Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τριτη 14 Μαρτιου 2017


Αναγνώρισε λέει στο δικαστήριο η Μάγδα Φυσσα, τον τύπο που έβριζε τον νεκρό Παύλο, ζήτησε απ'τον επικεφαλής αξιωματικό να του πάρει τα στοιχεία κι εκείνος της ζήτησε να βγει εκτός αίθουσας γιατί προκαλούσε λέει προβλήματα.
Αναγνωρίστηκε ο χρυσαυγίτης που φώναξε «Πού είναι ο Παύλος σου;»
Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα Δευτερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν κατά τη διάρκεια της διακοπής η Μάγδα Φύσσα και ο αδελφός της, που είναι παρόντες σε κάθε ακροαματική διαδικασία, υπέδειξαν στην αστυνομία την παρουσία του ατόμου που πρωτοστάτησε στα επεισόδια 14ης Φεβρουαρίου στο Εφετείο και δεν προσήχθη αν και εκκρεμεί μήνυση εναντίον του.
Συγκεκριμένα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε στο ακροατήριο από την πλευρά των μελών της Χρυσής Αυγής το άτομο που προσέβαλε κατάφωρα τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, φωνάζοντάς της «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;» και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες. Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία γιατί του επιτρέπεται να έρχεται στο δικαστήριο αμέριμνος.
Ωστόσο, αντί άλλης απάντησης, οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν παρατήρηση από τον αστυνομικό διευθυντή: «Περάστε έξω γιατί μας δημιουργείτε πρόβλημα.» Όπως ήταν φυσικό, η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και του αδελφού της ήταν άμεση, ότι δεν μπορεί οι αστυνομικοί να επιτρέπουν συνεχώς την υβριστική συμπεριφορά από τους χρυσαυγίτες και να μην κάνουν τίποτα. «Την προηγούμενη φορά ο Δεβελέκος μάς έβριζε “σας γ... τα σπίτια”, σας έλεγα “σταματήστε τον” κι εσείς γυρίζατε την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα προς τον αστυνομικό διευθυντή, για να δεχτεί την παρατήρηση «μη λέτε τέτοιες εκφράσεις σε δικαστήριο»...
Η οικογένεια Φύσσα ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας, ειδικά στην αίθουσα του Εφετείου, είναι ιδιαίτερα ανεκτική απέναντι στους χρυσαυγίτες, επιτρέποντας την υβριστική συμπεριφορά. «Δεν πίστευα ότι θα άφηναν να ακουστεί το σύνθημα “Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή” σε αυτό το δικαστήριο, τι άλλο να πω...», είπε η Μάγδα Φύσσα.
-----------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες από τις συγκρούσεις με τους μπάτσους στου Ζωγράφου πριν λίγο...
13/3/2017
Σφοδρές συγκρούσεις στη πορεία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις
Εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έχουν ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η πορεία προσπάθησε να πλησιάσει την Βίλα Ζωγράφου, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον κόσμο κάνοντας εκτεταμένη χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων. Ομάδες διαδηλωτών έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων ενώ ζημιές έχουν υποστεί υποκαταστήματα πολυεθνικών και τραπεζών. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις. Σημειώνεται ότι σήμερα νωρίς το πρωί, οι κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλα στη κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και στη κατάληψη στέγης προσφύγων .
Σήμερα τα ξημερώματα 13/3 πραγματοποιήθηκε εισβολή και εκκένωση, από αστυνομικές δυνάμεις, της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης μεταναστών/στριών στην οδό Αλκιβιάδου στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 αντιεξουσιαστες σύντροφοι/ισσες στη Βίλα Ζωγράφου και 127 μετανάστες/στριες με τα παιδιά τους, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αστυνομική εισβολή, κλοπή και καταστροφή κινηματικού υλικού στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, ενώ μετά την αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων οι σύντροφοι/ισσες ξαναπήραν το κτίριο και παραμένουν εκεί.
------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα το 1883 απεβίωσε ο Καρλ Μαρξ...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, (14 ΜΑΡΤΗ 1883), ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟΥ 19ου & 20ου ΑΙΏΝΑ : Ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ.
Αναμφίβολα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές στο μεταίχμιο του 19ου και 20ου αιω. Το έργο του έγινε αντικείμενο μελέτης πολλών διανοούμενων και και υποστηρικτών και επικριτων. Κατά τον Φ. Έγκελς δύο είναι τα κυριότερα στοιχεία της συμβολής του Μαρξ στην φιλοσοφική και πολιτική σκέψη : α) ο νέος τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας της Ιστορίας (διαλεκτικός υλισμός) β) ο ειδικός νόμος κίνησης του κεφαλαιοκρατικού κεφαλαίου. Σε ό,τι αφορά την Ιστορία, ο διαλεκτικός υλισμός οδηγεί στη θεώρηση ότι οι ιστορικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της πάλης των τάξεων και όχι της αλλαγής των ιδεολογιών, ερμηνεία που συνιστούσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του αστικού κράτους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η «δολοφονία» Μιλόσεβιτς, η δολοφονία των Βαλκανίων και το… «εθνικό» νόμισμα
12/03/2017
Ο «Βαλκανικός Δρόμος» και η επικαιρότητα του σαν εναλλακτικό σχέδιο. 1. 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πεθαίνει στις φυλακές της Χάγης. Είχε επανειλημμένα καταγγείλει ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Χασάπης», «εγκληματίας», «δολοφόνος»… που έκανε «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση». Ή μήπως όχι; Δολοφονήθηκε ο Μιλόσεβιτς? Ή δολοφονήθηκε μια ολόκληρη χώρα (Γιουγκοσλαβία) και τα Βαλκάνια στο σύνολό τους; 2. 1999. Ο Μιλόσεβιτς, μετά από μια σειρά ελιγμών, αρνείται να υπογράψει τη Συμφωνία του Ραμπουγέ. Η συμφωνία (άρθρο 8), που ζητούσε η Ολμπράιτ, προέβλεπε ότι:
η συνεχεια στο
http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/
---------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα απεργούν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 50χρονου χειριστή γερανοφόρου οχήματος στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά. Ο πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης Παπαεπαμεινώνδας Γιώργος κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι του μετρό είναι εκτεθειμένοι σε πλήθος κινδύνων και εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
----------------------------------------------------------------------------------
Αγαπημένος Άλμπερτ Αϊνστάιν! Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1879... έναν αιώνα μετά επιβεβαιώθηκε για τα βαρυτικά κύματα... μερικούς αιώνες αργότερα θα επιβεβαιωθεί και για το σοσιαλισμό.
--------------------------------------------------------------------------------
Λυσσαξαν τα ΜΜΕ να λενε ότι «πρεπει να δουλευουν δεκα εργαζομενοι για να πληρωθει μια συνταξη». Ποιανου συνταξη? Και ποιος αφησε μισο εκατομμυριο δυνιτικα εργαζομενους να φυγουν στο εξωτερικο? Ποιος πριμοδοτει τις απολυσεις? Και τι λετε να κανουμε τους συνταξιουχους που πληρωσαν τις εισφορες τους για τη συνταξη τους? Να τους σκοτωσουμε? Και γιατι δεν κοβεται στο 1/3 τις αποδοχες δικαστικων και πολιτικων για να καλυφθουν μερικες αναγκες? Και γιατι δινεται πριμ σε γκολντεν μποις του δημοσιου?
----------------------------------------------------------------------------------------
Συγγνώμη Ισραήλ: Το Ιράν παίρνει το πράσινο φως για Ναυτική Βάση στη Συρία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τεχεράνη έχει λάβει άδεια να δημιουργήσει μια ναυτική βάση στη Συρία Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει εγκρίνει τη δημιουργία μιας ιρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην αεροπορική βάση Hmeymim χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Επικαλούμενη πηγές της Συρίας, η Nezavisimaya Gazeta υποστηρίζει ότι η συμφωνία για μια ιρανική βάση στη Συρία έχει ήδη γίνει: Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη μιας ιρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην αεροπορική βάση Hmeymim χρησιμοποιείται από τις Aerospace Δυνάμεις της Ρωσίας για να πραγματοποιουν αεροπορικές επιδρομές κατά της Ισλαμικής συμμοριας (τρομοκρατικής ομάδας, εκτός νόμου στη Ρωσία), κάποιες αναφορές των μέσων ενημέρωσης είπε αναφέροντας Συριακες πηγές.
--------------------------------------------------------------------------------
Δυστύχημα-σοκ στο μετρό Θεσσαλονίκης
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 19:53
Νεκρός ανασύρθηκε ο χειριστής του γερανού που πραγματοποιούσε εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης επί των οδών Πόντου με Μεταμορφόσεως. Είχε προηγηθεί ατύχημα το οποίο σημειώθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στην συγκεκριμένη περιοχή, όταν κατά την διάρκεια της προσπάθειας ανέλκυσης ενός φορτηγού από το εσωτερικό του εργοταξίου, ο γερανός που χειρίζονταν ένας 50χρονος, έπεσε σε βάθος 30 μέτρων.
Στο σημείο βρέθηκε το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του, τον οποίο τελικά και ανέσυραν νεκρό. Ο άτυχος άνδρας παρέμεινε για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος. Ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους τα διασωστικά οχήματα της πυροσβεστικής. Να σημειωθεί πως ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος. Μέχρι αργά το βράδυ διεξαγόταν επιχείρηση για την ανάσυρση του γερανού.
Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα, σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως. Ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με τον γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού), στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.
--------------------------------------------------------------------------------
Αριθμοί που σοκάρουν: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 23:05
Τη ζωή σε σχεδόν 7.700 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.546 παιδιών έχει κοστίσει πλέον οι βομβαρδισμοι των ισλαμοφασιστων σαουδαραβων και των σειχιδων συμμαχων τους στην Υεμένη σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ. Μεταξύ του Μαρτίου του 2015 και της 10ης Μαρτίου το 2017, τουλάχιστον 1.546 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 2.450, όπως, έχει γίνει γνωστό ακρωτηριάστηκαν.
Τα εν λόγω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF). Σημειώνεται, από τα παιδιά που έχουν φύγει από τη ζωή τα 1.022 ήταν αγόρια, τα 478 κορίτσια, ενώ για 46 παιδιά το φύλλο είναι άγνωστο, καθώς τα σώματα τους δεν ήταν σε κατάσταση να αναγνωριστούν. Παράλληλα, εξαιτίας των βομβαρδισμων των ισλαμοφασιστων σαουδαραβων έχουν ακρωτηριαστεί 1.801 αγόρια και 649 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 1.572 αγόρια χρησιμοποιήθηκαν σαν στρατιώτες.
--------------------------------------------------------------------------------
Καταλονία: Σε δύο χρόνια στέρησης δικαιώματος του εκλέγεσθαι καταδικάστηκε ο Άρτουρ Μας
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 16:38
Ο πρώην πρόεδρος της Περιφέρειας της Καταλονίας (2010- 2016), αυτονομιστής Αρτούρ Μας, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια απαγόρευσης άσκησης αιρετών δημοσίων λειτουργημάτων, διότι διοργάνωσε το Νοέμβριο του 2014 το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας, παρά την δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί κατά της διεξαγωγής του. Το εφετείο της Καταλονίας απεφάνθη ότι ο Αρτούρ Μας, ηλικίας 61 ετών, είναι ένοχος για «ανυπακοή», καθώς αδιαφόρησε για την εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν μπορούσε να οργανώσει δημοψήφισμα. Επιπλέον καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 36.500 ευρώ.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης δύο πρώην συνεργάτιδες του κ. Μας, τη Χοάνα Ορτέγα και την Ιρένε Ριγάου, σε απαγόρευση άσκησης δημοσίων λειτουργημάτων για 21 και 18 μήνες αντίστοιχα. Τα στρατόπεδο των υπέρμαχων της απόσχισης συγκέντρωσε περίπου 40.000 υποστηρικτές του ενώπιον του δικαστηρίου κατά την έναρξη της δίκης, την 6η Φεβρουαρίου, με στόχο, όπως ανακοίνωσε, να προασπιστούν τη «δημοκρατία» και το δικαίωμα να διατυπώσουν την άποψή τους για τον μέλλον της περιφέρειας, που αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Ισπανίας.
Το αυτονομιστικό κόμμα ERC αντέδρασε λίγα λεπτά μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας στη Βαρκελώνη, καταγγέλλοντας μια «άδικη» και «αντιδημοκρατική» απόφαση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε ακυρώσει την 4η Νοεμβρίου 2014 το δημοψήφισμα που κρίθηκε παράνομο από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη, καθώς αναφερόταν σε ένα ζήτημα, την ενότητα της Ισπανίας, που έπρεπε να τεθεί υπόψη όλων των Ισπανών πολιτών.
--------------------------------------------------------------------------------
Αίγυπτος: Η δικαιοσύνη ενέκρινε την απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 16:11
Η αιγυπτιακή εισαγγελία δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου αθωώθηκε από το εφετείο για τον θάνατο διαδηλωτών το 2011 στη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του.
Ο δικηγόρος Φαρίντ ελ-Ντιμπ διευκρίνισε πως ο Μουμπάρακ, ο οποίος κρατείται αυτή τη στιγμή σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, «θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του όταν οι γιατροί πουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο». Δεν θα μπορεί πάντως να μεταβεί στο εξωτερικό, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του. Ο Μουμπάρακ, 87 ετών, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα μετά τη σύλληψή του το 2011 υπό επιτήρηση σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Είχε καταδικασθεί σε ισόβια τον Ιούνιο του 2012, όμως η δικαιοσύνη διέταξε να διεξαχθεί νέα δίκη.
Τον Νοέμβριο 2014 ένα άλλο δικαστήριο που τον δίκασε εκ νέου ζήτησε τελικά να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες, απαλλάσσοντας έτσι τον Μουμπάρακ, αλλά η εισαγγελία προσέφυγε στο εφετείο. Στις 2 Μαρτίου το Εφετείο επικύρωσε την άρση των κατηγοριών. Ήταν η τελευταία δικαστική διαδικασία σε βάρος του Μουμπάρακ. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος κυβέρνησε επί 30 χρόνια ως πρόεδρος με σιδηρά πυγμή, δικάσθηκε για πολλές υποθέσεις μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία τον Φεβρουάριο 2011.
Αργότερα, χτες, εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, θα δώσει χάρη σε περίπου 200 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων είναι συνδικαλιστές, γυναίκες, φοιτητές, δημοσιογράφοι κ.ά.
---------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για την ένταση Ολλανδίας-Τουρκίας
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 14:52
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσε την Τουρκία και την Ολλανδία, κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, να «αποκλιμακώσουν την ένταση» μεταξύ τους, που έχει λάβει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης. «Ο έντονος διάλογος βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατιών μας, όπως άλλωστε και ο αμοιβαίος σεβασμός», επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.
«Θα ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σοβαρή διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας από τη μία πλευρά και της Ολλανδίας από την άλλη. «Προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων, την εκτόνωση των εντάσεων και την αποκλιμάκωση της κατάστασης, είναι σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν», τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ.
-------------------------------------------------------------------------------
Eκθεση ΓΣΕΕ. Καταρρευση των μισθων στα χρονια των Μνημονιων.
-------------------------------------------------------------------------------
Βαζουν εισφορα αλληλεγγυης σε αναπηρικα επιδοματα, ενώ τη μειωσαν στους πολιτικους. Άλλο αναπηρος, άλλο… βουλευτης! Για δευτερη χρονια προσμετρουν στο εισοδημα όλα τα επιδοματα των ΑμΕΑ με αποτελεσμα να εκτοξευονται οι επιβαρυνσεις. Η τεχνητη προσαυξηση εισοδηματων στερει από χιλιαδες ατομα με αναπηρια και αλλα κοινωνικα επιδοματα. Ενώ παραμενει η προκλητικη μειωση της εισφορας αλληλεγγυης για ολους τους αιρετους (βουλευτες, δημαρχους κτλ) και γενικους γραμματεις.
---------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικα στοιχεια από τη ΓΣΕΕ. Ενας στους τρεις Ελληνες στα ορια εξαθλιωσης, καλπαζει η ανεργια στο 29,6%, (και όχι με 22,6% όπως λεει η ΕΛ.ΣΤΑΤ), οι μισοι στον ιδιωτικο τομνεα παιρνουν κατω από 800 ευρω. Καταρρευση και στις οικοδομες με μειωση 90%. Με προσφορες, κουπονια, και δωροεπιταγες, ψωνιζουν εννεα στους δεκα καταναλωτες.
-------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Εξαθλιωση από τα Μνημονια. Φτωχεια, η χειροτερη μορφη βιας. 68,1% των ανεργων βιωνει τη φτωχεια. Το 40% του πλουτου του εχει χασει το μεσο νοικοκυριο. Η πραγματικη ανεργια είναι 29,6%. Το 29,2% των νοικοκυριων δεν θερμενεται επαρκως. Το 53,4% αδυνατει να καλυψει εκτακτες αναγκες. Ακομα και οσοι χαμηλομισθοι εργαζομενοι εχουν δουλεια (38,8%), εχουν μηνιαιες αποδοχες κατω από 700 ευρω, ποσοστο σχεδον τριπλασιο σε σχεση με το 2009.
-----------------------------------------------------------------------------------
NEWSRHONE HELLAS. Παραβιασε τη συμβαση και ζηταει τα ρεστα από το Δημοσιο!
----------------------------------------------------------------------------------------
Παρελθον αποτελουν από σημερα τα capital control στην Ισλανδια που ειχαν επιβληθει το 2008. Η χωρα ευτυχως ηταν εξω από τον κωλοΕΕ , και δεν ειχε ακολουθησει τις συμβουλες του κωλοΔΝΤ, αφησε να χρεοκοπησουν οι τραπεζες που εκαναν τις λοβιτουρες, και δεν πεταξε τα χρεη του στον Ισλανδικο λαο.
------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλια. Οι εργαζομενοι στις οικοδομες (κυριως Λετονοι και Πολωνοι) και σε αλλα δημοσια εργα στο Παρισι, είναι υποχρεωμενοι πλεον να μιλουν γαλλικα στη δουλεια τους συμφωνα με το νομο «ρητρα Μολιερου».
------------------------------------------------------------------------------
Ο παιδόφιλος σαουδαραβας σειχης δεν έχει όρια... Έφτιαξε "Συμβούλιο Νέων Γυναικών", χωρίς τη συμμετοχή από γυναίκες!
Συμβούλιο Qassim για τα κορίτσια - λεζάντα για την Εικόνα Υπήρχαν συνολικά 13 άνδρες (όχι όλοι στη φωτογραφία) στη σκηνή για να ξεκινήσει το Συμβούλιο Qassim για τα κορίτσια στη Σαουδική Αραβία BBC: Η Σαουδική Αραβία εγκαινιάζει Συμβουλιο για τα κορίτσια »- χωρίς τα κορίτσια Kι ο ΟΗΕ έχει αναθέσει την προεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον παιδόφιλο εγκληματία! Φυσικά, ο παιδόφιλος είναι αγαπημένος της αποικίας Ελλάδα.
---------------------------------------------------------------------------------
Ισραήλ... "Πιο αδύναμο κι από τον ιστό μιας αράχνης"
Το κατοχικό ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ ζει τον πιο φοβερό του εφιάλτη, που έχει ονοματεπώνυμο: Χεζμπολάχ!
Ένα πανό με την επιγραφή "Ισραήλ... Πιο αδύναμο κι από τον ιστό μιας αράχνης", που έχει αναρτήσει η Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, ενισχύει τον πανικό, όπως διαπιστώνει και η ισραηλινή εφημερίδα "Ynet", όπου επισημαίνει ότι ΄"η απειλή εναντίον του Ισραήλ δεν είναι μόνον οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ, αλλά και η τρομοκρατία του πανό που προκαλεί καθημερινό πανικό στους ισραηλινούς στρατιώτες και τους μεταφερόμενους εποίκους των συνόρων". Μάλιστα η εφημερίδα επισημαίνει πως η Χεζμπολά, από την άλλη πλευρά των συνόρων, προκλητικά "καταγράφει και την παραμικρή κίνηση των ισραηλινών στρατιωτών" στοχεύοντας στην εξαθλίωση κάθε ίχνους ηθικού.
Είναι πλέον γνωστό, αν και τα ΜΜΕ αποσιώπησαν την σημαντική για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή εκλογή προέδρου του Λιβάνου, πως ο νέος πρόεδρος εκλέχτηκε με την στήριξη της Χεζμπολάχ: Michel Aoun, ο εκλεκτός της Χεζμπολά νέος Πρόεδρος του Λιβάνου! Το πρόσφατο μήνυμα του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, προς το Ισραήλ ("Διαθέτουμε κάτι που μπορεί να αλλάξει την κατάληξη οποιουδήποτε πολέμου"), απλώς συνεχίζει τον εφιάλτη των σιωνιστών.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η συντριπτική ήττα του "ανίκητου στρατού" των σιωνιστών το 2006, η τραπή σε άτακτη φυγή από το Λίβανο, δεν μπορεί να σβηστεί από τη μνήμη των ισραηλινών και πως ο Seyyed Hassan Nasrallah... είναι ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ. Έγκυροι ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές εκφράζουν δημόσια και με κειμενά τους την ανησυχία τους για μια πιθανή επίθεση της Χεζμπολάχ, που με τον σημερινό εξοπλισμό της οργάνωσης και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στις μάχες εναντίον των μισθοφόρων του "ισλαμικού κράτους" στη Συρία -τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στα ΝΑΤΟϊκά στρατόπεδα από ανώτατους στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων δυτικών χωρών-, καθιστά την κυρίαρχη απειλή για το σιωνιστικό καθεστώς και θα μπορούσαν να καταλάβουν σε μια νύχτα ολόκληρη τη Γαλιλαία.
Όλα τα παραπάνω πανικοβάλλουν το Ισραήλ, ειδικότερα μετά τη δημιουργία της "Ταξιαρχίας Απελευθέρωσης του Γκολάν" (Golan Liberation Brigade), που σχηματίστηκε από την Ιρακινή Χεζμπολάχ. Αυτή η είδηση της δημιουργίας Ταξιαρχίας απελευθέρωσης των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ, που διατρέχει πολλά αραβικά ΜΜΕ και μεταφέρει ακόμη το έγκυρο "Al Masdar", περιλαμβάνει σε εισαγωγικά και μέρος της δήλωσης του Seyed Hashem Moussavi, εκπροσώπου Τύπου του κινήματος Harakat al-Hezbollah Nujaba.: “Μετά τις πρόσφατες νίκες στη Συρία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ΄Golan Liberation Brigade΄". Τα 2/3 των υψωμάτων του Γκολάν παραμένουν υπό ισραηλινή κατοχή από τον πόλεμο των 6 ημερών, παρά τις αναρίθμητες καταδικαστικές και ανεφάρμοστες αποφάσεις του ΟΗΕ -όπως αυτές για την κατοχή της Κύπρου μας- και αποτέλεσαν, μαζί με την Τουρκία, τις δύο βασικές πύλες εισόδου των τρομοκρατών στη Συρία. Επίσης, εκεί έχουν στηθεί ισραηλινά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματισμένων τζιχαντιστών, που μετά την ίαση τους επιστρέφουν να πολεμήσουν στη Συρία.
Για να κατανοήσουμε την υποκρισία, αλλά και τη συνενοχή του ΟΗΕ στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, αρκούν οι διαπιστώσεις των ίδιων των παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDOF-United Nations Disengagement Observer Force) που βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ Συρίας και των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων του Γκολάν, στην Έκθεσή τους (για την περίοδο 29 Μάη - 3 Σεπτέμβρη 2014) προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις των σιωνιστών του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Συρία.
Η συγκλονιστική Έκθεση των Παρατηρητών του ΟΗΕ επισημαίνει: Την περίθαλψη τραυματιών της... λεγόμενης "ένοπλης αντιπολίτευσης" των ισλαμοφασιστων της Συρίας, σε νοσοκομεία του Ισραήλ... Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ δέχτηκε επιθέσεις από τους τρομοκράτες και διεσώθη από τη βοήθεια του Αραβικού στρατού της Συρίας, που μερίμνησε για την προστασία τους...
Προκλητική δημόσια επίσκεψη του Νετανιάχου -Φλεβάρης 2014- στα στρατιωτικά νοσοκομεία που έστησε στο Γκολάν το Ισραήλ, για να περιθάλπει τους τζιχαντιστές που τραυματίζονται στη Συρία και μάλιστα "δικαιολογεί" την υποστήριξη στους δολοφόνους ως "ανθρωπιστική βοήθεια στους τραυματίες του "εμφυλίου" στη Συρία... Δείτε σχετικό βίντεο της επίσκεψης, στην ισραηλινή εφημερίδα "jerusalemonline". Η νίκη του λαού της Συρίας αλλάζει τον "χάρτη" στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή...
Η ναυτική βάση του Ιράν στη Συρία σηματοδοτεί οριστικοποίηση της ήττας των δυτικών στην περιοχή και περαιτέρω αποδυνάμωση του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος... Μόνος χαμένος, μέχρι τώρα, ο πολυετής αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για να αποκτήσει τη γη του, την κλεμμένη πατρίδα του... Εκεί, στην Παλαιστινιακή αρχή που συνεργάζεται με τις δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάπνιξη της Αντίστασης και τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, έχει βρει τη μοναδική συμμαχία το σιωνιστικό Ισραήλ... Όμως, τον τελευταίο λόγο έχει ο λαός της Παλαιστίνης κι ακόμη δεν έχει "μιλήσει"!
-------------------------------------------------------------------------------
Karl Heinrich Marx (5 Μάη 1818 – 14 Μάρτη 1883)...
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ «Οι φιλόσοφοι έχουν ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα όμως είναι να τον αλλάξουμε»
Eιδικότερα σήμερα με το λεγόμενο "μεταναστευτικό" και το νέο άρμα των ιμπεριαλιστών, την ιμπεριαλιστική "αριστερά": Oι κλασικοί του Mαρξισμού, εκτός από "ομοφοβικoί" ήταν και "ρατσιστές-ξενόφοβοι"... Ζούμε την απόλυτη εποχή κυριαρχίας του σουρεαλισμού; Βιώνουμε, με αφορμή το φαινόμενο της "μετανάστευσης", μια... αυτοαποκαλούμενη "αριστερά" που απαρνιέται βασικές αρχές των κλασικών του Μαρξισμού κι εναρμονίζεται με την "φιλανθρωπία" του κεφαλαίου.
Ήδη, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, οι πρώτοι σοσιαλιστές (δεν είχαμε ακόμη τη διάσπαση του αριστερού κινήματος σε σοσιαλιστές και κομμουνιστές) χαρακτήριζαν την μετανάστευση ως "προδοσία του ταξικού αγώνα από τους εργαζόμενους". Η "μετανάστευση", ήταν για τους σοσιαλιστές, ένα εργαλείο της άρχουσας τάξης μιας χώρας ώστε να "απελευθερωθεί" από την "πλεονάζουσα εργασία", συχνά πολύ επικίνδυνη. Έτσι η άρχουσα τάξη της χώρας μετανάστευσης, συγκρατούσε χαμηλούς μισθούς, περιόριζε τα μισθολογικά αιτήματα των αυτόκτονων εργαζομένων. Μάλιστα, η Α΄ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους "μετανάστες"...
Τα πρώτα συνδικάτα, οι Εργατικές Ενώσεις, είχαν κάνει συνείδησή τους την αρχή πως κάθε άτομο έχει δικαίωμα κι υποχρέωση να αγωνίζεται για την αλλαγή στη χώρα του. Στην περίπτωση μιας υπέρογκης ανάγκης μετανάστευσης, κυρίως πολιτικής (μοναρχικά, δικτατορικά καθεστώτα και ο φασισμός...), επιβαλλόταν η οργάνωση των μεταναστών, προερχόμενων από συγκεκριμένη χώρα, ώστε να ετοιμάσουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, για να ανατρέψουν την άρχουσα τάξη που λυμαινόταν τον πλούτο της χώρας τους.
Ο Μαρξ έχει επισημάνει με σαφήνεια την βίαιη μετανάστευση στις αρχαίες κοινωνίες κι αυτή στις σύγχρονες, ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία. Η "μετανάστευση" στις αρχαίες κοινωνίες, ήταν η μοναδική "λύση" αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού και των παραγωγικών δυνάμεων. Η "μετανάστευση" στη βιομηχανική εποχή, είναι βίαιη κι έχει εντελώς διαφορετικές στοχεύσεις, από εκείνη των αρχαίων κοινωνιών. Εδώ, έχουμε την βίαια εξώθηση πληθυσμών, για μια άλλη κατανομή εργασίας, που ο Μαρξ περιγράφει "με την πείνα ή με την μετανάστευση", βλ. Marx, 1973: τομ. I, 3, Il capitale, σσ. 78-99.
Σήμερα, το κεφάλαιο και μέσω των κυβερνήσεων που το εκφράζουν σε επίπεδο αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου, έχουμε τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις να έχουν αναγάγει σε χωρίς όρους ανάδειξη και θεοποίηση της "μετανάστευσης", στο πεδίο της "φιλανθρωπίας", της "φιλοξενίας", των χαρακτηριστικών του ευρωπαϊκού "πολιτισμού", με ταυτόχρονη ανάδειξη του "αγώνα εναντίον της ξενοφοβίας". Αυτοί αποσιωπούν πως το "πρόβλημα" είναι δικό τους δημιούργημα. Ποιος υποστηρίζει τη Γενοκτονία του λαού της Συρίας, για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια; Ποιος πλουτίζει από τις πωλήσεις όπλων για την εξόντωση αυτού του μαρτυρικού λαού; Ποιος στηρίζει πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά την "αραβική άνοιξη", που έφερε παγωμένο χειμώνα για τους λαούς, αλλά υπερκέρδη για το κεφάλαιο;
Ταυτοχρόνως, δημιουργούν ένα νέο και βολικό για τα σχέδιά τους, "εχθρό": την ακροδεξιά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της "ριζοσπαστικής αριστεράς" Τσίπρας, θεωρητικοποίησε την ένταξή του στη Λέσχη των σοσιαλδημοκρατών, με τον αγώνα εναντίον της "ακροδεξιάς". Από το να "αλλάξουμε την Ευρώπη"... πέρασε στο κοινό μέτωπο, την "καραμέλα" του διευθυντηρίου για "αντιμετώπιση της ακροδεξιάς", όπως πετάει ένα πουλάκι, από κλαράκι σε κλαράκι. Κι επιπροσθέτως, ούτε μία νύξη, μία λέξη για το ποιος κατασκευάζει το "μεταναστευτικό", για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την στήριξη που κι ο ίδιος δίνει στην επί πέντε (5) χρόνια Γενοκτονία του λαού της Συρίας, όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με επιβολή δολοφονικού εμπάργκο, διακοπή διπλωματικών σχέσεων, συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα "Φίλοι της Συρίας" για ανατροπή μιας νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στη Συρία.
Κι η ακροδεξιά, απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές της "νέας εποχής", τροφοδοτεί με επιχειρήματα μίσους και πραγματικού ρατσισμού αυτή την αντίληψη, ώστε να την εδραιώσει. Μάλιστα η "ακροδεξιά" συνεισφέρει τα μέγιστα σ' ατό το σχεδιασμό με την δήθεν "ισλαμοποίηση" της "πολιτισμένης και χριστιανικής Ευρώπης".
Δεν έχουμε καμία "ισλαμοποίηση", αλλά τον νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας! Κοινός στόχος των δεξιών κι "αριστερών" κυβερνήσεων της Ε.Ε. και της "ακροδεξιάς", είναι η κατάργηση κάθε δικαιώματος και κατάκτησης των Ευρωπαίων πολιτών, όπως ακριβώς συμβαίνει κι αποδέχονται οι "μετανάστες", ώστε να γίνουμε όλοι σκλάβοι του κεφαλαίου και των "νόμων μετεγκατάστασης". Εκείνο που προκαλεί θλίψη, αν δεν υπεισέρχεται στον σχεδιασμό της "νέας τάξης", είναι η πρωτοκαθεδρία που διεκδικεί η κσομοπολίτικη "ευρωπαϊκή αριστερά", σ' αυτή τη χυδαία πολιτική του κεφαλαίου, του καπιταλισμού με την εκμετάλλευση του "προσφυγικού-μεταναστευτικού" ζητήματος.
----------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Πολύτεκνη μητέρα έστειλε με το παιδί της σημείωμα στο σχολείο του – «Σας εκλιπαρώ, βοηθήστε μας… Δεν έχουμε να φάμε»
Δύο σημειώματα – γροθιά στο στομάχι, εστάλησαν σε σχολείο στις νότιες συνοικίες της Πάτρας. Η πολύτεκνη ανάπηρη μητέρα έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολείου με διαφορά μιας ημέρας, με το πεινασμένο παιδί της. Στα σημειώματα εκλιπαρεί για βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να ψωνίσει τρόφιμα για να ζήσουν. Τα σημειώματα συγκλόνισαν τη σχολική κοινότητα με τους καθηγητές να κινητοποιούνται άμεσα. Ήδη έχουν γίνει αναρτήσεις στα social media, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από συμπολίτες που θέλουν να συνδράμουν.
Διαβάστε τα σημειώματα:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ: «Καλημέρα συγνώμη για την ενόχληση δεν μπορώ να έρθω επειδή λόγω με το πρόβλημά μου δώστε στον …… (το όνομα του μαθητή) ότι μπορείτε σε χρήματα για να πάω να ψωνίσω γιατί δεν έχω τίποτα ξέρω είναι δύσκολα για όλους αλλά δεν έχω τίποτα…ό,τι μπορείτε δώστε, ό,τι μπορείτε να ψωνίσω»
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡO: «Καλημέρα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτό δεν είχε έρθει ο … (το όνομα του μαθητή) Μας κόψανε το ρεύμα και δεν έχω να μαγειρέψω και έψαχνα για φαγητό για τα παιδιά αν μπορείς ό,τι μπορείς βέβαια να με βοηθήσετε για τα παιδιά να πάρω κάτι να φάνε χωρίς να θέλει μαγείρεμα ό,τι μπορείτε δώστε το στον … ό,τι μπορείτε» Μάρτιος 13, 2017
Σχολιο.- Καλησπέρα πως θα μπορούσα να είχα τα στοιχεία ,την διεύθυνση τις οικογένειας. .θα ήθελα να βοηθήσω. .ευχαριστώ. . Σχολιο.- Καλησπερα, θα ηθελα στοιχεία κ διεύθυνση της οικογένειας για να βοηθήσω. Σχολιο.- Thelw kai egw ta stixia tis oikogenias gia epikinonia. Σχολιο.- Θέλω τα στοιχεία της κυρίας παρακαλώ θέλω να βοηθήσω Σχολιο.- Θέλω να βοηθήσω. Το τηλεφ ……… από Κυπρο
-------------------------------------------------------------------------
Την παγίωση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων επίσημων φορέων του αστικού κράτους, όπως και η επεξεργασία τους στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χτες, από τον ιδιο τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμός.
Συμπίεση των μισθών των εργαζομένων...
Περίτρανη απόδειξη είναι η πορεία των μισθών.
Συγκεκριμένα, από την έρευνα Εργατικού Δυναμικού προκύπτει ότι το ποσοστό των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που λάμβανε μισθό κάτω από 800 ευρώ, από 27,9% το 2009, αυξήθηκε στο 51,6% το 2016! Αντίστοιχα, μισθό κάτω από 700 ευρώ καθαρά το 2009 είχε το 13,1%, ενώ το 2016 το ποσοστό αυτό σχεδόν τριπλασιάστηκε, φτάνοντας πλέον στο 38,8%!
Κατά συνέπεια, η σχετική μείωση της επίσημης ανεργίας συνδυάζεται με μείωση των εργατικών εισοδημάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας είναι θέσεις «ευελιξίας» και υποαπασχόλησης. Παράλληλα, εξαιτίας της σταθερής εμπέδωσης των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων και της κατάργησης κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, παρατηρείται συρρίκνωση του ποσοστού των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα με μεσαίους και σχετικά πιο υψηλούς μισθούς. Ετσι, το ποσοστό των μισθωτών που λαμβάνουν μισθό από 900 έως 1.300 ευρώ, από 35,7% το 2009, συρρικνώθηκε στο 17,6% το 2016.
Αντίστοιχες μειώσεις μισθών έγιναν και στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον μια κρίσιμη μάζα που παρότι εργάζεται, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το ποσοστό αυτό μεταξύ των εργαζομένων αυξήθηκε από 8,6% το 2010 σε 15,9% το 2015, ενώ ειδικά στους μισθωτούς το ποσοστό που πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης διπλασιάστηκε, από 7,3% το 2010 στο 14,8% το 2015. Τα παραπάνω δεν είναι καθόλου άσχετα από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πέρσι υπεγράφησαν μόλις 10 εθνικές κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις και άλλες 6 τοπικές ομοιοεπαγγελματικές, όταν οι επιχειρησιακές συμβάσεις ανήλθαν σε 318 και αποτελούν το 95,2% του συνολικού αριθμού των συμβάσεων εργασίας.
...και γενίκευση της «ευελιξίας»
Οσον αφορά στις νέες συμβάσεις εργασίας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», το 54,7% το προηγούμενο έτος ήταν συμβάσεις «ευελιξίας», με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία, όταν το 2009 το ποσοστό αυτών των συμβάσεων ήταν 21%. Ταυτόχρονα, το 2016, πέραν των νέων συμβάσεων, υπήρξαν ακόμα 51.262 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε «ευέλικτες» συμβάσεις, μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, αντιστοιχώντας σε ακόμα 3% του συνόλου των συμβάσεων. Στην επεξεργασία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καταγράφεται μάλιστα ότι το ποσοστό των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, είναι σχεδόν τριπλάσιο από εκείνο των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Η επέκταση της «ευελιξίας» και η λεγόμενη «κινητικότητα» του εργατικού δυναμικού αποτυπώνεται και σε έναν άλλο δείκτη, αυτόν του ετήσιου αριθμού προσλήψεων. Ετσι, ενώ το 2009 ο αριθμός αυτός ήταν 945.138 νέες προσλήψεις και αντιστοιχούσε σε κάτω από το 50% του συνόλου των μισθωτών, το περασμένο έτος ο αριθμός των νέων προσλήψεων έφτασε τις 2.142.974, αριθμός πολύ πάνω και από τον απόλυτο αριθμό των μισθωτών (περίπου 1,8 εκατ.). Ο δείκτης αυτός επιβεβαιώνει τη μεγάλη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, την ανακύκλωσή του ακόμα και μέσα στη διάρκεια του ίδιου έτους, τη γενικότερη αβεβαιότητα και την προσωρινότητα της εργασίας, στόχος που αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ και μία από τις βασικές αξιώσεις του κεφαλαίου.
Παράλληλα, δίπλα στους «ευέλικτους» εργαζόμενους παραμένει στα ύψη το μέγεθος του «εφεδρικού στρατού», καθώς ο αριθμός των ανέργων δεν πέφτει κάτω από το 1 εκατομμύριο άτομα. Σε αντίθεση μάλιστα με τη δραματική αύξηση των ανέργων, ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας συρρικνώνεται. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των επιδομάτων που καταβλήθηκαν το περασμένο έτος ήταν 1,522 εκατ., όταν το 2010 ο αριθμός των επιδομάτων που καταβλήθηκαν ήταν 2,690 εκατ., μείωση κατά 43% (!), εξέλιξη που έχει να κάνει και με τις ακόμα χειρότερες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη λήψη επιδόματος ανεργίας, αλλά και τη μεγέθυνση της μακροχρόνιας ανεργίας, πέραν του έτους, οπότε δεν παρέχεται κάλυψη στους ανέργους. Η πραγματικότητα αυτή αποτυπώνεται και στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των ανέργων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, από 28,3% το 2010 στο 43,4% το 2015...
--------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Εντείνονται τα μέτρα καταστολής στο όνομα της «τρομοκρατικής απειλής»
Συνεργασία γερμανικής αστυνομίας και στρατού για επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ενίσχυση της παρακολούθησης με κάμερες σε δημόσιους χώρους Κοινή άσκηση της γερμανικής αστυνομίας και του ομοσπονδιακού στρατού, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Γερμανία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα σε πολλά σημεία της χώρας. Η συνεργασία αστυνομίας και στρατού για επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζεται από τη γερμανική κυβέρνηση ως απαραίτητη για την αντιμετώπιση της «απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας», επιβεβαιώνοντας πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις για ένταση της καταστολής κατά των λαών και του εργατικού κινήματος. Παράλληλα, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση της παρακολούθησης και καταγραφής εικόνων μέσω καμερών παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τη «Deutsche Welle», η άσκηση με την επωνυμία «GETEX» έγινε σε έξι ομόσπονδα κρατίδια με τη συμμετοχή 360 στρατιωτών. Είναι η πρώτη στο είδος της στη μεταπολεμική Γερμανία, καθώς το γερμανικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει την επέμβαση του στρατού στο εσωτερικό, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κατά των «εχθρών του κράτους», δηλαδή για την κατάπνιξη επαναστατικών κινημάτων. Ιστορικά, ήταν ο στρατός της Πρωσίας που κατέπνιξε την πρώτη γερμανική αστική επανάσταση το 1848. Αρκετές δεκαετίες αργότερα, λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, την περίοδο της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», τον Ιανουαριο του 1919, ο γερμανικός στρατός υπό τις εντολές της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης πυροβολούσε κομμουνιστές και μέλη των εργατικών και αγροτικών συμβουλίων.
Σήμερα, αξιοποιούνται από τη γερμανική κυβέρνηση οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο για να σπείρουν το φόβο και να «νομιμοποιηθούν» στη λαϊκή συνείδηση τα μέτρα καταστολής. Η πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ, Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ, δηλώνει σχετικά: «Οι τρομοκράτες συνεργάζονται, δεν γνωρίζουν σύνορα. Για το λόγο αυτό πρέπει οι γερμανικές αρχές ασφαλείας να επικοινωνούν άμεσα και να λειτουργούν αποτελεσματικότερα από ό,τι στο παρελθόν. Οι κοινές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να προσκρούουν σε όρια αρμοδιοτήτων ή συνόρων ομόσπονδων κρατιδίων». Για τον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, η πρώτη κοινή άσκηση για την αντιμετώπιση ταυτόχρονων τρομοκρατικών χτυπημάτων δεν θα είναι η τελευταία.
Νομοσχέδιο για κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους
Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για ενίσχυση της βιντεοεπιτήρησης σε εμπορικά κέντρα, στάδια, πλατείες μεγάλων πόλεων, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, χώρους στάθμευσης οχημάτων, λεωφορεία και τρένα στο όνομα της «διασφάλισης του αισθήματος ασφάλειας», μετά τις επιθέσεις το τελευταίο διάστημα. Το νομοσχέδιο στηρίζεται σε ένα πακέτο μέτρων του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, που ανακοινώθηκε το 2016. Οι περιφερειακές αρχές προστασίας των δεδομένων εξακολουθούν να εξετάζουν τα αιτήματα των αρχών για χρήση των δεδομένων που καταγράφουν οι κάμερες παρακολούθησης. Ομως, πλέον με το νόμο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η άρση τυχόν αντιρρήσεων, στο όνομα της εσωτερικής ασφάλειας και της διατήρησης της τάξης. Η Βουλή συμφώνησε, επίσης, να επιτρέψει στην ομοσπονδιακή αστυνομία να χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα για την ανάγνωση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και κάμερες στη στολή των αστυνομικών, καθώς και να καταγράφει τηλεφωνικές κλήσεις σε κέντρα ελέγχου.
--------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Κόντρες για παρακολουθήσεις
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντείνεται η κόντρα της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές στο Κογκρέσο, με αφορμή τις κυβερνητικές αιτιάσεις για παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του από τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρουσιάσει, πιθανώς, τα στοιχεία για τις λεγόμενες «τηλεφωνικές υποκλοπές». Παράλληλα η σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ, δήλωσε ότι δεν έχει καμία απόδειξη για τις φερόμενες τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του Τραμπ, μολονότι νωρίτερα δήλωνε σε δίκτυα ότι ανάμεσα στους πολλούς τρόπους παρακολούθησης μπορεί να είναι τα «έξυπνα» τηλέφωνα και τηλεοράσεις, ακόμη και... φούρνοι μικροκυμάτων. Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν είχε προκαλέσει τον Πρόεδρο Τραμπ να αποδείξει τις κατηγορίες περί παρακολούθησης ή να τις αποσύρει, αν δεν μπορέσει να τις αποδείξει.
------------------------------------------------------------------------
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν χτες 26χρονο Παλαιστίνιο, κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, γιατι ειπαν οτι προσπάθησε να τραυματίσει με μαχαίρι δύο αστυνομικούς κοντά σε μια από τις εισόδους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, παροτι ολοι οι μαρτυρες λενε το αντιθετο, ότι οι στρατιωτικη «αστυνομια» των σιωναζι τον δολοφονησε εν ψυχρω χωρις λογο. Ωρες αργότερα, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Ραμάλα, απαιτώντας την παραίτηση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και επικρίνοντας τη συμφωνία ασφαλείας και συνεργασίας με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.
--------------------------------------------------------------------------
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ.-- Αγνωστοι έστησαν ενέδρα στον Αζέμ Βλάσι, πρώην επικεφαλής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας, επί Προέδρου Τίτο, νυν δικηγόρο και πολιτικό αναλυτή, κοντά στο σπίτι του στην Πρίστινα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTK του Κοσσυφοπεδίου, ο Βλάσι τραυματίστηκε από σφαίρες στον ώμο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
-------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Απολύσεις 4.000 εργαζομένων στα Ταχυδρομεία
Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στη Δανία, με θύματα αυτή τη φορά τους υπαλλήλους των ταχυδρομείων. Μόνιμη αιτιολογία, η ανταγωνιστικότητα, ανεξάρτητα από το αν η εταιρεία είναι ιδιωτική, κρατική ή δημοτική. Αν και η παραγωγικότητα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, κοντεύει να ξεπεράσει τα όρια του δυνατού, λόγω απολύσεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας, συνεχίζονται οι μαζικές απολύσεις. Τα «Δανέζικα Ταχυδρομεία» πουλήθηκαν πριν ένα χρόνο στα «Σουηδικά Ταχυδρομεία» (Post Nord), αφού είχαν απολύσει πάνω από 15.000 εργαζόμενους από το 2000 και μετά. Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει την εταιρεία σε ιδιώτες τμηματικά, πουλώντας πρώτα τα φιλέτα, όπως τη διανομή Τύπου, και για να αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστική, προχωράει σε απόλυση 4.000 εργαζομένων σε πρώτη φάση.
Τα «Δανέζικα Ταχυδρομεία» από κρατική εταιρεία μετατράπηκαν το 1995 σε ανώνυμη εταιρεία, και από το 2000, με βάση την ευρωενωσιακή ντιρεκτίβα «απελευθέρωσης» του κλάδου, μπήκαν στο παιχνίδι άλλες εταιρείες, που απασχολούσαν προσωπικό από άλλες χώρες με μισθούς πείνας. Με την απόλυση των 4.000 εργαζομένων η διοίκηση ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής τα γράμματα θα διανέμονται μόνο μια φορά τη βδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων 3F, διά στόματος του προέδρου της, θεώρησε παρατραβηγμένο το μέτρο, αλλά παράλληλα ανέλαβε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, ότι μπορούν να βρουν άλλη δουλειά. Επίσης πριν από λίγο καιρό η μεγάλη φαρμακοβιομηχανία «NOVO», παρά τα δισεκατομμύρια κερδών, ανακοίνωσε 1.000 απολύσεις.
--------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Σε 10ημερη απεργία προχωράει από τις 15 Μάρτη η Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενη για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η πραξικοπηματική «κυβέρνηση» του Μισέλ Τέμερ, που προήλθε μετά την ανατροπή της προηγούμενης συνταγματικης και εκλεγμενης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ντίλμα Ρουσέφ (της οποίας ήταν κυβερνητικός εταίρος). Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί, που συγκέντρωσαν περίπου 1 εκατομμύριο υπογραφών για συμμετοχή στην απεργία, καλούν και άλλους κλάδους να συμμετάσχουν σε αυτήν. Το βασικό αίτημα είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προτείνει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους (άνδρες, γυναίκες) στα 65 χρόνια με 25 χρόνια υποχρεωτικής ασφάλισης, καταργώντας τις διαφορετικές ρυθμίσεις που ίσχυαν για τους εκπαιδευτικούς και τους αγρότες.
Κινητοποιήσεις όμως πραγματοποιούνται και στη γειτονική Αργεντινή, επίσης από εκπαιδευτικούς. Χτες είχε προκηρυχθεί άλλη μια μέρα απεργίας (η πέμπτη από τις αρχές του μήνα) από τους δασκάλους και καθηγητές και την Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιδρούν στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι και τις τοπικές κυβερνήσεις. Εγκαιρα είχαν ζητήσει διαπραγματεύσεις για αυξήσεις 35% στους μισθούς, ενώ οι κρατικές και δημοτικές αρχές που αρνήθηκαν να τους συναντήσουν τώρα αντιπρότειναν αύξηση 18%, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
--------------------------------------------------------------------------------
15/3: Πανελλαδική ημέρα δράσεων για χορήγηση αδειών σε Γουρνά και Κουφοντίνα
Το κράτος ζητά δηλώσεις μετάνοιας. Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους Άμεση χορήγηση άδειας στους συντρόφους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά
Πανελλαδική ημέρα συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης Τετάρτη 15 Μαρτίου Αθήνα: Διαδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα Προπύλαια, στις 17:00 Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους
Αντιεξουσιαστικη Κινηση Αθηνας
------------------------------------------------------------------------------
Στη Δαμασκό, #Συρία: Οι γυναίκες κανουν ελεύθερα ποδήλατο μέσα στην πόλη.
Στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες δεν μπορούν καν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χωρίς ένα αρσενικό να είναι "φύλακας".
Και όμως η κατασταλτική απόλυτη μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να φέρει "την ελευθερία και τη δημοκρατία" στην κοσμική, πλουραλιστική Συρία; Σε παρακαλώ.
--------------------------------------------------------------------------------
Στρατιώτες των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής εισέβαλαν στο σπίτι του Iyad Burnat, στο χωριό Bili'in της Δυτικής Όχθης, στις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, και απήγαγαν τον γιο του Abdul Khalik, ενώ αυτός βρισκόταν σε ταξίδι στην Μέκκα. Ο Abdul βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης από τον τραυματισμό στο κεφάλι τον περασμένο μήνα, από σφαίρα στρατιώτη του #IOF
Iyad Burnat ηγείται του μη βίαιου αγώνα των κατοίκων του χωριού Bil'in στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ειναι πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του Bil'in Ενάντια στο Τείχος, το οποίο οργανώνει την εβδομαδιαία διαμαρτυρία της Παρασκευής απο το 2005, ενάντια στο Ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη. Είναι επίσης πρόεδρος των Φίλων για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στο Bil’in, μια φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση με σκοπό την εδραίωση ενός "μεγάλου δικτύου ανθρώπων από όλον τον κόσμο που υποστηρίζουν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για όλους."

3 σχόλια:

e-h είπε...





ΜΕΚΕΑ (ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ) - 13/03/2017
________________________________________

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ

Τα μηνύματα από το συλλαλητήριο των Κρητικών αγροτών στην Αθήνα & η προοπτική της ανατροπής της νέας τάξης στην Ελλάδα

Οι αγρότες από την Κρήτη κυρίως, ήταν οι μόνοι από όλη την Ελλάδα που κατέβηκαν οργανωμένα στην Αθήνα για να αντισταθούν – και όχι απλά να «διαμαρτυρηθούν» – στην κοινοβουλευτική χούντα των Σύριζα-Ανελ που επιβάλει την καθολική εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτικής παραγωγής, μέσω της πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές όπου το τι, πώς και πόσο παράγεται ορίζεται από τον διεθνή ανταγωνισμό και το κέρδος των πολυεθνικών και όχι από τις πραγματικές βασικές ανάγκες των λαών.
Τιμάμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα των αγωνιζομένων αγροτών, όχι απλά επειδή έκαναν ένα ακόμα συλλαλητήριο στην Αθήνα ή κάπου αλλού, αλλά γιατί η δυναμική τους παρουσία ήταν μήνυμα προς κάποιους αγροτοπατέρες που έχουν οδηγήσει άλλες ομάδες αγροτών από την επαρχία στον συμβιβασμό – ήταν αυτοί οι ίδιοι ινστρούχτορες που κατέστρεψαν «ταξικά» το προηγούμενο αγροτικό συλλαλητήριο με τα «πανηγύρια» στο σύνταγμα και τα «τσίπουρα» στο Μαξίμου. Ακόμα ήταν μήνυμα αντίστασης προς την υπόλοιπη κοινωνία και ηχηρό χτύπημα στην «νέο-θρησκεία» της ειρηνικής αποβλάκωσης, του «γκαντισμού», το να δέχεσαι δηλαδή τα πάντα σαν δούλος με το πρόσχημα της «ειρηνικής διευθέτησης» σε συνθήκες προτεκταροποίησης της χώρας, ξεπουλήματος ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας με κυβερνήσεις μαριονέτες της Υπερεθνικής Ελίτ, που όχι απλά δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό, αλλά φρόντισαν σαν γνήσια κοινοβουλευτική χούντα μαζί με τα υπόλοιπα ευρώδουλα κόμματα της βουλής να μετατρέψουν τις εντολές της κοινωνίας για αντίσταση, σε καθολικό ξεπούλημά της....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΔΩ
http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/


ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΜΕΚΕΑ
13/03/2017

e-h είπε...

Δελτίο Τύπου: Δίωξη πολίτη της Σάμου για το μεταναστευτικό
ΕΠΑΜ
12 Μαρτιου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Τ.Ο. Σάμου του Ε.ΠΑ.Μ., καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική την παρέμβαση εισαγγελέα που ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά ο βουλευτής Σάμου κ. Σεβαστάκης Δ., σε βάρος πολίτη, του κ. Βέττα Γιάννη, ο οποίος, ως εκπρόσωπος κίνησης Σαμίων πολιτών, κάλεσε σε διαμαρτυρία, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, τους συμπολίτες του και τους τοπικούς φορείς για το μεταναστευτικό και την οικονομική υποβάθμιση του νησιού, ζητώντας απαντήσεις από τον βουλευτή του νησιού.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Βουλευτή ο λόγος που τον ώθησε στην εισαγγελική καταγγελία ήταν η υποσημείωση της ανακοίνωσης που ανέφερε ότι σε ενδεχόμενη μη προσέλευση του Βουλευτή θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη του γραφείου του.
Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και της διαμαρτυρίας δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε να ποινικοποιηθεί. Οι βουλευτές, όπως και κάθε αιρετός εκπρόσωπος, είναι υπηρέτες της λαϊκής βούλησης και προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού.
Ωστόσο:
Η αγανάκτηση των πολιτών της Σάμου, όπως και άλλων ακριτικών νησιών, είναι δικαιολογημένη, καθώς, παράλληλα με την οικονομική εξαθλίωσή τους βιώνουν άμεσα τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος, ενός μείζονος σημασίας εθνικού ζητήματος, καθώς λειτουργεί ως ένας ακόμη μοχλός διάλυσης του εθνικού κράτους στον βωμό της παγκοσμιοποίησης.
Τα ίδια συμφέροντα που έχουν υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα μας, επιβάλλουν τους πολέμους, μετατρέπουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πρόσφυγες ή μετανάστες, τους καθιστούν ομήρους παγκόσμιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τους χειρίζονται ως όπλο εδαφικών ανακατατάξεων και αναθεώρησης συνόρων.
Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν λύνεται εντός της ΕΕ, όταν αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή την ΕΕ. Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς ενός κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο από μια πατριωτική – δημοκρατική εξουσία, όταν ο λαός ανακτήσει την εθνική του κυριαρχία του.
Χρέος μας η ανατροπή αυτής της Κατοχής, η απελευθέρωση της Πατρίδας μας, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!
Το Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζει κάθε Έλληνα πατριώτη που στρατεύεται σε αυτόν τον αγώνα, για την Πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία!
Αθήνα 10 Μαρτίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

e-h είπε...



Συντροφοι και φίλοι της ΛΑΕ.

Την Τετάρτη στις 10πμ στην επιθεώρηση εργασίας Πειραιά είναι καλεσμένη η τριμερής συνάντηση για την απόλυση της Αριστ'εας απο την Mellon Technologies.
Χρειάζεται όσοι μπορούν και δεν δουλέυουν να είναι για να υπάρχει μαζική στηριξη έξω απο το κτίριο της επιθεώρησης Εργασίας Πειραιά.

SOS: Χρειάζονται επειγόντως ψηφίσματα συμπαραστασης. Εχουμε πάρει ήδη απο το ΕΚΑ, την ΠΕΝΕΝ και απο το κλαδικό σωματείο του φαρμάκου. Προσπαθήστε μέχρι αύριο το μεσημέρι να βγάλετε απο το σωματείο σας. Θα είναι χρήσιμο για την επιθεώρηση εργασίας.


Σχέδιο Ψηφίσματος

Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας Α. Κ.
από την εργοδοσία της Mellon Technologies ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Την Παρασκευή 3 Μάρτη η εργοδοσία της Mellon Technologies, απέλυσε, τη συναδέλφισσας Α.Κ, στέλνοντας δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της μια που είχε αναρρωτική άδεια, καταστρατηγώντας κάθε ίχνος εργατικής νομοθεσίας που έχει απομείνει.
Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Mellon Technologies, προσπάθεια στη οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε όλους τους προηγούμενους μήνες.
Η συναδέλφισσα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Η διοίκηση της Mellon Technologies με στοχευμένες απολύσεις ιδρυτικών μελών του σωματείου, πιέσεις και εκφοβισμούς κατάφερε να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκλογών μέσα σε έξη μήνες (όπως προβλέπει ο νόμος) και έτσι το σωματείο αποψιλωμένο έπαψε στα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρχει. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, μαζί με την συναδέλφισσα Α.Κ συνέχισαν την προσπάθεια για να στήσουν νέο σωματείο στο χώρο δουλειάς καταθέτοντας εκ νέου καταστατικό ίδρυσης σωματείου.
Εδώ και καιρό, η εταιρεία δεν έδινε ουσιαστική εργασία στην συνάδελφο και στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της, την κάλεσε για να τις προτείνει να πάρει από τώρα τους μισθούς που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας της στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και την αποζημίωσή της και να απολυθεί “οικειοθελώς”, παραιτούμενη βέβαια και από το σωματείο.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να εμποδίσει να στεριώσει ο συνδικαλισμός στο κάτεργο της Mellon Technologies, να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να «κάτσουν ήσυχοι».
Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων που στέκονται απέναντι στον εργοδότη και παλεύουν ενάντια στις συνεχόμενες απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελούν βραχνά για την εργοδοσία της Mellon Technologies και για αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί τους.
Δεν θα τους αφήσουμε. Η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της.
• Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας Α.Κ. για συνδικαλιστικούς λόγους από την Mellon Technologies.
• Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.
• Να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία.
• Να σταματήσουμε τις απολύσεις στις οποίες συστηματικά προχωράει η Mellon Technologies, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο