίας κι όλοι μούγκα! Οι αρχικλέφτες μας διδάσκουν φορολογική συνείδηση, οι Γενίτσαροι μας διδάσκουν πατριωτισμό και οι δολοφόνοι μας μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα...
Η εγκυκλιος του υπουργειου Παιδειας για τη θεματικη εβδομαδα για «εμφυλες ταυτοτητες» στα σχολεια. Η υποχρεωτική εκπαίδευση που μας επιβάλλουν οι αλήτες της πολιτικής ... εστιάζει και πάλι στη ομοφυλοφιλία. Υποχρεωτική εβδομάδα στα σχολεία με σκοπό την εξοικείωση με τα είδη ομοφυλοφιλίας. Ακόμα και στο Nickelodeon προβάλλονται παιδικά σήριαλ με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλα άτομα. Όπου και να γυρίσει να κοιτάξει κανείς γύρω του ...ΔΕΝ βλέπει εύκολα έναν ομοφυλόφιλο. Όμως όποιο κανάλι κι αν ανοίξει στην τηλεόραση βλέπει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ομοφυλόφιλους. Οι πόρνοι και οι πόρνες της τηλεόρασης ..θέλουν να μας διδάξουν ηθική . Οι αρχικλέφτες μας διδάσκουν φορολογική συνείδηση, οι Γενίτσαροι μας διδάσκουν πατριωτισμό και οι δολοφόνοι μας μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΤΟ - ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
«Περιφερειακό» γραφείο του ΝΑΤΟ στο Κουβέιτ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Τα κατά καιρούς ΝΑΤΟικά σχέδια διεύρυνσης του πεδίου ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων προχωρούν στην ευρεία Μέση Ανατολή. Αυτό διαφάνηκε χτες με τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου Συνεργασίας του ΝΑΤΟ στο Κουβέιτ που εγκαινιάστηκαν από τον γενικό γραμματέα του συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρουσία του Κουβεϊτιανού πρωθυπουργού, σεΐχη, Τζάμπερ Μπουμπάρακ αλ Σάμπαχ, και του Κουβεϊτιανού υπουργού Εξωτερικών σεΐχη, Σάμπαχ Χάλεντ αλ Σάμπαχ.
Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι ο στόχος συνεργασίας με τις τέσσερις χώρες που συγκροτούν τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης (δηλαδή το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είναι τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των κυβερνοεπιθέσεων, της αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων αλλά και της στρατιωτικής συνεργασίας. Εκτίμησε ότι το «Περιφερειακό Γραφείο του ΝΑΤΟ» στο Κουβέιτ θα αποτελέσει πλατφόρμα «ζωτικής σημασίας» για τη συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο Κουβεϊτιανός υπουργός Εξωτερικών από τη μεριά του υποστήριξε ότι η περιοχή του Κόλπου «αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που απαιτούν συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την τρομοκρατία, τη διάδοση των όπλων, τις κυβερνοεπιθέσεις.
Το περιφερειακό γραφείο του ΝΑΤΟ στο Κουβέιτ δημιουργήθηκε βάσει της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης, η οποία ξεκίνησε το 2004 στο πλαίσιο ΝΑΤΟικής συνόδου και συγκροτήθηκε από το Κουβέιτ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Τα τελευταία χρόνια αξιωματούχοι από το Ομάν και τη Σαουδική Αραβία έχουν εκφράσει την επιθυμία να ενταχθούν και αυτοί στη λεγόμενη Πρωτοβουλία Συνεργασίας Κωνσταντινούπολης (ICI).