Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Παρασκευη 7 Απριλιου 2017



Αφου  εχουν ψηφισει όλα τα  προαπαιτουμενα  για να σου παρουν το σπιτι, τους επιασε η καψα για τη νομιμοποιηση του ελευθερου camping.




-------------------------------------------------------------------------




Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ απεργών και αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Αργεντινή που πραγματοποίησαν σήμερα Πεμπτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, στα πλαίσια της πρώτης γενικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.
Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίσαν νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους που είχαν αποκλείσει τον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο.
Στο Μπουένος Άιρες οι συνήθως πολύβουοι δρόμοι σήμερα ήταν μισοάδειοι ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά.
Οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων, εκπαιδευτικοί, εργάτες εργοστασίων και εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, αλλά και τελωνειακοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.
«Δεν υπάρχουν τελωνειακοί εδώ κι έτσι δεν θα γίνουν εισαγωγές ή εξαγωγές σήμερα» εξήγησε ο Γκιγιέρμο Βάντε, ο διευθυντής του εμπορικού επιμελητηρίου στο Ροσάριο.
Ο Μάκρι ανέλαβε κατήθηκοντα τον Δεκέμβριο του 2015. Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε περικοπές των κρατικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων στο φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη ο λογαριασμός για τη θέρμανση των νοικοκυριών.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό ο οποίος πέρσι ανερχόταν στο 40% ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 20%.
«Η κατάσταση είναι δραματική» είπε ο Χούλιο Πιουμάτο, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. «Ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται η φτώχεια. Χρειάζεται κατεπειγόντως λήψη μέτρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ένας στους τρεις Αργεντίνους είναι φτωχός», εξήγησε.

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/04/06/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8E/




--------------------------------------------------------------------------------




Απ' όλες τις εξεγέρσεις που χαρακτηρίστηκαν εκδηλώσεις της "αραβικής άνοιξης", η μόνη που αγνοήθηκε από τη Δύση και από τους αριστερούς που τάχθηκαν στο πλευρό της "κατά των δικτατόρων", ήταν αυτή του Μπαχρέιν. Εκεί οι εμίρηδες, που την έπνιξαν στο αίμα, τυχαίνει να 'ναι με τη Δύση και με το Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται εδώ και χρόνια οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη από τη φιλοδυτική Σαουδική Αραβία. Το πλέον σκοταδιστικό κράτος του πλανήτη. Σωπαίνει επιδεικτικά η Δύση. Σωπαίνουν και οι αριστεροί ψάλτες των δικαιωμάτων σε χώρες επιλεγμένες.
Αναμενόμενη η αποδοχή της ερμηνείας που έδωσαν οι δυτικοί και οι τζιχαντιστές για τη δολοφονία παιδιών στη Συρία από χημικά. Αναμενόμενη και η αμερικανική επίθεση, ακριβώς τη στιγμή που ο συριακός στρατός έχει πάρει στο φαλάγγι τους τζιχαντιστές.
Η ιστορία ασφαλώς και δεν επαναλαμβάνεται. Αλλά ο φιλοϊμπεριαλισμός μιας κάποιας Αριστεράς, σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, θυμίζει τόσο έντονα τη σοσιαλδημοκρατία του 1914...
Σχολιο.-  Και μεγάλο μέρος της αναρχίας. Ίσως περισσότερο και από όσο στην αριστερά...
Για να θυμίσουν κι αυτοί τη στάση κάποιων αναρχικών θεωρητικών και των γάλλων αναρχοσυνδικαλιστών που τάχθηκαν με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με συνέπεια να χάσουν τη CGT που τέθηκε κατόπιν υπό τον έλεγχο των κομμουνιστών.
Σχολλιο.-  Να μην παραβλέπουμε την αγιοποίηση του κούρδικου πόλου στην Συρία από μέρος της αναρχίας και της αριστεράς, τώρα που είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν το ίδιο πάθος με το PKK. Βέβαια θα σου το παρουσιάσουν ως μόνη λύση απέναντι στον «κακό δικτάτορα» και τους τζιχαντιστές, σαν αναρχική ουτοπία κτλ.




-----------------------------------------------------------------------------------



Κόλαση! Επίθεση στη Συρία – Ο Τραμπ ρίχνει “Τόμαχοκ” στον Άσαντ

- Πάνω από 50 πύραυλοι “Τόμαχοκ” έπληξαν βάση της Συρίας
- Από αμερικανικα καταδρομικα στην ανατολική Μεσόγειο η εκτόξευση των Τόμαχοκ
- Στόχος η στρατιωτική βάση Αλ-Σααϊράτ απ' όπου έγινε η επίθεση με τα χημικά στην Ιντλίμπ
- Είναι η μεγαλύτερη βάση στη Συρία μετά από εκείνη της Λαττάκειας - Καταστράφηκαν τα πάντα, σκοτώθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες ανάμεσά τους ένας πτέραρχος
- Τραμπ: Ενωθείτε μαζί με μας τους αποικιοκρατες να τελειώσουμε τη σφαγή
- Ρωσία: Επιτίθεστε σε κυρίαρχο κράτος και παραβιάζετε το διεθνές Δίκαιο
- Προεδρος Δημοκρατιας της Συριας Άσαντ: Κάνετε τη χάρη στο Ισλαμικό Κράτος!

Λίγο μετά τις τέσσερις και μισή άρχισε μια “βροχή” πυραύλων κατά της βάση των συριακών δυνάμεων απ' όπου απογειώθηκαν τα μαχητικά τα οποία καταγγέλθηκε ψευδως και προβοκατορικα από τους δυτικους αποικιοκρατες ότι έριξαν τα χημικά κατά των αμάχων.
Οι εκτοξεύσεις έγιναν από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα και οι στόχοι συμπεριλαμβάνουν την αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων.
Οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.
Το πολεμικό πλοίο US Porter που βομβάρδισε χθες στη Συρία ξεκίνησε από τη βάση της Σούδας
"Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ", είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Η αεροπορική βάση Σαϊράτ που έγινε ο στόχος της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης έχει “σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί,” σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. Τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Έχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.
Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.
«Υπήρχαν αεροσκάφη τύπου Soukhoï-22, Soukhoï-24 και Mig-23», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Αποικιακου παρατηρητηρίου που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη Συρία. Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας.
Φαίνεται πάντως πως η συριακή κυβέρνηση ήταν... υποψιασμένη για την επίθεση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Άσαντ. Ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης υποστήριξε ότι τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στη βάση Αλ Σααϊράτ ήταν «περιορισμένα» και «αναμενόμενα» και πρόσθεσε πως δεν περιμένει κλιμάκωση. Η διοίκηση του συριακού στρατού είχε απομακρύνει τα περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη από την αεροπορική βάση, μετέδωσε το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen, το οποίο επεσήμανε ότι βασίζεται σε «πληροφορίες».

Τραμπ: Διέταξα επίθεση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στην γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενους στους Αμερικανούς συμπολίτες του, για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αμυντικού ενδιαφέροντος στη Συρία:
Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ειπε ψευδομενος ο αληταρας φασιστας δολοφονος Τραμπ, ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δαμασκός: Εξυπηρετείτε τους τζιχαντιστές

Η επίθεση των ΗΠΑ σε συριακό έδαφος εξυπηρετεί τος σκοπούς των "ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων" και του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Δαμασκού στον αμερικανικό βομβαρδισμό και ήρθε από τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης από τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη.
"Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. "Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία" πρόσθεσε.
Η βάση αυτή, σύμφωνα με τον Σύρο αξιωματούχο, υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.

Κι αν όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκαλεί αντίδραση από την Δημοκρατια της Συριας, στις τάξεις των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων φέρνει... πανηγυρισμούς! H Εθνική Συμμαχία Ισλαμοφασιστων της Συρίας ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και “η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων,” σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων.
Από την πλευρά του ένας αξιωματούχος των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων ζήτησε να ξεκινήσουν κοινές, διεθνείς αεροπορικές επιδρομές εναντίον όλων των αεροπορικών βάσεων της συριακής πολεμικής αεροπορίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Hadath.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει πως "δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας". Κι αν η Ρωσία γνώριζε, φαίνεται πως δεν συμφωνεί. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, η συμμαχία ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, είναι αμφίβολη, σύμφωνα με το RIA.
Η αμερικανική επέμβαση στη Συρία έχει τη στήριξη της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Τουρκίας όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ερό δήλωσε ότι το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσινγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία και τόνισε ότι τα αεροπορικά πλήγματα αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς».
«Το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Ασαντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αποσαφηνίζουν την θέση τους. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει νόημα.», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.




------------------------------------------------------------------------------------




Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία στηρίζουν τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, όλα τα καλά παιδιά δλδ... βασιλιας Σαλμάν, Νετανιάχου, Ερντογάν και οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες...Συνεχίστε να μας τα κάνετε τσουρέκια με τον "χασάπη της Δαμασκού" να δω κάτι που θέλω..!!!



---------------------------------------------------------------------------------




Να …σέβεστε το ΚΚΕ! Του Λεωνίδα Βατικιώτη
« Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας , οφείλει να το σέβεται για την ιστορία του, τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του, για τη σαφήνεια του λόγου του, για το ρεαλισμό του », έγραφε την Τετάρτη  5 Απριλίου η στήλη «Η άποψη» της Εφημερίδας των Συντακτών ( Εδώ ), που εκφράζει πάντα τη γραμμή της εφημερίδας.

Και συνέχιζε: « Χαρακτηριστικό δείγμα ρεαλισμού του ΚΚΕ είναι όσα είπε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής στο 20ο συνέδριο του κόμματος, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ ».


Για να μην αφήσουμε μάλιστα σε άλλους την μεταφορά της άποψης του ΚΚΕ, αξίζει να την παραθέσουμε αυτούσια. ( Ριζοσπάστης 30/4 σελ. 13 ). Έχει δε ως εξής:



« Αναμφίβολα οι εκτιμήσεις αυτές του ΚΚΕ όσο τραγικές κι αν ακούγονται δε συνιστούν κινδυνολογία. Είναι μια ωμή, ρεαλιστική αποτίμηση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης εξέλιξης την οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και να προετοιμάζονται», τονίζει η εφημερίδα των Συντακτών, που έχει εν τω μεταξύ παραθέσει κι ένα εφιαλτικό σενάριο από την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ βάσει του οποίου «μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα οδηγήσει πιθανή έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, κ.α. »

Οι διατυπώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ δεν στερούνται απλώς ρεαλισμού, αλλά είναι αποκυήματα ευρωλάγνας φαντασίας. Αρκεί μια ματιά αρχικά σε εμπεριστατωμένες αναλύσεις μαρξιστών οικονομολόγων, που έχουν επί χρόνια εργαστεί πάνω στο σενάριο της εξόδου από το ευρώ. (Οι σημαντικότερες από αυτές βρίσκονται συγκεντρωμένες Εδώ). Η πιο πρόσφατη μελέτη είναι των μαρξιστών οικονομολόγων Κ. Λαπαβίτσα και Θ. Μαριόλη που διεξήχθη στο πλαίσιο του δικτύου Erensep. (Εδώ το πλήρες κείμενό της).

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ αναμασάει ασχολίαστα ό,τι μεταδίδεται στα δελτία των 8, περί ανεξέλεγκτης υποτίμησης του νέου νομίσματος και επακόλουθης ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, φαίνεται κι από μια πρόσφατη μελέτη της Bank of America που εκτίμησε τις πιθανές επιπτώσεις μιας επιστροφής στα εθνικά νομίσματα για τις χώρες της ευρωζώνης. ( Εδώ  το σχετικό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Welt).

Βάσει των δικών της εκτιμήσεων η μεγαλύτερη υποτίμηση θα συνέβαινε σε Ελλάδα και Ισπανία και θα ήταν της τάξης του 7,5%, για να ακολουθήσει το εθνικό νόμισμα της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας με 5%, 3% και 1%, αντίστοιχα. Στην άλλη άκρη της κλίμακας, το εθνικό νόμισμα της Γερμανίας θα ανατιμούταν κατά 15%. Μεταβολή που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις γερμανικές εξαγωγές.

Πρόκειται για τάση που αν αποκωδικοποιούταν (ώστε να φανεί η ντε φάκτο ανατίμηση που προκαλείται στην Ελλάδα και η υποτίμηση στη Γερμανία) θα αναδείκνυε τις στρεβλώσεις τις οποίες προκαλεί το «ενιαίο νόμισμα», επισείοντας τεράστιο κοινωνικό κόστος. Το σημαντικότερο; Πώς το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μέσο συναλλαγών…

Το ΚΚΕ επιλέγει ωστόσο να αναπαράγει τη γραμμή της αστικής τάξης, δηλαδή διασυρμού του σχεδίου εξόδου από το ευρώ, ενδύοντας την με κομμουνιστικά άμφια, όπως κάνει για παράδειγμα όταν παραπέμπει την απαλλαγή από το ευρώ στο επαναστατικό επέκεινα. Αφήνει εν τω μεταξύ αναπάντητο το ερώτημα πώς θα φτάσουμε ως εκεί. Ή, πως εργαζόμενοι οι οποίοι συνειδητοποιούν τον αρνητικό ρόλο του ευρώ (γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ένα 25%-30% να τάσσεται σταθερά κατά του ευρώ) θα οδηγηθούν στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, που περιλαμβάνει και την πάλη ενάντια στην ΕΕ… Ερώτημα που όσο δεν απαντιέται από την επαναστατική Αριστερά θα απαντιέται από την άκρα Δεξιά, στο πλαίσιο μιας εθνικιστικής ρητορείας!

Το ΚΚΕ διαστρεβλώνει μάλιστα την πραγματικότητα, όταν αποδίδει σε τμήματα του κεφαλαίου το σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. Τη στιγμή που το κεφάλαιο, μέσω ΣΕΒ, Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και κάθε άλλης θεσμικής του εκπροσώπησης, χώρια τον Τύπο και τα κόμματα, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ευρώ. Μάλιστα έχει απαγορεύσει τη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα!

Ο Περισσός αναπαράγοντας αντι-επιστημονικές αναλύσεις, που βρίσκουν σημεία επαφής με το ιστορικό αναφυλαξίας απέναντι σε κάθε λαϊκό σκίρτημα το οποίο δεν ελέγχει οργανωτικά και το δικαιώνουν, στην πράξη υπηρετεί τη γραμμή του κεφαλαίου που έχει διαμορφώσει ζώνες υπεράνω ιδεολογικής αντιπαράθεσης και πολιτικής κριτικής…

Γι αυτό και Μέσα Ενημέρωσης που ακολουθούν πιστά την κυβέρνηση δηλώνουν δημόσια «να σέβεστε το ΚΚΕ»…




-----------------------------------------------------------------------------------




Όλη η δυτική αντίληψη για τον "ανθρωπισμό", σε λίγες γραμμές. Διαβάζοντας χθες βράδυ στην έγκυρη Britannica για τον ιδρυτή της Fiat Τζοβάνι Ανιέλι:
"Ήταν ένας από τους βασικότερους ιδρυτές της βιομηχανίας όπλων στην Ιταλία πριν και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και υπεύθυνος για πολλά φιλανθρωπικά έργα".




----------------------------------------------------------------------------------




Σκληρός πόλεμος κατά του θρησκευτικού σκοταδισμού από την πολιτισμένη Δύση. Που 'χει περάσει και διαφωτισμό, για να μην ξεχνιόμαστε!
"Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

Ζητούμε τη σοφία του Θεού, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.

Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο".
Ντόναλντ Τραμπ




-----------------------------------------------------------------------------------



από τον Αύγουστο του 2011 η κυρία Ρένα Δούρου και ο ΣΥΝ ζητούσαν επέμβαση κατά του Άσαντ, ε άργησαν λίγο οι αμερικάνοι αλλά τους έκαναν τη χάρη. #συριζα_ξεφτιλες




------------------------------------------------------------------------------



σύμφωνα με τη unicef 63.000 παιδιά στην Υεμένη πέθαναν μέσα στο 2016 λόγω του υποσιτισμού που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της χώρας που επέβαλαν οι Σαουδάραβες, δεν βγαίνουν στα κάγκελα όμως οι "υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" σε αυτή την περίπτωση, δε ζητούν επέμβαση της διεθνούς κοινότητας, δεν απαιτούν διακοπη των διπλωματικών σχέσεων με τη Σ.Αραβια, χεστηκαν απλώς γιατί είναι ξεπλενηδες των δυτικών και νατοϊκών εγκλημάτων.




---------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

07/04/2017

Τα ξημερώματα, δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο εκτόξευσαν 59 πυραύλους Κρουζ τύπου Tomahawk σε μια συριακή αεροπορική βάση στο Shayrat, 40 χιλ ν/α της Χομς. Η Χόμς βρίσκεται σε μια στρατηγική τοποθεσία μεταξύ Δαμασκού και Χαλεπίου και στο κόμβο προς την Παλμύρα στα ανατολικά, προκεχωρημένο φυλάκιο στο πόλεμο της Συρίας κατά του ISIS. Πρόκειται για την πρώτη άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ ενάντια, στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία και το Ιράν, κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει βυθίσει τον κόσμο σε μέρες αβεβαιότητας ως προς τις συνέπειες. Υπογραμμίζοντας την απόλυτη ασυδοσία και την εγκληματικότητα της αμερικανικής δράσης, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν παρουσία στη βάση που έγινε η επίθεση.
Η συριακή κυβέρνηση έχει εκδώσει μια σκληρή καταδίκη της επίθεσης των ΗΠΑ, καταγγέλλοντάς την ως «επιθετικότητα». Προς το παρόν, αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις σύριοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ η βάση έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Ο ρωσικός στρατός φέρεται να ειδοποίησε ότι η αεροπορική βάση επρόκειτο να βομβαρδιστεί. Η Ρωσία έχει μεγάλο αριθμό αεροσκαφών και προσωπικού στη Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις του Άσαντ στην καταπολέμηση επί έξι έτη, της χρηματοδοτούμενης από τις ΗΠΑ εξέγερσης κατά κύριο λόγο ισλαμιστικών πολιτοφυλακών. Αν οι Ρώσοι είχαν ειδοποιήσει, ερωτήματα παραμένουν ως προς το αν τους δόθηκε επαρκής χρόνος να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη βάση.
Το πρόσχημα για την επίθεση των ΗΠΑ είναι ο σκοτεινός και αμφίβολος ισχυρισμός ότι η πολεμική αεροπορία του Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μια επίθεση ενάντια σε αντάρτες που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ιντλίμπ την Τρίτη. Οι ισχυρισμοί είναι αμφίβολοι, πάνω απ’ όλα, επειδή η συριακή κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως κίνητρο να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα, γνωρίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν ως δικαιολογία, έτσι ώστε ο Τράμπ να διατάξει την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ. Οι ισλαμιστές αντάρτες, αντίθετα, μαζί με τους συμβούλους τους, της CIA, είχαν σημαντικότατο κίνητρο κάτω από συνθήκες στις οποίες αντιμετωπίζουν την πλήρη στρατιωτική ήττα. Επιπλέον, η Αλ Κάιντα και η συνδεδεμένη μαζί της πολιτοφυλακή της Αλ-Νούσρα είναι γνωστό ότι έχουν στην κατοχή τους, και έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Την Πέμπτη, η κυβέρνηση Άσαντ και πάλι κατηγορηματικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την χημική επίθεση. Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ δήλωσε: «Τονίζω για άλλη μια φορά, ότι ο Συριακός Αραβικός στρατός ουδέποτε έκανε και δεν θα χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα, ακόμη και εναντίον των τρομοκρατών που στοχεύουν το λαό μας».
Η επίθεση στη Συρία είναι το αποτέλεσμα του πολιτικού εμφυλίου στην Ουάσιγκτον που μαίνεται εδώ και μήνες, στον οποίο ο Τραμπ καταγγέλθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα και ένα μεγάλο μέρος των media ως ρωσική μαριονέτα για τις δηλώσεις του περί βελτίωσης των σχέσεων με τη Μόσχα. Οι εγχώριοι αντίπαλοί του έχουν καταφέρει να αναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση να κάνει στροφή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική εντείνοντας τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.
Το αποτέλεσμα είναι η προοπτική μιας ταχείας καθόδου προς μια αντιπαράθεση με το Ιράν και τη Ρωσία. Είναι απολύτως κατανοητό ότι η συριακός στρατός, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα ρωσικής προέλευσης, θα προβεί σε αντίποινα κατά αμερικανικών αεροσκαφών στο εναέριο χώρο της Συρίας ή την έναρξη επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων που λειτουργούν στο έδαφος από κοινού διαφόρων αντάρτικων πολιτοφυλακών σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Ο Τραμπ υπερασπίστηκε ανοικτά το βομβαρδισμό, ακόμη και όταν ο ίδιος είχε καθίσει για δείπνο και μια ευκαιρία για φωτογράφηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν και του οποίου η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσία για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Άσαντ.
Ανάμεσα στα πολλά ερωτήματα που τίθενται από το χτύπημα των ΗΠΑ είναι κατά πόσον η σύνοδος κορυφής υψηλού επιπέδου μεταξύ του Τράμπ και του Ξι μπορεί να ολοκληρωθεί. Η κατάσταση είναι, πέρα από κάθε πρωτόκολλο, πρωτοφανής για έναν κινέζο ηγέτη. Ο Ξι θα αντιμετωπίσει τεράστιες αντεγκλήσεις στην Κίνα αν κάθεται δίπλα στον Τραμπ σε ευγενικές διπλωματικές συνομιλίες, σε ένα πολυτελές θέρετρο γκολφ στη Φλόριντα, ενώ η δική του κυβέρνηση, η Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες καταγγέλλουν τη μονομερή και παράνομη αμερικανική πράξη πολέμου στη Συρία .
Επιπλέον, η διοίκηση Τραμπ απειλεί να ξεκινήσει μια προληπτική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας και να προκαλέσει ένα καταστροφικό πόλεμο στα σύνορα της Κίνας. Η πυραυλική επίθεση στη Συρία άρει κάθε αμφιβολία στους κινεζικούς στρατιωτικούς κύκλους για το αν ο Τραμπ θα ήταν διατεθειμένος να διατάξει μια τέτοια δράση.
Ο Τραμπ οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το βράδυ στην έπαυλή του στη Φλώριδα. Με λόγια που στάζουν από ιμπεριαλιστική υποκρισία, δήλωσε: «Απόψε καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν μαζί μας στην προσπάθεια να τερματιστεί αυτή η σφαγή και η αιματοχυσία στη Συρία, αλλά και για τον τερματισμό της τρομοκρατίας όλων των ειδών και όλων των τύπων».
Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson εξέδωσε δήλωση κατηγορώντας τους ρώσους ότι είναι «συνένοχοι» στην υποτιθέμενη επίθεση χημικών αερίων, καταγγέλλοντάς τους για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους το 2013 για να εξασφαλίσουν ότι η Συρία πράγματι κατέστρεψε τα χημικά όπλα της. Εκείνη την εποχή, η κυβέρνηση Ομπάμα, εν όψει των αμφιβολιών στο στρατιωτικό κατεστημένο των ΗΠΑ και της λαϊκής αντίδρασης, χρησιμοποίησε τις ρωσικές εγγυήσεις κάνοντας πίσω από τα σχέδιά της να ξεκινήσει έναν τεράστιο αεροπορικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ.
Η κυβέρνηση Πούτιν στη Μόσχα, υποστηριζόμενη από τη Βολιβία, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή για να καταδικαστεί η αμερικανική επίθεση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας στη ρωσική Γερουσία Viktor Ozerov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση ήταν μια «επιθετική πράξη ενάντια σε ένα μέλος των Ηνωμένων Εθνών». Πριν από τις πυραυλικές επιθέσεις, η Ρωσία είχε ζητήσει μια αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά αέρια και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι υπάρχουν «αρνητικές συνέπειες» αν αναλάβουν στρατιωτική δράση.
Ο άλλο βασικός υποστηρικτής της κυβέρνησης Άσαντ, το Ιράν, έχει εκδώσει μια δήλωση μέσω του υπουργείου εξωτερικών που «καταδικάζει απερίφραστα» τη δράση των ΗΠΑ. Μεγάλος αριθμός ιρανικών στρατιωτών βρίσκονται στο έδαφος, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, πολεμώντας μαζί με σιίτες πολιτοφύλακες ενάντια στον ISIS.
Στη Συρία, η χρηματοδοτούμενη από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία ένοπλη ισλαμιστική πολιτοφυλακή Aχραρ αλ-Σαμ δήλωσε ότι «χαιρετίζει οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ με στρατιωτικά χτυπήματα». Η ισραηλινή κυβέρνηση επίσης εξέδωσε μια δήλωση εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή του στην αμερικανική επιχείρηση. Η Τουρκία είχε ήδη δώσει την υποστήριξή της πριν από τις επιθέσεις.
Καθώς η επίθεση των ΗΠΑ έλαβε χώρα ξημερώματα, οι ιμπεριαλιστικές σύμμαχοι της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη, αφού πέρασαν τις προηγούμενες μέρες αξιοποιώντας την υποτιθέμενη επίθεση χημικών αερίων για να καταγγείλουν τον Άσαντ και τη Ρωσία καλώντας σε άμεση δράση, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί επίσημες δηλώσεις.
Από την άλλη πλευρά του κόσμου, μια ένδειξη για το πώς πολλοί σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορούν να ανταποκριθούν έχει δοθεί από την Αυστραλία. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας δέχτηκε τηλεφώνημα από αξιωματούχους των ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν την πυραυλική επίθεση. Η Αυστραλία έχει μαχητικά-βομβαρδιστικά και άλλα αεροσκάφη που δρουν από κοινού με τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος έχουν κάνει δηλώσεις δικαιολογώντας πλήρως την επίθεση των ΗΠΑ, αν και ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull δεν επιβεβαιώνει αν ο στρατός της χώρας θα συνεισφέρει στις επιθέσεις ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/04/07/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83/

σχολιο.-  Οι ισχυρισμοί είναι αμφίβολοι, πάνω απ’ όλα, επειδή η συριακή κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως κίνητρο να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα, γνωρίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν ως δικαιολογία, έτσι ώστε ο Τράμπ να διατάξει την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ. Και αλλωστε η συριακη κυβερνηση δεν εχει πλεον τετοια οπλα, τα οποια εχουν κατασχεθει από τον ΟΗΕ το 2012. Οι ισλαμιστές αντάρτες, αντίθετα, μαζί με τους συμβούλους τους, της CIA, είχαν σημαντικότατο κίνητρο κάτω από συνθήκες στις οποίες αντιμετωπίζουν την πλήρη στρατιωτική ήττα. Επιπλέον, η Αλ Κάιντα και η συνδεδεμένη μαζι της πολιτοφυλακή της Αλ-Νούσρα είναι γνωστό ότι έχουν στην κατοχή τους, και έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.




---------------------------------------------------------------------------------



από τους "ομαδικούς τάφους 500.000 αλβανων κοσοβαρων που έσφαξαν οι σερβοι" μέχρι τα "όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ" και "τα μωρά που πέταγαν από τις θερμοκοιτιδες οι ιρακινοί στρατιώτες στο Κουβέιτ" και από τους "μαύρους μισθοφόρους του Καντάφι που σφάζουν το λαό της Λιβύης" μέχρι τον "χασάπη της Δαμασκού που καταπνίγει τους επαναστάτες στο Χαλέπι και ρίχνει χημικά σε αμαχους " μία προπαγάνδα και ένας ιμπεριαλισμός δρόμος...




------------------------------------------------------------------------------



συγκινημένη και εξοργισμένη έδειξε στο Σ.Α. φωτογραφίες των νεκρών παιδιών στο ιντλιμπ η πρέσβης των δολοφόνων μισού εκατομμυρίου παιδιών μόνο στο Ιράκ και μόνο από το εμπάργκο




---------------------------------------------------------------------------------



ο μπαλαουρας που δεν έχει αφήσει αντιλαϊκό μέτρο αψηφιστο έβγαλε την " αγωνιστικότητά" του μαχόμενος κατά του αγίου φωτός, δε γ@μιεσαι ρε μακη λέω εγώ?




-----------------------------------------------------------------------------



φυσικα ,μετα την Αμερικανικη επιθεση στην συριακη βαση Shayrat (40χλ απο την πολη Χομς) εγινε επιθεση απο την ΙΣΙΣ εναντιον του Συριακου στρατου
ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΙΣ




-----------------------------------------------------------------------------------




1990, λίγο πριν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράκ. Στη φωτογραφία η Ναγιρά, κατά δήλωσή της εθελόντρια νοσοκόμα σε μαιευτήριο του Κουβέιτ, τη στιγμή που καταθέτει πληροφορίες για το πώς ο ιρακινός στρατός πετούσε τα μωρά έξω από τις θερμοκοιτίδες τους «και τα άφηνε να πεθάνουν στο κρύο πάτωμα». Δυο χρόνια αργότερα θα αποκαλυπτόταν πως η Ναγιρά ήταν στην πραγματικότητα η κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ στην Ουάσινγκτον.




------------------------------------------------------------------------------------




Νέα τύμπανα ανθρωπιστικής επέμβασης στη Συρία – κάτω τα χέρια!
06/04/2017
Με το Χαλέπι να έχει απελευθερωθεί από την κατοχή της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και με το Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του να προελαύνουν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε προσωρινά να αποδεχτεί με πεσμένα τα φτερά την πραγματικότητα στο έδαφος: την ήττα των εντεταλμένων στρατών της και, μαζί με αυτών, ενός σημαντικού μέρους της στρατηγικής της για τη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «η μοίρα του Άσσαντ θα αποφασιστεί από το συριακό λαό», πράγμα που αποτελούσε μια μεγάλη υπαναχώρηση από τον μέχρι τώρα στόχο των ΗΠΑ, που ήταν σταθερά η αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.
Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ήρθαν τα νέα για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ την Τρίτη, που φέρεται να προκάλεσε το θάνατο 72 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 27 παιδιά.
Κατά τη γνωστή αλληλουχία, η είδηση διαδόθηκε αμέσως εν χορώ από όλα τα δυτικά μίντια – τα οποία φυσικά δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους ούτε στιγμή δισταγμού σχετικά με το ποιος είναι ο ένοχος (η συριακή κυβέρνηση) – πριν βρεθεί στα χείλη των αξιωματούχων του δυτικού ιμπεριαλισμού.
Μια πρόχειρη απαρίθμηση κάποιων από τα ατέλειωτα ψέματα που έχουν κυκλοφορήσει με τον τρόπο αυτόν από τα δυτικά μίντια για τη Συρία (λιμοκτονία στη Μαντάγια, ολοκαύτωμα στο Χαλέπι) αρκεί για να κρατήσει κανείς κατ’ αρχάς μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στην είδηση.
Μιας και η ιστορία έχει να κάνει με επίθεση με χημικά, δε μπορεί κανείς παρά να θυμηθεί το συμβάν στην ανατολική Γκούτα τον Αύγουστο του 2013: μια ακόμα επίθεση με χημικά, για την οποία η Δύση είχε κατηγορήσει χωρίς κανένα στοιχείο τη συριακή κυβέρνηση, φτάνοντας στα πρόθυρα μιας άμεσης επίθεσης ενάντια στη χώρα. Μελετητές του ΜΙΤ θα αποδείκνυαν αργότερα πως ο συριακός στρατός ήταν τεχνικά αδύνατο να έχει πραγματοποιήσει το χτύπημα, ενώ ο Seymour Hersh από το LRB θα έπαιρνε συνέντευξη από Αμερικανούς αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών που διέψευδαν πως για την επίθεση ευθυνόταν η συριακή κυβέρνηση, καταγγέλλοντας παραποίηση πληροφοριών και χρησιμοποίηση ψευδών ισχυρισμών.
Σημειωτέον ότι η επίθεση έλαβε χώρα την ημέρα που έφταναν στη Συρία επιθεωρητές του ΟΗΕ.
Επίσης, το Γενάρη του ίδιου έτους η βρετανική Daily Mail είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο (το οποίο θα κατέβαζε αργότερα) που μιλούσε για ‘στηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο να γίνει επίθεση με χημικά στη Συρία και να κατηγορηθεί ο Άσσαντ’.
Για περισσότερες πληροφορίες βλ. το κεφάλαιο 9 του βιβλίου του Tim Anderson «The Dirty War on Syria: Washington, Regime Change and Resistance».



--------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου  2017  εχει μια υπέροχη Παλαιστινιακή ταινία στην ΕΡΤ3  στις 23.00 ώρα το βράδυ που λέγεται «Παράδεισος τώρα».  Είναι από τις στιγμές που αξίζει να βλέπεις τηλεόραση.




-----------------------------------------------------------------------------



Αναστολή ποινής των μοναχών του Αγίου Όρους για τις μολότοφ

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 15:59

Δεκτή έγινε από το δικαστήριο την Πέμπτη η αίτηση αναστολής της ποινής της 20ετους καθειρξης για τους δύο μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους που καταδικάστηκαν για τις μολότοφ.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης με σύνθεση τακτικών δικαστών, αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση της ποινής της 20ετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί τόσο στον ηγούμενο όσο και σε μοναχό της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, για το επεισόδιο με τη ρίψη μολότοφ, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής, στις Καρυές Αγίου Όρους.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.

Οι όροι οι οποίοι επιβλήθηκαν στον καθένα αφορούν την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα των Καρυών, μία φορά τον μήνα.



------------------------------------------------------------------------------




Μεντβέντεφ: "Η αμερικάνικη επίθεση ήταν στα πρόθυρα της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία"

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 17:30

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωση ότι η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία «παραβίασαν όχι μόνο τους διεθνείς κανόνες, αλλά και τους αμερικάνικους» και πρόσθεσε ότι η επίθεση «ήταν στα πρόθυμα της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία»...



------------------------------------------------------------------------------




Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις αμερικανικές επιδρομές

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 17:15

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 18.30 ώρα Ελλάδας. Επί τάπητος θα τεθούν οι επιδρομές που εξαπέλυσαν χθες οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, τρεις ημέρες μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ.

Η Ρωσία, κυριότερη σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης μαζί με το Ιράν, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου αφού κατήγγειλε τα αμερικανικά πλήγματα ως μια «επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου Κράτους».




--------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Συνελήφθη ο πιλότος του συριακού μαχητικού που συνετρίβη σε τουρκικό έδαφος τον Μάρτιο

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 12:47

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τον Σύρο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποιος βρισκεται σε νοσοκομειο της Τουρκιας, το φωτογραφικο πολεμικο αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε σε τουρκικό έδαφος τον προηγούμενο μήνα, με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παραβίασης της ασφάλειας των συνόρων, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Ο 56χρονος πιλότος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την αρχη ως ο Μέχμετ Σούφχαν, επέζησε μετά την πτώση του φωτογραφικου πολεμικου αεροσκάφους του Mig-21 σε τουρκικό έδαφος στις 4 Μαρτίου. Τότε είχε δηλώσει στις τουρκικές Αρχές ότι το αεροπλάνο του δέχθηκε πυρά και καταρρίφθηκε την ώρα που κατευθυνόταν προς τον στόχο του σε μια αγροτική περιοχή στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας. Οι τουρκικες αρχες ειχαν δηλωσει ότι θα τον επιστρεψουν στην Συριακη Δημοκρατια.

Η σύλληψη του Σούφχαν έγινε λίγες ώρες μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού κοντά στη Χομς.




--------------------------------------------------------------------------------




Μονομερής κατάργηση του μνημονίου ασφάλειας πτήσεων από τη Ρωσία

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 11:46

Η Ρωσία μονομερώς κατήργησε την ισχύ του μνημονίου για την ασφάλεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας που είχε υπογράψει με τους Αμερικανούς, αμέσως μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης στη Χομς.

Οι επιτελάρχες των δύο μερών είχαν υπογράψει αυτό το μνημόνιο για να διασφαλιστεί η μη εμπλοκή αμερικανικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή και για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις και των δύο χωρών.

Με την κατάργηση του μνημονίου για την ασφάλεια των πτήσεων στη Συρία από τη Ρωσία επανέρχεται ένα καθεστώς ασυνενοησιας στον συριακό εναέριο χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για το ενδεχόμενο πτήσεων και υπερπτήσεων όσο και για την πιθανότητα να υπάρξει σοβαρή εμπλοκή στο μέλλον μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ισλαμοφασιστων σειχιδων των αραβικών χωρών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις δηθεν εναντίον του ISIS.

Επικίνδυνη καθίσταται η κατάσταση και για τις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες επίσης επιχειρούν στην περιοχή καθ' όλο το μήκος των συνόρων με τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους τύπου Σουχόι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στον βορειοδυτικό τομέα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας για μακρά περίοδο.



--------------------------------------------------------------------------------




Αμφίσημη δήλωση της Μόσχας για την αμερικανική επίθεση

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 09:17

Σε μία τουλάχιστον περίεργη δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σχετικά με την αμερικανική επίθεση στη Συρία.

Αφού, βεβαίως, κατήγγειλε την επίθεση για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, κατέληξε με μία φράση που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη στάση της Ρωσίας έναντι της Δημοκρατιας  της Συρίας. 

Ο κ. Πεσκόφ είπε: H υποστήριξη της Μόσχας στη Δαμασκό δεν είναι χωρίς όρους, διότι υπό τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο αυτήν τη στιγμή και στη Συρία καμία στήριξη δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους.

Θα ήταν λάθος να πιστέψει κάποιος ότι η Μόσχα μπορεί να πείσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να ενεργεί όπως επιθυμεί η Ρωσία.

Δεν είναι  η πρώτη φορά κατά την τελευταία τριετία που η ρωσική διπλωματία αφήνει ανοικτό  ένα ενδεχόμενο στροφής της άνευ όρου στήριξής της στον Προεδρο της Δημοκρατιας της Συριας  Άσαντ.

Συμπληρωματικά ο Πεσκόφ επέμενε πως η ρωσική πλευρά αναμένει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για την πολύ τραγική υπόθεση των χημικών όπλων από διεθνή ανεξάρτητη επιτροπή, πριν λάβει απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.




------------------------------------------------------------------------------




Η Βολιβία ζητεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 07:05

Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Σ.Α.



----------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για «αρνητικές επιπτώσεις» εάν επιτεθούν στη Συρία

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 04:23

Ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, προειδοποίησε χθες για «αρνητικές επιπτώσεις», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήσουν στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Ιντλίμπ, την ευθύνη της οποίας οι ΗΠΑ επιρρίπτουν στη Ρωσία και τη Συρία, με τις δύο χώρες να την απορρίπτουν, είπε: «Πρέπει να σκεφτούμε τις αρνητικές επιπτώσεις και όλη η ευθύνη, εάν διεξαχθούν στρατιωτικές πράξεις, θα ανήκει σε εκείνους που ξεκίνησαν κάποια τέτοια αμφίβολη και τραγική επιχείρηση».

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις, απάντησε: «Δείτε το Ιράκ, δείτε τη Λιβύη».




------------------------------------------------------------------------------




Ισπανία: Οι βάσκοι αυτονομιστές επιβεβαιώνουν ότι θα παραδώσουν τον υπόλοιπο οπλισμό τους αύριο

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 03:51

Η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών ETA ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραδώσει όλα τα όπλα τις αύριο (8 Απριλίου), καθώς η βασκική Βουλή ζήτησε από την οργάνωση να το κάνει το συντομότερο δυνατό, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο μια επιστολή της ETA.

Η ομάδα είπε ότι τα μέλη της θα παραδώσουν τα όπλα το Σάββατο, αλλά πρόσθεσε ότι «οι εχθροί της ειρήνης» μπορεί να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Η ETA ανακοίνωσε το τέλος της 40ετούς προσπάθειάς της να ιδρύσει αυτόνομο κράτος των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία και τη νότια Γαλλία το 2011, αλλά έχει παραδώσει μόνο μέρος του οπλοστασίου της στις αρχές.

Την Τετάρτη, τα βασκικά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι η παράδοση το Σαββατοκύριακο θα επιτρέψει την αλλαγή σελίδας σε μια επιχείρηση δεκαετιών που έφερε τον θάνατο σε πάνω από 800 άτομα στην Ισπανία.

Χθες, η τοπική Βουλή ψήφισε με 65 ψήφους υπέρ και 9 κατά την απόφαση να ζητηθεί από την ETA "να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν μία πράξη μονομερούς, ολοκληρωμένου, απόλυτου και βεβαιωμένου αφοπλισμού". Κάλεσε επίσης και τη διεθνή επιτροπή επιβεβαίωσης, που είχε ιδρυθεί το 2011 όταν η οργάνωση ανακοίνωσε μία εκεχειρία, να συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία.

Η ETA έχει ανακοινώσει ότι θα παραδώσει τον υπόλοιπο οπλισμό της στην γαλλική πόλη Μπαγιόν αύριο. Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστη πώς θα οργανωθεί η παράδοση, και εάν θα γίνει αποδεκτή από τα κοινοβούλια της Ισπανίας και της Γαλλίας.



------------------------------------------------------------------




Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

 Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, 19:02

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοίας συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. 

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις της χώρας έχει οργανώσει για σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με τη συμμετοχή της ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στα «μέτρα-αντίμετρα κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στον σφαγιασμό παραπέρα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το αντεργατικό πλαίσιο των νέων μέτρων καθορίζονται από τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΔΝΤ».



--------------------------------------------------------------------------------




Στρατιωτικά αντίποινα στη Συρία εξετάζει ο τρελαμενος φασιστας Τραμπ

 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, 20:29

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει το κλίμα που θα επιτρέψει την εμπλοκή της στρατιωτικής μηχανής των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν  έσπευσε να δηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή του σε αυτά τα σχέδια, καθώς όπως τόνισε, «αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, η Τουρκία θα την υποστηρίξει». «Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για επέμβαση στην Συρία δεν θα παραμείνουν στα λόγια», πρόσθεσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7.

Μέχρι στιγμής επί του εδάφους έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένες μονάδες αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε μικρό αριθμό που επιχειρούν κυρίως με τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας στην περιοχή της Ράκας (προπύργιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου). 

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με έκτακτη ανακοίνωση του το CNN ανέφερε ότι ο Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης με κάποια μέλη του Κογκρέσου,  ενώ τόνισε ότι «αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης». Όπως αναφέρει ακόμα το αμερικάνικο δίκτυο, ο Πρόεδρος δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του, αλλά συζητάει τις επιλογές του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας James Mattis και, όπως αναφέρει πάντα το CNN, «οι αποφάσεις εξαρτώνται από την κρίση του υπουργού».

Αργότερα, από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ έκανε επίσημες δηλώσεις: «Κάτι πρέπει να γίνει με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ», ανέφερε.



----------------------------------------------------------------------------




Ο Άσαντ θέτει όρους για τη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση στην Ιντλίμπ

 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, 18:38

Η συριακή κυβέρνηση έθεσε σήμερα όρους για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με τον αεροπορικο βομβαρδισμο στο εργοστασιο με τα χημικά όπλα που παρασκευαζαν οι ισλαμοφασιστες με χημικα που τους ειχαν δωσει οι αμερικανοι και οι τουρκοι που  πραγματοποιήθηκε στην Ιντλίμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, λέγοντας ότι δεν πρέπει να «πολιτικοποιηθεί» και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Δαμασκό και όχι από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ-Μουάλεμ δήλωσε πως η εμπειρία που έχει η Συρία από τις διεθνείς έρευνες στο παρελθόν δεν είναι ενθαρρυντική. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το θέμα αυτό μόνο όταν οι ανησυχίες της αντιμετωπιστούν, είπε.

Ο Μουάλεμ επανέλαβε επίσης τη σθεναρή άρνηση της κυβέρνησης ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Τρίτης στη Χαν Σεϊχούν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, μια περιοχή η οποία ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατών και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ «πέρασε την κόκκινη γραμμή» και είπε πως η στάση του απέναντι στη Συρία και στον Άσαντ έχει αλλάξει, δεν έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη για το πώς θα απαντήσει.

Ο Μουάλεμ δεν απάντησε ευθέως σε ερωτήσεις για τα σχόλια του Τραμπ, αναγνώρισε όμως τη «βαρύτητα» των πρόσφατων δηλώσεων των ΗΠΑ και είπε πως τα σχόλια των ΗΠΑ μπορεί να ήταν ένας τρόπος να ασκηθεί διπλωματική πίεση στα Ηνωμένα Έθνη.





-------------------------------------------------------------------------------



Ερωτησεις – ανεκδοτο σε οσους ζητουν επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης. «Παιζουν με τον πονο μας»  λενε οι φτωχοι δικαιουχοι. Καλουν τους δικαιουχους των 200 ευρω(!!!) να απαντησουν γραπτως σε ερωτηματολογιο, αν διαθετουν αεροπλανο, ελικοπτερο, πισινα, η κοτερο!!!!




----------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία προειδοποιεί για σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, προειδοποίησε πως τα αμερικανικά πλήγματα στη συριακή αεροπορική βάση φέρνουν τη Ρωσία «ένα βήμα μακριά» από σύγκρουση με τον αμερικανικό στρατό. Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσε πως είναι προετοιμασμένοι «για περισσότερες δράσεις».

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βλάντιμιρ Σαφρόνκοφ, δήλωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη πράξη των ΗΠΑ. Μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες γύρω από την σταθερότητα της περιοχής αλλά και ολόκληρου του κόσμου».

Η αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον στα Ηνωμένη Έθνη, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε από την πλευρά των ΗΠΑ ότι η επίθεση ήταν «μετρημένο βήμα» και οι ΗΠΑ «είναι προετοιμασμένες για περισσότερες δράσεις». Όπως υπογράμμισε, δεν θα μπορούσαν να μείνουν άπραγοι όταν γίνονται τέτοιες επιθέσεις, καθώς «είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση των ΗΠΑ σε συριακή βάση, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πως «ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα».

Την επίθεση κατά της Συρίας είχε καταδικάσει και το Ιράν, με το υπουργείο Εξωτερικών του να «καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων» και να θεωρεί παράλληλα «επικίνδυνο, καταστροφικό και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αναληφθούν μονομερείς δράσεις».




---------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Εβο Μοράλες και Λούλα ντα Σίλβα: Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία απειλεί την διεθνή ασφάλεια


O Εβο Μοράλες και ο Λούλα ντα Σίλβαπροειδοποιούν ότι είναι πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όπως ακριβώς έκαναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Μιλώντας την Παρασκευή για την επίθεση των ΗΠΑ σε μια βάση στη Συρία ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες,την χαρακτήρισε ως απειλή για την διεθνή ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Μοράλες, ο οποίος αναρρώνει μετά από μια εγχείρηση στο λαιμό, επεσήμανε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ ότι “τα χημικά όπλα στη Συρία” είναι μια δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση.
Η επίθεση στη Συρία παραβιάζει τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι τα εσωτερικά προβλήματα κάθε χώρας επιλύονται με διάλογο και όχι με βομβαρδισμούς.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατήγγειλε επίσης μια πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, όπως έκανε στο Ιράκ.




-------------------------------------------------------------------------------



Νοσοκομειο Ζακυνθου
Η αληθεια για το νεογνο και οι αληταραδες δεξιοι εργατοπατερες της ΠΟΕΔΗΝ που συνεχιζουν να κανουν δεξιο πολιτικαντισμο με δελτια τυπου. Γιατι κοσμο στο μπουρδελο τους δεν εχουνε. Που να βρεθουνε αλλωστε ηλιθιοι να ακολουθησουνε ένα στημενο δεξιο μπουρδελο «συνδικατο»
Ο πατέρας που διαψεύδει την γελοια ΠΟΕΔΗΝ
05.04.2017, 23:17
Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε άλλο ένα δελτίο Τύπου στο οποίο καταγγέλλει την κατάσταση των χειρουργείων στη Ζάκυνθο μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με την καταγγελία, στα χειρουργεία πραγματοποιήθηκε γέννα με καισαρική τομή όπου τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος παρουσίασαν επιπλοκές στην υγεία τους.
Η ΠΟΕΔΗΝ αυθαίρετα και χωρίς να επιδεικνύει κανένα σχετικό επίσημο έγγραφο, έβγαλε πόρισμα ότι η συγκεκριμένη αίθουσα μαίευσης «βρέθηκε γεμάτη νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν τους σχετικούς ελέγχους».
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό κανένα τέτοιο πόρισμα στους ιατρικούς συντάκτες, ωστόσο ούτε η ΠΟΕΔΗΝ το έχει δημοσιεύσει στον ιστότοπό της. Η ανακοίνωση για την καισαρική συνεχίζει ως εξής:
Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές - σ.σ. στη μητέρα και στο νεογνό- με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από Νοσοκομειακά μικρόβια. Τα δύο δηλαδή μείζονα προβλήματα που εμφανίζουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου και η αίθουσα Μαίευσης. Το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Η αυξημένη CRP μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες.
• Από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας. Δηλαδή τοξικά αέρια εισχώρησαν στον οργανισμό του νεογνού από την μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων.
• Από νεογνική λοίμωξη. Με βάση το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα Μαίευσης είναι γεμάτη Νοσοκομειακά Μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.
Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που συνδικαλιστικό σωματείο έχει βγάλει τόσο άμεσα το.... πόρισμα για τις αιτίες μιας μετεγχειρητικής επιπλοκής. Ένα πόρισμα που βασίζεται ένας Θεός ξέρει πού και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση (τουλάχιστον στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται κάτι σχετικά). Και το πόρισμα καταλήγει στο γνωστό μοτίβο της ΠΟΕΔΗΝ.
«Πάνω από την υγεία του νεογνού έβαλαν την προπαγάνδα, την αποφυγή της κατακραυγής και το πολιτικό κόστος. Παίζουν με τις ζωές των Ασθενών και μάλιστα νεογνών. Συνεχίζουν να το κρατάνε κρυφό!!! Παίζουν κρυφτούλι. Πέραν από ντροπή δεν τους αξίζει τίποτα άλλο!!! Έκαναν πειραματόζωα μητέρα και νεογνό. Κινήσεις πανικού από τον κο Πολάκη και τους συν αυτώ που έχασαν τη μπάλα. Επιτέλους ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να αποκαλύψουν υπεύθυνα τα αίτια του θανάτου της γυναίκας μετά από εγχείριση ρουτίνας και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία με απόλυτη ασφάλεια. Κρίμα!!!».
Η απάντηση του πατέρα
Σήμερα το βράδυ, η εφημερίδα «Ημέρα τση Ζάκυνθος», στο διαδίκτυο, φιλοξένησε δηλώσεις του πατέρα του μωρού και συζύγου της γυναίκας:
«Η γυναίκα μου δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία της. Έχει πάρει ήδη εξιτήριο και εύχομαι έτσι να είναι όλες οι γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Σε ότι αφορά το παιδί μας αυτή την στιγμή χαίρει άκρας υγείας σύμφωνα με όσα μας διαβεβαίωσαν οι γιατροί. Μόλις γεννήθηκε οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι είναι αυξημένη μια πρωτεΐνη και για καθαρά προληπτικούς λόγους μας έστειλαν στην Πάτρα. Εκεί έγιναν εξετάσεις και βγήκαν καθαρές. Μάλιστα, όπως μας είπαν ίσως δεν ήταν και τόσο αναγκαίο να ταξιδέψουμε στο Καραμανδάνειο».
Μήπως η ΠΟΕΔΗΝ να βγάλει σχετικό δελτίο Τύπου και να απαντήσει τον πατέρα; Όχι ότι δεν την έχουμε ικανή να το κάνει....





----------------------------------------------------------------------------------




Φρενο στην κατασχεση πρωτης κατοικιας, ακομη κι αν είναι αυθαιρετη, βαζει το Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων




-------------------------------------------------------------------------------




*για 50 μερες παρακολουθησαμε (σαν να κοιταμε survivor),το Ισραηλ να ριχνει λευκό φώσφορο που έπεφτε σαν βροχή στην Γαζα & στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη..βλεπαμε παιδια να καιγονται ζωντανα
*Τη χρήση αμερικανικής κατασκευής βομβών διασποράς(απο το 2010 η παγκόσμια απαγόρευση τους) από τη σουνιτική συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία στις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη ειχε καταγγειλει η Human Rights Watch, αναφέροντας ότι διαθέτει αποδείξεις/
ενω σύμφωνα με τη UNICEF 63.000 παιδιά στην Υεμένη πέθαναν μέσα στο 2016 λόγω του υποσιτισμού που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της χώρας που επέβαλαν οι Σαουδάραβες...
και ...
τιποτα....τσιμουδια ...περα βεχει /
Στην Συρια,δεν περιμενουν ουτε καν το πορισμα των ειδικων επιθεωρητών (ο επικεφαλής των επιθεωρητών ειχε δηλωσει χτες οτι ''δεν ηταν αποδεδειγμενο οτι η επιθεση με χημικα εγινε απο αεροπλανα του Ασαντ'')και οι ΗΠΑ (μαζι με τις χωρες πεκινουα Γαλλια,Βρετανια κτλ)αλλα και συσσωμα τα διεθνη καθεστωτικα παπαγαλακια των ΜΜΕ ,κραυγαζουν για ''τον χασαπη τον Ασαντ ''και στελνουν Τομαχωκ αιφνιδιαστικα το βραδυ να βομβαρδισουν την αεροπορικη βαση στο Χομς επιτρεποντας στην ΙΣΙΣ να ανασυγκροτηθει και να επιτεθει ...
σαν να λεμε η ΙΣΙΣ εχει καινουργιο νταβατζη
και ειναι η Τραμπικη Αμερικη




--------------------------------------------------------------------------------




Πέρασαν η 12 η ωρα και πάμε για τη 1. Δεν θ' αρχίσουν τα "καλημέρα"; Όπως το μεσημέρι, βρε, που 'γιναν συνήθειο τα "καλησπέρα"!
Δεν ήξεραν οι άνθρωποι τόσες χιλιάδες χρόνια, που 'λεγαν "καλό μεσημέρι" και "καλό απόγιομα". Ήρθε η γενιά των έξυπνων να τους διορθώσει. Φτωχαίνοντας τη γλώσσα, αλλά και τη μέρα, τη ζωή. Τώρα πια, μετά το πρωινό σουρουπώνει...




-----------------------------------------------------------------------------



Ο αμερικανός Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Richard Black, καταγγέλλει την επίθεση Τραμπ στη Συρία!
Σχετικά για τον Γερουσιαστής της Virginie των ΗΠΑ Richard H. Black, βετεράνο του πολέμου εναντίον του Βιετνάμ.:
4 Ιούνη 2014: Ο Αμερικάνος Γερουσιαστής Richard Black έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Άσσαντ για τη νίκη του κατά της τρομοκρατίας

19 Απρίλη 2015: Ο Richard Hayden, Γερουσιαστής των ΗΠΑ στην Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια: "Γιατί είμαστε με την πλευρά των βαρβάρων εναντίον της Συρίας;"!




--------------------------------------------------------------------------------



Η Λούγκρα, ο Χατζηνικολαου, στο δελτίο της τώρα, δικτάτορα ανεβάζει, δικτάτορα κατεβάζει τον πρόεδρο Ασαντ

Ρε Χατζηνίκο, μας θεωρείς μαλάκες και μάλιστα μεγάλους;
Η Ροζαλία ο Αβερωφ στα έμαθε αυτά;
Τα ρεπορτάζ που παίζερις τώρα στον ΑΝΤ1, έγιναν στη Μοσάντ ή τη Cia;



------------------------------------------------------------------------------------




O Μουάλλεμ, υπουργός των Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, ηγετική προσωπικότητα στον αραβικό κόσμο, με την έναρξη -πριν 5 χρόνια- της "αραβικής άνοιξης made in USA"στη Συρία και τους "εκδημοκρατιστές" της δύσης -τους φονιάδες μισθοφόρους του χαλιφάτου-, προσεγγίστηκε στη Γενεύη από ΗΠΑ και Ε.Ε. ώστε να πουλήσει την πατρίδα του και με αντάλλαγμα πακτωλό εκατομμυρίων, να ηγηθεί μιας δήθεν αντιπολίτευσης εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης Άσαντ. Όχι μόνον αρνήθηκε, αλλά κατάγγειλε δημόσια το γεγονός.
Αλληλεγγύη σημαίνει: Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας 




--------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα απαγόρευση συγκέντρωσης του ΚΚ Τουρκίας
Αντιδρώντας στην προσπάθεια φίμωσης της εργατικής τάξης, το ΤΚΡ καλεί σε τοπικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
ΑΓΚΥΡΑ.--
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε νέα απόφαση απαγόρευσης συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) για αύριο, 8 Απρίλη, στην Κωνσταντινούπολη, ενάντια στις προωθούμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με σύνθημα «"Οχι", αλλά αυτό δεν αρκεί». Είχε προηγηθεί απόφαση απαγόρευσης συγκέντρωσης που το ΤΚΡ προγραμμάτιζε για τις 2 Απρίλη.
Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στην Κωνσταντινούπολη άλλες δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις (στη μία μάλιστα θα μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, υπέρ του «ναι»). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΚΡ, το σκεπτικό της απαγόρευσης ήταν πως «η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να παράσχει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις» και για τη συγκέντρωση του ΤΚΡ. Μάλιστα, εντελώς προκλητικά, οι τοπικές αρχές απευθυνόμενες στο ΤΚΡ ανέφεραν ότι «δεν έχουμε αρκετές αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουμε, απομονώσουμε και ελέγξουμε τους πολίτες που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις σας».
Καταγγέλλοντας την αντιδραστική απόφαση, το ΤΚΡ ξεκαθαρίζει ότι «θα αποδείξουμε πολιτικά, ακόμα μια φορά, ότι δεν είναι ικανοί να κάνουν την εργατική τάξη να σιωπήσει» και καλεί την ίδια μέρα, στις 8 Απρίλη, σε τοπικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με το ίδιο σύνθημα («"Οχι", αλλά αυτό δεν αρκεί»), καλώντας ταυτόχρονα σε δυναμική οργάνωση της πάλης ενάντια στην ταξική πολιτική που υπηρετεί το τουρκικό κεφάλαιο.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σήμερα η διαμαρτυρία του Κομμουνιστικού Κόμματος
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Συνεχίστηκαν και χτες στο Καράκας της Βενεζουέλας διαδηλώσεις τόσο στήριξης της κυβέρνησης του  Νικολάς Μαδούρο, όσο και της αντιδραστικής δεξιας αντιπολίτευσης που συνεχίζει τα σχέδια για την ανατροπή του έχοντας τη στήριξη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και επιχειρεί να δημιουργήσει με βίαιες προκλήσεις (καταστροφές, πυρπολισμούς) συνθήκες χάους. Βεβαίως, οι αντιδραστικές δεξιες δυνάμεις αξιοποιούν τόσο την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου - που στη συνέχεια ανακλήθηκε - να αφαιρέσει τις εξουσίες από το Κοινοβούλιο, που ελέγχει η δεξια αντιπολίτευση και μπορεί να μπλοκάρει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όσο και την κακή οικονομική κατάσταση, η οποία είναι αποτέλεσμα και οργανωμένου σαμποτάζ αλλά και της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης που δεν αποτρέπεται με την  διαχείριση των κυβερνήσεων του «Μπολιβαριανού Μπλοκ».
Την ίδια ώρα, το ΚΚ Βενεζουέλας διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καράκας ενάντια στην προσπάθεια της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής να θέσει εμπόδια στην πολιτική του δράση, επικαλούμενη νόμο του 1965, της περιόδου των ισχυρών αντικομμουνιστικών διώξεων. Το ΚΚ Βενεζουέλας, με τη στήριξη ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία των μελών και φίλων του, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει σε εκλογές, όπως ζητάει η Εκλογική Επιτροπή.




--------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Επίθεση κοντά σε παράνομο σιωναζιστικό εποικισμό
ΡΑΜΑΛΑ.--
Ενας 23χρονος Παλαιστίνιος όρμησε χτες το πρωί με το αυτοκίνητό του πάνω σε φυλάκιο του ισραηλινοναζιστικού στρατού, που βρισκόταν κοντά στον παράνομο σιωναζιστικό εποικισμό Οφρα στο κεντρικό τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, προκαλώντας το θάνατο ενός 20χρονου Ισραηλινού και τον τραυματισμό ενός 19χρονου άλλου.
Οι Ισραηλινοί έριξαν πυρά κατά του νεαρού Παλαιστίνιου, που ήταν από τη βορειοανατολική Ραμάλα, στη συνέχεια τον αιχμαλώτισαν και τον συνέλαβαν.
Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό που σκοτώνεται από επίθεση Παλαιστίνιου μετά το θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στις 8 Γενάρη στην Ιερουσαλήμ, όταν ένας Παλαιστίνιος έριξε το φορτηγάκι του εναντίον τους.
Το ίδιο 24ωρο, στη Λωρίδα της Γάζας εκτελέστηκαν διά απαγχονισμού τρεις Παλαιστίνιοι από δήμιους της «Χαμάς», με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ. Η εκτέλεση των τριών έγινε λίγες βδομάδες μετά την περίεργη δολοφονία ενός εκ των σημαντικών διοικητών της «Χαμάς», πιθανώς από Ισραηλινούς πράκτορες.



---------------------------------------------------------------------------------




 O Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μοάλεμ σημείωσε πως θα πρέπει να διενεργηθεί έρευνα για τα γεγονότα στο Ιντλίμπ από αμερόληπτη αποστολή πραγματογνωμόνων, τονίζοντας ότι θα πρέπει αυτή να ξεκινήσει από τη Συρία και όχι από την Τουρκία. Αφορμή για αυτή τη δήλωση ήταν η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Υγείας πως διενέργησε αυτοψία σε θύματα της επίθεσης, διαπιστώνοντας πως βρήκε ίχνη του νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν.
Ο Μοάλεμ υποστήριξε (όπως προχτές το ρωσικό υπουργείο Αμυνας) πως συριακή αεροπορική επιδρομή έπληξε μια αποθήκη χημικών όπλων τζιχαντιστών του πρώην «Μετώπου Νούσρα» που συμμετέχει στον συνασπισμό «Ταχρίρ αλ-Σαμ». «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ο συριακός αραβικός στρατός δεν χρησιμοποίησε και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτού του είδους τα όπλα εναντίον του λαού μας και εναντίον των παιδιών μας, ούτε καν εναντίον των τρομοκρατών που σκοτώνουν τον λαό μας», τόνισε.
Είπε επίσης ότι βλέπει να υπάρχει βάση για ενδεχόμενη «συνεννόηση» με τις κουρδικές οργανώσεις, τονίζοντας πως οι Κούρδοι θέλουν να παραμείνουν τμήμα της Συρίας. «Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε συνεννόηση μαζί τους μετά την ολοκλήρωση της μάχης κατά της τρομοκρατίας», είπε.