Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τριτη 18 Απριλιου 2017


City Plaza: Η αλήθεια πίσω από την πρωτοφανή κατάληψη

Εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο έχουν ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα για την πρωτοφανή υπόθεση της κατάληψης του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο είναι ιδιοκτησία της κυρίας Αλίκης Παπαχελά. Η αλήθεια πίσω από την υπόθεση διαστρεβλώθηκε, παραποιήθηκε και κακοποιήθηκε μέχρι εσχάτων. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου από θύμα βρέθηκε εν μία νυκτί στη θέση του θύτη, δεχόμενη βολές από παντού, απειλές κατά της ζωής της, ανελέητους τραμπουκισμούς και χυδαίες κατηγορίες ότι η ίδια θα προβεί στην τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως εμπρησμό της ίδιας της περιουσίας της με σκοπό να απαλλαγεί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κτίριο.
Στις 22 Απριλίου του 2016 τελέσθη μια επαίσχυντη πράξη. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο υπέστη εισβολή ατόμων που αυτοχρίστηκαν «αλληλέγγυοι» και παρά τις εκκλήσεις της ιδιοκτήτριας και του δικηγόρου της προς τις Αρχές (αστυνομία και εισαγγελία) η πολύωρη καθυστέρηση ανταπόκρισης, έδωσε το περιθώριο στους εισβολείς να εγκαταστήσουν κάποιους πρόσφυγες το βράδυ, για να αιτιολογήσουν και να καλύψουν προσχηματικά την παρανομία.
Τον τελευταίο χρόνο, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υφίσταται μία πρωτοφανή καταπάτηση ουσιαστικών δικαιωμάτων της, τόσο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, όσο και της προσωπικής αυτοτέλειας και αξιοπρέπειας.
Έκτοτε ξεκινά ο Γολγοθάς της κ. Παπαχελά, καθώς υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται μία σειρά από διαδικτυακές και άλλου τύπου επιθέσεις. Κυκλοφόρησαν βίντεο σε βάρος της, φήμες, άρθρα, όπου διαστρέβλωσαν εσκεμμένα και ενορχηστρωμένα την πραγματικότητα.
Το ξενοδοχείο ήταν και παραμένει προς πώληση. Η εταιρεία που το νοίκιαζε από την κ. Παπαχελά από της κατασκευής του, το 2010 έπαψε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους της και το μίσθωμα προς την ιδιοκτήτρια. Η κατάληψη όμως εμποδίζει πλέον την διαχείρισή του και δυσχεραίνει ποικιλοτρόπως την ζωή της κ. Παπαχελά.
Η αλήθεια πίσω από την κατάληψη παρόλες τις χυδαίες απόπειρες διαστρέβλωσης και λάσπης από κάποια όντα τα οποία θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι είναι μόνο η ακόλουθη:
o Το ξενοδοχείο κατελήφθη από «αλληλέγγυους» και κατοικεί άγνωστος αριθμός προσφύγων, που χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για πολλούς λόγους.
o Στο ξενοδοχείο το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό ήταν κομμένα εδώ και χρόνια, ενώ σήμερα λειτουργούν παράνομα. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ δεν απαντούν στο πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει και ποιος χρεώνεται για την παράνομη επαναλειτουργία τους.
o Οι εισβολείς-καταληψίες, δεν επιτρέπουν στην ιδιοκτήτρια να μπει στην ιδιοκτησία της, αποτρέπουν μεσίτες και πιθανούς αγοραστές να δουν το ακίνητο και η ίδια χρεώνεται όλα τα έξοδα (ΕΝΦΙΑ κλπ) για ένα ακίνητο που δεν μπορεί να διαχειριστεί.
o Εδώ και έξι μήνες στις αιτήσεις, στα εξώδικα και στις κινήσεις διαμαρτυρίας δεν υπάρχει επίσημη κινητοποίηση
o Οι εισβολείς-καταληψίες, δίνουν συνεντεύξεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο, κανάλια (όπως το CNN, Al Jazeera, Ολλανδική τηλεόραση και άλλα), και κυκλοφορούν βίντεο και συνεντεύξεις, στο διαδίκτυο, με ανυπόστατα ψεύδη. Η πλευρά της κ. Παπαχελά δεν προβάλλεται.
o Η απουσία της Πολιτείας, είναι αξιοπερίεργη και πολύ περισσότερο η δήλωση του κ. Μουζάλα στην Ολλανδική τηλεόραση, πως η περίπτωση του City Plaza αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας…αλλά δεν αρκεί!
o Εμφανίζεται μία γερμανική ΜΚΟ, η θηριώδης γερμανική Medico International και αφού διαβάλει την ιδιοκτήτρια με ψεύδη για την ιδιοκτησία της (πως το ξενοδοχείο ήταν χρόνια εγκαταλελειμένο) το διαφημίζει ως το καλύτερο της Ευρώπης (The best hotel in Europe), ζητώντας συνδρομές για ενίσχυση. Ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα και ποιος τα διαχειρίζεται, αφού δεν πρόκειται για νόμιμη δομή φιλοξενίας; Γιατί δεν παρεμβαίνει η Πολιτεία, καθώς η ιδιοκτήτρια του χώρου καταγγέλλει τα γεγονότα;
o Οι εισβολείς υποστηρίζουν πως στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες, επομένως τα ποσά (από ΟΗΕ και ΕΕ –εκτός της συνδρομής προς τις ΜΚΟ) ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.
o Ο αριθμός των προσφύγων είναι ασαφής, καθώς δεν μπορεί κάποιος να τους μετρήσει, αφού απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν ανήκουν στους εισβολείς-καταληψίες. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι εκεί ζουν 400 πρόσφυγες και ανάμεσά τους 170 παιδιά, ωστόσο η πλευρά της ιδιοκτήτριας υποστηρίζει ότι ο χώρος δεν επαρκεί (το ξενοδοχείο έχει 126 δωμάτια και 236 κρεβάτια)
o Η προστασία και η υγιεινή είναι ελλειμματική, καταγράφηκε ήδη αποδεδειγμένο κρούσμα φυματίωσης το καλοκαίρι και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι άγνωστες, αφού δεν ελέγχονται από κάποιον επίσημο φορέα.
o Η κ. Παπαχελά είναι σε δεινή θέση, όχι μόνο γιατί αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα μία λασπολογία σε βάρος της, αλλά επιπλέον, κινδυνεύει, από τα χρέη που συσσωρεύονται και από την αδυναμία να διαχειριστεί την περιουσία της (με όποιες φθορές συνεπάγονται κατά την περίοδο της ανεξέλεγκτης κατάληψης), να υποστεί ποινικές διώξεις για φορολογικούς λόγους ή για ό,τι μπορεί να συμβεί εντός του ξενοδοχείου.
Στις 13 Απριλίου 2017 εστάλη εξώδικο από την ΕΥΔΑΠ στην κυρία Παπαχελά σύμφωνα με το οποίο της βεβαιώνεται ότι υπάρχουν ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς την εταιρεία και ζητείται να καταβάλει το ποσό των 81.414 ευρώ μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την επίδοση της εξώδικης επιστολής. Της γνωστοποιείται επίσης ότι ακολουθεί ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι οχλήσεις και εξωφρενικές απειλές κατά της κυρίας Παπαχελά ότι η ίδια «στοχοποιεί ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη απειλώντας να τους κάψει με 5 μπιτόνια βενζίνη».
Επισημαίνεται ότι η κ. Παπαχελά είχε στείλει εξώδικα σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ όταν αντιλήφθηκε ότι έχουν επανασυνδέσει ρεύμα και νερό παράνομα γνωστοποιώντας στις εταιρίες ότι το κτίριο έχει καταληφθεί και ουδεμία ευθύνη φέρει η ίδια για παράνομες συνδέσεις και καταναλώσεις!
Η ιδιοκτήτρια από θύμα μιας αποτρόπαιας ενέργειας κατηγορείται ως θύτης, βαλλόμενη από παντού χωρίς στήριξη από πουθενά. Το φλέγον ερώτημα είναι πού είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να προστατεύσουν την ατομική ιδιοκτησία και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, πού βρίσκεται το κράτος;
Η απάντηση είναι : “Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα του 2017.”

