Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Κυριακη 12 Μαρτιου 2017


Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στις 16 Μαρτίου θα γίνουν και πάλι εκδηλώσεις προς τιμή των Waffen SS στην πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες, όπου είχαν συγκροτηθεί τέτοια σώματα που πολεμούσαν στο πλευρό των ναζί.
Σε κινητοποιήσεις κατά των εκδηλώσεων αυτών καλεί η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) και στην Αθήνα διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Λετονίας (Βασ. Κωνσταντίνου 38) την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 11 π.μ. Στη συγκέντρωση καλεί η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). Θα είμαστε εκεί!
------------------------------------------------------------------------------------
Πλήθος διαδηλωτών υπέρ της Μαρί Λε Πεν ψέλνει τον γαλλικό Εθνικό Ύμνο και οι φασίστες ενθουσιάζονται. Καλπάζει η άκρα Δεξιά στην Ευρώπη, απειλώντας ευθέως τα πολιτικά δικαιώματα μεγάλους μέρους του πληθυσμού, για την ολοκλήρωση της πολιτικής κεντροδεξιών και κεντροαριστερών, που ήδη έχει περιορίσει τα κοινωνικά δικαιώματα.
Και η Αριστερά; Η Αριστερά εξακολουθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της να συναινεί στην ευρωπαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου (ευρώ-Ε.Ε.), να μην αγωνίζεται για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και συχνά να τάσσεται και υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η Αριστερά, έχοντας ξεκοπεί εδώ και δεκαετίες από τα πιο φτωχά τμήματα της γηγενούς εργατικής τάξης. Η Αριστερά παρακολουθεί.
Σχολιο.- μπραβο ,πολυ σωστος σχολιασμος ..να πω επισης οτι ειτε η σοσιαλιστικη ''(social democrate στην ουσια)πολιτικη του Ολαντ ,ειτε η δεξια εθνικιστικη τοποθετηση του υποψηφιου του Φρανσουά Φιγιόν (που υπηρξε πρωθυπουργός της Γαλλίας από τον Μάιο του 2007 έως το 2012 και μέλος του δεξιού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα και στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί.)ολα αυτα προετοιμαζουν το εδαφος για την Λεπεν ..το χω ξαναπει ,η Μαριν ειναι πολυ πιο επικινδυνη απο τον πατερα της ,εχει λειανει πολυ το προφιλ του Εθνικου Μετωπου και ενω παρουσιαζει ενα ''πιο κεντρωο προφιλ ,διατηρει ατυπα σχεσεις με τα ακροδεξιες εθνικιστικες οργανωσεις στην Ευρωπη ..το παιζει αντικαπιταλιστρια και χρησιμοποιει αριστερη ορολογια ..φυσικα προμοταρεται απο τα γαλλικα ΜΜΕ αφου μια χαρα δουλευει για τα συμφεροντα του μεγαλου Κεφαλαιου
Υ/Γ στην Γαλλια ,η Αριστερα στην εξουσια εχει δωσει την ''Αριστερα του χαβιαριου''που περιγραφεις τοσο καλα ..δωσε προνομια και εξουσια σε καποιον για να τον διαφθειρεις
Σχολιο.- Η Λπεέν, πονηρή ούσα, υιοθέτησε τον Γκωλισμό πακέτο. Ενώ κάποτε ΟΛΑ τα κόμματα της Γαλλίας (του ΚΚ μη εξαιρουμένου) ήταν (επί της ουσίας) γκωλικά, σήμερα έχουν στρίψει νεοφιλελέδικα, χαρίζοντας στη Λεπέν τους γκωλικούς. Σημείωση: στους ψηφοφόρους κάτω των 25, η Λεπέν είναι δεύτερη, πίσω απ' τον Μελανσόν!
-------------------------------------------------------------------------------
Oλλανδία: Το διακύβευμα των εκλογών
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 08:45
Στην Ολλανδία, μια χώρα 17 εκατομμυρίων κατοίκων, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές την Τετάρτη, οι πρώτες από μια σειρά ψηφοφοριών που ενδέχεται να αναδιαμορφώσουν το ευρωπαϊκό πολιτικό πεδίο.
