Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πεμπτη 2 Μαρτιου 2017


Αυτα που γίνονται στη Νεα Φιλαδελφεια ειναι πρωτοφανη, πλεον δερνουν μεχρι και τον προεδρο του δημοτικού συμβουλιου. Αυτό που εντυπωσιαζει περισσοτερο ειναι η "ομερτα". Πολιτικός κι αθλητικός τυπος, γραπτος και ηλεκτρονικός δεν ξερουν, δεν ειδαν, δεν ακουσαν τιποτα. Ακόμα και οι αθλητικες "εφημεριδες" (λεμε τωρα...) των ανταγωνιστων της ΑΕΚ μπορει να εχουν τεραστια πρωτοσελιδα για τη σφαγη του Πλατανια στον χθεσινο ποδοσφαιρικό αγωνα με την ΑΕΚ αλλα για την εισβολή ενός στρατου τραμπούκων σε μια ολοκληρη συνοικια οι..."ανταγωνιστες", κοκκινοι και πρασινοι, δεν ακουσαν κατι. Καλος ειναι ο καυγας για τα "μπεναλντι", βολικος για πολλους λογους, στις μπίζνες ομως, ...σεβασμός! Αλλωστε και οι 3 ...προεδραρες ειναι επιλεκτα μελη της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστων, μην ξεχνιομαστε!
υ.γ. στρατος τραμπουκων δεν ειναι μονο στο δρομο, ειναι και στα ραδιοφωνα και στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, αληθινη ιδεολογικη τρομοκρατια...
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση για τα τελευταία γεγονότα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
Τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της πόλης μας γίνονται μάρτυρες μιας ακόμα «ειρηνικής» εισβολής ομάδας οπαδών που καπηλεύονται το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή των οπαδών λειτουργώντας σαν προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το άλσος και την πόλη, πέρα απ΄την επίθεση στη δημοτική αρχή με την αναγραφή συνθημάτων στο δημαρχείο και τους εκβιασμούς, επιτέθηκαν απροκάλυπτα και στους δύο αυτοδιαχειριζόμενουςχώρους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, γράφοντας συνθήματα και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους. Ουσιαστικά όμως επιτέθηκαν στο πολιτικό περιεχόμενο και τη δράση που αυτές εκφράζουν.
Για να τελειώνουμε με την υποκρισία. Η ομάδα των οπαδών κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι κωλυσιεργεί, αλλά απαγορεύει ουσιαστικά την πρόσβαση στους δύο αυτούς χώρους που βέβαια δεν αποφασίζουν για την τύχη των έργων. Εκτός και αν δεν επιτρέπεται να εκφέρουν γνώμη για τα φαραωνικά σχέδια του μεγάλου αφεντικού τους. Γιατί αυτό ουσιαστικά επιχειρούν να κάνουν. Εμείς ξαναρωτάμε: Έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε στην πόλη μας να μπορεί να εκφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ και χωρίς ΦΟΒΟ την γνώμη του για όλα τα ζητήματα, του γηπέδου συμπεριλαμβανομένου; Αν δεν έχει, να μας το πουν και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τα σύμβολα της ΑΕΚ.
Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, είναι λαϊκές και προσφυγικές περιοχές με δημοκρατική παράδοση. Η ΑΕΚ επίσης, υποτίθεται ότι είναι η ομάδα των κατατρεγμένων και των αδικημένων. Όχι των περιφερόμενων οπαδών που κυνηγούν και χτυπούν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Άλλωστε επειδή εμείς είμαστε από εδώ, θυμόμαστε πολύ καλά ποιος πούλησε με το αζημίωτο την «ιδέα ΑΕΚ» που ήταν και η αρχή του κατήφορου. Ο ίδιος που τάχα μου την σώζει, αλλά δεν διαθέτει ούτε δεκάρα για τα δεκάδες ερασιτεχνικά της τμήματα, που φυτοζωούν και τριγυρνούν ανέστια από γήπεδο σε γήπεδο.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης μας και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελεύθερη συζήτηση και δράση για όλα τα ζητήματα. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν περιμένουμε τίποτε απολύτως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφέρεια της (Α)ΡέναςΔούρου που είναι σε πλήρη συνεργασία και σύμπλευση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις με τη σχεδόν καθημερινή παρουσία, τις απειλητικές διαθέσεις και πρακτικές ομάδας οπαδών απέναντι στις συλλογικότητες της γειτονιάς αλλά και στη δημοτική αρχή ξεφεύγει απ’τα στενά όρια της Α.Ε.Κ. και του γηπέδου της: τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δημοκρατίας και δυνατότητας του κόσμου της γειτονιάς, των φορέων του και του κινήματος να συζητά, να αποφασίζει, να πράττει και να υπάρχει ελεύθερα εκεί που ζει και αναπνέει.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καμία μαχόμενη δύναμη της αριστεράς δεν μπορεί να σιωπά. Πρέπει με έμπρακτο τρόπο να συμβάλει μαζί με όλες τις συλλογικότητες της γειτονιάς και του κινήματος στην υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, του δικαιώματος των λαϊκών συλλογικοτήτων να εκφράζουν την άποψή τους και να αντιπαλεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουμε για αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα στη γειτονιά που θα μπει φραγμός στις ορέξεις καταπάτησης του άλσους με ολέθριες επιπτώσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας και άλωσης και μετατροπής της πόλης, σε ένα φτηνό διασκεδαστήριο με συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους.
Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΝΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας-Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης
----------------------------------------------------------------------------------------
Το τηλεγράφημα των Wikileaks που αποδεικνύει τη μεθόδευση Παπανδρέου για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα
Ένα τηλεγράφημα, που όλως τυχαίως δεν εμφανίστηκε σε κανέναν «φάκελο» από αυτούς που είχαν ξεπηδήσει σε διαφορα Ελληνικά ΜΜΕ». Τι αποκαλύπτει;
Ότι τον Δεκέμβρη του 2009, ο Παπακωνσταντίνου παρουσία τραπεζιτών (!!) μιλούσε για το ενδεχόμενο υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ (!) παρά το ότι οι Αμερικανοι συνομιλητές του έβλεπαν ως αδύνατο τέτοιο ενδεχόμενο. Το τηλεγράφημα επιβεβαιώνει στο ακέραιο τους ισχυρισμούς Στρος Καν ότι «θεωρούσε απίθανο για τους Ευρωπαίους να δεχθούν το σχέδιο Παπανδρέου», την εμπλοκή του ΔΝΤ σε χώρα της Ευρωζώνης δηλαδή! Βρίσκεται ήδη στην δικογραφία
-------------------------------------------------------------------------------------
Επιπλέον 20 διόδια ως προαπαιτούμενο στο ΤΑΙΠΕΔ, για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού
Είκοσι επιπλέον σταθμούς διοδίων και πλήρη έλεγχο του οδοστρώματος σε περίπου 900 χιλιόμετρα, προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα του αυτοκινητόδρομου και να γίνουν παρεμβάσεις ανάταξης όπου χρειάζεται, βάζουν ως προαπαιτούμενο στο ΤΑΙΠΕΔ, για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.
Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν από την πίεση που ασκείται για την ολοκλήρωση της κατασκευής, αλλά και τη λειτουργία των δέκα προγραμματισμένων σταθμών, μετωπικών διοδίων, οι οποίοι σύμφωνα με το Ταμείο πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι τα τέλη του χρόνου. Με βάση την υπουργική απόφαση του 2014, στην Εγνατία Οδό θα τοποθετούνταν 18 συνολικά σταθμοί. Μολονότι, ο βηματισμός ήταν πολύ αργός, το σχέδιο μετ΄ εμποδίων υλοποιείται σήμερα, καθώς υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στα θέματα χωροθέτησης.
Το ΤΑΙΠΕΔ, κατά βούληση των υποψήφιων επενδυτών, επανήλθε πρόσφατα με νέο αίτημα για την τοποθέτηση επιπλέον 20 πλευρικών σταθμών διοδίων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο παραχωρησιούχος θα έχει τον απόλυτο έλεγχο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στον οδικό άξονα, χωρίς να υπάρχει δίοδος διαφυγής. Το Ταμείο, πέρα από την πρόβλεψη νέων διοδίων ζητά να υπάρξει και πλήρης περιβαλλοντική αδειοδότηση, προκειμένου να απαλλάξει τους επενδυτές από τον γόρδιο δεσμό των υπουργικών εγκρίσεων. Ο λόγος είναι προφανής, αφού οι υποψήφιοι φροντίζουν να απαγκιστρωθούν με κάθε τρόπο από τον βραχνά της εγκατάστασης διοδίων, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, καθ’ υπαγόρευση των υποψήφιων επενδυτών, είναι ότι τα πλευρικά διόδια έχουν τον χαρακτήρα της αναλογικότητας, καθώς κάποιος που δεν θέλει να διανύσει όλη την απόσταση και βγει νωρίτερα από τον αυτοκινητόδρομο, σε κάποιο πλευρικό σταθμό, θα πληρώσει λιγότερα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Παιδόφιλος δικτάτορας ... ο καλύτερος υπάλληλος του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος ...
O Sultan Al Saud Al Faisal συμφώνησε να παραδώσει την Παλαιστίνη στους Εβραίους κατι που επιθυμημουσε η Μεγάλη Βρετανία ... Αυτή ήταν η ιστορία της δυναστειας Αλ Σαούντ οι wahabbis (ουαχαμπιτες)... Από εκείνο το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Αλ Σαούντ είναι πίσω από κάθε καταστροφή στον αραβικό κόσμο .. .
---------------------------------------------------------------------------------
«Φιλιώ Χαϊδεμένου»:
H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (99639609), ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ (77777745) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ (24652800), ΣΤΙΣ 8.30Μ.Μ.
«Φιλιώ Χαϊδεμένου»:
Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα μια από τις τελευταίες παραστάσεις της ιστορικοπολιτικά αλλά και καλλιτεχνικά συγκλονιστικής παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το πολιτικό βάλσαμο έγκειται στο γεγονός ότι με αντικειμενικότητα, με πολύ παραστατικό και ζωντανό τρόπο και με εξαίρετους καλλιτέχνες αποκρυσταλλώνεται τι σημαίνει νεοτουρκικό κράτος. Τίποτα δεν άλλαξε αν λάβουμε υπόψη τα κρατικά οργανωμένα εγκλήματα της Τουρκίας το 1974 [προσέξτε γιατί σε συρράξεις για αυτά μιλάμε όχι για τον κάθε ηλίθιο εγκληματία που αυτονομείται]. Αλλά και τα [κρατικά] εγκλήματα κατά κάθε εθνοτικής μειονότητας στην Τουρκία τα οποία τώρα επεκτείνονται κατά κάθε διαφωνούντος με την τρέχουσα κυβέρνηση. Ποια η σημασία για την Κύπρο; Πολύ απλά μετά τους εποίκους [θυμίζω είναι έγκλημα πολέμου] και την δημιουργία ενός Τουρκικού κράτους εντός ενός κυπριακού κρατιδίου που θα «βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα» η κυπριακή κοινωνία συμπεριλαμβανομένων των τουρκουκυπρίων με αυτές τις εγκληματικές νοοτροπίες θα έχουν να κάνουν. Θα καταργήσουν το κράτος τους με τρύπια βάρκα την ελπίδα για να βρεθούν στα χέρια αυτών των κρατικά οργανωμένων εγκληματικών στοιχείων τα οποία ένα αιώνα μετά γνωρίζει κάθε παθών –συμπεριλαμβανομένων όσον εγκλωβίστηκαν το 1974 καθώς προέλαυνε ο Τουρκικός στρατός– το 1974 στην Κύπρο. Όπως και πριν εκατό χρόνια οι μανιασμένοι νεότουρκοι βίαζαν και σκότωναν αδιακρίτως. Άποψή μου που επανειλημμένα έγραψα είναι ότι αποτελεί στοιχειώδη στάση αυτοσυντήρησης εάν οι Κύπριοι αρνηθούν να καταργήσουν το κράτος τους και αγωνιστούν χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να υπάρξουν περιστάσεις (εάν υπάρξουν καθότι μπορεί και να μην υπάρξουν) για ένα ενιαίο και δημοκρατικό κράτος με το 18% των τουρκοκυπρίων (οι πλείστοι των οποίων από ότι ξέρουμε ξενιτεύτηκαν). Εάν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις, βέβαια, δεν ενδείκνυται να προχωρήσουμε σε αυτοκτονικές αποφάσεις, όπως κάποιοι δυστυχώς προτείνουν, σε πολιτειακό, πολιτικό και ανθρωπολογικό θάνατο.