Σχολιο.- Εχει φάει καλή τρικλοποδιά η "αριστερά" στην Ελλάδα, και δυστυχώς έχει εγκλωβίσει στα πλοκάμια της σύγχρονης Gladio πολύ αγνό κόσμο, και ειδικά νεολαία..




------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
(εδω υπαρχουν υποτιθεται και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΙ''που θεωρουν ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ το να χτυπας αμαχους ,ποσο μαλλον οταν εχει γινει συμφωνια και ποσο μαλλον οταν προκειται για ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΙΣ ΠΟΥ Η ΔΥΣΗ (ΗΠΑ-ΕΕ-ΣΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ'',ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ...μην τα ''κανονικοποιειτε''επειδη εσεις ειστε στρατιωτικος ,ακομα και οι στρατιωτικοι σοκαρονται οταν ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ολοι αυτοι ηταν κατοικοι χωριων ,γεροι ,γυναικες ,παιδια,κατοικοι απο φιλοκυβερνητικα χωρια .....ενω λοιπον η Δυση εχει δαιμονοποιησει τον Ασαντ που σε τελικη αναλυση ειναι ο νομιμος αντιπροσωπος των Συριων και ειναι η δικια τους επιλογη να τον κρατησουν η να τον διωξουνε ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ που το μονο που θελει ειναι το πετρελαιο,το φυσικο αεριο & την γεωπολιτικη θεση της Συριας (αν πεσει η Συρια αλλαζει ΟΛΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ Μεσης Ανατολης)εχει στηθει μια ολοκληρη μηχανη προπαγανδας τοσα χρονια εναντιον του ΑΣΑΝΤ ενω ειναι αυτος που τσακιζει τις τζιχαντιστικες ομαδες (''μετριοπαθων ανταρτων''οπως τους ονομαζει η Δυση) ΙΣΙΣ /ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ (που εξοπλιζει η Δυση και που εκτελει ενιοτε και στην Ευρωπη τρομοκρατικες βομβιστικες ενεργειες )με την βοηθεια στον Ασαντ, των Ρωσων,των Κουρδων του YPG ,την Χεζμπολαχ του Λιβανου και Παλαιστινιους μαχητες ......Αυτον λοιπον δαιμονοποιει η Δυση και οι ΗΠΑ που στειλανε 50 Τομαχωκ σε βαση του επιτρεποντας την αντεπιθεση του ΙΣΙΣ που μεχρι τοτε ηταν χαμενος




----------------------------------------------------------------------------------------




Νεα από την  Παλαιστινη
Με κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια» περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Απριλίου, απεργία πείνας επ’ αόριστον. Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, η απεργία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του φυλακισμένου ηγέτη της «Φατάχ» της Δ. Όχθης, Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος προ της φυλάκισής του θεωρούνταν ο πιθανότερος διάδοχος του Γιάσερ Αραφάτ λόγω τη δημοφιλίας του μεταξύ των υποστηρικτών όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων και των ηγετικών του προσόντων.
Η απεργία πείνας ξεκίνησε σταδιακά από βορρά προς νότο με τους κρατουμένους στην μία μετά την άλλη τις ισραηλινές φυλακές (Γκίλμποα, Χανταρίμ, Ασκελόν, Κτζιότ, Νάφχα, Ραμόν) να βγάζουν από τα κελιά τους κάθε τι φαγώσιμο ενώ, κατά πληροφορίες, ξύρισαν και τα κεφάλια τους. Η έκκληση Μπαργκούτι για απεργία πείνας είχε, καταρχήν, ως αποδέκτες τα φυλακισμένα μέλη της «Φατάχ» αλλά γρήγορα Παλαιστίνιοι από όλες τις οργανώσεις δήλωσαν συμμετοχή και η διαμαρτυρία έλαβε καθολικό χαρακτήρα. Αυτό αποτυπώνεται και σε κεντρική αφίσα που κυκλοφόρησε όπου εμφανίζονται υψηλόβαθμοι κρατούμενοι από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις.
Κεντρικά αιτήματα των Παλαιστινίων κρατουμένων είναι η βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησής τους: να τερματιστούν τα βασανιστήρια, η κράτηση παιδιών, η ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας, η πρακτική της διαρκούς απομόνωσης, η εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντί τους, η στέρηση βασικών τους δικαιωμάτων όπως είναι οι επισκέψεις αλλά συχνά ακόμη και η στοιχειώδης επικοινωνία με την οικογένειά τους ή ακόμη και τους συνηγόρους τους, να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και βέβαια να λάβει τέλος η αδιανόητη πρακτική της «διοικητικής κράτησης», της κράτησης δηλαδή ενός συλληφθέντα χωρίς απαγγελία κατηγορίας επ’ αόριστον κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει καμία επαφή ούτε με συνήγορο, ούτε με την οικογένειά του, ούτε με κανέναν από τον έξω κόσμο. Η τακτική της «διοικητικής κράτησης» είναι ευρέως διαδεδομένη και συχνά Παλαιστίνιοι συλληφθέντες καταλήγουν να κρατούνται ακόμη και χρόνια χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν ταυτόχρονα και κανένα απολύτως δικαίωμα αφού βρίσκονται σε νομική κατάσταση limbo.

Την στήριξή της Π. Αρχής στους κρατουμένους εξέφρασε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις της Γενεύης για τα δικαιώματα των κρατουμένων ενώ η Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της  Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ – PLO) θύμισε ότι από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή κατοχή, προ 50 χρόνων, τουλάχιστον 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν φυλακιστεί από το Ισραήλ και μόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας από την κυβέρνηση Νετανιάχου έχουν τεθεί σε ισχύ 13 ρατσιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις σε βάρος των Παλαιστινίων κρατουμένων κατά ευθεία παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ασράουι στηλίτευσε τη σιωπή της «διεθνούς κοινότητας» για τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις δικαιωμάτων από πλευράς Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα.
Στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 57 γυναίκες, 300 παιδιά, 13 βουλευτές, 500 υπό διοικητική κράτηση, 800 που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας, 18 δημοσιογράφοι. Με βάση τα στοιχεία της Παλαιστινιακής Επιτροπής για τους Κρατουμένους, το 65% των φυλακισμένων είναι μέλη ή έχουν σχέση με τη «Φατάχ».
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επισκέψεις της στις ισραηλινές φυλακές, με αφορμή την έναρξη της απεργίας πείνας, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα για την πορεία της υγείας των συμμετεχόντων και να ενημερώνει τις οικογένειές τους. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η στάση της Επιτροπής περιλαμβάνεται μέσα στα αιτήματα των Παλαιστινίων απεργών πείνας καθώς την κατηγορούν για αδιαφορία και για μη άσκηση της δέουσας πίεσης ως προς τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης παρά το ό,τι έχει εικόνα του τι γίνεται καθώς και για μείωση των επισκέψεών της στους κρατουμένους σε μία το μήνα.
Σε ένδειξη συμπαράστασης, δεκάδες Παλαιστίνιοι και ξένοι μέλη οργανώσεων που στηρίζουν τους Παλαιστινίους κρατουμένους ξύρισαν επίσης, το πρωί της Δευτέρας, τα κεφάλια τους στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Ντουχάισχα, στην περιοχή της Βηθλεέμ. Την Κυριακή, που ήταν «ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων» πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις υποστήριξης σε πολλές παλαιστινιακές πόλεις. Τη Δευτέρα, όταν έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε η απεργία πείνας, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν πορεία προς το σημείο ελέγχου 300 στη Βηθλεέμ  όπου έγιναν δεκτοί με βροχή δακρυγόνων από τον ισραηλινό στρατό.
Προκλητική αδιαλλαξία από ισραηλινής πλευράς
Από την άλλη πλευρά,  ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν φέρεται να διέταξε να στηθεί ένα έκτακτο πρόχειρο στρατιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να μεταφέρονται εκεί Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απεργοί πείνας όταν κρίνεται απαραίτητο και όχι σε πολιτικά νοσοκομεία, γιατί στα τελευταία οι γιατροί αρνούνται να προβούν σε αναγκαστική σίτιση των κρατουμένων εφόσον οι ίδιοι δεν το θέλουν, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν με βάση την ιατρική δεοντολογία να παραβαίνουν την θέληση του ασθενή. Οι Ισραηλινοί γιατροί στα πολιτικά νοσοκομεία επιμένουν στην θέση αυτή παρά την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Ισραηλινού Δικαστηρίου περί συνταγματικότητας της δια της βίας σίτισης απεργών πείνας. Η εντολή δημιουργίας ενός πρόχειρου «στρατιωτικού νοσοκομείου» μοιάζει να είναι η «απάντηση» της ισραηλινής κυβέρνησης στην άρνηση των γιατρών να παραβούν την ιατρική δεοντολογία.
Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών υποστήριξε ότι δεν πρόκειται  να γίνει καμία συζήτηση επί των αιτημάτων των απεργών πείνας ενώ η ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, μετέδωσε ότι ανώτερα στελέχη της διοίκησης των φυλακών «εκφράζουν φόβους για κατάρρευση των συνθηκών ασφαλείας», κοινώς άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και βίαιης επέμβασης μέσα στα κελιά προκειμένου να σταματήσει η απεργία πείνας.




