Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Σαββατο 18 Φεβρουαριου 2017


Μετά την πρόταση Gucci για πασαρέλα στην Ακρόπολη, να σου κι ο Σεφερλής να ζητάει την Επίδαυρο, με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα: Να την αναδείξει! Ακολουθεί, οσονούπω, Σφακιανάκης για Ηρώδειο και γιατί όχι κι ο Πλανητάρχης, ο Μπουγάς, για Δελφούς! Είμαι βέβαιος πως δεν θα 'χει αντίρρηση κανένας αναπτυξιακός νεοφιλελεύθερος κι από κοντά θα συναινέσουν και τίποτα κοσμοπολίτες επαναστάτες, προβάλλοντας το αντιεθνικιστικό μήνυμα του "άλλαξε ο κολιές".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοβάται ο αληταρας ο Στουρναρας πως αν βγούμε από το ευρώ, πόσο μάλλον από την Ε.Ε., "ούτε στα σύνορα δεν θα μπορούμε να φτάσουμε". Δίκιο έχει. Ως γνωστόν, Τούρκοι, Σέρβοι, Νορβηγοί, Ισλανδοί και άλλοι που ζουν εκτός Ε.Ε., δεν ταξιδεύουν, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι ζουν σε χώρες της Ε.Ε. που δεν εντάσσονται στην Ευρωζώνη. Να γιατί τόσο σπάνια συναντάμε σουηδούς, βρετανούς και τσέχους τουρίστες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιλάνε για ανομία στα Εξάρχεια αυτοί που πίνουν καφέ στο Κολωνάκι, μ' εκείνους που διακόπτουν τη συζήτηση, για να συνεννοηθούν στο κινητό για το νέο φορτίο πρέζας και τη διακύμανση των τιμών στο εμπόριο της πορνείας πολυτελείας. Α! Και των μετοχών τους σε υπεράκτιες εταιρίες όπου σπρώχνουν τα κέρδη, μαζί μ' αυτά που έβγαλαν από επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τις τράπεζες, τις οποίες μας καλούν να σώσουμε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕ ΕΝΑ 10ΣΕΛΙΔΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Η Πόλα Ρούπα καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας της από το κράτος
17|02|2017 13:51
Σε ένα 10σέλιδο κείμενο η Πόλα Ρούπα ισχυρίζεται πως το κράτος σχεδιάζει να τη δολοφονήσει μέσα στη φυλακή.
Kομματια από το κείμενο της Πόλας Ρούπα
Τις τελευταίες ημέρες στις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού εκτυλίσσεται ένα σχέδιο φθοράς των κρατουμένων, ένας σχεδιασμένος ψυχολογικός πόλεμος. Γνωρίζω ότι πρακτικές ψυχικής φθοράς των κρατουμένων με μέσα που προσβάλουν τους κρατούμενους και τις κρατούμενες όχι μόνο ηθικά αλλά και ψυχολογικά-σωματικά, είναι στην εξουσία των εκάστοτε υπηρεσιών στις φυλακές, οι οποίες ενίοτε πατούν πάνω στον ίδιο τον ποινικό κώδικα της φυλακής προκειμένου να “νομιμοποιούν” τις πρακτικές τους και να τις περιφρουρούν από οποιονδήποτε θέλει έστω και να ερευνήσει την “νομιμότητά” τους. Και αυτό βασίζεται κυρίως στην εξουσία που τους αναθέτει ο ίδιος ο ποινικός κώδικας της φυλακής, με βάση τον οποίο αφενός απαγορεύεται η προσβολή της αξιοπρέπειας των κρατουμένων αφετέρου τιμωρείται οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης των εντολών και των ενεργειών οποιουδήποτε προσώπου της υπηρεσίας, η οποία λαμβάνει τον χαρακτήρα της απειλής και της προσβολής προς το πρόσωπό του. Οπότε το πειθαρχικό είναι αναπόφευκτο. Αυτή και μόνο η συνθήκη είναι ικανή να αποτρέπει κάθε μορφή διαμαρτυρίας από κρατούμενους προς εξατομικευμένες συμπεριφορές υπαλλήλων που τους προσβάλλουν κατά οποιανδήποτε τρόπο ακόμα και αν παραβιάζουν τα όρια της δικαιοδοσίας τους.
Μια τέτοια περίπτωση αφορά και αυτό που συμβαίνει τις δυο τελευταίες εβδομάδες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούμενη σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, βγάζει κραυγές σε όλο το μήκος και το πλάτος της φυλακής φθάνοντας πολλές κρατούμενες στα όρια της παράνοιας. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι το περιστατικό λαμβάνει χώρα 2-3 ώρες κάθε απόγευμα, ώρες που όλες οι κρατούμενες έχουν τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες με οικείους συγγενείς και δικηγόρους. Η παρακολούθηση των επικοινωνιών με τις κραυγές, έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς σκηνές έντασης. Πολλές ουρλιάζουν, απειλούνται συμπλοκές και μια αλυσίδα καυγάδων που διαπερνά και άλλες σχέσεις συνύπαρξης, κάνει την φυλακή τα τελευταίο διάστημα να μοιάζει με φρενοκομείο. Οι ψυχιατρικές διαταραχές μέσα από αυτή την συλλογική ψυχολογική κακοποίηση των κρατουμένων, για κάποιες τουλάχιστον είναι κοντά. Εξάλλου όσο γερά νεύρα και αν έχει κάποια, αυτό το γεγονός τα δοκιμάζει σε καθημερινή βάση. H συγκεκριμένη κρατούμενη είναι βέβαιο ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχιατρική νόσο, η οποία να δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά, αφού στον βαθμό που συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα βρισκόταν σε φυλακή, αλλά σε ψυχιατρική κλινική. Προβαίνει λοιπόν σε προκαθορισμένη χρονικά πρακτική να βγάζει κραυγές πόνου διανύοντας όλη τη φυλακή, κυρίως το τμήμα του ισογείου. Οι κρατούμενες ουρλιάζουν με την σειρά τους και η φυλακή προσομοιάζει με το εξπρές του μεσονυχτίου. Δεδομένου ότι ψυχιατρικό νόσημα δεν υφίσταται (η συγκεκριμένη κρατούμενη πρόκειται να δικαστεί για να μετατρέψει την ποινή της σε κοινωνική εργασία, γεγονός που δείχνει ότι έχει ήδη συμπεριληφθεί το θέμα της ψυχικής της υγείας) και ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί η παθολογική αιτία που την κάνει να βγάζει κραυγές “πόνου” σε πολύ συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, να ξεκινούν αυτοματοποιημένα και με την ίδια αυτοματοποίηση να σταματούν, τι συμβαίνει;
Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι αυτό το κάνει ως εκβιασμό και πίεση προς τις κρατούμενες από τις οποίες με αυτόν τον τρόπο απαιτεί να τις παρέχουν μικρές εξυπηρετήσεις- το αποτέλεσμα ακυρώνει αυτό τον ισχυρισμό, αφού όχι μόνο δεν αποσπά τίποτα από αυτές, αλλά εισπράττει απειλές και ύβρεις. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, θα προσβάλλει την νοημοσύνη μου αν επιχειρήσει κάποιος να με κάνει να πιστέψω πως είναι πρωτοβουλία της κρατούμενης αυτό που γίνεται, αφού κανένα συμφέρον δεν έχει που να εστιάζεται σε οποιαδήποτε κρατούμενη το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής. Το μόνο συμφέρον που μπορεί να αντληθεί από αυτή την ιστορία είναι το συμφέρον ατόμων της υπηρεσίας τα οποία κατά τα φαινόμενα χρήζουν τα ίδια ψυχιατρικής εκτίμησης, αφού υιοθετούν πρακτικές μαζικού ψυχολογικού βασανισμού προκειμένου να προωθήσουν τα όποια σχέδια τους, προσωπικά γνωρίζω ότι αυτός ο μαζικός ψυχολογικός βασανισμός έχει και συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος υπερβαίνει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών ταραχής και αναστάτωσης στην φυλακή και στον οποίο στόχο συμπεριλαμβάνομαι λόγω της πολιτικής μου στάσης, όχι μόνο μέσα στην φυλακή αλλά γενικότερα. Όμως δεν γνωρίζω και ούτε θα μπω στη διαδικασία καμίας διερεύνησης των υπευθύνων. Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτή η ιστορία όχι μόνο πρέπει να σταματήσει άμεσα, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στον εμπνευστή και εκτελεστή του σχεδίου με βάση το οποίο η κρατούμενη που το εκτελεί για άγνωστα προς εμένα και την καθεμιά φαντάζομαι, ανταλλάγματα (αυτά ίσως να είναι ακόμα και λίγα τσιγάρα) είναι απλώς εκτελεστικό όργανο.
Η κίνηση μου να δημοσιοποιήσω το γεγονός πέρα από το ότι είναι η μόνη λύση που διαθέτω, αφορά την ίδια την ψυχική ισορροπία όλων μας στη φυλακή, την παύση του βασανιστηρίου και την απόδοση των ευθυνών εκεί που πραγματικά πρέπει να αποδοθούν αφού δεν γνωρίζω καν αν όλη αυτή η μέθοδος έχει ως αφετηρία κάποιου είδους εκβιασμό προς την κρατούμενη από το άτομο ή τα άτομα της υπηρεσίας που την υποβάλλουν σε αυτή την διαδικασία προκειμένου να αποδεχτεί όχι μόνο να εκτελεί την πρακτική, αλλά να μην υποχωρεί σε οποιαδήποτε απειλή από συγκρατούμενες της. Οι εκβιασμοί που ίσως της ασκούνται ίσως και όχι, δεν με αφορούν και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η συμμετοχή της σε ένα τέτοιο οργανωμένο βασανιστήριο. Αν συνεχιστεί αυτό και αν δεν αντιμετωπιστεί η εξουσιομανία-η οποία αφορά μορφή κατάθλιψης-ατόμου ή ατόμων της υπηρεσίας που προφανώς παίρνουν πλέον τον χαρακτήρα του βασανιστή και όχι των υπαλλήλων μιας φυλακής, όχι μόνο δεν πρόκειται να διατηρηθεί η ηρεμία των κρατουμένων και της φυλακής κατ'επέκταση αλλά η εκρηκτική κατάσταση που ήδη υπάρχει κάποια στιγμή και με κάποια ίσως άλλη αφορμή θα λάβει κάποια μορφή πρακτικής εκδήλωσης.
Δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει στην τελική ποιοί εμπλέκονται από την υπηρεσία των φυλακών Κορυδαλλού σε όλο αυτό το “σχέδιο”. Ότι το γνωρίζουν όμως όλοι και ότι συναινούν μέσω της σιωπής, αυτό το γνωρίζω. Όπως ότι είναι εις γνώση όλων η απόπειρα δολοφονίας μου από ένα πρεζόνι βαλτό της υπηρεσίας. Και ούτε φυσικά ένα σχέδιο δολοφονίας μου αφορά την υπόθεση κάποιων υπαλλήλων της υπηρεσίας. Ένα σχέδιο δολοφονίας δικής μου, δεν είναι πρωτοβουλία υπαλλήλων του κράτους, όσο δολοφονικά ένστικτα εκδίκησης κι αν έχουν. Τα γεγονότα έχουν ως εξής : Επειδή την Κυριακή το απόγευμα κάλεσα όλες τις κρατούμενες της φυλακής για να μιλήσει η συγκεκριμένη κρατούμενη μπροστά μας και να παραδεχτεί ότι άτομα της υπηρεσίας την βάζουν να το κάνει αυτό και επειδή κατά την διάρκεια της συζήτησης αποκάλυψα σε όλες της κρατούμενες το σχέδιο της υπηρεσίας ενώ υποσχέθηκα ότι θα προχωρήσω σε επόμενη κίνηση για να σταματήσουν αλλά και για να αποκαλυφτούν οι οργανωτές του σχεδίου, καταλαβαίνω πως το μένος αυτών που εμπλέκονται σε αυτό το σχέδιο βασανισμού των κρατουμένων είναι μεγάλο και θα αναζητήσουν τρόπους εκδίκησης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2
Γνώριζα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην φυλακή πως το κράτος θα αναζητήσει τρόπο να με βγάλει από την μέση, αφού κάθε άλλο όπλο που χρησιμοποίησε δεν με εξέπληξε. Βρήκε την ευκαιρία τώρα (λίγο νωρίτερα απ' ότι περίμενα) με αφορμή τα γεγονότα στην φυλακή και χρησιμοποιώντας το μένος κάποιων υπαλλήλων προς εμένα που αποκάλυψα μπροστά σε όλες το σχέδιο τους. Την αμέσως επόμενη, την Δευτέρα 13/1 το απόγευμα μπήκε στην πτέρυγα το κατάλληλο άτομο για να κάνει την δουλειά. Μια “ανεξέλεγκτη” τοξικομανής που “απειλεί” με καυγάδες ακόμα και την υπηρεσία, υποτίθεται. Ένα όντως επικίνδυνο άτομο, όχι προς την υπηρεσία όμως. Αφού έκανε μια καλή παράσταση μπροστά στη φυλακή και μπροστά σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που βρίσκονταν μαζεμένοι έξω από τα κάγκελα της πτέρυγας με βρισίδια πολλά και χειρονομίες προς τις υπαλλήλους, οι οποίες την κοίταγαν απαθείς, αφού συνομίλησε αργότερα με την κρατούμενη που έκανε το σόου του «πόνου» όλες τις προηγούμενες ημέρες και της ζήτησε να της δείξει ποιά είναι η Ρούπα – πράγμα που η άλλη το έκανε μπροστά μου, ξεκίνησε την επόμενη φάση. Άρχισε να περπατάει προκλητικά χτυπώντας από τον ένα τοίχο στον άλλο (παραπατούσε υποτίθεται), έτοιμη να βγάλει μαχαίρι όταν θα έπεφτε πάνω μου. Πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο και επειδή όπως έχω αποδείξει δεν μου λείπει το μυαλό για να καταλάβω αμέσως τι γίνεται, ενημέρωσα τηλεφωνικά δημοσιογράφους και δικηγόρους ώστε τουλάχιστον, αν συνέβαινε οτιδήποτε να έχω πρώτα μιλήσει εγώ. Το γεγονός θα καταγραφόταν ως “συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων” και αυτός ήταν ο στόχος, ώστε να έχει η υπηρεσία και το κράτος φυσικά, τα χέρια τους καθαρά απ' ότι συμβεί.
Φυσικά και δεν είμαι ηλίθια – το αντίθετο μάλιστα – ώστε να μην καταλαβαίνω πως ένα σχέδιο δολοφονίας μου όχι μόνο δεν θα ήταν σχέδιο κάποιων ατόμων της υπηρεσίας και πολύ δε περισσότερο μιας κρατούμενης, όσο “παλαβή” κι αν είναι αυτή. Γνωρίζω πως αυτό το σχέδιο εκπορεύεται από “ψηλά”, από το ίδιο το κράτος, ότι εμπλέκονται υπουργεία και κυβέρνηση, ότι εμπλέκονται μηχανισμοί καταστολής και πολιτικοί παράγοντες.
Όταν για ψύλλου πήδημα κρατούμενες στη φυλακή μπαίνουν σε απομόνωση, όταν ακόμα και στην υποψία ότι μια κρατούμενη μπορεί να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, την κλείνουν στην απομόνωση για εβδομάδες, πώς γίνεται το άτομο που προκαλεί για τόσες μέρες τον ψυχολογικό βασανισμό όλης της φυλακής να μην την πειράζουν; αφού ξέρουν πως το να υποκρίνονται τις φιλεύσπλαχνες οι υπάλληλοι, δεν μας πείθει. Υποκρίνονται τις φιλεύσπλαχνες για τον “πόνο” της κρατούμενης, ενώ όλοι γνωρίζουν την υποκρισία και το θέατρο που παίζει. Και ακόμα χειρότερα πως γίνεται ένα άκρως επικίνδυνο άτομο όπως η “ανεξέλεγκτη” κρατούμενη που έφεραν την Δευτέρα 13/1, που “απείλησε” δεσμοφύλακες και που σήμερα 14/1 τα ξημερώματα την έχουν σε θάλαμο μαζί με άλλες γυναίκες και για ένα τσιγάρο που ζήτησε από κάποια δεσμοφύλακα, έσπασε τον θάλαμο της ενώ οι άλλες ήταν μέσα, να μην την ενοχλούν; Πως γίνεται αν είναι όντως επικίνδυνη για όλους και όλες να την έχουν μέσα στην πτέρυγα; Την στιγμή επαναλαμβάνω, που κρατούμενες περνάνε πειθαρχικά και “τρώνε” ποινές και απομονώσεις για βλακείες. Γιατί ίσως ύψωσαν τον τόνο της φωνής σε κάποια υπάλληλο, γιατί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι. Ιδίως στην φυλακή που βρήκα εγώ αυτή την φορά που μπήκα, οι κρατούμενες είναι φοβισμένες περισσότερο από κάθε άλλη φορά να διεκδικήσουν οτιδήποτε έχουν δικαίωμα.
Εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να δείξω ούτε μια στιγμή από εδώ και στο εξής ίχνος εμπιστοσύνης. Το πιθανότερο είναι αυτή τη φορά το σχέδιο τους να με βγάλουν από τη μέση να αναβλήθηκε λόγω της κοινοποίησης του από εμένα, αφού άκουσαν τα πάντα από τα τηλέφωνα. Και ως συνέπεια των τηλεφωνημάτων μου γνωστοποιώ πως “όλως τυχαίως” αμέσως μετά τα τηλεφωνήματα και οι δυο κρατούμενες που συμμετείχαν στο σχέδιο (η “πονεμένη” και η εκτελεστής) “εξαφανίστηκαν” μπροστά στα γραφεία. Η “πονεμένη” όλως τυχαίως χτες δεν πόναγε καθόλου εκτός από λίγη ώρα που ήμουν εγώ στο τηλέφωνο οπότε έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, με την “ανεξέλεγκτη” να την ακολουθεί έτοιμη για την επίθεση. Η “πονεμένη” γύρισε μετά από κάποια ώρα στην πτέρυγα, αλλά η “ανεξέλεγκτη” γύρισε αργά το βράδυ ενώ είχε κλείσει η φυλακή. Η οποία φυλακή βραχυκυκλωμένη καθώς ήταν “ξέχασε” το κλείσιμο εντελώς το οποίο και έγινε σχεδόν μια ώρα μετά το προκαθορισμένο. Ξέρω όμως πως δεν θα το βάλουν κάτω. Ξέρω πως θα επανέλθουν κάποια άλλη στιγμή για να με αιφνιδιάσουν. Δεν πρόκειται να αιφνιδιαστώ. Είπα πως για μένα το κράτος είναι ανοιχτό βιβλίο. Επειδή δεν έχω την λογική της θυματοποίησης για να σκεφτώ ούτε για μια στιγμή ότι πρέπει να αφήσω να δείξουν πόσο πολιτικά επικίνδυνη πιστεύουν πως είμαι, με το να δεχτώ να μείνω εκτεθειμένη σε οποιαδήποτε απόπειρα δολοφονίας μου.
ΤΡΙΤΗ 14/2 ώρα 11:39 π.μ.
Το κείμενο αυτό το παρέδωσα σε δικηγόρο μου στο δικαστήριο του εφετείου του Επαναστατικού Αγώνα. Όταν ήταν να γυρίσω πίσω στην φυλακή με καθυστερούσαν και έξω από την είσοδο της φυλακής με όλη σχεδόν την “αντιτρομοκρατική” να με κοιτάει. Γέλαγα. Είναι για γέλια το πώς περιμένουν να πάρουν εκδίκηση για το γεγονός ότι αποκάλυψα ότι είναι ένα τσούρμο φοβισμένοι και διπλά ανθρωπάκια. Οι δειλοί εξάλλου με βρώμικα και πλάγια μέσα επανέρχονται πάντα. Εγώ πάντως κατάλαβα και με αυτό το γεγονός ότι και ο Τόσκας προσωπικά το έχει βάλει το χέρι του στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας μου, παρέα με τον Κοντονή. Όταν επέστρεψα στην φυλακή η “ανεξέλεγκτη” είχε ήδη προκαλέσει εκτεταμένες φθορές, επιτέθηκε σε κρατούμενη και τις απειλούσε όλες. Δεν είμαι ξαναλέω ηλίθια για να μην καταλαβαίνω πως αυτό γινόταν για να φανεί ότι το σχέδιο για το οποίο την προηγούμενη είχα ενημερώσει από το τηλέφωνο και είχαν μάθει από την ασφάλεια, έπρεπε να τροποποιηθεί για να φανεί ότι αυτή επιτίθεται γενικώς και αορίστως, ότι δεν είναι εδώ μόνο για μένα. Αφού κινδυνεύουν πλέον και άλλες με μια γενικευμένη σύρραξη με την “ανεξέλεγκτη” εκτός από εμένα έπρεπε να πράξω. Οπότε φώναξα όλες τις κρατούμενες έξω και τους είπα πως πρέπει να πετάξουμε μόνες μας έξω τα δύο ρεμάλια που απειλούν πλέον την σωματική ακεραιότητα της κάθε μιας μας. Συγκρατούμενες μου κι εγώ τις βγάλαμε έξω και κλείσαμε την κιγκλίδα. Η φυλακή όλη χειροκροτούσε, αλλά αυτό δεν αφορούσε εμένα ούτε όσες τις πιάσαμε και τις βγάλαμε έξω. Ήταν η ικανοποίηση ότι επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα στην οποία λύση συμμετείχαν όλες.
Μείναμε στην πόρτα όση ώρα χρειάστηκε μέχρι να τις εξαφανίσουν ώστε να είμαστε σίγουρες ότι δεν θα ξαναμπούν μέσα. Μου είπε προσωπικά ο αρχιφύλακας ότι δεν τις έχουν πάει στο αναρρωτήριο με τα μωρά, στην ιδέα της οποίας κίνησης έτρεμα κι εγώ και όλες. Στην όποια θέση ότι δεν υπάρχουν υποδομές για τέτοιες “ανεξέλεγκτες” περιπτώσεις προσωπικά δηλώνω πως είναι πρόβλημα του κράτους, όχι δικό μας. Παρουσίασα και δηλώνω και δημόσια πως οι επιλογές της Εισαγγελέως της φυλακής και του Διευθυντή από εδώ και στο εξής και αφού θα είχαν κάποια αναφορά στα χέρια τους για το γεγονός, για το οποίο είναι αυτονόητο ότι είναι ενήμεροι ήδη με κάθε λεπτομέρεια, πως έχουν δυο επιλογές, όπου η επιλογή της καθεμιάς θα καταδείξει και την θέση τους και τον ρόλο τους σε ότι έγινε και σε ότι σχεδιάστηκε στις γυναικείες φυλακές. Αν επιχειρήσουν έστω και μια κρατούμενη να την φέρουν μπροστά τους και να την απειλήσουν με κάποιο πειθαρχικό ή έστω την βάλουν να υπογράψει ότι αυτή δεν συμμετείχε και ότι υποκινήτρια της ιστορίας ήταν η Ρούπα, θα δηλώσουν με αυτό τον τρόπο ότι έχουν συναινέσει σε ένα διπλό σχέδιο αρχικά μαζικού ψυχολογικού βασανισμού των κρατουμένων βάσει σχεδίου, από άτομα της υπηρεσίας και δεύτερον θα έχουν συναινέσει στη συνέχεια ενός σχεδίου που ενώ αρχικά είχε ως σκοπό την δική μου εξόντωση, όταν αυτό βρήκε “τοίχο” στράφηκε το υποκείμενο-εκτελεστής ενάντια σε όλη την φυλακή απειλώντας όλες. Μόνο και μόνο η επιβολή του φόβου μιας “ανεξέλεγκτης” στην οποία άφηνε η υπηρεσία να αλωνίζει, να απειλεί, να σπάει, να χτυπά κρατούμενες, μόνο και μόνο ότι θα πρέπει να δηλωθεί έστω και σε μια κρατούμενη ότι για αυτό που συνέβη πρέπει να έχει κυρώσεις και αν δεν θέλει να δηλώσει ότι δεν έχει σχέση με το συμβάν, θα σημαίνει ότι συναινεί και αποδέχεται η ηγεσία της φυλακής τα πάντα ως ορθά. Ότι καλώς γίνανε και καλώς γίνονται. Αν θέλουν ας το πουν, αλλά να το πουν δημόσια, όπως μιλάω κι εγώ και να μην προχωρήσουν σε προσωπικές αντεκδικήσεις κάθε είδους. Αν θέλουν από την ηγεσία της φυλακής να μάθουν τα γεγονότα πως έχουν, (αν δεν τα ξέρουν) ας το κάνουν. Όχι όμως να ζητήσουν τα ρέστα από εμάς και από εμένα γιατί προστατέψαμε οι ίδιες τον εαυτό μας.
Και να ενημερώσω πως για ότι έγινε με το παιδί μου δεν έχω μιλήσει ακόμα. Όπως δεν έχω μιλήσει ακόμα και για άλλα ζητήματα. Εγώ θα πω την τελευταία λέξη εκτός κι αν με προλάβουν και με βγάλουν από τη μέση. Και μην τολμήσουν να ξαναεπιχειρήσουν να βλάψουν το παιδί μου και το νέο περιβάλλον του. Μην τολμήσουν να επανέλθουν μέσω των ανθρώπων μου, την οικογένεια μου και τους συντρόφους μου Μαζιώτη και Αθανασοπούλου. Μην τολμήσουν να επιχειρήσουν ξανά, αφού όταν πάνε να χτυπήσουν εμένα, βρίσκουν τοίχο, να αναζητήσουν άλλες διεξόδους να με πλήξουν με ύπουλα μέσα. Γνωρίζω πόσο ύπουλοι, πόσο ελεεινοί είναι. Το είδα, το κατάλαβα πολύ καλά μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν. Να αφήσουν ήσυχο το παιδί μου και τους ανθρώπους μου. Ας έρθουν σε μένα. Τους περιμένω. Και να ξέρουν πως ακόμα και νεκρή, και πάλι θα με φοβούνται.
Πόλα Ρούπα Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού
14/2/17
Υποσημείωση : το κείμενο αυτό γραφόταν σε διαφορετικούς χρόνους και ενώ τα γεγονότα «έτρεχαν». Γι’ αυτό και η χρήση των χρόνων που χρησιμοποιείται στο κείμενο (ενεστώτας – αόριστος) αφορά στο ότι ένα μέρος του κειμένου γράφτηκε εν θερμώ και άλλο ύστερα από το γεγονός που αναφέρεται.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστροφή στον «Μεσαίωνα» για οφειλές λίγων ευρώ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 19:32
Σε ένα από τα πιο θλιβερά φαινόμενα της κρίσης εξελίσσεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης σπιτιών άπορων συμπολιτών μας, που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και τα προγράμματα πρόνοιας, τα συνεργεία της ΔΕΗ παρουσιάζονται... αμείλικτα, και δεν διστάζουν να κόψουν το ρεύμα ακόμα και σε ηλικιωμένους που επιβιώνουν χάρη στη φιλανθρωπία της Εκκλησίας, ή καρκινοπαθείς, που αναγκαστικά ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στη θεραπεία.
Ως αντίβαρο στην έλλειψη ευαισθησίας και στην ανύπαρκτη, ουσιαστικά και πρακτικά, πολιτική πρόνοιας, έρχεται ο ακτιβισμός: Το κίνημα «Δεν Πληρώνω», εκτός από την αποτροπή πλειστηριασμών κατοικιών, ασχολείται ενεργά με την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια άπορων πολιτών, που οι δημόσιες αρχές τους αναγκάζουν να ζήσουν σε μεσαιωνικές συνθήκες, ακόμα και για οφειλές λίγων δεκάδων ευρώ.
Το site ακολούθησε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σε μια... τυπική του μέρα: στην επανασύνδεση ρεύματος σε κατοικίες, που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν δεχτεί την επίσκεψη των συνεργείων της ΔΕΗ... Πρώτη στάση, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, μια άπορη ηλικιωμένη, με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, κατοικεί σε ένα σπιτι 26 τ.μ., λαμβάνοντας την τροφή της από τα συσσίτια της εκκλησίας. Αν και δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογίου, η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών. Μέλη του κινήματος της το επανασύνδεσαν, και η ίδια δηλώνει την ευγνωμοσύνη της. «Για αυτή την κατάσταση είναι υπεύθυνη η ΔΕΗ και η κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους καταδικάζει να ζουν σε έναν κοινωνικό Μεσαίωνα. Θα είμαστε πάντα εδώ να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που βιώνουν όλη αυτή την αδικία», δηλώνει ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επικεφαλής του κινήματος.
Επόμενη στάση, στο Γαλάτσι. Ένας πολίτης με καρκίνο στον προστάτη έκανε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, ώστε να πληρώνει με δόσεις τις οφειλές του. Δεν κατάφερε να πληρώσει εγκαίρως την τελευταία -62 ευρώ- και του αποσυνέδεσαν το ρεύμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει αυτός ο άνθρωπος. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του στο αρμόδιο υποκατάστημα της ΔΕΗ, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν πληρωθεί η δόση. Μέρα μεσημέρι, το σπίτι του βυθίστηκε στο σκοτάδι, μέχρι τις 8 το απόγευμα οπότε και το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έφτασε στο σημείο. «Μια οικογένεια που πριν λίγα χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα, για ένα τέτοιο ποσό, τους καταδικάζουν να ζουν στο σκοτάδι. Εμείς δώσαμε αυτή τη χείρα βοήθειας, αλλά το θέμα είναι να αντισταθούμε όλοι μαζί, δεν είναι λύση να είμαστε μόνο εμείς που θα επανασυνδέουμε το ρεύμα», επισημαίνει ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα πανω κατω στις χρησεις γης φερνουν οι δασικοι χαρτες. Αγροτες κινδυνευουν να χασουν τις επιδοτησεις, γιατι χαρακτηρησαν δασος τα κτηματα τους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οκτω στους δεκα Ελληνες δεν θελουν μουσουλμανους λαθρομεταναστες και λαθρο- «προσφυγες» ισλαμοφασιστες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού: Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον Κώστα Πελετίδη
1.976 υπογραφές μεχρι τωρα
Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού Κείμενο υπογραφών στήριξης του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη. Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή ‐ μετά και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ‐ δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή την δίωξή του, ο Κώστας Πελετίδης έχει δηλώσει: «Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους» (συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» ‐ 22/1 /2017).
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον δήμαρχο Πάτρας. Και «υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού».
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypsonoyme_toiho_apenanti_stin_anaviosi_toy_fasismoy_kai_toy_nazismoy_Dilonoyme_ti_symparastasi_mas_ston_Kosta_Peletidi/?fHUJJlb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-409205-Ypsonoyme_toiho_apenanti_stin_anaviosi_toy_fasismoy_kai_toy_nazismoy_Dilonoyme_ti_symparastasi_mas_ston_Kosta_Peletidi&utm_term=HUJJlb%2Bel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή πολλά γράφονται και πάλι κατά του γερμανικού λαού, που, στο όνομα του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού, επαναφέρουν απ' το παράθυρο τη ναζιστική θεωρία της "συλλογικής ευθύνης", ας προσέξουμε αυτές τις δυο φωτογραφίες. Στην πρώτη, οπαδοί της γερμανικής ομάδας Σανκτ Πάουλι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, τις μέρες που δίναμε τη μεγάλη μάχη του ΟΧΙ, με το προδομένο δημοψήφισμα. Περήφανοι γερμανοί αριστεροί και αντιφασίστες εξέφραζαν την υποστήριξή τους σ' έναν περήφανο λαό.
Στη δεύτερη, οπαδοί της επίσης γερμανικής Σάλκε προχθες στο γηπεδο της Τουμπας ανεμίζουν 50ευρα για να προσβάλουν τον ελληνικό λαό. Τιποτένια ανθρωπάκια κάνουν επίδειξη δύναμης με το χρήμα, απευθυνόμενα σε έναν λαό που θεωρούν πως προσκύνησε το ευρώ τους. Αφου οταν ειχαν ερθει ειχαν σπασει και μια καφετερεια στη Θεσσαλονικη. Και οι ΠΑΟΚτζιδες δεν τους εσπασαν στο ξυλο. Οπως τους επρεπε και το χρειαζονταν...
Γερμανοί κι ετούτοι, Γερμανοί κι οι άλλοι. Έλληνες κι εμείς, όταν κυρίαρχη στη χώρα μας ήταν η αντίσταση, Έλληνες και τώρα, που κυρίαρχη είναι η μοιρολατρία...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς Ελληνική Κυβέρνηση: Δημοψήφισμα τώρα: Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
2.915 υπογραφές μεχρι τωρα
Η Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως ναζιστικό μόρφωμα ‐ όπως δείχνουν και τα βίντεο και η πολύχρονη εγκληματική δράση της ‐ γι’ αυτό και ως εγκληματική οργάνωση που εκτός των άλλων οργάνωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει καμία θέση σε κανένα δημοκρατικό κοινοβούλιο. Οι ναζιστές στην Ιστορία κατέστρεψαν μαζικά την ανθρώπινη διάσταση και όχι μόνο εκατομμύρια ανθρώπους, γι' αυτό δεν έχουν θέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους. Ο ελληνικός λαός που πολέμησε τους φασίστες δεν ανέχεται ούτε ίχνος φασισμού. Η Χρυσή Αυγή η οποία εναντιώνεται και πολεμάει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα που αυτή προασπίζεται, δεν νοείται να τα εκμεταλλεύεται για να βολεύεται σε δημοκρατικά κοινοβούλια. Όσο για αυτούς που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και μέσα από την ίδια την Αστυνομία (και όπου αλλού σε δημόσιες θέσεις) και νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, που τούς πληρώνει από το υστέρημά του εν μέσω κρίσης για να τον προστατεύουν από εγκληματίες, η θέση τους είναι επίσης η ίδια με της Χρυσής Αυγής: Εκτός κοινωνίας, εκτός συνύπαρξης, εκτός νόμου. Στις φυλακές, στην απομόνωση, και στην καλύτερη στα ψυχιατρεία. Αν οι ναζιστές πρόγονοί τους δεν τιμωρήθηκαν, δεν θα μείνουν και οι ίδιοι ατιμώρητοι. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση δημοψήφισμα τώρα, για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε κανενός είδους ναζιστή φασίστα. Κι επειδή θα υπάρχουν πάντα π.χ. εγκληματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους αφήνουμε να περιφέρονται ελεύθεροι νομίμως να κάνουν ότι θέλουν με τις ευλογίες μας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, λοιπόν. Κι ας μας γίνει μάθημα για να συνεχίσουμε επί της ουσίας ως πολίτες πια και όχι ως νοικοκύρηδες κυρ Παντελήδες που κοιτάνε μόνο το σπιτάκι τους και τη δουλίτσα τους, αδιαφορώντας για όλα τα κοινά προβλήματα. Κι ας μην ξαναξεχάσουμε ότι ο φασισμός ξεκινάει μέσα από τα σπίτια μας. Καλούνται όλοι οι νοήμονες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, που τα αντανακλαστικά τους φάνηκαν στο παρελθόν να είναι έως και σε βαθμό καταστολής, να αντιδράσουν απέναντι στο ναζισμό. Έξω οι ναζί από τη βουλή.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi_2/?fWwwJhb&pv=6&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-408650-Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi&utm_term=WwwJhb%2Bel
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Εξι στα δεκα νοικοκυρια δυσκολευονται να πληρωσουν ρευμα-θερμανση. Λεει ερευνα της Palmos Analysis 6 στα 10 νοικοκυρια στη Θεσσαλονικη, περιπου 185.000 τον αριθμο, δυσκολευονται να πληρωσουν το ρευμα, ενώ 15,000 αδυνατουν πληρως. Χαρακτηριστικο είναι ότι 2.000 νοικοκυρια ζουν περιοδους χωρις ηλεκτρικο ρευμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ρωσία έκανε το α΄ βήμα για την αναγνώριση των Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ.Με διάταγμα του Πούτιν αναγνωρίζονται διαβατήρια κ.α έγγραφα που εκδίδουν.
Η Ρωσία κάνει το πρώτο βήμα για την αναγνώριση των αυτονακηρυχθέντων Λαικών Δημοκρατιών του Ντόντεσκ και του Λουγκάνσκ.Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα αναφορικά με την αναγνώριση εγγράφων που εκδίδονται στους πολίτες και τους απάτριδες που κατοικούν στις επικράτειες ορισμένων περιοχών των περιφερειών Ντόνετσκ και Lugansk της Ουκρανίας. Ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα « Σχετικά με την αναγνώριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας των εγγράφων και των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που εκδίδονται για τους ουκρανούς πολίτες και τους απάτριδες που διαμένουν μόνιμα στο έδαφος ορισμένων περιοχών των περιφερειών Ντόνετσκ και Lugansk της Ουκρανίας. »kremlin.ru Τα διαβατήρια που εκδίδονται από τις αρχές των 2 Δημοκρατιών αναγνωρίζονται έκτοτε από τη Ρωσία ως έγκυρα. « Ταυτότητες, σχολικά διπλώματα ή επαγγελματικά πιστοποιητικά γέννησης ή θανάτου (…) εκδιδόμενα από τις αρχές που ασκούνται στις αναφερόμενες ζώνες αναγνωρίζονται ως έγκυρα από τη Ρωσία « , ανακοίνωσε το διάταγμα. « Οι πολίτες ουκρανοί και απάτριδες που κατοικούν εκεί μπορούν έκτοτε να μπαίνουν στη Ρωσία και να βγαίνουν χωρίς visa », διευκρινίζει το διάταγμα που τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο. . Αυτά τα μέτρα είναι « προσωρινά μέχρι να βρεθεί πολιτική λύση στη κατάσταση στις περιοχές Donetsk και Lougansk στη βάση των συμφωνιών του Minsk » που υπογράφτηκαν το 2015, αναφέρει το διάταγμα. Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό υπογράφτηκε από τον Πούτιν για την «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών» συμβατά με τις «αναγνωρισμένες αρχές που διέπουν το Διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους 80 έφτασαν τελικά οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε προχτές σε ναό της μειονότητας των Σούφι στην πόλη Σεουάν στο νότιο Πακιστάν. Την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος», ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200. Από το μουσουλμανικο σχισμα των Σουφι προηλθαν οι Αλεβιτες της Τουρκιας, το μονο προοδευτικο ρευμα του μουσουλμανισμου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ακαδημία Αθηνών διέγραψε τον Δημήτρη Μυταρά όταν αρρώστησε
«Με πέταξαν σα να ήμουν εγκληματίας», λέει ο ζωγράφος
28.2.2013 | 10:54
Την περίπτωση του γνωστού ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος διεγράφη από την Ακαδημία Αθηνών επειδή αρρώστησε αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία. Ο Δημήτρης Μυταράς εξελέγη το 2008 μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, όμως όπως λέει ο ίδιος στην εφημερίδα, τις ημέρες της εκλογής του, επιδεινώθηκε το πρόβλημα όρασης που είχε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ταξιδέψεις τη Σουηδία. Εκεί του διαγνώστηκε οπτική νευροπάθεια, μια ασθένεια που χρειάζεται περίπου 3-4 χρόνια, για να ιαθεί.
Εν τω μεταξύ όμως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η Ακαδημία αντί να του παρασταθεί, τον διέγραψε από μέλος της και του ζήτησε πίσω την αποζημίωση που του είχε δώσει. “Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ τους είπα ότι έχω πρόβλημα υγείας, ενώ τους έστειλα και τα αποδεικτικά στοιχεία, τις ιατρικές γνωματεύσεις από τη Σουηδία, με διέγραψαν λες και ήμουν ένας εγκληματίας. Έχω πρόβλημα, δε βλέπω , δε μπορώ να βγω έξω, και αν βγω με συνοδεύει ο γιος μου. Αντί απάντησης μου ζήτησαν πίσω την αποζημίωση που μου είχαν δώσει 2.304,17 ευρώ, πράγμα που έκανα φυσικά” εξομολογείται ο ζωγράφος, στην Ελευθεροτυπία.
Ο κ Μυταράς παραδέχεται πως απουσίαζε ένα έτος, αλλά έστειλε τέσσερις φορές στοιχεία της κατάστασής του. “Δυστυχώς , ταυτόχρονα με την εκλογή μου διαπιστώθηκε μείωση της όρασής μου κατά 90%. Το φριχτό αυτό γεγονός μου δημιούργησε τρομακτικό άγχος και κατάθλιψη.” Τονίζει παράλληλα ότι δεν έλαβε στις επιστολές του καμία απάντηση, “έστω συμπαράστασης για την κατάστασή μου”. «Το θέμα αυτό με εξουθένωσε ηθικά», δηλώνει ο ζωγράφος εκφράζοντας την απορία: «Όταν κάποιος αρρωσταίνει, τον πετάνε εξω;» Από την πλευρά της Ακαδημίας Αθηνών υποστηρίζεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός της ορίζει πως αν κάποιο τακτικό μέλος της απουσιάζει συνεχώς πλέον του έτους άνευ αδείας ή ειδική εντολής της κυβέρνησης, “ διατηρεί μεν τον τίτλο του τακτικού μέλους, αλλά θεωρείται ως παραιτηθέν αυτής, και η έδρα λογίζεται ως κενή”.