Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τριτη 28 Φεβρουαριου 2017


Οικολόγοι Πράσινοι: Να ακυρώσει η Βουλή τη συμφωνία για τη φέτα «Made in Canada»
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 11:52
Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι παροτρύνουν την ελληνική Βουλή να ακυρώσει την εμπορική συμφωνία CETA, μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο. Μεταξύ των ευρωβουλευτών που ψήφισαν υπέρ της CETA είναι και εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έσπευσε να υπερασπιστεί τη συμφωνία με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα όμως με τους Οικολόγους Πράσινους, η εμπορική συμφωνία CETA, δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ονομασία φέτα στον Καναδά, αλλά όπως τονίζει: «η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, η φέτα, δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί στην Καναδική αγορά».
Διαβάστε την αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η υπερψήφιση της CETA στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, έδειξε με ένα απτό παράδειγμα για την Ελλάδα τους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα συμφωνία διατλαντικού εμπορίου για τις μικρές χώρες και παραγωγές. Η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, η φέτα, δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί στην Καναδική αγορά (και μέσω αυτής και σε άλλες). Το δικαίωμα να παράγονται προϊόντα τύπου φέτας από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που το έκαναν μέχρι τώρα στον Καναδά, παράγοντας ένα τελείως διαφορετικό προϊόν, λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα με το όνομα φέτα, υπερίσχυσε των δικαιωμάτων για την προστασία του προστατευόμενου όρου ονομασίας προέλευσης του ελληνικού προϊόντος.
Ας μη δεχτούμε την παραπλάνηση: δεν αποτελεί διαπραγματευτική επιτυχία το γεγονός ότι οι ελληνικές εταιρείες που παράγουν γνήσια φέτα, θα μπορούν να κάνουν εξαγωγές στον Καναδά. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία και προστασία για το δυναμικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας το ότι δεν θα επιτρέπεται στους μεγάλους ανταγωνιστές τους να χρησιμοποιούν ελληνικές σημαίες, σύμβολα και λέξεις που παραπέμπουν σε ελληνικό προϊόν. Πολύ ξεκάθαρα για την περίπτωση της φέτας, αποδεικνύεται αυτό που όλοι θεωρητικά συζητούσαμε για την CETA, ότι με τις διατλαντικές συμφωνίες όπως διαμορφώθηκαν, η στρατηγική ανοικτών οριζόντων στο εμπόριο περνάει από την υποβάθμιση των καθεστώτων προστασίας για τα προϊόντα των μικρών χωρών και παραγωγών. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιταλοί και οι Γάλλοι κατάφεραν να προστατεύσουν τα ονομαστά τους τυριά, παρμεζάνα και ροκφόρ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν το γεγονός και συμπαρίστανται στην Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που καταγγέλλουν ότι η συμφωνία ρίχνει στο κάδο των αχρήστων τον αγώνα όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά: «Η περίπτωση της φέτας δείχνει ξεκάθαρα το αναγκαίο και επείγον του αιτήματος που τίθεται από πολλούς μαζικούς φορείς για την ακύρωση της προσωρινής εφαρμογής της CETΑ: Η Ελληνική Βουλή έχει το ιστορικό καθήκον να φέρει το θέμα σε ψήφιση άμεσα και να μπλοκάρει τη διαδικασία της προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας CETA. Η φέτα είναι μόνο η αρχή!»
------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ αυριο και την Παρασκευη η Αθήνα
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 11:03
Νέα ταλαιπωρία αναμένεται αύριο για το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού, αλλά και το τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι έπειτα από την απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. «Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο και κοινωνικό χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών.Για αυτό απαιτούμε:
Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρο 5 του νόμου 3920/2011, που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ. Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί "το δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών και να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως αυτά τα "κρυφά” σχέδια δεν θα περάσουν!!!
Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες παρέχοντας κοινωνικό έργο” σημειώνουν. Σημειώνεται ότι ακόμα μια 24ωρη απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ είναι προγραμματισμένη και για την Παρασκευή 3 Μαρτίου».
--------------------------------------------------------------------------------------
Οικονομικά κίνητρα για την απόκτηση δεύτερου παιδιού εξετάζει η Κίνα
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 08:45
Η κυβέρνηση της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει κίνητρα και επιδόματα στις οικογένειες που θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, καθώς έρευνες δείχνουν ότι οι οικονομικές δυσκολίες κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια να διστάζουν να πάρουν την απόφαση, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «China Daily». Ο Ουάνγκ Πεϊάν, υφυπουργός Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, αποκάλυψε ότι το Πεκίνο εξετάζει αυτήν την επιλογή κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το Σάββατο, διευκρινίζει η Ημερησία της Κίνας. Οι γεννήσεις ανήλθαν σε 17,86 εκατομμύρια το 2016, το υψηλότερο επίπεδο μετά το 2000, αφού οι Αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη του 2015 νέους κανόνες βάσει των οποίων επιτρέπεται σε όλους τους γονείς να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, εν μέσω των ανησυχιών για το κόστος που θα έχει η υποστήριξη ενός γηράσκοντος πληθυσμού.
