Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Παρασκευη 17 Μαρτιου 2017


ΙΣΡΑΗΛ Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Απεσταλμένος του Τραμπ βρίσκεται στην περιοχή
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αλλη μια επιδρομή πραγματοποίησαν, χτες τα ξημερώματα, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα σε δύο περιοχές της Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστινιακά εδάφη στο Ισραήλ. Οι βόμβες που έπεσαν προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, αλλά ήταν αρκετό για να προκληθεί αναστάτωση στον πολύπαθο πληθυσμό αυτής της στενής λωρίδας γης.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Τζέισον Γκρίνμπλατ, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη της Δυτικής Οχθης για διεθνείς διαπραγματεύσεις. Ο Γκρίνμπλατ είχε χτες συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε ο τελευταίος, να συζητηθούν οι δυνατότητες μιας «συμφωνίας για την πολιτική» που αφορά την ανέγερση εβραϊκών εποικισμών (στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη...). Την Τρίτη συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος ήθελε να ακούσει και να μάθει τις θέσεις της παλαιστινιακής ηγεσίας. Ο Γκρίνμπλατ, πάντως, συναντήθηκε και με εκπροσώπους εποίκων. Την ώρα που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ βολιδοσκοπεί προθέσεις και διαθέσεις για μια νέα ισραηλινο-παλαιστινιακή διαπραγμάτευση, απαίτησε χτες από τον ΟΗΕ να αποσύρει την έκθεση της «Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία» (ESCWA) που διαπίστωνε πως το Ισραήλ επιβάλλει «καθεστώς απαρτχάιντ» στους Παλαιστινίους.
----------------------------------------------------------------------------------
Λιβυη. Επανεμφανιστηκε η Αΐσα Καντάφι
Επανεμφανίζεται και η κόρη του δολοφονηθέντος Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι, Αΐσα Καντάφι, η οποία δημοσιοποίησε ανοικτή επιστολή της στον λιβυκό λαό από την Ερυθραία, όπου έχει βρει καταφύγιο, καλώντας τον να αντισταθεί στη Δύση και αναγγέλλοντας ότι θα συγκροτήσει «εξόριστη κυβέρνηση».
---------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Θυμάστε που σας έλεγα ότι είχα μάθει ότι η Βούλτεψη είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή στις 9/2 για το θέμα της κατάληψης του City Plaza; Η ΔΕΗ λοιπόν απάντησε εκεί, ενώ αρνιόταν να απαντήσει σε μένα για την ηλεκτροδότηση του City Plaza, το εξώδικό μου και όποια προσπάθεια από μέρους μου δεν έχει απαντηθεί. Το μόνο που μου έλεγαν είναι ότι δεν εκδίδονται λογαριασμοί.
Διαβάστε λοιπόν, και δείτε πάλι πόσο ψέμα σας φορτώνουν οι καταληψίες. Πρόκειται περί καραμπινάτης ρευματοκλοπής που φαντάζομαι δεν αμφιβάλει κανείς ποιός θα την χρεωθεί στο τέλος. Για να ξανακούσω, γατάκια λαμόγια, ότι πληρώνεται το ρεύμα και δεν χρεώνουμε την Παπαχελά, και μην ξεχάσετε εκεί στην σελίδα που μαζεύει χρήμα για το City Plaza της Medico (γερμανικής ΜΚΟ που υπό την αιγίδα της η κατάληψη διεθνώς μαζεύει μαύρα εκατομμύρια) να βάλετε με μπολντ γράμματα ότι πληρώνονται ρεύμα και νερό! Μουζάλα, Τόσκα κι όποιος έχει ευθύνη γι αυτό το τεράστιο σκάνδαλο που συνεχίζεται, αυτην την ξεδιαντροπιά θα την πληρώσετε πολύ ακριβά.
-------------------------------------------------------------------------------
Απο την στιγμη που δεν διατυπωνετε το ΕΞΩ ΟΙ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ δεν υπαρχει κανενα αντιρατσιστικο συλλαλητηριο στις 18 Μαρτη. Προφανως για να μην στεναχωρηθουν καποιοι συγκεκριμενοι. Αυτοι που στηριζαν Ομπαμα , που ελεγαν οτι να θετει κανεις θεμα αποδεσμευσης απο την ΕΕ ειναι εχθρικο προς τους προσφυγες, αυτοι που στηριξαν τους ''αντιρατσιστες'' του FSA και της πλατειας μαινταν. αυτοι που εμπλεκονται με τις διαφορες medico αξιοποιωντας το πρσφυγικο για φιλοιμπεριαλιστικους σκοπους.
---------------------------------------------------------------------------------
Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; ΟΧΙ (στις συναισθηματικές αντιδράσεις)
"Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια". "Η στη Λεωφόρο ή πουθενά". Και η εμμονική προσκόληση στο παρελθόν συνεχίζεται. Να φτιαχθούν γήπεδα 30-35000 θέσεων μέσα στον οικιστικό ιστό μιας αχανούς και άναρχα δομημένης πόλης επειδή φτιάχθηκαν εκεί πριν από περίπου 100 χρόνια όταν οι Αμπελόκηποι και η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν τόποι ...εξοχής για τους Αθηναίους. Και όλα αυτά στην Αθήνα. Της τρομερής κίνησης, του μηδενικού πρασίνου, του τσιμέντου παντού. Λοιπόν γήπεδο ΟΥΤΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια ΟΥΤΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ΟΥΤΕ πουθενά αλλού μέσα στην πόλη. Οικόπεδα έχετε, εκτάσεις έχετε, να τις ανταλλάξετε και να πάρετε οικόπεδο έξω από την πόλη να φτιάξετε (με δικά σας κεφάλαια, εννοείται) ο,τι γουστάρετε. Το μετρό και ο προαστιακός πάνε παντού".
η ΑΕΚ δεν ειναι η μονη ομαδα που προερχεται απο προσφυγες.Πιο ιστορικες ομαδες απο πλευρας ιδρυσης ειναι ο Απολλων και ο Πανιωνιος Ομαδες που προυπηρχαν και που επαναλειτουργησαν με πρωτοβουλιες ων ιδιων των επιζωντων προσφυγων πολλοι απο τους οποιους ειχαν συμμετοχη και στην Σμυρνη ηδη Συνοικιες που εγκατασταθηκαν προσφυγες δεν ηταν μονο η Ν.Φιλαδελφεια ,ηταν και η Ν.Σμυρνη η Καισαριανη η Κοκκινια κλπ και μιλαω για την Αττικη γιατι προσφυγες πηγαν και σε αλλες περιοχες της Ελλαδας
---------------------------------------------------------------------------------
Σπάζοντας: Η άμυνα της Συρίας του αέρα πυροβολεί και ριχνει κάτω ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο
17/3/2017
Ενα ισραηλινό μαχητικό εχει πεσει από το συριακά αντιαεροπορικά συστήματα απο μοίρα απο πολεμικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας. "Στις 2:40 π.μ. το πρωί, μια μοίρα τεσσάρων ισραηλινών μαχητικών αεροπλάνων παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας μέσω του Λιβάνου κοντά στην περιοχή Al-Bureij, και στοχευαν μια θέση στρατού κοντά στην Παλμύρα στην Χομς στην ανατολική ύπαιθρο", δήλωσε η επίσημη δήλωση που εκδόθηκε από το συριακό Γενικό Στρατού Επιτελειο. «Συστήματα αεράμυνας του συριακού στρατού απάντησαν και κατάφεραν να καταρρίψουν ένα μαχητικό τζετ, και να βλάψουν ένα άλλο, αναγκάζοντάς τους έτσι να αποσύρθουν,« η δήλωση συνεχίζει.
Η κλιμάκωση επίσης εχει αναφερθεί από Avijaa Adraei, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έγραψε ότι «με παράλληλη στόχευση σε πολλούς στόχους στη Συρία, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα στόχευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους που τροφοδοτούνται από το συριακό στρατό." Adraei επεσήμανε ότι ένας από τους πυραύλους αναχαιτίστηκε από το Iron Dome και συνετρίβη σε μια περιοχή στα βόρεια της Ιερουσαλήμ. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό των συριακών εδαφών κατά τη διάρκεια του Συριακού πολέμου. Οι αεροπορικές επιθέσεις σκότωσαν αρκετούς εξέχοντες αντι-ισραηλινά στοιχεία τόσο από τη Χεζμπολάχ οσο και από τη συριακή αντίσταση, και κατέστρεψαν τα όπλα που προορίζονται για τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ισραηλινές αξιώσεις.
-------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΛΕΠΙ -ΣΥΡΙΑ
*φωτο 1/τα Λευκα Κρανη που τοσο προβαλλει η Δυση,"επιγραφες της Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία *φωτο 2 και 3 /στα ''γραφεια''τους συμβολα της ΙΣΙΣ (Ισλαμικο Κρατος)και της Αλ Νουσρα (Λευκά Κράνη: οι “διασώστες” τζιχαντιστές συνεργάτες της Αλ Κάιντα (Αλ Νουσρα στην Συρια)
*..[ ] οι White Helmets δεν είναι τίποτα άλλο από μια ανθρωπιστική βιτρίνα της αλ-Νούσρα. Συνδεδεμένη με τη Syria Campaign, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που εναλλάσσει τις κραυγές για τα «εγκλήματα του δικτάτορα» με τα καλέσματα για ζώνη επιβολής απαγόρευσης πτήσεων, η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην (; ) Βρετανό στρατιωτικό, τον James Le Mesurier, στο Ντουμπάι. Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η οργάνωση αυτή έχει πάρει $23 εκατομμύρια από το USAID [20], £19.7 εκατομμύρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας [21] και $4.5 από την Ολλανδία [22]. Υπερβολικά πολλά λεφτά για να αγοράσει κανείς άσπρα κράνη και οχήματα – με τόσα φτιάχνεις μάλλον στρατό...[ ]
-------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Επίθεση από σαουδαραβικο ελικόπτερο σε Σομαλούς πρόσφυγες - Τουλάχιστον 31 νεκροί
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 11:56
Επίθεση από ελικόπτερο δέχτηκαν Σομαλοί πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης το βράδυ της Πέμπτης. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 31 πρόσφυγες, δήλωσε ακτοφύλακας από το λιμάνι Χοντέιντα που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι. Ο Μοχάμεντ αλ Αλέι δήλωσε ότι οι πρόσφυγες, που είχαν επίσημα έγγραφα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR), ταξίδευαν από την Υεμένη στο Σουδάν όταν δέχθηκαν επίθεση από ένα ελικόπτερο Απάτσι κοντά στα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ. Ο ναύτης που οδηγούσε τη βάρκα, ο Ιμπραΐμ Αλί Ζεγιάντ, δήλωσε ότι 80 πρόσφυγες διασώθηκαν μετά την επίθεση. Επιθετικα ελικοπτερα και τζετ στην Υεμενη εχουν μονο οι ισλαμοφασιστες σαουδαραβες.
----------------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαία
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, 18:20
Η Ρωσία δεν προτίθεται να κάνει οποιαδήποτε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την Κριμαία, για να πετύχει την άρση των δυτικών κυρώσεων, και η διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος επίσης απαγορεύεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν μπορεί καν να γίνει λόγος γι' αυτό» ήταν η απάντηση του Πεσκόφ προς τους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα κάποιου είδους συμφωνίας με τις ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαίας.
Η Κριμαία, η οποια αποτελουσε τμημα της Ρωσιας μεχρι το 1954, και δoθηκε στην Ουκρανια από τον ουκρανο ηγετη της Σοβιετικης Ενωσης, Χρουτσοφ, και ξαναέγινε τμήμα της ρωσικής επικράτειας μετά το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε το 2014, μετά την ανατροπή του ουκρανού προέδρου Γιανουκόβιτς από τους πληρωμενους ναζιστες από την CIA που κατελαβαν την εξουσια με το πραξικοπημα της πλατειας Μεινταν. Στο δημοψηφισμα το 94% των κατοίκων της τάχθηκε υπέρ της επανένωσης με την Ρωσία. Ωστόσο οι Δύτικοι αποικιοκρατες λενε προβοκατορικα την επανένωση της Κριμαίας, προσάρτηση και όχι επανένωση που προήλθε μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ολο αηδιες λενε. Τρομοδεματα και αηδιες, που φευγουν από την Αθηνα για Σοιμπλε στο βερολινο και Τομσον στο Παρισι. Και βγηκε η γερμανικη αστυνομια και ειπε ότι ηταν στρακαστρουκε. Πυροτεχνιματα, που δεν θα προκαλουσαν ζημια σε κανενα. Και το συνεχιζουν οι δημοσιοκαφροι. Γιατι δεν εγινε ελεγχος στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρομια? Και αποδεικνυεται ότι εγινε ελεγχος. Αλλα αφου ηταν στρακαστρουκες, τι να πιασει ο ελεγχος?
Και το συνεχιζουν. Τραυματιστηκε τυπαλληλος του ΔΝΤ στο Παρισι. Και αποδεικνυεται ότι ο περιβοητος «τραυματισμος» ηταν ο «τραυματισμος» που κανει μια στρακαστρουκα! Όχι απλως ελαφρος, γελοιος. Αλλα πως θα τρομοκρατησουν τον κοσμο?
----------------------------------------------------------------------------------
Ζωηρο ενδιαφερον για την αποκτηση ελληνικης υπηκοοτητας μετα την ψηφιση ρυθμισης που δινει τη δυνατοτητα χορηγησης ελληνικης ιθαγενειας σε δευτερη γενια ελληνων Εβραιων εκφραζεται από παιδια και εγγονια οσων επεζησαν του Ολοκαυτωματος και ζουν στο Ισρραηλ η στις ΗΠΑ.
----------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Oλοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι εκλογές στη χώρα. Τις 150 έδρες του κοινοβουλίου καταλαμβάνουν 13 κόμματα, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 4 ή και 5 κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Το σημερινό κυβερνών φιλελεύθερο «Κόμμα του Λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» (VVD) του Μ. Ρούτε ήρθε πρώτο με 21,3% και 33 έδρες (από 26,5% και 41 έδρες στις εκλογές το 2012), στη δεύτερη θέση το ακροδεξιό λαϊκό «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) με αρχηγό τον Γκ. Βίλντερς, με 13,1% και 20 έδρες (από 10,1% και 15 έδρες) και τρίτο κόμμα η Χριστιανοδημοκρατική Εκκληση (CDA) με 12,5% και 19 έδρες (από 8,5% και 13 έδρες).
Ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο «κεντρώο» κόμμα «Δημοκράτες 66» (D66) με 12,1% και 19 έδρες (από 8% και 12 έδρες), το αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) με 9,2% και 14 έδρες (από 9,7% και 15 έδρες), η «(φαιο)Πράσινη Αριστερά» (GL) με 8,9% και 14 έδρες (από 2,3% και 4 έδρες) και το Εργατικό Κόμμα (PvdA - είναι το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Γιούρογκρουπ) με 5,7% και 9 έδρες (από 24,9% και 38 έδρες). Αλλα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή είναι η Χριστιανική Ενωση (CU) με 3,4% και 5 έδρες (από 3,1% και 5 έδρες), το Κόμμα για τα Ζώα (PvdD) με 3,1% και 5 έδρες (από 1,9% και έδρες), το Κόμμα των Συνταξιούχων (50+) με 3,1% και 4 έδρες (από 1,9% και 2 έδρες), το συντηρητικό Μεταρρυθμιστικό Πολιτικο Κόμμα (SGP) με 2,1% και 3 έδρες (όπως και το 2012), το DENK (ιδρύθηκε από δυο Τούρκους που αποχώρησαν από το Εργατικό Κόμμα το 2014) 2% και 3 έδρες και το συντηρητικό που προερχεται απο διασπαση του VVD αντιευρωπαικο Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) με 1,8% και 2 έδρες (δεν συμμετείχε το 2012).
Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 80,4% (από 74,6% το 2012) των σχεδόν 13 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Οι συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού ξεκίνησαν ήδη από χτες στη Χάγη και ίσως διαρκέσουν μήνες, σύμφωνα και με την εμπειρία από προηγούμενες εκλογές. Με δεδομένο ότι χρειάζονται τουλάχιστον 76 έδρες για την πλειοψηφία στη Βουλή, το κόμμα του Ρούτε αναζητά «κυβερνητικούς εταίρους», με επικρατέστερους να θεωρούνται η Χριστιανοδημοκρατική Εκκληση και οι «Δημοκράτες 66», που κέρδισαν από 19 έδρες. Επίσης η «Πράσινη Αριστερά» με 14 έδρες ενδέχεται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις συζητήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οποια κι αν είναι η σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού, το βέβαιο είναι πως η αντιλαϊκή πολιτική θα ενταθεί το επόμενο διάστημα στην Ολλανδία, μια ισχυρή καπιταλιστική χώρα, όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι ευημερούν και ο λαός είναι αντιμέτωπος ολοένα και περισσότερο με τη φτώχεια, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Το γεγονός ότι ο ακροδεξιός αντισλαμιστης και αντιευρωενωσιτης Γκ. Βίλντερς ήρθε δεύτερος μετά τον φιλελεύθερο Μ. Ρούτε, που αξιοποίησε στο έπακρο την πρόσφατη αντιπαράθεση με την Τουρκία, ή ότι και στην Ολλανδία εξελίσσονται μια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού - με την «τιμωρία» για παράδειγμα του νεοφιλελευθερου πια Εργατικού Κόμματος του Γ. Ντάισελμπλουμ, κυβερνητικού εταίρου του Ρούτε - και ανάδειξη και άλλων διαχειριστικών κομμάτων από όλο το φάσμα, δεν αλλάζει την ουσία: Οτι όλα αυτά τα κόμματα διαγκωνίζονται για το πώς καλύτερα θα υπηρετήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, την προσπάθεια να μπει η καπιταλιστική οικονομία σε φάση ανάκαμψης, αλλά και πώς θα εξωραΐσουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση που δήθεν μπορεί να γίνει πιο ...ανθρώπινη (βλέπε «Πράσινοι Αριστεροί» για τους οποίους πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η το Κομμα των Ζωων το οποιο το θεωρει αριστερο).
Στα τμήματα των αστικών τάξεων των κρατών της ΕΕ που αντιτίθενται στον ευρωσκεπτικισμό, παρά την «ανακούφιση» από τη μη νίκη Βίλντερς, υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των δυσκολιών η καπιταλιστική οικονομία να περάσει σε φάση σημαντικής ανάπτυξης, αλλά και τη διαχείριση των αντιθέσεων ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη - μέλη της ΕΕ που οξύνονται. Προβληματίζουν οι επερχόμενες πιο δυνατές αναταράξεις στην ΕΕ, λόγω της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας (Brexit), η διαφορετική στάση της κυβέρνησης Τραμπ σε μια σειρά από τομείς, η ενίσχυση του ρεύματος του εθνοκρατικού προστατευτισμού που θέτει προβλήματα στην αντικειμενική τάση της διεθνοποίησης του κεφαλαίου. Γι' αυτό και στις εκλογές στην Ολλανδία, στη συνέχεια στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και τις βουλευτικές στη Γερμανία και ενδεχομένως στην Ιταλία, προσδόθηκε και προσδίδεται χαρακτήρας «συναγερμού» για να αποτραπούν πολιτικές εξελίξεις που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την ήδη τραυματισμένη «συνοχή της ΕΕ».
---------------------------------------------------------------------------------
Η Δαμασκός κατέρριψε αεροπλάνο των σιωνιστών, στην περιοχή της Παλμύρας! Το κατοχικό σιωνιστικό ισραηλινό καθεστώς νομίζει πως ο Άσαντ ανέχεται προκλήσεις;
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας με 4 αεροπλάνα κι ένα από αυτά κετερρίφθηκε, στέλνοντας το μήνυμα: Η Συρία ήταν και παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη! Την ανακοίνωση της κατάρριψης μετέδωσε το RIA Novosti. Η Δαμασκός δήλωσε πως στόχος των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων ήταν να κτυπήσουν στην περιοχή της Παλμύρας, ενισχύοντας έτσι απομεινάρια των φονιάδων μισθοφόρων της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στην περιοχή. Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, τα είπε όλα: "Τα συστήματα της αεράμυνας μας αντέδρασαν και κατέρριψαν ένα αεροπλάνο που παραβίασε την εδαφική κυριαρχία της Συρίας. Κτυπήθηκε και δεύτερο αεροσκάφος, αλλά κατόρθωσε να διαφύγει"!