Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τεταρτη 22 Μαρτιου 2017


Σε πιάνει αηδία... Το γκεμπελικό σκιάχτρο του Κατίν περιφέρουν ξανά η «Αυγή» 19/3 και ο «σταλινολόγος» της Βλασης Αγτζιδης
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
Όλη την γκεμπελική προπαγάνδα για τη δολοφονία στο δάσος του Κατίν χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών από τους ναζί, το 1941 (που αποδόθηκε στην ΕΣΣΔ από την καταρρέουσα ναζιστική Γερμανία το 1943), υιοθετεί για άλλη μια φορά «αμάσητη» η «Αυγή» και ο γνωστός αντικομμουνιστής «σταλινολόγος» αρθρογράφος της, Βλάσης Αγτζίδης. Σε αυτό το «πόνημα» αναπαράγεται ένα από τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα της παραχάραξης της Ιστορίας κατά την περίοδο της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ, επί Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν το 1991-92, όταν εμφανίστηκε το περιβόητο πλαστο «έγγραφο» της 5ης Μάρτη του 1940, με το οποίο ο Στάλιν έδινε τάχα έγκριση να φονευτούν οι Πολωνοί αξιωματικοί, και υπεγραφε σαν γραμματεας του ΚΚΣΕ, όταν ετσι ονομαστηκε το κομμα το 1960.
Η συγκεκριμένη υπόθεση ανασύρεται με διάφορες ευκαιρίες από τους αντικομμουνιστές - παραχαράκτες της Ιστορίας, που κρύβουν σκόπιμα τις βασικές πτυχές της. Οπως για παράδειγμα ότι ο ίδιος ο Γκέμπελς, στα «απομνημονεύματά» του, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»... Επίσης, τα χέρια των εκτελεσμένων ήταν δεμένα με σκοινί που παραγόταν στη Γερμανία, ενώ πάνω στα θύματα βρέθηκαν έγγραφα, επιστολές, αποδείξεις με ημερομηνίες που έπονταν της γερμανικής εισβολής.
Αυτά, όπως φαίνεται, είναι ανούσιες λεπτομέρειες για «ιστορικούς» τύπου Αγτζίδη και για εφημερίδες όπως η «Αυγή», που με ευχαρίστηση διαχέει μέσα από τις σελίδες της το αντικομμουνιστικό δηλητήριο.
-----------------------------------------------------------------------------------
Νέος Μεσαίωνας...Διαβάζετε Τσόμσκι; ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!!
22/3/2017 10:02:00 π.μ.
Οι καθηγητές, δια νόμου, θα πρέπει να προειδοποιούν τους φοιτητές για τον κίνδυνο που διατρέχουν διαβάζοντας Τσόμσκι. Καθηγήτρια καταδικάστηκε από το Ανώτερο Δικαστήριο της Μαδρίτης να πληρώσει σε φοιτητή 3.249 ευρώ για ηθική και ιδεολογική ζημιά, που προκάλεσε η ανάγνωση κειμένων του Τσόμσκι. Η καθηγήτρια κατηγορήθηκε ότι η ανάγνωση κειμένων του Τσόμσκι για την κρίση΄έκανε το φοιτητή να αλλάξει τις ιδέες του, από συντηρητικές θέσεις να στραφεί προς ριζοσπαστικές, αναρχικές. Η καθηγήτρια είπε ότι τα κείμενα ήταν αυστηρά επιστημονικά, γλωσσολογικά.
Η είδηση πέρασε απαρατήρητη λόγω συσσώρευσης άλλων ειδήσεων αλλά σύμφωνα με το άρθρο αυτό αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.
http://www.elacontecer.cl/index.php/world/item/609-prohibido-leer-a-chomsky-en-espana (Σχολιασμός από Βέρα Κορωνάκη)
- Αν η προτροπή σε ανάγνωση κειμένων του Τσόμσκι, επιφέρει σύμφωνα πάντα με το Ανώτερο Δικαστήριο της Μαδρίτης, ποινή.. η προτροπή για ανάγνωση των κειμένων του Μάρξ και άλλων θεωρητικών ... τι αποτέλεσμα θα έχει;
------------------------------------------------------------------------------
Άνδρας καρκινοπαθης αυτοκτόνησε έξω από νεκροτομείο"καλύτερα να φύγω με αξιοπρέπεια"
21/3/2017 01:55:00 μ.μ.
Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο ένας άνδρας στο χώρο πίσω απο το νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας πήγε εκεί με το αυτοκίνητό του, το άφησε και έδωσε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας που ηταν καρκινοπαθης φέρεται να άφησε ένα σημείωμα στο οποίο αναφέρει "καλύτερα να φύγω με αξιοπρέπεια".
------------------------------------------------------------------------------------
"Δεν μπορείς να σπαταλάς όλα σου τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια", είπε ο σοσιαλδημοκράτης Ντάισελμπλουμ, απευθυνόμενος ως άντρας σε άντρες.
Εκτός του ότι καθίσταται σαφές πως μόνο πληρώνοντας (αν και με τσιγκουνιές) γαμάει ο φίτσουλας, δίνει και το στίγμα της αντίληψης της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς του 2017 για τις γυναίκες.
Σχολιο.- το ξαναλεμε. ο τυπος δηλωνε ΠΛΑΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. μια κινηση να τον χωσουν μεσα δεν υπαρχει; Σχολιο.- Συγνώμη αλλά περίμενες τον ηλίθιο μπλουμ? για να σου πει κάτι που χρόνια τώρα το έχει πει έλληνας λαϊκός αοιδός ότι "τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια"; τώρα πια τα σπίτια τα καλύτερα που κλείνουν για τα συγκεκριμένα αίτια είναι μία άλλη μεγάαααααλη κουβέντα!
--------------------------------------------------------------------------------
Μανώλης Χιώτης (21 Μαρτίου 1920 - 21 Μαρτίου 1970)
Πέθανε τη μέρα των γενεθλίων του, λίγο αφότου με παρέα φίλων του έπαιξε μπουζούκι και τραγούδησε έξω από το κελί του Μίκη Θεοδωράκη στις φυλακές του Ωρωπού.
Ήταν αυτός για τον οποίο ο Θεοδωράκης -μετά τη λαϊκή ενορχήστρωση του "Επιτάφιου"- έγραψε στην "Επιθεώρηση Τέχνης", απαντώντας στις επιθέσεις της αγκυλωμένης αριστερής κομματικής γραφειοκρατίας και διανόησης: "Το αληθινά προοδευτικό και το αληθινά λαϊκό βρισκόταν και έμεινε αλλού. Στα λαϊκά τραγούδια. Και η αιτία είναι απλή: γιατί υπήρχε εκεί μέσα ανάγκη, υπήρχε αλήθεια. Όπως υπάρχει ανάγκη, υπάρχει αλήθεια και στην τελευταία και την πιο άσχημη ακόμα πενιά του Χιώτη".
----------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ απαγορεύει τα παλαιστινιακά προϊόντα από τους Παλαιστινίους στα Κατεχομενα , επειδή οι ισραηλινές εταιρείες θέλουν το μονοπωλιο των προιοντων(!) Παεαλληλα αυξανεται το κίνημα BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) που καλεί σε μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής. Η επιρροή του αυξάνεται συνεχώς και η ισραηλινή κυβέρνηση το χαρακτήρισε πρόσφατα «στρατηγική απειλή»..Αυτο τους εχει κανει να λυσσαξουνε
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ / ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ
Προχτες το Ισραηλ συνελαβε τον Ομάρ Μπαργούτι, έναν από τους ιδρυτές του κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις κατά του Ισραήλ).
https://english.palinfo.com/news/2017/3/21/Israel-arrests-BDS-founder-Omar-Barghouthi
----------------------------------------------------------------------------------
(περσινο αλλα παντα επικαιρο )
22 Μαρτίου 2016 •
Ποιοι διέλυσαν το Ιράκ; Ποιοι ωφελούνται από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν; Ποιοι διέλυσαν την Λιβύη; Ποιοι εξόπλισαν τον ISIS; Ποιοι κατασκευάζουν και πουλάνε τα όπλα και τις βόμβες που ισοπεδώνουν τη Συρία; Ποιοι διέλυσαν μερικά χρόνια νωρίτερα τον Λίβανο και ποιοι ισοπέδωσαν την π. Γιουγκοσλαβία; Οι ίδιοι που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Οι ίδιοι που κλείνουν τα σύνορα στα εκατομμύρια των κατατρεγμένων και των πεινασμένων σε όλους του πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις. Η πολιτική τους επίθεση εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Τα τυφλά χτυπήματα εξυπηρετούν τους στόχους της κοινωνικής ισοπέδωσης με την τρομοκράτηση, την ανασφάλεια και το φόβο που καλλιεργούν, ανοίγουν διάπλατα τις κερκόπορτες στα «δόγματα ασφάλειας» και τις κοινοβουλευτικές δικτατορίες. Εξυπηρετούν όλους τους σχεδιασμούς της κοινωνικής ισοπέδωσης.
---------------------------------------------------------------------------------
Ζητούν από την Καμπότζη να πληρώσει και τα «σπασμένα» αφού τη βομβάρδισαν
13/03/2017
Πενήντα χρόνια από τη λήξη του πολέμου, οι ΗΠΑ ζητούν από την Καμπότζη να αποπληρώσει ένα χρέος της τάξης των 500 εκατομμυρίων, αφού ο βομβαρδισμός της αποδείχτηκε… ακριβός. Σύμφωνα με ιστορικούς αναλυτές, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν 500.000 τόνους από εκρηκτικά, ενώ υπολογίζεται ότι λόγω των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν γύρω στους 500.000 Καμποτζιανούς, εκ των οποίων πολλοί ήταν ανήλικοι. Ο Τζέιμς Πρινγκλ, που εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Καμπότζη περιγράφει την εμπειρία του ως εξής: «Νομίζαμε ότι επρόκειτο για το τέλος του κόσμου».
Το χρέος σχετίζεται με ένα δάνειο ύψους 274 εκατομμυρίων που είχε συναφθεί μεταξύ της αμερικανικής τότε κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Λολ Νολ, που απολάμβανε της πλήρους στήριξης των ΗΠΑ. Με την πάροδο του χρόνου, το χρέος διπλασιάστηκε λόγω της άρνησης της Καμπότζης να το αποπληρώσει. Το ζήτημα της αποπληρωμής του χρέους, επαναφέρθηκε προσφάτως από τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης και πρώην διοικητής των Ερυθρών Χμερ, Χουν Σεν, δήλωσε: «Οι ΗΠΑ προκάλεσαν προβλήματα στη χώρα μου και τώρα μου ζητούν να τους πληρώσω», ενώ σε ένα διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στις αρχές του Μαρτίου είπε: « Έριχναν βόμβες πάνω από τα κεφάλια μας και μας ζητούν να πληρώσουμε. Όταν αρνηθήκαμε, ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μας δανείσει χρήματα. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να συζητήσουμε για το ζήτημα που εγείρεται όταν μία χώρα επεμβαίνει σε άλλες (χώρες) και σκοτώνει παιδιά».
-----------------------------------------------------------------------------------
Ηρθε η μηνιαία εφημεριδα του ΕΠΑΜ Ελευθερωτής. Το 1ο φύλλο κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου 2017. Σε αντικατάσταση της εφημερίδας Ανάποδα που σταμάτησε να κυκλοφορεί. Διατίθεται μόνο από τα κατά τοπους γραφεία του ΕΠΑΜ.
---------------------------------------------------------------------------------
Βραζιλία: Δολοφονήθηκε από ακροδεξιους ακτιβιστής σε νοσοκομείο
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 01:51
Πέντε ένοπλοι ακροδεξιοι εισέβαλαν τη Δευτέρα στο νοσοκομείο μιας μικρής πόλης στην Αμαζονία της Βραζιλίας, αιχμαλώτισαν τους φύλακες και δολοφόνησαν έναν γνωστό ακτιβιστή που μαχόταν για τα δικαιώματα των ακτημόνων αγροτών, μεταδίδουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Βαλντομίρου Κόστα Περέιρα, ακτιβιστής του Κινήματος Ακτημόνων Αγροτών (MST), δολοφονήθηκε τη Δευτέρα, όταν οι ένοπλοι ακροδεξιοι με κράνη εισέβαλαν στο νοσοκομείο της πόλης Παραουαπέμπας, στην Πολιτεία Πάρα της Βραζιλίας, αναφέρει ανακοίνωση συναγωνιστών του. Η Βραζιλία έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη γη: οι δολοφονίες τους στη χώρα αυτή ανήλθαν σε 61 πέρυσι, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003, σύμφωνα με την Ποιμενική Επιτροπή Γης (CPT).
Το κίνητρο της δολοφονίας δεν είναι γνωστό, σύμφωνα με την MST. Ο ακτιβιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έπειτα από μια προηγούμενη απόπειρα κατά της ζωής του. Πρόκειται για «ακόμα μία δολοφονία εργαζομένου στην Πολιτεία Πάρα», ανέφερε στην ανακοίνωση του το MST.
«Η ατιμωρησία έχει γίνει τετριμμένη, όπως και η δράση εγκληματικών παραστρατιωτικών οργανώσεων», πρόσθεσε το Κίνημα τονίζοντας πως ο Περέιρα υπήρξε για πολύ καιρό ακτιβιστής στρατευμένος «στον αγώνα για την αγροτική μεταρρύθμιση». Ο Περέιρα δεν ανήκε πια στο MST, καθώς αφιέρωνε τον χρόνο του στο να συμβουλεύει την τοπική κυβέρνηση για θέματα που άπτονται της γεωργίας, ανέφερε το Κίνημα.
Αξιωματούχοι του δήμου της Παραουαπέμπας καταδίκασαν τον φόνο. Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo. Οι συγκρούσεις για τη γη είναι συχνές στη Βραζιλία, όπου μόλις στο 1% του πληθυσμού ανήκει πάνω από 50% της γης, σύμφωνα με μια μελέτη που είχε εκπονήσει το 2016 το Πανεπιστήμιο του Ουίνδσορ του Καναδά.
--------------------------------------------------------------------------------
Στην Εντατικη ο Ακης Τζοχατζοπουλος μετα το χειρουργιο.
-------------------------------------------------------------------------------
Πως λεγεται αυτό, που εννω σου χρωστανε 362 δισαπο γερμαικες αποζημιωσεις, ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ???
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
-------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Κι επειδή, παρότι ήμουν εντελώς αρνητική στο θέμα, είπα να πάρω τηλέφωνο στο ΚΟΝΤΡΑ που συνεντευξιαζόταν απόψε Τριτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου απ τον Αιμίλιο Λιάτσο να της θέσω το ερώτημα για το City Plaza, την θέση της δλδ και την άποψή της. Η τηλεφωνήτρια αφού ζήτησε το όνομα, την περιοχή μου και το ερώτημά μου και τα κατέγραψε μου είπε καληνύχτα. Την ρώτησα γιατί δεν με βγάζει στον αέρα και απάντησε ότι δεν υπάρχει χρόνος κι ότι κατεγράφη το ερώτημά μου. Τι άλλα νέα;
------------------------------------------------------------------------------
ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο Κ.ΤΙΠΟΤΑ (ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ) ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,Ο Κ.ΤΙΠΟΤΑ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,Η' ΑΠΛΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.
-------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Νέα ένοπλη οργάνωση
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Την ύπαρξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Το Μάτι του Λαού» πίσω από την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Κοσσοβάρου Αλβανού πολιτικού αναλυτή, νυν στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (και πρώην επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας επί Τίτο), Αζέμ Βλάσι, επιβεβαίωσε χτες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTV21 ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου (πρώην αρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ), Χασίμ Θάτσι. Ο Θάτσι ανέφερε ότι στο στόχαστρο της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης είναι τουλάχιστον 26 άτομα, δικηγόροι, πολιτικοί, ιερωμένοι, πρώην διοικητές των αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ, επικαλούμενος λίστα που έχουν στην διάθεσή τους οι «δυνάμεις ασφαλείας» του προτεκτοράτου. Αφησε αιχμές κατά της Ρωσίας, oπως του ειχαν διαταξει τα αφεντικα του της CIA, λέγοντας πως «ορισμένα αδιαμφισβήτητα γεγονότα μάς οδηγούν άμεσα στη Μόσχα».
---------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Την είδηση πως τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα πριν ένα 48ωρο στην ημιαυτόνομη επαρχία Τζούμπαλαντ της νότιας Σομαλίας, μετέδωσε χτες τοπικός ραδιοσταθμός, επικαλούμενος δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Χουσέιν, και τις δραματικές επιπτώσεις της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει εδώ και καιρό τη νότια Σομαλία, καταστρέφοντας αγροτικές καλλιέργειες και την ντόπια κτηνοτροφία.
ΛΑΑΓΙΟΥΝ - ΡΑΜΠΑΤ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών της Δυτικής Σαχάρας, Μοχάμεντ Σάλεμ Ουλντσάλεκ, κάλεσε χτες την Αφρικανική Ενωση (ΑΕ) να επιβάλλει κυρώσεις στο Μαρόκο για την απουσία του από συνάντηση που είχε προγραμματιστεί σε σχέση με το μέλλον της χώρας του. Το Μαρόκο είχε αποβληθεί από την ΑΕ επειδή το 1975 προσάρτησε τη Δυτική Σαχάρα αναγορεύοντάς την «νότια επαρχία» του.
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Νέες επιθέσεις ισλαμοφασιστών στη Δαμασκό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Οργανώσεις ισλαμοφασιστών που συνεργάζονται με την «Αλ Κάιντα» (πρώην «Μέτωπο Νούσρα», νυν «Ταχρίρ αλ Σαμ») συνέχισαν και χτες τις επιθέσεις σε ανατολικά προάστια της Δαμασκού, κλιμακώνοντας τον κλοιό κοντά στις συνοικίες Τζόμπαρ και Καμπούν, παρά τη χτεσινή απόκρουση των δυνάμεών τους από το συριακό στρατό.
Οι συμμοριες αυτές, που εισήλθαν σε περιοχές της ανατολικής Δαμασκού, από υπόγειες σήραγγες που έφτιαχναν καιρό, συγκρότησαν την «Επιτροπή Απελευθέρωσης του Λεβάντε», στην οποία συμμετέχουν και οι τζιχαντοφασιστες της «Αλ Κάιντα» και ο «Στρατός του Ισλάμ» του πρώην επικεφαλής των ισλαμοφασιστων μισθοφορων των δυτικων αποικιοκρατων που συμμετείχε σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, Μοχάμεντ Αλούς. Ο Αλούς δεν έκρυψε χτες πως η συμμορια του συμμετέχει στις επιθέσεις ανατολικών συνοικιών της Δαμασκού, λέγοντας πως η επιχείρηση αιφνιδίασε το συριακό στρατό και μείωσε τις πιέσεις που υφίστανται οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων από άλλες περιοχές όπως η Ανατολική Γκούτα. Ο Αλούς, παρ' όλα αυτά, θα μεταβεί την Πέμπτη στη Γενεύη για να συμμετάσχει στον πέμπτο, κατά σειρά, γύρο ενδοσυριακής διαπραγμάτευσης. Απών θα είναι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα, που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο επισκέψεις σε διάφορες πρωτεύουσες, με πρώτες τη Μόσχα και την Αγκυρα. Τις συριακές αντιπροσωπείες θα υποδεχτεί στη Γενεύη ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος Ράμζι Εζελντιν Ράμζι.
Οι αντιπροσωπείες συριακής κυβέρνησης και των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων θα εστιάσουν σε ζητήματα που αφορούν τη μεταβατική διακυβέρνηση, την σύνταξη νέου συντάγματος, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη διεξαγωγή νέων εκλογών, την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ τους κ.λπ. Τέλος, εκτενές χτεσινό άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» αναγορεύει τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε «νέο αφεντικό» της Μέσης Ανατολής και σημειώνει την προχτεσινή κλήτευση του Ισραηλινού πρέσβη στη Μόσχα Γκάρι Κορέν από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
--------------------------------------------------------------------------------
Σάλος με το σάπιο κρέας από τη Βραζιλία
Ενα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βραζιλία, πρώτη χώρα σε εξαγωγή κόκκινου κρέατος και πουλερικών στον κόσμο. Από έρευνες της ομοσπονδιακής αστυνομίας που ξεκίνησαν την Παρασκευή, βρέθηκαν σε 21 εταιρείες του κλάδου σοβαρές παραβιάσεις που αφορούν και την ασφάλεια των τροφίμων, δηλαδή παρουσία βακτηρίων τύπου σαλμονέλας, χρήση καρκινογόνων ουσιών και παραποιημένες ετικέτες προκειμένου να συγκαλυφθεί η πώληση ακατάλληλου προς κατανάλωση κρέατος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την έρευνα, υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα κρατικών αξιωματούχων που δωροδοκούνταν για να κάνουν τα στραβά μάτια και να δίνονται πιστοποιητικά καταλληλότητας στα προϊόντα.
Η υπόθεση αυτή έχει θορυβήσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ (το κόμμα του οποίου πριν να πραγματοποιησει πραξικοπημα στήριζε πριν τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ντ. Ρουσέφ) και ο πραξικοπηματιας Τεμερ, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, κάλεσε πρέσβεις και συνέφαγαν επιδεικτικά σε εστιατόριο με ψητό κρέας. Το όλο σκάνδαλο αναμένεται να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα, η καπιταλιστική οικονομία της οποίας βρίσκεται σε κρίση. Ηδη η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας βραζιλιάνικου κρέατος παγκοσμίως, ανέστειλε τις εισαγωγές μέχρι νεωτέρας, το ίδιο και η Νότια Κορέα και η Χιλή, με τους Βραζιλιάνους να περιμένουν ότι το ίδιο θα πράξουν περίπου 30 χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε «από τη Βραζιλία να αποσύρει αμέσως όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο σκάνδαλο από τον κατάλογο» με τις εταιρείες που έχουν την έγκριση της ΕΕ για να πραγματοποιούν εξαγωγές στο έδαφός της, σύμφωνα με τον Ενρίκο Μπρίβιο, εκπρόσωπο της Κομισιόν. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για 4 εταιρείες από τις συνολικά 21 βραζιλιάνικες εταιρείες που κατηγορούνται. Τέτοια διατροφικά σκάνδαλα, όπως παλιότερα αυτό των «τρελών» αγελάδων που τρέφονταν με πτωματα αλλων αγελαδων, ακόμα και με λάδια αυτοκινήτου, είναι απότοκο του κυνηγητού του κέρδους από μεγαλοεισοδηματιες που αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία.
--------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ανησυχία για τις συνέπειες του αποκλεισμού ανατολικά
Εν μέσω βομβαρδισμών, αποκλεισμού του περιφερειων που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές στην Ανατολική Ουκρανία (τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ) συνεχίζονται και τα διπλωματικά παζάρια στο λεγόμενο σχήμα της Νορμανδίας (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, ναζιστικη «ουκρανία»), που κατέληξε στη συμφωνία του Μινσκ το Φλεβάρη του 2014, η οποία δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ. Σύμφωνα τουλάχιστον με τον ναζιστη αληταρα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κιέβου Βαντίμ Πριστάικο, στις 24 Μάρτη θα συναντηθούν στο Παρίσι οι ανώτεροι αξιωματούχοι των 4 χωρών. Η ναζιστικη «ουκρανική» πλευρά, που προσποιείται ότι θέλει την «ειρηνική διευθέτηση», είναι αυτή που μέσω του φασιστικου στρατού και των ναζιτικών παραστρατιωτικων ταγμάτων βομβαρδίζει καθημερινά τις ΛΔ. Επίσης, το ζήτημα του αποκλεισμού τον οποίο ξεκίνησαν οι ναζιστές και στη συνέχεια συμφώνησε ο μεγαλοκαπιταλιστής ναζιστης «πρόεδρος», Πέτρο Ποροσένκο (μετά την εθνικοποίηση ουκρανικών επιχειρήσεων από τις αντιφασιστικες πολιτοφυλακές), προκαλεί προβλήματα πλέον στην ναζιστικη «ουκρανία». Ετσι, ο ναζιστης Ποροσένκο προειδοποίησε χτες ότι «αποκόπτει τις δύο περιοχές από την ναζιστικη «ουκρανία» και τις σπρώχνει στη Ρωσία». Πρέπει να σημειώσουμε ότι έως τώρα, εν μέσω πολέμου, οι μπίζνες συνεχίζονταν κανονικά, ειδικά το κάρβουνο και άλλα ορυκτά από το πλούσιο υπέδαφος των δύο περιοχών πουλιόνταν στην ναζιστικη «ουκρανία», ενώ τώρα αυτή σχεδιάζει να εισάγει κάρβουνο από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική. Τη ζημιά που υφίσταται η ναζιστικη «ουκρανία» επισήμανε και ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντ. Πεσκόφ, ενώ για άλλη μια φορά είπε ότι η Ρωσία «αναγνώρισε προσωρινά τα διαβατήρια» των ΛΔ «για ανθρωπιστικούς λόγους».
Επίσης, στο ζήτημα που ανακινήθηκε χτες στη χώρας μας περί «επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ» στην Ελλάδα, ο αληταρας προδοτης εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΥΡΙΖΑ, αληταρας Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε, ευθυγραμμιζόμενος με την αλητικη αποικιοκρατικη κωλοΕΕ, που συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία: «Ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη "Δημοκρατία του Ντόνετσκ". Οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς της. Η προβαλλόμενη σε ειδησεογραφικό πρακτορείο είδηση περί ίδρυσης "επίσημης" αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Την αναγνωριζει αληταρα ο Ελληνικος Λαος, και αυτό είναι που εχει σημασια, σιχαμενε προδοτη.