Η εξέλιξη αυτή «εκπλήρωσε τις προσδοκίες, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια και πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο Ουάνγκ και πρόσθεσε ότι «η απόκτηση δεύτερου παιδιού είναι δικαίωμα κάθε οικογένειας στην Κίνα», αλλά η αμφιβολία για το κατά πόσον μπορούν να την αντέξουν οικονομικά τα νοικοκυριά δυσκολεύει τη λήψη της απόφασης. Μια έρευνα που έγινε από την Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ουάνγκ, έδειξε ότι το 60% των οικογενειών στην Κίνα διστάζει να αποκτήσει δεύτερο παιδί λόγω οικονομικών περιορισμών.
Η γεννητικότητα στην Κίνα, που είναι μια από τις χαμηλότερες στον κόσμο, ανησυχεί πλέον την κυβέρνηση, που παλαιότερα τη χαρακτήριζε επίτευγμα, καθώς το Πεκίνο προσπαθούσε να αποφύγει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Η «πολιτική του ενός παιδιού» εφαρμόστηκε μετά τη δεκαετία του 1970, αλλά σήμερα οι κινεζικές Αρχές ανησυχούν διότι το εργατικό δυναμικό συρρικνώνεται. Kαι τα ασφαλιστικα ταμεια εχουν προβλημα.
---------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα - Το χρέος είναι μια απάτη!
27 Φεβρουαρίου 2015
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος». Lyndon LaRouche Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…
Η υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με το harryklynn.blogspot.gr, μέχρι στιγμής, αρνείται να κλείσει η αισχροκερδής Wall Street αισχροκέρδειας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew υποστηρίζει την άρνηση, μεταξύ άλλων και με απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Τι απαιτούν Ομπάμα, Μέρκελ και λοιποί εξουσιαστές να κάνει η Ελλάδα, αντί για τερματισμό αυτής της πανευρωπαϊκής απάτης από τις τράπεζες; Θέλουν να… τρέξει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 4,5% της ετήσιας οικονομίας της, αποκλειστικά και μόνο για να πληρώσει το «ελληνικό χρέος.» Γνωρίζετε τι θα σήμαινε αυτό αν προωθούνταν ως λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες; Να… τρέξουν ένα φορολογικό πλεόνασμα 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, προκειμένουν η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος της. Δεν θα ακούσετε τον Ομπάμα ή τον υποτακτικό του, Lew να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία… Γιατί; ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ… Το «ελληνικό χρέος» είναι μια απάτη ίδια με τη διάσωση TARP εδώ στις ΗΠΑ. Γίνεται εκτύπωση των $ 4 τρισεκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια για να καλύψουν τα χρέη της Wall Street. Και δράστες είναι οι ίδιες οι συστημικές τράπεζες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες πήραν τα εκατομμύρια και τα μετέτρεψαν σε τοξικά χρεόγραφα που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας το 2008. Η κυβέρνηση τους γλίτωσε την ίδια ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών βυθίστηκε. Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα χρεόγραφα ενυπόθηκων δανείων από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα έκαναν εκατομμύρια unrepayable subprime δάνεια των δικών τους – όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά και για τις κυβερνήσεις, χωρίς τα μέσα για να τα εξοφλήσουν, όπως εκείνες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων. Μεγάλες τράπεζες της Wall Street είχαν εμπλακεί, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε τα «μαγικά» παράγωγα: Το «Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο για την Ελλάδα», το κάνουν να μοιάζει με ένα απλό «νόμισμα ανταλλαγής» και όχι ένα χρέος – αλλά δέκα χρόνια αργότερα το μετατρέπουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος. Η κρίση χρέους στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξέσπασε το 2009, ένα χρόνο αργότερα από την κρίση που σημειώθηκε στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν εξίσου υπερχρεωμένες, δημιούργησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το αντίστοιχο δηλαδή TARP (Troubled Asset Relief Program), ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Διέσωσαν τους τραπεζικούς κολοσσούς, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας «μόνο» τα 600 δισ. για να πληρώσουν τα ανεξόφλητα χρέη των κυβερνήσεων. Τα 275 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή του «ελληνικού χρέους». Αυτή η τεράστια τραπεζική διάσωση εγκρίθηκε από την ελληνική, την ιρλανδική και άλλες κυβερνήσεις και πέρασε κατευθείαν στις τράπεζες που υπήρξαν οι subprime δανειστές τους. «Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το γεγονός είναι πρωταρχικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Μπορεί να βυθιστεί η Wall Street εξαιτίας του. Αν υποβαθμιστεί η ελληνική απάτη, θα ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση του διεθνούς υπερατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα της Wall Street, το βρετανικό κ.α. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλεται το χρέος και όχι στους Έλληνες»~ Lyndon LaRouche Η απάτη με το ελληνικό χρέος είναι κλασικό κόλπο. Το 2009 το χρέος στην Ελλάδα ήταν 300 δισ. δολάρια. Στη συνέχεια, η χώρα έλαβε δύο τεράστια πακέτα διάσωσης για το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα. Λιγότερο από το 10% των εν λόγω 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Τουλάχιστον το 90% των χρημάτων αυτών πήγε κατευθείαν και άμεσα στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase, καθώς και στους υπόλοιπους καρχαρίες, ενώ αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου δόθηκαν στα hedge funds. Η πρώην υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έχει προσκομίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μόνο το 3% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μόνες τράπεζες που αναγκάστηκαν να διαγράψουν το «ελληνικό χρέος» ήταν οι ελληνικές.
Οι τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου διατήρησαν το τοξικό χρέος στο «ενεργητικό» τους, εγγυημένο 100% από την ευρωπαϊκή απάτη διάσωσης. Όλο αυτό οδήγησε στη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί άλλα 50 δισ. δολάρια για να τις διασώσει. Έτσι, αντί να μειώνεται, το ελληνικό χρέος αυξανόταν. Μία απόλυτη απάτη! Στη συνέχεια, από το 2010 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, κλπ υποχρεώθηκαν να πληρώσουν το «λογαριασμό» για τη διάσωση των τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επέβαλαν τόσο σκληρά μέτρα λιτότητας που οι πολίτες τους μετανάστευσαν, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν και η αιθαλομίχλη έπνιξε τις πόλεις, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν για τη θέρμανσή τους. Μετά από πέντε χρόνια «τιμωρίας» και αφού 250 δισ. δολάρια δόθηκαν στις τράπεζες, το χρέος της Ελλάδας από τα 300 αυξήθηκε στα 350 δισ…
--------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα. Καμπανακι για το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Συνδεεται με αυξηση των εγκεφαλικων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η πρωτη αγωγη από Επικουρικο Ταμειο κατά της ΤτΕ για το PSI!
--------------------------------------------------------------------------------------
Η μεγαλη ταραχη του συστηματος για τα εγκληματα Σημιτη και το χαος που αφησε. Η σπουδη του Στουρναρα που εσπευσε να υπερασπιστει τον μεντορα του για το ξεπουλημα του χρυσου της Ελλαδας το 2003.
-----------------------------------------------------------------------------------
70.000 ευρω αφορολογητο για τους βουλευτες, 5.000 ευρω για τον λαο.
----------------------------------------------------------------------------------
Τα παραπάνω είναι από συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/1/2012 και συγκεκριμένα στο «Οικονομικό Ενθετο Business Stories», σελ. 12 -13.
Ο συνεντευξιαζόμενος, ο οποίος ζητά να πουληθούν άμεσα νησιά, να πουληθεί η Μακρόνησος και η Γυάρος, να γίνει ο Ολυμπος ιδιοκτησία των Γερμανών, να τεθεί το «προϊόν» Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων και όλα αυτά στο όνομα της «ανάπτυξης», την οποία θα διασφαλίζουν «ιδεολογικά προσκείμενοι» δικαστές, δεν είναι άλλος από τον αξιότιμο κύριο Απόστολο Βακάκη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη των «Jumbo». «Jumbo», ως γνωστόν, είναι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων.
Παρακαλούμε την προσοχή σας:
«Για να μπορέσει η ανάπτυξη να ξεκινήσει πρέπει να θεσπιστεί και να ενεργοποιηθεί ένα εξειδικευμένο τμήμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στελεχωμένο με ικανούς, ταχύτατους και "ιδεολογικά προσκείμενους" στην ανάπτυξη δικαστές, το οποίο θα εκδικάζει εντός εβδομάδων τις προσφυγές».
«Αν σήμερα μιλάνε κάποιοι για ανεμογεννήτριες, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει όλη η Μακρόνησος ένα πάρκο ανεμογεννητριών, αντί να αποτελεί το νησί των εγκαταλελειμμένων χαλασμάτων (...). Να δοθούν, λοιπόν, απεριόριστες χρήσεις γης χωρίς δυνατότητα του συστήματος να εκβιάσει και να πουληθούν άμεσα στους ξένους, να έρθουν να επενδύσουν (...) γιατί να μη νοικιαστούν - ή και να πουληθούν ακόμη - η Μακρόνησος και η Γυάρος;».
«Εχει καμία σημασία το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Μακρονήσου; Σημασία έχει η Μακρόνησος να δίνει πλούτο στον ελληνικό λαό [...] Αλλάζει η ζωή του ανθρώπου αν ο Ολυμπος ήταν στην ιδιοκτησία των Γερμανών (...);».
«(...) αν δίναμε την Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων, να είστε σίγουρη ότι θα λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα (...). Η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν που θα έπρεπε να δουλεύει ακόμα και την Πρωτοχρονιά». -- Μια τέτοια κίνηση δεν θα σας έθιγε ως Ελληνα; «Το αντίθετο. Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα (...)».
Τα παραπάνω είναι από συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» της 7-8/1/2012 και συγκεκριμένα στο «Οικονομικό Ενθετο Business Stories», σελ. 12 -13.
Ο συνεντευξιαζόμενος, ο οποίος ζητά να πουληθούν άμεσα νησιά, να πουληθεί η Μακρόνησος και η Γυάρος, να γίνει ο Ολυμπος ιδιοκτησία των Γερμανών, να τεθεί το «προϊόν» Ακρόπολη στη διαχείριση των Ιαπώνων και όλα αυτά στο όνομα της «ανάπτυξης», την οποία θα διασφαλίζουν «ιδεολογικά προσκείμενοι» δικαστές, δεν είναι άλλος από τον αξιότιμο κύριο Απόστολο Βακάκη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη των «Jumbo». «Jumbo», ως γνωστόν, είναι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων.
----------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα τώρα: Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή
3.221 υπογραφές.
H Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως ναζιστικό μόρφωμα ‐ όπως δείχνουν τα βίντεο και η πολύχρονη εγκληματική δράση της ‐ γι’ αυτό και ως εγκληματική οργάνωση που εκτός των άλλων ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχει καμία θέση σε κανένα δημοκρατικό κοινοβούλιο. Οι ναζιστές στην Ιστορία κατέστρεψαν μαζικά την ανθρώπινη διάσταση, και όχι μόνο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Και ο ελληνικός λαός που πολέμησε τους φασίστες δεν ανέχεται ούτε ίχνος φασισμού.
Η Χρυσή Αυγή η οποία εναντιώνεται και πολεμάει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα που αυτή προασπίζεται, δε νοείται να τα εκμεταλλεύεται για να βολεύεται σε δημοκρατικά κοινοβούλια. Όσο για αυτούς που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή μέσα από την ίδια την Αστυνομία και όπου αλλού ειδικά σε δημόσιες θέσεις, νομίζοντας πως κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό που τούς πληρώνει από το υστέρημά του εν μέσω κρίσης για να τον προστατεύουν από εγκληματίες, η θέση τους είναι επίσης η ίδια με της Χρυσής Αυγής: Εκτός κοινωνίας, εκτός συνύπαρξης, εκτός νόμου. Κι αν οι ναζιστές πρόγονοί τους δεν τιμωρήθηκαν, δεν θα μείνουν και οι ίδιοι ατιμώρητοι.
Γι' αυτό ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση δημοψήφισμα τώρα, για να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε κανενός είδους ναζιστή φασίστα. Κι αν θα υπάρχουν πάντα εγκληματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους αφήνουμε να περιφέρονται ελεύθεροι νομότυπα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, λοιπόν, κι ας μας γίνει μάθημα για να συνεχίσουμε επί της ουσίας ως πολίτες πια και όχι ως νοικοκύρηδες κυρ Παντελήδες που κοιτάνε μόνο το σπιτάκι τους και τη δουλίτσα τους, αδιαφορώντας για όλα τα κοινά προβλήματα. Κι ας μην ξαναξεχάσουμε ότι ο φασισμός ξεκινάει μέσα από τα σπίτια μας. Ο Παττακός έλεγε μέσα από τη φυλακή πως όταν έγινε το πραξικόπημα δεν κουνήθηκε φύλλο. Τα ίδια θα λένε και στο μέλλον για μας. Ότι στρώσαμε χαλί να περάσουν οι ναζί μέσα στη βουλή και δεν κουνήθηκε φύλλο, και μετά αφήσαμε τη Μάγδα Φύσσα να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Καλούνται όλοι οι πολίτες και η κυβέρνηση αυτής της χώρας, να αντιδράσουν απέναντι στο ναζισμό.
Το μήνυμα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου:
«Η "ευρωπαϊκή ντροπή" επέτρεψε να γιγαντωθεί μια φασιστική οργάνωση μέσα στη βουλή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή την ώρα το Κοινοβούλιο υφίσταται κριτική από όλες τις μεριές. Αν λοιπόν αυτό το έρμο, το ταλαιπωρημένο Κοινοβούλιο, αντέχει μέσα στους κόλπους του μία ομάδα φασιστική σαν τη Χρυσή Αυγή, αυτό είναι ντροπή! Και η ντροπή δεν είναι για τη Χρυσή Αυγή΄ αυτοί κάνουν αυτό που νομίζουν, κι αυτό που είναι ικανοί να κάνουνε. Η Βουλή όμως γιατί δεν τους πετάει έξω; Η Βουλή γιατί δεν αρνείται την είσοδό τους ακόμα και στην πόρτα; Η Βουλή γιατί δεν βγάζει π.χ. 800 ψηφίσματα; Γιατί δεν συμβουλεύεται το Σύνταγμα για να πετάξει τη Χρυσή Αυγή και τα φασιστόμουτρα έξω από το Κοινοβούλιο; Ή δεν ξέρουμε ότι το Κοινοβούλιο είναι το Άλφα και το Ωμέγα σε μια Δημοκρατία; Δεν το ξέρουμε; Ή δεν ξέρουμε ότι χρειάζεται, ίσως, ανατροπή του Συντάγματος, προκειμένου να γλυτώσουμε από αυτό το μίασμα; Να γλυτώσει η Ελλάδα, να γλυτώσει το Κοινοβούλιο, να γλυτώσουν οι βουλευτές, να γλυτώσουμε εμείς; Αυτά έχω να πω.»
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi_2/?rc=fb&pv=15&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-408650-Pros_Elliniki_Kyvernisi_Dimopsifisma_tora_Na_vgei_ektos_nomoy_i_Hrysi_Aygi&utm_term=gpekeb%2Bel
---------------------------------------------------------------------------------
Το Ντονμπάς προχωράει σε εθνικοποίηση όλων των ουκρανικών επιχειρήσεων!!
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Είναι ήδη γνωστό στους αναγνώστες μας, ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2016 και, με ιδιαίτερα αυξημένη ένταση από τις 30 Ιανουαρίου 2017 και μετά, ο «επίσημος» ουκρανικός στρατός και οι νεοναζιστικές παραστρατιωτικές μονάδες που τον υποστηρίζουν, έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον του Λαϊκού Στρατού και του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς-Νεορωσίας, με στόχο την ανακατάληψη της περιοχής και το πέρασμα του ελέγχου της στην χουντική ηγεσία του Κιέβου. Κατά ωμή παραβίαση των Συμφωνιών Μινσκ-1 και (κυρίως) Μινσκ-2, οι πραξικοπηματίες του Κιέβου καταστρέφουν συνειδητά υλικές υποδομές και σκοτώνουν άμαχους πολίτες, λειτουργώντας στην πραγματικότητα ως κανονικοί τρομοκράτες.
Μετά από αρκετές εβδομάδες υπομονής, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού του Ντονμπάς αρκέστηκαν κυρίως στην –επιτυχή– απόκρουση των επιθέσεων των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, στις 26 Φεβρουαρίου οι πολιτικοί ηγέτες των δύο ομόσπονδων Λαϊκών Δημοκρατιών, Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο της ΛΔ του Ντονιέτσκ και Ίγκορ Πλότνιτσκι της ΛΔ του Λουγκάνσκ, ανακοίνωσαν τα πρώτα «επιθετικά» πολιτικά αντίμετρα εναντίον της χούντας του Κιέβου και, εν προκειμένω, την πρόθεση των ηγεσιών τους να προχωρήσει από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου στην εθνικοποίηση όλων των ουκρανικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στο έδαφος του Ντονμπάς! Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε το γεγονός, ότι εδώ και μερικές εβδομάδες η ηγεσία των πραξικοπηματιών του Κιέβου έχει δώσει, ουσιαστικά, το «πράσινο φως» σε μέλη ακροδεξιών-νεοναζιστικών οργανώσεων όπως ο «Δεξιός Τομέας», το κόμμα «Σβομπόντα» («Ελευθερία») κ.ά. να μπλοκάρει την κίνηση των τρένων που μετέφεραν κάρβουνο από τα ανθρακωρυχεία του Ντονμπάς στην Ουκρανία και να απειλούν, επίσης, με αποκλεισμό του οδικού δικτύου που συνδέει τις δύο περιοχές, αλλά και με πλήρη συγκοινωνιακή και οικονομική ασφυξία τη συγκεκριμένη περιοχή.
