Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κυριακη 5 Μαρτιου 2017


Σαν σήμερα, το 1871 γεννήθηκε η Γερμανίδα κομμουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ. Δραστηριοποιήθηκε αρχικά μέσα από τις γραμμές του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και στη συνέχεια στις γραμμές του Ανεξάρτητου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Σπαρτακιστών, από την οποία αργότερα προέκυψε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας. Πολέμια του οπορτουνισμού, κύριος εκφραστής του οποίου ήταν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Καρλ Λίμπκνεχτ στην καταδίκη του γερμανικού ιμπεριαλισμού (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος) και την επαναστατική πάλη της εργατικής τάξης. Υπήρξε από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της Γερμανικής Επανάστασης του 1918. Μετά την ήττα της επανάστασης συνελήφθη και δολοφονήθηκε μαζί με τον Κ. Λίμπκνεχτ στις 15/1/1919.
Στις 15 Γενάρη 1919, γύρω στις 9 το βράδυ, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές για τη Γερμανική Εθνοσυνέλευση και σε συνθήκες γενικευμένης αντεπαναστατικής τρομοκρατίας που διενεργείται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε συμμαχία με την αστική τάξη, συνελήφθη στην οδό Μανχάιμ 53, στα δυτικά του Βερολίνου, μαζί με τον Καρλ Λίμπκνεχτ. Και οι δύο τους οδηγήθηκαν στο επιτελείο του ιππικού της φρουράς και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν από τους στρατιωτικούς με κτηνώδη τρόπο. Οι δολοφόνοι θα παραδώσουν το πτώμα του Καρλ σ' ένα σταθμό πρώτων βοηθειών ως "πτώμα αγνώστου ανδρός", ενώ το πτώμα της Ρόζας θα το πετάξουν από τη γέφυρα της Λιχτενστάιν στο κανάλι Λάνβερχ. Ο εντοπισμός του θα γίνει δυνατός μόλις στις 31 Μάη του 1919, όταν τα νερά θα το βγάλουν στην ακτή. Ο Β. Ι. Λένιν, παρά τις μεγάλες διαφωνίες που είχε μαζί της, έγραψε για την Ρ. Λούξεμπουργκ: «Ήταν και παραμένει ένας αετός. Και όχι μόνο η μνήμη της θα είναι πάντα ιερή για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου, μα και η βιβλιογραφία της και η πλήρης συλλογή των έργων της... θα είναι ένα διδακτικότατο μάθημα, που θα διαπαιδαγωγεί πολλές γενιές κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο».
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. TI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Σύμφωνα με το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα “Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 εως 2015″, μεταξύ άλλων αναφέρονται επι λέξει τα εξής : “… το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση” (σελ.8),
… η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού, (Την ώρα που τιμωρούν τους Έλληνες αν κάνουν παιδιά αυξάνοντας την φορολογία λένε ότι πληθυσμός γερνάει, Αντί να δώσουν ελαφρύνσεις για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, φέρνουν μετανάστες. Δεν πρόκειται για αναστροφή γήρανσης του πληθυσμού. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. Και το εκτελούν μεθοδικά και αποφασισμένα με σχέδιο που δεν το κρύβουν, κι όποιος το πάρει είδηση τι κάνουν και διαμαρτυρηθεί θα τον πουν ρατσιστή και φασίστα)
“…η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών, πάντα μέσω των νομίμων οδών” (σελ 7 και 8), “η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή) ” (σελ. 6). (σχόλιο: εδώ γελάμε....) (κι αν δεν είναι νόμιμες τους κάνουμε νόμιμους αμέσως μετά, τους δίνουμε επιδόματα ελαφρύνσεις περίθαλψη... ότι στερούμε από τους Έλληνες που είναι άχρηστοι πια γιατί δεν περιλαμβανονται στα σχεδια της Νεας Ταξης, μακροπνοο μασονικο σχεδιο που πηρε σαρκα και οστα επι Χιτλερ)
ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά η παραποιημένα έγραφα «ελληνικότητας » πήραν την ελληνική ιθαγένεια και ορκίσθηκαν . Όταν όμως θέλησαν να εκδώσουν αστυνομική ταυτότητα ,οι αστυνομικές αρχές μετά από πολλές καταγγελίες αναγκάστηκαν να εξετάσουν από την αρχή όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα και διαπίστωσαν χιλιάδες πλαστά. Τώρα υπάρχει νομικό κενό ,επειδή αυτοί οι άνθρωποι ήδη πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Οι παρανόμως ελληνοποιηθέντες είναι στην πλειοψηφία τους Αλβανοί.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, το 1940, συμφωνα με την ψευτικη προπαγανδα της CIA, ο Στάλιν δηθεν έδωσε τη διαταγή για την εκτέλεση 22.000 Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου. Το έγκλημα, που το εκαναν οι γερμανοι ναζιστες το 1941, έγινε στο δάσος του Κατίν κοντά στην πόλη Σμολένσκ της Δυτικής Ρωσίας. Στην ιστορία έμεινε ως «η σφαγή του Κατίν». Το 1990, επί προεδρίας του προδοτη μελλοντικου πιτσαδορου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα πλαστα έγγραφα για να αποδείξουν με πλαστα «στοιχεία» ότι οι Σοβιετικοί είχαν την ευθύνη για τη σφαγή στο Κατίν.
Σημερα, διάφοροι αλητες, αναμασουν τις ιδιες μαλακιες! Και νομιζουν ότι θα τους πιστεψουμε!. Εκτελεστηκαν με Γερμανικες σφαιρες και γερμανικα σκοινια, που βρεθηκαν στα πτωματα.; Οι ερευνες απεδειξαν αλλα απο αυτα που λεγονται. Οσο.για την ταινια, του Αντρει Βαιντα, ψεματα, και γιαυτο πατατα
----------------------------------------------------------------------------------
Ναι! Ετούτη 'δω η χώρα είναι η μοναδική από τις κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες από την οποία ούτε στρατιωτικό σώμα πολέμησε στο πλευρό των ναζί κατά του Κόκκινου Στρατού ούτε η εργατική της τάξη επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας.
Όταν μετά τη Μάχη του Στάλινγκραντ οι ναζί αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν και να στείλουν στο Ανατολικό Μέτωπο μεγάλο τμήμα του γερμανικού εργατικού δυναμικού, τα κενά καλύφθηκαν με την πολιτική επιστράτευση εργατών από τις κατεχόμενες χώρες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εδώ. Οι μεγάλες παλλαϊκές κινητοποιήσεις, με γενικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων, στις 24 Φεβρουαρίου και κυρίως στις 5 Μαρτίου 1943, υποχρέωσαν τις αρχές Κατοχής και τη δωσιλογική κυβέρνηση Λογοθετόπουλου σε άτακτη υποχώρηση. Το Διάταγμα της Επιστράτευσης έμεινε στα χαρτιά.
Πρόκειται για ένα ακόμη τεράστιας σημασίας επίτευγμα του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, και του λαού της Αθήνας, που άφησε στο πεδίο των συγκρούσεων με τους κατακτητές 18 νεκρούς, ενώ σε 135 ανέρχονταν οι τραυματίες. Και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που δεν είναι και τόσο γνωστό: Ομιλήτρια στη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση της 5ης Μαρτίου, πριν την επίθεση των διαδηλωτών και την καταστροφή των αρχείων του Υπουργείου Εργασίας, ήταν μια μικρή αγωνίστρια, η Νίκη, μέλος της ΕΠΟΝ που μόλις πριν λίγες μέρες είχε ιδρυθεί.
---------------------------------------------------------------------------------
73 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς.
Ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του ΕΑΜ, όπως και όλες οι εργατικές-λαϊκές συνοικίες της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, η Κοκκινιά δέχτηκε αλλεπάλληλες επιθέσεις από Γερμανούς, χωροφύλακες και ταγματασφαλίτες, από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 1944. Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τον ΕΛΑΣ με τη συμβολή των κατοίκων της εργατούπολης, ενώ τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η οικονομική ζωή ολόκληρου του Πειραιά σταμάτησε από τη μεγάλη απεργία που κήρυξε το Εργατικό ΕΑΜ. 300 Κοκκινιώτες πιάστηκαν κατά τις εφόδους των φασιστών και κλείστηκαν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, πολλοί από τους οποίους εκτελέστηκαν.
Η απόκρουση των φασιστικών επιθέσεων είχε ως συνέπεια να παραμείνει η συνοικία απελευθερωμένη μέχρι το τέλος της Κατοχής. Η εκδικητικότητα των φασιστών εκδηλώθηκε με νέα αιφνιδιαστική επίθεση, στις 17 Αυγούστου, όταν πραγματοποιήθηκε το πολύνεκρο Μπλόκο.
Η Μάχη της Κοκκινιάς, όπως και οι άλλες μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες, φανερώνουν μια σημαντική διάσταση του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος εκείνων των χρόνων. Τη μαζική στήριξή του από την εργατική τάξη, που είχε αναδειχθεί σε ηγεμονική δύναμη, στην ευρύτερη εαμική λαϊκή συμμαχία. Προσδίδοντας, έτσι, στην Εθνική Αντίσταση σαφή χαρακτηριστικά ταξικής-κοινωνικής αντιπαράθεσης.
---------------------------------------------------------------------------------------
Όταν στο εξώφυλλο ενός περιοδικού όπως το συριζαιικο UNFOLLOW ο Λαφαζάνης εμφανίζεται πλάι στον Μιχαλολιάκο σε μια προβοκάτσια γκεμπελικής έμπνευσης, ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτός που θίγεται. Η βρώμικη προβοκάτσια στρέφεται κατά του συνόλου των μελών της ΛΑΕ και όλων εκείνων που εκφράζονται πολιτικά απ' αυτήν. Δεν είναι υποχρέωση της ΛΑΕ να καταγγείλλει ξεκάθαρα την προβοκάτσια και τους προβοκάτορες; Θα συνεχίσει ν' αφήνει ακάλυπτο τον κόσμο της στις όποιες αλήτικες επιθέσεις των όποιων εγκάθετων των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών;
--------------------------------------------------------------------------------
Στο εξώφυλλο του Unfollow,αυτής της εμετικής κίτρινης φυλλάδας[περιοδικού],πού θέλει να καλύψει το κενό της ''έξω του σύριζα αριστεράς'',μιας και από την άλλη βρίσκεται η Κontra News του Κουρή,πού τσουβαλιάζεται η Ζωή,η Κουτσούμπας και ο Λαφαζάνης με το Μιχαλολιάκο λέγοντας ότι ο Τσίπρας μόνο μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ είτε επειδή θα μας πετάξουν ή γιατί θέλει να επιβιώσει πολιτικά θα θελα κάποιες επεξηγήσεις.Στο Report στο ένθετο των παραπολιτικών δουλεύει ως υπαλληλος των δημοσιογράφων Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου[πρωτίστως] και Αυγουστίνου Ζενάκου ο Παναγιώτης Σωτήρης,ο μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού και αντικαπιταλιστής.Και να με συμπαθάτε για την ειρωνεία,μιας και εγώ τη λέξη σύντροφο και συντρόφισσα δεν την έχω καραμέλα.Τη λέω δύσκολα και όταν τη λέω την εννοώ.Λοιπόν στο διά ταύτα:ποια είναι η θέση της λαέ πού ένα μέλος της δέχεται να δουλεύει με έναν τύπο πού και το άλλο περιοδικό στο οποίο απασχολείται εξισώνει το Λαφαζάνη[πού όσο και αν διαφωνώ με τη νοοτροπία και τη λογική του τον σέβομαι],τη Ζωή και τον Κουτσούμπα με το Μιχαλολιάκο;Αυτό είναι πολιτική κριτική από μεριάς του Unfollow;Προς επίρρωσιν όσων λέω εδώ το άθλιο σχόλιο του Αυγουστίνου Ζενάκου στο facebook βαθιά αντιπολιτικό ενισχύοντας τη λογική του αντιπολιτικού ζόφου ο υπάλληλος και δουλάκι του επιχειρηματία και εφοπλιστή πλοιοκτήτη πρεζέμπορου κάτα πάσα πιθανότητα Βαγγέλη Μαρινάκη και όπως φαίνεται υπαλληλάκο και του τωρινού καθεστώτος.
Με αυτούς λοιπόν εγώ δεν έχω καμία σχέση ούτε με όσους συγχρωτίζονται μαζί τους,ούτε με εκείνους πού δικαιολογούν τους ''συντρόφους'' τους. Γι αυτό δεν ήλθα στην εκδήλωση της ΛΑΕ.Γιατί όσο και να εκτιμώ την οικονομική σκέψη του Τόλιου δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τον Παναγιώτη Σωτήρη.Η λογική τα μισθά να πέφτουν τέλειωσε και το ''δε βαριέσαι επίσης'',όπως και ο ελιτίστικος ακαδημαικός αριστερισμός.Καλύτερα να πεθάνω στην ψάθα παρά να γίνω η εταίρα ενός δουλοκτήτη,όπως είπε λίγο πριν πεθάνει ο Μιχάλης Κατσαρός.Άντε καληνύχτα και να προσέχετε τους ανθρώπους πού δεν μιλάνε ανοιχτά και κρύβονται πίσω από λόγια άλλων και δεν λένε ποτέ τι κάνουν και γιατί το κάνουν.
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Αθήνα 4 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μελών του Ε.ΠΑ.Μ. στη συγκέντρωση - πορεία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΠΑΜ κατά των αντιλαϊκών πολιτικών και των επιλογών της κυβέρνησης που στρέφονται κατά των Ελλήνων πολιτών, κατόπιν εντολής των τοκογλύφων δανειστών, πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Η δράση αυτή του ΕΠΑΜ πραγματοποιήθηκε και με αφορμή την επερχόμενη μαζική πλέον παράδοση των περιουσιών των Ελλήνων στους τοκογλύφους δανειστές, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ωστόσο, επιβεβαιώνοντας την μέχρι τώρα στάση της, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους διαδηλωτές έχοντας παρατάξει τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου, ενώ καθ´ όλη τη διάρκεια της πορείας πετούσε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια δηλώνει το μαχητικό παρόν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία ολόκληρης της χώρας, δεσμεύτηκε και αυτό αποτελεί ύψιστη υποχρέωση, για την επιστροφή στους νομίμους ιδιοκτήτες τους, της κλεμμένης περιουσίας των Ελλήνων, που αρπάχτηκε από τους τοκογλύφους δανειστές.
---------------------------------------------------------------------------------
Πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων με κύριο θέμα την φέτα
4/3/2017 18.00
Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, με την παρουσία εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτροφών, στον Τύρναβο της Λάρισας, με βασικό θέμα την προστασία της φέτας σε σχέση με την εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά (CETA). Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, για να τεθεί ενιαία το ζήτημα της καταγγελίας της συμφωνίας CETA, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες διεκδίκησης της προστασίας της φέτας και του ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) χαρακτήρα της. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε τη φέτα ως το «λευκό χρυσό» της ελληνικής οικονομίας, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση των κτηνοτρόφων πως η συμφωνία CETA σημαίνει ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας.
«Η Συμφωνία CETA σημαίνει το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας. Αυτό συμβαίνει διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως παρά το γεγονός ότι εδώ και κάποια χρόνια στον Καναδά παράγεται παράνομα φέτα, εντούτοις με τη συμφωνία CETA δίνεται η δυνατότητα να παράγουν νόμιμα φέτα. Το πρόβλημα είναι πως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο έχουν συγκεκριμένα τυροκομεία και έτσι θα πνίξουν την αγορά με φέτα αγελαδινή, ενώ το γάλα θα προέρχεται από ζώα που τρώνε μεταλλαγμένες ζωοτροφές με αποτέλεσμα να ξεκληρίσουν την κτηνοτροφία της Ελλάδας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παλάσκας.
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας επιτέθηκε επίσης και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία στο Ευρωκοινοβούλιο. «Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που στήριξαν τη συμφωνία, μάλλον έχουν δεσμευτεί εδώ και κάμποσα χρόνια ή είπαν ναι στη συμφωνία και δεν μπορούν να την πάρουν πίσω. Επίσης κάποιοι στηρίζουν τη συμφωνία γιατί είναι η γραμμή του κόμματος και δεν μπορούν να ξεφύγουν», σημείωσε. Μετά το τέλος της σύσκεψης εκδόθηκε ψήφισμα κριτικής των κτηνοτροφών στη συμφωνία CETA, αλλά και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
---------------------------------------------------------------------------------
Δίχως άλλο, ήταν ένα «ευτυχισμένο» ζευγάρι, που τραβούσε σαν «μαγνήτης» πάνω του τους φακούς των ΜΜΕ. Κάθε σοβαρό κοσμοπολίτικο περιοδικό έπρεπε να έχει αφιέρωμα σ' αυτούς. Εκείνη, η Μαρία Μαξάκοβα - Ινγκεμπερς, τραγουδίστρια της όπερας και βουλευτίνα της «Ενιαίας Ρωσίας», δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος, του Προέδρου Βλ. Πούτιν και του πρωθυπουργού, Β. Μεντβέντεφ. Εκείνος, ο Ντενίς Βορονένκοφ νομικός, διδάκτορας νομικών επιστημών και βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Παντρεύτηκαν ενώ ήταν και οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές των κομμάτων τους το 2015 και ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν έναν γιο, κερνώντας σάντουιτς με χαβιάρι όλους τους συναδέλφους τους στη ρωσική Κρατική Δούμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχηγού του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος, Β. Ζιρινόφσκι. Η οικογενειακή τους συμβίωση λάμβανε και πολιτικά χαρακτηριστικά, όταν έκαναν «κοινές συναντήσεις με τους εκλογείς», ενημερώνοντας από κοινού για τις πολιτικές δραστηριότητες και νομοθετικές πρωτοβουλίες τους. Κάτι, που τα ρωσικά ΜΜΕ εκθείαζαν, δείχνοντας τον «πολιτισμένο» και συναινετικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να διεξάγεται η πολιτική «διαπάλη» στη Ρωσία. Σαν μια «ενοχλητική μύγα» δίπλα στην όμορφη «τούρτα» που σέρβιραν τα ρωσικά ΜΜΕ, ήταν κάποιες έρευνες της εισαγγελίας, που κατηγορούσε τον Ντ. Βορονένκοφ για μαφιόζικη κατάληψη και ιδιοποίηση ενός κτιρίου στο κέντρο της Μόσχας, αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ολη, όμως, αυτή η «μαγική» εικόνα, ήρθε «τούμπα» πριν από λίγες μέρες. Το ανδρόγυνο, που νωρίτερα, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2016, δεν επανεκλέχτηκε στην Κρατική Δούμα, εντελώς ξαφνικά μετακόμισε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έλαβε και την ουκρανική υπηκοότητα. Νωρίτερα από αυτό, ο Ντ. Βορονένκοφ κατέθεσε στον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, κατά του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην υπόθεση δίωξης του τελευταίου για «εσχάτη προδοσία». Σύμφωνα με όσα διαρρέουν τα ΜΜΕ, στην κατάθεσή του, ως πρώην μέλος της μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής του ρωσικού κοινοβουλίου για ζητήματα κρατικής ασφάλειας, ο Ντ. Βορονένκοφ κατέθεσε πως ο Γιανουκόβιτς, για να διατηρηθεί στον προεδρικό «θώκο», είχε συμφωνήσει να αφήσει ρωσικές στρατιωτικές μονάδες να διεισδύσουν στην Ουκρανία. Κάτι, που, σύμφωνα με τις κατηγορίες του, οδήγησε στην εύκολη «προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία και στα αιματηρά γεγονότα στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Μάλιστα, ο Ντ. Βορονένκοφ, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει αυτή του τη στάση, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε: «Η κατάσταση στη Ρωσία είναι όπως στη ναζιστική Γερμανία. Δεν θέλω να ζήσω στο ψέμα και στην υποκρισία. Εγινα πολίτης της Ουκρανίας και είμαι υπερήφανος γι' αυτό». Κι αυτές τις δηλώσεις τις έκανε την ώρα που στην Ουκρανία απαγορεύεται το ΚΚ Ουκρανίας και γκρεμίζονται τα αντιφασιστικά και σοβιετικά μνημεία, την ώρα που οι επίσημες ουκρανικές αρχές δικαιώνουν τους συνεργάτες των ναζί.
Εννοείται, πως οι εξελίξεις προκάλεσαν την «έκρηξη» των ρωσικών ΜΜΕ, που κατηγόρησαν τον πρώην βουλευτή του ΚΚΡΟ για «εθνική προδοσία». Το ίδιο το κόμμα του, με μια λιτή δήλωση σημείωνε πως ο συγκεκριμένος, από τη στιγμή που πήρε την υπηκοότητα άλλης χώρας, έπαψε αυτομάτως να έχει σχέσεις με το ΚΚΡΟ.
---------------------------------------------------------------------------------
Μισθό 630 ευρώ το μήνα για τους μετανάστες & πρόσφυγες...
.προτείνει με πρόταση νόμου η "συντρόφισσα" του Τσίπρα Laura Boldrini, πρόεδρος της ιταλικής βουλής Έτσι, ξανακτύπησε η Laura Boldrini, συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του "αριστερού" "Δημοκρατικού κόμματος", ως βουλευτής της Οικολογικής Αριστεράς" (Sinistra Ecologia Libertà), που έχει αρχηγό τον Nichi Vendola, δεξί χέρι στην Ιταλία του Αλέξη Τσίπρα και του ιταλικού κόμματος "Λίστα Τσίπρα", που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη.
Η Laura Boldrini, του κόμματος SEL, του... Nichi Vendola και της "Λίστας Τσίπρα - Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη", μας είναι γνωστή και για τους αγώνες της -όπως κι ο αρχηγός της- υπέρ των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" των γκέι και λεσβιών: "Eίναι ηθικό καθήκον, να δοθούν παιδιά στους γκέι"... Η ίδια, πριν λίγο καιρό είχε κτυπήσει εκ νέου: Πρέπει να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας... για να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...
Τώρα, η "δικαιωματική" κυρία συμμετέχει στο νέο αδελφό κόμμα του Τσίπρα, που δημιούργησε ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ Stefano Fassina, ο δικαιωματικός κατασκευασμένος "πολιτικός", διορισμένος βουλευτής από τον Renzi, που αποφάσισε να κάνει τη "νέα ιταλική αριστερά". Σ' αυτό το συνέδριο συναντήθηκαν εκ νέου τα μορμολύκεια της "δικαιωματικής αριστεράς", ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έχεις τέτοια "αριστερά"... τύφλα να 'χει η δεξιά !
---------------------------------------------------------------------------------
B. Ιρλανδία: Με μία έδρα διαφορά κέρδισε τις εκλογές το Ενωτικό Κόμμα
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, 07:50
Το φιλοβρετανικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP) παρέμεινε το ισχυρότερο στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού κέρδισε με μόλις μία έδρα διαφορά το αριστερο εθνικιστικό κόμμα Sinn Féin στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν κοπιώδεις συνομιλίες για να σχηματιστεί ξανά μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Το DUP κέρδισε τις 28 από τις 90 έδρες του κοινοβουλίου της επαρχίας και 28,1% (από 29,2%), αφού το Σιν Φέιν, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση της δύναμής του, με 27 εδρες και 27,9% (από 24%), σχεδόν εκμηδένισε το προβάδισμα των 10 εδρών που είχε εξασφαλίσει το κόμμα των Ενωτικών στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από έναν χρόνο. Μόλις 1.000 ψήφοι από το σύνολο των 800.000 ήταν η διαφορά των δύο παρατάξεων, στις πιο αμφίρροπες εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι Σοσιαλδημοκρατες διατηρησαν τα ποσοστα τους και τις εδρες τους με 12 εδρες και 11,9%, το Ενωτικο Κομμα του Ωλστερ 10 εδρες και 12,9%, η Συμμαχια 8 εδρες και 9,1%, οι Πρασινοι 2 εδρες και 2,3% το TUV 1 εδρα και 2,6%,και το People Before Profit 1 εδρα και 1,8%.
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν τώρα στη διάθεσή τους τρεις εβδομάδες για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, αν θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο η εξουσία να πάει στο Ουεστμίνστερ, το βρετανικό κοινοβούλιο, για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία.
-------------------------------------------------------------------------------
Φινλανδία: Αποχωρεί από το κόμμα των ακροδεξιών ο υπουργός Εξωτερικών
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 09:55
Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηγεσία του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικου Κόμματος των Φιλανδων (πρωην Αληθινοι Φιλανδοι) τον Ιούνιο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει πρόκληση για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης της χώρας. «Δεν θα είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο. Είναι καιρός να κάνω κάτι διαφορετικό» έγραψε ο Σόινι σε μπλογκ και τόνισε ότι «Αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση». Είπε ακόμα ότι θα ήθελε να μείνει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, αλλά προσέθεσε ότι αυτό εξαρτάται από το αν το κόμμα θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό ή όχι.
Ο 54χρονος φινλανδός πολιτικός, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του κόμματος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του, λαμβάνοντας σκληρή στάση απέναντι στις πολιτικές διάσωσης της ευρωζώνης. Ηταν υπερμαχος να διωχθει η Ελλαδα από την ευρωζωνη διατηρωντας το χρεος που της φορτωσαν, κανοντας την αποικια των βορειων ευρωπαικων χωρων. Ωστόσο, μετά την είσοδο στον κυβερνητικό συνασπισμό το 2015, οι ακροδεξιοι άρχισαν να χάνουν ποσοστά συμφωνα με τις δημοσκοπησεις.
-------------------------------------------------------------------------------
Μετά τη μεγάλη άνοδο του Sinn Féin στη Β. Ιρλανδία: Το μήνυμα του Τζ. Άνταμς στο φιλοβρετανικό DUP
Παραίτηση της ηγέτιδας των ενωτικών (DUP) ζήτησε εκ νέου ο Τζέρι Άνταμς προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. Το DUP κέρδισε τις 28 από τις 90 έδρες του κοινοβουλίου της Β. Ιρλανδίας, αφού το Σιν Φέιν, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση της δύναμής του, σχεδόν εκμηδένισε το προβάδισμα των 10 εδρών που είχε εξασφαλίσει το κόμμα των Ενωτικών στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από έναν χρόνο.
Το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Ιρλανδία που παρουσιάζει ακόμα πιο διχασμένους τους πολίτες, «δημιουργεί ανησυχία ότι το ενδεχόμενο να αναλάβει το Λονδίνο απευθείας την εξουσία της επαρχίας είναι αναπόφευκτο»,υποστηρίζει ο Independent. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πολιτική διαμάχη μεταξύ του αριστερού-εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν και του φιλοβρετανικού ενωτικού DUP, αφού κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός τον οποίον είχαν σχηματίσει. Ωστόσο, «η από κοινού άσκηση της εξουσίας», όπως ορίζει η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, «φαίνεται να έχει βυθιστεί στην αβεβαιότητα, αφού το Σιν Φέιν κατάφερε να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό από ποτέ», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Το Σιν Φέιν, αύξησε τα ποσοστά του περισσότερο και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, εξασφαλίζοντας μόλις μία έδρα λιγότερη από τους Ενωτικούς. Τώρα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν στη διάθεση τους τρεις εβδομάδες για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Η παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην ηγέτη του Σιν Φέιν στη Βόρεια Ιρλανδία, Μάρτιν ΜακΓκίνες στις αρχές Ιανουαρίου, οδήγησε στις πρόωρες εκλογές, αφού η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, προβλέπει ότι η εξουσία πρέπει να είναι μοιρασμένη στα χέρια ενωτικών και εθνικιστών. Ο ΜακΓκίνες παραιτήθηκε όταν η πρωθυπουργός της επαρχίας και ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη πιθανής εμπλοκής της σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Σύμφωνα με δηλώσεις ηγετικών στελεχών του Σιν Φέιν, και της Μισέλ Ο’Νιλ που διαδέχθηκε τον ΜακΓκίνες, το κόμμα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τους Ενωτικούς, όσο δεν παραιτείται η Φόστερ. Μιλώντας στον Independent, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο ιστορικός ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς είπε ότι ελπίζει πως τώρα το DUP «πήρε το μάθημά του», ότι η από κοινού άσκηση της εξουσίας στη Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι κάτι δεδομένο αλλά βασίζεται στη συνεργασία του Σιν Φέιν. Ο Άνταμς δήλωσε στην εφημερίδα χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή την κυβέρνηση χωρίς την συγκατάθεση του άλλου κυβερνητικού εταίρου, και εκείνοι δεν θα μπορούσαν επίσης να συμμετέχουν χωρίς τη δική μας συγκατάθεση. Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους».
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Τζέρι Άνταμς επανέλαβε ακόμα την απαίτηση του κόμματος του για άμεση παραίτηση της Αρλίν Φόστερ, όσο εκκρεμεί η ανεξάρτητη έρευνα σε βάρος της, δηλώνοντας ότι «είναι πολύ σοβαρή η κατηγορία εναντίον της, (πρόκειται για) μισό δισεκατομμύριο λίρες από χρήματα φορολογούμενων (που χάθηκαν) ως αποτέλεσμα διαφθοράς ή απάτης. Πρέπει να ερευνηθεί και όσο συνεχίζεται, πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία». Τέλος, επεσήμανε ότι «τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του DUP για το αν θα κρατήσει τη Φόστερ ως ηγέτη» και είπε ότι αυτός και το κόμμα του έχουν απευθύνει πρόσκληση στις δύο πλευρές για συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν αν μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν από κοινού την εξουσία.
Tα αποτελέσματα: Εκμηδενίστηκε το προβάδισμα του DUP
Το φιλοβρετανικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party, DUP) παρέμεινε το ισχυρότερο στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού κέρδισε με μόλις μία έδρα διαφορά το Sinn Féin στις πρόωρες εκλογές, τις οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν κοπιώδεις συνομιλίες για να σχηματιστεί ξανά μια κυβέρνηση συνεργασίας. Το DUP κέρδισε τις 28 από τις 90 έδρες του κοινοβουλίου της επαρχίας, αφού το Σιν Φέιν, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση της δύναμής του, σχεδόν εκμηδένισε το προβάδισμα των 10 εδρών που είχε εξασφαλίσει το κόμμα των Ενωτικών στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από έναν χρόνο. Μόλις 1.000 ψήφοι από το σύνολο των 800.000 ήταν η διαφορά των δύο παρατάξεων, στις πιο αμφίρροπες εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ στη Βόρεια Ιρλανδία. Το DUP τάσσεται την ένωση με την Μεγάλη Βρετανία ενώ το Σιν Φέιν επιδιώκει την επανένωση με την Ιρλανδία. Στις εκλογές του Μαΐου του 2016, οι Ενωτικοί είχαν κερδίσει 38 έδρες, έναντι 28 του αριστερού-εθνικιστικού Sinn Fein, σε μία βουλή που είχε τότε 108 έδρες. Η συμμετοχή στις πρόωρες εκλογές ήταν αυξημένη κατά 10 μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και έφτασε το 64.8%.
Δεν παραιτείται η Φόστερ παρά την αποκάλυση για το σκάνδαλο
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν τώρα στη διάθεσή τους τρεις εβδομάδες για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, αν θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο η εξουσία να πάει στο Ουεστμίνστερ, το βρετανικό κοινοβούλιο, για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία. Η παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μάρτιν ΜακΓκίνες και πρώην ηγέτη του Σιν Φέιν, στις αρχές Ιανουαρίου, οδήγησε στις πρόωρες εκλογές, αφού η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, προβλέπει ότι η εξουσία πρέπει να είναι μοιρασμένη στα χέρια Ενωτικών και εθνικιστών. Ο ΜακΓκίνες παραιτήθηκε όταν η πρωθυπουργός της επαρχίας και ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής της σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Η πολιτική κρίση είναι πιθανό να συνεχιστεί αν το Σιν Φέιν, επιμείνει στην άρνησή του να συνεργαστεί με την Φόστερ, που έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Μετά από μία σκληρή προεκλογική εκστρατεία που δίχασε, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να λειτουργήσουν οι θεσμοί τις ερχόμενες εβδομάδες», εκτιμά η εφημερίδα The Irish News. Οι αναλυτές προεξοφλούν αποτυχία στις συνομιλίες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάληψη της εξουσίας από το Λονδίνο για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. Εκτός από το σκάνδαλο διαφθοράς, που σχετίζεται με υπεξαίρεση χρημάτων από πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπάρχει ακόμα ένα βασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό έχει να κάνει με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Ενωτικοί πήραν στάση υπέρ του Brexit, ενώ το Σιν Φέιν τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά «σκληρών» συνόρων με το νότο, αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, καθώς υπάρχουν ισχυροί οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των πολιτών στις δύο πλευρές. Το εθνικιστικό Σιν Φέιν έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση. Η Μισέλ Ο’Νιλ (φωτογραφία παρακάτω) που διαδέχθηκε τον Μάρτιν ΜακΓκίνες στην ηγεσία του Σιν Φέιν, επιβεβαίωσε μιλώντας στο AFP ότι δεν θα υποχωρήσει από την άρνησή της να συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με την Αρλίν Φόστερ. Πάντως, αν η πολιτική κρίση συνεχιστεί, θεωρητικά το Λονδίνο έχει δικαίωμα να προκηρύξει εκ νέου εκλογές.
----------------------------------------------------------------------------------
Δημευουν την περιουσια των Ελληνων. Με προσχημα τα (ανεξαρτητως ποσου) χρεη όχι μονο στην Εφορια αλλα και στα Ταμεια. Colpo Grosso με συνταγη της τροικας. Οι οφειλετες δεν μπορουν να προχωρησουν ουτε καν σε γονικες παροχες και δεν δυνανται να προβουν σε μεταβιβασεις ακομα και αν εχουν υπαχθει σε ρυθμιση και είναι απολυτα συνεπεις. Ιδιοκτητες ακινητων, μαστιγιο σε πολλους, και καροτο σε λιγους.
---------------------------------------------------------------------------------
Θρακη. «Δωρακι» στην Αγκυρα εξι νηπιαγωγεια. Γινονται πλεον διγλωσσα.
------------------------------------------------------------------------------------
200.000 αιτησεις για 242 θεσεις τραυματιοφορεων. Διεκδικουν 242 θεσεις με μισθο 780 ευρω μικτα. Ψαχνουν με αγωνια μια θεση στο Δημοσιο για να επιβιωσουν. Ετοιμοι να «ξενιτευτουν» από το ένα ακρο της Ελλαδας στο άλλο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Σε αδιεξοδο. Στα χρονια της κρισης η μεσαια ταξη ταξιδεψε εξπρες από τον Παραδεισο στην Κολαση. Τα εισοδηματα μειωνονται, οι φοροι αυξανονται, τα παιδια μεταναστευουν η μενουν ανεργα, περιπου το 40% των στεγαστικων και το 65% των καταναλωτικων δανειων βρισκονται σε οριστικη αδυναμια εξυπηρετησης.
----------------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση σταθμος. Ευρωασπιδα στα αυθαιρετα αν είναι πρωτη κατοικια.
----------------------------------------------------------------------------------
Πτωση κινησης εως 30% στη φετινη θεατρικη σεζον.
------------------------------------------------------------------------------------
Η ενοποιηση στον ΕΦΚΑ εφερε χαος. Οι Ομοσπονδιες Εργαζομενων στα Ασφαλιστικα Ταμεια ειχαν προειδοποιηση για το χαμο που γινεται. Αν υπηρχε ένα μεταβατικο σταδιο πολλα προβληματα θα ειχαν αποφευχθει. Χαθηκαν δεδομενα ασφαλισμενων. Τεραστιες ουρες σε όλα τα υποκαταστηματα.
--------------------------------------------------------------------------------
«Ελευθερια του Τυπου» η εφημεριδα του Μαρινακη.
-------------------------------------------------------------------------------------
Καυση νεκρων. Στην Πατρα το πρωτο αποτεφρωτηριο.
---------------------------------------------------------------------------------
Μαρτυριες. «Κλαψαμε πολύ για οσα αφησαμε στη Πολη (Κωνσταντινουπολη)».
-------------------------------------------------------------------------------
Στο γαιτανακι των δηλωσεων ανησυχιας για πιθανη στρατιωτικη εμπλοκη στο Αιγαιο, προστεθηκε προχθες ο αμερικανος πρεσβης στην Αθηνα Τζεφρι Πραιατ (υπηρετουσε πριν στην Ουκρανια) ο οποιος χαρακτηρισε υπευθυνη τη σταση της Αθηνας. Οι ΗΠΑ βεβαια διαχρονικα κάθε άλλο παρα ρολο ειρηνοποιου εχουν. Χθες εκδηλωσε ανησυχια και ο Δ. Κουτσουμπας του ΚΚΕ για θερμο επεισοδιο σε συνεντευξη του στην Κυριακατικη Real news, ενώ και ο σημερινος Κυριακατικος Ριζοσπαστης κανει λογο για στρατιωτικο πραξικοπημα δημοσιευοντας μια ανεπικαιρη ανακοινωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικο πραξικοπημα της 21 Απριλιου 1967.