Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Τριτη 21 Φεβρουαριου 2017


ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
Δεσπότης Αιτωλίας: Μην συμμετέχετε σε καρναβαλικές εκδηλώσεις! "Θα οργιστεί ο θεός"!
Προφανώς θα είστε αδιάβαστοι και δεν γνωρίζεται ότι η συμμετοχή σας σε καρναβαλικές εκδηλώσεις θα έχει σαν αποτέλεσμα να «οργισθεί ο θεός», αφού δεν ξέρετε τι συμβαίνει «μέσα σ’ αὐτές τίς καρναβαλικές συνάξεις, κατά τίς βραδυνές καί μεταμεσονύχτιες ὧρες». Οπότε τώρα μετά το κήρυγμα που σας γνωστοποιούμε και το οποίο έκανε ο δεσπότης Αιτωλίας και Ακαρνανίας «άγιος» Κοσμάς, δεν έχετε το άλλοθι της άγνοιας και να μην συμβάλλεται στην«σταυροφορία» που καλεί αυτός ο πνευματικός ηγέτης ενάντια στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που μας οδηγούν «πολύ στον κατήφορο» και είναι «φθορά μεγάλη»! Ιδιαίτερα αν είστε γονείς «Διαφυλάξτε τά παιδιά σας. Μήν ἀφήνετε νά ἐπισκεφθοῦν τέτοιου εἴδους ἐκδηλώσεις!». Είπαμε .. σε αντίθετη περίπτωση «Θά ὀργισθεῖ ὁ Θεός» και άιντε μετά να τον συγκρατήσεις! Αμήν
Το διαδικτυακό κήρυγμα του «αγίου» δεσπότη:
»Σᾶς καλῶ, ἀγαπητοί, νά φυλάξουμε τά παιδιά μας. Ἄς κάνουμε μιά σταυροφορία. Ἄς τό ποῦμε παντοῦ. Τί θά πεῖ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ καί ΠΙΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ καί ἄλλα εἴδη καρναβαλιοῦ, στό Μεσολόγγι;! Καταλαβαίνουμε τί γίνεται μέσα σ’αὐτές τίς καρναβαλικές συνάξεις, κατά τίς βραδυνές καί μεταμεσονύχτιες ὧρες πού διοργανώνονται; Ἄν γνωρίζατε, πού δέν μπορεῖτε νά ξέρετε, τί ἀκοῦμε ἐμεῖς οἱ πνευματικοί μετά ἀπό αὐτά τά ΠΑΡΤΥ, δέν θά εἴχατε ἡσυχία! Δέν θά ἔμεναν τότε ἥσυχοι οἱ γονείς στό σπίτι τους! »Παρακαλῶ ἄς κάνουμε ἀγῶνα. Ἄς τό ποῦμε παντοῦ. Ὅλοι μας νά διακηρύξουμε τήν ἀλήθεια, ὥστε νά σταματήσουν αὐτές οἱ ἄθλιες καρναβαλικές ἐκδηλώσεις. Εἶναι φθορά μεγάλη. Θά ὀργισθεῖ ὁ Θεός. Ποῦ πάμε τελικά; Πήραμε πολύ τόν κατήφορο… »Παρακαλῶ βοηθήστε! Κάντε ὅ,τι μπορεῖ ὁ καθένας. Τουλάχιστον ὅπου γνωρίζει ὁ καθένας, ὅπου ἐπηρεάζετε, ἄς μιλήσετε γιά τήν ἀλήθεια. Διαφυλάξτε τά παιδιά σας. Μήν ἀφήνετε νά ἐπισκεφθοῦν τέτοιου εἴδους ἐκδηλώσεις!».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΦΑΕΛ ΚΟΡΕΑ
20/02/2017
Χτύπημα στη φτώχεια και ανάπτυξη της οικονομίας, ακόμη και απέναντι σε δυο από τις σοβαρότερες κρίσεις της ιστορίας του Ισημερινού, καταγράφει έρευνα του αμερικανικού Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CEPR). Εξετάζοντας την περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, η έρευνα διαπιστώνει ότι ο Ραφαέλ Κορέα, αφήνει την προεδρία έχοντας πετύχει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1.5% για μια δεκαετία, από 0.6% που ήταν την προηγούμενη τριακονταετία. Η φτώχεια μειώθηκε κατά 38% και η απόλυτη φτώχεια κατά 47% ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η μείωση της εισοδηματικής ανισότητας. Οι δαπάνες για την υγεία διπλασιάστηκαν ενώ συνολικά οι κοινωνικές δαπάνες αυξήθηκαν από το 4.3% του ΑΕΠ το 2006 στο 8.6% το 2016. Συνολικά οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν από το 4% του ΑΕΠ το 2016 στο 14,8 το 2013 και σταθεροποιήθηκαν στο 10% το 2016. Ο Ραφαέλ Κορέα δεν ήταν ριζοσπάστης πολιτικός ούτε περιφερόταν σε φεστιβάλ με σημαίες του Τσε Γκεβάρα δηλώνοντας μαρξιστής οικονομολόγος.
Αντίθετα η κριτική που δέχθηκε από τα αριστερά για τον τρόπο διακυβέρνησής του ήταν σκληρή – και δικαίως τη δέχθηκε. Ο Ραφαέλ Κορέα, πριν γίνει πρόεδρος ήταν μετριοπαθής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει τη χώρα του στο ΔΝΤ και τις αμερικανικές τράπεζες. Ριζοσπαστικοποιήθηκε και έγινε «ηγέτης» λόγω της αντίδρασης του κόσμου στο παλαιό καθεστώς. Από τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του διέγραψε περίπου το 70% του ομολογιακού χρέους αφού πρώτα πραγματοποίησε λογιστικό έλεγχο. Η πολιτική του ήταν εξαιρετικά μετριοπαθής αλλά φαντάζει ριζοσπαστική αν είσαι προδότης και έχεις εξαργυρώσει την προσωπική σου (αριστερή) διαδρομή για μια θεσούλα στην κυβέρνηση.
Ο Ραφαέλ Κορέα επίσης δεν περίμενε να ωριμάσουν οι «αντικειμενικές συνθήκες», να καταληφθούν τα χειμερινά ανάκτορα και να έρθει η λαοκρατία για να λάβει ορισμένα μέτρα για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν. Στην Ελλάδα δηλαδή θα τον είχε απορρίψει σύσσωμη η δεξιά. Πρώτα όμως θα τον είχαν κατακρεουργήσει τα κόμματα της Αριστεράς. Ποιος θέλει να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις όταν μπορείς να ασκείς μόνο κριτική;
Σχολιο.- Το 2011 εκλεισε κάθε καταστημα τζογου τυχερων παιχνιδιων καζινο…. Επισης μεγαλη η προσφορα του στη χωρα κατασκευες παιδεια υγεια μειωση εγκλιματικοτητας δημιουργια κρατικης εταιρειας πετρελαιου (petroecuador) κτλ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Με το πιστόλι στον κρόταφο» θα αποχαρακτηριστεί το Ελληνικό: Κινδυνεύουν όλα τα άλση με αποχαρακτηρισμό
Εξελίξεις στο σκάνδαλο του Ελληνικού, που αποκαλύψαμε τις τελευταίες βδομάδες, διευρύνουν το πεδίο της ανησυχίας. Πλέον δεν έχουμε μόνο τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών του Ελληνικού, προκειμένου οι πλιατσικολόγοι καπιταλιστές να εφαρμόσουν ανεξέλεγκτοι τα «αναπτυξιακά» τους σχέδια, αλλά και τον κίνδυνο να αποχαρακτηρίζεται κάθε άλσος που θα βάλουν στο μάτι για «ανάπτυξη» κάποια καπιταλιστικά συμφέροντα.
Οπως αποκαλύψαμε, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) έβγαλε καθ’ υπαγόρευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος τη Γνωμοδότηση 337/2016, σύμφωνα με την οποία αποχαρακτηρίστηκαν όλα τα περιμετρικά δάση της περιοχής που εκτείνεται από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μέχρι τον Αγιο Κοσμά. Η Γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Σ. Φάμελλο και «μπάζει» εξ ορισμού. Γιατί το ΝΣΚ δεν έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για το δασικό ή μη χαρακτήρα δασών και δασικών εκτάσεων και με τη συγκεκριμένη Γνωμοδότηση παρακάμφθηκε το Δασαρχείο Πειραιά, που είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να γνωμοδοτεί και να αποφασίζει για το δασικό ή μη χαρακτήρα δασών και δασικών εκτάσεων της συγκεκριμένης περιοχής. Με την κίνησή τους αυτή οι δύο εταιρίες ομολογούν -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ακόμα και μετά την αποδοχή της από τον Σ. Φάμελλο, «μπάζει». Παραδέχονται ότι μόνο τα Δασαρχεία μπορούν να γνωμοδοτούν και να βγάζουν αποφάσεις για το δασικό χαρακτήρα δασών και δασικών εκτάσεων, με την έκδοση Πράξεων Χαρακτηρισμού. Η γρήγορη αντίδρασή τους, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, έρχεται να ενισχύσει την ομολογία ενοχής τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΝΣΚ λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός ενάντια στο δάσος. Συνέβη και το 2008, όταν το ΝΣΚ είχε γνωμοδοτήσει για τον αποχαρακτηρισμό 9.000 περίπου στρεμμάτων δάσους του Βατοπεδίου και ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης είχε αποδεχτεί τη Γνωμοδότηση. Η Πράξη Χαρακτηρισμού που ζητούν για τα περιμετρικά δάση του Ελληνικού το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ζητείται με το πιστόλι στον κρόταφο του Δασάρχη Πειραιά. Θα είναι μια καρικατούρα που θα αποχαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα δάση, γιατί θα είναι προκαθορισμένη από τη Γνωμοδότηση 337/2016 του ΝΣΚ. Γιατί η εν λόγω Γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και ο δασάρχης είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί τόσα πολλά τραγούδια για την ξενιτιά τότε και σήμερα τόση σιωπή; Γιατί ούτε ένας από τους "ψαγμένους ποιοτικούς" δεν τραγούδησε τίποτα για τα παιδιά μας που έφυγαν τα τελευταία χρόνια και δεν είναι λιγότερα απ' όσα έφευγαν σε ανάλογο χρονικό διάστημα και τότε; Μπορεί ο πόνος να ΄ναι μικρότερος, καθώς τώρα δεν περιμένεις μέρες και βδομάδες να λάβεις γράμμα. Ή και γιατί δεν πάνε να δουλέψουν σε φάμπρικες και σε στοές ανθρακωρυχείων.
Μήπως είναι όμως και μια αίσθηση αρνησης της προσωπικής διάψευσης των ονείρων των γονιών για κοινωνική άνοδο του παιδιού (στον τόπο του βέβαια), που την πέρασαν και στα ίδια τα παιδιά, ενώ τότε κυριαρχούσε η επίγνωση πως πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα του τσαλαπατήματος των φτωχών από τους ισχυρούς, τους νικητές του Εμφυλίου; Για να τραγουδήσεις πρέπει να 'χεις και κόσμο να σ' ακούσει...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, 21 Φλεβάρη, δολοφονείται στο Μανχάτταν (στα 1965) ο El-Hajj Malik El-Shabazz (αλλιώς Malcolm X). Οχτώ χρόνια μετά, στα 1973, μέρα προς μέρα, στην Αθήνα, πάνω από 3,500 φοιτητές καταλαμβάνουν τη Νομική σχολή. Ο ακτιβισμός και η αντίσταση μπαίνουν στην ιστορία από τον δρόμο. Όχι από νομοταγή έγγραφα και ψηφοθηρικές "ειρήνες".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μετρα που η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεχτηκε (ακομα κια για το 2019, ηταν που δε θα νομοθετουσαν....) ειναι λεει ...."δημοσιονομικα ουδετερα"!!!! Οσο μεγαλυτερη ειναι η απατη, τοσο μεγαλυτερη ειναι και η γλωσσοπλαστικη ικανοτητα των απατεωνων. Απλό παραδειγμα: θα κατεβασουν το αφορολόγητο (κοκκινη γραμμη, οχι αστεια...) κατω απο τις 6.000, πράγμα που σημαινει πως με 450 ευρω μισθό θα πληρωνεις φορο(!) αλλα και 80 πιο πολυ φορο για όλους! Το ΄"δημοσιονομικα ουδετερο" μετρο ειναι η μειωση του ΦΠΑ στις επιχειρησεις!!!! Ειπατε κατι για ταξικα μετρα; Κοινωνικη και ...κανονικη συμφορα φερνουν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συζητηση για το ευρω και η οπτικη της αριστερας...
"...Χρειάζεται να κατανοήσει ότι ειδικά μετά το «σχέδιο Σόιμπλε», το αναγκαίο αίτημα για έξοδο από το ευρώ πρέπει να δένεται πιο άμεσα και βαθιά, από κάθε άλλη φορά, με το αίτημα για έξοδο από την ΕΕ. Διαφορετικά η χώρα και ο λαός της μπορεί να μετατραπούν σε μια «γερμανική αποικία» της δραχμής. Η πάλη για φιλολαϊκή έξοδο από το ευρώ, τώρα, συνδέεται πιο άμεσα και βαθιά με το αίτημα για στάση πληρωμών και την πάλη για διαγραφή του δημόσιου χρέους, για την εθνικοποίηση, κρατικοποίηση και εργατολαϊκό έλεγχο των τραπεζών και των μεγάλων ομίλων. Πάνω από όλα, πρέπει να συνδέεται πιο άμεσα και βαθιά από ποτέ με το κοινωνικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα υπέρ των μισθών και συντάξεων, υπέρ της μείωσης του χρόνου εργασίας και του χτυπήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπέρ της φοροελάφρυνσης των λαϊκών στρωμάτων, της διαγραφής και ρύθμισης των χρεών της λαϊκής οικογένειας. Σε διαφορετική περίπτωση, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να μετατραπεί σε τεράστιο κίνδυνο για το εισόδημα της εργατικής τάξης και του λαού...."
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθώο έκρινε τον Γιάννη Κυριακάκη το Μονομελές Πταισματοδικείο Χανίων
Αθώο έκρινε τον εκπαιδευτικό και π. Περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Κυριακάκη το Μονομελές Πταισματοδικείο Χανίων. Ο κ. Κυριακάκης δικάζονταν ως υπεύθυνος του φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στα Χανια μετά από μηνύσεις της Αστυνομίας για διατάραξη κοινής ησυχίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στις 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου. Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κ. Κυριακάκη καθώς έκρινε ότι δεν υπήρξε διατάραξη κοινής ησυχίας. Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν συλλογικότητες και σωματεία της πόλης που εξέδωσαν ψηφίσματα, ενώ παραβρέθηκαν και στην ακροαματική διαδικασία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκότωσε την ξαδέρφη της, επειδή τη θεωρούσε δαιμονισμένη
21/2/2017 00.30
Μια 44χρονη Νοτιοκορεάτισσα καταδικάστηκε σήμερα στη Γερμανια σε κάθειρξη 6 ετών από γερμανικό δικαστήριο για τον θάνατο της εξαδέλφης της κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού, το 2015.
Το δικαστήριο της Φραγκφούρτης χαρακτήρισε "τραγικό γεγονός" το μαρτύριο του θύματος, μιας γυναίκας 41 ετών. Οι συγγενείς της την είχαν κλείσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, την είχαν δέσει στο κρεβάτι, την χτυπούσαν και της προκαλούσαν ασφυξία επί δύο ώρες, στις 5 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εξορκισμό και είχε "δικαίωμα ζωής και θανάτου" πάνω στην εξαδέλφη της. Μάλιστα εκείνη ήταν που της είχε βάλει στο στόμα ένα πανί και μια κρεμάστρα. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές φυλάκισης ενάμιση και δύο ετών με αναστολή στον γιο και την κόρη της 44χρονης, στον γιο του θύματος και σε έναν άλλο εξάδελφο, ηλικίας 16 ετών.
Ενώ βρίσκονταν και οι έξι στο ξενοδοχείο, μέσα στη νύχτα η 41χρονη άρχισε να μιλάει μόνη της και να αυτοτραυματίζεται. Οι υπόλοιποι θεώρησαν ότι "είχε καταληφθεί από δαίμονες" και αποφάσισαν να την εξορκίσουν για "να διώξουν τον διάβολο". Η γυναίκα πέθανε από ασφυξία, αφού "της ασκήθηκε πίεση στο στήθος" και την χτύπησαν στον λαιμό. "Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο" είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η εισαγγελέας Νάντια Νίζεν μετά τη σύλληψη των υπόπτων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 19:21
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη απεβίωσε «εντελώς ξαφνικά» το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το RT. Η είδηση βύθισε στο πένθος το Κρεμλίνο, καθώς ήταν ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Βιτάλι Τσούρκιν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό των γενεθλίων του. Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του, ωστόσο εκφράζονται συλληπητήρια στην οικογένειά του. O αναπληρωτής πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ τόνισε από τη μεριά του ότι ο Ρώσος διπλωμάτης αρρώστησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο «Columbia Presbyterian Hospital», όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, μετέδωσε το Associated Press.
Είναι σαφεστατο πλεον, μετα τους τοσους «θανατους»-δολοφονιες Ρωσων διπλωματων, ότι διεξαγεται ενας αδυσώπητος πολεμος μεταξυ των μυστικων υπηρεσιων της αμερικης και της ρωσιας, μεταξυ δηλαδη CIA και ρωσικης FSB. Οπου η CIA εχει ξεφυγει τελειως και δολοφονει Ρωσους διπλωματες ανα τον κοσμο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών στις 2 Μαρτίου
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 07:55
Πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του τομέα Υγείας θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας στις 12.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι ότι το νέο καθεστώς εργασίας εξωθεί στην απεργία 8.000 απασχολούμενους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώτη φορά απαγορευτικό στην ελπίδα των Ελλήνων ασθενών: Αντιμέτωποι με Grexit από τα νέα φάρμακα
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 20:32
Ύστατη έκκληση αγωνίας και αυστηρή προειδοποίηση για τις ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος των Ελλήνων ασθενών, που επιφέρουν τα επικείμενα μέτρα του Υπουργείου Υγείας, απηύθυνε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο ΣΦΕΕ παρουσίασε τα σοκαριστικά στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων προτεινόμενων μέτρων ένταξης νέων φαρμάκων στη χώρα μας, καθώς ενώ δεν εξοικονομούν πόρους, εξοντώνουν τις ελπίδες των ασθενών και εξορίζουν την καινοτομία.
Σύμφωνα με τα νέα προτεινόμενα μέτρα, η είσοδος των καινοτόμων θεραπειών των βαρέως και χρονίως πασχόντων ασθενών στην Ελλάδα θα καθυστερεί από 2-4 χρόνια ή δεν θα γίνεται καθόλου, καθώς τα εν λόγω μέτρα προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φαρμάκων αυτών σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία). Αυτό σημαίνει σημαντικές καθυστερήσεις νέων καινοτόμων φαρμάκων για ανθρώπους που δεν διαθέτουν την πολυτέλεια του χρόνου, αφού αυτά μπορεί να είναι η μόνη τους ελπίδα. Ταυτόχρονα, η επιπλέον υποχρεωτική προκαταβολική έκπτωση 25%, με την οποία «τιμωρούνται» τα νέα φάρμακα, οδηγεί τη συνολική επιβάρυνση τους άνω του 60% (rebate όγκου 20% + rebate 25% των νέων φαρμάκων + 17% κατά μέσο όρο clawback), καθιστώντας ασύμφορη την εισαγωγή τους και καταστρέφουν τη φαρμακευτική αγορά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό με γκλομπ
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 01:34
Γάλλος αστυνομικός αναμένεται να δικαστεί για τον βιασμό ενός άνδρα με γκλομπ κατά την προσαγωγή του το 2015, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνη της σεξουαλικής κακοποίησης ενός νεαρού μαύρου, του 22χρονου Τεό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.
Την 29η Οκτωβρίου του 2015, ο Αλεξάντρ, 28 ετών, συνελήφθη σε κατάσταση μέθης, ενώ βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην πόλη Ντρανσί, στα προάστια του Παρισιού. Στέλεχος της δημοτικής αστυνομίας τον έσπρωξε με το γκλομπ του για να τον αναγκάσει να επιβιβαστεί σε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο σημείο του πρωκτού. Ετσι ειπε η μπατσαρια. Γιατι όλα τα βιντεο δειχνουν να εχει ακινητοποιηθει πεσμενος στο δρομο από αλλους τρεις μπατσους που τον κραταγανε, ενώ ο συγκεκριμενος μπατσος Αλεξαντρ τον βιαζε με το ροπαλο. Κατά τη διάρκεια της δίκης του αστυνομικού στα μέσα Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για ένα χρόνο, καθώς έκρινε ότι παρόλο αποδείχθηκε η κακοποίηση, η σεξουαλική πρόθεση δεν τεκμηριώθηκε. Τ
ο δικαστήριο του Μπομπινί, στις συνοικίες του βόρειου Παρισιού, επρόκειτο να εκδώσει την απόφασή του εχθές. Απεφάνθη ο αστυνομικός να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, να δικαστεί από κακουργιοδικείο με την κατηγορία του βιασμού και όχι απλά για την πρόκληση βλαβών. «Πρόκειται για μια απόφαση που είναι δίκαιη κι εμείς την αναμέναμε από την αρχή» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του θύματος, Μαρί Σεσίλ Νατάν. «Αναμένω ότι θα τιμωρηθεί για το κακό που έκανε» είπε ο Αλεξάντρ. Ο δικηγόρος του αστυνομικού Φλοράν Χοσκόρν γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση, καταγγέλλοντας μια απόφαση που ελήφθη «υπό την έμμεση πίεση της υπόθεσης Τεό».
------------------------------------------------------------------------------------------------
Για κάθε ένα ευρώ νέα μέτρα ένα ευρώ ελάφρυνση! Ποιος μαλάκας τους είπε ότι τα κουβαλάμε μαζί ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ!
Σχολιο.- πες τα σ αυτους που τον ψηφισαν Σχολιο.- ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΞΥΛΟ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΠΑΙΔΙΑ!! Σχολιο.- ζητανε προσδοκιμο ζωης αυτο δεν ειναι βια?? Σχολιο.- ΣΤΟ ΚΑΤΩ -ΚΑΤΩ ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΔΩΚΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωσεις στην Λευκορωσια, για έναν απαραδεκτο νομο που εβγαλε η κυβερνηση, που βαζει προστιμο σε οσους εχουν μερικη απασχοληση, γιατι λεει δεν φροντιζουν να βρουν μονιμη δουλεια! Ολος ο κοσμος εχει βγει στους δρομους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωσεις και στη Γεωργια εναντια στην κυβερνηση που εκλεισε τον μοναδικο αντιπολιτευτικο τηλεοπτικο σταθμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορώ να δω ΣΚΑΪ γιατί ΣΚΑΕΙ!
Είχα ακούσει για ένα πολύ χειρότερο του:"Τι να κάνουμε που όλες οι κοινωνικές ομάδες που συναντούμε είναι υπέρ του ΝΑΙ" της Σαράφογλου του Μέγκα (που βρήκε φυσικά αμέσως δουλειά στου ΣΥΡΙΖΑ), που διεδραματίσθη με έναν τύπο καθηγητή, που βγήκε ενάντια στο ευρώ, προ ημερών. Σήμερα προσπάθησα να το δω: το ρεκόρ, του καθηγητού ήταν μισή πρόταση χωρίς διακοπή, απ τον (για τα σίδερα) Πρωκτοσάλτε!
`Ενας... "παλιός" μου είχε πει: `Οταν βλέπεις στα μίντια να διακόπτουν ηλίθιως και παραληρηματικώς κάποιον που οι ίδιοι κάλεσαν κ αυτός δεν φεύγει, τότε είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"ουδετερα δημοσιονομικα μετρα", λενε οι συριζαιοι...δηλαδη, μια προταση κανουμε, ανεβαζεις στο 25% το συντελεστη φορολογησης των εφοπλιστων και αντιστοιχα ανεβαζεις 25% μισθους και συνταξεις...Τι, δεν ειναι "ουδετερο δημοσιονομικο μετρο αυτο"; Αφου δεν επιβαρυνει σε τιποτα το κρατος! Γιατι αραγε δεν το σκεφτηκε η κυβερνηση;
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
To Eκουαδόρ θα πρέπει να περιμένει 3 μέρες για να δει αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις προεδρικές εκλογές
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) του Εκουαδόρ, μέσω του προέδρου του Χουάν Πάμπλο Πόσο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι συνεχίζεται η διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και σε τρεις μέρες θα ξέρουμε αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Στην ανακοίνωση ο Πόσο έδωσε λεπτομέρειες για την πρόοδο της διαδικασίας καταμέτρησης, αναφέροντας ότι έχει ελεγχθεί μέχρι στιγμής το 88,4% τω πρακτικών καταμέτρησης, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν 36.279 επικυρωμένα πρακτικά σε σύνολο 41.042.
Ανέφερε επίσης ότι σε σχέση με την καταμέτρηση των ψήφων υπάρχει μια σειρά ενστάσεων, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν στο σύνολό τους πριν εκδοθεί η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του CNE, ένα 5.49% των ενστάσεων αφορούν αριθμητικές διαφορές στην καταμέτρηση, που επηρεάζουν τα αποτελέσματα κατά 1%, ένα 0,30% των ψηφοδελτίων είναι χωρίς υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα της εφορευτικής, ένα ποσοστό 2,43% είναι σε κακή τεχνικής επεξεργασία (κακό κόψιμο) και ένα 1,45% είναι δυσανάγνωστα.
Όλες οι ενστάσεις εξετάζονται από τις επαρχιακές εκλογικές επιτροπές. Ο Πόσο από πλευράς του κάλεσε τους υποψήφιους Λενίν Μορένο και Γκιγιέρμο Λάσο σε συνάντηση εργασίας στο CNE, προκειμένου να εξηγήσει λεπτομερώς την διαδικασία. Ο λαός του Εκουαδόρ βρίσκεται σε αναμονή για να μάθει αν ο Λενίν Μορένο θα είναι ο νέος πρόεδρος ,ή αν αντίθετα, θα γίνει δεύτερος γύρος των εκλογών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! Κυρτσος.«Ψήφισα να βγάζει ΦΕΤΑ ο Καναδάς για το καλό μας…»
20/2/2017
Σημερα Δευτερα το πρωι στο ΣΚΑΙ ο Κυρτσος δηλωσε στην εκπομπη Λυριτζη-Οικονομου ότι ψηφισε να βγαζει φετα ο Καναδας για το καλο μας!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-UfUSje-yqo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Δημοσιογράφος της iefimerida μπήκε στα Εξάρχεια
18/02/2017
http://www.iefimerida.gr/news/319936/aytopsia-toy-iefimerida-sto-avato-ton-exarheion-den-antehoyme-allo-na-erthoyn-oi
Ιστορικές στιγμές για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια δημοσιογραφία γράφει η iefimerida η οποία κατάφερε να στείλει δημοσιογράφο της στο άβατο των Εξαρχείων.
Με κίνδυνο της ζωής του και χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες (όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες που παρουσιάζει η iefimerida) ο δημοσιογράφος κατάφερε να φωτογραφίσει εισόδους πολυκατοικιών, παράθυρα αλλά ακόμη και μια κλειδαριά. Διεθνή ενημερωτικά δίκτυα διακόπτουν τη ροή του προγράμματός τους αναμεταδίδοντας τις συγκλονιστικές εικόνες της κλειδαριάς αλλά και ενός απροσδιόριστου σχήματος (ένα κεφαλαίο άλφα μέσα σε κύκλο) που απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ιντερπόλ ενώ καθ’ οδόν προς την Αθήνα βρίσκονται κλιμάκια του FBI, της CIA και της Μοσάντ καθώς και μισθοφόροι που επιχειρούσαν στη Μοσούλη. Για την προστασία του δημοσιογράφου η iefimerida δεν αναφέρει το όνομά του, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα στην έκτακτη απονομή του βραβείου Πούλιτζερ, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Στην παρακάτω φωτογραφία ο ηρωικός δημοσιογράφος της iefimerida κατάφερε να φωτογραφίσει μια πολυκατοικία κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο.
Η ταραχή του είναι εμφανής και στην επόμενη φωτογραφία που βγήκε κουνημένη καθώς ο γενναίος δημοσιογράφος πρέπει να έτρεμε ολόκληρος – απόλυτα φυσιολογικό ακόμη και για βετεράνους πολεμικούς ανταποκριτές. Σύμφωνα με τον υπότιτλο του άρθρου ο δημοσιογράφος άκουγε συνεχώς κραυγές από τους κατοίκους, οι οποίοι εγκλωβισμένοι για χρόνια στο άβατο των Εξαρχείων, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον πρώτο δημοσιογράφο που κατάφερε να φτάσει στην περιοχή τους. Συντετριμμένος δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φέρεται να τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά ότι τα Εξάρχεια αποτελούν αυτή τη στιγμή τον υπ’ αριθμό ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια. «Είδατε δεν είμαι ηλίθιος εγώ ήμουν φυλακή σε ηλικία έξι μηνών» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει «δεν είμαι τρελός, είμαι ο γιατρός».
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μεταναστευτική κρίση της Σουηδίας
21/02/2017
Παρά το ότι η χώρα προσπαθεί να αγνοήσει τη μεταναστευτική κρίση, απαγορεύοντας έμμεσα στους Πολίτες της να αναφέρονται στο πρόβλημα, η κατάσταση επιδεινώνεται σε καθημερινή βάση – ενώ αρκετοί θεωρούν πως η Σουηδία βιώνει κυριολεκτικά ένα μεταναστευτικό σοκ και χάος. Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που έχουν πανικοβληθεί από τα γεγονότα στο κέντρο της περιοχής Rinkeby της Στοκχόλμης (χάρτης), γνωστής για την υψηλή συγκέντρωση μεταναστών, καθώς επίσης ατόμων με μεταναστευτική καταγωγή – όπου κατά τη διάρκεια της βραδιάς εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως το Rinkeby έχει το παρατσούκλι «little Mogadishu», λόγω του μεγάλου αριθμού των Σομαλών που κατοικούν εκεί – ενώ η αστυνομία δεν το επισκέπτεται ποτέ τα βράδια, χωρίς μεγάλες ενισχύσεις.
Συνεχίζοντας, η χώρα αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα, αδυνατώντας να ενσωματώσει το μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων που έχουν εγκατασταθεί εκεί – πόσο μάλλον όταν έχει διαπιστωθεί μία κατακόρυφη άνοδος της ριζοσπαστικοποίησης τους, ενώ αποτελεί ένα γόνιμο έδαφος για τις ακραίες ισλαμικές οργανώσεις. Ειδικά όσον αφορά την προχθεσινή εξέγερση στο Rinkeby, η περιοχή έμοιαζε κυριολεκτικά με μία εμπόλεμη ζώνη – αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ρίξουν προειδοποιητικές βολές, για να αμυνθούν στις επιθέσεις με πέτρες που δέχονταν. Πολλά αυτοκίνητα καίγονταν, ενώ οι αναφορές των ΜΜΕ, έδειχναν τον πανικό που επικράτησε. Υπενθυμίζουμε εδώ πως στη Σουηδία διεξάγεται μία δοκιμή για την παγκοσμιοποίηση – μεταξύ άλλων για το εάν μία τεχνητά προκαλούμενη καταναγκαστική μετανάστευση, μαζική, ογκώδης, θα μπορούσε να δημιουργήσει χάος. Αυτοί που σχεδιάζουν την παγκοσμιοποίηση αναρωτιούνται:
«Πόσο μεγάλη και τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα έχει η εξέγερση των ανθρώπων στη Σουηδία; Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο θα είναι να στραγγαλίσουμε μία τέτοια επανάσταση; Πόσος καιρός θα χρειαστεί έως ότου καταφέρουμε, μέσω της μετανάστευσης, να φτιάξουμε έναν νέο πληθυσμό, όπου οι περισσότεροι μετανάστες δεν θα έχουν καμία διάθεση να αφομοιωθούν από την τοπική κουλτούρα αλλά, αντίθετα, μερικοί θα θέλουν να την καταστρέψουν;«. Πρόκειται λοιπόν για ένα τεστ «διάλυσης» των 9,5 εκ. Σουηδών σε ένα νέο ετερογενές μείγμα, για να διαπιστώσουν τι θα συμβεί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Σουηδία, αλλά αποτελεί το μυστικό στόχο για τις περισσότερες βιομηχανικές τεχνολογικές οικονομίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτοί που προγραμματίζουν την παγκοσμιοποίηση, σκέφτονται πως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Αγγλία και σε κάποιο βαθμό η Αμερική, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οι υπερήλικοι ομογενείς πληθυσμοί. «Γιατί να υπάρχουν εθνικά κράτη; Γιατί να διαθέτουν σύνορα; Ποιός ο λόγος να έχουν ποσοστώσεις στον αριθμό των μεταναστών που υποδέχονται;». Δεν υπάρχουν μετανάστες. Υπάρχουν μόνο οι παγκόσμιοι πολίτες, οι οποίοι είναι σωστό να κυβερνώνται από έναν. Από μία υψηλότερη διαχειριστική πλατφόρμα. Να κοστίζουν λιγότερο, να δουλεύουν περισσότερο και να πεθαίνουν γρηγορότερα. Φτάνει πια με τις συντάξεις και την πανάκριβη κοινωνική περίθαλψη! Αυτός είναι ο λόγος της δοκιμής στη Σουηδία. Η έρευνα είναι η εξής: «Πόσο βαθιά είναι ήδη προγραμματισμένος ο σουηδικός λαός, όσον αφορά τα ανθρωπιστικά του συναισθήματα; Πόσα θα αντέξει χωρίς να διαμαρτυρηθεί; Έως ποιό σημείο θα αρνείται να δει αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του;«. Προφανώς μιλάμε για τον έλεγχο της σκέψης, από μία ανώτερη, κρυφή Αρχή, σε μία ευρεία βάση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μην νομίζετε βέβαια ότι η Σερβία είναι μακρυά και ότι ο αέρας όπως και το νερό γνωρίζουν σύνορα. Κανονική γενοκτονία των Βαλκάνιων από τα χεράκια των δυτικών. Στη Σερβία κάθε μέρα διαγνώνεται ότι ένα παιδί πάσχει από καρκίνο και κάθε εβδομάδα ένας πεθαίνει από αυτή την ασθένεια. Η στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας επέφερε ως και 2.500 νεκρούς. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επανδρωμένα με περίπου 15 τόννους απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξαν στο σέρβικο έδαφος. Η ραδιοενεργή επίδραση του ουρανίου είναι 4,5 δις έτη.
Κληρονομιά του ΝΑΤΟ ο καρκίνος στα παιδιά της Σερβίας
Έκθεση κόλαφος για την αμερικανική νατοϊκή επιδρομή στην τ. Γιουγκοσλαβία
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2017, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα διοργανώνει πολιτική συζήτηση με θέμα «Καρακάσο: Η εξέγερση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Βενεζουέλα».
Η 4η και 27η Φεβρουαρίου αποτελούν ημερομηνίες ορόσημα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Βενεζουέλας. Στις 27 Φεβρουαρίου του 1989, ο λαός της Βενεζουέλας βγήκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί κατά του «οικονομικού πακέτου» λιτότητας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης του Carlos Andres Perez και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτή η λαϊκή εξέγερση ονομάστηκε «Το Καρακάσο» και καθιερώθηκε ως η πρώτη αυθόρμητη διαμαρτυρία κατά του νεοφιλελευθερισμού στον 20ο αιώνα.
Ο απολογισμός ήταν 3.000 νεκροί σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, μετά τη βίαιη καταστολή από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις. Το Καρακάσο αποτέλεσε επίσης τον άμεσο πρόδρομο της 4ης του Φλεβάρη του 1992 όταν επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Carlos Andres Perez. Αν και το πραξικόπημα δεν οδήγησε σε άμεση αλλαγή της κυβέρνησης, εντούτοις σήμανε μια δραματική ρήξη στην πολιτική ιστορία της χώρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στην εξουσία μέσω της δημοκρατικής οδού του ηγέτη της απόπειρας πραξικοπήματος, Hugo Chávez Frías. Υπό το φως αυτών των γεγονότων, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα οργανώνει αυτή την ανοιχτή συζήτηση και διάλογο με όλο το ενδιαφερόμενο κοινό.
Ομιλητές στη συζήτηση αυτή θα είναι ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Farid Fernandez. Η ιδέα είναι να προσεγγιστούν τα ιστορικά αυτά γεγονότα από διαφορετικές σκοπιές, επιτρέποντας την ενεργό συμμετοχή του κοινού ώστε το πολιτικό αυτό γεγονός να γίνει κατανοητό σε όλες του τις διαστάσεις. Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην Πρεσβεία μας, στις 19.00, στη Χάρητος 6 στο Κολωνάκι .
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Και εκεί που μόλις είχα γράψει για τα ταξικά στερεότυπα, διαβάζω ότι κάποιος πολωνός φιλόσοφος, ονόματι Marcin Krol, διαπιστώνοντας πως τις επαναστάσεις στη Δύση τις κάνουν οι μεσαίες τάξεις, αναρωτιέται πότε θα επαναστατήσουν και πάλι. Δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ στον πειρασμό να απαντήσω στη σχετική ανάρτηση: Όλος ο συλλογισμός του ξεκινάει από μια αυθαίρετη "διαπίστωση" πως δήθεν στη Δύση οι επαναστάσεις γίνονται από τη μεσαία τάξη. Και αναφέρει ένα και μόνο παράδειγμα, τη Γαλλική Επανάσταση του 1789. Μα, αυτή ήταν αστική επανάσταση και αυτονόητο είναι πως η αστική τάξη (μεσαία τότε, ανώτερη κατόπιν και σήμερα) πρωτοστάτησε. Σε συνθήκες καπιταλισμού ήταν μήπως η Κομμούνα του Παρισιού ή η Γερμανική Επανάσταση στα 1918-19 ή η Ισπανία του 1936 ή η Ελλάδα των χρόνων 1944-49, περιπτώσεις όπου την πρωτοβουλία την είχε η μεσαία τάξη; Ακόμη και ο γαλλικός Μάης του '68 θα ήταν αυτό που ξέρουμε χωρίς τη μεγάλη απεργία που νέκρωσε την οικονομική ζωή της χώρας; Αυθαίρετα συλλογάται και αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζει.
Σχολιο.- Ακομη και στη Γαλλικη Επανασταση, χωρις τους "ξεβρακωτους" δε γινοταν τιποτα! Στη γαλλ.επαναατααη ηταν παρουσες ολες οι δυναμεις εκει και οι αβρακωτοι και ο κατωτςρος κληρος, εκει και οι πρωτες αναρχικες ιδεες.την εκμεταλλςυτηκε η αστικη ταξη οπως αυτο κανει εκτοτε ενσωματωνει οτι δεν μπορει να αφανισει.
Σχολιο.- Ακόμα και το 1821 η μεσαία τάξη, των εμπόρων, των ναυτικών κλπ φρόντισε να ξεκινήσει η Επανάσταση! Ο λαός ακολούθησε μαζί με τους στρατιωτικούς που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα του και τη φωτιά! Ποιοι ήταν τα εμπόδια; Οι Φαναριώτες, ο Κλήρος αν και όχι όλος και βέβαια οι Κοτζαμπάσηδες που προσδοκούσαν μια "χέρι με χέρι " αλλαγή της εξουσίας με τον Τούρκο. .. Η μεσαία τάξη είναι συνήθως προοδευτικότερη γιατί ασχολείται με τέτοιου είδους επαγγέλματα. Στην Ελλάδα το ταξικό ζήτημα ακολούθησε μια ιδιάζουσα πορεία ανάλογη των εθνικών και πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και ίσως δεν ταιριάζουν όλες οι ερμηνείες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκορωσια. Μαζικη διαδηλωση κατά της φορολογησης εποχικα εργαζομενων
17/2/2017
Περίπου 2.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Μινκσ της Λευκορωσίας. Διαμαρτυρήθηκαν για τον φορολογικό νόμο που τέθηκε σε ισχύ το 2015. Βάσει αυτού επιβάλλεται φόρος 250 ευρώ σε εκείνους που εργάζονται λιγότερο από 183 ημέρες το χρόνο. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό ως «νόμος κατά των κοινωνικών παρασίτων» καθώς θεωρείται πως πλήττει εκείνους που εργάζονται σε εποχικές εργασίες και για κάποιο διάστημα μέσα στο χρόνο είναι άνεργοι.
«Δεν είναι ένα απλό διάταγμα. Είναι κάτι εντελώς παρανοϊκό. Εγώ δεν έλαβα καν το επίδομα ανεργίας, αν και είχα το δικαίωμα. Ουσιαστικά έκανα οικονομία στην κυβέρνηση. Τώρα όμως εμπίπτω στα όσα προβλέπει ο νόμος και πρέπει να τους πληρώσω 20 βασικούς μισθούς από το εισόδημα που δεν διαθέτω. Είναι τρελό», δηλώνει ένας άνεργος. «Η σημερινή κινητοποίηση αφορά τους ανέργους. Όμως θα μπορούσα να έρθω αύριο στη θέση τους. Είναι χρέος μου να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε αυτούς τους ανθρώπους», δηλώνει ένας κάτοικος.
Σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές το φόρο έπρεπε να πληρώσουν 470.000 πολίτες, ωστόσο τον πλήρωσε μόλις το 10% εξ αυτών. Η Λευκορωσία, που οικονομικά συνδέεται με τη γειτονική της Ρωσία, βρίσκεται σε ύφεση από το 2015.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκορωσια. Διαδηλωσεις κατά των φορων που καλουνται να πληρωσουν οι μη εχοντες πληρη απασχοληση
19/2/2017
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση για όσους δεν έχουν πλήρη απασχόληση. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι εργάζονται λιγότερες από 183 ημέρες το χρόνο, θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 250 ευρώ ως αποζημίωση στην κυβέρνηση για μη καταβληθέντες φόρους.
«H σύνταξη μου είναι 350 ευρώ δούλεψα 25 χρόνια σε παιδικό σταθμό. Ξοδεύω 250 ευρώ σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ο Λουκασένκο μας κοιτάει με περιφρόνηση, όπως και πολλοί άλλοι στην κυβέρνηση,» δήλωσε μία συνταξιούχος. Οι διαδηλώσεις είναι σπάνιες στη Λευκορωσία, την διακυβέρνηση της οποίας έχει από το 1994 ο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση από το 2015, εξαιτίας της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και την οικονομική κρίση στη Ρωσία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Εγινε «σφαγή» μπροστά σε μνημείο στα Γιάννενα
21/2/2017
Με μώλωπες και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επτά αστυνομικοί, μετά τα επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο μνημείο των Μπιζανομάχων, λίγο μετά τις 11:00, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική. Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει κάνει σε πέντε προσαγωγές. Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν. O κ. Στέφος ανέφερε πως η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έσυρε έναν από τους προσαχθέντες και ότι έγινε χρήση χημικών.
Σχολιο.- Olympia Tsapari Στη Μητρόπολη, στην εξέδρα των επισήμων, δηλώσεις αμέσως μετά την παρέλαση. Ποιοι τον κάλεσαν και τον ανέβασαν και στους επισήμους; Και τέλος επειδή τον έβγαλα φωτογραφίες και απειλές ότι ξέρει ποια είμαι και "λογαριαστούμε μετά εμείς", ενώ τον συνόδευαν ΧΑ και αστυνομικοί στο παρκινγκ του Ολυμπικ για να πάρει το αυτοκίνητό του. Στα είπα το πρωί και στα ξαναλέω Χ. Παππά δεν σε φοβάμαι φασίστα δολοφόνε. Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Και εμείς θα είμαστε πάντα απέναντί σου ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΝΑΖΙΣΤΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
1965, 21 του Φλεβάρη, δολοφονείται στο Μανχάταν ο El-Hajj Malik El-Shabazz (αλλιώς Malcolm X).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της ομάδας διαχείρησης του OmniaTV για την συστηματική κλοπή υλικού από εμπορικά κανάλια
"Το αποτέλεσμα της εργασίας μας το διαθέτουμε πάντα ελεύθερα σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Αλλά δεν δουλεύουμε για να βγάζετε δωρεάν εσείς εμπορικά προϊόντα και δη του χειρίστου είδους. Επιφυλασσόμαστε, λοιπόν, «αγαπητές» γνωστές ιστοσελίδες του φασιστικού χώρου, για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, τόσο σε σχέση με αυτήν την περίπτωση, όσο και με άλλες που εκκρεμούν.
Η ομάδα διαχείρισης του OmniaTV"
«Γνωστές ιστοσελίδες του φασιστικού χώρου»: Θα μπορούσε να είναι και δόκιμη ορολογία για αναφορά στα φερόμενα ως «μέσα μαζικής ενημέρωσης», ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, ALPHA και Star.
Άλλωστε, για μεγάλες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για τους νέους, η τηλεόραση - όπου υπάρχει ακόμα - είναι πια ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο στα σπίτια, για να γεμίζει ο χώρος. Το βέβαιο είναι πως κανείς δεν ασχολείται με τα από καιρό απαξιωμένα «δελτία ειδήσεων» που βασίζονται σχεδόν εξολοκλήρου στην κακοχωνεμένη αναπαραγωγή, διαστρέβλωση και κακοποίηση ειδήσεων και «ειδήσεων» που αλιεύουν από τον φυσικό αντικαταστάτη τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό και υπάρχουν πια μόνο ως «ιστοσελίδες» - εργασιακές γαλέρες, επιβιώνοντας χάρη στους κακοπληρωμένους ή απλήρωτους εργαζόμενους που ανεβάζουν δέκα - δέκα τα copy-paste.
Τα «μέσα» αυτά δεν θα περιμέναμε να εφαρμόσουν τώρα κάποια στοιχειώδη δεοντολογία που ποτέ δεν εφήρμοσαν. Δεν την εφήρμοσαν όταν ένα συγγενές τους κανάλι - που τώρα πια κλείνει χρεωκοπημένο - έπαιξε «τροποποιημένο» το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου• όταν αντέγραφαν το ένα βίντεο πίσω απ’ τ’ άλλο ή και ολόκληρες ειδήσεις ακόμα από διάφορους χρήστες του διαδικτύου, χωρίς ποτέ ν’ αναφέρουν πηγές, για να γεμίσουν τα δελτία• όταν έλεγαν για την δολοφονία του Π. Φύσσα «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». Γνωστές ιστοσελίδες, λοιπόν, του φασιστικού χώρου.
Ο κατσικοκλέφτης του διαδικτύου, ο ΑΝΤ1, αντέγραψε το βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση των χρυσαυγιτών μέσα στην δικαστική αίθουσα με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και σημείωσε - με υπονοούμενο - ότι το «ανήρτησε στο διαδίκτυο η(sic) ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου». Χωρίς βέβαια να αναφέρει ποιά είναι αυτή «η (μία και μοναδική; ) ιστοσελίδα». Το Star, ο ALPHA και ο ΣΚΑΪ δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναφέρουν ότι από κάπου το πήραν.
Όχι, λοιπόν, το OmniaTV δεν είναι «η ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου», δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας κόμβος συνεργασίας λίγων ανθρώπων που σας έχουμε σιχαθεί, ακριβώς για τους προαναφερθέντες λόγους. Δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό ή «αντιεξουσιαστικό χώρο» - που ανάθεμα κι αν οι αμόρφωτοι συντάκτες σας ξέρουν και τί εννοούν μ’ αυτό. Το αποτέλεσμα της εργασίας μας το διαθέτουμε πάντα ελεύθερα σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Αλλά δεν δουλεύουμε για να βγάζετε δωρεάν εσείς εμπορικά προϊόντα και δη του χειρίστου είδους. Επιφυλασσόμαστε, λοιπόν, «αγαπητές» γνωστές ιστοσελίδες του φασιστικού χώρου, για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, τόσο σε σχέση με αυτήν την περίπτωση, όσο και με άλλες που εκκρεμούν.
Η ομάδα διαχείρισης του OmniaTV
https://omniatv.com/blog/6126-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαμός! Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ παραπλανούσε τους τηλεθεατές για τους κατοίκους του Ωραιόκαστρου και πήρε το μάθημα της!!!
Κράξιμο σε δημοσιογράφο του Σκάι που παραπλανεί το κοινό στο Ωραιόκαστρο. Δείτε πως δουλεύουν τα μμε σήμερα Τριτη δείχνουν όσα τους συμφέρει και δεν δείχνουν τους αντιεξουσιαστες που σκίζουν και δέρνουν όσους κουνούν ελληνικές σημαίες. Πόσο αηδία θα ανεχτούμε ακόμα; Τα μμε φτιάχνουν...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΤΑΝ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. & ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ)
Δεν περιμένατε εμάς για να καταλάβετε ότι σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» έχει πέσει πολλή κοροϊδία. Δεν χρειάζεται, επίσης, πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι το γήπεδο της Α.Ε.Κ. είναι ένα πρώτης τάξεως ζήτημα για πολιτική προβολή και σπέκουλα. Είτε μιλάμε για την συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. (που πέρασε το άρθρο 42) είτε για την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. όλοι τους υποστηρίζουν το «δίκαιο αίτημα» της Α.Ε.Κ. για γήπεδο στην «φυσική της έδρα» και «σκίζονται» να την βοηθήσουν όπως (και όσο) μπορούν.
Υπουργοί και απλοί Βουλευτές (μέχρι να υπουργοποιηθούν) συνωστίζονται για να κάνουν υποστηρικτικές (οι περισσότεροι) δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τον «Διοικητικό Ηγέτη» μας. Παρ’ όλα αυτά το project του γηπέδου λίγο έχει προχωρήσει από τις αρχές Νοέμβρη του 2013 οπότε και εξαγγέλθηκε. Για την ακρίβεια το μόνοproject που πράγματι έχει προχωρήσει είναι αυτό του «δεύτερου σχεδίου Γρανίτσα» το οποίο μάλιστα έχει και Οικοδομική Άδεια (έχουν γίνει άλλωστε και κάποιες αρχικές εργασίες με βάση την Άδεια αυτή), αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε προσεχώς.
Βέβαια για την δικαιολόγηση της αποτυχίας τού Μελισσανίδη και του επιτελείου του υπάρχουν πρόχειρες μια σειρά απο δικαιολογίες. Εν αρχή ήταν ο «κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α», ο οποίος ως πολιτικός σχηματισμός παρά τους αρκετούς ΑΕΚτζήδες με τους οποίους ήταν μπολιασμένος δεν φαινόταν τόσο «ζεστός» όσο θα ήθελαν κάποιοι. Σε προσωπικό επίπεδο την ευθύνη χρεώνονταν οι Βασιλόπουλος και Δούρου. Στην πορεία η δεύτερη συναιτίστηκε αλλά ο πρώτος αποδείχτηκε αμετανόητος και αμετακίνητος από τις θέσεις του.
Έτσι ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάλαβε το (πολιτικό) συμφέρον του ο Βασιλόπουλος (ο οποίος μετά τον Ιούλη του 2015 φαίνεται αυτονομημένος πολιτικά) έμεινε πολιτικά τουλάχιστον μοναχός του. Εσχάτως φαίνεται (τουλάχιστον έτσι γράφουν τα «γιουσουφάκια») να βρήκε υποστηρικτή της «σκληρής» (και παράνομης σύμφωνα με τους –ΟΓΛΟΥ) στάσης του την ΛΑ.Ε. («ΛΑϊκή Ενότητα») της οποίας το τμήμα Αυτοδιοίκησης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τον καλεί να μην υπογράψει για το γήπεδο. Τώρα, αγαπητέ μου αναγνώστη, αν σου φαίνεται ότι κάποιοι σε θεωρούν πολύ μαλάκα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Άλλωστε αυτή σου η εκτίμηση φαίνεται να δικαιώνεται και από τα δεδομένα.
Θέλουν να πιστέψουμε ότι ένα κόμμα που πήρε κάτω από 3% (αφού δεν μπήκε στην Βουλή) επί των εγκύρων που ψήφισαν τον Σεπτέμβρη του 2015 λαμβάνοντας συνολικά 155.320 ψήφους μπλοκάρει την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας; Από τους 155.320 ψήφους στην επικράτεια οι 27.954 (18% επί του συνόλου των ψήφων) είναι της Β’ Αθηνών. Από αυτούς η ΛΑ.Ε. στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πήρε 593 (2,12% στους ψήφους της Β’ Αθηνών) όπως προκύπτει από τ’ αποτελέσματα του Υπουργείου εσωτερικών.
πηγή: aekwatch.gr
http://krisseis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_820.html
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζημιες 5.000.000 ευρω σε Σκοπελο, Ευβοια, και Αλοννησο από τον χιονια. Δραματικα στοιχεια προκυπτουν στον επισημο απολογισμο των αρμοδιων υπηρεσιων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισθοι Βουλγαριας για τους Ελληνες πανεπιστημιακους. Στους χαμηλοτερα αμειβομενους πανεπιστημιακους της Ευρωπης συμφωνα με στοιχεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργειο Παιδειας. 9 τμηματα ΤΕΙ γλιτωνουν το λουκετο. Ο υπουργος Παιδειας Κ. Γαβρογλου εκανε δεκτη την προταση των προεδρων των ΤΕΙ να μεινουν ανοιχτα 9 από τα 20 προς καταργηση ΤΕΙ. Οι προεδροι δεσμευτηκαν σε σχεδιο διασωσης χωρις επιβαρυνση της δημοσιας χρηματοδοτησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεαρά παιδιά, κορίτσια και αγόρια με έναν καφέ στο χέρι περιμένουν με τις ώρες αν θα τους πάρει κάποιο από τα μαγαζιά των εμπορικών κέντρων και ειδικά του Τhe Μall Athens για μια δύο ώρες, ανάλογα με τις ώρες αιχμής, για δουλειά. Τόσο πολύ έχει ξεφτιλιστεί η εργατική δύναμη που πλέον ο κάθε εργοδότης έχει την δυνατότητα να επιβάλλει ότι όρους θέλει ανάλογα με την πρωινή στυτική του διάθεση στον άνθρωπο που πουλάει ή μάλλον τις περισσότερες φορές χαρίζει την εργατική του δύναμη.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιερέας (παραχριστιανικης σεχτας, ντυμενος με αθλητικη φορμα, ενας χαζοχαρουμενος πιτσιρικας), έδωσε… ποντικοφάρμακο σε πιστούς για να τους αποδείξει πως είναι αθάνατοι
16/2/2017
Ένα απίστευτό γεγονός μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθότι ένας «ιερέας» παραχριστιανικης σεχτας από τη Νότια Αφρική, στην προσπάθειά του να αποδείξει στους πιστούς ότι πρέπει να ενισχύσουν την πίστη τους και πως δεν πρέπει να φοβούνται τον θάνατο τους… πότισε – κυριολεκτικά- ποντικοφάρμακο. Ο λόγος για τον Light Monyeki από την Soshanguve της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος πήρε ένα κουτί ποντικοφάρμακο και το έριξε σε ένα μπουκάλι νερό. Στη συνέχεια έδωσε αυτό το νερό στους παρευρισκομένους.Η κατάληξη τραγική καθότι σύμφωνα με την Daily Mail, 13 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και 5 έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Παρα το γεγονος ότι οι αφιξεις τουριστων ηταν αυξημενες κατά 6,4%, μειωθηκαν τα εσοδα από τον τουρισμο το 2016 κατά 878 εκατ ευρω.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανελλαδικη κινητοποιηση της ΟΛΜΕ την Πεμπτη. Εξω από το Υπουργειο παιδειας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης. Επεισοδια και χθες στην υποδοχη «προσφυγοπουλων». Επιστολη του συλλογου γονεων και κηδεμονων που είναι εναντια στην συγχωνευση. 130 από τα 341 παιδια ελειπαν χθες από το σχολειο. Τα κρατησαν οι γονεις τους σπιτι επικαλουμενοι ιωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνδρομο επαγγελματικης εξουθενωσης στο ΕΣΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Θερμά επεισόδια στα Ελευθέρια
Επτά αστυνομικοί στο Νοσοκομείο, πέντε προσαγωγές
Τα θερμά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο Ηρώο Μπιζανομάχων, σημάδεψαν τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων. Ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί αντέδρασαν έντονα στην παρουσία κλιμακίου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Παππά και επιτέθηκαν εναντιον του παροτι φυλασοταν από χρυσαυγιτες και ΜΑΤ.
