Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κυριακη 8 Ιανουαριου 2017


Όταν λέγαμε πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σκληρό, δεξιό κόμμα και πώς η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταπάτηση ακόμα και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και την παράδοση της εξωτερικής και "αντιτρομοκρατικής" πολιτικής στους αμερικανούς... Κάποιοι μας έλεγαν υπερβολικούς! Μετά την υπόθεσή του 6χρόνου παιδιού, φαντάζομαι άλλαξαν αρκετοι γνώμη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τρομοκρατείς τον κόσμο, όταν συλλαμβάνεις ένα 6χρονο αγόρι ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και το μεταχειρίζεσαι έτσι:
Καταγγελία γιατρών του Παίδων:"Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ., η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ"
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, από την 5η Γενάρη και έπειτα εγείρονται πολύ σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με την επιλογή της κράτησης και στη συνέχεια τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος της επιμέλειας του 6χρονου γιου της και γιου του φυλακισμένου συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη. Πιο αναλυτικά το παιδί όντας παρον κατά τη διάρκεια της σύλληψης της μητέρας του και αφού την αποχωρίστηκε απότομα, κρατήθηκε αρχικά από τη αστυνομία και μετά φρουρούμενο στη κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων,αποστερούμενο της επικοινωνίας με τη μητέρα του και χωρίς να του επιτρέπεται, παρα μόνο ως αποτέλέσμα κοινωνικής πίεσης μία μέρα μετά και για μικρό χρονικό διάστημα η επικοινωνία του με τους στενούς συγγενεις του.
Σε μια τόσο δύσκολή για τον παιδικό ψυχισμό συνθηκη, η εισαγγελέας ανηλίκων έκρινε σκόπιμο το παδί να κρατηθεί σε νοσοκομειακό χώρο , παρότι οι στενοί συγγενείς του ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την επιμέλεια του παιδιού, με τη συγκατάθεση των γονέων. Το θεμελιακό δικαίωμα του παιδιού για επικοινωνία με τη μητέρα του,η δυνατότητα να μιληθεί η συνθήκη και η μετάβαση από το πρόσωπο με το οποίο το παιδί έχει τον στενότερο δεσμό,απαγορεύτηκαν και καταστρατηγήθηκαν αυθαίρετα-χωρίς καν νομικό προκάλυμα-. Οι στενοί συγγενείς είθισται να είναι οι πλέον κατάλληλοι, τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και συναισθηματικής πλαισίωσης ενός παιδιού. Σε σχέση με το επιχείρημα που προβάλλεται στα ΜΜΕ ότι οι συγγενεις δεν ήταν οικεία πρόσωπα για το παιδί, τόσο η ερευνητική, όο και η κλινική εμπειρία καταδεικνύει ότι οι στενοί συγγενείς ακόμα και όταν δεν είναι φυσικά παρόντες, κατέχουν μια σημαντική θέση στη συναισθηματική ζωή του παιδιού, μέσα από τις αφηγήσεις των γονέων. Η κοινωνική μέριμνα οφείλει να προσταευει τη μητρότητα και να λειτουργεί με μόνο γνώμονα τις αναγκες ενός παιδιού. Σοβαρές δεοντολογικές και επιστημονικές ενστάσεις δημιουργούνται σε σχέση με τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε η κράτηση του παιδιού και τη συνεργασία των συναδέλφων που την υλοποίησαν. Ως κλινικοί θεραπευτές παιδιών και παιδαγωγοί
Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία αυτές τις εξελίξεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά και παρακωλύουν τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και προκαλούν το κοινωνικό θυμικό Απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση της πολιτείας και παντός υπευθύνου στις θεμελιώδεις αρχές προστασίας δικαωμάτων του παιδιού και των γονέων. Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα επικοινωνίας του παιδιού με τους γονείς του. Να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του στους στενούς συγγενείς. Να πάψει η τιμωρητική του κράτηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέων παιδοψυχιατρικών περιστατικών.
Δεμέστιχα Γεωργια MΑ Φιλόλογος Θεοδωρίδη Άννα Ψυχολόγος Τζανάκου Άννα MSc Ψυχολόγος Φιλία Χιώτη MSc Ψυχολόγος Καλογερή Βάσω Λογοθεραπεύτρια Μοντεσσαντου Άννυ Κλινική ψυχολόγος Κουβάκη Βάλια Ψυχολόγος Πετράκη Ιωάννα, επαγγελματίας προαγωγής υγείας Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, νοσηλευτής Δανάη Ρήγα PhD Ψυχολόγος Μαρία Μπραβάκου MSc Ψυχολόγος Μιχαλόπουλος Θοδωρής, ψυχολόγος παιδιών και εφήβων/οικογενειακός θεραπευτής Χαράλαμπος Μαγουλάς, Δρ. Επιστημών Γλώσσας Ηρώ Μπολώτα Κοινωνική Λειτουργός Θεμις Κανετάκη Ψυχολόγος Χριστίνα Αναστασοπούλου Ψυχολόγος Νικος κυριαζης συμβουλος ψυχικης υγειας Ελένη Βραδή, Ψυχολόγος, ΜΑ Ασπασια Λυκουργιωτη θεατρικη παιδαγωγος Θάνου Αθανασία ειδικος προσχολικης αγωγης Ειρήνη Κλαδάκη νηπιαγωγός Μαρία Ζερίτη Ψυχολόγος Κουβαρη Λένα Ψυχολόγος Τουργέλη- Προβατά Μυρτώ Φιλόλογος Γεροκωστοπουλου Μαριάννα Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Δημητρα Βαρβαριγου Παιδαγωγος θεατρικου παιχνιδιου Φαίη Σβετζούρη Θεατρική παιδαγωγός Παλαιολογου Χαρα Κοινωνικη Λειτουργος Μαρια Μαρκιανού ψυχολογος Νεφέλη Μπονάνου παιδαγωγος Ζιάκα Μαρία Νηπιαγωγός Ζωή Μαργέλη ψυχολόγος Αλυμαρα Μαρία. Θεατρική παιδαγωγός Σταυροπουλου Νεφελη, ψυχολόγος Κατερίνα Σινούρη παιδαγωγός Φένια Χατζηνάκου παιδαγωγός Φένια Χατζηδάκη Παιδαγωγός Κατερινα Σινούρη Παιδαγωγός Δώρα Σαρρή Παιδαγωγός Αμάντα Νικολακοπούλου Εκπαιδευτικός Σωτηροπούλου Αδαμαντία, Ψυχολόγος Αντωνίου Γαρυφαλλένια. Παιδαγωγός Οικονομοπουλου Καλλιόπη Ειδικη παιδαγωγός Μαρια Αλβερτη παιδαγωγος Νατασα Διαμαντη παιδαγωγος Χριστινα Ριζακη παιδαγωγός Ελισάβετ-Κωνσταντίνα Κουτσογιάννη παιδαγωγός Ισμήνη Ρούσου Θεατρικη παιδαγωγος Μαρία Μπράτιμου ψυχολόγος
Σχολιο.- Ύστερα κι από αυτό με το 6χρονο....η αυλαία έκλεισε οριστικά γι αυτόν τον Θίασο του ΤΣΥΡΙΖΑ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ε... όχι να μας πεις ότι πράγματι έχει απομείνει έστω και ένας εκεί μέσα στο τσουρμο του ΤΣΥΡΙΖΑ με ανθρωπιά κι ευαισθησία που δύο χρόνια τώρα μας έχουν τσακίσει τη ζωή. Σε παρακαλώ πολύ δεν θέλω Ούτε να τα ακούω κάτι τέτοια. Ουδείς αθώος εκεί μέσα πια. Τέλος.
Σχολιο.- μα τι κάνεις τώρα αγαπημένε σύντροφε?Συνδιαλέγεσαι με τους νεοΧ-ίτες του ΤΣΥΡΙΖΑ? Σχολιο.- Σε κανενα Συριζαιο ελαφρυντικο για τιποτα!!Ποσο μαλλον για τα αυτονοητα!Αργησαν να λαβουν θεση!Να κατευνασουν την οργη θελουνε.Τα βιωνουμε,τα ντερτιπια τους!Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το βολεμα,και πως θαχουν αντοχες να τρεχουν ν ατρπαξουν κανενα κοκκαλο οταν τους το πεταει ο καθε υπουργος!Ιδεολογια δεν υπαρχει πλεον,μονο διαχειριση του καλου μνημονιου και το παραμυθι πως παραμενουν για να πολεμανε απο μεσα ,ειναι δικαιολογιες.Διαλεξαν στρατοπαιδο.Στα δυσκολα κιοτεψαν!Η ηθικη τους εξαργυρωθηκε!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αδελφή της Ρούπα δεν κατάφερε να δει το παιδί σήμερα το βράδυ του Σαββατου στο Παίδων . Το κατάλαβαν οι Κοντονήδες που έχουν κι άποψη και λένε ότι δεν κρατείται ή να χέσω κιόλας ;;;; Kάνουν και δηλώσεις οι δηλωσίες ....οι τρισάθλιοι !!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανικός! Ενώ άλλαξε η γραμμή και τώρα οι συριζαίοι λένε πως από την αρχή ήθελαν να πάει στη γιαγιά του το παιδί αλλά διαφωνούσε η εισαγγελέας, η άκρα δεξιά πτέρυγα του κόμματος επιμένει πως καλώς κρατήθηκε! Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας! Εμείς το παιδί θέλουμε να βγει και να πάει στους δικούς του. Και όπως φαίνεται τα καταφέρνουμε.
Κι αν βγει με το καλό το παιδί, να δούμε τι θα γίνει και με τους Ξανθό και Πολάκη. Να δούμε πώς νοσηλεύτηκε ένα παιδί χωρίς ιατρική εξέταση, πώς επιτράπηκε στην Αντιτρομοκρατική να φρουρεί 6χρονο παιδί σε νοσοκομείο Παίδων και άλλα. Θα ξετυλιχτεί όλο το κουβάρι τώρα. Υπομονή μεχρι τη Δευτερα!
Σχολιο.- Μπλέξανε τους μποτια τους αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να λήξει άμεσα αυτό το αίσχος. Σχολιο.- Εχει και την πλάκα του το θέμα μ' αυτούς. Επιμένουν να μας βρίζουν μέχρι τη στιγμή που τους λέμε τη νέα γραμμή! Και παθαίνουν τραμπάκουλο!
Σχολιο.- Ναι! Και κυρίως με την ανακοίνωση Κοντονή που δικαιολογούσε την κράτηση του παιδιού! Αμείλικτος έναντι της δικαιοσύνης! Όπως τότε με τους βαρώνους των γηπέδων! Σχολιο.- Θα τα μάθουμε ολα. Και τότε θα δούμε και τα παραπέρα. Για Κοντονήδες, Ξανθούς, Πολάκηδες, Τόσκες... Και αληταραδες Τσιπριδες που παιρνουν κατευθειαν εντολες από τους αμερικανους σαν κοινα δουλακια!!! Και παιρνουνε συνεχεια βαρβιτουρικα για να κρατιουνται ξυπνυοι να κανουν τις λοβιτουρες τους!!! Σχολιο.- Ας βγει με το καλό το παιδί και θα ΄χουμε δουλειές μετά με όλους αυτούς. Να δούμε από πού αντλούν το θράσος να τσαλαπατάνε τα πάντα
Σχολιο.- τελικα πρεπει να εχεις απωλεσει την ανθρωπινη ιδιοτητα για να εξακολουθεις να στηριζεις συριζα.επιμενω οτι πιο βρωμικο εβγαλε μεχρι σημερα αυτη η χωρα.ο γεωργαλας και ο μανιαδακης θα γελανε βλεποντας τους Σχολιο.- κάτσε να μας πει και το παιδάκι τί έγινε εκεί μέσα Σχολιο.- ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ? Μιλαει ΧΩΡΙΣ την στρατιωτικη στολη της Κομαντατουρ !! Θα το ξαναπω. Ανθρωπος που στελνει την μανα του στο νοσοκομειο, δεν πρεπει να κυκλοφορει εξω ! επισημως, εχει χτυπησει 2 φορες την μανα του και την εχει στειλει στο νοσοκομειο. ειναι καλα στα μυαλα του τετοιος ανθρωπος ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξευτιλίζονται ώρα με την ώρα! Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη, υπέρ της απελευθέρωσης του 6χρονου τάχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και ο Αλέξης Κούγιας και η Αννίτα Πάνια! Έδωσαν τη δυνατότητα σε κάθε απίθανο ανθρωπάκι να εμφανιστεί σαν δήθεν ευαίσθητο. Τελικά, θα μείνουν με το στίγμα της παλιανθρωπιάς, που θα τους συνοδεύει όσα χρόνια κι αν περάσουν, Πόσο μάλλον, αν παραμείνει και αύριο στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο θρασύδειλος φασιστάκος Σταύρος Κοντονής. Σούζα στους βαρώνους των γηπέδων και νταής στο ανήλικο...
Σχολιο.- Με τη στοιχειώδη λογική που μας απέμεινε, η εξήγηση ενός δημοσιογράφου μου φάνηκε αληθοφανής. Έχουν εντολή από τους αμερικάνους να κρατηθεί το παιδί. Σχολιο.- Δεν μπορώ να ξέρω κι ούτε παίζουν μπάλα μόνοι τους, ακόμη κι αν τους πουν οι Αμερικάνοι. Αναπτύσσσεται τέτοιο κύμα αντιδράσεων που αν επιμείνουν αυτή η υπόθεση θα γίνει ο πολιτικός τους τάφος. Η κατρακυλα τους τελειωμο δεν εχει!!! Σχολιο.- Ηθικά έχουν τελειώσει. Ακόμη κι αν υποχωρήσουν κάτω από την πίεση των αντιδράσεων, θα παραμείνουν λίγο ακόμη στην κυβέρνηση και μετά θα πάρουν τον δρόμο για τον ιστορικό απόπατο. Μπορεί να κάνει κάποιος μεγάλες αθλιότητες, αλλά συχνά αρκεί μια -φαινομενικά στην αρχή ανώδυνη- προστυχιά, για να υπογράψει την ηθική και (στην προκειμένη περίπτωση) και την πολιτική του καταδίκη. Σχολιο.- Καλά έχει πλάκα το πράγμα. Και χθες αυτήν ακριβώς τη διάκριση καναν οι αληταραδες χιτες πλεον τσυριζαιοι μεταξύ νηφάλιου ΚΚΕ και ημών των υστερικών. Τωρα την έκανε και άλλος συριζαίος. Μόνο γέλιο. Σε non paper σας τα μοιράζουν;
Σχολιο.- Οι αρχες και άρα και η κυβέρνηση Σύριζα βασανίζουν ψυχολογικά , απομονώνουν μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον και φέρονται σαν σε πιθανό εγκληματία σε ένα 6χρονο παιδί , αυτό γίνεται επειδή το "λεει ο νόμος " (και να το έλεγε που δεν το λέει θα έπρεπε ψευδοαριστερούληδες χιτες πλεον τσυριζαιοι της μάσας να προχωραγατε σε επόμενη ερώτηση) ή επειδή έζησε σε γιάφκες και έπαιζε με βόμβες , μαχαίρια και πιστόλες (αυτό θα είναι μάλλον με τεκμήρια που είδαν με τα ματάκια τους από την ΓΑΔΑ) Που και έτσι να είναι η λύση είναι η κακοποίηση του από τις αρχές φαίνεται. Μέχρι και σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων από κρατικές αρχές κατά νηπίων ξεπλένονται και πασαλίβονται με μύρο από αληταραδες φασιστομουτρα τσυριζαίοιυς για να υπερασπίσουν το κομματικό τσαρδί τους, τη θέση τους, τα συμφεροντάκια τους ή whatever
Σχολιο.- Αυτα μόνο σε αμερικανικες ταινιες της πλακας συμβαινουν. Θα αποκαλυφθουν μεσα στις μερες τα οσα εγιναν. Και θα κλονιστουν καρεκλες και καρεκλιτσες. Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός οποιουδήποτε είδους, Σχολιο.- Χρήζει εξέτασης για ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ λέει η ανακοίνωση του νοσοκομειου. Και όποιον εχει μεταδοτικό νόσημα τι θα τον κανουν, θα τον συλλάβουν; βρε σαν δεν ντρέπονται (την ψυχολογική αξιολόγηση την αντιπαρέρχομαι, εντελώς φασιστική στην περίπτωσή μας. Δεν πρόκειται για κακοποιημένο παιδί) Σχολιο.- Και μάλιστα το παιδί να κρατιέται στη ΓΑΔΑ! Και μετά υπό φρούρηση και απομόνωση στο Παιδων; Τι είδους επιστήμονες είναι αυτοί που συνιστούν κράτηση υπό φρούρηση κλπ κλπ.; Τετοια συνέβαιναν στη ναζιστική Γερμανία και στις χούντες της Χιλής και της Αργεντινής. Δηλαδή θα μπουκάρουν στα σπίτια του κόσμου και θα οδηγούν τα παιδια στη ΓΑΔΑ κι από κει υπό φρούρηση στα νοσοκομεία για να δουν αν έχουν μεταδοτικό νόσημα; Ολοένα και πιο φασιστικά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αντιδράσεις των οπαδών του αμόρφωτου καριολη τζιφρα ταπωμενου με βαρβιτουρικα, με αφορμή την υπόθεση της κράτησης και του ψυχικού βασανισμού του 6χρονου παιδιού, αποκαλύπτουν πως χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
- Σ' αυτούς που είναι φασίστες και δεν το κρύβουν. Είναι αυτοί που βρίσκουν νόμιμα και λογικά τα όσα συμβαίνουν και βρίζουν όσους αντιδρούν. - Σ' αυτούς που είναι κρυπτοφασίστες. Είναι αυτοί που κάνουν πως διαφωνούν με τους χειρισμούς, αλλά θέλουν να πείσουν πως η κυβέρνηση είναι αμμέτοχη σ' αυτούς. Οπότε βρίζουν κι αυτοί όσους αντιδρούν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι μόνο κρατείται, αλλά βρίσκεται και με " ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας .. " βρίσκεται σε απομόνωση!!
7/1/2017
Ανακοίνωση της εισαγγελέως Νικολού, κυκλοφορεί από το μεσημέρι στο διαδίκτυο, λίγο μετά την επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει διαψευσθεί.
Σύμφωνα με αυτήν.... «Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο»
ΧΡΕΙΆΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙ .. ολες οι μέχρι τώρα κινήσεις ήταν ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ... και αποδεικνύει ότι όχι μόνο κρατείται αλλα είναι σε ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΟΜΌΝΩΣΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν η ανθρωπότητα τα καταφέρει και δεν βουλιάξει στη βαρβαρότητα, μορφές όπως αυτή του Μπελογιάννη, του Ρίτσου και του Γλέζου, θα αναφέρονται στους αιώνες, ως ιστορικά σύμβολα των αγώνων για την αποτροπή αυτής της βαρβαρότητας. Τα ανθρωπάκια που βγάζουν αυτές τις μέρες χολή, επικρίνοντάς τους επειδή έκαναν παιδιά ενώ ήταν υπό δίωξη, και τον τρίτο επίσης και γιατί διαμαρτυρήθηκε για την κράτηση ενός 6χρονου, θα έχουν πάρει τη θέση τους στον κατά καιρούς θλιβερό όχλο που μισεί το ψυχικό μεγαλείο γιατί του θυμίζει τη μικρότητά του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Εντοπισμός ρωσικού συστήματος 9K720 Iskander από ισραηλινό δορυφόρο…
8/1/2017
Φωτογραφίες από τον ισραηλινό κατασκοπευτικό δορυφόρο EROS B δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις υποψίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών (από τον Δεκέμβρη του 2013 όπως αναφερόταν σε γερμανικά και ρωσικά δημοσιεύματα), ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει στη Συρία το προηγμένο τακτικό βαλλιστικό σύστημα 9K720 Iskander. Ο δορυφόρος είναι κατασκευής της IAI (Israel Aircraft Industries), αποκάλυψε -με πολύ μεγάλη πιθανότητα, διότι πάντα μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ρωσική απόπειρα εξαπάτησης του αντιπάλου με τη χρήση κατασκευής που αναπαριστά το σύστημα- την παρουσία των Iskander στη Συρία, που θεωρούνται οι πιο σύγχρονοι πύραυλοι στο ρωσικό οπλοστάσιο.
Εκτίμηση των φωτοαναλυτών βέβαια είναι, ότι το σύστημα πρέπει να βρισκόταν καλά κρυμμένο για να αποφύγει ενδεχόμενη επίθεση εξουδετέρωσής του από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αλλά πλημμύρες επέβαλλαν στους Ρώσους τη μετακίνηση των οχημάτων που φέρουν το σύστημα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του από τους ισραηλινούς δορυφόρους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Άμεση παράδοση του εξάχρονου παιδιού της Π. Ρούπα στους συγγενείς του
Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
7 Ιανουαρίου 2017
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη για την μη άμεση παράδοση του εξάχρονου παιδιού της Παναγιώτας Ρούπα στους συγγενείς των γονιών του. Η μη παράδοση του παιδιού στους συγγενείς του είναι απάνθρωπη εκδικητική πράξη που καταστρατηγεί βάναυσα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να παρακαμφθεί τώρα κάθε γραφειοκρατική αγκύλωση και να παραδοθεί το παιδί αμέσως στους συγγενείς του, στα μοναδικά, δηλαδή, πρόσωπα που του εμπνέουν ασφάλεια και προστασία. Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να αναλάβει τώρα κάθε πρωτοβουλία ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής: Δριμύ «κατηγορώ» για την αναγκαστική υπό φρούρηση νοσηλεία του παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη
Αριστερη Ριζοσπαστικη Συνεργασια Ιατρων (ΑΡΣΙ)
Επείγουσα ανοικτή επιστολή στους υπουργούς Υγείας
7 Ιανουαρίου 2017
Με έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες τα συμβαίνοντα με το εξάχρονο παιδί των κρατουμένων Π. Ρούπα – Ν. Μαζιώτη. Κοντά στα υπόλοιπα, οι μέχρι τώρα δημόσιες ανακοινώσεις των αρμοδίων είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Ενώ μιλούν για «ανάθεση προσωρινής επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων», η αλήθεια είναι πως το παιδί υποβάλλεται σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ υπό φρούρηση σε ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η «οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο».
Μάλιστα, ως χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση προς την οικογένεια (γιαγιά, θεία, δικηγόρους κ.λπ.) για το ΠΟΥ είναι το παιδί. Όταν τελικά μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει επετράπη στους συγγενείς να το επισκεφθούν, αυτοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το παιδί ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ φρουρούμενο σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέως παιδοψυχιατρικών πασχόντων. Εκτός από την δημόσια συζήτηση που ήδη γίνεται για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς σχετικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΛΑΣ, της εισαγγελίας και του υπουργείου δικαιοσύνης, προκύπτουν επίσης σοβαρότατα ερωτήματα τα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
1. Το παιδί τι ακριβώς ψυχική ασθένεια παρουσιάζει για την οποία επιβάλλεται η αναγκαστική νοσηλεία του σε κλειστή πτέρυγα βαρέως πασχόντων, σε συνθήκες φρούρησης και απομόνωσης από το συγγενικό του περιβάλλον; 2. Ποιος γιατρός έθεσε την διάγνωση αυτής της όποιας ασθένειας και συνέστησε την νοσηλεία του; 3. Ποιοι είναι οι θεράποντες γιατροί που έχουν εκτιμήσει πως η φύση αυτής της πάθησης είναι τέτοια ώστε επιβάλλει την παρουσία στον θάλαμο νοσηλείας στελεχών της αστυνομίας και της εισαγγελίας, αλλά καθιστά απαγορευτική την παρουσία εκεί συγγενικών προσώπων; Υπάρχει σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, και αν ναι ποιοι το υπογράφουν; 4. Οι δημόσιες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου δικαιοσύνης και της εισαγγελίας αναφέρουν «προσωρινή ανάθεση επιμέλειας στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου». Τι σχέση έχει αυτό με την αναγκαστική νοσηλεία σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό ένοπλη φρούρηση σε συνθήκες απομόνωσης και επισκεπτηρίου αρχικά απαγορευμένου και κατόπιν περιορισμένου για συγγενικά του πρόσωπα;
5. Η διεθνής επιστημονική Παιδιατρική κοινότητα έχει κατ επανάληψη τονίσει τις σοβαρότατες μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σε μικρά παιδιά η διαδικασία νοσηλείας τους σε νοσοκομείο και γι αυτό ως γνωστό αυτή αποφεύγεται αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ποιός είναι ο σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την νοσηλεία σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα και μάλιστα σε συνθήκες απομόνωσης και φρούρησης ? Η κατάσταση αυτή τι ψυχολογικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει τόσο στο ίδιο το παιδί πρώτα και κύρια, αλλά και στους λοιπούς παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου που βιώνουν αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση συνομηλίκου τους; Οι αξιότιμοι κ.κ. Καθηγητές και το υπόλοιπο ΔΕΠ Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας που έχουν την ιατρική ευθύνη της συγκεκριμένης μονάδας, έχουν κάτι να πουν πάνω σε αυτά; 6. Με βάση ποιους ακριβώς κανόνες δεοντολογίας υπάρχει μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο ένοπλη αστυνομική φρούρηση θαλάμου νοσηλείας; Έχει υπάρξει γι αυτό συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας; 7. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνώση και έλεγχο για τα τεκταινόμενα μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, ή έχει παραδώσει τον έλεγχο αυτόν στην αστυνομία και στην εισαγγελία ? 8. Τι ακριβώς ενημέρωση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από την διοίκηση του νοσοκομείου και από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για όλα τα παραπάνω;
Απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Θέτουμε τα παραπάνω στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ) καθώς και στους Ιατρικούς Συλλόγους, ζητώντας να πάρουν επειγόντως θέση και να απαιτήσουν σχετική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το συντομότερο δυνατόν.
