Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Δευτερα 17 Απριλιου 2017




Ισραήλ: Ομαδική απεργία πείνας από Παλαιστίνιους κρατουμένους
 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 11:13
Περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, άρχισαν σήμερα ομαδική απεργία πείνας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, έπειτα από έκκληση του Μαρουάν Μπαργούτι, του αρχηγού της δεύτερης Ιντιφάντα που είναι καταδικασμένος σε ισόβια, δήλωσε ένας παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Περίπου 1.300 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι άρχισαν απεργία πείνας και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίσα Καράκι, αρμόδιος της Παλαιστινιακής Αρχής για το ζήτημα των φυλακισμένων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε προς το παρόν, 1.500 κρατούμενοι αρνούνται να δεχθούν τροφή» για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμάνι Σαράνεχ, εκπρόσωπος της Λέσχης Φυλακισμένων Παλαιστίνιων, της μκο που ασχολείται στα κατεχόμενα εδάφη με το ζήτημα των φυλακισμένων.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής διοίκησης σωφρονιστικών καταστημάτων Ασάφ Λιμπράτι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «700 φυλακισμένοι ανακοίνωσαν χθες (Κυριακή) την πρόθεσή τους να αρχίσουν απεργία πείνας».

Σήμερα το πρωί, πρόσθεσε, η διοίκηση διεξάγει «ελέγχους για να διαπιστώσει πόσοι φυλακισμένοι αρνούνται πράγματι να τραφούν, επειδή ορισμένοι μπορεί να αρκεσθούν σε μια συμβολική απεργία και να ξαναρχίσουν στη συνέχεια να τρώνε».

Ο Λιμπράτι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως σύμφωνα με τη Λέσχη Φυλακισμένων Παλαιστίνιων «η διοίκηση των φυλακών κατέσχεσε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στα κελιά των απεργών και άρχισε να μεταφέρει απεργούς κρατουμένους σε άλλες φυλακές».

Αυτή η επ' αόριστον απεργία πείνας πραγματοποιείται με την ευκαιρία της γιορτής για την «ημέρα των φυλακισμένων» που τιμάται κάθε χρόνο από τους Παλαιστινίους εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Η είδηση για την απεργία αυτή βρίσκεται σήμερα στην πρώτη σελίδα όλων των παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, καθώς περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι από το Ισραήλ.

Περίπου 500 απ' αυτούς κρατούνται βάσει του εξωδικαστικού συστήματος της διοικητικής κράτησης το οποίο επιτρέπει φυλάκιση χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Εξάλλου 13 παλαιστίνοι βουλευτές διαφόρων πολιτικών κομμάτων βρίσκονται επίσης στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Μπαργούτι, μεγάλος αντίπαλος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στους κόλπους της Φάταχ, εξήγησε σε άρθρο του που έστειλε στην εφημερίδα New York Times από τη φυλακή του στη Χανταρίμ, στο βόρειο Ισραήλ, πως η απεργία αυτή έχει στόχο «να βάλει τέλος στις καταχρήσεις» της σωφρονιστικής διοίκησης.

«Το Ισραήλ έχει καθιερώσει ένα δικαστικό σύστημα δύο ταχυτήτων, ένα δικαστικό απαρτχάιντ που εγγυάται ατιμωρησία για τους Ισραηλινούς που διαπράττουν εγκληματα εναντίον Παλαιστινίων και ποινικοποιεί την παλαιστινιακή παρουσία και την παλαιστινιακή αντίσταση», γράφει. «Οι παλαιστίνιοι φυλακισμένοι υποφέρουν από βασανιστήρια, εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση και ιατρική αμέλεια, μερικοί σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν», συνεχίζει.

Το Ισράηλ κατέχει τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως τη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, εδώ και μισόν αιώνα. Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που επρόκειτο να αρχίσουν για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ βρίσκονται σε νεκρό σημείο.




------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Το ότι θεωρούνται έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια καθιστά «αμφισβητούμενο» το αποτέλεσμα
 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 04:41
Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας αμφισβητούμενο με την απόφασή της, που πάρθηκε ενώ η ψηφοφορία βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν ήταν σφραγισμένα σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, δήλωσε χθες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση).

«Δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τους κανόνες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού• βάσει του νόμου, ψηφοδέλτια που δεν έχουν σφραγίδες δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρα. Σεβόμαστε τη λαϊκή ψήφο, αλλά η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής την επισκιάζει. Κάθε κρατικός φορέας οφείλει να συμμορφώνεται προς τον νόμο. Η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αμφισβητούμενο», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε πως σύμφωνα με την καταμέτρηση του κόμματός του, το ποσοστό των ψήφων υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος ξεπέρασε το 50%.

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής, Σαντί Γκιουβέν, από την πλευρά του εξήγησε ότι η απόφαση να θεωρηθούν έγκυρα ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδες, με την προϋπόθεση ότι δεν μεταφέρονταν από αλλού στα εκλογικά τμήματα, πάρθηκε για να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα αν εξαντλούνταν τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια. Ο Γκιουβέν σημείωσε ότι παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί στο παρελθόν, ενώ είπε ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε 11 ως 12 ημέρες, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι το «ναι» επικράτησε.




---------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έκανε χρήση χημικών όπλων κατά του ιρακινού στρατού
 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 01:08
Η οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Κράτος σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα φέρεται να έκανε χρήση χημικών όπλων σε μια επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των ιρακινών δυνάμεων που μάχονται με στόχο την ανακατάληψη της πόλης της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ), με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά την Κυριακή από τον ιρακινό στρατό.

«Οι τρομοκράτες του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) επιχείρησαν να εμποδίσουν την προέλαση των δυνάμεών μας χρησιμοποιώντας οβίδες που περιείχαν τοξικές χημικές ουσίες όμως οι επιπτώσεις ήταν περιορισμένες» επισημαίνει η ανακοίνωση της κοινής διοίκησης επιχειρήσεων, που συντονίζει τις δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο σύμφωνα με τον στρατό. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος, μονάχα κάποιοι «μικρής έκτασης τραυματισμοί» στρατιωτών. Ο στρατός δεν διευκρίνισε την περιοχή όπου το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έκανε χρήση αυτών των χημικών ουσιών.




----------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Με κατσαρόλες και τηγάνια διαμαρτύρονται για τη νίκη Ερντογάν
 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 00:14
Αρκετοί είναι οι κάτοικοι σε διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους και χτυπάνε κατσαρόλες και τηγάνια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ανακοίνωνε την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανήμερα του Πάσχα.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται επίσης μικρές ομάδες διαδηλωτών να κυκλοφορούν σε κάποιους δρόμους της πόλης. 
Παράλληλα, οι κάτοικοι της Τουρκίας διαμαρτύρονται για το συμβούλιο εκλογών και καταγγέλλουν νοθεία στα αποτελέσματα.




------------------------------------------------------------------------------------------



Οπαδοί του Ερντογάν κυνήγησαν πολίτες που διαδήλωναν κατά της νοθειας του δημοψηφισματος
 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 05:41
Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Κυριακής με στόχο να δείξουν την αντίθεσή τους για την οριακή νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα, που δίνει νέες υπερεξουσίες στον Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πορεία κατά την οποία οι πολίτες φώναζαν συνθήματα για τον Τούρκο πρόεδρο δεν έλειψαν τα μικρής έκτασης επεισόδια.

Οπαδοί του κυνήγησαν τους διαδηλωτές καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να σταματήσουν την πορεία που πραγματοποιούσαν.




---------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σαουδική Αραβία: Επιτρέπεται δια νόμου στους άνδρες να φάνε τις γυναίκες τους αν είναι πεινασμένοι!!!
 16 Απρ 2017 12:47
Ένα απίστευτο δικαίωμα κατοχυρώθηκε για τους άνδρες στη Σαουδική Αραβία, που πλέον μπορούν εκτός από να βασανίζουν, να λιθοβολούν και να σκοτώνουν τις γυναίκες τους, να τις φάνε όταν είναι πολύ πεινασμένοι
Γνωρίζαμε ότι η Σαουδική Αραβία δεν αποτελεί παράδεισο ειδικά όταν είσαι γυναίκα, καθώς πολλά από τα διακαιώματα και τις ελευθερίες τους δεν αναγνωρίζονται.
Ωστόσο δεν θα μπορούσε να μας περνά από το μυαλό ότι οι άνδρες μπορούν να φάνε τις γυναίκες τους αν είναι πολύ πεινασμένοι.
Κι όμως, πλέον υπάρχει τέτοιος νόμος στη Σαουδική Αραβία!
Ένας μουφτής είναι ο άνθρωπος που άναψε το πράσινο φως στον κανιβαλισμό, αφού έβγαλε νόμο που προστατεύει τους άνδρες που θα φάνε τις γυναίκες τους, αλλά μόνο σε περίπτωση που είναι πολύ πεινασμένοι.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Abdul Aziz bin Abdullah, ηγέτης του κράτους έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την απόφαση. Ενώ, η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για τον νέο αυτό νόμο, καθώς φοβούνται ότι εκτός από τους δημόσιους λιθοβολισμούς και τις αναίτιες δολοφονίες που αποτελούν την οδυνηρή πραγματικότητα για τις γυναίκες, σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες ακόμη πιο φρικαλέων περιστατικών.
Μουφτής: Συζήτησα αλλά δεν εξέδωσα Φετφά
Μετά τις αντιδράσεις, ο κληρικός της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε ότι εξέδωσε Φετφά, που επιτρέπει στους άνδρες να φάνε τις γυναίκες τους σε περίπτωση «εξαιρετικής πείνας», τονίζοντας πως κάτι τέτοιο έμεινε στη συζήτηση και πως δεν ανακοινώθηκε επίσημα.





---------------------------------------------------------------------------------




Αυτοί που Δολοφόνησαν πάνω από 120 άτομα και μέ εκατοντάδες τραυματίες με τήν βομβιστική ενέργεια τους στα Λεωφορεία με Αμάχους ΕΙΝΑΙ οι ίδιοι που έκαναν το ίδιο μέ το Κομβόι του ΟΗΕ και τότε ξανά κατηγόρησαν οι Δυτικές Κυβερνήσεις (οι τυπικοί και άτυποι εργοδότες των μισθοφόρων/φονιάδων/,τρομοκρατών) τόσο την Νόμιμη Κυβέρνηση της Συρίας όσο και την Σύμμαχο της την Ρωσία! Είναι οι ΙΔΙΟΙ που ρίχνουν διάφορες χημικές ουσίες!
Γιατί η "Δημοκρατική" Δύση και τα τσιράκια τους τα ΜΜΕ κοφευουν για την Ολέθρια Τρομοκρατική Ενέργεια στα λεωφορεία με Άμαχο Πληθυσμό (.... και μικρά παιδιά!!!);;;;




---------------------------------------------------------------------------------




Οι δημοσιογραφικές πουτάνες (και ΑΠΕ, ΕΡΤ Τελ Αβιβ, και όλα τα ιδιωτικα βωθροκαναλα και κωλοφυλλαδες) δεν θα σου δείξουν αυτά τα δολοφονημένα παιδιά...

Σε έκαναν να πιστέψεις τα χημικά του Άσαντ...
Στην αποικία Ελλάδα πρώτες οι δημοσιογραφικές πουτάνες...
Αυτά τα παιδάκια δεν διέθεταν κινηματογραφική παραγωγή Cia και Μοσάντ... Παιδιά κατώτερου Θεού...
Αραβικε Συριακε Στρατε… Χωρίς έλεος... η Συρία να γίνει τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!




----------------------------------------------------------------------------------




Παραγουάη
Το φάντασμα της εξέγερσης ζωντάνεψε
Σάββατο 08 Απριλίου 2017
Μία εικοσαετία περίπου είχε να ζήσει η Παραγουάη γεγονότα παρόμοια με αυτά που έγιναν την Παρασκευή 31 Μάρτη. Η κατάληψη της Βουλής επί τρίωρο από εξαγριωμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τη λεηλάτηση και τον εμπρησμό της, οφειλόταν στην οργή του λαού λόγω της απόφασης της Γερουσίας να δώσει τη δυνατότητα στον σημερινό δεξιό πρόεδρο, Οράσιο Καρτές, να βάλει ξανά υποψηφιότητα το 2018. Το θέμα φυσικά δεν είναι νομικίστικο (ότι παραβιάζεται το σύνταγμα, που από το 1992 απαγορεύει την επανεκλογή προέδρου) αλλά καθαρά πολιτικό, με τη λαϊκή οργή να εξωτερικεύει την απέχθεια που έχει ο λαός για τον σημερινό πρόεδρο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Παραγουάη (με πληθυσμό μόλις 7 εκατομμυρίων) είναι από τις πιο φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του ηγέτη του αντιπολιτευτικού Φιλελεύθερου Κόμματος (είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας), του 25χρονου Ροδρίγο Κουιντάνα, από σφαίρα μπάτσου κατά τη διάρκεια εισβολής στα γραφεία του κόμματος, πυροδότησε περισσότερο την κατάσταση. Ο Καρτές προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, απολύοντας τον αστυνομικό διοικητή και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την δολοφονία του Κουιντάνα, υποσχόμενος ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Το φάντασμα της εξέγερσης στοιχειώνει τον ύπνο του φιλόδοξου προέδρου, θυμίζοντάς του τις ταραγμένες εποχές του τέλους της περασμένης χιλιετίας, όταν ο τότε πρόεδρος, Ραούλ Κούμπας, που είχε κατηγορηθεί ότι κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του αντιπρόεδρου της χώρας, το έσκαγε για τη Βραζιλία εν μέσω αιματηρών συγκρούσεων.

Από τότε η «δημοκρατία» κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί, σε αντίθεση με το δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, το οποίο σημαδεύτηκε από τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία του Αλφρέδο Στρέσνερ, η οποία κράτησε για περίπου 35 χρόνια, διάστημα στο οποίο η χώρα γνώρισε μόνο δύο εκλογικές διαδικασίες. Παρολαυτά, η κοινωνική κατάσταση δεν άλλαξε τόσο ώστε να μην πυροδοτεί εξεγερτικά φαινόμενα σαν κι αυτό της περασμένης Παρασκευής. Το πόσο αυτά θα συνεχιστούν και θα βαθύνουν δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Το σίγουρο είναι ότι όσο δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη, οι λαοί που βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση θα εξεγείρονται. Αυτό αποτελεί νομοτέλεια που κανένας δεν μπορεί να εξαφανίσει.




-------------------------------------------------------------------------------------



Η εξαιρετική περίπτωση της Παραγουάης

12.04.2017

Το 2008 η εκλογή του δημοφιλούς προοδευτικού επισκόπου Φερνάντο Λούγκο στην προεδρία της χώρας σηματοδότησε την ένταξη της Παραγουάης στο γενικότερο ρεύμα αλλαγών της Λατινικής Αμερικής. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με αφορμή μια πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ ακτημόνων χωρικών και αστυνομίας, ο Λούγκο καθαιρέθηκε μετά από συμφωνία μεταξύ της δεξιάς αντιπολίτευσης και των κεντρώων φιλελεύθερων «συμμάχων» του. Την επόμενη χρονιά εκλέχθηκε πρόεδρος ο ολιγάρχης Οράσιο Μανουέλ Κάρτες, υποψήφιος του δεξιού κόμματος Colorado. Ο Λούγκο δεν μπορούσε καν να θέσει υποψηφιότητα, αφού το Σύνταγμα της χώρας, που υιοθετήθηκε μετά την πτώση της φασιστικής δικτατορίας του Στρέσνερ (1954-1989), απαγορεύει να επανεκλεγεί οποιοσδήποτε για δεύτερη φορά πρόεδρος.

Ο Κάρτες όμως κάθε άλλο παρά κατάφερε να ενώσει τα διάφορα τμήματα της ολιγαρχίας και των μεσαίων στρωμάτων. Εκπροσωπώντας το πιο μαφιόζικο κομμάτι της άρχουσας τάξης, που πλούτισε χάρη στο εμπόριο ναρκωτικών, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το λαθρεμπόριο και την υφαρπαγή δημόσιας και κοινοτικής γης, σύντομα συνάντησε την αντίσταση του κεντρώου φιλελεύθερου κόμματος PLRA – μέσα από το οποίο εκφράζονται κυρίως τα συμφέροντα πιο «παραδοσιακών» αστικών ομάδων (εμπόριο, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αγορά ακινήτων κ.λπ.). Η κοινωνική δυσαρέσκεια οξύνθηκε εξαιτίας και των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» του Κάρτες. Το φιτίλι άναψε τελικά ο ίδιος, επιδιώκοντας την επανεκλογή του στην προεδρία παρά τη συνταγματική απαγόρευση. Συναντώντας την κάθετη αντίθεση του PLRA, βρήκε έναν ολωσδιόλου αταίριαστο σύμμαχο στο προοδευτικό Μέτωπο Γκουασού! Αυτό το μέτωπο, που συσπειρώνει κεντροαριστερά και αριστερά κόμματα, έλπιζε ότι μια τέτοια ρύθμιση θα επέτρεπε στον Φερνάντο Λούγκο να ξαναθέσει κι αυτός υποψηφιότητα…

Έτσι οι γερουσιαστές του δεξιού Colorado και του Μετώπου συνεδρίασαν την περασμένη Παρασκευή 31 Μαρτίου κρυφά, ώστε να αποφύγουν τη συμμετοχή του PLRA, και αποφάσισαν την παραβίαση της συνταγματικής απαγόρευσης. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Με το που μαθεύτηκε η είδηση, χιλιάδες κόσμου άρχισαν να κατευθύνονται προς το κτίριο της Γερουσίας στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν. Οι βουλευτές του PLRA, που επίσης συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν την αντισυνταγματική απόφαση, σύντομα συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν το οργισμένο πλήθος. Η βάρβαρη επίθεση των ειδικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να διαλύσουν την «παράνομη συνάθροιση» χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες, έριξε λάδι στη φωτιά. Οι συγκεντρωμένοι τελικά κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο της Γερουσίας και να το πυρπολήσουν. Ο απολογισμός ήταν εκατοντάδες συλλήψεις, δεκάδες σοβαρά τραυματίες, και ένας νεκρός – όχι στο κτίριο της Γερουσίας, αλλά στα γραφεία της νεολαίας του PLRA, όπου εισέβαλαν αλλόφρονες οι αστυνομικοί για να εκδικηθούν την ήττα τους.

Αρχικά η κυβέρνηση Κάρτες ακολούθησε σκληρή γραμμή, μιλώντας για χούλιγκανς. Καθώς όμως η κατακραυγή δυνάμωνε, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο αρχηγός της Αστυνομίας (αυτά συμβαίνουν σε χώρες τριτοκοσμικές – εδώ, μάλλον θα έπαιρναν και παράσημο). Αλλά το ουσιαστικό αγκάθι που αντιμετωπίζει ο πολιτικός κόσμος παραμένει: είναι η αδυναμία του να χειραγωγήσει τα θυμωμένα λαϊκά στρώματα. Ήδη, πέρα από μικρές δυνάμεις της Αριστεράς, σημαντικά συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα ριζοσπαστικοποιούν τα αιτήματά τους απαιτώντας το σεβασμό του Συντάγματος και την παραίτηση του Κάρτες.



------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
"170 οι νεκροί ως αυτή τη στιγμή, τα 116 παιδιά από το χτύπημα κατά των κατοίκων Foua και Kefrayah. Ταυτόχρονα υπάρχουν 200 περίπου πολίτες οι οποίοι απήχθησαν από τις ένοπλες ισλαμικές συμμορίες. Σοκάρει επίσης η πληροφορία ότι ελάχιστα λεπτά πριν την ανατίναξη του βομβιστή αυτοκτονίας, μοιράστηκαν τσίπς ώστε να μαζευτούν τα παιδιά...
Ευχή όλων να τους πατήσει ο συριακός στρατός στο λαιμό τα υποστηριζόμενα από τη Δύση καθάρματα της "αντιπολίτευσης" FSA - Αλ Κάιντα, να λευτερώσει τη χώρα του οριστικά, να ηττηθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία."
Και εγώ ψάχνω να βρω κανένα σχόλιο των γνωστών ψυχοπονιάρηδων για τα παιδιά και τους αμάχους που δολοφόνησαν τα τακφίρικα σκουλήκια τής αντεπανάστασης στη Συρία και δυσκολεύομαι. Αλλά μάλλον έτσι είναι όταν ο ανθρωπισμός σου φτάνει μέχρι εκεί που σου επιτρέπει η αστική σου τάξη.




------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
 " Είναι σαφές ότι το «έριξε χημικά» είναι το password για να αρχίσουν οι βομβαρδισμοί." "ο υποτελής στις ΗΠΑ Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωνε στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο, ότι «υπάρχει η πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν»."
ΤΟ ΝΕΟ "ΑΣΤΕΙΟ" ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΡΙΝ ΣΕ ΚΕΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΚΥΡΟ ...




-------------------------------------------------------------------------------




Τα χημικά που έκρυβε ο Σαντάμ και τα έριξε ο Άσαντ, τελικά τα έχει ο Κιμ!
16.04.2017, 20:56
«Φτιάξε μου τις εικόνες και θα φτιάξω τον πόλεμο»
Ουίλιαμ Χιρστ (ο «πατέρας» της κίτρινης δημοσιογραφίας)

Ο αιφνιδιαστικός βομβαρδισμός με πυραύλους που εξαπέλυσαν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον αεροπορικής βάσης των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, είχε ως επίσημη δικαιολογία των ΗΠΑ την «επίθεση με χημικά όπλα» την οποία απέδωσαν στη συριακή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μεταξύ άλλων: «διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων».
Λίγο αργότερα ακολούθησε ως γνωστόν η «μητέρα των βομβών» στο Αφγανιστάν σε μια επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Τα διεθνή ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους φρόντισαν να προβάλλουν τις «υπερφυσικές» δυνατότητες της νέας αυτής βόμβας και να σπείρουν τον πανικό και τον φόβο.

Την ίδια μέρα, αμερικάνικα πολεμικά πλοία έφταναν στην κορεατική χερσόνησο, κυματίζοντας στα κανόνια τους τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με μεταφορά πυρηνικών στοιχείων.

Λίγο πριν, ο υποτελής στις ΗΠΑ Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωνε στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο, ότι «υπάρχει η πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν».

Ωστόσο εάν έχει κάποιος μάτια να δει και την τιμιότητα να πιστέψει στα μάτια του, μπορεί -τινάζοντας την καταιγιστική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών- να καταλάβει ότι η πραγματικότητα παρουσιάζεται από την αμερικάνικη πλευρά αναποδογυρισμένη. Είναι σαφές ότι το «έριξε χημικά» είναι το password για να αρχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Να θυμηθούμε: Ο Ασαντ «ρίχνει χημικά», ο Σαντάμ «είχε χημικά», ο Καντάφι «έκρυβε χημικά», ο Μιλόσεβιτς «σφάζει αμάχους», ο Κιμ «έχει χημικές κεφαλές του νευροπαραλητικού αερίου σαρίν» και ουκ έσται τέλος. Η ίδια και απαράλλακτη προπαγάνδα, που εξαπολύεται μέσω της χειραγωγημένης δημοσιογραφίας.

Αλήθεια, για παράδειγμα (ένα από τα πολλά), από πού πηγάζει και σε ποιους απευθύνεται το μαύρο εξώφυλλο της «Liberation», στο οποίον αποτυπώνονται νεκρά παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά του Άσαντ»; Βεβαίως, η ίδια εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ με ανάλογο εξώφυλλο και τίτλο «Τα παιδιά του Μπους», του Ομπάμα ή του Μπλαιρ, και άλλων γνωστών ειρηνικών ηγετών όπως των Ισραηλινών χασάπηδων, διότι -ως γνωστόν- η Δύση δεν έχει ποτέ σκοτώσει παιδάκια, ούτε καθημερινώς σκοτώνει παιδιά και αμάχους στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Σομαλία, τη Μαύρη Αφρική, την Ουκρανία...

Και δεν αναρωτιέται, βεβαίως κανείς γιατί να ρίξει χημικά αυτή την ώρα ο Άσαντ, αυτή την ώρα που βρίσκεται στα πάνω του, αυτή την ώρα που είναι φανερό ότι έχει γείρει υπέρ του η πλάστιγγα στον μακροχρόνιο αυτό πόλεμο με τους καλά εξοπλισμένους (από πού άραγε;)

Βεβαίως ως σύμβολο του «πολέμου της παραπληροφόρησης», παραμένει η «φωτογραφία του κορμοράνου». Με την πλαστή, λοιπόν εικόνα του Κορμοράνου, που συνόδευε την πρώτη αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, με τα πυροτεχνήματα που εμφάνιζε -και κατά τη δεύτερη επιδρομή- το CNN, αντί για τις φρικαλεότητες των βομβαρδισμών κατά νοσοκομείων και αμάχων, με τις στημένες εικόνες από τις εσωτερικές συγκρούσεις στην Αλβανία, με τα επιλεκτικά ρεπορτάζ από τη Σερβία, το Κόσοβο, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία και όπου αλλού, οι άγριες επεμβάσεις των ξένων μεγάλων συμφερόντων εξωραΐζονται από τα διεθνή κέντρα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου.




-----------------------------------------------------------------------------------



17 Απρ 2017
ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ 2 ΣΤΗΝ ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ !!!!
Εγω πάντως πιστευω στην Ανάσταση νεκρών. Στη Βορεια Κορέα για παράδειγμα αναστήθηκαν χτές δύο, ο στρατηγός Kim Rak-gyom, και ο αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών Kim Won Hong. Και τους δύο τους είχε "φάει" ο Κιμ τον Φεβρουάριο γιατι
α. δεν πέτυχε η εκτόξευση πυραύλου
β. για διαφθορά
γ. γιατι προσπάθησαν να τον εκθρονίσουν
δ. γιατί ξύπνησε στραβα και αποφάσισε να εκτελέσει κανα στρατηγό να ηρεμήσει.
 Ποιός τα είπε αυτα; μας τα είπαν α. οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας β. οι New York Times, γ. Reuters δ. και οι τρεις μαζί.
Πασχα έχουμε, το θαυμα έγινε και οι δύο εμφανίστηκαν στο πλευρό του Κιμ χτες φορώντας όλα τους τα αστέρια και τα παράσημα...




-----------------------------------------------------------------------------------



Ναζί με εκρηκτικά του γερμανικού στρατού πίσω από την επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ;

ΑΠΡ 16, 2017
Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της επίθεσης στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Tagesspiegel έλαβε ανώνυμο email, που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας, την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παίκτη και ενός αστυνομικού.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle: «Στο μεταξύ στις τρεις επιστολές ανάληψης ευθύνης, που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης, ήρθε να προστεθεί χθες το βράδυ άλλη μία, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. Αυτή τη φορά όμως το περιεχόμενο παραπέμπει σε ακροδεξιό και όχι ισλαμιστικό υπόβαθρο. Στην επιστολή επικρίνεται η προσφυγική πολιτική της Α. Μέρκελ, γίνεται λόγος για «τελευταία προειδοποίηση» και σημειώνεται ότι θα «τρέξει αίμα» στις 22 Απριλίου στην Κολωνία, όπου αναμένονται διαδηλώσεις κατά του συνεδρίου του λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Σύμφωνα, τέλος, με την Welt am Sonntag οι γερμανικές αρχές θεωρούν πιθανές και άλλες βομβιστικές ενέργειες στη Γερμανία, μετά από αυτή στο Ντόρτμουντ, και έτσι έδωσαν εντολή στις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα για πρόσθετα προληπτικά μέτρα σε ποδοσφαιρικά ματς, συναυλίες και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.
Μέχρι αυτή την ώρα πάντως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν πιστοποιήσει την αυθεντικότητα καμίας από τις συνολικά τέσσερεις επιστολές ανάληψης ευθύνης, ούτε είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για επίθεση με ισλαμιστικό ή και ακροδεξιό υπόβαθρο. Διαβεβαιώνουν μόνο ότι διεξάγουν έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση να είχε ως στόχο ένα οικονομικό πλήγμα κατά του ποδοσφαιρικού συλλόγου BVB, ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο και κατά συνέπεια κάθε ήττα της ομάδας λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασης των παικτών μετά από μια επίθεση, θα είχε οικονομικό αντίκτυπο. Ανοιχτό είναι ωστόσο το ερώτημα ποιος έχει συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη».
Εκρηκτικά του γερμανικού στρατού
Παράλληλα,  «η Welt υποστηρίζει ότι η εκρηκτική ύλη στην τριπλή βομβιστική επίθεση κατά του πούλμαν της Μπορούσια την περασμένη Τρίτη προέρχονταν πιθανότατα από αποθέματα του γερμανικού στρατού. Νέα επιστολή ανάληψης της ευθύνης.
Σε ειδική ομάδα 100 ερευνητών έχει ανατεθεί η εξέταση της τριπλής βομβιστικής επίθεσης εναντίον του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Borussia Dortmund την περασμένη Τρίτη, στην οποία τραυματίστηκαν ένας παίκτης και ένας αστυνομικός. Η εφημερίδα Welt am Sonntag γράφει επικαλούμενη αστυνομικούς κύκλους ότι η εκρηκτική ύλη των τριών μηχανισμών που εξερράγησαν στο πούλμαν προέρχονταν πιθανότατα από αποθέματα του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι και οι εκπυρσοκροτητές που χρησιμοποιήθηκαν προϋποθέτουν ειδικές γνώσεις.
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα της WamS η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) δήλωσε ότι όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα. Χθες το βράδυ όμως ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ έκανε λόγο στην επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού κοινοβουλίου στο Ντίσελντορφ για «εκρηκτικούς μηχανισμούς με μεγάλη ισχύ που κατασκευάστηκαν από επαγγελματίες». Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων οι ερευνητές εκτιμούν ότι η έκρηξη των μηχανισμών έγινε με τηλεχειρισμό και ότι οι δράστες είχαν οπτική επαφή με το μοιραίο λεωφορείο (Deutsche Welle)

Εχουν προηγούμενα οι Νεοναζί με τη Ντόρτμουντ

Να υπενθυμίσουμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Ντόρτμουντ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τους νεοναζί στη Γερμανία. Το 2014 με ένα video που τιτλοφορείται “το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί”, η Μπορούσια Ντόρτμουντ στέλνει το δικό της μήνυμα – απάντηση στα αυξημένα κρούσματα ρατσισμού και τη μάστιγα των ναζί στη Γερμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=Z3-VCkdsvQk

Στο βίντεο της ποδοσφαιρικής ομάδας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η Μπορούσια συνδέει γενιές, άνδρες και γυναίκες όλων των εθνών, μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση από τα γήπεδα. Εμείς στην Μπορούσια έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν.
Αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει την προπαγάνδα του, τότε δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία: Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα σταθεί απέναντί του. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούν τα γήπεδά μας από τέτοιες συμπεριφορές”.
Λίγο πριν η ομάδα είχε αποκλείσει από το γήπεδό της μέχρι το 2020 νεοναζί οπαδό της.




-----------------------------------------------------------------------------------




Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Νόθο το δημοψήφισμα, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση η κυβέρνηση Ερντογάν

ΑΠΡ 17, 2017
“Αυτό το δημοψήφισμα φέρει τα σημάδια της τυραννίας και της απάτης” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) που καλεί την εργατική τάξη και το λαό της χώρας “να ενωθεί, να δράσει οργανωμένα και να μη δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα”. Η αντίδραση του TKP ήρθε μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση Ερντογάν και την οριακή επικράτηση του “Ναι” με 51.4%.
Το ΚΚ Τουρκίας χαρακτηρίζει “κοροϊδία του λαού” τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνοντας τις προσπάθειες αλλοίωσης του αποτελέσματος και το γεγονός ότι θεωρήθηκαν έγκυρα και ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδες. Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: “Είναι μάταιο για το AKP (σ.σ: το κυβερνών κόμμα), το οποίο διοικεί τη χώρα σύμφωνα με τα συμφέροντα των εχθρών του εργαζόμενου λαού, τις καπιταλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλια, να προσπαθεί ακόμη μια φορά να επιβιώσει βασιζόμενο σε αυτές τις δυνάμεις”.
Της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ακολούθησε σωρεία αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, με τους Τούρκους κομμουνιστές να πρωτοστατούν. “Η πιθανότητα να δεχθεί η κοινωνία το “Ναι” είναι μηδενική” υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του TKP που επισημαίνει το γεγονός ότι η ψήφος υπέρ του “Όχι” κυριάρχησε στα μεγάλα αστικά κέντρα (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη) τα οποία θεωρούνταν εκλογικά προπύργια της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚ Τουρκίας- παρά το όργιο κυβερνητικής τρομοκρατίας και της απαγόρευσης συγκεντρώσεων που του επιβλήθηκε- βγήκε τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους, καλώντας το λαό σε απόρριψη των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων. Το σύνθημα του TKP ήταν “Yetmez ama Hayir” (“Όχι”, αλλά αυτό δεν αρκεί), αναδεικνύοντας ότι, πέραν της αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα, προέχει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας απέναντι στο κεφάλαιο και την εξουσία του. Με το σύνθημα “Boyun Egme” (Μην παραδίνεσαι) και την προσπάθεια να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη για γενικότερη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα, το TKP συνεχίζει, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, την προσπάθεια για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό της γειτονικής χώρας.




---------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκική αξιωματικη αντιπολίτευση θα ζητήσει επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων

Κυριακή, 16 Απριλίου 2017, 20:40

Tην επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων αναμένεται να ζητήσει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, πηγές από το CHP τόνιζαν ότι η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει αποδεκτά τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε, καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μπουλέντ Τεζτζάν.

Κατήγγειλε επίσης, ότι «διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης».




----------------------------------------------------------------------------------





Η τουρκική αντιπολίτευση απειλεί με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το δημοψήφισμα

 Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017, 13:31

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Τουρκία ζήτησε σήμερα την ακύρωση του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου και είπε πως το κόμμα θα προσφύγει αν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μπουλέντ Τεζτσάν, αναπληρωτής πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), είπε πως το κόμμα έχει λάβει παράπονα από πολλές περιοχές πως δεν τηρήθηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας και είπε πως ορισμένα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν μυστικά.

Είπε επίσης πως η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να δεχθεί ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα αποτελεί σαφή παραβίαση του νόμου.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να προσδιοριστεί πόσες τέτοιες ψήφοι υπάρχουν και πόσες σφραγίστηκαν αργότερα. Αυτός είναι ο λόγος που η μόνη απόφαση που θα θέσει τέρμα στη συζήτηση για τη νομιμότητα (της ψηφοφορίας) και θα καθησυχάσει τις νόμιμες ανησυχίες του κόσμου είναι η ακύρωση αυτής της ψηφοφορίας από τη YSK», δήλωσε ο Τεζτσάν σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε πως το CHP θα προσφύγει σε δημοτικές εκλογικές αρχές και στη YSK και, ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτών των προσφυγών, θα καταφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο της Τουρκίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε οποιαδήποτε σχετική αρχή.




------------------------------------------------------------------------------------




Γεωργιάδης (ΝΔ): «Να πουλήσουμε νησιά, ακόμα και στους Τούρκους, για να προχωρήσει το χρήμα»

Απρίλιος 16, 2017

Σε δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα προέβη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ανέφερε ότι πρέπει…
«να πουλήσουμε νησιά, παραλίες, τα πάντα», προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία.
Ακόμα και στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Λιάτσου, αν αυτό αφορά και την πώληση στους τούρκους, αυτός ανέφερε, ως παράδειγμα, την μαρίνα του Φλοίσβου, ουσιαστικά λέγοντας ότι θα πρέπει να πωληθούν και στους τούρκους.
Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=mx7YUl3UF_I




-----------------------------------------------------------------------------------



«Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» σε (ρωσικη) ορθόδοξη εκκλησία στην Βόρειο Κορέα του Κιμ!
https://www.youtube.com/watch?v=nihdihp1i-4
Πας κόντρα στο νεοταξικό σύστημα, κόντρα στο τραπεζικο σύστημα των ροθτσιλντ, πας κόντρα στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ…Τολμάς να εξοπλίζεις την Παλαιστινιακή αντίσταση κόντρα στο δολοφονικό κράτος του Ιραήλ;
Εαν ναι τότε θα φάς την ταμπέλα του μισανθρώπου,του τρελού, θα δαιμονοποηθείς όπως δαιμονοποιήθκαν δεκάδες τεράστιοι ηγέτες που όρθωσαν ανάστημα στην νέα τάξη!!
Χτες σας δείξαμε πως στην (ρωσικη) ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην Πιονγιάνκ στην Βόρεια Κορέα, πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες προς τιμήν του Ρώσου πρέσβη, επίσης έγινε μνημόσυνο προεξάρχοντος του Κορεάτη Ορθόδοξου Ιερέα π.Θεόδωρου.
Ο Αντισιωνιστής Κίμ επιτρέπει στην Ορθόδοξη εκκλησία στην Βόρειο Κορέα να διατηρεί τα δικαιώματα της!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα βίντεο το οποίο δείχνει ορθόδοξη ψαλμωδία στην πρωτεύουσα του ΚΙΜ,την Πιονγιάνκ και ψάλουν τα βορειοκορεατόπουλα υπερήφανα το ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ στην γλώσσα τους!!!
Μας παρουσάζουν τα τσοντοκάναλα των νεοταξικών ΜΜΕ της παρέας των Ρόθτσιλντ ότι στην χώρα του Κιμ δεν υπάρχουν ελευθερίες ουτε και θρησκευτικές…βλέπετε κάτι τέτοιο??




-----------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΡΙΑ
Δυστυχως, συμφωνήθηκε με τα γουρούνια τους ισλαμοφασίστες των αποικιοκρατών να αποχωρησουν οι άμαχοι και τα γυναικόπαιδα απο 2 σουνιτικα χωρια στη Δαμασκό, και απο 2 σιιτικα χωρια στο Χαλέπι. Αλλά τα γουρούνια οι ισλαμοφασιστες και οι γουρουνοαποικιοκρατες αμερικανοευρωπαιοι που τους υποστηρίζουν, έδειξαν με αυτή τη δολοφονία αμάχων πόσο υπολογίζουν τις συμφωνίες που κάνουν! Το μόνο που αναγνωρίζουν τα γουρούνια οι αποικιοκράτες και οι ισλαμοφασίστες τους, είναι μια σφαίρα στο σβέρκο, ή ένα μαχαίρι στη καροτίδα τους!!! Ή ένα πύραυλο στα πλοία τους!!! Μόνη λογική με αυτά τα γουρούνια που μπλέξαμε, είναι οφθαλμον αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------




Η Τσεχία λέει «όχι»! Δεχτήκαμε 12 πρόσφυγες, δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους κι ας μας τιμωρήσει η ΕΕ

Απρίλιος 17, 2017

Η Τσεχία δέχτηκε μόλις 12 πρόσφυγες, από τους 1.600 που πρέπει να πάρει βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης και δεν πρόκειται να πάρει κανέναν άλλον, διαμυνήει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίλαν Κόβανετς και συμπληρώνει: Ακόμα και αν η ΕΕ μας τιμωρήσει.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κόβαντες δήλωσε πως η Τσεχία είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει ακόμα και οικονομικές κυρώσεις στο θέμα αυτό, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. «Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον», είπε.
«Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιβάλει κυρώσεις για το θέμα αυτό τόσο στην Τσεχία όσο και στην Πολωνία και την Ουγγαρία, που αρνούνται επίσης να δεχτούν πρόσφυγες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει έως και τα 250.000 ευρώ για κάθε «θέση», όπως καταγράφηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2016.
Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν που επανειλημένως έχει πει ότι το να δεχτεί πρόσφυγες θα θέσει την χώρα του σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.