Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σαββατο 18 Μαρτιου 2017


υπαρχει καλεσμα λεει για αντιπολεμικο κινημα (μεχρι εδω καλα)και λες οκ θα ειναι σιγουρα και αντι ιμπεριαλιστικο-αντικαπιταλιστικο καλεσμα ,αλλα OXI ,ειναι καλεσμα εναντιον του ''δικτατορα Ασαντ''
και καλα αντιπολεμικη πορεια Σαββατο 18/3 Προπυλαια 17.00
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ! ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΠΑ & ΤΟ ΝΑΤΟ & ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (που βομβαρδιζει την Συρια διοτι η τελευταια ειχε την κακη ιδεα να διεκδικησει τα νομιμα εδαφη της στα Υψίπεδα του Γκολάν που εχει εισβαλλει το Ισραηλ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ladies and gentlemen
..''Η Genie Oil and Gas διαθέτει μερικούς υψηλού προφίλ επενδυτές και συμβούλους όπως τον βαρόνο των ΜΜΕ Rupert Murdoch, τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Dick Cheney, τον διαχειριστή επενδυτικών κεφαλαίων Michael Steinhardt και τον βρετανό τραπεζίτη Jacob Rothschild που είναι όλοι μέλη της “στρατηγικής συμβουλευτικής επιτροπής” της εταιρείας.
το καλεσμα λοιπον που δημοσιευεται στο Ιντυμηντια ,καλει για πορεια σημερα,ειναι ενα αισχρο κειμενο γεματο ανακριβειες και ξεπλενει ολα τα νατοικα διεθνη ΜΜΕ και τις ωραιες δημοκρατικες βομβες τους *σημειωνω τις πηγες που επικαλειται το ''κειμενο''(μιλαμε για κανονικη προπαγανδα)
Πηγές:
α) Έντυπα (χαχαχαχαχα,ετσι ''εντυπα''γενικως και αοριστως) 1.Συριακή Επανάσταση-Πρωτοβουλία φυλακισμένων Αναρχικών (μπροσούρα,2016) 2.Burning Country (Syrians in Revolution and War)- Robin Yassin-Kassab & Leila Al-Shami (2016) 3.The Sect as Homeland-Monzer Al-Sallal (essay,2014) 4.A discussion paper on Local Councils-Omar Aziz (paper,2013)
β) Ιστότοποι Wikipedia.com Theguardian.com Aljazeera.com (ζητω το αναρχοαυτονομο ΚΑΤΑΡ ) Cnn.com(ζητω το αναρχοαυτονομο Αμερικανικο CNN) Bbc.com Rt.com Middleeasteye.com Syria.liveuamap.com Syriancivilwarmap.com TahrirICN.wordpress Northern Syria Observer/facebook
γ) Μαρτυρίες Σύριων μεταναστών/τριών και Αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών
----------------------------------------------------------------------------------
(ειπα και γω πως ειναι δυνατον να δεχτει κριτικη απο τον ΟΗΕ (το ανδρεικελο των ΗΠΑ)το Ισραηλ και να μην γινει χαμος ?)
Παραίτηση αξιωματούχου του ΟΗΕ που δημοσίευσε ισραηλινές βαρβαρότητες κατά της Παλαιστίνης
Την παραίτησή της υπέβαλε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ύστερα από πιέσεις του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να αποσύρει την έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα με θέμα την προσπάθεια εξαφάνισης των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς.
Δείτε την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τις πρακτικές των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους. Η Rima Khalaf, η επικεφαλής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA), η οποία δημοσίευσε την έκθεση, ανακοίνωσε την παραίτησή της σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, την Παρασκευή. Σύμφωνα με το reuters η Khalaf πήρε την αποόφαση «έπειτα από αυτό που περιέγραψε ως πίεση από το Γενικό Γραμματέα, να αποσύρει μια έκθεση η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για επιβολή "άπαρτχάιντ" κατά των Παλαιστινίων. «Παραιτήθηκα επειδή είναι καθήκον μου να μην αποκρύψω ένα έγκλημα, και υποστηρίζω όλα τα συμπεράσματα της έκθεσης», δήλωσε η ίδια.
Η αναφορά της Khalaf καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το Ισραήλ έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς φυλετικού διαχωρισμού που κυριαρχεί τον παλαιστινιακό λαό στο σύνολό του», ενώ βρίσκει «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι ένοχο των πολιτικών και των πρακτικών που συνιστούν τα εγκλήματα του φυλετικού διαχωρισμού», όπως ορίζεται στο διεθνές δίκαιο.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014, ο Πρέσβης του ΟΗΕ απαίτησε την απομάκρυνση της Khalaf από τη θέση της για την κριτική των πολιτικών του Ισραήλ, της κατοχής και της εβραϊκής αποικιοκρατίας των παλαιστινιακών εδαφών σε βάρος των μουσουλμανικών και χριστιανικών κοινοτήτων. Από την Παρασκευή, το δελτίο Τύπου που ανακοινώνει την έκθεση παρέμεινε ορατό στην ιστοσελίδα ESCWA, αλλά η σύνδεση με την ίδια την έκθεση από το δελτίο τύπου δεν λειτουργεί πλέον.
----------------------------------------------------------------------------------
όποτε οι ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τις αυτοσχέδιες ρουκέτες της Χαμάς, για κάθε ανίσχυρη ρουκέτα που σχεδόν πάντα μόνο υλικές ζημιές προκαλεί ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στη Ράφα, στη Γάζα, στο Μπέιτ Χάνουν γίνονται ερείπια και χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται, με τη λογική των ισραηλινών λοιπόν οι Σύροι που η χώρα τους έχει πληγεί από το Ισραήλ όχι με αυτοσχέδιες ρουκέτες αλλά με τελευταίας τεχνολογίας βόμβες έχουν δικαίωμα να ισοπεδώσουν Τελ Αβιβ, Χάιφα, Νετάνια, Μπερσεβά, Χερτζλίγια, Ασντότ, Άσκελον και Πεταχ Τίκβα μαζί να υποθέσω...τι, όχι?
---------------------------------------------------------------------------------
Αν αναρωτιεστε γιατι το Ισραλ βομβαρδιζει την Συρια ...μα για το πετρελαιο φυσικα
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 22/7/2015 [ ] Σύμφωνα με τον Howard Jonas, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Genie Energy Limited, της μητρικής εταιρείας της Genie Oil and Gas, η ομάδα εμπειρογνωμόνων της εταιρείας πιστεύει πως τα κοιτάσματα κάτω από τα Υψίπεδα του Γκολάν θα μπορούσαν να κάνουν το Ισραήλ ενεργειακά ανεξάρτητο και “να συμβάλλουν στην απομάκρυνση της ενεργειακής επάρκειας του ελεύθερου κόσμου από την παραλυτική εξάρτηση από εχθρικές πηγές”.
“Να τους σκοτώσουμε όλους” Η Genie Oil and Gas διαθέτει μερικούς υψηλού προφίλ επενδυτές και συμβούλους όπως τον βαρόνο των ΜΜΕ Rupert Murdoch, τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Dick Cheney, τον διαχειριστή επενδυτικών κεφαλαίων Michael Steinhardt και τον βρετανό τραπεζίτη Jacob Rothschild που είναι όλοι μέλη της “στρατηγικής συμβουλευτικής επιτροπής” της εταιρείας. Ο Murdoch είχε δηλώσει το 2013 ότι “το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της δημοκρατίας σε μια περιοχή όπου κυριαρχούν η αναταραχή και ο ριζοσπαστισμός”. Αυτή ήταν μία απαράδεκτη δήλωση δεδομένης της επενδυτικής του συμμετοχής σε μια εταιρεία που παραβιάζει τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου..'' [ ]
Σχολιαζει η Niki : " Εντάξει, οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε. Το Ισραήλ ΚΛΕΒΕΙ το συριακό Γκολάν από τη Συρία και το καταλαμβάνει, βρίσκει μια τεράστια πετρελαιοπηγή, τότε αποφασίζει να δωσει παρανομη αδεια για εξόρυξη πετρελαίου σε διεθνώς αναγνωρισμένο ΣΥΡΙΑΚΟ εδάφος στους Τσένι,Ρότσιλντ και Μέρντοκ. Όταν η Συρία επιχειρεί με κάθε τρόπο να πλησιάσει για να παρει πίσω την γη της ,δεχεται βομβαρδισμούς απο το Ισραήλ ... Τότε,οι ειδήσεις τυπου Reuters έχουν το θράσος να φέρονται και να το παρουσιαζουν σαν να ειναι το Ισραήλ που αμύνεται.
----------------------------------------------------------------------------------
Πάνω από 700 διαδηλωτές με ισχυρότατη περιφρούρηση 200 αγωνιστών, στη χθεσινή πορεία της Παρασκευης από το σταθμό των Άνω Πατησίων με προορισμό την Στρούγκα στη Νέα Φιλαδέλφεια που βρίσκεται υπό την κατοχή τραμπούκων παρακρατικών την μαφίας του Μελισσανίδη.
Η πορεία προς τη Ν.Φιλαδέλφεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 7μμ αλλά σταμάτησε πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες πάνω στη γέφυρα στο τέρμα της οδού Χαλκίδος και λίγο πριν την αρχή της Δεκελείας. Πέριξ είχαν αναπτυχθεί επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να χτυπήσουν την συγκέντρωση στην περίπτωση που θα επιχειρούσε να περάσει το μπλόκο της αστυνομίας. Την ίδια ώρα πίσω από το αστυνομικό μπλόκο οι μπάτσοι χαριεντιζοταν με τους 200 περίπου τραμπούκους του μαφιόζου που περιφέρονταν ανενόχλητοι και οπλισμένοι από νωρίς στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά στις αστυνομικές κλούβες φωνάζοντας συνθήματα κι επέστρεψαν συγκροτημένα στο σταθμό των Άνω Πατησίων επιλέγοντας να μη συγκρουστούν με τους ένστολους φρουρούς του κράτους και των μαφιόζων καπιταλιστών.
«Άκου το καλά Μελισσανίδη, η Νέα Φιλαδέλφεια Παλέρμο δε θα γίνει» «Μπάτσοι, φασίστες, παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών» «Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» «Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο» «το άλσος ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό» Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση.
Στην πορεία εκτός φυσικά από τους διοργανωτές που ήταν στην κεφαλή της πορείας ως "Αναρχικοί-ες, Κομμουνιστές-ριες, Σύντροφοι-σες από σκέκια καταλήψεις και πολιτικές ομάδες" και αποτελούσαν και τον βασικό όγκο της, συμμετείχαν με πανώ η ΟΡΜΑ, η ΚΕΔ και στο τέλος η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας. Δυστυχώς οι "αναγνωρίσιμες" οργανώσεις της αριστεράς επέλεξαν μια συμβολική παρουσία δια αντιπροσώπων. Υποθέτουμε ότι την επόμενη φορά θα επανορθώσουν.
---------------------------------------------------------------------------------
#Συρία_Χαλεπι: Αμερικανικη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους με τη χρήση πυραύλων Hellfire, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 42 νεκροί μεσα και εξω απο τζαμί σε αγροτικη περιοχη στο #Χαλέπι.
--------------------------------------------------------------------------------
''Το Ισραήλ βομβάρδισε με πυραύλους θέσεις του Συριακού στρατού και της Φιλο-ιρανικής σιίτικης Χεζμπολά κοντά στην Παλμύρα, την ώρα που αυτοί έδιωχναν το ISIS από την περιοχή. Σε αντίποινα το Συριακό πυροβολικό έριξε Ισραηλινό αεροπλάνο. Υπάρχει τέλος και η πτώση ενός πυραύλου που πιθανά έχασε τον στόχο του σε Ιορδανικό έδαφο''
(δεν φτανει που ο Τραμπ στελνει πεζοναυτες,αλλα βομβαρδιζει την Συρια,ΚΑΙ το κρατος απαρχαιντ,το Ισραηλ, (με το ετσι θελω,αγνοώντας διεθνεις νομους και συμβασεις).. χειροκροτηστε τους Σιωνιστες,εσεις οι διαφοροι ''αριστεροι''και ''ελευθεριακοι''..ζητω η ΙΣΙΣ,ζητω η Αλ Καιντα,ζητω ο Τραμπ,ζητω το Ισραηλ ..γεεε )
----------------------------------------------------------------------------------------
Παρακρατική φιέστα της ΚΕΕΡΦΑ στις 18 Μαρτίου
Σε νέα παρακρατική φιέστα μας καλεί η ΚΕΕΡΦΑ(ΣΕΚ) μαζί με την ΔΕΑ (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών) και την κατάληψη του City Plaza, για τις 18 Μαρτίου «ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική τους ανακοίνωση.
Αυτό είναι ένα αίτημα που έβαλε πριν 3 χρόνια το ΣΕΚ και το έκανε σημαία σαν κορυφαίο «αντιιμπεριαλιστικό αίτημα» όλου του «Αντιιμπεριαλιστικού Κινήματος» (της Νατοϊκής Αριστεράς πάντα μιλώντας). Οι ίδιοι που ρίχναν στάχτη στα μάτια κρύβαν πίσω από τις ίσες αποστάσεις τους σε Ουκρανία, την στήριξή τους στον Ιμπεριαλισμό. Οι ίδιοι που αβίαστα κάνανε φιέστες απομάκρυνσης της Πρεσβείας της Συρίας και δίνανε ανοιχτή στήριξη στους μισθοφόρους των Ιμπεριαλιστών. Οι ίδιοι που τρέχουν ΜΚΟ και εκμεταλλεύονται πρόσφυγες Οι ίδιοι που κάνανε αντιτράμπ φιέστες για χάρη του Σόρρος Οι ίδιοι και οι ίδιοι.... ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
---------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ κατηγορεί την Τουρκία για «ανάμιξη» στις προσεχείς εκλογές
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 08:57
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατηγόρησε χθες Παρασκευή τη γειτονική Τουρκία για «απαράδεκτη ανάμιξη» στην προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθουν στις 26 Μαρτίου στη χώρα του και προειδοποίησε πως η κυβέρνησή του δεν θα αποδεχθεί την ανάμιξη αυτή.
«Η Τουρκία είναι γείτονάς μας, φίλη μας και εταίρος μας και είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο Ράντεφ στη δημόσια βουλγαρική τηλεόραση BNT. «Όμως η ανάμιξη της Τουρκίας στις εκλογές μας είναι γεγονός και η ανάμιξη αυτή είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται έπειτα από μια εβδομάδα εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με την υποστήριξη που προσφέρει η Άγκυρα στο νέο κόμμα της τουρκικής μειονότητας Ντοστ («φίλος» στα τουρκικά). Η μειονότητα αυτή αριθμεί περίπου 700.000 ανθρώπους, σε συνολικό βουλγαρικό πληθυσμό 7,4 εκατομμυρίων, και περίπου 60.000 Τούρκοι που έχουν την βουλγαρική υπηκοότητα ψηφίζουν στην Τουρκία.
Ο τούρκος υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μεχμέτ Μουεζίνογλου κάλεσε τους τουρκικής καταγωγής βούλγαρους πολίτες να ψηφίσουν το Ντοστ. Και στις 7 Μαρτίου, η Σόφια κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ για να καταγγείλει την εμφάνισή του σε ένα προεκλογικό κλιπ του κόμματος αυτού. Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν την οργή της Σόφιας, η οποία κατήγγελλε ήδη την «ανάμιξη» της Τουρκίας στις βουλγαρικές υποθέσεις.
Χθες το βράδυ, ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Όμως, προειδοποίησε, «οι βουλγαρικοί θεσμοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται δραστήρια για την εξάλειψη κάθε ανάμιξης στην εκλογική διαδικασία μας και στις εσωτερικές υποθέσεις μας». Καθώς οι σχέσεις ανάμεσα σε πολλές χώρες της ΕΕ και την Άγκυρα έχουν επιδεινωθεί επειδή απαγορεύθηκε σε τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις για το συνταγματικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στην Τουρκία, η Σόφια εκφράζει φόβους ότι θα καταστεί πιο εύθραυστη η μεταναστευτική συμφωνία που συνήφθη τον Μάρτιο 2016 ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.
Η Βουλγαρία, η οποία έχει σύνορα μήκους 270 χιλιομέτρων με την Τουρκία, εκτιμά ότι θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αν η Άγκυρα καταγγείλει αυτή τη συμφωνία, εξήγησε ο βούλγαρος πρόεδρος στη χθεσινή παρέμβασή του. «Η άνοδος των εντάσεων στον άξονα ΕΕ-Τουρκίας θα έχει τις πιο ισχυρές συνέπειες στη Βουλγαρία, επειδή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή», υπογράμμισε ο Ρούμεν Ράντεφ.
--------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνη: Νεκρός 16χρονος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 08:31
Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος έχασε χθες τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίων Παλαιστινίων όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον τους με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 16χρονος και ένα ακόμη άτομο να τραυματιστεί. Μια εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον αυτοκινήτων που κινούνταν κοντά στην πόλη της Χεβρόνας. Ανέφερε ακόμη ότι οι στρατιώτες κινδύνεψαν άμεσα και πυροβόλησαν έναν ύποπτο. Κατά την ίδια, ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως ο έφηβος απεβίωσε.
----------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: 26 δοδιλογοι προδοτες «στρατιώτες» σκοτώθηκαν από ρουκέτες των πατριωτων σιιτών ανταρτών
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 07:58
Τουλάχιστον 26 δοδιλογοι προδοτες «στρατιώτες» των δυνάμεων που πρόσκεινται στους ισλαμοφασιστες προδοτες της Υεμένης που συνεργαζονται με τους ισλαμοφασιστες σαουδαραβες σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν ρουκέτες που εκτόξευσαν πατριωτες αντάρτες χθες έπληξαν το τέμενος ενός στρατοπέδου ανατολικά της Σαναά, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο της πόλης Μαρίμπ.
Η επίθεση έγινε με ρουκέτες τύπου Κατιούσα, διευκρίνισε ένας προδοτης «αξιωματικός» τους στην επαρχία Μαρίμπ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει ανακαταληφθεί από τις προδοτικες δοσιλογες δυνάμεις. Η Σάρουα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, η οποία γειτονεύει με το ανατολικό τμήμα της Σαναά, που παραμένει στα χέρια των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούδι.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ καταργεί τη σίτιση στα δημόσια σχολεία
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 03:43
Τα δημόσια προγράμματα σχολικής υποστήριξης «έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν έχουν φαγητό στο σπίτι να τραφούν για να προοδεύσουν στο σχολείο. Ε, λοιπόν, μαντέψτε. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόδειξη ότι αυτό έχει αποτέλεσμα».
Με τον κυνικό αυτό τρόπο ο Μικ Μαλβάνι, διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, επιχείρησε να δικαιολογήσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την κατάργηση των προγραμμάτων αυτών στα δημόσια σχολεία, που απευθύνονται σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο μαθητές και τους παρέχουν ένα γεύμα, το οποίο ορισμένες φορές είναι και το μοναδικό της ημέρας. Ο Μαλβάνι παρουσίαζε το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2018, τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Τραμπ, που θα πρέπει να εγκριθεί από το Κονγκρέσο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατάργηση του προγράμματος «21st Century Community Learning Centers», τα οποία, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, αφορούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά και εφήβους.
«Δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι το πρόγραμμα επιτυγχάνει τους στόχους του, ανάμεσά τους και η βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών», σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού, που εξηγεί ότι με τον τρόπο αυτόν εξοικονομείται ποσό 1,2 δισ. δολαρίων. Ο υπουργός Προϋπολογισμού υπερασπίσθηκε επίσης τις περικοπές που προβλέπονται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης διανομής γευμάτων σε ηλικιωμένους άπορους, με το επιχείρημα ότι «δεν έχει αποδώσει αποδεδειγμένα αποτελέσματα».
Μία συμμαχία δημοσίων και ιδιωτικών οργανώσεων, η Afterschool Alliance, που υπερασπίζεται τα προγράμματα σχολικής υποστήριξης, κατήγγειλε «την προδοσία εκατομμυρίων μαθητών και των γονέων τους που εξαρτώνται από τα προγράμματα αυτά». Οι ανισότητες είναι κραυγαλέες στα αμερικανικά σχολεία, όπου παιδιά φτωχών οικογενειών εξασφαλίζουν χάρη στα προγράμματα αυτά το μοναδικό γεύμα της ημέρας.
Περισσότερα από 31 εκατομμύρια παιδιά έλαβαν το 2012 δωρεάν ή φθηνά γεύματα χάρη σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από ομοσπονδιακά κονδύλια, το National School Lunch Program, δηλαδή σχεδόν το 10% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Έκθεση του Πανεπιστημίου του Harvard το 2008 έδειξε ότι τα προγράμματα αυτά σχολικής υποστήριξης όχι μόνον βελτιώνουν τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών, αλλά μειώνουν για τους μαθητές και τον κίνδυνο να στραφούν προς τη βία, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
-------------------------------------------------------------------------------
Υποσιτισμένο και χωρίς νερό ένα στα τρία παιδιά στην Κένυα
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 03:29
Τρία χρόνια περιορισμένων βροχοπτώσεων έχουν προκαλέσει καταστροφή στην Κένυα, με 2,6 εκ. ανθρώπους να πεινούν, κρίσιμα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού και πολλούς θανάτους ζώων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση 166 εκατομμυρίων δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας. Περισσότερα από 350.000 παιδιά, έγκυες και νέες μητέρες είναι αντιμέτωπες με οξύ υποσιτισμό, με τα επίπεδα του υποσιτισμού να ξεπερνούν το 30%, σε τρεις βόρειες κομητείες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Πρέπει να δράσουμε από κοινού τώρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω δεινά», δήλωσε ο Τζόζεφ Κινούα, επιτελάρχης του προέδρου της Κένυας.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 20 εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν από λιμό. Σημειώνεται ότι η ανατολική και η νότια Αφρική επλήγησαν έντονα το 2016 από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, την αύξηση των θερμοκρασιών της επιφάνειας των θαλασσών στον Ειρηνικό Ωκεανό, που κατέστρεψε τις σοδειές, επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη των χωρών και αύξησε τις τιμές των τροφίμων.
Η μισή Κένυα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση, με την κυβέρνηση να έχει ήδη προσφέρει 100 εκ. δολάρια έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ωστόσο ο ΟΗΕ τονίζει ότι είναι απαραίτητοι περισσότεροι πόροι προκειμένου να παρασχεθούν τρόφιμα, νερό και υγειονομικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζει ότι «οι συνθήκες είναι πιθανό να επιδεινωθούν, αν δεν βρέξει τις επόμενες ημέρες».
-------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Η ETA ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αφοπλιστεί έως τις 8 Απριλίου
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 02:45
Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA προτίθεται να αφοπλιστεί έως τις 8 Απριλίου και αναμένεται για τον σκοπό αυτό να δώσει σύντομα τις συντεταγμένες των σημείων όπου έχει κρύψει τα όπλα της, ανακοίνωσε την Παρασκευή η περιφερειακή βασκική κυβέρνηση, ζητώντας τη βοήθεια της Μαδρίτης και του Παρισιού. «Η βασκική κυβέρνηση αποδίδει αξιοπιστία στο ενδεχόμενο ενός οριστικού αφοπλισμού σύντομα», ανέφερε σε σύντομο διάγγελμά του ο Ινίγο Ουρκούγιου.
«Απαιτεί (...) από την ισπανική και τη γαλλική κυβέρνηση να αποδείξουν ότι έχουν όραμα και να παράσχουν άμεσες οδούς επικοινωνίας» προκειμένου «να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό που είναι ιστορικής σημασίας για την κοινωνία μας», πρόσθεσε. Η ανακοίνωση έγινε μετά τις δηλώσεις στην εφημερίδα Le Monde, του Τξετξ Ετσεβέρι, μαχητή της βασκικής οργάνωσης Bizi, ο οποίος είπε πως ο πλήρης αφοπλισμός της ETA, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί εάν είναι δυνατόν να γίνει "πριν από τις εκλογές" που θα διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου στη Γαλλία. «Η ETA μάς ανέθεσε την ευθύνη του αφοπλισμού του οπλοστασίου της και, τη νύχτα της 8ης Απριλίου, η ETA θα έχει πλήρως αφοπλιστεί», δήλωσε επίσης ο Τξετξ Ετσεβέρι στη Monde.
Πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες για τον αφοπλισμό επιβεβαίωσε στη συνέχεια την πληροφορία, με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Υπάρχει μια πρωτοβουλία που έχει μια ημερομηνία: εκείνην της 8ης Απριλίου», δήλωσε η πηγή αυτή διευκρινίζοντας πως πριν από αυτήν «η ETA θα κάνει βήματα ώστε (ο αφοπλισμός) να ολοκληρωθεί»", περισσότερα από 50 χρόνια μετά την ίδρυση, στη βόρεια Ισπανία, αυτής της ένοπλης οργάνωσης. Πριν από τις 8 Απριλίου, η ETA προτίθεται να δώσει τις συντεταγμένες των κρυψώνων όπλων της προκειμένου ο αφοπλισμός να είναι πλήρης, διευκρίνισε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα σενάριο που είχε διαμορφωθεί εκ των προτέρων, ο επικεφαλής της βασικής κυβέρνησης εκφώνησε στη συνέχεια ένα σύντομο διάγγελμα, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την είδηση. «Η βασκική κυβέρνηση ενημερώθηκε άμεσα για αυτό το ενδεχόμενο», είπε, και ευχήθηκε έναν «οριστικό, μονομερή, αμετάκλητο, πλήρη και νόμιμο αφοπλισμό». Η ETA ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2011 ότι αποκηρύσσει οριστικά τη βία. Έπειτα από περισσότερα από 40 χρόνια βίας στο όνομα του αγώνα της για την ανεξαρτησία Χώρας των Βάσκων και της Ναβάρας, πραγματοποίησε την τελευταία επίθεσή της το 2010, προκαλώντας τον θάνατο ενός αστυνομικού, σε γαλλικό έδαφος, και ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων που αποδίδεται στις ενέργειές της στους 829 νεκρούς.
Όμως αρνείτο από τότε να διαλυθεί και να αφοπλιστεί, απαιτώντας διαπραγματεύσεις με το Παρίσι και τη Μαδρίτη για την τύχη των περίπου 250 μελών της που παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές της Ισπανίας και της Γαλλίας. Η Μαδρίτη και το Παρίσι αρνήθηκαν κάθε διαπραγμάτευση, απαιτώντας τη διάλυσή της χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη. Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, που ρωτήθηκε για το θέμα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει τη θέση αυτή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μόλις είχε πληροφορηθεί την είδηση και δεν είχε τον χρόνο να τη μελετήσει.
---------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι καταργεί τα κουπόνια εργασίας
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 03:02
Το συνδικάτο Cgil, αλλά και πολλές δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα έχει γίνει τεράστια κατάχρηση των κουπονιων εργασιας, με χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες παρουσιάζουν ως περιστασιακά απασχολούμενους εργαζόμενους που στην πραγματικότητα είναι μόνιμοι και καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι αποφάσισε, με ειδικό διάταγμα που οριστικοποιείται σήμερα, να καταργήσει τα κουπόνια εργασίας, με τα οποία αμειβόταν έως τώρα μεγάλο μέρος των περιστασιακά απασχολούμενων πολιτών. Η κίνηση αυτή έχει κύριο στόχο την αποφυγή του δημοψηφίσματος (εγκρίθηκε με πρωτοβουλία και του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil), το οποίο θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου με ερώτημα ακριβώς την κατάργηση αυτών των κουπονιών ή «εργοσήμου».
Το συνδικάτο Cgil, αλλά και πολλές δυνάμεις της ιταλικής αριστεράς, καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα έχει γίνει τεράστια κατάχρηση του εργόσημου, με χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες παρουσιάζουν ως περιστασιακά απασχολούμενους εργαζόμενους που στην πραγματικότητα είναι μόνιμοι και καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι προτίμησε να κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει νέα ήττα σε δημοψήφισμα, έπειτα από εκείνη του Ματέο Ρέντσι, στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου του 2016.
Θα πρέπει να διαπιστωθεί, όμως, αν το κυβερνητικό διάταγμα θα μπορέσει να μετατραπεί εγκαίρως σε νόμο από το κοινοβούλιο: το μεγαλύτερο μέρος της κεντροαριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία, αλλά το μικρό κόμμα της Νέας Κεντροδεξιάς, το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι δεν εννοεί να υπερψηφίσει την κατάργηση του εργόσημου. Αρνητική ήταν και η αντίδραση της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, σύμφωνα με την οποία θα ήταν καλύτερο να διεξαχθεί το δημοψήφισμα και να εκφρασθούν σχετικά οι πολίτες.
---------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Νεκρός ο διοικητής του ISIS που έδινε εντολές για την καταστροφή των μνημείων της Παλμύρας
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 01:49
Τμήματα του συριακού στρατού σκότωσαν έναν από τους διοικητές του ISIS, με εντολή του οποίου, το 2015 καταστράφηκαν αρκετά αρχαία μνημεία στην πόλη Παλμύρα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο Fars. Πρόκειται για έναν μαχητή του ISIS που ήταν γνωστός με το όνομα Αμπού Χαμίντ ας Σούκνι, το οποίο σχετίζεται με την γενέτειρα του, τη μικρή πόλη Ας Σούκνα, που βρίσκεται μεταξύ Παλμύρας και Ντείρ αλ Ζορ. Σύμφωνα, με τις πηγές που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο, ο Ας Σούκνα ήταν ο άνθρωπος που έδινε τις εντολές να καταστραφούν τα αρχαία μνημεία της Παλμύρας.
----------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε από τον ΟΗΕ η Ρίμα Χάλαφ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, 20:43
Η επικεφαλής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA) του ΟΗΕ, Ρίμα Χάλαφ, υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, προκειμένου να αποσύρει μια έκθεση που κατηγορούσε το Ισραήλ ότι επιβάλει "καθεστώς απαρτχάιντ" στους Παλαιστίνιους.
Στην ESCWA, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέχουν 18 αραβικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη. Την Τετάρτη έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την έκθεση σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα όργανο του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. "Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ μου ζήτησε χθες το πρωί να αποσύρω (την έκθεση), του ζήτησα να το ξανασκεφθεί αλλά επέμεινε. Του υπέβαλα την παραίτησή μου από τα Ηνωμένα Έθνη", είπε η εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής.
------------------------------------------------------------------------------------
Σε είδα και ντράπηκα…
Σε είδα στη φωτογραφία, Γιάνους, στην ολομέλεια της ευρωβουλής, να σηκώνεις το χέρι και να χαιρετάς ναζιστικά.
(Είναι ο Πολωνος ναζιστης ευρωβουλευτης, ο κωλογερας με το παπιονακι, αρχηγος του ναζιστικου πολωνικου κομματος KORWIN, που ειπε μεσα στην ευρωβουλη ότι οι γυναικες αξιζουν μονο για να πλενουν πιατα στη κουζινα. Και αυτό το σουργαλο το εχει παντρευτει «γυναικα» και εχει και παιδια!).
Έμαθα, Γιάνους, πως είσαι Πολωνός. Άκουσα τα κόκκαλα του Karski να τρίζουν κι από μπροστά μου πέρασε ένα τεράστιο 6, στάζοντας φρέσκο ακόμη αίμα, που δεν θα στεγνώσει ποτέ. Έξι εκατομμύρια Πολωνοί, τρία εκ των οποίων Πολωνοεβραίοι, πλήρωσαν με την ζωή τους αυτό που εσύ τιμάς σηκώνοντας το δεξί σου χέρι. Για πόσες σφαγές έδωσες συγχωροχάρτι, πόσους θανάτους, πόσες θηριωδίες ξέπλυνες με μια σου μόνο κίνηση;
Κι όταν είπα μέσα μου «γουρούνι Πολωνέ» ένιωσα πως για μια φευγαλέα στιγμή κόντεψα να σου μοιάσω. Το μάζεψα όμως γρήγορα, κατακόκκινη σχεδόν και σε είπα «ναζιστή» Γιάνους. Όπως ναζιστές είναι κι όσοι εδώ στην Ελλάδα, με την ίδια μισητή κίνηση επιχειρούν να σκίσουν από τις σελίδες της ιστορίας τις πιο σκοτεινές, εκείνες με τις λέξεις που καίνε. Καλάβρυτα. Κοντομάρι Κρήτης. Κομμένο Άρτας. Δίστομο. Γεράκι. Το αίμα των αθώων, εκεί που χύθηκε, ουρλιάζει ακόμα…
Δεν είσαι Πολωνός, Γιάνους. Δεν είναι Έλληνες. Δεν ήταν Γερμανοί. Δεν έχει ο ναζισμός πατρίδα. Κι αν η Ιστορία χονδρικά μας λέει πως οι Γερμανοί επιτέθηκαν κι οι Έλληνες αντιστάθηκαν πού να τοποθετήσουμε τους Έλληνες συνεργάτες τους; Τι ήταν οι μαυραγορίτες που έκαναν περιουσίες μες στον κατοχικό λιμό; Τι ήταν αυτοί που κατέδιδαν αντιστασιακούς κι έκαναν μπίζνες με τους Ναζί; Κι αν αυτοί συμπεριλαμβάνονται στους «Ελληνες» που αντιστάθηκαν τι ήταν οι Γερμανοί Gerhard Reihardf και Falk Harnack? Ποια ήταν η πατρίδα τους , όταν με τη βία χώθηκαν στην στολή που εσύ θαυμάζεις και μίσησαν το πετσί τους γι’ αυτό;
Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας δοσίλογος έγλειφε τον αξιωματικό Ναζί για μια άδεια ΚΑΖΙΝΟ, για να φιλοξενεί τα event τους, τον Halk με τα βαθια ανθρωπιστικά ιδεώδη τον στρατολογούσαν βίαια στα «πειθαρχικά τάγματα 999» όπως και κάθε αντιστασιακό Γερμανό που δεν τσίμπησε στην προπαγάνδα τους και όταν τον έστειλαν στην Ελλάδα ήξερε ότι το μόνο που άντεχε η συνείδηση του ήταν να αυτομολήσει στον ΕΛΑΣ για να ιδρύσει αργότερα με τον Reihardf την «Αντιφασιστική επιτροπή για μια ελεύθερη Γερμανία». Και σαν αυτόν υπήρξαν χιλιάδες, γιατί το μίσος δεν κατάφερε να τους μολύνει κι αυτήν την Γερμανία που έβλεπαν, δεν την αναγνώριζαν για πατρίδα τους όσο σημαία της είχε την σβάστικα.
Δεν έχει ο Ναζισμός πατρίδα. Ούτε τότε, ούτε ποτέ. Μια ευθεία βολή κατά της ανθρωπότητας, μια νοσηρή ιδέα είναι , που καρφώνεται σε κούφια κεφάλια και κάνει θόρυβο λόγω άπλας. Μια ιδέα που σου ψιθυρίζει, Γιάνους, πως η δική σου η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από των άλλων, γιατί είσαι λευκός, εξυπνότερος, αρτιμελής και straight, με dna ανόθευτο από επιμειξίες και μπασταρδέματα. Ούτε Πολωνοί, ούτε Γερμανοί, ούτε Έλληνες… Αυτή η ιδέα είναι πλέον η πατρίδα σας και με αυτήν την πατρίδα σας, το υγιές κομμάτι της ανθρωπότητας, βρίσκεται σε πόλεμο.
-------------------------------------------------------------------------------
Παρανομοι οι Ιεχωβαδες με αποφαση του ανωτατου δικαστηριαου στη Ρωσια!
--------------------------------------------------------------------------------
Το ουκρανικό καθεστώς προχωράει σε ολοκληρωτικό οικονομικό αποκλεισμό του Ντονμπάς
18/03/2017
Ο οικονομικός αποκλεισμός των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ διεξάγεται εδώ και δύο μήνες από τις παραστρατιωτικές φασιστικές μονάδες που δρουν στο πλάι του ουκρανικού στρατού. Έως τώρα επισήμως το Κίεβο μιλούσε για μια εξωθεσμική πρωτοβουλία χωρίς να δίνει επίσημη κάλυψη σ’ αυτή την πρακτική ενώ ταυτόχρονα δεν προχωρούσε σε κάποια κίνηση ώστε να απελευθερωθούν τα μπλοκαρισμένα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα.
Αυτή την εβδομάδα υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη στο μπλοκάρισμα των απελευθερωμένων περιοχών του Ντονμπάς. Μετά από πρόταση του Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε ο προσωρινός μεν, ολοκληρωτικός δε οδικός και σιδηροδρομικός αποκλεισμός των ΛΔ Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ. Ως αιτία αυτής της κίνησης εμφανίστηκε η πρωτοβουλία των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πάνω από 40 ιδιωτικές επιχειρήσεις Ουκρανών επιχειρηματιών που βρίσκονται στα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών και των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να καταβάλουν φόρους στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Ο Ποροσένκο δήλωσε ότι το μπλοκάρισμα θα διαρκέσει έως ότου επιστραφούν αυτές οι επιχειρήσεις στους ιδιοκτήτες
Εκτός από τον παραπάνω λόγο είναι πιθανό η κίνηση Ποροσένκο να σχετίζεται με την εσωτερική διαπάλη στην Ουκρανία αφού είναι σε εξέλιξη προσπάθεια από ακροδεξιούς, ναζιστικούς κύκλους να στηθεί ένα δεύτερο Μαϊντάν που αυτήν τη φορά θα έχει ως στόχο τον ίδιο τον Ποροσένκο. Η διαμάχη μεταξύ ναζιστικων φατριών, με τις διάφορες ομάδες και κόμματα να σχετίζονται άμεσα τις περισσότερες φορές με συγκεκριμένους ολιγάρχες αλλά και ξένα κέντρα δεν έχει πάψει ούτε στιγμή στην Ουκρανία. Το σίγουρο είναι ότι η ουκρανική επιθετικότητα με την ανοχή ή/και την παρότρυνση της ΕΕ και των ΗΠΑ δημιουργεί προϋποθέσεις για κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης και σίγουρα πυροδοτεί σειρά πολιτικών εξελίξεων όπως θα φανεί παρακάτω.
Είναι γεγονός ότι το οδικό κι άρα οικονομικό μπλοκάρισμα των ΛΔ Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ έχει δημιουργήσει μια σειρά από παράδοξα αφού οι περιοχές των Λαϊκών Δημοκρατιών κι η Ουκρανία είναι στενά συνδεδεμένες εμπορικά. Έτσι, το τελευταίο διάστημα διάφοροι κύκλοι στην Ουκρανία επισημαίνουν ότι ο πολύτιμος για την Ουκρανία άνθρακας του Ντονμπάς συνεχίζει να φτάνει στην Ουκρανία απλά μέσω Ρωσίας ή ακόμα και Νότιας Αφρικής. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία συνεχίζει να προμηθεύεται άνθρακα και μεταλλεύματα από το Ντονμπάς αλλά σε διπλάσια τιμή. Η Ουκρανία είναι σε μεγάλο βαθμό, αν όχι απόλυτα, εξαρτημένη απ’ την παραγωγή του Ντονμπάς σε άνθρακα. Η στροφή σε άλλες αγορές είναι μια επιλογή που αυξάνει σημαντικά το κόστος αγοράς, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ισορροπία της χώρας.
Από την πλευρά τους οι Λαϊκές Δημοκρατίες βρίσκονται κι αυτές σε περίεργη θέση καθώς, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ο νο1 εμπορικός τους εταίρος κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν η ίδια η Ουκρανία ενώ όσο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παρέμεναν υπό την ιδιοκτησία των ολιγαρχών οι φόροι από τις πωλήσεις άνθρακα καταβάλλονταν στο ουκρανικό κράτος μη αφήνοντας κανένα οικονομικό όφελος στις Λαϊκές Δημοκρατίες εκτός από την πληρωμή μισθών στους εργαζόμενους και κάποιες πρωτοβουλίες «ανθρωπιστικής βοήθειας» που έπαιρναν κάποιοι ολιγάρχες όπως ο Ρινάτ Αχμέτοφ για να εξισορροπήσουν την κατάσταση.
Μετά την «εθνικοποίηση» όμως δεκάδων επιχειρήσεων και ορυχείων η παραπάνω κατάσταση αλλάζει. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες είναι σε θέση να αντλούν άμεσο οικονομικό όφελος από τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ενώ σημαντική είναι η ζημία που προκαλείται στους εν λόγω ολιγάρχες. Όμως μετά τον ουκρανικό οικονομικό αποκλεισμό, η παραγωγή μπορεί να διοχετευτεί μόνο στη Ρωσία, η οποία δεν τη χρειάζεται καθώς έχει επάρκεια σε άνθρακα και μεταλλεύματα. Συνεπώς, ο μόνος δρόμος είναι η μετονομασία του άνθρακα και των μεταλλευμάτων του Ντονμπάς σε ρωσικό ή άλλης προέλευσης κι η μεταπώλησή του ως τέτοιο. Κάτι τέτοιο αποτελεί μονόδρομο από τη στιγμή που οι νεαρές Λαϊκές Δημοκρατίες δεν έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση ως νόμιμες οντότητες από κανένα άλλο κράτος στον κόσμο, ούτε από την ίδια τη Ρωσία. Ίσως αυτός να είναι κι ένας λόγος που η πρόσφατη αναγνώριση εκ μέρους του ρωσικού κράτους, των ταξιδιωτικών εγγράφων των Λαϊκών Δημοκρατιών να ξεσήκωσε τέτοιο σάλο απ’ την ουκρανική κυβέρνηση και διεθνή media.
Όσο το ουκρανικό καθεστώς σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις Λαϊκές Δημοκρατίες, τόσο οδηγεί νομοτελειακά τη Ρωσία σε πράξεις αναγνώρισής τους αλλά και τις ίδιες τις Λαϊκές Δημοκρατίες σε πιο ριζοσπαστικά μέτρα (όπως οι εθνικοποιήσεις) που αρχικά προβλέπονταν από τα Συντάγματα των ΛΔ αλλά είχαν παγώσει ένεκα της αναμονής ενός πιθανού πολιτικού συμβιβασμού με την ουκρανική πλευρά (Συμφωνίες Μινσκ).
Η Ρωσία αντιδρώντας στην τελευταία ουκρανική πρωτοβουλία για οικονομικό μπλοκάρισμα των Λαϊκών Δημοκρατιών δήλωσε ανήσυχη και ότι μια τέτοια κίνηση δε δημιουργεί ατμόσφαιρα για την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ ενώ η γραμματεία Τύπου του Ρώσου προέδρου σημείωσε πως η αναγνώριση των ταξιδιωτικών εγγράφων των Λαϊκών Δημοκρατιών δεν αποτελεί λάθος της Ρωσίας αλλά αναγκαστικό μέτρο για να προλάβει την ανθρωπιστική καταστροφή που απειλούσε τους αποκλεισμένους κατοίκους του Ντονμπάς μετά τον εμπορικό αποκλεισμό τους από το Κίεβο.
Πρόσφατα ο Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΟΣΑ, Λουκάσεβιτς, δημοσίευσε στοιχεία για την κατάσταση στην Ουκρανία και το Ντονμπάς. Εκεί αναφέρει ότι οι νεκροί άμαχοι το πρώτο δίμηνο του 2017 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 16 ενώ άλλοι 76 τραυματίστηκαν. Το 66% των θυμάτων είναι στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονμπάς. Ο Λουκάσεβιτς στάθηκε στις χιλιάδες καθημερινές παραβιάσεις της εκεχειρίας απ’ την ουκρανική πλευρά, στα εμπόδια που μπαίνουν στους ξένους παρατηρητές, στη συγκέντρωση μη-επιτρεπτού από τη Συμφωνία του Μινσκ εξοπλισμού στην εμπόλεμη ζώνη κ.ο.κ. Συγχρόνως έδωσε στοιχεία για την αντι-ρωσική υστερία στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λουκάσεβιτς, στην Ουκρανία έχει απαγορευτεί η μετάδοση 77 ρωσικών καναλιών ακόμα και κάποιων με περιεχόμενο το κυνήγι και το ψάρεμα ενώ επίσης απαγορεύτηκε η προβολή 600 ρωσικών ταινιών κι η είσοδος 140 Ρώσων καλλιτεχνών σε ουκρανικό έδαφος. Όπως υπογράμμισε, η Ουκρανία διεκδικεί τα πρωτεία στον στίβο της αντι-ρωσικής υστερίας ενώ σημείωσε πως οι διαδικασίες της «από-ρωσοποίησης» και «αποκομμουνιστικοποίησης» δεν μπορούν να φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο Λουκάσεβιτς τόνισε ότι η αναγνώριση των επίσημων εγγράφων (διαβατηρίων κλπ) των Λαϊκών Δημοκρατιών μπορεί να αλλάξει αν εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τις Συμφωνίες του Μινσκ απ’ την ουκρανική πλευρά (σταμάτημα των εχθροπραξιών, συνταγματική κατοχύρωση του ειδικού στάτους των ΛΔ, αναγνωρισμένες απ’ την ουκρανική βουλή τοπικές εκλογές στο Ντονμπάς κ.ο.κ.)
Ο Λουκάσεβιτς δικαιολόγησε τις «εθνικοποιήσεις» στο Ντονμπάς διερωτώμενος πόσοι φόροι που καταβλήθηκαν απ’ τις εν λόγω επιχειρήσεις στο ουκρανικό κράτος πήγαιναν για τον εξοπλισμό των στρατιωτικών μονάδων που βομβαρδίζουν νυχθημερόν τις Λαϊκές Δημοκρατίες και σχολιάζοντας «πολλοί περισσότεροι απ’ την ανθρωπιστική βοήθεια του Αχμέτοφ». Κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι δεν είχε πρόθεση να περιορίσει τους εξτρεμιστές που μπλόκαραν τις σιδηροδρομικές γραμμές ενώ κάτι τέτοιο ήταν εύκολο όπως αποδείχθηκε στη μοναδική πλευρά που πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία. Αφήνοντας τους εξτρεμιστές να μπλοκάρουν τις Λαϊκές Δημοκρατίες έθεσε σε κίνδυνο τις ουκρανικές επιχειρήσεις στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Κλείνοντας ο Λουκάσεβιτς είπε για την απόφαση του Κιέβου να μπλοκάρει κάθε σιδηροδρομική και οδική αρτηρία με το Ντονμπάς ότι δεν υπολείπεται κοινής λογικής.
Στο στρατιωτικό επίπεδο, την περασμένη εβδομάδα ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε πάνω από 500 φορές τη ΛΔ Ντονιέτσκ κι άλλες 120 τη ΛΔ Λουγκάνσκ με αποτέλεσμα πάνω από 40 κατεστραμμένα σπίτια, 12 νεκρούς και 11 τραυματίες
--------------------------------------------------------------------------------
Η Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για καταδίκη της ισραηλινής επίθεσης στην Παλμύρα..
H Συρία καλεί το Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει το Ισραήλ για την επίθεση σε Παλμύρα
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έστειλε δύο επιστολές προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC) την Παρασκευή, ζητώντας να καταδικάσουν το Ισραήλ για την επίθεση στη συριακή πόλη της Παλμύρας και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Συρίας.
Δαμασκός (Sputnik) - Νωρίτερα την Παρασκευή, ο συριακός κυβερνητικος στρατός δήλωσε ότι καταρρίφθηκε ένα από τα τέσσερα ισραηλινά τζετ της Πολεμικής Αεροπορίας που παραβιάζαν τον εναέριο χώρο της και στοχευαν της Συρίας μονάδες κοντά στην Παλμύρα. Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) είπε στο Σπούτνικ ότι τα αεροσκάφη της δεν πυροβοληθηκαν.
«Η Συρία καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει αυτή την ισραηλινή κραυγαλέα επιθετικότητα και να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία στη Συρία και να πειθαρχησει στην εφαρμογή όλων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της υπ 'αριθμ 2253, και να αποχωρήσει από το σύνολο των κατεχόμενων συριακων υψίπεδων του Γκολάν στη γραμμή της 4ης Ιουνίου 1967, για την εφαρμογή της υπ 'αριθμ 497 για το 1981 ", δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sana. Οι ισχυρισμοί οτι δέχθηκαν επίθεση τα τζετ του χρησιμοποιούνται από την Ιερουσαλήμ για να δικαιολογήσουν την κατοχή των Συρίας, της Παλαιστίνης και του Λιβάνου εδάφη, ανέφερε το υπουργείο Συρίας.
---------------------------------------------------------------------------------
Πήραν το "μήνυμα" οι σιωνιστές-ναζί; Τα φέρετρα, έχουν ετοιμαστεί;
Ρωσικό κέλυφος S-300 πέφτει στην Ιορδανία, κυνηγώντας ένα Ισραηλινο F-16 που επιτεθηκαν στην Παλμύρα της Συρίας, για ένα χτύπημα
---------------------------------------------------------------------------------
Θανάσης: Όλοι οι Μανιάτες είναι φασισταριά. Όλοι ταγματασφαλίτες ήταν επί Κατοχής.
Μαρία: Κάνεις μεγάλο λάθος. Μπορεί να ήταν πολύ ισχυρή η άκρα Δεξιά στη Μάνη, αλλά είχε και το ΕΑΜ δύναμη. Γι' αυτό έγινε και τόσο σκληρή αντιπαράθεση. Οικογένεια Ξυδέα, Πέτρουλα, Πετροπουλάκηδες, Λεουτσάκοι, Σαραντάκοι, Ρουμπέας, Γρηγοράκος και αναρίθμητοι άλλοι. Χιλιάδες οι σκοτωμένοι σε μάχες, σφαγιασθέντες και εκτελεσθέντες κομμουνιστές Μανιάτες. Και χιλιάδες αυτοί που κατέφυγαν στον Πειραιά για να σωθούνε.
Κι από κάτω καμιά δεκαριά άλλοι: Πες τα, ρε Θανάση, με τα καργιόλια, τους φασίστες!
Σχολιο.- Κλασσική περίπτωση. Άδικα έγραφε η Μαρία τα σωστά. Η φασιστική γενίκευση του Θανάση είναι πιο "πιασάρικη".
Σχολιο.- Στον Καναδα καταφυγανε επισης παρα πολλοι προοδευτικοι Μανιατες,στο Τοροντο κυριως....
Σχολιο.- Ετσι ακριβως οπως εγινε και στα νησια μετα την Βαρκιζα ολες οι αριστερες οικογενειες αναγκαστηκαν να φυγουν λογω τρομοκρατιας και εξοριαςΟι Αντρες στο βουνο η στα καραβια οσοι ειχαν φυλλαδιο και οι οικΟγενειες στην μεγαλη πολη να χαθουνε.Στη Σκιαθο η Αριστερα αρχισε να ξαναπερνει ψηφους μετα το 1981.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ! ΖΗΤΩ Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ!
Στις 18 Μαρτίου 1871 και ενώ η αστική γαλλική κυβέρνηση του Θιέρσου έχει συνθηκολογήσει με τους πρώσους εισβολείς που έφτασαν έξω από το Παρίσι, απειλώντας το με κατοχή, την άμυνα της πόλης αναλαμβάνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός της, συγκροτώντας πολιτοφυλακή, με το σύνθημα "Πατριώτες στα όπλα!".
Οι Πρώσοι, τελικά, δεν επιτέθηκαν, σε συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση, που οχυρώθηκε στις Βερσαλλίες, καθώς μια επίθεση στο Παρίσι θα έστρεφε υπέρ των εξεγερμένων το μεγαλύτερο μέρος του γαλλικού λαού. Στις 26 Μαρτίου ο παρισινός λαός εκλέγει νέα δημοτική αρχή, η οποία δύο μέρες μετά ανακηρύσσει την Κομμούνα του Παρισιού, που παίρνει μια σειρά μέτρα σε σοσιαλιστική κατεύθυνση. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους (δυστυχώς, όμως, όχι και με τους αγρότες, όπως επισήμαναν οι Μαρξ και Λένιν), όχι μόνο εξεγείρεται -όπως έκανε το 1848- αλλά παίρνει και την εξουσία.
Από τις 2 Απριλίου η Κομμούνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις του αστικού στρατού των Βερσαλλιών και στις 21-28 Μαΐου οι επαναστάτες ηττώνται. Περίπου 30.000 ήταν οι νεκροί Παριζιάνοι στις μάχες και στις εκτελέσεις που ακολούθησαν την ήττα. Μεγάλο μέρος τους ήταν γυναίκες, η συμβολή των οποίων στην Κομμούνα και στην άμυνά της ήταν εξαιρετικά σημαντική.
Η Κομμούνα αποτέλεσε την πρώτη "έφοδο στον ουρανό", για την κοινωνική απελευθέρωση του προλεταριάτου και των άλλων φτωχών εργαζομένων. Απέδειξε πως οι εκμεταλλευόμενοι είναι σε θέση να ανατρέπουν την αστική εξουσία, δείχνοντας συνάμα και τα όρια μιας κυρίαρχης αυταπάτης πως η επαναστατική εξουσία μπορούσε να επιβιώσει χωρίς να συντρίψει εντελώς τον αστικό κρατικό μηχανισμό. Ήταν αυτά τα διδάγματα από την ηρωική εποποιία των εργατών και του λαού του Παρισιού που συνέβαλαν καθοριστικά στις νικηφόρες επαναστάσεις του 20ού αιώνα, με πρώτη τη Ρωσική Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.
---------------------------------------------------------------------------------
Απο την στιγμη που δεν διατυπωνετε το ΕΞΩ ΟΙ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ δεν υπαρχει κανενα αντιρατσιστικο συλλαλητηριο στις 18 Μαρτη. Προφανως για να μην στεναχωρηθουν καποιοι συγκεκριμενοι. Αυτοι που στηριζαν Ομπαμα , που ελεγαν οτι να θετει κανεις θεμα αποδεσμευσης απο την ΕΕ ειναι εχθρικο προς τους προσφυγες, αυτοι που στηριξαν τους ''αντιρατσιστες'' του FSA και της πλατειας μαινταν. αυτοι που εμπλεκονται με τις διαφορες medico αξιοποιωντας το πρσφυγικο για φιλοιμπεριαλιστικους σκοπους.
Σχολιο.- Σήμερα στην Αθήνα, οργανώσεις που υπηρετούν διαφορες το ΝΑΤΟ, οι μκο και οι πράκτορες των Αμερικανων έκαναν πορεια στην Αθήνα με συριακες "Επαναστατικες" μισθοφορικες σημαίες
Σχολιο.- Πόσο κόσμο είχε μάθαμε; Γιατί δεν είδα πανηγυρισμούς για "λαοθάλασσες" και φωτογραφίες στην αρχική.
Σχολιο.- Το zoygla.gr γράφει για 2.000 κόσμο. Και μάλλον έτσι θα είναι, αν κρίνω απο τις φωτογραφίες που βάζει.