-----------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ έχει υπό κράτηση ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους από τη δημιουργία του
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοιυς στα περίπου 69 χρόνια από τότε που το εβραϊκό κράτος ιδρύθηκε το 1948, λενε οι παλαιστινιακές ομάδες για τα δικαιώματα κρατούμενων.
Η παλαιστινιακή επιτροπή Υποθέσεων των κρατουμένων, Κοινωνία των Παλαιστινιακων Κρατουμενων και η Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία εξέδωσαν κοινή δήλωση το Σάββατο μπροστά από ημέρα για παλαιστίνιους κρατούμενους, περιγράφοντας την ιστορία της φυλάκισης της μάζας των Παλαιστινίων ακτιβιστών.
Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν μια μαζική απεργία πείνας τη Δευτέρα για να συμπέσει με την Ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων .
Οι διαδηλώσεις, που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, έχει επικεφαλής τον φυλακισμένο ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι και θα δείτε κρατουμένους από όλο το πολιτικό φάσμα συμμετέχουν μέσα από έξι ισραηλινές φυλακές.
«Ο αριθμός των φυλακισμένων που συμμετέχουν στην απεργία πείνας  αναμένεται να αυξηθεί αλλά οι αρχές έχουν αρχίσει την καταστολή της διαμαρτυρίας,» είπε ο Issa Qaraqe, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής επιτροπής των Υποθέσεων των κρατουμένων, στο The New Αραβικά .
«Διοίκηση των φυλακών έχει μεταφερει κρατούμενους στα κελιά τους χωρίς να τους επιτρέπει να φέρουν τα ρούχα τους», πρόσθεσε ο Qaraqe.
Υπάρχουν επί του παρόντος 6.300 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 κρατούμενα  παιδια, σύμφωνα με την ομάδα δικαιώματα κρατούμενων Addameer που εχει βάση την Ιερουσαλήμ.
Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι εδώ και δεκαετίες-είναι μακρά η πολιτική του Ισραήλ για την κράτηση Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα στις εσωτερικες ισραηλινές φυλακές και στερώντας τους την οικογένεια επισκέψεις ειναι «σκληρή» και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Από το 1974, οι Παλαιστίνιοι έχει επισημανει  την 17 του Απριλίου ως εθνική ημέρα για να τιμήσουν τις θυσίες των Παλαιστινίων κρατουμένων και να εκφράσουν την αλληλεγγύη με τις οικογένειές τους.
Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τιμήσουν την επέτειο, η οποία προέρχεται κατά το έτος της 50ης επετείου του Ισραήλ από κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών που περιλαμβανει οσους συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.




-----------------------------------------------------------------------------



Οι γουρουνοισλαμοφασιστες μοιραζαν πατατακια στα ποινασμενα παιδια της Συριας, για να μαζευτουν γυρω απο την βομβα που ειχανε βαλει!
Εύχομαι ο στρατός του Άσαντ να λειώσει σα σκουλήκια τα σιχαμερά καθάρματα των FSA-Αλ Κάιντα-ISIS και όλων των συμμοριών μισθοφόρων δολοφόνων που τρομοκρατούν το συριακό λαό ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.



------------------------------------------------------------------------------



Στα όρια της κοροϊδίας οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 10:52
Στα όρια της φτώχειας ζει ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας έχει δημιουργήσει τους νεόπτωχους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάζονται να "στηρίζονται" στο τρίπτυχο "μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ".

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο λαμβάνει πλέον μισθούς κάτω των 800 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα".

Από τη σύγκριση των ευρημάτων της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού των ετών 2009 και 2016 παρατηρείται ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των χαμηλόμισθων εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ.
Το 2016 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 38,8% από 13,1% το 2009. Στη ζώνη αποδοχών από 700 έως 899 ευρώ καταγράφεται μείωση κατά τέσσερις μονάδες, από το 27,3% το 2009 σε 23,6% το 2016.

Συντριβή έχει υποστεί το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 900 και 1.300 ευρώ. Από 35,7% το 2009 σε 17,6% το 2016.




----------------------------------------------------------------------------------




Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 12:00
Τρία κρούσματα φυματίωσης σε δύο εβδομάδες, έχουν σηκώσει στο πόδι τους κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Όπως καταγγέλουν στο tempo24.gr, τρεις συγκρατούμενοί τους νόσησαν από φυματίωση και μεταφέρθηκαν με αιμοπτύσεις για νοσηλεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κρατουμένων, από την πλευρά των φυλακών δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση του ελέγχου για πιθανά άλλα κρούσματα ή της πρόληψης για αυτό και μεφράζεται ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο διασποράς της νόσου.

Για το θέμα, όπως λένε, ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το tempo24.gr επικοινώνησε με τις φυλακές και ενημερώθηκε ότι όντως έντοπίστηκαν τρία κρούσματα φυματίωσης εκ των οποίων τα δύο διακοσμίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ένα τρίτο στο Ρίο.

Πληροφορίες από τους υπευθινους στις φυλακές αναφέρουν πως έχουν γίνει εμβόλια στους κρατούμενους και τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους κρατουμένους για την κατάσταση της υγείας τους οπότε δεν τίθεται θέμα ως προς την πρόληψη, ενώ επισημαίνει ότι έχουν δηθεν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.




-------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Σκληρή στάση απέναντι στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που ξεκίνησαν απεργία πείνας
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 10:59
Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.

Περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν χθες Δευτέρα ομαδική απεργία πείνας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, έπειτα από έκκληση του Μαρουάν Μπαργούτι, του αρχηγού της δεύτερης Ιντιφάντα που είναι καταδικασμένος σε ισόβια.

Αυτή η απεργία πείνας έχει στόχο «να σταματήσει τις καταχρήσεις» των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών, είχε δηλώσει ο Μπαργούτι σε άρθρο του που είχε στείλει στην εφημερίδα New York Times από το κελί του στη φυλακή Χανταρίμ στο βόρειο Ισραήλ.

Ως αντίποινα, οι σωφρονιστικές αρχές μετέφεραν τον Μπαργούτι σε άλλη φυλακή όπου τον έθεσαν σε απομόνωση, σύμφωνα με τον Ερντάν, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η έκκληση σε απεργία πείνας είναι αντίθετη στους κανονισμούς» της φυλακής.

«Πρόκειται για έγκλειστους τρομοκράτες και δολοφόνους, οι οποίοι λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει και δεν έχουμε λόγο να διαπραγματευτούμε μαζί τους», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών επιβεβαίωσε ότι «σχεδόν 1.100 κρατούμενοι» έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα και ότι οι αρχές θα συνεχίσουν «να τιμωρούν τους απεργούς».

Αυτή η επ' αόριστον απεργία πείνας πραγματοποιείται με την ευκαιρία της «ημέρας των φυλακισμένων» που τιμάται κάθε χρόνο από τους Παλαιστινίους εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

Ο Μπαργούτι, μεγάλος αντίπαλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στο εσωτερικό της Φάταχ, βρίσκεται τακτικά στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων ως πιο δημοφιλής.

Οι κρατούμενοι ζητούν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση δημόσιων τηλεφώνων στις φυλακές, διευρυμένα δικαιώματα επισκέψεων, το τέλος της «ιατρικής αμέλειας» και της απομόνωσης, καθώς και την τοποθέτηση τηλεοράσεων και κλιματισμού.

Η παλαιστινιακή προεδρία έχει ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματα αυτά «για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των κρατούμενων».

Η προηγούμενη ομαδική απεργία πείνας σε ισραηλινές φυλακές είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2013, όταν 3.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είχαν αρνηθεί να λάβουν τροφή για μία ημέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός συγκρατούμενού τους.

Η είδηση για την απεργία αυτή είναι το πρώτο θέμα όλων των παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, καθώς περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.




--------------------------------------------------------------------------------




Ο Κόρμπιν χαιρέτισε την απόφαση της Μέι για πρόωρες εκλογές
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 14:08
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την απόφαση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα δώσει τη στήριξη που η Μέι χρειάζεται βάσει του εκλογικού νόμου για την προκήρυξή τους. Οι προηγουμενες εκλογες εγιναν 7/5/2015.

«Χαιρετίζω την απόφαση της πρωθυπουργού να δώσει στο βρετανικό λαό την ευκαιρία να ψηφίσει για μια κυβέρνηση που θα βάζει πρώτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας», ανέφερε ο Κόρμπιν σε ανακοίνωση που εστάλη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Προκειμένου να προκηρύξει εκλογές, η Μέι χρειάζεται τη στήριξη των δύο τρίτων του Κοινοβουλίου σε μια ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο.




-------------------------------------------------------------------------------




Κουβανοί γιατροί εργάζονται σε 62 χώρες
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 08:05
Κουβανοί γιατροί εργάζονταν στα τέλη του 2016 σε 62 χώρες του κόσμου, αποτελώντας για τη νήσο τη μεγαλύτερη πηγή συναλλάγματος, ξεπερνώντας κατά πολύ τη συνεισφορά του τομέα του τουρισμού, καταδεικνύουν επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν. Σύμφωνα με τις ετήσιες στατιστικές για την υγεία το 2016, κουβανοί γιατροί εργάζονταν σε 24 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, 27 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, επτά χώρες της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, δύο χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Αφρικής, καθώς και στη Ρωσία και στην Πορτογαλία.

Η δραστηριότητά τους έφερε έσοδα που υπολογίζεται πως ανέρχονταν σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον κατ' έτος από το 2011 ως το 2015, καθώς η κομμουνιστική κυβέρνηση χρεώνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γιατροί από τη νήσο στις 35 από τις 62 χώρες, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες, τον οποίο επικαλέστηκε ο κρατικός ενημερωτικός ιστότοπος Cubadebate.

Συγκριτικά, ο τουριστικός τομέας συνεισέφερε έσοδα 2,8 δισ. δολαρίων το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η διάθεση στο εξωτερικό επαγγελματικών υπηρεσιών, κυρίως ιατρικών, εξελίχθηκε στη σημαντικότερη πηγή συναλλάγματος για τη νήσο.




------------------------------------------------------------------------------




Παραγουάη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2018 ο πρόεδρος Καρτές
 Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 02:05
Ο πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Καρτές ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της επόμενης χρονιάς «σε καμία περίπτωση», τονίζοντας πως έλαβε την απόφαση αυτή για να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στο κράτος της Νότιας Αμερικής, καθώς και ότι δεν θα αλλάξει γνώμη ανεξαρτήτως του εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ή όχι την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να επιτρέπονται συναπτές προεδρικές θητείες.

Σε επιστολή του στον καθολικό αρχιεπίσκοπο της Ασουνσιόν, Εδμούνδο Βαλενσουέλα, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Καρτές, πλούσιος ιδιοκτήτης βιομηχανιών αναψυκτικών και προϊόντων καπνού, τόνισε πως έλαβε την απόφασή του μετά την έκκληση που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος να υπάρξει ειρήνη και διάλογος στην Παραγουάη.

Η απόφαση του Καρτές να εγκαταλείψει το σχέδιο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ακολουθεί την επίσκεψη την Τρίτη ενός απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένας διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν μέρος του κτιρίου του Κογκρέσου την 31η Μαρτίου, κατά τη διάρκεια μιας μυστικής ψηφοφορίας στη Γερουσία κατά την οποία εγκρίθηκε η αναθεώρηση σε πρώτη ανάγνωση. Λίγο αργότερα η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο εναντίον μελών ενός αντιπολιτευόμενου κόμματος και άνδρες της σκότωσαν έναν διαδηλωτή. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά άλλοι τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Η κάτω Βουλή δεν έχει ακόμη ψηφίσει επί της πρότασης για την αναθεώρηση.

«Ελπίζω ότι αυτή η χειρονομία (...) θα έχει αποτέλεσμα έναν βαθύτερο διάλογο για την ενίσχυση της δημοκρατίας» στην Παραγουάη, ανέφερε ο Καρτές στην επιστολή του.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει δεύτερες προεδρικές θητείες αφότου ψηφίστηκε, το 1992, μετά την πτώση της βάρβαρης στρατιωτικής δικτατορίας του Αλφρέδο Στρέσνερ (1954-1989). Πολλοί πολίτες της χώρας των 6,8 εκατομμυρίων, που επί δεκαετίες παρέμεινε μια από τις φτωχότερες στη Νότια Αμερική, εξεγείρονται στην παραμικρή ένδειξη ότι κάποιος προσπαθεί να παραμείνει στην προεδρία για πάνω από μια θητεία ή επίδειξη αυταρχισμού.

Η γερουσιαστής Λίλιαν Σαμανιέγο του κόμματος Κολοράδο του Καρτές δήλωσε ότι οι σύμμαχοι του προέδρου θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να επιτύχουν την έγκριση της αναθεώρησης από την κάτω Βουλή, αν και θα χρειαζόταν να διεξαχθεί κι ένα δημοψήφισμα για να επικυρωθεί.




---------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές 8 Ιουνίου στην Αγγλία ανακοίνωσε μόλις τώρα η Τερέζα Μέι !!!



-----------------------------------------------------------------------------------



Απιστευτες δηλωσεις της Μ. Ξαφά. «Κοψτε συνταξεις και οποιος δεν μπορει να παει να ….»

Αυτή λεγεται ότι αν ποτε η χωρα εχει την ατυχια να κυβερνηθει από τον εντελως ανικανο Κυριακο Μητσοτακη, θα είναι η υπουργος Οικονομικων. Η Μιραντα Ξαφα, δηλωμενη εχθρος του λαου, πρωην υπαλληλος του ΔΝΤ και σκληρη νεοφιλελευθερη, ξαναχτυπησε.
Ζητησε να κοπουν για άλλη μια φορα οι συνταξεις και ζητησε –ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- «οποιος θελει να κανει ιδιωτικη ασφαλιση».
Η Μιραντα Ξαφα ζητησε και αλλα μετρα που θα πονεσουν τον ελληνικο λαο.




----------------------------------------------------------------------------------




Βρήκε το φως χάρη στο δόντι του!
Τρίτη, Απρίλιος 18, 2017 - 13:28
Πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδος σε 72χρονο (που είχετυφλωθεί) με φακό πάνω σε εμφύτευμα από το στόμα του
Κατάφερε να ξαναδεί τη γυναίκα του ύστερα από πολλά χρόνια χάρη στα δόντια του. Ο 72χρονος Τζον Ινγκς από την Αυστραλία, που είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας έρπητα, μετά από μία απίστευτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από λίγους μήνες μπορεί πια να κυκλοφορεί άνετα και, όπως εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή «60 Minutes», πια βλέπει σαν να κοιτάζει «μέσα από βρόμικο παράθυρο».

Η επέμβαση που του έδωσε πίσω το φως του πραγματοποιήθηκε από την ειδική σε θέματα γνάθου και προσώπου δρα Shannon Webber και τον χειρουργό με ειδίκευση στην οφθαλμοπλαστική δρα Greg Moloney σε τέσσερα στάδια, υπό την επίβλεψη του Γερμανού ειδικού που τελειοποίησε τη μέθοδο το 2004.
Συγκεκριμένα, ένας φακός τοποθετήθηκε σ' ένα από τα δόντια του ηλικιωμένου, το οποίο είχε αφαιρεθεί και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο μάγουλό του ώστε να δημιουργηθεί ιστός γύρω του και να αποκαταστήσει την τροφοδοσία του με αίμα.
«Βασιζόμαστε στο δόντι για να αποκτήσει τη δική του κυκλοφορία αίματος και τον δικό του ιστό, οπότε, όταν αφαιρεθεί από το στόμα, να έχει δημιουργηθεί ένα ζωντανό σύμπλεγμα» εξηγεί η δρ Webber. Μετά τρεις μήνες οι χειρουργοί αφαίρεσαν το δόντι από το μάγουλο και το τοποθέτησαν στον κερατοειδή χιτώνα του Ινγκς. Στη συνέχεια αφαιρέθηκε δέρμα από το στόμα του και τοποθετήθηκε πάνω στον νέο κερατοειδή για να τον σφραγίσει. Τέλος, δημιούργησαν ένα άνοιγμα που να επιτρέπει στον νέο φακό να λαμβάνει φως, οπότε και να λειτουργεί.

Η μέθοδος αυτή, που ονομάζεται οστεο-οδοντο-κερατο-προσθετική, αν και σύνθετη, ήταν η μόνη λύση για τον Ινγκς, ο οποίος είχε μεγάλη βλάβη στο δεξί μάτι από ένα ατύχημα στην παιδική ηλικία και σταδιακά έχασε την όρασή του και στο άλλο τα τελευταία 16 χρόνια εξαιτίας του ιού του έρπητα. «Ο έρπης μασούσε επί χρόνια τον κερατοειδή χιτώνα μου» δήλωσε ο ίδιος ο Ινγκς χαρακτηριστικά. Ο Ινγκς ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει επωφεληθεί από αυτή τη θαυματουργή επέμβαση. Υστερα από αυτόν υποβλήθηκε μια 50χρονη στην ίδια μέθοδο και τώρα δηλώνει ότι έχει όραση 20 στα 20, σύμφωνα με την «Daily Telegraph».




------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela

Κι ενόσω σκίζονται τα γνωστά δίποδα περί νομιμότητας της ανομίας στην από κάτω ανάρτηση του Απόστολου αν γκουγκλίσει κανείς το City Plaza βγαίνει επιχείρηση και μάλιστα κατοχυρωμένη που ανήκει στην solidarity2refugees.gr και μάλιστα με διαθεσιμότητα δωματίων!
Από πότε ο Σόρος στον οποίο ανήκει η solidarity2refugees πήρε νόμιμα το κτίριο και την επιχείρηση και από ποιόν αφού εγώ είμαι η νόμιμη ιδιοκτήτρια και ουδέν γνωρίζω επί του θέματος;
Δουλευόμεθα αγρίως κύριοι και κάποιοι το παίζουν και διαχειριστές του δικαίου και νόμιμου και θα παραπέμψουν εμένα κι όσους στηρίζουν την αλήθεια και το πραγματικά νόμιμο και δίκαιο στην δικαιοσύνη, λένε! Κλαυσίγελος του κερατά!




---------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη στους χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ που πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας

Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, από την περασμένη Κυριακή.
Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη  δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.

Την αλληλεγγύη της Παλαιστινιακής Αρχής στους απεργούς πείνας εξέφρασε ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Μαρουάν Μπαργκούτι, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και η Χαμάς.

Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.





-------------------------------------------------------------------------------------




Cuba Cuba

Σε 27 χώρες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους Κουβανοί γιατροί, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διεθνιστικής αλληλεγγύης του Νησιού της Επανάστασης, ενώ σε 35 ακόμη το υψηλών προδιαγραφών κουβανέζικο σύστημα υγείας χρεώνει ένα αντίτιμο, το οποίο αποτελούσε και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έσοδο, κυρίως στις σκοτεινές εποχές του πολύχρονου οικονομικού αποκλεισμού που είχε επιβάλει η Δύση.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα δεν διευκρινίζουν πόσοι Κουβανοί επαγγελματίες συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό, πάντως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας περί τα μέσα του 2015 υπήρχαν πάνω από 50.000, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων ήταν γιατροί.

Παρά τις δυσκολίες, η Υγεία και η Παιδεία στην Κούβα είναι δημόσια αγαθά που παρέχονται δωρεάν, ενώ, μακράν μη φιλικοί προς το σύστημα του νησιού διεθνείς οργανισμοί, αναγνωρίζουν τα υψηλά ποιοτικά δεδομένα αυτών των δύο τομέων, ακόμη και σε σύγκριση με τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο.




--------------------------------------------------------------------------------





Με αντίτιμο ή χωρίς οι ιατρικές υπηρεσίες της Κούβας γίνονται ανάρπαστες σε όλο τον κόσμο

08:42 | 18 Απρ. 2017

Σε 27 χώρες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους Κουβανοί γιατροί, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διεθνιστικής αλληλεγγύης του Νησιού της Επανάστασης, ενώ σε 35 ακόμη το υψηλών προδιαγραφών κουβανέζικο σύστημα υγείας χρεώνει ένα αντίτιμο, το οποίο αποτελούσε και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έσοδο, κυρίως στις σκοτεινές εποχές του πολύχρονου οικονομικού αποκλεισμού που είχε επιβάλει η Δύση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο που επικαλείται τις ετήσιες στατιστικές για την υγεία το 2016, Κουβανοί γιατροί εργάζονταν σε 24 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, 27 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, επτά χώρες της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, δύο χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Αφρικής, καθώς και στη Ρωσία και στην Πορτογαλία.

Η δραστηριότητά τους έφερε έσοδα που υπολογίζεται πως ανέρχονταν σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον κατ' έτος από το 2011 ως το 2015, καθώς η κυβέρνηση χρεώνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι γιατροί από τη νήσο στις 35 από τις 62 χώρες, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες, τον οποίο επικαλέστηκε ο κρατικός ενημερωτικός ιστότοπος Cubadebate.

Συγκριτικά, ο τουριστικός τομέας συνεισέφερε έσοδα 2,8 δισ. δολαρίων το 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η διάθεση στο εξωτερικό επαγγελματικών υπηρεσιών, κυρίως ιατρικών, εξελίχθηκε στη σημαντικότερη πηγή συναλλάγματος για τη νήσο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα δεν διευκρινίζουν πόσοι Κουβανοί επαγγελματίες συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό, πάντως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας περί τα μέσα του 2015 υπήρχαν πάνω από 50.000, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων ήταν γιατροί.

Συνολικά, η Κούβα αριθμούσε στα τέλη του 2016, 90.161 γιατρούς. Ο αριθμός συμπεριλαμβάνει εκείνους που εργάζονταν στο εξωτερικό.

Παρά τις δυσκολίες, η Υγεία και η Παιδεία στην Κούβα είναι δημόσια αγαθά που παρέχονται δωρεάν, ενώ, μακράν μη φιλικοί προς το σύστημα του νησιού διεθνείς οργανισμοί, αναγνωρίζουν τα υψηλά ποιοτικά δεδομένα αυτών των δύο τομέων, ακόμη και σε σύγκριση με τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο.




----------------------------------------------------------------------------------





Πείτε το (ΠΡΟΣΩΠΟ με ΠΡΟΣΩΠΟ) στον παππού και στον εγγονό!

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

«..από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα κατοστάρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος – εφόσον είμαι σοβαρό – το κατοστάρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά και να βρω δουλειά στο παιδί, για να μην πίνει φραπέ» (βίντεο στο τέλος).
Η πρόταση αυτή είναι ενός κυβερνητικού βουλευτή, του κυρίου Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ στο ΣΚΑΙ στην εκπομπη «Αταιριαστοι».
Ειλικρινά, το «πού ζούνε αυτοί οι τύποι» είναι λίγο και επιεικές. Τα λένε αυτά σε μια Ελλάδα που:
·         Οι παππούδες έχουν δει τις συντάξεις πείνας να γίνονται συντάξεις εξαθλίωσης.
·         Η ανεργία και η απόγνωση για ένα μεροκάματο, μήπως και βγει η μέρα (όχι ο μήνας, η μέρα), είναι καθημερινότητα για χιλιάδες και χιλιάδες εγγόνια.
·         Οι παππούδες με τις συντάξεις εξαθλίωσης προσπαθούν – εάν μπορούν – να βοηθήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ (και όχι για να πίνουνε φραπέ και να παίζουνε τάβλι).
Το «πίνω φραπέ και παίζω τάβλι» δεν είναι μια τυχαία έκφραση. Στην Ελλάδα ζούμε κι εμείς. Η έκφραση χρησιμοποιείται για να πεις κάποιον τεμπέλη. Ας πούμε, όμως, ότι ο κύριος Καμμένος δεν εννοούσε αυτό , αν και – ξαναλέμε – στην Ελλάδα ζούμε κι εμείς. Είναι προφανές, βέβαια, πως ζούμε σε άλλη Ελλάδα από εκείνους που τολμούν να ξεστομίζουν κάτι τέτοια.
Τι άλλο μας είπε ο κυβερνητικός βουλευτής; Ένα σοβαρό κράτος, ισχυρίστηκε, θα το πάρει αυτό το κατοστάρικο που θα κόψει (ξανά) από τους συνταξιούχους. Θα το κόψει (ξανά) από τη σύνταξη των απόμαχων της δουλειάς, που εργάστηκαν μια ζωή ολόκληρη. Με λίγα λόγια θα του κλέψει (επίσημα και με το νόμο, «φυσικά») τον κόπο της ζωής του (ξανά).
Πως θα «αξιοποιήσει» το σοβαρό κράτος το κατοστάρικο; Θα το κάνει εργοδοτική εισφορά για να βρει δουλειά το εγγόνι, ώστε να το …προστατέψει από τους φραπέδες και το τάβλι. Τι δουλειά θα είναι αυτή; Από εκείνες που μετριούνται σε κατοστάρικα (τρία, τέσσερα, άντε πέντε, όχι παραπάνω).
Από εμάς κανένα παραπάνω σχόλιο. Ας πάνε οι κυβερνητικοί βουλευτές να εξηγήσουν την πρόταση (και όλο το σκεπτικό) στους παππούδες και στα εγγόνια. Ας το κάνουν, όμως, ΠΡΟΣΩΠΟ με ΠΡΟΣΩΠΟ, στη ζωή του παππού και του εγγονού, εκεί που παλεύουν για να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.




----------------------------------------------------------------------------------



 ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ
Είναι γνωστό τοις πάσι και παλαιόθεν, στην Ελλάδα και διεθνώς. Όταν βουλευτής που σε στηρίζει κοινοβουλευτικά προβαίνει σε δηλώσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα κι εσύ το βουλώνεις, σημαίνει πως συμφωνείς μ' αυτά που λέει και τον καλύπτεις. Απλώς, ως λαμόγιο και απατεώνας, αποφεύγεις να τα πεις δημοσίως εσύ ο ίδιος.
Είναι σαφές πως ο Τσίπρας και το κόμμα του συμφωνούν με τον ναζί Δημήτρη Καμμένο, πως τα λεφτά των συνταξιούχων πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες.
Άλλωστε, το ιδεολογικό κλίμα το έχουν προετοιμάσει κάτι Φωτίου με τα γεμιστά των φτωχών και τα φραγκοδίφραγκα που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι, οπότε τα διαχειρίζεται εκ μέρους τους η χορτάτη κακόψυχη, ο Φλαμπουράρης που δεν βλέπει από τη σπιταρώνα του άστεγους να ψάχνουν για φαγητό στους κάδους, ακόμη και τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ, όπως η κ. Λουπάκη, που διαπίστωσε πως ο ελληνικός λαός ευημερεί, μιας και έκανε Πάσχα.
Όμοιος τον όμοιον αγαπά και όλοι μαζί κανιβαλίζουν τη φτωχολογιά.




---------------------------------------------------------------------------------



Με πυρηνικό όλεθρο απειλει η Β.Κορέα, ενημερώνει το πανελλήνιο η CIA του σκάει, ενω η πραγματική ειδηση λέει: Θα απαντήσουμε κατάλληλα αν δεχτούμε επίθεση. Τρια αμερικανικα αεροπλανοφορα ειναι έξω απο την χώρα, αλλα ο Κιμ ειναι αυτος που απειλεί. 
*Αραγε αυτα τα περιττωματα που έχουμε για κυβέρνηση, θα συναινεσουν και θα συμβάλλουν σε μια νεα εκστρατεία στην κορέα; (ρητορική ερώτηση)



----------------------------------------------------------------------------------


η Ένωση Άθεων/Atheist Union of Greece εφαγε τη Μ. Παρασκευή κρέατα. Τις υπόλοιπες μέρες τρώει το Τζήμερο στη μάπα.



----------------------------------------------------------------------------------



Δήμος Βερύκιος:
«… δε μπορεί η Ελληνίδα χήρα να λιάζεται, γιατί τον ξεπάστρεψε τον μακαρίτη…»
Πίσσα και πουπουλα στον καραπαπάρα του κερατά.




---------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...
Να κοπούν οι συντάξεις στις χήρες, ζητάει ο Δήμος Βερύκιος, να περικοπούν στο σύνολο των συνταξιούχων, ζητάει ο Δημήτρης Καμμένος, και να δοθούν τα λεφτά στους επιχειρηματίες.
Αν είχαμε στοιχειώδη τσίπα ως κοινωνία, θα έπρεπε να 'χουμε συγκεντρωθεί αυθόρμητα χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες και να βάλουμε φωτιά στα ΜΜΕ που σιτίζουν τον πρώτο. Πολιορκώντας, συνάμα, το Μαξίμου και απαιτώντας από τον Αλέξη Τσίπρα την άμεση διακοπή της συνεργασίας του με το κόμμα του Καμμενου.
Μια κοινωνία που επιτρέπει στον κάθε αλητάμπουρα να επιζητά δημοσίως την καταδίκη σε θάνατο των ανήμπορων και των γερόντων της, δεν αξίζει ούτε φτύσιμο. Σιχασιά!




-----------------------------------------------------------------------------------




Το ιατρικό «θαύμα» της Κούβας για το οποίο ελάχιστοι μιλούν

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης που τα μεγάλα (αμερικανικά) μέσα ενημέρωσης συνήθως αποφεύγουν να προβάλουν: τον ιατρικό διεθνισμό.

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο απ’ την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»  – Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
Το 1963, η Κούβα έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αποστολής εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής που το έχουν ανάγκη. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου έμπειρου ιατρικού προσωπικού που δρούσε στην Κούβα και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη. Το 2007, η χώρα διέθετε 42.000 εργαζομένους σε 103 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων οι 30.000 ήταν γιατροί και νοσηλευτές. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά εκείνο των χωρών του G8 και η χώρα έχει επεκτείνει τις παροχές της και στην Ωκεανία.


Με την πάροδο του χρόνου η χώρα άρχισε -εκτός από το να εξάγει- και να εισάγει ιατρικό προσωπικό. Σε αντίθεση με τις γειτονικές ΗΠΑ, η Κούβα προσφέρει δωρεάν και ποιοτική ιατρική εκπαίδευση που έχει οδηγήσει εκατοντάδες νεαρούς Αμερικανούς στο να θέλουν να σπουδάσουν στο ELAM, την Λατινοαμερικάνικη Ιατρική Σχολή με βάση την Αβάνα. Η Σχολή άνοιξε τις πόρτες της το 1999 και σήμερα εκπαιδεύει περισσότερους 19.000 φοιτητές από 110 χώρες. Η διαμονή εκεί, όπως και τα δίδακτρα, είναι δωρεάν, ενώ στους φοιτητές παρέχεται και ένα μικρό μηνιαίο εισόδημα που τους βοηθά να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες. Μπορεί η Σχολή να μην διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, όμως καταφέρνει να εμφυσήσει στους επίδοξους γιατρούς την συμπόνοια, την πιο σημαντική «δεξιότητα» της καριέρας τους. Εξάλλου η Κούβα φημίζεται για το (δωρεάν) σύστημα υγείας της που βασίζεται στη σχέση γιατρού-ασθενή και στην πρόληψη αντί της θεραπείας.

Στόχος της Σχολής είναι να εκπαιδεύσει άτομα προερχόμενα από φτωχά κοινωνικοοικονομικά στρώματα ξένων χωρών, ώστε, όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους, να μπορέσουν να προσφέρουν στις κοινότητές τους. Το πρόγραμμα είναι τόσο επιτυχημένο που αποτέλεσε αφορμή για να ασκηθούν πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, να άρει το εμπάργκο που είχε επιβάλλει στην Κούβα. «Ο κουβανέζικος ιατρικός διεθνισμός έχει σώσει εκατομμύρια ζωές», είχε δηλώσει το 2014 στον Guardian ο Καναδός καθηγητής Τζον Κιρκ.


Σχολιο.- Οταν καποιοι ΔΕΞΙΑ κοματοσκυλα στην ελλαδα δεν αγαπουν την αληθεια και δεν χειροκροτουν την προσπαθεια αλλων ανθρωπων και λαων ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ !!!
Σχολιο.-  O erdogan einai malakas pou ekleise simfonia mazi tous kai tou steilane den ksero kai go posous giatrous, opos kai alles xores diladi, kai episis oi Kouvanoi einai axristoi pou kanoune Voodoo, kai prin 3-4 xronia an thimame kala vgalane tixea ena emvolio pou katastelei ton karkino tou pnevmona me timi akouson akouson 1 dollario, zwa kwlonazi, kolozwa deksioi
Σχολιο.- Με κουβανικο βουντου που γραφουν τα κωλοζωα οι δεξιαντζες αλλωστε εφευρεθηκε και το εμβολιο της ηπατιτιδας στην Κουβα.
Σχολιο.- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε επίσημα την Κούβα την πρώτη χώρα στον κόσμο που εξάλειψε την μετάδοση του ιού HIV, του AIDS και της σύφιλης από τη μητέρα στο παιδί. Η επιτυχία αυτή της Κούβας «δείχνει ότι μια οικουμενική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι δυνατή και πράγματι είναι το κλειδί της επιτυχίας ακόμη και για την καταπολέμηση τόσο τεράστιων προκλήσεων όπως το AIDS», υπογράμμισε η δρ Καρίσα Ετιέν, διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.
Σε ένα άρθρο στο έγκυρο περιοδικό Science, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (Καλιφόρνια), ισχυρίστηκαν ότι η Κούβα κατέχει υψηλότερους δείκτες στον τομέα καλύτερης υγείας από τις ΗΠΑ. 
Ο λόγος: H απουσία, στο κουβανικό μοντέλο, εμπορικών πιέσεων και κινήτρων από φαρμακευτικές εταιρείες, και μια επιτυχημένη στρατηγική εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με την πρόληψη της υγείας.
Δείτε το link της ναυτεμπορικής:
http://www.naftemporiki.gr/story/973131/i-kouba-egine-i-proti-xora-pou-eksaleipse-ti-metadosi-tou-aids-apo-ti-mitera-sto-paidi
Σχολιο.- Δεξιοί διαβάστε μήπως και ξεστραβωθείτε (αν και μάλλον δύσκολο το βλέπω)
Στην κορυφή του κόσμου η παιδεία της Κούβας
http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/stin-koryfi-toy-kosmoy-i-paideia-tis-koyvas-toy-fintel-kastro
σχολιο.- Για να μην παραπληροφορείς διάβασε να μάθεις
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3702940
σχολιο.-  Πάντως εκτός από το Ριζοσπάστη που δεν πρέπει να διαβάζεις, δεν πρέπει να πιστεύεις ούτε την Παγκόσμια Τράπεζα που έχει καταληφθεί από κομμουνιστές, δεν πρέπει να δίνεις σημασία σε αυτά που λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (επιρροή της ΚΝΕ) και το κυριότερο δεν πρέπει να ακούς ούτε αυτά που λένε στο Μεσολλόγγι, μπορεί να πάθεις τίποτα και να σε χάσουμε...
Εκλογές στην Κούβα, Γίνονται; Ουγκ!
http://messolonghi-press.blogspot.gr/.../12/blog-post_2.html





---------------------------------------------------------------------------



Μέχρι τώρα δημόσια συγχαρητήρια στον Ερντογάν έχουν δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και ο Σταύρος Θεοδωράκης...
(η αφροκρεμα των φωτισμενων & πραων ηγετων δηλαδη,αυτους που προχωρανε την ανθρωποτητα προς την αδελφοσυνη,την δικαιοσυνη και την ειρηνη των λαων)
Σχολιο.-  Επίσης ας προσθέσουμε και τον Πούτιν σε αυτους που έδωσαν τα συγχαρικια τους :




-----------------------------------------------------------------------------------



Από το να πληρώνονται βουλευτές και δημοσιογράφοι τσιράκια χιλιάδες ευρώ, για να λένε μαλακίες, προτιμώ να τους ρίξω στα γκουλαγκ να σπάνε καμια πέτρα και να πάρω τα λεφτά να τα δώσω στις χήρες.

4 σχόλια:

e-h είπε...



Exclusive Cuba tours in 2017
Cuba Solidarity Campaing
Cuba Update Special, 17 April 2017
Αποκλειστική εκδρομή Κούβα το 2017
Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα
Κούβα Ειδική Ενημέρωση, 17 Απρ, 2017
Join one of our great tours in 2017 for a unique insight into Cuba, its history and people – only available when you book with the Cuba Solidarity Campaign
CSC’s Cuba Travel Shop offers you the chance to be more than just a tourist and meet and interact with Cubans in their communities and workplaces. We have three great tours and brigades on offer for 2017, including the Following Fidel Study Tour in November, the Che Guevara Anniversary Brigade in October, and the Summer Solidarity Brigade in July.
Find out more on our Cuba Travel Shop pages here
Γίνετε μέλος μιας μεγάλης εκδρομής μας το 2017 για μια μοναδική εικόνα για την Κούβα, την ιστορία και τους ανθρώπους της - διαθέσιμη μόνο, με την εκστρατεία Κούβα Αλληλεγγύης
CSC της Κούβας Travel Shop σας προσφέρει την ευκαιρία να είναι κάτι περισσότερο από ένας τουριστας και να αλληλεπιδρασετε με τους Κουβανούς στις κοινότητες και στους χώρους εργασίας τους. Έχουμε τρεις μεγάλες εκδρομές και ταξιαρχίες που προσφέρονται για το 2017, συμπεριλαμβανομένων των εξής Φιντέλ Tour Μελέτη, τον Νοέμβριο, την Τσε Γκεβάρα επέτειο Ταξιαρχία τον Οκτώβριο, και το καλοκαίρι Αλληλεγγύης Ταξιαρχία τον Ιούλιο.
Μάθετε περισσότερα στις σελίδες Κούβα Travel Shop μας εδώ
Che Guevara Anniversary Solidarity Brigade
1-14 October 2017
This October Cuba will be marking 50 years since the death of Che Guevara in Bolivia.
This is a unique chance for you to celebrate Che’s life and internationalist legacy, with Che’s family and friends, and thousands of Cubans in the national anniversary events. You will also be meeting veterans of the Cuba revolution who fought alongside Che in Cuba and in the Congo.
As well as visiting historical sites such as Che’s command bases in the mountains and the monument to the train assault in Santa Clara, you will participate in practical work with Cuban farming cooperatives.
9 nights at an international camp in the countryside near Havana + 5 nights in hotels in central Cuba
Find out more and book for the Che Guevara Anniversary Brigade here
Τσε Γκεβάρα Επέτειος Αλληλεγγύης Ταξιαρχία
1 - 14 Οκτ, 2017
Αυτό τον Οκτώβριο Κούβα θα είναι τα 50 χρόνια από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία.
Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γιορτάσετε τη ζωή του Τσε και την διεθνιστική του κληρονομιά, με την οικογένεια και τους φίλους του Τσε, και χιλιάδες Κουβανούς στις εθνικές επετειακές εκδηλώσεις. Επίσης θα γνωρισετε τους βετεράνους της επανάστασης στην Κούβα, που πολέμησαν στο πλευρό του Τσε στην Κούβα και στο Κονγκό.
Καθώς και να επισκεφθείτε τα ιστορικά μνημεία, όπως διοικητικες βάσεις του Τσε στα βουνά και το μνημείο για την επίθεση στο τρένο στη Σάντα Κλάρα, θα συμμετάσχετε σε πρακτική εργασία με τους κουβανικούς γεωργικούς συνεταιρισμούς.
9 νύχτες σε ένα διεθνές στρατόπεδο στην ύπαιθρο κοντά στην Αβάνα + 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Κούβας
Μάθετε περισσότερα και βιβλίο για τον Τσε Γκεβάρα επέτειο Ταξιαρχία εδώ

e-h είπε...





Following Fidel Study Tour
9- 24 November 2017

The tour visits many historic sites of the revolution in the Eastern provinces including Santiago de Cuba, known as the Cradle of the Revolution.
It includes a special visit to pay homage to Fidel at his final resting place in Santa Ifigenia cemetery in Santiago. We will visit the sites of the Granma landing, the revolutionary campaign in the Sierra Maestra mountains, including Fidel’s secret HQ at Commandancia La Plata hidden deep in Cuba’s highest peaks, and scenes of the final triumph of the revolution in Havana.
There will be wonderful opportunities to share experiences with the Cuban people in their neighbourhoods, workplaces, schools and local healthcare centres with plenty of time to relax and enjoy the Cuban culture in this dramatic, inspiring part of Cuba.
Find out more and book for the Following Fidel Study Tour here
Ακολουθηστε Φιντέλ Tour Μελέτη
9- 24 του Νοέμβρη, 2017

Οι tour επισκέψεις σε πολλά ιστορικά αξιοθέατα της επανάστασης στις ανατολικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων Σαντιάγο ντε Κούβα, γνωστό ως το λίκνο της επανάστασης.
Περιλαμβάνει μια ειδική επίσκεψη για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Fidel σε τελευταία κατοικία του στη Σάντα Ιφιγένεια νεκροταφείο στο Σαντιάγο. Θα επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της αποβασης του Granma, η επαναστατική εκστρατεία στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, συμπεριλαμβανομένων στ ο μυστικό αρχηγείο του Φιντέλ στο Commandancia Λα Πλάτα κρυμμένο βαθιά σε ψηλότερες κορυφές της Κούβας, και σκηνές από τον τελικό θρίαμβο της επανάστασης στην Αβάνα.
Θα υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για να μοιραστούμε εμπειρίες με τον κουβανικό λαό σε γειτονιές, εργασιακούς χώρους, σχολεία και τοπικά κέντρα υγείας με άφθονο χρόνο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την κουβανέζικη κουλτούρα σε αυτή τη δραματική, και εμπνευσμένη στο μέρος της Κούβας.
Μάθετε περισσότερα και βιβλίο για τις ακόλουθες Φιντέλ Tour Μελέτη εδώ

e-h είπε...

Summer Solidarity Brigade
3-22 July 2017
This summer’s programme includes working in a rural area outside Havana alongside local farmers producing citrus fruits, as well as planned visits to a cooperative and community projects, talks on the current challenges of the blockade, the updating of the economy, on participative democracy and the ideas of José Martí, with opportunities to meet Cuban doctors who have been part of internationalist missions, to meet veterans of the revolutionary war and the Bay of Pigs and to discuss international solidarity.
The group will meet top sportspeople, musicians, dancers and a youth theatre company, as well as students’ representatives, the Women’s federation and trade unionists. With free time to explore the capital and lots of opportunities to soak up the culture. The brigade will include 4 days in central Cuba in the old towns of Sancti Spiritus, Trinidad and Santa Clara – not forgetting some time at amazing beaches.
Find out more and book for the Summer Solidarity Brigade here
Καλοκαίρι Αλληλεγγύης Ταξιαρχία
3 - 22 Ιουλ 2017
Το πρόγραμμα του καλοκαιριού περιλαμβάνει εργασία σε μια αγροτική περιοχή έξω από την Αβάνα μαζί με τους τοπικούς αγρότες που παράγουν εσπεριδοειδή, καθώς και προγραμματισμένες επισκέψεις σε συνεταιρισμό και κοινοτικά προγράμματα, συζητήσεις σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις του αποκλεισμού, την ενημέρωση της οικονομίας, για συμμετοχική δημοκρατία και η ιδέες του Χοσέ Μαρτί, με ευκαιρίες για την γνωριμια της Κούβας γιατρούς που ήταν μέρος της διεθνιστικής αποστολές, για την γνωριμια των βετεράνων του επαναστατικού πολέμου και στον κόλπο των χοίρων και να συζητήσετε για τη διεθνή αλληλεγγύη.
Η ομάδα θα συναντηθεί top αθλητές, μουσικοί, χορευτές και μια θεατρική ομάδα νέων, καθώς και εκπρόσωποι των φοιτητών, των γυναικών ομοσπονδίας και συνδικαλιστές. Με ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πρωτεύουσα και πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τον πολιτισμό. Η ταξιαρχία θα περιλαμβάνουν 4 ημέρες στο κέντρο της Κούβας στις παλιές πόλεις της Sancti Spiritus, Τρινιντάντ και Σάντα Κλάρα - μην ξεχνάμε κάποια στιγμή σε εκπληκτικές παραλίες.
Μάθετε περισσότερα και βιβλίο για το καλοκαίρι Αλληλεγγύης Ταξιαρχία εδώ

e-h είπε...


Be more than just a tourist!
Escape the usual tourist trail and discover the revolutionary island and its people. As well as all the tours mentioned above, the Cuba Travel Shop also offers May Day tours and brigades and can organise bespoke tours for groups. To book or find out more visit www.cuba-solidarity.org.uk/tours today, email tours@cuba-solidarity.org.uk or call the office Monday – Friday 9.30am-5.30pm on 0207 490 5715.
All are exclusive to the Cuba Solidarity Campaign’s Cuba Travel shop and cannot be booked through any other travel operator. We look forward to welcoming you to Cuba in 2017.
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team


Να είστε κάτι περισσότερο από ένα τουριστας!
Αποδράστε από την συνηθισμένη τουριστική διαδρομή και ανακαλύψετε το επαναστατικό νησί και τους ανθρώπους του. Όπως και όλες οι περιηγήσεις που αναφέρονται παραπάνω, η Κούβα Travel Shop προσφέρει επίσης Πρωτομαγιά περιηγήσεις και ταξιαρχίες και μπορεί να οργανώσει κατά παραγγελία εκδρομές για ομάδες. Για να κάνετε κράτηση ή να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε www.cuba-solidarity.org.uk/tours σήμερα, e-mail tours@cuba-solidarity.org.uk ή καλέστε το γραφείο Δευτέρα - Παρασκευή εννέα και τριάντα-17:30μ.μ. στο 0207 490 5715.
Όλα είναι αποκλειστικά για την Κούβα Ταξίδια κατάστημα της Κούβας Εκστρατείας Αλληλεγγύης και δεν είναι δυνατό να κάνετε κράτηση μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέα ταξίδια. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Κούβα το 2017.
Δικός σας σε ένδειξη αλληλεγγύης
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα