Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κυριακη 9 Απριλιου 2017



9 Απριλίου 2017
H Κούβα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΡΟΧΕΛΙΟ ΣΙΕΡΑ ΝΤΙΑΣ

Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την μονομερή επίθεση που πραγματοποίησαν στις 6 του Απρίλη οι ΗΠΑ με πυραύλους ενάντια στην αεροπορική βάση Σαιράτ την επαρχία Χομς της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Αυτή η παράνομη χρήση ισχύος, στο περιθώριο των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σοβαρή και κατάφωρη παραβίαση του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου και προσβολή κατά ενός κυρίαρχου κράτους, ενώ οξύνει την σύγκρουση σε αυτή την χώρα και στην περιοχή και απομάκρυνση την επίτευξης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Κούβα που έχει υπογράψει και είναι συμβαλλόμενο Κράτος στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, καταδικάζει σθεναρά τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε περίσταση, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατικών ομάδων.
Αυτή η ενέργεια κατά της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, έγινε χωρίς ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), ένας διεθνής εντολοδόχος οργανισμός για να εξασφαλίσει την συμμόρφωση με τη Σύμβαση Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, να έχει διενεργήσει μία αμερόληπτη, στοχευμένη, διαφανή και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα έρευνα για αυτή την υπόθεση. Δεν είναι επιτρεπτή η απόδοση ευθυνών, μέχρι να υπάρξει μία δήλωση από τον  OPCW.

Εκφράζω τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, από αυτή και τις προηγούμενες επιθέσεις στη Συρία.




--------------------------------------------------------------------------------




Αξίζουν ειδικής αναφοράς δε οι εξελίξεις στην ίδια τη Νότιο Κορέα. Ένα τεράστιο κύμα πολυήμερων μαζικών διαδηλώσεων προκάλεσε την καθαίρεση της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε, κόρης του πρώην δικτάτορα και πιο έμπιστου προσώπου για τις ΗΠΑ. Το Συνταγματικό δικαστήριο «υπάκουσε» αναγκαστικά στη λαϊκή οργή προκειμένου να μην τιναχτεί η χώρα στον αέρα. Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν κατά κύριο λόγο από ένα κίνημα που ραχοκοκαλιά του ήταν τα εργατικά συνδικάτα και το οποίο προωθεί και άλλα αιτήματα, όπως εργατικά δικαιώματα, ριζοσπαστικές αλλαγές και αποστρατιωτικοποίηση.




-----------------------------------------------------------------------------------




Για τα ψέματα που ειπώθηκαν σε σχέση με τη Γιουγκοσλαβία, τη δαιμονοποίηση των Σέρβων, την αποσιώπηση των εγκλημάτων των άλλων πλευρών, τις προβοκάτσιες, τις υπερβολές, τις διαστρεβλώσεις και όλα όσα ζούμε και σήμερα με τη Συρία.
Από τους διαφόρους λαους της Γιουγκοσλαβίας, τους Σέρβους είχαν βάλει στόχο για δαιμονοποίηση επειδή ήταν η μεγαλύτερη εθνοτητα και  πιο αντίθετοι με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αλλά τι γίνεται με τις αγριότητες που διέπραξαν; Όλες οι πλευρές διέπραξαν αγριότητες στην μάχη που ευνοήθηκε από τις δυτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αλλά η αναφορά ειναι σταθερά μονόπλευρη. ''
" Μέχρι τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1999, η σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο πηρε συνολικά 2000 ζωές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές από Αλβανους του Κοσσυφοπεδίου. Πηγές της Γιουγκοσλαβίας κατεβάζουν τον αριθμό στα 800. Τέτοιες απώλειες αποκαλύπτουν έναν εμφύλιο πόλεμο, όχι γενοκτονία. Το Βελιγράδι είναι καταδικασμένο για την αναγκαστική απέλαση  των Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο. Αλλά τέτοιες απελάσεις ξεκίνησαν σε σημαντικό αριθμό μόνο μετά από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, με χιλιάδες ξεριζωμένους από σερβικές δυνάμεις ειδικά από περιοχές όπου  μισθοφόροι λειτουργούσαν.
Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεκάδες χιλιάδες επίσης τράπηκαν σε φυγή από το Κοσσυφοπέδιο επειδή  αδυσώπητα βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ, ή επειδή ήταν η σκηνή της παρατεταμένου πολέμου στο έδαφος  μεταξύ των Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων και του uck, ή επειδή απλά φοβόντουσαν και πειναγανε. Μια αλβανή γυναίκα γεματή με αγωνία της Πγδμ ζήτησε από ένα συνεργείο να πει αν είχε αναγκαστεί να βγει έξω από τη σερβική αστυνομία. Εκείνη απάντησε: "δεν υπήρχαν σέρβοι. Ήμασταν φοβισμένοι από τις [ NATO ] βόμβες." έπρεπε να το διαβάσω στο san francisco γκαρντιαν, μια εβδομαδιαία εναλλακτική εφημερίδα, όχι στους New York Times ή η Ουάσινγκτον ποστ.
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, περίπου 70, 000 έως 100, 000 Σέρβοι κάτοικοι του κοσσυφοπεδίου εκδιωχθηκαν (κυρίως βόρεια αλλά κάποιοι προς το νότο), όπως έκαναν και χιλιάδες ρομά και τους άλλους. Εκαναν οι σέρβοι εθνοκαθαρση στους εαυτούς τους; Ή  αυτοί οι άνθρωποι  δραπετεύαν από τους βομβαρδισμούς και το  πόλεμο στο έδαφος; Ακόμα, οι προσφυγικη παλίρροια που προκαλούνταν από την βομβιστική επίθεση και επανειλημμένα χρησιμοποιείται από τις πολεμοχαρείς ΗΠΑ  ως δικαιολογία για την επίθεση, μια πίεση στον milosevic να επιτρέψει " την ασφαλή επιστροφή των Αλβανών προσφύγων."




--------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ /Οι φονιαδες των λαων,οι Αμερικανοι,ξαναχτυπησαν και σκοτωσαν 15 ανθρωπους σε ενα ιντερνετ καφε..
(ε ενταξει δεν τρεχει τιποτα φυσικα ..πηγαν και αυτα τα θυματα να συναντησουν τους 230 νεκρους του Ιρακ να συζητησουν περι απελευθερωτικων νατοικων βομβων)

ΗΠΑ ξαναχτύπησαν στη Συρία - αυτή τη φορά χτύπημα σε μια καφετέρια γεμάτη από ανθρώπους
Τουλάχιστον 15 Σύριοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη δυτική Raqqa
8/4/2017   16.00
Μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη δυτικη Raqqa έχει σκοτώσει τουλάχιστον 15 και τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.
«Η αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε ένα καφενείο συνδεδεμενο με το διαδίκτυο στην πόλη Hanedah στη δυτική ύπαιθρο Raqqa. Η αεροπορική επιδρομή σκότωσε περισσότερους από 20 πολίτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι,»σύμφωνα με την Αλ Masdar News.
Ώρα να συγκαλεστει μια άλλη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας;




----------------------------------------------------------------------------



Ο Νίκος Ζαχαριάδης στην εισήγησή του στο 6ο Συνέδριο του ΚΚΕ:
«…περιοριστήκαμε να καλούμε στην άμεση δημιουργία της Σοβιετικής εξουσίας, πράγμα που στις συνθήκες εκείνες ήταν απραγματοποίητο ακόμα… Σκέτο και ξερό το σύνθημα της άμεσης εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής εξουσίας δεν συγκινούσε το λαό και δεν ξεσήκωνε ακόμα τις μάζες. Μας αποξένωνε απ’ αυτές. Για αυτό και ήταν σεχταριστικό, λανθασμένο.» «Ριζοσπάστης» 5-1-1936



-------------------------------------------------------------------------



Β. Κορέα: Aσυγχώρητη επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ στη Συρία
 Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 17:56
Aσυγχώρητη επιθετική ενέργεια χαρακτήρισε η Βόρεια Κορέα το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Σύμφωνα με τον υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η ενέργεια των ΗΠΑ απέδειξε ότι η απόφαση της Πιονγιάνγκ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ήταν η σωστότερη επιλογή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, την οποία δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Η  Βόρεια Κορέα, θεωρεί τη Συρία στρατηγικό της σύμμαχο.




-------------------------------------------------------------------------------



Ανήλικη απομακρύνθηκε με δικαστική απόφαση από τους γονείς της επειδή ήθελαν να την παντρέψουν
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 17:40
Έφηβη, 15 ετών, η οποία ζει στο Τορίνο, απομακρύνθηκε με δικαστική απόφαση από την οικογένειά της, αιγυπτιακής καταγωγής καθώς, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς της είχαν συμφωνήσει να την παντρέψουν με έναν Αιγύπτιο είκοσι πέντε ετών, τον οποίο η έφηβη δεν είχε συναντήσει ποτέ.

Οι συμμαθήτριές της ήρθαν σε επαφή με τηλεφωνική γραμμή που βοηθά ανήλικα θύματα κακομεταχείρισης και η κοπέλα, στη συνέχεια, συνομίλησε με αστυνομικούς, στο γραφείο του λυκειάρχη του δημόσιου σχολείο στο οποίο φοιτά, με ιδιαίτερα καλή επίδοση.



---------------------------------------------------------------------------


Με αποφαση Τοσκα. Πρωτη φορα νομοθετικα. Δεν πας φυλακη ουτε με 100 διαρρηξεις και βγαινεις στα 4 χρονια  με φονο. Ουτε καν απελαση για τους εγκληματιες.  Πρωτοφανης αποφαση με ΦΕΚ.



----------------------------------------------------------------------------------


Συμβουλος του Γιαβρογλου ο διαστρεβλωτης της Ιστοριας Χαρης Αθανασιαδης. «Σφαγες από τον ελληνικο στρατο στη Σμυρνη το 22». «Ο Μακρυγιαννης ηταν ενας τοκογλυφος». «Ισταμπουλ  λεγεται η Κωνσταντινουπολη». Θα επιμορφωνει εκπαιδευτικους.




--------------------------------------------------------------------------------




  Κυριακή, 9 Απριλίου 2017
Ομάδες ακροδεξιων εξτρεμιστών επιτέθηκαν σε κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας

Στην περιοχή Τσατσάο (ανατολικά) από όπου ξεκίνησε η πορεία (της ακροδεξιας αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης), δεκάδες ακροδεξιοι «διαδηλωτές» πέταξαν πέτρες, ξύλα και μολότωφ, σε ένα διοικητικό κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της ακροδεξιας αντιπολίτευσης που πραγματοποίησε το Σάββατο στα ανατολικά του Καράκας, βίαιες ομάδες επιτέθηκαν σε κτίριο του Εκτελεστικού Γραφείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που βρίσκεται στη λεωφόρο Φρανσίσκο ντε Μιράντα στο δήμο Τσατσάο της περιφέρειας Μιράντα, στα πλαίσια της διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο τουίτερ, ότι αυτές οι ακροδεξιες ομάδες έκαψαν έπιπλα και έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής εισόδου.


Επίσης, έσπασαν τα τζάμια του υποκαταστήματος μιας τράπεζας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου και έβαλαν μιας μικρής έκτασης φωτιά η οποία ελέγχθηκε από τις αρχές.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εκπληρώνει διοικητικές λειτουργίες της δικαστικής εξουσίας και ανήκει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να βρίσκονται αναπτυγμένες σε όλη την πρωτεύουσα για να διατηρήσουν και εξασφαλίσουν την τάξη και την προστασία των πολιτών από τις βίαιες ενέργειες που προκάλεσε η ακροδεξια προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση αυτή την εβδομάδα, μέσω των οποίων επιδιώκουν να πετύχουν την διενέργεια άμεσων προεδρικών εκλογών, χωρίς να σέβονται τις προθεσμίες που καθορίζει το Σύνταγμα.

Η ανταποκρίτρια του Telesur στο Καράκας μετέδωσε πως οι ακροδεξιοι  «διαδηλωτές» αψήφησαν τις αρχές και επιχείρησαν να εκτρέψουν την πορεία προς το κέντρο του Καράκας, όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο, αλλά διεξαγόταν και η συγκέντρωση των υποστηρικτών της κυβέρνησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πορείες της ακροδεξιας προδοτικης αντιπολίτευσης καταλήγουν σε βίαια γεγονότα. Το ίδιο συνέβη και το 2014, όταν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο ”Έξοδος” (αποχώρηση Μαδούρο από την προεδρία) και πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε κρατικά κτίρια, όπως η Εισαγγελία και το υπουργείο Στέγασης.

Οι υπεύθυνοι της επίθεσης έχουν εντοπισθεί, προέρχονται από την συγκέντρωση της ακροδεξιας αντιπολίτευσης και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα νομικά μέτρα , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Νέστορ Ρεβελόρ.



---------------------------------------------------------------------------




Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε καλά τα θρησκευτικά, σαν σήμερα δεν ήταν που πλάκωσε στο ξύλο ο Ιησούς κάτι πλούσιους εμπόρους επειδή είχαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους Κυριακάτικα ?

Σχολιο.- Ποτέ την Κυριακή '!!
Σχολιο.- Τελικά αυτός ο τύπος δεν την ήθελε την ανάμπτυξη: έκανε παρέα με τελευταίους (ίιιιου), έλεγε να μοιράσουν οι πλούσιοι τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς και κάτι τέτοια κουλά.
Σχολιο.-  Γι' αυτό άλλωστε τον εκτέλεσαν τελικά οι Κατακτητές αφού παραδόθηκε σε αυτούς από τους Αρχιερείς, τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους
Σχολιο.- Αν θεωρήσουμε ότι σήμερα είναι η Κυριακή των Βαϊων, τότε αύριο τους έδιωξε από το Ναό (αν κάνουμε την άμεση μεταφορά)....
Σχολιο.- όχι, δεν εκδίωξε εμπόρους που είχαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους ,αλλά εμπόρους που πωλούσαν μέσα στον Ναό της λατρείας ζώα,όπως βόδια,πρόβατα, επίσης αργυραμειβούς κ.λ.π. Είναι σαν κάποιος να πουλάει κάτι αντίστοιχο στο σπίτι μας ή σε έναν χώρο που εμείς θεωρούμε ιερό.




--------------------------------------------------------------------------



Όχλος φασιστών στην (ασφαλή τρίτη χώρα) Τουρκία επιτέθηκε να λιντσάρει Σύριους πρόσφυγες στη Σμύρνη. Έδιωξαν 500 πρόσφυγες από την πόλη ..(via @TurkeyUntold twitter)

Μαφία φασίστες στην (ασφαλή τρίτη χώρα) Τουρκία εκαναν επίθεση να λιντσάρουν σύριους πρόσφυγες στη Σμύρνη. Εδιωξαν  500 πρόσφυγες από την πόλη.. (μέσω @TurkeyUntold στο twitter)

* Όχλο από φασίστες στην Τουρκία ("Ασφαλής Τρίτη χώρα" για την Ε.Ε.) έχουν επιτεθεί σε σύριους πρόσφυγες στη Σμύρνη.
500 πρόσφυγες απελάθηκαν από την πόλη (μέσω twitter turkeyuntold)

Ο όχλος κατεστρεψε σκηνές, που χρησιμοποιουσαν σαν σπίτι κάποιοι συριοι 500 πρόσφυγες στη δυτική πόλη της Σμύρνης, το Σάββατο το βράδυ.
Οι κάτοικοι της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγαν από την περιοχή, όταν  η ομάδα ενόπλων με μαχαίρια και στειλιάρια προσέγγισε το χωρο.

Η πράξη ήταν σύμφωνα με πληροφορίες  πραγματοποιήθηκαν ως απόκριση σε ισχυρισμούς ότι ενα τουρκικό παιδί χτυπήθηκε από μια ομάδα των προσφύγων.

Ξέσπασαν συγκρούσεις νωρίτερα το Σάββατο, όταν περίπου 300 κατοικοι στην περιοχή torbali  επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια σε σύριους πρόσφυγες.
Οι σύριοι έχουν από τότε που έφυγαν από την περιοχή σε 30 περίπου εκθέσεις που έχουν τραυματιστεί και ένα άτομο τραυματίας.



---------------------------------------------------------------------------------



Ο ιστορικος Μαρκ Μαζαουερ σε ένα του βιβλιο το 2008 το οποιο αναφεροταν στη σκοτεινη αυτοκρατορια του Χιτλερ εγραφε «Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι οι ναζιστες ειχαν ένα πολιτικο «οραμα» για την Ευρωπη.  Μια Ηπειρο Κυριων και δουλων η οποια θα τελουσε υπο ναζιστικη κεδεμονια…» Το «οραμα»  υλοποιησε η Γερμανια στις μερες μας με άλλο ονομα. Ευρωπαικη Ενωση!




-------------------------------------------------------------------------------




Κοινή πολεμική ανακοίνωση Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ: «Αν οι ΗΠΑ επιτεθούν ξανά, θα απαντήσουμε με τρομαχτική δύναμη πυρός»…

Ρωσία Ιράν και Χεζμπολάχ έβγαλαν κοινή ανακοίνωση, στην ουσία πολεμικό τελεσίγραφο λέγοντας ότι η Αμερικανική επίθεση στην συριακή αεροπορική βάση πέρασε την «κόκκινη γραμμή» και πλέον θα υπάρξει απάντηση σε οποιαδήποτε νέα επιθετική πράξη!
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε πως και το Ιράν και η Ρωσία και η Χεζμπολάχ αλλά και οι σιιτικές πολιτοφυλακές θα αυξήσουν κατακόρυφα την υποστήριξη τους προς την σύμμαχο χώρα, Συρία.
«Αυτό που οι ΗΠΑ έκαναν στην Συρία ήταν μια πράξη επιθετικότητα η οποία πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Από τώρα και στο εξής, θα απαντήσουμε με τρομαχτική δύναμη πυρός σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη ή σε οποιαδήποτε παραβίαση των «κόκκινων γραμμών». Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά την ικανότητα μας και πως μπορούμε να απαντήσουμε»
Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «γνωρίζουμε» ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την διχοτόμηση της Β.Συρίας και του Ιράκ.
Eπικοινωνία υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των Α.ΓΕΕΘΑ Ιράν-Ρωσίας-Συρίας για συντονισμό της πολεμικής απάντησης…
O Iρανός Στρατηγός Mohammad Bagheri συνομιλεί αυτή τη στιγμή με τον Σύρο Στρατηγό Ali Abdullah Ayyoub.
Συνομιλία έχουν αυτή τη στιγμή ο Β.Πούτιν και ο Χ.Ρουχανί.
Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Ιράν στην κυβέρνηση της Συρίας και «στον πόλεμο που διεξάγει κατά της τρομοκρατίας» στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ καταδίκασε την πολλαπλή αμερικανική πυραυλική επίθεση.
Ο Άσαντ είπε στον Ρουχανί ότι ο λαός κι ο στρατός της Συρίας, είναι«αποφασισμένοι να εξαλείψουν την τρομοκρατία από κάθε τμήμα της Συρίας», ενώ τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που προσφέρει το Ιράν στο «έθνος της Συρίας».




-------------------------------------------------------------------------------------




Η Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας.. για τη Συρία

"Με τον νόμιμο πρόεδρο Άσαντ.
Η Συρία προς τη Νίκη.
Ο Άσαντ εναντίον του ιμπεριαλισμού και της τρομοκρατίας"




------------------------------------------------------------------------------------




Το Βέλγιο αποχώρησε από το ΝΑΤΟϊκό "συνασπισμό anti-isis', που επιχειρούσε στη Συρία...

Συνέπειες της αμερικάνικης επίθεσης εναντίον της Συρίας και την ανακοίνωσης από μέρους της Ρωσίας πως δεν ισχύσει το μνημήνιο συνεργασίας με τον "συνασπισμό anti-ISIS" των ΝΑΤΟϊκών και συνεπώς τα αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας δεν θα έχουν την προστασία τους...
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου ανακοίνωσε την άμεση αποχώρηση της χώρας του από τη...
συνεργασία με τον συνασπισμό του ΝΑΤΟ, που επιχειρούσε στη Συρία με τη συνεργασία της Ρωσίας.
Η ανακοίνωση της Μόσχας πως μετά την πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας βάζει τέλος στο μνημόνιο συνεργασίας και έτσι θα λειτουργεί το σύστημα άμυνας s-300, s-400 για κάθε ξένο αεροσκάφος, έκανε τους Βέλγους να προχωρήσουν σε αποχώρηση...




--------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ: Εκφράζουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στον Συριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας!

Ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντονέτσκ για τον πόλεμο στη Συρία

Που ήταν η Δύση όταν το Κίεβο βομβάρδιζε με χημικά όπλα το Ντονμπάς;
Το 2014 το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποίησε πρώτη φορά χημικά όπλα στο Ντονμπάς. Αναφορές για αυτή τη χρήση υπάρχουν ακόμη και στην British Daily Mail.
Για τις επιθέσεις αυτές υπάρχουν Βίντεο και φωτογραφίες, που επιβεβαιώθηκαν ακόμη και από πρώην ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους όπως ο Charles Shoebridge.
Ύστερα από... έρευνα αποδείχθηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα από φώσφορο, που απαγορεύονται ρητά από τη Συνθήκη της Γενεύης.
Που ήταν τα δυτικά ΜΜΕ όταν τα παιδιά του Ντονμπάς πέθαιναν κατά δεκάδες;
Εκφράζουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας στον Συριακό λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
Από το Ντονμπάς μέχρι τη Συρία ένα μέτωπο απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα του Συριακού Λαού για Ανεξαρτησία.




-----------------------------------------------------------------------------




ΘΑΥΜΑ! Αναστήθηκαν θύματα του χασάπη-δολοφόνου Άσαντ!

Το 7χρονο παιδάκι που κατέγραψαν ως θύμα από την επίθεση με χημικά με τον αριθμό "21"... μετά τη φωτογράφιση ανοίγει τα μάτια και τρώεει τηγανιτές πατάτες...

Ένα άλλο "θύμα", έχει προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές παραγωγές...
Στο Χαλέπι, 28 Απρίλη 2016... ως "λευκό κράνος"...
Στο Χαλέπι, 28 Σεπτέ,βρη 2016, σαν άμαχος πολίτης που τραυματίζεται...
...και φυσικά 4 Απριλη 2017 θύμα των χημικών του δικτάτορα Άσαντ...