Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τριτη 11 Απριλιου 2017



Το wikileaks έγγραφα αποδεικνύουν τη Συρία χημική επίθεση που ενορχηστρώθηκε από εμάς. Επίθεση χρησιμοποιήθηκε για να εκδιώξουν τον ασάντ από την εξουσία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Λευκά κράνη έχουν πιαστεί προσποιουνται διασώσεις και doctoring νεκρά παιδιά.

Κέρδισαν βραβείο Όσκαρ και ο George Clooney κάνει ένα μεγάλο προϋπολογισμό χολιγουντιανή ταινία για την ομάδα.

Τα λευκά κράνη είναι από δυτικές ομαδες που λάτρευε το κοινό, αλλά μισητό από εκείνους που έχουν κάνει τη δέουσα επιμέλειά τους και αναγνώρισαν ότι η ομάδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ISIS σε μια μκο μεταμφίεση.




----------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έγιναν ερευνητής & δικαστής · Αυτό είναι παραβίαση του Διεθνές Δίκαιο – ειπε της Βολιβίας ο απεσταλμένος στον ΟΗΕ για της Συρίας χτυπημα



------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν για Συρία: Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα
 Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, 17:20
Σε δηλώσεις σχετικά με τη Συρία αλλά και τις νέες «προβοκάτσιες» με χημικά όπλα που, όπως είπε ετοιμάζονται προέβη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν.

Παράλληλα, η Μόσχα προχωρά στην κατάθεση επίσημου αιτήματος στον ΟΗΕ για την πραγματοποίηση έρευνας από εμπειρογνώμονες.

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού διέψευσε ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι πίσω από την σφαγή στη Συρία δήλωσε μεταξύ των υπολοίπων πως «διαθέτει πληροφορίες από έμπιστες πηγές ότι ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα σε περιοχές της Συρίας, ανάμεσα τους και στη Δαμασκό».

Οι δηλώσεις του Πούτιν διατυπώθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης του Πούτιν με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματαρέλα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε: «Όλα τα περιστατικά με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά» και αμφισβήτησε ανοιχτά ότι το καθεστώς της Δαμασκού είναι πίσω από την επίθεση με χημικά.



----------------------------------------------------------------------------------




Φοιτητές διαδήλωσαν στη Δαμασκό κατά της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης στη Συρία
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, 17:12
Εκατοντάδες Σύροι φοιτητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Δαμασκό διαμαρτυρόμενοι για τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα, την περασμένη εβδομάδα, σε μια βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

«Ο Τραμπ στηρίζει την τρομοκρατία» έγραφαν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν επίσης συριακές σημαίες και πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την περασμένη Πέμπτη οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους Τόμαχοκ στη βάση του Αλ Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς, σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα, δύο ημέρες νωρίτερα, στην πόλη Χαν Σεϊχούν. Η συριακή κυβέρνηση αρνείται ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα και λεει την αληθεια ότι έπληξε μια «αποθήκη» των τζιχαντιστών που περιείχε «τοξικές ουσίες». Όπως εχει αποδειχθει δηλαδη συμφωνα με παλιοτερες ερευνες του ΟΗΕ. Ότι οι τζιχαντιστες δηλαδη εχουν χημικα που τους τα εχουν προμηθευσει οι αμερικανοι. Χαρακτήρισε μάλιστα η συριακη κυβερνηση την αμερικανική επίθεση «ηλίθια και ανεύθυνη ενέργεια».

«Βρισκόμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τα αμερικανικά πλήγματα» είπε ο Αγιάντ Ταλάμπ, ο πρόεδρος του πανεπιστημιακού τμήματος της Εθνικής Ένωσης Σύρων Σπουδαστών (Unes) που οργάνωσε την κινητοποίηση. «Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας» πρόσθεσε.
«Η αμερικανική επίθεση είναι ντροπή για τη δημοκρατία την οποία προσποιούνται ότι υπερασπίζονται οι ΗΠΑ» είπε ένας άλλος φοιτητής, ο Μαχμούντ Ίσα.

Η Unes παρέδωσε στα γραφεία του ΟΗΕ μια επιστολή που απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, τον Αντόνιο Γκουτιέρες.




-----------------------------------------------------------------------------




Η Κίνα συνταυτίστηκε με τις ΗΠΑ και απαγόρευσε την εισαγωγή άνθρακα από τη Β. Κορέα
 Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, 08:16
Ένας στόλος πλοίων της Βόρειας Κορέας επιστρέφει στη βάση τους, στο λιμάνι Νάμπο, με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι πλήρη φορτίου, μετά τη διαταγή του Πεκίνου προς τις εμπορικές εταιρείες να επιστρέψουν τα φορτία άνθρακα που προέρχονται από τη διεθνώς απομονωμένη χώρα, σύμφωνα με τα έγγραφα ναυτιλιακού φόρτου.

Μετά τις επαναληπτικές πυραυλικές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις και την άσκηση διεθνούς κριτικής, η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές κάρβουνου από τη Βόρεια Κορέα στις 26 Φεβρουαρίου, στερώντας από την Πιονγιάνγκ τα έσοδα από το πιο εξαγωγικό προϊόν της.

Η επίσημη διαταγή των τελωνείων της Κίνας για την απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα εκδόθηκε στις 7 Απριλίου.




------------------------------------------------------------------------------



Μόνο φασίστες και πολεμοκάπηλοι κυματίζουν τη σημαία της «αντιπολίτευσης» στον Άσαντ.

ΤΡΊΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017

του Δημήτρη Καζάκη

Έπεσαν οι μάσκες και ο λαϊκιστής, φασίστας, τρελός, σεξιστής και ηλίθιος Τραμπ έγινε ξαφνικά νηφάλιος, οξυδερκής, ανθρωπιστής και γενικά αληθινός πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως τον αποκάλεσε o Φαρίντ Ζακάρια του CNN, ένας εκ τους πλέον πολέμιους του νέου προέδρου. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Τραμπ ήταν να βομβαρδίσει ένα κυρίαρχο κράτος με το έτσι θέλω και χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση. Η New York Times μάλιστα αποκάλεσε τον βομβαρδισμό της Συρίας με τόμαχοκ ως «κίνηση από καρδιάς» του Τραμπ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή η εν λόγω εφημερίδα τον εύρισκε άκαρδο, αναίσθητο και άλλα πολλά.

Όλες οι μεγάλες εφημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ απαγόρευσαν ρητά να εμφανιστούν έστω και εξ ίσων αποστάσεων κριτικές του νέου πλανητάρχη. Παντού κυριαρχεί η απόλυτη σιωπή για όλους αυτούς που θα ήθελαν να αμφισβητήσουν την πολεμική ενέργεια Τραμπ. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στα ΜΜΕ της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ γενικά. Όλοι αυτοί που έβγαιναν κατά χιλιάδες στους δρόμους πρώτα και κύρια στις ΗΠΑ για να απαιτήσουν την αποπομπή του Τραμπ, λούφαξαν.

Κανείς τους δεν έβγαλε κιχ. Ούτε βέβαια κι ο κύριος χορηγός τους, ο κ. Τζορτζ Σόρος ή οι....
δεκάδες οργανώσεις και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που συνδέονται με την Open Society.

Φυσικά όσοι συνδέονται οργανικά με την αποκαλούμενη «ένοπλη αντιπολίτευση» στον Άσαντ, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη χαρά τους. Βγήκαν στους δρόμους κυματίζοντας τη γνωστή σημαία της πρώην αποικιακής και φυλετικά διαμελισμένης Συρίας, με τις τρεις λωρίδες μαύρου, άσπρου, πράσινου και στη μέση τρία κόκκινα άστρα. Η σημαία αυτή επινοήθηκε το 1932 υπό καθεστώς αποικιακή κηδεμονίας των Γάλλων και συμβόλιζε τη «Δημοκρατία της Συρίας» υπό αποικιακό ζυγό με χρώματα που συμβόλιζαν τον φυλετικό και θρησκευτικό διαχωρισμό της Συρίας.

Για τους Γάλλους αποικιοκράτες δεν υπήρχε Αραβικό έθνος, αλλά μόνο τζιχαδιστές φύλαρχοι θρησκευτικών και φυλετικών αιρέσεων, που για να κυβερνηθούν χρειάζονταν τη αποικιακή κηδεμονία της Κοινωνίας των Εθνών (mandates). Αυτό συμβόλιζε και εξακολουθεί να συμβολίζει η συγκεκριμένη σημαία, την οποία έχει υιοθετήσει και η «ένοπλη αντιπολίτευση» μετά το 2011. Φυσικά με υπόδειξη των ΗΠΑ.

Κι αυτό σημαίνει πολλά για τους στόχους των μισθοφόρων της «ένοπλης αντιπολίτευσης». Η σημαία της Συρίας σήμερα φέρει τα χρώματα του αραβικού έθνους, ανεξάρτητα θρησκείας ή φυλετικής καταγωγής. Αντιπροσωπεύει την εθνική συνείδηση των Σύρων, αλλά και όλων των Αράβων μιας και παραλλαγές της είχαν το Ιράκ και η Αίγυπτος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η σημερινή σημαία της Συρίας ήταν η σημαία της Ενωμένης Αραβικής Δημοκρατίας (1958-1961), η οποία δημιουργήθηκε από το Νάσερ, πρόεδρο της Αιγύπτου, μέσω της πολιτικής ένωσης Αιγύπτου και Συρίας. Στην προοπτική πολιτικής ένωσης και με το Ιράκ.

Σκοπό είχε την αναβίωση του ενιαίου Αραβικού εθνικού κινήματος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο είχε ως βασικό εθνικό αίτημα τη δημιουργία ενός ενιαίου αραβικού κράτους στα εδάφη των Αράβων, από την Αίγυπτο έως το Ιράκ. Το εθνικό αίτημα είχαν αποδεχθεί οι Βρετανοί με σκοπό την χρησιμοποίηση του εθνικού κινήματος των Αράβων εναντίον των Οθωμανών, αλλά με τη συμφωνία Σάικς-Πικότ τα αραβικά εδάφη διαμελίστηκαν και διαμοιράστηκαν ανάμεσα στη Βρετανία και τη Γαλλία.

Μετά την κατάκτηση του Ιράκ και την παράδοσή του σε ένα κατοχικό καθεστώς που βασίζεται σε φυλάρχους και ισορροπεί ανάμεσα σε φυλετικές και θρησκευτικές έριδες, με καταγωγή το Ισλάμ του μεσαίωνα, αλλά και την μετατροπή της Αιγύπτου σε δίδυμο κράτος του Ισραήλ υπό τη σκέπη των ΗΠΑ, μόνο η Συρία έχει μείνει επίσημα να αντιπροσωπεύει το αδικαίωτο εθνικό αίτημα των Αράβων. Ενάντια σ’ αυτό στρέφεται η «ένοπλη αντιπολίτευση» και γι’ αυτό χρησιμοποιεί την παλιά σημαία, που υποδηλώνει την ολοκληρωτική εγκατάλειψη του αραβικού έθνους με την επιστροφή σε μια φυλετικά και θρησκευτικά διαμελισμένη Συρία υπό διεθνή έλεγχο και αποικιακή κηδεμονία. Όπως είναι σήμερα το Ιράκ.

Την επιστροφή στο φυλετικό και θρησκευτικό μεσαίωνα έχει αναλάβει να καλλωπίσει ο κ. Σόρος και ο στρατός των ΜΚΟ της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς. Έτσι χάρις στους απάτριδες της παρδαλής και ποικιλόχρωμης αριστεράς του περιθωρίου, οι εκπρόσωποι του πιο απόλυτου σκοταδισμού, της βαρβαρότητας του μεσαίωνα και του ιμπεριαλισμού εμφανίζονται ως «αγωνιστές» εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Κι έτσι το Alter Ego της Χρυσής Αυγής και των Γκρίζων Λύκων, βρίσκει στέγη στις συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών ή αντιεξουσιαστικών γκρουπούσκουλων σε μια επίδειξη πλήρους ταξικής ταύτισης με τα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης. Αλλά δεν τρέχει κάστανο για τους αστέρες και ιδεολόγους της αριστεράς.

Ο συγχρωτισμός με τους εκπροσώπους του πιο αιματοβαμμένου φασισμού σήμερα, που από το 2011 έχει κοστίσει στο λαό της Συρίας πάνω από 400 χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 12 εκατομμύρια βίαια εκτοπισμένους, δεν ενοχλεί κανέναν δήθεν αντιφασίστα. Βλέπετε το χρήμα από τις ΜΚΟ του ιμπεριαλισμού δεν βρομάει, ούτε στάζει με αίμα αθώων θυμάτων για όσους χρησιμοποιούν το δόγμα της αριστερής ιδεολογίας τους ως πρόφαση ιδιοτέλειας και άλλοθι προσωπικής αποκτήνωσης. Κι έτσι το να ανέχεσαι να κυματίζει μέσα στις γραμμές σου η σημαία των ένοπλων φασιστικών συμμοριών που έχουν ματοκυλίσει τη Συρία, όσο δεν έχει κάνει ποτέ κανένα καθεστώς Άσαντ, είναι το ασφαλές αποδεικτικό για τα τσεκ εξ εσπερίας.

Άξιος ο μισθός τους, αλλά για εμάς ανήκουν στον υπόκοσμο, στα καθάρματα και τους παλιανθρώπους που παλιά οι χιτλερικοί στρατολογούσαν στην Πέμπτη Φάλαγγα πριν τον πόλεμο και στα Waffen SS κατά τη διάρκεια του πολέμου. Κι ανάμεσά τους η ιστορία είχε καταγράψει και τότε πολλούς απάτριδες της ριζοσπαστικής αριστεράς, σοσιαληστρικής, κομμουνιστικής, ή τροτσκιστικής κατεύθυνσης, οι οποίοι βρήκαν τον πιο πρακτικό τρόπο να ξεμπερδέψουν με τα έθνη και τις πατρίδες. Στο όνομα ενός αντικαπιταλισμού, που θα ζήλευε ακόμη κι ο πιο αφιονισμένος νεολαίος της ριζοσπαστικής αριστεράς σήμερα. Εξ ου κι ο στόκος στον εγκέφαλο, το επίπεδο, αλλά και τα ήθη που θυμίζουν τάγματα εφόδου. Του ίδιου αντικαπιταλισμού, που από άποψη θεωρίας διδάχθηκαν από τους πιο ακραιφνείς ιδεολόγους της φούρκας του αρχαίου καθεστώτος, την οποία οι αναρχικοί της "προπαγάνδας της πράξης" εμπλούτισαν με τον ψυχισμό του ληστοσυμμορίτη για να βρει τη σοσιαλιστική της δικαίωση στον φασισμό τότε και την αντικαπιταλιστική αριστερά σήμερα.

Όσο γι’ αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και αρκούνται στους δεκάρικους περί αριστερών οραμάτων και ταξικής οπτικής, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να επαναλάβουμε μια παλιά ρήση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, όταν απευθυνόταν στην ανάλογη αριστερά της εποχής της: Αχ! εσείς, δυστυχισμένες μικρομπακαλίστικες ψυχές, έτοιμες να πουλήσετε «τοις μετρητοίς» λίγο «ηρωισμό», έστω και για τρεις σκουριασμένες χαλκοδεκάρες, φτάνει να μετρηθεί το «όφελος» πάνω στο τραπέζι της συναλλαγής. Και τα απλά λόγια ενός τίμιου κι ευθύ ανθρώπου: «Εδώ στέκομαι, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, κι ο Θεός βοηθός», εσείς δε θα τα ξεστομίσετε ποτέ!… Σας το δηλώνω απερίφραστα, θα σας κυνηγήσω, θα καταδιώξω τη «βατραχοπαρέα» σας με ήχους πνευστών οργάνων, με κλαγγές καμτσικιών και με λυσσασμένα σκυλιά – όπως η Πενθεσίλεια – αλλά, σεις προς Θεού! δεν έχετε κανέναν Αχιλλέα ανάμεσά σας!




--------------------------------------------------------------------------------


"Liberation", ιδιοκτησίας Édouard de Rothschild κι ορισμένοι συνεχίζουν να θεωρούν πως είναι σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα... Ανάλογη περίπτωση η ιταλική «αριστερη» "Il Manifesto"...



--------------------------------------------------------------------------------



Τα αποικιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν την ιστορία της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, ακόμα και τις δικές τους εκθέσεις. Δημιουργία και αντιγραφή της   γραμμής του πολέμου της Ουάσιγκτον πρέπει να είναι πιο σημαντικό.




----------------------------------------------------------------------------------------




Τα ανδρείκελα της ΕΕ χειροκροτούν το βομβαρδισμό της Συρίας

Και οι εφτά είναι ξεδιάντροποι: Χειροκροτούν οι ψευτο-ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία

Tι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου στην Ισπανία.

Οι εφτά ψευτό–ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (Hollande, Rajoy, Gentiloni António Costa, Τσίπρας, Αναστασιάδης, Muscat), επιδεικνύοντας απεριόριστη αμερικανοδουλεία, ανάμικτη με αδίστακτο πολεμοκάπηλο – ιμπεριαλιστικό πνεύμα, χειροκρότησαν ξεδιάντροπα την βρώμικη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ (D. Trump) εναντίον της Συρίας και ζήτησαν από πάνω θρασύτατα να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης Assad από τον ΟΗΕ.

Οι εφτά ψευτο-ηγέτες της καταστροφής, μεταξύ των οποίων σε περίοπτη υπηρετική – υπαλληλική θέση ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτήρισαν ”κατανοητά” τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας, υιοθετώντας πλήρως την αναπόδεικτη εκδοχή που πλάσαρε ο Trump, πως η επίθεση με χημικά της 4ης Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν ήταν έργο του Άssad.

“Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων (σ.σ. χημικών) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο” αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Στο κοινό ανακοινωθέν, επίσης, καταδικάζεται «με τον εντονότερο τρόπο» η αεροπορική επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας. Τονίζεται επίσης ότι «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου εκτιμούν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

http://www.iskra.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BA/



----------------------------------------------------------------------------------------




Carlos Latuff (το πάλαι ποτέ σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ): Ο Τσίπρας με απογοήτευσε

Γνωστός για τα σκίτσα του για την Παλαιστίνη και την Τουρκία, μας εξηγεί πως ήρθε το ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή. Δεν ήταν οι λιβανέζικες ρίζες του, καθώς όπως μας είπε δεν γνώρισε τον παππού του που ήταν Λιβανέζος για να έχει την οποιαδήποτε επιρροή από αυτόν. «Το πάθος μου για την Μέση Ανατολή γεννήθηκε από το ταξίδι μου στην Παλαιστίνη το 1998», μας εξηγεί. Πολλά από τα σκίτσα του αναδεικνύουν τον αγώνα των Παλαιστινίων και την καταστολή και τις διακρίσεις που υφίστανται από τους Ισραηλινούς.
λινούς.


Από τη Βραζιλία μέχρι την Ελλάδα κι από τις ΗΠΑ μέχρι τη Μέση Ανατολή. Τα σκίτσα του Carlos Latuff μας ταξιδεύουν παντού, με κοινωνικό και πολιτικό πάντα πρόσημο. Κάθε σκίτσο του βραζιλιάνου σκιτσογράφου ειναι ένα καυστικό σχόλιο στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Πόλεμοι, οικονομική κρίση, αστυνομική καταστολή, αυταρχικά καθεστώτα. Όλα αυτά μπάινουν στο στόχαστρο του Latuff.

Ίσως ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους σκιτσογράφους στον κόσμο, ο Latuff δεν σταματά με όπλο το πενάκι του να σχολιάζει τα κακώς κείμενα. Το 3pointmagazine.gr βρήκε τον διάσημο βραζιλιάνο σκιτσογράφο και μίλησε μαζί του για τα σκίτσα του και φυσικά την πολιτική. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στην Ελλάδα και τον Τσίπρα.
Για τον Latuff, είναι σημαντικό ένας σκιτσογράφος να συνδέει το περιεχόμενό του με τους ανθρώπους. «Τα σκίτσα μπορούν να συνοψίσουν πράγματα, να υπερθεματίσουν, να αναδείξουν αλλά και να κάνουν τους ανθρώπους να τα σκεφτούν». Και σίγουρα ο Latuff το πετυχαίνει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχει δεχθεί και τα πυρά της εξουσίας. Κάποιοι ενοχλούνται από τα έργα του. Όπως ο κυβερνήτης του Ρίο Ντε Τζανέιρο Sergio Cabral (τώρα είναι στη φυλακή με κατηγορίες διαφθοράς), που το 2008 προσπάθησε να απομακρύνει αφίσες με σκίτσα του που καταδίκαζαν την αστυνομική βία στη Βραζιλία. Έχει συλληφθεί 3 φορές επειδή έκανε σκίτσα ενάντια την αστυνομική καταστολή.
Από τη θεματολογία του βραζιλιάνου σκιτσογράφου δεν έλειπε και η ελληνική περίπτωση. Η Ελλάδα της κρίσης, τα κοράκια των τραπεζών, η αυταρχική Ευρώπη κι ένας Αλέξης Τσίπρας που πήγαινε με τη  λιπόθυμη μνημονιακή Ελλάδα-σαν μια αρχαιοελληνική θεά- αγκαλιά στη διαπραγμάτευση το 2015. Αυτό ήταν και το τελευταίο σκίτσο του Latuff. Τον ρωτήσαμε ποιά είναι η γνώμη του για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, καθώς η σιωπή του τα τελευταια δύο χρόνια διόλου τυχαία δεν φαίνεται να είναι. «Η ελληνική πολιτική σκηνή πάντα με ενδιέφερε» παραδέχεται, ενώ μας λέει ότι έχει επισκεφθεί τη χώρα μας δύο φορές. «Αυτό που έχω να πω για την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα, είναι η απογοήτευσή μου από τον Τσίπρα, έναν αριστερό ηγέτη που υποσχέθηκε να αντισταθεί στις πολιτικές του ΔΝΤ αλλά στο τέλος υπέκυψε στα διεθνή τραπεζικά κοράκια», μας εξηγεί, ενώ δεν κρύβει και την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς, που εκμεταλλεύεται το κενό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή είναι μερικά από τα θέματα που αναδεικνύει συνεχώς. Τον ρωτήσαμε και για την προσφυγική κρίση: «Άμεση επίπτωση των παρεμβατικών πολιτικών των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική» απαντά, προτρέποντάς μας να δούμε την τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη Συρία ως ένα ακόμη ξεκάθαρο παράδειγμα πως οι υπερδυνάμεις ασκώντας πιέσεις για μια πολιτειακή αλλαγή φέρνουν την καταστροφή σε μια ολόκληρη περιοχή.
Δηλώνει απαισιόδοξος, ή μάλλον καλύτερα ρεαλιστής. «Νομίζω ότι πέφτουμε ολοένα και πιο βαθιά μέσα στην άβυσσο», μας λέει εμφανώς απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπορεί να δει κάποια διέξοδο από τον “πολιτισμό” μας: «Αποτύχαμε, επιλέξαμε να ζήσουμε με το κεφάλαιο, θα πεθάνουμε για το κεφάλαιο. Τέλος της ιστορίας».




----------------------------------------------------------------------------------------




Πριν από 32 χρόνια, σαν σήμερα, έφυγε ο Ενβέρ Χότζα, ηγέτης του Κόμματος Εργασίας της σοσιαλιστικής Αλβανίας!
"Ο Μαρξισμός - Λενινισμός είναι η νικηφόρα ιδεολογία.
Όποιος την κάνει δική του, την αναπτύξει και την υπερασπιστεί, θα μπορεί να θεωρηθεί μέλος του ένδοξου στρατού της Επανάστασης"
Ενβέρ Χότζα




------------------------------------------------------------------------------------




Επίσκοπος Χαλεπίου: "Ποια επίθεση με χημικά όπλα;"

O "Αποστολικός Προϊστάμενος" του Βατικανού στο Χαλέπι από το 2013, ο παπικός επίσκοπος Georges Abou Khazen είναι καταπέλτης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa", αναφορικά με την αμερικάνικη πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας. Ταυτισμένος με τους Ελληνορθόδοξους στο μαρτύριο του λαού της Συρίας, που μπήκε στον 7ο χρόνο σύγκρουσης με την πιο σκοτεινή και βίαιη τρομοκρατία: χιλιάδες μισθοφόρους από 85 χώρες του κόσμου, για να "εκδημοκρατίσουν" την κοσμική Συρία της ανεξιθρησκείας, την ειρηνική συμβίωση θρησκευτικών μειονοτήτων από αιώνες. Αυτό προστάζει η "αραβική άνοιξη made in USA"!
Ο τίτλος της μεγάλης και έγκυρης ιταλικής εφημερίδας, τα λέει όλα: «Ποιος έστεψε τον Τραμπ διαιτητή του κόσμου;»... «Γιατί δεν ήρθε πρώτα μια Επιτροπή Έρευνας, ώστε για γνωρίσουν τι ακριβώς συνέβη στην Ιντλίμπ;».
Τα λέει ένας... ιερωμένος, ο εκπρόσωπος του πάπα στη Συρία: «Ποιος είναι ο πρόεδρος που αποφασίζει χωρίς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;... Και για όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ΗΠΑ και η Γαλλία στη Συρία και το Ιράκ, που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, ο κόσμος δεν άνοιξε στόμα...Επίθεση με χημικά όπλα; Μια δικαιολογία όπως τόσες που ακούσαμε στο παρελθόν για τη Λιβύη, το Ιράκ...Οι ΗΠΑ κατέχουν μαζί με την Isis όλες τις πετρελαιοπηγές και εκείνες του φυσικού αερίου ολόκληρης της Συρίας. Να σημειώσουμε πως λίγα λεπτά μετά την αμερικάνικη επίθεση ξεκίνησε και επίθεση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους και της Αλ Νούσρα».
Άραγε, να αναμένουμε πως ο επίσκοπος είναι πράκτορας των κομμουνιστών και του Άσαντ (συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας), σύμφωνα με το "παρατηρητήριο του Λονδίνου", το τόσο αγαπημένο στα ΜΜΕ;
Δεν είναι μόνον οι Ελληνορθόδοξοι, το Πατριαρχείο Αντιοχείας που φυλάει Θερμοπύλες, δεν είναι μόνον η καθολική εκκλησία της Συρίας, δεν είναι μόνον οι Μουσουλμάνοι της Συρίας με τον Μεγάλο Μουφτή της Δαμασκού... Είναι ο λαός της Συρίας που πρόσφερε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 νεκρούς μάρτυρες στο βωμό της τρομοκρατίας και δεν συγκίνησαν ποτέ τα ΜΜΕ.
Η συνέντευξη του Επισκόπου της καθολικής εκκλησίας δεν "απασχόλησε" τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, δεν εξυπηρετεί τη στράτευση της "δημοσιογραφίας", που χωρίς ντροπή αναμετέδωσαν "ειδήσεις" ενός σεσημασμένου κακοποιού και πράκτορα μυστικών υπηρεσιών.

Η συνέντευξη του καθολικού Επισκόπου συνοδεύεται από μια φωτογραφία που είναι "χίλιες λέξεις": Τζιχαντίστριες που φορούν την τουρκική σημαία και τη σημαία των τρομοκρατών (3 κόκκινα αστέρια, η σημαία της Συρίας υπό γαλλική κατοχή, την περίοδο της αποικιοκρατίας), κρατούν τυπωμένες φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος, παιδά, δήθεν θύματα των χημικών. Είναι τα "όμορφα παιδιά" (δηλαδή κ. Τραμπ, αν τα παιδιά είναι άσχημα μπορούν να πεθαίνουν;) που "συγκίνησαν τον Τραμπ για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση...




---------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! Στα...μουλωχτά η παράδοση των 14 αεροδρομίων στη Fraport του Γερμανικού Δημοσίου




--------------------------------------------------------------------------------



Τελευταία, έχει πυκνώσει η παρουσία της ηγεσίας του ΚΚΕ και στελεχων του στα καναλια, όπου τίθεται η ερώτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να βγει από ΕΕ/ΟΝΕ... και η απάντηση ειναι ότι "αν δεν πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγης στα χέρια του, (Σοσιαλισμός) τότε η εξοδος από ΕΕ/ΟΝΕ θα ειναι καταστροφή".
Δηλαδη δεν υπάρχει λύση μέχρι το Σοσιαλισμό!. Αρα παραμενουμε στην ΕΕ/ΟΝΕ.
Όμως, για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ/ΟΝΕ πρέπει να ακολουθεί τα "συμφωνηθεντα" με τους δανειστες, δηλαδη τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!.
Τι κάνει εδω ο αριστερός οπορτουνισμός?. Με τη φορεσιά του επαναστατη ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τις επιλογες της αστικης ταξης.
Η διαφορά του με τον δεξιό οπορτουνισμό (ΣΥΡΙΖΑ) εγκειται στο ότι ο δεξιός οπορτουνισμός δέχεται ανοιχτα τις επιλογες της αστικης ταξης για την συμμετοχη στην ΕΕ/ΟΝΕ και κοροϊδευει ότι θα μειώσει τις συνέπειες..
και οι δυο: Αριστερός και Δεξιός οπορτουνισμός στην πράξη εχουν το ιδιο αποτέλεσμα: ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΛΙΒΥΗ
Επανέρχονται σενάρια τριχοτόμησης...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σχέδια τριχοτόμησης της Λιβύης και τη διαίρεση της χώρας στις επαρχίες Τριπολιτάνα, Κυρηναϊκή και Φετζάν, όπως ήταν επί εποχής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επεξεργάζεται ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, Σεμπάστιαν Γκόρκα, που αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Λιβύη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», το σχέδιο τριχοτόμησης σχεδίασε σε μία... χαρτοπετσέτα ο ουγγρικής καταγωγής σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ, στη διάρκεια συνάντησής του με Ευρωπαίο διπλωμάτη που δεν κατονομάζεται. Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης φέρεται πως αντέδρασε αρνητικά στο σχέδιο του Γκόρκα, λέγοντας πως θα ήταν καταστροφική τυχόν τριχοτόμηση της Λιβύης (μετά το χάος που προκάλεσε η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης το 2011 με την ανατροπή και δολοφονία του Λίβυου Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι).




---------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις
Απάντηση στην προσπάθεια παρεμπόδισης του προσκλητηρίου αγώνα που απευθύνουν οι κομμουνιστές ενόψει και του δημοψηφίσματος της Κυριακής
ΑΓΚΥΡΑ.--
Δυναμική απάντηση στην ένταση της κρατικής καταστολής και της συνολικότερης προσπάθειας εγκλωβισμού του λαού στους ανταγωνισμούς των αστών - μπροστά και στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής 16 Απρίλη - έδωσε το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), με αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργάνωσε το Σάββατο 8 Απρίλη σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Οι συγκεντρώσεις και εξορμήσεις έδωσαν απάντηση και στην απόφαση των τουρκικών Αρχών να απαγορεύσουν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του TKP δύο φορές. Επίσης, με σύνθημα «"Οχι", αλλά αυτό δεν αρκεί», το TKP έκανε τη δική του παρέμβαση μπροστά στο δημοψήφισμα για τη μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρικό, καθώς και για άλλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Με τη δράση του απευθύνει πρόσκληση για ισχυροποίηση της ταξικά προσανατολισμένης οργάνωσης και πάλης των Τούρκων εργαζομένων, όχι μόνο ενάντια στον αυταρχισμό του Ερντογάν, αλλά στο κεφάλαιο συνολικά.
Παρεμβάσεις έγιναν από την Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, μέχρι τη Σμύρνη, τη Σαμψούντα, τη Μερσίνα, τα Δαρδανέλλια, αλλά και το Ντιγιάρμπακιρ και το Ικόνιο, με τα υλικά του TKP να μοιράζονται πλατιά και μεταξύ άλλων να σημειώνουν ότι «οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ενίσχυση της αστικής κρατικής μηχανής πρέπει να απορριφθούν από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, με ταυτόχρονη ολόπλευρη ανάπτυξη της λαϊκής οργάνωσης και πάλης ενάντια στην αστική τάξη».




-------------------------------------------------------------------------------



Η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής απέρριψε με 22 ψήφους κατά και 13 υπέρ σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλε ο πρόεδρος του «Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών» Γιώργος Περδίκης, για να ζητηθεί η αφαίρεση της τουρκικής σημαίας από τον Πενταδάχτυλο, ως μέτρο καλής θέλησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.