Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δευτερα 10 Απριλιου 2017


Ο Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας του ΕΠΑΜ για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία

ΣΆΒΒΑΤΟ, 8 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017

Δήλωση

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κατά της Συρίας στις 6 Απριλίου που είχε ανθρώπινα θύματα, και η οποία έγινε με το πρόσχημα χρήσης χημικών όπλων από την μεριά του Συριακού καθεστώτος.

Η επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας, χωρίς καν να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χωρίς καν να υπάρχουν αποδείξεις ότι η Δαμασκός εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα, αποτελεί μονομερή πολεμική ενέργεια ενάντια σε κυρίαρχο κράτος και παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογα ψεύδη οι ΗΠΑ εισέβαλλαν στο Ιράκ και κατέστρεψαν την Λιβύη.

Τέλος το ΕΠΑΜ αναρωτιέται εάν οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τους πρόσφυγες που θα φύγουν από την Συρία μετά από την αύξηση εκεί των πολεμικών επιχειρήσεων .

Αθήνα 8 Απριλίου 2017
Ο Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας του ΕΠΑΜ





------------------------------------------------------------------------------------




διαβασα ενα κειμενο που υπογραφει ο χρησιμος ηλιθιος της γαλλικης ''αντικαπιταλιστικης-αριστερας''Φιλίπ Πουτού...
χαχαχαχαχαχα!μιλαμε για επιπεδο πολιτικης αναλυσης 6ης δημοτικου ..
''μπλα μπλα μπλα ο χασαπης Ασαντ ...μπλα μπλα μπλα ..φοβηθηκαμε οτι θα ξεπλυνει ο Τραμπ τον χασαπη Ασαντ ..μπλα μπλα μπλα ο χασαπης Ασαντ'' (κολλησε η βελονα)
Αντε ,στο πλευρό κι'αυτος των ΗΠΑ Γαλλία, Βρετανία, Αυστραλία, Ισραήλ (για περισσοτερους βομβαρδισμούς στη Συρία..διοτι ως γνωστον ειναι ολοι οι ''εξουσιαστες κακοι και παραφρονες και φασιστες''(η λεξη κοκα κολα που παει με ολα)..
χαχαχαχαχα! βρε βρε ,ευτυχως που δηλωνει ''αντικαπιταλιστης'',αλλιως δεν ξερω πια ποιον αλλον θα στηριζε(ποιος αλλος εχει μεινει αλλωστε ,ενταξει αυτοι φτανουν .εχουν καταστρεψει εεεμμ σωσει εννοω σχεδον ολον τον πλανητη)
ο Πουτού δηλωνει Φουκωικος ...
ειδατε τι κανει ο Φουκω?
σε καταστρεφει ποστ μοντερνικα .
 λευκος μεσοαστος καραγκιοζης μιας καλπικης αριστεροσυνης




----------------------------------------------------------------------------------




Να θυμησουμε οτι οι ΗΠΑ ειχαν βοηθησει τον Σανταμ Χουσειν να ριξει χημικα στο Ιραν
Αποκλειστικό: CIA αρχεία Αποδεικνυουν ότι η  Αμερική βοήθησε τον Σαντάμ όπως Εκείνος δηλητηριάσει με αέρια το Ιράν
Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι ο Χουσεΐν είχε ξεκινήσει μερικές από τις χειρότερες χημικές επιθέσεις στην ιστορία - και εξακολουθουσε να τον βοηθαει.
26 ΑΥΓ 2013
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να εξετάζει στρατιωτική δράση για την αντιμετώπιση χημικου χτυπηματος κοντά στη Δαμασκό. Αλλά πριν από μια γενιά, στρατιωτικές και μυστικές κοινότητες της Αμερικής γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσει μια σειρά επιθέσεων νεύρων αερίου πολύ πιο καταστροφικές από ότι η  Συρία έχει δει, Εξωτερικής Πολιτικής έχει μάθει.
Το 1988, κατά την παρακμή του πολέμου του Ιράκ με το Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μάθει μέσα από δορυφορικές εικόνες ότι το Ιράν ήταν έτοιμο να αποκτήσει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα από την εκμετάλλευση μια τρύπα στην άμυνα του Ιράκ. αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετέφεραν τη θέση των ιρανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, έχουν πλήρη επίγνωση ότι ο στρατος του  Χουσεΐν θα επιτεθει με χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του σαρίν, ένα θανατηφόρο παράγοντα νεύρων.



-----------------------------------------------------------------------------



Η Κινα στο πλευρο της Ρωσιας στο θεμα της Συριας
(και σιγουρα το Ιραν και η Βορεια Κορεα)
Κίνα στο πλευρο  της Ρωσίας Στον Συριακο πολεμο, θα προσφέρει «βοήθεια και Στρατιωτική Εκπαίδευση» Για τον Άσαντ
16, Αυγ 2016 12.49μ.μ.




--------------------------------------------------------------------------------



ανακοινωση των οργανωσεων: ''Δρομος ανοιχτος'', ''Ενωση των δικαίων'' ,'' συλλογος Γ Κορδατος'' , ''σχεδιο -Β '', ''συλλογικότητα για την επαναστατικη ενοποιηση της ανθρωποτητας''

9/4/2017

Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία αποτελούν μια ακόμα δολοφονική πράξη κυνικής παραβίασης της κυριαρχίας της Συρίας, κατά παράβαση των αρχών του ΟΗΕ και με πρόσχημα την αδιευκρίνιστη και προφανώς προβοκατόρικη χρήση χημικών. Ο λαός της Συρίας πληρώνει εδώ και τόσα χρόνια βαρύ τίμημα εξαιτίας των ποικιλόμορφων ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων.
Η διεθνής κατάσταση οξύνεται. Η νέα πρόκληση των ΗΠΑ είναι πιθανό ότι θα φέρει αντίμετρα από την πλευρά της Ρωσίας. Είναι φανερό ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οξύνει παραπέρα τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις. Ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου είναι μεγάλος.
Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, εμπλέκεται (μέσω της βάσης της Σούδας και όχι μόνο) στις ποικιλότροπες επιθέσεις του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού της Συρίας και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Μέγιστη συμβολή στην ειρήνη και σε ένα καλύτερο μέλλον των λαών της Συρίας, της Ελλάδας και όλων των λαών της περιοχής, θα είναι η απεμπλοκή της χώρας μας.
Καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα. Τα εργατικά συνδικάτα, οι επιστημονικοί φορείς, οι επιτροπές ειρήνης, άλλοι μαζικοί φορείς και οργανώσεις, οι άνθρωποι της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές αποχρώσεις, πρέπει τώρα να ενωθούν σε ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που θα διεκδικεί:

* Την καταδίκη του επεμβατισμού και των δολοφονικών σχεδίων των ΗΠΑ, EE, NATO.
* Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας.
* Να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις από την πατρίδα μας.
* Κάτω τα χέρια από το βασανισμένο λαό της Συρίας, σεβασμός στην κυριαρχία του.
* ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις αλλαγές συνόρων, Ειρήνη τώρα για τους λαούς!

Ένωση των Δικαίων, Δρόμος Ανοιχτός, Συλλογικότητα αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της ανθρωπότητας, Σύλλογος “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ”, Σχέδιο Β




-----------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η υπουργός Εξωτερικών Ροδρίγκες απορρίπτει τις διεθνείς επικρίσεις

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, 07:05
Η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες απέρριψε χθες τις επικρίσεις της Αργεντινής, της Κολομβίας, του Μεξικού και της Βραζιλίας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, μετά την ποινή στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για μια δεκαπενταετία, η οποία επιβλήθηκε στον Ενρίκε Καπρίλες, έναν από τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Οι δυτικες πιέσεις των αποικιιοκρατων  στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχαν ήδη κλιμακωθεί, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο, που φέρεται να πρόσκειται στον πρόεδρο Μαδούρο, ανέθεσε στον εαυτό του τα καθήκοντα του κοινοβουλίου, απόφαση που προκάλεσε διαδηλώσεις και κατακραυγή, πριν ακυρωθεί μερικές ημέρες αργότερα.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας κατηγόρησε το Μπουένος Άιρες, την Μπογοτά, το Μεξικό και την Μπραζίλια ότι δρουν συντονισμένα υπέρ μιας επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας της για να υπηρετηθούν «τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον».

Μετά την απόφαση σε βάρος του Καπρίλες, ενός από τους αντιπάλους του Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές του 2013, όταν είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά. Η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι σημαίνει de facto ότι ο Καπρίλες δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018.

«Απορρίπτουμε και διαμαρτυρόμαστε έντονα εναντίον της θέσης που εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας» απάντησε η ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας. «Δείτε τη δική σας πραγματικότητα -πού διαπράττονται μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Πού δολοφονούνται ηγέτες οργανώσεων των αγροτών;» είπε η Ροδρίγκες κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής της με συνδικαλιστές από την Ουρουγουάη.

Η υπουργός καταφέρθηκε επίσης εναντίον των κυβερνήσεων του Μεξικού και της Βραζιλίας, στις οποίες προσάπτει πως ανακίνησαν τις συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα σε διεθνή φόρα, όπως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ή η Mercosur.

«Πώς η Βραζιλία, (μια χώρα με) μια κυβέρνηση που έκανε de facto πραξικόπημα εναντίον μιας προέδρου εκλεγμένης από 54 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, παριστάνει ότι παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας;» διερωτήθηκε η Ροδρίγκες, αναφερόμενη στην Προεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, εναντια στην οποία εγινε πραξικοπημα  το 2016.




-----------------------------------------------------------------------------------




Σαν σημερα 10/4/1919 δολοφονειται ο Εμιλιανο Ζαπατα
"Για τους εχθρούς του, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα υπήρξε ένας ακραίος μηδενιστής και αναρχικος και οι ενέργειές του είχαν ως μοναδικό σκοπό τη ληστεία. Για τους αυτόχθονες λαούς, υπήρξε σωτήρας και ήρωας της επανάστασης. Έγινε θρύλος ενώ ζούσε ακόμη. Αναρίθμητες ιστορίες και τραγούδια γι' αυτόν λέγονται ακόμη και σήμερα, ενώ ο τάφος είναι ένα από τα πιο σεβάσμια μνημεία για τους ιθαγενείς του Νότιου Μεξικού."
Εμιλιάνο Ζαπάτα!

 Ηγέτης της Μεξικανικής Επανάστασης, προστάτης των φτωχών αγροτών της πατρίδας του.

Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1879 στο χωριό Ανενκουίλκο. Γόνος ευκατάστατου κτηνοτρόφου, έμεινε ορφανός στα 16 του χρόνια και εργάστηκε ως εκπαιδευτής αλόγων.

Την εποχή εκείνη, τη χώρα κυβερνούσε ο στρατηγός Πορφίριο Ντίας, η δικτατορία του οποίου σήμανε μια εποχή εγκατάλειψης των μεταρρυθμίσεων, ενώ το 85% της γης ανήκε στο 2% του πληθυσμού. Ο Ζαπάτα ανέπτυξε από νωρίς αντιπολιτευτική δράση και το 1909 εξελέγη πρόεδρος μιας τοπικής ομάδας για τη διεκδίκηση της καλλιεργήσιμης γης, που είχε κατασχεθεί προς όφελος των μεγαλογαιοκτημόνων. Εξαιτίας της δράση του, κλήθηκε στο στρατό, όπου υπηρέτησε για επτά μήνες.

Το Νοέμβριο του 1910, η εξαθλίωση των αγροτών οδήγησε σε μία εξέγερση υπό τον Μαδέρο. Ο Ζαπάτα τάχθηκε στο πλευρό του, πήρε τα όπλα και με σύνθημα «γη κι ελευθερία» ηγήθηκε των επαναστατημένων αγροτών, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερα εδάφη.
Όταν αντιλήφθηκε ότι το αίτημα για μεταρρυθμίσεις είχε εγκαταλειφθεί από τον Μαδέρο, κατάρτισε το δικό του αγροτικό πρόγραμμα, γνωστό ως Σχέδιο Αγιάλα. Με αυτό απαιτούσε την κατάσχεση της γης απ' όλους τους ξένους και του 1/3 των εδαφών των φεουδαρχών, καθώς και την επιστροφή των εδαφών που είχαν κατασχεθεί από τους ντόπιους. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αγιάλα, όλες οι κατασχεθείσες εκτάσεις θα αποτελούσαν κοινοκτημοσύνη των ινδιάνικων κοινοτήτων.

Στο πλευρό του συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι αγρότες, ενώ οι απόψεις του υποστηρίχτηκαν και από πολλούς διανοούμενους, που συνέδεσαν τις θεωρίες του με αυτές του Καρλ Μαρξ. Αλλα και της αναρχιας, με την οποια οπως ειναι γνωστο ο Ζαπατα ηταν πιο κοντα ιδεολογικα. Μετά την καταστολή της εξέγερσης του Μαδέρο, το Φεβρουάριο του 1913, ο Ζαπάτα ένωσε τις δυνάμεις του με αυτές του Πάντσο Βίλα στο βορρά και συνέχισε τον αγώνα του, ακόμα κι όταν έπεσε η δικτατορία του Ντίας. Μαζί κατέλαβαν τρεις φορές την πόλη του Μεξικού, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Στις 10 Απριλίου του 1919 ο Ζαπάτα έπεσε θύμα ενέδρας. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τη συνάντησή του με έναν στρατηγό που υποτίθεται ότι ήθελε να προσχωρήσει στην επανάσταση.




-----------------------------------------------------------------------------------




Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Από το FIR Αθηνών εκτοξεύθηκαν οι Tomahawk που έπληξαν την Συρία! Για να μην λες πατριώτη ότι δεν φταις για την Συρία

Πάμε να ρωτήσουμε τον Κοτζιά σήμερα στις 7 στο ΕΒΕΑ
Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleign Burke, USS Porter και USS Ross εκτόξευσαν τα 59 βλήματα Tomahawk, από το νότιο Αιγαίο, ελάχιστα έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά σαφώς εντός του ελληνικού FIR, στην περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 2:42 μέχρι τις 2:56 τα ξημερώματα.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αμερικανικές πλατφόρμες εκτόξευσης όπλων, είτε εναέριες είναι είτε θαλάσσιες, χρησιμοποιούν το Αιγαίο και το ελληνικό FIR για να εκτοξεύσουν επίθεση κατά τρίτου κράτους.





---------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε Ισραηλινό Άραβα πρώην βουλευτή

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, 05:15
Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε χθες σε δύο χρόνια φυλάκιση έναν Ισραηλινό Άραβα πρώην βουλευτή, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι παρέδωσε λαθραία κινητά τηλέφωνα σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ.

Ο Μπάσελ Γατάς, 60 ετών, παραιτήθηκε από την έδρα του στην Κνέσετ τον Μάρτιο, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την εισαγγελία.

Παραδέχθηκε πως παρέδωσε κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM σε Παλαιστίνιους κρατούμενους σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο νότιο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του σε αυτήν, τον Δεκέμβριο.

Σε αντάλλαγμα για την ομολογία του, η εισαγγελία πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια.

Στον Γατάς επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 120.000 σέκελ (30.800 ευρώ), ανέφερε το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο της Μπερσέβα (νότιο Ισραήλ) έκρινε πως το αδίκημα το οποίο διέπραξε ο Γατάς συνιστούσε «ηθικά αισχρή πράξη» και του στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την εκλογή του στο κοινοβούλιο για επτά χρόνια αφότου εκτίσει την ποινή του.

Ο συνήγορός του έχει 45 ημέρες για να ασκήσει έφεση.

Πρώην βουλευτής του Ενιαίου Ψηφοδελτίου, ενός συνασπισμού αραβικών οργανώσεων που αποτελεί την τρίτη δύναμη στο ισραηλινό κοινοβούλιο, ο Γατάς εκμεταλλευόμενος τη βουλευτική ασυλία του μετέφερε και παρέδωσε περίπου 10 κινητά σε έγκλειστους σε μια φυλακή όπου κρατούνταν Παλαιστίνιοι καταδικασμένοι για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο βουλευτής δήλωσε πως προχώρησε στην πράξη αυτή λόγω των «ανθρωπιστικών και ηθικών δεσμεύσεών του προς τους κρατούμενους» και «ανέλαβε πλήρως την ευθύνη (του)» για αυτό.

Θα αρχίσει να εκτίει την ποινή την 2α Ιουλίου στη φυλακή Ντέκελ της Μπερσέβα.

Οι Ισραηλινοί Άραβες, απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948, έχουν ισραηλινή ιθαγένεια και αποτελούν το 17,5% του πληθυσμού.

Οι Άραβες βουλευτές γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων ισραηλινών συναδέλφων τους λόγω των θέσεών τους για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.




-----------------------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Έρευνα σε 275 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που εκαναν ναζιστικους χαιρετισμους

 Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, 04:17
Η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού διεξάγει έρευνα για 275 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα οποία βαρύνουν υποψίες πως ανήκουν στην Άκρα Δεξιά, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού που ακούστηκε να λέει «Χάιλ Χίτλερ», σύμφωνα με επιστολή του Υπουργείου Αμύνης προς την Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters την Κυριακή.

Τουλάχιστον 143 από τις υποθέσεις αυτές αναφέρθηκαν πέρυσι και άλλες 53 εφέτος, σύμφωνα με την 15σέλιδη επιστολή του υπουργείου, στην οποία δίνονται λεπτομέρειες για στελέχη του στρατού που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή εκστόμισαν προσβλητικά, ρατσιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων τους που είναι γόνοι μεταναστών.

Η επίδειξη των ναζιστικών συμβόλων και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί απαγορεύονται διά νόμου στη Γερμανία.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι επιδείχθηκε υπερβολική χαλαρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων από τα πιο σοβαρά κρούσματα.

Ένα από αυτά είναι η Υπόθεση 29: ένας στρατιώτης ακούστηκε να λέει επανειλημμένα «Χάιλ Χίτλερ», «Χάιλ στον ηγέτη μας» και «Ζιγκ Χάιλ, σύντροφοι», διευκρινίζεται στην επιστολή.

Η υπόθεση αυτή «διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα και στην (πολιτική) εισαγγελία», αλλά δεν δόθηκε εντολή να αποταχθεί το πρόσωπο αυτό, ούτε του απαγορεύθηκε να υπηρετεί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, προστίθεται.

Σε μια άλλη υπόθεση, ένας στρατιώτης φέρεται να χρησιμοποίησε μια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η οποία συνδέεται με το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) και να ανήρτησε ρατσιστικές απόψεις, όπως η απαίτηση να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε «ξένους».

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε τον Ιανουάριο πως το NPD έχει υπόδειγμα τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ, αλλά τάχθηκε εναντίον του να τεθεί εκτός νόμου, διότι δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στον δεύτερο στρατιώτη επιβλήθηκε μόνο «πειθαρχική» τιμωρία.

Σε μια τρίτη υπόθεση, επετράπη σε έναν στρατιώτη να κρατήσει τον ατομικό του οπλισμό και του επιβλήθηκε μόνο μια πειθαρχική ποινή, διότι έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό ενώ βρισκόταν στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.




----------------------------------------------------------------------------------




Συρρικνώθηκαν τα ποσοστά του κόμματος των Φινλανδών στις τοπικές εκλογές

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, 03:38
Το κόμμα των Φινλανδών, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είδε τα ποσοστά του να πέφτουν σημαντικά στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, κατά τις εκτιμήσεις της δημόσιας φινλανδικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης YLE, κάτι που πιθανόν ενισχύει τις πιθανότητες ένας σκληροπυρηνικός υποψήφιος να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριό του.

Με πάνω από το 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, η YLE προέβλεψε πως το κόμμα των Φινλανδών συγκέντρωσε 8,8% των ψήφων, ποσοστό πολύ κατώτερο του 17,7% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2015 ή του 12,3% που είχε καταγράψει στις τοπικές εκλογές του 2012.

Η πτώση του ποσοστού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της φινλανδικής Βουλής προοιωνίζεται προβλήματα για την κυβέρνηση συνασπισμού τριών κομμάτων, αφού προεξοφλείται πως θα αυξήσει την υποστήριξη προς τον Γιούσι Χάλα-άχο, έναν υποψήφιο η βασική εξαγγελία του οποίου είναι το Fixit—η αποχώρηση της Φινλανδίας από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Σύμφωνα με την YLE, το συντηρητικό κόμμα NCP του υπουργού Οικονομικών Πέτερι Όρπο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις τοπικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 20,7% των ψήφων, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες με το 19,4% και την τρίτη το κόμμα του Κέντρου υπό τον πρωθυπουργό Γιούχα Σιπίλα με το 17,5%.

Οι Πράσινοι (αντιπολίτευση) ξεπέρασαν το κόμμα των Φινλανδών σε ψήφους.

Το κόμμα των Φινλανδών—μέχρι πρότινος γνωστό ως το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών—τα τελευταία χρόνια άμβλυνε την εθνικιστική, αντιευρωπαϊκή ρητορική του, γεγονός που οδήγησε στην είσοδό του στην κυβέρνηση αλλά παράλληλα εξόργισε μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του.

«Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, δεχτήκαμε (γροθιά) στο σαγόνι (...) Υφιστάμεθα απώλειες εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης. Η δουλειά μας για την πατρίδα είχε κόστος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο οποίος θα αποχωρήσει από το πηδάλιο του κόμματος των Φινλανδών τον Ιούνιο, στους δημοσιογράφους.

«Το κόμμα πρέπει να αναλύσει τι θέλει, εάν θέλει να επιμείνει στην κυβερνητική πολιτική (...) Ελπίζω ότι δεν θα γίνει ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα που απλά θα διαμαρτύρεται για όλα».

Ο Χάλα-άχο, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανυποχώρητος πολέμιος της μετανάστευσης, θεωρείται ο ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος των Φινλανδών. Ο αντίπαλός του είναι ο βουλευτής Σάμπο Τέρχο, σύμμαχος του Σόινι.

Για τον Μάρκου Γιοκισιπίλα, πολιτικό επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Τούρκου, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ασφαλώς «ευνοεί τον Χάλα-άχο ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούνιο».




---------------------------------------------------------------------------------




Ινδία: Διαδηλώσεις αποσχιστων στο Κασμιρ με έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, 02:02
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν την Κυριακή στην πόλη Σριναγκάρ της Ινδίας, στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αστυνομικού αξιωματούχου.

Οι αποσχιστικές ομάδες στο Κασμίρ είχαν καλέσει σε μποϊκοτάρισμα σημερινής αναπληρωματικής εκλογής, με συνέπεια τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφάλειας, αλλά και τη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Η αστυνομία στην αρχή προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με συνέπεια το θάνατο έξι διαδηλωτών, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματικού στο Reuters.



--------------------------------------------------------------------------------




Χιλιάδες Σουηδοί στους δρόμους της Στοκχόλμης κατά της τρομοκρατίας

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, 20:12
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Στοκχόλμη για να καταδικάσουν την τρομοκρατία, δύο ημέρες μετά την επίθεση με φορτηγό που στοίχισε την ζωή σε 4 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 15 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Στοκχόλμης, 20.000 και πλέον άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν τη συγκέντρωση.

Η «διαδήλωση υπέρ της αγάπης», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, πραγματοποιήθηκε λίγα μέτρα από το πολυκατάστημα όπου κατέληξε το φορτηγό αφού είχε πέσει πάνω στο πλήθος των πεζών στον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης της Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Μίκαελ Μπέργκρεν, ένας 36χρονος Σουηδός από τη Στοκχόλμη, πήγε μαζί με τα δύο του παιδιά ηλικίας 3 και 1 ετών για στείλει το μήνυμα ότι πρέπει οι συμπατριώτες του να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους κανονικά.

«Η επίθεση δεν θα αλλάξει τίποτα» διαβεβαίωσε ο ίδιος μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η Στοκχόλμη είναι η πόλη μας, μια πόλη για την οποία είμαστε υπερήφανοι, όπου μας αρέσει να ζούμε. Ο φόβος δεν πρέπει να κυριαρχήσει, η τρομοκρατία δεν πρέπει ποτέ να νικήσει» δήλωσε η δήμαρχος της Στοκχόλμης Κάριν Βάνγκαρντ, απευθυνόμενη στο πλήθος. Η ίδια εξήρε «μια πόλη ανοικτή σε όλους, που αγαπά τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα».

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

«Δεν θα απαντήσουμε με τον φόβο, θα απαντήσουμε με την αγάπη» έγραφε ένα πανό που κρατούσε μια γυναίκα με μπούρκα.




------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ολονύχτια περιφρούρηση του Προεδρικού Μεγάρου στο Εκουαδόρ


To λαϊκό κίνημα στο Εκουαδόρ θα διασφαλίσει την δημοκρατία από τις πράξεις βίας παραγόντων της αντιπολίτευσης που προωθεί το κόμμα “CREO-SUMA”, το οποίο δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εκπρόσωποι πάνω από 15 κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων κάλεσαν σε διαρκή ολονύχτια περιφρούρηση στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου, έδρα της Κυβέρνησης, για να περιφρουρήσουν την δημοκρατία από τις πράξεις βίας παραγόντων της αντιπολίτευσης σε αυτή την χώρα.

Η ολονυχτία πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, με σκοπό να υποστηρίξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο, του κόμματος "Alianza PAIS”, μπροστά στη βία που εξαπολύθηκε από τον ηττημένο υποψήφιο της δεξιάς Γκιγιέρμο Λάσο και τους οπαδούς του κόμματος “CREO-SUMA” που δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 2 Απρίλη.



Ο Κάρλος Καρβαχάλ, εκπρόσωπος της συλλογικότητας “Somos”, δήλωσε ότι είναι “οργανωμένοι, σε κινητοποίηση και επιφυλακή” για να υπερασπιστούν όχι μόνο ένα όνομα αλλά μια διαδικασία. Το κίνημα αυτό αποτελείται από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις όπως, “Νέοι για τον Λενίν”, “Γυναίκες χωρίς Σύνορα”, οπαδούς και άλλους.

Το κάλεσμα είναι για μια ειρηνική και δημοκρατική ολονυχτία, “δεν καλούμε σε βία, δεν θα πετάξουμε σκουπίδια, δεν θα κλείσουμε την γέφυρα Γκουαγιασάμιν, το κάλεσμα είναι για να είμαστε σε επαγρύπνηση στην Μεγάλη Πλατεία του Κίτο, γιατί είναι επίσης δικαίωμα των Εκουαδοριάνων να κάνουν την ολονυχτία”, τόνισε ο Καρβαχάλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Φαμπιάν Ζούνιγκα, συντονιστής της συλλογικότητας “Ecuador Unido por Lenín”, δήλωσε ότι “ο εκλεγείς πρόεδρος (Λενίν Μορένο) είναι νομιμοποιημένος τόσο στους εθνικούς όσο και από τους διεθνείς οργανισμούς”.

Επεσήμανε επίσης ότι "Εμείς δεν θα πέσουμε στο παιχνίδι της επιθετικότητας. Δεν αξίζει στο Κίτο μια αντιμετώπιση σαν αυτή που κάνει η αντιπολίτευση, κύριε Λάσο, σας καλούμε να μην παρακινείτε τον κόσμο σας, να σεβαστείτε την δημόσια περιουσία και την περιουσία των πολιτών”.




-------------------------------------------------------------------------




38χρονος στη Χαλκιδικη ξεψυχησε περιμενοντας το ασθενοφορο που ηρθε μετα από δυο ωρες.

Επί σχεδόν δύο ώρες αργόσβηνε μπροστά στα μάτια των γονιών του ένας 38χρονος άνδρας στη Χαλκιδική, περιμένοντας το ασθενοφόρο, του οποίου το πλήρωμα θα τον κρατούσε στη ζωή. Ομως η πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης στοιχειώδους προσωπικού και μέσων, έγινε αιτία να αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η τραγωδία στην Ουρανούπολη έρχεται να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πιο τουριστικός νομός της βόρειας Ελλάδας, με τους μόνιμους κατοίκους να είναι έρμαια της μοίρας όσον αφορά τα θέματα υγείας. Κι αυτό λίγο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, κατά την οποία η Χαλκιδική θα πλημμυρίσει από τουρίστες. Οπως καταγγέλλουν συγγενείς του 38χρονου θύματος, ο άτυχος Γιώργος Κεραμιτσής άφησε την τελευταία του πνοή μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ στο σπίτι του για να τον παραλάβει. Ομως το ασθενοφόρο είχε κάνει μία ώρα και 50 λεπτά για να ανταποκριθεί στην κλήση!

Αν και γενικά ο Γιώργος ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ξαφνικά ένιωσε δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ο πατέρας του, βλέποντας ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Ολοι πίστευαν ότι το ασθενοφόρο θα έφτανε γρήγορα από το Παλαιοχώρι, που είναι κοντά, καθώς ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν δύο διαθέσιμα.

Ομως δεν υπήρχαν οδηγοί (!) κι έτσι χρειάστηκε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Κασσάνδρεια, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του νομού! Οπως ήταν φυσικό, έφτασε με τεράστια καθυστέρηση στο σπίτι όπου ψυχορραγούσε ο 38χρονος. Οπως περιγράφουν οι συγγενείς του άτυχου Γιώργου Κεραμιτσή, όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ο άνθρωπός τους είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Οι διασώστες τού έκαναν τουλάχιστον 40 μαλάξεις, όμως στάθηκε αδύνατον να τον κρατήσουν στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας… Εκαναν σχεδόν δύο ώρες να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή!» κατήγγειλε η θεία του 38χρονου. Το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και των ίδιων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Παλαιολόγου.

Αν και αποτελούσε πάγιο αίτημα η προμήθεια περισσότερων ασθενοφόρων, πλέον χρειάζονται προσλήψεις, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, το ΕΚΑΒ ενισχύεται με προσωπικό από άλλους νομούς. Ομως η τουριστική σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμη, με αποτελέσματα οι μόνιμοι κάτοικοι να βιώνουν τις συνέπειες με τον πιο τραγικό τρόπο.
 Στη Χαλκιδικη υπαρχουν μονο 3 ασθενοφορα, ενω χρειαζεται τουλαχιστον 10, και εχει 10 τραυματιοφορεις αντι για 30.



----------------------------------------------------------------------------------




ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ! ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ

Κοσμοσυρροή σε εκκλησία για μια τσάντα κρέας εν όψει του Πάσχα

Μια ασύλληπτη ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στον Μασταμπά του Ηρακλείου.
Αν και θα περίμενε κάποιος η κοσμοσυρροή να οφειλόταν στη λειτουργία του Εσπερινού, η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς δόθηκε πραγματική μάχη για μια σακούλα με λίγο κρέας και μερικά αγγουράκια, γεγονός που καταδεικνύει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα πολιτών στην Κρήτη.

Η απόφαση της ενορίας να μοιράσει τσάντες με κρέας και αγγουράκια, εν όψει των εορτών του Πάσχα, οδήγησε άνδρες και γυναίκες, που βρίσκονται σε ανάγκη, στην πόρτα της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά

Ανθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον ιερό ναό για να πάρουν τις σακούλες με τα τρόφιμα και να καταφέρουν έτσι να στρώσουν το γιορτινό τραπέζι. Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να τελειώσουν οι σακούλες με το πολυπόθητο δώρο. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγιναν ανάρπαστες.

Μάλιστα, κάποιοι που ενημερώθηκαν λίγο αργότερα έσπευσαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη «μαγική σακούλα», που θα τους ανακούφιζε έστω και για λίγο από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στις οικογένειές τους.

Οι εικόνες των ανθρώπων που έχουν στοιβαχτεί μέσα στην εκκλησία, προσπαθώντας να αρπάξουν μια τσάντα με κρέας, προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος για όλο και περισσότερες οικογένειες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα προϊόντα ήταν τοποθετημένα σε ξεχωριστά σημεία μέσα στην εκκλησία και αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν η τεράστια ουρά μπροστά από τις σακούλες για το κρέας, αλλά η μάχη που δόθηκε για μια σακούλα που περιείχε μόνο αγγούρια!




--------------------------------------------------------------------------------


Δημευουν ακινητα για χρεη 5.000 ευρω. Στο δημοσιο ιδιοκτησιες οφειλετων για φορο κληρονομιας. Οι Ελληνες τα τελευταια χρονια αποποιουνται τις κληρονομιες τους, καθως αδυνατουν να καταβαλουν τους φορους, αποκοπτομενοι από την οικογενειακη περιουσια που εκτος από υλικη αξια εχει και συναισθηματικη αξια. Εξεταζεται νομος ο οποιος προβλεπει τη δυνατοτητα αποπληρωμης φορου κληρονομιας, με την παραχωρηση του ακινητου στο δημοσιο. Συγκεκριμενα οι αποποιησεις κληρονομιας ηταν 29.199  το 2013, 41.188 το 2014, 45.628 το 2015, και 54.422 το 2016.



------------------------------------------------------------------------



Σκλαβες του σεξ στα hot spots. Μαρτυρησαν στα χερια Αφγανων για ένα «εισιτηριο» στην Ευρωπη. Τις χτυπουσαν και τις εξεδιδαν για ελαχιστα ευρω.

OΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Δύο Αφγανοί μετανάστες εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες στο hotspot της Μαλακάσας

Στη σύλληψη δύο Αφγανών, ηλικίας 48 και 49 ετών, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας, προχώρησαν οι αρχές.
Οι δύο άντρες κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, συγκατηγορούμενος των Αφγανών, στην ίδια υπόθεση, για απλή σωματική βλάβη, είναι και ένας 19χρονος ομοεθνής τους.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, ενώ για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης υπήρξε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία συνέβαλαν στη διαλεύκανσή της.
Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν σε εκμετάλλευση δύο γυναικών που διαμένουν στο Κέντρο, μίας Αφγανής και μίας Ιρανής.
Οπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και κάνοντας χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών, αλλά και υποσχόμενοι ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα, στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.
Ο 19χρονος Αφγανός, έπειτα από εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ομοεθνή του, επειδή θεωρούσε ότι παρενοχλούσε τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στην αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο αλλοδαπές, στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.
Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα γραμμάρια κάνναβης και ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





-------------------------------------------------------------------------------------



Οταν το Ισραηλ βομβαρδιζει την Συρια ολοι εσεις οι αναρχικοι του κωλου μουγκα στην στρουγκα και τωρα σας επιασε ολους ο πονος που πριν 6 χρονια δεν ξερατε κατα που πεφτει στον χαρτη;

Τι διαβασα ο ανθρωπος? Καλεσμα αναρχικων για τα χημικα που εριξε ο Ασαντ στον λαο του λεει.....!
Πρωτον ο Ασαντ δεν εχει χημικα τα εχει παραδωσει ολα πριν λιγα χρονια που ειχε κατηγορηθει (και ας αποδειχτηκε αργοτερα πως τα ριξανε οι τζιχαντιστες) και κανενας δεν μπορει να το
αμφισβητησει αυτο!
Δευτερον ο Ασαντ χτυπησε αεροπορικως αποθηκη τζιχαντιστων με χημικα (τα οποια ειχαν χωρα προελευσεις το Ιρακ)
Και τριτον ποσο ηλιθιοι μπορει να ειστε να πιστευετε πραγματικα πως ο Ασαντ ενω ολα δειχνουν πια πως εχει βγει νικητης στην Συρια θα χρησιμοποιουσε χημικα εναντιον του ιδιου του του λαου και να τα σκατωσει ολα???
Ενταξει ρε η προπαγανδα μεσα στο προγραμμα ειναι......αλλα εσεις το παραγαμησατε ομως ε?? Ποσο μαλλον οταν η Αμερικη με τις ευλογιες καποιων και με την δικη σας απαθεια και ανεχεια ριχνει πυραυλους στην Συρια....!
Σα δεν ντρεπεστε λεω εγω μωρε????
Οταν το Ισραηλ βομβαρδιζει την Συρια ολοι εσεις μουγκα στην στρουγκα και τωρα σας επιασε ολους ο πονος που πριν 6 χρονια δεν ξερατε κατα που πεφτει στον χαρτη?
Ντροπη σας.....μονο αυτο...

Σχολιο.-  Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας.... Που ήταν τόσο καιρό "αυτοί οι αναρχικοί" να πάρουν θέση να γαμισουν το σύμπαν όλο;;;; που ήταν στα χημικά (μούφα και αυτο) του Ιράκ. Που ήταν με την Παλαιστίνη;;; Ξεφτιλίζουν το κίνημα και πολλοί από αυτούς είναι κρυμμένοι πίσω από ΜΚΟ...




---------------------------------------------------------------------------------




Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleign Burke, USS Porter και USS Ross εκτόξευσαν τα 59 βλήματα Tomahawk, από το νότιο Αιγαίο, ελάχιστα έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα των έξι μιλίων, αλλά σαφώς εντός του ελληνικού FIR, στην περιοχή της Σούδας στην Κρήτη, από τις 2:42 μέχρι τις 2:56 τα ξημερώματα.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αμερικανικές πλατφόρμες εκτόξευσης όπλων, είτε εναέριες είναι είτε θαλάσσιες, χρησιμοποιούν το Αιγαίο και το ελληνικό FIR για να εκτοξεύσουν επίθεση κατά τρίτου κράτους.
Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό είχε ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την ενέργεια και πώς διαχειρίστηκαν τα προβλήματα ασφάλειας του εναέριου χώρου καθώς 59 βλήματα cruise εκτοξεύθηκαν από το νότιο Αιγαίο και έπληξαν την συριακή βάση Ash Sha’irat.




-----------------------------------------------------------------------------




«Η ΝΙΚΗ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»
Ασαντ: Η Συρία θα σβηστεί από τον χάρτη αν χάσει τον πόλεμο


06|04|2017 11:18

Αν η συριακή κυβέρνηση χάσει τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, η χώρα θα «σβηστεί από τον χάρτη», ενώ μια νίκη των τρομοκρατών θα είναι επίσης νίκη των κρατών που τους υποστηρίζουν.

Αυτό δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε σημερινή του συνέντευξη στην κροατική εφημερίδα Vecernji List.

«Έχουμε μεγάλες ελπίδες και γίνονται μεγαλύτερες. Και αυτές οι ελπίδες βασίζονται στην αυτοπεποίθηση, διότι χωρίς αυτοπεποίθηση δεν θα υπήρχε ελπίδα», εξήγησε ο Άσαντ.

«Όπως και να έχει, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη. Αν δεν κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτό θα σημάνει ότι η Συρία θα σβηστεί από τον χάρτη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και κάποιες δυτικές, υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία «άμεσα και έμμεσα», προσφέροντάς τους επιμελητειακή υποστήριξη, χρηματοδότηση και όπλα.

«Ουσιαστικά η νίκη μας κατά των τρομοκρατών θα είναι νίκη ενάντια σε όλες αυτές τις χώρες», εκτίμησε.

Παράλληλα ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε ότι τα Μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί στη Δύση δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να ελέγξουν τη ροή των πληροφοριών χάρη και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Χάρη στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει πιο δύσκολο για τους δημοσιογραφικούς ομίλους που συνδέονται με τις πολιτικές μηχανές στη Δύση να ελέγξουν τη ροή των πληροφοριών και των δεδομένων από όλο τον κόσμο.
Αυτό που έχει αλλάξει στην Ευρώπη σήμερα είναι ότι η κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί λένε ψέματα», τόνισε ο Άσαντ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Όμως η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια, γνωρίζει μόνο μέρος της αλήθειας και αναζητεί την αλήθεια για το τι συμβαίνει στη Συρία, τι συνέβη στη Λιβύη και τι συμβαίνει στην Υεμένη σήμερα.
Έχει ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των αξιωματούχων των χωρών τους και τα πετροδολάρια των χωρών του Κόλπου», κατέληξε ο Σύρος πρόεδρος.

«Το γεγονός είναι ότι οι χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως μέσο για να προωθήσουν διαφορετικές πολιτικές ατζέντες, ακόμη και όταν η τρομοκρατία γυρνά μπούμερανγκ και προκαλεί θύματα στις ίδιες τους τις χώρες. Όμως δεν το αναγνωρίζουν αυτό», επεσήμανε ο Άσαντ.
Ο Σύρος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αυτοαποκαλούμενη μάχη κατά της τρομοκρατίας «χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερική κατανάλωση».

«Η τρομοκρατία υπήρχε πάντα στον κόσμο και έχει επεκταθεί εξαιτίας των διάφορων πολέμων στη Μέση Ανατολή. Όμως οι δυτικές χώρες που έχουν κηρύξει πόλεμο στην τρομοκρατία εξακολουθούν να τη στηρίζουν ως τώρα. Δεν την καταπολεμούν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές χώρες εξακολουθούν να είναι κατά της τρομοκρατίας και το αποδεικνύουν συνεργαζόμενες με τη Συρία πριν και μετά τον πόλεμο.

«Οι περισσότερες χώρες του κόσμου είναι κατά της τρομοκρατίας. Δεν το δηλώνουν, όμως ουσιαστικά συνεργάζονται μαζί μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διάρκεια του πολέμου και πριν από αυτόν, διότι η τρομοκρατία δεν ξεκίνησε με τον πόλεμο στη Συρία», τόνισε ο Άσαντ.




---------------------------------------------------------------------------




ΟΤΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΡΕΠΟΥΣΤΗ .. : "ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ".




----------------------------------------------------------------------------




Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο η μεταφορά του Αγίου Φωτός; ...είπαν αυτοί που με έξοδα του Κράτους χτίζουν Μουσουλμανικα Τεμενη .




----------------------------------------------------------------------------



7/4/2017

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με 13 ψήφους υπέρ και 22 κατά απέρριψε το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο θα καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να θέσει στην προσεχή συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί το θέμα της τουρκικής σημαίας στον Πενταδάκτυλο και να ζητήσει όπως ως μέτρο καλής θέλησης αυτή αφαιρεθεί.




-----------------------------------------------------------------------




Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου την 10η προς 11η Απριλίου 1826...




---------------------------------------------------------------------------------



Η στιγμή της κατάρριψης των πυραύλων κρουζ Tomahawk από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα – Οι δυο Υπερδυνάμεις πάνε για δεύτερο γύρο: F22 Raptor κατευθύνονται Συρία – Βίντεο
Σύροι διέρρευσαν βίντεο το οποίο δείχνει την στιγμή της κατάρριψης των Αμερικανικών πυραύλων κρουζ Tomahawk...

10 Απριλίου 2017, 10:04 μμ

Σύροι διέρρευσαν βίντεο το οποίο δείχνει την στιγμή της κατάρριψης των Αμερικανικών πυραύλων κρουζ Tomahawk.  - Η Ρωσία «κατέβασε» 36 από τους 59 Tomahawk – Δίνει υπό συριακό έλεγχο S-400, S-300 – Η Βαλτική στο στόχαστρο: Σε 24 ώρες τη σαρώνει – Μεταστάθμευση μαχητικών στα δυτικά μαζί με Iskander  αναφέρει  δημοσίευμα
Από το βίντεο διακρίνεται το «κροτάλισμα» του πυροβόλου των 30mm των Pantsir S1 και οι βολές από S-300V4!
Νωρίτερα υπήρχαν διαρροές πως οι υπόλοιποι 36 πύραυλοι που ήταν «χαμηλής επάρκειας» «έπεσαν» σε απόλυτη 100% ευστοχία των 3 συστοιχιών Pantsir-S1 (3 x 12 = 36) που βρίσκονταν στην βάση!
Το σίγουρο είναι ότι έγιναν καταρρίψεις πάνω από την βάση της Ταρτούς… Aυτό ανέφεραν ρωσικές πηγές.
Οι ΗΠΑ απάντησαν πριν λίγο και έδωσαν στη δημοσιότητα  βίντεο με  εναέριο ανεφοδιασμό F22 Raptor τα οποία κατευθύνονται προς τη Συρία.
Υπάρχουν 2 ερωτήματα, γιατί η Μόσχα δεν παραδέχτηκε από την αρχή την κατάρριψη των Τomahawk, και γιατί έδειξε το βίντεο τώρα…

https://www.youtube.com/watch?v=AntF396tJlE

Η «μονάδα μάχης» του Pantsir S1 αποτελείται από έναν πύργο 12 τόνων τοποθετημένο σε τροχοφόρο ή ερπυστριοφόρο όχημα, ραντάρ ανίχνευσης και εντοπισμού στόχου,  υπερηχητικά κατευθυνόμενα βλήματα 57E6-E (12 πυραυλικά βλήματα) 95Ya6, 95YA6-2/M, 23Ya6, 57E6,  και ένα δίδυμο αυτόματο αντιαεροπορικό πυροβόλο διαμετρήματος 30 mm.
Είχαμε αναφέρει στην τότε αποκάλυψη μας ότι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποκαλύφθηκε ότι μόνο οι 23 από τους 59 πυραύλους κρουζ Tomahawk βρήκαν τον στόχο τους… Και οι υπόλοιποι; Κάπου κατέπεσαν….με τη Μόσχα να κοροϊδεύει λέγοντας «ήταν χαμηλής επάρκειας»!
Φαίνεται όμως ότι και οι δύο Υπερδυνάμεις πάνε για δεύτερο γύρο καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις σε περίπτωση επανάληψης των χημικών επιθέσεων. Αυτό ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
«Αν οι πολίτες δεχτούν ξανά χημικά, διατηρούμε την πιθανότητα για νέες δράσεις» είπε ο Spicer.

Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε ότι η ρωσική φρεγάτα «Admiral Grigorovich» η οποία έχει τρία αντιαεροπορικά συστήματα, ένα μεγάλου βεληνεκούς 40-50 χλμ, ένα μεσαίο 20 χλμ και μικρό 5-6 χλμ και πυραύλους κρουζ Kalibr-NK θα συνδεθεί με τα υπόλοιπα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας.
Ο οπλισμός της αποτελείται από πυροβόλο των 100mm A-190 έναν 8πλό εκτοξευτή UKSK VLS για πυραύλους κρουζ Kalibr και 3M55 Oniks, δύο 12λούς εκτοξευτές πυραύλων 3S90M Shtil-1 VLS , δύο συστήματα Kashtan CIWS, 8 πυραύλους Igla-1E (SA-16), δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες των 533mm και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών πυραύλων RBU-6000 ενώ έχει υπόστεγο και ελικοδρόμιο για ελικόπτερο τύπου Ka-27PL ή Ka-31.
Η Ρωσία αναμένει νέες πυραυλικές επιθέσεις από τις ΗΠΑ.