Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρασκευη 10 Μαρτιου 2017


Είναι οι εργάτριες του εργοστασίου Πουτίλοφ της Πετρούπολης, που ξεσηκώθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου (αρχές Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο) του 1917 και η κινητοποίησή τους προκάλεσε την έκρηξη της Επανάστασης που ανέτρεψε τον Τσάρο. Στα πανό τους αναγράφουν: "Ταΐστε τα παιδιά των υπερασπιστών της πατρίδας" και "Στηρίξτε τις οικογένειες των στρατιωτών, των υπερασπιστών της ελευθερίας και της ειρήνης του λαού". Κινητοποιήθηκαν για το ψωμί, εξακολουθώντας ακόμη να θεωρούν πως ο πόλεμος στον οποίο συμμετείχε η Ρωσία (Α' Παγκόσμιος) γινόταν για την πατρίδα, την ελευθερία και την ειρήνη.
Ναι! Η Φεβρουαριανή Επανάσταση που ανέτρεψε τον Τσάρο έγινε από κόσμο που ούτε το πολεμικό σφαγείο δεν αμφισβητούσε! Λίγους μήνες μετά, ο ίδιος αυτός κόσμος θα συμμετάσχει και σε μια άλλη Επανάσταση, την Οκτωβριανή, έχοντας ως ένα από τα κύρια συνθήματα την ειρήνη!
Σε μια Επανάσταση που καθοδηγήθηκε από το Κόμμα των Μπολσεβίκων, το οποίο και τον Φεβρουάριο ήταν κατά του πολέμου. Εντούτοις, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργατριών. Κι ας είχε πλήρη διαφωνία με τα συνθήματα των πανό! Κάπως έτσι γίνονται οι επαναστάσεις.
---------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015
Φώτο: Δεν είναι στο Ιράκ, αλλά στην Ανάφη! Καλόγεροι χτίζουν μάντρες με τμήματα αρχαιοελληνικού ναού
Σοκαριστήκαμε από τις εικόνες των τρελαμενων εγκληματιών Τζιχαντιστών να καταστρέφουν Ασσυριακά αγάλματα ηλικίας 3000 χρόνων. Πολλοί τότε θυμήθηκαν, ότι κατά τον δικό μας μεσαίωνα, στο Βυζάντιο, ναοί, αγάλματα προϊόντα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μας,καταστράφηκαν ως ειδωλολατρικά και πολλές φορές πάνω από αρχαίους ναούς χτίστηκαν εκκλησίες...Θα πει κάποιος, εμείς τα κάναμε πολύ παλιά, τώρα είμαστε πολιτισμένοι..Δεν κάνουμε τέτοια
Η παραπάνω φωτογραφία, είναι από το πολύ κοντινό μας, 2009..."Oι καλόγεροι γκρέμιζαν το αρχαίο ιερό του Απόλλωνα για να χτίσουν μάντρες και πλακόστρωτα για το μοναστήρι... όχι στο Ιράκ αλλά στην Ανάφη το 2009!!", αναφέρει ο χρήστης του facebook , Yiannis Nikolaidis
Φωτογραφιες στο
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/03/blog-post_53.html#ixzz4av6lizys
--------------------------------------------------------------------------------
Φωτογραφίες για το... κέντρο αθλητισμού μνήμης και πολιτισμού
9/3/2017
Δεν είπε όχι ή ναι μεν αλλά στο γήπεδο Μελισσανίδη. Δεν αρνήθηκε να υπογράψει παράνομα τα υψόμετρα. Δε γαύγισε σε οπαδούς. Απλά μάλλον είχε την ατυχία να είναι μαύρο... Στις φωτογραφίες φαίνεται πόσο φοβισμένο είναι (ο σκυλακος της φρωτογραφιας) ώστε καθένας μπορεί να καταλάβει τι άλλο έχει υποστεί!
Σχολιο.- Κανίβαλος όποιος το κανε.. Μάθαμε που έγινε και πότε; Σχολιο.- Στη Μεγαλόπολη έγινε, μάλλον προχθές. Σχολιο.- χθες στην αερόπολη το βρήκανε σε έναν καταυλισμό ρομά!
