Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τεταρτη 15 Μαρτιου 2017


Αυτοί είμαστε κύριοι. Αποτύχαμε.
5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 | 17:51
Μαρτυρεί ο Θάνος Πασχάλης Ειδικευόμενος Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Εφημερία. Απογευματάκι χτυπάει το τηλέφωνο. »Τον εφημερεύων νευροχειρουργό θέλω, στα ΤΕΠ της Παιδιατρικής για ένα παιδάκι που χτύπησε…» Ένα τέταρτο μετά, διεκπεραιώνοντας κάποια διαδικαστικά θέματα της κλινικής κατεβαίνω να το δω. Μου είχε πει ήδη η συνάδελφος στο τηλέφωνο ότι το παιδί είναι »πίσω αναπτυξιακά» (έχουμε ξεπεράσει τους όρους καθυστερημένο και αυτιστικό το 2016), ότι δε μιλάει παρα μόνον δείχνει και δεν περπατάει. Μπαίνω στο εξεταστήριο της παιδιατρικής. Βλέπω έναν τέλειο ζουζουνο να με κοιτάει, τον ρωτάω πώς το λενε. Δεν μου απαντάει. Δίπλα του κάθεται ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, η Ελευθερία, 13 χρονών.
«Εσυ τι εισαι;» της λεω. «Αδελφή του.» «Και με ποιον είναι το παιδάκι;» «Με μένα » απαντάει.
Ρωτάω το ιστορικό εν τάχει στην μικρή πριγκίπισσα και καταλαβαίνω ότι είναι μια μικρή κάκωση κεφαλής, χωρίς σημεία ενδοκράνιας υπέρτασης με ένα χαμηλής ταχύτητας μηχανισμό κάκωσης. Λέω στο μικρό. «Είσαι καλα; Θές να μου πεις τίποτα;»
«ΠΕΙΝΑΩ». Λέει το »πισω αναπτυξιακά » παιδί. Ρωτάω την αδερφή του τι θέλουν να φάνε να το φροντίσουμε. Με κοιτάει στα μάτια κατακκόκινη απο ντροπή και λέει «τίποτα, ευχαριστούμε». Λίγα λεπτά μετά μιλώντας με τη συνάδελφο ανακαλύπτω ότι η Ελευθερία είναι κηδεμόνας των μικρών αδελφών της (δεν εμαθα ακριβή αριθμό), τα ταϊζει, τα προσέχει. Δεν έμαθα αν πάνε σχολείο. Και ράγισα.
Αυτοί είμαστε κύριοι. ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. Όταν έρχεται ένα παιδί στα επείγοντα και ΠΕΙΝΑΕΙ και δεν έχει διάγνωση από τα γεννοφάσκια του, ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ. Με ένα θολό οικογενειακό περιβάλλον, με ένα μηδενικό υπόβαθρο, που δε θέλω να αναφέρω εδώ τα παιδιά αυτά παλεύαν για να ζήσουν. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΩΡΓΟ, ΚΩΣΤΑ, ΑΝΤΩΝΗ, ΑΛΕΞΗ; ΠΟΥ;;; Αισθάνομαι σήμερα πιο αχρηστος απο ποτε. Πρέπει να ντρεπόμαστε. Όλοι μας. Μας σιχάθηκα.
----------------------------------------------------------------------------------
Αττική: Γιατρός έπεσε στο κενό γιατί υποχώρησε η κουπαστη της σκάλας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ
ΤΡΊΤΗ, 14 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017
Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ ειδικευόμενος γιατρός από το ΕΛΠΙΣ. Ο άτυχος νεαρός γιατρός κατέβαινε απλά σκάλες και κρατήθηκε από την σαπισμένη κουπαστή. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο κενό και να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, «είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση».
Και καταλήγουν από την ΕΙΝΑΠ: «Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές. Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση».
--------------------------------------------------------------------------------
CITY PLAZA! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών...
3/15/2017 03:47:00 π.μ.
Aliki Papachela
Επειδή ανεβήκαμε επίπεδο, μετά την μεταφορά των 127 προσφύγων από το κτίριο του ΕΕΣ, που ήταν σε κατάληψη και την άδειασαν χθες, στο City Plaza. Εχουμε καταλάβει ότι το City Plaza χρησιμοποιείται ως κρατική δομή φιλοξενίας προσφύγων, ερήμην της ιδιοκτησίας και καταπατώντας κάθε νόμο και συνταγματικό δικαίωμα, με καλοπληρωμένους κρατικούς υπαλλήλους και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μέσω της γερμανικής ΜΚΟ Medico και άλλων διεθνών θηριωδών και ντόπιων ΜΚΟ, ή να κάνω και κακά μου; Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών! Με πολλά δις μαύρο χρήμα! Ποιός Ακης, ποιά εξοπλιστικά, ποιά υποβρύχια που γέρνουν!
Σαν το σκάνδαλο City Plaza κανένα!
Και φυσικά το καλοκαίρι που με πληροφορούσαν ότι άνθρωποι του Μουζάλα συσκέπτονταν συχνά πυκνά τον Γιαννόπουλο μέσα στο City Plaza και συσκέπτονταν με θέμα την διαμόρφωση του City Plaza σε κέντρο δράσεων, δεν πήγαινε ο νους μου ότι συντόνιζαν άλλες 20 τουλάχιστον καταλήψεις ιδιωτικών κτιρίων, με τον ίδιο σκοπό. Εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται το μεγαλοφυές σχέδιο Μουζάλα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού με παράλληλη άλωση περιουσίας καταχρεωμένων απ τα μνημόνια ιδιωτών με αριστοτεχνικό τρόπο!
Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα της κατάληψης που κατέβηκα στο ξενοδοχείο και με υποδέχθηκαν Γιαννόπουλος και Ανδρουλιδάκης προπηλακίζοντάς με χυδαία, που μου είπαν μ ένα στόμα μια φωνή: δεν δικαιούσαι να έχεις περιουσία αφού χρωστάς στο δημόσιο! Τους απάντησα λοιπόν ότι τα χρέη μου είναι καθαρά και μόνο μνημονιακά, πριν δεν χρώσταγα ποτέ τίποτα και εν πάσει περιπτώσει ποιοί είναι αυτοί που θα κρίνουν αν και τι δικαιούμαι; Εκπρόσωποι της Μέρκελ και του Σόϊμπλε; Και γέλασαν βροντερά οι έμμισθοι επαναστάτες του κώλου.
Κυρίε Μουζάλα βγάλτε το payroll του υπουργείου σας στην δημοσιότητα, να δούμε κάτι που θέλουμε! Κυρίε Τόσκα γιατί δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της; Σήμερα κατήγγειλαν ότι τους έχουν δέσει τα χέρια και δεν τους αφήνουν να επέμβουν στις καταλήψεις. Ποιοί και γιατί; Η ανάρτηση είναι δημόσια, βρίστε όσο θέλετε, εγώ δεν το βουλώνω.
---------------------------------------------------------------------------------
Reuters:Στοιχεία σοκ για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
Με την οικονομική κρίση να έχει ενσκήψει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, κάποιοι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει ήδη να καταρρέουν, γράφει το Reuters σε εκτενές ρεπορτάζ του με θέμα την παιδική φτώχεια στην χώρα μας. Για το λόγο αυτό, το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισκέφτηκε το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, και συνομίλησε με τους επικεφαλής του.
«Μέσα στην εξαντλητική οικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται εκείνα που οι γονείς τους παλεύουν μετά κόπων και βασάνων να τα ταΐσουν», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Στοιχεία σοκ για την παιδική φτώχεια Το 1/4 του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο και το 1/4 των παιδιών του ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ που σημειώνει το Reuters, «κάτι που αναγκάζει τους γονείς να εξαρτώνται από τους παππούδες. Ομως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές διαδοχικές φορές».
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, το οποίο είχε ιδρυθεί πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και που "μετά βίας μπορεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια. Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα".
Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου δήλωσε ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα ''γυμνό'' δωμάτιο με σειρές κρεβατιών και έχει έλλειψη προσωπικού και πόρων για να αυξήσει τη χωρητικότητά του, σύμφωνα με την κα. Ζερβάκη. Οι περισσότερες θέσεις είναι για τα κακοποιημένα παιδιά.
"Είναι Παρασκευή;"
Δεκάδες άλλα παιδιά, ηλικίας 2-5 ετών, πάνε εκεί καθημερινά. «Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να φύγουν, να πάνε στη μητέρα τους», δήλωσε η κα. Ζερβάκη στο Reuters. «Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, οπότε καθημερινά ρωτούν ''Είναι Παρασκευή;''», περιγράφει η Ανθούλα Ζαρμακούπη, κοινωνική λειτουργός. «Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο», συμπληρώνει. Μερικές φορές όμως, ακόμη και αυτό δεν είναι δυνατόν. «Εχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», αναφέρει η ίδια.
Δύσκολη είναι όμως και η κατάσταση για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, καθώς έχει περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση και καλύπτει μόλις τη μισή μισθοδοσία. Το ίδρυμα βασίζεται σε δωρεές για φαγητό και ρούχα, ενώ όπως παραδέχεται η κα. Ζερβάκη είναι δύσκολο να πει αν θα μπορέσει να καταβάλει τους μισθούς του επόμενου μήνα. «Δεν φαίνεται ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Θα πάρει μερικά χρόνια. Ελπίζω όχι πολλά», καταλήγει.
-------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 11 ΕΤΩΝ (11/3/2006) ΑΠ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΛΟΜΠΟΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΑΝΑΡΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Η «Αθώωση» Του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς
Αρχές Αυγούστου (2016), εν μέσω της θερινής ραστώνης, στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν άρθρα που μιλούσαν για «αθώωση» του Μιλόσεβιτς, απ’ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Φυσικά κάτι τέτοιο νομικά δεν είναι δυνατό, αφού αυτός έχει αποβιώσει προ δεκαετίας.
Ποιόν άλλον τίτλο να βάλεις, όμως, σ’ ένα άρθρο που παρουσιάζει την απόφαση του ιδίου δικαστηρίου που δίκαζε τον Μιλόσεβιτς, για την ίδια υπόθεση, με τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία, για άλλον κατηγορούμενο (Ράντοβαν Κάρατζιτς), στην οποία οι παρεμπίπτουσες κρίσεις, που έκανε για τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, είναι όλες απαλλακτικές και τελείως αντίθετες, από τη βεβαιότητα ενοχής του… «αιμοσταγούς χασάπη των Βαλκανίων» που μας είχαν εμφυσήσει τα φερέφωνα του ΝΑΤΟ, ΜΜΕ, με καθημερινή πλύση εγκεφάλου κατά τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο;
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο καλοκαίρι κυκλοφόρησε, καθαρογραμμένη στο διαδίκτυο, η καταδικαστική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, για τις κατηγορίες που του προσάψαν, οι οποίες ήταν ίδιες με αυτές προς τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς (με προεξάρχουσα βέβαια την τραγική σφαγή της Σρεμπρένιτσα των 8.000 αμάχων) και αφορούσαν εγκλήματα των Σέρβων κατά των άλλων εθνοτήτων κατά τον εμφύλιο της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης. Όμως, απ’ την επώδυνη και μακρά ακροαματική διαδικασία με εκατοντάδες μάρτυρες και χιλιάδες σελίδες εγγράφων, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που δίκαζε και τον Μιλόσεβιτς μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, αποφάνθηκε ότι ο Μιλόσεβιτς όχι μόνο δεν συμμετείχε στις αγριότητες κατά των άλλων εθνοτήτων στη Βοσνία, αλλά φέρεται κι ότι διαφωνούσε σφοδρώς και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τις αποτρέψει(1)! Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο ουδαμού πείστηκε «… ώστε να καταλήξει στο ότι ο Σλόμποταν Μιλόσεβιτς συμφώνησε με το κοινό σχέδιο για τη μόνιμη απομάκρυνση των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και των Κροατών της Βοσνίας από την περιοχή των Σέρβων της Βοσνίας…» (παράγραφος 3460).
Επίσης αναφέρεται ότι: «… Το Δικαστήριο σημειώνει πως η σχέση ανάμεσα στον Μιλόσεβιτς και τον κατηγορούμενο [Ράντοβαν Κάρατζιτς] είχε επιδεινωθεί από το 1992. Το 1994 δεν συμφωνούσαν πλέον καθόλου για τις ενέργειες που θα έπρεπε να δρομολογηθούν. Επιπλέον, ήδη από τον Μάρτιο του 1992 υπήρξε φανερή διαφωνία ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τον Μιλόσεβιτς, σε συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, κατά την διάρκεια των οποίων ο Μιλόσεβιτς και άλλοι Σέρβοι ηγέτες ξεκάθαρα κατέκριναν τους Σερβοβόσνιους ηγέτες ότι διαπράττουν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «εθνοκάθαρση» και ότι έκαναν πόλεμο για τους δικούς τους σκοπούς…» (Σημείωση 11027, σελ 1303). Για την προϊστορία της σχέσης του κατηγορουμένου με τον Μιλόσεβιτς το Δικαστήριο αναφέρει (παράγραφος 3279) ότι ήδη «… στις 26/12/1991 ο κατηγορούμενος [Κάρατζιτς] κι ο Κράζισνιτς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που ο Μιλόσεβιτς δεν ενέκρινε τα σχέδιά τους και θα έπρεπε να τα “σπάσουν” μαζί του…» και «… ότι τον Ιανουάριο του 1992 ο Μιλόσεβιτς είπε ότι δεν θεωρεί τον κατηγορούμενο άτομο της δικής του επιρροής (satellite)». Από πληθώρα αναφορών, όπως στις παραγράφους 2709, 2710, 2685, ο Μιλόσεβιτς φαίνεται καθαρά ότι προτιμούσε την διατήρηση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και όλοι οι χειρισμοί του τελικά στην απόσχιση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ήταν πολύ πιο προσεκτικοί από του Κάρατζιτς, σε σημείο που αμφισβητούσε ξεκάθαρα τη νομιμότητα της Σερβοβοσνιακής εθνοσυνέλευσης(!). Ρητά δε (παραγρ.2687) αμφισβήτησε το κατά πόσο η Σερβοβοσνιακή Εθνοσυνέλευση νομιμοποιείτο να αποκλείσει τους Μουσουλμάνους!
Σε συναντήσεις με Σέρβους και Βόσνιους επισήμους (παραγ.3288): «… ο Σλόμποταν Μιλόσεβιτς ξεκαθάρισε ότι όλα τα μέλη άλλων εθνών και εθνοτήτων πρέπει να προστατευτούν…». Επισήμανε πως ήταν ενάντια σε κάθε μορφής εθνοκάθαρση (3280), ότι το έγκλημα έπρεπε να διωχθεί (3284) και πως το εθνικό συμφέρον των Σέρβων δεν είναι να κάνουν διακρίσεις (3288).
Το Δικαστήριο επισημαίνει (παραγρ.3289) περαιτέρω, ότι «… σε ιδιωτικές συναντήσεις ο Μιλόσεβιτς ήταν έξω φρενών με την ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας που απέρριψε το σχέδιο Vance-Owen και μάλιστα έβριζε (cursed) τον κατηγορούμενο [Kάρατζιτς]…». Επίσης (3283), τον Μάιο του 1993 μιλώντας στην Σερβοβοσνιακή εθνοσυνέλευση τους είπε να δεχτούν το σχέδιο Vance-Owen, το οποίο όμως ο Κάρατζιτς θεωρούσε καταστροφικό. Πολλές φορές μάλιστα, δέχεται το Δικαστήριο, (3295) προσπάθησε να κάνει τους Σερβοβόσνιους να λογικευτούν και τους έλεγε «… ότι το σημαντικό ήταν να σταματήσουν τον πόλεμο…». Ο Μιλόσεβιτς (3290) επίσης, αμφισβητούσε το κατά πόσον ο κόσμος θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι οι Σέρβοι της Βοσνίας, που εκπροσωπούν το 1/3 του πληθυσμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θα έπαιρναν το 50% της περιοχής και ενθάρρυνε μια πολιτική συμφωνία. Μάλιστα (3297) σε μια συνάντηση με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, ο Μιλόσεβιτς είπε ξεκάθαρα στους Σερβοβόσνιους ηγέτες ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να πάρουν παραπάνω εδάφη. Είναι άδικο, είναι απάνθρωπο, τους είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλες συναντήσεις με Σέρβους και Βόσνιους αξιωματούχους, η απόφαση καταλήγει ότι, ο Μιλόσεβιτς (παραγρ. 3293) «… δήλωσε ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει άμεσα και το μεγαλύτερο λάθος των Σερβοβόσνιων ήταν να θέλουν μια ολοκληρωτική νίκη επί των Μουσουλμάνων της Βοσνίας…», και ενθάρρυνε κάθε ειρηνευτική διαδικασία (3292). Εν τέλει (παραγ.3296), τον Μάιο του 1995 ήταν πλέον φανερό και στους διεθνείς αντιπροσώπους το χάσμα και η πλήρης ρήξη και διαφωνία μεταξύ Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς [Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα έλαβε χώρα 13 Ιουλίου 1995]. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε λόγος για «αθώωση» του Μιλόσεβιτς. Ένα χρόνο μετά απ’ τον θάνατό του, τον Μάρτιο του 2007, απορρίφθηκε αγωγή αποζημίωσης της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης κατά της Σερβίας, διότι δεν αποδείχτηκε ότι ο Μιλόσεβιτς είχε καμία σχέση με το τι έκανε ο στρατός των Σερβοβοσνίων της Βοζνίας-Ερζεγοβίνης, που διέπραξε και τις αγριότητες(2). Τότε πάλι, πολλοί μίλησαν για μετά θάνατον «αθώωση» του «Σλόμπο»!
----------------------------------------------------------------------------------------
Όσο κι αν ψάξεις, αποκλείεται να βρεις κάποιο άρθρο, κάποια ομιλία του Λένιν, της Λούξεμπουργκ, του Τσε Γκεβάρα, του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, του Πέτρουλα, με βρισίδια προς τον κόσμο "που είναι συμβιβασμένος και δεν αγωνίζεται και δεν έχει ελπίδα καμιά". Αυτοί κι αν έζησαν σε καταστάσεις που "δεν κουνιόταν φύλλο"! Ήξεραν, όμως, ότι οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις είναι οι ιδιαίτερες στιγμές της ιστορίας, όταν ο κόσμος που επί χρόνια παραμένει σε αδράνεια πείθεται πως η μόνη διέξοδος είναι η ανατροπή. Ως επαναστάτες, λοιπόν, συνέχιζαν να αγωνίζονται και σε δύσκολους καιρούς, χωρίς να βρίζουν τον κόσμο. Και κυρίως, χωρίς να καλλιεργούν τη μοιρολατρία με το τραγικό "δεν υπάρχει καμιά ελπίδα".
Σχολιο.- Έχω γράψει κάμποσες φορές -ως προσωπικό βίωμα- για την ελεεινολόγηση της νεολαίας από παραιτημένους αριστερούς που δεν συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. "Η νεολαία της καφετέριας και του Γουέμπλει" έλεγαν. Μέχρι που έγινε το Πολυτεχνείο και βρήκαν άλλο παραμύθι για να δικαιολογούν την αδράνειά τους: "Και που έγινε; Σκληρότερη είναι τώρα η Χούντα και θα κρατήσει σαράντα χρόνια όπως στην Ισπανία".
--------------------------------------------------------------------------------
Σε νέα παρακρατική φιέστα μας καλεί η ΚΕΕΡΦΑ(ΣΕΚ) για τις 18 Μαρτίου «ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική τους ανακοίνωση. Αυτό είναι ένα αίτημα που έβαλε πριν 3 χρόνια το ΣΕΚ και το έκανε σημαία σαν κορυφαίο αντιιμπεριαλιστικό αίτημα όλου του Αντιιμπεριαλιστικού Κινήματος(της Νατοϊκής Αριστεράς πάντα μιλώντας). Για την ακρίβεια για άλλη μία φορά υπάρχει μία προσπάθεια από το παρακράτος και τους εκμεταλλευτές μεταναστών να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο. Αυτή είναι μία απαίτηση του φιλεύσπλαχνου ευεργέτη της Νατοϊκής και παρακρατικής Αριστεράς, Τζορτζ Σόρρος.
-------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ /κατά τη διάρκεια του Πουρίμ (μια εβραικη γιορτη οπου γιορτάζουν τη σφαγή 75.000 Περσών στην Περσία οι οποίοι ήταν "εχθροί" των εβραίων, σύμφωνα με τη Βίβλο) φετος ,σε εναν διαγωνισμο στολων (για παιδια) ,υπαρχει και η στολη του φανταρου Αζάρια που εκτελεσε εν ψυχρω εναν τραυματισμενο αοπλο Παλαιστινιο /Ο γαλλο-ισραηλινός στρατιώτης Αζάρια βιντεοσκοπήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2016 ενώ εκτελούσε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον Παλαιστίνιο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σαρίφ, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρες, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε με μαχαίρι εναντίον στρατιωτών στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο Παλαιστίνιος κειτόταν στο έδαφος, προφανώς σε κατάσταση που δεν μπορούσε να βλάψει κανέναν. Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μονο καταδικάστηκε τελικά ο στρατιώτης Ελόρ Αζάρια για την εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου.Αυτο στην ουσια σημαινει «πράσινο φως» στα «εγκλήματα των στρατιωτικών». Διαβάστε επίσης Η δίκη Αζάρια είχε προκαλέσει βαθιά διαίρεση στη χώρα. Ο λοχίας είναι ο πρώτος ισραηλινός στρατιώτης εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Υπέρ της απονομής χάριτος στον λοχία ταχτηκε φυσικα ο Νετανιάχου ..
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ(το αρθρο ειναι του 2013 αλλα δειχνει ποση παραπληροφορηση εχει παιχτει εκει απο τις ΗΠΑ) " η κυβέρνηση Ομπάμα κατεστρεψε εκθέσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( Central Intelligence Agency - CIA) που αποδεικνυαν οτι ομαδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα θα μπορούσαν να ειναι υπεύθυνες για την επίθεση με αεριο σαρίν που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Λονδίνο την Κυριακή."
----------------------------------------------------------------------------------------
Ηδη απο το 2015 ξερουμε οτι Το φοινικέλαιο αφανίζει τα δάση
Αποψιλώθηκε έκταση στο μέγεθος της Πορτογαλίας μέσα στο 2014
ΑΛΛΩΣΤΕ ,σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι το φοινικέλαιο συνδέεται με επιθετική εξάπλωση του καρκίνου σε ποντίκια.9φατε καρκινο δηλαδη ...ο μονος τροπος ειναι το μπουκοταζ σε προιοντα με φοινικελαιο) 2014, ωστόσο μέσα στο ίδιο διάστημα αποψιλώθηκε περιοχή δύο φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος της Πορτογαλίας, σύμφωνα με μία ανάλυση η οποία αποκαλύπτει ότι η δυτική Αφρική γίνεται η νέα εστία κρίσης όσον αφορά την αποψίλωση των δασών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η ζήτηση για φοινικέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν παντού -από τη μαργαρίνη μέχρι τα σαμπουάν-ευθύνεται για την ένταξη τεσσάρων χωρών της δυτικής Αφρικής στον κατάλογο με δέκα χώρες, όπου ο ρυθμός της αποψίλωσης έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτάχυνση από την αρχή της νέας χιλιετίας. Παγκοσμίως, 180 εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης αποψιλώθηκαν τον περασμένο χρόνο εξαιτίας τόσο του ανθρώπινου παράγοντα όσο και φυσικών αιτίων, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση δορυφορικών φωτογραφιών από την Global Forests Watch (σ.σ ένας παγκόσμιος χάρτης αναζήτησης που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει την αποψίλωση των δασών, σε μαζική κλίμακα).
Η Ινδονησία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φοινικέλαιου στον κόσμο, αλλά έχει επιβάλει μορατόριο στις πωλήσεις πρωτογενών δασικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, περίπου το 80% των οποίων προέρχονται από την αποψίλωση και την αλλαγή στη χρήση των δασικών εκτάσεων. Με την παγκόσμια ζήτηση να αυξάνεται και τις εταιρείες να εξαρτώνται από μία αύξηση της ζήτησης από την Ευρώπη, οι εταιρείες στρέφονται στη δυτική Αφρική-- την πλησιέστερη παραγωγό φοινικέλαιου στην περιοχή. Ο υπουργός Οικονομικών της Λιβερίας Αμάρα Κόνεχ έχει δηλώσει ότι η χώρα του «ανησυχεί για τις οικολογικές επιπτώσεις» του φοινικέλαιου αλλά θα πρέπει να αναπτύξει την οικονομία της προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 62% από την αποψίλωση στην τροπική ζώνη τον περασμένο χρόνο σημειώθηκε εκτός της Ινδονησίας και της Βραζιλία-- το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ανερχόταν σε 47%. Στις δύο αυτές χώρες βρίσκονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα τροπικά δάση στον κόσμο κι επί μακρόν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των φορέων που ασχολούνται με τις επιπτώσεις στις κοινότητες των αυτοχθόνων και στα απειλούμενα είδη.
------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην κοσμητεία της Νομικής Σχολής
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 12:19
Παρέμβαση πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του «Ρουβίκωνα» στην κοσμητεία της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η παρέμβαση πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα.
Αναρτησαν πανο που ελεγε «ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ»
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 17:00
Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
Αναρχική Συλλογικότητα Νεας Φιλαδελφειας
-------------------------------------------------------------------------------
Μαθήτρια λιποθύμησε από την ασιτία σε σχολείο
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 14:59
Μία ανήλικη μαθήτρια, 17 ετών, έχασε σήμερα της αισθήσεις της σε σχολείο στην Πάτρα. Σύμφωνα με το patrastimes.gr η κοπέλα λιποθύμησε λόγω ασιτίας μπροστά στη διευθύντρια της σχολικής μονάδας. Η οικογένεια της 17χρονης έχει άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών και ζει τραγικές στιγμές, καθώς η μητέρα είναι άνεργη και ο πατέρας εξαφανισμένος. Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε πριν από λίγο φορείς και πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια.
--------------------------------------------------------------------------------
Κουρεμα 60% στις αγροτικες συνταξεις των αγροτων που παιρνουν επιδοτησεις.
------------------------------------------------------------------------------------
Απιστευτο! Ληστεια στη Θεσσαλονικη για ένα καρβελι ψωμι! Ενας απελπισμενος ηλικιωμενος –ενας συγχρονος Γιαννης Αγιαννης- με απειλη μαχαιριου ζητησε μονο μια φρατζολα για να ξεγελασει τη πεινα του!
----------------------------------------------------------------------------------
Aσφαλεια Πατρας. Ξυλο σε βαθμο παροξυσμου. Συγκλονιζει η καταγγελια πολιτη –αλλα κυριως τα ιατροδικαστικα πειστηρια- για τα βασανιστηρια που υπεστη από αστυνομικους δεμενος χειροποδαρα με χειροπεδες, στο αστυνομικο τμημα της Πατρας. Είναι αδελφος αστυνομικου και γιος πυροσβεστη. Εαν χτυπανε τετοια ατομα, φανταστητε τι θα κανουν στον υπολοιπο κοσμο.
---------------------------------------------------------------------------------
Επιδομα αναπηριας. Αφησαν τριμελη οικογενεια στο Βολο με 50 ευρω.
--------------------------------------------------------------------------------
Ερωτηματα για το ΚΚΕ 1) ο λαος να συνδεσει με την ανατροπη της εξουσιας του κεφαλαιου ή η πρωτοπορια δηλαδη το κομμα. Θα γινει ο λαος κομμουνιστης ? 2) Αποδεσμευση απο ΝΑΤΟ και ΕΕ ως στοχο παλης τωρα μεσα στο καπιταλισμο η οταν πραγματοποιηθει η σοσιαλιστικη επανασταση που δεν ξερουμε ποτε? 3) Να μην περασουν τα νεα μετρα. Σωστο . Αγωνας και συσπειρωση να μην περασουν. Δηλαδη ρηξη με τους δανειστες τωρα μεσα στο καπιταλισμο? Η πιεση που δεχεται η ηγεσια του σημερινου ΚΚΕ ειναι πλεον καθαρη. Ως γνησιοι οπορτουνιστες αυτοι του ΚΚΕ στριφογυρνανε σαν τα φιδια νομιζοντας οτι θα απεγκλωβιστουν απο το αδιεξοδο στο οποιο βρισκονται και απο το οποιο δεν θελουν ουτε προκειτε να βγουν.
Σχολιο.- Το να καλείς για πάλη - τον λαό - ενάντια στα μέτρα και απ την άλλη να τραβάς τα χαλινάρια μιλώντας για καταστροφή σε περίπτωση εξόδου απ' την ευρωζώνη τρία πράγματα μπορεί να σημαίνει.... ή πολιτική ηλιθιότητα ή σχιζοφρένεια ή κοροιδία. O καθένας διαλέγει και παίρνει! Αλήθεια αν σήμερα έπαιζε η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, τι θα λέγανε; Πολύ σωστά μίλησαν κάποιοι κάποτε για τα νέα προβλήματα του καπιταλισμού. Που να φαντάζονταν οι δύσμοιροι πόσο πολύ θα επηρέαζαν αυτά την ίδια την αυτοαποκαλόύμενη πρωτοπορία!
Σχολιο.- οι ανθρωποι ειναι πλεον στριμωγμενοι εχουν μπλοκαρει και ως γνησιοι οπορτουνιστες στριφογυρνανε σαν τα φιδια. Στο σκαι ο κουτσούμπας στριμωγμενος στο ζητημα της κυβερνησης απαντησε οτι αν βγει πρωτο κομμα θα κοιωνικοποιησει τα συγκεντρωμενα μεσα παραγωγης. Σοσιαλισμο με εκλογες στο εδαφος του αστικου κρατους. Στριμωχνονται και λενε οτι αρλουμπα τους κατεβει στο κεφαλι μη δισταζωντας να γινουν οποαδοι του τριτου δρομου του ΠΑΣΟΚ
-------------------------------------------------------------------------------
άλλες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις από τους ισλαμοφασιστες στη Δαμασκό σήμερα με δεκάδες νεκρούς πολίτες (τουλάχιστον 30 από την πρώτη, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τη δεύτερη), στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που έγινε πριν λίγες μέρες έφτασε τους 71....
#το_θεριό_δαγκώνει_πιο_άγρια_λίγο_πριν_ψοφήσει
-------------------------------------------------------------------------------
Έρχεται ο ''Ελευθερωτής", (η εβδομαδιαια? μηνιαια?) εφημεριδα του ΕΠΑΜ. (Το ποτε και σε ποια ημερομηνια θα κυκλοφορησει είναι αγνωστο). Αναζήτησε τον... Το έντυπο που έχει ως μοναδικό σκοπό τη λευτεριά μας...
----------------------------------------------------------------------------------
Συρια. Η αντίδραση της Τουρκίας και ο «Στρατός Αλ Τζαζίρα»
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, αναφερόμενος σε ανακοίνωση, που απέδωσε στην πολιτική πτέρυγα των Κούρδων της Συρίας, του κόμματος PYD, καταφέρθηκε κατά της μονομερούς ανακήρυξης αυτονομίας στην πόλη Μανμπίτζ λέγοντας: «Τα δήθεν καντόνια που ανακηρύχθηκαν, οι δήθεν διακηρύξεις για μας δεν σημαίνουν τίποτε και δεν έχουν κανένα νόημα. Η στάση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Το συζητούμε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Μανμπίτζ».
Χθες η τουρκικη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah» υποστήριξε σε ρεπορτάζ πως συνολικά 50 Σύροι άραβες φύλαρχοι από τις πόλεις Ράκα, Χάσακα, Ντέιρ Εζόρ, που στηρίζουν τους μισθοφόρους του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (που χρηματοδοτεί και στηρίζει η Τουρκία) συγκεντρώθηκαν σε νοτιοανατολική μεθοριακή περιοχή της Τουρκίας και συμφώνησαν να συγκροτήσουν το λεγόμενο «Στρατό της Αλ Τζαζίρα και των φυλών του Ευφράτη» για να τερματίσουν, όπως ισχυρίστηκαν, «την εισβολή στη γη τους» από ενόπλους Κούρδους και τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
-----------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, που εκτιμά ότι πάνω από 14.000.000 Αμερικανοί θα χάσουν την κάλυψη υγείας υπό το νέο ασφαλιστικό σχέδιο των Ρεπουμπλικανών, που σκοπεύει να αντικαταστήσει το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης (Obamacare), κάνοντας νέα αναδιανομή της «πίτας» για μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ασφαλίσεων και της Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Τομ Πράις, είπε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με την έκθεση, εκτιμώντας ότι δεν συνυπολογίζει το πλήρες σχέδιο.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνέχεια στις σφοδρές συγκρούσεις
Σφοδρές μάχες σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα) κατά κατοικημένων περιοχών στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Από τις εκατοντάδες επιθέσεις και παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, που ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, δεκάδες κτίρια υπέστησαν διαφορετικού βαθμού ζημιές, ενώ και 4 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Από την πλευρά του ο Ναζιστης ουκρανός «πρόεδρος» Πέτρο Ποροσένκο, που συναντήθηκε χτες στο Κίεβο με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, κατήγγειλε τη Ρωσία ότι «έχει καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας» και ζήτησε «να γίνουν ακόμα πιο αυστηρές οι κυρώσεις της ΕΕ». Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στις πρόσφατες εθνικοποιήσεις ουκρανικών επιχειρήσεων από τις αρχές των ΛΔ, τόνισε ψευδομενος όπως κανουν οι ναζι ότι πρόκειται επίσης για «ρωσικές ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο», ενώ, αν και δεν συμφωνεί με το μπλοκάρισμα της σιδηροδρομικής στο οποίο έχουν προχωρήσει τα ναζιστικά τάγματα, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούν προϊόντα από αυτές τις επιχειρήσεις».
Ταυτόχρονα και ενόψει του ταξιδιού της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ στις ΗΠΑ, από τη γερμανική πλευρά σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία στο λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας» (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία) για να ενταχθούν σε αυτό και οι ΗΠΑ. Το σχήμα αυτό είναι που επικύρωσε τη Συμφωνία του Μινσκ. Ωστόσο, η συζήτηση γίνεται για ένταξη των ΗΠΑ - κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση του Κιέβου -.
--------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ
Βόρειο-δυτικά της Δαμασκού βρίσκεται μια περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, Κυριότερη πόλη είναι η Ντούμα.. Η περιοχή λέγεται Ανατολική Γκούτα. Δίπλα; στην περιοχή αυτή υπάρχουν προάστια που ελέγχονταν από τον FSA από το 2012 Tα al-Qaboun, Barzeh και Harasta.
Ο δημογέροντες των περιοχών αυτών ζήτησαν ανακωχή ώστε να μην γίνουν μάχες στη γειτονιά τους, να αμνηστευτούν όσοι θέλουν να επωφεληθούν από το νόμο για την συμφιλίωση, να φύγουν οι υπόλοιποι και να περάσει ειρηνικά η περιοχή στη νομιμότητα. Η πίεση του πληθυσμού οδήγησε τους οπλαρχηγούς να το δεχτούν. Η κυβέρνηση (που δεν θέλει βέβαια μάχες σε κατοικημένη περιοχή) έδωσε χρόνο.
Η λύση αυτή έχει υιοθετηθεί με την εγγύηση της Ρωσίας σε εκατοντάδες χωριά και πόλεις,, όπου υπάρχει δυσφορία για την εφαρμογή της σαρία και τους αλλοδαπούς τζιχαντιστές που πιέζουν τους ντόπιους . Σε πολλές περιπτώσεις όμως η Νούσρα επεμβαίνει προσπαθώντας να ανατρέψει τις συμφωνίες ξαναρχίζοντας τις εχθροπραξίες. Στα πιο πάνω τρία προάστια όρμησαν οι γείτονες, έφτιαξαν στοές ανεφοδιασμού του θύλακα. Εξαπέλυσαν επιθέσεις Ο στρατός άρχισε να τους διώχνει. Χάνοντας τη μάχη άρχισαν επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας.
Πριν μια βδομάδα χτύπησαν προσκύνημα Σιιτών με 40 θύματα. Σήμερα το πρωί 4 βομβιστές επιτέθηκαν σε Δικαστικό μέγαρο. Πέρασε ο ένας που χτύπησε πολίτες στο χώρο υποδοχής. Δύο συνελήφθησαν. Ο τέταρτος πήγε σε εστιατόριο όπου πυροδότησε τη βόμβα. Συνολικά θύματα 34 νεκροί - σχεδόν 100 τραυματίες.
Για το πολιτικό πλαίσιο, επισημαίνεται 1. Οι υπάλληλοι του ιμπεριαλισμού ¨διαπραγματευτές" των τζιχαντιστών, υποστηριζόμενοι από συνάδελφους τους - μέλη διεθνούς επιτροπής ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - (την οποία -δικαίως- κατήγγειλαν οι Ρώσοι) που προσπάθησε να φορτώσει το σαμποτάζ στην αεροπορία της Συριας και να διαψεύσει τη δηλητηρίαση του νερού του ποταμού Νπαράντα, (απ όπου υδρεύεται η Δαμασκός),δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα. μετά τις βόμβες , ξέρουμε γιατί. 2. Για την προηγούμενη επίθεση ή αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη
Νίκη και ειρήνη στη Συρία !