Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Σαββατο 11 Μαρτιου 2017


Στη Λετονία «τιμούν» με επισημότητα τους εγκληματίες δολοφόνους των WAFFEN SS (ναζί)! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ μπροστά στην πρεσβεία της
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017
Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης της FIR (ΦΙΡ), διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 15 Μάρτη και ώρα 11 το πρωί, μπροστά στην πρεσβεία της Λετονίας (λεωφ. Βασιλέως Κων/νου 38 - απέναντι από το Αγαλμα Τρούμαν), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της χώρας αυτής που επιτρέπει - όπως κάθε χρόνο και φέτος στις 16 Μάρτη - πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των νεοναζί στην πρωτεύουσα Ρίγα για να... «τιμήσουν» τους εγκληματίες δολοφόνους των WAFFEN SS (ναζί)! Καλούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι μαχητές του ΔΣΕ, απόγονοι και φίλοι, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων, να συμμετάσχουν μαζικά με τα πανό τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται, ταυτόχρονα, μπροστά στις πρεσβείες της Λετονίας σε Ρώμη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες (στο Ευρωκοινοβούλιο), Βερολίνο και σε πολλές ακόμα πόλεις.
----------------------------------------------------------------------------------
Όταν το ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του '80 έκανε μαζικούς διορισμούς, αναπτύσσοντας πελατειακές σχέσεις με μεγάλο μέρος της κοινωνίας, τους νομιμοποιούσε ιδεολογικά λόγω του επί δεκαετίες αποκλεισμού αυτού του κόσμου από το Κράτος της Δεξιάς. Συνάμα, οι διορισμοί αυτοί συνδυάζονταν με μεταρρυθμίσεις και τομές που βελτίωναν τους όρους ζωής της μεγάλης πλειονότητας του εργαζόμενου λαϊκού κόσμου.
Ετούτοι του ΣΥΡΙΖΑ χώνουν εδώ κι εκεί κόσμο δικό τους, βολεύοντάς τον, σε συνθήκες απόγνωσης της πλειονότητας του λαϊκού κόσμου και εξαθλίωσης μεγάλου μέρους του. Τόσο δύσκολο τους είναι να καταλάβουν πως, όταν προκαλείς, το τέλος σου είναι αναπόφευκτο και θα επέλθει πολύ σύντομα και μάλιστα κάτω από το γενικό κοινωνικό ανάθεμα;
--------------------------------------------------------------------------------
Σάμος: Προκαταρκτική έρευνα για συγκέντρωση πολιτών για το μεταναστευτικό ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ Δ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ
Όχι μόνο κλειστές πόρτες, αλλά αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρέθηκαν οι κάτοικοι της Σάμου, στην προσπάθειά τους να ανοίξουν διάλογο και να ζητήσουν απαντήσεις από τον κυβερνητικό Βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, για τη συνεχή υποβάθμιση της Σάμου από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Όλα ξεκίνησαν όταν η Κίνηση Πολιτών Σάμου ανακοίνωσε ότι την Κυριακή (12/3) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Θεμιστοκλή Σοφούλη και στη συνέχεια επίσκεψη στο γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου Δ. Σεβαστάκη προκειμένου να του εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν στο νησί.
Την ανακοίνωση υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου Γιάννης Βέττας που είναι μελος του ΕΠΑΜ. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη Μετά την ανάρτηση έγινε το ανήκουστο. Αφού σύμφωνα με τη «Σαμιακή Γνώμη», ο κ. Βέττας ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Αστυνομία πως θα πρέπει να παρουσιαστεί προκειμένου να δώσει κατάθεση σε προκαταρτική έρευνα, που διέταξε η Εισαγγελία Σάμου, μετά από αναφορά του Βουλευτή Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Δ. Σεβαστάκη. Ο Βουλευτής στην αναφορά του στην Εισαγγελία ζητούσε να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την Κίνηση Πολιτών, αν έχουν Α.Φ.Μ., ότι είναι ακραίοι και φυσικά ζητά την τιμωρία τους αφού προχωρά σε μηνύσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα αντιρατσιστικά και την ανοχή στην εφιαλτική προδοτική λαίλαπα των ανοησιών, θέσπισε η ΝΔΟΥΛΑ με τον Αντωνάκη….για να μην σας παραμυθιάζουν… Προσέξτε ότι τα προδοτικά παλιοτόμαρα απο κάτω χειροκροτούν στο…Η ψήφος των μεταναστών…. Οπότε σε λίγο που θα αρχίσει το πανηγύρι, μην ξεχάσετε να μαζέψετε ζαρζαβατικά και γιαουρτάκια …αυτά τα καλά με το πήλινο κεσεδάκι για να τους φιλέψετε…. Δυστυχώς έλληνες…ΑΥΤΟΠΟΥΛΗΘΗΚΑΤΕ γιατί πολύ απλά δεν διαβάζατε …γενικά….. και γιατί πιστεύατε ότι το πρόβλημα ποτέ δεν θα χτυπήσει την πόρτα σας… Φυσικά η έννομη δίωξη των πολιτών της ΣΑΜΟΥ….που είναι και δημοκράτες, δεν είναι τίποτε άλλο απο στέρηση της ελευθερίας του λόγου και ολοκληρωτισμός…
----------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, 13:11
Την άποψη του, πως «η Δαμασκός δεν περίμενε ότι θα έχουν αποτέλεσμα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά εκτιμά πως τελικά θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. «Δεν περιμέναμε κανένα αποτέλεσμα από τη Γενεύη, όμως είναι ένα βήμα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλοι γύροι (ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων), είτε στη Γενεύη είτε στην Αστάνα» τόνισε ο Άσαντ ο οποίος μίλησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix Television.
Ο Σύρος πρόεδρος μεταξύ των υπολοίπων σημείωσε, πως η κυβέρνησή του πήγε στις διαπραγματεύσεις παρά τις επιφυλάξεις της για τη συμμετοχή εκπροσώπων τρομοκρατικών οργανώσεων στην αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης, καθώς, όπως εξήγησε ελπίζει ότι «οι τρομοκράτες θα απαρνηθούν την ιδεολογία τους και θα επιστρέψουν στην κανονική ζωή». «Πήγαμε σε αυτή τη συνάντηση διότι πιστεύουμε ότι οποιουδήποτε είδους διάλογος ίσως είναι ένα βήμα προς τη λύση» τόνισε. Ο Σύρος πρόεδρος τέλος είπε ότι «κατά τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη δεν έγιναν στην πραγματικότητα διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης, αλλά απλώς καθορίστηκε το πλαίσιο των μελλοντικών συζητήσεων».
---------------------------------------------------------------------------------
Ινδιανοι διαδήλωσαν μπροστά στον Λευκό Οίκο εναντίον της κατασκευής του πετρελαιαγωγού στη Βόρεια Ντακότα
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, 03:57
Περίπου 600 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί ιθαγενείς, διαδήλωσαν μπροστά στον Λευκό Οίκο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Dakota Access στη Βόρεια Ντακότα, οι εργασίες της οποίας άρχισαν με την έλευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.
Υπό τους ήχους τυμπάνων, οι ινδιανοι χόρευαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «το νερό είναι ζωή» και «οι ζωές των ιθαγενών μετράνε», καθώς και παραδοσιακά τραγούδια των φυλών τους εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κατασκευή του αγωγού που θεωρούν πως απειλεί τους υδάτινους πόρους της περιοχής και την ιερή γη της φυλής των Σιου του Όρθιου Βράχου. Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν παραδοσιακές στολές, φτερά, και ήταν τυλιγμένοι με πολύχρωμες κουβέρτες. «Η κυβέρνηση δεν σέβεται το δικαίωμά μας να έχουμε πρόσβαση σε πόσιμο νερό», δήλωσε μια 44χρονη Αμερικανή-ινδιάνα γιατρός που ανήκει στη φυλή Ογκάλα Λακότα. Η Σάρα έφθασε στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη έπειτα από μια μακρά πορεία από τη Βόρεια Ντακότα για να διαδηλώσει για τις ανησυχίες των ιθαγενών σχετικά με τους κινδύνους που εγείρουν οι διαρροές πετρελαίου και η μόλυνση.