---------------------------------------------------------------------------------
Η Συμφωνία της Πλάκας στις 29 Φλεβάρη 1944
29/02/2016
Στις 29 Φλεβάρη του 1944, σ’ ένα πετρόκτιστο δωμάτιο που παλιά λειτουργούσε ως τελωνείο, δίπλα στο ξακουστό πετρογέφυρο της Πλάκας, υπογράφτηκε από τις οργανώσεις ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ, τη Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή (Άγγλοι) και την Ελληνική Στρατιωτική Διοίκηση Καΐρου, πρωτόκολλο που έμεινε στην ιστορία ως η Συμφωνία της Πλάκας – Μυρόφυλλου.
Η συμφωνία προέβλεπε την μεταξύ τους παύση των εχθροπραξιών και την κοινή δράση κατά των Γερμανών κατακτητών της χώρας από τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ είχαν ξεκινήσει μερικές μέρες πριν τη συμφωνία της Πλάκας, στο χωριό Μυρόφυλλο του νομού Τρικάλων και είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, αφού όλες οι προτάσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για δημιουργία ενιαίου στρατού, χαρακτηρίζονταν ως προσπάθειες επιβολής της κυριαρχίας του έναντι των άλλων οργανώσεων και απορρίπτονταν από ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ. Η συμφωνία της Πλάκας υπογράφτηκε κάτω από την πίεση της αγγλικής διπλωματίας, που ουσιαστικά διέσωζε τον ΕΔΕΣ από τη διαφαινόμενη διάλυσή του από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και περιόριζε, επιχειρώντας να υποβαθμίσει, τη δράση του Λαϊκού Στρατού που ως ο αυθεντικός εκφραστής της αντίστασης απέναντι στους γερμανούς καταχτητές, κέρδιζε την εκτίμηση και την αποδοχή από ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του Ηπειρώτικου λαού.
Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν αντίθετος στη συμφωνία. Θέση και θέληση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ήταν η διάλυση του ΕΔΕΣ που όχι μόνο αντίσταση δεν πρόβαλε στον καταχτητή, αλλά διευκόλυνε ή και συνεργάστηκε ανοιχτά με τους Γερμανούς. Ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ ήθελε να αποτινάξει από τις «πλάτες» του αγώνα το βαρίδι του Ζέρβα και του επιτελείου του, που λειτουργούσε διασπαστικά και παρεμπόδιζε την οργανωμένη αντίσταση του λαού, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και άλλες απώλειες. Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 72 χρόνων από τη συμφωνία της Πλάκας, μεταφέρουμε στο διαδίκτυο δυο ντοκουμέντα. Το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε μεταξύ των αντιπροσώπων στην Πλάκα και μαρτυρία του ΕΛΑΣίτη ποιητή Γιώργου Κοτζιούλα.
Σχετικά με το πρωτόκολλο (δηλαδή την υπογραφόμενη συμφωνία) θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την βρήκαμε ήδη στο διαδίκτυο, όμως με διαφορές και παραλείψεις, χωρίς να αναφέρεται η πηγή προέλευσής της. Τη μεταφέρουμε από το βιβλίο του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΕΠΑΜ
---------------------------------------------------------------------------------------
Σημερινή φωτογραφία από το ΑΤΜ της Εθνικής στο Βαθύ της Σαμου! Λαθρομετανάστες περιμένουν στην ουρά σήμερα 1η Μάρτη να πάρουν τα 400€ επίδομα που τους δίνει το κράτος!!! Εσύ άνεργε του ιδιωτικού τομέα πόσα είπαμε πήρες σήμερα; Καλό μήνα ωρέ!
Σχολιο.- Τα λεφτά τα δίνει η ευρωμασονία των τραπεζών γιατί έχει συγκεκριμένα σχέδια. Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα τι κάνουν για να αντισταθούν σε αυτούς που προκαλούν την γενοκτονία στην Ελλάδα αλλά και την μετανάστευση από την πρόκληση διάλυσης των χωρών της ανατολής; Ο καναπές έχει λιώσει και η δειλία του ραγιαδισμού χτυπάει κόκκινο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Δελτίο Τύπου
Ανεπιθύμητοι οι τροϊκανοί στην Αθήνα
Η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη την έλευση των υπαλλήλων των δανειστών στην Αθήνα και καλεί σε μαζική στήριξη και συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον – κυβερνείο των λεγόμενων θεσμών και άντρο συνομωσίας για την επιβολή τέταρτου μνημονίου στη χώρα, την Πέμπτη 2/3 (6 μ.μ.).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., από το «θα διώξουμε την τρόικα», πανηγυρίζει για την έλευσή τους. Από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» έχει περάσει στη συζήτηση και «διαπραγμάτευση» για τέταρτο ανθρωποκτόνο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.
Αυτό το τέταρτο μνημόνιο περιλαμβάνει νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα μείωση του αφορολόγητου, αύξηση των ομαδικών απολύσεων, νέες ακόμη πιο ελαστικές μορφές εργασίας, σφαγιασμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, διάλυση του δημόσιου τομέα ενέργειας και ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Αυτές οι πολιτικές δεν τροποποιούνται Αυτές οι πολιτικές ανατρέπονται
Όλοι την Πέμπτη 2/3 (6 μ.μ.) στα Προπύλαια και πορεία στο Χίλτον
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. 28/2/2017
--------------------------------------------------------------------------------
EΠΑΜ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, ώρα 5:00 μ.μ. προσυγκέντρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας & Κηφισίας και πορεία μέχρι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (Λεωφ. Μεσογείων 96, έναντι πάρκου χωροφυλακής) για παράσταση διαμαρτυρίας.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να υφαρπάξουν τα σπίτια μας! Βγαίνουμε στους δρόμους για να μην βρεθούμε αύριο στον δρόμο
Τομέας Κινητοποιήσεων του ΕΠΑΜ
---------------------------------------------------------------------------------
Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 18:36
Ανακοινωθηκε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη της Παλμύρας με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, από την τζιχαντοφασιστική συμμορια Ισλαμοφασιστικό κράτος, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού ολοκλήρωσαν την επιχείρηση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης, γνωστής για τα αρχαία μνημεία της, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η μκο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε ότι το "Ισλαμοφασιστικό κράτος έχει αποσυρθεί πλήρως από την Παλμύρα". "Όμως Σύροι στρατιώτες παραμένουν αναπτυγμένοι στα περίχωρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αποναρκοθέτησης και δεν έχουν εισέλθει προς το παρόν στο σύνολο της πόλης" επισήμανε ο διευθυντής του Αποικιακού παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Ισλαμοφασιστικό κράτος αποσύρθηκε από το αεροδρόμιο πλησίον της Παλμύρας.
---------------------------------------------------------------------------------
Με την μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ ένας εργαζόμενος με συνολικό ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ και με δικό του αυτοκίνητο θα πληρώνει τουλάχιστον 4 μηνιαίους μισθούς για άμεσους και έμμεσους φόρους. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για τον εργαζόμενο ? Εξαθλιωση και πεινα παρομοια με αυτή της εξαθλιωμενης Σομαλιας!
---------------------------------------------------------------------------------
Απελευθερώθηκε η Παλμύρα! Επίσημη ανακοίνωση του Αραβικού στρατού της Συρίας!
Το 5° Σώμα του Αραβικού στρατού της Συρίας εισήλθε στην αρχαιολογική περιοχή της Απελευθερωμένης Παλμύρας κι ειδικότερα στο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο... Ο Αδούλωτος λαός της Συρίας προχωράει για να απελυθερωθεί και το τελευταίο εκατοστό γης της τιμημένης Συριακής γης!
----------------------------------------------------------------------------------
Dilemma for Washington: FSA mercenaries side with Turkey in competition with Syrian Kurds for a slice of northern Syria. That will likely push Syrian Kurds back to the SAA.
Δίλημμα για την Ουάσινγκτον: Με FSA μισθοφόρους και με την Τουρκία στο πλευρό τους σε αντιπαραθεση με τους Κούρδους της Συρίας για ένα κομμάτι της βόρειας Συρίας. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ωθήσει τους Κούρδους της Συρίας πίσω στον ΣΑΣ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμη δεν ξεσηκώθηκαν τα μορμολύκεια της ιμπεριαλιστικης "αριστεράς" του Σορος για τις κακοποιήσεις των ισλαμοφασιστων «επαναστατών»;
Αρουραίος της "αραβικής άνοιξης made in USA"... εξεγερμένος για να εκδημοκρατίσει τη Συρία, με 3.000 δολάρια μηνιάτικο και ποιος ξέρει από ποια χώρα κρατάει η σκούφια του... αιχμάλωτος του Αραβικού στρατού της Συρίας... στη δυτική πλευρά της Παλμύρας...
----------------------------------------------------------------------------------
τετάρτη, 1 μαρτίου 2017
Μπαίνει στην Παλμύρα ο στρατός της Συρίας!
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Αραβικού στρατού της Συρίας κι οι επιθέσεις της Ρωσικής αεροπορίας εναντίον των τρομοκρατών, για την απελευθέρωση της Παλμύρας... Σήμερα οι Συριακές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Τρίγωνο και το Κάστρο... Εισήλθαν στη δυτική πλευρά του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Μνημείου... Σε λίγο ΚΑΙ η Παλμύρα θα αποκτήσει δύο πράσινα μάτια, σαν τα αστέρια της τιμημένης Συριακής Σημαίας!
---------------------------------------------------------------------------------------
"Ούτε 2 μέρες δεν έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό όπου με υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Ενώ η “μεγάλη οικογένεια του Jumbo”, οι εργαζόμενοι και σύσσωμη η κοινή γνώμη βρίσκονται σε κατάσταση “σοκ”, κανείς δε δείχνει να σοκάρεται από τις... αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων στα Jumbo. Έτσι λοιπόν σήμερα (28/2/17) απολύθηκαν τουλάχιστον ακόμη 5 εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους μετρούσαν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία". Αυτή η καταγγελία γίνεται από "εργαζόμενους στα jumbo" με ανάρτηση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
Ο Βακάκης (Mr. Jumbo) πενθεί απολύοντας. από εργαζόμενοι στα jumbo 01/03/2017 1:06 πμ.
Ούτε 2 μέρες δεν έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό όπου με υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Ενώ η “μεγάλη οικογένεια του Jumbo”, οι εργαζόμενοι και σύσσωμη η κοινή γνώμη βρίσκονται σε κατάσταση “σοκ”, κανείς δε δείχνει να σοκάρεται από τις αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων στα Jumbo. Έτσι λοιπόν σήμερα (28/2/17) απολύθηκαν τουλάχιστον ακόμη 5 εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους μετρούσαν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία.
Είναι γνωστό πως τα Jumbo εδώ και χρόνια επιφυλάσσουν τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους που έχουν την “τύχη” να δουλέψουν στα μαγαζιά τους. Εξαντλητική εντατικοποίηση μέχρι το βαθμό της υπερκόπωσης, απειλές, κομμένα ρεπό χωρίς να δηλωθούν, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας συνθέτουν την καθημερινή εργασιακή εμπειρία στη γαλέρα του Jumbo, που σήμερα καυχιέται πως είναι από τις λίγες εταιρίες με θετικό πρόσημο μέσα στην οικονομική κρίση. Σε αυτό βοηθούν όλοι: απο την πυροσβεστική που κάνει τα στραβά μάτια στις αμπαρωμένες πόρτες-εξόδους κινδύνου, μέχρι την σχεδόν ανύπαρκτη επιθεώρηση εργασίας που όταν πηγαίνει για έλεγχο στα καταστήματα, πέφτει σύρμα απο τους ίδιους τους χρηματιζόμενους επιθεωρητές “ερχόμαστε” και εργαζόμενοι που εκείνη την ημέρα έχουν κανονικά ρεπό, “εξαφανίζονται”.
Ο Απόστολος Βακάκης, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της εταιρίας, δε διστάζει να γίνεται χυδαίος και να βρίζει τους εργαζόμενους καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους. Παράλληλα απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να υποφέρουν απο μυοσκελετικά προβλήματα λόγω της έντονης σωματικής καταπόνησης. Έχει όμως ήδη εξασφαλίσει τη σιωπή τους, μέσω του φόβου της απόλυσης, αφού δεκάδες εργαζόμενοι των Jumbo έχουν απολυθεί μέσα στους τελευταίους 2 μήνες.
Σωματείο εργαζομένων στα Jumbo όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κάθε απόπειρα δημιουργίας του έχει απαγορευτεί από τον ίδιο τον Βακάκη. Έχει επιστρατεύσει μεγάλο αριθμό ρουφιάνων μέσα στα καταστήματα, ώστε να αποτρέπει κάθε κίνηση των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση απέτυχαν γιατί οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως όποιος εργαζόμενος έχει απουσιάσει ημέρα γενικής απεργίας (κηρυγμένης από τη ΓΣΕΕ) απολύεται ή δέχεται δυσμενή μετάθεση. Έτσι λοιπόν ο κ. Βακάκης κάνοντας πράξη το σλόγκαν του “στην εταιρία δεν χωράνε συναισθηματισμοί” τίμησε τη μνήμη του γιου του προτού ακόμα τον κηδέψει, με 5 απολύσεις. Μήπως πρέπει όλοι να βάλουμε ένα χεράκι ώστε να σταματήσει ο φόβος μέσα στο κάτεργο του Jumbo;
--------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017
Ana Belen Montes, κρατούμενη συνείδησης
Πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες εκδηλώσεις υπέρ του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, οργανωμένες από αλληλέγγυες ομάδες, μεταξύ των οποίων, η Επιτροπή Υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Πουέρτο Ρίκο, η 32 Χ Όσκαρ, η 33 Χ Όσκαρ, η Γυναίκες της Γέφυρας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κούβα, το Σοσιαλιστικό Μέτωπο, για να αναφέρουμε λίγες μόνο. Οι καμπάνιες που ζητούν τη μαζική υποστήριξη πέτυχαν να συγκεντρώσουν χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε πορείες, οργάνωσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπέγραψαν αιτήματα αποφυλάκισης, έγραψαν επιστολές, έκαναν θρησκευτικές τελετές, υποστήριξαν διακηρύξεις, δώρισαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, δημοσίευσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εξέφρασαν, με δημιουργικούς τρόπους, την υποστήριξή τους στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα.
Σήμερα, ωστόσο, παραμένει πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής των ΗΠΑ άλλη μια δική μας. Πρόκειται για την πορτορικάνα Άνα Μπελέν Μόντες, η οποία έχει εκτίσει 15 χρόνια από μια ποινή 25 ετών επειδή υπάκουσε στη συνείδησή της υπέρ των ανθρωπιστικών αρχών.
Η υπόθεσή της άρχισε να έχει απήχηση τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας των δηλώσεων του πρώην προέδρου Ομπάμα στα πλαίσια της πρόθεσής του να ξεκινήσει μια διαδικασίας εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα. Πίσω από τις ιστορικές εκφράσεις, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας έχουν αποκαταστήσει συνομιλίες που οδηγούν στην επίτευξη δεσμών αρμονίας και ειρήνης. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι συμβατές με το στόχο της Άνα Μπελέν να προστατεύσει τους κουβανούς πολίτες εναντίον των επιθετικών πολιτικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το τραπέζι εργασίας για την Άνα Μπελέν στο Πουέρτο Ρίκο, αποτελούμενο από άτομα διαφορετικών στοχεύσεων και ιδεολογιών, συνεχίζει να διευρύνει την εκπαιδευτική καμπάνια υποστηρίζοντας την κρατούμενη συνείδησης, όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Τόσο ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα όσο και η Άνα Μπελέν Μόντες τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των νησιών της Καραϊβικής. Η αλληλέγγυα δράση της Άνα Μπελέν εντάσσεται στην παράδοση συνεργασίας ανάμεσα σε Πουέρτο Ρίκο, Κούβα και Δομινικανή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των αγώνων χειραφέτησης του 19ου αιώνα.
Η αποφυλάκιση του Λόπες Ριβέρα χάρη στην μαζική υποστήριξη του πορτορικάνικου λαού υψώνεται σαν σημάδι ελπίδας και έμπνευσης για να αυξηθούν οι προσπάθειες υπέρ της απελευθέρωσης της Άνα Μπελέν. Η Άνα Μπελέν, 60 ετών σήμερα, υπεβλήθη πρόσφατα σε μαστεκτομή του δεξιού στήθους και επί του παρόντος δέχεται ραδιοθεραπείες στη φυλακή. Η επισφαλής κατάσταση της υγείας της οξύνεται εξαιτίας του ότι εκτίει ακόμα την ποινή της κάτω από συνθήκες μέγιστης ασφάλειας.
Αna Belén Montes: H “διπλή πράκτορας” που εκτίει ποινή 25 ετών στις φυλακές των ΗΠΑ για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας
Η Ana Belén Montes, πρώην ανώτερη αναλύτρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των ΗΠΑ, συνελήφθη στις 21 Σεπτέμβρη 2001, 10 μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτέμβρη, κατηγορούμενη για “συνωμοσία για διάπραξη κατασκοπείας” για την κυβέρνηση της Κούβας. Καταδικάστηκε το 2002 για “χορήγηση πληροφοριών στην Κούβα, που θα της επέτρεπαν να γνωρίζει τα σχέδια της βορειοαμερικανικής επιθετικότητας ενάντια στο νησί” και ομολόγησε την ενοχή της για τα εγκλήματα που κατηγορήθηκε, για τα οποία θα μπορούσε να της επιβληθεί η θανατική ποινή. Καταδικάστηκε τελικά τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, σε 25 χρόνια αφού ήρθε σε συμφωνία με την εισαγγελία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μαθητες χαφιεδες ψαχνει τωρα η Αγκυρα στην ελληνικη Θρακη. Ανθρωποι του προξενιου προσεγγιζουν γονεις και ζητουν να μαθουν τι λενε οι δασκαλοι για τον Ερντογαν.
---------------------------------------------------------------------------------------
Φιασκο τελικα με το επιδομα αλληλεγγυης. Μονο 154.027 αιτησεις εγκριθηκαν, ενώ υποτιθεται ότι θα ηταν 750.000 οι ωφελουμενοι.
------------------------------------------------------------------------------------
Κοβονται ολες οι συνταξεις (και των βουλετων) πανω από 2.000 ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------
Θα πεινασει κοσμος και κοσμακης. Εκλεισε η τραπεζα τροφιμων του Δημου Πατρων, καταργηθηκε η καρτα. Το επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης θα πιστωθει τελος Μαρτιου. Εληξαν οι συμβασεις των εργαζομενων των δομων αλληλεγγυης, σε δεινη θεση χιλιαδες αποροι πατρινοι.
---------------------------------------------------------------------------------
Η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε το Ισλαμοφασιστικό Κράτος για να προστατεύσει τα συμφέροντα της στη Συρία.
* Τώρα κατάλαβες τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση, 4ο Ράχι, νεοναζιστική "Ευρωπαϊκή Ένωση";
----------------------------------------------------------------------------------
Συρία... η μεγαλύτερη ήττα των ιμπεριαλιστών μετά το Βιετνάμ! ΝΑΙ... είμαστε ΑΣΑΝΤιστές!
-------------------------------------------------------------------------------
Όχι μόνον οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά κι η πόλη της Παλμύρας Ελεύθερη!
--------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Σχέδιο αύξησης των αμερικανικών στρατευμάτων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ο Αμερικανός αντιστράτηγος, Στίβεν Τάουνσεντ, διοικητής της «διεθνούς» συμμαχίας των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους», δεν απέκλεισε χτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη, το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών στρατευμάτων σε Συρία και Ιράκ, μολονότι αρχικά προσπάθησε να υποβαθμίσει μια τέτοια πιθανότητα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων θα ληφθεί σε συνεργασία «με τους τοπικούς συμμάχους μας σε Ιράκ και Συρία» και αφού διασφαλίσουν οι ΗΠΑ πως οι σύμμαχοι «κατανοούν τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης».
Ενδιαφέρον είχε η απάντηση που έδωσε ο Τάουνσεντ σε σχέση με την επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών. Είπε χθες πως η επιχείρηση στη Ράκα συνεχίζεται, όπως και οι συνομιλίες με τους Τούρκους συμμάχους σε σχέση με τον τρόπο και το ρόλο τους σε αυτή. Ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση οι Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων SDF («Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις») «θα συμμετάσχουν σίγουρα στην επίθεση στη Ράκα», κάτι με το οποίο η Αγκυρα διαφωνεί.
Το ίδιο χθεσινο 24ωρο, δυνάμεις του συριακού στρατού και μαχητών της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» ανέκτησαν περίχωρα της συριακής πόλης Παλμύρα, τρέποντας σε φυγή δυνάμεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και απέχοντας πλέον μόλις πέντε χλμ. από το κέντρο της αρχαίας λουτρόπολης.