Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πεμπτη 9 Μαρτιου 2017


Υπάρχει η μαύρη προπαγάνδα που μας λέει συχνά, ορθά κοφτά πως θα γίνουμε Κούβα αν φύγουμε από την ΕΕ και το Ευρώ. Και ότι όποιος αναφέρει παραδείγματα από πιο κοινωνικά δίκαιους τρόπους οργάνωσης, και παλεύει για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, θέλει να γίνουμε Κούβα, Βόρειος Κορέα κ.λ.π. Ούτε Κούβα θέλουμε να γίνουμε, ούτε πρέπει να είσαι κομμουνιστής για να διεκδικείς τα αυτονόητα. Απλά φτάνει να είσαι πατριώτης και δημοκράτης και πάνω απ’ όλα Άνθρωπος, ώστε να οραματίζεσαι και να διεκδικείς μια δίκαιη, δημοκρατική, ελεύθερη και ανεξάρτητη κοινωνία, όπου θα αναγνωρίζεται σε όλους τους ανθρώπους το βασικό δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Δε γουστάρουμε να είμαστε σε μια ΕΕ και σε ένα Ευρώ, που οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό να μην έχει πρόσβαση στην Υγεία, να διαλύεται το όποιο κοινωνικό κράτος υπήρχε και να λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία. Τόσο απλά.
----------------------------------------------------------------------------------
"ΕΓΩ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ!"
Υπάρχουν γυναίκες που θεωρούν πως το γυναικείο κίνημα είναι άνευ αντικειμένου, καθώς οι ίδιες ουδέποτε ένιωσαν καταπιεσμένες. Χάρη στη στάση ζωής και στους συντρόφους που επέλεξαν. Μου θυμίζουν εκείνους που λοιδορούν τους φτωχούς ως αποτυχημένους, κομπάζοντας για τη δική τους ικανότητα να μη ζουν στη φτώχεια.
Προφανώς, οι γυναίκες αυτές αγνοούν ότι μέχρι πριν από μισό αιώνα στην Ελλάδα, αν σφαζόταν μια γυναίκα για "λόγους τιμής", ο φονιάς έπεφτε στα μαλακά. Ότι μέχρι πριν τρεις - τέσσερις δεκαετίες ο γυναικείος μισθός ήταν ακόμη και 40% μικρότερος από τον αντρικό. Ότι μια παντρεμένη γυναίκα είχε ανάγκη την υπογραφή του συζύγου για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, καθώς η οικογενειακή περιουσία -προερχόμενη συχνά από την προίκα της- του ανήκε.
Αγνοούν πως όλα αυτά δεν τα ανέτρεψαν με προσωπικές επιλογές κάποιες γυναίκες, αλλά το μαζικό γυναικείο κίνημα εκείνων των χρόνων. Και αδιαφορώντας και σήμερα για το γυναικείο κίνημα, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τις καμπάνες του κινδύνου για τις κατακτήσεις τους που αντιπροσωπεύει η στροφή στον κοινωνικό συντηρητισμό σε Αμερική και Ευρώπη. Και κάτι πολύ σκληρό: Ίσως να θεωρούν πως και οι γυναίκες που βιάζονται έχουν ευθύνη για τον βιασμό τους. Αφού στις ίδιες δεν έτυχε ποτέ κάτι τέτοιο. Κι ας κυκλοφορούν όπου γουστάρουν, ακόμη και σε ερημικούς δρόμους της πόλης, όποια ώρα θέλουν. Ή μήπως φυλάγονται;
-----------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΟΜΕΡΟ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΛΕΓΗ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Πρόκειται για ένα σοκαριστικό συμβάν που συνέβη το καλοκαίρι του 2011 όταν ο νεαρός τότε Wade Willson από την Μεσοποτάμια του Ιράκ. Ο τότε «νεαρός» μόλις 19 ετών κύριος Willson που είχε μητέρα ορθόδοξη αλλά την αποκεφάλισε ο πατέρας του για εξωσυζυγική σχέση είχε φανατιστεί με το ισλαμικό κίνημα του ξέσπασε με την αραβική άνοιξη και έγινε «τρόμος και φόβος» για τους χριστιανούς του Ιράκ. Φόραγε την χαρακτηριστική κόκκινη στολή του(photo του spiderman) και έβγαινε κάθε βραδύ με τους συν-ισλαμιστές φίλους του για κυνήγι απίστων και χριστιανών κύριος μας λέει η κύρια Πόπη(Χριστιανή ορθόδοξη που ήρθε στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα του ισλαμισμού στο Ιράκ).
Μία μέρα όμως ο κύριος Willson βρήκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι την βίβλο με χρυσή επένδυση αφού έσκισε το κάλυμμα της αποπειράθηκε να την φτύσει. Εκείνη την στιγμή με δικά του λόγια ο κύριος Willson μας παραθέτει: «Ένοιωσα με τους φίλους μου ένα δυνατό φως να μας χτυπάει, εκείνη την στιγμή ακούστηκε μία φωνή να λέει «Γιατί το κάνατε αυτό; θα καείτε και θα πάτε στην κόλαση εκτός από τον κύριο Willson» τότε άρχισε το φως να γίνετε εντονότερο και να μας καίει ακόμα και εμένα, είδα τους φίλους μου να γίνονται σταχτή μπροστά στα μάτια μου καθώς εγώ είχα εγκαύματα 4ου βαθμού τότε κατάλαβα το λάθος που είχα κάνει και την ψεύτικη θρησκεία που ακολουθούσα και έτσι αποφάσισα να γίνω μοναχός στο Άγιον Όρος.» Τώρα μετά από 6 χρόνια ο 25 χρόνος Willson ζει και διαδίδει την εξωπραγματική εμπειρία που έζησε στην μονή της Σονίκρακ στο Άγιον Όρος και θέλει να έρθει πιο κοντά στον θεό.
-ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ-
http://orthodoxia.me/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%84%CF%85/
----------------------------------------------------------------------------------
Τότε όπως και σήμερα το κύκλωμα αυτών των συμβολαιογράφων και δικηγόρων που νομιμοποίησαν την αρπαγή των ακινήτων, ήταν μικρό σε αριθμό κι άρα ήταν απλό και εύκολο να διωχθούν από το επάγγελμα για κατάφωρη καταπάτηση του Κώδικα που διέπει το επάγγελμα. Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά είναι σίγουρο ότι η διαδικασία κάθαρσης του επαγγέλματος θα επαναληφθεί όταν η χώρα αποκτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Γι' αυτό ας μην έχει κανένας αμφιβολία.
Συμβολαιογράφοι και πλειστηριασμοί
του Δημήτρη Καζάκη
Ευτυχώς ο κ. Σρόιντερ, δημοσιογράφος-κολλήγας του Κοντομηνά, ανέλαβε να μας ενημερώσει για τους πλειστηριασμούς. Τη μάχη της Τετάρτης, όπως την ονόμασε. Εκεί ειλικρινά νιώσαμε μέγιστη λύπη για τους δύστυχους συμβολαιογράφους, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως θύματα, έρμαια τραμπουκισμού και διασυρμού. Προφανώς αυτοί είναι τα αθώα θύματα, που κάποιοι σκοτεινοί τραμπούκοι εμποδίζουν να κάνουν τη θεάρεστη δουλειά τους. Έτσι είναι. Θύμα σήμερα δεν είναι αυτός που χάνει άδικα την περιουσία του, γιατί έτσι το θέλουν οι δανειστές και τα μνημόνια. Όχι βέβαια. Θύματα είναι καμιά 20 συμβολαιογράφοι που διαπλέκονται με κοράκια, τράπεζες και κυκλώματα προκειμένου να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία του Έλληνα πολίτη. Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι. Δεν έχει καμιά σημασία αν όλα αυτά είναι νόμιμα, συνταγματικά και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη και το δίκαιο, που οφείλει να υπηρετεί ο συμβολαιογράφος ως ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης.
Το κύκλωμα των ελάχιστων συμβολαιογράφων που επωφελούνται από τους πλειστηριασμούς, έχει... υποβιβάσει το επάγγελμα. Από ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετέχει στους πλειστηριασμούς προς όφελος του πολίτη, δηλαδή του αδύναμου μέρους. Σε επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει μόνο το πελατολόγιο, καταπατώντας βάναυσα Σύνταγμα, δίκαιο και Κώδικα. Απλά, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι συμβολαιογράφοι συμμετείχαν κατά τη ναζιστική κατοχή στην αρπαγή των ακινήτων από τους πολίτες. Όσοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους ή τις πράξεις τους την αρπαγή αυτή, μετά την απελευθέρωση τους αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, εκδιώχθηκαν από τον κλάδο και δεν τους επετράπη ποτέ ξανά να ασκήσουν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα. Το ίδιο έκαναν και τα σώματα των δικηγόρων.
Τότε όπως και σήμερα το κύκλωμα αυτών των συμβολαιογράφων και δικηγόρων που νομιμοποίησαν την αρπαγή των ακινήτων, ήταν μικρό σε αριθμό κι άρα ήταν απλό και εύκολο να διωχθούν από το επάγγελμα για κατάφωρη καταπάτηση του Κώδικα που διέπει το επάγγελμα. Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά είναι σίγουρο ότι η διαδικασία κάθαρσης του επαγγέλματος θα επαναληφθεί όταν η χώρα αποκτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Γι' αυτό ας μην έχει κανένας αμφιβολία.
http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2017/03/blog-post_65.html
----------------------------------------------------------------------------------
Βία και καταστολή σε κάθε διαμαρτυρία...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι ξεκάθαρο πια, σε κάθε Έλληνα, ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων, δεν δύναται, δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε τη θέληση να αντικρύσει τους οργισμένους από την εξαθλίωση πολίτες, πόσο μάλλον να συνδιαλλαγεί μαζί τους για τα δίκαια ούτως ή άλλως αιτήματα κάθε κλάδου. Έτσι, επιλέγει να καταστείλει με βία, μέσω των πραιτοριανών της, την δίκαιη διαμαρτυρία των αγροτών, στην πλειοψηφία τους Κρήτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραδώσουν ένα ψήφισμα, και να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους.
Αυτό που τώρα γίνεται κατανοητό από τους Έλληνες, είναι ότι η περίοδος της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης κλαδικών αιτημάτων τελείωσε. Δεν έχει κανένα νόημα, να ζητεί κάτι ο οποιοσδήποτε κλάδος πλέον από μία κυβέρνηση, που από κοινού, σχεδόν με το σύνολο της αντιπολίτευσης, έκανε νόμο του κράτους, πως δεν θα ψηφιστεί κανένα νομοσχέδιο στη βουλή, χωρίς την προηγούμενη έγκριση των λεγόμενων «θεσμών». Δηλαδή, την έγκριση των τοκογλύφων δανειστών. Πρόκειται για μια ιδιότυπη κατάσταση κατοχής ενός κράτους, για την οποία πλέον, ύψιστο χρέος των πολιτών της είναι ένας: η απελευθέρωσή του από αυτή την σκλαβιά, δυνάμει της οποίας σήμερα υποφέρει ο ελληνικός λαός.
Το ΕΠΑΜ με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις προσαγωγές αγροτών - διαδηλωτών, καταδικάζει απερίφραστα την κυβερνητική επιλογή καταστολής του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών για διεκδίκηση καίριων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων του κλάδου του και της κοινωνικής τάξης. Η χρήση βίας και μάλιστα από μια "κοινωνικά ευαίσθητη" αριστερή κυβέρνηση, όπως διατείνεται, όπως αυτοαποκαλείται η ίδια, πολλαπλασιάζει την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων δημοκρατών πολιτών. Η αριστερή κυβέρνηση πέταξε την μάσκα της και αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Ο αυταρχισμός διαφάνηκε σε όλο το μεγαλείο του. Αποτελεί ενδεικτικό για τις μελλοντικές της επιλογές.
Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού Κινήματος μέχρι την δικαίωσή τους. Το ΕΠΑΜ δηλώνει και κάνει σαφές ότι για την τελική δικαίωση των αιτημάτων και την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων είναι μονόδρομος: - Η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, και την φυλακή του Ευρώ, η διαγραφή χρέους, καθώς και η ανατροπή των μνημονίων. - Η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία και ο Πατριωτισμός είναι το τρίπτυχο, είναι ο μοναδικός δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε, για την εγκαθίδρυση μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής Εξουσίας. Η ανατροπή των σχεδίων τους είναι στα δικά μας χέρια.
Αθήνα 8 Μαρτίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2017/03/blog-post_16.html
--------------------------------------------------------------------------------
Αγανακτισμένη γυναίκα στην επισκεψηΤσίπρα στη Θεσσαλονικη: Με 400 ευρώ μπορείς να ζήσεις;
• Αυτή η καημένη, «πρέπει» να ζήσει πλουσιοπάροχα με 400 ευρώ. • Οι Διευθυντές του ΟΔΔΗΧ που τους διπλασίασαν τις αμοιβές τους, στα μουλωχτά, «πρέπει» να ζήσουν φτωχικά με 8.315 ευρώ !!! • Ο δικός τους πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας, «πρέπει» να ζήσει, ακόμη πιο φτωχικά, γι αυτό έδωσε bonus στο εφάπαξ του, 100.000 ευρώ, ανεβάζοντάς το συνολικά στα 250.000 ευρώ!!!
Και δεν τρέχει τίποτα, κατά τον κ. Σταθάκη. ΌΛΑ ΝΟΜΙΜΑ!!! Ερώτημα: Η ξετσιπωσιά έχει όρια;; Απάντηση: Όχι, είναι βέβαιο. Δεν έχει...
---------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΡΑΒΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ TO ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 600 ΕΥΡΩ, ΠΑΕΙ Ο ΜΠΡΑΒΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ 150 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
---------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Αθήνα 8 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων, Πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο και την Χριστίνα Κώμη των Διεθνών Σχέσεων του Μετώπου, συμμετείχαν στο Τέταρτο Διεθνές Συντονιστικό Συνέδριο για την έξοδο από το Ευρώ, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ που φιλοξένησε στο Παρίσι στις 4.3.17 το Γαλλικό πολιτικό κόμμα PARDEM. Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν επίσης Κινήματα από την Ισπανία και την Ιταλία. Στις τέσσερις στρογγυλές τράπεζες τα θέματα που εξετάσθηκαν ήταν η αντίσταση κατά του νεοφιλελευθερισμού, η άρνηση του νεοφιλελευθερισμού να πολεμήσει για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, η έξοδος από την Ε.Ε ή Σχέδιο Β για την ΕΕ και στρατηγική μονομερούς εξόδου από την Ε.Ε και το Ευρώ. Το Ε.ΠΑ.Μ. ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του πάνω στα θέματα αυτά και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, όπου σημειώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, σύμπτωση απόψεων για την ακολουθητέα στρατηγική. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη.
-------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Αθήνα 8 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέμβαση στην καρδιά του ευρωσυστήματος έκανε το ΕΠΑΜ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο της συνέντευξης - ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ του προέδρου του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ, ο Ολλανδός πολιτικός αναγκάστηκε ουσιαστικά να καταπιεί τη γλώσσα του, όταν του έγινε ερώτηση για την παραβίαση των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και μάλιστα η χώρα του η Ολλανδία συμμετέχει σε αυτή την παραβίαση των δικαιωμάτων! Το γεγονός αυτό θορύβησε τον πρόεδρο του eurogroup καθώς δεν μπόρεσε να εξηγήσει στους Ολλανδούς δημοσιογράφους την πραγματικότητα.
Οι ερωτώντες, φοιτητές του Πανεπιστημίου, κάλυψαν όλο το εύρος της εσωτερικής και πολιτικής σκηνής της Ολλανδίας αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση που παρασχέθηκε από τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ πρέσβη ε.τ. κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο εκ των ερωτώντων φοιτητών Igno Notermans, έθεσε στον κ. Ντάιζελμπλουμ, το ζήτημα της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός πολιτικός παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δρα αρνητικά στην ανάπτυξη και ότι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη πληρώνουν τον λογαριασμό!
Ωστόσο, όταν τέθηκε η ερώτηση σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η Ολλανδία, λόγω των μέτρων λιτότητος, ο κ. Ντάιζελμπλουμ δεν μπόρεσε να απαντήσει επί της ουσίας. Η ερώτηση που τέθηκε από τον επικεφαλής των διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ κ. Χρυσανθόπουλο, ήταν η εξής: " Ονομάζομαι Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος και είμαι συνταξιούχος Έλληνας Πρέσβης που μένει προσωρινά στην Ολλανδία.Ταυτόχρονα είμαι επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ ενός Ελληνικού κόμματος, που είναι ακόμα εκτός Βουλής. Σας συγχαίρω κ. υπουργέ για τις δραστηριότητές σας στην Ολλανδία.Το ερώτημά μου είναι το εξής: Τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς, μια έκθεση του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ αναφερόταν στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα λόγω των μέτρων λιτότητος.Τον Σεπτέμβριο είχα συναντηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών σας και συζητήσαμε το θέμα. Υπήρξε από την πλευρά τους η παραδοχή ότι πράγματι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις. Η άποψη τόσο δική μου όσο και του ΕΠΑΜ ήταν "να εφαρμοστούν οι συστάσεις του ΟΗΕ που υπογραμμζονται στην έκθεση, στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι, πριν υιοθετηθεί οποιοδήποτε μέτρο να γίνεται εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει το μέτρο αυτό στον λαό. Και αν οι αρνητικές επιπτώσεις είναι μεγάλες τότε να μην υιοθετηθούν τα εν λόγω μέτρα. Θέλω επίσης, να σας ρωτήσω αν η αντίθεση και ευθεία σύγκρουση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ της πολιτικής των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ και της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής της, συνεπικουρούμενης άλλων αντιθέσεων, οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ και αν θα πρέπει να επιλυθούν".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ απάντησε λέγοντας ότι προσπαθούν να λαμβάνουν μέτρα, που να μην υποχρεώνουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να υποφέρουν και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του. Απέφυγε όμως να τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα της σύγκρουσης ων ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική των Βρυξελλών. Ενδαφέρον ωστόσο, έδειξαν για το γεγονός οι Ολλανδοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ αλλά και οι προσκεκλημένοι.
----------------------------------------------------------------------------------
Ο καραφλας που ελαβε μερος στα επεισοδια με τους Κρητικους αγροτες και μετα φωτογραφιθηκε με τον Μιχαλοβλακα ΔΕΝ είναι αγροτης αλλα ΜΠΑΤΣΟΣ υποψηφιος με τα ΑΥΓΑ
ΞΥΠΝΑΤΕ!
---------------------------------------------------------------------------------
H οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό δικηγορικού γραφείου
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 13:10
Με προκήρυξή της που εστάλη στο zougla.gr η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό του δικηγορικού γραφείου του Βασίλειου Οπλατζάκη, συνηγόρου υπεράσπισης του συνοδηγού του Ρουπακιά, Γιάννη Καζαντζόγλου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η τρισέλιδη ανάληψη ευθύνης, έφτασε στα γραφεία του site το πρωί της Πέμπτης.
---------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Βόμβες διασποράς χρησιμοποίησε ο αλητικος αραβικός συνασπισμός των σειχιδων
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, 12:58
Ο αλητικος αραβικός συνασπισμός των σειχιδων υπό την ηγεσία της ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη χρησιμοποίησε για τρίτη φορά σε διάστημα 16 μηνών ρουκέτες με πυρομαχικά διασποράς βραζιλιάνικης κατασκευής, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση διευκρινίζει ότι ο φασιστικοσουνιτικός συνασπισμός των σειχιδων χρησιμοποίησε αυτές τις ρουκέτες στις 15 Φεβρουαρίου στη διάρκεια επίθεσης εναντίον τριών κατοικημένων περιοχών και γεωργικών εκτάσεων στην επαρχία Σάαντα, στη νότια Υεμένη.
Η επίθεση εναντίον του προπυργίου των πατριωτων, σιιτών μουσουλμάνων ανταρτών Χούδι προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία επισήμανε ότι ο ισλαμοφασιστικος συνασπισμός που δρα σαν τ6ο μακρυ χερι των δυτικων αποικιοκρατων έχει χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους όπλα και στο παρελθόν στην Υεμένη, τον Οκτώβριο του 2015 και τον Μάιο του 2016.
Τα όπλα με πυρομαχικά διασποράς μπορούν να περιέχουν πολλές εκατοντάδες μίνι βόμβες, οι οποίες διασπείρονται σε μια μεγάλης έκτασης περιοχή, αλλά δεν εκρήγνυνται όλες. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπονται σε νάρκες κατά προσωπικού, σκοτώνοντας και ακρωτηριάζοντας στην πλειονότητά τους αμάχους. Περίπου 100 χώρες έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του Όσλο το 2008, η οποία απαγορεύει τη χρήση βομβών διασποράς, όμως η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ δεν είναι μεταξύ αυτών. Ο φασιστικοσουνιτικός συνασπισμός επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζοντας τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» Αμπντ Ραμπού Μάνσουρ Χάντι εναντίον των πατριωτων Χούδι και του τέως προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
---------------------------------------------------------------------------------
ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!
Ναι! Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση στην Αθηνα στη πλατεια Συνταγματος του γυναικείου κινήματος των τελευταίων χρόνων η χθεσινή το βτραδυ της Τεταρτης. Με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία στη Βουλή. Θύμιζε τις μεγάλες κινητοποιήσεις στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν το γυναικείο κίνημα κατόρθωσε να βάλει τη σφραγίδα του στην αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων, να υποχρεώσει στην αναγνώριση ίσου μισθού για ίση δουλειά, στην αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου κ.λπ. Ήταν πλήθος οι γυναίκες -και ιδιαίτερα τα νέα κορίτσια- αλλά και οι άντρες που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Κλαυθμώνος και καταλήξαμε με πορεία στο Σύνταγμα, παρά τη βροχή. Με κάποιες από τις δυνάμεις της Αριστεράς να λάμπουν δια της απουσίας τους. Κυρίαρχα τα αντισεξιστικά, αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα, και πάθος και αποφασιστικότητα.
Σχολιο.- Μονο στην Αθηνα !.... Στη Θεσσαλονικη νεκρα !.... Εκατο νεολαιοι ηταν δεν ηταν.....
----------------------------------------------------------------------------------
Μαύρη επέτειος σήμερα... 9 Μαρτίου 2000 .
Η κυβέρνηση Σημίτη υποβάλει στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.
«Καθυστερημένη κατά δύο χρόνια είναι η αίτηση», σχολίαζε τότε η Νέα Δημοκρατία. Ενώ την εκτίμηση ότι έρχονται μαύρες μέρες κι οτι έγιναν εθνικές υποχωρήσεις, διατυπώνουν το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σημαντικό γεγονός, αλλά για δυσανάλογο κόστος που κατέβαλε ο λαός.
--------------------------------------------------------------------------------
Μερικη απασχοληση. Μισθοι κατω από 400 ευρω για 600.000 εργαζομενους.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΕΗ βαζει εισπρακτικες εταιριες για τους απληρωτους λογαριασμους.
----------------------------------------------------------------------------------------
Μισθοι προκληση για τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπη! Αυξηση 80% στις αμοιβες των ημετερων. Με αποφαση Μουζαλα αυξηθηκε ο μισθος της διευθυντριας Υποδοχης μεταναστων από 2.604 ευρω σε 3.950 ευρω. Αυξησαν με τροπολογια τις αποδοχες του γενικου διευθυντη του ΟΔΔΗΧ από 4.631 ευρω σε 8.315 ευρω. Μπαραζ διορισμων μετακλητων υπαλληλων στα γραφεια Μουζαλα, Παππα, και Κουντουρα.
----------------------------------------------------------------------------------
Μισθοι πεινας 393 ευρω για 100.000 υπαλληλους μερικης απασχολησης
--------------------------------------------------------------------------------
Wikileakes. Δεν ιδρωνει το αυτι της CIA παρα τις αποκαλυψεις.
-----------------------------------------------------------------------------------
Κατρακυλα μισθων – Γενικευση της «Ευελιξιας».
Η εργασιακη ζουγκλα είναι εδώ. Και η κυβερνηση την κατοχυρωνει και την επεκτεινει, στο ονομα της ανακαμψης.
Σταθερή μείωση των μισθών και αύξηση της μερικής απασχόλησης καταγράφουν τα στοιχεία του ΙΚΑ και για το Μάη του 2016:
• Σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης έχουν μέσο μισθό 393,79 ευρώ μεικτά. • Ο μέσος καθαρός μισθός στο σύνολο των 2 εκατ. μισθωτών διαμορφώνεται κάτω από τα 800 ευρώ. • Μέσα σε μια πενταετία (2011 - 2016), οι μισθωτοί έχασαν σχεδόν το 1/4 των αποδοχών τους. • Από το σύνολο των μισθωτών, το 29% εργάζεται με μερική απασχόληση.
Τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο στα Εργασιακά, στη βάση κατευθύνσεων της ΕΕ, προμηνύουν κλιμάκωση της επίθεσης. Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» και στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», που υπερασπίζεται η κυβέρνηση.
------------------------------------------------------------------------------
Ευελικτες μορφες εργασιας. Αυξηση της μερικης απασχολησης στην Ελλαδα κατά 10,69% τον τελευταιο χρονο δειχνουν τα στοιχεια του ΕΦΚΑ. Οι μερικως απασχολουμενοι ηταν τον Μαιο του 2016 587.924 ατομα με μεσο μισθο 393 ευρω. Η απασχοληση αυξηθηκε, αλλα οι μισθοι συμπιεστηκαν και σε ένα τμημα συνετριβησαν.
-------------------------------------------------------------------------------
«Βομβα» για τα Ταμεια οι χαμηλοι μισθοι. Απαιτουνται οι εισφορες 10 εργαζομενων για να πληρωθει μια συνταξη, αντι 4 πριν τη κριση.
Βεβαιως δεν γινεται καμια συζητηση για τα λεφτα που εχουν πληρωσει οι συνταξιουχοι για την ασφαλιση τους στα ασφαλιστικα Ταμεια.
-----------------------------------------------------------------------------------
Απογοητευτικα στοιχεια. Οι Ελληνιδες γεννουν λιγα παιδια και σε μεγαλη ηλικια.
Μειωθηκαν κατά 10% οι γεννησεις στην Ελλαδα τα χρονια της κρισης συμφωνα με τα στοιχεια της Eurostat.
Μεταξυ 2001 και 2015. Ενώ στη Σουηδια και στην Τσεχια ειχαν αυξηση 20%.
-------------------------------------------------------------------------------
Τα ΜΑΤ στην κατάληψη του «Ρουβίκωνα» σε κεντρικά γραφεία ταχυμεταφορών
Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (08/03), μέλη του «Ρουβίκωνα». Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει/αποκλείσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην κάτω Κηφισιά στα οποία γίνεται παρέμβαση από την συλλογικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και σε προσαγωγές.
Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» σε κείμενο που δημοσίευσε στο Athens Indymedia αναφέρει τους λόγους για τη δράση που επέλεξαν:
Στις 14 Φεβρουαρίου, σκοτώνεται σε τροχαίο ο Παναγιώτης Βρέτταρος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Δεν έκανε αυτή τη δουλειά ούτε ευκαιριακά, ούτε απλά ως συμπλήρωμα στο εισόδημά του. Ήταν επαγγελματίας οδηγός επί 16 συναπτά έτη μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο θάνατός του λοιπόν δεν ήταν ατύχημα και δεν εφταιγε καμία “κακιά στιγμή”. Ο θάνατος αυτός ήταν δολοφονία με συγκεκριμένο κίνητρο και συγκεκριμένους ηθικούς αυτουργούς. Το κίνητρο αυτό δεν είναι άλλο από τη μεγιστοποίηση του κέρδους των Φουρλή και Σφακιανάκη και άμεσοι ηθικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι διευθυντάδες και εκείνα τα στελέχη των οποίων οι απολαβές αυξάνονται ανάλογα με την αυξηση της “αποδοτικότητας” των εργαζομένων.
Για να το πουμε απλά: απλήρωτες υπερωρίες, παντελής έλλειψη προστατευτικών μέσων (κράνος, αδιάβροχα, μπότες, γάντια, μπουφάν μηχανής κλπ), πλήρης αδιαφορία για τις καιρικές συνθήκες, εγκληματικά ελλιπής συντήρηση στα μηχανάκια και γενικότερα τα οχήματα. Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το μωσαικό της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τόσο οι 700 οδηγοί δικύκλων της εταιρείας SPEEDEX όσο και οι χιλιάδες οδηγοί κούριερ και πάσης φύσης ντελιβεράδες.
Κυρίως απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους αυτης της εταιρείας που με την ανοχή και το αίμα τους πληρώνουν το παντεσπάνι των καταπιεστων τους. Σε όλους αυτους, όπως επίσης και στους κάθε είδους καταπιεζόμενους, έχουμε να πούμε ότι ο καιρός της μεμψιμοιρίας και της αυτολύπησης ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ήρθε ο καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό που μέχρι χτες ήταν ζήτημα αξιοπρέπειας, έχει αρχίσει πλέον να γίνεται ζήτημα επιβίωσης και εξαρτάται από εμάς και μόνο να το αλλάξουμε. Κανένα αφεντικό και κανενας γραφειοκράτης συνδικαλιστής δε θα κάνει τίποτα. Αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας θα διαινίζεται μια κατάσταση όπου το βαρέλι κυριολεκτικά δεν έχει πάτο. Καλούμε τον κάθε ένα και την κάθε μία εκμεταλλευόμενο και εκμεταλλευόμενη να αναλογιστεί τη θέση του και να βρει το δρόμο προς τη συλλογικοποίηση, την αντίσταση, την αξιοπρέπεια. Συμμετοχή σε σωματεία βάσης, σε συλλογικότητες, επιλογές κάθε είδους άμεσης δράσης ή ό,τι άλλο προέλθει από την ατομική ή συλλογική δημιουργικότητα και ευφυία. Για ένα κόσμο αγώνα και αξιοπρέπειας.
ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Σχολιο.- Ναι αλλά για το (Κ)ΚΕ είναι κωλόπαιδα !!!! Αναφέρομαι στη δήλωση της Κανέλη που αποκαλεί τα μέλη του Ρουβικωνα κωλόπαιδα
----------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήριο και πορεία της Original: Αρνήθηκαν ως φαίνεται τα προσφυγικά σωματεία και η ομοσπονδία τους τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία…
9/3/2017
Όλα δείχνουν ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα απότυχαν παταγωδώς να σύρουν και να βάλουν μπροστά τα προσφυγικά σωματεία, για να πετύχουν τους στόχους τους, όπως είχε κυκλοφορήσει... Αρνήθηκαν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης προς το δήμο και τους δημότες. Με αποτέλεσμα το συλλαλητήριο και τη πορεία αυτή τη Κυριακή πριν το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ να την οργανώνει πάλι η Original, όπως ήδη εξαγγέλθηκε.
Τα σωματεία προσφύγων έχουν ομοσπονδία, η οποία από όσο γνωρίζουμε καμιά ανακοίνωση δεν έχει βγάλει, με την οποία να καλεί στο συλλαλητήριο και τη πορεία στο δημαρχείο. Προφανέστατα το ίδιο ισχύει και με τη πλειονότητα των εκατοντάδων σωματείων μελών της.
Οπότε το τέχνασμα που σκαρφίστηκαν ήταν να φτιάξουν μια «Επιτροπή Προσφυγικών Σωματείων» άγνωστης σύνθεσης και εύρους, και με τον τρόπο αυτό να διαδώσουν πως συμμετέχουν τα προσφυγικά σωματεία. Οι εξελίξεις δείχνουν πως τελικά οι οπαδοί θα είναι μόνοι τους, μαζί με κάποιους από κάποια σωματεία που είναι της επιρροής τους. Μάλλον και αυτό της πόλης μας που δημοσιεύματα το έφερναν να πρωτοστατεί στην οργάνωση της δράσης. Οι Φιλαδελφειώτες ξέρουν γιατί...
---------------------------------------------------------------------------------
Η μασέλα του Νεάντερταλ «μίλησε»
Οι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν φυτικά αναλγητικά και πιθανώς τον μύκητα της πενικιλίνης, χιλιάδες χρόνια πριν την ανακάλυψη των αντιβιοτικών. Όταν ήταν άρρωστοι, φαίνεται πως μασούσαν τον φλοιό από το δέντρο της λεύκας, ο οποίος περιέχει μια χημική ουσία (σαλικυλικό οξύ), που αποτελεί το ενεργό συστατικό της σημερινής ασπιρίνης.
Αυτά αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης Ελληνίδας παλαιοανθρωπολόγου Κατερίνας Χαρβάτη, καθηγήτριας του γερμανικού Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν. Η μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση αρχαίου DNA που βρέθηκε στην τρυγία (πέτρα) της οδοντοστοιχίας τεσσάρων Νεάντερταλ, οι οποίοι ζούσαν πριν από περίπου 42.000 έως 50.000 χρόνια στην Ευρώπη. Είναι οι αρχαιότερες οδοντικές πλάκες που έχουν ποτέ αναλυθεί γενετικά. Τα μικρόβια και τα υπολείμματα τροφής που ήσαν κολλημένα στα δόντια των «ξαδέρφων» του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), αποτελούν ένα «παράθυρο» στο μακρινό παρελθόν, επιτρέποντας στους επιστήμονες να κάνουν βάσιμες εικασίες για τη διατροφή και τα «φάρμακα» των Νεάντερταλ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή 'Αλαν Κούπερ, διεθυντή του Αυστραλιανού Κέντρου Αρχαίου DNA του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα ευρήματα. «Η συμπεριφορά τους και η διατροφή τους μοιάζει πολύ πιο εξεζητημένη και πολύ πιο όμοια με τη δική μας, με πολλούς τρόπους. Βρήκαμε ότι ένας από τους Νεάντερταλ έτρωγε ασπιρίνη και ανακαλύψαμε τον μύκητα της πενικιλίνης μέσα του. Η χρήση αντιβιοτικών είναι άκρως εντυπωσιακή. Ασφαλώς τα ευρήματά μας έρχονται σε αντίθεση με την μάλλον απλοϊκή εικόνα που έχει σχηματισθεί για τους αρχαίους συγγενείς μας στη λαϊκή φαντασία», είπε ο Κούπερ. Φαίνεται πως οι Νεάντερταλ είχαν ήδη αποκτήσει αρκετές γνώσεις για τα φυτά με αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορούσαν έτσι να ανακουφίσουν με αυτά ένα στομαχόπονο (λόγω π.χ. της εισβολής κάποιου παρασίτου στο έντερό τους) ή κάποιον πονόδοντο.
Όσον αφορά τη διατροφή τους, είχε ποικιλία. Οι Νεάντερταλ που ζούσαν στο σπήλαιο Σπι του σημερινού Βελγίου, έτρωγαν πολύ κρέας ρινόκερου και άγριων προβάτων, μαζί με μανιτάρια (ο πρόδρομος της γαλλικής κουζίνας!). Αντίθετα, εκείνοι που ζούσαν στο σπήλαιο Ελ Σιδρόν στη σημερινή βόρεια Ισπανία, ήσαν βασικά φυτοφάγοι, τρώγοντας βρύα, άγρια μανιτάρια, φλοιούς δέντρων και...κουκουνάρια. Ακόμη, οι ερευνητές εξέτασαν τα βακτήρια που ζούσαν στο στόμα των Νεάντερταλ και «διάβασαν» το αρχαιότερο μικροβιακό γοινίδιωμα που έχει ποτέ αλληλουχηθεί, ενός μικροοργανισμούπου ηλικίας 48.000 ετών σχετιζόταν με την ουλίτιδα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι άνθρωποι και Νεάντερταλ άρχισαν να ανταλλάσσουν μικρόβια πριν από τουλάχιστον 180.000 χρόνια - πιθανώς μέσω των φιλιών...
--------------------------------------------------------------------------------
Εχετε ανέβει σε μηχανή, κύριε Αρεοπαγίτα;
Η απόφανση του Αρείου Πάγου ότι τα δίτροχα είναι υποχρεωμένα να κινούνται σε στοίχους είναι λάθος. Γιατί πολλαπλασιάζει το αίσθημα περιφρόνησης πολλών οδηγών αυτοκινήτου απέναντι στους μοτοσυκλετιστές. Και γιατί προσπαθεί να τιθασεύσει τη φύση ενός μέσου με υπερβολικούς κανόνες
Aναρωτιέμαι αν υπάρχει Αρεοπαγίτης που έχει καβαλήσει ποτέ μοτοσικλέτα. Που έχει αισθανθεί τους κινδύνους αλλά και την ελευθερία του μέσου. Που καταλαβαίνει πόσο ανόμοια είναι η συνθήκη όταν υπολείπεται κατά δύο ρόδες από το όχημα που έχει συνηθίσει εκείνος. Η ανυπαρξία επαφής με το σύμπαν μοτοσυκλέτα είναι η μόνη εξήγηση που δίνω για το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία επέρριψε την ευθύνη στη μοτοσικλετίστρια για τη σύγκρουσή της με νταλίκα. Προσοχή, δεν εννοώ καθαυτήν την υπόθεση, τις λεπτομέρειες της οποίας δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά τη γενική απόφανση ότι οι μοτοσικλετιστές είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν σε στοίχους.
Είδατε τις φωτογραφίες από το μποτιλιάρισμα των ημερών ή το ζήσατε οι ίδιοι. Οπως όλες τις φορές παρατηρήσατε ότι οι μόνοι που ξεφεύγουν από την ακινησία είναι οι μηχανόβιοι. Ακριβώς γιατί δεν περιμένουν σε στοίχους αλλά κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μικρότερη συμφόρηση- πάλι οι μηχανές έχουν το προνόμιο να μην παγιδεύονται – δεν είναι μικρά αυτοκίνητα για να περιμένουν στην ουρά αλλά ευέλικτα μέσα που ένας από τους λόγους που υπάρχουν είναι η δυνατότητά τους να ελίσσονται ανάμεσα σε αργοκίνητα τετράτροχα.
Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι λάθος γιατί πολλαπλασιάζει το αίσθημα υπεροχής ή περιφρόνησης πολλών οδηγών αυτοκινήτου απέναντι στους μοτοσiκλετιστές, και τους δίνει έναν ακόμα λόγο να αγνοούν την ευαίσθητη θέση εκείνου που οδηγεί με τα πόδια εκτεθειμένα. Που πολλές φορές κάνουν μικροτιμονιές μέσα στη λωρίδα τους ή αγενώς κολλάνε στο παράλληλό τους όχημα για να μην αφήσουν χώρο στη μηχανή. Τώρα με τελεσίδικη απόφαση έχουν δίκιο αυτοί οι επικίνδυνοι και αντικοινωνικοί οδηγοί, ενώ τι πιο φυσικό από το να οδηγούν ευθεία και να αφήνουν κενό χώρο δίπλα τους. Το σκεπτικό είναι λάθος γιατί επιπλέον αγνοεί την πραγματικότητα. Κανείς δεν θα πείσει την πλειονότητα των μοτοσικλετιστών να κάθεται μοιρολατρικά πίσω από το αυτοκίνητο που κυλά με 10-20 χιλιόμετρα για να μην πατήσει τη (διακεκομμένη) γραμμή.
Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που οδηγούν μηχανή έχουν ένστικτο αυτοσυντήρησης, αγαπάνε τη ζωούλα τους και δεν χώνονται όπου να ‘ναι. Γνωρίζουν ότι οι συγκρούσεις έχουν τους ίδιους ως πιθανότερα θύματα και στην ουσία είναι πολύ προσεκτικότεροι από όσο δείχνει η εικόνα τους σε κάποιον ξένο με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Δεν μοιάζουν όλες οι περιπτώσεις ούτε όλοι οι δρόμοι. Ας πούμε στην Αλεξάνδρας που είναι στενός δρόμος τα αυτοκίνητα εκ των πραγμάτων δεν αφήνουν χώρο ανάμεσά τους και έτσι δεν βλέπεις μηχανές να προσπαθούν να περάσουν από 70 εκατοστά. Στην Πανεπιστημίου, ακόμα και με μεγάλες ταχύτητες, η διέλευση της μηχανής πάνω στη γραμμή είναι άνετη και είναι λάθος να απαγορεύεται. Γενικότερα είναι λάθος ο νόμος να προσπαθεί να τιθασεύσει τη φύση ενός μέσου με υπερβολικούς γενικούς κανόνες – αρκούν οι διατάξεις για επικίνδυνη οδήγηση που ισχύουν για όλους.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ηλιοφάνεια τριακόσιες μέρες το χρόνο και η χρήση της μοτοσικλέτας θα έπρεπε να ενθαρρύνεται από όλους. Ασφαλώς όλοι συμφωνούμε να διώκεται αυστηρά η υπερβολική ταχύτητα η προκλητή ηχορύπανση ή η παραβίαση πεζοδρομίων -οι συνειδητοί μηχανόβιοι αυτές τις συμπεριφορές τις καταδικάζουν πρώτοι γιατί τους δυσφημούν. Φανταστείτε όμως την επιβάρυνση της κυκλοφορίας αν όλοι οι κάτοχοι μηχανής την αντικαθιστούσαν με αυτοκίνητο γιατί τα προνόμια της ψαλιδίζονται και οι κίνδυνοί της πολλαπλασιάζονται. Επιπλέον αν είναι επικίνδυνοι οδηγοί με δίτροχο θα είναι και με τετράτροχο, άρα πιο επικίνδυνοι για τους συνανθρώπους τους αφού το αυτοκίνητο απειλεί περισσότερο τους άλλους ενώ η μηχανή τον οδηγό της.
-------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟ την "παρέα του Λονδίνου" (και τα ομόλογα) στην Τράπεζα Πειραιώς! ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ του Χρ. Μεγάλου...
O Χρήστος Μεγάλου αναλαμβάνει τα "ηνία" της Τράπεζας Πειραιώς που εδώ και πάνω από έναν χρόνο , αναζητούσε διευθύνοντα σύμβουλο, μετά την αποχώρηση της διοίκησης Μιχάλη Σάλλα. Η είδηση επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ. Τον κ. Μεγάλου έχουν εγκρίνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδος ( η οποία είναι ενήμερη), στο πλαίσιο της πρώτης πρότασης της Επιτροπής Επιλογής (Nomination Committee).
Τελευταίο πόστο του κ. Μεγάλου ήταν τα γραφεία της Fairfax στον Καναδά και μετά στο Λονδίνο, από όπου επέστρεψε. Ο κ. Μεγάλου κέρδισε την εκτίμηση του Prem Watsa της Fairfax, όταν το αμερικανικό fund έγινε στρατηγικός μέτοχος της Eurobank , στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησής της, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Στην Τράπεζα Πειραιώς ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο Αμερικανός J. Paulson ο οποίος είχε μεγάλη κόντρα με την πλευρά Σάλλα.
Ο Χρ. Μεγάλου όμως είναι γνωστός και από το παρελθόν στους παροικούντες την Αθήνα. Παλιός ΟΝΝΕΔίτης, ανήκε στη λεγόμενη "παρέα του Λονδίνου" όπως χαρακτήριζε το 2007 η εφημερίδα "Εθνος" τη γαλάζια ομάδα που δούλευε σε μεγάλες τράπεζες και σε εταιρείες επνδύσεων, κάνοντας χοντρές business. Η "παρέα του Λονδίνου" βρισκόταν σε σε ανοικτή γραμμή με τον Γ. Αλογοσκούφη -με τον οποίο ο Χρ. Μεγάλου είχε αναπτύξει στενή προσωπική και οικογενειακή φιλία- και την Ρηγίλλης. Ο κ. Μεγάλου αναφερόταν επίσης ως κουμπάρος του Λάμπρου Παπακωσταντίνου της Π&Κ και φίλος του τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου. Επίσης ως φίλος με τον Γ. Παπαμαρκάκη, όπως και με έναν Ρέπλια, φίλο του πρίγκιπα Νικολάου, τον μικρό γιο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.
Για την παρέα του Λονδίνου είχαν αρχίσει να γράφονται πολλά όταν έσκασε τότε η ιστορία των δομημένων ομολόγων. Όπως έγραφε τότε χαρακτηριστικά το "Εθνος" ήταν "ατσίδες με... άσπρα κολάρα, που με εργαλείο τα κρυφά ομόλογα έβαλαν χέρι στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων. Τις παρέες που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με στενούς δεσμούς φιλίας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 κιόλας, χαρακτηρίζει η γαλάζια καταγωγή. Ετσι βρέθηκαν σε θέσεις-κλειδιά από το 2004 και μετά και χάρη των γνωριμιών τους και των κομματικών τους διασυνδέσεων κατάφεραν να κάνουν χρυσές δουλειές.Επίλεκτα μέλη από τις τρεις ισχυρές παρέες που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος» μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές και επιχειρηματικές «συγγένειες» βρέθηκαν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση των υπερτιμολογημένων ομολόγων".
-------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΤΙ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ???? ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΟΥΛΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΕΞΙΑ… ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΚΚΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ…. ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ?
ΥΓ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΓΚΑΒΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ…
---------------------------------------------------------------------------------
Δε πας καλα! Του ψυχιατρου εισαι! Δε γουσταρεις τον Τσιπρα αλλα θα τον ψηφισεις? Γιατι? Επειδη ειναι μνημονιακος προδοτης, μας εχει βυθισει στη φτωχεια και στην εξαθλιωση, και διαλυει τη χωρα, οπως ο Γιωργακης γαπ ο Σαμαρας, ο Βενιζελος? Θα τον ψηφισεις επειδη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, αλλα πουλημενος προδοτης μνημονιακος. Επειδη κοροιδεψε οπως και οι αλλοι τον κοσμο, και εκανε αλλα απο αυτα που υποσχοταν? Και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν εξεγειρετε ο κοσμος? Ατομα σα και σενα ειναι ικανα ακομα και να ψηφισουν το ναζιστη προδοτη Μιχαλολιακο! Επειδη τουλαχιστον αυτος ο ανοιχτα προδοτ6ης λεει οτι θα ακολουθησει σα πιστο σκυλι τη ναζιστικη Γερμανια της Μερκελ, θα πρεπει να κανουμε υπομονη και να μεινουμε μεσα στην κωλοΕΕ των αποικιοκρατων κωλοευρωπαιων και στο κωλοευρω τους! Οτι ακριβως λεει και το πουλημενο στους αμερικανους πλεον ΚΚΕ οτι μονο στο σοσιαλισμο και στην αλλη ζωη θα βγουμε απο το κωλοευρω και την κωλοΕΕ!
------------------------------------------------------------------------------
«Ισότης, αδελφότης, ελευθερία»...
Σαν σήμερα στις 9 Μάρτη του 1907, οι τσιφλικάδες δολοφονούν τον Μαρίνο Αντύπα. Ποιός ήταν όμως ο Μαρίνος Αντύπας; Γιος ενός φτωχού ξυλογλύπτη, γεννήθηκε το 1872 στην Κεφαλονιά, στα 17 του αφήνει τη γενέτειρά του και έρχεται στην Αθήνα για να δουλέψει και να σπουδάσει. Στην πρωτεύουσα, μπαίνει με ορμή στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Γίνεται μέλος του «Σοσιαλιστικού Συλλόγου» του Σταύρου Καλλέργη και από αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι διώξεις και οι κατατρεγμοί σε βάρος του. Κατά την Κρητική Επανάσταση του 1896, πολέμησε μαζί με άλλους φοιτητές στο πλευρό των Κρητών. Η πρώτη σύλληψή του γίνεται τον Οκτώβρη του 1897 για έναν πύρινο λόγο που είχε εκφωνήσει εναντίον του παλατιού στην πλατεία Ομονοίας. Καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός χρόνου.
Επιστρέφοντας στην Κεφαλονιά ο Αντύπας εκδίδει την χριστιανοσοσιαλιστικη εφημερίδα «Ανάσταση», αλλά συλλαμβάνεται πάλι για την αρθρογραφία του και καταδικάζεται σε τρίμηνη φυλάκιση. Η νέα του περιπέτεια έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας και τη φυγή του εντέλει στη Θεσσαλία. Εκεί ο Αντύπας μαζί με άλλα προοδευτικά άτομα της εποχής προσπαθεί να αφυπνίσει τους εξαθλιωμένους κολίγους και να τους οργανώσει για να ζητήσουν τα δικαιώματά τους. Αποκορύφωμα των αγώνων του ήταν το συλλαλητήριο στο Λασποχώρι στις αρχές του 1907.
Οι τσιφλικάδες τότε αντιλαμβάνονται τον «κίνδυνο» που τους απειλεί και αρχίζουν να καταστρώνουν «πλάνα» για την εξόντωση του. Στις 9 Μάρτη του 1907, ένα από τα «τσιράκια» των τσιφλικάδων, ο Ιωάννης Κυριακού στήνει καρτέρι στον Αντύπα, στο χωριό Πυργετός και τον πυροβολεί πισώπλατα, με δίκαννο. Ο Αντύπας εξέπνευσε μια ώρα αργότερα στην αγκαλιά του πρωτοξαδέλφου του Παν. Σκιαδαρέση ψιθυρίζοντας: «Ισότης, αδελφότης, ελευθερία».
υγ: κολίγος σημαίνει αγρότης που δούλευε σε τσιφλίκι με συνθήκες εξαρτημένης εργασίας και που έπαιρνε ως αμοιβή μέρος της παραγωγής.
--------------------------------------------------------------------------------
Ειδικός Λογαριασμό Αλληλεγγύης στους βουλευτές!
Πάνω από 700.000 ευρώ τα δάνεια που πήραν... πάνω από 180.000 ευρώ το κανόνι στη Βουλή από τα κόκκινα δάνεια 25 βουλευτών... πήραν τα λεφτά και δεν καταβάλλουν τις δόσεις... εμ τους πληρώνουμε βουλευτική αποζημίωση, εμ παίρνουν δάνεια με προνομιακούς όρους, εμ δεν τα πληρώνουν... τέτοιους αγύρτες δεν έχει ξαναβγάλει ο πλανήτης.
---------------------------------------------------------------------------------
Μπράβοι εργοδοτών οδηγούν εργαζόμενους στα ΑΤΜ
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποκαλύπτοντας πως εργαζόμενοι οδηγούνται συνοδεία μπράβων στα ΑΤΜ ώστε να κάνουν ανάληψη του νόμιμου μισθού που τους έχει κατατεθεί στην τράπεζα, υποχρεωτικά από το νόμο, και στη συνέχεια να τον επιστρέψουν στον εργοδότη για να τους καταβληθεί μέρος αυτού.
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές “μαφίας”, μη διστάζοντας να “ληστέψουν” κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ».
«Η “πρακτική” είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του “υπερβάλλοντος” (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο “εμπιστοσύνης” του εργοδότη, το οποίο “συνοδεύει” τον εργαζόμενο στην τράπεζα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:
«Τα πρόσωπα “εμπιστοσύνης” του εργοδότη, συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω. Αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων».
Καταλήγοντας ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει πως «αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr . Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται».
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Αγωνιστής υποψήφιος καταγγέλλει τον αστικό εκλογικό νόμο
Καθώς η Σερβία βαδίζει προς τις προεδρικές εκλογές στις 2 Απρίλη, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ο ταξικός χαρακτήρας αυτής της διαδικασίας, όπου η αστική τάξη επιχειρεί να αποκλείσει όποιον αντιτίθεται στο σύστημα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Ακριβώς αυτό καταγγέλλει ο υποψήφιος Πρόεδρος που έχει τη στήριξη του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας. Συγκεκριμένα, ο Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, πρωτοπόρος συνδικαλιστής, πρόεδρος της Ενωσης Συνδικάτων Σερβίας «Η Ομόνοια» (Sloga), η οποία ανήκει στη δύναμη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα σε διαδικτυακό μέσο, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του γιατί ως εργάτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους πολύ αυστηρούς όρους που θέτει ο εκλογικός νόμος, ο οποίος είναι «κομμένος και ραμμένος» για υποψηφίους του κεφαλαίου. Ο νόμος ορίζει ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος πρέπει να καταθέσει εγγύηση 27 εκατομμυρίων δηναρίων (ή 218.136 ευρώ) ή να έχει αντίστοιχη περιουσία. Σημειώνει δε: «Ούτε εγώ ο ίδιος ούτε κανείς από τους συντρόφους μου έχουμε αυτήν τη δυνατότητα». Επίσης, σημειώνει ότι η προεκλογική περίοδος είναι πολύ μικρή και δίνονται 7 μέρες για τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών, που επίσης απαιτούνται για την κατάθεση της υποψηφιότητας.
Ακόμα, ο Ζ. Βεσελίνοβιτς καταγγέλλει «τον αποκλεισμό από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα δήθεν ελεύθερα, σε μια περίοδο που χειροτερεύει η κατάσταση για τους εργαζόμενους, κλείνουν εργοστάσια ή ξεπουλιούνται στους "επενδυτές" και οι εργαζόμενοι δουλεύουν για 200 ευρώ το μήνα». Καταλήγει τονίζοντας: «Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές τις εξελίξεις. Θα συνεχίσουμε τη μάχη πιο δυνατά. Δεν θα επιτρέψουμε να μας εξουσιάζει το μεγάλο κεφάλαιο. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην είναι οι εργάτες σκλάβοι στη Σερβία».
----------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίστηκαν και χτες από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα), με αποτέλεσμα τουλάχιστον δυο σπίτια να καταστραφούν ολοσχερώς στην πόλη Σαχάνκα. Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του ναζιστη «ΥΠΕΞ» της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν, με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, και άλλους αξιωματούχους.
-------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «WIKILEAKS»
Καταδότες της CIA υπολογιστές και «έξυπνες» συσκευές
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τεράστιο σάλο προκαλούν διεθνώς οι αποκαλύψεις πάνω από 8.000 εγγράφων της CIA από την ιστοσελίδα «WikiLeaks», στις οποίες καταγράφεται με ποιους τρόπους οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στήσει ένα δίκτυο παγκόσμιου «Μεγάλου Αδελφού», παρακολουθώντας εξ αποστάσεως όποιους κινήσουν το ενδιαφέρον τους, αξιοποιώντας κοινά καταναλωτικά προϊόντα όπως «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις και «εξολοθρεύοντας» δίχως ιδιαίτερο κόπο γνωστά λογισμικά θωράκισης υπολογιστών κατά των ιών (antivirus).
Η διαρροή, με την ονομασία «Vault 7» («Θησαυροφυλάκιο 7»), φέρνει στο φως τους τρόπους με τους οποίους η CIA διατηρεί τις τεχνικές ικανότητες να παρακολουθεί χιλιάδες συσκευές. Στη Γερμανία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ελέγξουν τις αναφορές πως η CIA είχε στήσει κέντρο με χάκερς στο αμερικανικό προξενείο στη Φρανκφούρτη.
«Apple» και «Samsung» καθησύχασαν τους πελάτες τους ότι εξετάζουν τις αποκαλύψεις και παίρνουν μέτρα για βελτίωση της «ασφάλειας» σε «έξυπνα» κινητά και τηλεοράσεις. Η «Microsoft» ανακοίνωσε πως διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης και το ενδεχόμενο παρακολούθησης και του λειτουργικού συστήματος «Windows» σε υπολογιστές, ακόμη και δίχως να είναι συνδεδεμένοι με το ίντερνετ.
Η «Google» απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις αναφορές ότι η CIA ήταν σε θέση «να διεισδύσει, να μολύνει και να αναλάβει τον έλεγχο» κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android. Το ίδιο και το Ιδρυμα Linux, που τήρησε σιγή ιχθύος σε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι η CIA είχε δημιουργήσει «συστήματα επίθεσης και ελέγχου», για να παρακολουθούν υπολογιστές που βασίζονται στο ομώνυμο ελεύθερο λογισμικό.
Μέχρι χτες, η CIA απέφυγε να επιβεβαιώσει την πιστότητα των αποκαλύψεων. Ωστόσο, ένας από τους πρώην διοικητές της, ο Μάικλ Χέιντεν, δήλωσε στο BBC ότι εάν αληθεύουν όσα αποκαλύφθηκαν, τότε πρόκειται για «μία από τις πιο επιζήμιες διαρροές από άποψη τακτικής, τεχνικών και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τη CIA για τη διεξαγωγή νόμιμων ερευνών».
Σε κάθε περίπτωση, πανεπιστημιακοί ειδικοί σε ζητήματα ασφάλειας υπολογιστών σημείωναν ότι «είδηση» δεν είναι πως η CIA αξιοποιεί τα πάντα για να παρακολουθεί όσους την ενδιαφέρουν, αλλά πως κάποιοι κατάφεραν να υπονομεύσουν το άκρως απόρρητο περιβάλλον της, για να πάρουν ένα μεγάλο όγκο υλικού και να το δημοσιοποιήσουν.