Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Σαββατο 7 Ιανουαριου 2017


Για τη Μαρία μας που «έφυγε» σαν σήμερα!!
7/1/2017
«Έφυγε» στις 7 Γενάρη 2009
Η Μαρία Δημητριάδη χάιδευε αυτιά μόνο όταν τραγουδούσε. Όταν μιλούσε, ο λόγος της γινόταν κοφτερό μαχαίρι. Όχι μόνο δεν μάσαγε ποτέ τα λόγια της, μα τα έκανε και πράξεις. Αυτή την πορεία ακολούθησε στη σύντομη ζωή της. Αταλάντευτη, ακόμα κι όταν, συχνά, χρειάστηκε να πληρώσει βαρύ προσωπικό τίμημα. Αγαπήσαμε τη Μαρία, σαν δικό μας άνθρωπο -ήταν δικός μας άνθρωπος- και το πρόωρο φευγιό της άφησε μια γεύση πικρή που δεν την ξεπλένει εύκολα ο χρόνος. Ίσως η πιο γλυκιά προσδοκία ενός ανθρώπου όταν ξεκινάει για το πιο μακρινό -χωρίς επιστροφή- ταξίδι, να είναι να μην σκεπάσει τα χνάρια του η σκόνη της λήθης. Ίσως αυτή η προσδοκία να κάνει λιγότερο βαριά τη βαλίτσα του. Δεν σε ξεχνάμε Μαρία. Με τα τραγούδια σου στην πλώρη μας θα τραβάμε κουπί για τις πιο όμορφες θάλασσες και όσο οι καρδιές μας θα χτυπούν, ένας τους χτύπος θα ΄ναι πάντα η φωνή σου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν από 8 χρόνια, 7 Ιανουαρίου 2009, σε ηλικία 58 ετών, έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη, "ανήμερο κορίτσι" και Δον Κιχώτης μέχρι το τέλος. Το κορίτσι που ακούσαμε πρώτη φορά να τραγουδάει το "Ένα πρωινό" έγινε η γυναίκα που με τη φωνή της μας έπειθε όσο μεγαλώναμε ότι "τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα". Μαρία Δημητριάδη, θέλει "ακόμη πολύ φως να ξημερώσει", όμως όταν η γη γίνει κόκκινη, η φωνή σου θα είναι αυτή που θα ακούγεται στον αέρα... Σήμερα ακούμε Μαρία Δημητριάδη και η φωνή της κάνει τη γη κόκκινη, από ζωή και έρωτα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μνήμη Μαρίας Δημητριάδη (11 Απριλίου 1950 - 7 Ιανουαρίου 2009)
"Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σιωπή των FM ξεκινά από τη Νορβηγία
7/1/2017
Την ερχόμενη εβδομάδα τα FM θα σωπάσουν σε αρκετές περιοχές της Νορβηγίας. Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, είναι η «σιωπή των FM» να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017. Η Σκανδιναβική χώρα αποφάσισε να περάσει από τα FM στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Η ψηφιακή πλατφόρμα, που ονομάζεται DAB, προσφέρει δηθεν: περισσότερα κανάλια, καλύτερη ποιότητα ήχου και εξοικονόμηση ραδιοτηλεοπτικών πομπών. Στην ουσια προκειται για σκληρη και απροκαλυπτη λογοκρισια!
Ο λόγος που η Νορβηγία προχωρά πρώτη σε αυτό το διάβημα είναι δηθεν η μορφολογία του τοπίου της. Δηλαδή, τα φιορδ, τα ψηλά βουνά και διάσπαρτες κοινότητες. Σύμφωνα με ανοητες δικαιολογιες της κυβέρνησης, η συγκεκριμένη μορφολογία, καθιστά ιδιαιτέρως ακριβή την εκπομπή στα FM, ακριβότερη από ότι στις υπόλοιπες χώρες. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα εξοικονομήσουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια κορώνες, δηλαδή 23,5 εκατομμύρια λίρες, αν εγκαταλείψουν τα FM. Κάτι, που θα τους δώσει την δυνατότητα να επενδύσουν στο περιεχόμενο. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το σχέδιο αυτό δεν θα στερήσει την δουλειά κάποιων ανθρώπων, αφού, οι σταθμοί θα στραφούν άμεσα στη ψηφιακή πλατφόρμα.
Η μετάβαση από την αναλογική στη ψηφιακή εποχή έρχεται μετά από μία δεκαετία κυβερνητικού σχεδιασμού. Ενώ, από το σχέδιο εξαιρούνται κάποιοι μικροί τοπικοί σταθμοί, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν στα FM. Υπάρχουν βέβαια και οι επικριτές του εγχειρήματος, οι οποίοι ισχυρίζονται πως η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα αφήσει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, χωρίς ραδιόφωνο. Η Ένωση τοπικών ραδιοφώνων της Νορβηγίας, Norsk Lokalradioforbund, επίσης, προειδοποιεί, ότι το κόστος αγοράς νέων ραδιοφώνων θα επιβαρύνει τους πολίτες. Ενώ, σε έρευνα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Dagbladet, τα 2/3 των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην σιωπή των FM.
Αν τελικά το Νορβηγικό εγχείρημα λογοκρισιας πετύχει, θα καθορίσει την στάση και άλλων χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο, εξετάζει, επίσης, το ενδεχόμενο να στραφεί στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ο πληθυσμός της Νορβηγίας είναι περίπου 5,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με "Radio.no", μια ιστοσελίδα που υποστηρίζεται από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας, το 70% των σπιτιών έχουν ήδη DAB ραδιόφωνα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάμεσα στα όσα εγκληματικά έχει διαπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται κι άλλο ένα: Μέχρι τώρα κάθε που γινόταν κάποια αθλιότητα από την αστυνομία ή τη "Δικαιοσύνη" καταγγέλλαμε την εκάστοτε κυβέρνηση. Από τότε που υπάρχει Αριστερά, οπουδήποτε στον πλανήτη. Αυτό έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να γίνει κυβέρνηση. Τώρα υιοθετούν κι αυτοί τη θεωρία του δήθεν διαχωρισμού. Δρουν αυτόνομα οι μπάτσοι και οι δικαστές και δεν είναι σε θέση να παρεμβαίνει η κυβέρνηση. Αυτό ακριβώς θα μας χτυπάει αύριο η Δεξιά, με πρωθυπουργό τον όποιο Κούλη: "Ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε πως είναι αριστερός, το υποστήριζε! Δεν φταίμε εμείς αν τσαλαπατιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αστυνομία και δικαστές είναι θεσμοί ανεξάρτητοι!"
Σχολιο.- Τι θα πει "ανεξάρτητοι θεσμοί"; Ραδίκια είναι και φύτρωσαν μονάχοι τους ή μανιτάρια; Το κράτος δεν τους δημιούργησε αυτούς τους θεσμούς; Να ορίσει λοιπόν με σαφήνεια τα όρια της λειτουργίας και της δικαιοδοσίας τους, και όποιος τα παραβαίνει να πηγαίνει σπίτι του. Έτσι απλά. Με μισόλογα του τύπου "δεν μπορώ να παρέμβω ως κράτος στο έργο των ανεξάρτητων κρατικών θεσμών που εγώ δημιούργησα", μόνο ανεπάρκεια δείχνεις. Και προφανώς δεν δικαιολογείς απολύτως τίποτα έτσι.
Σχολιο.- Υπονοούν πως δεν ελέγχουν μηχανισμούς που δεν έφτιαξαν αυτοί -και όντως δεν τους έφτιαξαν- σε συνδυασμό με το γελοίο παραμύθι της δήθεν ανεξαρτησίας των θεσμών. Το ερώτημα είναι γιατί ο Κοντονής, π.χ., έδωσε πλήρη κάλυψη στους εισαγγελείς. Αναπάντητο με τη λογική τους, γιατί πολύ απλά δίνουν διαπιστευτήρια: ακόμη και στην καταστολή και στη βρωμιά είμαστε το ίδιο ικανοί όπως και η Δεξιά. Μη φοβάστε!
Σχολιο.- Αν είχαν βάλει σαφή πλαίσια και όρια αρμοδιοτήτων του κάθε θεσμού, δεν θα είχαν αναπτυχθεί αυτοί οι μηχανισμοί-καρκινώματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρειδερικος Μπαρμπαροσσα.Δεν πεθανε.Ζει στο κεντρο της Γης μαζι με τους καλικαντζαρους και τα ξωτικα.Οταν η γενειαδα του κανει τρεις φορες τον κυκλο της Γης ,η Γερμανια θα κυριαρχιση στον κοσμο.Δεν νομιζω να υπαρχει αλλος λαος στον κοσμο με τετοιο αφηγημα πανγκοσμιας κυριαρχιας.Μπαρμπαροσσα ονομαστηκε και το σχεδιο του Χιτλερ εισβολης στη Ρωσσια .ΟΜΩΣ ο Ρουσικος λαος και ο Ι.Σταλιν με την αγιαστουρα τους τους ξορκισαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου: “Να προστατέψουμε το παιδί…να ζήσει στο πλησιέστερο συγγενικό του πρόσωπο”
6/1/2017
Η δήλωση του πατέρα Αντώνιου για το εξάχρονο παιδί Για ακόμα μια φορά ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, η ψυχή της Κιβωτού, τοποθετείται καίρια για το σοβαρότατο ζήτημα της κράτησης του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα.
«Αγαπητοί μας, Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος σε δημοσιεύματα και ρεπορτάζ εκπομπών για το θέμα του ανήλικου τέκνου της Πόλας Ρούπα. Πέρα από κάθε πολιτική ή φιλοσοφική πεποίθηση και ιδεολογία, εμπλέκεται ένα αθώο ανήλικο παιδί σ’ ένα κυκλώνα ερωτημάτων για το που βρίσκεται ή τι πρέπει να γίνει. Είναι το τραγικό πρόσωπο μιας δύσκολης κατάστασης και οφείλουμε να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά του και να ενσκήψουμε στο θέμα με ευαισθησία. Σήμερα, που είναι και η Μεγάλη Εορτή των Φώτων, φρονούμε πως πρέπει με ψυχραιμία και φωτισμό, να προστατέψουμε το παιδί, για να μην τραυματιστεί ψυχολογικά και αν μην στιγματιστεί, αλλά να ζήσει στο πλησιέστερο συγγενικό του πρόσωπο με ασφάλεια και την απαραίτητη ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια, για να περάσει όσο γίνεται «αναίμακτα» την όλη κατάσταση. Εμείς ως Κιβωτός του Κόσμου, δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα στο παιδί για ότι χρειασθεί με ευαισθησία και αγάπη.
Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ενώ ο Τσίπρας χαριετιζόταν με τον φασίστα Άνθιμο, ένας ιερέας, ο πατέρας Αντώνης Παπανικολάου, ψυχή της Κιβωτού του Κόσμου, έπαιρνε θέση για το έγκλημα που διαπράττουν εισαγγελείς και κυβέρνηση σε βάρος ενός 6χρονου παιδιού:
"...Σήμερα, που είναι και η Μεγάλη Εορτή των Φώτων, φρονούμε πως πρέπει με ψυχραιμία και φωτισμό, να προστατέψουμε το παιδί, για να μην τραυματιστεί ψυχολογικά και αν μην στιγματιστεί, αλλά να ζήσει στο πλησιέστερο συγγενικό του πρόσωπο με ασφάλεια και την απαραίτητη ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια, για να περάσει όσο γίνεται «αναίμακτα» την όλη κατάσταση..."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αγγελική Σωτηροπούλου μιλά γιά τη σύλληψη με το παιδί της
14,5 χρόνια μετά – Από το κακό στο χειρότερο
Το 2002 επί ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους συλληφθέντες για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη είχε προσαχθεί και η Αγγελική Σωτηροπούλου με το μικρό παιδί της. Το παιδί οδηγήθηκε μάλιστα σε διπλανό χώρο υπό την επίβλεψη προφανώς του εισαγγελέα ανηλίκων στη διάρκεια της ανάκρισης της μητέρας του. Στη συνέχεια η μητέρα του κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση και προφυλακίστηκε ενώ αυθημερόν παραδόθηκε ο μικρός στη γιαγιά του χωρίς καθυστέρηση.
Θυμίζουμε δε ότι τότε υπήρξαν ΜΜΕ και ανθρωποφαγικές φωνές που ζητούσαν το παιδί να οδηγηθεί σε ίδρυμα. Κανείς αρμόδιος δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός όμως δεν καθυστέρησε ούτε μία μέρα στην απόφαση να δοθεί το παιδί στη γιαγιά του. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει πάντα με όλα τα παιδιά που για οποιοδήποτε λόγο ακόμα και μετά από ένα δυστύχημα χάνουν τους γονείς τους και υπάρχει πρόθυμο συγγενικό περιβάλλον που θα τα αγκαλιάσει.
Σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους άγνωστους , η δικαιοσύνη θεώρησε ότι θα πάρει χρόνο η έκδοση απόφασης για το αν το παιδί της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη θα πάει στην αγκαλιά των συγγενών πρώτου βαθμού. Ένα μικρό παιδί που ήδη πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής του στη φυλακή και θα αναγκαστεί να διαχειριστεί τώρα την απώλεια της μητέρας του, έστω κι αν εκείνη με τις επιλογές της ευθύνεται γι” αυτό, δεν μπορεί να παραμένει σε άγνωστο περιβάλλον, μέχρι η όποια γραφειοκρατία της δικαιοσύνης αποφασίσει να το παραδώσει στα συγγενικά του πρόσωπα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γυναίκα του Χρήστου Κασίμη (μέλος του ΕΛΑ που δολοφονήθηκε) γράφει για το παιδί της Ρούπα
6/1/2017
Η Αλεξάνδρα Στέφη Κασίμη, σύζυγος του Χρήστου Κασίμη, ιδρυτικού μέλους του ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας), με αφορμή την τύχη του ανήλικου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, μετά τη χθεσινή σύλληψη της μητέρας του, κατέγραψε τις σκέψεις της σε ένα κείμενο που απέστειλε στο Τvxs. Ενθυμούμενη την περίπτωση της δικής της κόρης και τα γεγονότα που ακολούθησαν της σύλληψης της το 1980, η κ. Στέφη Κασίμη μιλά για τον «κρατούμενο 6 χρονών».
Το κείμενο της είναι το εξής:
Aπό το 1980 στο 2017
Το 1980 όταν μας πιάσανε στα Χανιά και ήρθε εντολή να μεταφερθούμε στην Αθήνα, ήρθε και με βρήκε στο κελί ο τότε διοικητής της αστυνομίας Νηστικάκης, μου έδωσε τσιγάρο και με ρώτησε τι σκέφτομαι να κάνω με το παιδί μου. Καινούργια στα Χανιά, χωρίς γνωστούς, του είπα ότι θα το πάρω μαζί μου. Στη ΓΑΔΑ, ενώ οι άλλοι, ήταν στα μπουντρούμια, εγώ μαζί με την κόρη μου είμαστε σε κάποιο όροφο όπου έστησαν ράντζους να κοιμηθούμε έως ότου πάρουν την απόφαση να ειδοποιήσουν αυτούς που εγώ θα επέλεγα να έρθουν να την πάρουν. Σήμερα ένα 6χρονο παιδάκι βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενο. Έχει δει να πιάνουν τη μάνα του, είναι αναστατωμένο και παρ' όλα αυτά δεν έχει κανένα γνωστό δίπλα του να το πάρει αγκαλιά. Το πως επιλέγουμε να αντιδράσουμε στα γεγονότα δείχνει το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τον πολιτισμό μας. ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ 6 ΧΡΟΝΩΝ Τώρα πια το 2017 είμαστε ανελέητοι. Η λαίλαπα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κατανάλωσης, της ξεφτίλας, της παράδοσης, πρέπει να θριαμβεύσει. Όταν βλέπουμε ανθρώπους με το κεφάλι ψηλά να υπερασπίζονται τις δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ε ς επιλογές τους πρέπει να τους ισοπεδώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.
Αλεξάνδρα Στέφη Κασίμη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέσα στα πολλά, πέρασε στα ψιλά κι ο βασανισμός της 25χρονης που ήταν μαζί με τη Ρούπα κατά τη σύλληψή της. Και κατόπιν στο ΚΑΤ, με το χέρι σπασμένο... Είναι ακόμη στην ΕΛ.ΑΣ. οι επίγονοι του Θεοφιλογιαννάκου; Βασανίζουν κι άλλους; Βγάζουν μεροκαματάκι;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΟΝΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ!
Τώρα που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί! Ξεχάστε τι ίσχυε και φροντίστε να είστε πλήρως νομιμόφρονες. Αν σας βάλουν φυλακή για χρέη ή για κάτι άσχημο που 'φερε η κακιά ώρα κ.λπ., τα παιδιά σας θα συλληφθούν, θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ και κατόπιν σε απομονωμένο δωμάτιο σε κάποιο νοσοκομείο, μέχρις ότου τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους αποφασίσουν αν θα κλειστούν σε ίδρυμα ή θα δοθούν στους συγγενείς σας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
''Ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι στον εικοσάχρονο απεργό πείνας, που κινδυνεύει η ζωή του, αλλά σκύβει το κεφάλι στην τρόικα και στους δανειστές''. Αν ο Σαμαράς, ρε Αλέξη, έκανε το λιοντάρι στον εικοσάχρονο Νίκο Ρωμανό, εσύ τι κάνεις σ' ένα ανυπεράσπιστο εξάχρονο;
----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ως κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας κατά το βραδινό κλείσιμο για δύο ώρες από σήμερα και έως ότου σταματήσει η ομηρία του 6χρονου παιδιού και δοθεί στην οικογένειά του. Είμαστε αλληλέγγυες στην απεργό πείνας και δίψας Πόλα Ρούπα, ως κρατούμενες, ως μανάδες, ως Άνθρωποι".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην υπεράσπιση της εισαγγελίας και της κράτησης του 6χρονου έσπευσε να ταχθεί και ο Άκης Γαβριηλίδης. Τον θυμάστε; Αυτός που έγραφε πως ο Ρίτσος μισούσε την κόρη του γιατί της αφιέρωσε ποίημα για την κοινωνική προσφορά. Αυτός που χαρακτήριζε δείγμα νεκροφιλίας το τραγούδι των Παναγούλη-Θεοδωράκη "Πάλης ξεκίνημα", εξαιτίας του στίχου "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί". Όλοι οι ανάλγητοι στο μεϊντάνι!
Σχολιο.- λοιπον εγω με τον Γαβριηλιδη εχουμε τσακωθει απειρες φορες,ειναι φιλοσιωνιστης και στον θανατο του Φιντελ Καστρο εγραφε ''σκατα στον ταφο του δικτατορα''και αλλα τετοιου επιπεδου ..ο τυπος ειναι ''περσονα''και μου ειναι αποκρουστικος . Σχολιο.- Ο Γαβριηλίδης συστηματικά υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πιο επικίνδυνος από άλλους διανοούμενους στην υπηρεσία της κεντροαριστεράς του Συριζα και του κράτους και του κεφαλαίου γιατί φοράει αντιεξουσιαστική προβιά. σχολιο.- Εγω τον Γαβριηλιδη για αληταρα του τσυριζα τον ξερω. Οχι για αντιεξουσιαστη. Μια ζωη τσουτσεκι του τσυριζα και πριν του συνασπισμου και πριν του Κυρκου. Αληταρας με ιστορια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ
Χριστόφορος Βερναρδάκης: "Το παιδί δεν είναι "αντικείμενο" για να δοθεί κα΄που. Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες υπό την ευθύνη της Εισαγγελείας Ανηλίκων. Το παιδί δεν "συνελήφθη", δεν "κρατήθηκε", είναι - για πρώτη φορά στη ζωή του με άλλα παιδάκια στο Νοσ.Παίδων όπου και λειτουργεί ένας χώρος για τις περιπτώσεις αυτές, με παρακολούθηση από ειδικούς, κλπ. Τα υπόλοιπα είναι νάζαμε να λέγαμε...Σπέκουλα και σαχλαμάρα", Τι κι αν το παιδί είναι απομονωμένο σ' ένα δωμάτιο υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση; Τι κι αν έξω από το Παίδων σταθμεύει κλούβα των ΜΑΤ. Για τον ανορθόγραφο (!), αν και πανεπιστημιακό, Βερναρδάκη αυτά είναι "σπέκουλα και σαχλαμάρα" Καλός ο μισθός, δεν λέω!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
6χρονος κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Παίδων
Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η απόφαση των «αρχών», ποιών αρχών, να κρατηθεί το παιδί της συλληφθείσας με κατηγορίες τρομοκρατίας Πόλας Ρούπα, αντί να δοθεί στη γιαγιά και τη θεία του όπως ζήτησε η ίδια. Και ο πατέρας του παιδιού, κρατούμενος ήδη, Ν. Μαζιώτης, συμφωνεί με την άποψη της μητέρας. Πολλές οι αντιδράσεις, με έναν κοινό παρονομαστή: Η κράτηση του παιδιού αποτελεί πίεση και εκβιασμό προς τους γονείς, οι οποίοι άρχισαν αμέσως απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί το παιδί στις δύο συγγενείς του. Είναι πρωτοφανές για τη σύγχρονη ιστορία, εν μέρει και για προηγούμενες μαύρες εποχές, να μην δίνεται το παιδί στους συγγενείς του.
Όμως, λένε ψέματα
Λέει ψέματα όμως η Εισαγγελία, όσο και το υπουργείο, αφού για να αναλάβει κάποια κοινωνική υπηρεσία την προσωρινή άσκηση επιμέλειας ενός παιδιού, πρέπει πρώτα η επιμέλεια αυτή να έχει αφαιρεθεί με δικαστική απόφαση από τους γονείς του, εκτός αν αυτοί έχουν εκλείψει ή δεν είναι σε θέση να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Νόνης Καραγιάννη, «το παιδί ήταν απο χθες στον 6ο όροφο της αντιτρομοκρατικής χωρίς να επιτρέπουν σε κανεναν να το δεί. Γιαγιά (μητέρα της Ρούπα) και αδελφή της πήγαν να το πάρουν. Δεν τους το έδωσαν. Το βράδυ το μετέφεραν σε θάλαμο στο Παίδων και βρίσκεται εκεί φρουρούμενο δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κανείς. Απο την αντιτρομοκρατική διαρρέουν οτι «θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες πού θα πάει το παιδί». Αγραμματοσύνη απίστευτη. Το παιδί έχει γονείς απο τους οποίους δεν έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια άρα ουδείς άλλος περαν αυτών αποφασίζει τι θα γίνει με το παιδί τους. Επίσης γιαγιά και θεία (συγγενείς δευτερου βαθμού) πάνε κι έρχονται για να το πάρουν. δεν τους το δίνουν. Όλο αυτό είναι απολύτως εκτός νομικού πλαισίου.Και επίσης για να αφαιρεθεί η επιμέλεια απο γονείς πρέπει να γίνει δικαστήριο για να αποφασίσει δε το κράτος πού θα πάει το παιδί πρέπει να υπάρχει αφαίρεση επιμέλειας και να μην υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού η κι αν υπάρχουν να μη θέλουν το παιδί».
Όταν οι νόμοι παραβιάζονται
Ακόμα και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, της γνωστής πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, πήρε μια πολύ καθαρή θέση σχετικά με την τύχη του 6χρονου: «Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν…» Εκλεκτοί νομικοί ανέφεραν τις διατάξεις των νόμων για θέματα επιμέλειας των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι το παιδί έπρεπε να έχει δοθεί στις δύο γυναίκες συγγενείς του, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όμως, οι «αρχές» τελικά θα αποφασίσουν το αυτονόητο, αφού πρώτα έχουν ταλαιπωρήσει για μέρες ένα 6χρονο παιδί και αφού έχουν εκδικηθεί, όσο μπορούσαν, μ’ αυτόν τον βάρβαρο τρόπο, τους δύο γονείς που κατηγορούνται και βρίσκονται φυλακισμένοι.
Και όμως, πετάει…
Δυστυχώς, στους διαλόγους και τους αντιλόγους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκαν άνθρωποι που, να δικαιολογήσουν αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, με το σκεπτικό, απ’ ότι φαίνεται, ότι «πετάει ο γάιδαρος». Ότι λέει και κάνει η κυβέρνηση είναι σωστό, οπότε, καθένας και καθεμία που θέλει να την υπερασπίσει, δεν πτοείται ούτε όταν ρίχνει δακρυγόνα, ούτε όταν φυλακίζει μικρά παιδιά. Γιατί, όπως ξέρουμε όλες και όλοι, αν δεν υποστηρίξουμε την κυβέρνηση σ’ αυτό, σε τούτο και στο καθένα, θα έρθει ο Κούλης. Αυτό θέλετε; Με ένα τέτοιο πνεύμα κάποιες και κάποιοι υπεράσπισαν αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια, ενώ άλλες και άλλοι είπαν ότι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη σύντομα, δεν χρειάζεται πανικός. Και να κάτσει λίγες μέρες το παιδί υπό φρούρηση, δεν χάθηκε ο κόσμος. Κρίμα βέβαια, με τέτοιες νοοτροπίες, όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει, δεν θα ελέγχεται και δεν θα πιέζεται όταν οδηγείται χωρίς φρένο στον κατήφορο. Άλλες και άλλοι είπαν πιο «προχωρημένα» πράγματα. Τι θέλανε και έκαναν παιδί, αφού ασχολούνται με την τρομοκρατία; Αντίστοιχα έλεγαν σε εμάς τότε, την εποχή της δικτατορίας, αντίστοιχα και σε άλλους, την εποχή του εμφύλιου πολέμου και των μαύρων χρόνων που ακολούθησα. Αντίστοιχα έλεγαν και για τις σουφραζέτες κάποτε στην Αγγλία, που πλήρωναν βαρύτατο προσωπικό και οικογενειακό τίμημα για τον μεγάλο αγώνα που έδιναν.
Υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά σε αντίστοιχη θέση
Δυστυχώς, το παιδί είναι κρατούμενο και φρουρούμενο στο Νοσοκομείο Παίδων, και κάθε άλλη ερμηνεία είναι απλή στρεψοδικία. Θυμόμαστε περίπου ενάμισυ μήνα πριν, στο Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών γυναικών στο Ελληνικό, όπου σε τακτική επίσκεψη του Μωβ για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει, βρήκαμε μέσα μια αλλοδαπή, Αλβανίδα, που κρατείτο για απέλαση μετά από 15 χρόνια στην Ελλάδα, επειδή είχε λήξει η άδεια της, με 12χρονο αγόρι που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και πήγαινε στην 6η τάξη του σχολείου. Όταν ρωτήσαμε τους αστυνομικούς πώς μπορεί να κρατείται ένα 12χρονο παιδί, και μάλιστα αγόρι σε μια γυναικεία φυλακή, μας είπαν το αφοπλιστικό: το παιδί δεν κρατείται, είναι φιλοξενούμενο, κρατείται η μητέρα του. Μετά από τις άμεσες ενέργειές μας και την ανάδειξη του θέματος, η μητέρα και το παιδί αποφυλακίστηκαν μέσα σε δύο ημέρες. Ο μύθος δηλοί ότι πρέπει να έχουμε αντανακλαστικά για όλα τα παιδιά, στην προκειμένη περίπτωση, που φυλακίζονται ή «φιλοξενούνται», όπως το 6χρονο αγόρι των Μαζιώτη-Ρούπα, γιατί οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων είναι αμέτρητες, ιδιαίτερα εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν κοινωνική δύναμη, δεν γνωρίζουν τους νόμους, δεν έχουν χρήματα για δικηγόρους και δεν έχουν πολλά απ’ όσα χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Τέλος, αυτή η εισαγγελέας, που είναι και γυναίκα και αντί να έχει την ευαισθησία να δώσει το παιδί στη γιαγιά και τη θεία του, είχε, αντίθετα, την «ευαισθησία» να συνοδεύει το 6χρονο στη ΓΑΔΑ και στο Νοσοκομείο Παίδων, θα την τιμωρήσει κανείς για τη σοβαρή παράβαση καθήκοντος που έκανε; Την Εισαγγελία Αθηνών που δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα το τιμωρήσει κανένας, ή θα συνεχίζουν όλοι μαζί να παραβιάζουν δικαιώματα, νόμους και λογική;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να δοθεί αμέσως ο γιος της Πόλας Ρούπα στους συγγενείς του
Δελτίο Τύπου
Η μη παράδοση του εξάχρονου γιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Ματζιώτη στη γιαγιά του και στη θεία του είναι απάνθρωπη εκδικητική πράξη. Τραυματίζει σοβαρά τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και συνιστά απαράδεκτη ποινικοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς τιμωρεί το παιδί και τους συγγενείς του για τις πολιτικές επιλογές των γονιών του. Η κράτηση του παιδιού καταστρατηγεί βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλλει τα δημοκρατικά πολιτικά ήθη, ανοίγοντας έναν νέο ολισθηρό κατήφορο πολιτικού αυταρχισμού και δικαστικής αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει χάσει κάθε είδους «τσίπα» στον μνημονιακό της κατήφορο. Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση παράδοση του παιδιού στους συγγενείς του!
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.
6/1/2017
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑΚΟ ΑΛΗΤΑΡΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΗΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...
Ξέρεις πολύ καλά γιατί δεν μπορείς πια να ισχυρίζεσαι πως είσαι άνθρωπος πολιτικοποιημένος, με ανθρωπιά και δημοκράτης. Πολιτικοποιημένος δεν είσαι, γιατί αν αυτή η αδιανόητη κράτηση 6χρονου παιδιού συνέβαινε με άλλη κυβέρνηση, θα φώναζες κι εσύ μαζί μας. Κριτήριό σου, λοιπόν, δεν είναι η πολιτική αντίληψη, αλλά το οπαδίστικο συμφέρον. Χουλιγκανάκος της πλάκας είσαι και τίποτα περισσότερο. Η έλλειψη ανθρωπιάς δε παίρνει συζήτηση. Για 6χρονο παιδί μιλάμε, φίλε. Κι εσύ τάσσεσαι με Κοντονήδες και εισαγγελείς. Δημοκράτης από πού κι ως πού; Τσαλαπατιέται κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων με την κράτηση του 6χρονου και εσύ σφυρίζεις αδιάφορα. Όταν δεν μας επιτίθεσαι κιόλας, μιλώντας για "αντισύριζα μένος". Ντροπή σου! Κι όπως έγραψε σήμερα ένας φίλος, τελικά ήσουν έτοιμος από καιρό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΜΩΜΕΝΑ!
Και για να μην υπάρχουν οι όποιες αυταπάτες για "βαθύ κράτος που μποϊκοτάρει την κυβέρνηση", η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σαφέστατη. Μας χαρακτηρίζει ψεύτες και ανεύθυνους, επειδή λέμε πως το παιδί έχει συλληφθεί. Κι αφού δεν έχει συλληφθεί, γιατί δεν είναι με τη γιαγιά του, ρε ξευτιλισμένε Κοντονή; Μας λέει πως η αντιμετώπισή του είναι η ίδια όπως "σε κάθε όμοια περίπτωση". Ως γνωστόν, όλα τα παιδιά φυλακισμένων γονέων τα βουτάει η αστυνομία και τα κρατάει μέχρι να διασφαλιστεί "το βέλτιστο συμφέρον" τους. Το οποίο δεν κρίνει η οικογένειά τους, αλλά ο Κοντονής και οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί. Ντροπή σου, ρε αλήτη! Και ντροπή σε όσους εξακολουθούν να μην απαιτούν να πάει ο αλητάμπουρας σπίτι του με τις κλοτσιές. Η ανακοίνωση του ξευτιλισμένου: "Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση." ΣΧΟΛΙΟ.- Να τους παρει ο διαολος τους Αλητες ! Σχολιο.- Αυτό με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, εμένα με λύγισε, με έπεισε! Διαθέτουν εξειδικευμένους επιστήμονες για κάθε πρωτοποριακή μαλακία που κάνουνε! Ε, τι; Τζάμπα τους σπουδάσαμε; Αφού εξειδικεύτηκαν σε απαγωγές εξάχρονων από το κράτος, ας ασκήσουν και λίγο στην πράξη το αντικείμενο που σπούδασαν! Όχι μόνο θεωρία... Σχολιο.- Κι ο Μένγκελε ειδικός ήταν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Περίπου 2,2 εκατ. παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 03:05
Περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε αρρώστιες όπως η διάρροια, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη χώρα, καταγγέλλει η Unicef. Ο αλητικος ισλαμοφασιστικος αραβικός συνασπισμός των σειχιδων υπό τη αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία με την υποστηριξη των αληταραδων αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων εξαπολύει σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και του λαου της Υεμενης από τον Μάρτιο του 2015, σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αλλά και από τα εδάφη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στον βορρά.
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 14 αντάρτες Χούτι, σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ συνολικά περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη. Ο αποκλεισμός της χώρας που έχει επιβάλει ο αλητικος ισλαμοφασιστικος αραβικός συνασπισμός των σειχιδων και ο οποίος έχει στόχο να εμποδίσει τους Χούτι και το λαο της Υεμενης να εξοπλίζονται έχει προκαλέσει αύξηση κατά 60% στις τιμές των τροφίμων, βάσει των εκτιμήσεων διεθνών οργανώσεων αρωγής.
Ακόμη και σε καλύτερες εποχές η πλειονότητα των κατοίκων της Υεμένη δυσκολευόταν να επιβιώσει. Πλέον πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από τον υποσιτισμό, σύμφωνα με τη Unicef. Μεταξύ αυτών τα 462.000 υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε κατά τα άλλα ιάσιμες ασθένειες, όπως η πνευμονία και η διάρροια. Η Unicef υποστηρίζει τη θεραπεία για 215.000 παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και προσφέρει συμπληρώματα βιταμινών σε εκατομμύρια ακόμη, δήλωσε ο Ραζάτ Μάντχοκ εκπρόσωπος του οργανισμού για την Υεμένη.
Όμως «η έλλειψη χρηματοδότησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε εμπόλεμες περιοχές εμποδίζουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο», καταγγέλλει. Εξαιτίας του πολέμου έχουν σχεδόν καταστραφεί οι υγειονομικές υποδομές της χώρας. Πολλά νοσοκομεία και κλινικές έχουν βομβαρδιστεί, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας των συγκρούσεων. Εξάλλου λιγότερο από το ένα τρίτο των κατοίκων της Υεμένης, που συνολικά είναι 24 εκατομμύρια, έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τη Unicef, η οποία τονίζει ότι τουλάχιστον 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από ιάσιμες ασθένειες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αποχώρησε η νεολαία του κόμματος της Ζωής με βαριές καταγγελίες για συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζόμενων
03|01|2017 14:56
Με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των στενών συνεργατών της αποχώρησε σχεδόν όλη η ηγετική ομάδα της νεολαίας του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας. Το πρώην στέλεχος της νεολαίας του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης με ανάρτηση του στο Facebook, κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές της Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση. Σε όσα αναφέρει στο κείμενο του ο κ.Κριθαρίδης περιγράφει ένα κλίμα τρομοκρατίας στο κόμμα με απειλητικά e-mails και ζητά συγγνώμη που παρότρυνε τον κόσμο σε ένα κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά. Παράλληλα, σε όσα γράφει αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τον στενότερο συνεργάτη της και Λαρισαίο ηθοποιό Διαμαντή Καραναστάση, ότι οργανώνει μόνο... συναυλίες και φτιάχνει βίντεο, ότι κρύβεται πίσω από το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στο κόμμα και ότι ο ίδιος στοχοποίησε και λογόκρινε τους εργαζομένους και έτσι έγινε «καπετάνιος» στην θέση της «καπετάνισσας».