Σχολιο.- Το σκυλί βρέθηκε έτσι στην Αρκαδία και το έκανε κάποιος ανεγκέφαλος. Η φωτογραφία αυτή ανέβηκε και στο Facebook της ΠΑΕ ΑΕΚ που το καταδίκασε, όπως και το σύνολο των φιλάθλων της όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Μάλιστα καθαριστηκε και υιοθετήθηκε από κάποια κυρία. Αυτό που μένει είναι ότι οτιδήποτε βρεθεί που μπορεί να προσβάλλει την ΑΕΚ ασχέτως αν πρόκειται για την Νέα Φιλαδέλφεια ή αν είναι προβοκάτσια θα χρησιμοποιηθεί από κυρίους για να πείσουν για το δίκιο του αγώνα τους, ενός αγώνα για την περιοχή όπου κοπτονται ότι υπηρετούν
Σχολιο.- Σε μια από τις πάμπολες ανακοινώσεις συμπαράστασης στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας που υφίστανται τη βία και την τρομοκρατία όλου αυτού του λουμπεναριού (δεν θυμάμαι ποια και ποιας συλλογικότητας ή φορέα) κάποιος είχε την ατυχή έμπνευση να κάνει λόγο για "σκυλιά του τίγρη που τα αμόλησε". Δεν φταίνε σε τίποτα τα καημένα τα ζωντανά να παρομοιάζονται με τα εντελώς ανεγκέφαλα ορκ που παριστάνουν τους οπαδούς. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΗΠΕΔΟ! ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ! Σχολιο.- Δεν θέλουμε πρεζομένα σαπρόφυτα και ζόμπυ στη πόλη μας. Πάρτε το χαμπάρι.
Σχολιο.- Στη Μεγαλόπολη έγινε... Και ο χαζός το έκανε και θέμα... Σχολιο.- Προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχει η φωτογραφία που δείχνουν τις πράξεις ένος αρωστημένου ανθρώπου, αν μπορεί να λέγεται άνθρωπος, με τον κόσμο της ΑΕΚ και το γήπεδο που επιθυμεί διακαώς να δει; Υπονοείτε κάτι; Αν θέλετε διαφωτίστε με.
ΠΑΕ ΑΕΚ: Σκληρή με τους ανθρώπους ευαίσθητη με τα ζώα...
10/3/2017
Απάντηση έδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με ένα αθώο σκυλάκι βαμμένο στα χρώματα της ομάδας. Ποτέ όμως δεν έδειξε παρόμοια ευαισθησία, ούτε τον Ιούνη του 2014 όταν άνοιξαν κεφάλια κι έσπασαν άκρα. Ούτε όταν τα Θεοφάνεια με ξυλοκόπησαν οι οπαδοί, προπηλάκισαν τη δημοτική αρχή και προξένησαν ζημιές σε δημοτική περιουσία. Ούτε όταν ξυλοκοπήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και διαλύθηκαν δημοτικά συμβούλια και συγκεντρώσεις πολιτών. Ούτε όταν πρόσφατα ξυλοκόπησαν το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πάνο. Στη περίπτωση μου μάλιστα εμφανίστηκαν στο αυτόφωρο σειρά στελεχών της ΠΑΕ με επικεφαλής το πρόεδρο της Β. Ασλανίδη, για συμπαράσταση στους συλληφθέντες…
Ακολουθεί η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στο φέισμπουκ:
ΠΑΕ ΑΕΚ Μας γνωστοποιηθηκε μεσω social media η σχετικη φωτογραφια που προκαλει ανατριχιλα και αποτροπιασμο σε κάθε νοημονα ανθρωπο. Εκτος από την αυτονοητη καταδικη του περιστατικου, είναι περιττο να τονισουμε ότι τετοιες πραξεις κανιβαλισμου δεν συναδουν με το ηθος και την κο6υλτουρα των φιλαθλων της ομαδας μας.