«Γνωρίζουμε πως πρέπει να προστατεύσουμε το νερό για τις μελλοντικές γενιές», τόνισε η Σάρα. «Ο κόσμος έχει βαρεθεί η κυβέρνηση να μη μας ακούει και να μην ακούει τι λέει ο λαός. Εκλέχτηκαν για να εκπροσωπούν εμάς, όχι τις μεγάλες εταιρείες», συνέχισε. Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη διαδήλωση. Ο αγωγός άρχισε να εγκαθίσταται έπειτα από ένα το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, αίροντας εμπόδια που υπήρχαν. Ο ρεπουμπλικάνος άνοιξε επίσης τον δρόμο για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL.
---------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Προκατειλημμένη λεει η έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση στις κουρδικές περιοχές που διαπιστωνει τις δολοφονιες Κουρδων από τους σουλτανικους ισλαμοφασιστες του Ερντογαν
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, 02:20
Η Άγκυρα απέρριψε την Παρασκευή μια έκθεση του ΟΗΕ στην οποία ο Οργανισμός κατηγορεί την Τουρκία για «σοβαρές παραβιάσεις» στις κουρδικές περιοχές μετά το τέλος της κατάπαυσης του πυρός, το καλοκαίρι του 2015. «Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έδωσε στη δημοσιότητα (...) μια «έκθεση, στο μεγαλύτερο μέρος της προκατειλημμένη, βασισμένη σε ψευδείς πληροφορίες» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δεν δεχόμαστε τη θέση που παραχωρείται σε αυτήν την έκθεση σε αβάσιμους ισχυρισμούς που αναμιγνύονται με την προπαγάνδα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», προσθέτει η Άγκυρα. Στην πρώτη έκθεσή της για το θέμα αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρεται σε "ισχυρισμούς για μαζικές καταστροφές, για δολοφονίες και πολλές άλλες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τη διάρκεια κυβερνητικών επιχειρήσεων".
Σημειώνεται πάντως ότι ο Ύπατος Αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν δεν κατάφερε να επισκεφθεί την περιοχή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαβεβαιώνει ότι τον προσκάλεσε πολλές φορές στη χώρα. «Αν είχε έρθει, θα είχε δει με τα μάτια του ότι οι ισχυρισμοί της έκθεσης δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Μετά την κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας, το καλοκαίρι του 2015, σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.
---------------------------------------------------------------------------------
Αλυσοδεμένοι κάνουν πορεία στη Θεσσαλονικη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017, 15:44
Περισσότερα από 300 άτομα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία κινείται από την πλατεία ΧΑΝΘ, Τσιμισκή, Βενιζέλου-,Λεωφ. Νίκης με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές δέθηκαν με αλυσίδες και πραγματοποίησαν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τα 21 άτομα που δικάζονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.
----------------------------------------------------------------------------------
41 νεκροί στη Δαμασκό μετά από διπλή τρομοκρατική επίθεση
έλα, δεν έχει #Save_Damascus? #Pray_for_Damascus έστω? χεστήκατε για τους αμάχους στις υπό τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας περιοχές, ε κουφαλίτσες?
---------------------------------------------------------------------------------
Ναι 100 εκει? Βρηκα δυο Συριζοπουλα στο δρομο!!!
- Για να συνεχισετε πατηστε το 1!!!
- Το 1 το πατησα. Το άλλο τι να το κανω???
----------------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικα στοιχεια για την Ελλαδα από την εκθεση της Κομισιον. Ενας λαθρομεταναστης φευγει, τρεις ερχονται από την Τουρκια!
-----------------------------------------------------------------------------------
Τα πλοια «φαντασματα» λαθρεμπορων οπλων και δουλεμπορων στις ελληνικες θαλασσες. Χρυσες μπιζνες με λαθρομεταναστες. Αποκαλυψη των Times. Το τανκερ που ξεκινησε από τη Λιβυη, οι «ασυνηθιστες» στασεις και το κολπο για τα μονιτορ. Και κινησεις του ISIS βλεπουν οι αρχες. Συναγερμος στην Ευρωπη για τα πλοια φαντασματα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σχολεια ομοφυλοφιλιας με αδεια του Υπ. Παιδειας. Σεμιναριο υπερ των γκει, μεσα σε δημοτικο από ανδρες με γοβες. Παρακμιακο συνεδριο-φιεστα για δασκαλους και καθηγητες από ομαδα εκπαιδευτικων με στοχο τ6ην προωθηση της «διαφορετικοτητας». Διαφημισε με εγκυκλιο την εκδηλωση-ντροπη ο γενικος γραμματεας Ιωαννης Παντης.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η καινουρια εφημεριδα «Ελευθερια του Τυπου» του Μαρινακη στα περιπτερα από τις 19 Μαρτιου.
----------------------------------------------------------------------------------
Τουλαχιστον καποιοι πανω από τα 55 βρισκουν δουλεια.
Μακροχρονια ανεργοι ανω των 60 ετων ανελαβαν νοσηλευτες.
Σε νοσοκομειο της Θεσσαλονικης προσεληφθει τραυματιοφορεας ηλικιας 67 ετων.
Βιοτεχνης εγινε μεταφορεας ασθενων σε μοναδα εντατικης.
Συμβασιουχος αναγκαστηκε να παραιτηθει από την εργασια του μετα από δυο ημερες γιατι ειχε βαρυ ποινικο μητρωο.
Οικοδομοι και οδηγοι φορτηγων σαν νοσηλευτες σε ψυχιατρικα νοσοκομεια.
------------------------------------------------------------------------------- Σκανδαλο στη Βαρυμπομπη. Τζαμπα νερο της ΕΥΔΑΠ σε βιλες με πισινες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι συντεκνοι αγροτες που από συντροφοι ονομαστηκαν «τραμπουκοι» από την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------
3 υπουργοι και 8 βουλευτες κατά της ιδιωτικοποιησης. «Αλεξη η ΔΕΗ θα μας ριξει». Απειλουν με παραιτησεις. «Δεν θα μπορουμε να παμε στις περιφερειες μας».
----------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή αντιεξουσιαστών στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ-3
Οι αντιεξουσιαστές με την απειλή βίας απαίτησαν να διαβάσουν έναν κείμενο υπέρ των αδειων των Κουφοντίνα, Γουρνά
Μαρτίου 10 2017 17:39
Στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ-3 στην Θεσσαλονίκη εισέβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου 30 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι υπό την απειλή βίας ζήτησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στον αέρα του ραδιοφώνου. Το κείμενο που ανέγνωσαν ήταν υπέρ των αδειων των Κουφοντίνα και Γουρνά, που ζητούν να τους δωθεί άδεια από τις φυλακές και στη συνέχεια αποχώρησαν. Από το σημείο δεν έγιναν τυχόν προσαγωγές από την Αστυνομία.
Παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, ομάδα αναρχικών. Οι αναρχικοί εισήλθαν στα γραφεία του ραδιοφώνου, είπαν ένα σύνθημα στον αέρα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
Στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3 εισέβαλαν σήμερα περίπου 25 άτομα, μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων. Τα άτομα αυτά απαίτησαν την ανάγνωση και μετάδοση κειμένων υποστήριξης καταδικασμένων κρατούμενων. Τα συγκεκριμένα κείμενα μεταδόθηκαν παρά την αντίθεση των υπευθύνων του σταθμού. Η Διοίκηση της ΕΡΤ3 υπέβαλε άμεσα μήνυση κατ’ αγνώστων στις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και πραγματικά ελεύθερη λειτουργία σαν φερεφωνο της κυβερνησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
-------------------------------------------------------------------------------
Υποπτα πλοια «φαντασματα» στα νερα της Κρητης. Φοβοι ότι μεταφερουν και υλικο σχετιζομενο με την ισλαμικη τρομοκρατια.
--------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Ανακοινώθηκαν 4.000 απολύσεις στα Ταχυδρομεία
Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στη Δανία, με θύματα αυτή τη φορά τους υπαλλήλους των ταχυδρομείων. Μόνιμη αιτιολογία, η ανταγωνιστικότητα, ανεξάρτητα από το αν η εταιρεία είναι ιδιωτική, κρατική ή δημοτική. Αν και η παραγωγικότητα σύμφωνα με σχετικές έρευνες, κοντεύει να ξεπεράσει τα όρια του δυνατού, λόγω απολύσεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας, συνεχίζονται οι μαζικές απολύσεις.
Με την απόλυση των 4.000 εργαζομένων η διοίκηση ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής τα γράμματα θα διανέμονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τα «Δανέζικα Ταχυδρομεία» πουλήθηκαν πριν ένα χρόνο στα «Σουηδικά Ταχυδρομεία» (Post Nord), αφού είχαν απολύσει πάνω από 15.000 εργαζόμενους από το 2000 και μετά. Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει την εταιρεία σε ιδιώτες τμηματικά, πουλώντας πρώτα τα φιλέτα, όπως τη διανομή τύπου και για να αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστική, προχωράει σε απόλυση 4.000 εργαζομένων σε πρώτη φάση.
Τα «Δανέζικα Ταχυδρομεία» από κρατική εταιρεία μετατράπηκε το 1995 σε ανώνυμη εταιρία με κύριο μέτοχο το δανέζικο κράτος. Δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μέχρι το 2011 παρουσίαζε κέρδη κάθε χρόνο και απέφερε στο δανέζικο κράτος 4,75 δις. κορώνες. Από το 2000 που με βάση την ευρωενωσιακή ντιρεκτίβα ο κλάδος απελευθερώθηκε, μπήκαν στο παιχνίδι ανταγωνιστικές εταιρείες, που απασχολούσαν προσωπικό από άλλες χώρες με μισθούς πείνας και που άρπαξαν τα φιλέτα όπως τη διανομή στις μεγάλες πόλεις και άφησαν στα «Δανέζικα ταχυδρομεία» τις μακρινές και άγονες περιοχές.
Με την απόλυση των 4.000 εργαζομένων η διοίκηση ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής τα γράμματα θα διανέμονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων 3F, όπως συνηθίζεται στη Δανία, δια στόματος του προέδρου της θεώρησε παρατραβηγμένο το μέτρο, αλλά παράλληλα ανέλαβε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ότι μπορούν ίσως να βρουν άλλη δουλειά και γι' αυτό να μην αντιδράσουν.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο διάστημα η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία «NOVO» παρά τα δισεκατομμύρια κερδών που παρουσίασε, ανακοίνωσε 1.000 απολύσεις. Το παράδειγμα της Δανίας αποκαλύπτει τι σημαίνει έλλειψη ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα και τι κίνδυνο για τους εργαζόμενους αποτελούν οι σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές συνδικαλιστές.
----------------------------------------------------------------------------------
40 αθώοι νεκροί στη Al-Shaghout της Δαμασκού
Μην νομίσετε ότι μπορείτε να πάτε στην πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα, για να αφήσετε ένα λουλούδι, όπως σας επέβαλαν με το Παρίσι και σια...
Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις των τελευταίων 6 χρόνων είναι υπέρ της ανατροπής του νόμιμου και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Άσαντ, έχουν κλείσει την πρεσβεία της Συρίας, "μέχρι να επικρατήσουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων"... δηλαδή τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι!
----------------------------------------------------------------------------------
Σε καιρό ειρήνης, ίσως ενα από τα κτηνωδέστερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι η μνημονιακή πολιτική στην Ελλάδα.
- Επτα Χιλιάδες οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι που έχουν ως αιτία την μνημονιακή πολιτική . - Πάνω από 600.000 όσοι έφυγαν στο εξωτερικό για το μεροκάματο. - Πολλές χιλιάδες είναι και τα αγέννητα παιδιά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής - Χιλιάδες τα διαζύγια και οι διαλυμένες οικογένειες. - Χιλιάδες τα παιδιά που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό καθημερινά - Εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι με ότι αυτό συνεπάγεται τώρα και στο μέλλον. - Τα 2/3 του πληθυσμού ζούμε με την "χατζάρα" του φόβου και της αβεβαιότητας για το αύριο πάνω από τα κεφάλια μας.
Τι θέλουν να πετύχουν? Αν τα παραπάνω και άλλα που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι πρόγραμμα γενοκτονίας, τι είναι?
---------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 13 Μάρτη 2017...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
---------------------------------------------------------------------------------
Από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, το Μάρτιο του 2013: "Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γραφείο της ΤΟ Χανίων χθες Κυριακή, η πρώτη ιστορική διάλεξη του Διδάκτωρ Συναγωνιστή κ. Κνιθάκη Κων/νου. Υπενθυμίζουμε ότι στις Τοπικές της Κρήτης ξεκινάνε από αυτή την εβδομάδα, μαθήματα Ιστορίας με αναθεωρητική προσέγγιση. Τ.Ο Χανίων Κυριακή 7μ.μ Τ.Ο Ηρακλείου Τετάρτη 5μ.μ" Αφήνω κατά μέρος ότι ο διδάκτωρ στη γενική είναι του διδάκτορος και ότι η "ιστορική διάλεξη" είναι αυτή που μένει στην ιστορία. Αλλού είναι το θέμα: αληθεύει ότι ο "διδάκτωρ" - τότε ιδεολογικός υπεύθυνος της Χ.Α. Χανίων- συνοδεύει αυτές τις μέρες τους "Γερμανούς αλεξιπτωτιστές" στις συναντήσεις που κάνουν, μεταφράζει και μεσολαβεί για να ξαναστηθεί το ναζιστικό μνημείο, που οι ντόπιοι λέμε Γερμανικό Πουλί; Μην πάει ο νους σας στο κακό...πατριώτες είναι οι άνθρωποι. Ποιας πατρίδας; Φαίνεται...
Το Μνημείο αλεξιπτωτιστών είναι ένα ναζιστικό ηρώο για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που έπεσαν κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών της Μάχης της Κρήτης στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο . Το μνημείο, είναι γνωστό στους Κρητικούς ως το “Γερμανικό Πουλί” ή το “κακό πουλί”. Aνεγέρθηκε το 1941 από τις κατοχικές δυνάμεις και βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων στο δρόμο προς Αγίους Αποστόλους. Η εισβολή των ναζί στην Κρήτη το Μάιο του 1941 ήταν η πρώτη μεγάλη εναέρια επίθεση στην ιστορία. Παρά τη νίκη τους, η ελίτ των Γερμανών αλεξιπτωτιστών υπέστη μεγάλες απώλειες με αποτέλεσμα ο Αδόλφος Χίτλερ να απαγορεύσει την σε τέτοια μεγάλη κλίμακα χρήση αλεξιπτωτιστών για το υπόλοιπο του πολέμου.
Το μνημείο ανεγέρθηκε στο τέλος μιας πέτρινης κλίμακας που οδηγεί στην κορυφή ενός μικρού λόφου. Αποτελούνταν από ένα ψηλό πετρόχτιστο βάθρο όπου πάνω του στήθηκε ένας τσιμεντένιος αετός σε στάση εφόρμησης προς τη γή, να κρατάει έναν αγκυλωτό σταυρό στα νύχια του. Η συγκεκριμένη εικόνα ανταποκρίνεται στο έμβλημα – διακριτικό των αλεξιπτωτιστών κομάντος που απονεμόταν στους στρατιώτες της Luftwaffe μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στα άλματα.
Στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες το μνημείο φαινόταν από ολόγυρα. Όταν όμως άρχισε να επικρατεί η τάση «αξιοποίησης» των πάντων ξεφύτρωσαν σε μικρή απόσταση απ’ αυτό, διώροφα σπίτια, το ένα κατόπιν του άλλου, που το περικύκλωναν ασφυκτικά. Το «Γερμανικό Πουλί» βρέθηκε σιγά σιγά μέσα στις αυλές των σπιτιών, σαν ν’ αποτελούσε εξάρτημά τους. Αποκορύφωμα της μανίας οικοπεδοποίησης ήταν όταν “φαγώθηκε” από μπουλντόζες το 1/4 του μικρού λόφου ώς τα κράσπεδα της κλίμακας, για να παρκάρουν αυτοκίνητα.
Όλα τούτα έγιναν χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται, χωρίς κανείς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του μνημείου, ούτε η κοινότητα ούτε ο δήμος, στον οποίο ανήκει η περιοχή, ούτε η Εφορεία Νεότερων Μνημείων. Σαν να ήτανε το «Γερμανικό Πουλί» ένα ταμπού για το οποίο απαγορευόταν να μιλήσει κανείς για αυτό, σα να υπήρχε κάποια μυστική συμφωνία που επέτρεπε τη σιωπηλή, σταδιακή εξαφάνιση του μόνου μνημείου που αφήσανε στην Κρήτη οι Γερμανοί, για να δείχνει το πρόσκαιρο πέρασμά τους. Πάντως, όπως σημείωνε ο “Ιός” της Ελευθεροτυπίας σε σχετικό δημοσίευμά εκείνης της εποχής, η καταστροφή του μνημείου δεν είχε σχέση με κάποια μορφή αντίστασης από τον τοπικό πληθυσμό αλλά μάλλον προκλήθηκε περισσότερο από την τουριστική «αξιοποίηση» της περιοχής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τσιμεντένιος αετός, ο γνωστότερος στους ντόπιους ως “Γερμανικό Πουλί” στήθηκε το 1941 από τις κατοχικές αρχές στην τοποθεσία Παρηγοριά, λίγο έξω από τα Χανιά, για να τιμήσουν τη νικηφόρα γι’ αυτούς Μάχη της Κρήτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η αρχική καταστροφή του «γερμανικού πουλιού» συνέβη κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε την πόλη στις 28 Νοεμβρίου 2000. Για φθορά του από τον αέρα («είχαν διαβρωθεί τα σίδερα του σκελετού») έκανε λόγο, ο τότε αρμόδιος δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, Νίκος Αποστολάκης.
Οσο κι αν οι σχετικές φωτογραφίες μάς επιτρέπουν να διατηρήσουμε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιας μικρής ανθρώπινης βοήθειας προς τα στοιχεία της φύσης, αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως η χαριστική βολή στο μνημείο δόθηκε τις επόμενες μέρες από ανθρώπινα χέρια: δύο μόλις μέρες μετά την καταιγίδα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Κυδωνίας αποφάσισε, με ψήφους 12-2 και ύστερα από σχετική εισήγηση του δημάρχου, να αξιοποιηθεί η «ευκαιρία της καταστροφής που υπέστη» για την απομάκρυνση του μνημείου απ’ την περιοχή, «εφόσον αυτό αναστηλωθεί», και τη μεταφορά του «σε ανάλογο προς τούτο χώρο, όπως αυτός του Γερμανικού Νεκροταφείου» του Μάλεμε.
http://agonaskritis.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork