Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δευτερα 20 Φεβρουαριου 2017


Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού: Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον Κώστα Πελετίδη
4.041 υπογραφές μεχρι τωρα
Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή ‐ μετά και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ‐ δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Με αφορμή την δίωξή του, ο Κώστας Πελετίδης έχει δηλώσει: «Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «σπορά» και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500 εκτελεσμένους, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας, είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε μπροστά και με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους» (συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» ‐ 22/1 /2017).
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον δήμαρχο Πάτρας. Και «υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού».
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypsonoyme_toiho_apenanti_stin_anaviosi_toy_fasismoy_kai_toy_nazismoy_Dilonoyme_ti_symparastasi_mas_ston_Kosta_Peletidi/?cHUJJlb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-409205-Ypsonoyme_toiho_apenanti_stin_anaviosi_toy_fasismoy_kai_toy_nazismoy_Dilonoyme_ti_symparastasi_mas_ston_Kosta_Peletidi&utm_term=HUJJlb%2Bel
---------------------------------------------------------------------------------------------------
NERUDA: Μία κάκιστη ταινία που δεν αξίζει τον κόπο να δείτε του Χάιμε Σβαρτ, χιλιανού ποιητή κατοίκου Αθήνας, 2017.
Ο Πάμπλο Νερούδα, χιλιανός ποιητής, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα. Όχι μόνο στη χώρα μου τη Χιλή, αλλά και στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο. Ποιητής πολιτικά στρατευμένος με τους φτωχούς, με τους εργάτες και τους αγρότες και με τους πιο αδύναμους. Ένας μεγάλος αγωνιστής για την Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. «Ποιητής του εφηβικού έρωτα και ποιητής της υπαρξιακής αγωνίας». Μετά την εμπειρία που βίωσε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ισπανία, υφίσταται μια ποιητική μεταστροφή και επιστρέφει για να κάνει μια λογοτεχνία στρατευμένη. Το Canto General είναι ένα από τα σημαντικά έργα του. Εδώ στην Ελλάδα μελοποιήθηκε από τον μεγάλο μουσικό και συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Νερούδα κάνει στα ποιήματά του μια καταγγελία των κοινωνικών αδικιών. Ο Νερούδα με ένθερμη υπομονή, μαζί με τους καλόπιστους ανθρώπους θα μας επιτρέψει να κατακτήσουμε τη λαμπρή πόλη που θα μας δώσει φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια σε όλους. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, εξαθλίωσης και νεοφασιστικής βαρβαρότητας, ο Ποιητής δε θα έχει τραγουδήσει μάταια και θα συνεχίσει να τραγουδά και θα δίνει φωνή σ’ αυτούς που δεν έχουν φωνή.
Όσο και αν ένας συγκεκριμένος χιλιανός σκηνοθέτης προσπαθεί να δολοφονήσει την εικόνα του ποιητή μας, δε θα το πετύχει. Ούτε καν το βραβείο να φτάσει στη Μέκκα του βορειοαμερικάνικου κινηματογράφου, δεν θα πετύχει να επισκιάσει το τεράστιο Ύψος του Ποιητή. Ένας κόκκος άμμου της ποίησής του θα είναι αρκετός για να συνεχίσει να αρωματίζει τους αιώνες, όπως έλεγε ο μεγάλος κουβανός ποιητής Χοσέ Μαρτί. Η ποίηση πάντα ήταν ένα θανάσιμο όπλο κατά των αδικιών.
Ορκιζόμαστε ότι η Ελευθερία θα υψώσει το γυμνό της άνθος πάνω από την ατιμασμένη άμμο της χώρας μου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αμήχανη στιγμή πού ένας πιτσιρικάς αντιλαμβάνεται την κοινωνία καλύτερα από εσένα.
https://www.youtube.com/watch?v=dqB-EMqpsUA
Θελω να κανω ενα βιντεο για το, γιατι μεχρι και σημερα χρειαζομαστε τον κομμουνισμο. Για οσους δεν γνωριζουν, ο κομμουνισμος ειναι η ιδεα ενος εθνους που μοιραζεται τον πλουτο. Και ενω μερικοι ανθρωποι το ονομαζουν διανομη, εαν ποτε μου δινοταν η δυνατοτητα να ξεκινησω μια κομμουνιστικη κυβερνηση (κλεινει ματι) περιμενετε 12 χρονια, θα την εκανα να εχει κτηρια οπου μπορεις να βαλεις λεφτα για να εχουν αλλοι ανθρωποι, ξερετε, μοιρασμα. Τωρα, γνωριζω οτι δεν ειναι ετσι ολες οι κομμουνιστικες χωρες, αλλα η διανομη ειναι οσο καλη οσο ειναι και το μοιρασμα. Δεν εξηγω γιατι χρειαζομαστε τον κομμουνισμο, απλα λεω τις διαφορες της διανομης. Γιατι, τεχνικα, ειναι, οπως ενας γονιος θα μπορουσε να κανει το παιδι του να μοιραστει ενα παιχνιδι ή κατι τετοιο. Τελος παντων, τωρα οσον αφορα γιατι πραγματικα χρειαζομαστε τον κομμουνισμου. Εχω δυο λογους. Πρωτον, δεν γινεται να εχουμε φτωχους ανθρωπους. Δεν ειναι καλο μια ολοκληρη ταξη ανθρωπων να ειναι φτωχοι. Οι ανθρωποι χρειαζονται λεφτα. Δεν γινεται να αφηνουμε ανθρωπους αστεγους γιατι δεν μπορουν να βρουν δουλεια. Τα λεφτα ειναι σημαντικα. Και αυτος ειναι ενας λογος που χρειαζομαστε τον κομμουνισμο. Δευτερον, μερικοι ανθρωποι ισως πουνε "ω ναι ευημερια", η ευημερια προαγει τους τεμπεληδες. Και δεν ξερω, δεν γνωριζω, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η ευημερια, ειδικα στις ηνωμενες πολιτειες, κοστιζει χρηματα. Οποτε ναι, ολοι αυτοι οι ηλιθιοι που λενε οτι ο κομμουνισμος ειναι το ιδιο με την ευημερια, μπορουν απλα να φυγουν γιατι ειστε ηλιθιοι. Απλα κοιταξτε την σημασια αυτης της λεξης. Συγνωμη για το ξεσπασμα, αλλα οταν ο κοσμος λεει οτι ειναι το ιδιο με την ευημερια, θυμωνω παρα πολυ. Τελος παντων, γι'αυτο χρειαζομαστε τον κομμουνισμο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοινωση για Συλλαλητηριο 2 Μαρτη, 6 μμ Προπυλαια
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης, είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:
o Δημοσιονομικός κόφτη παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν. o Επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποκατώτατος μισθός, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας. o Υποχρεωτικό πέρασμα όλων … από την ανεργία, με το σύστημα του rotation, με υποχρεωτική δηλ. εναλλαγή και μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς. Κανείς μόνιμος, όλοι προσωρινοί είναι το σύγχρονο δόγμα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ποινολόγιο για τους ανέργους.
o Αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την ένταση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής τους. o Ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, με το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου και την υπέρογκη φορολογία, την ώρα που οι μεγαλοεργοδότες φοροαπαλλάσσονται. o Αφανισμός των κοινωνικών αγαθών με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια (ΑΔΜΗΕ κλπ)- συγκοινωνίες – τρένα, νερό, παραλίες, δημόσια κτήρια κλπ. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Στα μέτρα αυτά συναινούν τα κόμματα που προώθησαν την αντιλαϊκή επίθεση το προηγούμενο διάστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Μόνοι κερδισμένοι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τράπεζες και ο δανειστές. ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Η φάκα των Μνημονίων δεν έχει έξοδο. Η “ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητά” του κεφαλαίου, προϋποθέτει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Η συνάντηση του Παναγόπουλου με το ΔΝΤ στην Αμερική, δείχνει την κατάντια της ΓΣΕΕ του ΝΑΙ, το πόσο εχθρικά στέκεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων. Η ΑΔΕΔΥ αρνείται να οργανώσει τον αγώνα δίνοντας ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό συντονισμό που θα προβάλει ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τους στόχους που εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων:
•Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, του εργαζόμενους στα κοινωφελή. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων. Απαγόρευση των απολύσεων. •Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού. Κάτω τα χέρια από την προσωπική διαφορά και τις νέες μειώσεις που σχεδιάζουν. •Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας») •Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος. •Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας. Όχι επίδομα στην εργοδοσία, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις τώρα.
•Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού. Όχι στη φορολεηλασία, στις κατασχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη έμμεση μείωση των μισθών μας από τους αντιλαϊκούς φόρους. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. •Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα. •Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ακηδεμόνευτα από κράτος και εργοδοσία. Με πλήρη δικαιώματα στην Απεργία, στη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό. •Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό. Δεν πληρώνουμε το Χρέος. Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, των Μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ. Ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.
Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 14:05
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστή η Ακρόπολη
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 13:40
Η Ακρόπολη κι άλλα αρχαιολογικά μνημεία είναι κλειστά για το κοινό σήμερα, μετά την 24η απεργία την οποία προκήρυξαν οι αρχαιοφύλακες.
Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα», την «άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016».
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισημερινός: Πιθανός νικητής των προεδρικών εκλογών στον πρώτο γύρο ο Λένιν Μορένο
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 08:39
Ο υποψήφιος της αριστερής κυβέρνησης στον Ισημερινό Λένιν Μορένο της Συμμαχιας για την Πατριδα PAIS, φέρεται να κερδίζει στις προεδρικές εκλογές που έγιναν χθες, με 39,09%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του 82% των εκλογικων τμηματων. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό ψήφων, ώστε να αποφύγει έναν δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο, με αντίπαλο τον συντηρητικό πρώην τραπεζίτη Γκιγιέρμο Λάσο, της νεοφιλελε Δημιουργιας Ευκαιριων, που πηρε 28,28%. Ενώ η Συνθια Βιτερι του Κοινωνικου Χριστιανικου Κομματος πηρε 16,36%. Στην περίπτωση που διεξαχθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, αναμένεται ότι η συντηρητικη αντιπολίτευση θα συνασπιστεί γύρω από τον Λάσο, μιλωντας για κακή πορεία της οικονομίας, αλλά για σκάνδαλα διαφθοράς, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα υποστηρίζεται από τους φτωχούς πληθυσμούς της χώρας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
O Λενίν Μορένο κερδίζει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Εκουαδόρ
Κίτο - O υποψήφιος της “Αlianza Pais” κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και επιβεβαιώθηκε σαν το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Ραφαέλ Κορέα.
Μέχρι το κλείσιμο αυτής της έκδοσης, δεν είχαν δοθεί τα τελικά αποτελέσματα, όμως ο Μορένο είχε ένα σαφές προβάδισμα έναντι του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου της αντιπολίτευσης Γκιγιέρμο Λάσο της “Alianza CREO-SUMA” που κατακτά την δεύτερη θέση. Με καταμετρημένο πάνω από το 72% των ψήφων ο υποψήφιος της “Αlianza Pais” λαμβάνει το 38,66% των ψήφων, ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο να κερδίσει από τον πρώτο γύρο τις εκλογές.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της νοτιοαμερικανικής χώρας, για να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο πρέπει να λάβει το 50% και μία ψήφο ή το 40% των ψήφων και διαφορά πάνω από 10% από τον δεύτερο υποψήφιο. Ο Λάσο με το 28,9% των ψήφων, είναι κοντά στο να αναγκάσει τον Μορένο σε ένα δεύτερο γύρο, αποτρέποντας το πλεονέκτημα του 10% που θα έδινε την νίκη από τον πρώτο γύρο στον υποψήφιο της Αlianza Pais. Tέλος, ο υποψήφιος της “Alianza Partido Social Cristiano-Madera de Guerrero” Σύλβια Βιτέρι ήρθε τρίτη λαμβάνοντας ποσοστό λίγο πάνω από το 16%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη διαδήλωση στο Ντονιέτσκ για να υποχρεωθεί η Ουκρανία να τηρήσει τη συνθήκη του Μινσκ
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσφυγή του ΚΚ Βενεζουέλας στο Συνταγματικό Δικαστήριο
Δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία της νομιμοποίησης των πολιτικών κομμάτων που ανακοινώθηκαν από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.