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 07-01-2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ: Να παραδοθεί άμεσα στους συγγενείς το παιδί της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη
ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
6 Ιανουαρίου 2017
Tο ΜΕΤΑ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης για τη μη παράδοση του εξάχρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στους συγγενείς πρώτου βαθμού των γονιών του! Η πράξη αυτή θυμίζει άλλες εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδεικνύει τον ολισθηρό αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι η μνημονιακή μετάλλαξή της δεν αφορά μόνο στην εφαρμογή ενός σκληρού αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου προγράμματος, αλλά και στη συρρίκνωση κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και δημοκρατίας. Το ΜΕΤΑ καλεί τα εργατικά συνδικάτα να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους και να απαιτήσουν την άμεση παράδοση του παιδιού στους συγγενείς του.
ΜΕΤΑ, 06-01-17
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αδελφή της Πόλας Ρούπα «αδειάζει» τον Σταύρο Κοντονή
Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 16:07
Σε δήλωσή της που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αδερφή της Πόλας Ρούπα αναφέρει τα εξής: «Την Παρασκευή 6/1/2017 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο προϊστάμενος των νοσηλευτών κ.Παπανικολάου μας είπε ότι το παιδί δεν είναι στο νοσοκομείο (δεν υπάρχει τέτοιο όνομα). Αφού ψάξαμε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου, το βρήκαμε φρουρούμενο από αστυνομικούς στην παιδοψυχιατρική κλινική και μετά από πιέσεις μας αφήσαν να το δούμε για λίγη ώρα. Η παιδοψυχίατρος Μ. Βαλιβανάκη μας δήλωσε ότι δεν θα το δούμε το Σαββατοκύριακο παρά μόνο την Δευτέρα με την αιτιολογία ότι αν το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα το παιδί θα θέλει να φύγει.
Το Σάββατο 7/1/2017 επιχειρήσαμε να δούμε το παιδί αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Παρόν ήταν ο Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ.Αναγνωστόπουλος. Την ίδια μέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής δήλωσε στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ ότι εμείς (η θεία και η γιαγιά του παιδιού) το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα. Σήμερα Κυριακή 8/1/2017 τελικά καταφέραμε να δούμε για λίγο το παιδί και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα θα μας το δώσουν.
Καταγγέλλουμε: 1)Τον προϊστάμενο νοσηλευτών που είχε υπηρεσία την Παρασκευή 6/1/2017 κ.Παπανικολάου 2)Τον παιδοψυχίατρο του νοσοκομείου κ.α Μαρία Βαλιβανάκη 3)Τον διευθυντή της παιδοψυχιατρικής κλινικής κ. Αναγνωστόπουλο 4)Τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση αλληλέγγυων της Πόλας Ρούπα στο σπίτι της καριολας γουρουνοαντιεισαγγελέως ανηλίκων
Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 14:06
Παρέμβαση έξω από το σπίτι της καριολας γουρουνοαντιεισαγγελέως ανηλίκων Μαρίας – Ελένης Νικολού στο Κορωπί, πραγματοποίησαν 20 αντιεξουσιαστες αλληλέγγυοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού των Ρούπα-Μαζιώτη.
Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται: «Σήμερα, Κυριακή 8/1, το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι/ες πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το σπίτι της αντιεισαγγελέως ανηλίκων Μαρίας – Ελένης Νικολού στο Κορωπί, η οποία υπακούοντας προφανώς σε άνωθεν εντολές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αφού αφαίρεσε την επιμέλεια από τους γονείς αρνήθηκε να την δώσει στους συγγενείς του. Οι σύντροφοι Ρούπα και Μαζιώτης από την πρώτη στιγμή της ομηρίας του 6χρονου γιού τους προχώρησαν σε απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα να δοθεί ΑΜΕΣΑ η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς τους. Στην απεργία πείνας και δίψας συμμετέχει και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στηρίζοντας το αίτημα των συντρόφων της.
Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση του κράτους, σαφώς είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των συντρόφων μας, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες με συνέπεια, αποφασιστικότητα και συνέχεια έχουν αντιπαρατεθεί με όλα τα μέσα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο Το ίδιο το παιδί ουσιαστικά κρατείται απομονωμένο και φρουρούμενο στην παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, όπου το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται χαρακτηρίζεται ως επιεικώς απαράδεκτο, μη επιτρέποντας ουσιαστικά στους συγγενείς να το επισκεφτούν. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθημάτα.
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συνέλευση Αλληλέγγυων»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαϊκή Ενότητα: «Επίδειξη βαρβαρότητας από το υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα με τον γιο της Ρούπα»
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 16:22
Σε δελτίο τύπου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον γιο της Πόλας Ρούπα αναφέρονται τα εξής: «Αποτελεί ντροπή και προσβολή κάθε ίχνους δημοκρατίας και ανθρωπισμού, το γεγονός, ότι οι αρχές, με την κάλυψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης, αρνούνται, σε μια επίδειξη βαρβαρότητας, να δώσουν την επιμέλεια του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα στα άμεσα συγγενικά του πρόσωπα, στη μάνα και την αδελφή της, όπως έχει ζητήσει και η ίδια η μητέρα του. Είναι αδιανόητο και πράξη αγριότητας και τυφλής εκδίκησης ένα εξάχρονο παιδί να βρίσκεται κρατούμενο και μάλιστα σε απομόνωση στο Νοσοκομείο Παίδων, υπό την αυστηρή φρούρηση αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτικής security.
