Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κυριακη 19 Μαρτιου 2017


μ'αρεσουν τρομερα οι σπανιοι και ακεραιοι ανθρωποι που στεκονται στο υψος τους ...ΜΠΡΑΒΟ Ρίμα Χάλαφ! (επικεφαλής μέχρι σήμερα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA) του ΟΗΕ )
η αξιωματούχος του ΟΗΕ προτιμησε να παραιτήθει αφου εφερε στο φως στοιχεια και κατηγόρησε το Ισραήλ για απαρτχάιντ
Η Ρίμα Χάλαφ, με καταγωγή από την Ιορδανία και η οποία προΐστατο μέχρι σήμερα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τη Δυτική Ασία (ESCWA) του ΟΗΕ, επιβεβαίωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες της ζήτησε το πρωί της Πέμπτης να αποσύρει από το Διαδίκτυο την έκθεση
Εκείνη του ζήτησε να το ξανασκεφτεί, οι δύο πλευρές επέμειναν στη θέση τους και η διαμάχη κατέληξε τελικά στην παραίτηση της κ. Χάλαφ. «Δεν πρόκειται για το περιεχόμενο αλλά για τη διαδικασία» εξήγησε, μετά την αποδοχή από τον Γενικό Γραμματέα της παραίτησης της εκτελεστικής διευθύντριας της ESCWA, ο εκπρόσωπος του Στέφαν Ντούτζαριτς. «Ο Γενικός Γραμματέας δεν μπορεί να δεχθεί ότι μια αναπληρωτής γενική γραμματέας ή οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ που αναφέρεται σε αυτόν θα εγκρίνει τη δημοσίευση στο όνομα των Ηνωμένων Εθνών, κάτω από το λογότυπο του ΟΗΕ, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα και τον ίδιο» συμπλήρωσε. Στην ESCWA, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέχουν 18 αραβικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη. Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς απαρτχάιντ στον παλαιστινιακό λαό, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάπραξη εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
----------------------------------------------------------------------------------
Μπράβε, bravissimo!
Όταν πρωτοείδα την φωτογραφία μιας κυρίας να στέκεται στην ουρά του ΑΤΜ κι από δίπλα της ένα παλικάρι, πολύ συγκινήθηκα. Διάβασα και τη λεζάντα “Την συνοδεύει στο ΑΤΜ” και λέω ‘άχου το μωρέ, ο γιόκας της την βοηθάει με το μηχάνημα”. Αυτό συνέβη πρώτον γιατί είμαι καλός άνθρωπος και δεύτερον γιατί κάπου ξέχασα τα γυαλιά μου. Εκ των υστέρων πρόσεξα πως ο ‘γιόκας’ έμοιαζε βαρύς σαν νταλίκα κι άγριος σαν πονόδοντος. Κι αφού διάβασα το άρθρο, είδα το φως το αληθινόν. Η κυρία δεν ήταν μια περήφανη μανούλα, αλλά μια φθηνή εργατική δύναμη. Κι ο λεβέντης δεν ήταν στοργικός υιός αλλά ο μπράβος ο λεβέντης ο καραμπουζουκλής. Ένας μπράβος που, ως επάγγελμα, κάνει τα σύστριγγλα κι ως χόμπι τα τρισχειρότερα. Ένας μπράβος κατά τ’ άλλα ευγενέστατος, ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα στη γειτονιά, πέφτω απ’ τα σύννεφα, Τασία. Ένας μπράβος-μισθοφόρος μιας εργοδοσίας που σου κάνει την εξής σούπερ προσφορά: 500 μηνιάτικο κι ένας μπράβος δώρο. Σε πάει στο μηχάνημα, βγάζεις 500, του δίνεις τα 150 κι αυτός τα γυρίζει πίσω στο αφεντικό. ‘Ετσι, φορολογικώς η επιχείρηση φαίνεται νόμιμη, όλα καλά κι όλα ωραία.
Δηλαδή. Ο ‘Νονός’ σε καλεί και σου λέει: «I’m gonna make you an offer you can’t refuse” (‘Θα σου κάνω μια πρόταση που αποκλείεται να την αρνηθείς».) Αν δεχτείς την πρόταση, του φιλάς το χέρι και φεύγεις. Αν δεν την δεχτείς, την επομένη ξυπνάς αγκαλιά με ένα κομμένο κεφάλι αλόγου.
Όχι ότι δεν γίνονταν και παλιά τα ίδια. Γράφαν στο χαρτί 500, σου δίναν 350 κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα όμως, που ο μισθός υποχρεωτικά κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, εκσυγχρονίστηκαν οι μέθοδοι. Αυτός άλλωστε είναι κι ο ορισμός της ‘εργοδοσίας με ανθρώπινο πρόσωπο’: σου παίρνουν οι νταβατζήδες τα λεφτά αλλά τουλάχιστον δεν σε χαρακώνουν στο πρόσωπο – ακόμα. Κι είναι κι ηλίθιοι από πάνω; Τι διάολο στέλνουν τον μπράβο της προσκολλήσεως; Ό,τι τι θα συμβεί, αν δεν είναι μπροστά; Θα πάρει ο εργαζόμενος τα 150 και θα τα φάει με γκόμενες στα νησιά Πουκέτ; Ή ότι θα ανοίξει οφ σορ με 150 ευρώ;
«Και γιατί ο εργαζόμενος δεν το καταγγέλλει αυτό;» θα αναρωτηθούν οι διακτινισμένοι κάτοικοι στον πλανήτη Κρυπτόν. Γιατί δηλαδή αυτός που συντηρεί την οικογένεια του με τα ρέστα του μπακάλη, δεν καταγγέλλει μαφιόζους και μπράβους. Έλα μου ντε γιατί; Το γεγονός ότι αυτά τα ψιχία είναι το τελευταίο οχυρό που χωρίζει ένα κεραμίδι από ένα παγκάκι, λογικά δεν παίζει ρόλο, έτσι δεν είναι;
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχει βαρύνουσα σημασία η καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών υπαλλήλων - και κυρίως η ειδική μνεία στο συγκεκριμένο θέμα: «Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr . Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται.” Μόνο αν καταγγελθούν ανώνυμα ορισμένες εργοδοτικές ‘συμπεριφορές’, θα ξεβρομίσει το τοπίο. Διαφορετικά σιγά μην παίξει ο άλλος το ψωμί του παιδιού του – και στο καπάκι να φάει και κάνα σκατόξυλο απ’ τον μπράβο. Η ανομία πάντα συντηρείται από την σιωπή. Αν δεν καταγγελθούν πρόσωπα και πράγματα, η ανθρώπινη δουλεία θα νομιμοποιηθεί. Άντε με το καλό να εφαρμόσουμε τη Σαρία και να λιθοβολούμε στο δρόμο τους κατ’ ευφημισμόν ‘εργαζόμενους’ του κάθε αλήτη.
Όχι δεν είναι έτσι όλοι οι εργοδότες. Ναι, είναι αρκετοί. Και, ναι, πληθαίνουν. Εν κατακλείδι «Η ελευθερία στην καπιταλιστική κοινωνία παραμένει σχεδόν ίδια με αυτή της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας: ελευθερία για τους ιδιοκτήτες των σκλάβων” Βλαντιμίρ Λένιν, Κράτος κι Επανάσταση (1917).
----------------------------------------------------------------------------------
Με μια απλοική ερμηνεία, κάποιος θα μπορούσε να πει πως ό,τι δεν κάνει το ΚΚΕ είναι για τον πούτσο
Σχολιο.- Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, πλαστογραφώντας την ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος ισχυρίζεται πως η Κομμουνιστική Διεθνής με το 7ο Συνέδριο της το 1935 «διαμόρφωσε στρατηγική που προσανατόλιζε τα ΚΚ στη σύμπραξη με τη μία ιμπεριαλιστική πλευρά, τη λεγόμενη δημοκρατική, εναντίον της άλλης, της φασιστικής. Εκ των πραγμάτων η νέα στρατηγική της ΚΔ ωθούσε να διεξάγεται η πάλη του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος υπό ξένη σημαία». (Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ στον Ιταλοελληνικό πόλεμο 1940- 1941», εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή,
Σχολιο.- Ποιο ΚΚΕ;; Αυτό που λέει ότι στη Συρία δεν αγωνίζεται ο συριακός λαός εναντίον των μισθοφόρων των αποικιοκρατων, αλλά είναι κόντρα αναμεσα στους ρώσους και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, και οι λαοι (και ο συριακός δεν πρέπει να μπουνε κατω απο τα συμφεροντά τους;;;; Ότι και στην Ουκρανία, η κοντρα ειναι αναμεσα σε ρωσους και αμερικανους ιμπεριαλιστες, και ο λαος πρεπει να αγωνιστεί για τα συμφεροντα του;;; (να μην ανακατευτει δηλαδη λεει στην ουσια!). Που χαρακτηριζει τους ναζι του Κιέβου "αντιδραστική κυβέρνηση, παροτι σηκωνουν σημαιες με σβαστιγγα, χαιρετανε ναζιστικα, και έχουνε πορτρετα του Χιτλερ;;). Οτι οι ΛΔ του Ντονπας ειναι συμφερόντων της Ρωσιας (και το αναφέρει καθε μέρα ο βριζοσπάστης). Για αυτο το ΚΚΕ μιλας;;;
Σχολιο.- για το ΚΚΕ που έχουν μετατρέψει σε τροτσκιστικό Κόμμα και οι οπαδοί του εδω μέσα βριζουν τους Τροτσκιστες, ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Σχολιο.- απο τη στιγμη που στρεφεσε κατα του Τροτσκι και οχι μονο κατα των ψευτοτροτσκιστων που εκθετουν την επαναστατικη του προσφορα στην Ρωσικη και παγκοσμια προλεταριακη επανασταση εναντια στον καπιταλισμο και στη συνεχεια εναντια στην προνομιουχα και αντεπαναστατικη σταλινικη γραφιοκρατια, δεν επιθυμω πλεον να με προβαλεις σε τιποτε ως ... συμμαχο στον κρυφοσταλινισμο σου. Γνωριζεις πολυ καλα το ποσο εχουμε πολεμισει τους φιλοιμπεριαλιστες με τη φορεσια του αριστερου σε ολες ανεξερετος τις υπαρχουσες οργανωσεις και δεν εξαιρουμε το ΚΚΕ οπως κανεις εσυ συστιματικα τελευταια.
---------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση Κούρδων στη Γερμανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 21:26
Περίπου 30.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Κούρδοι, διαδήλωσαν το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, ζητώντας «δημοκρατία στην Τουρκία» και «ελευθερία στο Κουρδιστάν». Η διαδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του PKK και φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, που παραμένει έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές. Σε κεντρικά σημεία της πόλης υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Τούρκων της διασποράς (περίπου 1,4 εκατ.) αλλά, επίσης, και μια πολύ μεγάλη κουρδική κοινότητα.
Τρέμουν το δημοψήφισμα
Την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όσων Τούρκων ζουν στην ευρωπαϊκή χώρα στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το οποίο -σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές- ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν και την περαιτέρω καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. «Αν κερδίσει, τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Θα καταστρέψει πόλεις και θα σκοτώσεις Κούρδους» ανέφερε ένας εκ των διαδηλωτών.
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συριακή απάντηση σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Επιδρομή σε τέμενος του Ιντλίμπ με πάνω από 40 νεκρούς, πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .-- Την πιο επικίνδυνη, από την έναρξη του πολέμου στη Συρία τον Μάρτη του 2011, αεροπορική επιδρομή στη Συρία πραγματοποίησαν προχτες ξημερώματα Παρασκυης, τουλάχιστον τέσσερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, παραβιάζοντας τον συριακό εναέριο χώρο, αφού προηγουμένως πέταξαν πάνω από το Λίβανο, με στόχο κομβόι όπλων που φέρεται πως προοριζόταν για τη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ», κοντά στα ανατολικά περίχωρα της κεντρικής επαρχίας Χομς, κοντά στην Παλμύρα.
Ωστόσο, η απάντηση της συριακής πολεμικής αεροπορίας φαίνεται πως αιφνιδίασε τους Ισραηλινούς που έως τώρα πραγματοποιούσαν επιδρομές - αστραπή, δίχως να δεχτούν σοβαρή αντίσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού, που μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ΣΑΝΑ, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό αεροσκάφος που έπεσε στα κατεχόμενα (από το Ισραήλ) υψίπεδα του Γκολάν, χτύπησε άλλο ένα και ανάγκασε τα άλλα δύο να αποσυρθούν, αφού, όμως, προηγουμένως είχαν χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στα ανατολικά περίχωρα της επαρχίας Χομς. Οι Σύροι αξιωματούχοι σημείωσαν πως η επίθεση συνιστά κατάφωρη παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου και πως είχε ως στόχο να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» που γνωρίζουν τη μία μετά την άλλη ήττα σε πεδία συγκρούσεων.
Οι Ισραηλινοί, που σπανίως παραδέχονται τέτοιες επιδρομές, επιβεβαίωσαν αυτήν τη φορά την επίθεση. Αναγκάστηκαν επίσης να πουν πως για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν το αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας Arrow, για την αναχαίτιση τουλάχιστον ενός πυραύλου (που σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» εμφανίστηκε βορείως της Ιερουσαλήμ!) και πως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός σε εβραϊκούς εποικισμούς στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Παράλληλα, η Ιορδανία ανακοίνωσε πως εντόπισε θραύσματα άλλων πυραύλων σε βόρειες αγροτικές περιοχές και πως εξαιτίας τους σημειώθηκαν ελαφρές υλικές ζημιές. Η σοβαρή αυτή εξέλιξη δείχνει την όξυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία κατά την έκτη χρονιά του.
Δεκάδες νεκροί από αμερικανική επίθεση στο Ιντλίμπ
Νωρίτερα την Πεμπτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως χτύπησαν κτίριο στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, με στόχο υποτίθεται τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού κράτους». Αντ' αυτού, όμως, φαίνεται πως χτύπησαν αμάχους σε τέμενος που είχαν μεταβεί για να προσευχηθούν. Η επιδρομή των ΗΠΑ στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 40 ανθρώπων. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση ισλαμοφασιστικών ένοπλων οργανώσεων, ακόμη και αυτών που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ. Αποφάσισαν να ματαιώσουν χτες την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής σε όλα τα τεμένη περιοχών της βόρειας Συρίας που έχουν υπό τον έλεγχό τους σε ένδειξη πένθους. Η επίθεση προκάλεσε την αντίδραση και της οργάνωσης τζιχαντοφασιστών της «Αλ Κάιντα» «Μέτωπο Ελευθερίας» (πρώην «Μέτωπο Νούσρα» που προηγούμενα είχε μετονομαστεί σε «Αχράρ αλ Σαμ») και οι οποίοι κατήγγειλαν την επίθεση σαν «έγκλημα πολέμου»...
------------------------------------------------------------------------------
Παρελθον η εγγυημενη (και πολυδιαφημισμενη) εθνικη συνταξη των 345 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------
Συσσιτια στα σχολεια και παιδικοι σταθμοι τα κοινωνικα αντιμετρα. Η τροικα μας γυρισε πισω στο 60. Οι κωλοευρωπαιοι τοκογλυφοι και οι ντοπιοι συνεργατες τους διαμορφωνουν συνθηκες ενδειας που παραπεμπουν σε άλλες εποχες. Κλειδωνουν νεοι φοροι και περικοπες συναξεων. Δεν φαινεται λυση στον οριζοντα.
-----------------------------------------------------------------------------------
Αλεξάνδρα Κολοντάι (19 Μαρτίου 1872 - 9 Μαρτίου 1952)
Μπορεί να μην τη θυμήθηκαν οι μαρξιστές στις 8 Μαρτίου, τη θυμήθηκαν, όμως, πολλές φασιστικές ιστοσελίδες, καταγγέλλοντας τη Μέρα της Γυναίκας, σαν "κομμουνιστική φιέστα". Ακριβώς γιατί ήταν η Κολοντάι που πρότεινε την καθιέρωσή της ως επίσημης γιορτής στη σοβιετική Ρωσία.
"Το γυναικείο ζήτημα", "Ο έρωτας των εργατριών μελισσών", "Οικονομική και σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας", "Οι σχέσεις των δύο φύλων και ο μαρξισμός", είναι κάποια από τα βιβλία που έγραψε η μπολσεβίκα επαναστάτρια, και που δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει και πολλούς από τους Έλληνες που αναφέρονται στον μαρξισμό.
Λαϊκή Κομισάριος για την Κοινωνική Πρόνοια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, υπήρξε ιδρύτρια του περίφημου Ζενοτντέλ (Τμήματος Γυναικών) που συνέβαλε καθοριστικά στην ανατροπή του θεσμικού πλαισίου με το οποίο νομιμοποιούνταν επί αιώνες η καταπίεση των γυναικών. Αν και ήρθε σε σύγκρουση με τον Λένιν, ως επικεφαλής (μαζί με τον Αλεξάντερ Σλιαπνίκοφ) της τάσης "Εργατική Αντιπολίτευση", ουδέποτε απομακρύνθηκε από το Κόμμα των Μπολσεβίκων. Το 1923 έγινε η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που ανέλαβε θέση πρέσβειρας (στη Νορβηγία) και αργότερα έγινε πρέσβειρα στο Μεξικό και στη Σουηδία. Καθώς επελαύνει ο νεοσυντηρητισμός, ας (ξανα)διαβάσουμε Κολοντάι. Για να μην αναπαράγονται οι θέσεις της κοινωνικής βαρβαρότητας ακόμη και από ανθρώπους που εμφανίζονται -ή και θέλουν να είναι- μαρξιστές.
--------------------------------------------------------------------------------
Αφηνουν εκτος τους βουλευτες από τις μειωσεις συνταξεων. Οι πολιτικοι που εχουν συνταξιοδοτηθει πριν από το 2012 γλιτωνουν τις περικοπες, καθως δεν θα επανυπολογιστουν οι συνταξεις τους ώστε να προκυψει «προσωπικη διαφορα». Οσοι ειχαν μια τετραετια στη Βουλη παιρνουν συνταξεις 1.476 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------
Λιποθυμουν από την πεινα τα παιδια στο σχολειο. Εφεραν την Ελλαδα χρονια πισω σε μερες κατοχης. Να μην εχουν πολλοι ουτε ένα κομματι ψωμι. Σε λιγο θα πεθαινει ο κοσμος και τα παιδια στους δρομους από την πεινα. Σε εκεινες τις εικονες που ειχαμε ξεχασει γυρισαμε την περασμενη Τριτη ακουγοντας ότι στην Πατρα μια 17χρονη μαθητρια λιποθυμισε από την πεινα μπροστα στα ματια των καθηγητων της και των συμμαθητων της.
---------------------------------------------------------------------------------
Ένας λαός στο Survivor
Μια 17χρονη λιποθύμησε γιατί δεν είχε φάει. Όχι δεν έπαιζε στο τηλε-ριάλιτι Survivor. Ήταν μαθήτρια στην Πάτρα και είχε τρεις μέρες να φάει κανονικά. Η οικογένειά της μαστίζεται από ανεργία και φτώχεια. Δεν είναι η μόνη. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν στο κοινωνικό λυκόφως, κόβουν από το φαΐ, τη θέρμανση, το ρεύμα. Ένας λαός φυλακισμένος στο μνημονιακό Survivor. Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό Survivor του Σκάι (του φανατικού υποστηρικτή των μνημονίων), που «πουλά» την επιβίωση σε ακραίες συνθήκες πείνας, σωματικών δοκιμασιών και οξύτατου ανταγωνισμού σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης. Αφού δεν έχει άρτο, πάρτε θεάματα… Αφού μας έκαναν να συνηθίσουμε την εξαθλίωση, την εργασιακή ζούγκλα, τη λογική επιβίωσης σε βάρος των συναδέλφων και των άλλων, έρχεται ένα τηλεοπτικό σόου να μετατρέψει την πείνα και τη λογική «ο θάνατός σου, η ζωή μου» σε διασκέδαση, σε cool κατάσταση. Όχι, ο εξευτελισμός δεν είναι cool. Είναι ντροπή!
--------------------------------------------------------------------------------
Ακομα μαγειρευουν σχολικα γευματα. Τρεις μηνες σερβιρουν υποσχεσεις. Άλλη μια ανεκπληρωτη εξαγγελια Τσιπρα.
----------------------------------------------------------------------------------
Δυο ταξεις(κοσμοι) στην ιδια χωρα. Γαλλος προξενος στην Ελλαδα. Αυξανονται οι ελληνες φοιτητες στη Γαλλια παρα την κριση.
-------------------------------------------------------------------------------
Μόνο που όσοι δηλώνουν σημερα υποστηρικτες του ΚΚΕ να ξερουν οτι οι θεσεις του ΚΚΕ ειναι και θεσεις του τροτσκισμού !!. Τοσο απλά! και ας αφησουν το παραμυθακι, το ΚΚΕ εχει μετατραπει σε τροτσκιστικο κόμμα!. Τελος
Σχολιο.- Η αμερικανικη πρεσβεία ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ εκείνους που κάνουν κουμαντο στο ΚΚινημα στην Ελλάδα. εκεινους που ταυτιζουν τους αγωνιστες του Ντονπμας με τους φασιστες του Κιεβου, εκεινους που ενω οι Κομμουνιστες καιγόντουσαν στο Κιεβο, κατηγορουσαν το ΚΚΟυκρανιας για οπορτουνισμό, εκεινους που ταυτίζουν τον Συριακο στρατό με τους "αντιπολιτευόμενους", εκείνους που με αριστερή μάσκα λένε στον λαό ότι ΣΥΜΦΕΡΕΙ τους ιμπεριαλιστες!. εκείνους που αναπαραγουν τις θεσεις του τροτσκισμού του 1940-41 για τον πόλεμο. ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!. Οχι αυτοί που μείναμε να υπεραπιζόμαστε τον Λενινιστικο - Σταλινικο χαρακτηρα του Κομμουνιστικού Κινήματος και την Ιστορια μας.
Σχολιο.- τους Αλαβανους και τους Λαφαζανηδες δεν τους χρειάζεται η Πρεσβεια, δεν ειναι πλέον Κομμουνιστες, ουτε καθοδηγουν το ΚΚΕ .. οι Τυριμοι και οι Σταμπολίδηδες, ηταν ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΚΕ και μαλιστα στο ΠΓ και την ΚΕ!!. εκει τους χρειάζονται !! Σχολιο.- Το ΚΚΕ (το Κόμμα) ειναι δεμενο χειροπόδαρα με την εισαγωγή του τροτσκισμού και την εδραίωση του πλέον. Το ζήτημα ειναι ότι ΔΕΝ τοχει παρει χαμπαρι ο κοσμος ... θα το πάρει αργά ή, γρηγορα..
Σχολιο.- ΑΦΟΥ Σταλιν - Δημητρωφ συμφωνα με την ηγεσια ΣΟΥ ηταν προδοτες. αντικομμουνιστης ειναι αυτος που κατηγοραει τον Σταλιν και τον Δημητρωφ οτι ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ !! ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ. Δηλαδη Σταλιν - Δημητρωφ παγκοσμιο Κομμουνιστικο Κινημα = προδοτες.! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ !
σχολιο.- ποιά διαστρέβλωση βρε ? αυτα να τα λετε στα παιδακια και στα γεροντια που δεν ξερουν.. ασε το παραμυθακι... ξερεις πολυ καλά τι λέω !!... μην κατηγορατε λοιπόν τους τροτσκιστες.. αφηστε τα σαπια.. και . τα ντοκουμεντα του Κομματος εσεις ταχετε καταργησει, σχολιο.- Οι Τροτσκιστες δεν κρυβονται, εδω ειναι και ξεδιπλώνουν ανοιχτα την γραμμη τους, εσεις όμως του ΚΚΕ που ειστε τροτσκιστες στην ΠΡΑΞΗ γιατι ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ?...
σχολιο.- ΠΟΙΟ ντκουμεντο - απόφαση του Κόμματος (συνεδριο- συνδιασκεψη) αποφασισε οτι το 7ο συνεδριο της Διεθνους εθεσε το παγκοσμιο Κ. Κινημα κατω από ξενη σημαια βρε? Ε? Πόθεν νομιμοποιείται ο Μαιλης και οι τροτσκιστες του ΠΓ να βγαζουν κειμενα τα οποία ειναι αντιθετα με τις Κομματικες αποφάσεις?. ειναι αυτο ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΜΟΣ του αισχιστου ειδους, ή, δεν ειναι?. Προσπαθείτε να "γανωσετε" τα μυαλά των νεων παιδιών αλλάζοντας την ιστορια του Κόμματος υιοθετώντας τις θεσεις του τροτσκισμού της 10ετίας του `1930-1940 ... χρησιμοποιώντας τα μεσα προπαγάνδας του Κόμματος ... για να πείσετε το κομματικο δυναμικό ότι "αυτα ειναι η κομματικη γραμμη" ενω αυτα ακομα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΆΞΕΙ και ισχυει η Ιστορια του Α ΤΟΜΟΥ? και το κρύβετε κιόλας !!
σχολιο.- θαυμαστε εναν κομμουνισταρά!!... Ωστε θα γραφει το επισημο όργανοο του Κόμματος άρθα που ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ θα εκδίδουν βιβλιαρακια που επίσης ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ "ΑΥΤΟΙ" ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙς ΘΕΣΕΙΣ στο Κόμμα ... Θαυμαστε "κομμουνιστικες" αρχές!!
Σχολιο.- ΠΕΡΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, λοιπόν, υποστηρίζει ότι «το κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, δυσκολεύεται να αντιδράσει στην επίθεση του ταξικού αντιπάλου… Σε πολλές περιπτώσεις ο ταξικός αντίπαλος έχει καταφέρει να ‘αλώσει’ από τα μέσα τα Κομμουνιστικά Κόμματα», ενώ εκτιμάει ότι έχει πραγματοποιηθεί «η καπιταλιστικοποίηση της Κίνας». Και πού ήταν το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια που προωθούνταν η… άλωση του κομμουνιστικού κινήματος από τον αντίπαλο; Ποια ήταν τα ρεύματα που αντιπαρετίθεντο και πού ανήκε το ΚΚΕ; Και πότε πραγματοποιήθηκε η καπιταλιστικοποίηση της Κίνας; Τότε (επί επάρατου Μάο) που το ΚΚΕ δεν είχε σχέσεις με το ΚΚΚ; Αργότερα, όταν κατίσχυσε η δεξιά γραμμή στο κινέζικο κόμμα και το ΚΚΕ απέκτησε (τότε!) όχι μόνο επαφές αλλά συνυπήρξε για χρόνια σε φόρα, συναντήσεις και συσκέψεις με τους κινέζους ρεβιζιονιστές–καπιταλιστές; Και πώς υπάρχει καπιταλιστικοποίηση όταν άρθρα περιβάλλοντος ΚΚΕ υπαινίσσονται (αντιγράφοντας τις πιο χυδαίες τροτσκιστικές «αναλύσεις») ότι στην Κίνα ποτέ δεν υπήρξε σοσιαλισμός;
http://www.kkeml.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-20%CF%8C-%CF%83%CF%85/
Σχολιο,- Να μαθουμε να κρινουμε τα σωστα και τα λάθη και οχι να υιοθετούμε άκριτα το "οτι πει το Κόμμα" .. δηλαδη ότι πουν 2-3 ανθρώποι στο ΠΓ να ειναι θέσφατο!!. Έτσι χάθηκε η ΕΣΣΔ !!
Σχολιο.- Και οι Τροτκιστες για σοσιαλισμο μιλάνε και μάλιστα πιό μαχητικά από το ΚΚΕ. Ο ΔΣΕ δεν ηταν ταξικος εμφυλιος, αυτό είναι τροτσκιστική θεση, ο ΔΣΕ ηταν η απαντηση του ΚΚΕ για λευτερη πατρίδα δημοκρατια και ειρηνη. Ηταν η απαντηση του στην νέα κατοχη των αγγλοαμερικανων. Αυτοί που πανε να παρουσιασουν τον ΔΣΕ Ως δηθεν στρατό που πολεμούσε για την λύση της διαφοράς κεφαλαιου - εργασίας ειναι πολιτικος απατεωνασ και τυχοδιώκτης!!
---------------------------------------------------------------------------------
Αλίκη Παπαχελά για το ξενοδοχείο City Plaza:Κάποτε θ αποδειχθεί πόσο δίκιο είχα.
Εχω λοιδωρηθεί και κατηγορηθεί για πολλά, μεταξύ των οποίων για θεωρίες συνωμοσίας. Διαβάστε, λοιπόν, την ιστορία όπως την έζησα και με την όλη αλήθεια. Και θα συνιστούσα όσοι θέλουν να κρατήσουν αυτή μου την ανάρτηση γιατί κάποτε θ αποδειχθεί πόσο δίκιο είχα. Μπορεί τότε να μην υπάρχω καν αλλά κάποιοι θα χουν μείνει πίσω και θα θυμούνται...
Το ξενοδοχείο City Plaza, όπως όλοι γνωρίζετε, βρίσκεται στην οδό Αχαρνών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Η περιοχή πολύ παλιά, κι εγώ αγέννητη ήμουν, ήταν απ τις καλύτερες της Αθήνας, μαζί με την Κυψέλη. Σιγά σιγά απ τα 70ς και με αποκορύφωμα τα 90ς άρχισε να υποβαθμίζεται και κυρίως με την ανάπτυξη των βορείων προαστίων. Ομως εξακολουθούσε να είναι μια ωραία, ήσυχη περιοχή, κοντά στο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο και πυκνοκατοικημένη. Δίπλα η πλ. Βικτώρια και το Πεδίον του Αρεως. Κοντά στο κέντρο αλλά όχι μέσα. Κι ύστερα ήρθε το ευρώ. Γύρω στο 2005 εκπονήθηκε στον Δήμο Αθηναίων σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, με μονοδρόμηση της Αχαρνών, πεζοδρόμηση της Αριστοτέλους, μεγάλο πάρκο στον Αγ. Παντελεήμονα και πολλά μικρά στενά πεζοδρομημένα. Οπως, είμαι σίγουρη πάλι ότι όλοι ξέρετε, όποια περιοχή αναβαθμίζεται πρέπει πρώτα ν αδειάσει και να περάσει σε χέρια μεγαλοκαρχαριών τζάμπα ώστε μετά να έχουν υπερκέρδη έχοντας αγοράσει φτηνά και μετά την αναβάθμιση να υπερπλουτίσουν.
Εκεί, λοιπόν, γύρω στο 2005-6 κάποιοι μεγαλοσχήμονες με καλή πληροφόρηση και πολλά λεφτά, άρχισαν να πουλούν ακίνητα σ όλην την Αθήνα που είχαν, με τις τότε πολύ ψηλές τιμές, κάποιοι εφοπλιστές, Μπακογιάννη και πολλοί άλλοι. Το 2008 σκάει η κρίση των ακινήτων στην Αμερική, προάγγελος της εδώ επερχόμενης κρίσης. Το 2010 που ξεκινάει επίσημα η δική μας κρίση κι αρχίζουν τα ακίνητα την τρελλή πορεία προς τα κάτω ως αξία συνάμα με τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, που μπήκε σαν έκτακτος φόρος πρώτη φορά απ τον Βενιζέλο και μετά απ το πρώτο μνημόνιο καθιερώθηκε και αυξήθηκε, ήταν προφανώς για τους επιτήδειους η ευκαιρία. Ετσι, 2010-2012 δρουν στην περιοχή δυό χρυσαυγίτες μεσίτες, εδραζόμενοι πολύ κοντά στον Αγ. Παντελεήμονα. Αυτοί σε συνεργασία με χρυσαυγίτες μάζευαν κάθε μέρα στην Πλ. Βικτώριας το μεσημέρι Πακιστανούς, μοίραζαν χαρτζηλίκι και τους έλεγαν ποιές γειτονιές να "χτυπήσουν". Αν ανατρέξετε στις ειδήσεις εκείνης της διετίας θα δείτε πολλές ειδήσεις με γριούλες που χτυπούσαν "ξένοι", με έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, εποίκηση πολλών μεταναστών και έναν φόβο να πλανιέται. Τότε ήταν που φτιάξανε καρριέρα κι οι χρυσαυγίτες, ποιός ξεχνάει τα χρυσαύγουλα να περνάνε απέναντι γιαγιάδες ή να τις συνοδεύουν στα ΑΤΜ.
Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σ αυτά τα δύο χρόνια η περιοχή ν αδειάσει σε μεγάλο βαθμό τ ακίνητα να πουλιούνται σε τιμές ρεζίλι, κάποιοι τα χάριζαν κιόλας αρκεί κάποιος να πλήρωνε τους φόρους. Από κεί και μετά ακούγονται διάφορα ονόματα εφοπλιστών, πολιτικών κλπ κλπ ν αγοράζουν σαν τρελοί τζάμπα την περιοχή. Κάποιοι τετράγωνα ολόκληρα! Γ Σεπτεμβρίου, Αριστοτέλους, Αχαρνών τεφαρίκια. Ως και Λιοσίων στα όρια.
Εν παραλλήλω κι ενώ το City Plaza λειτουργούσε μια χαρά και με πολύ καλή πληρότητα άρχισε να δημιουργεί προβλήματα ο ξενοδόχος που το νοίκιαζε η οικογένειά μου, εν όψει της λήξης της συμβάσεώς μας στο τέλος του 2008. Μετά από ατέλειωτες συζητήσεις που δεν οδηγούσαν πουθενά στο τέλος του 2007 του ανακοίνωσα ότι αποφασίσαμε να το πουλήσουμε κι ανάθεσα σε έναν μεσίτη την αγοραπωλησία. Οποιον υποψήφιο αγοραστή πήγαινε (τότε ακόμα δεν είχαν πέσει οι τιμές) ο μεσίτης για να το δεί, τον έπιανε ο ξενοδόχος και εκβίαζε με μίζα! Μέχρι κι εμένα μου είπε ότι αν δεν μου δώσεις μερίδιο δεν πάω πουθενά! Με τούτα και με κείνα την άνοιξη του 2008 μας παρουσιάζεται κάποιος που φερόταν ως ξενοδόχος με δυό ξενοδοχεία στα νότια προάστια κι έψαχνε ένα city hotel κοντά στο κέντρο. Το είδε του έκανε και τα βρήκαμε και στα λεφτά. Βέβαια μας είπε ότι τα λεφτά θα τα παιρνε απ την τράπεζα Πειραιώς, δεν τα είχε μετρητά, κι ότι του είχαν προεγκρίνει το δάνειο κι αρκούσε να δουν το προσύμφωνο για να του τα εκταμιεύσουν. Φαινόταν ότι έλεγε αλήθεια και μας έφερε και το χαρτί της προέγκρισης κι έτσι προχωρήσαμε σε προσύμφωνο στο τέλος Ιουνίου του 2008 κι εμείς σε καταγγελία της σύμβασης με τον ξενοδόχο (έξι μήνες θέλει πριν κι ας έχει λήξει η σύμβαση) ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έφευγε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ο ξενοδόχος. Ελα όμως που τα λεφτά δεν ήρθαν ποτέ. Ελα όμως που η αγοραπωλησία δεν έγινε ποτέ γιατί ο τύπος ήταν απλά frontman γνωστού πολιτικού τότε και της οικογενείας του που ενεπλάκη τ όνομά τους με το Βατοπέδι. Ηταν ακριβώς τότε που έσκασε το Βατοπέδι και θα πω αυτό το σκάνδαλο κι όσα ανακάλυψα άλλη φορά.
Απ την καταγγελία της σύμβασης και μετά ο ξενοδόχος άρχισε να κόβει απ τα ποσοστά που μας έδινε και το 2009 στα μισά σταμάτησε να πληρώνει εντελώς , με αποτέλεσμα να μας χρωστάει μεγάλα ποσά. Σε συνεχείς ενοχλήσεις μας να πληρώσει ή να φύγει μας έγραφε κανονικά μέχρι που στο τέλος του 2009 άρχισε ν απειλεί ότι θα κάνει πτώχευση μέσα στο δικό μας κτίριο, πράγμα καταστροφικό για μας. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις συμφωνήσαμε τον Μάρτη του 2010 να φύγει και να κάνει την πτώχευσή του αλλού αφήνοντάς μας τον κινητό εξοπλισμό, επί του οποίου έτσι κι αλλιώς είχαμε ενέχυρο αν δεν πλήρωνε, κι εμείς να του υπογράψουμε ότι δεν μας χρωστάει τίποτα άλλο. Οπερ και εγένετο σε συμβολαιογράφο των Αθηνών παρουσία των δικηγόρων αμφοτέρων.
Τότε εγώ είχα προτείνει στους εργαζόμενούς του να μην κλείσει το ξενοδοχείο και να κάτσουν να δουλέψουμε μαζί, με απείρως καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Αρνήθηκαν γιατί έτσι θα πρεπε, όπως έλεγε ο νόμος τότε, να υπογράψουν νέες συμβάσεις με την δική μας εταιρεία και να παραιτηθούν του δικαιώματος αποζημίωσης απ τον ξενοδόχο. Οπότε το ξενοδοχείο έκλεισε. Αρχισαν οι μεσίτες κι οι προτάσεις να γίνονται περισσότερες αλλά παράλληλα να πέφτει η τιμή γιατί η κρίση κάλπαζε.
Εχω τουλάχιστον δέκα συμφωνίες μέσα σ αυτά τα χρόνια (εδώ είναι και κάποιοι απ τους μεσίτες να το επιβεβαιώσουν) σε διάφορες τιμές που ενώ είχαν συμφωνηθεί όλα κι εννοείται σε μια εβδομάδα απ την συμφωνία άλλοι, σε τρείς μέρες άλλοι κλπ κλπ θα έρχονταν να υπογράψουμε προσύμφωνο με προκαταβολή. (Οι διαδικασίες αγοραπωλησίας εταιρείας είναι χρονοβόρες και για να ολοκληρωθούν θέλουν από δύο έως έξι μήνες.) Και ω του θαύματος εξαφανίζονταν! Κάποιοι ξαναεμφανιζόντουσαν με άλλο μεσίτη αλλά πιό χαμηλή τιμή κανά χρόνο μετά και τους έριχνα πόρτα. Φυσικά μη έχοντας καθόλου εισοδήματα απ το 2009 προσπαθώντας να καλύψω όλες τις υποχρεώσεις εταιρείας και προσωπικές άντεξα περίπου μέχρι το 2012, πουλώντας κι ένα ακίνητο του πατέρα μου. Μετά νέκρα. Και φορτώθηκα τεράστια χρέη κυρίως απ τον ΕΝΦΙΑ και το ΙΚΑ το δικό μου, τα ένσημά μου δλδ, ως μόνος υπάλληλος της εταιρείας μας. Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις διογκώνονταν μέρα την μέρα και μένα να έχω πιά σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Η τιμή έφτασε στην αντικειμενική αλλά κι εκεί ερχόντουσαν προτάσεις για το μισό του μισού γιατί είχα αποφασίσει να μην ξεπουλήσω. Ηξερα ότι το ακίνητο είναι στην περιοχή αναβάθμισης και θα αποκτούσε μέχρι και δεκαπλάσια αξία σε βάθος χρόνου, αλλά δεν μ ένοιαζε να το κρατήσω και να πλουτίσω τόσο κάποια στιγμή, μ ενδιέφερε να το πουλήσω σε μια αξιοπρεπή τιμή, να ξεχρεώσω και να ζήσω όσο ζήσω αξιοπρεπώς. Ποτέ να ξεπουλήσω σε λαδάδες όσο όσο. Κι η κρίση διογκώνεται και το 2015 αρχίζει κι έντονα το προσφυγικό. Το καλοκαίρι του 2015 φεύγαν πούλμαν για την Ειδομένη κατά χιλιάδες απ την Αθήνα. Πως γίνεται το βασικό σημείο που οι πρόσφυγες ήξεραν απ όταν ξεκινούσαν το ταξίδι τους ότι όταν έφταναν στην Αθήνα το βασικό σημείο που θα έβρισκαν πούλμαν για την Ειδομένη ήταν ακριβώς έξω απ το City Plaza; Πως γίνεται να γίνεται χαμός με τα πούλμαν απ έξω και να ψάχνω τους διακινητές, σιγά μην τους έβρισκα, να μάθω γιατί εκεί; Και φυσικά μιλώντας με πρόσφυγες κι οδηγούς έμαθα όλα τα περί διακίνησης και είδα και τους χάρτες που είχαν στα κινητά τους που λάμβαναν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι με πινέζα "hotspot City Plaza".
Στο τέλος Αυγούστου του 2015 ξεκίνησαν εκείνες οι περίεργες ληστείες στο ξενοδοχείο σε καθημερινή βάση που παρά τις μηνύσεις και καταγγελίες μου στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα και παρά την παρουσία της αστυνομίας κάποιες φορές και δυό και τρείς φορές την ημέρα που το άνοιγαν ουδέποτε τους έβρισκαν κι ουδέποτε έψαξαν βέβαια. Τα σημάδια των ληστειών έδειχναν ότι κάποιος τους έδειχνε που ήξερε καλά το κτίριο και που βρίσκεται το καθε τι. Κάποια στιγμή ανακαλύψαμε ότι μπαίνουν απ το εργοτάξιο της πρώην βίλας Αμαλία που δεν είχε φύλαξη την νύχτα, είναι μεσοτοιχία με το City Plaza κι οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί στοίβαζαν υλικά στην μεσοτοιχία. Μίλησα πάμπολλες φορές με τον Δήμο και τον εργολάβο παρακαλώντας να βάλουν φύλαξη την νύχτα, φως και να απομακρύνουν τα υλικά απ την μεσοτοιχία. Μ έγραφαν μέχρι που έκλεψαν πανάκριβα υλικά απ το εργοτάξιο κάπου δυό μήνες μετά απ τις συνεχείς διαρρήξεις σε μας κι αποφάσισαν να λάβουν τα σχετικά μέτρα οπότε σταμάτησαν κι οι ληστείες. Τυχαίες κι οι ληστείες;
Και φτάνουμε στο κλείσιμο των συνόρων με χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους στην χώρα να κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες μες τον χειμώνα και το κρύο τέλος 2015 αρχές 2016. Κατά τον Φλεβάρη του 2016 κι ενώ με ειδοποιούν οι γείτονες ότι κάποιοι επί μέρες προσπαθούν να μπουν απ την υδροροή και το παράθυρο του ημιορόφου και δεν τα καταφέρνουν μια ωραία πρωία κάποιοι σπάνε το λουκέτο που είχα και έβαλαν δικό τους. (πρόβα νυφικού) Τυχαίο, ε; Σπάω εκείνο και ξαναβάζω δικό μου. Στο τέλος Φλεβάρη συμφωνώ με ΜΚΟ και κατατίθεται η πρόταση στον ΟΗΕ να συμμετάσχει το City Plaza στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων υπό την αιγίδα της Υπατης Αρμοστείας, στον αντίστοιχο διαγωνισμό που είχαν διακηρύξει. Τα κονδύλια εκείνου του διαγωνισμού άργησαν και βγήκαν στις 20 Απρίλη, όπου και με ειδοποιούν ότι τους διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά ότι το City Plaza έχει εγκριθεί. Στις 22 Απριλίου το City Plaza καταλαμβάνεται. Εντελώς τυχαίο κι αυτό, ε;
Γιατί κάναν την κατάληψη την συγκεκριμένη ημερομηνία κι όχι όταν έπιασε ο χειμώνας κι ήταν κατάχαμα και κοιμόντουσαν στο κρύο στην πλ. Βικτωρίας και στο πεδίον του Αρεως οι πρόσφυγες; Τους έπιασε ο πόνος μόλις ζέστανε ο καιρός;
Τελικά μήπως κάποιοι δεν ήθελαν να παίρνω εγώ ενοίκιο οπότε θα ξεχρέωνα σιγά σιγά και θα ζούσα και δεν θα είχα πλέον λόγο να στριμώχνομαι απο χρέη και προβλήματα επιβίωσης οπότε δεν θα καιγόμουν να πουλήσω όσο όσο; Εν τω μεταξύ θα βγαζαν και κείνοι το κατιτίς τους. Μήπως το μόνο μεγάλο κτίριο που απέμεινε να μην το χει πάρει όσο όσο σε περιοχή που προαλείφεται για αναβάθμιση μεγαλοκαρχαρίας είναι το City Plaza; Μήπως επειδή και πάλι δεν δέχομαι να το δώσω ούτε για ένα κομμάτι ψωμί (και δέχομαι τεράστιες πιέσεις) θα το κατασχέσουν και πλειστηριάσουν τελικά εις χείρας μεγαλοκαρχαρία εντελώς τζάμπα και θα κλείσουν και την Παπαχελά στην φυλακή αφού την έχουν στην κυριολεξία γδύσει για να σκάσει και να μάθει να υποκύπτει επιτέλους;
Και αφού λυθεί και το προσφυγικό κι έχουν βγάλει και μύρια όσοι δούλεψαν για την μπίζνα ο μεγαλοκαρχαρίας που θα χει στα χέρια του για μηδέν σχεδόν τίμημα ένα κτίριο μεγάλης και μετά την αναβάθμιση αξίας θα καμαρώνει στους κληρονόμους του σαν γύφτικο σκεπάρνι πως κατάφερε κι απ το τίποτα συσσώρευσε τεράστιο πλούτο; Δεν θες να το δώσεις όσο όσο, έχουμε κι άλλο τρόπο να στο πάρουμε για τίποτα. Λέω τώρα εγώ η συνωμοσιολόγα αχρεία καριόλα...
----------------------------------------------------------------------------------
Έλα μουνί στον τόπο σου... Η "ανάπτυξη" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"! Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.)! Στην μεταναστευτικη διαδηλωση χθες. Με πανο. Καλά, εθελοντές & φιλάνθρωποι δεν λέγατε πως είναι;
----------------------------------------------------------------------------------
146 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα... Στις 18 Μάρτη 1871... είναι η αρχή της εξέγερσης..
Οι εξεγερμένοι καταλαμβάνουν το Δημαρχείο, ενώ η εξουσία περνά στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής της Εθνοφρουράς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνον 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.
----------------------------------------------------------------------------------
Φασίστες, τα τσιράκια των αφεντικών!!! Αυτοί ήταν, αυτοί είναι κι αυτοί θα είναι πάντα. Για αυτό θα τους αξίζει πάντα μια πηγάδα κι άφθονες μάπες!
"Ναύλωσαν λεωφορείο και φόρεσαν κράνη, 9 το πρωί, για να επιτεθούν σε ανυπεράσπιστο πανό στη Θεσσαλονικη. Το πανό βρισκόταν εκεί μετά τη μαζική κινητοποίηση της Λάντζα, την προηγούμενη μέρα, στα Μικέλ για το εργατικό "ατύχημα" και τον θάνατο-δολοφονία του νεαρού ντελιβερά. Ιδιαίτερο γέλιο προκαλεί, το ότι ανέβασαν με καμάρι το βίντεο και ότι μέσα από το λεωφορείο, φωνάζουν "παλληκάρια".
Σε μια βδομαδα με 3 εργατες νεκρους σε "ατυχηματα" το μονο στηριγμα που βρηκαν οι εγκληματιες εργοδοτες ειναι οι φασιστες. Οι "ιερολοχιτες" βγηκαν απο τις τρυπες τους στη Θεσσαλονικη και εμφανιζουν ως "τροπαιο" στην φασιστοσελιδα τους ενα πανω που ειχε αναρτησει στην Καμαρα η Λαντζα μετα την μαζικη διαμαρτυρια που εκανε την πεμπτη εξω απο τα Μικελ. Βεβηλωνουν την μνημη ενος νεκρου, κομπαζουν επειδη κατεβασαν ενα πανω απο ερημα καγκελα και δηλωνουν ξεκαθαρα οτι ειναι περηφανοι ως γλυφτες των αφεντικων. Αυτος ηταν παντα ο φασισμος. Η Krupp και η Daimler/Benz στηριξαν τον Χιτλερ, οι εφοπλιστες του Πειραια χρηματοδοτουν την Χρυση Αυγη, τα Μικελ και τα αφεντικα του επισιτισμου εχουν τους "ιερολοχιτες".
--------------------------------------------------------------------------------
Από γιορτή κατά του ρατσισμού, γιορτή υπερ του ΝΑΤΟ
Όπως είχαμε προβλέψει η υποτιθέμενη εκδήλωση κατά του ρατσισμού στην οποία καλούσε η Νατοϊκή «Αριστερά» για τις 18 Μαρτίου του 2017 που μαζεψε 2.000 ατομα είχε κρυφή ατζέντα. Η Νατοϊκή ατζέντα αποδείχθηκε χειρότερη από τις φοβίες μας και με αυτόν τον ύπουλο τρόπο έδωσε τα διαπιστευτήρια της και στήριξη στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό. Την οργανωμένη φιλονατοϊκή-φιλοιμπεριαλιστική συγκέντρωση κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ(ΣΕΚ) και την συνδιοργάνωσε μαζί με την ΔΕΑ(Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών) και την κατάληψη του City Plaza στο κέντρο της Αθήνας
Σύσσωμο το φιλονατοϊκό-φιλοιμπεριαλιστικό «αριστερό» παρακράτος σε πλήρη παράταξη μαζί με όλες τις ΜΚΟ και τους υπαλλήλους τους(διάφορων εθνικοτήτων), ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και από την υποτιθέμενη συγκέντρωση «κατά του ρατσισμού» προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο (κατ’εντολήν του Πατερούλη Τζορτζ Σόρρος) αλλά και κατά της Συριακής αντίστασης(τόσο ξεδιάντροπα που δεν το περίμενε κανένας μας). Η συγκέντρωση είχε έντονο το χρώμα της Ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία, με την παρουσία μελών του FSA που ζητούσαν να πέσει ο Άσαντ.
Τα μέλη του FSA που για άλλη μία φορά γίνονται το απαραίτητο όπλο στα χέρια των παρακρατικών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους και τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παράλληλα όμως εκθέτοντας τους και βάζοντας τους σε κίνδυνο. Πανό του FSA δίνανε το στίγμα του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και τα καθεστωτικά μέσα προέβαλλαν την εκδήλωση με κεντρική φωτογραφία, αυτήν με την σημαία της ισλαμοφασιστικης «επανάστασης» στην Συρία. Αυτές οι συγκεντρώσεις για άλλη μία φορά συνδυάστηκαν με συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και από κοινού ζητούσαν να φύγει ο Άσαντ και να "απελευθερωθεί η Συρία"...Να απελευθερωθεί από όσους αντιστέκονται στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό και το Israhell δηλαδή..
Στην παρακρατική φιέστα δεν υπήρχαν μόνο οι γνωστοί φιλονατοϊκοί διοργανωτές. Υπήρχε σχεδόν σύσσωμη η στήριξη και η συμμετοχή της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των φορέων που αυτή ελέγχει. Οργανώσεις όπως η ΛΑΕ,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ,η ΟΚΔΕ αλλά και σωματεία εργαζομένων με επικεφαλής την ΑΔΕΔΥ. Μαζί τους το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση( Α.Κ.) με τις καταλήψεις που αυτή ελέγχει….
---------------------------------------------------------------------------------
Με μια επίδειξη της συλλογικής τους δύναμης οι εργάτες της INMAINT (στον όμιλο Intrakat - Intracom) επέβαλλαν ότι οι δύο συνδικαλιστές συνάδελφοί τους, που απολύθηκαν την Τρίτη 14/3, θα παραμείνουν στη δουλειά.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο μετά από προσφυγή της εργοδοσίας έβγαλε παράνομη την απεργία, οι εργαζόμενοι απήργησαν κανονικά για δεύτερη μέρα με την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 17/3 οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πύλη της έξω από το κτίριο της ΙnMaint στην Παιανία, ενώ ταυτόχρονα συνάδελφοί τους περιφρουρούσαν την απεργία σε χώρους εκτός της εταιρίας που η ΙnMaint έχει αναλάβει εργολαβικά την τεχνική συντήρηση.
Η απεργία είχε για δεύτερη μέρα καθολική επιτυχία. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν ξανά εργαζόμενοι από τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου, εκπρόσωποι από μια σειρά σωματεία όπως το ΕΚΑ και το ΣΕΤΗΠ, μέλη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και της Εργατικής Αλληλεγγύης. Ψηφίσματα αλληλεγγύης κατέφθαναν όλο το διήμερο. Στην προσπάθεια να μεταδώσουν το μήνυμα της απεργίας στους συναδέλφους τους του ομίλου Intracom, εκτός από τα μηνύματα που ακούγονταν συνεχώς από τη μικροφωνική, οι απεργοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στα διπλανά κτίρια του ομίλου. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Την προηγούμενη μέρα η στάση του προέδρου της In Maint συνοψιζόταν στη δήλωσή του προς τους απεργούς ότι “οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες και σε όποιον δεν αρέσουν να περάσει στο λογιστήριο”. Σαν να μην έφτανε αυτό ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις ήταν η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Το μεσημέρι της Παρασκευής κι αφού είχαν προηγηθεί τα παραπάνω, αναγκάστηκε να καλέσει διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του σωματείου και να δεσμευτεί ότι οι δύο εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη δουλειά. Οι απολύσεις ήταν εκδικητικές. Είχαν προηγηθεί οι δύο 48ωρες απεργίες εξαιτίας της καθυστέρησης στη μισθοδοσία, που υποχρέωσαν την εργοδοσία σε καταβολή των δεδουλευμένων (μια 6-7/3/17 και μια αρχές Δεκέμβρη 2016). Και οι δύο εργαζόμενοι είναι δραστήρια μέλη του σωματείου, αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ, ο μέν με την παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς Πρωτοβουλία Γένοβα Intracom κι ο δε με την AEE, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ κι έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο στην οργάνωση των απεργιών. Έτσι η προσπάθεια της εργοδοσίας για αντεπίθεση έπεσε στο κενό. Η εργοδοσία προκειμένου να κατευνάσει το κλίμα ισχυρίστηκε τελικά ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές αλλά λόγω “αναδιοργάνωσης της εταιρίας”. Η τελική δέσμευση συμπεριλάμβανε ότι οι δύο εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε εταιρίες του ομίλου κι ότι η “αναδιοργάνωση” θα γίνει με εργαζόμενους που έχουν εκφράσει οι ίδιοι, για δικούς τους λόγους την επιθυμία τους να αποχωρήσουν, αφού μάλιστα πάρουν και την πλήρη αποζημίωσή τους.
Για “δικαίωση των απεργών” μιλάει η Πρωτοβουλία Γένοβα Ιντρακόμ μετά την ανάκληση των απολύσεων. “Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε σαν επιστέγασμα της ανυποχώρητης αντίδρασης με μια πετυχημένη απεργία που 'πάγωσε' την επιχείρηση, ενώ μεγάλη ήταν κι η συμπαράσταση από άλλους εργαζομένους μέσα κι έξω από τον όμιλο. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!” σημειώνει. Παρ'όλα αυτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της συνάντησης όλοι συμφωνούσαν ότι δεν χωράει εφησυχασμός κι ότι οποιαδήποτε νέα προσπάθεια είτε απληρωσιάς, είτε απολύσεων, θα τους βρει ξανά απέναντι.