Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Παρασκευη 14 Απριλιου 2017



O Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΗΠΑ και ΕΕ, κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα

Όποιος χτυπά την Βενεζουέλα, χτυπά και την Κούβα
 και όλη την Λατινική Αμερική.
¡Patria grande o muerte! Venceremos!
(Μεγάλη Πατρίδα ή θάνατος! Θα Νικήσουμε!)

Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι Μπολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Μετρούν σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας, της οργάνωσής τους σε όλα τα επίπεδα. Αγωνίζονται για μια πιο ανεξάρτητη και ενωμένη Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορρά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στη βάση της σκέψης και δράσης του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί.

Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του συνεχιζόμενου από το 1960 οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον o oποίος έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Mπολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτές οι δυνάμεις εδώ και χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακίσουν τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις -με πρώτη αυτή των ΗΠΑ- και διακρατικοί οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών) αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι γνωστές κραυγές για δικτατορία, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση που δήθεν επιβάλει η μπολιβαριανή κυβέρνηση στον λαό της Βενεζουέλας  επαναλαμβάνονται από αυτούς ακριβώς που καθημερινά καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια-καταστολή-προσφυγιά, που τους αιματοκυλίζουν με τις επεμβάσεις τους, τους παραπληροφορούν και τους χλευάζουν.

Ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία μας προϊδεάζει για τους κινδύνους και στη Λατινική Αμερική. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα θα βάλει φωτιά σε όλη την ήπειρο και θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία την παγκόσμια ειρήνη.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η εμπειρία μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζουν ποτέ την δημοκρατία, συνήθως την καταλύουν με πραξικοπήματα ή επεμβάσεις. Παρόμοια πολιτική  εσωτερικής καταστολής και επεμβάσεων ακολουθούν για τους δικούς τους σκοπούς  και οι δυνάμεις της  ΕΕ.

 Γι αυτό , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας που  αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις απόπειρες.

 Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ

12/4/2017




--------------------------------------------------------------------------------




Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα παρουσιάζουν και ένα βίντεο πού υποτίθεται πώς «αγανακτισμένοι «με τη κυβέρνηση Βενεζολάνοι πετούν αυγά στο Μαδούρο
Με στόχο τη δυσφήμιση της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolás Maduro , την Τρίτη το βράδυ, μια ομάδα σαμποτέρ προώθησε ένα βίντεο από την εκδήλωση για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Μάχης του San Felix, στην πολιτεία Μπολιβάρ.
στο βίντεο καταγράφηκε με την τεχνική της διατήρησης μια σύγχυση κίνηση της κάμερας για να δημιουργήσει τήν αίσθηση βίας, από πρόσωπο που φέρεται να καταγράφεται να φωνάζει κατά του προέδρου Μαδούρο
Αργότερα το οπτικοακουστικό materal, διάρκειας έντεκα δευτερόλεπτων μεταδόθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων και τών ΜΜΕ δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις….
Η απάντηση ήρθε από το cubadebate ,δημοσίευμα του κάνει λόγο περί παρέμβασης στο βίντεο προκειμένου να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια γιά τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση δείτε εδώ το δημοσίευμα
Αλήθεια θαρρείτε πώς εάν πετούσαν αυγά στο Μαδούρο το βίντεο θά το δημοσίευε στό προσωπικό της λογαριασμό στο τουήτερ η υπέξ της Βενεζουέλας Delcy Rotriguez;
Τά αυγά καθώς φαίνεται όμως ήταν κλούβια γιατί η είδηση «βρωμούσε» εξ αρχής




--------------------------------------------------------------------------------



17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Πέντε μεγάλα ψέματα για την Βενεζουέλα από τα ξένα ΜΜΕ
Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να  επωφεληθούν από τους πόρους της Βενεζουέλας, διαδίδοντας μεγάλα ψέματα σχετικά με την Βενεζουέλα.
Η  Ουάσινγκτον και η cia  αξιοποιούν την πολιτική μετριότητα της Βενεζολάνικης αντιπολίτευσης και την αδυναμία τους στο χρήμα και την εξουσία, για να τους χρησιμοποιήσουν ως αιχμή του δόρατος  και να τους εγκαταστήσουν στην κυβέρνηση με την δύναμη της βίας αφού έχουν ήδη αποτυχία μέσω των εκλογών.
Παρακάτω,  παρατίθενται κάποια από τα ψεύδη τους:
Ψέμα νούμερο Ένα
Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι, διαβεβαιώνουν ότι στην Βενεζουέλα δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει  μονοπωλήσει τα ΜΜΕ για να φιμώσει την κριτική εναντίον της.
Η Αλήθεια
Στα περίπτερα διατίθενται καθημερινά προς πώληση  τρεiς ημερήσιες εφημερίδες που είναι φιλοκυβερνητικές: H  “Correo de Orinoco”,  η “Ciudad Caracas”  και η “Diario Vea”. Από αυτές δύο είναι κρατικές και μία ιδιωτική. Αντίθετα, υπάρχουν τέσσερις φανερά αντιπολιτευόμενες: Oι “ΕL Nacional”, “Tal Cual”, “El País”, “El Universal” και το περιοδικό “Zeta”. Η εφημερίδα “Últimas Noticias”, θεωρείται ουδέτερη, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζονται εξ ίσου σε έξι φιλοκυβερνητικά και έξι της αντιπολίτευσης.
Ψέμα νούμερο Δύο
Τα Μέσα Ενημέρωσης, Ο  Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) του Ντιέγκο Αλμάγκρο, οι ΗΠΑ και πολλοί άλλοι, λένε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δημοκρατία, όμως δεν λένε τίποτα π.χ για το Μεξικό, που η προεδρία της χώρας βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του PRP του Ενρίκε Πένια Νιέτο, τα  73 από τα τελευταία 85 χρόνια. Στις 6 αυτού του Ιούνη στην πόλη του Μεξικό, ψήφισε μόνο το 25% του πληθυσμού. Η πρώτη πολιτική δύναμη, ο Μορένα,  ψηφίστηκε μόνο από το 6% από τον συνολικό πληθυσμό. Αυτό κι αν  είναι δημοκρατία.
Η Αλήθεια
Στη Βενεζουέλα  γίνονται εκλογές σε τακτά χρονικά διαστήματα.  Οι πιο πρόσφατες ήταν οι νομοθετικές. Η αντιπολίτευση κατέλαβε 109 έδρες, έναντι 54 της κυβέρνησης.
Ψέμα νούμερο Τρία
Στις 21 του περασμένου Μάη, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  AFP  δημοσίευσε μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός, αναπαράχθηκε από όλα τα διεθνή  και κάποια βενεζολάνικα ΜΜΕ,  παρ ότι γνώριζαν ότι πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Η είδηση ανέφερε ότι ένα χάμπουργκερ στη χώρα μας κόστιζε 170 δολάρια και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 69.000 δολάρια.
Η Αλήθεια
Με βάση την  επίσημη ισοτιμία του δολαρίου με το μπολίβαρ (1/580), προκύπτει ότι ένα χάμπουργκερ κοστίζει λιγότερο από 3 δολάρια, αλλά με ανταλλαγή στη μαύρη αγορά, κοστίζει περίπου 1,70 δολάρια. Το δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει λίγο πάνω από 100 δολάρια, όμως για τους τουρίστες, οι οποίοι είναι αυτοί που μένουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, η διαμονή τους κοστίζει κάτι λιγότερο από 70 χιλ. Μπολίβαρες.
Ο τίτλος της είδησης λέει: “Bενεζουέλα, 170 δολάρια η επίσημη τιμή ενός χάμπουργκερ”. Κάτω από την λεζάντα της φωτογραφίας γράφει:  «Caracas (Venezuela) (AFP) – Διεγράφη – Αυτό το άρθρο  έχει διαγραφεί λόγω ενός σφάλματος στην ισοτιμία του νομίσματος” Ωστόσο, η είδηση είχε δημοσιευτεί σε δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης και η επικοινωνιακή ζημιά ενάντια στην Βενεζουέλα ήταν μη ανατρέψιμη.
Ψέμα νούμερο Τέσσερα
Η  Huffington Post  και το  Reuters, δημοσίευσαν τον Φλεβάρη του 2014, λίγο μετά τις “ειρηνικές” -σύμφωνα  με αυτά τα μέσα- διαδηλώσεις, που κάλεσε η αντιπολίτευση,  ότι ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Λεοπόλδο Λόπες ήταν αθώος.  Οι  Huffington Post, CNN,EFE, País και πολλοί άλλοι, δημοσίευσαν άρθρα που υποστήριζαν ότι ήταν αθώος και ότι όλοι οι νεκροί  εκείνη την 12 Φλεβάρη ήταν όλοι της αντιπολίτευσης.
Η Αλήθεια
Το κάλεσμα στις διαδηλώσεις από πλευράς Λόπες είχε όλη την πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Ο ακροδεξιός ηγέτης είχε συνδεθεί με την Ουάσινγκτον και τη cia και είχε χρηματοδοτηθεί επίσης. Όλοι όσοι πέθαναν εκείνη την ημέρα ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης.
Η διεθνούς φήμης γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε τον Μάρτη του 2015 το παρακάτω:”
Παρά όλες αυτές τις λεπτομέρειες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι ανώτερες αρχές της Βενεζουέλας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων και της Λατινικής Αμερικής), έδωσαν λίγη πίστη σε αυτή την ανακοίνωση απόπειρας πραξικοπήματος. Αυτή η δυσπιστία – εδώ και δεκαπέντε χρόνια – είναι μέρος της στρατηγικής  των κυρίαρχων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, στο πόλεμο ενάντια στην μπολιβαριανή επανάσταση για να δυσφημίσουν τις μπολιβαριανές αρχές”.
Η Le Monde αποκάλυψε επίσης ότι ένας προδότης στρατιωτικός διοικητής είχε σχέδια να επιτεθεί με ελικόπτερα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Καράκας με πρόθεση να σκοτώσει τον Νικολάς Μαδούρο. Πίσω από όλα αυτά είναι ο Λόπες και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.διαβάστε σχετικά εδώ
Ψέμα νούμερο  Πέντε
Reuters, AFP, ABC, BBC και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να εμφανίσουν μέσω πολύ εντυπωσιακών φωτογραφιών ότι οι ελλείψεις στην Βενεζουέλα είναι πολύ πιο σοβαρές απ ότι είναι πράγματι.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν αρνείται ότι υπάρχει έλλειψη προϊόντων, αλλά έχει αποδείξει με στοιχεία και κατασχέσεις ότι οι υπεύθυνοι  της εξαφάνισης βασικών προϊόντων είναι  έμποροι και  επιχειρηματίες  οπαδοί της δεξιάς ή απλώς έμποροι που προτιμούν να σκοτώσουν από πείνα τον ίδιο τους τον λαό, προκειμένου να αποκτήσουν υψηλότερα κέρδη.  Ακόμα και ένας Βάσκος επιχειρηματίας παρουσιάσε φωτογραφίες από σούπερ μάρκετ της περιοχής των πλουσίων του Καράκας, όπου υπάρχουν τα πάντα.
Η Αλήθεια
 Στην πραγματικότητα  υπάρχουν, για παράδειγμα αυγά , όμως οι παραγωγοί τους προτιμούν να τα αφήσουν να σαπίσουν, για να υποχρεώσουν να αυξηθεί η τιμή τους. Υπάρχει γάλα, αλλά πως μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι υπάρχουν άφθονα  γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμα και στον δρόμο και πωλούνται σε  διογκωμένες τιμές από τους εμπόρους. Οι αποδείξεις βρίσκονται επίσης, στις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες τόνους προϊόντων που έχουν κατασχεθεί ενώ κατευθύνονταν στην Κολομβία , για να θαφτούν ή να πουληθούν εκεί στις αγορές.




-------------------------------------------------------------------------------------



από το κανάλι του #alafoyzistan.....εικόνες τρόμου στή Βενεζουέλα....καταλήγει το ρεπορτάζ "οδοιπορικό"δέν απελευθερώνουν τόν Λόπεζ....cia ,bbcnews και #alafoyzistan σε αγαστή συνεργασία


η παραπληροφόρηση γιά τη Βενεζουέλα έχει χτυπήσει κόκκινο...μέχρι φωτογραφίες από τη Τουρκία από τη κηδεία του Μπερκίν Ελβάν έχουν δημοσιεύσει




---------------------------------------------------------------------------------




Κουρδικό 4όροφο σχολείο κατεδαφίστηκε σήμερα 13/4, 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.
Σε 14 κουρδικές πόλεις κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας ο σουλτάνος , ενώ γίνονται συνεχώς συλλήψεις .
Στην Ε.Ε. σήμερα 13/4 πληρης αδιαφορια ....




---------------------------------------------------------------------------------




Aπεργία πείνας ξεκίνησαν χτες 12/4/2017 , 11 Κούρδοι στην πλατεία Συντάγματος και ως το Σάββατο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας στην Τουρκία ,των οποίων η ζωή κινδυνεύει άμεσα. Το Σάββατο 15/4/2017 και ώρα 17.00μμ θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Σύνταγμα στην τουρκική πρεσβεία

Λεει :The prisoners joining the hunger strike are not given the B1 vitamin they need by the prison administration. (δλδ. δεν δίνεται η βιταμίνη Β1 που χρειάζονται οι κρατούμενοι απεργοί πείνας ,από τη διοίκηση των φυλακών.)
Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν να τους κάνουν φυτά τουλάχιστον ...
Είναι βασανισμός και δολοφονία εκ προμελέτης !
Oι απεργοί πείνας λένε :"Sessizlik öldürüyor!" που σημαίνει "η σιωπή σκοτώνει!"




-------------------------------------------------------------------------------------




Mεγαλος ντορος για την μητερα των βομβων (MOAB)ομως μην ξεχναμε οτι οπως αναφερει το wikileaks η δημοσιότητα του Τραμπ είναι θέατρο . Το πεντάγωνο εριξε 26,172 βόμβες κατά τη διάρκεια του 2016. Περισσότερα από μια MOAB κάθε μέρα.
Wikileaks: " ακόμα και αν όλες αυτές οι βόμβες ήταν κατά μέσο όρο 1000 κιλά αυτο μας κανει 71,404 κιλά την ημέρα ή σχεδόν τρεις MOAB την μέρα. "




------------------------------------------------------------------------------------




''…Θυμάμαι πόσο βαθιά πληγώθηκα όταν, ύστερα από κάποιους μήνες στην ασφάλεια, με πετάξανε σ’ ένα τζιπ, δεμένον με χειροπέδες παρόλο που δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος, περπάταγα με τα τέσσερα, με φορτώνουν, που λες, σ’ ένα τζιπ για το Γεντί Κουλέ.
Ήξερα ότι πάω για θάνατο, μου το ‘χαν πει σ’ όλους τους τόνους στην ασφάλεια.
Ήταν Σάββατο απόγευμα, καλοκαίρι. Θα 'χε μπει για τα καλά ο Ιούλιος.
Περνάγαμε απ’ το Βαρδάρι, είχαν σκολάσει τα μαγαζιά, ο κόσμος μυρμήγκιαζε στους δρόμους, φορτωμένος ψώνια. Ακούμπησα τα χέρια μου με τις χειροπέδες στο παραπέτο του τζιπ, μια ματιά, μια ματιά…
Ο ένας απ’ τους χαφιέδες με κατάλαβε.
Βλέπεις, ρε μαλάκα; ποιός νοιάζεται για σένα; λες ότι πας να πεθάνεις γι’ αυτούς˙ ποιός σε ξέρει; τους βλέπεις; κάνουν τα ψώνια τους, θα πάνε σπίτι τους, αύριο στα βαποράκια, Περαία, Μπαξέ, Αρετσού, θάλασσα, παιχνίδι, κορίτσια, ποιός νοιάζεται για σένα, μαλάκα;
Πας για εκτέλεση, κι είσαι μονάχα δεκάξι χρονών…
Ένιωσα τέτοια απελπισία, τόση δυστυχία, ώστε μόλις αντάμωσα τους άλλους στη φυλακή, έβαλα τα κλάματα.
Ε, έπρεπε να περάσω πολλά και να διαβάσω πολύ, για να καταλάβω πόσο μοναδικός και πόσο μοναχικός είναι ο δρόμος του επαναστάτη.
Διάβασα κάπου πως σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μέσα στα τόσα εκατομμύρια, δεν υπάρχουν δύο αγόρια ή δύο κορίτσια όμοια σαν δυο σταγόνες νερό.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους επαναστάτες.
Ο καθένας κουβαλάει στη συμμετοχή τα δικά του όνειρα, τις δικές του αγάπες, τον δικό του εαυτό, το δικό του «μπορώ».
Αλίμονο αν ήταν αλλιώς. Θα ήμασταν μηχανάκια, ή αμοιβάδες.
Και την ιστορία την πουτάνα έτσι τη γράφουνε, και οι αστοί και οι κομμουνιστές: οριζόντια, ισόπεδη˙ μιλάνε για λαούς, μιλάνε για μάζες, κανένας απ’ αυτούς δεν μπόρεσε ποτέ να νιώσει την ένταση, το πάθος, την κορύφωση και την πτώση των κόσμων ολόκληρων, σ’ ένα μονάχα εικοσιτετράωρο από τη ζωή του επαναστάτη.
Ξέρουν γράμματα, διαβάζουν, γράφουν, και δεν κατάλαβαν ποτέ πως ο κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος ολόκληρος, είναι μια ολόκληρη ιστορία…
Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως όταν ο άνθρωπος ξανακαταχτήσει την ανθρωπιά του, όταν ξαναρχίσει να δημιουργεί ανθρώπινο πολιτισμό, να γράφει πια την ιστορία κάθετα, όχι για λαούς και για μάζες, αλλά για τον Παύλο, για τη Ρηνιώ, για την Ελένη, για το μαστρο- Στέφανο…
τότε μονάχα οι άνθρωποι θα ξέρουν τι κοστίζει η ιστορία, τι κοστίζει η συμμετοχή, τι θα πει η φράση «εκατό χιλιάδες νεκροί» ή «βασανίζεται ένας άνθρωπος σε κάποια ασφάλεια».
Τότε οι άνθρωποι θα ξέρουν τι θα πει φυλακή, τι σημαίνουν τα πολιτικά λάθη…
Χρόνης Μίσσιος
''- καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς ''(Απόσπασμα)
Το μοναδικο του βιβλιο που  αξιζε! Όλα τα αλλα ηταν χαλια!




--------------------------------------------------------------------------------




95,000 ανθρώπινα όντα ζουν στην περιοχή oπου o Tραμπ μόλις έριξε τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στο Αφγανιστάν, με ακτίνα ενός μιλίου σε κάθε κατεύθυνση,παραυτα τα διεθνη καθεστωτικα ΜΜΕ αναφέρουν οτι ''χτυπησε μόνο την ΊΣΙΣ''
- Δεν υπαρχουν λεφτά για υγειονομική περίθαλψη ,εκπαίδευση ή για καθαρο νερό για τις πόλεις όπως το Φλιντ, αλλά πάντα η Αμερικη έχει 314 εκατομμύρια δολάρια να διαθέσει για να φτιαξει μια τεράστια βόμβα.




----------------------------------------------------------------------------------



(φαινεται οτι οι ΗΠΑ ακολουθουνε την χριστιανικη αγαπη των ημερων και έριξαν τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν
(σαφεστατα ''προειδοποιηση''προς Κινα,Ιραν & Ρωσια  ;)
 αλλα και σε ολους εμας τους χανους που πληρωνουμε φορους για βομβες & οπλα για να σκοτωνονται ανθρωποι)
Οι ΗΠΑ έριξαν μία πανίσχυρη βόμβα, τη λεγόμενη και "μητέρα όλων των βομβών" (Massive Ordnance Air Blast MOAB GBU-43) στο Αφγανιστάν. Όπως αναφέρει ο αμερικανικός στρατός, είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους βόμβα χρησιμοποιείται σε μάχη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στόχος της βόμβας ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ, η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130. Ο στρατός αυτή την ώρα κάνει εκτίμηση της κατάστασης. Όπως μεταδίδει το CNNi, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν John Nicholson, ενέκρινε τη χρήση της βόμβας.
Η Πολεμική Αεροπορία «πήρε όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM)
H μητέρα όλων των βομβών είναι κατευθυνόμενη με GPS και είναι η πιο ισχυρή βόμβα στο ολποστάσιο των ΗΠΑ βάρους 9.500 κιλών και μήκους περίπου 10 μέτρων. Οι ΗΠΑ εξέτασαν για πρώτη φορά τη χρήση τους στον πόλεμο το 2003 στον πόλεμο του κόλπου στο Ιράκ.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπαίσερ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το περιστατικό σε επίσημη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στόχος της βόμβας ήταν οι σήραγγες που χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος.
«Παίρνουμε την μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους πολύ σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπάισερ.
(απο CNN το αρθρο ,καλυτερα μην σχολιασω το περι σοβαρης μαχης εναντιον του ΙΣΙΣ ...




----------------------------------------------------------------------------



''Assad is truly an evil person."Trump
(ο Τραμπ λεει για τον Ασαντ οτι ειναι ειναι ''πραγματι διαβολικος''
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..
μιλαμε για οργουελικο κοσμο,τι 1984 και πρασινα αλόγα ,αυτο εχει ξεπεραστει ..
οποτε για να καταλαβω ,ο Τραμπ βομβαρδιζει την Συρια και το Ιρακ για να τους απελευθερωσει ,δολοφονει τιποτα εκατονταδες αμαχους αλλα δεν θελει να ερχονται στην χωρα του οι προσφυγες απο τις βομβες που ριχνει ..
(ουτε οι σουρεαλιστες δεν σκεφτηκανε τετοιο σουρεαλιστικο σεναριο)
*σημειωτεον μεχρι πριν ερθει το αμερικανικο ιππικο με τα τομαχωκ ,ο Ασαντ τσακιζε την ΙΣΙΣ (με την βοηθεια των Ρωσων,των Κουρδων του YPG,την Χεζμπολαχ του Λιβανου)η οποια ΙΣΙΣ βαζει βομβες στις δυτικες πολεις ..
*ο Αμερικανοι & η Αγγλια βοηθανε την Σαουδικη Αραβια να τσακισουν την Υεμένη με την επιχείρηση «Αποφασιστική Καταιγίδα» ...
(θα ναι φαινεται αγγελος (του θανατου) ο σαουδαραβας πριγκηπας)




-----------------------------------------------------------------------



Συρία: Εκκενώνονται 4 πολιορκημένες πόλεις

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, 12:31

Άμαχοι και ένοπλοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τέσσερις πολιορκημένες πόλεις -τόσο από τους ισλαμοφασιστες, όσο και από τον στρατό- στη Συρία βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη υπό την αιγίδα του Κατάρ, που υποστηρίζει τους ισλαμοφασιστες, και του Ιράν, που υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση.

Πρόκειται για τη μεταφορά του σιιτικού πληθυσμού από τη Φούα και την Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού και πολιορκούνταν από τους ισλαμοφασιστες.

Παράλληλα απομακρύνθηκαν οι ενοπλοι μισθοφοροι και οι πολίτες από τη Μαντάγια και τη Ζαμπάντανι, θύλακες των ισλαμοφασιστών που πολιορκούνταν από τον στρατό στην επαρχία της Δαμασκού.

Σύμφωνα με μια πηγή των ισλαμοφασιστών, "η εφαρμογή της συμφωνίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί". Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για  την Συρια επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Συνολικά περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει της συμφωνίας αυτής που υπεγράφη τον Μάρτιο. Η εφαρμογή της καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών και της χημικής εκρηξης στην αποθηκη των ισλαμοφασιστων στην αεροπορικη συριακη επιδρομη εναντίον της Χαν Σεϊχούν.




----------------------------------------------------------------------------------




Μαρόκο: Βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και φοιτητές ξέσπασαν χθες στη Φες

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, 08:19

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στη Φες, στο κεντρικό Μαρόκο, ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και φοιτητές που πρόσκεινται στη ριζοσπαστική αριστερά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί και στις δύο πλευρές, έκαναν γνωστό οι αρχές.

Οι συγκρούσεις έγιναν γύρω από την πανεπιστημιούπολη της Φες και μπροστά στο δικαστήριο της πόλης, έπειτα από μια επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης για να διαλύσουν μια «παράνομη» καθιστική διαμαρτυρία μιας φοιτητικής οργάνωσης που πρόσκειται στη ριζοσπαστική αριστερά, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Φοιτητές της τάσης των basistes («της βάσης», όρος που παραπέμπει στα μέλη της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Μαρόκο), είχαν πάει να υποστηρίξουν δύο αριστερούς φοιτητές μπροστά στο δικαστήριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασίες σε βάρος τους.

Οι δύο φοιτητές κατηγορούνται για τον φόνο ενός ισλαμιστή φοιτητή, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη ισλαμιστικών και αριστερών φοιτητικών οργανώσεων τον Απρίλιο του 2014 στο πανεπιστήμιο Νταρ Ελ Μεχράζ στη Φες, που θεωρείται το τελευταίο προπύργιο του φοιτητικού κινήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Μαρόκο.

«Έπειτα από πολλές αναβολές, η διαδικασία ξανάρχισε σήμερα. Οι συμπλοκές άρχισαν μπροστά στο δικαστήριο πριν μεταφερθούν μπροστά στο πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντεραχίμ Λαμραμπέτ, στέλεχος του γραφείου της Μαροκινής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AMDH).

«Υπήρξαν τραυματισμοί και στις δύο πλευρές», εκ των οποίων «25 φοιτητές», που φέρουν τραύματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας, ανέφερε ο ίδιος.

«Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση βίας και πέταξαν πέτρες (...) Στη σύγκρουση υπήρξαν πολλοί τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης» και χρειάστηκε «η διακομιδή τους στο νοσοκομείο για να λάβουν τις αναγκαίες φροντίδες», υπογράμμισαν από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό των τραυματιών.

Η εφημερίδα L'Economiste έκανε λόγο για περίπου είκοσι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Δεκαεπτά φοιτητές συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με εισαγγελική διαταγή, ενώ διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες ότι ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια, κατά τις αρχές της Φες.




---------------------------------------------------------------------------------------




Διθύραμβος της ”ΕΣΤΙΑΣ” υπέρ του Περισσού: ”Ανένδοτος” ΚΚΕ κατά δραχμής – Grexit

Με βαθύτατη έκπληξη είδαμε το πρωτοσέλιδο σε περίοπτη θέση άρθρο της ακραίας ιστορικής συντηρητικής εφημερίδας ”EΣΤΙΑ” (10/4) να εκθειάζει ανυπόκριτα και με ανακούφιση το ΚΚΕ για τον ”ανένδοτο” που έχει κηρύξει το τελευταίο κατά της ”δραχμής”.

Άραγε, μήπως, το ΚΚΕ με την σφραγίδα του 20ου Συνεδρίου του, διαπράττει άλλο ένα ιστορικόλάθος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική στιγμή για την χώρα;

Όσο και αν το ΚΚΕ υιοθετεί την ανεδαφική για την συγκυρία θέση ”σοσιαλισμός (όπως αυτό τον εννοεί) ή τίποτα”, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και αυτός ο σοσιαλισμός που διακηρύσσει ως την μόνη λύση εδώ και τώρα, χωρίς κανένα μεταβατικό πρόγραμμα και αυτός περνάει μέσα από το άμεσο, χωρίς καμιά χρονοτριβή, πέρασμα της χώρας στο εθνικό νόμισμα, το οποίο, όμως, πέρασμα το ΚΚΕ το κατασυκοφαντεί, φορτώνοντας του άπειρα δεινά και οδυνηρές συνέπειες.


Δεν καταλαβαίνει το ΚΚΕ ότι έτσι θάβει και την δική του στρατηγική επιδίωξη;

Ή και στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ”αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων’‘;
Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Ιδού, λοιπόν, ολόκληρο κύριο άρθρο της ”ΕΣΤΙΑΣ”:


”Ανένδοτος” ΚΚΕ κατά δραχμής – Grexit

Με την πολιτική απόφαση του 20ου Συνεδρίου του, το ΚΚΕ τοποθετείτε σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάς ”με εθνικό νόμισμα δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού”. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνει ότι η υιοθέτησης ενός υποτιμημένου νομίσματος ”δεν μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”. Οι προβλέψεις του δε, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, ταυτίζονται με αυτές πολλών οικονομολόγων που προειδοποιούν για τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΚΚΕ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ”μαύρη αγορά, απότομη μεγάλη άνοδος πληθωρισμού”, επισείει δεν τον κίνδυνο να ευρεθούν οι ”λαϊκές οικογένειες” στα ”νύχια τραπεζών και κερδοσκόπων”.

Αλλά και η πλέον αναλυτική εισήγησις της Κεντρικής Επιτροπής προς το συνέδριο επισημαίνει τα προβλήματα μιας αλλαγής νομίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: ”Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα διπλό νόμισμα” (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα, είτε στη σύνδεση με οποιαδήποτε μορφή με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων”.

Ξεκάθαρα μάλιστα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι ”κοροϊδεύουν συνειδητά τον λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” μπορεί να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, είτε ότι μπορεί να οδηγήσει ”σε επιστροφή στα σχετικά καλύτερα επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90”.

πηγή: iskra.gr




-----------------------------------------------------------------------------





Υπεγράφη προσύμφωνο για τη διάσωση της Alitalia- Περικοπές και μειώσεις μισθών

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, 14:43

Υπεγράφη χθες το βράδυ στη Ρώμη προσύμφωνο για τη διάσωση της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia. Στα κύρια σημεία του συμπεριλαμβάνεται η περικοπή 980 θέσεων του προσωπικού εδάφους (αρχικά είχε γίνει αναφορά σε 1,338 περικοπές) και σε μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων κατά ποσοστό 8%. Προβλέπεται, παράλληλα, περιορισμός των ρεπό και αύξηση μισθών κάθε τριετία.

Στο συγκεκριμένο προσύμφωνο γίνεται αναφορά και στην ανάγκη αύξησης των εσόδων, με την ενίσχυση των αεροσκαφών μακράς ακτίνας. Η έγκριση της προκαταρκτικής αυτής συμφωνίας, όμως, θα πρέπει να δοθεί από όλους τους εγγεγραμμένους στα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επικεφαλής τους δηλώνουν ότι θα επιδειχθεί ευθύνη, αλλά πολλοί παρατηρητές θυμίζουν ότι είναι η πολλοστή φορά που επιβάλλονται περικοπές στους εργαζόμενους της εταιρίας, σημαντικό μέρος των οποίων εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ευχήθηκε να υπάρξει αίσιο τέλος στην όλη υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνησή του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι μέτοχοι της εταιρίας, από τη μεριά τους, δεσμεύονται να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, θέλησε να τονίσει ότι «στην περίπτωση που η όλη συμφωνία ναυαγήσει, το ιταλικό δημόσιο θα κληθεί να αναλάβει κόστος το οποίο θα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ». Η κύρια αναφορά, είναι στην ανάγκη οικονομικής στήριξης των εργαζομένων με ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.




------------------------------------------------------------------------------




Πακιστάν: Φοιτητές λιντσάρισαν μέχρι θανάτου νεαρό λόγω... "βλάσφημης" ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, 19:31

Ένα πλήθος φοιτητών λιντσάρισε έναν νεαρό μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο του Πακιστάν, αφού το θύμα κατηγορήθηκε ότι είχε αναρτήσει "βλάσφημο" περιεχόμενο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Περίπου 10 φοιτητές ακούγονται να φωνάζουν "Αλαχού Ακμπάρ" ενώ εξαπολύουν την επίθεση στον συμφοιτητή τους, τον Μάσαλ Χαν. Τον γδύνουν και τον χτυπούν με σανίδες, μέχρι που του σπάνε το κεφάλι, ενώ άλλοι φοιτητές παρακολουθούν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.

Η "βλασφημία" είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν, όπου η προσβολή του προφήμη Μωάμεθ επισύρει τη θανατική ποινή και όπου ακόμη και η απλή κατηγορία σε βάρος κάποιου, χωρίς καταδίκη, μπορεί να οδηγήσει σε βίαια επεισόδια. Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ διέταξε να αφαιρεθεί το "βλάσφημο περιεχόμενο" από το διαδίκτυο και προειδοποίησε ότι όποιος αναρτά τέτοιο περιεχόμενο θα τιμωρείται αυστηρά.

Δέκα φοιτητές συνελήφθησαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο πανεπιστήμιο της πόλης Μαρντάν, στο βόρειο Πακιστάν, ανακοίνωσε ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής Άλαμ Σινουάρι. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αφού ο Χαν υπέκυψε, οι συλληφθέντες ήθελαν να συνεχίσουν τον βασανισμό και να τον κάψουν.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από το 1990, αφού κατηγορήθηκαν για "βλασφημία", σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Ασφαλείας καθώς και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Παραμένει ασαφές τι είδους "αναρτήσεις" έκανε ο Χαν για να κατηγορηθεί για "βλασφημία". Ένας από τους καθηγητές του στη σχολή δημοσιογραφίας όπου σπούδαζε τον χαρακτήρισε "ευφυή", είπε ότι είχε "κριτικό πνεύμα" και "διαμαρτυρόταν συνεχώς για το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι αμφισβητήσιμο για τη θρησκεία".

Το 2011 ο κυβερνήτης του Πουντζάμπ Σαλμάν Τασίρ δολοφονήθηκε από τον σωματοφύλακά του επειδή ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος περί βλασφημίας. Ο δολοφονός, που εκτελέστηκε πέρσι, χαιρετίστηκε από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές ως "μάρτυρας" και στον τάφο του ανεγέρθηκε ένα ιερό.




------------------------------------------------------------------------------




Άσαντ: "Κατασκευασμένη η χημική επίθεση - χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την αμερικάνικη εμπλοκή"

 Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, 17:20

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ειπε, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Δαμασκό, πως η χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε σε πόλη της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες είναι εντελώς κατασκευασμένη και χρησίμευσε ως «πρόσχημα» για να δικαιολογήσει τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον του συριακού στρατού.

«Για μας, είναι 100% κατασκευασμένη (...) Η εντύπωσή μας είναι πως οι ΗΠΑ είναι συνεργός των τρομοκρατών και πως εξύφαναν όλη αυτή την ιστορία για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την επίθεση» που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί στις 7 Απριλίου εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, υποστήριξε ο Άσαντ στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη «χημική επίθεση» του Χαν Σεϊχούν και τα αμερικανικά αντίποινα.

Ο σύρος πρόεδρος ειπε επίσης στη συνέντευξη ότι το καθεστώς του δεν διαθέτει πλέον χημικά όπλα. «Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα (...) Πάνε μερικά χρόνια, το 2013, εγκαταλείψαμε όλο το οπλοστάσιό μας (...) Και ακόμη κι αν είχαμε στην κατοχή μας τέτοια όπλα, δεν θα τα είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ», δήλωσε.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ τόνισε ότι δεν θα δεχθεί παρά μόνο μια «αμερόληπτη» έρευνα σχετικά με την επίθεση στο Χαν Σεϊχούν.

«Θα εργασθούμε (μαζί με τους Ρώσους) για να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Όμως πρέπει να είναι αμερόληπτη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια έρευνα παρά μόνο εφόσον αυτή είναι αμερόληπτη και εφόσον εξασφαλίζεται ότι αμερόληπτες χώρες θα πάρουν μέρος σ' αυτή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε.

Ο σύρος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η δύναμη πυρός του στρατού του δεν επηρεάσθηκε από τα αμερικανικά πλήγματα κατά της αεροπορικής βάσης.

«Η δύναμη πυρός μας, η ικανότητά μας να επιτιθέμεθα στους τρομοκράτες, δεν επηρεάσθηκε απ' αυτό το πλήγμα», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για το πρώτο αμερικανικό πλήγμα με στόχο το καθεστώς του από την αρχή της συριακής σύγκρουσης.

Ο Άσαντ υποστήριξε επίσης πως οι ΗΠΑ δεν αναζητούν «στα σοβαρά» πολιτική λύση στη Συρία και τις κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούν την πολιτική διαδικασία της Γενεύης για να σπεύσουν σε βοήθεια των ανταρτών που χάνουν έδαφος έναντι του καθεστώτος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναζητούν στα σοβαρά μια οποιαδήποτε πολιτική λύση. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική διαδικασία σαν μια ομπρέλα για τους τρομοκράτες», δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο χθες στη Δαμασκό.




----------------------------------------------------------------------------------




Οι Σύροι κατηγορούν τον αμερικάνικο συνασπισμό για βομβαρδισμό που κατέληξε σε "χημικό όλεθρο"

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, 16:08

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως μια αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, έπληξε προμήθειες δηλητηριώδους αερίου που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τοξική ουσία που σκότωσε «εκατοντάδες» ανθρώπους, όμως ο συνασπισμός αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε επιδρομές στην περιοχή.

Το επεισόδιο στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ απέδειξε πως αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ-Κάιντα «έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα», αναφέρεται στη δήλωση του στρατού που προβλήθηκε σήμερα από τη συριακή κρατική τηλεόραση. Δεν υπήρξε άμεσα επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο αμερικανός σμήναρχος Τζον Ντόριαν, δήλωσε ότι ο συνασπισμός δεν πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή εκείνη την ώρα.

«Ο συριακός ισχυρισμός είναι ανακριβής και πιθανόν εκ προθέσεως παραπληροφόρηση», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν πυραύλους κρουζ εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα, σε απάντηση για τη φονική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε στο δυτικό τμήμα της χώρας, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το πλήγμα των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση ήταν η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον έθεσε σκόπιμα και απευθείας στο στόχαστρο τη συριακή κυβέρνηση. Διεξάγει χωριστά αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.




------------------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία "δεν σχολιάζει" την αποχή της Κίνας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Συρία

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, 15:58

Η αποχή που τήρησε το Πεκίνο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα μέλη του οποίου κλήθηκαν χθες το βράδυ να εγκρίνουν ή όχι το ψήφισμα για τη χρήση χημικών όπλων στην Συρία από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, δεν έγινε δυνατόν να εγκριθεί εξαιτίας του βέτο που άσκησε η Ρωσία.

Η στάση που τήρησε η Κίνα δηλώνοντας ‘αποχή’, προκάλεσε συναισθήματα ευφορίας στον Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος του οποίου έσπευσε να δηλώσει ότι «συνιστά μεγάλη» νίκη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι η Κίνα διαφοροποιήθηκε από την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Η Μόσχα, που θεωρείται στενός εταίρος του Πεκίνου περιορίστηκε να δηλώσει με διπλωματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την στάση της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η στάση που τήρησε η κυρίαρχη Κίνα είναι η θέση μιας κυρίαρχης χώρας. Δεν έχουμε το δικαίωμα στη δεδομένη περίπτωση να την σχολιάσουμε κατά κάποιο τρόπο». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει το Κρεμλίνο το γεγονός ότι η Κίνα στην ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αφορούσε το σχέδιο απόφασης για την χρήση χημικών στην Συρία, τήρησε στάση αποχής, δεδομένου ότι εντατικοποιούνται οι επαφές μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Η Κίνα, τήρησε στάση ‘αποχής’ στη ψηφοφορία επειδή θεώρησε πως μερικά σημεία του σχεδίου ψηφίσματος έπρεπε να τροποποιηθούν.




---------------------------------------------------------------------------------



Για τον βρυκόλακα Πορτοκάλογλου
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
Απάντηση στην αθλιότητα του Πορτοκάλογλου από τον Γιώργο Βήχα

Κε Πορτοκάλογλου, έτυχε σήμερα να διαβάσω μια συνέντευξη σας στην οποία λέτε επί λέξη: " «Οι αγανακτισμένοι είναι διορισμένοι πια, οπότε δεν έχουν χρόνο για διαδηλώσεις. Τόση οργή, τόση καταγγελία, τόσο μίσος και διχασμός, όλα γίνανε για μερικές καρέκλες»
Δυστυχώς για σας και για μένα, την διάβασα την επόμενη ημέρα μιας σοβαρής περιπέτειας με την υγεία μου, παραλίγο να μην έχω την δυνατότητα να σας γράφω σήμερα, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ένα πρόβλημα υγείας που με ακολουθεί από το 2012, και μάλλον για την υπόλοιπη ζωή μου, ένα πρόβλημα υγείας για το οποίο παίρνω καθημερινά φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ονομάζεται, χημικό έγκαυμα στους πνεύμονες , από τα χημικά στις διαδηλώσεις της περιόδου 10-11 και αρχές 2012.
Ένα πρόβλημα υγείας το οποίο το έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν τότε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στις οποίες διαπρέψατε με την απουσία σας, άνθρωποι που εσείς σήμερα με την παραπάνω αθλιότητα προσπαθείτε να μηδενίσετε τις προθέσεις τους.
Λοιπόν στην αθλιότητα σας απαντώ: ( καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να αυτολογοκριθώ και να απαντήσω όσο πιό κόσμια μου επιτρέπει η αγανάκτηση από την χθεσινή περιπέτεια της υγείας μου)
Η πλειοψηφία των αγωνιστών εκείνης της περιόδου είτε βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα και κάποιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται ενώ κάποιοι έχουν " ακινητοποιηθεί " τόσο από την απογοήτευση όσο και από προσωπικά χτυπήματα που έχουν δεχτεί από την κρίση, είτε προσπαθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού να ξαναστήσουν την ζωή τους. 500.000 οι Έλληνες που έφυγαν ή καλύτερα διώξανε οι άγριες πολιτικές των μνημονίων που και εσύ υποστήριξες με δημόσιες δηλώσεις σου τα προηγούμενα χρόνια.
Πράγματι υπήρξαν και εκείνοι που πούλησαν τον αγώνα για μία θέση. Αυτοί όμως είναι γνωστοί, υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, κλπ.
Εάν ήθελες να αναφερθείς σε αυτούς μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμα γιατί το ξαναλέω είναι γνωστοί. Ο σκοπός σου όμως δεν ήταν αυτός. Ο σκοπός σου ήταν να αμαυρώσεις ένα λαϊκό κίνημα από το οποίο απείχες, ένα λαϊκό κίνημα που αγωνίστηκε με αγνές προθέσεις να ανατρέψει τις πολιτικές που επαναλαμβάνω εσύ υπερασπίστηκες.
Επειδή όμως ζούμε στην εποχή που οι βρυκόλακες του πρόσφατου παρελθόντος, οι δολοφόνοι αυτού του λαού, επανήλθαν στο προσκήνιο κάνοντας του τιμητές, επειδή ζούμε σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται, από ιδέες μέχρι αεροδρόμια, επειδή ζούμε σε μια εποχή που καθημερινά κυνηγούν με πολλούς τρόπους αυτούς που ακόμη αγωνίζονται με τις ίδιες ιδέες, οι αθλιότητες σαν την δικιά σου δεν θα μένουν αναπάντητες.
Ευτυχώς είμαστε ακόμη ζωντανοί, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, και θα μας βρίσκουν απέναντί τους όλοι οι άθλιοι.

Γιώργος Βήχας

Ένας από τους χιλιάδες που αγωνίστηκαν τότε και συνεχίζουν, χωρίς να ζεσταίνει ο κώλος τους καμία καρέκλα
Γεώργιος Βήχας




-------------------------------------------------------------------------------




Απάνθρωπη συμπεριφορά σε στέλεχος της ΛΑ.Ε και μέλος της ΚΕ του Αριστερού Ρεύματος από την ΕΛΑΣ

Από Iskra -14/04/2017

Η κυβέρνηση και ο Τόσκας φέρουν βαρύτατη ευθύνη.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/4) στις 02.00, στη συμβολή των οδών Μεταξά και Ζωοδόχου πηγής, στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε εντελώς αναίτια και με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ τον 21χρονο Α.Π., στέλεχος της Αριστερής Ενότητας, της ΛΑ.Ε και της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στη ΓΑΔΑ, (όπου προσήχθησαν και τρία ακόμη άτομα, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί, που έτυχε να βρεθούν στην φορά επέλασης των αστυνομικών) παρότι έφερε ταυτότητα και φοιτητικό δελτίο από τα οποία μπορούσε άμεσα να γίνει εξακρίβωση στοιχείων, του ασκήθηκε λεκτική βία με χλευαστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.  Στον 5ο όροφο  της ΓΑΔΑ, αφού του πήραν το κινητό τηλέφωνο στο πλαίσιο της διαδικασίας «εξακρίβωσης στοιχείων», τον ανάγκασαν να γδυθεί εντελώς, υποβάλλοντάς τον σε μία εξευτελιστική διαδικασία που δεν μπορεί να ερμηνευτεί παρά ως προφανής προσπάθεια υποβάθμισης και προσβολής της ανθρώπινης  αξιοπρέπειάς του.
Τέτοιου είδους αστυνομικές συμπεριφορές προφανώς και είναι στοιχεία του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός διαρκώς και συστατικό στοιχείο των μνημονίων που εφαρμόζουν. Θυμίζουμε στην κυβέρνηση τη ρήση της όταν ήταν αντιπολίτευση, ότι «μνημόνια και καταστολή πάνε πακέτο». Το δόγμα του «νόμου και της τάξης», η τρομοκράτηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας,  είναι εδώ, και τη θέση του Δένδια έχει λάβει επάξια ο Τόσκας.
Καταδικάζουμε την απάνθρωπη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ και της κυβέρνησης στο μέλος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στους τρεις ακόμη προσαχθέντες. Ταυτόχρονα, καλούμε τους πολίτες που πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας να καταγγέλλουν άμεσα τα περιστατικά. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

Σχολιο.- Μου έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο Ασκληπιού & Διδότου πριν αρκετά χρόνια με τη διαφορά οτι μας γδύσανε στην είσοδο της κοντινότερης πολυκατοικίας. Για κακή τους τύχη περνούσε από εκεί γνωστός δημοσιογράφος και το τέλος της ιστορίας δεν ήταν και τόσο ευχάριστο γι'αυτούς. Αν δεν παλέψουμε δε θα μας χαριστεί τίποτα. Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει να είναι.
Σχολιο.- Ενώ αν ήταν κανένα χρυσαυγουλο θα του ζητούσαν συγγνώμη και θα κανονιζαν και κανένα βραδυνό σαφάρι μεταναστών.Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας δεν προχωράει μόνο με ομιλίες και σεμινάρια.Οι Ε.Δ.Ε ,οι αργίες και οι αποφάσεις,καμιά φορά φυλάνε τα έρμα και φοβίζουν τους αμετανόητους.




------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγοι σηκώνουν το βάρος των φόρων
Το ένα δέκατο σχεδόν των φορολογουμένων πλήρωσε το 60% του συνολικού φόρου εισοδήματος το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, 513.509 φορολογούμενοι με εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω σηκώνουν τα φορολογικά βάρη εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, να αναδιατάξει τον δημόσιο τομέα και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ενώ το 2014 ηταν 800.000 αυτοι που δηλωναν εισοδηματα 30.000 ευρω.
Κάθε φορά λοιπόν που τα δημοσιονομικά μεγέθη αποτυγχάνουν, αυτοί που καλούνται να κλείσουν τις «τρύπες» είναι όσοι έχουν μηνιαία εισοδήματα άνω των 2.500 ευρώ.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι πληρώνουν κατά μέσον όρο φόρο που ξεπερνά τα 9.200 ευρώ ετησίως.
Σημαντική όμως είναι και η συμμετοχή των φορολογουμένων με εισοδήματα της τάξης των 20.000 έως 30.000 ευρώ, οι οποίοι πληρώνουν 1,43 δισ. ευρώ και συμμετέχουν στα συνολικά βάρη κατά 17,94%.

Φορολογικες δηλωσεις. Εισοδημα εως 12.000 ευρω τα 6 στα 10 νοικοκυρια.





-----------------------------------------------------------------------------



Δεν χρειάζεται ασφαλώς να διαβάσουμε μελέτες για να διαπιστώσουμε τη φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Ολοι βλέπουμε την πραγματικότητα γύρω μας. Το εξωφρενικό είναι ότι οι φόροι μας πηγαίνουν σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα. Όλα τα λεφτα πηγαινουν για να πληρωνονται οι ξενοι τοκογλυφοι, για ένα παρανομο χρεος που μας εχουν φορτωσει. Ουσιαστικα η Ελλαδα πληρωνει για να κρατιουνται στη ζωη ολες οι αχρηστες Τραπεζες της Ευρωπης! Και αντι να καταγγειλει το παρανομο χρεος η κυβερνηση στα Διεθνη Δικαστηρια (όπως εκανε το Εκουαδορ), καθεται και πληρωνει τους τοκογλυφους.




------------------------------------------------------------------------------




Διαφοροι αλητες νεοφιλελερες ακροδεξιαντζες  μιλανε και λενε ότι η ελληνικη οικονομια πασχει από κρατισμο! Και παριστανουν πως ξεχνανε οι νεοφιλελερες πως αυτό ηταν το αρχικο σχεδιο της ΕΟΚ για την ελληνικη οικονομια.  Ξεχνανε δηθεν τις χωματερες των αγροτικων προιοντων επειδη προσταζε η ΕΟΚ, το 1980, και ολη αυτή τη δεκαετια, και τους αγροτες που αναγκαζοντουσαν να εγκαταλειψουν τα χωραφια τους. Και η απαντηση της ΕΟΚ? Επιδοτησεις για να προσληφθουν ολοι αυτοι στο Δημοσιο τομεα! Ξεχνανε τα εργοστασια που κλεινανε, γιατι ετσι προσταζε η ΕΟΚ! Και η απαντης της ΕΟΚ? Επιδοτησεις για να προσληφθουν ολοι αυτοι οι απολυμενοι εργατες στο Δημοσιο τομεα! Ουσιαστικα η ΕΟΚ διελυε με σχεδιο την οικονομια της Ελλαδας, και εφτιαχνε με επιδοτησεις ένα τεραστιο Δημοσιο τομεα!




------------------------------------------------------------------------------



Χαος στην Υγεια. Ένα ασθενοφορο για 91.000 Αθηναιους. Τραγικες ελειψεις και στην υπολοιπη χωρα.



-------------------------------------------------------------------------------



Εγκαινιαζουν ολο και πιο.. βαθια τουνελ. Κυβερνητικες συριζαικες (των κεντρωων πλεον συριζαιων) φιεστες  σε μια χωρα ερειπιων – Αναγκαιο ένα αριστερο κινημα των δημοκρατικων πολιτων για να σημανουν οι καμπανες της πραγματικης Αναστασης.




----------------------------------------------------------------------------



Μια κοινωνια σε Γολγοθα. Πρωτοφανεις ουρες στην Τραπεζα Τροφιμων του Δημου Πατρων, η οποια εφτασε να καλυπτει τις αναγκες 6.000 πολιτων.
Οι κοινωνικες δομες του Δημαρχου Πατρων του ΚΚΕ Πελετιδη συνεβαλαν ώστε να στηριχθουν αυτές τις αγιες μερες οι πολιτες της αναγκης. Οι εικονες που ζουμε ωστοσο, είναι γροθια στο στομαχι για ολους.



-------------------------------------------------------------------------------




Κοινωνια σε κριση στην Καλαματα. 4.000 αιτησεις για το Εισοδημα Κοινωνικης Αλληλεγγυης,  1.000 οικογενειες καλυπτει η Εκκλησια.




-------------------------------------------------------------------------------



Οι ελληνορθόδοξοι στη Συρία υπολογίζονται σε 700.000.
Κατοικούν στα βόρεια της επαρχίας Χάμα και στη γειτονική παραθαλάσσια Ταρτούς.
Ακόμα μισό εκατομμύριο ελληνορθόδοξοι ζούνε στον βόρειο Λίβανο.
Αυτός ο ελληνικός θύλακας 1.200.000 με 1.500.000 ανθρώπων, ελληνορθόδοξων αραβόφωνων, αποτελεί ελληνιστικό πληθυσμό.

Και είναι υποχρεωση της Ελλαδας να σταθει διπλα τους. Και όχι να είναι η μοναδικη χωρα της κωλοευρωενωσης των αποικιοκρατων που εχει διωξει την πρεσβεια της Συριας από τη χωρα!




-------------------------------------------------------------------------




Σύριος Υπουργός επιστρέφει στον Τραμπ τον χαρακτηρισμό »ζώο » για τον Άσαντ: »Aν εσύ είσαι ζώο μην θεωρείς ότι οι άλλοι είναι ομοιοί σου''

14/4/2017

« Aν εσείς είστε ένα ζώο, εσείς ο ίδιος,δεν πρέπει να θεωρείτε ότι οι άλλοι είναι όμοιοί σας . Ο Bachar el-Assad Είναι ο πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους ,εκλέχθηκε από το λαό. Έγκειται επόμένως στο συριακό λαό και όχι στον Donald Trump να του αποδώσει τα χαρακτηριστικά του », δήλωσε στο Sputnik ο Ayman Soussan, ο σύριος αναπληρωτής ΥΠΕΞ επιστρέφοντάς του ευθέως τον χαρακτηρισμό.




---------------------------------------------------------------------------




Η αλήθεια που δεν σου είπαν πότε! Όταν οι Γάλλοι σκότωναν Έλληνες για να αρπάξουν την Αφροδίτη της Μήλου! Πάνω από 200 Έλληνες έπεσαν νεκροί για να υπερασπιστούν το άγαλμα…

9 Οκτωβρίου 2016

Πολλοί από εμάς έχουμε… επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.
Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί.
Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο.
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Γάλλους και οι Γάλλοι για να το φυγαδεύσουν στο Παρίσι μετά την αγορά του, το φόρτωσαν σε ένα καράβι. Όταν οι Έλληνες της Μήλου πληροφορηθήκαν ότι το άγαλμα θα έφευγε από το νησί, ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν τη φυγή του, κι’ αυτό, γιατί το θεωρούσαν μέρος του Πολιτισμού τους. Τέτοια ήταν η αντίδραση που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μερικούς Έλληνες.
Όταν τελικά το άγαλμα φορτώθηκε στο πλοίο, οδηγήθηκε πρώτα στον Πειραιά πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία. Κάποιοι από τους ‘Ελληνες της Μήλου πήγαν στον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή του αγάλματος.
Όπως γράφει ο Έλληνας ιστορικός Δημήτρης Φωτιάδης στην εξάτομη «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»: Στον Πειραιά όταν μαθεύτηκε το γεγονός μαζεύτηκαν στην προκυμαία πάνα από χίλιοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ματαιώσουν την αρπαγή του αγάλματος. Τέτοια ήταν η αντίδραση, που συγκρουστήκαν με το γαλλικό πλήρωμα του πλοίου και τα τουρκικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάνω από 200 Έλληνες πέσανε νεκροί και τελικά το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου φυγαδεύτηκε στη Γαλλία. (μάλιστα λέγεται ότι το ένα χέρι του αγάλματος μέσα στη δίνη της συμπλοκής έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε).
Αυτοί λοιπόν οι «αμόρφωτοι» Έλληνες ψαράδες και αγρότες δώσανε τη μάχη της αξιοπρέπειας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Πολιτισμό τους.
Μπορεί να μην ήταν μορφωμένοι, μπορεί να μην γνώριζαν από Τέχνη όμως ένιωθαν βαθειά μέσα τους ότι το άγαλμα αυτό ήταν μέρος της ιστορίας τους, μέρος της Πολιτιστικής τους παρακαταθήκης που τους είχαν αφήσει οι πρόγονοι τους.
Αυτή η τραγική ιστορία επιμελώς παρασιωπάτε για ευνόητους λόγους. Έτσι αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και θαυμάσετε την Αφροδίτη της Μήλου, θυμηθείτε ότι και σ΄αυτή την περίπτωση οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης άρπαξαν αυτό το θαυμάσιο άγαλμα που οι Έλληνες το πότισαν με αίμα.





----------------------------------------------------------------------------




 »Μετριοπαθείς ισλαμοφασιστες » που υποστηρίζει η Δύση αποκεφάλισαν σύριο στρατιώτη στην περιοχή Al Qaboun στην περιφέρεια Δαμασκού…..
Αυτές τις φράξιες υπερασπίστηκε σύσσωμη η Δύση με το χτύπημα των αμερικανών κατά του συριακού στρατού που τις πολεμά..Αυτοί είναι οι σύμμαχοι των νατο-υποταγμένων Ευρωπαικών κυβερνήσεων…….Η Δύση είναι με τους αποκεφαλιστές…..




------------------------------------------------------------------------




Έπειτα ο Ιούδας είπε ότι όταν πρόδιδε είχε ένα σφίξιμο στο στομάχι, ότι τον πίεσαν οι θεσμοί της Ρώμης κι ότι έκανε «συμβιβασμό»...
- Λαβε Ιουδα 30 αργυρια και θα ψηφιζεις «ναι  σε όλα»
- Έρπη είχε βγάλει κι ο Ιούδας μετά την 17ωρη διαπραγμάτευση του με τους Ρωμαίους.




----------------------------------------------------------------------------------




Στην Ολλανδία, κανένας δεν πίνει Ελληνικό γάλα...!
Εσύ γιατί πίνεις Ολλανδικό;



----------------------------------------------------------------------------------




Καλωσήρθες ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΣΟΚ! ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ (της Ελλάδας) αυξάνονται 5.500% τα τέλη...

5.500% αύξηση του τέλους...

Πρεμιέρα της Fraport με αύξηση φόρων για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Με αύξηση του τέλους των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών κατά 5.500%, η γερμανική εταιρεία εγκαινιάζει την... δική της εποχή στα περιφερειακά αεροδρόμια, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους υπό την νέα τους διοίκηση, ενώ αύξησε και το αντίστοιχα τίμημα των υπολοίπων δρομολογίων από τα περιφερειακά αεροδρόμια, που απέκτησε και επίσημα μόλις την περασμένη Τρίτη.
Οι αυξήσεις αφορούν τους επιβάτες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.
Για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών, ο φόρος θα είναι πλέον στα 16,74 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα ίσχυε φόρος μόλις 30 λεπτών του ευρώ. Για τα υπόλοιπα δρομολόγια, ο φόρος ανακοινώθηκε στα 13,86 ευρώ, αυξημένος κατά 1,56 ευρώ από τα 12,3 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

"Γονιμοποιούν" τους επιβάτες των άγονων γραμμών, ώσπου να κάνουν όλη την Ελλάδα μιαν άγονη γραμμή.

Μπράβο Αλέξη! 14 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια έναντι 1,234 δις ευρώ κι' αυτό δανεικό από ελληνικές τράπεζες... Τους ευχαριστείς που το γερμανικό κράτος αγόρασε δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, με χρήματα του ελληνικού λαού και δεν έχεις αρχίδια να παραιτηθείς, αν και θα έπρεπε να αυτοκτονήσεις;




------------------------------------------------------------------------------




ΛΙΒΥΗ
Σκλαβοπάζαρα στήνουν οι ισλαμοφασιστες διακινητές

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Πλήρη εξαχρείωση, ζωή κόλαση ακόμη και αγοραπωλησίες ανθρώπων για 200 ή 300 δολάρια, σωματική και άλλη κακοποίηση κυρίως Αφρικανών μεταναστών στα σκλαβοπάζαρα που έχουν στήσει ισλαμοφασιστικες συμμοριες  του οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης ανθρώπων στη Λιβύη διαπιστώνουν στελέχη του διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ διαπιστώνουν πως η Λιβύη έχει καταλήξει για πολλές χιλιάδες μετανάστες «κοιλάδα δακρύων», αφού πολλοί πέφτουν θύματα σωματεμπορίας, απλήρωτης εργασίας ή απαγωγής με σκοπό λύτρα από τις οικογένειές τους. Η πώληση ανθρώπων σε δημόσια θέα είναι πλέον κυρίαρχη τάση μεταξύ ισλαμοφασιστων λαθρεμπόρων, καθώς τα δίκτυά τους στη Λιβύη «γίνονται ολοένα και ισχυρότερα», τόνισε, μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία ο επικεφαλής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη, Οτμαν Μπελμπέισι, κάνοντας φανερή ακόμη μία αποτρόπαια πτυχή των εφιαλτικών επιπτώσεων για τους λαούς που προκάλεσε η δυτική ιμπεριαλιστική επέμβαση του 2011.




-----------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ακατάλληλο νερό για 2 δισ. ανθρώπους

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις και στην ποιότητα των υδάτινων πόρων του πλανήτη από την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ειδικοί αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έκρουσαν χτες τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν πόσιμο νερό μολυσμένο με περιττώματα.
Η διευθύντρια του τμήματος Δημόσιας Υγείας του ΠΟΥ, δρ. Μαρία Νέιρα, τόνισε ότι το μολυσμένο πόσιμο νερό προκαλεί ετησίως πάνω από 500.000 θανάτους από διάρροια. Στην ετήσια έκθεση του ΠΟΥ, με τίτλο «Παγκόσμια Ανάλυση και Εκτίμηση για την Αποχέτευση και το Πόσιμο Νερό», επισημαίνεται ότι το 80% των χωρών αναγνωρίζουν ότι οι δαπάνες για το νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή δεν είναι ακόμα επαρκείς.




--------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Ερευνες και κόντρες για επιθέσεις με χημικά όπλα...

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Καταγγέλλουν «εκατοντάδες νεκρούς» από επιδρομή των ΗΠΑ

Χτες το μεσημέρι ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως μια αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη γύρω στις 17.30 από αεροσκάφη του συνασπισμού των ΗΠΑ σε περιοχή της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ έπληξε προμήθειες δηλητηριώδους αερίου που ανήκουν στο «Ισλαμικό Κράτος», με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τοξική ουσία που έγινε αρχικά ορατή σαν λευκός και στη συνέχεια σαν κίτρινος καπνός. Ο συριακός στρατός υποστηρίζει ότι η ουσία αυτή σκότωσε «εκατοντάδες ανθρώπους, περιλαμβανομένων πολλών αμάχων».
Οι ΗΠΑ δεν σχολίασαν άμεσα αυτήν την ανακοίνωση. Ωστόσο, αργότερα χτες το απόγευμα παραδέχτηκαν μία «κατά λάθος» αεροπορική επιδρομή που έκαναν την Τρίτη σε περιοχή της πόλης Τάμπκα στη βόρεια Συρία με αποτέλεσμα το θάνατο 18 Κούρδων και Αράβων μαχητών των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF).
Eπίσης, την καταγγελία του συριακού στρατού περί «εκατοντάδων θυμάτων» από επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ντέιρ Εζόρ δεν επιβεβαίωσε άμεσα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, που ανακοίνωσε πως έστειλε τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος για να συλλέξει στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα στοιχεία και ιδιαίτερα η επίθεση των ΗΠΑ σε βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας στις 7/4 με πυραύλους «Τόμαχοκ» θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν σήμερα στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, Συρίας, Ου. Μοάλεμ και Ιράν, Μ. Τζ. Ζαρίφ.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Περιοδεία Ντουτέρτε για επενδύσεις και μετανάστες

ΡΙΑΝΤ.--
Περιοδεία σε τρεις χώρες του Περσικού Κόλπου με αφετηρία τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί από τις αρχές της βδομάδας ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων της χώρας του, να προσελκύσει επενδύσεις και να εκτονώσει την ένταση που προκαλεί η κακομεταχείριση και η απλήρωτη εργασία εκατοντάδων χιλιάδων Φιλιππινέζων μεταναστών εργατών που έχουν εγκλωβιστεί σε εργοτάξια - κολαστήρια χωρών της περιοχής.
Ο Ντουτέρτε συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, ασκώντας πιέσεις για τον επαναπατρισμό εκατοντάδων χιλιάδων Φιλιππινέζων μεταναστών, που έμειναν χωρίς λεφτά μετά από μήνες σκληρής εργασίας σε εργοτάξια κατασκευαστικών εταιρειών που κήρυξαν «πτώχευση». Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες είναι ο πολυεθνικός όμιλος «Binladin Group» της πάμπλουτης οικογένειας των Μπιν Λάντεν, ή σαουδαραβικές δημόσιες υπηρεσίες που ξέμειναν από «ρευστό» λόγω δημοσιονομικών ελλειμμάτων που προκαλεί η (από το 2014) μεγάλη μείωση στη διεθνή τιμή πώλησης πετρελαίου.

Ξεζουμίζουν τους μετανάστες με κάθε τρόπο!

Σύμφωνα με καταγγελίες του Ντουερτε, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από χώρες της Ν. Ασίας υποχρεώνονται να δουλεύουν στην κυριολεξία τσάμπα, αφού επιβαρύνονται ακόμη και με το κόστος πρόσληψής τους ή την έκδοση βίζας εργασίας, έτσι τους παρακρατούνται μισθοί 10 έως 18 μηνών. Στα σύγχρονα κάτεργα συγκαταλέγονται και τα εργοτάξια κατασκευαστικών εταιρειών στο Κατάρ, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2022 αλλά και της διεθνούς έκθεσης World Expo 2020. Τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση γνωρίζουν οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που πληρώνουν τα υψηλότερα κόστη πρόσληψης, που ανέρχονται έως και σε 5.200 δολάρια ανά άτομο, ενώ οι ίδιοι παίρνουν μηνιάτικα - ψίχουλα, που ανέρχονται σε λίγες εκατοντάδες δολάρια.




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
«Προπύργιο διεθνούς ασφάλειας το ΝΑΤΟ»

ΟYAΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον πεπαλαιωμένος οργανισμός. Κάποτε ήταν. Τώρα όχι, κυρίως γιατί έκανε αλλαγές σε σχέση με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», τόνισε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο Λευκό Οίκο, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για να ισχυροποιήσει το ΝΑΤΟ, ώστε να προσαρμοστεί στις «μελλοντικές προκλήσεις», και το χαρακτήρισε «προπύργιο για τη διεθνή ασφάλεια».
Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου νίκησαν τον κομμουνισμό και απελευθέρωσαν χώρες που κρατούνταν αιχμάλωτες στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου». Ερωτηθείς να σχολιάσει τις οικονομικές υποχρεώσεις άλλων μελών του ΝΑΤΟ (όπως π.χ. η Γερμανία), που δεν έχουν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες, ως όφειλαν, στο 2% του ΑΕΠ, ο Πρόεδρος Τραμπ απάντησε ότι υπάρχουν χρήματα που δεν έχουν πληρωθεί «εδώ και χρόνια και αυτό πρέπει να γίνει».
Ο Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, απάντησε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά τις δαπάνες, κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να διατηρήσουν τον οργανισμό «ισχυρό και ενωμένο» και ζήτησε διάλογο με τη Ρωσία σε διάφορα θέματα, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη δύναμη που δεν πρόκειται να φύγει», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμεί έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, ούτε νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών.
Ο Πρόεδρος Τραμπ, αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Ρωσία, παραδέχθηκε ότι βρίσκονται «στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο» και χαρακτήρισε «επιτυχείς» τις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη στη Μόσχα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. «Θα ήταν θαυμάσιο να τα πήγαιναν οι χώρες του ΝΑΤΟ καλά με τη Ρωσία, αλλά τώρα δεν τα πηγαίνουν» είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την αποχή της Κίνας από το προχτεσινοβραδινό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ψήφισμα για τη Συρία, δήλωσε πως ήταν «θαυμάσια είδηση», που εντούτοις δεν του προκάλεσε κατάπληξη. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «χασάπη» τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ.




-------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

“Διαδηλωτές” της αντιπολίτευσης δολοφόνησαν έφηβο σε επίθεση σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών

Mπαρκισιμέτο, 12 Απρίλη 2017 -Άγνωστοι πυροβόλησαν ενάντια στο οικιστικό συγκρότημα της “Μεγάλης Αποστολής Κατοικία Βενεζουέλα” το βράδυ τις Τρίτης.
  Ο Μπράιαν Πρινσιπάλ, 14 ετών, έχασε τη ζωή του στις 11 το πρωί τοπική ώρα όταν δέχτηκε δύο πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης.
  Η Μαρδέλις Χιμένες, μητέρα του έφηβου που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον οικισμό της πόλης Μπαρκισιμέτο, στη δυτική Βενεζουέλα, δήλωσε ότι ο γιος της όταν τραυματίστηκε δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.
  “Έστειλα το γιο μου στην είσοδο του οικισμού για να αγοράσει κάποια πράγματα [...] και ξαφνικά ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Ο γιος μου χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, που μπήκε από την πλάτη και βγήκε από το στομάχι, πλήττοντας όλα τα έντερα και μία αρτηρία, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και πέθανε στις 11 το πρωί”, δήλωσε στο Alba TV.
Ο Εδέρυ Ροντρίγκες, κάτοικος του οικισμού και μέλος του PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας) δήλωσε ότι γύρω στις 10.30 άγνωστοι έριξαν τους πρώτους πυροβολισμούς προς την περιοχή.

Και η Μαρδέλις Χιμένες πρόσθεσε ότι “άρχισαν πα πυροβολούν από ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αρκετοί άνθρωποι [...] μπήκαν στον οικισμό σπάζοντας την πύλη. Ήρθαν για να κάψουν και να κάνουν καταστροφές στον οικισμό, ήρθαν για να κάψουν τις εγκαταστάσεις για το αέριο. Φώναζαν να σπάσουν τους διακόπτες για να κοπεί το αέριο”.

Οι ένοπλοι είχαν οχήματα και τεχνική βοήθεια από το συγκρότημα κατοικιών “Hacienda Yucatán”, από το οποίο ήρθαν και στο οποίο κατέφυγαν, ένα συγκρότημα κατοικιών της μεσαίας τάξης που βρίσκεται απέναντι από την“Ciudad Socialista” (Σοσιαλιστική Πόλη) όπου βρίσκεται ο οικισμός της “Αποστολής Κατοικία Βενεζουέλα”, ένα από τα προγράμματα που προωθεί η Μπολιβαριανή Επανάσταση, για εκείνους που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Παρα βεβαια τη στημενη προβοκατσια από την προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολιτευση, τέσσερις αμερικανοπληρωμενοι «διαδηλωτες» έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, από πυρα της αστυνομιας, σε βίαια στημενα επεισόδια κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης στη χώρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Υποθέτω πως ο Τσίπρας, που επικρότησε τον βομβαρδισμό της Συρίας πριν λίγες μέρες, θα συγχαρεί τον αμερικανό πρόεδρο και για τη "μητέρα όλων των βομβών" που έριξε στο Αφγανιστάν.