-------------------------------------------------------------------------------
9/3/17
Αθωώθηκαν οι 4 αγωνιστές του κινήματος του 2011 ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων
ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Αθώοι κριθήκαμε από το δικαστήριο στις 9/3/2017 οι τέσσερις κατηγορούμενοι του κινήματος του 2011 κατά των αυξήσεων των εισιτηρίων που έφταναν ακόμα και το 40%. Μια άκρως πολιτική δίκη στην οποία η κατηγορία ήταν «Δημόσια πρόκληση σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων».
Μια δίκη που :
- ξεκίνησε από μήνυση της τότε διοίκησης της ΤΡΑΜ Α.Ε. εναντίον της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης», της καμπάνιας αριστερών δημοτικών κινήσεων «Δωρεάν Μετακίνηση», της «Συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη» και της κίνησης «Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης». - εξελίχτηκε με άρση απορρήτου για να «αποκαλυφτούν» οι υπεύθυνοι των συλλογικοτήτων - συνεχίστηκε με τον εντοπισμό του μέλους της συνέλευσης του Λόφου Λαμπράκη στο όνομα του οποίου ήταν το τηλέφωνο που ήταν γραμμένο στις ανακοινώσεις της συλλογικότητας και στον οποίο ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα
- κλιμακώθηκε με μετατροπή και των τριών μαρτύρων υπεράσπισης, που κατέθεσαν στον εισαγγελέα και ανέφεραν ότι είναι μέλη της ίδιας συλλογικότητας, σε κατηγορούμενους - διεξήχθη τελικά με άρνηση από την τωρινή διοίκηση της εταιρείας να αναλάβει την ευθύνη να δηλώσει στη δίκη ότι αποσύρει τη μήνυση και δεν έχει αντιδικία με συλλογικότητες των κινημάτων, παρά το ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην παράσταση που έγινε στις 7/9 από συλλογικότητες και τους κατηγορούμενους, δήλωσε ότι θα κάνει τέτοια εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία.
Η κατηγορία και όλη η διαδικασία, θυμίζει άλλες εποχές. Βάλει ευθέως κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνιστά ξεκάθαρη ποινικοποίηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ελεύθερης έκφρασης και της αλληλεγγύης και αμφισβητεί το δικαίωμα και την υποχρέωση των πολιτών για υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και αγώνες ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από τις κυβερνήσεις.
Στο σημερινό δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ο Κασιμέρης Απόστολος, εργαζόμενος στις συγκοινωνίες, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από τη Λ.Σ. Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος, ο Κώστας Τουλγαρίδης από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα Σταύρος Τζιορτζιώτης ανέφεραν ότι και τότε και σήμερα το κίνημα, οι φορείς που εκπροσωπούν, οι ίδιοι, όπως και χιλιάδες ακόμα αγωνιστές, συμμετέχουν στους αγώνες ενάντια σε μέτρα και κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, που ιδιωτικοποιούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, ότι οι αγώνες δεν καταστέλλονται και θα συνεχίσουν να διεξάγονται για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά δικαιώματα ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Ευχαριστούμε συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, των ανέργων της νεολαίας, συλλογικότητες περιοχών, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα που με πλήθος ψηφίσματα δήλωσαν την αλληλεγγύη τους. Ευχαριστούμε όλους τους συναγωνιστές που μας συμπαραστάθηκαν και όσους παραβρέθηκαν στο δικαστήριο.. Θα είμαστε όλοι μαζί στους αγώνες για το δίκιο και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/03/4-2011.html
--------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 13:51
Με βασικό αίτημα την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλαδικές,μαθητές από λύκεια του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζήτησαν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο, λόγω απουσίας του κ. Γαβρογλου, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με συμβούλους του υπουργού εντός ολίγου.
-------------------------------------------------------------------------------
To DNA των Πελοποννησίων «μίλησε»: Γενετική έρευνα δείχνει μηδαμινή επιρροή από τους Σλάβους
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 12:30
Ήλθε η στιγμή ο Έλληνας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος να δικαιωθεί και με τη «γλώσσα» του DNA. Το ποσοστό της σλαβικής καταγωγής των σύγχρονων Πελοποννησίων κυμαίνεται από 0,2% έως 14,4%, σύμφωνα με μια νέα γενετική έρευνα επιστημόνων από την Ελλάδα και τη διασπορά. Η μελέτη καταρρίπτει με γενετικά δεδομένα τη θεωρία του 1830 του Γερμανού Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ ότι, έπειτα από τις σλαβικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα, ο ντόπιος ελληνικός πληθυσμός ουσιαστικά εξαφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. σχεδόν πλήρως από σλαβικές φυλές, οι οποίες τελικά εξελληνίσθηκαν υπό την επιρροή και της ορθόδοξης εκκλησίας. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής «European Journal of Human Genetics», ανέλυσαν δείγματα DNA από 241 ανθρώπους από όλη την Πελοπόννησο, οι περισσότεροι ηλικίας 70 έως 90 ετών (ο γηραιότερος 107 ετών), των οποίων οι παππούδες είχαν γεννηθεί μεταξύ 1860-1880.
Σύμφωνα με την ανάλυση του γενετικού υλικού, υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στους πελοποννησιακούς και τους σημερινούς σλαβικούς πληθυσμούς, με έναν μικρό μόνο βαθμό εισροής γονιδίων από τους δεύτερους στους πρώτους. Αντίθετα, οι Πελοποννήσιοι φαίνεται πως έχουν σημαντικά μεγαλύτερη κοινή γενετική κληρονομιά με τους Γάλλους (39% έως 42%), τους Ισπανούς (53% έως 62%) και τους Ιταλούς (85% έως 96%), από ό,τι με τους Σλάβους (λιγότερο από 15%). Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι Πελοποννήσιοι είναι γενετικά πολύ πιο διαφορετικοί από τους σλαβικούς πληθυσμούς και πολύ πιο όμοιοι με τους πληθυσμούς της νότιας Ευρώπης». Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πρώτοι «μετανάστες» στην Πελοπόννησο έφθασαν από την Ανατολία περίπου το 9.000 π.Χ. Ακολούθησαν δύο βασικά μεταναστευτικά ρεύματα καθοριστικά για τον πολιτισμό, των Μυκηναίων και αργότερα των Ελλήνων Δωριέων. Οι επόμενες εισροές πληθυσμών πολύ αργότερα ήταν σλαβικές. Υπήρξε μεν σλαβική μετανάστευση στην Πελοπόννησο, αλλά οι αριθμοί των Σλάβων μεταναστών ήταν μικροί σε σχέση με των γηγενών, για να αφήσουν κάποιο καθοριστικό γενετικό αποτύπωμα.
Μεταξύ άλλων, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει γενετικά ότι οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες διαφέρουν από τους υπόλοιπους Πελοποννησίους, αλλά και μεταξύ τους, ενώ καταρρίπτει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι έχουν σλαβική καταγωγή. Στη Βαθιά Μάνη και στη Νότια Τσακωνιά η σλαβική γενετική καταγωγή δεν ξεπερνά το 1%, ενώ η ιταλική κυμαίνεται μεταξύ 14% έως 25%. Υπάρχουν γενετικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της βόρειας και της νότιας Πελοποννήσου. Κορίνθιοι και Αργείοι εμφανίζουν τη μεγαλύτερη γενετική συγγένεια.
Επίσης, οι Πελοποννήσιοι εν γένει είναι γενετικά πολύ κοντά στους Σικελούς και τους Ιταλούς (η επιβεβαίωση του «ούνα φάτσα-ούνα ράτσα»!). Οι τελευταίοι λειτουργούν ως γενετική «γέφυρα» ανάμεσα στους Πελοποννησίους και σε άλλους Ευρωπαίους, όπως οι Ανδαλουσιάνοι της Ισπανίας και οι Γάλλοι. Οι Σλάβοι απέχουν γενετικά πολύ από τους Πελοποννησίους, όπως και οι πληθυσμοί της Εγγύς Ανατολής. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας και Φώτης Τσέτσος (Πανεπιστήμιο Πέρντιου ΗΠΑ-Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών), Περιστέρα Πάσχου (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και Νικολέτα Ψαθά (Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον), Αθανάσιος Θεοδοσιάδης (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών Altius-Σιάτλ), Ευαγγελία Γιαννάκη και Νίκος Ζώγας (Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης-Αιματολογικό Τμήμα).
--------------------------------------------------------------------------------
Τζούλαν Ασάνζ: "Θα αποκαλύψω λεπτομερώς τα ψηφιακά όπλα της CIA"
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 19:39
Στη δημοσιοποίηση όλων των όπλων του κυβερνοχώρου που διαθέτει η CIA σε online σύνδεση προτίθεται να προχωρήσει το Wikileaks, σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ασάνζ. Ύστερα από την δημοσίευση των μεγαλύτερων εργαλείων κατασκοπείας που διαθέτει η Κεντρική υπηρεσία πληροφοριών από τον γνωστό ιστότοπο, χωρίς όμως να γίνεται ενδελεχής ανάλυση των λεπτομερειών που τα μυστικά όπλα περιλαμβάνουν, ο Τζούλιαν Ασάνζ ισχυρίζεται πως είναι σε θέση να εκθέσει δημοσίως τα μυστικά αυτά. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, προτίθεται να παρέχει αποκλειστική πρόσβαση σε εταιρείες τεχνολογίας έτσι ώστε να μπορέσουν ν' αμυνθούν απέναντι στις απειλές.
Μολονότι εταιρείες όπως η Apple και η Google ισχυρίζονται πως ήταν σε θέση να απαντήσουν σε απειλές από όπλα που αποκαλύφθηκαν στα αρχεία "Vault 7", άλλες εταιρείες εκφράζουν την ανησυχία πως δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενες απειλές μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες των όπλων αυτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της η CIA, που το Wikileaks δημοσιοποίησε, θα είναι είτε πρακτικά άχρηστα είτε αν δεν εξουδετερωθούν στην πράξη από τις εταιρείες τεχνολογίας, θα μπορούν να βρίσκονται στη διάθεση του καθενός.
----------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Δεν έχω κινητό στις διαπραγματεύσεις, για να αποφύγω υποκλοπές από τη CIA
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 15:57
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε σήμερα ότι φρόντιζε να μην έχει επάνω του το smartphone του όταν διαπραγματευόταν «ευαίσθητα» θέματα ώστε να αποφεύγει να τον ακούει η CIA.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, συνηθισμένος σε διαπραγματεύσεις πάνω σε περίπλοκα διεθνή ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία, η ουκρανική σύγκρουση ή προηγουμένως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ερωτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks για ένα πρόγραμμα κυβερνοπειρατείας της CIA που επιτρέπει, για παράδειγμα, να μεταμορφώνονται σε συσκευές υποκλοπής ένας τηλεοπτικός δέκτης ή ένα smartphone.
«Προσωπικά προσπαθώ να μην παίρνω μαζί μου τηλέφωνο όταν έχω διαπραγματεύσεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Και προς το παρόν φαίνεται ότι αυτό μου επέτρεψε να μην βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
--------------------------------------------------------------------------------
Χιλιαδες νεοι συνταξιουχοι θυματα του μνημονιακου ΣΥΡΙΖΑ. Συνταξεις 152 ευρω με διαταξη βομβα. Σοκ και δεος για οσους υπεβαλαν αιτησεις συνταξιοδοτησης από 1ης Ιουλιου 2015 εως 12 Μαιου 2016 και είναι κατω των 67 ετων. Οι αποφασεις καταργησης του κατωτατου οριου αποδοχων. Ο ΕΦΚΑ ζηταει αναδρομικη επιστροφη 50 ευρω μηνιαιως γιατι επαιρναν υψηλοτερεςς προσωρινες συνταξεις.
----------------------------------------------------------------------------------
Η Γιαννα Αγγελοπουλου τα «εβαλε» με τον Τσιπρα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Κηρυξαν δασος το 80% της Πατμου. Αντιδρασεις Δημου - Κατοικων « οι θαμνοι ριγανης δεν είναι δεντρα»
-----------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση κολαφος για Μπομπολα Σημιτη και Ελληνικος Χρυσος. Το Ευρωδικαστηριο καλει την εταιρια να επιστρεψει 15.340.000 ευρω στο Ελληνικο Δημοσιο επειδη τα ελαβε ως παρανομη κρατικη ενισχυση. Άλλο ένα κολπο του «εκσυχρονισμου».
-------------------------------------------------------------------------------------
Θεμα χωρισμου Εκκλησιας – Κρατους ανοιξε επισημως ο κυβερνητικος εκπροσωπος Τζανακοπουλος.
----------------------------------------------------------------------------
Θρασυτατη λεκτικη επιθεση Τουρκων στον Παυλοπουλο και στον Καμμενο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ανανεωσαν το διπλωματικο διαβατηριο της Γιαννας Αγγελοπουλου, που απαντησε με οργη. Με μια ανακοινωση σκετο δηλητηριο δηλωνει ότι παραιτειται από την θεση της πρεσβεως εκ προσωπικοτητων κοβοντας κάθε σχεση με τον Τσιπρα. Από την προεκλογικη υποστηριξη και την περιοδεια στις ΗΠΑ με τον Τσιπρα και τους Κλιντον, στην οριστικη ρηξη.
----------------------------------------------------------------------------------
Αποκατασταση «λαθους» που σημειωθηκε εκ παραδρομης, χαρακτηριοστηκε από την ηγεσια του Υπουργειου Μεταναστευτικης Πολιτικης η αυξηση κατά 50% του μισθου της διευθυντριας της υπηρεσιας Πρωτης Υποδοχης στη Λεσβο.
--------------------------------------------------------------------------------
Η ιδιοκτητρια του City Plaza μηνυσε τον Τοσκα για την καταληψη του ξενοδοχειου της. Καταγγελει τον Υπουργο Προστασιας του Πολιτη και τον αρχηγο της ΕΛ.ΑΣ ότι δεν εφαρμοζουν την εισαγγελικη εντολη για εκκενωση του ξενοδοχειου της.
--------------------------------------------------------------------------------
Αξιοκρατική χορηγεία 130.000 στην κόρη του Δραγασάκη, ή σωστότερα siemens-1989-τραπ. Αττικής και σια
Ρηνιώ ∆ραγασάκη... ο Σαμαράς και σήμερα η κυβέρνηση του μπαμπά της... ανακάλυψαν την 37χρονη που αναδύεται στον κινηματογράφο Η νέα χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της τάξης των 130.000 ευρώ, που πληρώνει ο μαλάκας έλληνας φορολογούμενος, έκρινε αξιοκρατικά και τα έχωσε στη Ρηνιώ... (μάλλον Ειρήνη, αλλά για τα καλλιτεχνικά δρώμενα έγινε Ρηνιώ)
--------------------------------------------------------------------------------
"Δεν θα γίνουμε πουτάνες και τα παιδιά μας δώρα στους παιδόφιλους. ΄πολιτισμένους΄ βορειοευρωπαίους"!... Ήταν το...
...μήνυμα από. τις Γυναικάρες, τις Λιονταρίνες της Αδέσποτης κι Αδούλωτης Συρίας!
8 Μάρτη 2017... η Συρία παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη!
Περισσότεροι από 250.000 νεκροί μάρτυρες, στο βωμό της Λευτεριάς για την Πατρίδα... Δεν έβαλαν τα παιδιά τους σε μια σαπισμένη βάρκα και δεν μπήκαν οι ίδιες στα δουλεμπορικά του φασίστα Ερντογάν, εγκαταλείποντας την πατρίδα για να περάσουν το Αιγαίο... Με το όπλο στο χέρι τσακίζουν τους αποκεφαλιστές, τους φονιάδες-μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών! Υποκλινόμαστε!
----------------------------------------------------------------------------------
Με ανοχή του τουρκικού κράτους «σχολείο» του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στην Αγκυρα
Την προφανή διασύνδεση της τουρκικής κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν (ΑΚP) με τους τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» (που υποτίθεται ότι σήμερα πολεμάνε η Τουρκία και όλοι οι άλλοι ιμπεριαλιστές που τους στήριξαν στην επέμβαση στη Συρία) δείχνει το γεγονός ότι άνοιξαν σχολείο στην Αγκυρα.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην τουρκική πρωτεύουσα, Εντέρ Κοσκούν, το «Ισλαμοφασιστικό κράτος» (Ικ) χρησιμοποιεί ένα κτίριο με 3 ορόφους του σαν «σχολείο». Τα μέλη του Ικ στην Τουρκία δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, αντίθετα τα στέλνουν στα «τζαμιά, ή σε εκπαιδευτικά κέντρα που φτιάχνουν οι ίδιοι». Οπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για «παράνομα εκπαιδευτικά ιδρύματα».
Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν σημαίες του ΙΚ, ενώ η μόνη δίωξη που μπορεί να ασκηθεί αν βρεθούν αυτοί που τα λειτουργούσαν είναι για ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Το ΙΚ εκπαιδεύει παιδιά ηλικιών 10 - 18, ενώ 27 κορίτσια βρέθηκαν σε ένα αντίστοιχο σχολείο. Ο συνολικός αριθμός «μαθητών» δεν είναι γνωστός. Πάντως είναι φανερό ότι το ΑΚΡ εθελοτυφλεί όσον αφορά στα ισλαμικά «σχολεία», ενώ το να ανοίγει κάποιος τέτοια ιδρύματα δεν αποτελεί πλέον αδίκημα.
----------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ «Αυξημένο» θέλει το προστιμο για το Brexit o φασισταρας Ιρλανδός πρωθυπουργός
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Υπέρ της επιβολής υψηλού τιμήματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) τάχθηκε χτες στις Βρυξέλλες ο κωλοφασισταρας αληταρας Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι, υποστηρίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πληρώσει γιατί «όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο, δεσμεύεσαι στη συμμετοχή»... Ολοι οι λαοι της Ευρωπης βεβαια δεν υπογραψανε κανενα «συμβολαιο» για να μπουν στην κωλοΕΕ τους! Τους εβαλαν με το ζορι κατι αληταραδες μασονοι σαν τον Εντα κενι χωρις να τους ρωτησουν. Και οπου τους ρωτησαν, σαν την Δανια, που ο λαος ειπε όχι στην κωλοΕΕ τους με δημοψηφισμα, τον αναγκασαν να ψηφισει 3 φορες μεχρι να πει ναι. Και αν δεν το λεγε θα τον εβαζαν ακομα μεχρι τωρα να ψηφιζει σε στημενα δημοψηφ ισματα!
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν η Βρετανία θα κληθεί να καταβάλει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, (παρανομα βεβαια, όπως παρανομο είναι ολη αυτή η συζητηση που ανοιξε ο αληταρας μασονος Κενι), ο αληταρας κωλομασονος Κένι απάντησε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το ποσό που οφείλει το Λονδίνο, (από ποιους θα προσδιοριστει? Από κωλομασονους σαν τον Κενι γαμω το σπιτι του και την οικογενεια του!) και ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών. Ωστόσο το θέμα αυτό, καθώς και η στρατηγική των άλλων μελών της ΕΕ έναντι του Λονδίνου, είναι από τα ζητήματα που απασχολούν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με τις περισσότερες χώρες να πιέζουν να σταλεί στο Λονδίνο «λογαριασμός» περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ... Νωρίτερα, η άλλη αλητισα κωλομασονα Σκοτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζεον ανακοίνωσε ότι η Σκοτία ενδέχεται να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της έως το φθινόπωρο του 2018, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα ήταν μία «λογική επιλογή» μπροστά στο χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
----------------------------------------------------------------------------------
Δεν χρειάζεται να ΜΑΣ το εξηγήσουνε οι μέχρι χθες Ελιτοψευτοδημοκράτες! Μας το έκανε ... στραγγάλια τότε ο Λένιν! Η Ευρώπη είτε θα ενωθείτε κάτω από μια Απόλυτη Αυταρχική Δικτατορία είτε δεν θα υπάρξει Ενωμένη Ευρώπη! Άλλωστε και ο Ναζισμός Αυτό δεν ήθελε;; Μια Ενωμένη Ευρώπη αλλά με άλλα μέσα ... του τότε και γρήγορα μάλιστα (Clausewitz:Ο Πόλεμος είναι η Πολιτική με Αλλά Μέσα!)!! Το Drang nach Osten της Ε.Ε. σε συνάρτηση (πάντα) με το πολεμικό ΝΑΤΟ είναι μπροστά μας λες και βρισκόμαστε αρχές του 39-40!
Ο "Τουρισμός" Είνα Παροχή Υπηρεσιών κοινώς "ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ Γκαρσονιλίκη"! Δηλ. ΟΠΩΣ ΕΊΝΑΙ Η "Ελληνική Πολιτεία" με όλους τους θεσμούς της ! Δηλ. Αποικικρατούμενος Μαχαλάς ! Η Επανάσταση του 21 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
----------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ευρωπαϊκές εταιρείες καυσίμων πουλούν σε αφρικανικές χώρες καύσιμα που έχουν τοξικές ουσίες 300 φορές πάνω από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα που έχουν θεσπιστεί για χώρες της Ευρώπης, αποκάλυψαν χτες Νιγηριανοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως αποφάσισαν να απαγορεύσουν την εισαγωγή τέτοιων καυσίμων στη χώρα τους. Να σημειωθει ότι η Νιγηρια είναι πετρελαιοπαραγωγος χωρα. Δεν τους φτανει δηλαδη που τους παιρνουν τζαμπα το πετρελαιο, το επεξεργαζονται, και μετα τους το στελνουν πισω νοθευμενο. Παράλληλα, χτες, επιβλήθηκε τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση του ηλίου ως το ξημέρωμα στη νοτιοδυτική πολιτεία Οσούν της Νιγηρίας, όπου από την Τετάρτη ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε κοινότητες των φυλών Χάουζα και Γιορούμπα, με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων.
ΣΕΟΥΛ.-- Ξεκίνησαν χτες σε δικαστήριο της Σεούλ στη Ν. Κορέα οι πρώτες ακροάσεις μαρτύρων στη δίκη του επικεφαλής του ομίλου Σάμσουνγκ, Λι Τζάε Γιονγκ, με κατηγορίες διαφθοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, που συμπεριλαμβάνουν τη δωροδοκία με στόχο την ανάληψη δημοσίων έργων με προνομιακούς όρους. Αλλα τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Σάμσουνγκ αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες.
---------------------------------------------------------------------------------
800 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στην Ελλάδα για την παραμονή 45.000 προσφύγων. Κάπου 18.000 ευρώ ανά πρόσφυγα. Κι αυτά τα λεφτά εξανεμίστηκαν. Λεει ο αλητικος κωλοΕυρωΕνωσιτικος Guardian. Και εμεις φυσικα οι ηλιθιοι χαχολοι πρεπει να την πιθστεψουμε τη βκωλοφυλλαδα του κερατα! Όπως όταν μας λεει ότι πρεπει να ξεπλυροσουμε το χρεος που μας φορτωσαν! Που δε χρωσταμε ουτε φραγκο τσακιστο. Όπως ξερουμε ότι ο αληταρας κωλοαναπηρος στο σωμα και στο μυαλο Σοιμπλε, μας λεει ότι μας δινει τα παντα και ότι αυτά τα μετρα εξαθλιωσης του ελληνικου λαου και διαλυσης της Ελλαδας είναι μετρα που περνουν μονοι τους οι υποτακτικοι του ελληνες υπουργοι οικονομικων. Και ξερουμε τι αληταρας είναι ο σακατης στο μυαλο Σοιμπλε. Όταν υποχωρησουν σε μετρα εξαθλιωσης που ζηταει και πανε στα τεσσερα να του το πει ο εκαστοτε ελληνας υπουργος οικονομικων, ζηταει αλλα τοσα.