Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δευτερα 13 Φεβρουαριου 2017


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ
Σήμερα Δευτερα δικάζεται στην Πάτρα ο κόκκινος δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται σήμερα γιατί υπερασπίστηκε τη δημοκρατική τιμή της πόλης του απέναντι στη φασιστική απειλή μιας συμμορίας τραμπούκων και μαχαιροβγαλτών βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας.
Ο Πελετίδης είναι στο στόχαστρο της συμμορίας όχι μόνο γιατί ως δήμαρχος δεν διευκόλυνε τη δράση της αλλά γιατί είναι ένας δήμαρχος, που παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 3ου δήμου της χώρας είναι πετσοκομμένος από τα μνημόνια, η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη του προτεραιότητα.
Εξασφάλισε την ημερήσια διατροφή για όλους τους απόρους της πόλης. Κάνει την διανομή κατ' οίκον των μερίδων φαγητού μέσω δικύκλων, για όσους άπορους αδυνατούν να βγουν από το σπίτι είτε λόγω αναπηρίας είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω ηλικίας. Έφτιαξε κεντρικά μαγειρεία στην Πλαζ για να φτιάχνουν το φαγητό. Προμηθεύτηκε βαν για να μεταφέρει εγκαίρως το ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία προς τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Καθιέρωσε κολατσιό για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους, προκειμένου να μη γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εύπορους και μη. Έχει ήδη ετοιμάσει 13 δομές σε όλη την πόλη, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Πάτρα, για την διανομή του φαγητού. Έδωσε σε άπορους της Πάτρας την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων. Χαρακτηριστικό της δημαρχίας Πελετίδη είναι και το έργο της αποκατάστασης των περίπου 800 μέτρων της Πλαζ, που ένας συμβατικός προϋπολογισμός θα απαιτούσε περί τις 300.000 ευρώ και κατά συνέπεια θα καθιστούσε απαγορευτικό το έργο, ολοκληρώθηκε με μόλις… 1000 ευρώ!
Ένας τέτοιος δήμαρχος δικάζεται σήμερα και είμαστε όλοι στο πλευρό του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δυο εικόνες –χίλιες σκέψεις. 12 Φλεβάρη σήμερα, ας δούμε τη φωτογραφική αποτύπωση μιας ιστορικής στιγμής. 1945, 12 Φλεβάρη και τότε: Η στιγμή που πέφτει στο χαρτί της συμφωνίας της Βάρκιζας η «βαριά υπογραφή» της αντιπροσωπείας του ΕΑΜ. Η υπογραφή του Γιώργη Σιάντου, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ (αναπλήρωνε τον κρατούμενο στο Νταχάου Νίκο Ζαχαριάδη).
Από την άλλη, σαν συνεπεια, οι ανταρτες κλαίγοντας παραδίδουν τα οπλα τους. Κλαινε γιατι ενδομυχα καταλαβαινουν τι τους περιμενει.
Αξίζει να σταθούμε λίγο στη σημειολογία των εικόνων."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου από τους αγρότες της Κρήτης
12/2/2017 23.30
Συλλαλητήριο στην Αθήνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κρήτης, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιταγές των δανειστών! Το παγκρήτιο συντονιστικό όργανο των αγροτών, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με απόβαση στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου και συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς του κλάδου. Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου έγινε σε φορτισμένο κλίμα, με φόντο τα προβλήματα των αγροτών, ενώ οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στην δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα "οργώσουν" τα χωριά της ενδοχώρας σε ολόκληρη την Κρήτη προκειμένου το συλλαλητήριο της Αθήνας να έχει τη δυναμική που θέλουν οι αγρότες ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνω από 50.000 υπογραφές για την προσφυγή αγροτών στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού
13/2/2017 11.00
Πάνω από 50.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ασφαλιστικού νόμου. Η διαδικασία της συγκέντρωσης υπογραφών ξεκίνησε στις 8 του μήνα και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 20 Φεβρουαρίου, όπως επισήμανε ο Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, από τη Δράμα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι υπογραφές θα ξεπεράσουν τις 100.000. «Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μεν από μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ωστόσο πλέον έχει πάρει πανελλαδική διάσταση και αυτό επιθυμούμε. Άλλωστε, εμείς δεν διεκδικούμε εύσημα, ούτε και καρέκλες, απλώς παλεύουμε για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, οι δύο δικηγόροι των αγροτών εργάζονται εντατικά, «προκειμένου να βρουν τα τρωτά σημεία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου». «Καλούμε όλους τους Έλληνες που απασχολούνται στον κλάδο να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται, ανεξάρτητα με τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις έχουν» πρόσθεσε ο κ. Γκόντιας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"... Με αφορμή την δίωξή του, ο δήμαρχος Πάτρας δήλωσε: «Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους». "
Κ. Πελετίδης: Στο εδώλιο γιατί δεν έδωσε βήμα στη Χ. Αυγή
Αρνήθηκε να δώσει ονόματα παιδιών μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς και χώρους για συγκεντρώσεις
Στο εδώλιο κάθεται σήμερα ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να γίνει συμμέτοχος, δια της θεσμικής του θέσης, στην διάδοση της φασιστικής – ναζιστικής προπαγάνδας και δράσης της Χρυσής Αυγής. Ο δήμαρχος – που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ – κατηγορείται, ότι το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στη Χρυσή Αυγή για πραγματοποίηση συγκεντρώσεων αλλά και ακόμη χειρότερα ότι αρνήθηκε να δώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή στη βουλή! Και ενώ η δίκη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και όλα τα άλλα εγκλήματα των φασιστών έχει λάβει διαστάσεις «Ιλιάδας», με εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες η δικαιοσύνη καθίζει στο εδώλιο κάποιον που αρνήθηκε να δώσει βήμα στο μίσος.
Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, είχε απαντήσει τον περασμένο Νοέμβρη, με υπόμνημα, στη Δ’ πταισματοδίκη Πατρών. Μεταξύ άλλων σημείωνε πως «ως δήμαρχος της Πάτρας και συνολικά ως δημοτική αρχή έχουμε σαφή πολιτική θέση για τη Χρυσή Αυγή, εξ ονόματος της οποίας μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει, καταθέτει τη μηνυτήρια αναφορά ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υπόδικος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η θέση μας απορρέει από το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ως μίας καθαρά ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. »Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές – ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που έχει συγκροτήσει».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, Ο ΛΙΝΚΟΛΝ...ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ....ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ....(..Η ΓΝΩΣΤΗ-ΕΞΟΥΣΙΑ-ΑΡΑΧΝΗ...)....ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ 1865.....ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100-ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... J.F.K..ΤΟ 1963..ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΕ-ΤΥΠΩΣΕ-ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θερμαινόμενο χώρο για τους αστέγους διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 09:07
Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των αστέγων από το κρύο διαθέτει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων. Ο χώρος βρίσκεται στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου και Βαθέος (είσοδος από τη Βαθέος. Τηλ. 210 6459890). Επίσης, συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελβετία: «Ναι» στην πολιτογράφηση εγγονών μεταναστών
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 06:20
Οι Ελβετοί ενέκριναν την Κυριακή, με δημοψήφισμα, σε μεγάλη πλειοψηφία την απλοποίηση της διαδικασίας πολιτογράφησης των εγγονών μεταναστών, παρά μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από αντιμουσουλμανικές δηλώσεις της αντιμεταναστευτικής Ακρας Δεξιάς, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και των καντονιών δέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης που έχει στόχο μόνο να επιταχύνει τη διαδικασία απονομής της ελβετικής ιθαγένειας στα εγγόνια των μεταναστών και αποκλείει οποιαδήποτε αυτόματη απόκτηση ιθαγένειας, μετέδωσαν η δημόσια ελβετική τηλεόραση RTS και το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ATS
Το 60,4% των Ελβετών υποστήριξε την πρόταση της κυβέρνησης. Για να γίνει αποδεκτό αυτό το ομοσπονδιακό διάταγμα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 26 καντονιών που συγκροτούν την Ελβετία. Σχεδόν όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Μόνο η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου/Ελβετικο Λαικο Κομμα (UDC/SVP, UDC είναι η ονομασια του στις γαλλοφωνες και ιταλοφωνες περιοχες της Ελβετιας και SVP η ονομασια του στις γερμανοφωνες, κόμμα που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών στην κάτω βουλή, 65 εδρες στις 200 με 29,9%) είχε επικαλεστεί το φάντασμα της μουσουλμανικής μετανάστευσης, διανέμοντας αντιμεταναστευτικά φυλλάδια.
Ο βουλευτής του UDC/SVP Ζαν-Λικ Αντόρ, επίσης συμπρόεδρος της επιτροπής κατά της ευκολότερης πολιτογράφησης, παραδέχτηκε σήμερα την ήττα του μιλώντας στο δίκτυο RTS. «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων» δήλωσε. Η επιτροπή αυτή επικρίθηκε έντονα από τα αλλα κομματα μετά την αφισοκόλληση που έκανε έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, με μια αφίσα να δείχνει μια γυναίκα ντυμένη με νικάμπ, ενώ το σύνθημα που αναγραφόταν ήταν: «Ανεξέλεγκτες πολιτογραφήσεις; ΟΧΙ». «Ο σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της χώρας και την ανάγκη για τη διαφύλαξη της ταυτότητάς της» τόνισε ο Αντόρ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεταναστευτικό: Επιτάχυνση των απελάσεων από Ιταλία και Γερμανία
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, 14:15
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε νέες αυστηρότερες διατάξεις για τη χορήγηση ασύλου. Παράλληλα διεμήνυσε ότι η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση δεν είναι επαρκής. Παράλληλα, το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για εντατικοποίηση των απελάσεων όσων δεν λαμβάνουν άσυλο έχει προκαλέσει πανικό σε πρόσφυγες που φοβούνται διώξεις στην πατρίδα τους. Η ΕΕ ακολουθώντας το γερμανικό παράδειγμα επιδιώκει συμφωνία με την Καμπούλ για τον επαναπατρισμό προσφύγων. Η Human Right Watch ωστόσο καταγγέλλει ότι η κατάσταση στη χώρα έχει χειροτερέψει. Ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι προσπαθεί να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών: Πιο γρήγορους επαναπατρισμούς των παράτυπων μεταναστών, αλλά και επιτάχυνση της διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου.
Οι ξένοι πολίτες που ζητούν άσυλο, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, θα μπορούν να κάνουν μόνον μια προσφυγή και όχι δύο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. Πλέον, η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει, ει δυνατόν, στα 250 άτομα την χωρητικότητα των κέντρων παραμονής μεταναστών. Μέχρι σήμερα, κοντά σε μικρά χωριά μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Ο κύριος στόχος είναι να μειωθούν οι κοινωνικές εντάσεις και να αποφευχθεί περαιτέρω εκμετάλλευση της όλης υπόθεσης από την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Όσοι ξένοι πολίτες έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, μέχρι να λάβουν την σχετική απάντηση, θα μπορούν να προσφέρουν δωρεάν, εφόσον το επιθυμούν, χρήσιμη κοινωνική εργασία.
Η γερμανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα ομόσπονδα κρατίδια, έχει δρομολογήσει νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την εντατικοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας απέλασης προσφύγων και μεταναστών των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται, δήλωσε στην DW η σύμβουλος προσφύγων Μαρία Σακούρα, στη Διακονία της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στο Βούπερταλ. Οι επικείμενες αλλαγές έχουν ήδη προκαλέσει φόβο σε εκείνους που κινδυνεύουν να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους, επισημαίνει στην DW η Μαρία Σακούρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ σκοπεύει να διατηρήσει τη σκληρή στάση του απέναντι στους μεταναστες
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:20
Μετά την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να μπλοκάρει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα και τις διεθνείς διαμαρτυρίες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική των απελάσεων των παράτυπων μεταναστών και της άρνησης της εισόδου στη χώρα προσφύγων και προσώπων που προέρχονται από χώρες που θεωρούνται εστίες τρομοκρατών στο όνομα της ασφάλειας των Αμερικανών.
«Η καταστολή των εγκληματιών λαθρομεταναστών δεν είναι παρά η εφαρμογή της προεκλογικής υπόσχεσής μου», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι απελαύνονται!», πρόσθεσε. Την περασμένη εβδομάδα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα συνελήφθησαν και απελάθηκαν σε επιχειρήσεις της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), ιδίως στο Λος Άντζελες (160 συλλήψεις), τη Νέα Υόρκη (40 συλλήψεις), το Σικάγο και το Όστιν του Τέξας.
Ο Τραμπ υπέγραψε στα τέλη Ιανουαρίου ένα διάταγμα ζητώντας από την ICE να ελέγχει κατά προτεραιότητα τους παράτυπους μετανάστες που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα και όσους υποπτεύεται ότι ενδέχεται να διαπράξουν κάποιο αδίκημα, μια πολύ πιο ευρεία κατηγορία από αυτή που ίσχυε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Οι αρχές τόνισαν το Σάββατο ότι οι επιχειρήσεις αυτές ήταν ρουτίνας, όμως ο Λευκός Οίκος χθες Κυριακή ανακοίνωσε ότι αποτελούν μέρος της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων καταπολέμησης των παράτυπων μεταναστών.
«Έπειτα από αίτημα του προέδρου ξεκίνησαν πιο ευρείες και αυστηρές επιχειρήσεις ελέγχου της μετανάστευσης», δήλωσε ο Στίβεν Μίλερ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Όμως πολλοί Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερες πληροφορίες γιατί φοβούνται ότι η καταστολή αφορά και ανθρώπους που δεν έχουν ποινικό μητρώο. Η περίπτωση μιας μητέρας στο Φίνιξ της Αριζόνας, που απελάθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό, ενσαρκώνει τις ανησυχίες πολλών βουλευτών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκμενιστάν: Ο "πρόεδρος"-δικτατορας "εκλέχθηκε" για τρίτη θητεία με ποσοστό 97,69%
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 07:59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ρωσικά βομβαρδιστικά χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 03:45
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν στη Συρία, όπως δήλωσε την Κυριακή ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, ο Ιρανός συντονιστής των πολιτικών και στρατιωτικών ενεργειών με τη Ρωσία και τη Συρία. Τον Αύγουστο του 2016 τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια ιρανική στρατιωτική βάση, στα δυτικά της χώρας, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε θέσεις των τζιχαντoφασιστών στη Συρία.
Τα βομβαρδιστικά αυτά «χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο και αυτό συνεχίζεται επειδή έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία» είπε ο Σαμχανί που είναι και γραμματέας στο Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του. «Στις πρόσφατες περιπτώσεις τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν χρειάστηκαν ανεφοδιασμό» στο έδαφος, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. Το Ιράν και η Ρωσία συνεργάζονται στενά στη Συρία και στηρίζουν, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τη Δημοκρατια της Συριας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Τεχεράνη στέλνει επίσης "στρατιωτικούς συμβούλους" και "εθελοντές" για να πολεμήσουν μαζί με τον συριακό στρατό ενάντια στους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και τους σουνιτες ουαχαμπιτες τζιχαντοφασιστες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Δεν θα δοθεί διάκριση στους Ιταλούς αστυνομικούς που εξετέλεσαν τον Άμρι γιατι είναι φασιστες
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 01:01
Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εξετέλεσαν τον Άνις Άμρι. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκάτα και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη Άνις Άμρι. Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της Άγκελας Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον Άμρι, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις και απόψεις. Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, πάντως, από το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατευτούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρίστρια δικάζεται γιατί χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, 22:34
Mια Γαλλίδα τουρίστρια, 45 ετών, αποφάσισε να χαράξει με νόμισμα το όνομά της, σε τοίχο του Κολοσσαίου, το μνημείο σύμβολο της Αιώνιας Πόλης. Η τουρίστρια χάραξε το όνομά της «Σαμπρίν» και το έτος στο οποίο βρισκόμαστε «2017». Την είδαν, όμως, καραμπινιέροι και αστυνομικοί και είπαν αμέσως στην γυναίκα -η οποία επισκέφθηκε το Κολοσσαίο με την ανήλικη κόρη της και την ανίψια της- ότι πρόκειται να παραπεμφθεί σε δίκη για πρόκληση ζημίας σε πολιτιστική κληρονομιά. «Μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε καταλάβει, ακριβώς, την σοβαρότητα της πράξης αυτής» δήλωσε μέλος της ιταλικής αστυνομίας στην τηλεόραση της Rai. Tο νόμισμα που χρησιμοποίησε, κατασχέθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου , ορισμένοι επισκέπτες δεν δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό. Πρόσφατα, δυο βραζιλιάνοι τουρίστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν και να μπουν την νύχτα στο Κολοσσαίο. Ο ένας τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αληθινή πατρίδα της Χρυσής Αυγής
Δικάζεται σήμερα στην Πάτρα ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της οργάνωσης, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον του να αποκρούσει τα αιτήματά της για διάθεση δημόσιων χώρων και στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου.
Οπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, η πράξη του κ. Πελετίδη είναι απολύτως δικαιολογημένη. Από σήμερα το πρωί αναρτήσαμε στο efsyn.gr ένα ανατριχιαστικό βίντεο, το οποίο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται για ένα «κόμμα Ελλήνων εθνικιστών».
Το βίντεο αποδεικνύει ότι η μοναδική «πατρίδα» για τον Μιχαλολιάκο και την ομάδα του είναι η ναζιστική Γερμανία! Πρόκειται για μία «συναυλία» που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005. Μέρος της συναυλίας έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την «Εφ.Συν.», αλλά σήμερα διαθέτουμε όλα τα στοιχεία ότι αυτή η καθαρά ναζιστική παράσταση προετοιμάστηκε με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή και καθοδηγήθηκε από την ηγεσία της, η οποία ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια του αθλιου τελετουργικού.
Σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι παρών στο τελετουργικό εξύμνησης της ναζιστικής Γερμανίας. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαιρετά ναζιστικά
Ηταν όλοι εκεί
Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.
Εκεί είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης
• Οι παριστάμενοι τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο με το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό. • Οι σημαίες που υπάρχουν είναι μόνο ναζιστικές: η σημαία των SS (Ες Ες) και η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό. • Τα συνθήματα που ακούγονται είναι μόνο ναζιστικά, με κυρίαρχα το κλασικό χιτλερικό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραίοι).
...δίπλα στην ανοιχτή σημαία της Βέρμαχτ
• Ολοι τραγουδούν τον γνωστό (και απαγορευμένο στη Γερμανία) ναζιστικό ύμνο «Deutschland über alles» (Υπεράνω όλων η Γερμανία). • Τα συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στη συναυλία είναι αυτά που έχουν σχηματιστεί από μέλη της οργάνωσης και ανήκουν στο λεγόμενο «ρεύμα NS» (εθνικοσοσιαλιστικό) ή «Hatecore» και «WP-White Power» (Bannerwar, Der Stürmer, Ολική Κάθαρση, Boiling Blood, Pogrom). Και σ’ αυτά είναι μέλη γνωστά στελέχη της οργάνωσης (Γερμενής, Ματθαιόπουλος).
O Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) μπροστά στη σημαία των SS
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γερμανικό ντουέτο που προσκάλεσε η Χρυσή Αυγή ειδικά γι’ αυτήν τη συναυλία. Πρόκειται για το ζευγάρι Annett & Müller, δύο γνωστούς νεοναζί μουσικούς (Annett Moeck και Michael Müller), οι οποίοι την περίοδο της συναυλίας θεωρούνταν ακραίοι νεοναζί από τη γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος. Η Annett είναι αυτή που τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το « Υπεράνω όλων η Γερμανία», ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να «εξοντωθούν οι Εβραίοι», παίζει το τραγούδι «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν». Το συγκρότημα που δημιούργησε αυτό το τραγούδι ονομάζεται Landser και είναι το μοναδικό συγκρότημα που έχει καταδικαστεί στη Γερμανία με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Müller πέθανε το 2009, ενώ η Annett αποκήρυξε το 2011 τον ναζισμό και εντάχθηκε σε πρόγραμμα επανένταξης από τις γερμανικές αρχές.
Ρεπορτάζ Κασιδιάρη!
Το ότι η παράσταση διοργανώθηκε επίσημα από τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπήρχε διαφήμιση της συναυλίας στα έντυπα της οργάνωσης πριν από τη διεξαγωγή της, αλλά και εκτενή ρεπορτάζ έπειτα απ’ αυτήν. Ομως αυτή η προβολή παραλείπει την ουσία. Στα σχετικά κείμενα αποκρύπτεται ο καθαρά ναζιστικός χαρακτήρας της τελετής, η οποία παρουσιάζεται ως «μουσική», με κωδικοποιημένες αναφορές μόνο για τους μυημένους.
Στην κάμερα ποζάρει ο Παναγιώταρος
Στο χρυσαυγίτικο περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 21, Ιανουάριος 2005) η εκδήλωση παρουσιάζεται ως «Συναυλία της Annett στην Αθήνα για την Ευρώπη των Πατρίδων», ενώ στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» (27.1.2005) διαφημίζεται ως «Rock για την Πατρίδα». Το ποια είναι αυτή η «πατρίδα» για τους χρυσαυγίτες το διαπιστώνουμε στο βίντεο. Ανάμεσα στο πλήθος και ο θεωρητικός της οργάνωσης και διορισμένος υπάλληλος στη Βουλή Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), ο οποίος σε τραγούδι του αποκαλεί την ελληνική σημαία «γαλανόλευκο κουρέλι» Το ρεπορτάζ για τη ναζιστική τελετή υπογράφει ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης σε άρθρο με τίτλο «Ροκ για την Πατρίδα!» («Χρυσή Αυγή», 3.2.2005). Στο κείμενο αποκρύπτονται οι σαφείς ναζιστικές αναφορές (σημαίες, συνθήματα, ύμνοι) και μετατρέπεται το Juden Raus σε Türken Raus (Εξω οι Τούρκοι), αλλά δεν παραλείπεται ένα εγκώμιο για το ρατσιστικό τραγούδι της καταδικασμένης γερμανικής εγκληματικής οργάνωσης: «Η Annett», γράφει ο Κασιδιάρης, «ενθουσίασε με τη διασκευή του κλασικού country κομματιού America for Whites, Africa for Blacks, με τον ελαφρώς παραλλαγμένο τίτλο Africa for Apes, Europe for Whites. Η αλλαγή ήταν απαραίτητη». Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι συμμετείχε ο ίδιος ο αρχηγός Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες (συνεργοί) του.
Μετά τον Κασιδιάρη και την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ήρθε και το περιοδικό «Αντεπίθεση» (τχ. 22, Μάρτιος 2005) να προβάλει σε τετρασέλιδο αφιέρωμα την εκδήλωση «ξεχνώντας» πάλι τις σβάστικες και τα Sieg Heil. Για προφανείς λόγους τα πρόσωπα των συμμετεχόντων είναι σκόπιμα φλουταρισμένα. Αλλά στο βίντεο όλα αποκαλύπτονται!
https://www.youtube.com/watch?v=ovD27q7_sY4
«Κουρέλι» η γαλανόλευκη
Πριν από δύο μήνες ο Γιώργος Μισιάκας, θεωρητικός της Χρυσής Αυγής και διορισμένος υπάλληλος στη Βουλή από τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Μάστορας», βάλθηκε να μας πείσει για τα υποτιθέμενα πατριωτικά αισθήματα του ίδιου και της οργάνωσής του. Eγραψε λοιπόν ένα άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Η Τιμή της Σημαίας και οι άτιμοι» και με κεντρική φωτογραφία με τη γαλανόλευκη να κυματίζει. Στο άρθρο αυτό λοιπόν καταγγέλλει τη «βέβηλη πράξη εμπρησμού της Ελληνικής Σημαίας» και παριστάνει τον υπερασπιστή της «Τιμής» της. Πρόκειται βέβαια για καθαρή υποκρισία.
O Ματθαιόπουλος χαιρετά ναζιστικά
Ο Μισιάκας δεν κυκλοφορεί στις ναζιστικές πιάτσες μόνο με το ψευδώνυμο «Μάστορας», αλλά και με το ψευδώνυμο «Qualiaron». Αυτό το τελευταίο είναι το όνομα που χρησιμοποιεί ως μέλος του χρυσαυγίτικου και ανοιχτά ναζιστικού συγκροτήματος «Iron Youth», που δημιουργήθηκε το 1996. Αυτό όμως στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι το τραγούδι τους με τίτλο «Whose Flag?» (Τίνος η σημαία;). Ενδεικτικά παραθέτουμε μεταφρασμένους στα ελληνικά μερικούς από τους αγγλικούς στίχους του: Δεν έχω σεβασμό και δεν έχω φόβο / Δεν θα σκεπάσω ποτέ αυτή τη σημαία με τα δάκρυα μου / Ενα γαλανόλευκο κουρέλι που δεν μιλάει στην καρδιά μου / Να την υποστείλουμε και να την κάψουμε / Δε δίνω δεκάρα / Είναι η δική σου σημαία! H δική σου σημαία! Οχι η δική μου γαμημένη σημαία! / Είναι το σύμβολο της δικής σου κοινωνίας / Ενα σύμβολο του ΖΟG (Zionist Occupation Government: Σιωνιστική Κυβέρνηση Κατοχής) / Τα χρώματα του καπιταλισμού και όλα όσα είναι λάθος / Πήγαινε να πεθάνεις γι’ αυτό, αλλά εγώ δεν θα ακολουθήσω / Το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο είναι τα μόνα μου αληθινά χρώματα Τα μόνα χρώματα λοιπόν που αναγνωρίζει ο Μάστορας, ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή ως χρώματά τους δεν είναι άλλα από αυτά της ναζιστικής σημαίας της Βέρμαχτ, δηλαδή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πυλώνας σταθερότητας για τον αληταρα καριολη ΓΓ του ΟΗΕ η Σαουδική Αραβία
Την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη που πραγματοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με δραματικές συνέπειες για τον λαό της χώρας «ευλόγησε» την Κυριακή ο νέος αληταρας γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας το Ριάντ «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρουαν Εμιλ Τουμπασι Παλαιστινιος πρεσβης στην Αθηνα. Η ισραηλινη κατοχη παλαιστινιακων εδαφων είναι οργανωμενη κρατικη τρομοκρατια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημητρης Κουφοντινας. «Δεν υπαρχει μελλον μεσα στην ευρωζωνη και την ΕΕ».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οικογενεια Κελαηδονη. «Προσβαλουν τη μνημη του». Το «Πρωτο Θεμα» κυκλοφορησε χθες προσφεροντας ένα cd με τραγουδια του Λουκιανου Κελαηδονη, παροτι ο ιδιος ο καλλιτεχνης ειχε δηλωσει ότι απεχθανεται τη συγκεκριμενη εφημεριδα και δεν θελει η μουσικη του να συνδεεται με αυτην.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεες αστυνομικες ταυτοτητες για ολους από το 2019. Συναντησεις αξιωματουχων των ΗΠΑ με το Ν. Τοσκα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο οικος Gucci θελει να προσβαλλει την Ακροπολη και να ευτελισει την αρχαια Ελλαδα και ζηταει να στησει επιδειξη μοδας στο μνημειο της Ακροπολης. Θα αποφασισει το Αρχαιολογικο Συμβουλιο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρωστικοι βανδαλισμοι με γκραφιτι σε συρμο του Αττικο Μετρο από Γερμανους γκραφιταδες. Τα εκαναν όλα χαλια μεσα σε 5 λεπτα. Δεν τους καταλαβαν οι φυλακες που πληρωνονται γι αυτό. Δεν συνεληφθει κανενας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απιστευτο! Ζητουνε μετρα μεχρι το 2028. Εξωφρενικες απαιτησεις από τους τοκογλυφους. Τα συζηταει όλα το Μαξιμου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρομικη συμμαχια του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ με «Δουρειο Ιππο» τον Φιλη. Ο πρωην υπουργος Παιδειας μεθοδευει νεκρανασταση του ΠΑΣΟΚ. Εδωσε «συγχωροχαρτη» στη Φωφη και στον Γιωργακη Παπανδρεου ζητωντας να μπουν στην κυβερνηση αντι του Καμμενου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ουτε αντιμνημονιακος ουτε αμολυντος» ειπε. Τον «αδειασε» ο Τζιφρας, τον στηριξαν οι 53.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εθνομηδενιστες πισω από τα «μαθηματα» για τους ομοφυλοφυλους. Προσωπα που εχουν κομβικο ρολο στο Ινστιτουτο Εκπαιδευτικης Πολιτικης εχουν φερει τα πανω κατω στα σχολεια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017
Μαχητική πορεία της νεολαίας στο Καράκας
Οι νέοι της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν μαχητική πορεία την Κυριακή, με αφορμή την 203η επέτειο της “Μάχης για την Νίκη”, μια σύγκρουση που σηματοδότησε την κινητοποίηση της νεολαίας της Βενεζουέλας κατά της ισπανικής αυτοκρατορίας. Ο Άνχελο Ρίβας, πρόεδρος του Δημοτικού Ινστιτούτου Αθλητισμού και Αναψυχής της Βενεζουέλας, αναφέρθηκε στην επέτειο της μάχης ανάμεσα στις πατριωτικές και τις ισπανικές δυνάμεις, η οποία καθιέρωσε την 12η Φλεβάρη σαν Ημέρα της Νεολαίας στη Βενεζουέλα.
“Εμείς, η πατριωτική και τσαβίστα νεολαία θα τιμήσουμε στο έπακρο, όπως κάθε χρόνο την Ημέρα της Νεολαίας”, δήλωσε σε συνέντευξη της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας ο Ρίβας. Μετά τις 7 το απόγευμα, από την Πλατεία Μορένο μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, οι βενεζολάνοι δίνουν το παρών στην μαχητική πορεία της νεολαίας.
Ο Ρίβας τόνισε επίσης ότι η πορεία γίνεται επίσης για να στηρίξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Από την άλλη, το κομμάτι των φοιτητών που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο, θα πραγματοποιήσει άλλη πορεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσα Μιράντα, για την επέτειο των 203 χρόνων της |”Μάχης για την Νίκη” και την 3η επέτειο των βίαιων γεγονότων, γνωστών ως "guarimbas" (οδοφράγματα).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν θα περάσει ο ναζισμός – Ο λαός μαζί με τον Κώστα Πελετίδη
«…συνεχίζουμε δυνατά, όλοι μαζί, για να πετύχουμε στο τέλος αυτό το οποίο θέλουμε όλοι. Μια κοινωνία στην οποία θα λειτουργούμε όπως πρέπει και όπως γνωρίζουμε. Χωρίς να έχουμε Καλάβρυτα, χωρίς να έχουμε Δίστομο…». Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Πελετίδης απευθύνθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια της Πάτρας.
Οι εικόνες και τα αμέτρητα μηνύματα και ψηφίσματα συμπαράστασης απ’ όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη απάντηση στους ναζί. Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται για παράβαση καθήκοντος, επειδή αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία στους ναζί για τα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς και επειδή αρνήθηκε να τους παραχωρήσει χώρους της πόλης για να διακινήσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.
Η προσέλευση του κόσμου δείχνει πως «το θέμα δεν είναι πως σήμερα δικάζεται ο δήμαρχος Πατρών, σήμερα δικάζεται το σύνολο του πατραϊκού λαού, το οποίο δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις που έχει ζήσει η ανθρωπότητα την παρουσία τους». Στην ερώτηση «τι περιμένετε από το δικαστήριο» απάντησε: «Το καθήκον του, το οποίο είναι να σταθεί με τον ελληνικό λαό, με τον πατραϊκό λαό, με τις αξίες τις πανανθρώπινες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι κανόνες λειτουργίας ενός καταστήματος παιχνιδιών, του Μουστάκα, τοιχοκολλήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ. Εδώ κυριαρχεί το «δεν». Οι υπάλληλοι ΔΕΝ πρέπει να γέρνουν και να στηρίζονται στις κολόνες, ΔΕΝ πρέπει να έχουν πάνω τους κινητό, ΔΕΝ πρέπει να σχηματίζουν πηγαδάκια μιλώντας μεταξύ τους, ΔΕΝ πρέπει να τρώνε στην αποθήκη, ΔΕΝ πρέπει να κάθονται (ή μάλλον να στέκονται όρθιοι) χωρίς να κάνουν τίποτα, ΔΕΝ πρέπει να φαίνεται το μπουκάλι με το νερό τους (να το αφήνουν στο ντουλάπι τους).
Όπως έλεγε και ο στρατιωτικός νόμος της χούντας, «απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων». Περιγράφεται και η χορογραφία των κινήσεων των εργαζομένων εντός του καταστήματος, οι οποίες πρέπει να «δραστήριες» και όχι «βαριές και αργές» (δηλαδή αέρινες και ζωηρές, όχι ράθυμες, ξεψυχισμένες, ακόμα και ύστερα από πολύωρη ορθοστασία).
Οι 15 κανόνες συμπληρώνονται με έναν επίλογο που προειδοποιεί ότι «έξω υπάρχει μεγάλη ανεργία», ότι «οι εποχές είναι πολύ δύσκολες» και ότι «ένα σταθερό εισόδημα είναι καλύτερο από το τίποτα ή το ταμείο ανεργίας». Αν ο Ζήκος έπιανε δουλειά εδώ (ή στα Jumbo ή τα Public), θα τον απέλυαν την ίδια μέρα.
«Δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο» (Κανόνας υπ. αριθμ. 3). Και δεν σκεφτόμαστε καθόλου, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε, ενώ ο υπέρτερος, ο άγραφος κανόνας είναι «δεν διαμαρτυρόμαστε ποτέ».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η βασική αρετή του πολίτη είναι η δυσπιστία. ( Ροβεσπιέρος )
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»...
Σαράντα χρόνια από το θάνατό του και 105 από τη γέννησή του Μενελαου Λουντεμη
Ο Μενέλαος Λουντέμης αγωνίστηκε για το ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης, που διαποτίζει όλη τη συγγραφική δημιουργία του. Τα έργα του «Συννεφιάζει», «Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος» και το μπεστ σέλερ «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα» διαβάστηκαν πολύ από τη νεολαία τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70. Εχει όμως προσφέρει και πλήθος άλλα λογοτεχνικά «διαμάντια» λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου σημαντικά, που το καθένα διατηρεί μια διαχρονική λάμψη. Ολα αυτά τα βιβλία - θησαυροί (45 συνολικά) που το αναγνωστικό κοινό αξίζει να ανακαλύψει, έχουν επανεκδοθεί.
«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι»
Ανάμεσα σε αυτά τα ξεχωριστά, αλλά λιγότερο γνωστά βιβλία του Μενέλαου Λουντέμη είναι «Το Ρολόι Του Κόσμου Χτυπάει Μεσάνυχτα», ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που συνιστά μια τοιχογραφία του παγκόσμιου σκηνικού τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, εναρμονισμένο με τις αγωνίες του καιρού του, τις οποίες όμως επεκτείνει σε διαχρονικούς προβληματισμούς οικουμενικών διαστάσεων.
Ενα από τα πιο βιωματικά του έργα, που χαρακτηρίζει και περιγράφει τη ζωή και τη στάση του ενήλικα και κομμουνιστή Μενέλαου Λουντέμη σαν πολιτικό εξόριστο στη Μακρόνησο είναι το «Οδός Αβύσσου Αριθμός 0». Κάτοικοι της οδού Αβύσσου, στον αριθμό μηδέν και κεντρικά πρόσωπα αυτής της φρίκης ο Γιώργης και ο Παναής. Αγρια θεριά, αμετανόητοι κομμουνιστές, που δε θα υπογράψουν δήλωση και δε θα χάσουν την ελπίδα τους για ζωή. Στο έργο αυτό ο Λουντέμης γράφει για τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, τις οποίες και ο ίδιος έχει ζήσει ως πολιτικός κρατούμενος στη Μακρόνησο. Γράφει, για να καταγγείλει, για να αναδείξει από τη μια μεριά το αίσχος της Μακρονήσου, την ωμότητα και βιαιότητα των βασανιστηρίων - «όταν ο θάνατος γίνεται εύκολος, η ζωή γίνεται δύσκολη» - και από την άλλη να αναδείξει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των κομμουνιστών. Η Μακρόνησος, στο έργο του Λουντέμη, δεν είναι απλά ένα κολαστήρι. Είναι γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που προκειμένου να διασφαλίσει τη διαιώνισή του δεν διστάζει να στήνει Μακρονήσια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αχ αυτά τα Συριζόπουλα... Που νιώθουν και "αλληλεγγύη" για τον Πελετίδη... Ένα δάκρυ κύλησε από τη συγκίνηση πάνω στο χαρτί του μνημονίου...
Ρε ΟΥΣΤ!!!!!!!!!! ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπαδημούλης: "Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως «θετικές ειδήσεις» -Η Ελλάδα είναι μία από αυτές" (ημερησια)
ΥΓ. ο ΣΕΒ, ολοι οι βαθυπλουτοι βουλευτες κ πολιτικοι που χουν εκατομμυρια ευρω καταθεσεις ουρλιαζουν για υπογραφη συμφωνιας κ παση ανθρωποθυσια ευρω κ ΕΕ..εχουν αυτοι καμια σχεση με τον λαο;είχαν ποτέ; μονο τα ποθεν εσχες τους να δειτε, θα καταλαβετε, τι κολπο στηθηκε στη χωρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκος Φίλης: -"Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αλλά ξεχνάει ότι τον ακούει ο λαός" - Μπαρούφα αυτό που είπε ο Τσίπρας για τον ΔΟΛ - Πρέπει να τελειώσουμε με τους ΑΝΕΛ και να πάμε με το ΠΑΣΟΚ -"Που βρήκε τα λεφτά για τα... εξοπλιστικά ο Καμμένος"; - Το δόγμα "εμείς είμαστε οι αμόλυντοι" τελείωσε"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
30ο Συνέδριο ΕΚΑ - Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 12 Φλεβάρη 2017
Συμμετείχαν 285 σωματεία, εγγεγραμμένοι 1.343, ψήφισαν 1.203, τα άκυρα - λευκά ήταν 7 και τα έγκυρα ήταν 1.196 .
Η ΔΑΣ (ΚΚΕ): Έλαβε 322 ψήφους, από 315 τον Μαϊο του 2016(+7 ψήφους), ποσοστό 26,92% και 9 έδρες για το ΔΣ του ΕΚΑ. ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ - Φωτόπουλος και σια): Έλαβε 273 ψήφους, ποσοστό 22,83% και 7 έδρες. ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ): Έλαβε 204 ψήφους, ποσοστό 17,06% και 6 έδρες. Νέα Πορεία (Διάσπαση ΔΑΚΕ): Έλαβε 128 ψήφους, ποσοστό 10,70% και... 3 έδρες.
ΔΑΚΕ (ΔΕΞΙΑ): Έλαβε 119 ψήφους, ποσοστό 9,95% και 3 έδρες. ΕΜΕΙΣ (Διάσπαση ΠΑΣΚΕ): Έλαβε 59 ψήφους, ποσοστό 4,93% και 2 έδρες. ΑΤΕ Αγωνιστικη Ταξικη Ενοτητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Έλαβε 51 ψήφους, ποσοστό 4,26% και 1 έδρα.
ΡΕΣΑΛΤΟ (ΛΑΕ): Έλαβε 27 ψήφους, ποσοστό 2,26%, 0 έδρες. ΑΡΠΕ (Τραχανατζης): Έλαβε 9 ψήφους, ποσοστό 0,75%, 0 έδρες. ΕΚΕ: Έλαβε 4 ψήφους, ποσοστό 0,33%, 0 έδρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας -μαλάκας η υπάλληλος του Σόρος;- κάνει εμπάργκο στη Ρωσία για να στηρίξει τον ναζί της Ουκρανίας... δεν τους πουλάμε τυρί φέτα κι έτσι το κάνουν αυτοί!
Η Ελλαδα... τιμωρει με εμπάργκο των προϊόντων της, μια αγορα σχεδόν 200 εκατομυρίων ανθρώπων, πιστή στους συμμαχους κι εταίρους της... Κι αυτοί, καλύπτουν τα κενά τους... Φετα από το Μινσκ.
Κι οι αγρότες μας, ή κτηνοτρόφοι μας, τα προϊόντα μας; Ρε δεν γαμιούνται όλοι αυτοί, η τρόικα κι ο Σόρος να κονομάνε!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε ο αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν. Εντοπίστηκε σε χαντάκι κοντά σε ποταμό...
Το άψυχο σώμα του αρχηγού της οργάνωσης Κλου Κλουξ Κλαν βρέθηκε σε χαντάκι κοντά σε ποτάμι στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Frank Ancona είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή, και μετά από αναζήτηση της αστυνομίας, το πτώμα του βρέθηκε από μία οικογένεια που είχε πάει για ψάρεμα.
Ο 51χρονος βρέθηκε να κείτεται στο έδαφος, με μια σφαίρα στο κεφάλι. Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός, ήταν από την σύζυγό του, Malissa στο σπίτι του, στο Λίντγουντ την Τετάρτη το πρωί. Σύμφωνα με την Malissa, της είχε πει πως είχε αναλάβει μία δουλειά εκτός πολιτείας, παρ’ ότι οι υπάλληλοί του δήλωσαν στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό.
Παράλληλα, η σύζυγός του είπε πως είχε πάρει μαζί του μερικά ρούχα και όπλα. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, William Dickey δήλωσε πως έχει αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Malissa ενώ εστιάζει σε μια ανάρτησή της στο Facebook την ημέρα που εξαφανίστηκε ο σύζυγός της.
Στην εν λόγω ανάρτηση δήλωνε πως αναζητά συγκάτοικο επειδή ο σύζυγός της σχεδίασε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Η γυναίκα του ανακρίνεται από τους αστυνομικούς, ενώ μετά από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του θύματος στο Leadwood, είδαν πως το χρηματοκιβώτιο είχε παραβιαστεί και ήταν κενό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τσέλσι έχει γράψει αυτό το συγκινητικό αντίο στους φίλους. Τωρα που θα φύγει από τη φυλακή.
Τσέλσι Manning: σε εκείνους που με κράτησαν ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια, σας ευχαριστώ
Τσέλσι E Mannin Όταν ήμουν φοβισμένη, μου δείξατε πώς να συνεχίσω. Όταν χάθηκα, μου δειξατε το δρόμο
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί, κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων
13.2.2017
Μια ομερτά κάποιων αστυνομικών που λειτουργεί μέσα στις σελίδες του facebook, με την ονομασία «Σκυλιά του πολέμου», φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις γάγγραινας. Μιλάμε για Έλληνες αστυνομικούς που ρίχνουν το επάγγελμα στο χαμηλότερο σημείο εξαθλίωσης. Αντί να υπηρετούν τον πολίτη, κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών σε συναδέλφους τους. Φυσικά δεν παραλείπουν να εξυμνούν τη Χούντα.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όχι μόνο λοιδορεί συναδέλφους της, αλλά μιλάει για νεκρά προσφυγόπουλα «γαρνιτούρα» σε κάποιο φαγητό με γκέι ανθρώπους», αναρτά φωτογραφίες - εγχειρίδια βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών και προτρέπει τους αστυνομικούς πώς να κάνουν σωστά ένα βασανιστήριο, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας Σκυλια του πολεμου έχει το mail: fyssas@maxairwmenos.com. Μάλιστα όταν διάφοροι άνθρωποι τους έχουν κάνει κατά καιρούς report στο facebook, τα «σκυλιά του πολέμου» επικαλούνται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο. Και πως ποτέ κανείς δεν πρόκειται να τους εντοπίσει. Αλήθεια η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει τι συμβαίνει;
Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ιστοσελίδα:
«Έχουμε συνταγή για γκέι συνάδελφο βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» (προηγουμένως είχαν ανεβάσει τα στοιχεία του ανθρώπου που αυθαίρετα αποκαλούν γκέι) «Έχουμε 300 τρολ λογαριασμούς και στρατιές ανυπαρκτων ατόμων που κάνει ο ένας τον άλλον admin» (όταν το facebook τους ενημέρωνε πως ενδέχεται να κλείσει τη σελίδα τους γιατί προβάλει ρητορική μίσους. Δείτε το mail που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής αστυνομικός της σελίδας: fyssas@maxairwmenos.com «Έχουμε τα χρήματα και τα μέσα να σας τρέχουμε μια δεκαετία στα δικαστήρια» (απειλούν κόσμο που δεν συμφωνεί με τις αναρτήσεις τους).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπογράφω: Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού
28.517 υπογραφές μεχρι τωρα
Βοηθήστε μας να δώσουμε φωνή στους Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό με την υιοθέτηση της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού ακολουθώντας το παράδειγμα 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η Βουλή των Ελλήνων θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου στο και για άλλη μια φορά το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων στοεξωτερικό είναι στο περιθώριο. Το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 51 § 4) προβλέπει, ότι οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται εκτός Επικράτειας μπορούν να ασκήσουν τα εκλογικό τους δικαίωμα, αρκεί το Κοινοβούλιο να υιοθετήσει σχετικό εκτελεστικό του Συντάγματος νόμο με αυξημένη πλειοψηφία. Κατά τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες εγκατέλειψαν τη χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Όμως η παράλειψη του Έλληνα νομοθέτη να ορίσει τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούνται ώστε να επιτρέπεται η ψήφος και στους διαμένοντας εκτός Ελλάδος Έλληνες πολίτες και να προσδιορίσει τη σχετική διαδικασία ψηφοφορίας μας φιμώνει και μας στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι τα όποια πρακτικά εμπόδια μπορούν εύκολα να ξεπερασθούν αν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μεγαλώνει το έλλειμμα δημοκρατίας χρόνο με το χρόνο και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διατηρούν άμεσους και αντικειμενικούς δεσμούς με την πατρίδα να στερούνται βασικών τους δικαιωμάτων.
Η άμεση και καθολική συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας μας είναι ζήτημα δημοκρατίας αλλά και ζωτικής σημασίας για την επανασύνδεση της γενιάς του brain drain με την Ελλάδα. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη χώρα μας.Έχουμε θέσει ως στόχο τις 20.000 υπογραφές προτού το ελληνικό κοινοβούλιο αποφασίσει για αυτό το σημαντικό θέμα. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να συμπεριληφθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dikaioma_psifoy_stoys_Ellines_toy_exoterikoy/?fiikJlb
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα έχουν υπογράψει όλα! ...παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι. Οτι τάχα «αντιστέκεται». Οτι «διαπραγματεύεται ηρωικά»
Νίκος Μπογιόπουλος
Στις 5 Δεκέμβρη 2016 συνεδρίασε το Eurogroup. Οι αποφάσεις του, όπως θυμόμαστε όλοι, πανηγυρίστηκαν έξαλλα από την κυβέρνηση. Ας δούμε, λοιπόν, τι έλεγαν εκέινες οι αποφάσεις: «Το Eurogroup σημειώνει πως η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για την επίτευξη του συμφωνημένου δημοσιονομικού στόχου για το... 2018 (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ), καθώς και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για την αγορά εργασίας (...)». Και αμέσως παρακάτω: «To Εurogroup υπενθύμισε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί το 2018 πρέπει να διατηρηθεί σε μεσοπρόθεσμο διάστημα».
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί, έχει συναποφασίσει, έχει συνυπογράψει και έχει πανηγυρίσει (!) την πολιτική των πλεονασμάτων 3,5% και για μετά το 2018 – και μάλιστα για «μακροπρόθεσμο διάστημα». Την πολιτική, δηλαδή, της λιτότητας, των μέτρων διαρκούς λεηλασίας του λαού και των Μνημονόων, όπως κι αν αυτή μεταβαπτιστεί. Και τώρα που έρχεται η στιγμή για την εφαρμογή της πολιτικής της, τι κάνει;Ερχεται στο εσωτερικό και παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι. Οτι τάχα «αντιστέκεται».Οτι «διαπραγματεύεται ηρωικά».
Πουλάει «κολοκοτρωνέικη» δήθεν «αντίσταση». Η οποία, μετά και την απαραίτητη κινδυνολογία για να μειωθούν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες, καταλήγει εκέι που κατέληγαν τα ανάλογα τερτίπια και των προηγούμενων «σωτήρων»: Στους... «έντιμους συμβιβασμούς». Γνωστό το παραμύθι. Αλλά παρότι γνωστό και επαναλαμβανόμενο, ευτό δεν το κάνει λιγότερο κουραστικό και αχρείο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξιούχοι... η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο! Πρώτη φορά συριζικη κεντροαριστερά!
Δίκτυο Συνταξιούχων: Mε «ψίχουλα» ζουν εδώ και 10 μήνες περίπου 100.000 συνταξιούχοι"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνισμός της Ουκρανίας : τους βομβαρδίζουν πλέον και με πυραύλους! Η δύση, η φίλη μας, σιωπή. Οι Ελληνες που το παίζουν δήθεν πατριώτες, σιωπή. Κανείς δεν θέλει να θίξει τους ναζί του Κιέβου. Σκοτώνεται κόσμος και κανένας δεν μιλάει... Μόνον για τους δήθεν πρόσφυγες του Σόρος σκίζονται, με την παλάμη απλωμένη... Τί κατάντια τούτη....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tέσσερις εφημερίδες ήθελαν το cd με τα τραγούδια του Κηλαηδόνη ( αλλά το...άρπαξε το Πρώτο Θέμα)
13/02/17 16:49
Δεν ήταν μία αλλά τέσσερις οι εφημερίδες που επεδίωξαν να κυκλοφορήσουν αμέσως μετά το θάνατο του Λουκιανού, το cd με τα best-of του. Τρεις και το «Πρώτο Θέμα» δηλαδή που... κέρδισε. Και τι έκαναν; Απευθύνθηκαν στη «Lyra», στον ιστορικό κατάλογο της οποίας ανήκουν τα παραπάνω κομμάτια. Τελικά πλειοδότησε στα οικονομικά το «Πρώτο Θέμα» και εξασφάλισε τη δυνατότητα να βγάλει αυτό τα συγκεκριμένα τραγούδια.
Ο στυγνός νόμος της αγοράς. Και το ηθικό ζήτημα με την επιθυμία του Λουκιανού Κηλαηδόνη να μην έχουν τα τραγούδια του οποιαδήποτε σύνδεση με τη συγκεκριμένη εφημερίδα; Από την «Lyra» απαντούν πώς δεν το είχαν υπόψη τους. Θα το μάθαιναν βεβαίως εάν είχαν μπει στον κόπο να ρωτήσουν την οικογένεια… Να κι ένα επιπλέον ηθικό ζήτημα. Η οικογένεια του Κηλαηδόνη δε ρωτήθηκε καν για να δώσει έστω τυπικά μία έγκριση (που δεν θα το έδινε εν προκειμένω) διότι ο ίδιος ο δημιουργός παραχώρησε τα δικαιώματά του, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΑΕΠΙ. (Πάλι η «καταραμένη» που θα έλεγε ο Λουκιανός στη μέση, αν και σ΄ αυτή την περίπτωση δεν ευθύνεται).
Αυτή είναι μια αρκετά συνήθης πρακτική: κι άλλοι δημιουργοί πουλούν τα δικαιώματα των δημιουργιών τους στην ΑΕΠΙ. Το ίδιο λοιπόν συνέβη και σ΄αυτή την περίπτωση. Τυπικά δηλαδή η οικογένεια Κηλαηδόνη δεν είχε λόγο επί των τραγουδιών πλέον. Ηθικά όμως θα έπρεπε να έχει. Μεγάλη η σημασία και ποια τραγούδια περιλαμβάνει το cd του «Πρώτου Θέματος». Πολλά και διάφορα: Φτωχός και μόνος καου-μπόυ, Κάπου την έχουμε πατήσει, Προς νέο συνθέτη, Στη Βουλιαγμένη, Τα θερινά σινεμά (από το δίσκο «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καου-μπόυ» του 1978).
Επίσης: Τα νέα μέτρα, το ματς, Αχ Ρίτα, Τζιν-τζιν-τζιν, Πως γεννιέται ο καμικάζι, στο ρυθμό της ντίσκο («Ψυχραιμία παιδιά», 1979). Και: Που βαδίζουμε κύριοι, Μια μέρα μιας Μαίρης, Ένα γουρούνι λιγότερο, Τετάρτη 28 Ιουλίου, το Πάρτυ (από τη «Χαμηλή πτήση» του 1982). Και: Θα κάτσω σπίτι, ο Ύμνος των Μαύρων Σκυλιών (από τα «Τραγούδια για κακά παιδιά», 1986). Είναι μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του Λουκιανού. Και προέρχονται όλα από δίσκους οι οποίοι βγήκαν από τη Lyra, αν εξαιρέσεις τα δύο τραγούδια του άλμπουμ «Τραγούδια για κακά παιδιά» που κυκλοφόρησαν από τη Μίνος-ΕΜΙ.
Παραβλέπουμε, τέλος, το γεγονός ότι η κυκλοφορία από μία εφημερίδα ενός cd με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ενός καλλιτέχνη, μόλις εκείνος κλείσει τα μάτια του, είναι μία ανατριχιαστική επιλογή; Ότι είναι αγοραία; Κι ότι επιχειρεί με το λάθος τρόπο να τονώσει και τη δισκογραφία και τις πωλήσεις των εφημερίδων σε μία εποχή που και οι δύο πάσχουν; Τελικώς δεν ίσχυσε τίποτα. Εκτός από το δε βαριέσαι….Κι εκείνο το «Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίει κι ο Χατζηπετρής».