Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τεταρτη 15 Φεβροαριου 2017


Χρυσαυγίτες και ΜΑΤάδες κάνανε το εφετείο ρινγκ! Για να μην μένει καμιά αμφιβολία σε κανέναν για το ποια πλευρά έχει διαλέξει η αστυνομία, όχι μεμονωμένα, αλλά ως κυρίαρχη πρακτική!
«Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» φώναζαν χρυσαυγίτες στη Μάγδα Φύσσα! Εικόνες ντροπής μέσα από το δικαστήριο
Εικόνες φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στο Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών με μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι Αντίπνοια το 2008. Νωρίτερα είχε προηγηθεί δυναμική συγκέντρωση αντιφασισιστών και αντιεξουσιαστών έξω από το δικαστήριο, με συνθήματα και πανό, υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομίας. Αρχικά η δίκη διακόπηκε για να εισέλθουν απρόσκοπτα οι χρυσαυγίτες στο δικαστήριο – που μπήκαν όλοι ομαδικά και συντεταγμένα καταλαμβάνοντας όλο το αριστερό διάζωμα των εδράνων. Αντιθέτως, ακολουθώντας τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, παρεμποδίστηκε από την αστυνομία η είσοδος στους αντιφασίστες συγκεντρωμένους, με το πρόσχημα ότι υπάρχει πληρότητα στην αίθουσα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ότι υπάρχουν πολλά κενά έδρανα, επιτράπηκε η είσοδος τμηματικά σε λίγες δεκάδες, ενώ έξω από το Εφετείο παρέμεναν πολλοί αντιφασίστες και αλληλέγγυοι, ζητώντας επιτακτικά να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν τη δίκη – όπως εξάλλου έχουν δικαίωμα. «Αφήσατε τους πενήντα μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να μπουν όλοι μαζί, ανενόχλητοι χωρίς να τους ελέγξετε ατομικά, και τους αντιφασίστες δεν τους αφήνετε;» ήταν η διαμαρτυρία κάποιων από το ακροατήριο προς την αστυνομία, ενώ κατέθετε ο Παναγιώτης Δριμυλής για την επίθεση μοτοπορείας χρυσαυγιτών στο στέκι «Συνεργείο».
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο μάρτυρας από το Στέκι Αντίπνοια Ruben Rodriguez ζήτησε από την πρόεδρο να επιτρέψει την είσοδο στο ακροατήριο για να καταθέσει. Κάποιοι από το κοινό διαμαρτυρήθηκαν «διώξτε τους φασίστες για να χωρέσουμε». Τότε οι χρυσαυγίτες σηκώθηκαν όλοι μαζί απειλητικά και επιχείρησαν να επιτεθούν στους αντιφασίστες, διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό που τους χώριζε, ουρλιάζοντας «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή», βρίζοντας και κάνοντας απειλητικές χειρονομίες. Οι αντιφασίστες απάντησαν επίσης με συνθήματα, ενώ πετάχτηκαν αντικείμενα εκατέρωθεν. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου οι χρυσαυγίτες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, χειροδικώντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας, κινούμενοι επιθετικά ακόμα και εναντίον φωτορεπόρτερ που τους φωτογράφισε, ενώ συγκεκριμένος χρυσαυγίτης -που έχει καταγραφεί σε φωτογραφία και είναι εύκολη η ταυτοποίησή του από το δικαστήριο- δεν δίστασε να προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ρωτώντας προκλητικά τη μητέρα Μάγδα Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος», κάνοντάς της χυδαίες χειρονομίες. Τα ΜΑΤ που εισέβαλαν στην αίθουσα για να επιβάλλουν την τάξη και να εμποδίσουν τη συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, που θύμιζε περισσότερο γηπεδική εξέδρα παρά ποινικό δικαστήριο.
Σπασμένες και αναποδογυρισμένες καρέκλες και γραφεία στον προθάλαμο έξω από το Εφετείο, καπνοί -από πυροσβεστήρες που ανοίχτηκαν δημιουργώντας αποπνιχτική ατμόσφαιρα, κηλίδες αίματος στο δάπεδο- τα ΜΑΤ χτυπούσαν με τα γκλομπ τούς αντιφασίστες στο ακροατήριο ενώ οι χρυσαυγίτες τούς χειροκροτούσαν – πλαστικά μπουκάλια και ξύλα βγαλμένα από το δάπεδο ήταν η εικόνα που αντίκριζε κανείς μετά τη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα μετά τη διακοπή της δίκης η κατάσταση έξω από το Εφετείο παρέμενε τεταμένη. Τελικά η αποχώρηση του κοινού έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με τους χρυσαυγίτες να φεύγουν από διαφορετική έξοδο όπως πάντα, ενώ οι αντιφασίστες παρέμειναν για ένα διάστημα έξω από το Εφετείο φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα προσανατολίζονται προς την κατάθεση μήνυσης για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στο δικαστήριο, με τη χυδαία προσβολή και τις απειλές προς τη Μάγδα Φύσσα.
Πάντως αποτελεί κοινή ομολογία όσων βρέθηκαν σήμερα στο Εφετείο ότι η αστυνομία επέδειξε μεροληπτική στάση υπέρ των χρυσαυγιτών, ζητώντας μέχρι και από την πρόεδρο να διακόψει τη δίκη για να εισέλθει απρόσκοπτα και χωρίς ατομικό έλεγχο όλο το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα παρεμποδίζοντας την είσοδο στους αντιφασίστες πυροδότησαν την ένταση, προκαλώντας εύλογες διαμαρτυρίες από τους συγκεντρωμένους, οι οποίες σύντομα κλιμακώθηκαν σε φραστική αντιπαράθεση. Οι χρυσαυγίτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη επιδιώκοντας τη βίαιη σύγκρουση, με αποτέλεσμα και με ευθύνες της αστυνομίας να μετατραπεί το δικαστήριο σε σαλούν και κυρίως να παρεμποδιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της τόσο σημαντικής δίκης, αλλά και να δούμε από πρώτο χέρι το ήθος των ταγμάτων εφόδου ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάχες στην Βραζιλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού... εδώ δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα τα ΜΜΕ..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οποιος σας λεει για εξοδο απο την ευρωζωνη (δηλαδη για "δραχμη" "εθνικο νομισμα" κλπ) χωρις εξοδο απο την ευρωπαικη ενωση, ειναι απατεωνας. Ολους αυτους τους δηθεν επαναστατες που σας λενε επιστροφη στην "δραχμη", θα τους ρωτατε: Μεσα η εξω απο την ΕΕ? Αναλογα λοιπον με την απαντηση θα ξερετε τι ρολο παιζουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο Ε.Λ.Α.Σ. στα Χανιά
12/02/2016
“Λόγω Επικαιρότητας” ( Γερμανός Διοικητής της – ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο» , η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής – “Frontex” – για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος ) ,σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης , με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″. Τ΄οποίο προφανώς αναφέρεται στην Γερμανική “Ανακατάληψη & Διοίκηση της Δωδεκανήσου”, μετά την παράδοση – συνθηκολόγηση των Ιταλικών συμμαχικών τους δυνάμεων.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον τελευταίο Γερμανό Διοικητή της Ρόδου και του “Ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκανήσου , Otto Wilhelm Heinrich – WAGENER- ( θανατικό ναζιστή , πρώην βουλευτή & “οικονομικό σύμβουλο” , φίλο του Χίτλερ ) να παραδίδεται με στρατιωτικό , αλλά και ναζιστικό “Τελετουργικό”, μαζί με φρουρά 6000 στρατιωτών , στις “Συμμαχικές Δυνάμεις” ( Άγγλους + Έλληνες Αξιωματικούς ) στην Σύμη. Την ημέρα ακριβώς της οριστικής συνθηκολόγησης της Γερμανίας ( 8 Μαΐου 1945 ). Ενώ παράλληλα οι “Σύμμαχοι” μας άφησαν άλλη μία Γερμανική Φρουρά περίπου 6000 ανδρών , του λεγόμενου στην γερμανική φαντασίωση “Φρουρίου της Κρήτης”, οπλισμένη να … “αυτοδιοικείται” στο στρατόπεδο της κοντά στην πόλη των Χανίων, μέχρι και ένα μήνα μετά την επίσημη Γερμανική Παράδοση ! Ώστε να “προσέχουν” ( οι “εχθροί” τους ναζί Γερμανοί» ) να μην εισέλθει ο “Ε.Λ.Α.Σ.” στα Χανιά ( ! ) , μέχρι να εμφανιστούν στο νησί η “Χωροφυλακή” και οι “Αρχές” της Αθήνας.
Πρόκειται για άλλη μια από τις “παγκόσμιες πρωτοτυπίες” που έζησε μόνο η Ελλάδα στην διάρκεια του Β΄Π.Π. , δηλαδή την συνεννόηση των πολεμικών αντιπάλων , «Φιλελεύθερων δυτικών Συμμαχικών κρατών» με την «Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία», για λόγους «αντιμετώπισης του «κουμμουνιστικού κινδύνου». Κάτι θα πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει και ο αειθαλής πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από αυτή την περίπτωση της … “Πρώϊμης” – Δυτικοκαπιταλιστικής – Γερμανο – Νεοφιλελεύθερης Συνεργασίας… «Δύο χρόνια γερμανικής κατοχής στα Δωδεκάνησα» ( ειδική περίπτωση συνέχισης της γερμανικής κατοχής του “Ελλαδικού Χώρου” , πέρα από την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα τον Οκτώβρη του 1944 ) μέχρι την συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945) , ήταν αρκετά για την οδυνηρή οικονομική ληστεία και πολλά εγκλήματα πολέμου στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου , τα οποία βλέπουν σήμερα ξανά τον “δημοκρατικό γερμανικό πολεμικό στόλο” στα χωρικά τους ύδατα …
Στη Ρόδο ο “Βάγκενερ” , ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα μας, «οραματιζόταν» να την μετατρέψει σε ένα και μετά την λήξη του Β΄Π.Π. «Ανεξάρτητο Γερμανικό – Σταυροφορικό Μεσαιωνικό Ιπποτικό Δουκάτο» ( ! ) , είχε εγκαταστήσει στην περιοχή της “Καλλιθέας” ένα φρικτό γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης όπου βασανίστηκαν πολλοί Έλληνες πατριώτες. Και εκτέλεσε – δολοφόνησε αδικαιολόγητα πάρα πολλούς Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου. Το ίδιο έγκλημα δηλαδή που διέπραξαν οι Γερμανοί ( «οι ναζί» ) δηλαδή που και στην Κεφαλονιά με τους Ιταλούς αιχμαλώτους. , εκτός των άλλων παραβιάζοντας και τους “νόμους διεξαγωγής πολέμου” των Συνθηκών της Χάγης
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ “ΕΝΤΙΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Γ΄΄ΡΑΪΧ – Τ΄ ΟΠΟΊΟ ΜΆΛΛΟΝ – «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ» ΕΠΙΣΗΣ Ο .,. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ» – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ – ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΟΣΜΟΣ (« αλά Ρίχτερ»). Μεταπολεμικά ο προσωπικός φίλος & οικονομικός σύμβουλος του Χίτλερ καταδικάστηκε «με το ζόρι« , τέλη του 1947 , στην Ιταλία ( αφού πρώτα απελευθερώθηκε από την Αγγλική αιχμαλωσία , μόλις δύο χρόνια μετά την παράδοση του ) σε δεκαπενταετή φυλάκιση για την άνανδρη εκδικητική κακομεταχείριση & εκτέλεση – δολοφονία , πολλών Ιταλών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτιστεί μετά την συνθηκολόγηση και αποχώρηση της Ιταλίας από τον “Ναζιστικό/Φασιστικό Άξονα” , τον Σεπτέμβρη του 1943 .
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ( 1948 ) ΑΜΝΗΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ! ( ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ «Ο ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ) – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ “ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ” ΚΑΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ( ΑΠΟ ΤΟ 1958 ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «Ε.Ο.Κ” ( ΤΗΣ” ΕΙΡΗΝΗΣ” ) ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ «ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» – ΔΗΛΑΔΗ – “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΣΤΕ – ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ – ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ( ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΚΥΡΙΩΣ -ΤΟΤΕ- ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ …
Ο ΠΡΩΗΝ “ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΒΑΓΚΕΝΕΡ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ “ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ «ALOIS HUDAL” – Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ «Γ΄ΡΑΪΧ – ΜΙΑΣ …«ΟΣΜΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» – ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ… «ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ» … – ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ … ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΟΡΑΓΑΝΩΤΕΣ ( ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ «ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ» ) ΤΗΣ «ΦΥΓΗΣ» – ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ «ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» – ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ( ΑΘΩΩΣΗ & ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ + ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ) Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ «Η.Π.Α.» – ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ … «ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΗΝ «ΝΕΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «1990’» – ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ « ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ».
http://agonaskritis.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τον 14ον αιώνα οι Γερμανικοί λαοί είχαν αποφασίσει να τερματίσουν προς όφελος των την ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ των Φραγκικού και του Ελληνικού κόσμου, μέσω ενός σχεδίου «Τελικής Λύσεως», που παρουσίασε ο Δομινικανός μοναχός Brocardus, στον Βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο τον VI. Το σχέδιο Brocardus προέβλεπε την θανάτωση των τέκνων των ελληνόφωνων κατοίκων στις περιοχές που ήλεγχαν διοικητικά, το κάψιμο των Ελληνικών βιβλίων, την απαγόρευση της Ελληνικής γλώσσας καθώς και την κατάργηση της ορθόδοξης πίστης [1].
Οι βασιλείς των Φράγκων ήλπιζαν ότι με το σχέδιο Brocardus θα ήσαν οι νικητές στην ιδεολογική σύγκρουση της «Contra errores Graecorum-κατά των λαθών των Ελλήνων», που πεντακόσια χρόνια νωρίτερα είχε υιοθετήσει πολιτικά ο Γερμανός Αυτοκράτορας Καρλομάγνος. Η ανθελληνική ιδεολογική στάση των Γερμανικών λαών, εκφραζόταν επιγραμματικά εκείνη την εποχή μέσα από την ρήση του Πετράρχη. «Οι Τούρκοι είναι εχθροί μας, αλλά οι Έλληνες είναι πολύ χειρότεροι από τους εχθρούς μας. Είναι προτιμότερο να καταλάβουν την Ιερουσαλήμ οι Τούρκοι, παρά οι Έλληνες. Ανυπομονώ να δω την Αυτοκρατορία των Ελλήνων απατεώνων να καταστρέφεται από το ίδιο της το χέρι» [2].
Αν σήμερα παραβλέψουμε την ιστορική ιδεολογική στάση του Γερμανικού κόσμου προς τον Ελληνισμό, την πολιτική του Μέτερνιχ, τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την Γερμανική Κατοχή, θα διαπιστώσουμε ότι ακόμα και σήμερα η Γερμανία εξακολουθεί να διακατέχεται από βαθειά ιδεολογικά ανθελληνικά σύνδρομα, πλην της οικονομικής λεηλασίας, που καθορίζουν την στάση της απέναντι στην χώρα μας εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεμπέληδες, λαμόγια, απατεώνες ανίκανοι Έλληνες), θέτοντας έτσι ασυνείδητα εκ νέου σε εφαρμογή ένα σύγχρονο σχέδιο Brocardus. Βεβαίως, οι εχθρικές επιλογές της Γερμανίας δεν θα είχαν καμία πιθανότητα επιτυχίας άνευ της αρωγής του εγχωρίου πολιτικού συστήματος εξουσίας, των οικονομικών ελίτ και του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου μαζικής αποβλάκωσης πληθυσμού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν μέσα σε δικαστήριο εκδικάζονται εγκλήματα και η αστυνομία αφήνει ασύδοτους τους εγκληματίες να ασχημονούν σε βάρος μιας γυναίκας που της δολοφόνησαν το παιδί. Όταν μέσα στο δικαστήριο αυτό η αστυνομία καταγράφει ηλεκτρονικά αυτούς που πηγαίνουν για συμπαράσταση στα θύματα, τους απαγορεύει την είσοδο και τους επιτίθεται.
Σ' ετούτη δω τη χώρα διαπράττεται ένα έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας, που όπως φαίνεται δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Γιατί, αν το είχαμε συνειδητοποιήσει, οι δρόμοι της Αθήνας θα ήταν απόψε γεμάτοι από κόσμο που θα αναλάμβανε ο ίδιος την υπεράσπιση της δημοκρατίας και θα καταδείκνυε τους ένοχους. Και οι ένοχοι έχουν ονόματα:
Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που προσφέρει πολιτική κάλυψη στα όσα αδιανόητα συμβαίνουν, διατηρώντας στις θέσεις τους τους άλλους δύο ένοχους: Τον υπουργό Προστασίας του Φασισμού, Νίκο Τόσκα, και τον υπουργό "Δικαιοσύνης", Σταύρο Κοντονή. Θα τα βρούμε μπροστά μας όλ' αυτά. Ας συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε και θα περάσουμε καλά...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση με συνθήματα, όπως «πουτάνας γιοι, αναρχικοί», ευθείες προσβολές προς την Μάγδα Φύσσα (ακούστηκε η φράση «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;») και ρίψη αντικειμένων από τις δύο πλευρές με κάποιους από το κοινό των Χρυσαυγιτών να προσπαθούν να επιτεθούν στην απέναντι πλευρά και να συγκρατούνται από άνδρες της αστυνομίας, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποια προσαγωγή. Παράλληλα, διακρίνονται στο βίντεο Χρυσαυγίτες να κάνουν χειρονομίες και να ψάχνουν αντικείμενα σε γραφεία και έδρανα του Εφετείου, ενώ αμέσως στην αίθουσα μπήκαν διμοιρίες ΥΜΕΤ μόνο από την πλευρά του κοινού των αντιφασιστών, και με χτυπήματα και κλωτσιές απομάκρυναν τους αντιφασίστες όσο οι Χρυσαυγίτες φώναζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και χειροκροτούσαν."
Πάση θυσία να μην ακουστούν οι μάρτυρες που τους «καίνε»
Επεισοδιακή υπήρξε η σημερινή (127η) συνεδρίαση της δικης με οπαδούς και μέλη της Χρυσής Αυγής να επιτίθενται σε αντιφασίστες μέσα στην αίθουσα του Εφετείου και την αστυνομία να συντρέχει τους επιτιθέμενους με πάνοπλες διμοιρίες ΥΜΕΤ που με γκλοπ και κλωτσιές απομάκρυναν μόνο το κοινό της πλευράς των αντιφασιστών. Όλα άρχισαν όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του για την υπόθεση της επίθεσης τάγματος εφόδου στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη ο μάρτυρας Π. Δριμυλής και ενώ, νωρίτερα, η αστυνομία δεν επέτρεψε σε κοινό αντιφασιστών και γενικότερα της πλευράς της πολιτικής αγωγής να μπει στην αίθουσα με την ψευδή δικαιολογία της έλλειψης θέσεων, μια που στην αίθουσα υπήρχαν αρκετές κενές θέσεις. Μετά από διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και μέρους του ακροατηρίου, η αστυνομία επέτρεψε σε κάποιους την είσοδο στην αίθουσα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ruben Rodrigez, μάρτυρας της επόμενης υπόθεσης (Αντίπνοια), απευθύνθηκε στην Έδρα λέγοντας πως αν η αστυνομία δεν αφήσει και τους υπόλοιπους αντιφασίστες να μπουν στην αίθουσα, δεν θα κατέθετε.
Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση με συνθήματα, όπως «πουτάνας γιοι, αναρχικοί», ευθείες προσβολές προς την Μάγδα Φύσσα (ακούστηκε η φράση «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;») και ρίψη αντικειμένων από τις δύο πλευρές με κάποιους από το κοινό των Χρυσαυγιτών να προσπαθούν να επιτεθούν στην απέναντι πλευρά και να συγκρατούνται από άνδρες της αστυνομίας, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποια προσαγωγή. Παράλληλα, διακρίνονται στο βίντεο Χρυσαυγίτες να κάνουν χειρονομίες και να ψάχνουν αντικείμενα σε γραφεία και έδρανα του Εφετείου, ενώ αμέσως στην αίθουσα μπήκαν διμοιρίες ΥΜΕΤ μόνο από την πλευρά του κοινού των αντιφασιστών, και με χτυπήματα και κλωτσιές απομάκρυναν τους αντιφασίστες όσο οι Χρυσαυγίτες φώναζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και χειροκροτούσαν. Κατά την απομάκρυνση, στο φουαγιέ στης αίθουσας έγινε χρήση πυροσβεστήρα από κάποιον από το κοινό, ενώ οι Χρυσαυγίτες βγήκαν αργότερα από την αίθουσα με αστυνομική συνοδεία.
Για όσους παρακολουθούν τη διαδικασία και ειδικά όσα αποκαλύφθηκαν κατά τις τελευταίες δικασίμους αλλά και μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα, είναι φανερό πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας τις «στενές σχέσεις» της με μέρος της ΕΛ.ΑΣ., κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί οπουδήποτε αλλού εκτός από την ουσία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η μέχρι τώρα εξέτασή της σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις για το νεοναζιστικό μόρφωμα.
https://omniatv.com/blog/6121-gdtrial-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%C2%BB
σχολιο.- ....είναι που εκδημοκρατιστηκαν οι μπάτσοι Μπατσοι & χρυσαυγη το ιδιο μαγαζι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί είπαν «όχι» στον οίκο Gucci για τον Παρθενώνα
15/2/2017 1.00
'Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco'. Με την παραπάνω αιτιολόγηση, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου, που εξαρχής φάνηκε ότι θα είχε αυτή την κατάληξη, έγινε μετά από αρκετή συζήτηση, όχι τόσο μεταξύ των μελών του, όσο με τους εκπροσώπους της εταιρείας που παρέστησαν στη συνεδρίαση (Έλληνες δικηγόροι και Ιταλοί συνεργάτες της Gucci). Πριν από την παράστασή τους, ωστόσο, προηγήθηκε υπόμνημα της εταιρίας προς τα μέλη του Συμβουλίου, το οποίο και διαβάστηκε στη συνεδρίαση.
'Η Ακρόπολη είναι όχι απλώς ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ένα σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, που δεν μπορεί να μπαίνει σε εμπορικές συναλλαγές. Ο Παρθενώνας είναι το logo της Unesco, επίσης γνωρίζετε όλοι την προσπάθεια και τον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δίνουμε με αυτό τον τρόπο το σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για μια επίδειξη μόδας, που μπορεί να είναι υψηλής ραπτικής, αλλά δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του χώρου. Είμαστε πάντα πρόθυμοι σε χορηγίες, τα μνημεία χρειάζονται συντήρηση και ανάδειξη. Υπάρχουν τα έργα που διεξάγονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχουμε και χορηγίες από άλλους φορείς', ανέφερε μεταξύ άλλων η γγ του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα αναφέρονταν στο υπόμνημα.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε αξίζουν να σημειωθούν κάποιες επισημάνσεις των μελών του ΚΑΣ. Όπως εκείνη του καθηγητή Μανόλη Κορρέ, που απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της εταιρείας ανέφερε ότι η φωτογράφηση της Nelly's το 1928, στην οποία έκανε αναφορά το υπόμνημα ως παράδειγμα παραχώρησης της Ακρόπολης, ήταν μια καλλιτεχνική δημιουργία, που δεν πλήρωσε κανένα αντάλλαγμα. Ο κ. Κορρές αναφέρθηκε επίσης σε ένα φιλοσοφικό ζήτημα: Αν το ΚΑΣ έπρεπε να παραχωρήσει την Ακρόπολη σε έναν ενδιαφερόμενο, ποιος θα ήταν αυτός; 'Ποιος θα ήθελε να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος φορέας πολιτισμού ή επιστήμης στον κόσμο;', ρώτησε ο καθηγητής, αναφέροντας το παράδειγμα της τελευταίας θέσης της στρογγυλής τράπεζας που προορίζεται στον καλύτερο και μοναδικό, γι' αυτό και παραμένει πάντα άδεια.
Η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών, τόνισε ότι αν δοθεί τώρα η Ακρόπολη στην Gucci, αύριο σε άλλη εταιρεία και μεθαύριο σε άλλη, 'τελικά αυτό το υπέρτατο μνημείο θα καταντήσει ένα σκηνικό, κάτι που δεν θα ήθελε κανείς να δει έτσι'. Τέλος, η Ευγενία Γατοπούλου, γενική διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, χαρακτήρισε την πρόταση 'χυδαία', 'εκτός λογικής και προσβλητική', που δεν θα έπρεπε καν να συζητηθεί. Θα μπορούσε, είπε, να είναι μια πρόταση συμβολική, για παράδειγμα μια φωτογράφηση στον Παρθενώνα και μια άλλη αντίστοιχη στα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. 'Ενδεχομένως δεν θα την δεχόμασταν πάλι, αλλά θα ήταν μια πρόταση άλλου επιπέδου', τόνισε η ίδια.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για τις εναλλακτικές προτάσεις της ΕΦΑ Αθηνών ως προς την πραγματοποίηση της εκδήλωσης (προαύλιος χώρος Ηρωδείου, άνδηρο Πικιώνη στου Φιλοπάππου και Ολυμπιείο), ενώ, όπως έγινε γνωστό, παρά το γεγονός ότι πριν το θέμα έρθει στο ΚΑΣ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν υποδείξει στους ενδιαφερόμενους το άτοπο του αιτήματος, η Ακρόπολη παρέμενε ο ποθητός χώρος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενα στα τρία παιδιά πεινάει στο σχολείο
15/2/2017 5.00
«Οταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι πένονται», είχε πει πριν από 54 χρόνια ο Γεώργιος Παπανδρέου και η ρήση του αυτή επαληθεύεται για μία ακόμη φορά σήμερα.
Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχε το 2016, τα φαινόμενα υποσιτισμού στα δημόσια σχολεία αυξάνονται διαρκώς και τα περιστατικά ζάλης και λιποθυμιών μαθητών πολλαπλασιάζονται, σύμφωνα με τις αναφορές που φτάνουν στο υπουργείο και στις αρμόδιες διευθύνσεις. Την περίοδο που το πρωτογενές πλεόνασμα υπερέβη τους στόχους των δανειστών κατά 2 δισ. ευρώ, το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει 25 εκατ. ευρώ για τη σίτιση μαθητών με σχολικά γεύματα που έχει ήδη εξαγγείλει και αρκείται μόνο σε ένα πρόγραμμα σίτισης 10.000 μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτοντας 875.000 ευρώ. Κάθε εβδομάδα δάσκαλοι και καθηγητές -κυρίως από σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών- αναφέρουν περιστατικά με μαθητές τους που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα και έχουν χάσει τη συνήθη ζωντάνια τους επειδή οι συνθήκες διαβίωσης στις οικογένειές τους έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Εχουν επίσης καταγραφεί περιπτώσεις μαθητών που είναι οφθαλμοφανές ότι δεν τρέφονται σωστά και προσπαθούν να το κρύψουν για να μην υποστούν συμπεριφορές απομόνωσης από τη μαθητική κοινωνία.
Χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα
Πάνω από 2.000 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε προγράμματα σίτισης, εκπέμποντας μηνύματα αγωνίας και απόγνωσης για μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι ή να φέρουν ένα σάντουιτς ή ένα φρούτο από το σπίτι τους.
Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης αυτής της θλιβερής κατάστασης, η κυβέρνηση ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη σίτιση 10.000 μαθητών. Τέσσερις υπουργοί κατέθεσαν ήδη τροπολογία στη Βουλή, με την οποία καθιερώνουν λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης διαδικασίες-εξπρές για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με εταιρείες τροφοδοσίας. Παρά, τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία όμως, το σημαντικότερο είναι η ομολογία της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια σχολεία, με την υπογραφή των τεσσάρων υπουργών. Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην αιτιολογική τους έκθεση, μάλιστα, παραδέχονται ότι η παιδική φτώχεια και η επισιτιστική ανασφάλεια των μαθητών έχει πλέον φτάσει σε ακραία επίπεδα.
Η παραδοχή της ντροπής
«Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2015, διενεργηθείσα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ανέρχεται σε 26,6%, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2014, ενώ το βάθος κινδύνου παιδικής φτώχειας, ήτοι το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας, εκτιμάται σε 34,5%» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που υπογράφουν οι τέσσερις υπουργοί. Πρόκειται για μια παραδοχή που πραγματοποιείται σε μια περίοδο που κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται ή, κατ’ άλλους, έπαψε τουλάχιστον να επιδεινώνεται. Πρόκειται για μια παραδοχή που πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο υπερέβη τους οριζόμενους από τους δανειστές στόχους κατά 2 δισ. ευρώ.
Κι όμως, από το πλεόνασμα αυτό η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να διασφαλίσει 25 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος σχολικών γευμάτων, το οποίο έχει εξαγγείλει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αλλά είναι αδύνατον προς το παρόν να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με την τροπολογία των τεσσάρων υπουργών, θα ξεκινήσει άμεσα μόνο ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη σίτιση 10.000 μαθητών, συνολικού κόστους 875.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και ενώ χάθηκαν ήδη έξι μήνες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς με τα προβλήματα υποσιτισμού μαθητών να πολλαπλασιάζονται. Αυτά τα 10.000 αυτά γεύματα αποτελούν την αρχή ενός φιλόδοξου προγράμματος που έχει εξαγγείλει ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φωτίου και το οποίο προβλέπει 11 εκατομμύρια γεύματα στα σχολεία, συνολικού κόστους 25 εκατ. ευρώ.
Από τα 25 εκατομμύρια προς το παρόν έχουν διασφαλιστεί λοιπόν μόλις 875.000 που θα χρηματοδοτήσουν μόνο τα πρώτα 10.000 γεύματα και με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης, οι οποίες προκαλούν ήδη αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. «Καθυστερήσατε να καταθέσετε τη διάταξη στη Βουλή για να αποφύγετε τους διαγωνισμούς και να αναθέσετε τις συμβάσεις σε κομματικούς σας φίλους», κατήγγειλαν στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας όμως ότι θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη που θα πρέπει να καλυφθεί. Αλλά ακόμη και αν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης δεν ευσταθούν, το γεγονός είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός καθυστέρησε πολύ να κινητοποιηθεί, ξεκινώντας το πρόγραμμα περίπου προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. 40% χωρίς φαγητό και θέρμανση
Σύμφωνα με την έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2015 που δημοσιοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2016 και επικαλείται και η τροπολογία των τεσσάρων υπουργών, «βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών». Ταυτόχρονα η έκθεση επισημαίνει πως ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7%) διαμένει σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους και ακατάλληλα πατώματα. «Συνολικά, περισσότεροι από 4.512.000 Ελληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα», αναφέρει σε άλλο σημείο η έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ποσοστό 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. 3.828.500 άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερήθηκαν βασικά υλικά αγαθά το 2015.
Την ίδια στιγμή ποσοστό 18,7% του πληθυσμού (1.111.300 άτομα) διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας. Τα άτομα αυτά δηλώνουν ότι δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις όπως: ■ Πληρωμή πάγιων λογαριασμών: ενοίκιο ή δόση δανείου κ.ά. ■ Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. ■ Ικανοποιητική θέρμανση. ■ Τηλέφωνο. ■ Πλυντήριο ρούχων. ■ Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο. ■ Διακοπές για μία εβδομάδα.
Ψυχολογικές επιπτώσεις
Η οικονομική κατάσταση των οικογενειών αυτών έχει άμεση επίπτωση στη σωματική, αλλά και στην ψυχολογική κατάσταση των παιδιών, όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζοντας ότι σε παρόμοια κατάσταση είναι το 26,6% των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών. Οπως έχει ανακοινώσει η κυρία Φωτίου, προγραμματίζεται να διανεμηθούν από τον Φεβρουάριο 11 εκατομμύρια σχολικά γεύματα σε 70.000 μαθητές δημοτικών σχολείων. Ωστόσο ο Φεβρουάριος έφτασε ήδη και δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ούτε η τροπολογία για τα πρώτα 10.000 γεύματα, με συνολική πίστωση 875.000 ευρώ, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εκφράζονται λοιπόν αμφιβολίες για την έγκαιρη και ομαλή εκτέλεση του προγράμματος, ενώ η κατάσταση στα σχολεία με τους υποσιτισμένους μαθητές έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Ακόμη και με συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις, όπως προβλέπει η τροπολογία, η εφαρμογή του προγράμματος σίτισης είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει πριν από τον Μάρτιο, δηλαδή μόλις έναν μήνα πριν από τις διακοπές του Πάσχα και δύο πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς. «Τα γεύματα θα επεκταθούν και στη νέα σχολική χρονιά», διευκρινίζει η κυρία Φωτίου και συνεχίζει: «Είναι μεγάλο το εγχείρημα, όλους τους χρειαζόμαστε να βοηθήσουν, αλλά θα βοηθήσουν μέσα σε μια φιλοσοφία, όχι έξω από τη φιλοσοφία. Ούτε φιλανθρωπία είναι. Εμείς δεν δίνουμε στο παιδί κρυφά τίποτε. Ολα τα παιδάκια τρώνε μαζί. Και γι’ αυτό πάμε σε περιοχές που είναι πολύ χτυπημένες από τη φτώχεια». Η αναπληρώτρια υπουργός τονίζει ότι είναι καταγεγραμμένες οι περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες και ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί, αλλά εφαρμόζεται «μόνο υπό τον όρο ότι συμφωνούν οι δάσκαλοι και οι γονείς». «Ακούμε τους κυλικειάρχες, θα συνεργαστούμε και μαζί τους και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε συνολικά», καταλήγει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύσκολες ώρες για την Αρλέτα - Οι γιατροί κάνουν προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή
14/2/2017
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αθήνας «Αγια Ολγα» στη Μοναδα Εντατικης Θεραπειας η Αρλέτα. Η μεγάλη ερμηνεύτρια και μοναδική τραγουδοποιός αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα με την υγεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή της είναι τόσο κρίσιμη που οι γιατροί κάνουν προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή.
Η 72χρονη Αρλέτα είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία στις 11 Φεβρουαρίου του 2008 λίγο πριν από μια προγραμματισμένη συναυλία της. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου. Παρά την μεγάλη της περιπέτεια τότε και την κρισιμότητα της κατάστασής της είχε καταφέρει να αναρρώσει. Συνεχίζει η περιπέτεια της υγείας της Αρλέτας, που εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες και αντιμετωπίζει λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ υπέστη εγκεφαλικο και έμφραγμα. Η 72χρονη ερμηνεύτρια νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα".
Η Αρλέτα ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας, καθώς είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία στις 11 Φεβρουαρίου του 2008, λίγο πριν από μια προγραμματισμένη συναυλία της. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και είχε καταφέρει να αναρρώσει. Σε συνέντευξη που είχε δώσει το Νοέμβριο του 2016 είχε δηλώσει: 'Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον 'κύριο' που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου... Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα'. Όλοι προσευχόμαστε για ακόμα ένα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύζυγος και γιος κατηγορούμενοι για το φόνο του ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν
14/2/2017
Λύση στο μυστήριο του θανάτου του ηγέτη της ακροδεξιάς οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν φαίνεται πως έχουν βρει οι αστυνομικές αρχές. Όπως όλα δείχνουν ο "αυτοκρατορικό μάγος" του ρατσιστικού μορφώματος έπεσε νεκρός από τα χέρια του θετού γιου και της συζύγου του Μαλίσα. Στην Μαλίσα Αν Ανκόνα, 44 ετών, που ήταν και εκείνη που φερόταν να τον είχε δει ζωντανό την περασμένη Τετάρτη και το γιο της Πολ Άντουαρντ Τζίνκερσον, 24 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο α' βαθμού και εγκατάλειψη νεκρού αναφορικά με την εύρεση του άψυχου σώματος του 51χρονου Φρανκ Ανκόνα το Σαββατοκύριακο. Το πτώμα του μέλους της ΚΚΚ βρέθηκε 70 μίλια νοτιοδυτικά του Σαντ Λούις, σε δασική έκταση και κοντά στον ποταμό Big River, από οικογένεια που ψάρευε στη γύρω περιοχή. όπως φαίνεται, ο 24χρονος Τζίνκερσον εισέβαλε την περασμένη Πέμπτη στην κρεβατοκάμαρα του πατριού του και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, μαζί με τη μητέρα του, φαίνεται πως πέταξαν το άψυχο κορμί του 51χρονου στην δασίκή έκταση όπου και εντοπίστηκε.
Τα ενοχοποιητικά στοιχεία
Οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλες κηλίδες αίματος στο σπίτι της οικογένειας Ανκόνα στο Λίντγουντ, σε έρευνα που διεξήγαγαν το Σάββατο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Μαλίσα να δηλώνει ένοχη και να καταθέτει πως ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη. Ωστόσο, ο δικηγόρος του 24χρονου, που έχει αναλάβει άλλη υπόθεσή του για φθορά ξένης περιουσίας και απόπειρα κλοπής, δηλώνει κατηγορηματικά πως αποκλείει το ενδεχόμενο ο πελάτης του να προχώρησε σε αυτό το έγκλημα. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση παραξενεύτηκαν από το γεγονός πως το αυτοκίνητο του νεκρού βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ερημική περιοχή την Πέμπτη, όμως κανείς δεν ανέφερε την εξαφάνισή του παρά μια μέρα αργότερα. Επιπλέον, ανήσυχοι ήταν και οι συνάδελφοι του 51χρονου, που όπως τονίζουν δεν συνήθιζε να μην εμφανίζεται αδικαιολόγητα στη δουλειά. Το πόρισμα της αυτοψίας μαρτυρά πως ο Ανκόνα πέθανε από τραύμα στο κεφάλι, το οποίο και προκλήθηκε από καραμπίνα.
Οι αντιφάσεις και τα ερωτηματικά
Όταν οι αρχές ρώτησαν τη γυναίκα και το γιο του θύματος, εκείνοι του απάντησαν πως δέχτηκε ένα επείγον τηλεφώνημα από τη δουλειά και έφυγε προκειμένου να παραδώσει κάποιο εξάρτημα. Έκτοτε, όπως ισχυρίστηκαν δεν είχαν νέα του. Ωστόσο, οι συνάδελφοί του άνδρα διέψευσαν το υποτιθέμενο τηλεφώνημα, αλλά και την εργασία αυτή. Από τις έρευνες στο σπίτι του θύματος, διαπιστώθηκε επίσης πως το χρηματοκιβώτιο του, στο οποίο και φύλαγε τη συλλογή όπλων του είχε αδειάσει. Η σύζυγός του ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είχε μεταφέρει τα όπλα μόνος σε άλλο σημείο, κρατώντας μόνο μια καραμπίνα για την οποία και διέθετε άδεια οπλοφορίας. Ύποπτο μοιάζει επίσης και το γεγονός πως άμεσα, η Μαλίσα έβαλε "αγγελία" για συγκάτοικο στο προφίλ της στο Facebook. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο Ανκόνα την είχε απειλήσει με διαζύγιο και αυτός ήταν ο λόγος που αναζητούσε ενοικιαστή για το σπίτι της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου ο αρχιμανδρίτης. Τι έδειξε η νεκροψία
14/2/2017 23.00
Οι κατοικοι διαμαρτυρονται για ελλειπη αστυνομευση. Τωρα εκτος από το να τους κλεβουν, τους σκοτωνουν κιολας.
Κυριολεκτικά μαρτύρησε ο 47χρονος αρχιμανδρίτης από τον Γέρακα, στα χέρια του δολοφόνου ή των δολοφόνων του! Το πόρισμα της ιατροδικαστού από την νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, φανερώνει την μανία και την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε ο άτυχος ιερωμένος. Σύμφωνα λοιπόν με την νεκροψία-νεκροτομή, το θύμα έφερε τρία σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο υοειδές οστό (απόπειρα στραγγαλισμού), ενώ ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία, εξαιτίας σφιχτά δεμένης πετσέτας στο στόμα.
Το θύμα βρέθηκε με τις πυτζάμες του, μπρούμυτα στο κρεβάτι και δεμένος πισθάγκωνα σε χέρια και πόδια, ενώ το μαξιλάρι του βρέθηκε ματωμένο και πεταμένο στο μπάνιο. Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν και την μοναδική παρέα του θύματος, ένα σκυλάκι ράτσας μαλτέζ, που οι δράστες δεν είχαν πειράξει, κουλουριασμένο στην πολυθρόνα να “θρηνεί” προφανώς για τον θάνατο του αφεντικού του. Το θύμα αναζητούσε ένας φίλος του ιερωμένος από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τελευταία φορά τον είχαν δει στις 3 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ύστερα, πήγε στο σπίτι του για έναν μεσημεριανό ύπνο.
Τελικά, το θύμα ανακάλυψε ο φίλος του αυτός και επίσης ιερωμένος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, που πήγε στο διαμέρισμα του, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυπλίου 5 στον Γέρακα, για να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα δεν είχε παραβιαστεί. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ιατροδικαστής που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα υπέστη ασφυκτικό θάνατο και πως το κίνητρο ήταν η ληστεία. Το διαμέρισμα έφερε έντονα ίχνη έρευνας, ειδικά τα κομοδίνο και ένα σκρίνιο από το οποίοι έλειπαν όλα τα ιερατικά σκεύη, σταυροί και κοσμήματα αξίας, ενώ ενδεχομένως είχαν αφαιρεθεί και χρήματα από το σπίτι.
Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα εφόσον η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη, είτε θύμα και δράστης να γνωρίζονταν, είτε ο δράστης ή οι δράστες να του χτύπησαν την πόρτα, να άνοιξε, να τον αιφνιδίασαν, ακινητοποίησαν και στη συνέχεια να τον ξυλοκόπησαν άγρια, να τον έδεσαν στο κρεβάτι να τον φίμωσαν και να τον έπνιξαν... Το χρονικό σημείο θανάτου του, εντοπίζεται νωρίς το απόγευμα, δηλαδή στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5-7 το απόγευμα. Κανείς από τους γείτονες δεν προέκυψε να αντιλήφθηκε το παραμικρό παρότι ήταν νωρίς το απόγευμα, ενώ η έρευνα της Αστυνομία κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Το θύμα ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στην ενορία του και είχε την φήμη ιδιαίτερα φιλάνθρωπου και ελεήμονος ανθρώπου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιωργος Αλεξατος
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ
Κι όμως! Για να εκδοθεί κάποιο βιβλίο που έγραψες, θα πρέπει να έχεις κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία, ως επαγγελματίας συγγραφέας. Και φυσικά, να καταβάλλεις κάθε μήνα κάποιες εκατοντάδες ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο των ανεξάρτητων επαγγελματιών. Κι αν δεν έχεις έσοδα από το βιβλίο; Κι αν τα έσοδα που έχεις από τα βιβλία σου ίσα που σου επιτρέπουν να ζεις με μεγάλη δυσκολία; Η κυβέρνηση του αμόρφωτου δεν νοιάζεται για κάτι τέτοια.
Αν δεν έχεις λεφτά, αν αυτά που γράφεις δεν έχουν την εμπορική επιτυχία των βιβλίων της Δημουλίδου, αν γράφεις για να διασώσεις κάποια πράγματα από την ιστορία ή για να εκφραστείς ως άνθρωπος, η κυβέρνηση του αμόρφωτου σου απαγορεύει να εκδίδεις τα βιβλία σου. Επιπλέον, αν δεν έχεις πόρους ζωής, στερείσαι την όποια, έστω και άθλια, επιδότηση, ακριβώς γιατί θεωρείσαι επαγγελματίας, που μάλιστα εξαπατάς το κράτος!
Να τη χαίρονται την κυβέρνησή τους αυτοί που τη στηρίζουν! Κι αναρωτιέμαι μετά γιατί τόσα κομπρεμί και τόση κάλυψη στους φασίστες! Αν οι χιτλερικοί είχαν ως αξίωμα τη φράση, "όταν ακούω τη λέξη κουλτούρα, το χέρι μου πάει στο πιστόλι", ετούτοι έχουν ως αξίωμα το "όποια λέξη κι αν ακούσω, λεφτά μετράω. Για να 'χω να δώσω στους δανειστές και ν' αγοράζουν οι υπουργοί πολυτελή διαμερίσματα στο Κολωνάκι. Πολιτισμός; Ποιος πολιτισμός;" Μόλις αρχίσαμε, κύριοι! Έπεται συνέχεια μέσα στις επόμενες μέρες. Και θα εκπλαγείτε, πολύ δυσάρεστα!
Nikos Sarantakos Το πρόβλημα με την αντιμετώπιση των συγγραφέων ή μάλλον των συγγραφικών δικαιωμάτων από την εφορία είναι παλιό, δεν αφορά τη σημερινή κυβέρνηση. Αλλά αν τα έσοδα είναι χαμηλά, υπάρχει η λύση της απόδειξης δαπάνης. Ξανακοίταξέ το μήπως κάνει λάθος ο εφοριακός.
Kostas Grigoriadis Καταργηθηκε η αποδειξη δαπανης Nikos δυστυχως με τις τελευταιες ρυθμισεις για τα μπλοκακια κλπ Οτι ισχυε περιελαμβανε μεχρι και το 2016 Απο 2017 τελος η βεβαιωση δαπανης
Γιώργος Αλεξάτος Ούτως ή άλλως, το κοιτάω. Προς το παρόν επιμένουν πως εφαρμόζουν τον νόμο. Αυτόν, με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή δεν ασχολήθηκε για να μη δυσαρεστήσει τους δανειστές. Δεν μου στερούν μόνο το κοινωνικό επίδομα, αλλά με απειλούν και με δίωξη, γιατί δεν έχω κάνει έναρξη εργασιών, που σημαίνει πως θα έπρεπε να χρωστάω ήδη μερικές δεκάδες χιλιάρικα στον ΟΑΕΕ. Με τη δημοσίευσή μου αυτή προειδοποίησα πως δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Αν δεν παρέμβει το Υπουργείο Πολιτισμού με ξεκάθαρη θέση, θα προχωρήσω σε ενέργειες που θα τους δυσφημήσουν διεθνώς. Αποκαλύπτοντας πως το βιβλίο και οι άνθρωποι που το υπηρετούν είναι υπό διωγμό στην Ελλάδα του Τσίπρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη – Οι προσυγκεντρώσεις
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 14:01
Πανελλαδικό συλλαλητήριο έχει προαναγγείλει για τις 21 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ, ενώ το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 18.30 στην πλατεία Ομονοίας. Θα προηγηθούν συγκεντρώσεις συνδικάτων, μαζικών φορέων, Λαϊκών Επιτροπών στις 18.00 στα εξής σημεία Πλατεία Βάθης, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσης (πρώην Κοτζιά)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H Κούβα καταγγέλει τις χώρες που στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στο πρότυπο των ΗΠΑ
15 Φεβρουαρίου 2017
H σοσιαλιστική κυβέρνηση της Κούβας άσκησε κριτική στιςχώρες που χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και προωθούν εξτρεμιστικές οργανώσεις παγκοσμίως, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αν και δεν ονοματίζονται οι χώρες, η κουβανική κυβέρνηση αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν στηρίξει τις τρομοκρατικές οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν ξοδέψει από το 2013 πάνω από 500.000.000 δολάρια για όπλα, φαγητό και ιατρικές προμήθειες σε εξτρεμιστικές οργανώσεις που μάχονται εναντίον του σύρου προέδρου Bashar al-Assad, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, το Κατάρ και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστηρίξει αυτές τις ομάδες. Oι περισσότερες ομάδες που πολεμούν τον Assad έχουν εκτεθεί για τη σύνδεσή τους με την οργάνωση Jabhat Fateh al-Sham (πρώην Μέτωπο του al-Nusra) και το Ισλαμικό Κράτος.
Η κουβανική κυβέρνηση κατήγγειλε, επίσης, χώρες όπως οι ΗΠΑ επειδή χρησιμοποιούν το επιχείρημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας για να δικαιολογήσουν την επέκταση της στρατιωτικής τους παρουσίας παγκοσμίως. «Απορρίπτουμε και καταγγέλουμε την αντιμετώπιση του ζητήματος με δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε η αντιπρόσωπος της Κούβας στα Η.Ε., Anayansi Rodriguez, όπως αναφέρει η Granma.«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για επεμβάσεις, παρεμβάσεις, επιθέσεις και παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων».
Η συζήτηση που ακολούθησε περιέλαβε διάφορες προσεγγίσεις πάνω στο ζήτημα, αλλά τελικά οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομόφωνα την υιοθέτηση του Resolution 2341, μίας νέας συμφωνίας που στοχεύει στην πρόληψη της τρομοκρατίας, αναφέρει η Granma. Η Rodriguez, τονίζοντας τη δέσμευση της Κούβας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, υπενθύμισε στο σώμα ότι η χώρα της έχει υπάρξει επίσης θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από οικονομικά ισχυρές χώρες. Το 1976, για παράδειγμα, δεξιοί τρομοκράτες, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, βομβάρδισαν ένα κουβανικό αεροπλάνο που πετούσε προς την Τζαμάικα, σκοτώνοντας 73 ανθρώπους. Η Κούβα δεν έχει επιτρέψει ποτέ, ούτε θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για να μεθοδευτούν, υποστηριχθούν, συγκαλυφθούν ή χρηματοδοτηθούν τέτοιες ενέργειες εναντίον άλλων χωρών» δήλωσε η Rodriguez στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αστυνομικός «στόχος» και «στατιστική αποτύπωση» και ..σπάνια «σύννομος»
15 Φεβρουαρίου, 2017
Έντονη ενόχληση εχει προκαλέσει στους Αστυνομικούς της ΥΑΤ η κλήτευση σε εξηγήσεις, για ένστολο, με αφορμή φωτογραφική απεικόνιση του και καταγγελίες αντιεξουσιαστών, καθώς έφερε ραμμένη στη στολή του … «Power bank» (πολυφορτιστή) Οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ (και από άλλες επιχειρησιακές υπηρεσίες) εκφράζονται έντονα ενοχλημένοι, για την απόφαση των Ανωτάτων Αξιωματικών της ΓΑΔΑ να καλέσουν σε «ανωμοτί» εξήγηση το συνάδελφο τους, με αφορμή «για ακόμα μια φορά από τους ίδιους χώρους που καταγράφουν, στοχοποιούν και δημοσιοποιούν φωτογραφίες και ονόματα συναδέλφων.. γιατί κάνουν τη δουλειά τους » σχολιάζει Αστυνομικός της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Ταξης, στο site
«Τόσο ηλίθιοι και οι μεν που βλέπουν κάμερες και άσχετοι οι δε… Δικοί μας που θα ξεκινήσουν ΕΔΕ….σιγουρακι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα power bank…. Και ελληνιστη.. εξωτερική μονάδα φορτισης …… Αλλά και μια ερώτηση γιατί αυτοί που συνέχεια τραβάνε πρόσωπα συναδέλφων, σταμπαροντας και απειλώντας τους φοβούνται μην τυχόν καταγράφουν; έ;», αναφέρει Αστυνομικός με αφορμή την έκταση που έλαβε το θέμα «φορτιστή». Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, επεσήμανε ωστόσο, ότι, «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άσκοπων διαδικασιών,θεωρείται σκόπιμο να λαμβάνουν μέτρα τσιτσιδοι»…
Ενω, θέμα προς προβληματισμό παραθέτει ένας ακόμα Αστυνομικός, «…ποιοι ήταν πολίτες σε προσωπικές τους στιγμές (?)… ο Νόμο περί προσωπικών δεδομένων, είναι σαφής. Γιατί οι Αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία, μπορεί, να καταγράφονται στοχοποιούνται αναφέρονται ονομαστικά, φωτογραφιζονται και τα στοιχεία τους να δημοσιοποιουνται σε ιστότοπους, και οταν υπαρχει υλικό καταγραφής στην τελεση αξιοποινων πράξεων και αυτό αποτελει πειστήριο, τότε είμαι παράνομο!? Δύο μέτρα και δύο σταθμά!? Ας αφήσουνε τον Αστυνομικό να κάνει όσα ο Νόμος προβλέπει και τις κρίσεις από την ασφάλεια της τηλεόρασης και του γραφείου, γιατί η Αστυνόμευση γίνεται στο δρόμο και όχι στα χαρτιά «…
Αν και επιχειρήθηκε από συγκεκριμένους «χώρους» και στη συνέχεια από ψευδώνυμους ανώνυμους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα να διαστρευλωθει η πραγματικότητα, όπως διακριβώθηκε από τους ενεργουντες την έρευνα Αξιωματικούς, η … «κάμερα», ήταν ένας απλός φορτιστής (power bank), με την αγανάκτηση στις τάξεις των Αστυνομικών, για τη μεταχείριση από την ηγεσία του συναδελφου τους να εκφράζεται έντονα.
Στο site γίναμε αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία καταγράφεται η έντονη όχληση κυρίως Αστυνομικών Μαχιμων Υπηρεσιών, στα οποία επισημαίνεται ότι …»οι τακτικές της ηγεσιας του Σώματος, θέτουν το ένστολο προσωπικό, υπό έλεγχο -ΠΔΕ/ ΕΔΕ κλπ- με μια καταγγελία (από συγκεκριμένους χώρους) η οποία καταφανώς έχει στόχο την προσβολή του ενστόλου και τη στοχοποίησή του, με βάση τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ σε περίπτωση που ο Αστυνομικός βρίσκεται θύμα αξιόποινων συμπεριφορών καταγράφεται ως στατιστική αποτύπωση στα πληροφοριακά δελτία των Υπηρεσιών».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;" λέει το απόβρασμα στη μάνα του Φύσσα. Και ο δήμαρχος Πάτρας, ο Πελετίδης, σέρνεται σε δίκη επειδή έκανε πράξη το "χτυπάτε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά". Αποθρασύνονται οι υπάνθρωποι; Ναι. Και ποιός φταίει γι' αυτό; Ρωτάω.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΡΑΧΜΕΣ
14/02/2017
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι έγιναν όλα τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα της δραχμής που χρησιμοποιούσαμε για δεκαετίες πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη; Νομίζατε ότι καταστράφηκαν; Όχι. Αν πιστέψουμε τον «εκπρόσωπο» της ΕΚΤ στην Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον τις πήραν και τις χρησιμοποιούν στη Βόρεια Κορέα σαν εθνικό νόμισμα.
Παρουσιάζοντας την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική το 2016 ο Στουρνάρας δήλωσε πως όποιος θέλει να δεί πως θα είναι η Ελλάδα με δραχμή να πάει στη Βόρεια Κορέα. Ο κεντρικός τραπεζίτης επιχείρησε να συνοψίσει σε μια πρόταση τα πιο γελοία επιχειρήματα που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Μεταξύ άλλων είπε: «Η βελτίωση ανταγωνιστικότητας έχει ήδη επιτευχθεί». Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ψεύτης – τουλάχιστον αν πιστέψουμε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή που αποδεικνύει ότι «η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε κατά 5 θέσεις». Και αυτό παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο Γιούνκερ αποδέχεται ότι καμία άλλη χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες θυσίες σε καθεστώς εσωτερικής υποτίμησης. Το επιχείρημα ότι το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις θα φέρει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ήταν ένα από τα πιο αποτυχημένα οικονομικά πειράματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αν μπορούμε να αποκαλούμε πείραμα μια απόφαση οι επιπτώσεις της οποίας είχαν προβλεφθεί με ακρίβεια από τον πρώτο χρόνο των μνημονίων.
«Το να φύγεις από το ευρώ δεν είναι απλή υποτίμηση. Είναι αλλαγή νομίσματος. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή». Η έλλειψη επιχειρημάτων και η προσφυγή στον τρόμο ήταν πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα του λόμπι του ευρώ και ιδιαίτερα όσων οι δραστηριότητες εξαρτώνται από την παραμονή στην ευρωζώνη (πχ οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες). Είναι περίεργο βέβαια ότι ορισμένοι από τους βασικότερους εκφραστές αυτής της άποψης (π.χ το Mega και ο ΔΟΛ) οδηγήθηκαν πρώτοι στην καταστροφή ακριβώς λόγω της κατάρρευσης της εσωτερικής ζήτησης την οποία οι ίδιοι στήριζαν με την επιχειρηματολογία τους. «Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα δραχμής και Grexit. Αυτό δεν προκύπτει από καμία οικονομική ανάλυση». Λάθος στιγμή επέλεξε να το πει αφού στις 15 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται η μελέτη του Ersensep για το πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. (Συμπτωματικά μάλιστα ο καθηγητής Κ.Λαπαβίτσας απαντά στο επιχείρημα περί Βόρειας Κορέας). Η θέση ότι η επιστροφή στη δραχμή θα έχει θετικά αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο για την ελληνική οικονομία είναι κυρίαρχη εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ οικονομολόγων και πανεπιστημιακών σε όλο τον κόσμο.
«Έχουμε υποχρεώσεις σε ευρώ και όλοι θα ζητάνε ευρώ». Ψέμα. Οι υποχρεώσεις των πολιτών θα μετατραπούν από ευρώ σε δραχμές οπότε θα είναι ωφελημένοι. Οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας προφανώς θα πρέπει να αθετηθούν όπως απέδειξε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αφού η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει (για πολλοστή φορά) το χρέος. Αν ο Στουρνάρας δεν αρνούνταν να παραστεί στις συνεδριάσεις, όπως του είχε ζητήσει η Βουλή των Ελλήνων, ίσως να το γνώριζε. «Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα και δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε». Έχουμε εξηγήσει και στο ντοκιμαντέρ This is not a coup ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να είναι φυλακή είναι ο Στουρνάρας καθώς με δική του ομολογία παραβίασε το ρόλο του ως κεντρικός τραπεζίτης και συνωμοτούσε εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με κάποιου είδους αποκλεισμό της χώρας και κλείσιμο συνόρων είναι από τα βασικά εργαλεία της επικοινωνιακής εκστρατείας της ΕΕ και του ελληνικού λόμπι του ευρώ. (Παρεμπιπτόντως τι τύπος είναι το θα συλλαμβανόμαστε; Ήθελε να πει μάλλον θα μας συλλαμβάνουν – εκτός αν αναφέρεται στην πράξη της αναπαραγωγής)
«Οσοι λένε αυτές τις ανοησίες υποστηρίζοντας ότι δεν θα συμβεί και τίποτα αν φύγουμε από το ευρώ ας ταξιδέψουν στην Βόρειο Κορέα να καταλάβουν τι θα συνέβαινε». Όπερ έδει δείξαι… στη Β.Κορέα χρησιμοποιούν δραχμές. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα πιο ανόητα επιχειρήματα στην φαρέτρα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόμοια επιχειρήματα είχε χρησιμοποιήσει για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος ο Δ.Μαρδάς που, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε ότι όποιος δεν συμμετέχει σε νομισματικές ενώσεις κινδυνεύει να γίνει Βενεζουέλα. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των χωρών του πλανήτη δεν συμμετέχει σε κάποια «ευρωζώνη», δεν απασχολεί κανέναν. Τουλάχιστον όχι αυτούς που έχουν συνδέσει την πολιτική τους επιβίωση με το Βερολίνο. Είναι λυπηρό να σκεφτείς ότι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την εθνική οικονομία, δεν έχουν καλύτερα επιχειρήματα εναντίον της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και βρίσκονται σήμερα σε τέτοια κατάσταση πανικού. Αξίζει κάτι καλύτερο ακόμη και αυτή η παρασιτική αστική τάξη της Ελλάδας. Αν μη τι άλλο για να έχει ενδιαφέρον η συζήτηση.
Αρης Χατζηστεφάνου Στο αρχικό κείμενο αναφέραμε βραχυπρόθεσμο αντί για μακροπρόθεσμο, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από την έξοδο από τηνερυωζώνη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιωργος Αλεξατος
Τον Αγγουλέ τον έκλεισαν φυλακή οι Εγγλέζοι κι οι εθνικόφρονες του Εμφυλίου, γιατί ήταν κομμουνιστής. Αν ζούσε σήμερα, θα τον έκλειναν φυλακή οι συριζαίοι, γιατί θα δημοσίευε τα ποιήματά του χωρίς να έχει κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία και δεν θα πλήρωνε το ταμείο απ' αυτά που δεν είχε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
H GOPRO «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
15/02/2017
Μια σαρκαστική ερώτηση στην εταιρεία GoPro, που κατασκευάζει τις λεγόμενες action cameras, ήταν αρκετή για να καταρρεύσει το επιχείρημα της Ελληνικής Αστυνομίας ότι τα μέλη της δεν χρησιμοποιούν κρυφές κάμερες. Υπενθυμίζουμε ότι αφού βγήκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του αστυνομικού με κρυφή κάμερα στο εφετείο που συνεχιζόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε: «Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γύρω του Διαδικτύου που έκανε η φωτογραφία του αστυνομικού με τη συσκευή, που περέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό. Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας». Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να θέσει κάποιος στην GoPro μια απλή ερώτηση μέσω του twitter για το υποτιθέμενο φορτιστή και η εταιρεία απάντησε ότι «αυτό μας φαίνεται σαν κάμερα».
Πέρα από την πλάκα όμως, προκύπτει και ένα σοβαρότατο ζήτημα. Αν επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για κάμερα, η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να αποδώσει πλέον το περιστατικό σε προσωπική απόφαση ενός οργάνου της. Πρόκειται για εντολή από πολύ πιο ψηλά την οποία η ηγεσία της αστυνομίας επιχειρεί να συγκαλύψει. Μήπως ήρθε η στιγμή να αναζητηθούν διοικητικές και ίσως πολιτικές ευθύνες;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόσχα προς Λευκό Οίκο: Η Ρωσία δεν επιστρέφει τα εδάφη της
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 17:11
«Η Ρωσία δεν επιστρέφει εδάφη της. Η Κριμαία αποτελεί ρωσική περιοχή» ξεκαθάρισε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολιάζοντας ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ότι ο πρόεδρος Τραμπ περιμένει από τη Μόσχα να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία, Με τη δήλωση αυτή η Ζαχάροβα, επαναβεβαιώνει την σταθερή άποψη της Ρωσίας ότι το ζήτημα της Κριμαίας «έχει κλείσει οριστικά». Η ρωσία προσάρτησε την Κριμαία, μετά από δημοψήφισμα των κατοίκων της , οι οποίοι σχεδόν με ποσοστό 97%, το 2014 ψήφισαν «υπέρ της επανένωσης με την μητέρα πατρίδα». Οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης, με καθεστώς ομοσπονδιακής πόλης, είχε υποστηρίξει επίσης την κίνηση με ποσοστό 95,6% των ψήφων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Mία σύλληψη για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:51
Οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μία γυναίκα από τη Μιανμάρ, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama. Η γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν μόνη της τη στιγμή της σύλληψης και πως είχε διαβατήριο του Βιετνάμ. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες.
Στο μεταξύ, νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα. Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.
Ο φόνος αυτός, λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιάστηκε από τη Νοτια Κορεα ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» της Βορειας Κορεας. Από τη μεριά της η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει κυρίως το βίντεο από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα του αεροδρομίου για να καταλάβει τι συνέβη το πρωί της Δευτέρας.
«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στην είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό» δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ, διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα «The Star». «Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πονούσε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει» πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια» εξήγησε ο Άχμαντ. Σήμερα η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου οι ιατροδικαστές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του.
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Ένωσης επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος κάποτε παρουσιαζόταν ως διάδοχος του πατέρα του. Αξιωματούχοι στη Β. Κορέα ζητούν να μη γίνει νεκροψία στη του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που δολοφονήθηκε προχθές στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.
Οι αξιωματούχοι αυτοί ζήτησαν να τους παραδοθεί αμέσως το πτώμα του 46χρονου Ναμ, όπως οι αρχές της Μαλαισίας απέρριψαν το αίτημα, σύμφωνα με πολλές πηγές. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για το αν η σορός θα παραδοθεί ή όχι στη Βόρεια Κορέα. Σήμερα η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτη για τη δολοφονία μια γυναίκα η οποία είχε ταξιδιωτικά έγγραφα του Βιετνάμ. Αναζητούνται επίσης και άλλοι αλλοδαποί ύποπτοι για τον φόνο του Ναμ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
NRC Handelsblad: Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 01:20
Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία» η εφημερίδα NRC Handelsblad αναφέρεται στον "πονοκέφαλο" που έχει προκαλέσει στις ολλανδικές αρχές το φαινόμενο των Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ευρώπη και ζητούν τώρα μαζικά άσυλο, μεταξύ άλλων και στην χώρα τους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους στην Τουρκία ως γκιουλενιστές. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, πρόκειται για Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι εργάζονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ ως μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν μπει στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών ως ανήκοντες στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σημειώνεται πως το αίτημα των Τούρκων αξιωματικών που διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία αλλά δεν πειθάρχησαν φοβούμενοι την σύλληψή τους, έχει φέρει τις ολλανδικές δικαστικές αρχές ενώπιον των ίδιων διλημμάτων που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί τους στην Γερμανία και την Ελλάδα.
Και τούτο διότι όπως επισημαίνεται, η Τουρκία ζητά επιτακτικά την έκδοσή τους υποστηρίζοντας ότι εμπλέκονται στο πραξικόπημα, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι τα δικαιώματά τους θα γίνουν σεβαστά. Σημειώνεται ειδικότερα πως 86 αξιωματικοί που εργάζονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ καθαιρέθηκαν από τις τουρκικές αρχές, με τους περισσότερους όμως εξ αυτών να αρνούνται να εκτελέσουν την διαταγή για άμεση επιστροφή τους στην Τουρκία και να επιλέγουν να ζητήσουν άσυλο είτε στο Βέλγιο είτε στην Ολλανδία. Ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας οι εκζητούμενοι στρατιωτικοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα και στη συνέχεια διέφυγαν στην Ελλάδα, η οποία όμως απέρριψε το αίτημα έκδοσής τους, διευκρινίζει η εφημερίδα, στην περίπτωση της Γερμανίας και της Ολλανδίας/Βελγίου πρόκειται για στρατιωτικούς που απλά δεν πειθάρχησαν στην εντολή που τους δόθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, από τους περίπου 700 Τούρκους στρατιωτικούς που υπηρετούσαν την στιγμή του πραξικοπήματος σε διάφορα πόστα στην Ευρώπη και διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην χώρα, οι 400 υπάκουσαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται έκτοτε έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές. Η εφημερίδα επικαλείται ακόμη πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αρμόδια υπηρεσία χορήγησης ασύλου (IND) της Ολλανδίας θα χρειαστεί τουλάχιστον 18 μήνες μέχρι να αποφανθεί για το εάν θα κάνει δεκτό ή θα απορρίψει το αίτημα χορήγησης ασύλου. Καταλήγοντας, η εφημερίδα παρατηρεί ότι κόμματα όπως το D' 66 (κεντρώοι φιλελεύθεροι) και το SP (Σοσιαλιστές) εμφανίζονται αλληλέγγυα απέναντι στους Τούρκους στρατιωτικούς, ζητώντας να μην πρυτανεύσουν πολιτικές σκοπιμότητες και να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά περιστατικά και οι διεθνείς συνθήκες που κατοχυρώνουν το δικαίωμα ασύλου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: «Ιμπεριαλιστική επίθεση» από τις ΗΠΑ καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της χώρας
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 00:33
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι (έχει Σύρους γονείς) δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή κυρώσεων σε βάρος του από τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες του προσάπτουν πως συνδέεται με εμπορία ναρκωτικών, αποτελούν μια «ιμπεριαλιστική επίθεση», στην πρώτη έξαρση της έντασης στις διμερείς σχέσεις αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο ρεπουμπλικάνος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα αποσπαστεί η προσοχή μας από αυτές τις άθλιες προκλήσεις», δήλωσε ο Αϊσάμι, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέχρι σήμερα. «Θα φροντίσουμε αυτή η αισχρή επίθεση να αποκρουστεί», και «θα νικήσουμε», πρόσθεσε σε μια σειρά εμφανώς οργισμένων αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πριν εμφανιστεί στη δημόσια τηλεόραση να προεδρεύει σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Δευτέρα τον Ελ Αϊσάμι «βαρόνο» των ναρκωτικών, κατηγορώντας τον ότι διευκόλυνε τη λαθραία μεταφορά ναρκωτικών από αέρος και διά θαλάσσης και ότι έχει δεσμούς με καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό και στην Κολομβία. Το όνομα του Ελ Αϊσάμι προστέθηκε σε έναν κατάλογο προσώπων σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ήδη πάνω από έξι στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, εν ενεργεία ή πρώην, Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να δεσμεύσει τυχόν περιουσιακά στοιχεία του αντιπροέδρου της Βενεζουέλας στην αμερικανική επικράτεια και να τον εμποδίσει να κάνει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα τις κατηγορίες των αρχών των ΗΠΑ και της αντιπολίτευσης περί εμπορίας ναρκωτικών, διαφθοράς και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρόσχημα για την ανάμιξη της Ουάσινγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ο Μαδούρο, 54 ετών, κέρδισε με μικρή διαφορά τις εκλογές του 2013 και διαδέχθηκε τον θανόντα Ούγο Τσάβες, εν μέσω της οικονομικής κρίσης στη χώρα των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν και επέκρινε πολύ συχνά τον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε αποφύγει να καταφερθεί κατά του Τραμπ. Σήμερα όμως η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες δήλωσε ότι είναι «αξιοθρήνητο και πολύ επικίνδυνο» το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση των συνεχίζει και διαιωνίζει «τα ιστορικά λάθη» και τις κινήσεις «εναντίον της Βενεζουέλας» της κυβέρνησης Ομπάμα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε επίσης κυρώσεις σε βάρος ενός επιχειρηματία, του Σαμάρκ Λόπες, τον οποίο χαρακτήρισε πρόσωπο-«βιτρίνα» του αντιπροέδρου. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε εκδίδοντας μια ανακοίνωση στην οποία διαβεβαιώνει ότι οι δραστηριότητες είναι «νόμιμες» και «δεν επιδίδεται σε εμπορία ναρκωτικών». Η επιβολή κυρώσεων στον Ελ Αϊσάμι, έναν 42χρονο δικηγόρο και εγκληματολόγο, διαψεύδει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν στο Καράκας για το ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση με τη Βενεζουέλα, αλλά ταυτόχρονα δίνει στον Μαδούρο την ευκαιρία να παίξει το χαρτί του πατριωτισμού, σύμφωνα με αναλυτές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφόνησαν τον αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μαλαισία
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, 22:55
Ο αποξενωμένος, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, δολοφονήθηκε στη Μαλαισία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και πηγές της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, 46 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκτός της χώρας του και είχε εκφραστεί δημοσίως κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του και του αδελφού του. Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Ναμ σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ στο Μακάου το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε ο ίδιος να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά ξεψύχησε καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί κι έχει ήδη ζητηθεί να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Ναμ έφερε διαβατήριο της Βόρειας Κορέας όπου αναφερόταν ότι ήταν 46 ετών και ονομαζόταν "Κιμ Τσολ".
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Επνιξαν αρχιμανδριτη (που ηταν χειροποδαρα δεμενος) με μαξιλαρι. Νεκρος ο Ιεροθεος Καμίτσης, ο οποιος ανηκε στο Οικουμενικο Πατριαρχειο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυματα ρατσισμου από τις τραπεζες οι τυφλοι. Δεν τους επιτρεπουν να εχουν πιστωτικες και χρεωστικες που χτιζουν το αφορολογιτο. (Βεβαια αυτό με το αφορολογιτο δεν ισχυει, γιατι για τους τυφλους αλλα και για ολους τους αναπηρους πανω από 67% η κυβερνηση εχει ανακοινωσει ότι η εφορια θα υπολογιζει τις αποδειξεις, που για τον υπολοιπο κοσμο δεν ισχυουν).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αδιορθωτοι!Κλεινει ο ΟΓΑ αυριο από τις μιαμιση από το μεσημερι λογω… Τσικνοπεμπτης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με βαρυ πακετο φτανει στην Αθηνα ο ΠιερΜοσκοβισι. Φερνει περικοπες δαπανων για Υγεια – Παιδεια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αληταραδες κωλοδημοσιοκαφροι της κωλοφαλλαδας τουΑλαφουζου Καθικιμερινη μεταδιδουν τις μαλακιες της CIA και της Νοτιας Κορεας ότι πρακτορες τηξς Βορειας Κορεας δολοφονισαν τον ετεροθαλη αδερφο του ηγετη της Βορειας Κορεας Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Μαλαισια. Είναι οι ιδιες μαλακιες που λεγανε ότι ο ηγετης της Βορειας Κορεας παταξε τον θειο του στρατηγο να τον φανε ζωντανο τα σκυλια, και μετα από ένα μηνα εμφανιστηκε ο θειος ακμαιοτατος στις ειδησεις στο πλευρο του ηγετη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαναπροκηρυξη της θεσης του διευθυνοντος συμβουλου στο ΤΧΣ. Αυξανοντας τις ετησιες αποδοχες στα 270.000 ευρω σε μια προσπαθεια να προσελκυσει ισχυρα βιογραφικα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναυτικο Νοσοκομειο. Σκανδαλο με πλαστα τιμολογια. Πληρωναν δυο και τρεις φορες με τα ιδια παραστατικα. Ακομη και με φωτοτυπιες!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσοχη! Αλλαζει ο ΕΝΦΙΑ για ανεργους, τριτεκνους, πολυτεκνους, αναπηρους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτηθηκε ο δικηγορος του χρυσαυγιτη κατηγορουμενου για παιδεραστια στην Ιεραπετρα Κρητης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα τον Δημαρχο Πατρας και ο Περιφερειαρχης Ιονιον Νησων στο στοχαστρο των αληταραδων ναζιστων της Χρτσης Αυγης. Ο αληταρας ναζιστης Βουλευτης τους Κερκυρας μηνυσε τον Περιφερειαρχη επειδη δεν του επιτραπηκε να καταθεσει στεφανι και να χαιρετίσει ναζιστικα στις εκδηλωσεις μνημης για τους πεσοντες Ελληνες στρατιωτες στον ΒΠΠ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελευθερία είναι το δικαίωμα του άλλου να διαφωνεί μαζί σου. ( Ρόζα Λούξενμπουργκ )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aν πάμε στη δραχμή βγουμε από Την ΕΕ και καταγγειλουμε το χρεος που μας φορτωσαν, θα ξεπουληθούν τα λιμάνια, ο ΟΣΕ (για 45 εκ.), τα αεροδρόμια,η ΔΕΗ, το νερό, θα έχουμε αστέγους, κάρτες σίτισης, θα αυτοκτονήσουν περίπου 12000, θα μεταναστεύσουν 1εκ. συμπατριώτες μας, θα πετσοκόψουν τις συντάξεις, θα καταστρέψουν την αγροτική παραγωγή, θα υπογράφουμε μνημόνια, θα γεμίσουμε λαθρομετανάστες και θα έχουμε 35% ανεργία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς Ελληνική Κυβέρνηση: Δημοψήφισμα τώρα: Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
405 υπογραφές μεχρι τωρα
Η Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως ναζιστικό μόρφωμα ‐ όπως δείχνουν και τα βίντεο και η πολύχρονη εγκληματική δράση της ‐ γι’ αυτό και ως εγκληματική οργάνωση που εκτός των άλλων οργάνωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει καμία θέση σε κανένα δημοκρατικό κοινοβούλιο. Οι ναζιστές στην Ιστορία κατέστρεψαν μαζικά την ανθρώπινη διάσταση και όχι μόνο εκατομμύρια ανθρώπους, γι' αυτό δεν έχουν θέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους.
Ο ελληνικός λαός που πολέμησε τους φασίστες δεν ανέχεται ούτε ίχνος φασισμού.
Η Χρυσή Αυγή η οποία εναντιώνεται και πολεμάει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα που αυτή προασπίζεται, δεν νοείται να τα εκμεταλλεύεται για να βολεύεται σε δημοκρατικά κοινοβούλια. Όσο για αυτούς που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και μέσα από την ίδια την Αστυνομία (και όπου αλλού σε δημόσιες θέσεις) και νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, που τούς πληρώνει από το υστέρημά του εν μέσω κρίσης για να τον προστατεύουν από εγκληματίες, η θέση τους είναι επίσης η ίδια με της Χρυσής Αυγής:
Εκτός κοινωνίας, εκτός συνύπαρξης, εκτός νόμου. Στις φυλακές, στην απομόνωση, και στην καλύτερη στα ψυχιατρεία. Αν οι ναζιστές πρόγονοί τους δεν τιμωρήθηκαν, δεν θα μείνουν και οι ίδιοι ατιμώρητοι. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση δημοψήφισμα τώρα, για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε κανενός είδους ναζιστή φασίστα.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi_2/?fWwwJhb&pv=6&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-408650-Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi&utm_term=WwwJhb%2Bel

4 σχόλια:

e-h είπε...



Sign the NEW government petition for PR and #LoveDemocracy!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
FEB 14, 2017 — This Valentine’s Day, show your love for democracy by signing this new petition for a fairer voting system: https://petition.parliament.uk/petitions/168657

If you have already signed, why not take the time to ask some friends (or a special someone!) to sign? Show your loved ones that you want their vote to count. What better way to show that you really care about someone?!

75,000 thousand people have so far signed the official gov.uk petition calling for Proportional Representation. Just 25,000 more are needed to secure a debate in Parliament, forcing our elected representatives to reexamine their position and giving us an opportunity to push for reform.

Our campaign is really picking up pace. In February 2016, politicians of all parties came together for a cross-party PR alliance building conference - organised by Make Votes Matter. This led to an Early Day Motion for PR that has now attracted the support of more than 10% of MPs, and the formation of an All Party Parliamentary Group (APPG) for Proportional Representation which held its inaugural meeting in November. The APPG is Chaired by Chuka Umunna and includes Conservative MP Ben Howlett, Green co-leader Caroline Lucas, Plaid Cymru MP Liz Saville Roberts, SNP MP Tommy Sheppard and Labour MP Paul Flynn.

This is an exciting time for the campaign for real democracy, if you would like to get more involved, check out our website: https://www.makevotesmatter.org.uk

Thanks,

Owen and the Make Votes Matter Team


e-h είπε...


Υπογράψτε για τη νέα κυβέρνηση με αίτηση για PR και #LoveDemocracy!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
14 ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, 2017 - Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δείξτε την αγάπη σας για τη δημοκρατία, υπογράφοντας αυτή τη νέα αίτηση για ένα δικαιότερο σύστημα ψηφοφορίας:https://petition.parliament.uk/petitions/168657

Αν έχετε ήδη υπογράψει, γιατί να μην πάρετε το χρόνο να ρωτήστε μερικούς φίλους (ή κάποιον ειδικα!) να υπογράψει; Δείξτε στους αγαπημένους σας οτι θέλετε η ψήφος τους να μετρήσει. Τι καλύτερος τρόπος για να δείξετε ότι πραγματικά ενδιαφέρεσται για κάποιον ?!

75.000 χιλιάδες άτομα έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το επίσημο gov.uk αίτημα για την αναλογική εκπροσώπηση. Μονο 25.000 περισσότερα χρειάζονται για να εξασφαλιστει μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο, αναγκάζοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να επανεξετάσουν τη θέση τους και να μας δώσετε την ευκαιρία να πιέσουμε για μεταρρυθμίσεις.

Η εκστρατεία μας πραγματικά μαζεύει ρυθμό. Τον Φεβρουάριο του 2016 οι πολιτικοί όλων των κομμάτων συναντήθηκαν για μια συνέντευξη στο κτίριο συμμαχία PR διακομματική - οργανώθηκε από τους κάνετε τους Ψήφους θέμα. Αυτό οδήγησε σε μια ημέρα νωρίτερα Πρόταση PR που τώρα έχει προσελκύσει την υποστήριξη περισσότερων από το 10% των βουλευτών, και το σχηματισμό μιας από Όλα τα Κόμματα Κοινοβουλευτική Ομάδα (APPG) για την αναλογική εκπροσώπηση που πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνεδρίασή της τον Νοέμβριο. Η APPG προεδρεύεται από Chuka Umunna και περιλαμβάνει τον συντηρητικό βουλευτή Ben Howlett, πράσινη συν-επικεφαλής Caroline Lucas, Plaid Cymru MP Liz Saville Roberts, SNP MP Tommy Sheppard και Εργατικο βουλευτή Paul Flynn.

Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την εκστρατεία για την πραγματική δημοκρατία, αν θα θέλατε να συμμετέχετε περισσότερο, κοιτάξτε τον ιστοχώρο μας: https://www.makevotesmatter.org.uk

Ευχαριστώ,

Owen και η ομαδα κάνετε το ψήφους θέμα


e-h είπε...


US Blockade against Cuba Still in Place 55 Years Later
February 2017 marks 55 years since the US blockade was imposed on Cuba.
Although diplomatic relations have been restored and some US travel restrictions have been relaxed, the bulk of the blockade legislation still remains in place. To mark the anniversary of the blockade, Telesur looks at how the blockade is still costing the island $4.7 billion annually and more that than $125.873 billion since it began 55 years ago.

Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα ακόμα στη θέση του 55 Χρόνια Μετά
Ο Φεβρουάριος του 2017 σηματοδοτεί 55 χρόνια από τότε που ο αποκλεισμός των ΗΠΑ εχει επιβληθεί στην Κούβα.
Παρά το γεγονός ότι οι διπλωματικές σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και κάποιοι ταξιδιωτικοι περιορισμοι των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει, το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας για τον αποκλεισμό παραμένει ακόμα στη θέση του. Για την ημερομηνια της επετείου του αποκλεισμού, το Telesur εξετάζει το πώς ο αποκλεισμός εξακολουθεί να κοστίζει στο νησί 4,7 δισεκατομμύρια $ ετησίως και πάνω από 125 873 000 000 $ από τότε που ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια.




Cuba won't compromise sovereignty to normalise US relations
President Raúl Castro has told a summit of Latin American and Caribbean leaders that although Cuba was willing to continue building relations with the US, the Trump administration should not expect concessions over Cuban sovereignty.
Speaking at the Community of Latin American and Caribbean States summit in the Dominican Republic the Cuban President said: “Cuba and the United States can cooperate and live side by side in a civilized manner,” but the US “should not hope that to achieve this Cuba will make concessions inherent to its independence”.


Η Κούβα δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία της για να εξομαλύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο έχει πει σε μια σύνοδο κορυφής ηγετων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ότι, αν και η Κούβα ήταν πρόθυμη να συνεχίσει την οικοδόμηση σχέσεων με τις ΗΠΑ, η διοίκηση Trump δεν πρέπει να περιμένει παραχωρήσεις πάνω στην Κούβας κυριαρχία.
Μιλώντας στη Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σύνοδος κορυφής στη Δομινικανή Δημοκρατία ο πρόεδρος της Κούβας, δήλωσε: «Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συνεργαστούν και να ζήσουν δίπλα-δίπλα με ένα πολιτισμένο τρόπο", αλλά οι ΗΠΑ «δεν θα πρέπει να ελπίζουν ότι για να επιτευχθεί αυτό η Κούβα θα κάνει παραχωρήσεις στην ανεξαρτησία της ».

e-h είπε...


Medical brigade awarded WHO prize
The Executive Council of the World Health Organisation (WHO) awarded its Dr Lee Jong-wook Memorial Prize for Public Health to the Cuban medical brigade which responds to emergency and disaster situations.
The Henry Reeve Brigade which has provided medical and humanitarian aid following earthquakes and natural disasters around the world received the award in recognition of their work and the contribution of more than 250 Cuban health workers who volunteered in West Africa during the Ebola outbreak in 2014/15.

Στην Ιατρική ταξιαρχία απονεμήθηκε το βραβείο του ΠΟΥ
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που χορηγείται από Δρ Lee Jong-wook Βραβείο Μνήμης για τη Δημόσια Υγεία στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία που ανταποκρίνεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών.
Η Henry Reeve ταξιαρχία που έχει παράσχει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια μετά από σεισμούς και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο έλαβε το βραβείο σε αναγνώριση της εργασίας τους και τη συμβολή περισσότερων από 250 επαγγελματίες υγείας της Κούβας οι οποίοι εθελοντικά πηγαν στη Δυτική Αφρική κατά τη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα στο 2014/15 .


Greater maternity protection for working mothers
Maternity benefits have been extended to grandparents in Cuba in order to encourage a greater birth rate.
From now on women are also entitled to continue to receive their maternity benefit as well as their salary if they return to work before the child is a year old.
Cuba already allows both parents to take more than a year off from work at partial pay. The new law extends these benefits to grandparents who can receive maternity benefits together with their pensions for caring for their grandchildren.


Μεγαλύτερη προστασία της μητρότητας για τις εργαζόμενες μητέρες
Οι παροχές μητρότητας επεκτάθηκαν σε παππούδες στην Κούβα προκειμένου να ενθαρρύνει ένα μεγαλύτερο ποσοστό των γεννήσεων.
Από τώρα και στο εξής οι γυναίκες έχουν επίσης το δικαίωμα να συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα μητρότητας, καθώς και το μισθό τους, εάν επιστρέψουν στην εργασία τους πριν το παιδί είναι ένα χρονών.
Η Κούβα επιτρέπει ήδη και οι δύο γονείς να απουσιαζουν περισσότερο από ένα χρόνο μακριά από την εργασία με μερική αμοιβή. Ο νέος νόμος επεκτείνει αυτά τα οφέλη για τους παππούδες που μπορούν να λαμβάνουν παροχές μητρότητας μαζί με τις συντάξεις τους για τη φροντίδα για τα εγγόνια τους.