Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παρασκευη 3 Μαρτιου 2017


ΕΡΕΥΝΑ
Πόσες ώρες την ημέρα κοιμούνται οι ελέφαντες;
Λέμε ότι κάποιος έχει μνήμη ελέφαντα, αλλά θα πρέπει επίσης να λέμε ότι έχει αϋπνία ελέφαντα. Οι αφρικανικοί ελέφαντες που ζουν ελεύθεροι στη φύση, κοιμούνται κατά μέσο όρο μόνο δύο ώρες τη μέρα, λιγότερο από κάθε άλλο θηλαστικό ζώο της ξηράς. Συχνά περνάνε σχεδόν δύο μέρες χωρίς να κοιμηθούν καθόλου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του λιγοστού ύπνου τους τον περνάνε στα όρθια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Μάνγκερ της Σχολής Ανατομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γουιτγουότερσραντ της Νότιας Αφρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", παρακολούθησαν συνεχώς επί 35 μέρες δύο θηλυκούς ελέφαντες στη Μποτσουάνα.
Οι επιστήμονες είχαν προηγουμένως εμφυτεύσει στην προβοσκίδα του κάθε ελέφαντα μια συσκευή καταγραφής της δραστηριότητάς του, ενώ του είχαν περάσει και ένα κολάρο με GPS και γυροσκόπιο, ώστε να παρακολουθούν πότε ξάπλωνε.
Οι αφρικανικοί ελέφαντες είναι τα μεγαλύτερα ζώα της ξηράς. Αν και υπάρχουν στοιχεία ότι εν γένει τα μεγαλύτερα θηλαστικά κοιμούνται λιγότερο συγκριτικά με τα μικρότερα, οι βιολόγοι ξαφνιάσθηκαν με την απρόσμενα μικρή διάρκεια του ύπνου του ελέφαντα, ο οποίος μάλιστα συνήθως κοιμάται όρθιος και όχι ξαπλωμένος (μόνο το 17% του χρόνου του ύπνου του είναι ξάπλα). Συνήθως ο ύπνος τον παίρνει μεταξύ 2 το βράδυ και 6 τα χαράματα. Διαπιστώθηκε ότι ένας ελέφαντας μπορεί να μείνει ξύπνιος για 46 συνεχόμενες ώρες, στη διάρκεια των οποίων ταξιδεύει αποστάσεις έως 30 χιλιομέτρων, πιθανώς επειδή δεν βρίσκει την ησυχία του εξαιτίας των λιονταριών και των λαθροκυνηγών.
Ανάλογες μελέτες σε ελέφαντες ζωολογικών κήπων έχουν δείξει ότι κοιμούνται περισσότερο, από τέσσερις έως έξι ώρες τη μέρα, ίσως επειδή εκεί -αν και δεν είναι ελεύθεροι- αντιμετωπίζουν λιγότερους κινδύνους. Όσον αφορά τον ύπνο με όνειρα (φάση REM), οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ελέφαντες ονειρεύονται κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες και μόνο όταν είναι ξαπλωμένοι. Οι επιστήμονες ξύνουν το κεφάλι τους πάντως πώς τα καταφέρνει ο ελέφαντας με τόσο λίγο ύπνο. Το θέμα θα μελετηθεί περαιτέρω με αρσενικούς ελέφαντες. Ένα παράδοξο που χρειάζεται διερεύνηση, είναι ότι ο ύπνος σχετίζεται με την εμπέδωση της μνήμης, αλλά ο ελέφαντας καταφέρνει να έχει θαυμάσια μνήμη, χωρίς να κοιμάται πολύ.
Μετά τον ελέφαντα, το ζώο που κοιμάται λιγότερο, είναι μάλλον το άλογο, που συνήθως δεν ξεπερνά τις τρεις ώρες τη μέρα.
-------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ! Καταγγέλει σχέδιο «Μεγάλης Αλβανίας» – «Αξιώνει εδάφη της Ελλάδας»
02/03/2017,22:41
Σχέδιο μεγάλης Αλβανίας καταγγέλει η Μόσχα, ενώ παράλληλα επιτίθεται σε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, με αφορμή την πολιτική φορτούνα που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια. “Με την ενεργό συνεργασία αξιωματούχων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, έχει επιβληθεί στους σκοπιανούς μια “αλβανική πλατφόρμα” που δημιουργήθηκε στα Τίρανα, εντός του γραφείου του αλβανού πρωθυπουργού” αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών. Η Μόσχα τονίζει ότι αυτές οι κινήσεις επιβεβαιώνουν τις αξιώσεις της Αλβανίας σε περιοχές της Ελλάδας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την δημιουργία της λεγόμενης “Μεγάλης Αλβανίας”.
----------------------------------------------------------------------------------
Γαλλική βιομηχανία παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτούσε τον ISIS
2 Μαρτίου 2017, 18:31
Η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία, LafargeHolcim, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, που αποδεικνύουν πως ένα εργοστάσιό της στη Συρία, παρείχε χρηματοδότηση σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή. Συγκεκριμένα η μητρική εταιρεία, επισημαίνει ότι η διοίκηση του εργοστασίου στην Τζαμπαλίγια, πήρε «απαράδεκτα» μέτρα ώστε να κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο και ασφαλείς του εργαζόμενους. Από την περιοχή της Τζαμπαλίγια, πέρασαν αρκετές ένοπλες ομάδες που είτε ήλεγξαν είτε θέλησαν να ελέγξουν την περιοχή. Το εργοστάσιο, έκλεισε τελικώς το 2014, ένα χρόνο πριν η Lagarge συγχωνευτεί με την ελβετική Holcim. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία αποκαλύφτηκαν έπειτα από εσωτερική έρευνα.
«Κατά περιόδους, διαφορετικές ένοπλες ομάδες ήλεγχαν ή θέλησαν να ελέγξουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο» λέει η εταιρεία. «Όπως φαίνεται από την έρευνα, η διοίκηση του εργοστασίου παρείχε χρηματοδότηση σε διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που είχαν υποστεί κυρώσεις, ώστε οι εργασίες του να συνεχιστούν απρόσκοπτα αλλά και για να εξασφαλισθεί ασφαλής δίοδος στους εργαζόμενους και την τροφοδοσία του εργοστασίου» λέει η έκθεση. «Υπό το φως των αποκαλύψεων, είναι σαφές ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την συνέχεια της λειτουργίας του εργοστασίου, ήταν απαράδεκτα» λέει η εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο, η Συρία είχε υποστεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η γαλλική κυβέρνηση, θεωρεί ακόμα δεδομένο, πως η Lafarge, αγόραζε απαγορευμένο (λαθραίο) πετρέλαιο από τη Συρία, παρά τις σχετικές κυρώσεις.
Σχολιο.- Κι αυτή η Lafarge ήλεγχε κ την ΑΓΕΤ Ηρακλής, αμέτοχοι ελληνάρες μου... Je suis τσιμεντοβιομηχανί !
----------------------------------------------------------------------------------
ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!!!
Θρίαμβος της ριζοσπαστικής κομμουνιστικής Αριστεράς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στο Βέλγιο !!!!! Το αριστερό μαρξιστικό κόμμα PTB (Κόμμα Εργατών Βελγίου), που το 2014 είχε πάρει μόνο 3.7% το 2010 1,6% και το 2007 κάτω από 1%, για την ακριβεια 0,87%, έχει τώρα εκτοξευτεί στο 18 % !!!! Τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν !!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ: Έδειραν Χριστιανούς Και Μοίρασαν Τρόφιμα Με Χρηματοδότηση Από Την Τουρκία Γεμίζοντας Τον Τόπο Με Τουρκικές Σημαίες
Είναι φανερό πλέον ότι στην Θράκη κάνει κουμάντο η Τουρκία με την Ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος να είναι απλά θεατές και να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να θέλουν αλλά και να μπορούν πλέον να αντιδράσουν. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μαζί με τον βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου Χουσείν Ζεϊμπέκ οργάνωσαν διανομή τροφίμων αποκλειστικά και μόνο για του μουσουλμάνους της Θράκης.
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της διανομής η οποία ήταν εξολοκλήρου χρηματοδοτούμενη από την Τουρκία είχαν γεμίσει όλο το χωριό Πάτερμα με σημαίες Τούρκικες η πρόκληση συνεχίστηκε σε απίστευτο βαθμό. Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων πολιτών της περιοχής όταν πήγαν χριστιανοί της περιοχής να παραλάβουν κάτι από την δωρεά τροφίμων, οι ρυθμιστές της εκδήλωσης του έδιωξαν με έντονο ύφος και μάλιστα ένας νεαρός που αντέδρασε έντονα έφαγε και μερικές ψηλές.
Όταν ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για ποιο λόγο έγινε αυτό η απάντησή του ήταν «Περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε πάλι αυτή την ελπίδα που σχηματίστηκε. Εμείς λοιπόν στην κατεύθυνση αυτής της εμπιστοσύνης θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» Φυσικά για το γεγονός αυτό κανένα κανάλι δεν κάνει λόγο και κανένας πολιτικό βουλευτής ακόμα και άλλων κομμάτων δεν είπε λέξη Τελικά ίσως πρέπει στην Ελλάδα να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι είναι οι ρατσιστές και ποίοι όχι …..Τα συμπεράσματα δικά σας.
---------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; 27 ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!! ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Τις στενές σχέσεις Ευρωπαίων Επιτρόπων αλλά και μελών του Ευρωκοινοβούλιου με εταιρείες και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI). Σύμφωνα με τα στοιχεία, 27 πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι έχουν προσληφθεί από πανίσχυρα λόµπι, αλλά και εταιρείες του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα !!!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΦΡΙΚΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ… ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ… ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΡΟΜΟΥ… ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ISIS) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΡΟΥΣ ΤΟΥΣ….
Ένα μυστικό εγχειρίδιο έχει ανακαλυφθεί από το Ίδρυμα (με έδρα τη Βρετανία) think-tank Quilliam στα σχολεία κατάρτισης ISIS. Quilliam. Ο διευθύνων σύμβουλος της Χαράς Ραφίκ, αποκάλυψε πως ο κανιβαλισμός ήταν στο πρόγραμμα σπουδών. Μέσα στο φυλλάδιο, οι σελίδες δείχνουν πόσο οι μελετητές του ISIS έχουν αναπτύξει ένα θρησκευτικό επιχείρημα που δικαιολογεί τον κανιβαλισμό – εάν οι προμήθειες είναι χαμηλές κατά τη διάρκεια της τζιχάντ ή σε θρησκευτικό πόλεμο. Ο Χαράς Ραφίκ είπε: «Βρήκαμε το πρόγραμμα σπουδών που Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί για να κατηχήσει μαχητές και τον γηγενή πληθυσμό σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του».
---------------------------------------------------------------------------------
Ανάρτηση μου πριν ακριβώς 7 χρόνια (5 Μαρτίου 2010)... Τότε, ακόμη και για τους φίλους μου, ήμουν ο κινδυνολόγος και ο γραφικός της παρέας... Σήμερα ?
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400€ , μισθοί των 700 €, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 €, ο 14ος μισθός που κόβεται , η κατάργηση των συμβάσεων, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.Και από την άλλη: Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. τραπεζίτες, επενδυτές, golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής , σαπίλας και παρακμής. Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.
Σχολιο.- Ο πλούτος μεταφέρθηκε σε offshore και τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού από το λόμπι του ευρω.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΗΜΙΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
Ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κατάρρευση της χώρας και στα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και έμειναν ατιμώρητα, είναι λίγο έως πολύ γνωστός – Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, είναι η περίεργη επανενεργοποίησή του στο πολιτικό προσκήνιο, την ώρα που στην Ευρώπη εξελίσσεται η παντοκρατορία των Γερμανών.
Και για να είμαστε ακριβείς. Ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας με τη συνδρομή της Goldman Sucks και των υπολοίπων «γερακιών» του χρηματοπιστωτικού λόμπι, επιστρέφει εν έτη 2016 και κάνει υποδείξεις μέσω βιβλίων που γράφει με τη συνδρομή κονδυλοφόρων της διαπλοκής και μέσω ομιλιών του.
Δυστυχώς εκεί έφθασε η Ελλάδα… Να επιστρέφουν στην πολιτική, οι «σκελετοί» του παρελθόντος που θα έπρεπε να δικάζονται για τα όσα σκανδαλώδη έγιναν επί των ημερών τους. Έχει λοιπόν το θράσος ο κ. Σημίτης να κάνει κριτική και να αποδίδει ευθύνες όταν ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του με τα Ίμια, το «ευχαριστώ τις ΗΠΑ», και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, οι οποίες έδωσαν το… έναυσμα για το κολοσσιαίο φαγοπότι με τα εξοπλιστικά.
Ο άνθρωπος που στηρίχθηκε ως πρωθυπουργός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου, τοποθετώντας τους στα κορυφαία υπουργεία με πλήρη εμπιστοσύνη, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο ηθικός αυτουργός, ο ένοχος του εθνικού εγκλήματος του χρηματιστηρίου, που κόστισε 66 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΞΙΕΣ 1999, τα οποία έφυγαν εκτός Ελλάδας μέσω offshore από τους συνεργούς του, επιχειρεί όχι μόνο να ξεπλύνει το όνομά του, αλλά και να χειραγωγήσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που οργάνωσε και εκτέλεσε το σκάνδαλο της εισόδου στην ΟΝΕ με τη ληστρική ισοτιμία και τα εγκληματικά Swaps.
Ο Σημίτης των Ολυμπιακών Αγώνων, κόστους 10 δισ. για υπερτιμολογημένα έργα για τα οποία ουδείς λογοδότησε. Ο Σημίτης του Τσουκάτου, της Siemens, του σκανδάλου «Αθήνα 1997». Ο άνθρωπος που παρέδωσε στον Κώστα Καραμανλή χρέος 110%, όταν όλη η Δύση κατέγραφε πρωτοφανείς οικονομικές επιδόσεις!
Αυτός ο κύριος, εκτός από το βιβλίο που εξέδωσε μαζί με τον βασικό κονδυλοφόρο και υποστηρικτή της τρόικας, Γιάννη Πρετεντέρη, μίλησε στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics για να ακτινογραφήσει την ελληνική κρίση. Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;
----------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ .. ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΙΟ... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ... ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ..
-----------------------------------------------------------------------------------
EINAI ΑΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ .. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ... ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΝΗΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.. Η ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... ΑΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ...
Ζαν-Λικ Γκοντάρ: “Οι Γερμανοί είναι καθάρματα. Πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να πουν ευχαριστώ”
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017
Ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ εκφράζεται υπέρ της Ελλάδας. Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: «Ευχαριστώ». «Οι Γερμανοί είναι καθάρματα» λέει ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ στο περιοδικό «SoFilm». «Διαγράψαμε όλα τους τα χρέη, ξαναχτίσαμε τα σπίτια τους, και τους επιτρέπεται να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως τουρίστες». Σε συνέντευξή στο «SoFilm» τάσσεται υπέρ της αξίωσης της ελληνικής πλευράς για πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία. «Φυσικά κι έχουν δίκιο! Και σας προτείνω να δείτε την ταινία «Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» του Κρις Μαρκέρ στην οποία αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα χρωστάμε στην ελληνική σκέψη, η οποία διήρκησε για χιλιάδες χρόνια».
----------------------------------------------------------------------------------
Χθες το πρωί, το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ κατελαβαν ένα κτίριο, αφήνοντας 30 παλαιστίνιους άστεγους.
----------------------------------------------------------------------------------------
"Εκείνη την περίοδο που ο δημοσιογράφος Daniel Iriarte συναντάει Λίβυους στη Συρία, δεν προσπαθεί καν ν’ αποκρύψει την εθνικότητά τους, επισημαίνοντας ότι κατά δήλωσή τους βρίσκονται στη Συρία για να «εκτιμήσουν τις ανάγκες των Σύριων αδελφών επαναστατών».
Ένας από τους τρεις τρομοκράτες που συναντάει ο Daniel Iriarte στη Συρία είναι ο Λίβυος (και με Ιρλανδική υπηκοότητα) Mahdi al-Harati, Στρατιωτικός Διοικητής που διόρισε το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη (μετά τον εκδημοκρατισμό της Λιβύης και τη δολοφονία του Καντάφι) και υπασπιστής του Abdelhakim Belhaj, του «χασάπη της Τρίπολης» και διορισμένος από τους Νατοϊκούς ως Αρχηγός του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Ο Mahdi al-Harati αποκαλύπτει στον Ισπανό δημοσιογράφο Daniel Iriarte ότι «τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης των ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara και φυλακίστηκε για 9 ημέρες στις ισραηλινές φυλακές." Κάπως έτσι μπήκα στην διαδικασία να κάτσω να ψάξω την Τούρκικη ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation και με έναυσμα ένα κάποιες περίεργες επιθέσεις προς εμένα αλλά και ένα άρθρο του Ριζοσπάστη με τίτλο "ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;" το οποίο αποκαλύπτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία ξεκίνησα την έρευνά μου.
Η πλούσια δράση της Humanitarian Relief Foundation ξεκινάει με τον πόλεμο στην Βοσνία το 1992 στο πλευρό των μουσουλμάνων Κοσσοβάρων τους οποίους βοηθάει με κάθε μέσο και τρόπο.Η ίδια ΜΚΟ είχε αναλάβει και την αποστολή "Στόλος της Ελευθερίας" που σαν σκοπό είχε να σπάσει την τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να μεταφέρει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.Στην συγκεκριμένη αποστολή άνηκε και το πλοίο Μαβί Μαρμαρά το οποίο δέχθηκε την επίθεση από τους Σιωνιστές σε ανοιχτά ύδατα με αποτέλεσμα την εκτέλεση 9 ακτιβιστών αλληλέγγυων με την Παλαιστίνη και την φυλάκιση των υπολοίπων.Ένα έγκλημα αποτρόπαιο που προκάλεσε την οργή σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και που εξαιτίας του διαταράχθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Μέχρι και αυτό το σημείο όλα είναι λογικά και η δράση της(πέρα από την γενικότερη καταδίκη μας σε αυτόν τον τρόπο οργάνωσης που είναι οι ΜΚΟ), όσο αφορά το Παλαιστινιακό είναι αξιέπαινη και αξιοζήλευτη,ειδικά από την στιγμή που με την βοήθειά της στους Παλαιστίνιους την φέρνει και στο ίδιο στρατόπεδο να δίνουμε κοινούς αγώνες.
Τα πράγματα όμως στην συνέχεια και με λίγο ψάξιμο αρχίζουν να περιπλέκονται. Η Humanitarian Relief Foundation στήριξε με κάθε μέσο και τρόπο την ρήξη του καθεστώτος Άσαντ. Δηλαδή στήριξε την προσπάθεια της αποσταθεροποίησης της χώρας για χάρη του Ιμπεριαλισμού λόγωτης παρεμπόδισης του αγωγού του Κατάρ και με αποτέλεσμα την επέκταση και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ που περνάει μέσα από την αποδυνάμωση μίας εχθρικής προς αυτό χώρα.Και το χειρότερο;Δεν έμεινε μόνο στην έντυπη στήριξη της "Επανάστασης" αλλά είναι αυτή η ΜΚΟ που... μετεφερε οπλα στο ΙΣΙΣ. Δική της αυτοκινητοπομπή βομβάρδισε η Ρωσική αεροπορία γιατί μετέφερε οπλισμό στην ΙΣΙΣ
Θεωρία συνωμοσίας ή μέγιστη προβοκάτσια εις βάρος αλληλέγγυων ακτιβιστών; Ο ιστότοπος Sibilla φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο "H σφαγή στον “Στόλο της Ελευθερίας” για την Γάζα, ήταν η τούρκο-ισραηλινή πρόβα τζενεράλε για την επίθεση στη Συρία;" το όποιο είναι μετάφραση του "Was the Gaza Flotilla Massacre a Turkish-Israeli False Flag and Precursor to the War on Syria?"και αξίζει να διαβάσετε όλοι για τις πληροφορίες που δίνει που μέρος τους θα χρησιμοποιήσω και εγώ εδώ πέρα "Εκείνη την περίοδο που ο δημοσιογράφος Daniel Iriarte συναντάει Λίβυους στη Συρία, δεν προσπαθεί καν ν’ αποκρύψει την εθνικότητά τους, επισημαίνοντας ότι κατά δήλωσή τους βρίσκονται στη Συρία για να «εκτιμήσουν τις ανάγκες των Σύριων αδελφών επαναστατών».
Ένας από τους τρεις τρομοκράτες που συναντάει ο Daniel Iriarte στη Συρία είναι ο Λίβυος (και με Ιρλανδική υπηκοότητα) Mahdi al-Harati, Στρατιωτικός Διοικητής που διόρισε το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη (μετά τον εκδημοκρατισμό της Λιβύης και τη δολοφονία του Καντάφι) και υπασπιστής του Abdelhakim Belhaj, του «χασάπη της Τρίπολης» και διορισμένος από τους Νατοϊκούς ως Αρχηγός του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Ο Mahdi al-Harati αποκαλύπτει στον Ισπανό δημοσιογράφο Daniel Iriarte ότι «τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης των ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara και φυλακίστηκε για 9 ημέρες στις ισραηλινές φυλακές." Δηλαδή για να καταλάβουμε το τι γίνεται και τι συμβαίνει,στο πλοίο μιας Τούρκικης ΜΚΟ που έγινε η επίθεση από τους Σιωνιστές,επιβάτης ήταν ένας επιβεβαιωμένος πράκτορας της CIA ο οποίος είχε συμμετάσχει στην "εξέγερση" στην Λιβύη αλλά και μετέπειτα στην "επανάσταση" στην Συρία ο οποίος δεν έπαθε και τίποτα. Δηλαδή σε δύο "επαναστάσεις" αποδεδειγμένα απέναντι σε δύο ενοχλητικές ηγεσίες για τον Ιμπεριαλισμό και κατ'επέκταση για τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Γεγονός που η Σιωνιστική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται όπως βλέπουμε και από αυτό το Σιωνιστικό μέσο που φιλοξενεί τις δηλώσεις του στις οποίες παραδέχεται πως ήταν μέλος της συγκεκριμένης αποστολήςhttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151357#.V04hTJGLS70 Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως εκτός τον Mahdi al-Harati, επικαλούμενο αποκάλυψη του NSNBC και του αξιόπιστου πολιτικού ρεπόρτερ Christof Lehmann,επιβάτης στο Μαβί Μαρμαρά ήταν και ο Abdelhakim Belhaj! Ο Abdelhakim Belhaj ήταν ηγέτης της ΑλΚάιντα στην Λιβύη,σύντροφος του Οσάμα Μπιν Λάντεν,πρώην στρατιωτικός διοικητής στην Τρίπολη με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και αρχηγός του FSA στην Συρία(Ελεύθερου Συριακού Στρατού)!!
Δηλαδή σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την έρευνα εδώ δηλαδή δεν μιλάμε για απλά κάποιους μισθοφόρους ή πράκτορες της σειράς αλλά και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με υψηλόβαθμους πράκτορες της CIA σε θέσεις κλειδιά(περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία για τον ρόλο τους υπάρχουν εδώ http://www.voltairenet.org/article176663.html ) οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στο Καράβι της Ερντογανικών συμφερόντων ΜΚΟ και δεν πάθανε απολύτως τίποτα. Η Humanitarian Relief Foundation όπως και οι δύο πράκτορες στήριξαν την ανατροπή του Άσαντ και ενίσχυσαν με τον τρόπο τους τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Το συμπέρασμα που βγάζει το άρθρο που φιλοξενεί το Σίβιλλα είναι πως όλο αυτό έγινε για να κλείσει φωνές και κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών να εκτελεστούν συγκεκριμένοι ακτιβιστές που θα μπορούσε στο μέλλον να σταθούν εμπόδιο στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης στην Συρία και στα σχέδια και τις βλέψεις του Ερντογάν. Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω και πάνω σε αυτό το κομμάτι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον πραγματικό λόγο αυτής της ακραίας προβοκάτσιας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος άλλος να πει μία άλλη υπόθεση πως αυτοί οι δύο μπορεί να προκάλεσαν επίτηδες τους Σιωνιστές για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα και να έρθει η αναταραχή ανάμεσα στις δύο χώρες που και πάλι δεν έχει λογική
Αυτό όμως που είναι σίγουρο,είναι πως η Humanitarian Relief Foundation γνώριζε ποιοι είχαν επιβιβαστεί πάνω στο πλοίο της και σίγουρα ήξερε τον ρόλο τους ο οποίος ήταν σύμφωνος με τα συμφέροντα του Ερντογάν στην Συρία. Και αυτοί οι δύο πράκτορες κατά τύχη φαίνεται πως βρέθηκαν στην πιο καλά στημένη προβοκάτσια που έχει γίνει ποτέ. Επίσης το σίγουρο είναι πως η CIA,για όποιον βιαστεί να πει πως τα ίδια λέει η Σιωνιστική προπαγάνδα,είναι αναπόσπαστο κομμάτι και όπλο του Ιμπεριαλισμού και είναι αδύνατο πράκτορές της να δουλεύουν για το συμφέρον της Παλαιστίνης και εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα σε ένα καράβι μίας ΜΚΟ συμφερόντων Ερντογάν,δηλαδή του ηγέτη μιας Νατοϊκής χώρας.
Tο τελευταίο στοιχείο που γνωρίζουμε και έχει και αυτό το ενδιαφέρον του,είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει αναλάβει σχεδόν εξ'ολοκλήρου και την περίθαλψη των μεταναστών στα Σκόπια και έχει αγαστή συνεργασία με την επίσημη ΜΚΟ της ΙΣΙΣ με το όνομα One Nation. Για τέλος θεωρώ πως πρέπει να πω και κάτι ακόμα για τυχόν παρερμηνείες.Με αυτό το άρθρο προσπαθώ να αποκαλύψω τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Παλαιστίνης η οποία δεν έχει ανάγκη το ψέμα αλλά πολύ περισσότερο ούτε τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της και σαν στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και την παγίδευση αλληλέγγυων ανθρώπων με τον Παλαιστινιακό λαό .Το ό,τι μία ΜΚΟ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ερντογάν και τα παιχνίδια που αυτός παίζει,δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να δίνουμε την ολοκληρωτική μας στήριξη στον δίκαιο αγώνα κατά της Σιωνιστικής κατοχής και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και το κίνημα μποϊκοτάζ των εταιριών που ενισχύουν το Ισραήλ αλλά και να οργανώνουμε ακτιβιστικές δράσεις εναντίων του.
----------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από 7 χρόνια οικονομικής Κατοχής, το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα έχει την δυστυχία να έχει έναν λαό που οι κατακτητές μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν
Από τους διαχρονικούς ΚυρΠαντελήδες, οι οποίοι ανήμποροι παρακολουθούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους, την σταθερή κατάρρευση της πραγματικότητας τους σε όλους του τομείς και να θεωρούν πως η μόνη τους σωτηρία είναι οι φασίστες, μέχρι τους ενεργούς ανθρώπους των πολιτικών Κινημάτων οι οποίοι παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων και εγκλωβισμένοι στις παγίδες που τους έχουν βάλει οι Κατακτητές. Έχουν περάσει 7 χρόνια μνημονίων και ισοπέδωσης που τα εργατικά δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί, η περιουσία του λαού εξανεμίζεται και ιδιωτικοποιείται για χάρη ενός χρέους που νομιμοποιήσαμε χωρίς να το χρωστάμε, με αποτέλεσμα να ζούμε σε μία χώρα που είναι πλήρως υποταγμένη στους δανειστές της.
Μιλάμε για έναν λαό που μετά από 7 χρόνια κατοχής και με τους εκατοντάδες νεκρούς, θύματα της οικονομικής κρίσης, όταν ακούει την λέξη αλληλεγγύη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι οι ΜΚΟ και όταν ακούει για απελευθέρωση της πατρίδας, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το ΕΠΑΜ.
Είμαστε ένα προτεκτοράτο με τα όλα του, με μία στημένη εξ'αρχής "Αριστερή" κυβέρνηση, η οποία πέτυχε και τον σκοπό της στο έπακρο. Μία Κυβέρνηση που ανέβασε τον πήχη στα ουράνια και μας πέταξε από εκεί. Μία Κυβέρνηση που κατάφερε να αποδυναμώσει όλα τα πολιτικά κινήματα και να στείλει σπίτι ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού που ακόμα πιστεύει πως η μόνη σωτηρία είναι αυτή η κυβέρνηση της "Αριστεράς". Μίας "Αριστεράς" που δεν εκφράζεται όμως μόνο από την Κυβέρνηση αλλά και από άλλες οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς
Της δειλής Αριστεράς που εμφανίζει μία ατολμία σε μία περίοδο που θα έπρεπε να πρωτοστατεί. Μίας Αριστεράς, που την ατζέντα της, την τρέχουν και την επιβάλουν οι ΜΚΟ και το Παρακράτος! Το χειρότερο είναι πως λαοί που αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν, μας βλέπουν και μας φτύνουν. Λαοί όπως της Συρίας, της Παλαιστίνης που δεν σκύβουν το κεφάλι, ακούνε Έλληνες και μας ταυτίζουν με δειλούς υποταγμένους.
----------------------------------------------------------------------------------
Ανηκω στο 1% του πληθυσμου της Ελλαδας που δεν βλεπει Survivor. χαχαχα!!!! Σιγά μην είναι 1% όπως λένε οι πλαστές κατευθυνόμενες πληρωμένες "δημοσκοπήσεις" των δημοκόπων γκαλοπατζήδων! 1% είναι αυτοί που βλέπουν τη μαλακία!
-----------------------------------------------------------------------------------
PRAKSIS: Μια απάτη που στήνεται στις πλάτες των προσφύγων
Λάβαμε το παρακάτω κείμενο στο email μας από εργαζόμενη στη ΜΚΟ Praksis. Μας ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά της για ευνόητους λόγους. Με τα όσα περιγράφει δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Για την PRAKSIS αλλά και γενικά για το συνολικό πλαίσιο δράσης των διάφορων ΜΚΟ γύρω από την προσφυγική κρίση, έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι σε πρόσφυγες, διαμονή αυτών σε ακατάλληλες συνθήκες και άθλια σίτιση γιατί χρήματα που προοριζόνται για τους πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για προσωπικό πλουτισμό λαμογιών εντός – εκτός και πέριξ των ΜΚΟ. Στήνονται παροχές “βιτρίνα” για τα μίντια και τους γραφειοκρατικούς απολογισμούς ενώ στελέχη των ΜΚΟ αγοράζουν αυτοκίνητα και διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δίνεται εικόνα «από μέσα». Τα στοιχεία της εργαζόμενης έχουν διασταυρωθεί και για αυτό προχωράμε στη δημοσίευση της επιστολής. ”Τους τελευταίους μήνες εργάζομαι ως κοινωνικός επιστήμονας στο πρόγραμμα Relocation της ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία ως γνωστόν έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος από τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας για να στεγάσει προσωρινά πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε..
Ωστόσο παρά την υψηλή χρηματοδότηση η κατάσταση έχει ως εξής : οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν τα ποντίκια σε σπίτια με μαύρους τοίχους από την υγρασία, σε αρκετά δεν υπάρχουν καν κρεβάτια αλλά στρώματα στο πάτωμα, και σε κανένα δεν υπάρχει θέρμανση παρόλο που η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει χρήματα γι’ αυτήν. Συγκεκριμένα από τα 1.200 σπίτια που η PRAKSIS ενοικιάζει, δόθηκαν θερμοπομποί σε 200 σπίτια, οι οποίοι όμως χάλασαν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους. Να επισημανθεί εδώ ότι το πρόγραμμα είναι για ευάλωτες περιπτώσεις οπότε έχουμε νεογέννητα και ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις να ζουν χωρίς θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να αγοράσουν σόμπες με τα κουπόνια των 45 ευρώ ανά άτομο για 15 μέρες που τους παρέχονται αυστηρά μόνο για σίτιση, με αποτέλεσμα να επιπλήττονται από τους κοινωνικούς επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για τα διαμερίσματα και οι οποίοι λειτουργούν σα μπάτσοι , ελέγχοντας τις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ. Επίσης ελέγχουν τα σπίτια για ζημιές που ενδεχομένως έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες απειλώντας τους ότι θα τις πληρώσουν οι ίδιοι ή θα μείνουν στο δρόμο αν δε συμμορφωθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφυγες έχουν καταγγείλει στην Ύπατη Αρμοστεία πολυάριθμες ρατσιστικές συμπεριφορές εργαζομένων της εν λόγω ΜΚΟ. Οι πρόσφυγες χαρακτηρίζονται βρωμιάρηδες, επικίνδυνοι, κακοί γονείς ενώ συχνά αποκαλούνται «ζώα».
Ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος είναι καθόλα ταπεινωτικός για τους ίδιους τους πρόσφυγες καθώς σε ένα project που είναι υποτίθεται σχεδιασμένο για την εξυπηρέτηση και την ανακούφισή τους δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο, δεν ερωτώνται ποτέ για τίποτα και υφίστανται μια ατελείωτη ταλαιπωρία, η οποία βέβαια έρχεται να προστεθεί στο δράμα του ξεριζωμού που έχουν βιώσει. Μεταφέρονται συχνά από σπίτι σε σπίτι σα να πρόκειται για αντικείμενα, και πολλές φορές ακόμη και τα νέα σπίτια δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας . Σπασμένα τζάμια στα οποία έχουν κοπεί παιδιά, κατσαρίδες, μούχλα, στρώματα με κοριούς που προκαλούν δερματικές ασθένειες, ξεχαρβαλωμένες πρίζες, ταβάνια που πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων, βουλωμένα σιφώνια που πλημμυρίζουν όλο το σπίτι, αυτές οι απάνθρωπες συνθήκες είναι η καθημερινότητα των προσφύγων στα σπίτια της ΜΚΟ PRAKSIS.
Ο δήθεν ανθρωπιστικός χαρακτήρας της ΜΚΟ PRAKSIS λοιπόν είναι μια τεράστια απάτη και μόνα θύματά της οι πρόσφυγες. Πρόκειται για μια επιχείρηση που βγάζει χρήμα πάνω στην απελπισία και τη δυστυχία ανθρώπων που έρχονται από πόλεμο. Η σήψη και η παρακμή διαπερνά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στέγασης. Υπεύθυνοι για την απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζεται, είναι το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται, από τους διευθυντές μέχρι και την πλειοψηφία των αναλώσιμων κοινωνικών επιστημόνων, που είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ωστόσο προτιμούν να παραμένουν και να εφαρμόζουν τις ρατσιστικές και εξευτελιστικές για την ανθρώπινη ζωή τακτικές γιατί «πού αλλού θα βρεις μισθό 900 ευρώ καθαρά;». Αυτό το ερώτημα είναι πραγματικό, κάποιοι όμως θα επιλέγουν πάντα να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και την ανθρωπιά τους, γι’ αυτό και οι παραιτήσεις-ανάμεσά τους και η δική μου σύντομα-δε λείπουν. Γράφω αυτό το κείμενο για να δώσω μια εικόνα «από μέσα» αλλά και για να δώσω φωνή στους πρόσφυγες που στην PRAKSIS αποκαλούνται «ωφελούμενοι» και αυτό λέει αφοπλιστικά πολύ περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσα ακόμη να γράψω για να καταγγείλω το καθεστώς της συγκεκριμένης ΜΚΟ”.
Σχολιο.- Οτι ο ΟΗΕ συμμετέχει στις καταλήψεις, μου είναι πια σαφές. Απ την κόντρα αυτή θα σπάσει το απόστημα. Για μένα είναι και αυτό το θέμα. Καθόλου τυχαία τα περισσότερα απ τα κτίρια που καταλήφθηκαν ήταν έτοιμα να παραχωρηθούν για φιλοξενία προσφύγων μέσω ΜΚΟ, μέσω ΟΗΕ. Σχολιο.- 19 οι καταλήψεις στην Αθήνα. Ο Λομάνι είχε μιλήσει για εντοπισμένα κάπου 4.000 κτίρια και διαμερίσματα άδεια. Εχουν πράμα ακόμα... Πάαααρα πολλά τα λεφτά, Αρηηηηηη! Σχολιο.- Startup με αναρχοαριστερό πρόσημο! Με τον πόνο του άλλου! Σχολιο.- που να δεις τον πόνο που κουβαλάνε οι απολυμένοι και απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι... Σχολιο.- Με την ανοχή του ίδιου του Κατοχικού Καθεστώτος και το σιγοντάρισμα του παρακράτους των διαφόρων ΜΚΟ, δημιουργούν τετελεσμένα εμφυλιοπολεμικού κλίματος, το οποίο θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, αν δεν σταματήσει η συνεχόμενη καταπάτηση των ακινήτων δια της βίας. Δυστυχώς τα μόνα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορίας, είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι είναι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στα παιχνίδια και τις ύπουλες επιδιώξεις του παρακράτους και των δουλεμπόρων.
-------------------------------------------------------------------------------
Αna Belén Montes: H “διπλή πράκτορας” που εκτίει ποινή 25 ετών στις φυλακές των ΗΠΑ για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας
Η Ana Belén Montes, πρώην ανώτερη αναλύτρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των ΗΠΑ, συνελήφθη στις 21 Σεπτέμβρη 2001, 10 μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτέμβρη, κατηγορούμενη για “συνωμοσία για διάπραξη κατασκοπείας” για την κυβέρνηση της Κούβας. Καταδικάστηκε το 2002 για “χορήγηση πληροφοριών στην Κούβα, που θα της επέτρεπαν να γνωρίζει τα σχέδια της βορειοαμερικανικής επιθετικότητας ενάντια στο νησί” και ομολόγησε την ενοχή της για τα εγκλήματα που κατηγορήθηκε, για τα οποία θα μπορούσε να της επιβληθεί η θανατική ποινή. Καταδικάστηκε τελικά τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, σε 25 χρόνια αφού ήρθε σε συμφωνία με την εισαγγελία.
Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στις 28 Φλεβάρη του 1957 σε μια στρατιωτική βάση στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Εγγονή Αστουριάνων που μετανάστευσαν στην Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο, όπου γεννήθηκε ο πατέρας της, ο στρατιωτικός ψυχίατρος Alberto Montes. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής στην Ευρώπη. Αργότερα, ο πατέρας της μετακόμισε στο Κάνσας, όπου εκπαιδεύτηκε σε διάφορες στρατιωτικές σχολές. Το 1979 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, και το 1988 πήρε μάστερ στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Προέρχεται από οικογένειά με ισχυρές συντηρητικές παραδόσεις και διασυνδέσεις με την κοινότητα της αντικατασκοπείας των ΗΠΑ. Ο πρώην φίλος της ήταν ειδικός στην κουβανικη κατασκοπεία του Υπουργείου Άμυνας, η αδερφή της Lucy, που βραβεύτηκε από το FBI για τη μετάφραση εκθέσεων πληροφοριών των πέντε κουβανών που καταδικάστηκαν για κατασκοπεία το 2001 στο Μαϊάμι και ο αδερφός της Τony ήταν πράκτορες του FBI.
Πριν εργαστεί σαν αναλυτής πληροφοριών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, υπήρξε ισχυρός επικριτής της βορειοαμερικανικής πολιτικής απέναντι στη Λατινική Αμερική. Ξεκίνησε να δουλεύει στην κυβέρνηση σαν υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και γρήγορα έλαβε υψηλή διαβάθμιση ασφαλείας. Από το Σεπτέμβριο του 1985 άρχισε να δουλεύει για την DIA, όργανο της κεντρικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ ως αναλύτρια πληροφοριών, πράγμα που τη διευκόλυνε να πάρει μια θέση στο Πεντάγωνο, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα Κούβας. Στην καριέρα της έλαβε υψηλές διακρίσεις και ειδικά βραβεία για τη δουλειά της, μεταξύ αυτών, η ξεχωριστή διάκριση που της απένειμε το 1995, ο τότε διευθυντής της CIA, George Tenet.
Σύλληψη
Συνελήφθη στις 20 Σεπτέμβρη 2001 από πράκτορες του FBI ενώ βρισκόταν στο γραφείο της στις εγκαταστάσεις της DIA στην Αεροπορική Βάση Μπόλιν στην Ουάσιγκτον. Μεταφέρθηκε σε ένα Ομοσπονδιακό Κέντρο Κράτησης, ενώ το FBI ερεύνησε το σπίτι της, το κινητό τηλέφωνο και μια θυρίδα της σε τοπική τράπεζα. Λίγες μέρες μετά, κατηγορήθηκε για συνωμοσία για τη διάπραξη κατασκοπείας για την κυβέρνηση της Κούβας. H δίκη και η καταδίκη της παρέμειναν στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ. Παρατηρητές της υπηρεσίας πληροφοριών θεωρούν ότι πρόκειται για την πιο επιζήμια διπλή πράκτορα στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία.
Καταδίκη
Η “Βασίλισσα της Κούβας”, όπως ήταν το παρατσούκλι της στην DIA λόγω των γνώσεών της σε στρατιωτικά θέματα της Κούβας, καταδικάστηκε το 2002 “γιατί έδωσε πληροφορίες στην Κούβα που θα της επέτρεπαν να γνωρίσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα”. Δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της, οι οποίες θα μπορούσαν να επισύρουν τη θανατική ποινή. Τελικά, τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή αφού ήρθε σε συμφωνία με την εισαγγελία να αλλάξει το κατηγορητήριο για εσχάτη προδοσία σε κατασκοπεία.
Φυλάκιση
Η Montes κρατείται στο κελί 25037-016 της φυλακής Carswell, που βρίσκεται μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αεροπορίας Ναυτικού των ΗΠΑ στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας και η ενδεικτική ημερομηνία αποφυλάκισής της έχει οριστεί για τον Ιούλιο 2023. Η Ana Belen δεν μπορεί να δέχεται επισκέψεις φίλων, παρά μόνο, του πατέρα και του αδερφού της. Δεν επιτρέπεται να μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν έχει πρόσβαση σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση. Δεν επιτρέπεται να λάβει δέματα και κανείς δεν μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί κρατείται σε ένα κέντρο για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ δεν πάσχει από τέτοια. Δεν μπορεί επίσης να συναναστραφεί με άλλους κρατούμενους στην φυλακή.
Σημείωση Τον περασμένο μήνα δόθηκε άδεια και η Αna Belen Montes μπόρεσε να δώσει 2 συνεντεύξεις από τη φυλακή, στις οποίες μεταξύ άλλων είπε: “Είναι αδύνατον να με φιμώσουν. Η πράξη μου, πράξη δέσμευσης με το νησί είναι γεγονός που δεν μπορούν να αγνοήσουν. Η ιδέα να μου πάρετε συνέντευξη και να μείνει η φωνή μου ζωντανή είναι μία έκφραση αλληλεγγύης που με ευχαριστεί και είναι σημαντίκο να γνωρίζετε το θαυμασμό μου για την Κούβα”.
----------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017
Ana Belen Montes, κρατούμενη συνείδησης
Πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες εκδηλώσεις υπέρ του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, οργανωμένες από αλληλέγγυες ομάδες, μεταξύ των οποίων, η Επιτροπή Υπέρ των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Πουέρτο Ρίκο, η 32 Χ Όσκαρ, η 33 Χ Όσκαρ, η Γυναίκες της Γέφυρας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Κούβα, το Σοσιαλιστικό Μέτωπο, για να αναφέρουμε λίγες μόνο. Οι καμπάνιες που ζητούν τη μαζική υποστήριξη πέτυχαν να συγκεντρώσουν χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε πορείες, οργάνωσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπέγραψαν αιτήματα αποφυλάκισης, έγραψαν επιστολές, έκαναν θρησκευτικές τελετές, υποστήριξαν διακηρύξεις, δώρισαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, δημοσίευσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εξέφρασαν, με δημιουργικούς τρόπους, την υποστήριξή τους στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα. Τα χρόνια αγώνα και θυσίας μας έδωσαν ένα μάθημα που δεν πρέπει να ξεχνάμε: είμαστε μια χώρα ικανή να αντιμετωπίσει καταχρηστικές καταστάσεις και να επιμείνει στις διεκδικήσεις μας.
Σήμερα, ωστόσο, παραμένει πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής των ΗΠΑ άλλη μια δική μας. Πρόκειται για την πορτορικάνα Άνα Μπελέν Μόντες, η οποία έχει εκτίσει 15 χρόνια από μια ποινή 25 ετών επειδή υπάκουσε στη συνείδησή της υπέρ των ανθρωπιστικών αρχών. Η υπόθεσή της άρχισε να έχει απήχηση τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας των δηλώσεων του πρώην προέδρου Ομπάμα στα πλαίσια της πρόθεσής του να ξεκινήσει μια διαδικασίας εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα. Πίσω από τις ιστορικές εκφράσεις, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας έχουν αποκαταστήσει συνομιλίες που οδηγούν στην επίτευξη δεσμών αρμονίας και ειρήνης. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι συμβατές με το στόχο της Άνα Μπελέν να προστατεύσει τους κουβανούς πολίτες εναντίον των επιθετικών πολιτικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το τραπέζι εργασίας για την Άνα Μπελέν στο Πουέρτο Ρίκο, αποτελούμενο από άτομα διαφορετικών στοχεύσεων και ιδεολογιών, συνεχίζει να διευρύνει την εκπαιδευτική καμπάνια υποστηρίζοντας την κρατούμενη συνείδησης, όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Τόσο ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα όσο και η Άνα Μπελέν Μόντες τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των νησιών της Καραϊβικής. Η αλληλέγγυα δράση της Άνα Μπελέν εντάσσεται στην παράδοση συνεργασίας ανάμεσα σε Πουέρτο Ρίκο, Κούβα και Δομινικανή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των αγώνων χειραφέτησης του 19ου αιώνα.
Η αποφυλάκιση του Λόπες Ριβέρα χάρη στην μαζική υποστήριξη του πορτορικάνικου λαού υψώνεται σαν σημάδι ελπίδας και έμπνευσης για να αυξηθούν οι προσπάθειες υπέρ της απελευθέρωσης της Άνα Μπελέν. Η Άνα Μπελέν, 60 ετών σήμερα, υπεβλήθη πρόσφατα σε μαστεκτομή του δεξιού στήθους και επί του παρόντος δέχεται ραδιοθεραπείες στη φυλακή. Η επισφαλής κατάσταση της υγείας της οξύνεται εξαιτίας του ότι εκτίει ακόμα την ποινή της κάτω από συνθήκες μέγιστης ασφάλειας.
----------------------------------------------------------------------------------
Ο Σύλλογός μας, η φωνή και η δύναμή μας | Εκλογές ΣΥΒΧΨΑ (Πέμπτη 9/3 & Παρασκευή 10/3) & εκλογοαπολογιστική συνέλευση (Κυρ. 5/3)
Ο Σύλλογός μας, η φωνή και η δύναμή μας
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής μπροστά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Κυριακής 5 Μάρτη και στις εκλογές στις 9 & 10 Μάρτη 2017. Δεν υποτασσόμαστε στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογό μας Συμμετέχουμε ενεργά στις συλλογικές διαδικασίες και τις δράσεις του Αγωνιζόμαστε για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματά μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας
ΕΚΛΟΓΕΣ Πέμπτη 9/3, 9.30-21.30 Παρασκευή 10/3, 9.30-21.30 στα γραφεία μας [Λόντου 6, Εξάρχεια]
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κυριακή 5/3, 11.00 Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής sylyp_vivliou@yahoo.gr | 2103820537 - 6980182255 bookworker.wordpress.com ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ * ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ * ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ * ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
--------------------------------------------------------------------------------
Παύει οριστικά η δίωξη κατά του Γέροντα Παστίτσιου
Τέλος στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του "Γέροντα Παστίτσιου" δίνεται με το νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος προβλέπει την παύση δίωξης για ποινικά αδικήματα τα οποία επισείουν ποινή φυλάκισης έως δυο έτη.
02/03/2017 - 19:26
Τέλος στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του "Γέροντα Παστίτσιου" δίνεται με το νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος προβλέπει την παύση δίωξης για ποινικά αδικήματα τα οποία επισείουν ποινή φυλάκισης έως δυο έτη. Συνεπώς, η ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Λοΐζου σταμάτησε οριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Λοίζος, ιδιοκτήτης της σελίδας στο Facebook "Γέροντας Παστίτσιος", διακωμωδούσε τις προφητείες του Γέροντα Παίσιου στα κοινωνικά δίκτυα. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 μηνών με αναστολή για προσβολή θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοινωση ειχε βγαλει και η ΑΝΤ6ΑΡΣΥΑ για τη σατυρικη σελιδα Γεροντας Παστιτσιος
Πέμ, 02/03/2017 - 09:01
Στις 2 Μαρτίου εκδικάζεται η έφεση του Φίλιππου Λουΐζου, του δημιουργού της σατυρικής σελίδας "Γέροντας Παστίτσιος" κατά της πρωτόδικης ποινής που του επιβλήθηκε το 2012 σε δεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, για «καθύβριση θρησκεύματος» με βάση το νόμο του μετεμφυλιακού κράτους (1951) περί βλασφημίας. Πέντε χρόνια μετά τη δίωξη -με την ενεργοποίηση της διαβόητης για τις υποθέσεις που "προέκρινε" υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος της ασφάλειας- και την καταδίκη του από το δικαστήριο, και παρά τη διεθνή κατακραυγή που προέκυψε, ο νόμος περί βλασφημίας δεν έχει καν καταργηθεί! Η διατήρησή του αποσκοπεί στη λογοκρισία και την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βέβαια αφορά συνολικότερα το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Πρόκειται για άλλη μία από τις περιπτώσεις που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί επακριβώς τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδεικνύοντας ότι η μνημονιακή πολιτική δεν έχει "χαραμάδες" για τα "δικαιώματα", αλλά αντιθέτως προωθείται χέρι χέρι με την καταστολή και τον περιορισμό κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: -Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον διωκόμενο Φίλιππο Λουΐζο. Ζητάμε την απαλλαγή του από τις ανυπόστατες και λογοκριτικές κατηγορίες -Ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας -Παλεύει για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και για τον πλήρη διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος
----------------------------------------------------------------------------------
Πάντως, το ότι ένα τίποτα, όπως ο ΓΑΠ, εκλέγεται σταθερά επί χρόνια τώρα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν δείχνει και πολλά για την ίδια την Ελλάδα. Εδώ μπορεί να έγινε πρωθυπουργός με το 45%, αλλά πήρε τον δρόμο για το πολιτικό περιθώριο. Η παρακμή είναι διεθνές φαινόμενο και μάλιστα εκδηλώσεις της όπως αυτή (μα ο ΓΑΠ πρόεδρος της ιστορικής (εστω και αν εχει καταντησει νεοφιλελευθερη) Σοσιαλδημοκρατικής Διεθνούς;) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για κανένα μέλλον.
----------------------------------------------------------------------------------
Ζητήσαμε δανεικά και από την Παγκόσμια Τράπεζα
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 10:05
Οικονομική ενίσχυση από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) ζήτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico». Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που αιτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση.
Ποια είναι η Παγκόσμια Τράπεζα
Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, συνεταιρακι του ΔΝΤ, το οποίο παρέχει δανεια με τοκο0γλυφικους ορους σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τις τελευταίες δεκαετίες η Τράπεζα έχει δεχτεί εντονότατη κριτική από αντιπάλους της παγκοσμιοποίησης κι άλλες κοινωνικές ομάδες.
---------------------------------------------------------------------------------------
Συζήτηση για τα αποτεφρωτήρια με έντονη συναισθηματική φόρτιση για την Βαγενά
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 12:51
Εν μέσω έντονης συναισθηματικής φόρτισης συζητήθηκε στην Ολομέλεια η ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βαγενά σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) από τους Δήμους στη χώρα μας.
Η ίδια φανερά συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια για την πρόσφατη απώλεια του αγαπημένου της συζύγου Λουκιανού Κηλαηδόνη και έχοντας αναγκαστεί να αποστείλει τη σωρό του – κατά την τελευταία επιθυμία του ίδιου – στη Σόφια της Βουλγαρίας για αποτέφρωση όπου μετέβη κι εκείνη, απηύθυνε έκκληση προς εκκλησιαστικούς κύκλους και πολίτες που αντιδρούν στη ρύθμιση, να σεβαστούν το δικαίωμα της επιλογής στον τύπο τελετής κηδείας του κάθε ανθρώπου και να αφήσουν στην άκρη τον «σκοταδισμό». «Ελπίζω να βρουν τη δύναμη κάποιοι δήμαρχοι ή ιδιώτες να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό. Και οι άνθρωποι στη Βουλγαρία θρήσκοι είναι αλλά επιτρέπεται η αποτέφρωση. Δεν μπορεί εμείς να ζούμε στο Μεσαίωνα.», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Βαγενά.
Απευθυνόμενη μάλιστα προς εκπροσώπους της εκκλησίας που θέτουν εμπόδια στις προσπάθειες Δήμων να συστήσουν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και θέλοντας να τους πείσει πως αυτό δεν αναιρεί την πίστη κανενός, πρόσθεσε: «να σας διαβεβαιώσω δεν έχει καμία σημασία με το βαθύ θρησκευτικό αίσθημα. Εγώ κάθε μέρα προσεύχομαι και κάνω το σταυρό μου στην Παναγία. Αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους», τονίζοντας πως για τους συγγενείς έχει τεράστια συναισθηματική σημασία η τεφροδόχος του δικού τους ανθρώπου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φόρτισε συγκινησιακά και τον προεδρεύοντα, Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος δακρυσμένος της εξέφρασε τη στήριξη όλου του Σώματος στον αγώνα της και το πένθος της.
------------------------------------------------------------------------------
ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: Η ΝΔ ξεπερνά σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 12:31
«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει τη μπουκιά απ’ το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» σχολιάζει το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας αναφερόμενος στις απεργίες σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό με τις απεργίες τους μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου. «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» έγραψε χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή κουκουλοφόρων σε εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Ανατολικη Θεσσαλονικη
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 11:59
Στα γραφεία εταιρείας ευρέσεως εργασίας, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ανδριανουπόλεως 1Α, εισέβαλαν γύρω στις 10.30 το πρωί σήμερα πέντε έως επτά κουκουλοφόροι, οι οποίοι προξένησαν φθορές και πέταξαν μπογιά στον χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Στο σημείο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες της ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από τους εργαζόμενους. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
---------------------------------------------------------------------------------
Προς 24ωρη απεργία την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 11:59
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής διαγωνισμού για νέους σταθμούς διοδίων, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό ΑΕ, ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Οδού και την άμεση εγκατάσταση, εντός του 2017, καθολικού ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων. Σύμφωνα με τους εργαζομένους στην εταιρεία, «η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν τού ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1.000 χιλιομέτρων, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων». Κατά τους εργαζόμενους, η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, εν όψει της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, αποτελεί σπατάλη δημόσιων πόρων.
«Η ανάλωση πόρων από τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας για την κατασκευή σταθμών διοδίων, σε βάρος των διατυπωμένων αναγκών συντήρησης και δεδομένης της έλλειψης κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λειτουργεί εις βάρος των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, καθώς μειώνει το επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας, ενώ θέτει σε κίνδυνο τους συναδέλφους που έχουν θέσεις ευθύνης σχετικές με την λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι «στους σχεδιασμούς κατασκευής 10 νέων σταθμών διοδίων με αποτέλεσμα, εφόσον αυτοί κατασκευαστούν, να λειτουργούν επί του αυτοκινητόδρομου 18 μετωπικοί σταθμοί διοδίων έναντι των οκτώ σήμερα».
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ θέλει 12 αεροπλανοφόρα για ένα «ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό»
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 04:56
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει 12 αεροπλανοφόρα στο μέλλον, όπως τόνισε σε μια ομιλία του πάνω στο αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford». Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να «αναμορφώσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» με μια μεγάλη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, όπως ανέφερε.
Έχει ήδη πει ότι θέλει ένα Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει 350 πλοία και υποβρύχια τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον στόχο των 310 πλοίων που είχε θέσει η κυβέρνηση Ομπάμα, από το σημερινό επίπεδο των 274 πλοίων. «Συζήτησα με αξιωματικούς του Ναυτικού και στελέχη της βιομηχανίας (των ναυπηγείων) τα σχέδιά μου να γίνει μια μεγάλη επέκταση του στρατιωτικού μας στόλου, συμπεριλαμβανομένων των 12 αεροπλανοφόρων που χρειαζόμαστε» τόνισε ο Τραμπ.
«Έπειτα από χρόνια μείωσης των στρατιωτικών δαπανών που εξασθένισε την άμυνά μας, θέλω να προχωρήσω σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών στην ιστορία» υπογράμμισε. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα 10 αεροπλανοφόρα, που θα γίνουν 11, όταν το «Gerald Ford», το νεότερο γιγαντιαίο πλοίο του είδους, τεθεί σε υπηρεσία τους προσεχείς μήνες. Το κόστος για τη ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου αυτού υπολογίζεται στα 12,9 δισ. δολάρια.
Τα αεροπλανοφόρα, ικανά να μεταφέρουν την αμερικανική δύναμη πυρός σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη, είναι ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος. Όμως, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αμερικανικός στρατός είναι πλέον παρωχημένος, λόγω της εξέλιξης των οπλικών συστημάτων εναντίον σκαφών επιφανείας χωρών όπως η Ρωσία ή η Κίνα. Τα αεροπλανοφόρα είναι πλέον πιο ευάλωτα και άρα δεν μπορούν να πλησιάζουν τις ακτές αρκετά ώστε τα αεροσκάφη που μεταφέρουν να είναι σε θέση να πλήττουν χερσαίους στόχους, εξηγούν.
Φορώντας ένα χακί μπουφάν και μπλε καπέλο του μπέιζμπολ, ο Τραμπ είπε ότι θέλει οι ΗΠΑ να αποκτήσουν «το μεγαλύτερο ναυτικό που είχαν ποτέ», για να «προβάλλει την αμερικανική ισχύ σε μακρινά μέρη». «Σύντομα θα διαθέτουμε τον καλύτερο εξοπλισμό του κόσμου. Θα δώσουμε στον στρατό μας τα εργαλεία που χρειάζεται για να αποτρέπει τον πόλεμο και, εάν χρειαστεί, να διεξάγει πόλεμο και να κάνει μόνο ένα πράγμα. Ξέρετε τι; Να νικάει. Να νικάει» κατέληξε.
------------------------------------------------------------------------------
Βομβα από τον ΟΑΕΔ. Κοβουν επιδοματα και κοινωνικες παροχες από 1,1 εκατ ανεργους.
----------------------------------------------------------------------------------
Ενώ οι Συροι ισλαμοφασιστες λαθρο- «προσφυγες» σαλπαρουν με δουλεμπορικα ιστιοφορα προς Ιταλια. Οι Τουρκοι στελνουν μονο οικονομικους λαθρομεταναστες.
---------------------------------------------------------------------------------
Πολύ μεγαλη φτωχεια στην Ελλαδα. Αυξηθηκε κατά 40% στα χρονια των Μνημονιων. Οι αποταμιευσεις εξανεμιζονται και τα εισοδηματα συρρικνωνονται. Η φτωχεια αυξηθηκε κατά 40% στα χρονια της κρισης ενώ η ανεργια είναι η υψηλοτερη στην ευρωζωνη.
--------------------------------------------------------------------------------
Eκρηξη φτωχειας εφεραν τα Μνημονια. Κατά 41% αυξηθηκαν οι φτωχοι στη χωρα μας την περιοδο 2008-2015 ενώ ακολουθουν η Κυπρος με 28,2% και η Ιρλανδια με 28%
---------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη στην αγωνίστρια Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, στέλεχος του Βραζιλιάνικου ΚΚ
Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017
Τη στάση της Στρατιωτικής Αστυνομίας και κατ' επέκταση του αστικού κράτους καταγγέλλει το Βραζιλιάνικο ΚΚ (PCB), με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό και την προσπάθεια εκφοβισμού μέλους του. Συγκεκριμένα, στις 25 Φλεβάρη το βράδυ, η Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, που ήταν υποψήφια αντιδήμαρχος του Μανάους με το PCB, στην επαρχία Αμαζόνας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου υπέστη σωματική και ψυχολογική βία.
Ο λόγος της σύλληψης ήταν ξεκάθαρα η πολιτική της ταυτότητα και το πρόσχημα που βρέθηκε ήταν η ρίψη πυροβολισμών από αγνώστους. Η συγκεκριμένη 22χρονη βρέθηκε κοντά στο περιστατικό μαζί με την παρέα της, αλλά όταν επενέβη η Στρατιωτική Αστυνομία συνέλαβε στοχευμένα την ίδια και ένα ακόμα μέλος του PCB και τους οδήγησε στα κρατητήρια. Στη συνέχεια, έβρισαν την Τάλι ως κομμουνίστρια, φιμώνοντάς της το στόμα, ώσπου έχασε για λίγο τις αισθήσεις της, ενώ όταν συνήλθε τη μετέφεραν με αυτοκίνητο και την παράτησαν σε μια γειτονιά, απειλώντας την ότι αν τολμήσει να κοιτάξει, θα την πυροβολούσαν.
Το PCB απαιτεί την τιμωρία των υπευθύνων και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την πάλη για τη σοσιαλιστική επανάσταση.
---------------------------------------------------------------------------------
Mαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην 2η αξιολόγηση
Μαρ 03, 2017
Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο το διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 2 Μάρτη, ενάντια στη νέα σφαγή και στα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της αξιολόγησης. Στο συλλαλητήριο καλούσαν δεκάδες σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργατικές λέσχες, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, εργατικά σχήματα και δημοτικές κινήσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΔΚΕ-Σ, η ταξική πορεία, η αντεπίθεση εργαζομένων, η ΑΠ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ κ.ά. Στα προπύλαια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους σωματείων. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Η διαδήλωση κατέληξε στο Χίλτον, όπου η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με τα τεχνικά κλιμάκια.
Σχολιο.- τι μαζικο μωρε ; τρεις και ο κουκος ηταν Σχολιο.- 2.500 κόσμος είναι για σένα 3 και ο κούκος; Μάλλον σε βλέπω ξανά στην α’ δημοτικού μπας και μάθεις αριθμητική. Σχολιο.- Τι μαζικό ρε παιδιά; Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας; γραψτε δυναμικο, γραψτε κατι αλλο αλλα με το μαζικο γελαει ο κοσμος
Σχολιο.- Οι 2500 διαδηλωτές φαίνονται στις σημερινές συνθήκες λίγοι στους ανέραστους σχολιαστές του κομπιούτερ και του καναπέ (ή τους διάφορους στημένους ΚΚΕέδες που θεωρούν μαζικά μόνο τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ – λες κι η διαφορά είναι τα 500-1000 άτομα παραπάνω). Όλοι αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι από 3.000.000 και πάνω. Όταν όμως βγήκαν τα μιλιούνια οι μεν τους μιλάγανε για κυβερνητικές, κοινοβουλευτικές και φιλοΕΕ λύσεις (γιατί δεν μπορούμε να τα βάλουμε με όλο το σύστημα) και οι δε ότι είναι ανώριμοι, ρεφορμιστές, οπορτουνιστές, επιρρεπείς στους Χρυσαυγίτες και πολλά άλλα. Όταν ο κόσμος ζήταγε πολλά παραπάνω από αυτούς που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος. Κι όταν ξαναβγούν – που θα ξαναβγούν και σύντομα – πάλι τα ίδια θα λένε. «Κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι θα μείνουν», κι ας πρόδωσε κι αυτός που έγραψε το τραγούδι (οι στίχοι ευτυχώς ποτέ δεν προδίδουν). Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με τον πραγματικό λαό και το μάχιμο κόσμο συναγωνιστές. Μην ακούτε τους γκρινιάρηδες της δεκάρας κι όσους μετρούν την ταξική πάλη με τη μεζούρα. Αφήστε τους να τρολλάρουν το αδιέξοδό τους ….
------------------------------------------------------------------------------
Να μπει φρένο στην ασυδοσία των συνδικαλιστών, ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνοντας να μη γίνεται απεργία αν δεν το θέλει το 50%+1 των εργαζομένων.
Ναι! Θα μπορούσαμε να προτείνουμε, αντιστοίχως, να μη μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αν δεν έχει την εκλογική στήριξη του 50%+1 των ψηφοφόρων. Κατά συνέπεια, αν το κόμμα ή τα κόμματα που τη στηρίζουν δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο σύνολο του εκλογικού σώματος, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που απέχουν ή ρίχνουν λευκό και άκυρο. Γιατί τα ποσοστά 40 και 45% με τα οποία αναδεικνύονται κυβερνήσεις, όταν η αποχή και τα λευκά-άκυρα φτάνουν το 25-30%, εκφράζουν μόλις το 28-34% του εκλογικού σώματος.
Παλιά η πρόταση του Μητσοτάκη και την είχε εντάξει και στο "Σύνταγμά" της η Χούντα, ενώ την έκανε νόμο και ο Καραμανλής το 1976. Και χρειάστηκαν σκληροί και αιματηροί αγώνες για να καταργηθεί ο νόμος αυτός.
----------------------------------------------------------------------------------
Ο Σταυραετός του Μαχαιρά... Θα μάθετε και πως πεθαίνουν οι Έλληνες... Σαν σήμερα... το 1957 θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Αυξεντίου για να μην είσαι δούλος στους Άγγλους! Το ξέχασες και έγινες δούλος του ΔΝΤ;
Σαν σήμερα, εξήντα χρόνια πριν, ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του περνούσε στο πάνθεον της ιστορίας. Ο Σταυραετός του Μαχαιρά, ο «Ζήδρος», προτιμάει να πέσει μαχόμενος στο κρησφύγετο του στο Μαχαιρά παρά να παραδοθεί στα χέρια των Άγγλων κατακτητών.
Στις 3 του Μάρτη του 1957 οι Άγγλοι ανακαλύπτουν (μετά από προδοσία) και περικυκλώνουν το κρησφύγετο του Γρηγόρη και των συναγωνιστών του (Αντώνης Παπαδόπουλος, Αυγουστής Ευσταθίου, Φειδίας Συμεωνίδης και Ανδρέας Στυλιανού) στο Μαχαιρά και του ζητούν να παραδοθεί. Ο «Ζήδρος» τους απαντά ηρωικά, βγαλμένο από τα βάθη της ελληνικής ιστορίας, «Μολών Λαβέ». Ζητά από τους συναγωνιστές του να βγουν έξω για να σωθούν και ο ίδιος παραμένει μέσα στο κρησφύγετο του και αντιμετωπίζει τους κατακτητές.
Μετά από πολύωρη μάχη οι Άγγλοι στέλνουν τον Αυγουστή Ευσταθίου πίσω στο κρησφύγετο για να δει αν ο Γρηγόρης είναι νεκρός. Τους φωνάζει «τώρα είμαστε 2 ελάτε να μας πιάσετε». Οι 2 τους προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι να βραδιάσει για να δοκιμάσουν να διαφύγουν αλλά αυτό το αντιλήφθηκαν οι Άγγλοι οι οποίοι αποφασίζουν να περιλούσουν το κρησφύγετο με βενζίνη και να τους κάψουν ζωντανούς. Οι φλόγες έζωσαν τον Γρηγόρη ενώ ο Αυγουστής κατάφερε να διαφύγει με σοβαρά εγκαύματα. Τα τελευταία λόγια του Γρηγόρη ήταν προς τον συναγωνιστή του Αυγουστή λέγοντας του «Μη φοβάσαι Ματρόζο, μη φοβάσαι».
«Ο Γρήγορης ήταν από τους Άντρες που μετατρέπονται σε αιώνια σύμβολα της ιστορίας για να διδάσκουν τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι, που υψώνονται στις πιο ψηλές κορφές των βουνών σαραντάπηχοι σημαιοφόροι, υπεράνθρωποι, ημιθεϊκοί, ασυμβίβαστοι που ζουν πάντα στη συνείδηση του κόσμου που σέβετε τον εαυτό του…» Λίγα λόγια για τη ζωή του Γρηγόρη Αυξεντίου
Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου το 1928 στη κατεχόμενη σήμερα Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου. Γονείς του ήταν ο Πιερής και η Αντωνού Αυξεντίου αγρότες στο επάγγελμα. Ο Γρηγόρης όταν αποφοίτησε από Γυμνάσιο Αμμοχώστου έφυγε για την Ελλάδα, εκεί γράφτηκε στη σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού όπου κι έλαβε το βαθμό του Έφεδρο Ανθυπολοχαγού. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1952 αρχικά ασχολήθηκε με τα κτήματα του πατέρα του ενώ το Γεννάρη του 1955 εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ ανέλαβε αρχικά τομεάρχης Αμμοχώστου και μετά τον τομέα Πιτσιλιάς και τα χωριά Ορεινής – Μαχαιρά. Στις 3 Μαρτίου του 1957 ο Γρήγορης έμελλε να περάσει στη αθανασία ως ένας άξιος αγωνιστής της πατρίδας.
------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Συνεργασία της Παλαιστινιακής αρχής με τους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος...
...ενοποιούν τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση! Οι κατοχικές δυνάμεις σε συνεργασία με την αστυνομία του Αμπάς, δίνουν κοινό αγώνα εναντίον όσων απαιτούν πατρίδα!
Όταν ο Μαργουάν Μπαργκουτί, ο ηγέτης της Φατάχ του Αραφάτ, είναι φυλακισμένος... Όταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια των Παλαιστινίων σαπίζουν στις φυλακές... Όταν οι δολοφονίες Παλαιστινίων είναι ζήτημα ρουτίνας... Όταν οι εποικισμοί δεν επιτρέπουν μια ανάσα ζωής στο λαό της Παλαιστίνης... Από την ανοικτή, πλέον, υπαγωγή του Κατάρ και του παιδόφιλου δικτάτορα Σαουδ, στα κελεύσματα των σιωνιστών, απομακρύνεται η απόκτηση πατρίδας για το λαό της Παλαιστίνης, με ευθύνη σημερινών "ηγετών" του...
...κι ο πρόεδρος Αμπάς, εγκαινιάζει μετονομασίες δρόμων, δίνοντας το δικό του όνομα, λες κι έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει! Ηγέτης εν ζωή να μετονομάζει οδούς, με το ονομά του! Τι άλλο θα δούμε;
--------------------------------------------------------------------------------
3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 - Σταματάει η χρήση της δραχμής μετά από μια περίοδο 2 μηνών από την ημέρα που ξεκίνησε η χρήση του ευρώ. Καταλυεται ετσι η Ελληνικη δημοκρατια και μετατρεπεται σε προτεκτορατο της Γερμανιας.
--------------------------------------------------------------------------------
Ανεπιθύμητοι: Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο
Από Iskra - 02/03/2017
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πεμπτη στις 6 μμ στα Προπύλαια με πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στο Hilton με την νέα κατοχική εξουσία στη χώρα, την τρόικα, στην πραγματικότητα κουαρτέτο, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.
Στη μαζική συγκέντρωση είχαν ουσιαστική συμμετοχή η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ μαζί μαζί με πλήθος πολιτών, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας. Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το Hilton όπου είναι η έδρα της τρόικας, στην πραγματικότητα της κατοχικής εξουσίας και ο χώρος που διεξάγονται οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ενός τέταρτου και χειρότερου μνημονίου σε βάρος του τόπου και του λαού.
Ενός τέταρτου μνημονίου που θα υποχρεώνει σε υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα τον προϋπολογισμό ύψους 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 σε ορίζοντα πολλών ετών, έως και δεκαετία. Θα υποχρεώνει, επίσης, σε μείωση του αφορολόγητου ορίου ώστε μόνο το επίδομα ανεργίας, περίπου, να μην πληρώνει φόρο και θα δεσμεύει, τέλος, για δραστική μείωση των συντάξεων, η οποία θα σηματοδοτεί την πτώση τους σε επίπεδα Βουλγαρίας.
Την ώρα που η πορεία έφτασε στο Hilton, μόλις πριν λίγο είχαν μπει από πλάγιες εισόδους, ως κλέφτες, στο ξενοδοχείο ο Γ. Σταθάκης και ο Μ. Παναγιωτάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, για «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Σταθάκης και Παναγιωτάκης προσήλθαν με νέες «βελτιωμένες» προτάσεις για τη διάλυση-εκποίηση της ΔΕΗ και την παράδοση του χώρου της δημόσιας ενέργειας στα ιδιωτικά συμφέροντα, πρώτα απ’ όλα τα πολυεθνικά, πράγμα που συνιστά βασικό μέρος των λεγόμενων «προαπαιτούμενων» της αξιολόγησης. Να σημειώσουμε ότι το θέαμα που παρουσίαζε το Hilton μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές ήταν, τουλάχιστον, εξοργιστικό και δείγμα αστυνομοκρατίας αλλά και του φόβου και του πανικού που διακατέχουν την κυβέρνηση και την κατοχική εξουσία στη χώρα.
Το Hilton ήταν πολιορκημένο γύρω-γύρω από αμέτρητες αστυνομικές κλούβες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες η μία δίπλα-δίπλα και σε στενή επαφή με την άλλη, ώστε να μη χωράει να περάσει τίποτα ανάμεσά τους. Το θέαμα του πολιορκημένου σιδερόφρακτου Hilton δεν ήταν μόνο τραγικό αλλά και κωμικό. Αυτή η κυβέρνηση των τροϊκανών «υπαλλήλων», μαζί με το μνημονιακό κατεστημένο και την κατοχική εξουσία ΕΕ – ΔΝΤ, δεν έχουν κανένα μέλλον.
Αυτή η κατοχική εξουσία, που έχει καταλύσει στη χώρα κάθε άρθρο του Συντάγματος, κάθε ίχνος εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και κάθε έννοια δημοκρατίας διατηρείται ακόμα, γιατί ως πολίτες καθόμαστε ακόμα στον καναπέ και γιατί οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, ανεύθυνες, αδυνατούν να συμπήξουν ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο ανατροπής που θα διαμορφώσει μια νέα νικηφόρα πολιτική δυναμική.
---------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αυξάνουν, το τελευταίο διάστημα, τις προκλήσεις σε βάρος Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας είτε τρομοκρατώντας αγρότες και καταστρέφοντας σοδειές κοντά στα σύνορα και την «ουδέτερη ζώνη» που έχουν θεσπίσει μονομερώς, είτε εισβάλλοντας με άρματα μάχης και μπουλντόζες του στρατού, αιφνιδιαστικά, για να συντηρούν την απειλή επέμβασης. Μετά από τέτοιες ενέργειες, μέσα στο τελευταίο 48ωρο, και με πρόσχημα τη ρίψη ρουκέτας από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας το απόγευμα της Τετάρτης στο Χοφ Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα αεροπορική επιδρομή στη Μπέιτ Λαχίγια κατά «στόχων» ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς», δίχως ωστόσο να προκαλέσουν τραυματισμούς ή θύματα μεταξύ αμάχων. Ακολούθησε η ρίψη πυρών από ισραηλινό άρμα μάχης κοντά στα σύνορα με την κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δίχως να αναφερθούν άμεσα θύματα. Την περασμένη Δευτέρα, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων Παλαιστινίων με αφορμή την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ.
Οι προκλήσεις των ισραηλινών κατοχικών αρχών δεν έλειψαν ούτε στη Δυτική Οχθη, όπου χτες σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους φοιτητές του πανεπιστημίου Birzeit και Ισραηλινούς στρατιώτες με αφορμή διαδήλωση των πρώτων έπειτα από τις συλλήψεις έξι συμφοιτητών τους που διαμαρτύρονταν για τη «διοικητική κράτηση» Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων . Οι Ισραηλινοί διέλυσαν αργότερα τη φοιτητική κινητοποίηση κοντά στο σημείο ελέγχου Μπέτι Ελ, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ, προκαλώντας δύσπνοια και άλλα προβλήματα σε δεκάδες νέους...
--------------------------------------------------------------------------------
Καταδικάζετε αποφασιστικά η ισραηλινή κατοχή και η επέκταση των εποικισμών στη Δ. Οχθη, που συνοδεύεται από ένταση της καταστολής, δολοφονίες, μαζικές φυλακίσεις, του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με την ανοχή των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το τελευταίο διάστημα, οι ισραηλινές αρχές ανήγγειλαν την κατασκευή 5.909 κατοικιών στους ισραηλινούς εποικισμούς.
Να σημειωθεί ότι στις 6/2/2017 εγκρίθηκε (με 60 ψήφους υπέρ και 52 κατά) στην ισραηλινή Κνεσέτ (βουλή) ο νόμος της "διευθέτησης - Regularization Law". Βασικός στόχος του νόμου είναι: "Η διευθέτηση της εγκατάστασης των Ισραηλινών στην Ιουδαία και Σαμάρεια", δηλαδή πάνω σε εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.
Συνολικά τα στοιχεία είναι δραματικά. Κατά τη διάρκεια του 2016 οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 134 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων 34 παιδιά. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές είναι 6.500, εκ των οποίων 300 ανήλικοι - οι 11 κάτω των 16 ετών - και πολλές γυναίκες. Υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, φυλακισμένοι, πάνω από 25 χρόνια. Στις φυλακές παραμένουν 4 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
----------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κλιμάκωση αντιπαράθεσης, εθνικοποιήσεις
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από την ναζιστική κυβέρνηση (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα) κατά και κατοικημένων περιοχών στις περιφερειες των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) της Ανατολικής Ουκρανίας (οι οποιες προσβλέπουν στη Ρωσία και φέρουν το όνομα Νοβορόσια - Νέα Ρωσία). Ωστόσο, το στοιχείο κλιμάκωσης που ξεχωρίζει είναι το μέτρο που πήραν οι ηγεσίες των δύο αυτών περιοχών, να προχωρήσουν στη εθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που δεν δέχτηκαν να καταγραφούν, όπως και να καταβάλουν φόρο στις ΛΔ αντί για το ουκρανικό κράτος. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο που έληξε την 1η Μάρτη στις 12 το βράδυ, που ζητούσε την επανεγγραφή των επιχειρήσεων. Ειδικά αφορούσε εταιρείες Ουκρανών επιχειρηματιών, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του δισεκατομμυριούχου Ρινάτ Αχμέντοφ, ο οποίος αρνήθηκε να μπει στο νέο καθεστώς. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Κιέβου δηλώνει ότι θα συμπεριλάβει την κίνηση της εθνικοποίησης των επιχειρήσεων στη δικαστική δίωξη σε διεθνή φόρα κατά της Ρωσίας, που θεωρεί και υπεύθυνη.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τις εθνικοποιημένες εταιρείες, γίνεται λόγος για πάνω από 40 επιχειρήσεις κυρίως βαριάς βιομηχανίας, όπως ορυχεία, μεταλλουργία, χημική βιομηχανία και επιχειρήσεις παραγωγής Ενέργειας, που εμφανίζονται να απαλλοτριώνονται «προς όφελος του λαού και της διατήρησης των θέσεων εργασίας». Τόσο ο Πρόεδρος της ΛΔ Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο, όσο και ο Πρόεδρος της ΛΔ Λουγκάνσκ, Ιγκόρ Πλοτίνσκι, μίλησαν για «αναπροσανατολισμό της οικονομίας», ώστε να πωλούνται τα παραγόμενα προϊόντα, κυρίως στη Ρωσία και άλλες χώρες. Αφορμή επίσης αποτελεί ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της περιοχής, που έχουν προχωρήσει εδώ και δύο βδομάδες οι ναζιστικές δυνάμεις και τα φασιστικά τάγματα του «Δεξιού Τομέα», μια κίνηση που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προβλήματα στους δύο θύλακες, κίνηση πάντως που δημιουργεί και αντιπαραθέσεις στις διαφορετικες ναζιστικες δυνάμεις της Ουκρανίας. Και ο ναζιστης «πρόεδρος» της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο (μεγαλοκαπιταλιστής ο ίδιος) δήλωσε ότι η τακτική δεν ωφελεί την Ουκρανία.
Επίσης, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αλ. Ζακχαρτσένκο, σε ρωσικό κανάλι, ότι «αν η Ουκρανία επιχειρήσει να κλιμακώσει περαιτέρω τις επιθέσεις με γενικευμένο πόλεμο, μέσα σε 60 μέρες θα πάψει να υπάρχει ως κράτος». Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ανακοινώθηκε χτες ότι επίσημο πλέον νόμισμα της ΛΔ του Λουγκάνσκ θα είναι το ρωσικό ρούβλι.