Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Σαββατο 8 Απριλιου 2017



O Ερυθρος Σταυρος συγχαιρει τους ''διαβολικους''Ρωσους για την ανθρωπιστικη βοηθεια στην Συρια
Οι κακοί Ρώσοι; Ο Ερυθρός Σταυρός επαινεί το «μεγάλο ανθρωπιστικό έργο» της Ρωσίας στη Συρία
Τρ 4, Απριλίου, 2017 13:35
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού πρόεδρος εξήρε τις προσπάθειες της Ρωσίας για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία και δήλωσε ότι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας θα πρέπει να συζητηθεί με τη Μόσχα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) εκτιμά το ανθρωπιστικό έργο της Ρωσίας στη Συρία και εκτιμά πολύ την βοήθεια που παρείχε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα βοήθεια, ΔΕΕΣ Πρόεδρος Peter Maurer δήλωσε στο Σπούτνικ.

«Εμείς  εκτιμούμε τις πολύ στενές επαφές που έχουμε με τη Ρωσία στη Συρία. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το έργο της ΔΕΕΣ. Εκτιμούμε όλες τις εργασίες που η Ρωσία έχει κάνει σε μεγάλη κλίμακα των θεμάτων και η αντιπροσωπεία μας στη Συρία, καθώς και ότι η Ρωσική πρεσβεία διατηρεί στενή επαφή για να δούμε πώς μπορούμε να συντονίζουμε, να ενισχύσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε μαζί στην ανθρωπιστική ανταπόκριση «, δήλωσε ο Μάουρερ.

Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής της ΔΕΕΣ στη Συρία Marianne Gasser εκανε έκκληση για αυξημένο συντονισμό με τη Ρωσία για ανθρωπιστικά ζητήματα. Επαίνεσε τις τακτικές επαφές με τη Μόσχα, που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο στον τομέα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας εκκένωση του περασμένου Δεκεμβρίου στο πολιορκημένο Χαλέπι και καλούνται να συνεχίσουν το έργο αυτό μαζί και αλλού στη Συρία.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, του νερού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, για τους Σύριους σε όλη τη χώρα, η οποία βρισκεται σε πάνω από έξι χρόνια πολέμου. Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκαφοι έχουν επίσης βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη να φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις επαρχίες της Δαμασκού, Χομς, Daraa, και Ντέιρ αλ-Ζορ.




----------------------------------------------------------------------------------



 Η βρετανια επετρεψε(και επιτεπει)σε βρετανικες εταιρειες οπλων να πουλησουν χημικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν αερίο σαρίν στη Συρία..
Αποκάλυψη: UK κυβέρνηση άφησε Βρετανική εταιρεία να κάνει εξαγωγή των νεύρων αερίου  στη Συρία
Βρετανία κατηγορείται οτι «κόβει την ανάσα» πάνω στην άδεια εξαγωγής για φθοριούχο κάλιο και φθοριούχο νάτριο
Κυριακή 1 του Σεπτέμβρη, 2013 23:00



--------------------------------------------------------------------------------




Πάντως, δεν είναι και μικρό πράγμα να ΄ρχεται η καρδιά σου στη θέση της! Γιατί είχαν ανησυχήσει οι ευρωπαίοι ηγέτες και ιδιαίτερα οι κεντροαριστεροί, με την εκλογή Τραμπ και τις περίεργες δηλώσεις του, πως δεν θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική Ομπάμα και Κλίντον.
Μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας ανοίγουν σαμπάνιες οι άνθρωποι! Αντικαταθλιπτικά τέλος!




--------------------------------------------------------------------------------




Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, στην άποψη ότι στη Συρία συγκρούονται ο αστος Ασαντ  και τζιχαντοφασιστες με την ανάμιξη και των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Τι καθήκον προκύπτει, αν εξακολουθούμε να είμαστε αριστεροί, κομμουνιστές και διεθνιστές;
Δεν θα 'πρεπε σήμερα να κατακλύζεται η χώρα από αντικυβερνητικές και αντινατοϊκές διαδηλώσεις; Στο ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει και η Ελλάδα; Δεν είναι κι αυτή συνυπεύθυνη για τον πόλεμο; Τον εχθρό στην ίδια μας τη χώρα δεν λέμε πως πολεμάμε;




--------------------------------------------------------------------------------




Ο βομβαρδισμός της Συρίας ξεκίνησε από τη Σούδα
7/4/2017
Στη Σούδα ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες το αμερικανικό πλοίο USS Porter, που εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στη Συρία.
Το Αμερικανικό πλοίο USS Porter με διακριτικά DDG 78, είναι αυτό που εξαπέλυσε την πυραυλική επίθεση με Τόμαχοκ στη Συρία.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, το πλοίο βρισκόταν στη Σούδα και το πλήρωμά του καθάριζε ακτές στα Χανιά!
Το USS Porter  είναι εξοπλισμένο με το σύστημα SM-3 βαλλιστικών πυραύλων είναι το ένα από τα δύο σκάφη απ’ τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας.
Το αντιτορπιλικό Porter, το 2009 αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα και είναι ένα από τα πλοία κρούσης του αμερικανικού 6ου στόλου.
Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στη βάση της Σούδας στην Κρήτη καθώς εδώ και αρκετά χρόνια περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.
Το Porter είχε γίνει “είδηση” στις 12/08/2012 όταν είχε “τρακάρει” με ιαπωνικό πετρελαιοφόρο στα στενά του Ορμούζ.




------------------------------------------------------------------------------




ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης κατά 80,8% στα 2009-15, ως συνέπεια της κρίσης.
Από την επίσημη Στατιστική Υπηρεσία.
Το 2015 έπασχε το 4,7% του πληθυσμού στην Ελλάδα, έναντι 2,6% του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν με αφορμή τη σημερινή Μέρα Υγείας, που αφιερώθηκε στην κατάθλιψη.
Με το 3,3% του πληθυσμού να εμφανίζει συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού...


Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας, που απασχο-λούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης», το 1948, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2017 είναι: «Κατάθλιψη. Ας μιλήσουμε».
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατάθλιψη είναι η κύρια αιτία της κακής υγείας και αναπηρίας σε παγκόσμιο επίπεδο με πάνω από 300. 000.000 πάσχοντες και με μια αύξηση της νόσου που άγγιξε το 18% μεταξύ 2005 και 2015.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων με κατάθλιψη υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια, το 2015, αριθμός που ισοδυναμεί με το 4,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την υγεία του πληθυσμού και αφορούν στο έτος 2014,
το 4,7% του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη, καταγράφοντας αύξηση 80,8% σε σχέση με το ποσοστό του 2009 (2,6%)
Κατάθλιψη φέρεται να εμφανίζουν 3 στους 10 άνδρες
Σχεδόν 7 στις 10 γυναίκες (σύμφωνα με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες μοιράζονται πιο εύκολα το πρόβλημα και αναζητούν συχνότερα εξειδικευμένη βοήθεια)
Το 7,6% του πληθυσμού πάσχει από αγχώδεις διαταραχές, το 1,7% από άλλες ψυχικές διαταραχές
Το 38,3% δήλωσε ότι βίωσε «αρνητικά» συναισθήματα
Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην έρευνα ερώτημα αναφορικά με τον
αυτοκτονικό ιδεασμό και τη συχνότητα εμφάνισης του. Σύμφωνα με τις απαντήσεις:
«σκέψεις ότι θα ήταν καλύτερα να μη ζει ή να βλάψει τον εαυτό του» έκανε το 3,3% του πληθυσμού.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2016:
634.126 συμπολίτες μας πάσχουν από κατάθλιψη,
οι ιατρικές συνταγές που κόπηκαν για κατάθλιψη ήταν 3.101.164
Συμπτώματα της νόσου
Η κατάθλιψη είναι δυνατόν να επηρεάσει τον καθένα, ακόμα και ένα άτομο το οποίο φαίνεται να ζει σε σχετικά ιδανικές συνθήκες ζωής, και τα συμπτώματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν είναι:
1. να νιώθει κάποιος ότι είναι ασήμαντος, αβοήθητος και χωρίς ελπίδες
2. να κοιμάται περισσότερο ή λιγότερο από το φυσιολογικό
3. να τρώει περισσότερο ή λιγότερο από το συνηθισμένο
4. να δυσκολεύεται στη συγκέντρωση ή στη λήψη αποφάσεων
5. να παρουσιάζει μειωμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε δραστηριότητες
6. να έχει μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα
7. να αποφεύγει τους άλλους ανθρώπους
8. να έχει συναισθήματα φορτισμένα με λύπη ή θλίψη
9. να νιώθει ενοχή χωρίς να υπάρχει λόγος
10. να εμφανίζει έλλειψη ενέργειας και αισθήματα κόπωσης
11. να διατυπώνει σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονικής διάθεσης
«Κατάθλιψη. Ας μιλήσουμε!»
Κύριος στόχος της φετινής καμπάνιας ενημέρωσης του ΠΟΥ είναι να ενημερωθούμε όλοι για την πρόληψη και έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, καθώς και των παραγόντων κινδύνου, της κατάλληλης θεραπευτικής διαχείρισης των ασθενών και την ενδυνάμωσή τους με την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες στην κοινότητα. Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να μιλήσουμε ανοιχτά, καθώς το στίγμα γύρω από την ασθένεια, παραμένει ένα εμπόδιο για ανθρώπους που αναζητούν ή χρειάζονται βοήθεια για να την αντιμετωπίσουν.
Γενικά μηνύματα της καμπάνιας του ΠΟΥ
Η κατάθλιψη είναι μια συνήθης ψυχική νόσος που επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε οικονομική και κοινωνική τάξη, σε κάθε χώρα
Ο κίνδυνος κατάθλιψης αυξάνεται λόγω φτώχειας, ανεργίας, συμβάντων όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου ή ένας χωρισμός, σωματικών ασθενειών και κατάχρησης αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών
Η κατάθλιψη προκαλεί ψυχική οδύνη και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του ατόμου να φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές υποχρεώσεις, συχνά με καταστροφικές επιπτώσεις στις σχέσεις με τους συγγενείς και τους φίλους
Όταν δεν αντιμετωπίζεται, η κατάθλιψη μπορεί να αποκλείσει τον πάσχοντα από την εργασία και τη συμμετοχή στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή
Η χειρότερη δυνατή συνέπεια της κατάθλιψης είναι η αυτοκτονία
Η κατάθλιψη είναι δυνατό να προληφθεί και να θεραπευτεί. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία, αντικαταθλιπτικά φάρμακα ή συνδυασμό των δύο
Η εξάλειψη του στίγματος που σχετίζεται με την κατάθλιψη θα ενθαρρύνει περισσότερους πάσχοντες να αναζητήσουν βοήθεια
Η συζήτηση ανάμεσα στον πάσχοντα και σε έναν άνθρωπο από τον περίγυρό του που εμπιστεύεται μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της κατάθλιψης





---------------------------------------------------------------------------




ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ
Κάποτε, σε κεντρικό όργανο νεολαιίστικης οργάνωσης που συμμετείχα, ήταν μέλος κι ένας τύπος, ο μοναδικός που μιλούσε έχοντας έτοιμο γραπτό κείμενο.
Ήταν παράδοξο, καθώς οι απόψεις μας, θεωρητικά αλλά και πραγματικά πολλές φορές, διαμορφώνονταν αφού ακουγόταν η εισήγηση.
Αυτός ήξερε από πριν το θέμα, όπως όλοι μας, και έλεγε τα δικά του.
Μόνο που ήταν πάντα γενικολογίες, με λέξεις διαλεγμένες έτσι που να δείχνουν βάθος σκέψης.
"Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως θα έπρεπε να μελετήσουμε πιο σοβαρά το ζήτημα που μας απασχολεί, να δούμε όλες του τις παραμέτρους και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την επίλυσή του!"
Μια μέρα, πριν αρχίσει η διαδικασία, κάποια στιγμή που δεν με έβλεπε, έβαλα ανάμεσα στα χαρτιά του ένα άλλο δικό του χαρτί, που του είχε πέσει σε μια άλλη συνεδρίαση.
Το διάβασε κι αυτό το θηρίο! Τα είπε κι αυτά!




---------------------------------------------------------------------------




Πρέπει να είναι πολύ βλάκας κάποιος για να μην καταλαβαίνει ότι η φωτογραφία που δείχνει τον νεαρό Τσίπρα ημίγυμνο ανάμεσα σε δυο κορίτσια επίσης ημίγυμνα είναι μούφα.
Αλλά μιας και η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου -και του ΦΒ- το κύριο δεν είναι η βλακεία, αλλά η αλητεία.
Με ποιο δικαίωμα, ρε αλητάμπουρες, αναρτάτε μια φωτογραφία που πιστεύετε πως δείχνει τρία νέα παιδιά σε προσωπικές τους στιγμές; Αν αυτά τα κορίτσια ήταν πράγματι παρέα του Τσίπρα, θα 'ναι τώρα 40ρες γυναίκες που βλέπουν να γίνονται αντικείμενο άθλιων σχολιασμών από κάθε χλιμίτζουρα και κάθε φουκαριάρα.
Καθόλου φιλότιμο, ρε γαμώτο;




-----------------------------------------------------------------------------




Η Bomé Ekti (απο Κουρδισταν)πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
5 Απριλίου στις 12:19 π.μ. •
Είναι από το twitter.
Τα χημικά όπλα που βορβαδίστηκαν στο idlib ήταν σ' ένα τούνελ στο βουνό. Πώς αυτά τα παιδιά πήγαν μπροστά από την αποθήκη που φυλασσόταν απο ισλαμιστές τρομοκράτες;




--------------------------------------------------------------------------------




06.04.2017 : 15:31
Από τις φυλακές στο ΕΜΠ και σήμερα αντιμέτωπος με την απέλαση
Το ανάστημα, τα φωτεινά γαλανά μάτια και η ελαφριά ξενική προφορά του προδίδουν ότι ο Ρόκας Μπαλμπιέρις πιθανότατα δεν μεγάλωσε στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα, δεν διαφέρει σε τίποτα από τους συνομηλίκους του, εκτός ίσως από την τάση του να μην αφήνει τον χρόνο να πάει χαμένος. Οταν δεν ασχολείται με τα μαθήματα, ο τεταρτοετής φοιτητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ συμμετέχει σε δύο θεατρικές ομάδες, παίζει μουσική και μπάσκετ, μαθαίνει αργεντίνικο τάνγκο και παράλληλα διατηρεί μία κανονική κοινωνική ζωή. Ονειρεύεται να συνεχίσει τις σπουδές του με ένα μεταπτυχιακό («σε κάτι “απλό”, όπως η νανοτεχνολογία ή τα λέιζερ», αστειεύεται) και ελπίζει πως θα τα καταφέρει.
Στην πραγματικότητα, η ιστορία του Ρόκας είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη. Το 2009, μόλις πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, ο τότε 20χρονος Λιθουανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Παρότι δεν είχε δει το περιεχόμενό της, γνώριζε ότι η βαλίτσα που παρέλαβε από την Τουρκία και έφερε μαζί του στη Μυτιλήνη περιείχε αρκετή ποσότητα ναρκωτικών ώστε να του εξασφαλίσει την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής. «Ηθελα να εγκατασταθώ στην Ολλανδία, όπου ζούσαν ήδη κάποιοι φίλοι μου. Ηξερα ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα εκεί απ’ ό,τι στη Λιθουανία». Η κατάσταση στη χώρα του είναι τόσο άσχημη, μου εξηγεί, που από 3,7 εκατ. ο πληθυσμός της μειώθηκε σε 2,7 εκατ. τα τελευταία 15 χρόνια. «Οσοι είναι νέοι και μιλούν αγγλικά φεύγουν. Ειδικά από τότε που μπήκαμε στο ευρώ είναι χειρότερα, γιατί τα πάντα κοστίζουν πιο ακριβά αλλά οι μισθοί έχουν μείνει ίδιοι».

Ωστόσο, ο Ρόκας δεν θεωρεί τον εαυτό του θύμα των περιστάσεων και ίσως από εκεί πηγάζει μέρος της ψυχικής δύναμης, που του επέτρεψε να εξελιχθεί παρά τις αντιξοότητες. «Εκανα ένα λάθος και πλήρωσα τις συνέπειες», αναγνωρίζει. Οι πρώτες του μέρες στη φυλακή ήταν δύσκολες, καθώς δεν ήξερε ελληνικά και δεν γνώριζε κανέναν που να μπορεί να του προσφέρει τα απαραίτητα για την επιβίωση του. Σύντομα, όμως, ακολούθησε τη συμβουλή ενός Λιθουανού συγκρατούμενου του να γραφτεί στο σχολείο της φυλακής και η απόφαση αυτή έμελλε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Με την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου Πέτρου Δαμιανού, των καθηγητών και των εθελοντών, που επιστρατεύονται για να καλύψουν τα πάγια ελλείμματα προσωπικού, ο χαρισματικός νεαρός κατάφερε όχι μόνο να μάθει ελληνικά, αλλά να τελειώσει το λύκειο και να γίνει δεκτός στο πολυτεχνείο. Μάλιστα, ενώ ήταν ακόμη κρατούμενος βραβεύθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.


«Οταν ήμουν στη Λιθουανία, δεν ήμουν πολύ καλός μαθητής γιατί δεν με ενδιέφεραν τα μαθήματα. Δεν είχα ιδέα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου», λέει στην «Κ». Τελικά κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν εμφανιζόταν στα μαθήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του. Τον Σεπτέμβριο του 2009, δύο μήνες προτού έρθει στην Ελλάδα, ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι εξοργισμένος με τη συμπεριφορά του (οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και έμενε με τον πατέρα και τον αδελφό του).

Εντούτοις, στο διάστημα της κράτησής του ανακάλυψε πως το σχολείο ήταν «ένας τρόπος να περνάς καλύτερα τη μέρα σου», μια διέξοδος από την πληκτική καθημερινότητα της φυλακής και συγχρόνως μια ευκαιρία για τους κρατουμένους να αλλάξουν την πορεία της ζωής τους. «Ευτυχώς, δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα στη φυλακή. Με βοήθησε το ότι είμαι ένα κεφάλι ψηλότερος από τον μέσο Ελληνα», λέει χαμογελώντας.

Το 2013, μετά την εισαγωγή του στο πολυτεχνείο, το δικαστήριο μείωσε την ποινή του, επιτρέποντάς του να βγει με αναστολή για να σπουδάσει. Δεν πρόλαβε ωστόσο να γευθεί τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία του: όταν πέρασε από το Τμήμα Αλλοδαπών, προέκυψε ότι είχε ακυρωθεί η δικαστική απέλασή του, όχι όμως και η αστυνομική, με αποτέλεσμα να παραμείνει κρατούμενος για άλλες δύο εβδομάδες. Η απέλαση αποφεύχθηκε προσωρινά χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου του και άλλων «θαυμαστών» του (για την περίπτωση του ενδιαφέρθηκαν ανώτεροι δικαστικοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας), αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστήριο. Μέχρι τότε, ο Ρόκας ζει στην αβεβαιότητα. «Θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα», παραδέχεται. Ζώντας σε ένα δωμάτιο της φοιτητικής εστίας με το μικρό επίδομα που του εξασφαλίζει η «Επάνοδος», ο 28χρονος Λιθουανός δεν είναι ακριβώς «ευνοημένος», αλλά «η φυλακή σε κάνει να εκτιμάς τα απλά πράγματα» και, προς το παρόν τουλάχιστον, θα είναι ευτυχισμένος αν απλώς του επιτραπεί να συνεχίσει τις σπουδές του. Αλλωστε, αν σήμερα βρίσκεται εδώ είναι επειδή το κέρδισε με τον αγώνα του.

Το ντοκιμαντέρ «H δεύτερη ευκαιρία» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη για τον Ρόκας Μπαλμπιέρις προβάλλεται απόψε Πεμπτη στις 11 μ.μ. στην ΕΡΤ1.




--------------------------------------------------------------------------




Το λιγότερο απαράδεκτος αυτός που έβγαλε στην φόρα την φωτογραφία του Τσίπρα με τις δύο κοπέλες.
Επίσης απαράδεκτο όσοι την χρησιμοποιούν για να κάνουν πολιτική




-----------------------------------------------------------------------------




σύμφωνα με τη unicef 63.000 παιδιά στην Υεμένη πέθαναν μέσα στο 2016 λόγω του υποσιτισμού που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της χώρας που επέβαλαν οι Σαουδάραβες, δεν βγαίνουν στα κάγκελα όμως οι "υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" σε αυτή την περίπτωση, δε ζητούν επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, δεν απαιτούν διακοπη των διπλωματικών σχέσεων με τη Σ.Αραβια, χεστηκαν απλώς γιατί είναι ξεπλενηδες των δυτικών και νατοϊκών εγκλημάτων.





------------------------------------------------------------------------------




Αυτο ηταν το πρωι (πριν την αμερικανικη ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ)επιθεση εναντιον της Συριας /Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του για την επίθεση και καταδίκασε κατηγορηματικά τη «χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και αν γίνεται, σε οποιοδήποτε μέρος και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».Ομως παρατηρησε επισης οτι ''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ (θελει να πει οτι δεν εχουν τελειωσει την ερευνα τους

H ''επιθεση''με χημικα/ηταν σκετη δολοφονια σκηνοθετημενη απο τα ''Λευκα Κρανη''(White Helmets)δηλωνουν οι Σουηδικοι Ιατρικοί Σύλλογοι για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα(swedhr.org)
Συρια/Οι Σουηδικοι Ιατρικοί Σύλλογοι για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα(swedhr.org) λένε οτι τα Λευκό Κράνη δολοφονησαν παιδιά για να στησουν ψευτικα βιντεο για την υποτιθεμενη επίθεση αερίου
*Γραφει το αρθρο των Veterans today
Ο πρόεδρος Trump απειλεί τώρα να βάλει την Αμερική σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας, του Ιράν, ακόμα και της Ρωσίας, ένας πόλεμος, λέει που δικαιολογείται από «αποδεικτικά στοιχεία» που έχει λάβει από τα συριακα Λευκα Κράνη(White Helmets).
Θα αποδειχθεί εδω,πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πρόκειται για μια οργάνωση «βαθύ κράτος», μια συγχώνευση της CIA, Αλ Κάιντα και των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.
Έχουμε τώρα αδιασειστη απόδειξη ότι ο Trump και η «ψεύτικη είδηση» είναι και πάντα ήταν η καρδια της προπαγανδας και παραπληροφορησης .




-----------------------------------------------------------------------------




Αίφνης το «καθεστώς Ασαντ» (ξανά «καθεστώς» ο Ασαντ) βομβάρδισε παιδιά και αμάχους στη Συρία. Και άρχισε η «καμπάνια» (ήδη βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα) σε όλον τον παγκόσμιο τηλεοπτικό ιστό. Η ίδια μονότονη προπαγάνδα. Η ίδια σιχαμένη χειραγωγούμενη δημοσιογραφία: ο Ασαντ βομβαρδίζει αμάχους - οι Αμερικανοί ποτέ. Ο Ασαντ «ρίχνει χημικά», ο Σαντάμ «είχε χημικά».Τώρα, το ερώτημα «γιατί να χρησιμοποιήσει χημικά ο Ασαντ σε μια στιγμή που βρίσκεται στα πάνω του;» δεν πρέπει να απασχολήσει κανέναν μας, διότι όλοι είμαστε κρετίνοι.
Προς κρετίνους λοιπόν απευθυνόμενη η «Liberation», κυκλοφόρησε με ένα μαύρο ή μάλλον φαιό εξώφυλλο, στο οποίον αποτυπώνονται νεκρά παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά του Ασαντ».
Παραδόξως η ίδια εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ με ανάλογο εξώφυλλο και τίτλο «Τα παιδιά του Ομπάμα» ή του Μπους ή του Μπλαιρ, διότι, ως γνωστόν, η Δύση δεν έχει ποτέ σκοτώσει παιδάκια, ούτε καθημερινώς σκοτώνει παιδιά και αμάχους στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στο Σουδάν, στη Σομαλία, στη Μαύρη Αφρική, στην Ουκρανία - πουθενά η Δύση
δεν έχει σκοτώσει παιδάκια, ώστε να συγκινηθεί η «Λιμπερασιόν» και να γίνουμε όλοι «Σαρλί Εμπντό».
Τίποτα! Αυτού του είδους τα ΜΜΕ απλώς έχουν ξεκινήσει για μιαν ακόμα φορά την προπαγάνδα που χρειάζονται ως προκάλυψη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις - κάτι ετοιμάζει πάλι η Δύση στη Συρία κι ως εκ τούτου άρχισαν πάλι να κλαίνε οι κροκόδειλοι για όσους σκοτώνουν...




-----------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία αναστέλλει συμφωνία που εμποδίζει την άμεση σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ
Η. Ρωσία μπορεί τώρα να καταρρίψει κάθε αμερικανικο αεροπλάνα ή πυραύλο που πετα πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας.




--------------------------------------------------------------------------




άνοδος 2,1% στην τιμή της μετοχής της εταιρίας Raytheon που κατασκευάζει τους αμερικάνικους πύραυλους Tomahawk
#war_is_business
 στη σύγχρονη εποχή ο πόλεμος είναι η πιο επικερδής επιχείρηση. Τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών είναι ευθέως ανάλογα της έκτασης, της διάρκειας και της καταστροφής που προκαλεί ένας πόλεμος.
Και όταν αυτός τελειώνει, ακολουθεί μια μακρά περίοδος ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων περιοχών, δηλαδή ο χορός των κερδών για τις εταιρείες που θα την αναλάβουν. Κάπως έτσι κινούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα ολόκληρες οικονομίες κρατών, κυρίως των πιο ισχυρών.
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ίσως εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη απόδειξη του γεγονότος ότι οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν ποτέ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, ο ακριβότερος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ εκτιμά ότι μεταξύ 2001 και 2010 το συνολικό κόστος αυτού του πολέμου έφτασε το 1,14 τρισ. δολάρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με μια άλλη εκτίμηση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και με υπολογισμό περισσότερων δεδομένων, το συνολικό κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας προσεγγίζει τα 4-6 τρισ. δολάρια. Μπορούμε να υποθέσουμε επομένως ότι ανάλογου μεγέθους είναι και τα κέρδη που αυτός ο πόλεμος αποφέρει σε όσους επενδύουν σ’ αυτόν.
Η ''τρομοκρατια''
είναι και ένα θαυμάσιο πρόσχημα (βλέπε Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.) για να ξεκινήσει ένας πόλεμος και για επεμβάσεις στο εσωτερικό άλλων χωρών από τις ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη.




-----------------------------------------------------------------------------




κοιταξτε,χρησιμοποιω το blogspot για να αντιταξω μια κριτικη σκεψη και στοιχεια στα διεθνη και τοπικα καθεστωτικα ΜΜΕ ..
αρνουμαι να νομιμοποιησω νατοικες επιθεσεις αρκουμενη στην προπαγανδα που κυκλοφορει εδω και 6 χρονια σχετικα με την Συρια..
ειναι το χρεος μου ως σκεπτομενος πολιτης του κοσμου ..δεν στηριζω κανενα κομμα,καμια κινηση η καμια παραταξη και δεν πληρωνομαι απο κανεναν για να το κανω ..για να ξεκαθαρισω τα πραγματα ..
οι πολιτες στην Συρια,στο Ιρακ,στην Υεμενη,στο Αφγανισταν ,στην Παλαιστινη και οπου αλλου δεχονται τις νατοικες βομβες,δεν εχουν τα χρηματα ουτε τον εξοπλισμο ωστε να αντιταξουν με στοιχεια την αποψη τους για οτι συμβαινει ...
προσπαθω να ειμαι η φωνη τους και τα ματια τους ..αυτοι με ενδιαφερουν ,κανενας αλλος ...
Αυτοι οι ανθρωποι δικαιουνται να εχουν ειρηνη και να αποφασισουν μονοι τους την αυτοδιαθεση τους ..ειμαι με την αληθεια και την δικαιοσυνη ασχετα αν συμφωνω η οχι με τις επιλογες τους ...



-------------------------------------------------------------------------




*για 50 μερες παρακολουθησαμε (σαν να κοιταμε survivor),το Ισραηλ να ριχνει λευκό φώσφορο που έπεφτε σαν βροχή στην Γαζα & στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη..βλεπαμε παιδια να καιγονται ζωντανα
*Τη χρήση αμερικανικής κατασκευής βομβών διασποράς(απο το 2010 η παγκόσμια απαγόρευση τους) από τη σουνιτική συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία στις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη ειχε καταγγειλει η Human Rights Watch, αναφέροντας ότι διαθέτει αποδείξεις/
ενω σύμφωνα με τη UNICEF 63.000 παιδιά στην Υεμένη πέθαναν μέσα στο 2016 λόγω του υποσιτισμού που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της χώρας που επέβαλαν οι Σαουδάραβες...
και ...
τιποτα....τσιμουδια ...περα βεχει /
Στην Συρια,δεν περιμενουν ουτε καν το πορισμα των ειδικων επιθεωρητών (ο επικεφαλής των επιθεωρητών ειχε δηλωσει χτες οτι ''δεν ηταν αποδεδειγμενο οτι η επιθεση με χημικα εγινε απο αεροπλανα του Ασαντ'')και οι ΗΠΑ (μαζι με τις χωρες πεκινουα Γαλλια,Βρετανια κτλ)αλλα και συσσωμα τα διεθνη καθεστωτικα παπαγαλακια των ΜΜΕ ,κραυγαζουν για ''τον χασαπη τον Ασαντ ''και στελνουν Τομαχωκ αιφνιδιαστικα το βραδυ να βομβαρδισουν την αεροπορικη βαση στο Χομς επιτρεποντας στην ΙΣΙΣ να ανασυγκροτηθει και να επιτεθει ...
σαν να λεμε η ΙΣΙΣ εχει καινουργιο νταβατζη
και ειναι η Τραμπικη Αμερικη




----------------------------------------------------------------------------




Οι Ευρωπαίοι δεξιοι και ακροδεξιοί αντιευρωενωσιτες εγκαταλείπουν τον Τραμπ
 Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 12:20
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το «πράσινο φως» για την επίθεση στη βάση της Χομς στη Συρία, έγινε με την ένθερμη υποστήριξη και τις «ευλογίες» εκ μέρους των ηγεσιών αρκετών χωρών - κυρίως μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Πώς όμως «υποδέχτηκαν» την ενέργεια αυτή οι «παραδοσιακοί» ακροδεξιοί υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ;
Ο Bρετανός παραδοσιακος δεξιος Nigel Farage, επικεφαλής των αντιευρωενωσιτών και ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, είχε εκφράσει ανοικτά τη στήριξή του στο πρόσωπο του Τραμπ. Ήδη από την προεκλογική του καμπάνια ήταν ομιλητής σε αρκετές περιοδείες του και έσπευσε να τον συναντήσει αμέσως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το πρωί της Παρασκευής όμως, κάτι άλλαξε: Ο ίδιος, δήλωσε «εξαιρετικά έκπληκτος» από την επέμβαση στη Συρία. 

«Πιστεύω ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του Τραμπ θα σηκώθηκαν σήμερα και θα διερωτήθηκαν 'Πού κατέληξαν όλα αυτά;'. Ως ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ λέω 'ναι, οι εικόνες ήταν φρικτές, αλλά είμαι έκπληκτος' » είπε, υποστηρίζοντας πως «σε μια χώρα που σπαράσσεται από τον ισλαμικό εξτρεμισμό, ο Άσαντ, παρά τις αμαρτίες του, φαντάζει κοσμικός». 

Τα σχόλια του Farage αποτυπώνουν το κύμα εκείνο που δηλώνουν ενοχλημένοι και απογοητευμένοι από την επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων κατά της βάσης στη Χομς, ως αντίποινα για τον χημικό όλεθρο της περασμένης Τετάρτης, για τον οποίο οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Προεδρο Άσαντ.

Οι ακροδεξιοί και δεξιοι αντιευρωενωσιτες που επευφημούσαν τον Τραμπ για τη στάση που τήρησε στην προεκλογική του εκστρατεία λέγοντας πως δεν επιθυμεί οι ΗΠΑ να επεμβαίνουν στο εξωτερικό, καθώς δεν πρέπει να αναλαμβάνουν τον ρόλο του «παγκόσμιου αστυνομικού», έμειναν εμβρόντητοι από την αμερικανική επέμβαση. Αντίθετα, όσοι μέχρι πρότινος εξαπέλυαν βέλη κατά του Αμερικανού προέδρου, έσπευσαν χθες να επικροτήσουν την απόφασή του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι αληταραδες μασονοι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Στη Βρετανία, ο γ.γ. του υπουργείου Άμυνας Michael Fallon είπε στο BBC ότι «στηρίζουμε πλήρως αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί» και πρόσθεσε πως η επίθεση ήταν «περιορισμένη και εξ ολοκλήρου κατάλληλη».

Ο Farage από την άλλη, κάλεσε τη Βρετανία «να μην αναμιχθεί ποτέ ξανά σε οποιαδήποτε επίθεση... Προηγούμενες επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν επιδεινώσει την κατάσταση» είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Paul Nuttall, τόνισε πως ο βομβαρδισμός ήταν «απερίσκεπτος, πολεμοχαρής και παράλογος, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θα περίμενα κάτι καλύτερο».

Στη Γαλλία, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, τήρησε επίσης αποστασιοποιημένη στάση λέγοντας πως «καταδικάζει σθεναρά την φρικτή επίθεση στη συριακή βάση».
Μιλώντας στο France 2 η Λεπέν δήλωσε ακόμη πως «Υπήρχαν ακόμη πολλά ερωτήματα να απαντηθούν, πολλές έρευνες να γίνουν από μια ανεξάρτητη διεθνή Αρχή για το τι συνέβη στην Ιντλίμπ, πριν γίνει οποιαδήποτε επέμβαση». 

Φωνές στις ΗΠΑ επίσης εξέφρασαν την καταδίκη τους για την αμερικανική επίθεση στη βάση της Χομς. «Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος επειδή η επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια ακόμη φορά να συρθεί στο τέλμα της μακροχρόνιας στρατιωτικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ανεξάρτητος αριστερος σοσιαλδημοκρατης γερουσιαστής του Vermont, Bernie Sanders.

«Ενώ όλοι καταδικάζουμε τις θηριωδίες στη Συρία, δεν έγινε κάποια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ καλό θα ήταν να λαμβάνει εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο για στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και τον καλώ να έρθει στο Κογκρέσο για έναν ουσιώδη διάλογο» είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι Rand Paul.

Συντηρητικοί ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα διπλωματίας που παραδοσιακά υποστηρίζουν τις αποφάσεις της αμερικανικής προεδρίας επίσης εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αμερικανική επέμβαση. Ο John Glaser, συνεργάτης του Ινστιτούτου Cato, για θέματα της αμερικανικής διπλωματίας είπε πως η απόφαση Τραμπ να επιτεθεί κατά της συριακης δημοκρατιας  δεν έχει έννομη εξουσιοδότηση ενώ υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να βελτιώσει το κλίμα στην ταλαιπωρημένη από τον αποικιοκρατικο πόλεμο Συρία.

Όπως διαφαίνεται, η επίθεση που διεξήχθη με εντολή Τραμπ, επέφερε τριγμούς στις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με παλαιούς συμμάχους του, θέτοντας εν αμφιβόλω τη συνέχιση της υποστήριξής του από τις ακροδεξιές δυνάμεις.

Για να ικανοποιήσει το κόμμα του Πολέμου

Η πολεμική επιχείρηση που διέταξε εναντίον της αεροπορικής βάσης στην Συρία ο πρόεδρος Τραμπ, μπορεί να έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά παίρνει επικίνδυνες διεθνείς διαστάσεις.
Όπως επισήμανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος των δελτίων ειδήσεων του CBS (News anchor) Dan Rather, «όσοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να επιβραβεύσουν την προεδρική απόφαση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολεμικές επιχειρήσεις δεν διατάζονται για λόγους δημοσίων σχέσεων». Για να συμπληρώσει πως «πρόκειται για ένα βήμα προς ένα επικίνδυνο άγνωστο με επακόλουθα που δεν μπορείς να προβλέψεις». 

Η δήλωση αυτή του Νταν Ράδερ, έγινε αφού γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Fareed Zakaria του CNN (από τους επικριτές ως τώρα του Τραμπ), σχολιάζοντας την προεδρική απόφαση, είχε πει: «Η εντολή να πληγεί με πυραύλους η Συρία, αναδεικνύει τον πρόεδρο ποιοτικά στο ύψος των προηγούμενων ηγετών των ΗΠΑ».

Από τότε που είχε ξεκινήσει η αμερικανική ηγεσία την επιβολή της απόφασής της για αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, το κατεστημένο των γερακιών, δεν έδειχνε ικανοποιημένο. Και αυτό επειδή η Ουάσινγκτον είχε βάλει κάποιους άλλους να κάνουν την βρόμικη δουλειά.
Εκείνο που προτιμούσαν ήταν ξεκάθαρο: Άμεση στρατιωτική δράση.

Το βαθύ αμερικανικό κράτος, ή το κόμμα του Πολέμου όπως είναι περισσότερο γνωστό, αποτελείται τόσο από Ρεπουμπλικάνους, όσο και Δημοκρατικούς αντιπροσώπους. Σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνονται σε βασικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού πρόσωπα με διασυνδέσεις στις υπηρεσίες αντικατασκοπίας και την CIA. 
Οι δομές αυτές προετοίμαζαν το δρόμο προς το Λευκό Οίκο τη Χίλαρι Κλίντον. Αλλά τους προέκυψε η έκπληξη, νίκησε ο απρόσμενος Τραμπ και όλα έδειχναν πως θα ανέτρεπε τα όσα είχαν σχεδιάσει.

Εδώ εντάσσεται και η προσπάθεια των συστημικών Μέσων να σπιλώσουν τον Τραμπ με γελοίες κατηγορίες ότι με τη βοήθεια του… Πούτιν κέρδισε τις εκλογές.

Ήδη οι σχολιαστές στα ανεξάρτητα Μέσα (ναι υπάρχουν κάποια ακόμη και στις ΗΠΑ) υποστηρίζουν πως ο Τραμπ πέταξε ένα κομμάτι κρέας στα Rottweiler από το κόμμα του Πολέμου, διατάσσοντας την επίθεση με τα 59 Τομαχοκ εναντίον της Συρίας.

Είχαν προηγηθεί οι εντολές για επιθέσεις στην Υεμένη.

Το παράδοξο είναι πως η εντολή αυτή δόθηκε, λίγο μετά την απομάκρυνση του θεωρούμενου ακροδεξιού με εξτρεμιστικές τάσεις προεδρικού συμβούλου Στηβ Μπάνο.

Τι άλλο σχεδιάζει ο πρόεδρος για να ικανοποιήσει το αυστηρό κατεστημένο της Ουάσιγκτον θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις του.




---------------------------------------------------------------------------------




Ανοικτά αύριο τα καταστήματα - Απεργία ιδιωτικών υπαλλήλων
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 14:31
Ανοικτά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 - 18.00.

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι


Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE).

Όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν, τονίζει η ΟΙΥΕ, καλώντας τα σωματεία της, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην απεργία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων καταστρέφει την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ΄ όλα τους εργαζόμενους είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε καταστρέφοντας κάθε δικαίωμα που τους έχει απομείνει.




---------------------------------------------------------------------------------



Ουρουγουάη: Νόμιμη η πώληση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 15:45
Επίσημα ξεκινά τον Ιούλιο να πουλά μαριχουάνα η Ουρουγουάη μέσω των φαρμακείων για θεραπευτικούς σκοπούς και οι πολίτες της θα μπορούν να αγοράσουν μέχρι 40 γραμμάρια μαριχουάνας το μήνα.

Ο νόμος απαιτεί από τους αγοραστές να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο και αυτοί που θα καταχωρηθούν θα πρέπει να είναι πολίτες της Ουρουγουάης ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας της νότιας Αμερικής, ενώ η κάνναβη θα κοστίζει 1,30 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει μια συμφωνία με 16 φαρμακεία, αλλά ελπίζει ότι στη συνέχεια θα εγγραφούν περισσότερα.

Ο νόμος, που ξεκίνησε να συζητάται από το 2013, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καλλιεργούν τη δική τους στο σπίτι τους ή να συμμετέχουν σε συνεταιριστική φάρμα.

Μερικοί Ουρουγουανοί δηλώνουν απρόθυμοι να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο που, όπως καταγγέλλουν, θα παραβιάζει την ιδιωτική ζωή τους και θα τους βάζει όρια χρήσης της κάνναβης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο σύμβουλος του Ουρουγουανού Προέδρου ανέφερε ότι προτού ανοίξει το μητρώο θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη δημόσια υγεία.



-------------------------------------------------------------------------------




Η βασκική ΕΤΑ έδωσε στην αστυνομία λίστα με 12 κρυψώνες όπλων στη Γαλλία
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 10:13
Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ στην Ισπανία έδωσε στην αστυνομία μια λίστα με 12 κρυψώνες όπλων στη νοτιοδυτική Γαλλία, μέσω «ειρηνοποιών» της γαλλικής κοινωνίας των πολιτών, έγινε σήμερα γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές.

Αυτές οι 12 κρυψώνες όπλων και εκρηκτικών φέρεται να αποτελούν ό,τι έχει απομένει από το οπλοστάσιο της ETA, η οποία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή τον «πλήρη αφοπλισμό» της για σήμερα, Σάββατο, μετά το τέλος το 2011 τεσσάρων δεκαετιών ένοπλου αγώνα.




---------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική φρεγάτα σπεύδει στη Συρία
 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 19:34
Η ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς RFS-494" πέρασε στον Βόσπορο από τη Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνεται προς τη ναυτική βάση της Ταρτούς της Συρίας, ενώ κινείται κοντά από τον αμερικάνικο στόλο που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ρωσικό ναυαρχείο χαρακτηρίζει τη μετακίνηση αυτή ως «επίσκεψη»...

Η είδηση μεταδίδεται από το αμερικάνικο δίκτυο Fox News.




------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Από χθες βλέπω σχολιασμούς σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο στην Κρήτη, με αφορμή την παράδοση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Δημήτρη Κουτσούμπα του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΕΑΜ και ΕΟΚ. Αυτοί που σχολιάζουν, ισχυρίζονται πως η συμφωνία αυτή δεν απέτρεψε τον εμφύλιο, αναφέροντας μάλιστα και γεγονότα του 1947-48.
Μα, η συμφωνία αφορούσε στις δύο οργανώσεις, οι οποίες δεν υπήρχαν πια στην περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Η συμφωνία αναφερόταν στη συνεργασία τους κατά των γερμανών κατακτητών και φυσικά έληξε μετά την αποχώρησή τους από το νησί.
Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στην ηπειρωτική Ελλάδα (με τις αντιπαραθέσεις του ΕΑΜ με ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ κ.λπ.), στην Κρήτη αυτό αποφεύχθηκε για λόγους πολύ συγκεκριμένους:
- Εκεί το φρόνημα της Αντίστασης ήταν ιδιαίτερα υψηλό από την αρχή της Κατοχής, λόγω της Μάχης της Κρήτης και των γερμανικών αγριοτήτων που ακολούθησαν αμέσως μετά.
- Η ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) αποτελούνταν από βενιζελικούς σε ένα νησί βενιζελικό, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έρχονταν σε ρήξη με την Αριστερά με αφορμή τη μελλοντική επάνοδο του βασιλιά, ενώ και η φιλοβασιλική πολιτική των Βρετανών υποχρέωνε την ΕΟΚ να είναι επιφυλακτική απέναντί τους.
- Ο δωσιλογισμός ήταν περιορισμένος και η συνεργασία με τον κατακτητή στιγματιζόταν από την τεράστια πλειονότητα του κρητικού λαού, με τις ισχυρές τοπικές αντιστασιακές παραδόσεις.
Εγκλημάτισαν κι εκεί οι οπλαρχηγοί και οι συμμορίες που προήλθαν και από την ΕΟΚ, κατά τον Εμφύλιο, αργότερα. Όχι λιγότερο απ' όσο οι παρακρατικές συμμορίες σε όλη την Ελλάδα. Αλλά όσο υπήρχε ΕΟΚ, στην Κρήτη εμφύλιος δεν έγινε.




-------------------------------------------------------------------------------




Θέλει το πεκινουά τού νάτο να κρυφτεί κι η χαρά δεν το αφήνει. Ξεφτιλισμένοι...
Ποιο άψυχο κορμάκι πεντάχρονου είναι πιο ακριβό; Πείτε μας, έτσι για να ξέρουμε ποιων σφαγέων τσιράκια θα είμαστε, λενε τα νατοικα καθικια της κινησης απελαστε το ρατσισμο.
Σχολιο.-  Καλα αυτοι δεν φωναζαν μεχρι προχθες υπερ των τρομοκρατων τζιχαντιστων? το αλλαξανε το παραμυθι σημερα?
σχολιο.-  το ίδιο που έκαναν και με τη Λιβύη. έσκουζαν για τη σωτηρία της επανάστασης και μετά άρχισαν τις καταγγελίες για την επέμβαση
Σχολιο.- ,έχω περάσει το στάδιο συγχισης, κλωτσιές μόνο.
 ...λοιπόν ,προτείνω να κατέβουν με πανό : ΝΑΤΟ σώσε μας ή εναλλακτικά για να μην καρφώνονται - κι άλλο - : νίκη στα όπλα της Αλ- Νουσρα
Σταδιαλα ,σιχαματα,πρόθυμοι ηλίθιοι
Πικετες με κορμοράνους να πάρουν
Σχολιο.- Η καργα αντιφασιστικη σελίδα λέμε όχι στην χρυσή αυγή πήρε γραμμή πάλι κ το αναρτα εξαγριωμένη...αντιφα κι ετσ ναουμε
Σχολιο.- Κίνηση απελάστε τις πουτάνες των γιάνκηδων μια ζωή ήταν
Σχολιο.- Στον επόμενο τόνο να βάλουν και έναν Αμερικανό πιλότο να κλαιει
Σχολιο.- Και αυτοί που επέβλεπαν την οριστικη εξαφανιση των χημικών ,στην τελευταια τους ανακοινωση στις 4-1-2016 μαλλλον ψεματα λενε και εχουν δικιο τα πουτανακια του ΝΑΤΟ




--------------------------------------------------------------------------------




Όπως και τις άλλες φορές, έτσι και τώρα, η "από τα κάτω" ενημέρωση χρησιμοποιείται σαν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των Ιμπεριαλιστών.
Με την γενική και αόριστη υπογραφή "Πρωτοβουλία αναρχικών εντός και εκτός των τειχών“, δηλαδή ένα ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ κείμενο, το Indymedia γίνεται η φωνή της CIA και της Δυτικής Προπαγάνδας αφού προπαγανδίζει τις θέσεις της Αυτοκρατορίας.
Δεν περιμένω να κατέβει αλλά τουλάχιστον ας ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε μιας και είμαστε στην φάση ξεκαθαρίσματος.
Και κάτι ακόμα. Δεν μπορείς να λες πως έχεις πρόβλημα με το να μιλάς με το όνομα σου, από την στιγμή που αυτά που λες είναι συγχρονισμένα με την κυρίαρχη προπαγάνδα.
Το μόνο που έχεις να κρύψεις είναι το πραγματικό σου πρόσωπο, που δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από αυτού του πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών

Σχολιο.- Τσακίζουμε τους ανθρώπους του Νετανιάχου της Χίλαρι και του Ερντογάν Ο πόλεμος ενάντια στο νέο μεσαίωνα είναι παγκοσμιως .
Σχολιο.-  Αυτο που καποιοι το παιζουν αριστεροι κι αναρχικοι και ειναι ανοικτα με τον Τραμπακουλα ,ή κρατουν ισες αποστασεις και απο το θυμα (Συριακο Στρατο ) και απο τον θυτη (ΝΑΤΟ) με ξεπερνα .Αν δεν ειναι εξωνημενοι ηλιθιοι ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ εμμισθα ενεργουμενα του Σορρος και κονομανε αδρα μεροκαματακι
Σχολιο.- Ντροπή και πάλι σε αυτούς




-----------------------------------------------------------------------------



Εξωσωματικες με ορια ηλικιας πλεον. Απαραδεκτο μετρο ο νεος κωδικας δεοντολογιας. Ειστε 50 χρονων και μιας μερας και θελετε να κανετε παιδι? Αυτό είναι αδυνατον πλεον ακομα και αν υπαρχει «εμμυνος κυκλος». Ουτε μπορει να γινεται παρενθετη μητερα εάν ειστε 45 χρονων και μιας μερας. Η Εθνικη Αρχη Ιατρικως Υποβοηθουμενης Αναπαραγωγης αλλαξε με ένα απαραδεκτο τροπο τον κωδικα δεοντολογιας. Ουσιαστικα δηλαδη καταργουν την εννοια της εξωσωματικης!



------------------------------------------------------------------------



Γεμισε ψαρια το Γαλαξιδι. Ένα γρι γρι ξεφορτωσε στην προβλητα  πεντε τονους «ντασκες» ένα ψαρι που μοιαζει με τον τονο, σοκαροντας τους κατοικους που μιλουν για οικολογικη καταστροφη. Φορεις της περιοχης ζητουν να μαθουν αν το γρι γρι «στριμωξε» το κοπαδι μεσα στον κολπο του Γαλαξιδιου οπου απαγορευεται το ψαρεμα με μηχανικα μεσα.



-------------------------------------------------------------------------




Στον εισαγγελεα εστειλε ο υπουργος Δικαιοσυνης Κοντονης τις ψευτικες καταγγελιες των δεξιων εργατοπατερων της ΠΟΕΔΗΝ για τις δηθεν επιπλοκες μητερας και νεογνου στο νοσοκομειο Ζακυνθου. 



---------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 8 Απριλίου 2017
Δήλωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος για την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σαϊράτ

Ανακοινωση του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας αναφορικά με την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ.

Το πρωί της 7ης Απριλίου 2017, Αμερικάνικες δυνάμεις εξαπέλυσαν από τα πλοία τους που σταθμεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη πυραυλική επίθεση κατά Συριακής στρατιωτικής βάσης.
Αυτή η επίθεση είναι ένα νέο βήμα της Αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της πατρίδας μας της Συρίας, της οποίας προηγήθηκε η απόβαση Αμερικάνικων στρατιωτικών μονάδων στα βορειοανατολικά της χώρας μας χωρίς κάποια αποδεκτή αιτιολογία με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η επιθετικότητα ενσωματώνει τη γενική προσέγγιση που υιοθετεί ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στις επιθέσεις του ενάντια στην κυριαρχία των κρατών και την ελευθερία των λαών, προκειμένου να πετύχει μία μόνιμη επέκταση, που είναι μία ιμπεριαλιστική συνταγή.
Αυτό το επιθετικό βήμα περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής και σιωνιστικής πολιτικής που στοχεύει στην εξάντληση και τη διαίρεση της Συρίας, που παραμένει ένα ακλόνητο κάστρο απέναντι στην ολοκληρωτική αποικιοκρατική κυριαρχία στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο συνολικότερα.
Η κραυγαλέα αμερικάνικη επιθετικότητα ενάντια στη Συρία διαλύει κάθε ψευδαίσθηση για το ενδεχόμενο μίας αμερικάνικης ουδετερότητας. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι ο κύριος εχθρός της ελευθερίας των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του Συριακού. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο.
Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τις μάζες του περήφανου λαού μας να πυκνώσει τις τάξεις ακόμα περισσότερο μπροστά στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και να παράσχει στήριξη στο γενναίο εθνικό στρατό μας στη σκληρή μάχη ενάντια στους δράστες και τους συνεργούς των τρομοκρατικών συμμοριών.
Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα απευθύνεται στην παγκόσμια προοδευτική κοινή γνώμη, σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, στον ελεύθερο κόσμο σε ένα κάλεσμα αποκήρυξης της Αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης στη Συριακή εθνική σταθερότητα που συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη των παγκόσμιων απελευθερωτικών δυνάμεων ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τον ιμπεριαλισμό.

Ζήτω η Συριακή εθνική σταθερότητα!
Η Συρία δε θα γονατίσει!

Δαμασκός, 7 Απριλίου 2017
Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος




------------------------------------------------------------------------------------




Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Το σύνολο, σχεδόν, της πέραν της σοσιαλδημοκρατίας λατινοαμερικάνικης Αριστεράς, από την Κούβα και το Μεξικό μέχρι την Αργεντινή και τη Χιλή, καταδικάζει απερίφραστα την αμερικανική ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας.
Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της αντίστοιχης ευρωπαϊκής Αριστεράς, που σπεύδει να καταδικάσει πρωτίστως το συριακό καθεστώς και ακολούθως να κρατήσει και κάποιες αποστάσεις από την αμερικανική επιδρομή.
Αν πάρουμε υπόψη ότι εδώ και τρία χρόνια οι λατινοαμερικάνοι αριστεροί τάσσονται, επίσης, κατά του ουκρανικού νεοφασιστικού καθεστώτος και υπέρ της αντιφασιστικής Αντίστασης στο Ντονμπάς, ενώ οι Ευρωπαίοι σωπαίνουν, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.
Και πρώτα απ' όλα, τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε χώρες όπου έχει τεθεί με όρους ταξικών αγώνων το ζήτημα της επικαιρότητας του σοσιαλισμού, όπως συμβαίνει στη Λατινική Αμερική, και να σε ακολουθούν τεράστιες μάζες εργαζομένων, και τι σημαίνει να προσαρμόζεις την πολιτική σου στα διεθνή θέματα ανάλογα με τα συμφέροντα της αστικής σου τάξης. Και να 'σαι και σχεδόν πλήρως απομονωμένος από τον κόσμο της εργασίας.




------------------------------------------------------------------------------



Πριν μερικές μέρες ένας νέος εργαζόμενος προστιθόταν σ' αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους δουλεύοντας ως διανομείς, στα κάτεργα των αλυσίδων φαγητού, καφέ κ.λπ.
Σήμερα 28 νέοι, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, μοίραζαν φέιγ βολάν, για την καταγγελία του εγκλήματος, έξω από το κατάστημα Mikel στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου εργαζόταν ο δολοφονημένος νεαρός.
Η αστυνομία των Τόσκα-Τσίπρα τους προσήγαγε όλους! Ναι! Στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου, υπό την πλήρη κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ., αλωνίζουν οι τραμπούκικες συμμορίες του Μελισσανίδη!
Στέλνοντας το μήνυμα πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τα δολοφονικά κάτεργα!



----------------------------------------------------------------------------------


6.643 ελληνικες επιχειρησεις στη Ρουμανια με συνολικες επενδυσεις  πανω από 4 δις.




----------------------------------------------------------------------------------


Ω, σιχαμένοι!

Στάθης

Από τη στιγμή που ο εξαρτημένος Τύπος ενοχοποίησε τον Ασαντ για χρήση χημικών αερίων εναντίον αμάχων, η στρατιωτική επιχείρηση της Δύσης που ακολούθησε ήταν αναμενόμενη.
Χωρίς η προπαγάνδα να κουρασθεί, βρίσκοντας κάτι πρωτότυπο για να παραμυθιάσει την κοινή γνώμη, επανέλαβε τον εαυτό της και οι βομβαρδισμοί άρχισαν.
Ο Σαντάμ Χουσεΐν «είχε πυρηνικά» - απεδείχθη, ήδη διαρκούντος του πολέμου, ότι δεν είχε.
Μας παραπλάνησε η CIA, τα μάσαγε αργότερα ο Μπους, αφού η βρώμικη δουλειά είχε γίνει. Ο Μπλαιρ «παραπλανήθηκε» από τη Μ16, αλλά οι νεκροί στο Ιράκ έχουν υπερβεί καμιά δεκαριά φορές τους νεκρούς σε αμάχους που είχε όλη η... κατεχόμενη Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το χτύπημα στο Σεράγεβο, πολλοί έλεγαν τότε και τώρα ξέρουν όλοι ότι ήταν μια προβοκάτσια των μουσουλμάνων για να ενοχοποιήσουν τους Σέρβους. Ομως η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε.

Ολοι επίσης ήξεραν τότε ότι ο Μιλόσεβιτς βρέθηκε προ τετελεσμένων στο Ραμπουγιέ, όταν εκλήθη να υπογράψει συμφωνία διαφορετική από τα (προ)συμφωνηθέντα. Ο πόλεμος ήταν προσχεδιασμένος.

Ετσι «δουλεύει» η Δύση. Οπως οι Ναζί, που όταν εισέβαλαν στην Πολωνία, κατηγορούσαν τους Πολωνούς ότι μπούκαραν σε γερμανικά εδάφη. Η σημερινή Πολωνία, βεβαίως, επικροτεί σαν πιστό σκυλί ανάλογες ενέργειες των ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σε όλα αυτά και άλλα τέτοια αποτρόπαια ο ρόλος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τύπου στη Δύση είναι επαίσχυντος. Κανένα δάκρυ δεν έχυσε η Liberation, φέρ’ ειπείν, για τους 300 νεκρούς, μόλις προχθές, στη Μοσούλη, αλλά, σαν να ήταν εκεί παρούσα, είδε τους Σύρους πιλότους να χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Κι αμέσως μετά, πριν αλέκτορα φωνήσαι (στην κυριολεξία), οι ΗΠΑ, σαν έτοιμες από καιρό, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πολύπαθη χώρα. Με τη Μέρκελ να επικροτεί πρώτη-πρώτη.

Κι έτσι ο Τραμπ «έσκισε τη γάτα», αποδεικνύοντας ότι οι αντισυστημικοί βομβαρδίζουν το ίδιο καλά με τους συστημικούς. Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ «απουσίαζαν» από την περιοχή. Ε, λοιπόν «επέστρεψαν» αμφισβητώντας τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας - αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος.

Ο Ασαντ βρίσκεται στην «καλύτερη στιγμή του», δεν είχε κανέναν λόγο να χτυπήσει με χημικά - χημικά, άλλωστε, που μάλλον δεν διαθέτει, κατά τις ανακοινώσεις των διεθνών οργανισμών που, καιρό τώρα, ερευνούν στη Συρία για τέτοια όπλα. Η ενοχοποίηση του Ασαντ προέκυψε από τον γνωστό μηχανισμό ΜΚΟ-Μυστικές Υπηρεσίες-Τύπος.

Ομως, το μέγα ερώτημα σε αυτήν και τις άλλες προγενέστερες-πανομοιότυπες ιστορίες δεν αφορά στους πολεμοκάπηλους και τους εμπρηστές -αυτοί τη δουλειά τους κάνουν-, αφορά τους λαούς στη Δύση, την περίφημη κοινή γνώμη. Πώς οι πολίτες τρώνε αμάσητο το τόσο σάπιο κουτόχορτο αυτής της τόσο απροκάλυπτης και ακούραστης στο να επαναλαμβάνει τον εαυτόν της προπαγάνδας;

Μια απάντηση θα ήταν ίσως το γεγονός ότι τα πόστα και τα λοιπά γιοφύρια στις κοινωνίες, ΑΕΙ, διαδίκτυο, Τύπος, τέχνες, τα έχουν πιάσει χιπστεράκια, «εκσυγχρονιστές», μεταμοντέρνοι, «πολυπολιστισμικοί», ενσωματωμένοι αριστεροί, νεοφιλελεύθεροι, επιδοτούμενοι καλλιτέχνες, ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, πράκτορες - μια χρυσή ορδή, μια «καλή κοινωνία» σμπίρων και μπιστικών των Δυνατών.

Ολοι αυτοί οι σιχαμένοι τύποι που θεωρούν εαυτούς ως την ελίτ της εποχής,όλοι αυτοί οι σταυρωτήδες που οτιδήποτε λαϊκό το θεωρούν λαϊκιστικό, αυτοί που ανοίγουν ταξικούς λάκκους για τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, είναι επίσης εκείνοι που «εξάγουν δημοκρατία» στο εξωτερικό (και τη δολοφονούν στο εσωτερικό), εκείνοι που διεξάγουν «ανθρωπιστικούς πολέμους» και ξεσπιτώνουν πληθυσμούς κατά μάζες - είναι η μαύρη πανώλη που έχει κατακάτσει στις οθόνες μας, στον δημόσιο λόγο, στα μυαλά μας.

Η ευκολία με την οποία επιστρατεύεται ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο έντονη.Η χυδαία ευλογία του πολέμου από τα σκυλιά του πολέμου, όταν εφημερίδες και τηλεοράσεις ουρλιάζουν «βομβαρδίστε-βομβαρδίστε», ενώ ταυτοχρόνως μυξοκλαίνε για τους νεκρούς και τους πρόσφυγες, οδηγεί σε ένα παράλογο πολιτεύεσθαι και σε ένα ανήθικο υπάρχειν, που θα πληρωθούν ακριβά. Πανάκριβα...




-----------------------------------------------------------------------------



Επίσης, αργότερα χτες το απόγευμα, ανακοινώθηκε πως η φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη ρωσική βάση που βρίσκεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς της Συριας στο πλαίσιο «μακράς αποστολής».
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αμερικανικη πυραυλικη επίθεση στη Συρια και στη Μόσχα, όπου Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως τερματίζεται η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ όσον αφορά την ασφάλεια πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών αμφοτέρων των χωρών στη Συρία. Ανακοινώθηκε, επίσης, πως θα παρθούν μέτρα για την αντιαεροπορική θωράκιση της Συρίας με στόχο την προστασία των υποδομών της, ενώ ζητήθηκε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μεταφέροντας την αντίδραση του Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε πως χαρακτηρίζει την αμερικανική επιχείρηση «επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους», βασισμένη σε «κατασκευασμένο πρόσχημα» και κυνική προσπάθεια, για να απομακρυνθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τους θανάτους (χιλιάδων...) αμάχων στο Ιράκ. «Η κίνηση της Ουάσιγκτον θα πλήξει σοβαρά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις», σημείωσε ο Πεσκόφ, εκφράζοντας την πεποίθηση της ρωσικής ηγεσίας ότι το συριακό καθεστώς δεν κατέχει χημικά όπλα και ότι η αμερικανική επιχείρηση θα δημιουργήσει «αναπόφευκτα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας» που έχει προτείνει τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Πούτιν.
Μετά από όλα αυτά, ανακοινώθηκε ματαίωση της προγραμματισμένης, για τις ερχόμενες Τρίτη και Τετάρτη, επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στη Μόσχα.

Καταγγελίες Σουηδών γιατρών

Οι επιθέσεις με τη χρήση χημικών όπλων σε βάρος αμάχων έχουν σημειωθεί αρκετές φορές στη Συρία κατά το παρελθόν, ακόμη και μετά το 2013, όταν επιβεβαιώθηκε η καταστροφή του οπλοστασίου χημικών όπλων του συριακού στρατού από τον ΟΗΕ. Συριακές και ρωσικές αρχές έχουν καταγγείλει την προβοκατόρικη χρήση χημικών όπλων (π.χ. αέριο χλωρίου σε πόλεις Χαλέπι, Χαν αλ Ασάλ κ.α.) από οργανώσεις τζιχαντιστών και έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία σε οργανώσεις του ΟΗΕ και σε δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες τα αποσιώπησαν σκόπιμα. Προβάλλουν, αντίθετα, ό,τι θεωρούν πως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους, χρηματοδοτώντας παράλληλα διάφορες Ισλαμοφασιστικες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως τα «Λευκά Κράνη» σε ρόλο «σωτήρα» θυμάτων σε βομβαρδισμούς περιοχών που ελέγχονται από ισλαμοφασιστες. Η συγκεκριμένη οργάνωση, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με χρηματοδότηση των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας ΗΠΑ και Βρετανίας.
Η οργάνωση «Σουηδοί Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (SWEDHR) μελετώντας βίντεο που δημοσιοποίησαν τα «Λευκά Κράνη» στο YouTube παρατήρησαν, μεταξύ άλλων, πως σε αρκετές περιπτώσεις τα δήθεν συνεργεία «διάσωσης» στην πραγματικότητα σκότωναν τα θύματά τους είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια. Πως επιχειρούσαν π.χ. να κάνουν ενέσεις αδρεναλίνης σε παιδιά δίχως ποτέ να πιέζουν το έμβολο της σύριγγας, ή έκαναν πως δίνουν πρώτες βοήθειες σε παιδιά που ήταν ήδη νεκρά ή ήταν ναρκωμένα. Σε άλλα βίντεο ακούγονταν στα αραβικά άτομα που δεν καταγράφονταν από την κάμερα να δίνουν οδηγίες «σκηνοθεσίας» των θυμάτων. Αλλα βίντεο των «Λευκών Κρανών» που φέρεται πως γυρίστηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ έφεραν ως διακριτικό έμβλημα τη μαύρη σημαία των τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα».




-------------------------------------------------------------------------------------



Oι βρωμιαριδες νατοικοι δηθεν «αριστεροι» του κωλοΔικτυου Σπαρτακος, που χρηματοδοτουνται από τον Σορος, εβγαλαν τα τομαρια ανακοινωση που λεει «Καμία εμπλοκή Ρωσίας, Κίνας, Ιράν στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική». Αναμεσα στις ολες μαλακιες που λενε το κωλο Δικτυο Σπαρτακος τα «αριστερα» τσουτσεκια του Σορος.