Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τριτη 28 Μαρτιου 2017


Ο κουρδικός έλεγχοs συριακών πόλεων απειλείται από τους Τούρκους
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 22:51
Όπως επισημαίνεται, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία αυξάνουν τους δεσμούς τους με τους Κούρδους του YPG προκαλώντας έντονη δυσφορία στην Τουρκία. Αμερικανικό στρατηγείο: Οι Κούρδοι θα συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της Ράκα
Το μπερδεμένο κουβάρι στον πόλεμο της Συρίας, επιβεβαιώνει και η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος Άσαντ στη κινεζική τηλεόραση "PHOENIX TV»: «Οποιαδήποτε ξένη δύναμη που βρίσκεται στη Συρία χωρίς να έχει προσκληθεί είναι εισβολέας –είτε πρόκειται για Αμερικάνους, είτε για Τούρκους» αναμετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA. Το αμερικάνικο Πεντάγωνο έχει επιβεβαιώσει από τις αρχές Μαρτίου ότι αμερικανικές δυνάμεις έχουν σταλεί στh Manbij «για να αποτρέψουν ενδεχόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους και τους υποστηριζόμενους από Τούρκους αντάρτες». «Αν δεν υπήρχε ξένη επέμβαση, τότε ο πόλεμος στη Συρία, θα ήταν ζήτημα μηνών να τερματισθεί», δήλωσε ο Άσαντ στην κινεζική τηλεόραση.
-----------------------------------------------------------------------------------
Το ΚΚΕ αποχώρησε όταν ανέβηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα στην Αμαλιαδα...
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 14:36
Μια αντισταση σημειώθηκε στην Αμαλιάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης». Αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Αλέξη Τσιπρα οι φίλοι του ΚΚΕ, ενώ εμφανίστηκε στη θέση τους μικρότερος πυρήνας φιλων του ΣΥΡΙΖΑ.
---------------------------------------------------------------------------------
Τέλος στο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 12:30
Ως τις 4 Απριλίου θα… ζήσει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Τη θέση του θα πάρει ένα νέο χαρτονόμισμα, δηθεν για λόγους ασφαλείας.
--------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακη κατά της Σαουδικής Αραβίας
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 05:56
Δύο χρόνια μετά την επέμβαση του σουνιτικοφασιστικού συνασπισμού των σειχιδων υπό την αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, οι σιίτες αντάρτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν ως το τέλος, την ώρα που η γραμμή του μετώπου παραμένει αμετακίνητη και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους, οι οπαδοί του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και ο λαος της Υεμενης, σηματοδότησαν την επέτειο αυτή διοργανώνοντας την Κυριακή μια τεράστια διαδήλωση στην πρωτεύουσα με το σύνθημα «Αντίσταση στην επίθεση».
Εκατοντάδες χιλιάδες Υεμενίτες, κάποιοι εκ των οποίων πήγαν στη Σανάα από περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαμπίν φωνάζοντας συνθήματα κατά της αλητικης καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας, η οποία ηγείται του ισλαμοφασιστικου συνασπισμού των σειχιδων, οι οποιοι υποστηριζονται από τους αλητες αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες, και δεσμεύθηκαν να «αντισταθούν ως το τέλος». «Επιστρέψαμε σήμερα στην πλατεία Σαμπίν για να στείλουμε ένα μήνυμα στους Άραβες και τους μουσουλμάνους: η θρησκεία μας σάς επιτρέπει να επιτίθεστε σε έναν λαό στο σύνολό του, χωρίς κανέναν λόγο;» διερωτήθηκε ο Αμπντουλά Καντίρι, ένας διαδηλωτής.
Συμβολικά, ένα δικαστήριο των ανταρτών καταδίκασε το Σάββατο τον διορισμενο από τους αποικιοκρατες «πρόεδρο» της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι για «υψίστη προδοσία». Ο Χάντι, ο οποίος ζει τον περισσότερο καιρό στο Ριάντ, κρίθηκε ένοχος, επειδή «υφάρπαξε τον τίτλο του προέδρου μετά το τέλος της θητείας του», επειδή «προκάλεσε την επίθεση της οποίας ηγήθηκε η Σαουδική Αραβία» και επειδή «έπληξε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Υεμένης», μετέδωσε το πρακτορείο των ανταρτών Saba. Ο πρώην σουνιτης πρόεδρος Σάλεχ έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη διάρκεια της διαδήλωσης χθες. Το Σάββατο ο Σάλεχ είχε δηλώσει ότι «οι Υεμενίτες ελεύθεροι θα συνεχίσουν να επιλέγουν την αντίσταση για όσο διάστημα ο συνασπισμός των σειχιδων (…) συνεχίσει να επιτίθεται στη χώρα τους».
«Όσο συνεχίζεται η επίθεση, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε» υπερθεμάτισε και ο ηγέτης των ανταρτών Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι. «Ο εχθρός αυταπατάται, αν πιστεύει ότι είναι ικανός να μας κερδίσει σε μία εβδομάδα ή σε έναν μήνα» πρόσθεσε. Από την προδοτικη δοσιλογική πλευρά ένα άρθρο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο που πρόσκειται στον Χαντι αναφέρει ότι «πίσω από την ενίσχυση των ανταρτών Χούτι κρύβεται ένα ιρανικό σχέδιο», που έχει στόχο όχι μόνο την Υεμένη αλλά και τις χώρες του Κόλπου. Θεωρώντας ότι είναι περιθωριοποιημένοι, οι Χούτι, που προέρχονται από τη σημαντική μειονότητα των ζαϊντιτών -στην οποία ανήκει περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Υεμένης κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας- εξαπέλυσαν μια επίθεση το 2014, υποστηριζομενοι από ολον τον λαο της Υεμενης, η οποία τους επέτρεψε να κερδίσουν τη μία πόλη μετά την άλλη, φτάνοντας ως τη Σανάα.
Στις 26 Μαρτίου 2015 η αλητικη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και οι σειχιδες σύμμαχοί της υποστηριζομενοι από τους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες ξεκίνησαν μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον του λαου της Υεμενης. Η επέμβαση αυτή επέτρεψε στον προδοτικό δοσιλογικο στρατό να ανακαταλάβει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πέντε επαρχίες στον Νότο, όμως η βόρεια Υεμένη και η πρωτεύουσα παραμένουν υπό τον έλεγχο των Χούτι και των συμμάχων τους. Δύο χρόνια μετά τη σουνιτικοφασιστική επέμβαση, περισσότεροι από 7.700 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί και 40.000 έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη από τους αεροπορικους βομβαρδισμους των σαουδαραβων. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος ανησυχεί κυρίως για τον κίνδυνο να ξεσπάσει λιμός.
Οι δηθεν «προσπάθειες» του ξεφτιλοΟΗΕ να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, όπως έχει δηλώσει ο απεσταλμένος του οργανισμού Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ. «Είναι κρίμα που τώρα οι πλευρές δεν θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου. «Ένα από τα ζητήματα που μας ανησυχεί είναι η αύξηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων» είχε προσθέσει. Επί του πεδίου, οι γραμμές του μετώπου δεν έχουν μετακινηθεί σημαντικά μετά την ανακατάληψη πέντε επαρχιών από τον προδοτικό στρατό. Οι ισλαμοφασιστικες αεροπορικές επιθέσεις εναντιον αμαχων του ισλαμοφασιστικου αραβικού συνασπισμού των σειχιδων συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά, προκαλώντας συχνά θύματα μεταξύ των αμάχων. Το μόνο πραγματικά ενεργό μέτωπο είναι αυτό στα νοτιοδυτικά, όπου οι προδοτικές δυνάμεις έχουν προελάσει προς το λιμάνι της Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Χρ. Χριστοδουλόπουλος: Όνειρο πολλών ετών η «επιστροφή» Μπελογιάννη στον τόπο του
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, 13:38
«Ιστορική ημέρα για την Αμαλιάδα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα, λόγω των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». «Ήταν ένα όνειρο για εμάς, πολλά χρόνια, να επιστρέψει ο Μπελογιάννης στον τόπο του. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος και εξήρε τη συμβολή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, λέγοντας πως «πήρε προσωπικά το θέμα και αυτό που μέτρησε και χθες είχαμε εγκαίνια ήταν ότι έβαλε ημερομηνία από την πρώτη συνάντηση».
Σε ό,τι αφορά κάποια προσωπικά αντικείμενα του Μπελογιάννη που έφερε στα χθεσινά εγκαίνια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξήγησε πως επρόκειτο για τα γάντια, τη θήκη και το πιστόλι του Νίκου Μπελογιάννη, τα οποία άφησε ο κ. Κουτσούμπας σε μια προθήκη για να τα δει ο κόσμος. Επειδή, όμως, «αυτό (το πιστόλι) είναι ένα κειμήλιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα το πήρε πάλι. Καλό θα ήταν να μείνει εδώ, να εκτεθεί για να το βλέπουν οι επισκέπτες», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς γιατί δεν παρέμειναν τα αντικείμενα αυτά στο Μουσείο και αν ελήφθη αυτή η απόφαση για λόγους ασφαλείας, ο δήμαρχος Ήλιδας απάντησε: «Υπήρξε απευθείας συνεννόηση με τη Βουλή. Δεν μας εξήγησαν εμάς. Προφανώς για λόγους ασφαλείας». Σημείωσε, ωστόσο, πως θα ζητήσει τα αντικείμενα αυτά εκ νέου ώστε να εκτεθούν στο Μουσείο για ένα διάστημα.
Για την απουσία του γιου του Νίκου Μπελογιάννη από τα χθεσινά εγκαίνια, ο δήμαρχος σημείωσε μόνο ότι είχε επισκεφθεί το Μουσείο στις 24 Μαρτίου και υπογράμμισε πως «αν δεν υπήρχε η δωρεά της οικογένειας (το σπιτι του Μπελογιαννη) δεν θα υπήρχε μουσείο» και ότι αν ο γιος του Μπελογιάννη «δεν έδινε τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του η έκθεση δεν θα είχε αυτό τον ιστορικό χαρακτήρα».
-----------------------------------------------------------------------------------
Μετεκλογικές διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης από Μπορίσοφ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 12:35
Έτοιμος να επιστρέψει για τρίτη φορά στην εξουσία είναι ο Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την εκλογική του νίκη στις χθεσινές πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, με την επικράτηση του δεξιού κόμματος GERB, με 32,65% των εκλογέων να το έχουν προτιμήσει (μετά την καταμέτρηση του 90% των ψήφων) και 95 εδρες στις 240, (32,66% και 84 εδρες το 2014), έναντι 2720% του Σοσιαλιστικού «BSP» και 80 εδρων (15,41% και 39 εδρες το 2014), ο Μπορίσοφ αναζητεί εταίρους στη διακυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει παρόλο που το ζητούμενο στις χθεσινές πρόωρες εκλογές, τις τρίτες μέσα σε τέσσερα χρόνια, ήταν η σταθερή κυβέρνηση.
Ο Γερμανός Γκέρνοτ Έρλερ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος για ζητήματα Ρωσίας και επικεφαλής του γερμανοβουλγαρικού φόρουμ, επέκρινε τις προσπάθειες παρεμβάσεις της Τουρκίας στον βουλγαρικό προεκλογικό αγώνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Τούρκο πρέσβη στη Σόφια, ο οποίος συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση του τουρκικού DOST, που θεωρείται αδελφό κόμμα του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Τουρκία, αλλά και τις προτροπές της Άγκυρας στους Τούρκους με δικαίωμα ψήφου για το κόμμα που έπρεπε να στηρίξουν. Το DOST απετυχε στις εκλογες παιρνοντας μονο 2,86%.
Παράλληλα, ωστόσο, καταδίκασε τις ενέργειες Βούλγαρων εθνικιστών, ( οι Ενωμενοι Πατριωτες πηραν 9,07% και 27 εδρες, από 11,71% και 30 εδρες το 2014), οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν στα βουλγαροτουρκικά σύνορα την είσοδο Τούρκων με βουλγαρικά διαβατήρια που ενδεχομένως προσπαθούσαν να έρθουν για να ψηφίσουν στις εκλογές. Η τουρκική είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στη Βουλγαρία με το αποτυχημενο κόμμα DOST να λεει πως ηθελε να «εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους». Αντιθετα το κομμα των τουρκων της Βουλγαριας, το Κινημα για Δικαιωματα και Ελευθεριες πηρε 8,99% και 26 εδρες, από 14,83% και 38 εδρες το 2014.
Περισσότεροι από 700.000 Μουσουλμάνοι διαβιούν σήμερα στη Βουλγαρία. Επίσης, περί τους 200.000 τουλάχιστον που ζουν στην Τουρκία διαθέτουν βουλγαρικά διαβατήρια, σύμφωνα με στοιχεία του AFP. Βούλγαροι ακροδεξιοι εθνικιστές «εθελοντές» είχαν αναγείρει συρματοπλέγματα ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα με την Τουρκία για να εμποδίσουν «τουρκικές προκλήσεις λόγω των εκλογών», όπως μετέδωσε το RIA Novosti. Την προηγούμενη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Βουλγαρία ότι «καταπιέζει τους τουρκικής καταγωγής που ζουν εκεί, παραβιάζοντας τις δημοκρατικές αρχές».
Απαντώντας, ο σοσιαλδημοκρατηςΒούλγαρος πρόεδρος Rumen Radev είχε πει πως «η Βουλγαρία ούτε δίνει ούτε δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ειδικότερα από χώρες που δεν σέβονται τους νόμους». Ακόμη, ο Γερμανός πρώην υφυπουργός αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί: «Τα βασικά σημεία παραμένουν εδώ και καιρό τα ίδια. Μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και συνέχιση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Παράλληλα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Βουλγαρία. Πέρυσι, οι επενδύσεις έκαναν βουτιά κατά 60%, που δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δεν εμπιστεύονται πλέον, σε μεγάλο βαθμό, τη Βουλγαρία».
Στις εκλογες πρωτοεκπρωσοπητε το Volya, ένα φιλελευθερο ρωσοφιλο κομμα με 4,15% και 12 εδρες. Τα δυο κεντροαριστερα κομματα, που ειχαν στηριξει τον Μπορισοφ, καταβαραθροθικανε. Το Ρεφορμιστικο Μπλοκ πηρε 3,06% (από 8,88% και 23 εδρες το 2014), ενώ οι Εναλλακτικοι για την Βουλγαρικη Αναπτυξη πηραν 1,55% από 4,15% και 11 εδρες το 2014.
--------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει και άλλος δρόμος. Και τον δειχνει η Κουβα.
Επειδή οι επενδύσεις κατά τα λεγόμενα του καπιταλιστικού συστήματος γίνονται εκεί όπου υπάρχουν, ιδιωτικοποιήσεις, χαμηλό μισθολογικό κόστος και σταθερή φορολογική βάση να σας περιγράψω πως η Κούβα παρόλο το εμπάργκο και τα προσκόμματα που τις βάζει Αμερική και Ευρώπη, έχει ρυθμό ανάπτυξης 18% , ανεργία 0% και τουρίστες που έφτασαν μέσα σε πέντε χρόνια από 100.000 χιλιάδες τα τέσσερα εκατομμύρια. Τα δε συναλλαγματικά της αποθέματα από 500.000 ρούβλια σε 7 δις ευρώ. Υπ όψη ότι… ακόμα η Κούβα συναλλάσετε με τη μορφή κλήρινγκ. Δηλαδή ανταλλάσει προϊόντα. Η μεγαλύτερη μορφή ανάπτυξης προέρχεται από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που κάνουν κατά κύριο λόγο σε τουριστικής μορφής ακίνητα, Καναδοί και Ισπανοί. Εάν ένας επιχειρηματικός όμιλος ή επενδυτής θέλει να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στην Κούβα τότε έχει τις εξής δυνατότητες. Το κράτος του παρέχει δωρεάν τη γη που θα χτίσει το ξενοδοχείο. Ο επενδυτής δεν είναι κάτοχος της γης ούτε έχει το δικαίωμα να την αγοράσει, απλά κάνει χρήση αυτής.
-------------------------------------------------------------------------------------
Κι όπως είπε ο βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας Ηλιόπουλος, όταν επικρατήσει ο ναζισμός στην Ελλάδα θα γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη.
Με γερή μνήμη ο υμνητής των SS, γερμανικών και ταγματαλήτικων, τις θυμάται καλά τις αφηγήσεις των δικών του, για τότε που μπούκαραν στα χωριά και τα καίγανε.
Θα θυμάται, βέβαια, και το πώς παραδίνονταν αμαχητί οι δικοί του, όταν έφυγαν οι Γερμανοί και πλησίαζε ο ΕΛΑΣ εκεί που κρύβονταν. Και φυσικά την τύχη που είχαν εκεί όπου τόλμησαν ν' αντισταθούν, στον Μελιγαλά και στο Κιλκίς. Ας μην ονειρεύεται τσάμπα! Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός!
---------------------------------------------------------------------------------------
Μια απο τις πιο γνωστες φιγουρες του ΕΠΑΜ (Χριστίνα) και απο τις μαχομενες συναγωνιστριες στα ειρηνοδικεια και οχι μονο, τιθεται αυριο αντιμετωπη με αυτο που χρονια τωρα πολεμαει για λογαριασμο αλλων συνανθρωπων μας. .Το τερας των πλειστηριασμων. Στο Ιλιο οι δοσιλογοι, θα προσπαθησουν να εκπλειστηριασουν την πρωτη κατοικια της.
Το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να παραβρεθουμε στις 3 στο τοπικο ειρηνοδικειο ολοι οι διαμενοντες στην Αθηνα ΕΠΑΜιτες, και να κανουμε αυτο που ξερουμε. Να αποτρεψουμε το συνολο των πλειστηριασματων, και να στειλουμε αλλο ενα μηνυμα στην κατ ευφημισμον κυβερνηση οτι ειμαστε ορθιοι και θα μας βρισκουν συνεχεια μπροστα τους, μεχρι να τους αποκαθηλωσουμε και να τους στειλουμε εκει που τους αξιζει.
ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ . Καλη Δυναμη Καλη Λευτερια
---------------------------------------------------------------------------------
Επείγον: Παλαιστινιος φοιτητής Kifah Quzmar ξεκινά απεργία πείνας κάτω από την ανάκριση
Παλαιστινιος φοιτητής Kifah Quzmar , στο τελευταίο έτος σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων του στο Πανεπιστήμιο Bir Zeit, ξεκίνησε απεργία πείνας την Κυριακή, 26 Μαρτίου στην Ασκελόν φυλακή, όπου κρατείται αλυσοδεμένος και παραμένει υπό ανάκριση μετά από 22 ημέρες φυλάκισης.
Quzmar, ένας δημοφιλές, γνωστός μαθητής, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις 7 Μαρτίου στη διασταύρωση Karameh / Allenby από την Ιορδανία, όπως ο ίδιος επέστρεψε από το ταξίδι. Μετά αρνουνται ότι ήταν υπό την κράτηση τους για αρκετές ημέρες, στη συνέχεια αρνήθηκαν την πρόσβαση σε δικηγόρο για 19 ημέρες. Ο δικηγόρος του, Ανάν Odeh, τελικά επέτρεψαν να τον δω την Κυριακή, 26 Μαρτίου, όταν η κράτησή του παρατάθηκε από ισραηλινό στρατοδικείο για οκτώ μέρες, Odeh αναφέρει ότι το ηθικό και η δέσμευσή του είναι υψηλό και ότι είναι αποφασισμέν ος να επιτύχει την ελευθερία του.
Δεν χρεώσεις ή καταγγελίες έχουν γίνει κατά Quzmar. Την Κυριακή, ο ίδιος φέρεται να ζήτησε αν του χρεώνεται με κάτι ή κυκλοφορήσει, Αντ 'αυτού, η ανάκριση του παρατάθηκε για οκτώ επιπλέον ημέρες. Έχει μεταφερθεί σε τέσσερις ξεχωριστές φυλακές και τα κέντρα ανάκρισης κατά τη διάρκεια 22 ημερών κρατησης και έχει διατηρηθεί σχεδόν συνεχώς αλυσοδεμένος σε όλο αυτό το διάστημα, υπόκεινται σε «σοβαρή και συνεχή πίεση.» Σε απάντηση, ξεκίνησε απεργία πείνας και είναι τώρα του τρίτη ημέρα απεργίας πείνας, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Quzmar είχε προηγουμένως συλληφθεί το 2016 από την Παλαιστινιακή Αρχή μετά την τοποθέτηση του επικριτικά σχόλια για τη σύλληψη από την ΠΑ του φίλου του Seif al-Idrissi στο Facebook, και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά από εκτεταμένες παλαιστινιακές και διεθνείς απάντηση στη σύλληψή του.
Kifah Quzmar δεν είναι μόνος, υπάρχουν πάνω από 60 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Bir Zeit φυλακίστηκαν σε ισραηλινές φυλακές και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση τους.Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι φοιτητές συνελήφθησαν και κρατούνται ως πολιτικοί κρατούμενοι. Πράγματι, στους φοιτητές στοχεύουν ειδικά για συλλήψεις, κυρίως ως ετήσιο εκλογές Παλαιστινιακή φοιτητής προσεγγίσει.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
28/03/2017
Σάρκα από τη σάρκα των μυστικών υπηρεσιών και από το λεγόμενο βαθύ κράτος του Ισραήλ είναι ο νυν υπουργός επικοινωνιών του Ισραήλ, Γιτζάκ Χανεγκμπι (Yitzhak «Tzachi» Hanegbi), τον οποίο συνάντησε ο Νίκος Παππάς στην Ουάσινγκτον.
Οι γονείς του ήταν ηγετικά στελέχη της σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Lehi η οποία πραγματοποιούσε τρομοκρατικές επιθέσεις και μαζικές σφαγές Παλαιστινίων από τον Αύγουστο του 1940. Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της η οργάνωση συνεργαζόταν με την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ ζητώντας ως αντάλλαγμα τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στα εδάφη των Παλαιστινίων. Ο Χανεγκμπι έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών Μοσάντ και Σιν Μπετ ενώ επέβλεπε και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.
Από τη θέση του προέδρου της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ισραηλινού κοινοβουλίου ζητούσε την εκτέλεση στελεχών της δημοκρατικά εκλεγμένες κυβέρνησης της Χαμάς λέγοντας ότι «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που φορούν γιλέκα με εκρηκτικά και σε όσους φορούν κοστούμια διπλωματών». Ο Χανεγκμπι δικαζόταν για τέσσερα χρόνια κατηγορούμενος για χρηματισμό και απάτη σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την τοποθέτηση ακτιβιστών του κόμματος Λικούντ σε υπουργεία. Τελικά καταδικάστηκε μόνο για ψευδορκία.
--------------------------------------------------------------------------------
Ποινή – “χάδι” στον Ψυχάρη για τα Πόθεν Έσχες που δεν δήλωνε επί χρόνια! 30 μήνες με 3ετή αναστολή και… 10 χιλ πρόστιμο! Κι η πλάκα είναι πως οι δίκασταδες του 4ου Ράιχ, εκδίδουν τις "αποφάσεις" στο "Όνομα του Ελληνικού Λαού"!
---------------------------------------------------------------------------------
Πρωταγωνιστής του διχασμού ο Μπελογιάννης γράφει η ανακοίνωση των καλόπαιδων της ΟΝΝΕΔ... Συμφωνα με τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων
Πρωταγωνιστής του διχασμού ο Μπελογιάννης γράφει η ανακοίνωση των καλόπαιδων της ΟΝΝΕΔ. "Διχαστικός" ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, αυτών που τον δίκασαν και τον εκτέλεσαν. Πράγματι, υπήρχε και υπάρχει διχασμός. Ανάμεσα στην Ελλάδα των παράσιτων, των εκμεταλλευτών των κόπων των εργαζόμενων, της σαπίλας των "ευγενών" προαστίων και στην Ελλάδα του μόχθου, των φτωχών, των μη προνομιούχων.
----------------------------------------------------------------------------------
Πρέπει να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να επιτρέψουμε στον συριακό πόλεμο να έρθει στο τέλος!
Ο γερουσιαστής Ντικ Μπλακ λέει «ήμουν πρόθυμος να σταθώ μόνος μου απεναντι στην ψευδή αφήγηση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη Συρία, αλλά είμαι ευγνώμων που δεν χρειάζεται πια. Χαίρομαι που η Γερουσιαστής Gabbard (Δ) επισκέφθηκε τη Συρία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Άσαντ και κατέληξε στο ίδια συμπεράσματα που έκανα αι εγω. Είδα αυτό στο Facebook και εκτιμαω οτι η γνώση της αλήθειας βγαινει πλεον προς τα έξω. Ακούω από Συριο-Αμερικανούς κάθε μέρα που μου γράφουν για τα μέλη των οικογενειών τους που ζουν στη Συρία και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα ψεματα τους. Πρέπει να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και αφήσουμε τον συριακό πόλεμο να έρθει σε ένα τέλος».
--------------------------------------------------------------------------------
Ύψωσαν κι εκεί την τιμημένη σημαία...
...της Αδέσποτης κι Αδούλωτης Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας!
Στη Maarzaf της Χάμα...
----------------------------------------------------------------------------------
Γαμώ την αραβική σιωνιστική σας σύνοδο! 250.000 μάρτυρες για την πατρίδα την Συρια και το Αραβικό Έθνος!
-----------------------------------------------------------------------------------
Από την ώρα που οι «ελληνικές» κυβερνήσεις έσυραν την χώρα στην κόλαση των μνημονίων, άρχισε μια λυσσαλέα προπαγάνδα περί της δήθεν συλλογικής ευθύνης του ελληνικού λαού για την καταστροφή του. Κατηγορήθηκε και κατηγορείται σαν «ανίκανος», «τεμπέλης», «άχρηστος», «καλοπερασάκιας», «αδιάφορος» και σαν... υπαίτιος κάθε κακού. Επίσης κατηγορείται ότι για πολλά χρόνια «καλοπερνούσε με τα λεφτά που του έστελναν οι Ευρωπαίοι πολίτες», παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δούλευαν τις περισσότερες ώρες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, τις περισσότερες μέρες του χρόνου και αμείβονταν με τους χαμηλότερους μισθούς. Αυτά συνέβαιναν στις εποχές της «καλοπέρασης»!
Αυτή η προπαγάνδα, η πρωτοφανής σε έκταση, ένταση και διάρκεια, έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό τύψεις και ενοχές και να τον βυθίσει σε μια ολοκληρωτική εσωτερική συντριβή θρησκευτικού τύπου, ακριβώς όπως η μεσαιωνική καθολική εκκλησία καθιστούσε υπεύθυνο κάθε «αμαρτωλό» για τα βάσανά του, και παρουσίαζε το κάψιμο στην πυρά σαν εξιλέωση για τις αμαρτίες του μέσα από ένα auto-da-fé, μια «θεάρεστη» πράξη πίστεως. Οι βρωμεροί που γέννησαν και ενορχηστρώνουν αυτά τα ψέματα ξέρουν ότι, ένας άνθρωπος ή ένας λαός που βασανίζεται από συμφορές και θεωρεί υπεύθυνο τον ίδιο του τον εαυτό, δεν μπορεί να αντιδράσει. Αυτό θέλουν. Αυτή η προπαγάνδα, επίσης αποσκοπεί στο να πείσει τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης ότι οι «άχρηστοι Έλληνες» ευθύνονται για την μοίρα τους, αλλά και για τα δεινά που έρχονται γρήγορα στις δικές τους, «ευημερούσες» κοινωνίες.
---------------------------------------------------------------------------------
Πληρώνουμε σαν Λούγκρες, για να μας πηδάνε! ΠΩΣ; H Alpha Bank δανείζει τη (γερμανική) Fraport για ν' αγοράσει (ελληνικά) αεροδρόμια!
Καθως τα χρηματα των ιδιωτικοποιήσεων, ως γνωστόν, για το τιμημα εξαγοράς αεροδρομιων, δεσμεύονται για την αποπληρωμη των πιστωτων, μονο τα 280 εκ απο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Γερμανικη Fraport, θα πανε σε επένδυση. Το υπόλοιπο ποσόν, περιλαμβανομένων των 284 εκ ΕΥΡΩ δανειου της Alpha Bank θα πάει κατευθειας στις τσεπες των 'μεγαλόψυχων εταίρων μας'. Ωραιότατα, παραχωρει χρήματα η Alpha Bank δηλαδη στους Γερμανούς 'πιστωτες', για οσους δεν το κατάλαβαν...δηλαδη και το ελαχιστο των ΕΓΧΩΡΙΩΝ τραπεζικων ΠΟΡΩΝ κατευθυνεται εκτος Ελλαδος.
---------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Έχουμε πήξει από κυπατζήδες πατριώτες
Ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε προσφάτως τον κόπο να αναφερθεί σε μένα. Του έκανε εντύπωση η συζήτηση στο Σύνταγμα το 2011 ανάμεσα στους Τσακαλώτο, Βαρουφάκη, Κατρούγκαλο και Καζάκη. Για το βιντεάκι αυτό ο μέγας αυτός κυπατζής πατριώτης δήλωσε: "Όλα τα λεφτά είναι το τελευταίο βίντεο [ο εκλεκτός αυτός κυπατζής αναφέρεται στο βιντεάκι της συζήτησης στο Σύνταγμα - ΔΚ]. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας "πάρτον έναν και βάρα τον στον άλλον". Τέτοιος πολιτικός ξεπεσμός δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Αφρικής. Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες δεν... υπάρχουν πουθενά στον κόσμο."
Δεν γνωρίζω που βρισκόταν ο κ. Καλεντερίδης όταν εκατομμύρια λαού έβγαιναν σε δρόμους και πλατείες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη νέα κατοχή, την κατοχή των μνημονίων. Σαν καλός κυπατζής δεν αρέσκεται σε ανοιχτές διαδικασίες και μάλιστα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Τον κατανοώ απόλυτα. Τι να πει άλλωστε; Τι έχει να πει; Μόνο στο σκοτάδι, στη σιωπή και στο παρασκήνιο ξέρει να κινείται. Από Αφρική πάντως ο εν λόγω κυπατζής είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά. Τις βρωμοδουλιές που του ανάθεταν οι καθοδηγητές του εξ εσπερίας, όπως π.χ. την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, από την Αφρική τις εκτελούσε. Τότε ξεπουλούσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ενώ σήμερα ξεπουλά την πατρίδα του στους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους για να την κάνουν Αφρική εντός ευρωζώνης και ΕΕ.
Όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής απλό: τι είναι αυτό που τον ενόχλησε ιδιαίτερα; Το γεγονός ότι ο Τσακαλώτος και κυρίως ο Βαρουφάκης έλεγαν από τότε τις ίδιες ηλιθιότητες που παπαγαλίζει και ο ίδιος; Ή του έρχεται αναστάτωση γιατί τότε ο Κατρούγκαλος συμφωνούσε με την καταγγελία του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, αλλά τα πούλησε όλα προκειμένου να γίνει υπουργός; Ή μήπως πάλι τον ενοχλεί το γεγονός ότι υπάρχει έστω κι ένας που δεν ξεπουλήθηκε;
Μάλλον απ' ότι φαίνεται χαλάμε την πιάτσα για κυπατζίδες σαν τον Καλεντερίδη, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει την αποστολή από τους ίδιους φαντάζομαι καθοδηγητές που διέταξαν την παράδοση Οτσαλάν, να πουλάνε ως πατριωτισμό την αμαχητί παράδοση της πατρίδας στους γύπες των χρηματαγορών και τους αποικιοκράτες Ευρώπης. Σου λέει, άμα συνηθίσει ο λαός μας στην ιδέα ότι ο πατριώτης δεν ξεπουλιέται και δεν ξεπουλά την πατρίδα του για κανένα λόγο και μόνοι - όπως έγραφε τον Απρίλη του 1821 ο αγωνιστής Νικολόπουλος εκ Σπάρτης - οι υπερασπισταί της πατρίδος εμπορούν να ομιλούν για πατρίδα, τότε τι θα κάνουν οι κυπατζήδες; Πώς θα πουλάνε φτηνό και πρόστιχο πατριωτισμό για τους ηλίθιους;
Ο εν λόγω κυπατζής ξέρει μόνο μια δουλειά να κάνει. Να πουλάει φτηνό πατριωτισμό για να ξεπουλάει σε κάθε ευκαιρία την πατρίδα του. Και σ' αυτή την μπίζνα του κάνει κακό να υπάρχουν αληθινοί πατριώτες που δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο το ξεπούλημα της πατρίδας. Ιδίως όταν αυτοί οι πατριώτες έχουν ακροατήρια πολύ μεγαλύτερα από το περιθώριο του βαθέως κράτους, όπου ξέρει να κινείται ο κ. Καλεντερίδης. Και κυρίως όταν κανείς κυπατζής δεν μπορεί να τους κολλήσει κανενός είδους βρομιά ή ρετσινιά. Τα ίδια έκανε άλλωστε και με τον Οτσαλάν. Γι' αυτό άλλωστε ο ίδιος ο Οτσαλάν, ο αληθινός πατριώτης Οτσαλάν - όταν οι δικοί μας γραικύλοι τον παρέδωσαν στους Τούρκους, αποκάλεσε τον Καλεντερίδη προδότη Ιούδα. Λέτε να μην ήξερε τι έλεγε;
Αν η χώρα μας ήταν ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, ο Σάββας Καλεντερίδης θα είχε να λογοδοτήσει για πολλά από την κυπατζίδικη δράση του στη δικαιοσύνη. Πρωτίστως για το ρόλο του στην παράδοση Οτσαλάν. Όμως, χάρις στο καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας και το ξεπουλημένο πολιτικό της σύστημα βρίσκεται εκτός φυλακής, απολαμβάνει ασυλίας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει τον ίδιο κυπατζίδικο ρόλο του ως δήθεν πατριώτης.
--------------------------------------------------------------------------------
Στην Εξεταστική για την υγεία... κι ο Αβραμόπουλος με τα εκατομμύρια για τα εμβόλια;
Ξέρετε... εκείνα τα εκατομμύρια που πληρώνει ακόμη με αίμα ο ελληνικός λαός και που ο γιωργάκης θα τον έστελνε φυλακή.. Στιγμές μνημονιακής ευτυχίας... κι οι προμήθειες εκατομμυρίων για τα εμβόλια συνεχίζονται... πλήρωνε μαλάκα Έλληνα! (11 Ιούνη 2014)
* ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ο κ. Αβραμόπουλος; ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα εμβόλια για τη νόσο των πτηνών! Η κυρία Μαριλίζα θυμάται; Ένα είναι σίγουρο... ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξέχασε εκείνα τα εκατομμύρια! Τώρα ενδιαφέρεται για τα εκατομμύρια του Επίτροπου για το "μεταναστευτικό"...
---------------------------------------------------------------------------------
28 Μάρτη 1871: Η ανακήρυξη της Κομμούνας στην πλατεία Δημαρχείου
Στις 28 Μάρτη του 1871, μέσα από τις φλόγες του γαλλοπρωσικού πολέμου, ανακηρύσσεται πανηγυρικά η πρώτη εργατική επαναστατική κυβέρνηση, η Κομμούνα του Παρισιού. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνον 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.
------------------------------------------------------------------------------
Ποιος είναι ο Alexiei Navalny... και το ΝΑΤΟ με την Ε.Ε. ξεσηκώθηκαν;
Όταν μιλάει σε ΜΚΟ και "αλληλεγγυους"... υψώνει γροθιά... Όταν μιλάει στους νεοναζί... δίνει τον σχετικό χαιρετισμό... Όταν μιλάει στα "ιδρύματα" Σόρος και Cia... φαντάζει γιάπης... Ένας χαμαιλέοντας, πρακτορίσκος του γλυκού νερού... για την ανάπτυξη της Ρωσοφοβίας... * H "ιμπεριαλιστική αριστερά" απέκτησε νέο ίνδαλμα... με ονοματεπώνυμο!
-------------------------------------------------------------------------------
Πόσο λάθος κάνεις υιέ Μπελογιάννη όταν νομίζεις ότι το σημερινο ΚΚΕ έχει κάποια σχέση με τον Στάλιν!!! Το τροτσκιστοφασιστικό ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει ουδεμία σχέση με τον Στάλιν τον οποίο μόνον καπηλεύεται.
-----------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη 29/3/2017 .... 22 πλειστηριασμοί στην Αττική σε περίοδο ΚΑΤΟΧΗΣ!!! Ανάμεσα σε αυτούς στο Ειρηνοδικείο ΙΛΙΟΥ ένα διαμέρισμα 80 m2 με πρώτη τιμή 35.000 euro, τόσο εκτίμησαν οι εμπλεκόμενοι το πατρικό μιας οικογένειας... Ντροπή τους !!! Εμείς θα το επιτρέψουμε ? * Το ακίνητο ανήκει σε συναγωνίστρια μας του ΕΠΑΜ Χριστινα... Όλοι την Τετάρτη στο ΙΛΙΟΝ για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους σύγχρονους μαυραγορίτες, στα αφεντικά τους και στα τσιράκια τους...
----------------------------------------------------------------------------
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Πρωτιά Μπορίσοφ
ΣΟΦΙΑ.-- Αρχισαν χτες στη Σόφια τα μετεκλογικά παζάρια για το σχηματισμό νέας, πιθανότατα κεντροδεξιάς, κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής που έδωσαν αφενός καθαρή νίκη στο δεξιό, φιλοΕΕ κόμμα «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη» (GERB) του πρώην πρωθυπουργού (και πρωην μαφιοζου) Μπόικο Μπορίσοφ με 32,66%, αλλά όχι την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη (άνω του 50% της 240μελούς Βουλής), ώστε να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του 99,98% των ψηφοδελτίων, στη δεύτερη θέση με 27,19% ήρθε το εξαμελές εκλογικό μπλοκ «Συνασπισμός για τη Βουλγαρία» (BK), με επικεφαλής το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) (στο συνασπισμο αυτόν συμμετεχει και το ΚΚ Βουλγαριας) της 48χρονης Κορνίλια Νίνεβα.
Τρίτο ήρθε το εθνικιστικό κόμμα «Ενωμένοι Πατριώτες» με 9,07%, τέταρτο το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» (MRF) της τουρκόφωνης μειονότητας με 8,99% και πέμπτο το νέο αστικό κόμμα «Volya» (που σημαίνει «Βουλγαρία του Βόλγα») του ρωσόφιλου επιχειρηματία Βεσέλιν Μαρέσκι που πήρε 4,15%. Το νεοϊδρυθέν κόμμα «Dost», της τουρκόφωνης μειονότητας, που υποστηρίχθηκε ανοικτά από την τουρκική κυβέρνηση, δεν μπήκε στο κοινοβούλιο, γιατί πήρε ποσοστό 2,85%, (κάτω του πλαφόν 4%).
Σύμφωνα με μερίδα του βουλγαρικού Τύπου, η κατανομή των κομμάτων, που κατάφεραν να πάρουν ποσοστό άνω του πλαφόν 4% και να μπουν στη νέα Βουλή έχει ως εξής: 95 έδρες στο GERB, 80 έδρες στο ΒSP, 27 έδρες στους «Ενωμένους Πατριώτες», 26 έδρες στο MRF και 12 έδρες στο κόμμα «Volya». Πιθανή θεωρείται η συνεργασία του GERB με τους εθνικιστές «Ενωμένους Πατριώτες» που είναι εχθρικοί προς τους λαθρο «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες, τους Μουσουλμάνους, τους Ρομά και είχαν δώσει κοινοβουλευτική στήριξη στον Μπορίσοφ σε προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να συμμετάσχουν σε αυτήν.
----------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ανησυχητική αύξηση των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη
ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι εντατικές προσπάθειες των ισραηλινών κατοχικών αρχών, τα τελευταία χρόνια, να αλλοιώσουν τη δημογραφική σύνθεση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μεταξύ άλλων και μέσω της κλιμάκωσης των εβραϊκών εποικισμών είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των Εβραίων εποίκων στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης κατά 420.000 μέσα στην τελευταία πενταετία (αύξηση 23%!).
Τα στοιχεία δόθηκαν χτες από τον Γιάακοφ Κατζ, πρώην βουλευτή και ένα από τα ισχυρά ηγετικά στελέχη των Εβραίων εποίκων, σε μία προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες βδομάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και αυτήν του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο μία «αμοιβαία κατανόηση» για την «επιβράδυνση» των εβραϊκών εποικισμών.
Ο Κατζ επέμενε ότι τα τελευταία στοιχεία από το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν «αμετάβλητη κατάσταση στο έδαφος», με τάση αύξησης. Σημείωσε ότι ο πληθυσμός των εποίκων έφθασε τους 420.899 το φετινό Γενάρη, αύξηση 3,6% σε σχέση με πέρσι και 23% από το Γενάρη του 2012. Ωστόσο, από τα στοιχεία του Κατζ λείπουν οι πάνω από 200.000 έποικοι που έχουν εγκατασταθεί σε τεράστιους οικισμούς κατεχόμενων εδαφών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που επίσης αποτελεί τμήμα της Δυτικής Οχθης. Στο υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε προχτές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία «κατανόησης» με τις ΗΠΑ για το θέμα των εποικισμών και ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται...
---------------------------------------------------------------------------------
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!! Χριστίνα Βελίγκου λέγομαι και ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΦΕΙΣ !!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !!!
φιλαρακια μου !!τελικα θα γινει ο πλειστηριασμος ,μεθαυριο στις 29 /3 /1017 . ελπιζω να μου συμπαρασταθειτε να αποτρεψουμε τον πλειστηριασμο !! ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ !!! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΠΕΝ ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΜ ΠΟΥ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!! ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΙΛΙΟΝ .ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΤΕ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! Μανάκη Α. 11, Ίλιον, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