Συγκεκριμένα ο κ.Κριθαρίτης ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως!» Συνεχίζοντας κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές μέσα στο κόμμα. «Ακόμη υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους». Ο ίδιος σημείωσε: «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μία τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή». Ακολούθως ακόμη ένα πρώην στέλεχος του κόμματος η Μαρία Σπανού, η οποία απευθυνόμενη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Twitter, αναφέρει: «Ζωή Κωνσταντοπούλου ευτυχώς τα ψέματα σας δεν μπορούμε να τα δούμε διότι ο συνεργάτης σας μας έχει block γιατί αυτή είναι η δημοκρατία σας!».
«Πυρά», όμως, εξαπολύει και ένα ακόμη μέλος και στέλεχος του κόμματος, η Μαρία Σπανού, η οποία απευθυνόμενη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Twitter, αναφέρει: «Ζωή Κωνσταντοπούλου ευτυχώς τα ψέματα σας δεν μπορούμε να τα δούμε διότι ο συνεργάτης σας μας έχει block γιατί αυτή είναι η δημοκρατία σας!».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aποχώρηση από τη νεολαία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με βαρύτατες καταγελλίες για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλο
3/1/2017
Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας», τόσο για την πολιτική του στάση όσο και για τις εργασιακές συνθήκες σε αυτό, προχώρησε με ανάρτησή του στο Facebook, μέλος της νεολαίας του κόμματος.
Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, το μέλος της νεολαίας και ιδρυτικό μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Μιχάλης Κριθαρίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, εξαπολύοντας επίθεση για τις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες εντός του κόμματος.
«Οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως!», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κριθαρίδης. «Ακόμη υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους», προσθέτει το πρώην στέλεχος της «Πλεύσης Ελευθερίας».
Ο πρώην νεολαίος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές της κ. Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση. «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή», αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση, καταλήγοντας. Και άλλες απομακρύνσεις
Από την Πλεύση Ελευθερίας απομακρύνθηκαν και η Στέλλα Κεμανετζή, δημοσιογράφος που είχε αναλάβει το γραφείο τύπου, αλλά και ο Σταύρος Παπαϊωάννου που ήταν ο υπεύθυνος νεολαίας του κόμματος, αλλά και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας. Μάλιστα στην εναρκτήρια παρουσία της Πλεύσης Ελευθερίας (τον Απρίλιο, στο «Χυτήριο») στον Στ. Παπαϊωάννου είχε ανατεθεί ο πρόλογος της εκδήλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του υπεύθυνου νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας πηγαίνει ο Δημήτρης Κομνηνός, γιος του ηθοποιού Λάκη Κομνηνού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιθεση στις Τραπεζες από την ΕΚΤ. Απολυσεις 10.000 τραπεζουπαλληλων στην Ελλαδα και λουκετο σε 500 τραπεζικα καταστηματα απαιτει η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιστορια. Ταξιδευαν με πλοια στο Αιγαιο, εδώ και 260.000 χρονια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρ’ όλη την υγρασία (Για τον Γ. Δελαστίκ)
του Θανάση Σκαμνάκη
Στο προηγούμενο φύλλο δημοσιεύτηκε το άρθρο του Γ. Δελαστίκ με το οποίο ανήγγειλε την αποχώρησή του από τη διεύθυνση της εφημερίδας. Οπότε, όσοι ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, κυρίως όμως όσοι παραμένουμε στο ΠΡΙΝ επί 27 χρόνια τώρα, κάνουμε και το δικό μας απολογισμό. (Στο μεταξύ είναι πολλοί εκείνοι που δεν είναι πια. Είτε γιατί το επέλεξαν είτε γιατί έγινε κάποια άλλη, πιο οριστική, επιλογή). Αλλά δεν είναι αυτή η ευκαιρία για τα δικά μας. Τώρα χρειάζεται να μιλήσουμε για τη σημασία της αποχώρησης, γεγονός δυσάρεστο όσο κι αν είναι αναμενόμενο!
Ο Γιώργος, από τις πρώτες ημέρες, όταν σχεδιάζαμε σ’ ένα διάρι της Νέας Φιλαδέλφειας που έβλεπε στον ακάλυπτο, το περιοδικό, μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, ήταν η ταυτότητα του ΠΡΙΝ. Η πορεία αυτή ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια. Έδωσε και πήρε. Ωστόσο, πρέπει να είναι κανείς επίμονος – και κυρίως πιστός στην όλη υπόθεση – για να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις πολλαπλές διακυμάνσεις τόσων χρόνων και, κυρίως, τη διολίσθηση, χρόνο με το χρόνο, από το αρχικό μεγάλο σχέδιο σε ένα μικρομεσαίο, και εν συνεχεία σε ένα μικρό, στα όρια, αλλά τόσο αναγκαίο για να κρατιέται ζωντανή η φλόγα! Μόνο ένας άνθρωπος με ιδεολογικό βάθος, πολιτική σταθερότητα και προσωπική συγκρότηση και επιμονή θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση, που συνοδεύεται συχνά από γκρίνιες, επιθέσεις, δυσπιστίες, εύκολους αφορισμούς (η εφημερίδα είναι ένας καθρέφτης που εικονίζει όλες τις αδυναμίες και γίνεται εύκολος στόχος από φίλους και αντίπαλους), να αντιμετωπίσει οικονομικές και άλλες προσωπικές δυσκολίες. Ενώ μπροστά του υπήρχαν πολλές σειρήνες που τον καλούσαν σε άλλες επιλογές. Δεν είναι πως δεν είχε τη δυνατότητα…
Καταλαβαίνει καθένας πως μια τέτοια πορεία δεν μπορεί να μην αφήνει σημάδια στους ανθρώπους που την ακολούθησαν. Φυσικά υπάρχει η συλλογικότητα, η αμοιβαία ευθύνη και υποστήριξη, αλλά πέραν του ότι και αυτή υφίσταται ρωγμές, είναι και το προσωπικό βάρος, η προσωπική αλλοίωση και φθορά, η προσωπική τριβή και ενίοτε συντριβή. Ποιος βγαίνει από αυτή την ομίχλη των χρόνων χωρίς να έχει υγρασία στα μαλλιά του και, κυρίως, κάποιες θαμπές αποχρώσεις στην καρδιά; Αλλά παρ’ όλη την υγρασία, εκείνο που μένει σε όλους μας, απαίτηση και υποχρέωση και παρακαταθήκη, είναι, ως επίμονοι εραστές, να ευδοκιμήσουμε τον καιρό. Επιμένοντας στο συλλογικό μας όνειρο και, συνεχώς εξελισσόμενο, σχέδιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξευτελισμος των ανεργων με κανονισμο- προκληση.
Διαγραφη από το Μητρωο εάν δεν δινουν αναφορα και αρνηθουν μισθο πεινας.
Με βαση τον Κανονισμο ο ανεργος υποχρεουται να παρεχει τακτικα αποδεικτικα στοιχεια για τις συνεχεις προσπαθειες του να βρει δουλεια. Επισης να αποδεχεται εργασια με μειωμενο μισθο, ακομα και σε τομεις ασχετους με την ειδικοτητα του. Μετα τον 9ο μηνα εγγραφης στο Μητρωο ανεργιας ο ανεργος δεν μπορει να αρνηθει θεση εργασιας με το μισο μισθο που επαιρνε, ενώ μετα τον ένα χρονο δεν μπορει να αρνηθει θεση εργασιας με τον κατωτατο μισθο. Αν αρνηθει, διαγραφεται από το Μητρωο ανεργιας και χανει το εξευτελιστικο επιδομα των 360 ευρω. Ο Κανονισμος αυτος είναι προκληση και πρεπει να καταργηθει. Ειδικα στην Ελλαδα, που από το 1.200.000 ανεργους, μονο 850.000 είναι εγγεγραμμενοι στο Μητρωο Ανεργων ,και επιδομα παιρνουν μονο 186.000 ανεργοι!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι. Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή
Ξανά: Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;
Δεν έχει τέλος η αθλιότητα.«Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαιώνει ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα δεν συνελήφθη και δεν κρατείται, σήμερα το μεσημέρι (7/1) ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι. Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, την οποία υπογράφει ο Μανώλης Γλέζος. «Μετά από αυτό είναι πλέον σαφές, ότι το 6χρονο παιδί κρατείται», τονίζεται.
Xθες, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στ. Κοντονή, για το θέμα με το εξάχρονο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη. Ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε το παιδί να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.
«Τέθηκε σε προστασία»
Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε, χθες: «Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».
Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;
Δεν αλλάζουμε λέξη από το προηγούμενο δημοσίευμα μας, όταν το εξάχρονο παιδί ήταν μόνο ώρες «σε προστασία»: Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη και το παιδί της δεν έχει δοθεί στους οικείους που έχει επιλέξει. Έχουν γίνει και τα τυπικά, δηλαδή το σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων να δοθεί ο εξάχρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη μητέρα και στην αδερφή της 48χρονης. Στο αίτημα επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει για την ψυχική υγεία του παιδιού από μια ενδεχόμενη παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο.
Αυτά είναι τα τυπικά. Η ουσία είναι πως οποιαδήποτε γραφειοκρατική δικαιολογία δεν μπορεί επιτρέπει να κρατείται ένα παιδί, να απαγορεύεται να βρεθεί με τους οικείους που επιλέγει η μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού. Υπάρχουν ευθύνες που δεν έχουν κινηθεί οι αυτονόητες ανθρώπινες διαδικασίες, να εξεταστεί ό,τι χρειάζεται για το καλύτερο για το παιδί. Το παιδί δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την όποια δράση των γονιών του, να είναι μέσο πίεσης, να τιμωρείται. Είναι ένα παιδί έξι χρονών. Η καθυστέρηση ακόμα και του ελάχιστου χρόνου, στις όποιες προβλέψεις, είναι σε βάρος του παιδιού. Και το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;
Είναι για εμάς δεδομένη η τεράστια απόσταση από την πρακτική και τη δράση που έχει επιλέξει η Πόλα Ρούπα. Είναι δεδομένη η άποψη που έχουμε για το τι σημαίνει μαζικό κίνημα και πολιτική δράση. Άλλο τόσο είναι δεδομένο πως έχει το δικαίωμα να επιλέξει ως μάνα πού επιθυμεί να βρίσκεται το παιδί της. Άλλο τόσο είναι δεδομένο πως πρόκειται για αθλιότητα το παιδί να κρατείται και να μη βρίσκεται με τους οικείους του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήμουν μικρό παιδί και έφηβος, όταν στο σπίτι ακούγαμε κρυφά τη "Φωνή της αλήθειας". Κάθε που η Χούντα έπιανε κάποιον αγωνιστή, κάποια αγωνίστρια, ο ραδιοσταθμός του παράνομου ΚΚΕ καλούσε σε συμπαράσταση, ώστε να αποτραπούν, όσο γίνεται, βασανιστήρια ή και ενδεχόμενη δολοφονία: "Ο/η ... βρίσκεται στα χέρια των εγκληματικών οργάνων της αμερικανόδουλης Χούντας. Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε κομμουνιστή, σε κάθε αριστερό, σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε πατριώτη, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης..." Αν απευθυνόταν και τώρα μια τέτοια έκκληση, είναι βέβαιο πως σε κανέναν απ' αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν θα αναγνώριζαν τον εαυτό τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Για ένα 6χρονο παιδί μιλάμε, ρε!
Σχολιο.- Το νοσοκομειο ΠΡΕΠΕΙ να κατακλυστει απο κοσμο. Για αυτο το παιδι. Τοσο απλα. Τι μας κραταει σπιτια μας? Σχολιο.- Χθες πήγαμε στη ΓΑΔΑ και ήμασταν λιγότεροι από 300 άτομα. Ήταν και ξαφνικό το κάλεσμα μέσα στη νύχτα της Πέμπτης, αναμενόμενη η μικρή προσέλευση. Περιμένουμε τη Δευτέρα, που θα αποφασίσουν τι θα γίνει με το παιδί.
Σχολιο.- Ανακοίνωση ΤΗΣ εισαγγελέως ΝΙΚΟΛΟΥ: «Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο». Αποφασίστηκε ήδη τι θα γίνει με το παιδί... Το "προσωρινά" δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι... Από τη Δευτέρα, μέχρι καμιά 15αριά χρόνια...
Σχολιο.- Δεν αποφασίστηκε. Προσωρινή είναι η απόφαση. Τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οριστικά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της εισαγγελέως Νικολού: «Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο». Πού κρύφτηκαν αυτοί που χθες μας έλεγαν πως υπερβάλλουμε και πως το παιδί δεν κρατείται και δεν βρίσκεται σε απομόνωση; Για μια ακόμη φορά: Δεν ντρέπεστε λίγο;
Σχολιο.- 1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον ? 2. Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτή..
Σχολιο.- Και φυσικά αποδεικνύεται ψεύτης ο φασιστάκος Κοντονής που είχε και το θράσος (χαρακτηριστικό των φασιστών κάθε συνομοταξίας) να μας πει πως λέγαμε ψέματα όταν καταγγέλλαμε πως το παιδί κρατείται σε απομόνωση. Μ' αυτόν θα λογαριαστούμε στους δρόμους. Δεν θα τον συνοδεύουν πάντα ασφαλίτες και ένστολοι ματατζιδες χρυσαυγίτες. Πού θα μας πάει; Όχι μόνο Ψεύτης,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΗΤΗΣ και ΚΤΗΝΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αριστερη Ριζοσπαστικη Συνεργασια Ιατρων (Α.Ρ.Σ.Ι)
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 7/1/2017
Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη.
Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για « ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η « οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο». Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κλπ) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων. Εκτός από την δημόσια συζήτηση που ήδη γίνεται για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς σχετικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και του υπουργείου δικαιοσύνης, προκύπτουν επίσης σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον ? 2. Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτής της όποιας ασθένειας και συνέστησε την νοσηλεία του ? 3. Ποιοί είναι οι θεράποντες γιατροί που έχουν εκτιμήσει πως η φύση αυτής της πάθησης είναι τέτοια ώστε επιβάλλει την παρουσία στον θάλαμο νοσηλείας στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αλλά καθιστά απαγορευτική την παρουσία εκεί συγγενικών προσώπων ? Υπάρχει σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, και αν ναι ποιοί το υπογράφουν ? 4. Οι δημόσιες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας αναφέρουν «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου». Τι σχέση έχει αυτό με την αναγκαστική νοσηλεία σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό ένοπλη φρούρηση σε συνθήκες απομόνωσης και επισκεπτηρίου αρχικά απαγορευμένου και κατόπιν περιορισμένου για συγγενικά του πρόσωπα ?
5. Η διεθνής επιστημονική Παιδιατρική κοινότητα έχει κατ επανάληψη τονίσει τις σοβαρότατες μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σε μικρά παιδιά η διαδικασία νοσηλείας τους σε νοσοκομείο και γι αυτό ως γνωστό αυτή αποφεύγεται αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιός είναι ο σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την νοσηλεία σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα και μάλιστα σε συνθήκες απομόνωσης και φρούρησης ? Η κατάσταση αυτή τι ψυχολογικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει τόσο στο ίδιο το παιδί πρώτα και κύρια, αλλά και στους λοιπούς παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου που βιώνουν αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση συνομηλίκου τους ? Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές και το υπόλοιπο ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που έχουν την ιατρική ευθύνη της συγκεκριμένης μονάδας, έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά ? 6. Με βάση ποιούς ακριβώς κανόνες δεοντολογίας υπάρχει μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο ένοπλη αστυνομική φρούρηση θαλάμου νοσηλείας ? Έχει υπάρξει γι αυτό συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ? 7. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνώση και έλεγχο για τα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ή έχει παραδώσει τον έλεγχο αυτόν στην αστυνομία και στην εισαγγελία ? 8. Τι ακριβώς ενημέρωση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από την διοίκηση του νοσοκομείου και από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για όλα τα παραπάνω ?
Απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Θέτουμε τα παραπάνω στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ) καθώς και στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητώντας να πάρουν επειγόντως θέση και να απαιτήσουν σχετική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το συντομότερο δυνατόν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ
Το παιδί ανακρίνεται, μέσω ψυχολόγων και άλλων ειδικών της Αντιτρομοκρατικής. Αυτός είναι και ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που έχει τεθεί υπό κράτηση και σε αυστηρή απομόνωση. Αυτό, καλύτερα από καθέναν και καθεμιά μας, το ξέρει ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής. Και έχει πλήρως την ευθύνη για την εισαγωγή μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα από το ναζιστικό καθεστώς και από τις χούντες της Χιλής και της Αργεντινής. Το παιδί χρησιμοποιείται από τους βρώμικους μηχανισμούς του βαθέος κράτους για τη συγκέντρωση στοιχείων από την καθημερινότητα της ζωής στο σπίτι του. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον ψυχισμό του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξευτιλίζονται ώρα με την ώρα! Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη, υπέρ της απελευθέρωσης του 6χρονου τάχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και ο Αλέξης Κούγιας και η Αννίτα Πάνια! Έδωσαν τη δυνατότητα σε κάθε απίθανο ανθρωπάκι να εμφανιστεί σαν δήθεν ευαίσθητο. Τελικά, θα μείνουν με το στίγμα της παλιανθρωπιάς, που θα τους συνοδεύει όσα χρόνια κι αν περάσουν, Πόσο μάλλον, αν παραμείνει και αύριο στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο θρασύδειλος φασιστάκος Σταύρος Κοντονής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερη Ριτσου
21η Απριλίου 1967
Στις 12 το μεσημέρι συλλάβανε τη μάνα μου στο Καρλόβασι. Στις 6 το πρωί η Χούντα είχε συλλάβει τον πατέρα μου στην Αθήνα. Είμουνα δώδεκα χρονών. Έμεινα σπίτι με τον παππού μου. Η Χούντα δεν με συνέλαβε, δεν με κράτησε, δεν με έθεσε υπό προστασία!
Σχολιο.- (Θα πρόσθετα: και της έλεγες να μην υπογράψει δήλωση παρότι ήσουν μόλις 12. Αυτά για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους οι αγωνιστές. Γι' αυτό άλλωστε και τρέμει η εξουσία) Σχολιο.- Τι να πεις αίσχος!
Σχολιο.- Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να εκθειάζουμε την Χούντα αυτό με ξεπερνάει.....
Ερη Ριτσου Φυσικά και συγκρίνω καταστάσεις! Φυσικά και είναι αίσχος οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του "βαθέος κράτους" που επικαλείται να κάνουν ανθρώπους όπως ο Κούγιας και η Πάνια να εμφανίζονται ως οι υπερευαίσθητοι που θλίβονται για το παιδί. Φυσικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύγκριση με τη Χούντα είναι υπέρ της Χούντας. Εκεί καταντήσαμε.
Σχολιο.- 12 ησουν και οχι6… την ηλικειακη "συγκριση¨την εκανα για να φανει η καταντια της συγκυβερνησης συριζα-ανελ....ο ''συντοπιτης" μας κος Σεβαστακης πρεπει να αισθανεται πολυ περιφανος που μετεχει σε τετοιο σχημα...
Σχολιο.- Η ανάκριση (απόσπαση πληροφοριών) ανηλίκων έχει διδαχθεί στη ναζιστική Γερμανία. Επομένως η τεχνογνωσία υπάρχει. Δεν χρειάζεται πολλές μέρες, μια βδομάδα είναι αρκετή. Σύντομα θα το αφήσουν το παιδί και θα το παίξουν και δημοκράτες. Το εφιαλτικό είναι πως θα βρεθούν δημοσιογράφοι-ερπετά να τους δικαιολογήσουν... Σχολιο.- Το κράτος με τα κενά του, είναι μεν ενιαίο αλλά τη διαφορά την κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση. Όταν λοιπόν συνελήφθη μαζί με το παιδί της η Σωτηροπούλου, το παιδί κρατήθηκε σε διπλανό γραφείο και το ίδιο βράδυ ήταν με τους παππούδες του.... Εκτός λοιπόν από τη Χούντα που βγαίνει από πάνω σ' αυτήν την περίπτωση, βγαίνει από πάνω και το ΠΑΣΟΚ του 2002.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χανιά – Κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού για την αναρχική πολιτικό κρατούμενη Π. Ρούπα
Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό «Νεα Τηλεόραση» στα Χανιά,πραγματοποιήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές σε ένδειξη αλληλεγγύης στην αναρχική επαναστάτρια όμηρο του κράτους Π. Ρούπα και για την απαγώγη του 6 χρονου παιδιού της και παιδί του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Ν. Μαζιώτη .
Καταληψη και στo Eργατικο Κεντρο Θεσσαλονικης για την Πολα Ρουπα και το 6χρονο παιδι της.
Έληξε το βράδυ της Παρασκευης η κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα και την 25χρονη που συνελήφθη μαζί της. Λίγο νωρίτερα, τα είκοσι περίπου άτομα που είχαν ξεκινήσει την κατάληψη χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία με κατάληψη στην πλατεία Καμάρας και στη συνέχεια αποχώρησαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο νοσοκομείο ''Παίδων'' για να συναντήσει το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη πήγε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, όμως, όπως καταγγέλλει, δεν του επετράπη η είσοδος, ενώ σε δήλωση που έκανε, μέσω της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, τόνισε ότι ''είναι σαφές ότι το παιδί κρατείται''.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος δεν του επετράπη η συνάντηση από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που επικαλέστηκε Εισαγγελική εντολή. Η ανακοίνωση της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών» την οποία υπογράφει ο Μανώλης Γλέζος έχει ως εξής: «Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαιώνει ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα δεν συνελήφθη και δεν κρατείται, σήμερα το μεσημέρι (7/1) ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι.
Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή. Μετά από αυτό είναι πλέον σαφές, ότι το 6χρονο παιδί κρατείται».