Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τεταρτη 8 Μαρτιου 2017


Ζωη. Σήμερα ΔΕΝ γιορτάζω..... Δεν δέχομαι Χρόνια Πολλά.....απλά θυμάμαι με σεβασμό....
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
-----------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές,λόγω επιδότησης.
Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω απο την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει μέσα απο την Kontranews άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν… Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβδριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.
Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής. Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της πίστης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.
Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση.
Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων; Εαν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!
Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελλές αγελάδες» και τα «τρελλά κοτόπουλα»… Οι τρελλοί τα βλέπουν όλα τρελλά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…
Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!) θα φυτευθούν κάτι ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα… Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερναμοί ναζί στην Ελλάδα επι Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Εγώ πιστέυω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους! Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους. Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…
(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολλέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός καννίβαλος! Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…
Σχολιο.- "Η απελευθέρωση του εμπορίου στον αγροτικό τομέα ξεκίνησε το 1991 στην Ινδία, ως κομμάτι του πακέτου διορθωτικών αλλαγών της Παγκόσμιας τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ενώ οι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού μειωνόνταν στις δεκαετίες του `70 και του `80, στα πρώτα έξι χρόνια εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων κατ`εντολή της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, οι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια στρέμματα. Το βαμβάκι άρχισε να αντικαθιστά τις καλλιέργειες τροφίμων. Οι ετερείες έκαναν επιθετικές διαφημιστικές ταινίες που προβάλλονταν στα χωριά από φορτηγάκια, για να πουλήσουν νέους, υβριδικούς σπόρους στους γεωργούς. Δεν γλίτωσαν ούτε οι θεοί, ούτε οι θεές και οι αγίοι ¨στο Παντάμπ, η Monsanto πουλάει τα προιόντα της χρησιμοποιώντας την εικόνα του γκούρου Νανάκ, του ιδρυτή της θρησκείας σιχ. Οι υβριδικοί σπόροι των εταιριών άρχισαν να αντικαθιστούν τις τοπικές ποικιλίες των γεωργών. Οι νέοι υβριδιακοί σπόροι όντας ευάλωτοι στα έντομα, απαιτούσαν τη χρήση περισσοτέρων φυτοφαρμάκων. Εξαιρετικά φτωχοί γεωργοί αγόρασαν μαζί σπόρους και φυτοφάρμακα από την ίδια εταιρία με πίστωση. Όταν οι καλλιέργειες καταστράφηκαν, εξαιτίας προσβολής από έντομα ή εκτεταμένης αποτυχίας των σπόρων, πολλοί χωρικοί αυτοκτόνησαν με τα ίδια φυτοφάρμακα που τους είχαν οδηγήσει στην υπερχρέωση. Στην περιφέρεια Βαρανγκάλ, σχεδόν 400 καλλιεργητές βαμβακιού αυτοκτόνησαν αξαιτίας αποτυχίας των σπόρων το 1997 και δεκάδες ακόμη αυτοκτόνησαν το 1998." Βαντάνα Σίβα, Η αρπαγή της σοδειάς
Σχολιο.- ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ''ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ'' ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΣΆΓΟΝΤΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ.
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν λέμε "Χρόνια πολλά!", ρε μάγκες, τη Μέρα της Γυναίκας! Μέρα αγώνα είναι. Στη διαδήλωση κατεβαίνουμε. "Χρόνια πολλά!" λένε αυτοί που τη μπέρδεψαν με τον Βαλεντίνο.
------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο Ναζιστοισραηλινόδουλοι μπορεί να είστε ρε παλιοτσουτσέκια;
ΕΦΗΜΕΡΙΙΔΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ( ή ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ")
Γραφει ένα και καλα «ανεξαρτητο» αρθρο Με τοξικό στρες, χρήση ουσιών και τάσεις αυτοκτονίας τα παιδιά της Συρίας
Μετά τη μαύρη(ψεύτιικη) , η γκρίζα (παραπλανητική) προπαγάνδα.. Στο παρακάτω κείμενο η ΕφΣυν, ο Γκάρντιαν και η ΜΚΟ Save the Children αναφέρονται στην τραγωδία που περνούν τα παιδιά στην Συρία.
Όμως ΔΕΝ ΛΕΝΕ 1.Οτι η στρατολόγηση παιδιών γίνεται απ τους τζιχαντιστές, ΟΧΙ από τον Συριακό Αραβιικό Στρατό. 2.τα σχολεία χρησιμοποιούνται ως χώροι βασανιστηρίων, αποθήκες πυρομαχικών ή στρατώνες κλπ ΜΟΝΟ από τους τζιχαντιστές. 3.Αυτοκίνητα παγιδεύουν ΜΟΝΟ οι τζιχαντιστές. 4. Μεγάλο ρεύμα προσφύγων φεύγει από τη χώρα λόγω του οικονομικού πολέμου εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης κι όχι λόγω των μαχών. 5. Δεν είναι εμφυλιος πολεμος! Είναι ιμπεριαλιστικη αποικιοκρατικη εισβολη των δυτικων αποικιοκρατων μεσω των δουλων ισλαμοφασιστων τους.
Αυτά βέβαια τα ξέρουν αυτοί που γράφουν το "ρεπορτάζ". Αλλά είναι εναντίον του μύθου που υπηρετούν για τον "Κακό Άσαντ".....ο οποίος φταίει γιατί δεν διαθέτει επαρκείς πόρους για την ψυχική υγεία" !!!! Η Εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένων Συντακτών. Γράφει....συντεταγμένα !!!
----------------------------------------------------------------------------------
Ξύλο και χημικά στην πλατεία Βάθη
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, 08:55
Άναψαν τα αίματα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αγρότες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την άρνηση του γενικού γραμματέα να δεχτεί αντιπροσωπεία των παραγωγών Βροχή από πέτρες και ξύλα έπεσαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χημικά και κροτίδες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα. Εξαγριωμένοι παραγωγοί, με τις γκλίτσες στα χέρια, έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κλομπ και ασπίδες για να εμποδίσουν την είσοδο των αγροτών στο υπουργείο.
Τόσο ο χώρος μπροστά από την είσοδο του υπουργείου όσο και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «διάλυσης» του πρωτογενούς τομέα. Eιναι χαρακτηριστικο ότι στην Κρητη ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε παρει τα μεγαλυτερα ποσοστα του. Ολοι αυτοι που συμμετηχαν στο συλλαλητηριο ηταν πρωην οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και εφοσον ο Συριζα εχασε την Κρητη, θα ξαναγυρισει σε ποσοστα του 4%. Αφορμή για τα βίαια επεισόδια αποτέλεσε η άρνηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου να δεχτεί αντιπροσωπεία των αγροτών.
Αψιμαχίες
Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς, καθώς οι παραγωγοί ζήτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών από την είσοδο του υπουργείου. Ακολούθησε ένταση μπροστά από το κτήριο, όταν παραγωγοί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Κρατώντας γκλίτσες (κατσουνες λεγονται στην κρητικη διαλεκτο), άρχισαν να χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ και να σπρώχνονται με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έγινε απεριοριστη χρήση χημικών. Από την πρώτη στιγμή οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια -όπως υποστηρίζουν- αιτήματά τους, θέλοντας να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βάθη. Πάγιo αίτημά τους είναι η στήριξη του παραγωγικού κλάδου από την κυβέρνηση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής.
Με κατσουνες (γκλίτσες) στο λιμάνι του Πειραιά
Τον «παλμό» έδωσαν ήδη από την Τρίτη οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με αγωνιστική διάθεση, όπως δήλωσαν, σε δύο πλοία, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους και δίνοντας το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση. Περισσότεροι από 1.000 Κρητικοί παραγωγοί έφθασαν το πρωί με δύο πλοία στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί αναχώρησαν για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη. Η παρουσία τους προκάλεσε εντύπωση στους διερχόμενους: με παραδοσιακές στολές και μαγκούρες, οι αγρότες αποβιβάστηκαν από τα καράβια με προορισμό την πλατεία Βάθη. Παράλληλα, στα πλοία επέβαιναν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών. «Αυτός που παράγει με τις νομοθεσίες που έχουν κάνει διώκεται. Δημιούργησαν το ασφαλιστικό ως δεύτερο φορολογικό και όποιος παράγει από ένα σημείο και πάνω ανεβαίνει ο συντελεστής φορολόγησης και αυτό είναι εξοντωτικό για τους αγρότες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
«Βοηθήστε τον αγροτικό κόσμο»
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης κατήγγειλε πως «αντί να δημιουργούμε αγρότες παραγωγικούς, δημιουργούμε αγρότες του καναπέ, που θέλουνε να παίρνουνε μόνο τις επιδοτήσεις και να ξεπουλήσουν τη γη τους». Ζήτησε, παράλληλα, ο πολιτικός κόσμος -όχι μόνο η κυβέρνηση- αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέσουν μία σωστή βάση προκειμένου να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. «Εμείς δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, αλλά να πάρει τα λόγια του πίσω ο πρωθυπουργός, που έλεγε πριν από δύο χρόνια πάνω στα τρακτέρ στην Πελοπόννησο ότι το 13% στη φορολογία είναι η ταφόπλακα του Έλληνα αγρότη. Τώρα, μας φορολογεί με 22% με 100% προκαταβολή και ένα ασφαλιστικό που είναι φορολογικό με αύξηση του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Μύρων Χιλεντζάκης, υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες παραγωγοί πεθαίνουν καθημερινά και σιγά σιγά δεν θα υπάρχουν».
Και μετά τη ληξη του συλλαλητηριου οι αγροτες της Κρητης πήγαν και συνάντησαν τον Μιχαλολιάκο.
---------------------------------------------------------------------------------
Οι ερευνητές της κοινοπραξίας «Autism Speaks MSSNG» -του μεγαλύτερου στον κόσμο προγράμματος γενετικών αναλύσεων για τον αυτισμό- έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience», με επικεφαλής τον δρα Στέφεν Σέρερ, διευθυντή του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γονιδιωματικής του Νοσοκομείου Παίδων SickKids του Τορόντο.
Ήδη περισσότεροι από 90 επιστήμονες από 40 ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη βάση γενετικών δεδομένων του προγράμματος MSSNG για να προωθήσουν την έρευνα για τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, από την οποία πάσχει περίπου ένα παιδί στα 68 διεθνώς.
---------------------------------------------------------------------------------
Σνόουντεν: «Αυθεντικά» τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, 06:24
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της, έκρινε την Τρίτη ότι τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks μοιάζουν «αυθεντικά» και είναι «μεγάλη υπόθεση», με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ο Σνόουντεν έγραψε ότι ακόμη εξετάζει το υλικό που δημοσιεύει ο ιστότοπος, αλλά «μοιάζει αυθεντικό» και είναι «πράγματι μεγάλη υπόθεση».
Ο Σνόουντεν ζει στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί άσυλο, από το 2013, όταν διέφυγε από τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη του εύρους της κατασκοπείας της NSA σε διεθνές επίπεδο. Ακόμη, ο Σνόουντεν είπε πως το γεγονός ότι η CIA έχει παραβιάσει την ασφάλεια «των iOS/Android» και όχι απλώς ιστοτόπων ή εφαρμογών που κρυπτογραφούν επικοινωνίες είναι «πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα». Παράλληλα, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και συμβασιούχοι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έκριναν ότι τα έγγραφα πιθανότατα είναι αυθεντικά.
Ένας συμβασιούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με πολύχρονη εμπειρία στα εργαλεία για τις εισβολές σε συστήματα και δίκτυα, επισήμανε ότι τα έγγραφα περιέχουν ακριβείς όρους, οι οποίοι αναφέρονται σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. «Πολύς κόσμος και στις δύο πλευρές του ποταμού είναι έξαλλος» είπε αναφερόμενος στη CIA και στη NSA. «Εδώ δεν μιλάμε για μια κατάσταση τύπου Σνόουντεν. Αυτά (τα έγγραφα και τα προγράμματα) συγκεντρώθηκαν επί μακρόν και παραδόθηκαν στον WikiLeaks» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Μπράιαν Χάιν, στέλεχος της εταιρείας Flashpoint, «τα αρχεία περιέχουν έγγραφα που μοιάζουν να προέρχονται από τη CIA και τη NSA, τα οποία δίνουν πληροφορίες για την παράκαμψη της κρυπτογράφησης». Ο WikiLeaks αναφέρεται σε μία χαρακτηριστική περίπτωση κατά την οποία προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γνωστό με την ονομασία Weeping Angel, βρήκε τον τρόπο να πάρει τον έλεγχο μιας «έξυπνης» τηλεόρασης Samsung και κάνοντάς την να μοιάζει σβηστή, να καταγράφει μέσω αυτής συζητήσεις στον χώρο όπου βρισκόταν.
---------------------------------------------------------------------------------
Wikileaks: Μυστική αμερικάνικη βάση χάκερ της CIA στη Φρανκφούρτη!
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, 22:44
Πολιτικό «σεισμό» με διεθνείς προεκτάσεις προκαλούν χιλιάδες νέα απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν τη δράση της CIA σε όλον τον κόσμο, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Wikileaks. "Σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, ο WikiLeaks αρχίσει τη νέα σειρά διαρροών για τη CIA" που φέρει την κωδική ονομασία "Vault 7", ανέφερε ο ιστότοπος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο απόρρητων εγγράφων που αφορούν την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών που έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, πρόσθεσε.
Ο ιστότοπος του Τζούλιαν Ασάνζ έδωσε επίσης έναν υπερσύνδεσμο που οδηγεί σε ένα αρχείο το οποίο περιέχει το πρώτο μέρος των εγγράφων. Συνολικά το πρώτο μέρος αποτελείται από 8.761 έγγραφα από το Κέντρο Πληροφοριών του Κυβερνοχώρου και αποτελεί συνέχεια των κατασκοπευτικών σχεδίων της CIA για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που είχε αποκαλύψει ο WikiLeaks τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με ένα από αυτά τα απόρρητα έγγραφα το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας χρησιμοποιείται ως "μυστική βάση των χάκερ της CIA". Οι πράκτορες της Υπηρεσίας κυκλοφορούν με διπλωματικά διαβατήρια και έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης. "Εκτός από τις επιχειρήσεις της στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια η CIA χρησιμοποιεί επίσης το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη ως απόρρητη βάση για τους χάκερ της που καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι χάκερ της CIA που δρουν μέσω του προξενείου της Φραγκφούρτης (στο "Κέντρο Πληροφοριών Κυβερνοχώρου Ευρώπης" ή CCIE) έχουν διπλωματικά ("μαύρα") διαβατήρια και κάλυψη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στους χάκερ αυτούς έχουν δοθεί οδηγίες να δηλώνουν ότι είναι "τεχνικό συμβουλευτικό προσωπικό" στο προξενείο.
Πώς γίνονται οι παρακολουθήσεις
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ διαθέτει διάφορους τρόπους για να παρακάμπτει τις άμυνες διαφόρων γνωστών αντιικών προγραμμάτων και τειχών προστασίας και να παρεισφρέει σε υπολογιστές, σύμφωνα με έγγραφα που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα ο ιστότοπος WikiLeaks. «Οι χάκερ της CIA έχουν αναπτύξει διάφορους τρόπους να επιτίθενται επιτυχώς στα γνωστότερα αντιιικά προγράμματα», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του WikiLeaks. Σύμφωνα με το έγγραφο, η CIA έχει επίσης στη διάθεσή της ειδικό λογισμικό για να εισβάλλει σε συστήματα με λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows, Mac OS, Linux κ.ά. Η CIA φέρεται επίσης να έχει βρει τρόπο να εισβάλει σε συστήματα στα οποία εφαρμόζονται οι λεγόμενες air gap defenses (σ.σ. δεν είναι δηλαδή συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο ή με άλλα μηχανήματα που συνδέονται στο Διαδίκτυο ή μη ασφαλή τοπικά δίκτυα). Επίσης, κατά τα στοιχεία που δημοσιεύει ο WikiLeaks, η CIA μπορεί να εισβάλλει σε smartphone και να ανακτά κρυπτογραφημένες πληροφορίες από ιστοτόπους όπως οι Telegram, WhatsApp, Signal και Wiebo.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, υπάρχουν τεχνικές που επιτρέπουν στους χάκερ της CIA να «παρακάμπτουν την κρυπτογράφηση των WhatsApp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide και Cloackman», πιο συγκεκριμένα η «παραβίαση των "έξυπνων" τηλεφώνων μέσω των οποίων αποκτάται πρόσβαση σε αυτούς και η απόσπαση ηχητικών μηνυμάτων και άλλων μηνυμάτων πριν κρυπτογραφηθούν». Σύμφωνα με τον WikiLeaks, η CIA έχει ολόκληρες μονάδες ειδικευμένες στη συγγραφή malware, λογισμικού παραβίασης του λογισμικού smartphones — είτε έχουν το iOS της Apple, είτε το Android της Google. Ακόμη, η CIA φέρεται να απέφυγε να αποκαλύψει σοβαρά κενά ασφαλείας διαφόρων προϊόντων λογισμού και να τα χρησιμοποίησε προς ίδιο όφελος. Η CIA φέρεται να «έχασε πρόσφατα» τον έλεγχο της ευρύτατης «βιβλιοθήκης» της με τεχνικές παραβίασης της ασφάλειας συστημάτων, η οποία κυκλοφόρησε ευρέως, πάντα κατά τις πληροφορίες του WikiLeaks.
«Πρόσφατα, η CIA έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του οπλοστασίου ηλεκτρονικών επιθέσεων, του malware, των ιών, των trojans, των τεχνασμάτων για την αξιοποίηση αδυναμιών ("weaponized 'zero day' exploits"), των προγραμμάτων για εισβολή και απόκτηση του ελέγχου μηχανημάτων εξ αποστάσεως (malware remote control systems)» και της τεκμηρίωσης για αυτά. Χάκερ που δούλευαν για την κυβέρνηση αποκάλυψαν την ύπαρξη των εργαλείων αυτών, και με αυτόν τον τρόπο περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks. Η CIA επίσης φέρεται κατά τον WikiLeaks να συγκεντρώνει στοιχεία για τεχνικές εισβολής που διαθέτουν άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ώστε να μπορεί αργότερα να τις χρησιμοποιήσει για να καλύψει τα ίχνη δικών της εισβολών.
Με αυτό το τέχνασμα, «η CIA όχι μόνο μπορεί να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων αλλά και να (...) παραπλανήσει για το ποιος τις διέπραξε, αφήνοντας "αποτυπώματα" άλλων», σημειώνει ο ιστότοπος, κατά τον οποίο το καθήκον για αυτό έχει μια ομάδα που αποκαλείται UMBRAGE. Η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ έγινε στόχος επίθεσης. Αν η ακρίβεια όσων αποκάλυψε ο WikiLeaks επαληθευτεί, θα πρόκειται για άλλη μια εκπληκτική διαρροή εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια. «Δεν σχολιάζουμε για την αυθεντικότητα ή το περιεχόμενο» τέτοιων εγγράφων, ανέφερε ο Τζόναθαν Λίου, εκπρόσωπος της CIA. Ωστόσο ένας πληροφορικός ειδικός σε θέματα ασφάλειας που έχει εργαστεί για την κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε –υπό τον όρο να μην κατονομαστεί– πως η διαρροή μοιάζει να αφορά πραγματικά εργαλεία της CIA.
--------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη: «Θερμή υποδοχή» επεφύλαξαν 100 πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, 13:31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 100 μέλη επιτροπών δυτικών συνοικιών έξω από το στρατόπεδο του Παύλου Μελά εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα. Νωρίς το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση έξω από το στρατόπεδο μεταξύ της αστυνομίας και των 20 μελών επιτροπών. Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν 20 διαδηλωτές αρνήθηκαν να ακούσουν την εντολή των αστυνομικών να οπισθοχωρήσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν σπρωξιματα μεταξυ μπλε αοπλων ΜΑΤ και διαδηλωτων.
----------------------------------------------------------------------------------
"Στημένες διαδηλώσεις με μισθοφόρους διαδηλωτές" είδε η καλλιτέχνιδα κ. Αφροδίτη Μάνου πίσω από τη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης.
Άλαλη η κυρία αυτή όλα αυτά τα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής, αδιάφορη για την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, μπήκε στο διαδίκτυο αναζητώντας μια ιδιαίτερη φράση για να στιγματίσει αυτούς που δέχτηκαν σήμερα την επίθεση των ένστολων χρυσαυγιτών των Τόσκα-Τσίπρα. Στάθηκε τυχερή, καθώς η φράση αυτή περί "στημένων διαδηλώσεων μισθοφόρων διαδηλωτών" επαναλαμβάνεται σταθερά σε δηλώσεις του Ιωάννη Μεταξά, του Γεώργιου Τσολάκογλου, του Ιωάννη Ράλλη, του Αλέξανδρου Παπάγου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεώργιου Παπαδόπουλου και πολλών άλλων. Ας είν' καλά οι ψηφιοποιημένες εφημερίδες της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς τόσων και τόσων δεκαετιών!
Η ελληνική διανόηση στην τεράστια πλειονότητά της ήταν ήδη απέναντι από τον εργαζόμενο λαϊκό κόσμο από τα χρόνια του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Απλώς τότε δεν γινόταν αυτό αντιληπτό, γιατί λίγος κόσμος ασχολούνταν με κοινωνικούς αγώνες κι οι πιο πολλοί εκτός κινήματος πίστευαν πως όλα βαίνουν καλώς. Τώρα που οι αντιθέσεις οξύνονται υποχρεώνονται όλοι να πάρουν θέση. Και αυτοαποκαλύπτονται.
Αλλα βλέπεις, η προσχωρηση στον ΣΥ"ΡΙ"Ζ"Α" τι κάνει.....
----------------------------------------------------------------------------------
Είναι τα λόγια της κυρίας Μάργκαρετ Θάτσερ για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Δεν τον συμπάθησα, αλλά ποτέ δεν έφυγε από Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, χωρίς να πάρει κάτι για τη χώρα του».
---------------------------------------------------------------------------------
Στο δρόμο μια μάνα με δυο γιους στην Καλαμάτα και την πολιτεία απούσα!
Στην Ελλάδα του 2017, στη χώρα που πριν πολλά – πολλά χρόνια γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός, δεν υπάρχει ούτε μια, κρατική δομή, που να… απλώνει το χέρι στον ανήμπορο και να είναι ουσιαστικά εκεί! Δυο μήνες σχεδόν, γνωρίζω για μια οικογένεια που ζει στην Καλαμάτα και αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης και όχι μόνο! Συναντήθηκα μαζί τους και με τον άνθρωπο που τους στηρίζει –αφού ευτυχώς, δεν έχουν χάσει όλοι την ανθρωπιά τους- μίλησα, ετοίμασα το ρεπορτάζ, απευθύνθηκα στους «υπευθύνους», αναζήτησα τις δομές – φαντάσματα και την τελευταία στιγμή, δεν το δημοσίευσα γιατί οι ιθύνοντες το έμαθαν και έσπευσαν να προβούν σε διαβεβαιώσεις, πείθοντάς τους πως δεν πρέπει να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα, αφού αυτό θα λυθεί! Σήμερα όμως, μετά το τηλεφώνημα, έμεινα στο… κενό, γιατί οι τρεις αυτοί άνθρωποι, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο με το κράτος ανύπαρκτο να παρέμβει και γράφω για το κράτος, γιατί προφανώς, είναι πάνω από Περιφέρειες, Δήμους, Φορείς και Συλλόγους και τις δεσμεύσεις για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη περίπτωση, στο… κενό!
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η… ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
Η «Φ» επισκέφθηκε στην οδό Αλεξάκη στην Καλαμάτα, έξω από το παλιό τους πια, σπίτι, την οικογένεια, η οποία μας περίμενε στο δρόμο με λίγα… μπαγκάζια και δυο κουβέρτες στα χέρια, με τη μητέρα να ανοίγει την καρδιά της και να επιλέγει το δρόμο της δημοσιοποίηση στη κατάστασής της, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει αυτό που στον καθέναν αξίζει! Μια δουλειά και ένα… κεραμίδι! «Ζούσα μαζί με τη μητέρα μου και τα τους δύο γιούς μου σ’ αυτό το σπίτι, όμως όταν πέθανε η μάνα μου δεν είχαμε χρήματα να πληρώσουμε τα ενοίκια και η ιδιοκτήτρια, μου τα ζητούσε επανειλημμένα, μέχρι που μας πέταξε έξω», δήλωσε η Βασιλική Μπέλλου, η οποία ζήτησε το αυτονόητο.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
«Έχω τέσσερα παιδιά και μαζί μου μένουν ο ανήλικος γιός μου, ο οποίος έχει πρόβλημα και φοιτά στο Ειδικό Σχολείο και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο οποίος επίσης τελείωσε το Ειδικό και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Έχουμε ψάξει και οι δύο και ακόμη ψάχνουμε κι εγώ και το παιδί, όμως δυστυχώς δε βρίσκουμε! Εμένα μόλις με δούνε, μου λένε πως είμαι μεγάλη και δεν μπορούν να με πάρουν στη δουλειά τους. Ψάχνω για οτιδήποτε, πριν ενάμισι μήνα, πήγα σε έναν κύριο που ήθελε γυναίκα να προσέχει τη μάνα του και έμεινα δυο μέρες και μετά μου είπε πως βρήκε άλλη! Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες, καταλαβαίνω και την ιδιοκτήτρια, όμως έχουμε πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί κανένας να μας βοηθήσει», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της η κα Μπέλλου, η οποία έχει απευθυνθεί σε πολλούς εκπροσώπους φορέων!
ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ…
« Πήγα στο δήμαρχο, στην Πρόνοια, στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όλοι μου είπαν «εντάξει», πως θα με βοηθήσουν και κανένας δεν έχει βοηθήσει πουθενά», ανέφερε η αβοήθητη μάνα, η οποία απηύθυνε ξανά, έκκληση για μια προσωρινή στέγη και μια οποιαδήποτε δουλειά, προκειμένου να μη μείνει με τα παιδιά της στο δρόμο! «Το μόνο που ζητάω είναι μια δουλειά για να μπορέσω να νοικιάσω κάπου να μένω με τα παιδιά μου και μέχρι τότε, κάπου να μείνουμε! Αν δεν μας βοηθήσει κάποιος, θα κοιμηθούμε στο δρόμο», δήλωσε κλαίγοντας.
ΗΤΑΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΓΑΜΕ ΑΦΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ…!
Η οικογένεια, από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η γιαγιά που βοηθούσε με τη σύνταξή της, πέρασε πραγματικά δύσκολες ημέρες και ακόμη δυσκολότερες νύχτες! «Δεν είχαμε ούτε να φάμε, πολλές φορές μέναμε νηστικοί, αφού συσσίτιο μας δίνουν από το Δήμο, από το ΚΑΠΗ, μόνο όταν και αν έχει περίσσευμα», ανέφερε η άνεργη μητέρα σε απόγνωση, με την οικογένεια ακόμη και όταν ζούσε στο παλιό διαμέρισμα, να μην είχε τα απαραίτητα! Τροφή και θέρμανση, στη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που μόλις πέρασε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μόνος άνθρωπος που έχει η μητέρα, είναι ο πρώην σύζυγός της που ζει στη Σπάρτη με τη νέα του οικογένεια, μην έχοντας όμως τη δυνατότητα να τους στηρίξει οικονομικά!
----------------------------------------------------------------------------------
''Κονσέρτο για πολυβόλα''. Πήγε να κόψει το κοινόχρηστο ρεύμα πολυκατοικίας στη Νίκαια και έπεσε στο σπίτι μέλους του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγυη. ΑΝΥπακοη.Ανατροπη). Η συνέχεια ήταν για θεατρική παράσταση.
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
Στα ''πράσα πιάστηκε'' πριν λίγη ώρα υπάλληλος της ΔΕΗ που ''ήρθε να κάνει τη δουλειά του'' στη πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει το μέλος του κινήματος μας Τάσος Καραγιώργος, αφού τον τσίμπησε ακριβώς την ώρα που είχε τελειώσει την αποστολή που του είχε αναθέσει η ''φιλολαική κυβέρνηση τσίπρα'' και έκανε καταγραφή των δύο σφραγίδων που είχει βάλει (στο ρολόι και στο κουτί του κατανεμητή) αφού προηγούμενα φρόντισε να ξηλώσει ότι υπήρχε στα δύο κουτιά προκειμένου να μας βάλει δύσκολα και φυσικά να ικανοποιήσει το μίσος τα κόμπλεξ και τα βιώματα που κουβαλάει όπως φάνηκε από την πολύ ''επιμελή δουλειά του''.
Αυτό που επακολούθησε δεν περιγράφεται, απλά να πούμε ότι ο τύπος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ θεάτρου με αποκορύφωμα το επικό......να κάτσω να το συνδέσουμε μαζί όταν κατάλαβε ότι τα πράματα δεν είναι πάντα εύκολα, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Είχαν προηγηθεί ''αγκαλιές και φιλιά'' και μετά από αυτές, γελοίες δικαιολογίες του τύπου ''κάνω τη δουλειά μου ρε φίλε, κάποιος άλλος θα έρχοταν αν δεν ήμουν εγώ και ανάμεσα σε αυτά και ενώ είχαν γίνει οι ''απαραίτητες συστάσεις'', του έγινε γνωστό δηλαδή ότι μιλάει με ένα μέλος του κινήματος που δεν δέχεται να υποταχτεί σε νόμους κανόνες, ''δημοκρατικά και συνταγματικά τόξα'' πέταξε ένα.....''εμείς που πληρώνουμε είμαστε χαζοί'' (δηλαδή απευθύνοταν με περίσο θράσος ένας βολεμένος υπάλληλος, σε ένα άνεργο, ένα μέλος του λαικού κινήματος που έχει αφιερώσει τη ζωή του προκειμένου να διορθώνει ανισότητες και αδικίες με προσωπικό κόστος) που ήταν και η τελική αφορμή να μάθει πως ''πηγαίνεις καροτσάκι από μια πυλωτή στο αναπαυτικό κάθισμα του οχήματός σου και μετά γίνεσαι πύραυλος''.
Για την ιστορία η πολυκατοικία, έχει ρεύμα και αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση είναι ότι η κυβέρνηση τσίπρα και η διοίκηση (της ΔΕΗ) παναγιωτάκη, συνεχίζουν να κάνουν απλά τη δουλειά τους και θα συνεχίζουν όσο η πλειοψηφία δεν παίρνει τη κατάσταση στα χέρια της και αδιαφορεί.
http://kinhmaalanya.blogspot.gr/2017/03/blog-post_7.html?spref=fb
---------------------------------------------------------------------------------
Σαν Σήμερα δολοφονήθηκε η Ελληνίδα φιλόσοφος Υπατία από όχλο χριστιανών - Η πρώτη γυναίκα μαθηματικός
Σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 415μ.Χ. η Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός Υπατία δολοφονήθηκε με χαρακτηριστική αγριότητα, με διαμελισμό από μια ομάδα φανατισμένων χριστιανών στην Αλεξάνδρεια. Η Υπατία έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) θεωρείται η πρώτη γυναίκα που διακρίθηκε στα μαθηματικά. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 και ήταν κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα του Αλεξανδρέως (335-405).
Έλαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας, ενώ μαθήτευσε και κοντά στο Πρόκλο και τον Ιεροκλή. Μετά την επιστροφή της στην Αλεξάνδρεια, ανέλαβε την εκεί σχολή των Πλατωνιστών, που ακολουθούσε τη διδασκαλία του Πλωτίνου, ενός από τους πρώτους νεοπλατωνιστές φιλοσόφους. Η ευγλωττία της Υπατίας, η σπάνια μετριοφροσύνη της και η ομορφιά της, σε συνδυασμό με τα αξιοσημείωτα πνευματικά της χαρίσματα, προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό μαθητών. Ανάμεσά τους ήταν και ο Συνέσιος ο Κυρηναίος, ο μετέπειτα επίσκοπος Πτολεμαΐδος, του οποίου σώζονται πολλές επιστολές απευθυνόμενες προς αυτήν. Η Υπατία αποτελούσε σύμβολο της μάθησης και της επιστήμης, οι οποίες την εποχή εκείνη ταυτίζονταν ευρέως από τους πρώτους Χριστιανούς με την ειδωλολατρία. Έτσι, υπήρξε το επίκεντρο της έντασης μεταξύ χριστιανών και εθνικών (μη χριστιανών), οι οποίες ταλαιπώρησαν αρκετά την Αλεξάνδρεια εκείνη την περίοδο.
Μετά την άνοδο του Κυρίλλου στον πατριαρχικό θρόνο της Αλεξανδρείας το 412, η Υπατία βρέθηκε στο στόχαστρο του πατριάρχη, εξαιτίας της σχέσης της με τον Ορέστη, τον έπαρχο της πόλης, που ήταν ειδωλολάτρης, όπως αναφέρει στο έργο του Εκκλησιαστική Ιστορία ο ιστορικός Σωκράτης ο Σχολαστικός. Στις 8 Μαρτίου του 415 δολοφονήθηκε με χαρακτηριστική αγριότητα (με διαμελισμό) από μια ομάδα φανατισμένων χριστιανών, που την αποτελούσαν μοναχοί και οπαδοί του Κυρίλλου. Ανεξάρτητα από το ακριβές κίνητρο της δολοφονίας της, η φυγή πολλών λογίων αμέσως μετά το γεγονός σήμανε την αρχή του μαρασμού της Αλεξάνδρειας ως πνευματικού κέντρου.
Σύμφωνα με το λεξικό του Σούδα ή Σουίδα (βυζαντινή εγκυκλοπαίδεια), η Υπατία έγραψε σχόλια στην Αριθμητική του Διόφαντου του Αλεξανδρέως, στα Κωνικά του Απολλώνιου από την Πέργη, και στον αστρονομικό κανόνα του Πτολεμαίου (Αλμαγέστη). Αυτά τα έργα της χάθηκαν, αλλά οι τίτλοι τους, σε συνδυασμό με τις επιστολές του Συνέσιου, ο οποίος τη συμβουλευόταν για την κατασκευή του Αστρολάβου, δείχνουν ότι είχε αφιερωθεί ιδιαίτερα στην αστρονομία και τα μαθηματικά.
Η συνεισφορά της στην επιστήμη -αμφισβητούμενη πάντως- περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση ουράνιων σωμάτων και την ανακάλυψη του αραιόμετρου ή πυκνόμετρου, ενός ειδικού οργάνου που προσδιορίζει την πυκνότητα των διαφόρων υγρών.
--------------------------------------------------------------------------------
H Υπατία ήταν η κλασική περίπτωση σωστού ανθρώπου που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ενώ γεννήθηκε στο σωστό μέρος - στην Αλεξάνδρεια, την κοιτίδα του κοσμοπολιτισμού,- γεννήθηκε το 370 μ.X., 5-6 αιώνες αργότερα από τον καιρό που θα εκτιμούσαν τα πνευματικά της προσόντα.
Ηταν εκπληκτική μαθηματικός, καλύτερη και από τον επίσης εκπληκτικό μαθηματικό Θέωνα, τον πατέρα της - και λίγο πριν πέσει οριστικά το σκοτάδι του μεσαίωνα. Δεν είναι και τόσο ευφυές - από την κοντόθωρη άποψη της δικής σου επιβίωσης τουλάχιστον - να διακονείς την επιστήμη σε ημέρες που έχει πάρει το πάνω χέρι η πίστη. Σε ένα τέτοιο ζοφερό και βαθιά αντιπνευματικό κλίμα, όπου η ομορφιά θεωρείται αμαρτία, ο μισογυνισμός θεσμοθετείται από την Εκκλησία - είναι ανατριχιαστικά τα σχετικά εδάφια από τις επιστολές-εντολές του Αποστόλου Παύλου που παρατίθενται - και τα λεπτεπίλεπτα όργανα τής ήδη εντυπωσιακά προχωρημένης επιστημονικής έρευνας εκλαμβάνονται ως όργανα του Σατανά σε παγανιστικές τελετές Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύριλλος - επιμένει ο Γκάλβεθ - «που στις μέρες μας θα τον βλέπαμε σαν διαβολικό ταλιμπάν, έφερε στη συνείδησή του το βάρος του θανάτου περίπου διακοσίων πενήντα χιλιάδων Ιουδαίων. Γι' αυτό ο Κάρλχαϊντς Ντέσνερ, στην "Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού", τον θεωρεί προάγγελο του Χίτλερ και απαλλάσσει τον δεύτερο από την απάνθρωπη σύλληψη της "οριστικής λύσης"...». Όσο σκληρή και αν ακούγεται η σύγκριση, ο Γκάλβεθ δεν την αφήνει ατεκμηρίωτη. Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, ο φονταμενταλισμός ακολουθεί με ευλάβεια τα ίδια πάντα βήματα. Πρώτα στρέφεται κατά των «αιρετικών» στους κόλπους του κι έπειτα κατά όλων των υπολοίπων. Απώτατη επιδίωξη; Είτε θ' ακούγεται μία φωνή είτε θα βασιλεύει η σιωπή. Αλληλούια.
ΤΟ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ
«Ευτυχώς, υπάρχει μια εκτενέστατη βιβλιογραφία για τον Κύριλλο και, ακόμα, έχουμε στη διάθεσή μας τα έργα του. Και ξέρουμε από αυτά ότι ένιωθε βαθύτατο μίσος για το σύνολο της Φιλοσοφίας, την οποία χαρακτήριζε «ελληνιστική βλακεία». Αισθανόταν μια περιφρόνηση εξίσου βαθιά για τον Όμηρο και τον Ησίοδο, όπως και για όλους τους Έλληνες δραματουργούς. Όσο για τον ρόλο της γυναίκας, έλεγε σε ένα από τα κηρύγματά του: "Υποταγμένη και παραδομένη στην υπακοή προς τον Θεό, οφείλει να αφοσιώνεται στη γέννηση παιδιών"»
H Yπατία έλαμψε στην πνευματική ζωή της υστερορωμαϊκής Aλεξάνδρειας με την ευγλωττία, την ομορφιά, τα πνευματικά της χαρίσματα. Eγινε σύμβολο της θετικής γνώσης σε χρόνους όπου ο χριστεπώνυμος ζήλος ταύτιζε το φιλέρευνο πνεύμα με την πλάνη και τη μαγεία. O πατριάρχης Aλεξανδρείας Kύριλλος τη μισούσε θανάσιμα. Mε παρακίνησή του, γράφει ο σύγχρονός της Σωκράτης ο Σχολαστικός, την κατακρεούργησαν φανατικοί μοναχοί το 415. Tο ειδεχθές έγκλημα οδήγησε στη φυγή πολλούς λόγιους και επιστήμονες. Hταν η αρχή του τέλους της Aλεξάνδρειας ως φάρου της γνώσης στον ύστερο αρχαίο κόσμο. Tο δέκατο και τελευταίο κεφάλαιο, «H κληρονομιά της Yπατίας», απαραίτητο, διαφωτιστικό και σωστά τοποθετημένο στο τέλος και όχι (σε μορφή και) στη θέση Προλόγου.
ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
«Ήταν δεκατρείς. Έμοιαζαν με κυνηγούς που παραμονεύουν το θήραμά τους. Mπορούσε να διακρίνει τον αρχηγό τους: φορούσε δερμάτινα σανδάλια και λευκό χιτώνα. Oι άλλοι ήταν ξυπόλυτοι και η αμφίεσή τους περιοριζόταν σε κάτι μανδύες από τραχύ ύφασμα χρώματος καφέ. Είχαν πρόσωπα στεγνωμένα από τους ανέμους και τον ήλιο της ερήμου και δασιές, αναμαλλιασμένες γενειάδες.
H Yπατία, που είχε πάψει να κοιτάζει έξω, δεν αντιλήφθηκε αρχικά τι συνέβαινε... Yστερα τινάχτηκε μακριά από το κάθισμά της και έπεσε με φόρα στο λιθόστρωτο. Tότε είδε την ομάδα των ανδρών, που αποτελείωναν τους μεταφορείς της..., πεσμένους κατάχαμα, μερικούς να συστρέφονται από τον πόνο, τους υπόλοιπους ήδη αποκεφαλισμένους. Ένιωσε την πίεση κάτι αρπακτικών νυχιών που χώνονταν στις σάρκες τις και τη σήκωναν στον αέρα. Αντιλήφτηκε ότι την έβαζαν ξανά στο φορείο. Eνιωσε το βάρος ενός άντρα που έπεσε πάνω της και προσπαθούσε να την ακινητοποιήσει ... Όλη της η ζωή περνούσε μπροστά της σαν μυθιστόρημα. Tα παιδικά της παιχνίδια. O πατέρας της να τη σηκώνει ψηλά. Oι κήποι του σπιτιού. H πρώτη φορά που συνόδευσε τον πατέρα της στην αίθουσα όπου παρέδιδε τα μαθήματά του. H πρώτη φορά που η ίδια παρέδωσε μάθημα σ' εκείνη την αίθουσα. Tην έσυραν μέσα στην εκκλησία και της ξέσκισαν τα ρούχα. Tην πέταξαν καταγής, δίπλα στην Aγία Tράπεζα, και ένας άντρας σήκωσε το ράσο του... Προσπάθησε να αμυνθεί, ο άλλος άρχισε να τη γρονθοκοπά στο πρόσωπο... Ένιωσε ναυτία και άρχισε να κάνει εμετό. Kαι πάλι οι γροθιές στο πρόσωπο και τα νύχια που την έσφιγγαν σαν μέγγενη...
Bυθισμένη σ' εκείνη την αφόρητη κατάσταση, αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να κάνει μια νοητική προσπάθεια και να κοιτάξει τη σκηνή σαν να συνέβαιναν όλα αυτά σε κάποιον άλλο... Mπορούσε να αγναντεύει τα πάντα από ψηλά..., να βγει από τον εαυτό της και να καταφύγει σ' εκείνες τις σφαίρες όπου είχε εκτυλιχθεί πάντοτε η ζωή της. Eκεί ψηλά βρισκόταν ο Oμηρος και ο Eυριπίδης της, ο Eυκλείδης και ο Διόφαντός της, η ποίηση, η μουσική, τα θαυμάσια παραληρήματα της φαντασίας όταν ακολουθούσε το μονοπάτι της μαθηματικής έρευνας... Παρευρισκόταν στο ίδιο της το δράμα σαν να παρακολουθούσε θεατρική παράσταση. Χαμογελούσε κρυφά: είχε κοροϊδέψει εκείνους τους ανθρώπους, τους είχε νικήσει. Tελικά έχασε τις αισθήσεις της.
Δίπλα στην πόρτα του σκευοφυλακίου υπήρχαν δυο άδειοι αμφορείς. Oι άντρες τούς κομμάτιασαν καταγής... Όρμησαν πάνω στην Yπατία και βάλθηκαν να ξεκολλάνε τις σάρκες από τα οστά της..., χρησιμοποίησαν τα θραύσματα για να της ακρωτηριάσουν τα μέλη... Kαι ξαφνικά έπαψε να αισθάνεται το σώμα της. Kάθε πόνος εξαφανίστηκε και την κυρίευσε μια παράξενη ευδαιμονία. Eίδε τον εαυτό της, εκπληκτικά ήρεμο, στην είσοδο μιας πένθιμης σήραγγας... Διέκρινε στο βάθος τη μορφή του πατέρα της, που της άπλωνε τα χέρια. Eπρεπε να τρέξει κοντά του, να αναζητήσει καταφύγιο στην αγκαλιά του. Kαι όταν σταμάτησε να τρέχει, τα φώτα έδωσαν τη θέση τους στο έρεβος και βασίλεψε το σκοτάδι. H τάξη διαλύθηκε μέσα στο χάος»...
Σκηνές από την ταινία "Agora" που διηγηται τη ζωη της Υπατιας.
----------------------------------------------------------------------------------
Λόγω της ημέρας..
Η θέση των γυναικών στον χριστιανισμό
http://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/i-thesi-ton-gynaikon-ston-xristianismo/
Οι γυναίκες μέσα στο χριστιανισμό είναι κατώτερες από το νόμο και τη φύση, υποκείμενες σε μία κατάσταση μόνιμης τιμωρίας για το προπατορικό αμάρτημα και ακάθαρτες. Δεν εισέρχονται στο «άγιο βήμα» των εκκλησιών, δεν φορούν ιερά άμφια, δεν αγγίζουν ιερά αντικείμενα και δεν λαμβάνουν κοινωνία ενώ αιμορραγούν. Επιπλέον οφείλουν να καλύπτουν τα κεφάλια τους για να δηλώνουν έτσι ότι είναι υπόδουλες στους άντρες τους, αλλά και γιατί δεν αποτελούν αυθύπαρκτα όντα.
Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340μ.χ.) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα μαλλιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος (ο επονομαζόμενος Μέγας) διέταξε με νομοθεσία να εκδιώχνονται από την εκκλησία οι γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά, ενώ αν κάποιοι αρχιερείς τύχει και τις δεχθούν, να καθαιρούνται. Οι επιλεγόμενοι Πατέρες της εκκλησίας δεν είχαν καλύτερη γνώμη για τις γυναίκες. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, πρώτος στη σειρά των Πατέρων της εκκλησίας και διδάσκαλος του Ωριγένη, γράφει στο βιβλίο του «Παιδαγωγός» 2.33: «Μία γυναίκα, αν λάβουμε υπ’ όψην μας ποιά είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι’αυτήν». Ο Μέγας Αθανάσιος υποστηρίζει «Με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’αποφασίζει κανείς («α περί ειδωλολατρείας» από το έργο του «κατά Ελλήνων»)
Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.
Ο χριστιανισμός δεν βελτίωσε, αλλά τουναντίον προσπάθησε -και για αρκετούς αιώνες το είχε καταφέρει- να ρίξει τη γυναίκα στο χαμηλότερο σκαλί της κοινωνίας, θεωρώντας την κατώτερο ον και υπαίτια για όλα τα κακά της ανθρωπότητας. Ας δούμε τις βασικότερες επίσημες χριστιανικές θέσεις έναντι της γυναίκας: Κάθε γυναίκα με ακάλυπτη την κεφαλή εξευτελίζεται.. Διότι εάν η γυναίκα δεν καλύπτεται, ας κουρεύεται.. Εάν είναι αισχρό για τη γυναίκα να κουρεύεται ή να ξυρίζεται, ας καλύπτεται.. Κάθε άνδρας έχων καλυμένη την κεφαλή του εξευτελίζεται.. Ο άνδρας δεν οφείλει να καλύπτει την κεφαλή του, διότι υπάρχει ως εικών και δόξα Θεού. Δεν επλάσθει ο άνδρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άνδρα.. Οι γυναίκες στις εκκλησίες ας σιωπήσουν. Δεν επιτρέπεται σ’αυτές να ομιλούν, αλλά να υποτάσσονται, καθώς ο (μωσαϊκός) νόμος λέγει.. Αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν στο σπίτι τους άνδρες τους (Α’ προς Κορινθίους, ια’ 4-12,ιδ’ 31-40).
Οι γυναίκες, όταν υποτάξουν κάποιον στην εξουσία τους, τον καθιστούν ευκολοκυρίευτο από τον διάβολο, περισσότερο απρόσεκτο, ζωηρότερο, αδιάντροπο, ανόητο, οξύθυμο, θρασύ, ενοχλητικό, ταπεινό, απότομο, ανελεύθερο, δουλοπρεπή, αυθάδη, φλύαρο και με μια λέξη όλα τα γυναικεία ελαττώματα, τα οποία έχουν αυτές, τα αποτυπώνουν στην ψυχή του. Είναι λοιπόν αδύνατον εκείνος ο οποίος διαρκώς βρίσκεται μαζί με γυναίκες με τόση συμπάθεια και μεγαλώνει με τη συναναστροφή τους, να μη γίνει αγύρτης και αργόσχολος και μηδαμινός. Κι αν λέει κάτι, όλα θα είναι λόγια των αργαλειών και των μαλλιών, επειδή η γλώσσα του θα έχει μολυνθεί από το είδος των γυναικείων λόγων. Και αν κάνει κάτι, το κάνει με πολλή δουλοπρέπεια, επειδή βρίσκεται μακριά από την ελευθερία, η οποία αρμόζει στους χριστιανούς και για κανένα σπουδαίο κατόρθωμα δεν είναι χρήσιμος» (Ιωάννης Χρυσόστομος, Δ’ Λόγος «περί Νηστείας και Σωφροσύνης»)
Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4). Αν νομίσετε ότι το απόσπασμα αυτό μιλά για ερωτική συνεύρεση, γυρίστε την καινή διαθήκη σας πιο μπροστά, στον Ματθαίο (ε’ 28) και διαβάστε τα λόγια του ίδιου του Ιησού: «κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του».
Ο ΙΑ’ κανόνας του Ιωάννη του Νηστευτή (βλ. «Πηδάλιον») επιβάλλει 40 μέρες ξηροφαγία (δηλαδή μόνο ψωμί και νερό) και 100 μετάνοιες ημερησίως (ήτοι 4000 σύνολο) και αποχή από την κοινωνία σε κάθε γυναίκα, που θα δεχθεί «ασπασμούς ανδρός» και «επαφές χωρίς ωστόσο να διαφθαρεί». Οι επιστολές είναι πολύ σαφείς, όσον αφορά στην επίσημη θέση του χριστιανισμού απέναντι στη γυναίκα: «η γυναίκα δεν εξουσιάζει το ίδιο της το σώμα, αλλά ο άνδρας» (Α’ προς κορινθίους, ζ’4). «οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες σας στα πάντα» (προς Κολοσσαείς,γ’18). «Ομοίως οι γυναίκες υποτασσόμενες σοτυς άνδρες τους» (Α’ Πέτρου,γ’1). Νομίζω ότι δεν διέφυγε της προσοχής σας, αγαπητές αναγνώστριες η επανάληψη του ρήματος «υποτάσσομαι». Σε περίπτωση που δεν εννοήσατε καλώς τη σημασία του, σας πληροφορώ πως σημαίνει «εξ-ουσιάζομαι» «υποδουλώνομαι».
Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε: «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος: είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάρι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί “.
Ο επίσκοπος Γάζης Πορφύριος, σε εκτέλεση του «ες έδαφος φέρειν» του Αρκαδίου, το 401μ.χ. κατέστρεψε όλα τα αγάλματα και τα έργα τέχνης, τις δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες και ισοπέδωσε όλους τους ελληνικούς ναούς της πόλης. Όπως γράφει ο συναξαριστής του Μάρκος ο Διάκονος, όταν ο Πορφύριος πυρπόλησε και κατέστρεψε το Μαρνείον (ξακουστό ναό του Διός στη Γάζα) χρησιμοποίησε τα μάρμαρά του για την πλακόστρωση του δρόμου. Όπως περήφανα είπε ο ίδιος: «Για να πατούν όχι μόνον άνθρωποι, αλλά και γυναίκες και γουρούνια και άλλα ζώα»! (Βίος Πορφυρίου).
---------------------------------------------------------------------------------
Δεκέμβριος του 1981. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά από την ανάληψη της Κυβέρνησης της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει την P.L.O.(Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης). Η κίνηση αυτή δημιούργησε την πρώτη σοβαρή κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μέχρι τότε θεωρούσαν την PLO τρομοκρατική οργάνωση. Γιατί τα γράφω τώρα όλα αυτά. Γιατί έχω παρατηρήσει μία προσπάθεια να μηδενιστούν τα πάντα που αφορούν την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην χώρα. Ανάμεσα τους και οι προσπάθειες του Αντρέα Παπανδρέου να αναδείξει το Παλαιστινιακό ζήτημα με σκοπό την επίλυσή του
υ.γ. Πριν σκεφτείς να κοροιδέψεις το παλιό το ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, σκέψου
Για την ιστορία, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έμεινε μόνο στην αναγνώριση της PLO αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα "Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης. Στις 30 Αυγούστου 1982, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Τρίπολης ο Γιάσερ Αραφάτ μαζί με τους Φενταγίν της επανάστασης, με ελληνικό πλοίο. Οι μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ευθύνη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους συνένοχους «πολιτισμένους» ηγέτες της δύσης, θα φθάσουν στην Αθήνα. Οι παγιδευμένοι Φενταγίν, χωρίς νερό, τρόφιμα και δοκιμαζόμενοι από τα φονικά όπλα των ΗΠΑ, αντιστεκόμενοι από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου."
---------------------------------------------------------------------------------
Ποτέ μα ποτέ, μη κόψεις ένα κρεμμύδι και το αφήσεις μέσα στο σπίτι. Εχει την ιδιότητα και μαζεύει όλα τα μικρόβια! Στο μεσαίωνα, όταν κάποιος αρρώστενε βαριά, έκοβαν ένα κρεμμύδι, και το έβαζαν δίπλα στο προσκεφάλι του, και έφευγαν από το σπίτι. Το πρωί ο άρρωστος ήταν καλά, και το κρεμμύδι κατάμαυρο. Το έπαιρναν και το έθαβαν.
------------------------------------------------------------------------------
Το 2050 οι ξενοι θα είναι περισσοτεροι από τους Ελληνες! Ο Μητροπολιτης Σισανιου κρουει τον κωδωνα του κινδυνου για τις τεραστιες διαστασεις που λαμβανει το δημογραφικο προβλημα.
----------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Νομοσχέδιο - δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες Υγείας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέο, ενδεχομένως μεγαλύτερο «μποναμά» και από αυτό που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα για τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, παρουσίασε χτες η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το νομοσχέδιο, που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Τομ Πράις, επιδιώκει να αντικαταστήσει σταδιακά το προηγούμενο σχέδιο και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερο επιμερισμό του κόστους δαπανών και επιδοτήσεων από το ομοσπονδιακό κράτος στις πολιτείες και σημαντική (ακόμη και πενταπλάσια!) αύξηση των ασφαλίστρων για τους πιο ηλικιωμένους Αμερικανούς. Απαγορεύει τις φοροεπιστροφές για την κάλυψη εκτρώσεων, ενώ μειώνει δραστικά τις δαπάνες για προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού, που αφορούσαν κυρίως υπηρεσίες Υγείας για τον γυναικείο πληθυσμό. Το ίδιο 24ωρο, σάλο προκάλεσε η αναφορά του Αφροαμερικανού υπουργού Οικιστικής Ανάπτυξης, Μπεν Κάρσον, στη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο προσωπικό του υπουργείου του, πως... ήταν «μετανάστες» οι Αφρικανοί που μεταφέρθηκαν βιαίως σαν σκλάβοι στις ΗΠΑ! Οταν άκουσε τις εύλογες επικρίσεις, ισχυ
---------------------------------------------------------------------------------
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας διοργανώνει η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, Φώκαιας 26, πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Συρίας (General Federation of Trade Unions of Syria) με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Jamal Khadri, και τους Adnan Azouz, υπεύθυνο του Γραφείου Μέσης Ανατολής της ΠΣΟ και την Ramia Rustom, εκτελεστική διευθύντρια. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πιστό στις αρχές του διεθνισμού και της αλληλεγγύης, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που δοκιμάζονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά την καταστροφή και την προσφυγιά. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος - οι λαοί θα νικήσουν.
------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αντίθετος με την προσάρτηση της Δ. Οχθης ο Λίμπερμαν
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας και αρχηγός του ακροδεξιού σιωναζιστικού κόμματος «Ισραήλ το Σπίτι μας», Αβιγκντορ Λίμπερμαν, εμφανίστηκε αντίθετος με τις προτάσεις άλλων ακροδεξιών πολιτικών για προσάρτηση εποικισμών ή και όλων των παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης στο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε «άμεσα κρίση» στις σχέσεις με τη νέα κυβέρνηση του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις ΗΠΑ. Σημείωσε, μιλώντας τη Δευτέρα στην ισραηλινή Βουλή, ότι ήδη υπάρχουν σχετικές προειδοποιήσεις από αξιωματούχους στο Λευκό Οίκο. Αφορμή για τις δηλώσεις Λίμπερμαν σε σχέση με την αναζωπύρωση των σεναρίων προσάρτησης της Δυτικής Οχθης έδωσαν οι προχτεσινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Λικούντ, Μίκι Ζόχαρ, που ζήτησε προσάρτηση της περιοχής δίχως να δοθούν πλήρη δικαιώματα πολίτη και υπηκοότητας στους Παλαιστίνιους. Αύριο, πάντως, αναμένεται στη Μόσχα για σύντομη «επίσκεψη εργασίας» και συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, τη γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες για «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».