Ποια είναι τα διακυβεύματα;
Οι Ολλανδοί πηγαίνουν πρώτοι στις κάλπες, πριν τους Γάλλους και τους Γερμανούς, και οι 12,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι ενδέχεται να δώσουν ώθηση στο κύμα της ευρωσκεπτικιστικής δεξιάς στην Ευρώπη, η οποία είναι κατά της μετανάστευσης και του ισλάμ. Μετά τις αναπάντεχες νίκες του «ναι» στο δημοψήφισμα για το Brexit και του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο ακροδεξιός βουλευτής της Ολλανδίας Γκέερτ Βίλντερς αποτελεί το αίνιγμα αυτών των εκλογών- βαρόμετρο, καθώς φαίνεται ότι θα καταγράψει τη μεγαλύτερη νίκη του μέχρι στιγμής.
Ποια κόμματα είναι στην εκλογική κούρσα;
Οι βασικοί αντίπαλοι είναι το ακροδεξιο Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) (10% στις εκλογες του 2012, 15,5% στις εκλογες του 2010, που μπηκε στην κυβερνηση, αποχωρησε και εγιναν οι εκλογες του 2012) του Βίλντερς και το δεξιο Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε (26% στις εκλογες του 2012, 20,4% στις εκλογες του 2010). Συνολικά στις εκλογές εκλεγονται 11 κόμματα στη Βουλη, γιατι ισχυει το συστημα της απλης αναλογικης, (ότι ψηφιζεις αυτό βγαινει, δεν γινεται νοθεια με τα επινοημενα εκλογικα συστηματα), ενώ οι έδρες του ολλανδικού κοινοβουλίου είναι 150, με τον αριθμό που απαιτείται για πλειοψηφία να είναι 76. Εκτος από τα δυο προαναφερθεντα, είναι το σοσιαλδημοκρατικο Εργατικο Κομμα (PvdA 24% στις εκλογες του 2012, 19,6% στις εκλογες του 2010) (PvdA - είναι το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Γιούρογκρουπ), Χριστιανοδημοκρατικη Εκκληση (CDA 8,5% το 2012, 13,7% το 2010) Σοσιαλιστικο Κομμα (αριστερο, συμμετεχει στην Αριστερη ομαδα του ευρωκοινοβουλιου, SP 9,7% το 2012, 9,9 το 2010) Δημοκρατες 66 (D66, 7,9% το 2012, 6,9% το 2010) τα καλβινιστικα προτεστατνικα Χριστιανικη Ενωση (CU 3,1% το 2012, 3,2% το 2010) και Πολιτικο Μεταρρυθμιστικο Κομμα (SGP 2,1% το 2012, 1,8% το 2010) Πρασινη (φαιο)Αριστερα (GL 2,3% το 2012, 6,6% το 2010) Κομμα για τα ζωα (PvdD 1,9% το 2012, 1,3% το 2010) και 50+ (διασπαση του Εργατικου Κομματος 1,9% το 2012, το 2010 δεν υπηρχε).
Ποια ήταν τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας;
Καθώς η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η προεκλογική εκστρατεία στην Ολλανδία επικεντρώθηκε στο ισλάμ και τη μετανάστευση. Αν εκλεγεί πρωθυπουργός, ο Βίλντερς έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση του Κορανίου, να κλείσει τα τεμένη κ αι να εμποδίσει την είσοδο στην Ολλανδία σε πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς και άλλα κόμματα έδωσαν περισσότερη έμφαση σε αυτό που αποκαλούσαν «ολλανδικές αρχές». Αυτό έκανε και ο ίδιος ο Ρούτε ο οποίος έγραψε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες στην οποία ζητεί από τους μετανάστες να «συμπεριφερθούν κανονικά ή να φύγουν». Ωστόσο η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις και οι συνθήκες εργασίας παραμένουν επίσης σημαντικά θέματα.
Πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ολλανδία;
Η Ολλανδία είναι μια χώρα κυβερνήσεων συνασπισμού. «Όλες οι κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν κυβερνήσεις συνασπισμού, τις οποίες στήριζαν δύο ή περισσότερα κόμματα για να λάβουν την πλειοψηφία», αναφέρει το ολλανδικό κοινοβούλιο στον ιστότοπό του. Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Εκλογικό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου, το νέο κοινοβούλιο θα ορίσει στις 23 Μαρτίου ποιος θα αναλάβει τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό θα γίνει μέσω συζητήσεων μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων και είναι μια διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες, ή και μήνες. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, συνήθως περνάνε τρεις μήνες προτού αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, όμως αυτή τη φορά η διαδικασία ίσως να αποδειχθεί ακόμη πιο περίπλοκη.
Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα;
Το κόμμα του Βίλντερς εμφανίζεται εδώ και πολλούς μήνες από τις δημοσκοπήσεις στη δεύτερη θέση, πίσω από το VVD του Ρούτε. Ακόμη όμως κι αν αποδειχθεί ο μεγάλος νικητής των εκλογών, καταγράφοντας το καλύτερο ποσοστό του ως τώρα, το PVV ενδέχεται να αποκλειστεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς πολλοί αρχηγοί κομμάτων έχουν αποκλείσει μια ενδεχόμενη συνεργασία με αυτό. Το VVD από την άλλη θα μπορούσε να ζητήσει τη στήριξη της Χριστιανικής Δημοκρατικής Έκκλησης (CDA) και των Σοσιαλφιλελεύθερων (D66) για να προσπαθήσει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 76 έδρες. Όμως προκειμένου να διασφαλιστεί η πλειοψηφία μικρά κόμματα, όπως η οικολόγοι του GroenLinks, (2,3% στις εκλογες του 2012), ίσως καταλήξουν να έχουν ρόλο κλειδί.
--------------------------------------------------------------------------------
Κωνσταντινούπολη: Διαδήλωση Τούρκων δημοσιογράφων υπέρ των φυλακισμένων συναδέλφων τους
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 03:02
Περίπου 50 Τούρκοι δημοσιογράφοι και βουλευτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη κατά της κράτησης διαφωνούντων δημοσιογράφων, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα», «δεν σιωπούμε ούτε θα σιωπήσουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του Αχμέτ Σικ, ενός από τους διασημότερους τουρκους δημοσιογράφους σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου κατηγορίες για «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές έστειλαν από το ταχυδρομικό κατάστημα της συνοικίας του Καντίκιοϊ, μπροστά από το οποίο βρίσκονταν, κάρτες στους φυλακισμένους δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι περιμένουν πως δεν πρόκειται να φθάσουν στους παραλήπτες τους. «Σε πολλούς φυλακισμένους δημοσιογράφους δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνουν αλληλογραφία βάσει των προβλέψεων περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς, βουλευτής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση αυτή.
Μετά την "αποτυχημένη" στημενη απο τον Ερντογαν "απόπειρα πραξικοπήματος" του Ιουλίου 2016, η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέβαλε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έκτοτε έχουν συλληφθεί και κρατούνται χωρίς δίκη εκατοντάδες δημοσιογράφοι, περίπου 170 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει, ενώ ακυρώθηκαν οι δημοσιογραφικές ταυτότητες σχεδόν 800 δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές ενώσεις.
Οι συλλήψεις δημοσιογράφων, ιδιαίτερα η πρόσφατη προφυλάκιση για «τρομοκρατική» προπαγάνδα του ανταποκριτή στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, του Ντενίζ Γιουτζέλ, προκαλούν εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της. «Ο Ντενίζ Γιουτζέλ είναι ένας επαγγελματίας, είναι αναγνωρισμένος ως ένας πολύ καλός δημοσιογράφος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φατίχ Πολάτ, διευθυντής της εφημερίδας Evrensel. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την απελευθέρωσή του και την απελευθέρωση των άλλων φυλακισμένων δημοσιογράφων», πρόσθεσε.
---------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Ο λιμός είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 02:03
Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν, αναφερόμενος στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία. Ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή ότι «χωρίς συντονισμένες και κοινές παγκόσμιες προσπάθειες, οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν από την πείνα» και «πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από τις ασθένειες».
«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας», τόνισε. «Ήδη στην αρχή του έτους είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την ίδρυση του ΟΗΕ». Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) ζήτησε την άμεση παροχή πόρων για την Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη βορειοανατολική Νιγηρία ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στις χώρες αυτές και «να αποτραπεί μια καταστροφή». «Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν.
Χωρίς σημαντική χρηματοδότηση τα παιδιά σε αυτές τις τέσσερις χώρες κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό και δεν θα είναι σε θέση να πάνε σχολείο, θα αντιστραφούν τυχόν πρόοδοι στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και «θα χαθούν περιουσίες, το μέλλον και η ελπίδα». Τον προηγούμενο μήνα ανάλογη έκκληση είχε κάνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Τότε ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει μόλις 90 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του 2017, παρά τις γενναιόδωρες δεσμεύσεις των χωρών. Ο ΟΗΕ ορίζει τον λιμό όταν περισσότερο από το 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και η θνησιμότητα είναι δύο ή περισσότεροι θάνατοι ημερησίως ανά 10.000 ανθρώπους, μεταξύ άλλων κριτηρίων.
«Τώρα περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τον λιμό», προειδοποίησε ο Ο’ Μπράιεν. Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, όπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και περισσότερα από 7 εκατομμύρια πεινάνε και δεν γνωρίζουν πότε θα είναι το επόμενο γεύμα τους. «Αυτό σημαίνει τρία εκατομμύρια περισσότεροι απ’ ό,τι τον Ιανουάριο», εξήγησε ο επικεφαλής του Ocha.
---------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: «Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση Τραμπ θα εφαρμόσει για το ISIS αυτά που έχουμε ακούσει»
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 01:35
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως δεν έχει δει μέχρι τώρα «τίποτε συγκεκριμένο» από τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπόσχεσή του να καταπολεμήσει το ISIS και αποκάλεσε «εισβολείς» τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία επειδή βρίσκονται εκεί χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης. Ο Άσαντ, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, δήλωσε πως «θεωρητικά» εξακολουθεί να βλέπει περιθώριο για συνεργασία με τον Τραμπ, αν και στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Άσαντ δήλωσε πως η προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να δώσει προτεραιότητα στην ήττα του ΙSIS ήταν μια «υποσχόμενη προσέγγιση», αλλά πρόσθεσε: «Δεν έχουμε δει μέχρι τώρα τίποτε συγκεκριμένο σχετικά με τις δηλώσεις αυτές.
Ο Άσαντ απέρριψε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική εκστρατεία κατά του ΙSIS στη Συρία λέγοντας πως πρόκειται «μόνο για λίγες επιδρομές» που διεξάγονται τοπικά. «Ελπίζουμε πως αυτή η κυβέρνηση ... θα εφαρμόσει αυτά που έχουμε ακούσει», πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά μια την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων κοντά στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ, ο Άσαντ δήλωσε: «Οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα έρχονται στη Συρία χωρίς πρόσκληση από εμάς ... είναι εισβολείς». «Δεν πιστεύουμε ότι αυτό βοηθάει».
-----------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με 44 νεκρούς
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 00:48
Τουλάχιστον 44 νεκρούς προκάλεσε η διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στη Δαμασκό, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια, το οποίο ανακοίνωσε πως στόχος των επιθέσεων ήταν σιίτες προσκυνητές. Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar μετέδωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο αληταραδες καθυστερημενους ισλαμοφασιστες «καμικάζι», πως οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες και πως η πλειονότητα των νεκρών είναι Ιρακινοί.
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Mayadeen, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε πως οι βομβιστές είχαν στόχο λεωφορεία που μετέφεραν σιιτες προσκυνητές στο κοιμητήριο Μπαμπ Αλ-Σαγίρ, κοντά σε μία από τις επτά πύλες της Παλιάς Πόλης της Δαμασκού. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε ανθρώπους, αλλά δεν ανακοίνωσε κάποιον απολογισμό. Μετέδωσε πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από «δύο βόμβες τρομοκρατών».
-------------------------------------------------------------------------
Οι Ολλανδοί έριξαν τους Τούρκους στα σκυλιά όπως τους αξιζε – Τουίταρε και ο Τσαβούσογλου
12 Μαρτίου 2017, 14:32
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τούρκων ισλαμοφασιστών και ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων το Σάββατο το βράδυ κοντά στο τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ, εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου στην Ολλανδία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η ολλανδική Αστυνομία απάντησε δυναμικά. Ολλανδοί ΜΑΤατζήδες συνεπλάκησαν με τους εθνικοϊσλαμοφασιστες Τούρκους διαδηλωτές, ενώ κανόνια νερού τους κατάβρεχαν μέχρι να διαλυθούν.
Παράλληλα ορισμένοι Τούρκοι διαδηλωτές έπεσαν στα στόματα των αστυνομικών σκύλων, που τους δάγκωσαν για να τους ακινητοποιήσουν και τους τραυμάτισαν σοβαρά. Το Twitter έχει γεμίσει με φωτογραφίες ακροδεξιων Τούρκων που τους δάγκωσαν αστυνομικοί σκύλοι. Δεν είναι πολλοί οι τραυματίες αλλά είναι πολλές οι φωτογραφίες. Και ο Τούρκος σουλτανοφασιστας υπουργός Εξωτερικών ανάρτησε στο Twitter του για τους δαγκωμένους διαδηλωτές με τη λεζάντα «Σκυλιά του Βίλντερς», αναφερόμενος στον Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό που διεκδικεί την πρωτιά στις ολλανδικές εκλογές.
Ακροδεξιοι ισλαμοφασιστες Τούρκοι χρήστες του Twitter σχολιάζουν τις φωτογραφίες των δαγκωμένων στο Ρότερνταμ ως να είναι «εθνικοί ήρωες» ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση της Ολλανδίας ως ναζιστική. Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε τους χαιρετισμούς που κάνουν οι δύο ακροδεξιοι ισλαμοφασιστες Τούρκοι τραυματίες. Ο αριστερά, ο δαγκωμένος, υψώνει τον δείκτη, όπως χαιρετά και το Ισλαμοφασιστικό κράτος και ο δεξιά κάνει τον χαιρετισμό της Μουσουλμανοφασιστικής Αδελφότητας, δηλαδή τα τέσσερα δάχτυλα τεντωμένα ανοιχτά και ο αντίχειρας μέσα στην παλάμη. Εκτός όμως από ισλαμοφασιστες στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και πολλοί φανατικοί Γκρίζοι Λύκοι. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οι Τούρκοι φασισταραδες ακροδεξιοί.
Το πιο… ανατριχιαστικό είναι το ακόλουθο βίντεο. Οι Τούρκοι στο Ρότερνταμ φώναζαν το ίδιο σύνθημα που φωνάζει και το Ισλαμοφασιστικό κράτος: «Τακμπίρ! Αλλαχού Ακμπάρ! Τακμπίρ! Αλλαχού Ακμπάρ!».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Twitter με σκυλιά να «τρώνε» Τούρκους ισλαμιστές:
http://www.tribune.gr/world/news/article/338906/ollandi-erixan-tous-tourkous-sta-skilia-fotovinteo-sok-touitare-ke-o-tsavousoglou.html
Το ιστορικό της ολλανδοτουρκικής κρίσης
Η Τουρκάλα υπουργός Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, που βρισκόταν το Σάββατο στη Γερμανία, διατάχθηκε από τον Ερντογάν να εισέλθει οδικώς στην Ολλανδία, ύστερα από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την ολλανδική κυβέρνηση. Η ολλανδική Αστυνομία εμπόδισε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ. Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την Αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών.
Οι Ολλανδοί απέλασαν την Τουρκάλα Υπουργό
Έξω από το τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ανεύθυνη χαρακτήρισε η Ολλανδία την επίσκεψη της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, λίγες ώρες αφότου η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα. «Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές Αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία (…) Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει» ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι ολλανδικές Αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης. «Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες», είχε δηλώσει η Καγιά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Η ολλανδική Αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο». Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε με τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Μπερτ Κέντερς, αποφάσισαν «ότι η κυρία Καγιά θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων», συνέχιζε η ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει», εξήγησε ο Αμπουτάλεμπ, προσθέτοντας ότι έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη «αδύνατο να βρεθεί λύση».
Όλα ξεκίνησαν από την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία του Τσαβούσογλου
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αφαίρεσε το πρωί του Σαββάτου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την άδεια να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν και του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Το υπουργικό συμβούλιο του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε δικαιολόγησε την απόφαση του επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Είχαν προηγηθεί οι τοπικές Αρχές του Ρότερνταμ που είχαν απαγορεύσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε δηλώσει πως θα πήγαινε παρά την απαγόρευση. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης βγήκε εκτός εαυτού και αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες». «Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», ήταν η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στις κατηγορίες του Ερντογάν για «ναζί και φασίστες». «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο ηγέτης της τουρκικής κεμαλικής υποτιθεται σοσιαλδημοκρατικης αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πηρα το μερος των ισλαμοφασιστων και είπε ότι η Τουρκία δικαιούται να επιβάλλει κυρώσεις στην Ολλανδία. «Να επιβάλλουμε κυρώσεις [στην Ολλανδία] είναι δικαίωμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν σωστό [να απαγορεύσουν την πτήση του Τσαβούσογλου]. Χώρες που υπερασπίζονται τη δημοκρατία ποτέ δεν πρέπει να κάνουν τέτοια πράγματα. Μιλάτε σχετικά με τη δημοκρατία αλλά ακυρώνετε την άδεια πτήσης ενός υπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ποτέ δεν θα το θεωρήσουμε αυτό σωστό. Είναι λάθος», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας στο τουρκικό CNN το Σάββατο. Νωρίτερα το Σάββατο ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει σε ζωντανή του συνέντευξη στο τουρκικό CNN ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία εάν η χώρα αφαιρούσε την άδεια πτήσης του.
Η Τουρκία «απέλασε» τον Ολλανδό πρεσβευτή στην Άγκυρα
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είναι μη επιθυμητή η επιστροφή του Ολλανδού Πρεσβευτή στην Άγκυρα, που λείπει από τη χώρα για διακοπές. Τον «απέλασαν» δηλαδή, αλλά τους «έκατσε» κιόλας επειδή έλειπε σε διακοπές. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε νωρίτερα το Σάββατο τον Επιτετραμμένο της Ολλανδικής Πρεσβείας στον οποίο και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στην Ολλανδία. «Του είπαμε ακόμα ότι δεν επιθυμούμε ο Ολλανδός Πρεσβευτής να εκτελεί τα καθήκοντά του για κάποιο διάστημα, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διακοπές εκτός Τουρκίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
--------------------------------------------------------------------------
Το δικό μας αφορολόγητο θα φτάσει αισίως στις 5.000 ευρώ ενώ παράλληλα το αφορολόγητο των βουλευτών φτάνει ήδη στο 77% των εισοδημάτων τους Σκεπτόμενος αυτά υποθέτω μας είπε σήμερα και ο Προκόπης Παυλόπουλος πως «τα μεγάλα και σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι»
-----------------------------------------------------------------------
Η ΕΞΗΓΗΣΗ για το "διαζύγιο" με τον ΣΥΡΙΖΑ! ΠΟΥ ΠΗΓΕ ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου...
Θυμάστε που ο γιος της Γιαννας παρέστη σε ομιλία Τσίπρα και μετά έγινε η δήλωση να δοθεί η ευκαιρία στους νέους, η επίσκεψη της Lady G στον Τσίπρα στη Βουλή και εν συνέχεια το ραντεβού του Αλέξη με τον Κλίντον;
Σας πληροφορώ ότι ο γιος της Γιαννας παρέστη στην ομιλία Μητσοτακη στους Δελφούς και μετά ήρθε η αποποίηση του διπλωματικού της διαβατηρίου. Έτσι για να ξέρετε...
---------------------------------------------------------------------------
Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;
Σαν σήμερα, πριν 11 χρόνια (11 Μαρτίου 2006), πέθανε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης – όπως έγραφε τότε – μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης…).
Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να... του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Δέκα χρόνια αργότερα, πριν από ένα περίπου μήνα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.
Φυσικά η είδηση της αθώωσης του Μιλόσεβιτς πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την… κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη. «Και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», που έλεγε ο Βάρναλης.
Δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί τους. Αρκετά με το φύραμά τους. Οι ίδιοι «αμερικανόδουλοι» με τον Οτσαλάν, οι ίδιοι ΝΑΤΟφρονες στο Γιουγκοσλαβικό, οι ίδιοι «ενσωματωμένοι» στο Ιράκ, οι ίδιοι «πρόθυμοι» του ΔΝΤ και πάντα δραγουμάνοι της πλουτοκρατίας. Θα σταθούμε στην Ιστορία. Και η ιστορία λέει ότι ο Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να υπογράψει την κατοχή της χώρας του από το ΝΑΤΟ. Αυτό έγινε το 1999 στο Ραμπουγέ, δυο μήνες πριν τους βομβαρδισμούς. Η κατάπτυστη συμφωνία (άρθρο 8), που ζητούσε η Ολμπράιτ, προέβλεπε ότι:
«Το προσωπικό του ΝΑΤΟ θα απολαμβάνει, μαζί με τα οχήματα, σκάφη, αεροσκάφη και υλικά του, ελεύθερη και απεριόριστη διάβαση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλη την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, περιλαμβανομένου του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Αυτό θα περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά) τα δικαιώματα σε στρατοπέδευση, γυμνάσια, καταυλισμούς και χρήση οποιασδήποτε περιοχής ή διευκολύνσεων, όπως απαιτείται, για υποστήριξη, εκπαίδευση και επιχειρήσεις». Γι’ αυτό έγινε η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Όχι γιατί ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης» ή «Χίτλερ» κατά τους διώκτες του, αλλά επειδή αρνήθηκε να υπογράψει κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζητούσε ο Μουσολίνι από τον ελληνικό λαό το 1940.
Αν την ιστορία την έγραφαν τα «κοράκια» και οι «νεκροθάφτες», η ανθρωπότητα δε θα γνώριζε τι σημαίνει το «Όχι». Ευτυχώς, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ, η Ιστορία των λαών δεν γράφεται έτσι. Παρά μόνο των «ραγιάδων». Ο Μιλόσεβιτς δολοφονήθηκε. Οι εκτελεστές του Μιλόσεβιτς, πριν τον βγάλουν από τη μέση, είχαν εκτελέσει τη χώρα του, βομβαρδίζοντάς την ανελέητα για 78 μέρες και νύχτες. Οι δολοφόνοι του Μιλόσεβιτς, πριν εφαρμόσουν το «δίκαιο» της Χάγης, είχαν εφαρμόσει το «δίκαιο» των «έξυπνων όπλων».
--------------------------------------------------------------------------
44 σκοτώθηκαν, 120 τραυματίστηκαν σε ΝΑΤΟ-τζιχάντ βομβαρδισμους λεωφορείων στο Bab al Saghir νεκροταφείο, στη Δαμασκό. Πιθανό θρησκευτικό κίνητρο. Η Συρία ζητά από τον ΟΗΕ να καταδικάσει αυτήν την τρομοκρατία
--------------------------------------------------------------------------
Ο θαυμαστός κόσμος της εθνικοφροσύνης
Μετά το «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της φασιστικής οργάνωσης «4ης Αυγούστου» (πρόκειται για την ακροδεξιά οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1960 από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, Τηλέμαχο Κομπή ή Κομπέ, που διακινούσε μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να σου κι ο συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον Πετρο Μαντουβαλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, Αθανάσιος Μπαλασάκης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε στην Αττική και διακινούσε το αμφεταμινούχο εχάπι Captagon, γνωστό ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών»., σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.
(Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμίσουμε ότι αρχές Σεπτέμβρη του 2013 στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχαν ανακαλύψει ότι ο Κ. Πλεύρης στην οργάνωση του οποίου ανήκε ο Τηλέμαχος Κομπής «έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο σε μια θυρίδα του οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρήκαν και δέσμευσαν 4.000 χρυσές λίρες», όπως ανέφερε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ένα θέμα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την επικαιρότητα)
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου, που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του. Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός διαφεύγει, όπως και ένας Αλβανός και ένας Τούρκος, τη σύλληψη. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Επιπλέον, όπως διαβάζουμε εν λόγω συνταξιούχος αστυνομικός-πολιτικός αστέρας, είχε αναλάβει τη στρατολόγηση ειδικών σχετικά με τη διακίνηση «του ναρκωτικού των τζιχαντιστών». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής της σπείρας έκανε πολύ ακριβές διακοπές μετά της συζύγου στον Αγιο Δομήνικο ένώ τα στελέχη του ΣΔΟΕ, όπως και οι ίδιοι λένε, προσπαθούσαν – επί έξι μήνες- να καταγράψουν κάθε κίνηση και να ξεμπλέξουν το κουβάρι με το διεθνές αυτό κύκλωμα παρασκευής ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε, το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχε και ένας Τούρκος χημικός που είχε φτιάξει τη φόρμουλα για το «ψήσιμο» της αμφεταμίνης και την παρασκευή των χαπιών, είχε ένα σπίτι στο Λουτρόπυργο στη Νέα Πέραμο το οποίο λειτουργούσε ως εργαστήριο παρασκευής. Από τις ποσότητες των χημικών ουσιών που υπήρχαν στο εργαστήριο προέκυψε ότι το κύκλωμα προετοίμαζε την παρασκευή ακόμη μίας παρτίδας χαπιών, πιθανώς σε δεύτερο δρομολόγιο, τα οποία είχαν στόχο να περάσουν στην Τουρκία, μέσω θαλάσσης, προκειμένου να καταλήξουν στη Συρία και στο Ιράκ στους μαχητές του ISIS.
--------------------------------------------------------------------------
Έλα μουνί στον τόπο σου... Πληρωμένα κουπόνια για μπουρδέλα, στους "μετανάστες" μοιράζει η Γερμανία
Έτσι θα περιορίσουμε τις ορμές και τη βία τους... επισημαίνουν.