Καράκας, 16 Φλεβάρη - Προσφυγή στο Συνταγματικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, άσκησε το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας(OCV),για την ακύρωση του άρθρου 25 του νόμου περί Πολιτικών Κομμάτων, γιατί έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας και θέτει διατάξεις που βρίσκονται σε αντίθεση με τις προοδευτικές αρχές του ισχύοντος Συντάγματος.
Ο Όσκαρ Φιγιέρα, ΓΓ του PCV, δήλωσε ότι περιμένουν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο να ακυρώσει το άρθρο 25 του νόμου και έτσι, ο νόμος για τα Πολιτικά κόμματα, τις συναθροίσεις και τις δημόσιες διαδηλώσεις να βρίσκεται σύμφωνος με τις συνταγματικές αρχές της Βενεζουέλας και να πάψει να συνδέεται με τον νόμο του 1965, που καθόριζε το πλαίσιο καταστολής, διώξεων, δολοφονιών και ελέγχου, των λαϊκών, προοδευτικών και επαναστατικών κομμάτων, όπως το κομμουνιστικό κόμμα, που καθιέρωσε η κυβέρνηση εκείνης της εποχής. Επεσήμανε επίσης, ότι οι δυνάμεις του “Gallo Rojo”* “δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία νομιμοποίησης των πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με τους όρους που θέτει η ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι αυτοί ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τα μέλη μας, καθώς ζητείται η παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών για τα μέλη ενός κόμματος που στη διάρκεια όλη της ιστορίας του έχει διωχθεί”.
Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε την Λαική Επαναστατική Ενότητα για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.
Προηγουμένως, στις 14 του ίδιου μήνα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το ΠΓ του κόμματος, ο Γιούλ Λαμπούρ, μέλος του ΠΓ, τόνισε ότι ο “Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος Σιμόν Μπολίβαρ" έχει σήμερα παραλύσει και είναι απαραίτητη η επαναδιαμόρφωσή του, ώστε να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο, στην κατεύθυνση της διαδικασίας των αλλαγών που βιώνει η χώρα, προσθέτοντας ότι το PCV βρίσκεται σε διαδικασία συναντήσεων με κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να δημιουργήσουν την Λαϊκή Επαναστατική Ενότητα.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουπονια αντι μισθου. Για ακομα πιο «ευελικτη» ζωη. Πληθαινουν οι καταγγελιες εργαζομενων για τους εργοδοτες που πληρωνουν μερος του μισθου με κουπονια. Η Επιθεωρηση Εργασιας εντεινει τους ελεγχους, αλλα η απελπισια στους χωρους εργασιας χτυπαει κοκκινο. 200,000 εργαζομενοι πληρωνονται τις υπερωριες με κουπονια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
3.000 συνταξεις του ΟΑΕΕ στην αναμονη από την 1η Ιανουαριου λογω ελλειψης χαρτιου!
Λογιστικες αλχημειες με τις συνταξεις. Σε αναμονη του μαθηματικου τυπου από την ΕΛΣΤΑΤ, η κυβερνηση αναζητα τροπους για να τις μειωσει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναβουν φωτιες οι δασικοι χαρτες και μεσα στην κυβερνηση. Οι φοβοι αγροτων και κτηνοτροφων για τις επιδοτησεις πυροδοτουν την αντιπαραθεση αναμεσα σε δυο υπουργους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν. Χουντης (ΛΑΕ) Τα 14 περιφεριακα αεροδρομια παραχωρηθηκαν με μια σκανδαλωδη συμβαση η οποια αντικειται στην Ευρωπαικη Νομοθεσια και τον ανταγωνισμο. «Δεν τελειωνει η υποθεση της Fraport». Συνεχως αποκαλυπτεται ότι η Fraport δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα. Εκανε επενδυσεις με δανεικα από τραπεζες και με το πακετο Γιουνκερ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αναλγησια του κρατους «σκοτωνει» 57χρονο στα Καβασιλα του Νομου Ηλειας. «Δεν δικαιουσαι να ζησεις..» Ο ΟΓΑ αρνειται να του δωσει συνταξη αναπηριας. Πασχει από παραπληγια και παραλυση πνευμονων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα μήνυμα από βουλγαρους στρατιώτες της Συμμαχίας "Βασίλ Λέφσκι" εκφράζει την αλληλεγγύη με τους υπερασπιστές του Donbass!
Βούλγαροι στρατιώτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με τους υπερασπιστές της Νοβορόσιας
20/02/2017 Εκπρόσωποι απο βουλγαρικές πατριωτικές οργανώσεις έχουν καταγράψει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για το λαό της Donbass, στο οποίο εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τους υπερασπιστές της ΠΔ και LPR, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Ένωσης του Donbass εθελοντές.
«Η βουλγαρική στρατιωτική συμμαχία Vasil Levski και η Λαϊκή βουλγαρική Πολιτοφυλακή εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των εθελοντών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, υπερασπίζοντας τον ειρηνικό πληθυσμό του Donbass.Πολέμησαν κατά της χούντας του Κιέβου και πέθαναν. Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατιώτες και διοικητές της Πολιτοφυλακής, που έχουν κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η γενοκτονία να μην πρέπει να περάσει. Θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν τα ναζιστικά ζωύφια που έχουν καταλάβει την εξουσία στην Ουκρανία, λήστεψαν το κράτος και γύρισαν τους πολίτες της σε ζητιάνους, δούλοι των ξένων μισθοφόρων », δήλωσε η προσφυγή των Βουλγάρων συντρόφων.
«Σας ευχόμαστε να ενωθητε, να φέρετε τους σφετεριστές Ναζί στη δικαιοσύνη του λαου, και να ζήσετε ειρηνικά. Εκφράζουμε την ευλάβεια και τον σεβασμό μας για όλους εκείνους που είναι πρόθυμοι να δώσουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Πολέμηστε τους φασίστες! Είμαστε μαζί σας !, είπαν οι βουλγαροι πατριώτες. Παρά το γεγονός ότι η επίσημη βουλγαρική κυβέρνηση στηρίζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι κοινοί άνθρωποι είναι με το Donbass και τη Ρωσία στις καρδιές τους.
" Νοβορόσια "
http://novorossia.today/message-bulgarian-soldiers-vasil-levski-alliance-express-solidarity-defenders-donbass-video/?_utl_t=fb
------------------------------------------------------------------------------------------------
20 Φλεβάρη: Πριν 2 χρόνια πανηγυρισμοί των απατεώνων Πως.... Έδιωξαν την τρόικα! Δύο χρόνια μετά πανηγυρίζουν για τη νέα συμφορά! Ποντάρουν στην απέραντη θλίψη που έχουν προκαλέσει σ εκατομμύριο ανθρώπους ποτ βλέπουν τη ζωη τους να συνθλίβεται... Πρέπει γρήγορα ν αποδειχτεί λάθος τό πονταρίσμα τούς, επειγόντως στον κουβά της ιστορίας
------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Άγνωστος χτύπησε ανάπηρο για να παρκάρει σε θέση ΑμεΑ
Τελικά ο 45χρονος πάρκαρε παράνομα
20.02.2017 - 18:08
Καβγάς χωρίς προηγούμενο στην Πάτρα για μια θέση πάρκινγκ. Άτομο με κινητικά προβλήματα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο ιδιοκτήτη ΙΧ, ο οποίος ήθελε να παρκάρει σε θέση ΑμεΑ.
Το θύμα δήλωσε στο patrastv ότι είδε στη θέση πάρκινγκ που είναι ειδικά για ΑμεΑ παρκαρισμένα δύο άσχετα αυτοκίνητα. Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο για να τα βγάλει φωτογραφία. Τότε όπως λέει ο ίδιος, βγήκε από ένα καφέ - μπαρ ο ιδιοκτήτης του ενός αυτοκινήτου και άρχισε να τον βρίζει. Μάλιστα, σύμφωνα με το θύμα, ο οδηγός δε δίστασε να του ρίξει μπουνιά και ο ανάπηρος να βρεθεί στο έδαφος τραυματισμένος.