Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τριτη 14 Φεβρουαριου 2017


Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα δεν το έκαναν οι ναζί αλλά οι Ευρωπαίοι και είχε θύματα 100.000.000 Ινδιάνους Σχεδόν τέσσερις αιώνες κράτησε αυτό το μαρτύριο! Επειδή, δε, οι Ινδιάνοι εξολοθρεύτηκαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, αντικαταστάθηκαν με εκατομμύρια σκλάβους που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική από την Αφρική. Πάνω από εκατό εκατομμύρια Ινδιάνοι της Αμερικής και Αφρικανοί εξοντώθηκαν σαν αναλώσιμα ζώα για να πλουτίσουν οι Ευρωπαίοι και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες και τον Καπιταλισμό. Με την εγκατάσταση των λευκών στην αμερικανική ήπειρο, οι Ινδιάνοι κατηγορούνται από την Εκκλησία ως ασκητές μαγείας και φανατικοί ειδωλολάτρες.
Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα δεν το έκαναν οι ναζί αλλά οι Ευρωπαίοι και είχε θύματα 100.000.000 Ινδιάνους Οι διπλάσιοι από όλους τους νεκρούς του τελευταίου παγκόσμιου πόλεμου, στρατιώτες κι άμαχους μαζί.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της κερδοφορίας της και στο όνομα της εκκλησίας που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας. Συνολικά από τα πρώτα χρόνια της «ανακάλυψης» της Αμερικής, μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα, πάνω από 80.000.000 Ιθαγενείς εξοντώθηκαν.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ιθαγενών στην Βόρεια Αμερική το 1919 έφτανε τους 400.000, μόλις… 18 με 19 εκατομμύρια λιγότεροι σε σύγκριση με το 1492, όπως αναφέρει το Ethical Canons and Scientific Inquiry (Genocide of Native Americans). Ο David Stannard στο βιβλίο του, American Holocaust, (1992, σ. 74-75, s.151), κάνει λόγο για 100 εκατομμύρια ανθρώπους που εξοντώθηκαν συνολικά, μεταξύ αυτών γύρω στα 18 εκατομμύρια σε περιοχές του Βόρειου Μεξικού, ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με το εμπόριο δουλείας Ιθαγενών υπολογίζονται στα 28 εκατομμύρια. Όπως όλα δείχνουν, οι ιθαγενείς πλήρωσαν πολύ ακριβά τα προνόμια που είχαν να κατοικούν σε πλούσια εδάφη.
Κατά τους σύγχρονους μελετητές Ντ. Ριμπέιρο, Φ. Ντόμπινς, Π. Τόμσον κ.ά., Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγια υπολογίζονται συνολικά ανάμεσα σε εβδομήντα και ενενήντα εκατομμύρια άτομα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι κονκισταδόρες. Ενάμισι αιώνα αργότερα, δεν απέμεναν απ’ αυτούς παρά μόνο τριάμισι εκατομμύρια! Σύμφωνα με τον Τζ. Κόντερ, μόνο στα ορυχεία του Ποτοζί, απ’ όπου εξόρυξαν οι Ισπανοί 45 χιλιάδες τόνους καθαρού ασημιού, πέθαναν οχτώ εκατομμύρια Ινδιάνοι!
Σχεδόν τέσσερις αιώνες κράτησε αυτό το μαρτύριο! Επειδή, δε, οι Ινδιάνοι εξολοθρεύτηκαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, αντικαταστάθηκαν με εκατομμύρια σκλάβους που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική από την Αφρική. Πάνω από εκατό εκατομμύρια Ινδιάνοι της Αμερικής και Αφρικανοί εξοντώθηκαν σαν αναλώσιμα ζώα για να πλουτίσουν οι Ευρωπαίοι και να αναπτύξουν τις βιομηχανίες και τον Καπιταλισμό. Με την εγκατάσταση των λευκών στην αμερικανική ήπειρο, οι Ινδιάνοι κατηγορούνται από την Εκκλησία ως ασκητές μαγείας και φανατικοί ειδωλολάτρες. Όμως και αυτό ήταν ένα άλλοθι για την απαίδευτη τότε κοινωνία της Ευρώπης, που η μεγάλη και τυφλή πίστη στα λόγια της Εκκλησίας και κυρίως ο πουριτανισμός και το δόγμα του«πίστευε και μη ερεύνα» έκανε τον απαίδευτο λαό της Αμερικής να καταδιώξει τους Ινδιάνους σαν δαίμονες.
http://agonaskritis.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΡΟΠΗ: Ο Δένδιας απείλησε δημοσιογράφο της Καθημερινής γιατί είχε διαφορετική άποψη από τον εργοδότη του !
Έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους εκεί στη Νεά Δημοκρατία και δυσκολεύονται, πια, να κρατήσουν ακόμη και τα προσχήματα! Αυτό που διέπραξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας στον αέρα της ΕΡτ είναι πραγματικά ασύλληπτο! Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Δένδιας έβαλε… χέρι σε δημοσιογράφο γιατί εξέφρασε την προσωπική του άποψη και δεν ακολούθησε τη γραμμή του αφεντικού του!
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» έκανε το… σφάλμα να πει κατά τη διάρκεια της εκπομπής Focus στην ΕΡ1 ότι για την άσχημη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας ευθύνεται η οικονομική κρίση και όχι η ελλιπής αστυνόμευση. Αυτό που ακολούθησε είναι μάλλον πρωτοφανές ακόμη και για στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας! Ο Δένδιας μάλωσε τον δημοσιογράφο και του τόνισε ότι η γραμμή του αφεντικού του (εν προκειμένω του Αλαφούζου) είναι διαφορετική! Με λίγα λόγια, ο Δένδιας είπε ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν, απλώς, να είναι παπαγάλοι του αφεντικού τους και δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν γνώμη και άποψη.
Αυτή είναι η άποψη που έχουν στη Νέα Δημοκρατία για την ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατία γενικότερα… Να τους χαίρεται ο Κυριάκος που το παίζει και… κεντρώος! Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο Δένδιας είπε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα στην ΕΡΤ. Που είχε κλείσει φασιστικά η κυβέρνηση στην οποία ήταν υπουργός. Aλήθεια, κύριε Δένδια, μας επιτρέπετε να γελάμε με τη δημοσκόπηση που έβγαλε σήμερα ο Αλαφούζος ή θα μαλώσετε και εμάς; Καμαρώστε έναν δημοκράτη που σπεύδει να συνετίσει τον δημοσιογράφο που έφυγε από τη γραμμή του Αλαφούζου στο (θλιβερό) βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=yryY8pPYYWE
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλαδα προσφερει ασυλο στους ισλαμοφασιστες της Συριας! Τους οποιους αποκαλουν «προσφυγες»!
Αυτά τα γουρουνια που καιγανε ζωντανους τους αιχμαλωτους! Που εκτελουσαν αοπλους εν ψυχρω! Που εβαζαν μικρα παιδια να σκοτωνουν για να μαθουν να πυροβολουν! Που θελαν να ντυσουν τις γυναικες με μπουργκα! Που απαγορευαν τη μουσικη! Σε αυτά τα γουρουνια προσφερουν ασυλο!
Και δεν αναρωτιεται κανεις γιατι δεν εφυγαν οι χριστιανοι από την Συρια, αλλα καθονται εκει και πολεμανε για την πατριδατους για την Δημοκρατια της Συριας, για τον πολιτισμο τους, για να μην επικρατισει το μαυρο σκοταδι του ισλαμοφασισμου, όπως θελουν οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες για τα συμφεροντα τους!
Όπως με τους Λιβυους που ειχαν σκοτωσει τον Κανταφι, και τραυματιστηκαν στις μαχες. Τους εφεραν οι αμερικανοι για περιθαλψη στα δικα μας νοσοκομεια με αμερικανικα αεροπλανα! Πρωτη θεση στα νοσοκομεια οι αλητες! Και όταν γιναν καλα, πηγαν σε σουιτες στο ξενοδοχειο του Χιλτον! Με εξοδα του ελληνικου κρατους! Δηλαδη του ελληνικου λαου!
Η πτωση που ηθελαν του Ασαντ, και δεν τους βγηκε, ηταν στο πλαισιο των «χρωματιστων επαναστασεων» της CIA. Oπως με τον Κανταφι, τον Σανταμ Χουσειν, και παλιοτερα τον Μιλοσεβιτς. Αυτοι ηταν οι «δικτατορες» οι «χασαπιδες» οι δολοφονοι». Ενώ οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες, ηταν οι «καλοι» που τους σκοτωναν για να τους «απελευθερωσουν».
Σαν να λεμε, ζητησαν ασυλο τα μελη των ΕςΕς από την Ελλαδα, και ηρθαν εδώ με τις οικογενειες τους, επειδη οι κακοι οι Ρωσοι βομβαρδιζαν τα «καημενα» τα παιδια τους!
Κατι λαθος τα εχουμε καταλαβει!
Και πρεπει να φτιαξουμε και τζαμια στους «καημενους» τους ισλαμοφασιστες, γιατι δεν μπορουν να ζησουνε χωρις αυτά! Να βοηθησουμε την αιτια της καθυστερησης τους δηλαδη! Σαν να λεμε οι καημενοι οι ναζι δεν μπορουν να ζησουν χωρις το βιβλιο του Χιτλερ «Ο Αγων Μου» και πρεπει να τους το τυπωσουμε και να τους το διανείμουμε!
Δεν ειμαστε καθολου καλα!
Δεν εχουν καταλαβει καποιοι, ότι ο καπιταλισμος τον 21ο αιωνα, μπορει να κινητοποιει μαζες, οι οποιες είναι προθυμες να δωσουν και τη ζωη τους! Ο Χιτλερ φαινεται δεν διδαξε τιποτε! Γιατι και ο Χιτλερ με εκλογες ανεβηκε στην εξουσια, και μαζες κινητοποιουσε, που ηταν προθυμες να δωσουν την ζωη τους για αυτόν!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραλίγο συμπλοκή στο Εφετείο
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, 12:23
Με επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε η διαδικασία το πρωί της Τρίτης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δικαστική αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στη μέση εκατέρωθεν υβριστικών συνθημάτων και αντικειμένων που εκσφενδονίζονταν προς κάθε κατεύθυνση. Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια το καλοκαίρι του 2008. Ο μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει αν δεν έμπαιναν μέσα περίπου 50 αντιφασίστες, στους οποίους μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτραπεί η είσοδος από την Αστυνομία, αν και υπήρχαν πολλές κενές θέσεις στο ακροατήριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιτρέψει, νωρίτερα, την είσοδο στην αίθουσα μιας ομάδας 70 μελών της Χρυσής Αυγής. Παρά τις έντονες παρατηρήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να καταθέσει, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει με την είσοδο στην αίθουσα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και αντιφασιστών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Εφετείο με αφορμή της εκδίκασης της ανθρωποκτόνου επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια το καλοκαίρι του 2008. Το ακροατήριο χωρίστηκε στα δύο και υβριστικά συνθήματα, αντικείμενα, μπουκάλια κλπ άρχισαν να ανταλλάσσονται και από τις δύο πλευρές. Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας ενώ οι δικαστές αποχωρούσαν από την έδρα, διακόπτοντας για την ερχόμενη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η κατάσταση ξέφυγε όταν χρυσαυγίτης ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;». Οι αντιφασίστες αφού φώναξαν συνθήματα έριξαν αφρό από έναν πυροσβεστήρα που υπήρχε στο Εφετείο και έφυγαν από το κτίριο, υπό την αυστηρή επιτήρηση των ΜΑΤ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Φιμώνουν τον Τύπο πριν από το δημοψήφισμα
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, 11:17
Οι πρόσφατες διώξεις δημοσιογράφων και ανθρώπων του πνεύματος αναζωπύρωσαν στην Τουρκία τη συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου. Λίγο πριν από το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ασκεί και νέες πιέσεις. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου και οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν με το πακέτο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύει τις εξουσίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πάντως, ο ανώτατος άρχοντας της χώρας έχει ξεκαθαρίσει πως «αυτοί που λένε ''όχι'' ανήκουν στους πραξικοπηματίες». Λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το κυβερνών συντηρητικό κόμμα AKP επιχειρεί να φιμώσει τους αντιπάλους του, κυρίως με τη βοήθεια προεδρικών διαταγμάτων.
Από τότε που επιχειρήθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου του περασμένου χρόνου, με τη βοήθεια παρόμοιων διαταγμάτων απολύθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν 330 μέλη του Συμβουλίου για την Παιδεία ΥÖK. Η κυβέρνηση τους επιρρίπτει συνεργασία με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα. Δεκάδες δημοσιογράφοι και μίντια έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Με προεδρικά διατάγματα έκλεισαν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Ανάμεσά τους ο φιλοκουρδικός σταθμός IMC TV, το πρακτορείο ειδήσεων Cihan και η εφημερίδα «Taraf». «Το πρόβλημα είναι ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν μπορούν να κριθούν στα δικαστήρια και ως εκ τούτου πολλές φορές τα ΜΜΕ κλείνουν χωρίς καν να γνωρίζουν τον λόγο» υποστηρίζουν ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταγγέλλουν, αλλά παραμένουν ανώνυμοι, εξαιτίας του φόβου των αντιποίνων.
Καθημερινές οι δικαστικές αποφάσεις
Την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν δύο δημοσιογράφοι απλά και μόνο επειδή τάχθηκαν υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα. O ένας ήταν ο Ιρφάν Ντεμιρτσί, πρώην παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D. Απολύθηκε διότι είπε «Όχι» στο δημοψήφισμα μέσω Τwitter. Ο άλλος δημοσιογράφος ήταν ο Χακάν Τσελένκ, ο οποίος εργαζόταν στην εφημερίδα «Posta Hakan». Και τα δύο Μέσα ανήκουν στον όμιλο Dogan, ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση Ερντογάν. Μετά την απόλυση των δύο δημοσιογράφων, πολίτες διέδωσαν μέσω Τwitter το hastag #DoganMedyaBoykot καλώντας σε μποϊκοτάζ. Σύμφωνα με τον Σουάν Γκετσκίν, καθηγητή στη σχολή ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο όμιλος Dogan είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τα μίντια. Η άσκηση πίεσης είναι εμφανής, λέει ο δημοσιογράφος Μπάρις Πεχλιβάν από τον τηλεοπτικό σταθμό Oda TV. Μιλώντας στην «Deutsche Welle» δηλώνει πως «καθημερινά μας έρχονται δικαστικές αποφάσεις να απομακρύνουμε συγκεκριμένες ειδήσεις από τις ιστοσελίδες μας. Εάν δεν το κάνουμε, τότε μας αναγκάζουν να κλείσουμε». Ο ίδιος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 19 μηνών, διότι είχε γράψει πολλά άρθρα σχετικά με το κίνημα Γκιουλέν και τις τακτικές της τουρκικής κυβέρνησης. Η δημοσιογραφία είναι σήμερα ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο επάγγελμα στην Τουρκία και λίγες εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο.
Διχασμένη η τουρκική κοινωνία εν όψει του δημοψηφίσματος
Αν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου οι πολίτες ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών, η Τουρκία γυρίζει σελίδα. Το πολίτευμα μετατρέπεται από προεδρευόμενη δημοκρατία σε προεδρική δημοκρατία με ευρύτατες εκτελεστικές υπερεξουσίες στον πρόεδρο και αποδυνάμωση της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τον περασμένο Ιούλιο και ανανεώνεται ανά τρίμηνο, και με την ηγεσία του κουρδικού κόμματος στη φυλακή εν αναμονή δίκης με την κατηγορία της «τρομοκρατικής δράσης». Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης περιορίζει σημαντικά την προεκλογική εκστρατεία όσων είναι κατά του νέου συντάγματος, καθώς οι απόψεις τους μπορεί να εκληφθούν ως προσβολή κατά του θεσμού του προέδρου. Πάντως, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν την κοινωνία διχασμένη και προβληματισμένη. Από την αντιπολίτευση, το ακροδεξιό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί συμπράττει με την κυβέρνηση. Όμως τα άλλα δύο κόμματα, το Ριζοσπαστικό Λαϊκό και το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, διαφωνούν απόλυτα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση Ρωσίας-ΗΠΑ για τον Σνόουντεν
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 14:18
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ στις διμερείς τους επαφές δεν έχουν συζητήσει μέχρι στιγμής το θέμα της έκδοσης του Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «(Η έκδοση του Σνόουντεν) δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα συζήτησης στις διμερείς μας επαφές αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Πεσκόφ. Στις 11 Φεβρουάριου το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έλαβαν πληροφορίες ότι η Ρωσία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο «να παραδώσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν ως δώρο» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απηχώντας τις δηλώσεις του Μάικλ Μόρελ, του πρώην εκτελούντα χρέη διευθυντή της CIA, ο οποίος είπε τον προηγούμενο μήνα ότι ο Σνόουντεν θα ήταν ένα «τέλειο δώρο» για τον Τραμπ. Ο Πεσκόφ είχε τονίσει σε συνέντευξή του στο BBC στα τέλη Ιανουαρίου ότι την απόφαση αυτή μπορεί να την λάβει μόνο η υπηρεσία μετανάστευσης ή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σνόουντεν δεν είναι «παιχνίδι» για να μπορεί να δοθεί ως «δώρο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Οδο Αγιου Κωνσταντινου στην θηνα. Οι ουρες της ντροπης για το επιδομα αλληλεγγυης. Χωρις τελος συνεχιζεται η ταλαιπωρια στη Διευθυνση Κοινωνικης Αλληλεγγυης του Δημου Αθηναιων. Οι ουρες σχηματιζονται από τα ξημερωματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λουκετο στο καφενειο του Εθνικου Κηπου που.. μαραζωνει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πιο μεγαλη μαχη της Αρλετας. Στη ΜΕΘ του Αγια Ολγα. Ειχε παθει παλι εγκεφαλικο το 2008, αλλα ειχε μπορεσει να ανακαμψει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρομοκρατει και παλι ο αληταρας Στουρναρας με σεναρια ολεθρου σε περιπτωση Grexit.
Η Λαγκαρντ θελει πιο πολύ πονο και αιμα και διαμηνυει «δεν θα κανουμε χαρες».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Με προσωρινες συνταξεις πεινας επι 10 μηνες 100.000 δικαιουχοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξωφρενικες απολαβες στους «ελληνες» γκαουλαιτερ που θα ξεπουλησουν τα «ασημικα». Αν είναι δυνατον! Μισθος 290.000 ευρω στο Κατοχικο Ταμειο? Οι διαρροες για τις «χρυσες» αμοιβες και η ενοχη σιωπη της νεας διοικησης που κρυβεται και δεν δημοσιευει τα ποσα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 23 Φεβρουαριου συνεχιζεται η δικη του Δημαρχου Πατρας Κ. Πελετιδη τον οποιο εχει μηνυσει η ναζιστικη συμμορια της χρυσης αυγης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχεδιο εκκενωσης του Ελληνικου. Στη Θηβα και Λαρισα θα μεταφερθουν 1.700 μεταναστες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ANTAΡΣΥΑ
Χρυσή Αυγή και αστυνομία σε πλήρη συνεργασία!
Καθώς συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ στο Εφετείο για την επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια" η αστυνομία και τα ΥΜΕΤ μπούκαραν μέσα στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη των αγαπημένων τους νεοναζί, και χτύπησαν απροκάλυπτα αντιφασίστες αφού προηγουμένως τους είχε απαγορέψει την ομαδική είσοδο στην αίθουσα της δίκης, ενώ αντίθετα φρόντισε να εξασφαλίσει την ομαδική είσοδο των νεοναζί.
Η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας της επίθεσης τάγματος εφόδου στο Στέκι Αντίπνοια των Πετραλώνων τον Ιούνιο του 2008. Ο μάρτυρας της επίθεσης ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος όλων των αντιφασιστών ώστε να είναι παρόντες στο ακροατήριο την ώρα της κατάθεσης του ενώπιον της έδρας. Το πρόσφατο βίντεο με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν την σημαία της Βέρμαχτ, να τραγουδούν ναζιστικούς ύμνους και να απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, το πόσο δίκιο έχει το αντιφασιστικό κίνημα και το πόσο εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβένησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ανέχεται και ξεπλένει τους νεοναζί.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αγώνας για την απομόνωση και το τσάκισμα των νεοναζί είναι προτεραιότητα. Και στη δίκη με την παρουσία μας μέσα και έξω από τη δίκη αλλά και στους δρόμους με το μεγάλο ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σιωναζιστικο κράτος που εχει κανει κατοχη στην Παλαιστίνη έχει προχωρήσει σε διαφημιστική καμπάνια της χώρας μας για τουριστικούς σκοπούς.
Βασικό σλόγκαν της καμπάνιας είναι το "Ελλάδα και νησιά" αμφισβητώντας ξεκάθαρα την ελληνική κυριαρχία σε αυτά, παρουσιάζοντάς τα σαν κάτι αυτόνομο. Στα πλαίσια αυτής της Σιωνιστικής καμπάνιας υπάρχει ταυτόχρονα και η αλλοίωση του εθνικού συμβόλου με την παρουσίασης μίας σημαίας η οποία δεν φέρει τον σταυρό. Βέβαια δεν ξεχνάμε πως Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος είναι ένα πολύ δυνατό και ισχυρό μέτωπο... Περαστικά μας...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει την τραπεζα Rothschild ( του γνωστου Ροτσιλντ) ως σύμβουλο για το χρέος, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times επικαλούμενο δύο πηγές για τις οποίες αναφέρει πως έχουν άμεση γνώση του θέματος, αλλά δεν κατονομάζει. Στο δημοσίευμα που δίνει διεθνή διάσταση στο θέμα, λίγες ημέρες μετά από την αποκάλυψη της συνάντησης του κ Τσίπρα με εκπροσώπους της Τράπεζας στο Παρίσι, προστίθεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον διορισμό της Rothschild πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου.
Η Rothschild θα συμβουλεύσει τη χώρα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, την πιθανή ένταξη στο πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επανέναρξη έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων, δήλωσαν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Rothschild αναμένεται να λάβει μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, πρόσθεσαν οι πηγές, σύμφωνα με τους Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Rothschild, για τον διορισμό της οποίας θα απαιτηθεί υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβούλευσε τη χώρα κατά το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης το 2012. Η Lazard είναι αυτή στιγμή οικονομικός σύμβουλος του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Rothschild αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Πόσα παντελονιάζει ο Rothschild και φυσικά χωρίς προμήθειες, μίζες και τοιαύτα?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Tροπολογία ψήφισε η κυπριακή Βουλή, ώστε να τιμάται στα σχολεία η επέτειος από το δημοψήφισμα που έγινε το 1950 για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα
ΛΕΥΚΩΣΙΑ .- Με τροπολογία που ενέκρινε η κυπριακή Βουλή την περασμένη Παρασκευή, προβλέπεται ότι, από το 2018, θα τιμάται ως επέτειος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κυπριακής Δημοκρατίας η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που έγινε το 1950 για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η τροπολογία κατατέθηκε με πρόταση του φασιστικού κόμματος ΕΛΑΜ (2 έδρες), ενώ υπερψηφίστηκε με 19 ψήφους, καταψήφισαν 16 και απείχαν 18 (η Βουλή έχει 56 έδρες και παρόντες ήταν 53). Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (16 έδρες), ενώ το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού ΔΗΣΥ (18 έδρες) απείχε της ψηφοφορίας, ενώ υπέρ ψήφισαν ΕΔΕΚ (έχει 3), ΔΗΚΟ (9), «Συμμαχία Πολιτών» (3), «Κίνημα Αλληλεγγύης» (3) «Κίνημα Οικολόγων» (2).
Στα Κατεχόμενα, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις, με τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν να δηλώνει ότι φάνηκε πως το όνειρο της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι «να καταστεί ιδιοκτήτρια όλου του νησιού». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι θα προτείνει την ψήφιση ανάλογου «νόμου - απάντησης».
Η «βουλή» του ψευδοκράτους ψήφισε χτες ομόφωνη «διακήρυξη», μιλώντας για «ιστορικό λάθος το οποίο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για άλλα προβλήματα», ζητώντας την «άμεση λήψη πρωτοβουλίας από τα Ηνωμένα Εθνη», στα οποία τα Κατεχόμενα θα κάνουν και «καταγγελία». Χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι «η ένωση (σ.σ. της Κύπρου με την Ελλάδα) παραμένει στην ατζέντα» και κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση, αλλά και το ΑΚΕΛ, να εργαστούν για την αλλαγή της απόφασης της κυπριακής Βουλής. Χτες, ο Ακιντζί διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θέμα και στην ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αλλά και τηλεφωνικά στον ειδικό σύμβουλο του γγ, Εσπαν Μπαρθ Αϊντε, τονίζοντας ότι στην προγραμματισμένη για μεθαύριο νέα του συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, θα πάει «αλλά το μόνο θέμα θα είναι αυτό», υποστηρίζοντας ότι «αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήμα (σ.σ. ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Παρασκευής) τότε δεν υπάρχει νόημα για διαπραγματεύσεις».
Στη Λευκωσία, χτες συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Εκεί, ομόφωνα εγκρίθηκε κείμενο το οποίο «καταδικάζει την εσκεμμένη διαστρέβλωση, εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, περί επαναφοράς από την ελληνοκυπριακή πλευρά της πολιτικής της Ενωσης». Υποστηρίζεται ότι «τέτοιο θέμα ούτε τέθηκε ούτε πρόκειται ποτέ να τεθεί, όπως και δεν τίθεται θέμα αποδοχής της οποιασδήποτε μορφής λύσης που οδηγεί στη διχοτόμηση».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, χαρακτήρισε «λάθος αυτό που έγινε στη Βουλή των Αντιπροσώπων», καλώντας σε συνέχιση των προσπαθειών για «εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, μακριά από ακραίες προσεγγίσεις», αλλά και εκφράζοντας ανησυχία ,επειδή «υπάρχει ένας πολύ αργός ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις», ενώ «υπάρχει και κίνδυνος μιας αποτελμάτωσης».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε τη σημαντική προέλαση δυνάμεων του συριακού στρατού προς την αρχαία Παλμύρα, σημειώνοντας ότι οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις απέχουν λιγότερο από 20 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Σημείωσαν, επίσης, πως προχώρησαν σε νέες καταστροφές αρχαιοτήτων οι τζιχαντιστές που πήραν τον έλεγχο της περιοχής πριν από ένα δίμηνο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί ο Λιβανέζος Πρόεδρος, Μισέλ Αούν, στο πλαίσιο της οποίας είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι. Χτες, υπεραμύνθηκε των στενών σχέσεων ανάμεσα στην ένοπλη πτέρυγα της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» με το Ιράν, λέγοντα πως η μεταξύ τους συνεργασία «μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον, όσο τουλάχιστον ο λιβανέζικος στρατός δεν είναι αρκετά ισχυρός ώστε να μπορεί να πολεμήσει το Ισραήλ, εάν χρειαστεί». Νωρίτερα (Κυριακή) κατέφθασε στο Κάιρο μεγάλη αντιπροσωπεία 40 βρετανικών επιχειρήσεων με επικεφαλής τον εμπορικό απεσταλμένο της Βρετανίας, Τζέφρι Ντόναλσον, προκειμένου να εξακριβωθούν τα περιθώρια για την πραγματοποίηση «μεγάλων επενδύσεων» στην Αίγυπτο.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ο Γεχίγε Σινουάρ εξελέγη χτες αρχηγός της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας. Ηταν ένα από τα ανώτερα στελέχη της ισλαμικής οργάνωσης που κρατούνταν από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές έως το 2011, οπότε απελευθερώθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων.
ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ.-- Συνελήφθη χτες ως βασική ύποπτη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού η 44χρονη Μαλίσα Ανκόνα, σύζυγος του αρχηγού της ακροδεξιάς ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ, Φρανκ Ανκόνα, που βρέθηκε το Σάββατο δολοφονημένος σε χαντάκι του ποταμού Μισισίπι, ενώ η τύχη του αγνοούνταν επί μέρες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ
«Σπρώχνουν» τα σχέδια στρατιωτικής βάσης
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- «Πράσινο φως» για την υλοποίηση των σχεδίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για τη δημιουργία δικής τους στρατιωτικής ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο λιμάνι Μπερμπέρα της Σομαλιλάνδης που αποσχίστηκε μονομερώς (δίχως διεθνή αναγνώριση) το 1991 από την υπόλοιπη Σομαλία έδωσε το κοινοβούλιο του «κρατιδίου», με 144 ψήφους υπέρ σε σύνολο 151 βουλευτών.
Ο «πρόεδρος» της Σομαλιλάνδης, Αχμετ Μαχαμούντ Σιλάνγιο, επικρότησε την απόφαση της βουλής, διαβεβαιώνοντας πως το σχέδιο για την υλοποίηση της ξένης στρατιωτικής βάσης στη χώρα θα έχει διάρκεια 25 χρόνια, θα αξιοποιηθεί μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και από καμία άλλη ξένη δύναμη και θα προσελκύσει και «άλλες ξένες μεγάλες επενδύσεις». Ο ίδιος είχε κλείσει τη συμφωνία με αξιωματούχους των ΗΑΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη, αφού είχε προηγηθεί συμφωνία ύψους 442.000.000 δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού Μπερμπέρα από την εταιρεία του Ντουμπάι, «DP World».
Είναι η δεύτερη στρατιωτική βάση που φτιάχνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Κέρας της Αφρικής, μετά από εκείνη στο λιμάνι Ασάμπ της Ερυθραίας το 2013. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στα μακροπρόθεσμα σχέδια της χώρας για αύξηση της γεωπολιτικής επιρροής σε μία από τις πιο στρατηγικές, σε διεθνές επίπεδο, περιοχές της διεθνούς ναυσιπλοΐας απέναντι σε άλλες δυνάμεις της περιοχής, όπως το Ιράν, αλλά και μεγαλύτερες, διεθνώς αναδυόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις όπως η Κίνα, που έχουν για παρόμοιους λόγους σχεδιάσει την κατασκευή σινικής στρατιωτικής βάσης στο γειτονικό Τζιμπουτί.
Το ίδιο 24ωρο τζιχαντιστές ένοπλοι μισθοφόροι της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» εξαπέλυσαν επίθεση σε δύο μικρά στρατόπεδα έξω από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνεχείς βομβαρδισμοί
Συνεχίστηκαν και το τελευταίο 48ωρο οι επιθέσεις από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και φασιστικά τάγματα) στους θύλακες που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές, τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι πολιτοφυλακές και στους δύο θύλακες έγιναν πάνω από 500 επιθέσεις παραβίασης της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ, κυρίως σε κατοικημένες περιοχές, αλλά αναφέρονται μόνο υλικές ζημιές. Οι πολιτοφυλακές ανταπέδωσαν τα πυρά και σημειώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός έχει απώλειες.
Η Τζούλια Chicherin έχει αφιερώσει ένα Video Clip στους ήρωες του Donbass
https://www.youtube.com/watch?v=uVznrN4-dzk