Αποτέλεσμα των άγριων συμπλοκών ήταν να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί, ο ένας μάλιστα φέρει χτυπήματα από καδρόνια στο κεφάλι και να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ενώ τα επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη, στο χώρο του Μνημείου επιθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκοταν στο χωρο και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
...και η Λεπέν ΄κάνει ιδιοκτησία της ότι θα έπρεπε να λέει και να πιστεύει η αριστερά!
"Αν κερδίσω την προεδρία, θα συναντηθώ με τον Άσαντ, θα ξανανοίξει η γαλλική πρεσβεία στη Δαμασκό"! Μετά, αναρωτιούνται γιατί η ταύτιση της αριστεράς με το 4ο Ράιχ και τη γερμανική ΕΕ, δυναμώνει την ακροδεξιά... Πιστοί στην "αραβική άνοιξη made in USA" συνεχίζουν αμετανόητοι οι "αριστεροί" του Σόρος κι η δεξιά...
----------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες π διοικητής των δυνάμεων του στρατηγού Χάφταρ στην ανατολική Λιβύη, ο στρατηγός Αμπντελράζεκ αλ Ναντούρι, εξέδωσε οδηγία για την επιβολή «άνδρα κηδεμόνα» σε όλες τις γυναίκες έως 60 ετών, στα πρότυπα αντιδραστικών κανονισμών κατά των γυναικών, που εφαρμόζονται στη Σαουδική Αραβία. Ο στρατηγος Χαφταρ υποτιθεται ότι είναι κοσμικος, αλλα ηταν ξεκαθαρο από της αρχη ότι είναι ισλαμοφασιστας.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Την αναγνώριση ισραηλινού «εβραϊκού κράτους» προέβλεπε σχέδιο Κέρι
Σάλο προκάλεσε διεθνώς κυριακάτικο ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χα'αρέτζ» που ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συμμετείχε τον περασμένο Φλεβάρη σε μυστική σύνοδο κορυφής για το Παλαιστινιακό στην Ακαμπα της Ιορδανίας και απέρριψε «ειρηνευτικό» σχέδιο του Αμερικανού τότε υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, που θα επέτρεπε την αναγνώριση του Ισραήλ σαν «εβραϊκού κράτους» και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, επειδή ενέδωσε στις πιέσεις του μικρότερου ακροδεξιού κόμματος που στηρίζει την κυβέρνησή του. Η ίδια πηγή (που δεν διαψεύστηκε) ανέφερε πως στη μυστική σύνοδο του περασμένου Φλεβάρη συμμετείχαν ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, και ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β'.
Το σχέδιο πέντε σημείων του Κέρι προέβλεπε ακόμη αναστολή όλων των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη και μία θετική αναφορά στην αραβική «ειρηνευτική πρωτοβουλία» του 2002 που θα πρόσφερε στο Ισραήλ συμφωνίες ειρήνης με δεκάδες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες σε περίπτωση αποχώρησης από τα εδάφη που κατέλαβε με τον πόλεμο του 1967.
Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλούμενη πρώην και νυν Ισραηλινούς «αξιωματούχους» υποστήριξε ακόμη ότι το σχέδιο Κέρι για το Παλαιστινιακό γνώριζαν και οι ηγέτες άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της ΕΕ και της Σαουδικής Αραβίας. Οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη σε Σιγκαπούρη και Αυστραλία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Μπαράζ βομβαρδισμών και νέα πρόταση ... εκεχειρίας
Συνεχείς ήταν οι βομβαρδισμοί και αυτό το Σαββατοκύριακο από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (ναζιστικου στρατού και ναζιστικών παραστρατιωτικων ταγμάτων) κατά των θέσεων που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές στην Ανατολική Ουκρανία, στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οπως αναφέρουν οι αντιφασιστσες πολιτοφύλακες έως χτες είχαν πέσει πάνω από 880 βλήματα διαφορετικών διαμετρημάτων, ενώ χτυπήθηκε και εγκατάσταση ύδρευσης στο Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η παροχή νερού σε σημαντικό τμήμα του.
Από χτες, υποτίθεται θα ξεκινούσε νέα εφαρμογή της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015 με απόσυρση βαρέων όπλων, ζήτημα που επικύρωσε και το λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας», οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, που συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο το περασμένο Σάββατο. Η συμφωνία του Μινσκ, θυμίζουμε, ήταν ένας προσωρινός συμβιβασμός με 13 σημεία, που ερμηνεύεται από την κάθε πλευρά διαφορετικά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Κιέβου κωλυσιεργεί ειδικά σε ό,τι αφορά την πολιτική διευθέτηση και συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπεται να αποδώσει ένα σχετικό βαθμό αυτονομίας στις δύο περιοχές που ελέγχουν οι αντιφασιστικες πολιτοφυλακές.
Για το θέμα της Ουκρανίας, συζήτησαν στο Μόναχο επίσης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με τον τελευταίο να δηλώνει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησής του στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ καθώς και την «ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και αυτοδιάθεση της Ουκρανίας», τόνισε ότι «δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία» και πρόσθεσε ότι επίσης «πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ουκρανία ένα ασφαλές και ευημερές κράτος στην Ευρώπη».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνωρίστηκαν τα διαβατήρια που έχουν εκδώσει οι ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, κάτι που αναγνωρίστηκε από τους ηγέτες των πολιτοφυλάκων, ενώ από την πλευρά της Ουκρανίας χαρακτηρίστηκε «παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ». Ωστόσο, σχετικές δηλώσεις του Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο, ότι αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί από την πλευρά της Ουκρανίας οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες θα επιχειρήσουν να απελευθερώσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν βρήκαν τη συμφωνία της ρωσικής κυβέρνησης, που επιμένει στην τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Λύθηκε η «παρεξήγηση» με τη Σουηδία
Ενώ ο Τραμπ διόρισε νέο σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας τον αντιστράτηγο Χ. Ρ. Μακμάστερ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την ενόχληση των σουηδικών αρχών προκάλεσε το Σάββατο η αναφορά του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Φλόριντα, περί «συμβάντος» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Σουηδία σε σχέση με λαθρομετανάστες. Η σουηδική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον απαίτησε εξηγήσεις δεδομένου ότι δεν σημειώθηκε τρομοκρατική ή άλλη επίθεση στη χώρα, αναγκάζοντας τον Αμερικανό Πρόεδρο να προβεί σε διορθωτική «ανάρτηση» στο «Τουίτερ». Ο Πρόεδρος τελικά διευκρίνισε πως αναφερόταν σε «κάτι» που είδε σε πρόγραμμα του δικτύου «Fox News» αναφορικά με τον αυξημένο αριθμό λαθρομεταναστών στη Σουηδία και τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν οι εκεί αρχές... Η επιπολαιότητα των δηλώσεων του Προέδρου δεν προκάλεσε αυτή τη φορά διπλωματικό επεισόδιο.
Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χτες βράδυ πως επέλεξε τον 54χρονο αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ στη θέση του νέου συμβούλου Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις που είχε το Σαββατοκύριακο με στρατηγούς ε.α. αναζητώντας τον κατάλληλο υποψήφιο για τη θέση του νέου συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας μετά την πρόσφατη αναγκαστική παραίτηση του Μάικλ Φλιν. Επιπλέον, ετοίμαζε το νέο αντιμεταναστευτικό προεδρικό διάταγμα, που θεωρείται ζήτημα των επόμενων ωρών ή ημερών ώστε να ξεπεράσει τις δικαστικές αποφάσεις που «πάγωσαν» το προηγούμενο, που αφορούσε την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Τα σχέδια του Προέδρου προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο μαζικές κινητοποιήσεις υπέρ των λαθρομεταναστών σε μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Προκάλεσαν επίσης στη Βοστόνη τη διαδήλωση πολλών εκατοντάδων επιστημόνων που ανησυχούν για την πιθανότητα περικοπών σε νέα ερευνητικά προγράμματα ή υπηρεσίες και έργα που αφορούν την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και την προστασία του περιβάλλοντος.