Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τριτη 21 Μαρτιου 2017


Αφού έχει συμφωνηθεί η νέα μείωση 1,6 δις των συντάξεων, γιατί αργούν οι συριζαίοι;; Μα, τελειώσανε οι λαγοί απ το καπέλο...και μας πήραν και το καπέλο! Πως να δείξεις δήθεν ταξικό πρόσημο στις νέες περικοπές, διασώζοντας τις πολύ μικρές συντάξεις, όταν αυτές τις έχεις ήδη πάλι περικόψει, με την επίσης συμφωνημένη μείωση του αφορολογήτου;; Ε, ε;;
--------------------------------------------------------------------------------
Ονειρεύονται το Μεγάλο Ισραήλ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 18:00
Ολοένα και κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιαδήποτε αλλαγή του status quo, που θα επηρεάσει τα συμφέροντά του σε μια από τις πιο «ευαίσθητες» περιοχές του πλανήτη. Το όραμα για επέκταση των συνόρων προς Δυσμάς έως τον Ευφράτη και μέχρι τον Νείλο στην Ανατολή αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στη χρόνια διαμάχη. Το οραμα των σιωναζι περιλαμβανει ολοκληρη την Συρια την Ιορδανια και το Λιβανο, το μισο Ιρακ μεχρι τον Ευφρατη, την βορεια Σαουδικη Αραβια, και την μιση Αιγυπτο μεχρι το Νειλο. Ειδικότερα, ο Σύλλογος Αραβο-Αμερικάνων αποφοίτων αμερικάνικων Πανεπιστημίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επανέκδοση και επαναδημοσίευση στο Kivunim (Οδηγίες), του Τμήματος Πληροφοριών, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης (παραρτήματος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών) του συγκεκριμένου οράματος, που συνεχίζει να έχει το Τελ Αβίβ. Βεβαια αυτοι οι χαρτες του Μεγαλου ισραηλ ειναι αναρτημενοι παντου μεσα στη χωρα των σιωναζι.
Βάσει αυτού, που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις Μπέγκιν, Σαρόν, Εϊτάν και το οποίο το κυβερνητικό σχήμα του Νετανιάχου δεν κρύβει ότι ενστερνίζεται, θα πρέπει: • Το Ισραήλ να καταστεί αυτοκρατορική περιφερειακή δύναμη και • οι γειτονικές αραβικές χώρες να χάσουν εδάφη και να μετατραπούν σε μικρά ανίσχυρα κρατίδια. Το πανίσχυρο παγκοσμίως εβραϊκό λόμπι, που έχει απλώσει το μακρύ του χέρι στα λεγόμενα διεθνή ΜΜΕ, κατορθώνει και περιορίζει τη σημασία των «υπόγειων» κινήσεων, οι οποίες αποδεικνύουν τον άσβεστο πόθο για απόλυτη κυριαρχία του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Αυτήν την περίοδο τρεις είναι οι αντίπαλοι που βρίσκονται στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ: Η Συρία, το Ιράν και η οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Πόλεμος με τον Λίβανο
Δεν είναι τυχαίο ότι -όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες- σημαντικό μέρος των συνομιλιών του (ακροδεξιού) Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν στην Ουάσινγκτον, στις 7 Μαρτίου, ήταν αφιερωμένες στην προοπτική ενός νέου πολέμου στον Λίβανο, ο οποίος δεν αποκλείεται να ξεσπάσει οσονούπω. Το al-Monitor.com μετέδωσε, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους άμυνας του Ισραήλ, ότι μια τέτοια ένοπλη σύρραξη θα πρέπει να είναι διαφορετική σε σχέση με αντίστοιχες του παρελθόντος. Όπως ανέφεραν οι πηγές αυτές, θα πρέπει να διαρκέσει μικρότερο χρονικό διάστημα και να έχει μεγαλύτερη καταστροφική δυνατότητα.
Στην αντεπίθεση η Συρία
Και ενώ ο πόλεμος με τον Λίβανο θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, η πολεμική αντιπαράθεση με τη Συρία είναι γεγονός. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Λίμπερμαν απείλησε «να καταστρέψει τα συριακά αμυντικά συστήματα αν βάλουν εκ νέου κατά ισραηλινών μαχητικών». Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει ότι αφορμή για τη δήλωσή του αυτή υπήρξε η εκτόξευση συριακών αντιαεροπορικών πυραύλων κατά μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, έπειτα από αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή κατά στόχων σε συριακό έδαφος. Στον απόηχο αυτού του γεγονότος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Μόσχα, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την επιδρομή, που στόχο είχε -σύμφωνα με τη Δαμασκό (πιστός σύμμαχος του Κρεμλίνου)- κυβερνητικά στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κοντά στην Παλμύρα.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, την Παρασκευή, η διοίκηση του Συριακού Στρατού ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα από τέσσερα ισραηλινά μαχητικά, το οποίο φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της και να έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Παλμύρα. Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται λόγος για «επιθετική ενέργεια» που στόχευε στην ενίσχυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Από τη μεριά τους οι «Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις» (IDF) δήλωσαν τα συνηθη ψεματα των στρατιωτικων οπου γης στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι δεν κατερρίφθη κάποιο μαχητικό τους. Κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης, που εισέρχεται πλέον στον έβδομο χρόνο (Μάρτιος 2011 η έναρξη), το Ισραήλ έχει κατά καιρούς εξαπολύσει επιθέσεις κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, με το πρόσχημα ότι εμποδίζει τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στον Λίβανο (με τελικό αποδέκτη τους εξτρεμιστές της Χεζμπολάχ).
Νο 1 «εχθρός» το Ιράν
Η απόφαση της Ρωσίας να εμπλακεί στον συριακό εμφύλιο ενίσχυσε τις πιθανότητες του Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία προς απογοήτευση των ΗΠΑ που επιθυμούν διακαώς την ανατροπή του και την αποσταθεροποίηση της Συρίας. Ο πρόεδρος της πολύπαθους χώρας έχει και τη σταθερή υποστήριξη μαχητών της Χεζμπολάχ και του Ιράν (μέσω της πολιτοφυλακής που πολεμά στο πεδίο της μάχης ενάντια στους εξτρεμιστές του Χαλιφάτου και τους αντικαθεστωτικούς). Η ενεργή συμμετοχή του Ιράν στον αποκαλούμενο «εμφύλιο» της Συρίας (με τη συμμετοχή μισθοφόρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, τζιχαντιστών και άλλων χρηματοδοτούμενων από τη Σαουδική Αραβία και άλλων εμιράτων του Κόλπου), αποτελεί την πρώτη παρέμβαση στο εξωτερικό της Τεχεράνης εδώ και πολλές δεκαετίες. Κάτι που ορισμένοι Ιρανοί ιδεολόγοι ονόμασαν «πόλεμο ύπαρξης», αλλά και αποτροπή μιας εκτεταμένης πολεμικής σύρραξης στα σύνορα της χώρας. Ιρανός αμυντικός αξιωματούχος -που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του- δήλωσε στο Al-Monitor πως «η διαμάχη στη Συρία δεν είχε σχέση με τους παραδοσιακούς πολέμους». «Καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν η Τεχεράνη έσπευσε να λάβει μέρος στον εμφύλιο, ενισχύοντας το καθεστώς Άσαντ, κατά 70% είχε θεωρηθεί ότι η Δαμασκός θα ηττηθεί. Πλέον, ο Άσαντ έχει το επάνω χέρι» πρόσθεσε.
Το μαντρόσκυλο που ακούει στο όνομα... Ισραήλ
Η εμπλοκή του Ιράν συνεχίζει να προκαλεί την οργή της Ουάσινγκτον, η οποία βλέπει τα σχέδιά της για τη «νέα τάξη πραγμάτων» στη Συρία να ματαιώνονται. Ερώτημα, ωστόσο, παραμένει η στάση της κυβέρνησης Τραμπ. Μετά τις πρώτες εβδομάδες δριμύτατων επιθέσεων κατά της Τεχεράνης («Το Ιράν αποτελεί Νο1 τρομοκρατικό κράτος»), η διακυβέρνηση Τραμπ έχει αμβλύνει τη ρητορική της. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλες οι προοπτικές της νέας αδιευκρίνιστης αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής παραμένουν στο τραπέζι, ωστόσο το… μαντρόσκυλο της περιοχής εξακολουθεί να ακούει στο όνομα… Ισραήλ. Και αυτό, παρόλο που το 2012 η Ουάσινγκτον είχε εμποδίσει το Τελ Αβίβ να προχωρήσει σε βομβαρδισμό πυρηνικών εγκαταστάσεων στο ιρανικό έδαφος, όταν ο… πόλεμος σε διπλωματικό επίπεδο είχε κορυφωθεί, η Ευρώπη προχωρούσε σε εμπάργκο πετρελαίου και ο τότε πρόεδρος Αχμαντινετζάντ εμφανιζόταν ως ένας επικίνδυνος ηγέτης που απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα το Ισραήλ. Τον Ιούλιο του 2015, η ισραηλινή «Haaretz» έγραφε -επικαλούμενη “ενοχλημένη” ισραηλινή πηγή αντικατασκοπίας- πόσο δυσαρεστημένη είναι η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, μετά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί για τα πυρηνικά του Ιράν.
Ο αμερικάνικος παράγων
Η νέα ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή δεν είναι άσχετη με την απόφαση της Ουάσινγκτον να σταλούν εκ νέου 5.000 αμερικανικές μπότες στο Ιράκ, για να στηρίξουν το παραπαίον καθεστώς. Ένα καθεστώς που επέβαλε η ίδια μετά την αμερικανική εισβολή στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», τον οποίο είχε κηρύξει ο τότε πρόεδρος Μπους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Εδώ επίσης εντάσσεται η αυθαίρετη ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε συριακό έδαφος, χωρίς η αμερικανική κυβέρνηση να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια και χωρίς, φυσικά, η Δαμασκός να έχει συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Προ ημερών η συριακή κυβέρνηση προσέφυγε για πολλοστή φορά στον ΟΗΕ για να καταγγείλει την παράνομη παρουσία των Αμερικανών στο έδαφός της. Στις 17 Μαρτίου προσέφυγε εκ νέου στον διεθνή οργανισμό, ζητώντας του να παρέμβει για να σταματήσει η αμερικανική επεκτατική πολιτική με το πρόσχημα της μάχης κατά των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.
Στην πραγματικότητα η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων συνδέεται με τα φράγματα του Ευφράτη και του Τισρίν και την καταστροφή βασικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή. Βομβαρδίζοντας τα φράγματα και τις γέφυρες, οι Αμερικανοί δεν στοχεύουν τους τζιχαντιστές αλλά τη Συρία, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Ισραήλ για αποδυνάμωση της Δαμασκού, με απώτερο στόχο τον κατακερματισμό της ασιατικής χώρας. Έχουμε δηλαδή περάσει στο Νέο Κεφάλαιο της «Λεβαντίνικης τρέλας» στην περιοχή που επί μισό και πλέον αιώνα βρίσκεται σε συνεχή αναταραχή. Με κερδισμένο πάντοτε, το Ισραήλ.
-----------------------------------------------------------------------------------
Έλυσε τους κάβους για τελευταία φορά το «Παναγία Τήνου»
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 09:24
Το τελευταίο του ταξίδι, με προορισμό ναυπηγική εγκατάσταση αποσυναρμολόγησης στην Τουρκία, πραγματοποιεί το «Παναγία Τήνου». Ολοι οι μεγαλοι σε ηλικια εχουν γλυκες αναμνησεις γιατι ειχαν ταξιδεψει με αυτο το πλοιο στις Κυκλαδες οταν ηταν μικροι. Το οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο (πρώην «Άγ. Γεώργιος») είχε έρθει στην επικαιρότητα το 2016 (26 Απριλίου) μετά την εισροή υδάτων στο εσωτερικό του, που είχε ως αποτέλεσμα την ημιβύθισή του στο λιμάνι του Πειραιά. Το «Παναγία Τήνου» βρισκόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα κοντά στην πύλη Ε4. Τις εργασίες απάντλησης των υδάτων, στεγανοποίησης του πλοίου και απομάκρυνσής του είχε αναλάβει, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό από τον ΟΛΠ, η εταιρεία «Antipollution ANE». Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ. Το «Παναγία Τήνου» ανήκε μέχρι πρόσφατα στον εφοπλιστή Ε. Βεντούρη. Είχε ναυπηγηθεί το 1972.
Το παραξενο και παραδοξο είναι ότι το πλοιο κατευθυνθηκε ρυμουλκουμενο στα ναυπηγια της Τουρκιας για αποσυναρμολογηση, ενώ μπορουσε να παει στα ελληνικα ναυπηγια, δινοντας δουλεια σε χιλιαδες Ελληνες. Και το πλοιο δεν ανηκε στον εφοπλιστη Βεντουρη, οπου θα υπεθετε κανεις ότι το κατευθυνε στα ναυπηγια της Τουρκιας για μεγιστοποιηση του κερδους του, αλλα ειχε κατασχεθει από το ΝΑΤ. Δηλαδη η αποφαση να κατευθυνθει στα ναυπηγια της Τουρκιας ηταν του ΝΑΤ.
---------------------------------------------------------------------------------
Βάση στη βορειοδυτική Συρία έπειτα από συμφωνία Κούρδων του YPG και Ρώσων
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 01:19
Συμφωνία Ρωσίας και των Κούρδων του YPG επετεύχθη σήμερα, για τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Afrin στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. H είδηση έπεσε σαν «βόμβα» στην Τουρκία η οποία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε περαιτέρω επιρροή στην ευρύτερη περιοχή κοντά στα σύνορά της.
Η περιοχή Afrin που είναι υπό κουρδικό έλεγχο και βρίσκεται δυτικά του τουρκικού θύλακα, περικυκλώνοντας ουσιαστικά τις τουρκικές δυνάμεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί με την συμβολή των Κούρδων στον κουρδικό θύλακα του Afrin, δηλαδή «πισώπλατα» από τους Τούρκους και έχουν αρχίσει τις προπαρασκευές για την δημιουργία αεροπορικής βάσης την οποία θα χρησιμοποιούν από κοινού με τους Κούρδους.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σαν ένα πολύ δυνατό «χαστούκι» στην Άγκυρα, που τώρα βλέπει πως έχει εγκλωβιστεί και ουσιαστικά περικυκλωθεί από τους Κούρδους που στηρίζονται από τους Αμερικανούς αλλά όπως αποδεικνύεται και από τους Ρώσους, παρά την πρόσφατη επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας. Η κίνηση αυτή των Ρώσων θεωρείται σαν «άδειασμα» της Άγκυρας σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, ενώ οι Κούρδοι ισχυροποιούνται και άλλο τις θέσεις τους και προχωρούν στο σχέδιο της δημιουργίας του Βορείου Διαδρόμου αποκόπτοντας τους Τούρκους.
Η σχετική συμφωνία όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του YPG Redur Xelil ολοκληρώθηκε την Κυριακή και ήδη ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην περιοχή Afrin. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν είχε σχέδια να δημιουργήσει νέες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία. Ανέφερε δε ότι ένας κλάδος του «Κέντρου Συμφιλίωσής» της, που διαπραγματεύεται την τοπική ανακωχή μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, βρέθηκε στο Χαλέπι κοντά στην Afrin.
--------------------------------------------------------------------------------
Κοροιδια για τους καπνιστες οι «πληροφοριες» πανω στα πακετα των τσιγαρων. Εχουν εξεγερθει ολοι οι καπνιστες.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΛΑΣ διαθετει 400 αστυνομικους σε λεωφορεια-τρολει, οι οποιοι θα λειψουν αππο την δύναμη της αστυνομιας, αντι να τους πληρωνει η εταιρεια του ΟΑΣΑ.
--------------------------------------------------------------------------------
Στραβα ματια από τους αλητες τοκογλυφους της κωλοΕΕ για τα μη νομιμα διο0δια αν τα εσοδα πανε στο … χρεος!
----------------------------------------------------------------------------------
Στις 20 Μαρτίου 2003, οι ΗΠΑ - με μια συμμαχία προθύμων ηλιθίων ανάμεσα τους και την Ελλάδα και τις διευκολύνσεις που έδινε - εξαπέλυσε την στρατιωτική επίθεση της κατά του Ιράκ με το πρόσχημα της "πάταξης της τρομοκρατίας". 14 χρόνια μετά όλη η αμερικάνικη στρατηγική στην ευρύτερη περιοχή έχει ηττηθεί κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα. Το Ιράκ συνεχίζει να είναι μια μη ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική ζώνη που το καλύτερο που μπορούν να ελπίζουν οι Αμερικάνοι είναι να συγκρατηθούν οι ορέξεις των Κούρδων και του γειτονικού Ιράν των μόνων υπολογίσιμων δυνάμεων που μπορούν να νικήσουν το ISIS.
--------------------------------------------------------------------------------
Καβάλα: Καμιά ανοχή στην βιομηχανία κρέατος
Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, πρόκειται να ξεκινήσει σε σφαγείο στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, παραγωγή κρέατος με την μέθοδο «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλο και για ανθρώπους εβραϊκής θρησκείας. Η σφαγή «Κόσερ» (Kosher), επιτρέπει την θανάτωση του ζώου χωρίς αναισθητικό. Παρόμοια και η μέθοδος “Χαλάλ” (Halal), που χρησιμοποιείται από την μουσουλμανική βιομηχανία κρέατος. Τώρα, για τον αν το ζώο πριν σφαχθεί, θα πρέπει να βρίσκεται πλήρη ακινητοποίηση, ή να διαβάζεται από ραβίνους, παπάδες ή μουφτήδες.
Το Τμήμα Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ωστόσο, διατύπωσε έγγραφες αντιρρήσεις σχετικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σφαγείο δεν διαθέτει ειδική συσκευή πλήρους ακινητοποίησης του προς θανάτωση ζώου, όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ. Συγκεκριμένα, «στη θανάτωση ζώων θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να αποτρέπουν τον πόνο και να περιορίζουν την αγωνία και την ταλαιπωρία των ζώων κατά τη σφαγή ή τη θανάτωση». Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να επιβλέπεται από έναν κτηνίατρο και από έναν (υπό προϋποθέσεις), υπεύθυνο για την καλή μεταχείριση των ζώων.
Δεν ειναι μονο η εβραικη θρησκεια αλλα και η μουσουλμανικη διοτι αρκετοι βγαλανε εναν αντισημιτισμο με αφορμη την ειδηση ... Η σφαγή «Κόσερ» (Kosher), επιτρέπει την θανάτωση του ζώου χωρίς αναισθητικό. Παρόμοια και η μέθοδος “Χαλάλ” (Halal), που χρησιμοποιείται από την μουσουλμανική βιομηχανία κρέατος. Μάλιστα, το εν λόγω σφαγείο, σύμφωνα με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Καβάλας και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, δεν διαθέτει καν μηχανισμούς πλήρους ακινητοποίησης του υπό σφαγή ζώου.
Απαράδεκτος ο βασανισμός ζώου
«Αντιλαμβανόμαστε τα θρησκευτικά δικαιώματα των πολιτών, ωστόσο θεωρούμε αποτρόπαιες τις σφαγές ζώων δίχως αναισθησία», δήλωσε η επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος της οργάνωσης Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Μιρλή. «Η Ελλάδα είναι μία από τις δύο χώρες που δεν επιτρέπουν τα τσίρκα με ζώα και θα επιτρέψει τέτοιου είδους τη σφαγή; Δεν είναι ηθικό. Κι επειδή το θέμα δεν είναι μόνο ιδεολογικό, καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει. Σκοπεύουμε να πιέσουμε την Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία, να ζητήσει τροποποίησή της. Παρά το όποιο οικονομικό όφελος υπάρξει, αν υπάρξει, διότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, θεωρούμε αυτού του είδους τη σφαγή βασανισμό. Κι ο βασανισμός ενός ζώου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία και, ιδίως, από τον πολιτικό χώρο μας».
Σφαγείο στην Καβάλα ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, την παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Τα κρέατα «Κόσερ», ναι μεν επιτρέπονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ωστόσο, θα πρέπει να εφαρμόζονται μέθοδοι βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί. Τα προϊόντα κρέατος Κοσέρ πωλούνται κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ -μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ.
-------------------------------------------------------------------------------
21 Μαρτιου 2012
Παρακολουθώ εδώ και λίγες ημέρες την προσπάθεια κάποιων μνημονιακών παπαγάλων δημοσιογράφων να αναδείξουν το θέμα των μαϊμού επιδομάτων, επικεντρώνοντας στην περίπτωση ενός ταξιτζή που έπαιρνε επίδομα... τυφλότητας καθώς και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις... Καταδικαστέο σίγουρα το γεγονός, που αποδεικνύει την σαπίλα που έχει διαβρώσει εδώ και χρόνια τα πάντα. Αλλά μην τρελλαθούμε... Δεν έπεσε έξω η οικονομία και η χώρα από αυτά... Δεν είμαστε μαλάκες... Αλήθεια... μ' εκείνα τα υποβρύχια που γέρνουν τι γίνεται...;
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Αχιλλέας Μ. Πεκλάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει συνεργαστεί με τον ραδιοσταθμό Αθήνα 984, τις εφημερίδες «Αξία», «Athens Voice» και «Καθημερινή». Ο "σύντροφος" και πρώτης γραμμής "αλληλέγγυος" του Προσφυγικού ήταν παλιά στέλεχος της Χρυσής Αυγής με την οποία είχε σχέσεις σε μικρή ηλικία λόγω της επιρροής που είχε(όπως ο ίδιος λέει) από την φιλοβασιλική οικογένειά του. Ο Πεκλάρης "λογικεύτηκε" όμως και έμαθε από τα λάθη του. Ανεξαρτοποιήθηκε από την Χρυσή Αυγή και μετά πήγε στην ΝΔ την οποία κάλυπτε σαν δημοσιογράφος. Μετά και από αυτή την κακή εμπειρία κατέληξε στην Αριστερά από την οποία έδωσε μάχες υπέρ των Προσφύγων τους οποίους βοηθάει μέσω του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Στέκι Μεταναστών Ο Πεκλάρης παράλληλα έχει ισχυρούς συμμάχους μέσα στον χώρο της Αριστεράς και συγκεκριμένα της "Αριστεράς" του ΝΑΤΟ,οι οποίοι τον προστατεύουν από τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από πολλούς και διάφορους στις κατηγορίες που του προσάπτουν όπως το οτι είναι "επαγγελματίας του προσφυγικού" και "πράκτορας της Μοσάντ" Στην φωτογραφία βλέπουμε τον λογικό και σύντροφο πλέον Αχιλλέα Πεκλάρη να κρατάει υπερήφανα την Σιωνιστική σημαία για τους εορτασμούς του πιο φασίστικου κράτους επί της Γης. Το Ιμπεριαλιστικό και Σιωνιστικό κράτος της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Το ψευδοκράτος του Israhell!!!
Σχολιο.- Αυτή τη στιγμή δουλεύει για τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό και είναι, μάλλον, Μυτιλήνη. Επίσης, όπως ο ίδιος λέει, μετά την "καριέρα" της δικής tου και της αδελφής του στη Χ.Α., πέρασε αρκετό ποιοτικό ρόλο σε κίμπουτς στο Ισραήλ. Όλοι ξέρουμε την παράνοια των Ισραηλινών με θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας (δεν μας άφησαν να περάσουμε οδικώς πριν χρόνια ως επίσημη αποστολή στους Δρόμους της Ελιάς). Πως είναι δυνατόν να μην είχε ελεγχθεί το χρυσαυγίτικο παρελθόν του από τη Μωσάντ; Άρα; Mήπως να βλέπαμε και νέες αποχρώσεις στο ρόλο της Χρυσής Αυγής;
------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστώ τους Ουκρανούς Ναζί που με βάλανε στην μαύρη λίστα Ζήτω οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς
https://trolleybust.com/?q=Xristoforos+Triantafillos+II&exactuid=0&postsearch=0
---------------------------------------------------------------------------------
Τρομοκρατία είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ!
Έφτασαν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί τετραμήνου της ΔΕΗ. Πρόκειται για απερίγραπτη ληστεία χωρίς κανένα πρόσχημα.
Ακόμη και το υπόδειγμα που δίνει η ΔΕΗ είναι παραπλανητικό των χρεώσεων όπως θα δείτε. Διότι, χρεώσεις 1.100 KWh για 120 μέρες (4 μήνες) που δίνει στο υπόδειγμα, σημαίνουν τον αριθμό 9,1666 KWh ημερησίως. Σε μια εποχή που οι πολυκατοικίες δεν προμηθεύονται πετρέλαιο και η θέρμανση γίνεται κυρίως με ηλεκτρικές συσκευές αυτό το νούμερο δεν υπάρχει. Αλλά και να υπήρχε, η κατανάλωση του ρεύματος κοστολογείται 105,58 ευρώ. Ο συνολικός λογαριασμός ωστόσο μετά τα διάφορα υποχρεωτικά και παράνομα τέλη και επιδοτήσεις που επιβάλλει η ΔΕΗ (χωρίς να συμπεριλαμβάνει Δήμο, ΕΡΤ κλπ) και με τον παράνομα επίσης επιβαλλόμενο ΦΠΑ (ο οποίος δεν αφαιρείται από την φορολογία), φτάνει στα 197,36 ευρώ!!!
Δείτε τώρα έναν λογαριασμό που μοιάζει με τους δικούς σας, όπου η χρέωση για τη ΔΕΗ είναι 453,30 ευρώ και πρέπει να πληρωθούν στο τέλος 987,00 ευρώ !!! Καταλάβατε γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα; Δεν φταίει κανείς που δεν μπορεί να πληρώσει αυτούς τους παράνομους λογαριασμούς.
Θα εκπλαγήτε ίσως ταυτόχρονα από τη διαπίστωση πως Κάνετε ΕΣΕΙΣ επιχειρηματίες κάτι παράσιτα σαν τον Κοπελούζο που με υποχρεωτική ληστεία των καταναλωτών από τη ΔΕΗ γίνεται - ο ίδιος και οι όμοιοί του - επιχειρηματίες στις δήθεν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ στο λογαριασμό) γεμίζοντας παράνομα τα βουνά ολόκληρης της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών με τις καταστροφικές για το περιβάλλον και τους κατοίκους βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανεμογενητριών, και καταστρέφοντας την αγροτική γή υψηλής παραγωγικότητας με άχρηστες και τοξικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Στο τέλος αυτοί οι λογαριασμοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ διότι οι χρεώσεις δεν αφορούν στο κόστος του ηλεκτικού ρεύματος και η ΔΕΗ σας κόβει την παροχή ή σας εξευτελίζει και σας περιπαίζει με διακανονισμούς που απλά μεταφέρουν της παράνομες χρεώσεις σε μελλοντικό χρόνο. Αν δεν τους κλείσουμε τα γραφεία με κινητοποιήσεις διαρκείας δεν πρόκειται να σταματήσουν.
--------------------------------------------------------------------------------
Ίδρυση Επίσημης Αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην Ελλάδα
Στις 21 Μαρτίου θα γίνουν τα εγκαίνια της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην Ελλάδα. Ένα γεγονός με ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της ανατολικής Ουκρανίας. Και όχι μόνο. Είναι η Τρίτη Επίσημη Αντιπροσωπεία που ιδρύεται σε ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Τσεχία και την Ιταλία. Στις 11 Μαΐου 2014, λίγους μήνες μετά το νεοναζιστικό πραξικόπημα στο Μαϊντάν και τις εξεγέρσεις που προκαλούν η προσπάθεια απαγόρευσης της Ρωσικής γλώσσας, οι επιθέσεις στα αγάλματα του Λένιν από νεοναζί και η απόπειρα απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, έγιναν δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία στις εξεγερμένες περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Με τη συμμετοχή να φτάνει στο 75%, το 89% ψήφισε υπέρ της αυτοδιοίκησης και το 10% κατά.
Την επομένη του δημοψηφίσματος, το συμβούλιο της δημοκρατίας ανακήρυξε το Ντονέτσκ κυρίαρχο κράτος με την επωνυμία Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Ο πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων και 1,6 εκ. πρόσφυγες. Παρά τις δύο συμφωνίες ειρήνευσης, Μίνσκ 1 και 2, η ουκρανική πλευρά συνεχίζει να βομβαρδίζει περιοχές αμάχων. Στις 18 Φεβρουαρίου η Ρωσία αναγνώρισε de facto τις Λαϊκές Δημοκρατίες. Σίγουρα ο δρόμος για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών δεν θα είναι εύκολος. Οι διεθνείς εξελίξεις όμως τρέχουν.
Και για όσους κάνουν ανιστόρητους παραλληλισμούς με τη κατάσταση στη Κύπρο, να υπενθυμίσουμε ότι Μακάριος και Γιασέρ Αραφάτ, διατηρούσαν άριστες σχέσεις και προσέφεραν αμοιβαία υποστήριξη στα εθνικά θέματα των δύο χωρών. Έτσι το 1975, ένα χρόνο μετά τη τουρκική εισβολή, η ΟΑΠ άνοιξε γραφείο Αντιπροσωπείας στην Κύπρο. Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία. 15 Νοεμβρίου 1988. Στο Αλγέρι της Αλγερίας, επί Γιάσερ Αραφάτ, ανακοινώνεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης από το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο. Η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνώρισε επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης 3 ημέρες μετά την ανακήρυξή του και το 2009, η Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, άνοιξε στη Ραμάλα , ενώ στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε την απόφασή της να αναβαθμίσει το καθεστώς της παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο από «Διπλωματική Αποστολή» σε «Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης». Πέρα όμως από τη τελική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης-εάν θα αναγνωρίσει ή όχι τις ΛΔ- υπάρχει η αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Και αυτή είναι η πιο ουσιαστική.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Επισημη Αντιπροσωπεια της Λαικης Δημοκρατιας του Ντονεσκ στην Ελλαδα Σας προσκαλει στα επισημα εγκαινεια των γραφειων της στην οδο Θεμιστοκλεους 52, τυην Τριτη 21 Μαρτιου 2017, και ωρα 19.00 απογευματινη
-------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ: Ημερίδα για το χρέος και γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα “Δημόσιο Χρέος, Γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του”, που διοργάνωσε το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα “Καλλιρρόη” του ξενοδοχείου Royal Olympic στην Αθηνα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, Όθωνας Κουμαρέλλας ανέπτυξε διεξοδικά το γιατί το ευρώ αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας. Στη συνέχεια ο δικηγόρος, δημοσιολόγος Φώτης Λεπίδας ανέδειξε τον συνδυασμό του χρέους με την Εθνική ανεξαρτησία, και ο δικηγόρος Δρ Νομικής – Συγγραφέας Φώτιος – Σπυρίδων Μαζαράκης ανέπτυξε το θέμα: “Χρέος, Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις”.
----------------------------------------------------------------------------------
ΩΠΑ! Τι θα είχε ο Βουλγαράκης αν δεν έσκαγε (το 2008) το Βατοπέδι...
Aliki Papachela
Κι όσο σκέφτομαι ότι αν δεν είχε σκάσει τότε, το 2008, το Βατοπέδι, ο Βουλγαράκης θα χε βρεθεί με 53 αντί 52 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του City Plaza, και μάλιστα καλοπληρωμένου με τις τότε τιμές, δεν θα τραβιόμουν σήμερα με την αισχρότητα ούτε με τους μπροστινούς του στα δικαστήρια για... ακάλυπτες επιταγές...
Προσύμφωνο μεγατόνων υπογεγραμμένο στον αδελφό της γυναίκας του και με την δέσμευση ότι τα συμβόλαια θα κάνει η γυναίκα του. Τότε που ούτε ξέραμε περί Βατοπεδίου και φυσικά δεν είχε περάσει απ το μυαλό μου ποιοί ήταν πίσω απ αυτήν την αγοραπωλησία. Στην πορεία και ψάχνοντας στοιχεία για τα δικαστήρια τ ανακάλυψα.
----------------------------------------------------------------------------------
"Ο κοσμοπολιτισμός χωρίς πατρίδα, που αρνείται τα εθνικά αισθήματα και την ιδέα της πατρίδας, δεν έχει τίποτα κοινό με τον προλεταριακό διεθνισμό"...
Γκεόργκι Δημητρόφ
- Γκεόργκι Δημητρόφ... επίκαιρος όσο ποτέ, για τις εθνομηδενιστικές λινάτσες της "ανανεωτικής" (ιμπεριαλιστικής) "αριστεράς"...
--------------------------------------------------------------------------------
Προχθές, η αεράμυνα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κατέρριψε ισραηλινό αεροσκάφος, που παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και επιχείρησε να κτυπήσει στόχους στην περιοχή της μόλις απελευθερωμένης Παλμύρας.
Ο Avigdor Lieberman. γνωστός ισραηλινός υπουργός άμυνας του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ, προσωπικός φίλος του Γ. Παπανδρέου και επίλεκτο στέλεχος της "σοσιαλιστικής διεθνούς", απείλησε πως "θα καταστρέψει την αεράμυνα της Συρίας, αν επιχειρήσουν ξανά να ανοίξουν πυρ εναντίον αεροσκαφών του Ισραήλ", όπως μετέφερε ο ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός "Col Israel".
Χθες, ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος (drone). που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας, καταρρίφθηκε στην περιοχή της Quneitra. Οι προκλήσεις από την πλευρά του Ισραήλ συνεχίζονται. Γνωρίζουν πολύ καλά πως σήμερα η Συρία, μετά από εξαετή ιμπεριαλιστική επίθεση, έχει αποκτήσει τεράστια πολεμική επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά κι έχει εξοπλιστεί με τα τελειότερα και σύγχρονα όπλα, ρωσικής προέλευσης. Για εσωτερική κατανάλωση προβάλουν -και διαδίδουν μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής- πως: Greece, Turkey and Israel In Strategic Repositioning. Θέλουν να πουν στην εσωτερική κοινή γνώμη πως διαθέτουν συμμάχους και δεν θα βρεθούν στο έλεος του άξονα της Συριακής Αντίστασης, διατυμπανίζοντας τις άριστες σχέσεις τους και με τα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Κατάρ...), αλλά και την στενή συνεργασία με την Παλαιστινιακή αρχή (Αμπάς), για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας".
Υ.Γ. Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα έχει σημαντική εμπλοκή σε ότι συμβαίνει στην "αυλή" μας, την Νότιο-Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως έδρα της Συριακής "αντιπολίτευσης", των μισθοφόρων-δολοφόνων: Η Ελλάδα θα είναι η βάση των τρομοκρατών για την ανατροπή Άσαντ! Οι καταυλισμοί στην Ελλάδα (hot spots) ελέγχονται πλήρως από το οργανωμένο έγκλημα (ποινικοί που απελευθέρωσαν οι τζιχαντιστές, όπου είχαν καταλάβει περιοχές), τους έμμισθους του "ελεύθερου συριακού στρατού", με τη συμπαράσταση της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" και των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" της "κοινωνίας των πολιτών", με μεγάλη ευθύνη των αρχών ασφαλείας. Χωρίς να παραβλέψουμε τα "εργοστάσια" παραγωγής ναρκωτικών για τους μαχητές του χαλιφάτου στη Συρία. Η πρόσφατη "διαδήλωση" στην Αθήνα, στην οποία μεταφέρθηκαν μαζικά Ευρωπαίοι "ακτιβιστές", υπέρμαχοι των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" -στα πρότυπα των gay pride-, με κραυγές εναντίον του προέδρου Άσαντ και του μαρτυρικού λαού της Συρίας, απλώς επιβεβαιώνουν πως η επιλογή για την έδρα τους θα είναι η δική μας πατρίδα.
---------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΑΑ.-- Ο συνασπισμός κρατών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη, ζήτησε χτες να τεθεί το λιμάνι Χουνταϊντά στα νοτιοδυτικά (που βρισκεται κατω από τον ελεγχο των πατριωτων Υεμενιτων ανταρτων Χουτι) υπό την «επίβλεψη» του ΟΗΕ, μετά τη δολοφονία δεκάδων Σομαλών προσφύγων από τα πυρά «αγνώστου» ελικοπτέρου στο τέλος της περασμένης βδομάδας. Όταν είναι γνωστο ότι το ελικοπτερο ηταν σαουδαραβικο, γιατι μονο οι σαουδαραβες εχουν αεροπορια, και όχι οι πατριωτες Υεμενιτες ανταρτες Χουτι.
----------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΑΝΟΣ Διαδηλώσεις κατά των νέων φόρων
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τη λαϊκή οργή έχουν προκαλέσει τα σχέδια του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι για αύξηση της φορολογίας. Ο τελευταίος προχτές αποδοκιμάστηκε έντονα από πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών, όταν προσπάθησε να κατευνάσει τις λαϊκές αντιδράσεις πηγαίνοντας στην κεντρική πλατεία της Βηρυτού, Ριάντ αλ Σολχ, διαβεβαιώνοντας πως θα καταπολεμήσει τη διαφθορά. «Σας υποσχέθηκα διαφάνεια... Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σπατάλη δημοσίου χρήματος και πως υπάρχει διαφθορά... Αλλά θα την πολεμήσουμε τη διαφθορά. Θα δείτε ότι αυτή η κυβέρνηση, μαζί με τον Πρόεδρο, θα είναι πάντα στο πλευρό σας...», είπε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας «βροχή» από πλαστικά μπουκάλια νερού και αποδοκιμασίες από μέρος του πλήθους.
Το Σάββατο πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση προς την κεντρική πλατεία της Βηρυτού, Ριάντ αλ Σολχ, και καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας Λιβάνου και το Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, συμμετέχοντας στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά πολιτικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, με αφορμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «αξιοποιήσει» το δημόσιο χρέος της χώρας, που ανέρχεται σε τουλάχιστον 74 δισεκατομμύρια δολάρια, και το γεγονός ότι οι ενδοαστικές κόντρες εμπόδισαν από το 2005 την ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού. Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και ο πρόεδρος της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι, άσκησαν πιέσεις για έγκαιρη προώθηση αλλαγής του εκλογικού νόμου στη Βουλή, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη.
--------------------------------------------------------------------------------
Διευρύνεται η ΝΑΤΟική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική
Ενώ συνεχίζονται στην Ανατολική Ουκρανία οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα), καθώς και ο πλήρης αποκλεισμός των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, νέες ΝΑΤΟικές δυνάμεις καταφθάνουν στην περιοχή και ιδιαίτερα ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα και μονάδες πεζοναυτών. Ηδη από τις 17 Μάρτη βρίσκονται στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού 4 αμερικανικά πλοία, που συμμετέχουν μαζί με δυνάμεις της Ρουμανίας σε ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Καταιγίδα της Ανοιξης», ενώ θα παραμείνουν στην περιοχή έως τις 20 Απρίλη που θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια και με τις ουκρανικές δυνάμεις. Πρόκειται για πλοία του 6ου Αμερικανικού Στόλου Ευρώπης - Αφρικής και παίρνουν μέρος 1.200 στρατιώτες ΗΠΑ και Ρουμανίας και στη συνέχεια μερικές εκατοντάδες Ουκρανοί.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές Χώρες στο όνομα της αντιμετώπισης της Ρωσίας, στην πραγματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικης περικυκλωσης της Ρωσίας. Τις τελευταίες μέρες έφτασαν 120 από τους συνολικά 800 Βρετανούς που θα αναπτυχθούν στην Εσθονία, όπου ήδη βρίσκονται 200 Αμερικανοί, αλλά και Γερμανοί, Γάλλοι, Δανοί στρατιωτικοί. Συνολικά σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει να αναπτύξει γύρω στους 4.000 στρατιώτες, η μεγαλύτερη προώθηση του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στη Χερσόνησο της Κριμαίας στους γιορτασμούς για την τρίχρονη επέτειο επανένωσης με τη Ρωσία στις 16 Μάρτη του 2014 μετά από δημοψήφισμα, παραβρέθηκαν και οι επικεφαλής των Λαϊκών Δημοκρατιών. Στο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο, σημείωσε: «Η Κριμαία ξεκίνησε και εμείς θα ακολουθήσουμε. Η 16η Μάρτη είναι κοινή γιορτή μας, είναι γιορτή της μητέρας - πατρίδας Ρωσίας», ενώ πρόσθεσε πως «παρά τις ευχές της Δύσης, δεν κατάφεραν να "διαλύσουν" τα ρωσικά γονίδια του λαού, το πνεύμα και τις μνήμες που μας μετέφεραν οι πρόγονοί μας. Καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει τους Ρώσους. Η Ρωσία έχει την Κριμαία, το Ντονμπάς και εκατοντάδες άλλες πόλεις. Είμαστε οι νικητές και αυτή είναι η μοίρα μας».