Το γεγονός ότι το εξάχρονο παιδί βρίσκεται κρατούμενο σε απομόνωση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι απαγορεύτηκε στον Μανόλη Γλέζο από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι. Εδώ και τώρα το παιδί να αποδοθεί στα συγγενικά του πρόσωπα, σύμφωνα με την απαίτηση των γονιών του».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιτέλους! Με τα κτηνη τα σιχαμενα τσυριζοναζισταρια!!!!
Εισαγγελέας: “Το παιδί να πάει στην γιαγιά του”
8/1/2017
Με διαταγή του εισαγγελέα ανηλίκων, η επιμέλεια του 6χρονου γιου των Ρουπα-Μαζιώτη δινεται στην οικογένεια της Πόλας Ρούπα. Χρειάστηκαν να περάσουν 5 μέρες για να γίνει πράξη αυτή η κινηση του εισαγγελέα, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν καταγγελίες ότι το παιδί βρίσκεται φρουρούμενο στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Πάιδων Αγία Σοφία. Το παιδί αναμένεται να δοθεί στην γιαγιά του, που αποτελεί συγγενής εξ αίματος πρώτου βαθμού, εντός της ημέρας.
Τα σιχαματα τα συριζοναζισταρια του πρεζονιου τζιφρα δουλου των αμερικανων, βαλανε και ορους!!!! Το παιδι θα παρακολουθειται από αληταραδες πληρωμενους ψυχιατρους κάθε 15 μερες, και θα δινει αναφορα στο αστυνομικο τμημα της Καλαματας οπου μενει η γιαγια του!!! Το 6χρονο!!! Θα παρακολουθηται από μπατσους!!! Αντε σαλτα και γαμηθειτε ναζισταρια κωλοναζιστοτσυριζαιοι!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι είναι ρε εκατό χιλιάδες ευρώ; ο ξεχαριάρης είχε δύο εκατομμύρια ευρώ και τα... έχασε
Η Ρούπα, λένε οι μπατσοδημοσιογράφοι με περισσή υπερηφάνεια για την αποκάλυψη, είχε 100.000 ευρώ στο σπίτι της. Και τι είναι ρε εκατό χιλιάδες ευρώ? Εδώ ο Σταθάκης είχε δύο εκατομμύρια ευρώ και τα... έχασε. Και δεν είχε ληστέψει και τράπεζα.
Να δείτε τώρα που θα ολοκληρώσει η αντιτρομοκρατικη την έρευνα της και στο εξοχικό της Ρούπα (που τόσα χρόνια δεν είχαν κάνει τον κόπο να επισκεφθουν) θα βρουν στον κήπο ..."καμουφλαρισμένο τάνκ"!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kάποια "αριστερή" καριολα του Σορος και της ανταρσυα, Λεγάκη! Επιχειρεί μία χυδαία διαστρέβλωση όλων των Παλαιστινιακών Οργανώσεων από το μπλοκ των ηττημένων του Χαλεπίου... Επιχειρείται μία χυδαία διαστρέβλωση όλων των Παλαιστινιακών Οργανώσεων από το μπλοκ των ηττημένων του Χαλεπίου αλλά όσο αφορά τις θέσεις του PFLP καταντάει κουραστικό. Το PFLP στέκεται στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού απέναντι στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση με την μορφή της τρομοκρατίας στα Συριακά εδάφη. - μωρη καριολα Aντωνία Λεγάκη... επανορθωσε ΆΜΕΣΑ την παραπληροφόρηση που κάνεις!
Σχολιο.- Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας για την θέση που κρατάνε οι Παλαιστίνιοι σε σχέση με το Συριακό ζήτημα. Σαν αλληλέγγυος στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και ενεργό μέλος της αντίστασης των Παλαιστινίων στο κράτος Κατοχής, μπορώ να πω, πως είχε πολύ ενδιαφέρον η συνέντευξη με το μέλος του DFLP. Όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο προχωρήσατε στο εξής ατόπημα. Αναφέρεται μόνο την στάση που έχει κρατήσει η Χαμάς με τις άλλες οργανώσεις να τις έχετε τοποθετήσει σε ουδέτερη κατάσταση. Για αυτό οφείλω να σας ενημερώσω για τις Ταξιαρχίες των Παλαιστινίων που μάχονται στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού και σας παρακαλώ να επανορθώσετε ΆΜΕΣΑ για την παραπληροφόρηση που κάνετε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο νέος Δούρειος Ίππος του Σιωνισμού εμφανίζεται στο Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα με το όνομα "ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Το Ιμπεριαλιστικό σχέδιο με την δημιουργία της νεας Μέσης Ανατολής εμφανίζεται σαν η μόνη σωτηρία για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Δηλαδή χώρες όπως η Συρία,το Ιράν και ο Λίβανος αλλά και οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ που αντιστέκονται και πολεμάνε το Ιμπεριαλιστικό δημιούργημα, να αποδυναμωθούν. Βέβαια και εδώ όπως και στην περίπτωση με την θέση των Παλαιστινιακών Οργανώσεων υπάρχει διαστρέβλωση θέσεων και της πραγματικότητας
Diktiospartakos «Για να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη, χρειάζεται να απελευθερωθούν όλοι οι Αραβικοί λαοί από την καταπίεση»
Diktiospartakos. Από τους νατοϊκότερους. Χειρότεροι από ΣΕΚ, ΔΕΑ. Ευτυχώς είναι δέκα άτομα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το PFLP στο πλευρο του Συριακου Αραβικου Στρατου
Κάποιοι "ξεχάστηκαν",κάποιοι έκαναν πως δεν είδαν και δεν άκουσαν,κάποιοι ενώ καπηλεύονται το PFLP και μιλάνε εκ'μέρους του,στην περίπτωση της Συρίας το προσπέρασαν και τάχθηκαν στο πλευρό των Ιμπεριαλιστών
http://pflp.ps/english/2013/08/27/pflp-condemns-us-threats-and-western-aggression-against-syria/
Όχι πως εμείς είμαστε εκφραστές του στην Ελλάδα,σε καμία περίπτωση,αν και θα το θέλαμε να υπήρχε ένας επίσημος σύνδεσμο του PFLP στην χώρα μας ώστε να μας κατευθύνει στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής στα οποία έχει και την πιο τίμια,ξεκάθαρη και ακριβής αντιιμπεριαλιστική θέση. Για όσους ξεσάλωσαν και γίνανε στυγνοί Δυτικοί προπαγανδιστές που ενίσχυσαν τον Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ,οι μαχητές του PFLP σας απαντάνε...
Σχολιο.- επίσης. όταν παίρνεις συνέντευξη από δυο στελέχη του ΚΚ Λιβάνου έχεις υποχρέωση να γνωρίζεις τι λέει το κόμμα για τον πόλεμο στη συρία. γιατί δεν τους ρώτησε για ποιο λόγο λένε τα αντίθετα? δεν είναι εύλογη η απορία? Σχολιο.- σε ότι αφορά τους παλαιστινίους ή άσχετη είναι η Λεγάκη ή είναι της σχολής των απατεώνων του ΣΕΚ. Και τα δυο παίζουν Σχολιο.- κάνουν τα δικά τους κόλπα οι διάφορες ομαδοποιήσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μπλέκουν τη Συρία με τα συνέδρια τους και τους εσωτερικούς συσχετισμούς.
Σχολιο.- Υπάρχει μόνο μια παλαιστινιακή σέχτα στη Συρία, του με γενικό γραμματέα τον Ahmed Jibril που αναφέρεται ως Λαϊκό Μέτωπο, αλλά Καμία σχέση δεν έχει με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Αυτοί είχαν σχέση με το καθεστώς και μαχονται μαζί του. Αλλά αυτοί είναι μόνο μία σέχτα που δεν έχει καμία σχέση με τις παλαιστινιακές οργανώσεις. «Οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουμε να αναμιχθούμε στα πολιτικά πράγματα των χωρών στις οποίες διαμένουμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας.» Αυτη η παλαιστινιακή σέχτα στη Συρία, του με γενικό γραμματέα τον Ahmed Jibril που αναφέρεται ως Λαϊκό Μέτωπο ποιοι είναι; Αυτους εννοεις εσυ;
Σχολιο.- Μα έχω απαντήσει με το στάτους της ανάρτησης σε αυτό που με ρωτάς. Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις ΔΕΝ έχουν επιδείξει ουδετερότητα, αντίθετα υπάρχουν συγκεκριμένες Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες που πολεμάνε στο πλευρό του Συριακού Στρατού που μέσα σε αυτές συγκαταλέγεται και το PFLP Γενική Διεύθυνση. Όσο αφορά το PFLP Γενική Διεύθυνση, όντως έχει διασπαστεί από το PFLP αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μία σεχτα στην Παλαιστινιακή Οργάνωση που πολεμάει στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού.
Σχολιο.- Ερώτηση: Αληθεύει ότι οι Παλαιστίνιοι και ειδικά το Λαϊκό Μέτωπο πολεμά στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος; Απάντηση: Σε καμία περίπτωση. Όλες οι Παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις εκτός της Χαμάς, επέλεξαν ρητά την ουδετερότητα. Εμείς θεωρούμε και το έχουμε δηλώσει, ότι μόνο οι Σύριοι πρέπει να αποφασίσουν και να επιβάλουν το καθεστώς της χώρας τους. Εμείς δεν πρέπει να εμπλακούμε. Υπάρχει μόνο μια παλαιστινιακή σέχτα στη Συρία, του με γενικό γραμματέα τον Ahmed Jibril που αναφέρεται ως Λαϊκό Μέτωπο, αλλά Καμία σχέση δεν έχει με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Αυτοί είχαν σχέση με το καθεστώς και μαχονται μαζί του. Αλλά αυτοί είναι μόνο μία σέχτα που δεν έχει καμία σχέση με τις παλαιστινιακές οργανώσεις. Οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουμε να αναμιχθούμε στα πολιτικά πράγματα των χωρών στις οποίες διαμένουμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να φτιάξουμε μία λίστα με αυτούς που στηρίζουν την κατάληψη του City Plaza και την καταπάτηση -κλοπή της ιδιωτικής περιουσίας σε Καπιταλιστικό περιβάλλον για να δούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τα σπίτια τους
σχολιο.- Και τα αμάξια τους και τα μαγαζιά τους και όλα τους τα υπάρχοντα. Και θα ξεκινήσουμε από τους απλούς ψηφοφόρους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλύτερη διαπλοκή της "πρώτη φορά φασιστεράς"...
700.000.000 ευρώ πήραν οι ΜΚΟ για τη Μορια της λεσβου για τις σκηνες των προσφυγων. Λογικά η κάθε σκηνή εκανε 50.000 ευρώ...
Κι είναι και "φιλάνθρωποι"... προοδευτικοί της "κοινωνίας των πολιτών" του Σόρος... Η μπίζνα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", έχει και τις προμήθειες για τους εγχώριους λακέδες της... Κατάλαβες γιατί αυξήθηκε η πώληση πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δολοφονία του Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα βαφτίστηκε "συμπλοκή" των δύο από τον κρατικό ραδιοσταθμό 102 fm ΕΡΤ web radio. Μετά ψάχνουν οι Συριζαίοι γιατί η ΑΔΕΔΥ τους ταυτίζει με τα γεγονότα.... Δεν ρωτούν την κυβέρνησή τους καλύτερα που έχει καταργήσει κάθε διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν όλες τις απαντήσεις που πρέπει !!
Σχολιο.- Δεν πρέπει τίποτα πλέον να μας εκπλήσσει με αυτούς. Μετά τους διθυράμβους στον Ομπάμα, τον όπως λενε οι αλητοναζιστοτσυριζαιοι αμφιλεγόμενο ηγέτη Κάστρο και τον όπως λενε οι ναζιστοτσυριζαιοι αυταρχικό κατήφορο του Μαδούρο,τώρα αυτό. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι σκόνταψε πάνω στον λοστό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Από Νίκος Ονάσογλου
Όποιος συγκρίνει και ταυτίζει τους συριζαίους με τους χρυσαυγήτες είναι τουλάχιστον προκατειλημμένος...
Γιατί η άποψη του συριζαίου είναι: "Ψυχίατροι πρέπει να ελέγχουν παιδιά τρομοκρατών",
ενώ η άποψη του χρυσαυγήτη είναι: "Ψοιχήατρι πραίπι να αιλέχουν πεδιά τρομωκρατόν"....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε σε συζητήσεις δεξιών ή και περιπλανώμενων ψηφοφόρων που βρίζουν με το χειρότερο τρόπο την αριστερά λόγω ΣΥΡΙΖΑ, για να εξηγήσουμε πως αυτοί δεν είναι αριστεροί αλλά κοινοί απατεώνες που καπηλεύτηκαν το όνομα και τις ιδέες της αριστεράς για να γαντζωθούν και να αρπάξουν την εξουσία. Μόνο ψόφος τους αξίζει.
Σχολιο.- εξοργίζομαι από όλον αυτόν το διασυρμό. Διαβάζω τι γράφει ο κόσμος και με πιάνει θλίψη από την απαξίωση που σέρνουν στην αριστερα και όλο αυτό γιατί τα γελοία υποκείμενα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν με τα μούτρα στη μάσα και στην αρπαχτή και βροντοφωνάζουν πως είναι αριστεροί εφαρμόζοντας καραδεξιά πολιτική. Ό,τι μπορώ θα προσπαθήσω να το σώσω, έστω κι ένας άνθρωπος να καταλάβει την απάτη είναι κέρδος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να τα λέμε κι αυτά !!!
Από Νίκος Ονάσογλου
Δεν είδα να έχετε την ίδια ευαισθησία όταν έστελναν εξορία τον, μόλις 6 μηνών, Κούλη.......
------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ntina Mpatzia είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στιχουργός, δημοσιογράφος "στο κόκκινο" και φασίστας
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα
Έχουν περάσει 26 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών στην Πάτρα που πάλευαν ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κοντογιαννόπουλου. Το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων του 1990-91 που συγκρούστηκε νικηφόρα με την κυβέρνηση της ΝΔ τότε, καθώς παρά την κρατική και παρακρατική βία και τρομοκρατία στο τέλος ο Κων. Μητσοτάκης απέσυρε τον τότε υπουργό Παιδείας Κοντογιαννόπουλο και τον αντιεκπαιδευτικό του νόμο. Η νεολαιίστικη εκείνη εξέγερση γέμισε με ελπίδα και αυτοπεποίθηση ένα λαό που δεχόταν την επίθεση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ που θεωρούνταν ανίκητη απέναντι σε κάθε αντίσταση, καθώς αντιπολίτευση, συνδικαλιστικό κίνημα και κοινοβουλευτική Αριστερά βρισκόταν στον αστερισμό της συναίνεσης και της υποταγής στους μονοδρόμους.
Δεν σβήνει με τίποτα η ηθική και πολιτική ευθύνη της Δεξιάς, στέλεχος της οποίας ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας Γιάννης Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας τότε, όπως και τα άλλα μέλη της δολοφονικής συμμορίας. Η ΝΔ και τα στελέχη της τον υπερασπίστηκαν αμετανόητα, ενώ καθόλου τυχαία ο δικηγόρος του δολοφόνου Μ. Αρβανίτης έγινε βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Ο Ν. Τεμπονέρας, οι αγώνες και η θυσία του έγιναν σημείο αναφοράς για γενιές αγωνιστών του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος. Το παράδειγμα του κομμουνιστή εκπαιδευτικού εμπνέει και τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες, τη μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον πόλεμο.
Kαμια σχεση βεβαια δεν εχει η οργανωση του Τεμπονερα, το ΕΑΜ Πατρας, η οποια εχει γινει σημερα τσουτσεκι του ΝΑΖΙΣΤΟΤΣΥΡΙΖΑ! Όπως και ο γιος του που είναι τσουτσεκι ναζιστοτσυριζαιος!
Eργατικο Αντιιμπεριαλιστικο Μετωπο, η οργανωση του Τεμπονερα, που τωρα εχουν γινει τσουτσεκια του φασιστοτσυριζα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ ΣΕ ΔΙΑΡΡΟΉ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ISIS KATA TOΥ ΑΣΑΝΤ.
Τις αγαστές σχέσεις ISIS και Λευκού Οίκου αποδεικνύει ένα ηχητικό ντοκουμέντο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες. Στο ηχητικό βίντεο, ακούγεται ο ΥΠΕΞ Κέρι να συνομιλεί με τους λεγόμενους μετριοπαθείς της συριακής »αντιπολίτευσης» και να ομολογεί εντελώς ανερυθρίαστα πως ο Ομπάμα ήθελε την ισχυροποίηση του ISIS. 1: Μόνος στόχος του Ομπάμα ήταν η απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ από την Συρία, αυτό καταγράφεται ξεκάθαρα στο ηχητικό. 2: Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Λευκός Οίκος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει το ISIS, να τον εξοπλίσει, με σκοπό να ενδυναμωθεί για να καταστρέψει τη Συρία και να αναγκάσει τον Ασαντ να αποδεχθεί τους όρους του Ομπάμα και να παραιτηθεί. Οι αποκαλύψεις που διέρρευσαν είναι απλά εκπληκτικές. Η συζήτηση των 40 λεπτών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.
Ακούστε το ηχητικό: Βασικά σημεία ομιλίας Κέρι στο 02:00 και μετά από το 18:30. Η συζήτηση από το 18:30 έως το 29:00 είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική.
https://www.youtube.com/watch?v=e4phB-_pXDM&feature=share
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"...Μάς έβαλλαν ΟΡΙΟ (για μετρητά) τα 500 ΕΥΡΩ; Στην Γερμανία ΔΕΝ υπάρχει ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ όριο! Στήν Ιταλία, είναι 3.000 ευρώ! Στην Ισπανία, 2.500 ευρώ! Και στην Πολωνία, είναι 15.000 ευρώ !
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ π.χ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ …Κ Ρ Α Τ Η Θ Ε Ι Τ Ε !
100.000 ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΗΤΟΙ 63.500 ΕΥΡΩ!!!!!!!
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Α Γ Ρ Ι Ω Σ;;;