Η ενέργεια αυτή των Ουκρανών ακροδεξιών έχει δημιουργήσει τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα στην Ουκρανία, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας Ατμοηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και λειτουργίας παραγωγικών επιχειρήσεων. Το σημαντικότερο, όμως, πρόβλημα δεν είναι άλλο από τη διακοπή της λειτουργίας του συστήματος κεντρικής θέρμανσης στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν υποχρεωθεί μέσα στο καταχείμωνο να ξεπαγιάζουν από το κρύο. Τα προηγούμενα δυόμιση περίπου χρόνια, όσο δηλαδή κρατάει η στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οικονομικές σχέσεις Ουκρανίας και Ντονμπάς διατηρούνταν σε σημαντικό βαθμό, δεδομένου ότι στην περιοχή του Ντονμπάς λειτουργούσαν και λειτουργούν επιχειρήσεις που ανήκουν στη δικαιοδοσία είτε του ουκρανικού κράτους, είτε σε Ουκρανούς ιδιώτες επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων βρίσκονταν και αρκετά ανθρακωρυχεία και μεταλλωρυχεία, όπως και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις αυτές εξακολουθούσαν να στέλνουν ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής τους στην Ουκρανία, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές πλήρωναν τους φόρους τους στο ουκρανικό κράτος, με την υποχρέωση από το τελευταίο να τους εξασφαλίζει τους μισθούς και, στους απόμαχους της εργασίας τις συντάξεις. Το χουντικό καθεστώς του Κιέβου, όμως, εδώ και καιρό και, παρόλο που εισέπραττε κανονικά τους φόρους και λάμβανε την παραγωγή αυτών των επιχειρήσεων, έχει προβεί στην διακοπή της παροχής μισθών και συντάξεων, σε μία άλλη επίδειξη κυνικής απανθρωπιάς και αγνόησης του τι σημαίνει ο όρος «συμβατικές υποχρεώσεις». Το μπλοκάρισμα των σιδηροδρομικών οδών και η απειλή για πλήρη οικονομικό αποκλεισμό των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών, με την αγαστή σύμπνοια νεοφιλελεύθερων πολιτικών και νεοναζί «ακτιβιστών» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι δύο επικεφαλής των αντίστοιχων Λαϊκών Δημοκρατιών, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ότι εάν το επίσημο ουκρανικό κράτος δεν προχωρήσει στην άμεση άρση του συγκοινωνιακού και οικονομικού αποκλεισμού της περιοχής, θα προβούν στην άμεση εθνικοποίηση των ουκρανικών επιχειρήσεων που εδρεύουν εκεί. Ο ακριβής όρος που χρησιμοποιήθηκε ήταν «εξωτερική διεύθυνση» των επιχειρήσεων, ωστόσο από την περιγραφή που έδωσαν οι δύο ηγέτες, κατέστη σαφές ότι λόγος γίνεται για εθνικοποίησή τους από τις κρατικές δομές των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών και για αναπροσαρμογή τόσο της παραγωγής τους, όσο και της διάθεσης των προϊόντων τους, προς τις αγορές της Ρωσίας και άλλων κρατών.
Το «χτύπημα» που αναμένεται να δεχθεί η οικονομία της Ουκρανίας συνολικά από μία τέτοια ενέργεια θα είναι τεράστιο, αφού ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου η χώρα βρίσκεται επίσημα σε κατάσταση «έκτακτης ενεργειακής ανάγκης». Πέρα από την ανυπολόγιστη ζημιά που θα υποστούν αρκετοί σημαντικότατοι κλάδοι της ουκρανικής οικονομίας, για τους οποίους έγινε ήδη αναφορά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η περίοδος λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης λήγει κανονικά κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, όμως ο φετινός χειμώνας, που είναι ένας από τους βαρύτερους των τελευταίων δεκαετιών, μπορεί να παρατείνει την ανάγκη για χρήση της. Μέχρι τότε απομένει τουλάχιστον ένάμισης μήνας, χρονική περίοδος αρκετή για να υπάρξουν δεκάδες θάνατοι από το κρύο, υπαίτιοι για τους οποίους θα πρέπει να θεωρηθούν οι νεοφιλελεύθεροι και νεοναζί εξουσιαστές του Κιέβου. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε επίσης, ότι με την ενέργεια αυτή οριστικοποιείται η σκλήρυνση της στάσης των ηγεσιών των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών απέναντι στους πραξικοπηματίες του Κιέβου, που ακολουθεί σε σημαντικό βαθμό και τα συναισθήματα του τοπικού πληθυσμού, που έχει πλέον χάσει την οποιαδήποτε υπομονή του και δεν είναι διατεθειμένο να προσφέρει εσαεί ανθρώπινα θύματα και ειρηνικές υλικές υποδομές βορά στις ορέξεις των νεοναζί.
Η ενέργεια αυτή των αυτονακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών έρχεται σε ακολουθία αυτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που λίγες μέρες νωρίτερα ανακοίνωσε ότι δέχεται ως νόμιμα στην επικράτειά της όλα τα δημόσια έγγραφα που έχουν εκδοθεί από τις ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, συμπεριλαμβανομένων και των διαβατηρίων. Οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Ρωσίας – Ντονμπάς, οι οποίες ανέκαθεν ήταν στενές, γίνονται τώρα ακόμη στενότερες, με δεδομένη την πλήρη απροθυμία της ηγεσίας του Κιέβου να εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ• για την ακρίβεια, την πλήρη θέλησή της για την καταπάτησή τους και την ακύρωσή τους στην πράξη, με τη δημιουργία στρατιωτικών «τετελεσμένων». Βέβαια, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα, στο πεδίο των μαχών ο «επίσημος» ουκρανικός στρατός και οι ναζί συνοδοιπόροι του βαδίζουν από ήττα σε ήττα, έχοντας παράλληλα και σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ωστόσο αυτό φαίνεται να μην πτοεί, προς το παρόν, τον Ποροσένκο και τους συνεργάτες του, που εξακολουθούν να πιστεύουν (άγνωστο πάνω σε ποια βάση) στην επιτυχία της επιχείρησης που έχουν οργανώσει.
Με δεδομένο, όμως, ότι η πραγματική βούληση της χούντας του Κιέβου δεν είναι το «να τα βρει» με τις Λαϊκές Δημοκρατίες, αλλά τις καθυποτάξει και να τις υποδουλώσει, ο τοπικός πληθυσμός κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν σηκώνει πλέον ούτε κουβέντα περί επιστροφής του Ντονμπάς στη σύνθεση της Ουκρανίας. Σε πρόσφατη, μάλιστα, δημοσκόπηση αμερικανικής (και αυτό έχει σημασία!) εταιρείας, το 60% των ερωτηθέντων κατοίκων της περιοχής δήλωσαν ότι επιθυμούν την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Ντονμπάς, ενώ το 32% επιθυμεί την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία!!! Το ποσοστό αυτών που θέλουν ευρεία αυτονομία της περιοχής, αλλά στη σύνθεση της Ουκρανίας είναι περί το 4,5%, ενώ αυτοί που θέλουν την επιστροφή του Ντονμπάς στην Ουκρανία άνευ όρων φτάνει μόλις και μετά βίας το…0,3%!!!
Όπως φαίνεται, οι δρόμοι του Ντονμπάς και της Ουκρανίας αργά ή γρήγορα θα χωρίσουν. Το θέμα είναι, πόσο ακριβό θα είναι το τίμημα αυτού του χωρισμού σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές, όπως και το αν και κατά πόσο η Ρωσία θα αναμειχθεί ενεργότερα στην υπόθεση αυτή, πέραν των πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών και της αποστολής ανθρωπιιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Ντονμπάς. Ο γράφων θεωρεί, ότι πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που θα καθορίσουν το γεωπολιτικό μέλλον της περιοχής αυτής για πολλά χρόνια. Ο χρόνος θα δείξει…
-----------------------------------------------------------------------------------
ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΡΑΒΙΚΗ AΝΟΙΞΗ ΤΗΣ CIA, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΟΜΟΣ. '' ΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.''.
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ THΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΗΣ CIA? ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
---------------------------------------------------------------------------------
Η αλήθεια γυμνή για το χρέος, τα μνημόνια, τη χρεωκοπία και πολλά άλλα από το 2011. Ο φακός της τηλεόρασης έκανε το λάθος και το κατέγραψε!
Αν υπάρχει έστω και ένας οικονομικός αναλυτής, έστω και ένας καθηγητής οικονομικών ή άλλος επιστήμονας, που από το 2011 είχε το θάρρος, την τόλμη και τη γνώση για να πει καθαρά και χωρίς στρογγυλέματα, αυτά που καταθέτει ο οικονομολόγος Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης και εάν ένα μέρος των Ελλήνων είχε ανακαλύψει, ακόμη και μέχρι σήμερα, τη σοφία και την εντιμότητα αυτού του ανθρώπου, τότε η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θα βρισκόντουσαν στη σημερινή τραγική κατάσταση!
Ευτυχώς που η κάμερα της τηλεόρασης έκανε το λάθος, όπως και ο κ. Χατζηνικολάου, που κάλεσε το 2011 το Δημήτρη Καζάκη στην εκπομπή του, ποιος ξέρει γιατί άραγε και έχουμε σήμερα αυτό το σημαντικό video, ώστε να μπορεί να αποτελέσει τεκμήριο λεγομένων το 2011 και του σήμερα!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=OOzK5jf_ZnI
Δεν επεκτείνομαι στις ρηχές απόψεις, στα τυφλά και επιφανειακά επιχειρήματα των συνομιλητών του. Αφήνω να κριθούν από τον αναγνώστη ! Σήμερα, μετά από 7 χρόνια σκληρής δοκιμασίας των Ελλήνων, πλήρους ξεπουλήματος κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, από ελληνόφωνες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα της τελευταίας, που στο όνομα της "αριστεράς" πρόδωσε το λαό που την εμπιστεύθηκε, οι προτάσεις του ΕΠΑΜ και του ιδρυτού του, παραμένουν αναλλοίωτες και οι μόνες που αποτελούν ολοκληρωμένη και ουσιαστική εναλλακτική πρόταση, έναντι της καταστροφής που έχουν φέρει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Είναι στο χέρι των Ελλήνων να γνωρίσουν, να εμπιστευθούν και να αναδείξουν στην Πατρίδα μας μια νέα Πατριωτική, Δημοκρατική Εξουσία! Ελληνίδες, Έλληνες. Πάρτε την Ελλάδα στα χέρια σας! Σας ανήκει!
----------------------------------------------------------------------------------
Φτάνει πια η κοροϊδία με την παρακράτηση του μισθού για τα ταμειακά λάθη! [ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ για public]
28/2/017
Φτάνει πια η κοροϊδία με την παρακράτηση του μισθού για τα ταμειακά λάθη! Να σταματήσει τώρα η είσπραξη χρημάτων για τα ταμειακά ελλείμματα!
Το σωματείο μας εδώ και καιρό δέχεται συνεχώς καταγγελίες από υπαλλήλους των καταστημάτων Public σχετικά με τη διαχείριση των ταμειακών ελλειμμάτων από την εργοδοσία. Η εταιρεία Public (Retail World) ακολουθεί μια πάγια και διαχρονική τακτική να εισπράττει από τους ταμίες στο τέλος κάθε μήνα το οποιοδήποτε ποσό από τα ελλείμματα στα ταμεία των καταστημάτων. Η είσπραξη γίνεται με εντελώς άτυπο τρόπο και δίχως κανένα παραστατικό. Στην ουσία, πρόκειται για έμμεση παρακράτηση μισθού από τους υπαλλήλους, καθώς η εταιρεία έρχεται στο τέλος του μήνα, μέσω των προϊσταμένων της, να απαιτήσει από τους συναδέλφους την καταβολή σημαντικών ποσών, τα οποία αρκετές φορές αποτελούν και σημαντικό κομμάτι του εισοδήματός τους, δεδομένου των πολύ χαμηλών μισθών που ούτως ή άλλως τους παρέχεται.
Πρόκειται για μια άκρως προκλητική και απαράδεκτη εργοδοτική πρακτική, η οποία δεν καλύπτεται ούτε νομικά, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη υπαιτιότητας των υπαλλήλων για τα όποια ελλείμματα. Επιπλέον, στις ατομικές συμβάσεις που υπογράφονται δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε δικαίωμα τέτοιου είδους αξιώσεων από πλευράς της εργοδοσίας ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για καταβολή κάποιου ταμειακού επιδόματος.
Όπως αναφέρεται ρητά στο πρακτικό συμφιλίωσης που συνυπογράφηκε στις 30/01/17 στο Υπουργείο Εργασίας κατά την τριμερή σύσκεψη συμφιλίωσης μεταξύ του Σωματείου, της εργοδοσίας των Public και εκπροσώπου του Υπουργείου: …ο συμφωνημένος μισθός καταβάλλεται ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας στο σύνολό του και δε δικαιολογείται, άνευ άλλου τινός, παρακράτηση από αυτόν για άλλη αιτία (π.χ. ταμειακές διαφορές ή ατύπως για αυτές, όπως ακούσθηκε κατά την συζήτηση). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 664 του Α.Κ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα ταμεία να αρνούνται να καταβάλλουν το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην εργοδοσία στο τέλος κάθε μήνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο. Να συμμετέχουν στην προσεχή εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11πμ και στις εκλογές του Συλλόγου μας στις 9 & 10 Μάρτη (9.30πμ-9.30μμ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής