Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τριτη 7 Μαρτιου 2017


Άρχισαν και πολιτικές διώξεις στην ΕΡΤ! Έχει να πεί κάτι ο Τσακνής για αυτό;
Μαρ 06, 2017
Με τέτοια ΕΡΤ, κρατική τηλεόραση μέχρι το μεδούλι της, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν και οι διώξεις …πολιτικών φρονημάτων! Διοικητικά καταγγέλθηκε υπάλληλος της ΕΡΤ 3 επειδή “τόλμησε” να αντιπαρατεθεί εκτός τηλεοπτικού αέρα με τον “αξιότιμο” για τη ν ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση, υπάλληλο της Ε.Ε, επικεφαλής της Ε.Ε στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη. Σε κάποιους στη διοίκηση της ΕΡΤ 3 δεν άρεσε που ένας υπάλληλος τους τόλμησε να πεί-εκτός αέρα ξαναλέμε- στον Π. Καρβούνη πως αυτά που έλεγε ήταν γελοιότητες. Γιατί ο κ. Καρβούνης χωρίς κανέναν αντίλογο προέτρεπε on air τους πολίτες να μην λένε τους δανειστές τοκογλύφους και άλλα τέτοια. Ο υπάλληλος κατηγορείται, όπως βλέπετε και στη φωτο του κατηγορητηρίου, να υψώσει τη φωνή του(!) στον επικεφαλής της Ε.Ε. Κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο για την ΕΡΤ βάση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού! Μάλιστα, έτσι. Ο Γενικός Κανονισμός προσωπικού χρησιμοποιείται για πολιτικές διώξεις, θυμίζοντας πλέον άλλες εποχές!
Λέει η πειθαρχική αναφορά εναντίον του υπαλλήλου: «Η μή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών της εταιρείας σε συνδυασμό» με τις διατάξεις ότι «Οι εργαζόμενοι οφείλου να συμπεριφέρονται προς κάθε Προϊστάμενο, υφιστάμενο» … «ευπρεπώς και γενικώς κατά τρόπο που δεν θα προσβάλλει την επιχειρηματική και κοινωνική εικόνα και φήμη της ΕΡΤ Α.Ε». Δηλαδή κατά το κατηγορητήριο της διοίκησης της ΕΡΤ, ο υπάλληλος της ΕΡΤ που απλώς εξέφρασε σε υψηλούς τόνους την αντίδραση του ενάντια στην μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή ο εργαζόμενος το μόνο που έκανε είναι έντονη κριτική για την πολιτική των μνημονίων και όχι φυσικά προσωπική επίθεση στον κ. Καρβούνη.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η άποψη του ιδίου του Π. Καρβούνη για την ενέργεια της διοίκησης της ΕΡΤ να οργανώσει πειθαρχική δίωξη, επί της ουσίας πολιτική δίωξη εναντίον του εργαζόμενου τη ΕΡΤ. Καλό θα ήταν όμως να πάρει άμεσα θέση το ΔΣ της εταιρείας, ο Διονύσης Τσακνής που έχει δείξει την ευθιξία του και ο μέτοχος της κρατικής εταιρείας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα καταγραφούν ως συνένοχοι της πρώτης πολιτικής δίωξης στην ΕΡΤ σε εποχή μνημονίων!
----------------------------------------------------------------------------------
Μόλις μου σκάσανε στο μαγαζί δύο Αστοί Σύριοι, υποστηρικτές της "Επανάστασης". Προς το παρών τους κάνω τον χαζό αλλά τους είπα πως γουστάρω Χεζμπολάχ. Περιμένω να φάνε να συνεχίσω την συζήτηση
Σχολιο.- Εντάξει τότε όλα καλά. Αυτούς και οι ιμπεριαλιστες «αριστεροί» τους γουστάρουν (αφού είναι με την "αντίσταση") κι οι δεξιοί (αφού είναι αστοί, δεν διακυβεύουν τον πολιτισμό μας) κι όλος ο καλός ο κόσμος. Άντε μην τους χώνεσαι, μπας και σου ξηγηθούν κανένα καλό πουρμπουάρ κι εσένα μάγκα μου και κονομήσεις.. Σχολιο.- Όλα υπό έλεγχο. Μόλις τους είπα πως υποστηρίζω τον Ασάντ και έχουν φρικάρει σχολιο.- Δουλεύω 18 χρόνια σερβιτόρος. Σήμερα είχα για πρώτη φορά επαφή με την δουλειά σε στριπτιζάδικο. Πραγματικά, πέρα από όλες μου τις ιδεολογικές και λοιπές σοβαρότατες διαφωνίες, μπορώ να πω,πως όλη η φάση είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Δεν δούλεψα, με κάλεσε ένας φίλος που δουλεύει και αναγκαστικά παρακολούθησα όλη την διαδικασία.
----------------------------------------------------------------------------------
Η διεύθυνση της ΕΡΤ καλεί σε απολογία υπάλληλο που τόλμησε, και μάλιστα εκτός εκπομπής, να εκφράσει άποψη κατά της πολιτικής της Ε.Ε. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με κουκούλες, μαζί με τα ΜΑΤ, απέναντι στον κόσμο της εργατογειτονιάς της Ευκαρπίας, που αντιμετωπίστηκε με χημικά. Τέτοια -αν εξαιρέσουμε την περίοδο της Χούντας- είχαμε να τα δούμε από την οχταετία της ΕΡΕ...
----------------------------------------------------------------------------------
Ιστορικές μνήμες !!!
"Η απόφαση του Ιωάννη Καποδίστρια να προχωρήσει στη διανομή των Εθνικών Γαιών στους φτωχούς αγωνιστές, φαίνεται ότι αποτελούσε ένα ακόμα σημείο τριβής του Κυβερνήτη με τους Έλληνες προύχοντες και τους ξένους δανειστές, αφού η εθνικές γαίες αποτελούσαν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού κράτους και άρα εγγύηση για αποπληρωμή των επαχθών δανείων που είχαν χορηγηθεί στην Ελλάδα. Η Μάνη, απόλυτα ελεγχόμενη από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη είχε στασιάσει κατά του Καποδίστρια και ετοίμαζε ένοπλα τμήματα. Ο Καποδίστριας συνέλαβε τον Πετρόμπεη, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε από την εξέγερση της Ύδρας. Υπό την ηγεσία της οικογένειας Κουντουριώτη και την πολιτική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, οι Υδραίοι επαναστάτησαν, ζητώντας από τον Καποδίστρια να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν ξοδέψει στον Αγώνα του 1821, κατέλαβαν τον ναύσταθμο του Πόρου, και με πρωτεργάτη τον Ανδρέα Μιαούλη, πυρπόλησαν πλοία του στόλου, ανάμεσά τους και τη την φρεγάτα «Ελλάς». Είναι απόλυτα τεκμηριωμένη η ενθάρρυνση, για να το θέσουμε επιεικώς, των στασιαστών από τις Μεγάλες Δυνάμεις, Βρετανία και Γαλλία. Ο μεν Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης υποστηριζόταν ανοικτά από τον Γάλλο πρέσβη, η δε οικογένεια Κουντουριώτη και ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ήταν οι απόλυτοι εκφραστές των βρετανικών συμφερόντων στην Ελλάδα."
--------------------------------------------------------------------------------
Βόλος: Συνέλαβαν άστεγη που έβαλε φωτιά σε κάδο για να ζεσταθεί
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, 10:55
Έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμάτων, αναστάτωσε τις υπηρεσίες και όλα αυτά επειδή κρύωνε και δεν έβρισκε άλλο τρόπο για να ζεσταθεί. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το περιστατικό, συνέβη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, στην καρδιά του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Αλεξάνδρας,είκοσι μέτρα μακριά από τις Οικονομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Δράστης», μία γυναίκα 40 ετών, άστεγη, με καταγωγή από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν που ζει και περιπλανάται στον Βόλο. Η γυναίκα λόγω του ψύχους,έβαλε φωτιά στον κάδο για να ζεσταθεί,αλλά η πράξη της έγινε αντιληπτή από διερχόμενους που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως,ενώ ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα για φθορά ξένου αντικειμένου, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.
-----------------------------------------------------------------------------------
Λίμπερμαν: Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης θα προκαλέσει «άμεση κρίση» με την κυβέρνηση Τραμπ
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, 22:21
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε σήμερα πως η ψήφιση του ισραηλινού νόμου που επιτρέπει προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης, που υποστήριξε ο ακροδεξιός υπουργός, θα προκαλέσει μια «άμεση κρίση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Λάβαμε ένα πολύ ξεκάθαρο -απευθείας- μήνυμα από τις ΗΠΑ που τόνιζε ότι ο ισραηλινός νόμος για την Ιουδαία-Σαμάρεια (όπως αποκαλούν οι Ισραηλινοί την Δυτική Όχθη) θα προκαλέσει μια άμεση κρίση με την νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», σημείωσε ο Λίμπερμαν σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μπεϊτένου (Ισραήλ, το σπίτι μας) θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ για την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και θα έχει σειρά συναντήσεων», ανέφερε το γραφείο του. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δημοσίως στηρίξει την λύση δύο κρατών, αλλά έχει κάνει ολοένα και λιγότερες αναφορές σε αυτήν τους πρόσφατους μήνες, καθώς το ακροδεξιό κόμμα πίεζε για την προώθησή του νόμου για την προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης που θα ξεκινήσουν με τον εβραϊκό εποικισμό της Μάλε Αντουμίμ έξω από την Ιερουσαλήμ, όπου ζουν περισσότεροι από 37.000 Ισραηλινοί έποικοι.
----------------------------------------------------------------------------------
«Αυτή είναι η αλήθεια για τη Συρία»
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 21:15
«Σε έναν πόλεμο, η αλήθεια είναι πάντα το πρώτο θύμα», έγραφε ο Αισχύλος πριν από 2.500 χρόνια κι από τότε το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με τη διαπίστωσή του, είναι το εύρος και το μέγεθος της «κατασκευής» των γεγονότων και της οργανωμένης προπαγάνδας, που πλέον αποτελούν τα αποτελεσματικότερα εργαλεία για τη συναίνεση ή την ανοχή των μεγάλων μαζών, σε ιστορίες φρίκης και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Πάντα προς όφελος μεγάλων συμφερόντων, που δεν διστάζουν να καταστρέφουν ολόκληρα έθνη αποκτώντας την απαιτούμενη για την επιβίωσή τους «νομιμοποίηση», μέσω της αλλοίωσης ή της ολοκληρωτικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.
Αυτή την πραγματικότητα, τα γεγονότα δηλαδή όπως συμβαίνουν στα πεδία των μαχών και στις εμπόλεμες ζώνες, έχει βάλει ως στόχο ζωής να διαπιστώνει και εν συνεχεία να διαδίδει στη λεγόμενη «κοινή γνώμη», που παραδοσιακά άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα, κυβερνητικά ή ιδιωτικά, και που ελέγχουν το μέσο καθοδήγησής της, τα ΜΜΕ, η ανεξάρτητη Καναδή ρεπόρτερ και πολεμική ανταποκρίτρια, Eva Bartlett. Η νεαρή ρεπόρτερ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές αποστολές στην Παλαιστίνη και στη Συρία, πραγματοποιώντας ανταποκρίσεις για Μέσα αρκετών χωρών, με γνωστότερο το RT της Ρωσίας.
Ερωτηση: Ποιο ήταν το αρχικό κίνητρό σου ώστε να ασχοληθείς δημοσιογραφικά με τις εμπόλεμες ζώνες;
Eva Bartlett: Στην αρχή δεν ήξερα τίποτα για την Παλαιστίνη και όταν έτυχε να μάθω λίγα περισσότερα, έπαθα τόσο δυνατό σοκ, καθώς όσα ήξερα σε όλη την ενήλικη ζωή μου δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι αποφάσισα να πάω να διαπιστώσω τι συμβαίνει με τα μάτια μου. Το ίδιο και με τη Συρία. Όταν τελικά πας σε ένα μέρος που έχει στοχοποιηθεί από το ΝΑΤΟ και τη Δύση και βλέπεις ο ίδιος εκεί πόσο υποφέρει ο κόσμος και τι πραγματικά συμβαίνει, τότε νιώθεις το αίσθημα και την ευθύνη να κάνεις ότι μπορεί για να ενημερώσεις τον κόσμο για όσα γίνονται πραγματικά εκεί.
Ερωτηση : Από τα ρεπορτάζ σας μαθαίνουμε εκ διαμέτρου αντίθετες ειδήσεις και γεγονότα σε σχέση με τα γνωστά διεθνή ΜΜΕ.
Εβα Μπαρλετ : Η αλήθεια, που προκύπτει από τα στόματα των Παλαιστινίων και των Σύρων, ειδικά για αυτά τα δύο μέρη που συζητάμε, είναι κάτι που τα «εταιρικά» ΜΜΕ δεν θέλουν να βγει προς τα έξω, καθώς δεν εξυπηρετεί την ατζέντα τους. Η ατζέντα τους είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, του Σιωνισμού, της Τουρκίας και των Χωρών του Κόλπου. Αν εγώ θέλω να αναδείξω το πρόβλημα της Συρίας, που στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε εμφύλιος πόλεμος ούτε επανάσταση, τότε η φωνή μου δεν θα ακουστεί ποτέ σε αυτά τα ΜΜΕ. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν αυτές οι φωνές βγαίνουν προς τα έξω, ειδικά κι από δυτικό δημοσιογράφο όπως εγώ, τότε ενεργοποιείται ένας «μηχανισμός» και με κατηγορούν αυτόματα για κατάσκοπο των Ρώσων, του Άσαντ και οτιδήποτε τέτοιο. Έχω δεχτεί πολλές προσωπικές επιθέσεις. Αυτό δεν αφορά μόνο σε δημόσια ΜΜΕ που εξυπηρετούν την πολιτική της χώρας τους, όπως είναι το BBC, αλλά μιλάμε για ιδιωτικά που φυσικά ακολουθούν τη συγκεκριμένη γραμμή συμφερόντων των ιδιοκτητών τους. Για να διαπιστώσετε πολλά πράγματα μόνοι σας, ανατρέξτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μέσου. Έχει συμβεί, ρεπόρτερ από διαφορετικά κανάλια να διαβάζουν το ίδιο κείμενο στο ρεπορτάζ τους, γιατί πολύ απλά και τα δύο Μέσα ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο που θέλει να βγουν συγκεκριμένα πράγματα για το ίδιο θέμα.
Ερωτηση : Έχετε υπάρξει δίπλα σε τέτοια περιστατικά με συναδέλφους. Πώς νιώθετε για αυτή την κατάσταση;
Εβα Μπαρλετ : Αναρωτιέμαι πώς… «αντέχουν τον εαυτό τους». Βλέπουν με τα μάτια τους ότι η προπαγάνδα που μεταδίδουν οδηγεί στον θάνατο ακόμα περισσότερων ανθρώπων. Για παράδειγμα, το 2014, μεταδίδαμε από ένα νοσοκομείο της ανατολικής Δαμάσκου, όπου νοσηλεύονταν δεκάδες παιδάκια μετά από χτυπήματα του πυροβολικού των ανταρτών σε συνοικία. Οι ρεπόρτερ έλεγαν ότι δεν ξέρουν από πού προήλθαν τα πυρά, ενώ ήταν σαφές, κι αυτό για να μην «διαστρεβλωθεί» η εικόνα που θέλει η Δύση, δηλαδή ότι υπάρχουν «μετριοπαθείς» αντάρτες στη Συρία. Αντίστοιχο παράδειγμα έχω κι από το Χαλέπι, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου έγινε μια μεγάλη επίθεση των ανταρτών με δεκάδες θύματα αμάχους. Η συνάδελφος από τους «New York Times» στο αναλυτικό άρθρο της έγραφε «για τους ανθρώπους του Χαλεπιού που υποφέρουν», γενικά, χωρίς ίχνος αναφοράς για τον υπεύθυνο της συγκεκριμένης αιματοχυσίας, κι όχι ότι ήταν μια απαίσια ημέρα για τους κατοίκους του Χαλεπίου που υπέφεραν από τις επιθέσεις των τρομοκρατών...
Ερωτηση : Αν έκανε κάτι διαφορετικό, πιστεύετε θα έχανε τη δουλειά της;
Εβα : (Γέλια). Υπάρχουν και περιπτώσεις που δημοσιογράφοι αμείβονται για συγκεκριμένες τέτοιες «αποστολές». Υπάρχει και το παράδειγμα κάποιου, από το Al Jazeera, που αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, παραιτήθηκε και έγραψε βιβλίο στη συνέχεια. Επρόκειτο για ρεπορτάζ του, που απέκρυψαν, στο οποίο έδειχνε αντάρτικα στρατεύματα να διεισδύουν στη Συρία από το έδαφος του Λιβάνου, τον περασμένο Μάιο. Ουσιαστικά το ρεπορτάζ αυτό, που δεν έπαιξε, αποδείκνυε και οπτικοακουστικά την ανάμιξη εξωτερικών στρατευμάτων στη Συρία.
Ερωτηση : Ποιοι είναι τελικά αυτοί που πολεμούν στη Συρία;
Εβα : Φυσικά υπάρχει και μέρος του συριακού πληθυσμού που συμμετέχει στις αντάρτικες ομάδες. Υπάρχουν περιπτώσεις μισθοφόρων, υπάρχουν και άντρες που κατατάσσονται με το ζόρι, καθώς απειλούνται με τη ζωή των οικογενειών τους, αν δεν ενταχθούν σε κάποια αντάρτικη ομάδα. Και υπάρχουν κι αυτοί που πολεμούν ιδεολογικά, κυρίως οι εξτρεμιστές. Να μην ξεχνάμε ότι έχουν διεισδύσει εξτρεμιστές στη Συρία από 100 διαφορετικές χώρες του κόσμου! Οι ΗΠΑ προσπαθούν συνεχώς να υποβαθμίσουν αυτό το γεγονός κάνοντας λόγο για μετριοπαθείς αντάρτες, αλλά στην ουσία οι περισσότεροι από αυτούς, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Ερωτηση : Ποιος είναι αυτός που ενορχηστρώνει λοιπόν, κατά τη γνώμη σας, τις επιθέσεις των ανταρτών στη Συρία;
Εβα : Υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ, ακόμα και ντοκιμαντέρ που τα εξηγούν όλα αυτά. Η αμερικάνικη κυβέρνηση είχε στοχοποιήσει τη συριακή κυβέρνηση πριν ακόμα κι από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους! Ότι συμβαίνει εκεί δεν έχει να κάνει με τον Άσαντ, αλλά με τον έλεγχο ολόκληρου του συριακού έθνους. Η συριακή κυβέρνηση έχει παράδοση στο να έχει σοσιαλιστικό προσανατολισμό και αυτό δεν αρέσει στη Δύση. Θέλουν να ελέγχουν τους πόρους της, να φέρουν πολυεθνικές στη χώρα και, φυσικά, όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του γεγονότος ότι η Συρία δεν συμμετέχει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα! Ο κυριότερος λόγος βέβαια δημιουργίας τους είναι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, της Τουρκίας και των Χωρών του Κόλπου. Όπως έχει αποδειχτεί από την αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν» τη δράση εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία, όπως του Ισλαμικού Χαλιφάτου και της Αλ Κάϊντα, καθώς η δράση τους εξυπηρετεί τους σκοπούς της.
Ερωτηση : Και το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο στοχοποιείται και από τις δυτικές βόμβες;
Εβα : Υπάρχουν πολλές ερμηνείες εδώ. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οι τζιχαντιστές δρουν ως μισθοφόροι των ΗΠΑ στο έδαφος! Παριστάνουν ότι πολεμούν το Χαλιφάτο, με κάποιες ανακοινώσεις, αλλά ουσιαστικά η δυτική συμμαχία το ευνοεί, όπως έχει φανεί από αρκετές περιπτώσεις. Τον Δεκέμβριο του 2016, στην Παλμύρα, βομβάρδιζαν επί σειρά ημερών τις θέσεις του συριακού στρατού με θύματα περίπου 100 Σύρους στρατιώτες. Αυτό επέτρεψε στο Χαλιφάτο να επανακαταλάβει την πόλη. Επίσης επέτρεψαν, και μάλιστα διευκόλυναν, τους τζιχαντιστές που αποχωρούν από το Ιράκ, να εισέλθουν στη Συρία και να συνεχίσουν τη δράση τους. Κι αυτό καθώς αυτό είναι που θέλουν οι ΗΠΑ, την αποσταθεροποίηση της Συρίας και σε αυτό στοχεύουν και οι τζιχαντιστές. Δεν έχουν επιτύχει όμως την ανατροπή του Άσαντ, εξ ου και η δημιουργία των «επαναστατικών» ομάδων.
Ερωτηση : Οι πολίτες των δυτικών χωρών θεωρείτε ότι τα ξέρουν αυτά;
Εβα : Ο μέσος Καναδός, για παράδειγμα, γνωρίζει ότι του λένε τα κατεστημένα Μέσα και μέχρι εκεί. Για να καταλάβετε, μια φίλη μου, μου έστειλε μήνυμα πρόσφατα στο οποίο μου έγραφε «λυπάμαι για το Χαλέπι». Της απάντησα «γιατί λυπάσαι, το Χαλέπι απελευθερώθηκε. Οι κάτοικοι του Χαλεπίου πανηγυρίζουν γιατί τελείωσε ο τρόμος»… Από την πλευρά μου προσπαθώ, με τα ρεπορτάζ μου αλλά και πολλές διαλέξεις πίσω στη χώρα μου, να ενημερώσω τον κόσμο που είναι πρόθυμος να ακούσει την αλήθεια.
Ερωτηση : Είστε μία από τις ελάχιστες δυτικές δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Χαλέπι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα γεγονότα εκεί;
Εβα : Την πρώτη φορά πήγα τον Ιούνιο του 2016 και από τότε άλλες τρεις φορές. Ο λόγος που ενδιαφέρθηκα ειδικά για αυτή την περιοχή, είναι επειδή για τα γεγονότα εκεί λέγονταν τα περισσότερα ψέματα. Στο Χαλέπι ο πληθυσμός ήταν 4 εκατομμύρια, αρκετοί έφυγαν με το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ήταν με το μέρος του Άσαντ και παρέμειναν μαζί του μέχρι το τέλος. Πολλές συνοικίες όμως της πόλης έπεσαν υπό την κυριαρχία αντάρτικων ομάδων. Αυτό το οποίο δεν ανέφεραν ποτέ τα δυτικά μέσα είναι όλα όσα υπέμεναν, σε καθημερινή βάση, οι κάτοικοι. Βομβαρδισμοί με όλμους πυροβολικού, με αυτοσχέδιες βόμβες, ακόμα και με χημικά αέρια. Ήμουν η ίδια εκεί στις 3 Νοεμβρίου 2016 όταν 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από αυτές τις βόμβες.
Το Χαλέπι βρισκόταν υπό πολιορκία με κομμένες, από τους αντάρτες, τις γραμμές εφοδιασμού. Για χρόνια δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, παρά μόνο από γεννήτριες, ενώ η παροχή νερού ήταν ακόμα ένα τεράστιο πρόβλημα. Η ζωή εκεί κυριολεκτικά είχε σταματήσει. Αντίθετα με ότι έλεγαν τα δυτικά μέσα όμως, δεν υπήρχε έλλειψη γιατρών – υπάρχουν πάνω από 4.000 γιατροί στο Χαλέπι. Για αυτούς τους ανθρώπους, που πάλευαν καθημερινά να σώσουν όλο αυτόν τον κόσμο, καμία αναφορά δεν έγινε. Το Νοέμβριο μίλησα με 2 οικογένειες που διέφυγαν από τα ανατολικά προάστια της πόλης για να σωθούν από τους αντάρτες. Μου είπαν ότι προσπαθούσαν επί πολλούς μήνες να φύγουν, αλλά τους εμπόδιζαν οι αντάρτες. Αυτές οι εκδοχές είναι εντελώς διαφορετικές από αυτά που βλέπουμε στα κατεστημένα ΜΜΕ. «Θέλαμε να φύγουμε. Δεν υποστηρίζουμε αυτές τις αντάρτικες ομάδες. Είχαμε ελάχιστο φαγητό, καθώς τα αποθέματα τα έλεγχαν οι αντάρτες, ενώ είχαν υπό τον έλεγχο τους τα νοσοκομεία και τα σχολεία», μου ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Τα εργοστάσια της πόλης λεηλατήθηκαν από τους αντάρτες. Υποδομές, μεγάλα και πανάκριβα μηχανήματα, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, για τη βιομηχανία εκεί. Ο Ερντογάν το ξέρει αυτό. Όταν τα μετέδιδα αυτά, δημοσιογράφοι από το σπίτι τους, στη δύση, απλά με αποκαλούσαν… ψεύτρα. Ερωτηση : Κι όταν οι αντάρτες εκδιώχθηκαν από το Χαλέπι; Εβα : Τον Δεκέμβριο που απελευθερώθηκε το Χαλέπι, τα δυτικά Μέσα είτε έμεναν σιωπηλά είτε μετέδιδαν ότι… «το Χαλέπι έπεσε». Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι του Χαλεπίου ήταν στους δρόμους και πανηγύριζαν. Πρέπει να ξέρετε ότι η Συρία είναι ένα μωσαϊκό θρησκειών και πριν τον πόλεμο οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους δεν είχαν κανένα πρόβλημα, μάλιστα γιόρταζαν και τα Χριστούγεννα μαζί. Αυτό ήταν κάτι που οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι άλλων χωρών δεν το δέχονταν. Θυμάστε όταν απελευθερώθηκε το Χαλέπι που βλέπατε στα δυτικά ΜΜΕ κόσμο, «αθώους πολίτες», να βγαίνουν από το twitter και να λένε για τις δραματικές στιγμές… Οι περισσότεροι ταυτοποιήθηκαν ως μέλη αντάρτικων ομάδων, μάλιστα ένας συγκεκριμένος που βγήκε μετά και σε καθεστωτικά ΜΜΕ ήταν ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάϊντα!
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξιοποιούνται ως «πηγές» από τα κατεστημένα ΜΜΕ. «Πηγές» μάλιστα, οι οποίες αξιοποιήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο από τον ίδιο τον ΟΗΕ που έκαναν λόγο για σφαγές του Άσαντ κατά αμάχων. Όταν ρωτήθηκαν ποιες είναι αυτές οι πηγές, είπαν «το ακούσαμε από ανθρώπους από το Χαλέπι»… Τους παραπάνω ανθρώπους. Όπως ξέρετε κι εσείς ως δημοσιογράφοι, ο ΟΗΕ θεωρείται αξιόπιστη πηγή κι έτσι κι άλλα ΜΜΕ, που δεν συμπλέουν απαραίτητα με συμφέροντα, έπαιξαν αυτή την «είδηση»… Το 2014 έγιναν εκλογές στη Συρία, που φυσικά η Δύση δεν τις αναγνώρισε. Τότε ήμουν στη Βηρυτό και μια εβδομάδα μετά πήγα στη Χομς. Μια εβδομάδα μετά και ο κόσμος πανηγύριζε, πήγα σε ένα «street party» και ένιωσα όλη την ενέργεια του κόσμου και τη χαρά, εν μέσω του τραγικού πολύχρονου πολέμου. Πανηγύριζαν, απλές οικογένειες, για το γεγονός των εκλογών και τα αποτελέσματά τους… Ακόμα ένα περιστατικό. Βρέθηκα στη Χομς, μετά την αποχώρηση των ανταρτών και μίλησα με τους κατοίκους στο παλιό κέντρο της πόλης. «Ευχαριστούμε τον Θεό», ήταν αυτό που μου έλεγαν για την εξέλιξη και πανηγύριζαν με σημαίες στους δρόμους. Τα είδατε πουθενά αυτά;
Ερωτηση: Ποιες είναι οι πιο «δυνατές» σας στιγμές κατά τη διάρκεια των αποστολών σας;
Εβα : Στο Χαλέπι γνώρισα ανθρώπους με τεράστια δύναμη. Μια κοπέλα με πλησίασε, μου είπε σε άπταιστα αγγλικά «σε είδα στην τηλεόραση, σε ευχαριστούμε». Αμέσως της ζήτησα μια δήλωση δική της: «Είμαστε δυνατοί, δεν θα μας κάνουν να φύγουμε από τη χώρα μας, γιατί οι δυτικοί αυτό θέλουν να γίνει. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη για τη Συρία». Δεν έχω πάει σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες –έχω φτάσει όμως πολύ κοντά- κι υπάρχει λόγος για αυτό. Πρώτον, για να μην κινδυνέψει άμεσα η ζωή μου. Δεύτερον, γιατί να πάρω συνέντευξη και να αναδείξω τις θέσεις των μισθοφόρων; Γιατί αυτό είναι, μισθοφόροι! Αυτό που εκτιμώ είναι ότι πρέπει να ακουστεί ο συριακός λαός, που υποφέρει από αυτούς. Βρέθηκα στη Μαλούλα, ένα από τα χριστιανικά χωριά της Συρίας, που κυριεύθηκε για 8 μήνες από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», τους αντάρτες δηλαδή. Φιλοξενήθηκα σε ένα σπίτι όπου ο άντρας δολοφονήθηκε λίγο καιρό νωρίτερα, διότι ήταν Χριστιανός και δεν ασπάστηκε το Ισλάμ, όπως του ζητήθηκε. Σας το λέω αυτό όχι για να κατηγορήσω το Ισλάμ, αλλά για να σας τονίσω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Η επιμονή ορισμένων ανθρώπων, να παραμείνουν στη χώρα τους και να επιβιώνουν μέχρι σήμερα ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, είναι και το σημαντικότερο στοιχείο που κρατάω, και θα με εμπνέει για πάντα, από τη Συρία.
Ερωτηση : Σας έχουν αλλάξει προσωπικά όλα αυτά που έχετε βιώσει;
Εβα : Το να βλέπεις ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα, τα σπίτια τους, έχουν δει τους δικούς τους να σφαγιάζονται μπροστά τους, και όμως να είναι γεμάτοι αγάπη και τόσο γενναιόδωροι και φιλόξενοι... Θα έλεγα ότι έχω επανακαθορίσει τις αξίες μου και το τι είναι σημαντικό στον κόσμο μας –σίγουρα όχι αυτά τα υλιστικά πράγματα που μας μαθαίνει ότι είναι η δυτική τηλεόραση. Μαθαίνεις, επίσης, να γίνεσαι ταπεινός. Τη συγχώρεση. Την αντοχή. Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι και στην Παλαιστίνη και στη Συρία ο κόσμος διακρίνει πολύ εύκολα την ευθύνη του «εχθρού του», μεταξύ των κυβερνήσεων και του λαού: δεν λένε π.χ. φταίνε οι αμερικάνοι, λένε ξεκάθαρα «φταίει η κυβέρνηση των ΗΠΑ». Με τους λαούς δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Ερωτηση : Ποια είναι η επόμενη μέρα για τη Συρία, κατά τη γνώμη σας;
Εβα : Δεν είμαι αφελώς αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα διορθωθούν σύντομα. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μάλλον συνειδητοποιούν ότι δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους, την ανατροπή του πρόεδρου Άσαντ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι εξακολουθούν να θέλουν να προκαλέσουν στη χώρα τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή. Και η στάση του Ερντογάν έχει αλλάξει, βλέπει ότι δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τα «λάφυρα πολέμου», δηλαδή τον έλεγχο περιοχών κι ότι η υποστήριξή τους στους τρομοκράτες της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με την αλλαγή, προς το φιλικότερο, της σχέσης του με τη Ρωσία…
Δυστυχώς εξακολουθούν να καταστρέφουν σκοπίμως μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας. Θα χαθούν κι άλλοι, πολλοί άνθρωποι ακόμα, αλλά γίνομαι αισιόδοξη βλέποντας πόσο δυνατός είναι ο συριακός λαός και πώς υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Κάποια στιγμή ελπίζω ότι οι Σύροι θα βρουν ειρήνη. Το πότε δεν το ξέρω. Για την Παλαιστίνη η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Τα φιλοπαλαιστινιακά κινήματα αλλά και η επίσημη κρατική υποστήριξη, από όπου υπάρχει, έχει διαβρωθεί από σιωνιστικά συμφέροντα. Και όπως σας είπα, τα λόμπι είναι πολύ ισχυρά. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι οι μέρες του Ισραήλ είναι μετρημένες, άλλοι που πρεσβεύουν τη λύση των δύο κρατών, που για μένα αυτό δεν είναι καθόλου λύση – αυτό δεν θα έφερνε ούτε ειρήνη ούτε δικαιοσύνη. Όσο η Συρία φλέγεται και καταστρέφεται, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Παλαιστίνη συνεχίζονται ακόμα, με λιγότερη δημοσιότητα πάνω από αυτά…
Ερωτηση : Πώς βλέπετε τη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ για το ζήτημα;
Εβα : Η νέα αμερικάνικη κυβέρνηση είναι αίνιγμα, δεν μπορώ να προβλέψω τη στάση τους και αν θα αλλάξει την πολιτική της για τη Συρία, ας μην ξεχνάμε όμως ότι καθοδηγείται από ισχυρά λόμπι κι αυτό δεν αλλάζει. Βλέπεις στα σχόλια, και σε κατεστημένα Μέσα στο διαδίκτυο, ότι βρίθουν οι αναφορές και οι διαμαρτυρίες των αναγνωστών ότι αυτά «ψεύδονται» κι αυτό είναι πολύ φερέλπιδο, γιατί όλο και περισσότερος κόσμος πλέον καταλαβαίνει.
Ερωτηση : Και το... μέλλον της δημοσιογραφίας;
Εβα : Νομίζω ότι πλέον πολύς κόσμος γυρνάει την πλάτη στα «κατεστημένα» ΜΜΕ. Τελευταία ακούμε πολλά για «ψεύτικες ειδήσεις» που αναπαράγονται και πώς αυτό το φαινόμενο θα σταματήσει. Όμως, αν και το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα να ακούγονται πιο δυνατά οι «μοναχικές» και «εκτός του συστήματος» φωνές, πάντα υπάρχει η δυνατότητα αυτές να καταπνίγονται και να λογοκρίνονται. Παράδειγμα, η λογοκρίσια του facebook στο RT για αρκετές ώρες, μετά την εκλογή Τραμπ. Όμως, όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα «εναλλακτικά Μέσα» για την ενημέρωσή του κι αυτό είναι θετικό...
----------------------------------------------------------------------------------
Οπαδοί-«τίγρεις» σε ρόλο σερίφη
Από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, η Νέα Φιλαδέλφεια ζει ένα ακόμα επεισόδιο στο μακρόσυρτο σήριαλ που λέγεται γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ). Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Το Σάββατο 25/2, περίπου 50 οπαδοί της ΑΕΚ βανδάλισαν τους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, καθώς και το δημαρχείο της, γεμίζοντάς τους με υβριστικά συνθήματα όπως «ΑΕΚ ή Φάπα», «ΑΚ47», «Βασιλόπουλε Φασίστα» κλπ., εντελώς ανενόχλητα και με πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό. Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας 27/2, μια ομάδα αλληλέγγυων από την Στρούγκα καθάρισε το χώρο αλλά την ώρα που έφευγαν οι τελευταίοι, δέχτηκαν επίθεση από 50 περίπου οπαδούς που τους κυνήγησαν και ξαναέγραψαν τα σβησμένα συνθήματα. Από εκείνη τη στιγμή παραμένουν στον πεζοδρόμιο μπροστά από τους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε αυτούς. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με την απαγόρευση έκφρασης οποιασδήποτε γνώμης δεν αρέσει στον οπαδικό στρατό, αφού προφανώς ούτε η Στρούγκα ούτε η Λαϊκή Συνέλευση μπορούν να υπογράψουν τα έγγραφα που ζητάει η ΑΕΚ.
Ταυτόχρονα καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας από τα οπαδικά σάιτ που καλούν σε διαρκή «ειρηνική» παρουσία προκειμένου να πιεστεί η δημοτική αρχή, ενώ ο τοπικός τύπος επαναφέρει από το παράθυρο την θεωρία των δύο άκρων καθώς μιλάει για παράνομες καταλήψεις, αναφερόμενος στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και παράνομες πράξεις από τη μεριά των οπαδών εξισώνοντας έτσι τον θύτη και το θύμα. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί, η «ειρηνική» παρουσία διακόπηκε από τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, Γιώργου Πάνου, από τους «φιλήσυχους» οπαδούς το μεσημέρι της Τετάρτης 1/3, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν υπήρχαν οι όροι για την ομαλή του συνεδρίαση.
Η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό διαρκή πολιορκία από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν –με πρόσχημα το γήπεδο και εκμεταλλευόμενα τα σύμβολα της ΑΕΚ– να αλώσουν την πόλη και να βάλουν χέρι στο άλσος της. Τα επεισόδια είναι συνεχή και περνούν από διάφορες φάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η όξυνση που πάντοτε προκαλείται από την πλευρά του υποκινούμενου οπαδικού στρατού, συμβαίνει σε συγκεκριμένες στιγμές. Το 2014 ήταν η αποτυχία να κερδίσει στις εκλογές τη δημοτική αρχή ο εκλεκτός της ΑΕΚ, παρ’ ότι είχε κατέβει με σημαία το γήπεδο. Τα επεισόδια εκείνης της περιόδου με προπηλακισμούς και ξύλο στην πρωτοβουλία κατοίκων που αντιδρούσε στα φαραωνικά επιχειρηματικά σχέδια και γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού στην πόλη με αποκορύφωμα την προσπάθεια εισβολής στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Στρούγκας, έληξαν με το μεγαλύτερο συλλαλητήριο ενάντια στον φόβο και την τρομοκρατία που είχε δει ποτέ η Νέα Φιλαδέλφεια με πάνω από 2.000 ανθρώπους, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων της αναρχίας αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πέρασε από τις απόπειρες παρεμπόδισης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με οργανωμένη παρέμβαση μερίδας οπαδών της ΑΕΚ, η οποία έληξε με την καταψήφιση από τη δημοτική πλειοψηφία της Περιβαλλοντικής Μελέτης της ΠΑΕ για το γήπεδο. Σήμερα, που η αμφισβήτηση στον μεγιστάνα αφανή ηγέτη φαίνεται πως αρχίζει να μεγαλώνει, καθώς γίνεται αντιληπτή η κοροϊδία προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ, πρέπει να συμβεί κάτι που θα αναζωπυρώσει τη φιλολογία περί κακού δήμου που εμποδίζει να πραγματοποιηθεί ο πόθος του λαού της ΑΕΚ.
Αυτό πάντως που είναι άξιο απορίας είναι το εξής: Η ΑΕΚ που είναι μια από τις μεγαλύτερες ΠΑΕ της χώρας, με έναν από τους μεγαλύτερους επίσης επιχειρηματίες της χώρας στο πλάι της, με οικονομική και πολιτική εξουσία, με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το μέρος της, νόμους με φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το σχέδιό της επειδή την εμποδίζει ένας δήμαρχος; Γιατί αυτή είναι η φιλολογία που προωθείται από όλα τα οπαδικά και μη σάιτ. Μάλλον το παραμύθι δεν έχει δράκο. Έχει τίγρη…
--------------------------------------------------------------------------------------
Παριστάνει τον Υφυπουργό Αθλητισμού…
Λέγεται Γεώργιος Βασιλειάδης• και χωρίς, όπως λέει, να έχει δει τον φάκελο του θέματος, αποφαίνεται πως «το Γήπεδο είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα». Ποιο Γήπεδο; Το Γήπεδο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, η λεγόμενη «Αγιά Σοφιά»!
Ταυτίζει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα την ΑΕΚ, και νομίζει πολλά τα οποία θεωρεί καλό να τα δηλώνει, προεκλογική ενδεχομένως η περίοδος γαρ… Επικαλείται και τον νόμο, ποιον συγκεκριμένα δεν λέει, περιοριζόμενος μάλιστα στα πλαίσια αυτού (!) – είναι και νομικός υποτίθεται και δεν έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται η σπουδή περισσότερων του ενός νόμου για να αποφανθεί;
Προσωπικά του συνιστώ να διαβάσει τι θα προβλεπόταν για γήπεδο στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, με εκείνη τη νομοθεσία που δεν αποτελεί καρπό της σύζευξης των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ και του πολιτικού συστήματος. Του συνιστώ να διαβάσει και το παραχωρητήριο του χώρου στην ερασιτεχνική ΑΕΚ – αποτέλεσμα του προσεκτικού διαβάσματος αυτού του παραχωρητηρίου θα ήταν και η άρση του, εφόσον επί 14 χρόνια δεν εκπληρώνεται ο σκοπός του παραχωρητηρίου με ευθύνη της Διοίκησης της ΑΕΚ, που κατεδάφισε τον Μάιο του 2003 το Στάδιο «Νίκος Γκούμας» που τότε υπήρχε…
Πόσο μακρινά όλα αυτά απ’ όσα νομίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού ενός ασυνεπούς πολιτικού κόμματος, που άλλα προεκλογικά ψήφισε και άλλα μετεκλογικά πράττει… Τέλος θα ήθελα να του υπενθυμίσω πως είναι ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας που με δύο γράμματα του τότε νεοεκλεγέντος Δημάρχου Νίκου Αδαμόπουλου (πριν ακόμα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του) ζήταγε από την τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να μην κατεδαφιστεί το «Νίκος Γκούμας» για να μην κινδυνέψει η ΑΕΚ να μείνει χωρίς Γήπεδο…
-------------------------------------------------------------------------------
Οι Λυκοι που «επαιξαν» με την τυχη της Ελλαδας. Το βρομικο παιχνιδι από δυο ομογενεις μεσω της εταιρειας τους με εδρα τα νησια Κειμαν. Ο Τεο Φανος και ο Μαικλ Σακκας κερδοσκοπουσαν πονταροντας στην καταρρευση των τραπεζων με …αερα, και ταυτοχρονα δυσφημουσαν στο γνωστο Bloomperg τη χωρα και ζητουσαν να ληφθουν σκληρα μετρα. Η Επιτροπη Κεφαλαιοαγορας τους εριξε καμπανα 154.000 ευρω που είναι ψιχουλα μπροστα στα κερδη τους.
-------------------------------------------------------------------------------
Την Opel/Vauxhall θα αποκτησει ο γαλλικος ομιλος PSA Peugeot Citroen εναντι 2,2 δις ευρω, αγοραζοντας την πλειοψηφια των μετοχων από την General Motors απειλωντας την πρωτοκαθεδρια της VW.
------------------------------------------------------------------------------
Ένταση στη μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, 11:31
Επεισόδια μικρής έκτασης προκλήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων, που είχε αποσπαστεί από το μαθητικό συλλαλητήριο, έριξε πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, με διμοιρίες των ΜΑΤ να απωθούν τους διαδηλωτές. Στη μαθητική πορεία συμμετείχαν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Πλήθος κόσμου
Κρατώντας πλακάτ, οι μαθητές φώναξαν συνθήματα κατά του Υπουργείου Παιδείας. Λόγω της πορείας έκλεισαν οι Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Β. Σοφίας από Σέκερη. Η κινητοποίηση εντάσσεται, σύμφωνα με τους μαθητές, «σε μια μακρά σειρά δράσεων ενάντια στον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία, ενάντια στα σχέδια για τη διαχείριση της παιδείας και των ζωών μας». Στο συλλαλητηριο οι μαθητες διαμαρτυρηθηκαν για την καταργηση ειδικοτητων των ΕΠΑΛ, τις συγχωνευσεις σχολειων με συνεπεια τις απολυσεις καθηγητων και τα νεα εξεταστικα συστηματα.
--------------------------------------------------------------------------------
Βρε τι μάθαμε σήμερα...
Μείωσαν κρυφά την Εισφορά Αλληλεγγύης για υπουργούς και βουλευτές έως και 2.000€ Ψήφισαν στα μουγκα απο τον περασμένο Μάιο την συγκεκριμένη διάταξη και μάλιστα στον ίδιο νόμο που προβλεπόταν η περικοπή του ΕΚΑΣ!
Παρ όλο που ψηφίστηκε μονο απο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ Εντύπωση προκαλεί η μη αναφορά σε αυτό εδώ κι ένα χρόνο σύσσωμης της αντιπολίτευσης ! Τώρα θα μου πείτε μια χαρά κουτί τους ήρθε ..
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ! ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.... ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ! Έπεσε κανείς απο τα σύννεφα;;
----------------------------------------------------------------------------------
Μείωσαν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων. Άρα, ψήφισαν στη Βουλή να γλιτώνουν -οι βουλευτές, ντε!- από 1.000 έως και 2.000 ευρώ. Και βγαίνει ο Βούτσης να το δικαιολογήσει, λέγοντας πως ούτε η Βουλή ούτε οι βουλευτές ζήτησαν κάτι τέτοιο.
Δεν το ζήτησαν, αλλά το ψήφισαν. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, τουλάχιστον. Α! Μήπως θα μπορούσε ο Βούτσης να μας πει και κάτω από ποιες συνθήκες αναπτύσσονται αντικοινοβουλευτικές τάσεις και δίνεται η δυνατότητα να ψαρεύουν οι φασίστες στα θολά νερά; Δεν μπορεί! Φωτογραφίζεται και με τους ναζί. Θα το 'χει μελετήσει το θέμα
Σχολιο.- Η Βουλή δεν το ζήτησε. Οι βουλευτές δεν το ζήτησαν. Το έφερε για ψήφιση το Άγιο Πνεύμα σε ειδική αποστολή και δεν γινόταν να μην το ψηφίσουν αφού ήταν επιταγή του Κυρίου! Σχολιο.- Ναι σωστα Του Κυριου Μενιου. Δεν πανε στο διαολο τα ρεμαλια...
-----------------------------------------------------------------------------
σε λίγες μέρες κλείνουν 2 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της κατά της Υεμένης που συμπληρώνεται από έναν ακόμη πιο θανατηφόρο ναυτικό αποκλεισμό και την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει σε μία χώρα που εξαρτιόταν από τις εισαγωγές για την κάλυψη του 90% των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού της
--------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΔ:Νέο κόμμα κάνει ο Τσιτουρίδης και άλλα πρώην «καραμανλικά» στελέχη
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών. Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που μεταξύ άλλων υπογράφουν δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης.
Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές. Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό». Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας». Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».
--------------------------------------------------------------------------------
Λεωνίδας Βατικιώτης : “ Αποχαιρετήστε την Ευρώπη που ξέρετε “
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
Η συναίνεση Γερμανίας- Γαλλίας-Ιταλίας και Ισπανίας για μία Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων, δεν είναι παρά η επικύρωση ενός σχεδιασμού απάντησης της Γερμανικής Ευρώπης, στην οικονομική πολιτική Τράμπ και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις, είπε ο οικονομολόγος και αρθρογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης .
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για περιφερειακές χώρες της Ε.Ε. , πρέπει επιτέλους να ανοίξει μία συζήτηση χωρίς ταμπού για το αν μας συμφέρει ή όχι να είμαστε σε ενώσεις , όπως ο «ευρωστρατός» και τελικά να αντιληφθούμε ότι οι ισχυροί της Ε.Ε. προσαρμόζουν όλες τις συνθήκες στα δικά τους και μόνο μέτρα και συμφέροντα. -------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΑΚΕ! ΝΕΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ χτύπημα στον Μητσοτάκη...
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
Τεράστιες αποστάσεις από τη γραμμή της ΝΔ που έχει χαράξει ο ς Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει και επίσημα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, λέγοντας πως το κόμμα πρέπει να τα βρει άμεσα με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και να σταματήσει να λέει σε όλα «όχι».
Χαρακτηριστικά η ΔΑΚΕ Ι.Τ. υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, έτσι ώστε να υπάρξει «έξοδος από τη λιτότητα», κάνοντας αναφορά, μάλιστα, στην σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει, ως πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Επίσης η ΔΑΚΕ τονίζει ότι ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων η πρόταση του Κώστα Καραμανλή για εθνική συνεννόηση τορπιλίστηκε με το περίφημο: «Λεφτά υπάρχουν!» Η ανακοινωση αυτή έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Κυρ.Μητσοτάκη: «Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
---------------------------------------------------------------------------------
Δεν ευθύνεται μόνο ένας ηγέτης για το χρέος της χώρας
Υπάρχει ένας μύθος πολιτικής σκοπιμότητας - ότι δήθεν υπεύθυνος για την υπερδιόγκωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη φιλολαϊκή πολιτική που ακολούθησε. Πρόκειται για ανακριβή ισχυρισμό.
19/11/2013
Γιώργος Δελαστίκ
Υπάρχει ένας μύθος πολιτικής σκοπιμότητας - ότι δήθεν υπεύθυνος για την υπερδιόγκωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη φιλολαϊκή πολιτική που ακολούθησε. Πρόκειται για ανακριβή ισχυρισμό. Πολλοί σίγουρα θα εκπλαγούν αν μάθουν πως οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι π.χ. κατά την τετραετή διακυβέρνηση της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990-1993) το δημόσιο χρέος αυξήθηκε ποσοστιαία περισσότερο από όσο κατά την ανδρεϊκή οκταετία 1981-1989! Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι τα ελλείμματα τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης ήταν τα... χειρότερα (!) της μεταπολίτευσης παρ’ όλο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι «νοικοκυρεύει» το κράτος;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το 1975, την πρώτη χρονιά μετά την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών που η εξουσία ασκήθηκε σε όλη τη διάρκεια του έτους από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 24,7% του ΑΕΠ. Το 1981, η ΝΔ παρέδωσε το χρέος στο 34,5% στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1988, τελευταία ολόκληρη χρονιά που ο Ανδρέας άσκησε την εξουσία, το δημόσιο χρέος ήταν πάνω από 30 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο - είχε φτάσει στο 66,8% του ΑΕΠ. Το 1989, μια ταραγμένη χρονιά που την εξουσία μοιράστηκαν... τρεις (!) κυβερνήσεις -Α. Παπανδρέου, Τζανετάκη και Ζολώτα- το δημόσιο χρέος αυξήθηκε ελάχιστα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το παρέλαβε στο ύψος του 69,9% του ΑΕΠ. Το απογείωσε κυριολεκτικά καθώς το 1993 το παρέδωσε πάνω από... 40 (!) εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο - για την ακρίβεια στο 111,6% του ΑΕΠ.
Μόνο μέσα στο 1993 το χρέος εκτοξεύθηκε πάνω από 20 εκατοστιαίες μονάδες - από το 89% στο προαναφερθέν 111,6%! Ολέθρια αύξηση, αλλά οφειλόμενη και στα τεράστια ελλείμματα των χρόνων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ξεκίνησε κατευθείν το 1990 με... ρεκόρ μεταπολίτευσης: 16,1% του ΑΕΠ! Συνέχισε με ανάλογο ρυθμό: 11,5% του ΑΕΠ το 1991 και 12,8% το 1992, για να κλείσει με έλλειμμα 13,8% του ΑΕΠ το 1993 (Η ελληνική οικονομία 1961-1997, Μελέτη Ι. Σηδηρόπουλου, υπουργείο Εθνικής Οικονομίας). Ακόμη και με διορθωμένα στοιχεία της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, αναθεωρημένα το 2009, το έλλειμμα του 1990 προσδιορίζεται στο 14% του ΑΕΠ και των τριών επόμενων χρόνων στο 9,9% και 10,9% και 11,9% του ΑΕΠ! Το 1994 και το 1995 που κυβέρνησε πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέου το δημόσιο χρέος μειώθηκε οριακά στο 109,3% και 110,1% του ΑΕΠ. Την οκταετία του Κώστα Σημίτη (1996-2003) το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παρέμεινε σταθερό σε αυτό το ύψος.
Παραδόθηκε ελαφρά μειωμένο το 2003 στο 107,8% του ΑΕΠ, έχοντας φτάσει στο μέγιστο το 2001 με 114,1% του ΑΕΠ και στο ελάχιστο το 1999 με 104,6% του ΑΕΠ. Ο Κώστας Καραμανλής το παρέλαβε λοιπόν στο ύψος του 107,8% το 2004 και το παρέδωσε γύρω στο 115% του ΑΕΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου, με το τελικό ύψος του για το 2009, μετά από τρεις μήνες διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και πολλές λαθροχειρίες να ανέρχεται στο 129,7% του ΑΕΠ. Κατά τη μνημονιακή τετραετία 2010-2013, με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό τα δύο πρώτα χρόνια και τον Αντώνη Σαμαρά στη συνέχεια (συν το εξάμηνο του Λουκά Παπαδήμου), το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε κυριολεκτικά... πύραυλος! Από το 130% εκτινάχθηκε στο φετινό 175%, αυξανόμενο κατά 45 (!) ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια - και μάλιστα με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους κατά 53%!
Μιλάμε πραγματικά για εξωφρενικές καταστάσεις, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη του ότι για... 16 (!) ολόκληρα χρόνια, από το 1993 ως το 2008, το χρέος παρέμεινε γύρω στο 110% του ΑΕΠ. Συνοψίζοντας, 30 μονάδες αυξήθηκε το δημόσιο χρέος επί Ανδρέα Παπανδρέου, όταν για πρώτη φορά βελτιώθηκε θεαματικά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων εργαζομένων και αγροτών. Στη συνέχεια, 40 εκατοστιαίες μονάδες αυξήθηκε το δημόσιο χρέος επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς να υποστεί πτώση το βιοτικό επίπεδο. Καθόλου, κυριολεκτικά καθόλου δεν αυξήθηκε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ τόσο επί Κώστα Σημίτη όσο και επί Κώστα Καραμανλή, επί 14 συνεχή χρόνια, όταν ο ελληνικός πληθυσμός έζησε τη μεγαλύτερη ευημερία του στα σχεδόν 200 χρόνια ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους! Αντιθέτως, 45 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες αυξήθηκε το δημόσιο χρέος αυτή την τελευταία ολέθρια τετραετία του Μνημονίου, όταν καταβαραθρώθηκαν οι ζωές σχεδόν 10 εκατομμυρίων Ελλήνων! Είναι εμφανέστατο ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν είναι απλά οικονομικό.
--------------------------------------------------------------------------------
Βασιλόπουλος: Θέλουμε γήπεδο της ΑΕΚ με διαφύλαξη νομιμότητας και πόλης. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
Ο Άρης Βασιλόπουλος παραχώρησε στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε μία διαδικασία που κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο Άρης Βασιλόπουλος κατήγγειλε συκοφαντίες με στόχο την πολιτική δολοφονία του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τις θέσεις του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο. Στη συνέχεια, στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Άρης Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να είναι αυτός που θα διώξει την ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, επισήμανε τις ευθύνες της ΑΕΚ και επανέλαβε τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και οι άνθρωποι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας συνολικά.
Στην αρχική τοποθέτησή του ο Άρης Βασιλόπουλος μίλησε για στρατηγικές πολιτικής εξόντωσής του, επισημαίνοντας ότι όλα όσα έχουν ακουστεί εναντίον του αποτελούν προπαγάνδα και συκοφαντίες: «Η προπαγάνδα, η ψευδολογία και η συκοφαντία στο πρόσωπό μου έχει φτάσει στα όρια της πολιτικής δολοφονίας. Έχω χαρακτηριστεί βαμμένος Ολυμπιακός, γαύρος, άνθρωπος του Μαρινάκη τη στιγμή που έχω πάρει θέση, τη στιγμή που ξέρουν πως ποτέ δεν είχα σχέση με το ποδόσφαιρο. Λένε ότι δήθεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα κόντρα στο όνειρο της ΑΕΚ. Οι συμπολίτες γνωρίζουν τις προσπάθειες για να αλλάξει πρόσωπο η πόλη μας».
Στη συνέχεια ο Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και τι αυτός ζητάει για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ: «Τη μέρα των εκλογών του 2014 είχαμε το αλησμόνητο Χ στο πρόσωπό μου από οπαδικό έντυπο. Τι λέγαμε προεκλογικά; Η ιστορία του γηπέδου εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2013. Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει “ναι” για το γήπεδο. Ψηφίστηκε η έγκριση προμελέτης του γηπέδου και μελέτης υπογειοποίησης σε ένα συμβούλιο που σημαδεύτηκε από τραμπουκισμούς. Στην προεκλογική περίοδο του 2014 διαφωνήσαμε ανοιχτά με το ρυθμιστικό σχέδιο και εκφράσαμε τις θέσεις μας. Λέγαμε και λέμε “ναι” στον ιστορικό χώρο της ΑΕΚ, αλλά όχι με συρρίκνωση στον πράσινο χώρο, διαφωνήσαμε με την παραχώρηση χώρου σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και ζητούσαμε τροποποίηση του ύψους του γηπέδου.
Το επιχείρημα ότι το γήπεδο ήταν πάντα εκεί είναι εν μέρει σωστό. Τώρα είναι στο κέντρου του ιστού της πόλης μας. Ζητήσαμε επαρκή χώρο στάθμευσης για να μην υπάρχει κομφούζιο στις μέρες των αγώνων. Η μεθοδικά καλλιεργημένη εικόνα της φτωχής ψωροκώσταινας Νέας Φιλαδέλφειας που έχει μαραζώσει είναι ψευδής. Ζητήσαμε κι ακόμη ζητάμε τη στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Ζητήσαμε από το 2010 τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης και του αμαξοστασίου μακριά από το γήπεδο κι έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ».
Έπειτα, ο Άρης Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, ενώ από τη μεριά της δεν υπήρχε κανένα κλίμα συνεννόησης: «Η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ ουδόλως καθυστέρησε την έκδοση της άδειας. Για τη γνωμοδότηση που μας ζητήθηκε τον Ιούλιο κάναμε χρήση του δικαιώματος παράτασης μην έχοντας το προσωπικό, αλλά ζητήσαμε τη συμβολή ειδικών. Καλέσαμε σε τριμερή διάλογο την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την ΑΕΚ. Δεν υπήρχε κανένα κλίμα συνεννόησης από την πλευρά της ΑΕΚ. Παρά την προσπάθεια εξευτελισμού μας, τεχνικοί σύμβουλοι του Δήμου κάθισαν άλλες δύο φορές στο τραπέζι. Μέχρι στιγμής έχουν επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης και τον χρεώνουν σε μας.
Για να δείτε ποιος είναι σταθερός στις θέσεις του και ποιος όχι, ακούστε και το εξής: υπήρχε η ρητή δέσμευση από πλευράς ΑΕΚ ότι δεν θα ακουμπήσει κανείς το άλσος και για 2.000 θέσεις στάθμευσης σε παρακείμενο χώρο. Κανένα από τα δύο δεν τηρήθηκε. Στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κ. Αλεξίου, δεσμεύτηκε πως θα φιλοξενήσει τα ερασιτεχνικά τμήματα, κάτι που αναιρέθηκε».
Τέλος, όσον αφορά την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας υπογράμμισε πως θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος: «Για τα υψομετρικά, όποια άποψη κι αν έχει η δημοτική αρχή για το γήπεδο, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε το νόμο. Δυστυχώς έχει πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα φτάνοντας σε απειλές εναντίον υπαλλήλων που δεν φταίνε σε τίποτα. Η υπηρεσία μας, όταν έχει στα χέρια της τα απαραίτητα χαρτιά, θα κάνει ό,τι απαιτείται». «Να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός του κέντρου της πόλης μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης. Ο Δήμος έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ζητάμε ό,τι ζητάμε για το καλό της πόλης μας. Αν θέλουν να προχωρήσουν, ας το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη πως θα έχουν την πολιτική ευθύνη».
--------------------------------------------------------------------------------
Γαμώ τη "δικαιοσύνη"... μέχρι να σας γαμήσει ο λαός! Ποιος ορίστηκε εισαγγελέας στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδεραστίας;
Ο γνωστός εισαγγελέας Ιωαννίδης, ορίστηκε εισαγγελέας στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδεραστίας...
Θαύμα των πιθανοτήτων: Ο εισαγγελέας Ιωαννίδης στη δίκη Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία κάθεται σήμερα Δευτέρα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκος Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης οδηγήθηκε υπενθυμίζεται σε δίκη μετά από δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.
Το παράδοξο είναι πως εισαγγελέας κληρώθηκε στη συγκεκριμένη δίκη ο Ευάγγελος Ιωαννίδης, ενώ πρόεδρος της έδρας είναι επίσης μετά από κλήρωση η Κυριακή Γαλλίου. Πρόκειται για την πρόεδρο πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της οποίας κατατέθηκε αναφορά από την πλευρά Βαξεβάνη και συγκεκριμένα από τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη σχετικά με δίκη για υπόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη η οποία αποφασίστηκε να επαναληφθεί.
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η περίπωτση Ιωαννίδη. Ο εν λόγω εισαγγελέας είναι κατά σύμπτωση ο εισαγγελέας που κληρώνεται στις περισσότερες σημαντικές υποθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη, όπως η λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση Βγενόπουλου. Έχει ενδιαφέρον πως και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Στη μεν υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ ο δημοσιογράφος αθωώθηκε τελικά ομόφωνα, στη δε υπόθεση Βγενόπουλου-Λαϊκής Τράπεζας καταδικάστηκε πρωτοδίκως με εισαγγελέα έδρας τον Ιωαννίδη και βεβαίως αθωώθηκε στο Εφετείο πάλι ομόφωνα και επί της ουσίας για όσα είχε αποκαλύψει.
Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ιωαννίδης είχε ισχυριστεί ότι ο δημοσιογράφος παραβίασε προσωπικά δεδομένα και τα δημοσιοποίησε δημιουργώντας κοινωνικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνος γιατί στράφηκε ενάντια σε Αρχές και υπουργούς. Αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τις αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητες του ο Ιωαννίδης είχε επίσης προτείνει ενοχή με επιχείρημα όπως χαρακτηριστικά είπε, πως από όσο έχει διαβάσει ο ίδιος, η Οικονομία της Κύπρου έπεσε έξω γιατί είχε έλλειμμα και κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε δόλο συκοφάντησης του επιχειρηματία γιατί ως καλός και έξυπνος δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει την αλήθεια.
Ο ίδιος εισαγγελέας είχε βρεθεί στην έδρα δικαστηρίου που θα δίκαζε τον Κώστα Βαξεβάνη σε υπόθεση μήνυσης πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ. Ο Ιωαννίδης, παρότι την ημέρα της δίκης οι δικηγόροι είχαν αποχή, πρότεινε στο δικαστήριο για γίνει η δίκη με το επιχείρημα πως μπορούσε να παραγραφεί το αδίκημα παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κίνδυνος. Έκανε όμως και κάτι ακόμη. Ενώ προϋπήρχε απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία έπρεπε πρώτα να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις όπου ήταν κατηγορούμενος ο μηνυτής του Βαξεβάνη και μετά να εκδικαστεί η συκοφαντική δυσφήμηση, ο Ιωαννίδης δήλωσε από την έδρα ότι διάβασε στον Τύπο πως οι υποθέσεις του μηνυτή είχαν τελεσιδικήσει. Κάτι τέτοιο ήταν ψευδές αλλά ο εισαγγελέας δεν ζητούσε τα επίσημα χαρτιά της Εισαγγελίας παρά συνέχιζε να υποστηρίζει πως το είχε διαβάσει στον Τύπο.
--------------------------------------------------------------------------------
Κτύπημα κάτω από τη μέση στον Κούλη, από την Ντόρα
Η ΝΤΟΡΑ, ΛΕΝΕ, ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ
--------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Alexey Albu...
Εκδήλωση με τον Al. Albu (Borotba) ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με τον Alexey Albu
μέλος της Borotba και ένας από τους επιζήσαντες της σφαγής της Οδησσού στο Σπίτι των Συνδικάτων Παρασκευή 10/3, Πολυτεχνείο, 19:00
Ο ρόλος των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πραξικόπημα του 2013 * Τα ναζιστικά παραστρατιωτικά τάγματα * Ο αντιφασιστικός αγώνας στην Αν. Ουκρανία * Οι εμπειρίες και τα διδάγματα από τη μάχη ενάντια στο Μαϊντάν και τη νεοφιλελεύθερη/ ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)
-------------------------------------------------------------------------------
Μέλος ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε μονοκατοικία που… ανακαινιζόταν στη Άνω Πόλη!
04.01.2017 | 12:56
Δεν πίστευαν στα αυτιά και τα μάτια τους οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας στην Άνω Πόλη, την οποία ανακαίνιζαν αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ολλανδό. Ένας 31χρονος λοιπόν... μέλος ΜΚΟ και προερχόμενος από τη «χώρα της τουλίπας» αποφάσισε να καταλάβει το εν λόγω οίκημα το οποίο κατά την προσωπική του άποψη ήταν έρημο και μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ίδιο. Όπως εξηγεί η κ. Κατερίνα Βασιλειάδου, ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας, η ιστορία ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, όταν οι εργασίες ανακαίνισης και αναπαλαίωσης της μονοκατοικίας σταμάτησαν για οικογενειακούς λόγους.
Στην μονοκατοικία επί της οδού Λυσία και ενώ οι εργασίες είχαν σταματήσει, ένας εκ των εργατών τους συνεργείου πήγε να πάρει κάποια από τα εργαλεία που είχαν αφήσει εκεί. Εκεί βρήκε τον Ολλανδό να μένει σα στο σπίτι του, λέγοντας στον εμβρόντητο εργάτη ότι θα νοικιάσει το σπίτι, ενώ για αυτό το λόγο είχε φέρει και προσωπικά του αντικείμενα. Στην συνέχεια ο εργάτης ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι βρίσκεται εντός του κτηρίου ο συγκεκριμένος άνθρωπος, κάτι που τους ανάγκασε να μεταβούν άμεσα στο σημείο με τη συνοδεία αστυνομίας.
Εκεί ο 31χρονος Φρέντερικ όπως αυτοσυστήθηκε κοιμόταν του καλού καιρού, με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν και να τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Άνω Πόλης, όπου ο εισβολέας συστήθηκε ως μέλος ΜΚΟ που καταλαμβάνουν άδεια σπίτια και τα αξιοποιούν όπως εκείνοι νομίζουν. Μάλιστα είχε ετοιμάσει και επιστολή στα ελληνικά την οποία και θυροκόλλησε στο συγκεκριμένο σπίτι σαν να μην συμβαίνει τίποτα...
http://www.thessnews.gr/article/17080/melos-mko-ekane-katalipsi-se-monokatoikia-pou%E2%80%A6-anakainizotan-sti-ano-poli
σχολιο.- o καθε μαλακας Γερμανος η Ολλανδος θα μπουκαρει στα σπιτια μας οταν μας τα περνουν οι κωλοτραπεζες...Το εχουν κανει στο Σιτυ Πλαζα ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ... (ποια η γνωμη ολων αυτων των δηθεν για τον ελληνικο, ιταλικο, ισπανικο, κυπριακο λαο, που υποφερει απο τις κυβερνησεις τους;;;)
------------------------------------------------------------------------------
8 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
(Αύριο για να μην χαλάσω τη μέρα μου, με τα λελούδια και τις ροζ καρδούλες που θα βλέπω, δεν θα επισκεφτώ το εδώ πεδίο). Ο αγώνας συνεχίζεται. Ευχαριστώ εκείνες που στη διάρκεια των χρόνων κέρδισαν για μένα, όσα θεωρώ αυτονόητα!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η κυρία Αχτσιογλου έκοψε πάνω από 100 ευρώ από την πενιχρή σύνταξη της μάνας μου. Αυτή η κυρία Αχτσιογλου, που είναι ζήτημα αν έχει δουλέψει μια 5ετία στη ζωή της, θεωρεί πως η ίδια μπορεί να κονομάει χιλιάδες επί χιλιάδων κάθε μήνα, αλλά η μάνα μου, μετά από μια ζωή μόχθου, τώρα στα 85 της να εξαθλιωθεί. Κι επειδή η μάνα μου έζησε ξανά την εξαθλίωση, μικρό κοριτσάκι στα χρόνια της Κατοχής, αυτή την κυρία τη μισεί. Και τη σιχαίνεται.
---------------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη ένοπλη επανάσταση των Ελλήνων είναι γεγονός! Τρέμουν το ντόμινο και το αποσιωπούν!!!
Στην ΚΩ από το Σάββατο ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙδραση. Στην ΚΩ, το Σάββατο ξεκίνησε η πρώτη ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ενάντια στην κυβέρνηση μετά από 67 χρόνια… Οι πληροφορίες που έχουμε δικαιολογούν 100% τα λεγόμενα μας.
Καταρχήν το Σάββατο οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά γύρω απο το στρατόπεδο που πρόκειται να κατασκευασθεί το hot spot. Οι στρατιωτικοί ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ από την ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση) και οδηγίες, οι οποίες δεν ήρθαν ΠΟΤΕ. Η πυροσβεστική δεν ήξερε πως να αντιδράσει… Η αστυνομία κοιτούσε σα χαμένη… Χθες Κυριακή ΕΙΧΑΜΕ τις πρώτες εμφανίσεις κυνηγετικών όπλων και ευθείες βολές με όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδας από τους κατοίκους προς τους Αστυνομικούς. Επίσης έγινε επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα στο αστυνομικό τμήμα της Κω…
Από τις ανακοινώσεις των αστυνομικών οργανώσεων της περιοχή μπορεί κάποιος να εξακριβώσει αν έχουν ή δεν έχουν γίνει όσα περιγράφουμε. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ. Επίσης χθες το απόγευμα διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε και πάλι ένοπλη επίθεση και υποχώρησε σε κτίριο του στρατού που έμεινε εκεί μέχρι το πρωί. Δεν μπορούσαν ΟΥΤΕ ΝΑ αντιδράσουν. Η διοίκηση της αστυνομίας ζήτησε επιπλέον ενισχύσεις (αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4 πλήρως εξοπλισμένες διμοιρίες) από τα κεντρικά της Αθήνας.
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων της Κω και της κυβέρνησης για τη δημιουργία hot spot στο νησί, φάνηκε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε μια νέα Κερατέα. Ήδη διαβάζω σε διάφορα sites ότι ετοιμάζονται να στείλουν και τους γνωστούς Αίαντες… Βέβαια κάποιοι να ενημερώσουν τον άσχετο υπουργό δημόσιας τάξης ότι η αστυνομία σε ανοιχτό πεδίο μάχης είναι για τα μπάζα… Όχι η Ελληνική, αλλά όλες οι αστυνομίες του κόσμου… Οπότε η μάχη είναι εκ των προτέρων χαμένη… Μην ξεχνάμε είναι όλα θέμα ενός κλικ… ενός μοιραίου λάθος, μια στιγμής φόβου, που μπορεί να φέρει το χάος σε αυτή τη χώρα…
---------------------------------------------------------------------------------
Η 8η Μάρτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εργατικό κίνημα, με τους αγώνες των εργατριών και την ιστορία τους. Στις 8 Μαρτίου 1857, οι εργαζόμενες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία και πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση. Διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Οι γυναίκες εκείνη την εποχή δούλευαν στα εργοστάσια ακόμα και 16 ώρες τη μέρα, ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι από τους μισθούς των ανδρών. Ετσι, στα αιτήματα των εργατριών της Νέας Υόρκης περιλαμβανόταν η μείωση των ωρών εργασίας στις 10 αλλά και η εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών. Η απεργία και οι μεγάλες μαχητικές διαδηλώσεις αντιμετωπίστηκαν από τους καπιταλιστές και την κυβέρνηση με την αστυνομία και τα όπλα και τελικά βάφτηκαν στο αίμα των εργατριών.
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κλιμάκωση συγκρούσεων και δικαστική διαμάχη
Συνεχίζονται στην Ανατολική Ουκρανία οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου εναντίον θέσεων των περιφερειων που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των αντιφασιστων πολιτοφυλακών, το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν και πάλι χιλιάδες παραβιάσεις της μόνο στα χαρτιά συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015. Στην πόλη Γιασινοβάταγια χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα 4 σπίτια να υποστούν σημαντικές ζημιές χωρίς να αναφέρονται ανθρώπινες απώλειες.
Επίσης, για άλλη μια φορά η ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ έμεινε χωρίς νερό, αφού χτυπήθηκε η ηλεκτρική εγκατάσταση στο σταθμό ύδρευσης, που υποτίθεται ότι με συμφωνία της 1ης Μάρτη οι ναζιστικες «ουκρανικές» δυνάμεις δεν θα βομβάρδιζαν ξανά. Ενώ χτυπήθηκαν και σταθμοί ηλεκτρισμού και σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό. Ενα νέο στοιχείο είναι ότι σκάφη του Ναζιστικου Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας για πρώτη φορά επιτέθηκαν κατά των περιοχών κοντά στη Μαριούπολη, που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές. Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση της Ουκρανίας και με τη Ρωσία κλιμακώνεται με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η ακροαματική διαδικασία της οποίας ξεκίνησε χτες. Η θρασυτατη προσφυγή των ναζιστων είχε κατατεθεί στα μέσα του περασμένου Γενάρη και αναφέρεται σε χιλιαδες ψεματα όπως συνηθιζουν οι ναζι όπως «σε παραβίαση των συνθηκών κατά της τρομοκρατίας και κατά των φυλετικών διακρίσεων», σημειώνοντας ότι η Ρωσία «χρηματοδοτεί φιλορώσους αυτονομιστές στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία».
Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι έχει στείλει στρατεύματα ή εξοπλισμό στην Ανατολική Ουκρανία και αναμένεται να αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Η πάγια θέση της είναι ότι ο λαός της Κριμαίας, με το δημοψήφισμα που έγινε το 2014, αποφάσισε την επανένωση με τη Ρωσία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο στη Χερσόνησο της Κριμαίας όσο και στις ανατολικές περιοχές, είναι πολύ μεγάλος ο πληθυσμός με ρωσική καταγωγή, ενώ η χερσόνησος το 1954, στο πλαίσιο βεβαίως ενός διαφορετικού ενιαίου σοσιαλιστικού κράτους, της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, πέρασε από τη ΣΔ της Ρωσίας στη ΣΔ της Ουκρανίας. Βεβαίως, με την καπιταλιστική παλινόρθωση, αναβιωσαν τα εθνικα χαρακτηριστικα, ενώ η ίδια η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι αποικιοκρατικη εισβολη των δυτικων αποικιοκρατων ενώ ξεπουλημενα τμήματα του ουκρανικου κεφαλαίου που καταλήστεψαν τη λαϊκή περιουσία και επιλέγουν επιλεγουν να παραδωσουν τη χωρα τους για τα κερδη τους στους δυτικους ιμπεριαλιστες. Ταυτόχρονα είναι αποικιοκρατικη και ιμπεριαλιστική επεμβαση απο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που στήριξαν ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις για την ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης, στην προσπαθεια τους να αποσπασουν την περιοχη απο τη Ρωσία, για τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και ως «ενεργειακού κόμβου» για το πέρασμα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ενα ακόμα ψεμα που επίσης εγείρει η ναζιστικη «ουκρανική» κυβέρνηση είναι η καταδίκη της Ρωσίας για την κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών τον Ιούλη του 2014, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 298 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε δυτικη αποικιοκρατικη ομάδα της CIA, την όποια η Ρωσία αμφισβητεί, «το αεροπλάνο κατερρίφθη από ρωσικό πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή η οποία ελεγχόταν από αντιφασιστικές δυνάμεις».
Ταυτόχρονα, από χτες επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικης κυβέρνησης του Κιέβου, Πάβλο Κλίμκιν, που θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, και άλλους αξιωματούχους, με βασικό στόχο της επίσκεψης να επιβεβαιωθεί η στήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου.
-------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους στη Γερμανια η φτώχεια το 2015 έφτασε στο 15,7% του πληθυσμού της χώρας, πλήττοντας 12,9 εκατ. άτομα, σύμφωνα με σχετική έκθεση που συνέταξε ο Σύνδεσμος Φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας (Paritatischer Wohlfahrtsverband). Είναι βέβαιο πως όσο κι αν προσπαθούν να εξαπατήσουν τον γερμανικό λαό, οι πολιτικές περικοπών, ελαστικής εργασίας, επίθεσης στα όποια εναπομείναντα δικαιώματα θα συνεχιστούν, και η φτώχεια θα βαθαίνει και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.
Μια σημαντική πτυχή της φτώχειας αποτυπώνεται και σε χτεσινό δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο μέσα σε έναν χρόνο οι αρχές έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερους από 331.000 ανθρώπους στη Γερμανία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «ο κυριότερος λόγος διακοπής ρεύματος οφείλεται στο ότι το κατώτατο βοήθημα για ανέργους δεν επαρκεί, λόγω του αυξανόμενου κόστους Ενέργειας. Το ποσό που προβλέπεται για ρεύμα είναι 408 ευρώ το χρόνο για έναν εργένη. Σε περίπτωση που χρωστά κάποιος 100 ευρώ στον πάροχο, τότε αμέσως παίρνει ειδοποίηση για διακοπή. Το 2015 ταχυδρομήθηκαν 6,3 εκατομμύρια τέτοια ειδοποιητήρια. Επιχειρήματα όπως ότι στο σπίτι ζουν παιδιά ή ότι χρειάζεται το ψυγείο για συντήρηση φαρμάκων, δεν έπαιξαν κανένα ρόλο».
---------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΙΤΑΛΙΑΣ - ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Προωθούν τα σχέδια για ΕΕ «πολλών ταχυτήτων»
Τετραμερή συνάντηση Κορυφής πραγματοποίησε χτες στις Βερσαλίες ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με προσκεκλημένους την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, και τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι.
Επισήμως, η συνάντηση των Βερσαλιών στόχευε στην προετοιμασία του εορτασμού για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης και της Συνόδου της 25ης Μάρτη. Η πρωτοβουλία, ωστόσο, έρχεται να προστεθεί στις πολλές ομαδοποιήσεις που υπάρχουν στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, η συνοχή της οποίας αμφισβητείται ανοιχτά με την άνοδο του ρεύματος του ευρωσκεπτικισμού, στη Βρετανία και αλλού. Ολο και περισσότερο εμφανίζεται ως ύστατη λύση για να διατηρηθεί η συνοχή της η δημιουργία πολλαπλών ταχυτήτων. Οι Γερμανία και Γαλλία, των δύο πιο ισχυρών οικονομιών της ΕΕ έχοντας την υποστήριξη των αντίστοιχων της Ιταλίας και της Ισπανίας φαίνεται να συζητάνε τις εκδοχές μιας ΕΕ «πολλών ταχυτήτων».
Αλλωστε το ζήτημα αυτό βρίσκεται μεταξύ των πέντε σεναρίων για το μέλλον της ΕΕ που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αμέσως μετά την τετραμερή ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία και μπορούν οι χώρες να βαδίζουν από κοινού σε όσα ζητήματα μπορούν. Στο ίδιο πνεύμα η καγκελάριος, Α. Μέρκελ, που επίσης στις 3 Φλεβάρη στη Σύνοδο της Μάλτας έθεσε ανοιχτά το ζήτημα των πολλών ταχυτήτων, μίλησε για μια διαφοροποιημένη ενσωμάτωση, ώστε η ΕΕ να γίνει πιο συνεκτική.
Στην ατζέντα της συνάντησης και το δείπνο εργασίας που θα ακολουθούσε, θα εξεταζόταν, όπως δηλωνόταν, το θέμα των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ. Επί τάπητος αναμενόταν να τεθεί και το θέμα που ανέκυψε για τη μελλοντική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ύστερα από την άρνηση του Πολωνού ηγέτη, Γιαροσλάβ Κατζίνσκι, να μην υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τουσκ για μια δεύτερη θητεία.